Unit 6 The Media单元质量检测课件(共94张PPT+ 练习)高中英语 北师大版(2019)选择性必修 第二册

文档属性

名称 Unit 6 The Media单元质量检测课件(共94张PPT+ 练习)高中英语 北师大版(2019)选择性必修 第二册
格式 zip
文件大小 1.1MB
资源类型 教案
版本资源 北师大版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-10-30 17:29:00

文档简介

单元质量检测(三) THE MEDIA
(满分150分,时间120分钟)
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.Where does the conversation probably take place?(  )
A.In a restaurant.   B.In a supermarket.   C.In the kitchen.
2.What are the speakers talking about?(  )
A.The man’s sister. B.A party. C.An actor.
3.Who is going to work in Los Angeles?(  )
A.Sam. B.Betty. C.John.
4.What will the man do next?(  )
A.Get the candle. B.Make a phone call. C.Hand in his report.
5.What did the young man do?(  )
A.He hit a boy. B.He made a U-turn. C.He crossed the road quickly.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6至7题。
6.How does the man get the information about homeless population?(  )
A.From an article. B.From the radio. C.From TV.
7.Which country has the highest percentage of homeless people?(  )
A.India. B.The US. C.Germany.
听第7段材料,回答第8至9题。
8.Where does the man work?(  )
A.In a school. B.In a gym. C.In a club.
9.How far can the woman run in an hour on the running machine?(  )
A.About 7 kilometers. B.About 8 kilometers. C.About 10 kilometers.
听第8段材料,回答第10至12题。
10.When did the woman catch the thief?(  )
A.On Monday morning. B.On Monday afternoon. C.On Tuesday morning.
11.What did the thief buy?(  )
A.Some small articles.
B.Some of the cheapest things.
C.One of the most expensive dresses.
12.What’s the real relationship between the assistant and the thief?(  )
A.Mother and daughter.
B.Teacher and student.
C.Shop assistant and customer.
听第9段材料,回答第13至16题。
13.What is the man doing here?(  )
A.Taking a business trip. B.Having a holiday alone. C.Visiting his girlfriend.
14.How much will the man pay for the insurance?(  )
A.$15. B. $45. C. $135.
15.Where will the man return the car?(  )
A.In Los Angeles. B.In San Francisco. C.In New York.
16.What will the woman do next?(  )
A.Bring the man the keys. B.Talk about the insurance. C.Bring the man some forms.
听第10段材料,回答第17至20题。
17.What are “mall rats” according to the text?(  )
A.Those who spend a lot of time in malls.
B.Those who shop regularly in malls.
C.Those who steal things from malls.
18.Which is not the reason why people like malls?(  )
A.Feeling safe. B.Free parking. C.Reasonable price.
19.How many night clubs are there in the Mall of America in Minnesota?(  )
A.35. B.8. C.7.
20.When was the first indoor mall built in America?(  )
A.In 1935. B.In 1963. C.In 1965.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
  阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
  Social media platforms are indeed a treasure trove of resources that can enrich your teaching experience and provide a constant stream of inspiration.Here’s a breakdown of how you can leverage these platforms and accounts for your classroom.
  Social Media for Daily Inspiration
  Utilize social media to discover and share creative and engaging content that can be incorporated into your daily teaching routine.This can include innovative activities, entertaining games, and inventive crafts that can enhance your lesson plans and make learning more enjoyable for your students.
  Teach Like You Mean It
  This platform offers a plethora of ideas to transform your classroom into a more welcoming and homely environment.It provides exciting suggestions and quick DIY projects, often accompanied by short videos and images, to make your classroom a more enjoyable space for your students.
  Technically Its Kinder
  This resource is particularly beneficial for kindergarten teachers.It regularly posts a variety of activities and games that are suitable for young learners.Additionally, it offers insights on integrating technology into your teaching, helping students become more comfortable and adept with digital tools.
  Madly Learning
  Created by Patti, a teacher and blogger, this platform shares practical DIY videos and personal anecdotes from Patti’s experiences as both a teacher and a mother.These insights can provide you with fresh ideas and inspiration for your own classroom.
  Teachers Pay Teachers
  This is a unique platform where educators can buy and sell teaching resources.Their Instagram account is a great source of inspiration, featuring quotes, crafts, classroom ideas, and more.It’s a community-driven space where teachers can draw inspiration from the creativity and expertise of their peers.
  By exploring these resources, you can not only enhance your teaching style but also foster a more dynamic and engaging learning environment for your students.Give them a try and see how they can elevate your teaching to new heights.
21.Who are the intended readers?(  )
A.Students of senior schools. B.Advocates for education reform.
C.Parents of preschool children. D.Teachers of schools and kindergartens.
22.What is special about Technically Its Kinder?(  )
A.It offers tons of lesson plans. B.It renews the posts on a daily basis.
C.It helps apply technology to teaching. D.It teaches technology to the students.
23.Which social media should you visit to buy some tools?(  )
A.Teachers Pay Teachers. B.Teach Like You Mean It.
C.Technically Its Kinder. D.Madly Learning.
B
  Gabby Goodwin and her mother, Rozalynn, had an annoying problem: even after careful styling, barrettes (发夹) kept slipping out of the 5-year-old’s hair.Gabby hated losing bows, and her mom was tired of buying replacements.As Rozalynn shared her annoyance with other parents on social media, her husband suggested that the Goodwins try creating their own barrettes.Rozalynn ignored the idea, but Gabby was curious.
  “I was excited,” said Gabby, now 14.“I was always complaining to my mom about these barrettes.” Gabby’s persistence persuaded her mother, and they began to deal with the problem.“Mom really saw it as a science project,” Gabby said.
  First they examined Gabby’s hair bows to see why they were falling out.Then they came up with a design for a double-face barrette that attaches securely to hair.When the Goodwins first showed their design to possible investors, it was rejected.The product wasn’t the right fit or the business plan wasn’t good, companies told them.The difficulties made Gabby more determined.
  Gabby and her mother didn’t give up.Their efforts paid off.In 2014 they began selling the bows online.The barrettes were so popular that the family decided to apply for a patent (专利证书), and the business developed quickly and was successful.Today Gabby is chief of Confidence by Gabby Goodwin, and the barrettes — called GaBBY Bows — are available online and in 74 chain stores across the country.Confidence also sells three plant-based products for detangling (理顺), moisturizing (保湿) and styling hair.
  For her accomplishments and dedication to her company and others, Goodwin was named Black Enterprise’s Kid Entrepreneur of the Year in 2018.The following year, Gabby and Rozalynn started a virtual club to help girls learn business skills.
24.What inspired Gabby Goodwin to invent a better barrette?(  )
A.Her father’s advice and her own curiosity.
B.Her mother’s complaint about losing bows.
C.A company’s invitation to her to run a project.
D.Different suggestions for her barrettes on social media.
25.What happened after Gabby was refused by some companies?(  )
A.She determined to set up her own firm.
B.She turned to other firms to sell her invention.
C.She worked harder to deal with the difficulties.
D.She lost heart because there were no chances for her.
26.Why was Gabby chosen as Kid Entrepreneur of the Year 2018?(  )
A.She didn’t give up in the face of difficulties.
B.She made great achievements at a young age.
C.She set up a virtual club to teach girls knowledge.
D.She succeeded in helping herself and more girls.
27.Which of the following words can sum up Gabby’s personality?(  )
A.Creative, determined and helpful. B.Considerate, energetic and honest.
C.Generous, modest and independent. D.Outgoing, thoughtful and intelligent.
C
  Will there be another Harry Potter? Between 1997 and 2007, it seemed like every child was reading J.K.Rowling’s fantasy novels about a teenager’s adventures.Kids worldwide spent long hours reading the thick hardcovers many times.But when digital reading began supplanting print reading, we may never again see another book series attract kids’ attention as Harry Potter did.In addition, the switch to digital reading may be affecting kids’ reading comprehension skills, a recently published study finds.
  Scientists at the University of Valencia in Spain analyzed 26 previous studies, each exploring the effect of leisure-time digital reading on comprehension.They found that digital reading does improve comprehension skills, but the beneficial effect of deep reading is between six and seven times smaller than that of print reading, and it’s smallest for children.
  Great exposure to digital reading activities may prevent early readers from building firm reading basics in a critical period.Digital texts tend to be much shorter and have worse linguistic (语言学的) quality compared to printed works.Phones and computers also expose readers to distractions (干扰) from social media, YouTube, and video games.Because youth tend to have poor impulse (冲动) control, they are more likely to be distracted than adults when engaging in digital reading.They also are less likely to have mastered vocabulary and grammar rules.
  With paper, there is a literal laying on of hands, along with the visual geography of distinct pages.People often link their memory of what they’ve read to how far into the book it was or where it was on the page.The more kids are exposed to print reading, the better able they are to understand and recall what they are reading.Moreover, as young readers consume longer and more complex texts, their reading skills improve, further boosting their abilities.
  It is therefore recommended that parents and teachers limit kids’ time with digital content, or at least emphasize printed works or using basic e-readers with ink-screens.
28.What does the underlined word “supplanting” in paragraph 1 mean?(  )
A.Changing. B.Replacing.
C.Influencing. D.Aiding.
29.What does the author focus on in the first two paragraphs?(  )
A.The loss of deep reading. B.The importance of reading.
C.The appeal of print reading. D.The benefits of digital reading.
30.The study finds that print reading can enhance kids’ reading abilities because of     .(  )
A.parents’ reading skills B.social media’s support
C.paper’s physical properties D.kids’ consumption of easy texts
31.What does the author imply in the last paragraph?(  )
A.Basic e-readers can be promoted.
B.Print reading still has a place nowadays.
C.Teachers should limit kids’ reading time.
D.Parents should emphasize digital reading.
D
  Slow motion, a way of displaying action in a manner that appears slower than real-time action, is used in many short videos on social media.A new study shows that slow motion increases the number of likes and views and promotes brand preference, choice and consumer willingness to pay.
  Although slow motion is used in many videos, there was little scientific evidence on how this technique affects a positive viewing experience.Previous research points to different findings.Radio broadcasts, for example, are enjoyed more when they are played faster.
  In the new research, subjects were shown GIFs in a slow-motion version and in a normal-speed version.It turned out that slow-motion GIFs were found to be much more enjoyable than the normal fast GIFs.This effect appeared because slow motion is easier for the brain to process.Interestingly, this theory can also explain people’s viewing behavior on an online GIF-sharing platform.In a study that examined several hundred GIFs from a website, the researchers saw that slow-motion GIFs were viewed more often, received more ratings and were generally rated more positively than regular fast GIFs.
  Marketing researcher Anika Stuppy from Tilburg University states,“We see that the slow-motion technique is especially effective in slowing down movements that are extremely complex and difficult to observe at normal speed.” Videographers themselves can also make a movement complex, and therefore interesting.“For example, a slow-motion video of a cook cutting a steak might be boring, but a close-up of the knife slicing through the meat in slow-motion is pleasing again,” adds Stuppy.
  However, slow motion is not recommended in some cases, such as a simple dance.Such movements are more boring to watch in slow motion.The research also shows that when slow motion is used for content that is unpleasant, it can make the viewing experience more unpleasant.
  Finally, the research shows that slow motion creates feelings of safety and familiarity.Therefore, it is not a proper technique when you want to excite the viewer or show a product as “adventurous” or “exciting”.In that case, the researchers recommend fast-motion techniques.
32.What is a notable benefit of slow motion according to the new research?(  )
A.Heightening viewing pleasure. B.Inspiring a sense of adventure.
C.Developing the viewers’ creativity. D.Aiding in technical problem-solving.
33.Which factor greatly influences the effectiveness of slow motion?(  )
A.The platform for sharing the content. B.The quality of the recording equipment.
C.The features of the presented movement. D.The viewers’ familiarity with the subject.
34.What does the author advise video creators to do?(  )
A.Experiment with advanced fast-motion effects.
B.Add pleasant content as much as possible.
C.Reduce the repetition of slow motion.
D.Apply slow motion to suitable scenes.
35.Which of the following is the best title for the text?(  )
A.The Power of Slow Motion in Video Appreciation
B.Social Media’s Role in Shaping Video Preference
C.The Development of Online Video Platforms
D.Public Opinions on Slow Motion Usage
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
  阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
  Almost every day there are reports of online bullying.It is not surprising that most parents think social media is bad for kids.It is important for parents to instill (灌输) healthy habits surrounding social media use.36.(  ) It only becomes a bad thing when people misuse it.In fact, research shows there are many benefits to social media use.
Social Media Can Build a Platform
  Your teen can use social media to develop their passions.37.(  ) Building a platform on social media also can expose teens to college networks and even a future career.It’s no longer just a place to post silly pictures or observe digital drama.38.(  )
Social Media Allows for Personal Expression
  Whether kids enjoy fashion or make-up trends (时尚或美妆潮流), they can share these interests with the world around them.By contrast, when they do not have many opportunities to express themselves or they do not know people with the same passions or interests, they begin to wonder if there is something wrong with them.39.(  )
Social Media Is a Tool for Gathering Information
  Social media has become a source of information and news for many teens.40.(  ) From authors and athletes to celebrities (名人), nonprofit organizations and magazines, they are connected to all sorts of information.
A.Online safety has a long way to go.
B.They also question why they are not like everyone else.
C.Teens can gather information about things their friends suffer from.
D.For instance, some teens write blogs on topics they are interested in.
E.It becomes a tool to share their passions and help them find a career path.
F.However, it is also important to realize that social media is not a bad thing.
G.Once they begin social networking, they can follow anyone with a social media account.
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
  阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
  When I was in college at the University of Minnesota, one of my senior-year classes involved putting together a website using Wix.In this way we can  41  some of the things we had worked on during our academic years and  42  set us up for an easier time finding  43  afterward.
  I had never  44  this before, which to be honest probably put me at a  45  in comparison to my classmates.I had been  46  in the sports media office for about two and a half years at that point.But I never thought to try and  47  everything I had worked on.Meanwhile, some of my friends had always been doing this,  48  with flashy designs and music, ready to hand to a potential employer.
  Needless to say, my website, while  49  in form given how long I spent on the design lacked much function or substance. 50 , I pulled every bit of work I still had sitting around on my computer and pretty much tried every  51  hoping that my website would at least be  52  and wouldn’t pull my legs in the eyes of the hiring managers.
  Luckily, I ended up getting an A on the  53 .Far more valuable than what it added to my  54 , though, was the value of the push it gave me to actually  55  caring about and recording the work that I was doing.
41.A.grasp    B.discover  C.show      D.undergo
42.A.patiently B.hopefully C.instantly D.continuously
43.A.work B.belief C.class D.reward
44.A.explained B.witnessed C.claimed D.considered
45.A.distance B.risk C.disadvantage D.loss
46.A.perceived B.tolerated C.recognized D.employed
47.A.record B.design C.change D.detect
48.A.accurate B.unfinished C.complete D.complex
49.A.simple B.great C.amusing D.hopeless
50.A.Obviously B.Gradually C.Constantly D.Desperately
51.A.means B.discount C.report D.interview
52.A.remarkable B.passable C.avoidable D.noticeable
53.A.permission B.cooperation C.task D.communication
54.A.edition B.grade C.reality D.school
55.A.regret B.admit C.start D.recall
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
  阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
  Technology has started to take over the world.It may seem like a huge advancement to society, but large setbacks come equally.
  We now live in an age of social media.We have never been as 56.       (connect) as we are now.Everyone around us can be reached instantly.Besides, the use of technology has made all of our lives 57.       (remarkable) efficient.Furthermore, a majority of people have access to technology, 58.       helps them express themselves on many different platforms.Lastly, technology has given people many ways to entertain 59.       (they).Various websites offer hours upon hours of entertainment for those boring nights.
  While some may see social media’s positive effects on relationships, others can see it as the exact opposite.It keeps people from seeing each other face to face.Meanwhile, there is nothing more frustrating than having technology not work right when it 60.       (need) to.Moreover, so dependent on technology, people don’t try to explore life outside of a smart device.Also, with more and more people 61.       (post) information on the Internet, it can be very difficult 62.       (determine) whether the information is credible or not.This can lead to false information being taken seriously, and 63.       (change) the perspectives of those who believe it.
  To understand technology, one must know 64.       it provides in terms of advantages and disadvantages and commit 65.       not believing in rumors and not spreading them.
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
  你受学生会委托为校宣传栏“英语天地”写一则倡议书,主题为Reduce Screen Time to Protect Our Eyesight。内容包括:
  (1)现状:电子产品影响我们的视力;(2)减少屏幕时间的必要性;(3)呼吁大家行动起来。
注意:(1)写作词数应为80个左右;(2)可以适当增加细节,以使行文连贯。
                                            
第二节(满分25分)
  阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
  How far can a penny go? Right now, one can quickly say that it wouldn’t get you that much.Or, to be more specific, it’s more of a novelty item now than a currency.
  But Ryan Trahan, who is an online media content creator, wanted to prove that a penny can turn into something much more valuable and that the spirit of bartering (以物易物) is still alive and well.His goal will surprise anyone.
  In his video, he shared that he would turn his penny into a house.Yes, you’ve read that right.He will barter his way to a house.
  The challenge started as tough as you’d expect it to be because who would trade anything for a penny? The first thing he got was a pen.Then, he traded off his pen for a small dinosaur toy.Luckily, he met a dinosaur fan who was more than willing enough to trade it for a tin of mints (薄荷糖) — or at least what’s left of it.
  It was a dead end from then on until he met two interesting strangers.Apparently, his campaign of “penny-to-a-house” is gaining attention.It gave him a chance to trade the mints for something of value — gas station earphones.
  It snowballed from there.After the earphones, the value of his trade just got bigger when he decided to be creative.He called in at a local garage sale and traded the earphones for a vintage Polaroid (老式拍立得) camera.He also gave a shirt, just so he wouldn’t feel bad.
  However, it wasn’t as easy as he thought.Trahan thought he struck gold and that it was easy to exchange the camera into something much more valuable.After all, who doesn’t love a vintage camera?
注意: 1.续写词数应为150个左右;2.请按如下格式作答。
  The answer, surprisingly, is “not a lot of people”.                      
                                            
  He got an amazing deal out of the camera for an item that’s three times its value, a piece of land.                      
                                            
单元质量检测(三) THE MEDIA
第一部分
1-5 ACCAB 6-10 ABCBA
11-15 AACBA 16-20 CACBC
听力原文:
(Text 1)
M:I’ll have the steak, French fries and chocolate ice cream for dessert.
W:Oh, no, you know these things are bad for your health.How about ordering some vegetables and fruit instead?
(Text 2)
W:I hate to say it, but Jacky isn’t doing well in the new film.
M:Well, I think he’s only playing a different type of role.My sister thinks he is still the best.
(Text 3)
M:I met Sam on the street today.
W:Really? Did he say something about his sister?
M:Yes.Betty ought to be leaving New York very soon, because her husband, John, has taken a job in Los Angeles.
(Text 4)
M:A power cut.Oh, I have to hand in this report tomorrow.
W:Just take out your cell phone to get the candle in the drawer.
M:OK.
(Text 5)
W:Did you see what that young man did?
M:No.I was looking at the other way.
W:He made a U-turn in the middle of the block and almost hit a boy on a bicycle.
M:Drivers get crazier these days.
(Text 6)
W:What are you looking at, Jim?
M:I’m reading an article about the world’s homeless population.
W:Homeless population?
M:Yes, sociologists define homeless people as those who have no fixed shelter on any given night.These figures show five countries with large homeless population.
W:Wow, that’s amazing.I never realized that there were so many homeless people in Germany and France.
M:You know what? Our own country the USA ranks number one among these countries!
W:Surely not! India tops the list with three million homeless people.
M:Well, it depends on how you look at it.Although we have a million fewer homeless people than India, we have the highest percentage of homeless people.
(Text 7)
M:Hello, Madam.We’re doing a survey of our customers.How often do you come to the club?
W:Three times a week, usually.
M:Can you run 10 kilometers in an hour on the running machine?
W:Oh, no, I can’t.Maybe 8 kilometers.
M:Do you use the swimming pool? You know, the new swimming pool.
W:No, I don’t.I don’t know how to swim.And I’m scared of water.
M:OK.You know, we offer lessons here.I’m sure our trainer can help you.
(Text 8)
W:People are not so honest as they once were.
M:Why do you say so?
W:Some people are tempted to steal in large shops.
M:Did you catch one of them?
W:Yes, on Monday morning.There were few people in the shop, so I could catch the thief easily.
M:Was it a man or a woman?
W:A middle-aged woman.She first bought some small articles.Then she chose one of the most expensive dresses in the shop.
M:Did she catch the dress away quickly regardless of the assistants?
W:Certainly not.An assistant wrapped it up for her and helped her walk out of the shop without paying.
M:An assistant? How could she do that?
W:She is the daughter of the woman.The girl “gave” her mother a free dress once a week!
(Text 9)
W:Good morning, Sir.What can I do for you?
M:I would like to rent a car with a good air conditioner.
W:All our cars have air conditioners in them.
M:Good.I am here visiting my girlfriend.I want her to have a good time.
W:Oh, is that so? Well, then, let me show you something she might like.
M:This is a Porsche!
W:Yes.Beautiful, isn’t it?
M:Yes, it looks fantastic.
W:So you will take the Porsche then, Sir?
M:Yes, for three days.And I want to buy the insurance too.I think it’s necessary.
W:You’re smart to buy it.At 45 dollars for three days, it is a good deal.
M:Can I return the car in San Francisco?
W:San Francisco? No, Sir.We only have this office here.You will have to return it here in Los Angeles.
M:OK.It will be fun driving back down the coast.My girlfriend will like it.
W:It’s a beautiful drive.
M:Where are the keys?
W:Just a moment, Sir.We have to finish filling out the forms first.
(Text 10)
  Malls are popular places for Americans to go.Some people spend so much time at malls that they are called “mall rats”.Mall rats shop until they drop in the hundreds of stores under one roof.
  People like malls for many reasons.They feel safe because malls have police stations or private security guards.Parking is usually free, and the atmosphere inside is always fine.The newest malls have beautiful rest areas with waterfalls and large green trees.
  The largest mall in the United States is the Mall of America in Minnesota.It has 350 stores, eight night clubs, and a seven-acre park! There are parking spaces for 12,750 cars.About 750,000 people shop every week.
  The first indoor mall in the United States was built in 1965 in Edina, Minnesota.Now people shop in malls, of course.They also eat in food houses that have food from all over the world.They see movies here.Some people even get their daily exercise by doing the new sport of mall walking.Others go to malls to meet friends.In a word, now residents can actually live in their favorite shopping center.
第二部分
语篇解读:本文是一篇应用文。文章列举了几个特定的社交媒体平台,并介绍了它们如何为教师提供灵感和资源。
21.D 推理判断题。根据第一段可知,这些资源是为教师准备的。由此推断,目标读者是教师。
22.C 细节理解题。根据Technically Its kinder部分最后一句可知,Technically Its Kinder的特别之处在于它帮助将技术应用到教学中。
23.A 细节理解题。根据Teachers Pay Teachers部分第一句可知,如果需要买卖教学资源应该访问Teachers Pay Teachers。
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了女孩Gabby Goodwin发明了不易掉落的发夹并成功开创了自己事业的故事。
24.A 细节理解题。根据第一段最后两句可知,父亲的建议和Gabby自己的好奇心激发了她发明更好的发夹。
25.C 推理判断题。根据第三段最后两句和第四段前三句可知,在被一些公司拒绝后,Gabby并没有放弃,而是更加努力地应对困难。
26.B 细节理解题。根据最后一段第一句可知,Gabby因为在年轻时就取得了巨大成就而被评为2018年年度儿童企业家。
27.A 推理判断题。通读全文尤其是第三段第二句和最后一句可知,Gabby富有创造力且非常坚定;根据文章末句可知,Gabby乐于助人。由此推知,A项能够概括Gabby的性格。
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了电子阅读的兴起,以及其对孩子们阅读的影响。
28.B 词义猜测题。根据画线词所在句及前一句可知,上下文形成对比,提到数字阅读和纸质阅读,且表示数字阅读开始后,像《哈利·波特》那样吸引孩子注意力的纸质书系列可能不会再出现了。由此推测,supplanting意为“取代”。
29.A 推理判断题。根据第一段最后两句以及第二段第二句可知,第一段提到数字阅读开始取代纸质阅读,可能不会再有像《哈利·波特》那样吸引孩子们注意力的系列图书了,第二段指出数字阅读对阅读理解技能提升效果不如纸质阅读,尤其是对孩子。综合推断,作者在前两段重点关注的是深度阅读的缺失。
30.C 细节理解题。根据第四段前两句可知,研究发现,纸质阅读可以提高孩子的阅读能力,是因为纸质书的物理特性,这种特性有助于提高孩子的阅读能力。
31.B 推理判断题。根据最后一段可推知,作者在最后一段暗示了如今纸质阅读仍然有其存在的价值和地位。
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了慢动作技术在视频欣赏中的作用。
32.A 细节理解题。根据第一段第二句可知,慢动作的显著好处是提升了观看的乐趣。
33.C 细节理解题。根据第四段中的We see that ...to observe at normal speed.可知,呈现动作的特征在很大程度上影响了慢动作的效果。
34.D 推理判断题。根据倒数第二段第一句以及最后一段可知,作者建议视频创作者将慢动作应用于合适的场景中。
35.A 标题归纳题。文章主要介绍了慢动作技术如何影响视频的观看体验,尤其是在社交媒体的短视频中,以及这一技术的实际应用和建议。因此A项(慢动作在视频欣赏中的力量)为本文最佳标题。
语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了社交媒体对青少年的正面影响。
36.F 根据下文可知,社交媒体并不是一件坏事,但需要正确使用。F项符合语境。
37.D 根据上文可知,空处应承上启下,具体说明青少年如何利用社交媒体发展爱好的例子。D项符合语境。
38.E 根据上文可知,空处应承接上文进一步强调社交媒体对于青少年未来发展的积极作用。E项符合语境。
39.B 根据上文可知,空处应承接上文说明怀疑的具体内容。B项符合语境。
40.G 根据下文可知,空处应说明社交媒体如何成为信息来源。G项符合语境。
第三部分
语篇解读:本文是一篇记叙文。作者通过在大学期间的一段经历,讲述了如何制作个人网站来展示自己在校期间的工作成果,以及这一过程对他未来职业发展的积极影响。
41.C 根据文章首句和空后的some of the things we had worked on during our academic years可知,这里指通过建立网站学生可以展示自己在大学期间所做的一些事情。
42.B 根据空前的In this way ...during our academic years可知,这里表示希望通过这样的方式使以后找工作的过程更容易。
43.A 参见上题解析。
44.D 根据上下文可知,作者没有记录自己做过的工作,因为之前没有考虑过在网站上展示自己在大学期间所做的一些事情,相比同学处于劣势。
45.C 参见上题解析。
46.D 根据空后的in the sports media office ...at that point可知,这里指在体育媒体办公室工作,受雇于体育媒体办公室。
47.A 根据上文可知,作者的一些朋友录制了自己的工作成果,但是作者没有记录下自己的工作成果,因为作者没有意识到记录的重要性,导致以后找工作处于劣势。
48.C 根据空后的with flashy designs and music可知,这里指他们的作品完整且设计精美。
49.B 根据空后的in form given how long ...function or substance可知,这里指网站设计看起来好,但是缺少实质性内容。
50.D 根据下文可知,这里表示作者尽力尝试各种方法来优化网站,急切地把电脑上所有能找到的作品都拿了出来。
51.A 根据上下文可知,这里指作者尝试各种方法来改进网站,希望自己的网站不会在招聘经理的眼中拖后腿。
52.B 根据上文可知,作者努力充实自己的网站,是希望网站至少看起来过得去。remarkable显著的;passable勉强过得去的;avoidable可避免的;noticeable明显的。
53.C 根据空前的Luckily, I ended up getting an A on the可知,作者的网站建设任务最终结果很好,在这个任务上得了A。
54.B 根据上文可知,这里指作业对成绩的影响,作者的网站建设任务得了A,这给作者的成绩加分。
55.C 根据上下文可知,作者以前不注重记录自己的工作,这里指作者开始关心并记录自己的工作。
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了科技给社会带来的巨大进步,但随之而来的,还有一系列的负面影响。
56.connected 考查形容词。分析句子结构可知,此处是“as+形容词+as”结构,空处应用形容词作表语。故填connected。
57.remarkably 考查副词。空处修饰形容词efficient,应用副词形式。故填remarkably。
58.which 考查定语从句。空处引导非限制性定语从句并在从句中作主语,先行词为technology,应用关系代词。故填which。
59.themselves 考查代词。此处表示“娱乐他们自己”,应用反身代词。故填themselves。
60.needs 考查时态和主谓一致。分析句子结构可知,在时间状语从句中主语是it,谓语动词应用第三人称单数形式;再根据上文的is可知,时态为一般现在时。故填needs。
61.posting 考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处为with复合结构,people与post为主动关系,应用动词-ing形式作宾语补足语。故填posting。
62.to determine 考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处it作形式主语,真正的主语是后面的动词不定式。故填to determine。
63.changing 考查非谓语动词。分析句子结构可知,change和perspectives之间是主动关系,且和上文being taken并列作介词to的宾语,应用动词-ing形式。故填changing。
64.what 考查名词性从句。分析句子结构可知,空处引导宾语从句,从句中缺少宾语,意为“……的事物”。故填what。
65.to 考查介词。固定搭配commit to doing sth意为“承诺做某事”。故填to。
第四部分
第一节
Reduce Screen Time to Protect Our Eyesight
  It’s true that nowadays we are surrounded by different electronic devices, such as TVs, computers, mobile phones, and tablets.Due to the increasing number of hours we spend on them, our eyesight has been going from bad to worse.
  Actually, it’s absolutely unnecessary for us to spend so much time on those electronic devices.For one thing, we do many meaningless things on them, such as chatting, shopping, and watching short videos.For another, the long screen time has been doing great harm to our health — very few of us don’t wear nearsighted glasses nowadays!
  Dear students, it’s time we reduced screen time to protect our eyesight.After all, never should we enjoy the convenience of technology at the expense of our health.
The Students’ Union
第二节
  The answer, surprisingly, is “not a lot of people”.Despite the attraction of the classic camera, finding the right person willing to make a significant trade proved to be a challenge.He went from one person to another, asking them if they’d be willing to trade anything for the vintage camera.Despite the initial setbacks, Trahan’s perseverance paid off when he came across a potential trading partner who saw the true value in the vintage camera.Recognizing its historical significance, the person offered a valuable piece of land in exchange for the camera.
  He got an amazing deal out of the camera for an item that’s three times its value, a piece of land.At that point, Trahan was pretty thrilled.It seems that his campaign will succeed.The deal was even more astonishing as the piece of land was located in a picturesque countryside area.Trahan couldn’t believe his luck and felt a renewed sense of excitement.As word of his ambitious project spread, Trahan’s determination and creativity attracted more attention and opportunities.With his campaign inching closer to success, he eagerly accepted the offer, realizing that his penny had indeed transformed into a dream house.
9 / 10(共94张PPT)
单元质量检测(三) THE MEDIA
(满分150分,时间120分钟)
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三
个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,
你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读
一遍。
1. Where does the conversation probably take place?(  )
A. In a restaurant.
B. In a supermarket.
C. In the kitchen.

2. What are the speakers talking about?(  )
A. The man’s sister.
B. A party.
C. An actor.
3. Who is going to work in Los Angeles?(  )
A. Sam.
B. Betty.
C. John.


4. What will the man do next?(  )
A. Get the candle.
B. Make a phone call.
C. Hand in his report.
5. What did the young man do?(  )
A. He hit a boy.
B. He made a U-turn.
C. He crossed the road quickly.


第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中
所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听
完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6至7题。
6. How does the man get the information about homeless population?
(  )
A. From an article. B. From the radio. C. From TV.

7. Which country has the highest percentage of homeless people?
(  )
A. India.
B. The US.
C. Germany.

9. How far can the woman run in an hour on the running machine?
(  )
A. About 7 kilometers.
B. About 8 kilometers.
C. About 10 kilometers.
听第7段材料,回答第8至9题。
8. Where does the man work?(  )
A. In a school. B. In a gym. C. In a club.


10. When did the woman catch the thief?(  )
A. On Monday morning.
B. On Monday afternoon.
C. On Tuesday morning.
11. What did the thief buy?(  )
A. Some small articles.
B. Some of the cheapest things.
C. One of the most expensive dresses.
听第8段材料,回答第10至12题。


12. What’s the real relationship between the assistant and the thief?
(  )
A. Mother and daughter.
B. Teacher and student.
C. Shop assistant and customer.

13. What is the man doing here?(  )
A. Taking a business trip.
B. Having a holiday alone.
C. Visiting his girlfriend.
14. How much will the man pay for the insurance?(  )
A. $15. B. $45. C. $135.
听第9段材料,回答第13至16题。


15. Where will the man return the car?(  )
A. In Los Angeles.
B. In San Francisco.
C. In New York.
16. What will the woman do next?(  )
A. Bring the man the keys.
B. Talk about the insurance.
C. Bring the man some forms.


17. What are “mall rats” according to the text?(  )
A. Those who spend a lot of time in malls.
B. Those who shop regularly in malls.
C. Those who steal things from malls.
18. Which is not the reason why people like malls?(  )
A. Feeling safe.
B. Free parking.
C. Reasonable price.
听第10段材料,回答第17至20题。


19. How many night clubs are there in the Mall of America in
Minnesota?(  )
A. 35. B. 8. C. 7.
20. When was the first indoor mall built in America?(  )
A. In 1935. B. In 1963. C. In 1965.


听力原文:
(Text 1)
M:I’ll have the steak, French fries and chocolate ice cream for
dessert.
W:Oh, no, you know these things are bad for your health.How about
ordering some vegetables and fruit instead?
(Text 2)
W:I hate to say it, but Jacky isn’t doing well in the new film.
M:Well, I think he’s only playing a different type of role.My sister
thinks he is still the best.
(Text 3)
M:I met Sam on the street today.
W:Really? Did he say something about his sister?
M:Yes.Betty ought to be leaving New York very soon, because her
husband, John, has taken a job in Los Angeles.
(Text 4)
M:A power cut.Oh, I have to hand in this report tomorrow.
W:Just take out your cell phone to get the candle in the drawer.
M:OK.
(Text 5)
W:Did you see what that young man did?
M:No.I was looking at the other way.
W:He made a U-turn in the middle of the block and almost hit a boy on a
bicycle.
M:Drivers get crazier these days.
(Text 6)
W:What are you looking at, Jim?
M:I’m reading an article about the world’s homeless population.
W:Homeless population?
M:Yes, sociologists define homeless people as those who have no fixed
shelter on any given night.These figures show five countries with large
homeless population.
W:Wow, that’s amazing.I never realized that there were so many
homeless people in Germany and France.
M:You know what? Our own country the USA ranks number one
among these countries!
W:Surely not! India tops the list with three million homeless people.
M:Well, it depends on how you look at it.Although we have a million
fewer homeless people than India, we have the highest percentage of
homeless people.
(Text 7)
M:Hello, Madam.We’re doing a survey of our customers.How often
do you come to the club?
W:Three times a week, usually.
M:Can you run 10 kilometers in an hour on the running machine?
W:Oh, no, I can’t.Maybe 8 kilometers.
M:Do you use the swimming pool? You know, the new swimming
pool.
W:No, I don’t.I don’t know how to swim.And I’m scared of
water.
M:OK. You know, we offer lessons here.I’m sure our trainer can
help you.
(Text 8)
W:People are not so honest as they once were.
M:Why do you say so?
W:Some people are tempted to steal in large shops.
M:Did you catch one of them?
W:Yes, on Monday morning.There were few people in the shop, so I
could catch the thief easily.
M:Was it a man or a woman?
W:A middle-aged woman.She first bought some small articles.Then she
chose one of the most expensive dresses in the shop.
M:Did she catch the dress away quickly regardless of the assistants?
W:Certainly not.An assistant wrapped it up for her and helped her walk
out of the shop without paying.
M:An assistant? How could she do that?
W:She is the daughter of the woman.The girl “gave” her mother a
free dress once a week!
(Text 9)
W:Good morning, Sir.What can I do for you?
M:I would like to rent a car with a good air conditioner.
W:All our cars have air conditioners in them.
M:Good.I am here visiting my girlfriend.I want her to have a good
time.
W:Oh, is that so? Well, then, let me show you something she
might like.
M:This is a Porsche!
W:Yes.Beautiful, isn’t it?
M:Yes, it looks fantastic.
W:So you will take the Porsche then, Sir?
M:Yes, for three days.And I want to buy the insurance too.I think
it’s necessary.
W:You’re smart to buy it.At 45 dollars for three days, it is a good
deal.
M:Can I return the car in San Francisco?
W:San Francisco? No, Sir.We only have this office here.You will
have to return it here in Los Angeles.
M:OK. It will be fun driving back down the coast.My girlfriend will
like it.
W:It’s a beautiful drive.
M:Where are the keys?
W:Just a moment, Sir.We have to finish filling out the forms first.
  Malls are popular places for Americans to go.Some people spend so
much time at malls that they are called “mall rats”.Mall rats shop until
they drop in the hundreds of stores under one roof.
  People like malls for many reasons.They feel safe because malls have
police stations or private security guards.Parking is usually free, and the
atmosphere inside is always fine.The newest malls have beautiful rest
areas with waterfalls and large green trees.
(Text 10)
  The largest mall in the United States is the Mall of America in
Minnesota.It has 350 stores, eight night clubs, and a seven-acre park!
There are parking spaces for 12,750 cars.About 750,000 people shop
every week.
  The first indoor mall in the United States was built in 1965 in Edina,
Minnesota.Now people shop in malls, of course.They also eat in food
houses that have food from all over the world.They see movies here.Some
people even get their daily exercise by doing the new sport of mall
walking.Others go to malls to meet friends.In a word, now residents can
actually live in their favorite shopping center.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
  阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳
选项。
A
  Social media platforms are indeed a treasure trove of resources that
can enrich your teaching experience and provide a constant stream of
inspiration.Here’s a breakdown of how you can leverage these platforms
and accounts for your classroom.
  Utilize social media to discover and share creative and engaging
content that can be incorporated into your daily teaching routine.This can
include innovative activities, entertaining games, and inventive crafts
that can enhance your lesson plans and make learning more enjoyable for
your students.
  Social Media for Daily Inspiration
  Teach Like You Mean It
  This platform offers a plethora of ideas to transform your classroom
into a more welcoming and homely environment.It provides exciting
suggestions and quick DIY projects, often accompanied by short videos
and images, to make your classroom a more enjoyable space for your
students.
  
  This resource is particularly beneficial for kindergarten teachers.It
regularly posts a variety of activities and games that are suitable for young
learners.Additionally, it offers insights on integrating technology into
your teaching, helping students become more comfortable and adept with
digital tools.
 
Technically Its Kinder
  Madly Learning
  Created by Patti, a teacher and blogger, this platform shares
practical DIY videos and personal anecdotes from Patti’s experiences as
both a teacher and a mother.These insights can provide you with fresh
ideas and inspiration for your own classroom.
  Teachers Pay Teachers
  This is a unique platform where educators can buy and sell teaching
resources.Their Instagram account is a great source of inspiration,
featuring quotes, crafts, classroom ideas, and more.It’s a
community-driven space where teachers can draw inspiration from the
creativity and expertise of their peers.
  By exploring these resources, you can not only enhance your
teaching style but also foster a more dynamic and engaging learning
environment for your students.Give them a try and see how they can
elevate your teaching to new heights.
语篇解读:本文是一篇应用文。文章列举了几个特定的社交媒体平
台,并介绍了它们如何为教师提供灵感和资源。
语篇解读:本文是一篇应用文。文章列举了几个特定的社交媒体平
台,并介绍了它们如何为教师提供灵感和资源。
21. Who are the intended readers?(  )
A. Students of senior schools.
B. Advocates for education reform.
C. Parents of preschool children.
D. Teachers of schools and kindergartens.
解析: 推理判断题。根据第一段可知,这些资源是为教师准备
的。由此推断,目标读者是教师。

22. What is special about Technically Its Kinder?(  )
A. It offers tons of lesson plans.
B. It renews the posts on a daily basis.
C. It helps apply technology to teaching.
D. It teaches technology to the students.
解析: 细节理解题。根据Technically Its kinder部分最后一句
可知,Technically Its Kinder的特别之处在于它帮助将技术应用到
教学中。

23. Which social media should you visit to buy some tools?(  )
A. Teachers Pay Teachers.
B. Teach Like You Mean It.
C. Technically Its Kinder.
D. Madly Learning.
解析: 细节理解题。根据Teachers Pay Teachers部分第一句可
知,如果需要买卖教学资源应该访问Teachers Pay Teachers。

B
  Gabby Goodwin and her mother, Rozalynn, had an annoying
problem: even after careful styling, barrettes (发夹) kept slipping
out of the 5-year-old’s hair.Gabby hated losing bows, and her mom
was tired of buying replacements.As Rozalynn shared her annoyance with
other parents on social media, her husband suggested that the Goodwins
try creating their own barrettes.Rozalynn ignored the idea, but Gabby
was curious.
  “I was excited,” said Gabby, now 14.“I was always
complaining to my mom about these barrettes.” Gabby’s persistence
persuaded her mother, and they began to deal with the problem.“Mom
really saw it as a science project,” Gabby said.
  First they examined Gabby’s hair bows to see why they were falling
out.Then they came up with a design for a double-face barrette that
attaches securely to hair.When the Goodwins first showed their design to
possible investors, it was rejected.The product wasn’t the right fit or
the business plan wasn’t good, companies told them.The difficulties
made Gabby more determined.
  Gabby and her mother didn’t give up.Their efforts paid off.In 2014
they began selling the bows online.The barrettes were so popular that the
family decided to apply for a patent (专利证书), and the business
developed quickly and was successful.Today Gabby is chief of Confidence
by Gabby Goodwin, and the barrettes — called GaBBY Bows — are
available online and in 74 chain stores across the country.Confidence also
sells three plant-based products for detangling (理顺), moisturizing
(保湿) and styling hair.
  For her accomplishments and dedication to her company and others,
Goodwin was named Black Enterprise’s Kid Entrepreneur of the Year in
2018.The following year, Gabby and Rozalynn started a virtual club to
help girls learn business skills.
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了女孩Gabby Goodwin发明
了不易掉落的发夹并成功开创了自己事业的故事。
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了女孩Gabby Goodwin发明
了不易掉落的发夹并成功开创了自己事业的故事。
24. What inspired Gabby Goodwin to invent a better barrette?(  )
A. Her father’s advice and her own curiosity.
B. Her mother’s complaint about losing bows.
C. A company’s invitation to her to run a project.
D. Different suggestions for her barrettes on social media.
解析: 细节理解题。根据第一段最后两句可知,父亲的建议和
Gabby自己的好奇心激发了她发明更好的发夹。

25. What happened after Gabby was refused by some companies?
(  )
A. She determined to set up her own firm.
B. She turned to other firms to sell her invention.
C. She worked harder to deal with the difficulties.
D. She lost heart because there were no chances for her.
解析: 推理判断题。根据第三段最后两句和第四段前三句可
知,在被一些公司拒绝后,Gabby并没有放弃,而是更加努力地应
对困难。

26. Why was Gabby chosen as Kid Entrepreneur of the Year 2018?
(  )
A. She didn’t give up in the face of difficulties.
B. She made great achievements at a young age.
C. She set up a virtual club to teach girls knowledge.
D. She succeeded in helping herself and more girls.
解析: 细节理解题。根据最后一段第一句可知,Gabby因为在年
轻时就取得了巨大成就而被评为2018年年度儿童企业家。

27. Which of the following words can sum up Gabby’s personality?
(  )
A. Creative, determined and helpful.
B. Considerate, energetic and honest.
C. Generous, modest and independent.
D. Outgoing, thoughtful and intelligent.
解析: 推理判断题。通读全文尤其是第三段第二句和最后一句可
知,Gabby富有创造力且非常坚定;根据文章末句可知,Gabby乐于
助人。由此推知,A项能够概括Gabby的性格。

C
  Will there be another Harry Potter? Between 1997 and 2007, it
seemed like every child was reading J. K. Rowling’s fantasy novels
about a teenager’s adventures.Kids worldwide spent long hours reading
the thick hardcovers many times.But when digital reading began
supplanting print reading, we may never again see another book series
attract kids’ attention as Harry Potter did.In addition, the switch to
digital reading may be affecting kids’ reading comprehension skills, a
recently published study finds.
  Scientists at the University of Valencia in Spain analyzed 26 previous
studies, each exploring the effect of leisure-time digital reading on
comprehension.They found that digital reading does improve
comprehension skills, but the beneficial effect of deep reading is between
six and seven times smaller than that of print reading, and it’s smallest
for children.
  Great exposure to digital reading activities may prevent early readers
from building firm reading basics in a critical period.Digital texts tend to
be much shorter and have worse linguistic (语言学的) quality
compared to printed works.Phones and computers also expose readers to
distractions (干扰) from social media, YouTube, and video
games.Because youth tend to have poor impulse (冲动) control, they
are more likely to be distracted than adults when engaging in digital
reading.They also are less likely to have mastered vocabulary and
grammar rules.
  With paper, there is a literal laying on of hands, along with the
visual geography of distinct pages.People often link their memory of what
they’ve read to how far into the book it was or where it was on the
page.The more kids are exposed to print reading, the better able they are
to understand and recall what they are reading.Moreover, as young
readers consume longer and more complex texts, their reading skills
improve, further boosting their abilities.
  It is therefore recommended that parents and teachers limit kids’
time with digital content, or at least emphasize printed works or using
basic e-readers with ink-screens.
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了电子阅读的兴起,
以及其对孩子们阅读的影响。
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了电子阅读的兴起,
以及其对孩子们阅读的影响。
28. What does the underlined word “supplanting” in paragraph 1
mean?(  )
A. Changing. B. Replacing.
C. Influencing. D. Aiding.
解析: 词义猜测题。根据画线词所在句及前一句可知,上下文形
成对比,提到数字阅读和纸质阅读,且表示数字阅读开始后,像《哈
利·波特》那样吸引孩子注意力的纸质书系列可能不会再出现了。由
此推测,supplanting意为“取代”。

29. What does the author focus on in the first two paragraphs?(  )
A. The loss of deep reading.
B. The importance of reading.
C. The appeal of print reading.
D. The benefits of digital reading.

解析: 推理判断题。根据第一段最后两句以及第二段第二句可
知,第一段提到数字阅读开始取代纸质阅读,可能不会再有像《哈
利·波特》那样吸引孩子们注意力的系列图书了,第二段指出数字阅
读对阅读理解技能提升效果不如纸质阅读,尤其是对孩子。综合推
断,作者在前两段重点关注的是深度阅读的缺失。
30. The study finds that print reading can enhance kids’ reading abilities
because of     .(  )
A. parents’ reading skills
B. social media’s support
C. paper’s physical properties
D. kids’ consumption of easy texts
解析: 细节理解题。根据第四段前两句可知,研究发现,纸质阅
读可以提高孩子的阅读能力,是因为纸质书的物理特性,这种特性有
助于提高孩子的阅读能力。

31. What does the author imply in the last paragraph?(  )
A. Basic e-readers can be promoted.
B. Print reading still has a place nowadays.
C. Teachers should limit kids’ reading time.
D. Parents should emphasize digital reading.
解析: 推理判断题。根据最后一段可推知,作者在最后一段暗示
了如今纸质阅读仍然有其存在的价值和地位。

D
  Slow motion, a way of displaying action in a manner that appears
slower than real-time action, is used in many short videos on social
media.A new study shows that slow motion increases the number of likes
and views and promotes brand preference, choice and consumer
willingness to pay.
  Although slow motion is used in many videos, there was little
scientific evidence on how this technique affects a positive viewing
experience.Previous research points to different findings.Radio
broadcasts, for example, are enjoyed more when they are played faster.
  In the new research, subjects were shown GIFs in a slow-motion
version and in a normal-speed version.It turned out that slow-motion GIFs
were found to be much more enjoyable than the normal fast GIFs.This
effect appeared because slow motion is easier for the brain to
process.Interestingly, this theory can also explain people’s viewing
behavior on an online GIF-sharing platform.In a study that examined
several hundred GIFs from a website, the researchers saw that slow-
motion GIFs were viewed more often, received more ratings and were
generally rated more positively than regular fast GIFs.
  Marketing researcher Anika Stuppy from Tilburg University states,
“We see that the slow-motion technique is especially effective in slowing
down movements that are extremely complex and difficult to observe at
normal speed.” Videographers themselves can also make a movement
complex, and therefore interesting.“For example, a slow-motion
video of a cook cutting a steak might be boring, but a close-up of the
knife slicing through the meat in slow-motion is pleasing again,” adds
Stuppy.
  However, slow motion is not recommended in some cases, such as
a simple dance.Such movements are more boring to watch in slow
motion.The research also shows that when slow motion is used for content
that is unpleasant, it can make the viewing experience more unpleasant.
  Finally, the research shows that slow motion creates feelings of
safety and familiarity.Therefore, it is not a proper technique when you
want to excite the viewer or show a product as “adventurous” or
“exciting”.In that case, the researchers recommend fast-motion
techniques.
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了慢动作技术在视频
欣赏中的作用。
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了慢动作技术在视频
欣赏中的作用。
32. What is a notable benefit of slow motion according to the new
research?(  )
A. Heightening viewing pleasure.
B. Inspiring a sense of adventure.
C. Developing the viewers’ creativity.
D. Aiding in technical problem-solving.
解析: 细节理解题。根据第一段第二句可知,慢动作的显著好处
是提升了观看的乐趣。

33. Which factor greatly influences the effectiveness of slow motion?
(  )
A. The platform for sharing the content.
B. The quality of the recording equipment.
C. The features of the presented movement.
D. The viewers’ familiarity with the subject.
解析: 细节理解题。根据第四段中的We see that ...to
observe at normal speed.可知,呈现动作的特征在很大程度上影
响了慢动作的效果。

34. What does the author advise video creators to do?(  )
A. Experiment with advanced fast-motion effects.
B. Add pleasant content as much as possible.
C. Reduce the repetition of slow motion.
D. Apply slow motion to suitable scenes.
解析: 推理判断题。根据倒数第二段第一句以及最后一段可知,
作者建议视频创作者将慢动作应用于合适的场景中。

35. Which of the following is the best title for the text?(  )
A. The Power of Slow Motion in Video Appreciation
B. Social Media’s Role in Shaping Video Preference
C. The Development of Online Video Platforms
D. Public Opinions on Slow Motion Usage
解析: 标题归纳题。文章主要介绍了慢动作技术如何影响视频的
观看体验,尤其是在社交媒体的短视频中,以及这一技术的实际应用
和建议。因此A项(慢动作在视频欣赏中的力量)为本文最佳标题。

第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
  阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选
项。选项中有两项为多余选项。
  Almost every day there are reports of online bullying.It is not
surprising that most parents think social media is bad for kids.It is
important for parents to instill (灌输) healthy habits surrounding social
media use.36.(  ) It only becomes a bad thing when people misuse
it.In fact, research shows there are many benefits to social media use.
Social Media Can Build a Platform
  Your teen can use social media to develop their passions.37.
(  ) Building a platform on social media also can expose teens to
college networks and even a future career.It’s no longer just a place to
post silly pictures or observe digital drama.38.(  )
Social Media Allows for Personal Expression
  Whether kids enjoy fashion or make-up trends (时尚或美妆潮
流), they can share these interests with the world around them.By
contrast, when they do not have many opportunities to express
themselves or they do not know people with the same passions or
interests, they begin to wonder if there is something wrong with
them.39.(  )
Social Media Is a Tool for Gathering Information
  Social media has become a source of information and news for many
teens.40.(  ) From authors and athletes to celebrities (名人),
nonprofit organizations and magazines, they are connected to all sorts of
information.
A. Online safety has a long way to go.
B. They also question why they are not like everyone else.
C. Teens can gather information about things their friends suffer from.
D. For instance, some teens write blogs on topics they are interested in.
E. It becomes a tool to share their passions and help them find a career
path.
F. However, it is also important to realize that social media is not a bad
thing.
G. Once they begin social networking, they can follow anyone with a
social media account.
语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了社交媒体对青少年的正
面影响。
语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了社交媒体对青少年的正
面影响。
36. F 根据下文可知,社交媒体并不是一件坏事,但需要正确使
用。F项符合语境。
37. D 根据上文可知,空处应承上启下,具体说明青少年如何利用
社交媒体发展爱好的例子。D项符合语境。
38. E 根据上文可知,空处应承接上文进一步强调社交媒体对于青
少年未来发展的积极作用。E项符合语境。
39. B 根据上文可知,空处应承接上文说明怀疑的具体内容。B项符
合语境。
40. G 根据下文可知,空处应说明社交媒体如何成为信息来源。G项
符合语境。
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
  阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳
选项。
  When I was in college at the University of Minnesota, one of my
senior-year classes involved putting together a website using Wix.In this
way we can  41  some of the things we had worked on during our
academic years and  42  set us up for an easier time finding  43 
afterward.
  I had never  44  this before, which to be honest probably put me
at a  45  in comparison to my classmates.I had been  46  in the
sports media office for about two and a half years at that point.But I never
thought to try and  47  everything I had worked on.Meanwhile, some
of my friends had always been doing this,  48  with flashy designs
and music, ready to hand to a potential employer.
  Needless to say, my website, while  49  in form given how
long I spent on the design lacked much function or substance.  50 , I
pulled every bit of work I still had sitting around on my computer and
pretty much tried every  51  hoping that my website would at least
be  52  and wouldn’t pull my legs in the eyes of the hiring managers.
  Luckily, I ended up getting an A on the  53 .Far more valuable
than what it added to my  54 , though, was the value of the push it
gave me to actually  55  caring about and recording the work that I was
doing.
语篇解读:本文是一篇记叙文。作者通过在大学期间的一段经历,
讲述了如何制作个人网站来展示自己在校期间的工作成果,以及这
一过程对他未来职业发展的积极影响。
41. A. grasp B. discover
C. show D. undergo
解析: 根据文章首句和空后的some of the things we had worked on
during our academic years可知,这里指通过建立网站学生可以展示自
己在大学期间所做的一些事情。
语篇解读:本文是一篇记叙文。作者通过在大学期间的一段经历,
讲述了如何制作个人网站来展示自己在校期间的工作成果,以及这
一过程对他未来职业发展的积极影响。

42. A. patiently B. hopefully
C. instantly D. continuously
解析: 根据空前的In this way ...during our academic years可知,
这里表示希望通过这样的方式使以后找工作的过程更容易。
43. A. work B. belief C. class D. reward
解析: 参见上题解析。


44. A. explained B. witnessed
C. claimed D. considered
解析: 根据上下文可知,作者没有记录自己做过的工作,因为之
前没有考虑过在网站上展示自己在大学期间所做的一些事情,相比同
学处于劣势。
45. A. distance B. risk
C. disadvantage D. loss
解析: 参见上题解析。


46. A. perceived B. tolerated
C. recognized D. employed
解析: 根据空后的in the sports media office ...at that point可知,
这里指在体育媒体办公室工作,受雇于体育媒体办公室。
47. A. record B. design
C. change D. detect
解析: 根据上文可知,作者的一些朋友录制了自己的工作成果,
但是作者没有记录下自己的工作成果,因为作者没有意识到记录的重
要性,导致以后找工作处于劣势。


48. A. accurate B. unfinished
C. complete D. complex
解析: 根据空后的with flashy designs and music可知,这里指他们
的作品完整且设计精美。
49. A. simple B. great
C. amusing D. hopeless
解析: 根据空后的in form given how long ...function or substance
可知,这里指网站设计看起来好,但是缺少实质性内容。


50. A. Obviously B. Gradually
C. Constantly D. Desperately
解析: 根据下文可知,这里表示作者尽力尝试各种方法来优化网
站,急切地把电脑上所有能找到的作品都拿了出来。
51. A. means B. discount
C. report D. interview
解析: 根据上下文可知,这里指作者尝试各种方法来改进网站,
希望自己的网站不会在招聘经理的眼中拖后腿。


52. A. remarkable B. passable
C. avoidable D. noticeable
解析: 根据上文可知,作者努力充实自己的网站,是希望网站至
少看起来过得去。remarkable显著的;passable勉强过得去的;
avoidable可避免的;noticeable明显的。
53. A. permission B. cooperation
C. task D. communication
解析: 根据空前的Luckily, I ended up getting an A on the可知,作
者的网站建设任务最终结果很好,在这个任务上得了A。


54. A. edition B. grade
C. reality D. school
解析: 根据上文可知,这里指作业对成绩的影响,作者的网站建
设任务得了A,这给作者的成绩加分。
55. A. regret B. admit C. start D. recall
解析: 根据上下文可知,作者以前不注重记录自己的工作,这里
指作者开始关心并记录自己的工作。


第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
  阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正
确形式。
  Technology has started to take over the world.It may seem like a
huge advancement to society, but large setbacks come equally.
  We now live in an age of social media.We have never been as
56.        (connect) as we are now.Everyone around us can be
reached instantly.Besides, the use of technology has made all of our
lives 57.        (remarkable) efficient.Furthermore, a
majority of people have access to technology, 58.        helps
them express themselves on many different platforms.Lastly, technology
has given people many ways to entertain 59.     (they).Various websites offer hours upon hours of entertainment for those boring nights.
  While some may see social media’s positive effects on relationships, others can see it as the exact opposite.It keeps people from seeing each other face to face.Meanwhile, there is nothing more frustrating than having technology not work right when it 60.      (need) to.Moreover, so dependent on technology, people don’t try to explore life outside of a smart
device.Also, with more and more people 61.        (post)
information on the Internet, it can be very difficult 62.     (determine) whether the information is credible or not.This can lead to false information being taken seriously, and 63.        (change) the perspectives of those who believe it. 
  To understand technology, one must know 64.        it
provides in terms of advantages and disadvantages and commit
65.        not believing in rumors and not spreading them.
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了科技给社会带来的
巨大进步,但随之而来的,还有一系列的负面影响。
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了科技给社会带来的
巨大进步,但随之而来的,还有一系列的负面影响。
56. connected 考查形容词。分析句子结构可知,此处是“as+形容
词+as”结构,空处应用形容词作表语。故填connected。
57. remarkably 考查副词。空处修饰形容词efficient,应用副词形
式。故填remarkably。
58. which 考查定语从句。空处引导非限制性定语从句并在从句中作
主语,先行词为technology,应用关系代词。故填which。
59. themselves 考查代词。此处表示“娱乐他们自己”,应用反身代
词。故填themselves。
60. needs 考查时态和主谓一致。分析句子结构可知,在时间状语从
句中主语是it,谓语动词应用第三人称单数形式;再根据上文的is可
知,时态为一般现在时。故填needs。
61. posting 考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处为with复合
结构,people与post为主动关系,应用动词-ing形式作宾语补足语。故
填posting。
62. to determine 考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处it作形
式主语,真正的主语是后面的动词不定式。故填to determine。
63. changing 考查非谓语动词。分析句子结构可知,change和
perspectives之间是主动关系,且和上文being taken并列作介词to的宾
语,应用动词-ing形式。故填changing。
64. what 考查名词性从句。分析句子结构可知,空处引导宾语从
句,从句中缺少宾语,意为“……的事物”。故填what。
65. to 考查介词。固定搭配commit to doing sth意为“承诺做某
事”。故填to。
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
  你受学生会委托为校宣传栏“英语天地”写一则倡议书,主题为
Reduce Screen Time to Protect Our Eyesight。内容包括:
  (1)现状:电子产品影响我们的视力;
  (2)减少屏幕时间的必要性;
  (3)呼吁大家行动起来。
注意:(1)写作词数应为80个左右;
(2)可以适当增加细节,以使行文连贯。
参考范文:
Reduce Screen Time to Protect Our Eyesight
  It’s true that nowadays we are surrounded by different electronic
devices, such as TVs, computers, mobile phones, and tablets.Due
to the increasing number of hours we spend on them, our eyesight has
been going from bad to worse.
  Actually, it’s absolutely unnecessary for us to spend so much time
on those electronic devices.For one thing, we do many meaningless
things on them, such as chatting, shopping, and watching short
videos.For another, the long screen time has been doing great harm to
our health — very few of us don’t wear nearsighted glasses nowadays!
  Dear students, it’s time we reduced screen time to protect our
eyesight.After all, never should we enjoy the convenience of technology
at the expense of our health.
The Students’ Union
第二节(满分25分)
  阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构
成一篇完整的短文。
  How far can a penny go? Right now, one can quickly say that it
wouldn’t get you that much.Or, to be more specific, it’s more of a
novelty item now than a currency.
  But Ryan Trahan, who is an online media content creator, wanted
to prove that a penny can turn into something much more valuable and that
the spirit of bartering (以物易物) is still alive and well.His goal will
surprise anyone.
  In his video, he shared that he would turn his penny into a
house.Yes, you’ve read that right.He will barter his way to a house.
  The challenge started as tough as you’d expect it to be because who
would trade anything for a penny? The first thing he got was a
pen.Then, he traded off his pen for a small dinosaur toy.Luckily, he
met a dinosaur fan who was more than willing enough to trade it for a tin
of mints (薄荷糖) — or at least what’s left of it.
  It was a dead end from then on until he met two interesting
strangers.Apparently, his campaign of “penny-to-a-house” is gaining
attention.It gave him a chance to trade the mints for something of value —
gas station earphones.
  It snowballed from there.After the earphones, the value of his trade
just got bigger when he decided to be creative.He called in at a local
garage sale and traded the earphones for a vintage Polaroid (老式拍立
得) camera.He also gave a shirt, just so he wouldn’t feel bad.
  However, it wasn’t as easy as he thought.Trahan thought he struck
gold and that it was easy to exchange the camera into something much
more valuable.After all, who doesn’t love a vintage camera?
注意: 1.续写词数应为150个左右;
2. 请按如下格式作答。
  The answer, surprisingly, is “not a lot of people”.

                        
He got an amazing deal out of the camera for an item that’s three
times its value, a piece of land.         
               
                          
                        
                         
                          
                        
                         
参考范文:
  The answer, surprisingly, is “not a lot of people”.Despite the
attraction of the classic camera, finding the right person willing to make
a significant trade proved to be a challenge.He went from one person to
another, asking them if they’d be willing to trade anything for the
vintage camera.Despite the initial setbacks, Trahan’s perseverance paid
off when he came across a potential trading partner who saw the true value
in the vintage camera.Recognizing its historical significance, the person
offered a valuable piece of land in exchange for the camera.
  He got an amazing deal out of the camera for an item that’s three
times its value, a piece of land.At that point, Trahan was pretty
thrilled.It seems that his campaign will succeed.The deal was even more
astonishing as the piece of land was located in a picturesque countryside
area.Trahan couldn’t believe his luck and felt a renewed sense of
excitement.As word of his ambitious project spread, Trahan’s
determination and creativity attracted more attention and opportunities.
With his campaign inching closer to success, he eagerly accepted the offer, realizing that his penny had indeed transformed into a dream house.
THANKS
演示完毕 感谢观看