/ 让学习更有效 期中考点突破 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中考点突破 | 英语学科
2025-2026学年七年级英语上册期中复习考点突破人教版(2024)
突破08 阅读理解-信息还原五选五
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读下面短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项仅使用一次。
Good afternoon, boys and girls. My name is Grace Smith. My first name is Grace. 1 And it’s also my family name. Nice to meet you!
I’m a middle school student. Look! This is my ID card. 2 I have to bring (带来) this card to school every day. Here is my pencil box. 3 It’s an orange ruler. 4 R-U-L-E-R. It’s my elder brother’s ruler. He is 14 years old, and we go to the same school. I have a new pen. 5 It’s brown. It’s a birthday gift from my mother, so I like it very much.
A.I can spell it.
B.My last name is Smith.
C.What color is it 
D.What’s that 
E.The number is 240742.
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
Hello, my name is Wang Hao. I’m 12 years old. I’m in Renai Junior High School. 6 My English name is Tim. Miss Gao is my English teacher. 7 She is a good teacher.
8 We are in the same (相同的) school. Jane is from England. Jane is thirteen years old. She is in Class Eight, Grade Seven. She is a beautiful and lovely girl. 9 Jane’s dad is 40 years old. He is an English teacher at Beijing No. 6 Junior High School.
Mark is from America. He is twelve years old. He is in Class One, Grade Seven. 10 Mark lives (居住) at his uncle’s house (叔叔家).
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
A.She is from Beijing, China.
B.I’m in Class Three, Grade Seven.
C.Jane and Mark are my good friends.
D.His dad (爸爸) isn’t in China with him now.
E.Jane comes to China with her dad.
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
My name is David Black. 11 Now, I am in Beijing with my family. My father and mother work here. My father is an engineer (工程师) and my mother is a teacher. 12 My sister and I are students of a middle school in Beijing. We love Beijing. 13 There are four rooms in it. And my room is nice and tidy. You can see some things in it. My white computer is on the desk and two chairs are under the desk. 14 My books are in the bookcase. My quilt is on the bed. Can you see my hat Is it on the chair No, it’s a cat on the chair. 15 They are my family photos. I love my room.
A.I’m an English boy.
B.I have a sister but no brothers.
C.You can see a bed and a bookcase in the room too.
D.Some nice pictures are on the wall.
E.We have a nice house in Beijing.
Good morning. My name is Zhang Ke. 16 I’m a student in Luoyang Middle School. This is my school. 17 I am in Class Six, Grade Seven, Miss Li’s class. Miss Li is very kind. We all like her very much. The cute girl and the tall boy are my good friends. 18 She is twelve, too. She is in Class Four, Grade Seven. She likes singing and dancing very much. The boy is Wen Zhe. 19 He is from Xuchang. He is thirteen years old. He and I are classmates. He is really friendly and helpful. He enjoys playing the guitar. 20 We often play football together. I am happy to be friends with Dong Ling and Wen Zhe.
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
A.It is big and nice.
B.He is a new student.
C.I am twelve years old.
D.The girl’s name is Dong Ling.
E.He can also play football very well.
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
Hello, my name is Wang Hao. I’m 12 years old. I’m in Xiwang Junior High School. 21 My English name is Tim. Miss Gao is my English teacher. 22 She is a good teacher.
23 We are in the same school. Jane is from England. Jane is thirteen years old. She is in Class Eight, Grade Seven. She is a pretty and lovely girl. 24 Jane’s dad is 40 years old. He is an English teacher at Beijing No.6 Junior High School.
Mark is from America. He is twelve years old. He is in Class One, Grade Seven. 25 Mark lives at his uncle’s house.
A.She is from Beijing, China.
B.I’m in Class Three, Grade Seven.
C.Jane and Mark are my good friends.
D.His dad isn’t in China with him now.
E.Jane comes to China with her dad.
Your family are your relatives (亲属). 26 Grandparents, parents, brothers, sisters, aunts, uncles, and cousins are all relatives.
The parents of your mother and father are your grandparents. You have two grandfathers. One is your father’s father. 27
And you have two grandmothers, too. Many people don’t get to know their great-grandparents. 28
If (如果) your mother or father has brothers, these brothers are your uncles. If your uncle is married (结婚), his wife is your aunt. 29 If your aunt is married, her husband is your uncle.
If your aunts and uncles have children, these children are your cousins. If your older brother or sister has children, you are an aunt or uncle to their children.
30 They show the family history (历史) on a diagram called a family tree.
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
A.You can have many relatives.
B.The other is your mother’s father.
C.Many people study the history of their family.
D.Great-grandparents are the parents of your grandparents.
E.If your mother or father has sisters, these sisters are also your aunts.
Paul is from a big family. His grandparents have a son and a daughter. 31 And the daughter is Paul’s aunt Amy. Aunt Amy and Uncle Frank have two daughters. 32 Grace and Helen are in a middle school now. They are good students. Paul has a sister. 33
Today is fine. The family are in Paul’s grandparents’ home. They have a good day and take a photo. 34 Alice is in front of her parents. She is in a white jacket. Grace and Helen are next to their father and mother. Grace is in red and Helen is in yellow. 35 Aha, he is on his father’s shoulders (肩膀). A little dog Doudou is in the photo too. It is next to Paul’s mother’s feet. What a happy family!
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺、内容完整。
A.In the photo, Paul’s grandparents are in the middle.
B.Her name is Alice and she is 8.
C.Where’s Paul 
D.The son is Paul’s father Jack.
E.They are Grace, 14 and Helen, 12.
阅读下面短文,从短文后所给的五个选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯, 意思完整。
A picture of my family is on the wall. 36 The old man is my grandfather. He is a little overweight (超重的). He likes playing ping-pong. 37 She is in a blue dress. She likes blue.
The young man with a tie is my father. 38 He is busy. He likes cooking and he cooks for us when he is at home. The young woman in a blue shirt is my mother. 39 She loves teaching. Her students like her a lot.
   40 She studies in America now.
A.The old woman sitting near him is my grandmother.
B.I have an aunt, but she isn’t in the picture.
C.Let me tell you about it.
D.She is a nice teacher.
E.He works in a hospital.
I have a good friend at school. 41 She’s twelve years old. She is tall and slim. She looks beautiful. 42 Their names are Gina and Cindy. Gina is 10 and Cindy is 14.
Sue and I go to the same (相同的) school. 43 We are in the same grade, but Sue is in Class 3 and I’m in Class 4.
Sue likes reading books with her sisters. 44 Sue also likes sports (运动). Her favourite (最喜欢的) sport is playing basketball. She plays it very well. She is a nice girl and many students like to play with her. 45 We often play together after class. We do many things, such as drawing and singing. I enjoy the time with her.
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺、内容完整。
A.Her name is Sue.
B.She has two sisters.
C.I like to play with her, too.
D.They often read books at home.
E.Our school is big and new and we like it.
Look! This is my family photo. This is my mom. 46 She is 38 years old. She is an English teacher in a junior high school. She looks very nice in the photo. 47 His name is John Miller. He is 40. He is an office worker. 48 She is my sister, Mary Miller. She is a student. She is in Class Six, Grade Nine. 49 She is 14 years old. Can you see a boy in the photo Who’s he His name is Mike Miller. He is twelve years old this year. Haha! 50 My sister and I are in the same school, but in different grades. I’m in Class Four, Grade Seven.
根据短文内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺、内容完整。
A.Who is that girl in the photo 
B.Her name is Linda Miller.
C.This is my dad.
D.It’s me.
E.How old is she 
I study in a middle school. My school has a new building with many rooms. 51 The library is in front of the new building. We can read many kinds of interesting books in it. 52 So I go to the library every day.
The playground of our school is big and cool. It is my favourite place. 53
My classroom is clean, tidy and beautiful. It is in the new building. There are two doors, three windows and 30 desks in it. There is also a table and a chair for the teacher. 54
My teachers are nice and my classmates are friendly. 55 I am very happy to study here. I like my school.
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
A.We are like a big family.
B.It also has a big library.
C.I like reading very much.
D.A whiteboard, two maps and some pictures are on the walls.
E.I always play basketball with my friends there after class
Good morning, my friend. I’m Lin Tao. Now I’m at school. 56 It’s not big but nice.
57 They are white and blue. Each student has a set. The teacher’s desk is in the front of the classroom. A computer and a box are on it. 58 We can’t play computer games on it. 59 When we lose some school things (学习用品), we can find them in the box. There are four pictures and a map of China on the walls (墙). 60
This is my tidy classroom. What about yours 
根据短文内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺、内容完整。
A.The box is the Lost and Found box.
B.The computer is for our teachers.
C.The pictures are about my school.
D.This is my classroom.
E.40 sets of desks and chairs are in the classroom.
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。
Good morning! I’m Zhang Han, a student from Sunshine Middle School. I’m in my classroom now.
61 It is Lily’s desk, and its color is blue. Lily Brown is my good friend from England. 62
Look! A set of keys and a schoolbag are on the desk. The keys are yellow and they are Lily’s. The schoolbag is blue. 63 No, it’s my schoolbag. Next to Lily’s desk is mine. It’s red. 64 The first pen is mine, and the other is Li Ting’s. She is also my good friend and often helps me at school. Can you see a watch on the desk 65 Is it yours If so, please email me at zhanghan@.
A.So she can speak English very well.
B.But is this blue schoolbag hers too 
C.This is a desk in front of me.
D.I found it in Classroom 2A this morning.
E.There are two pens on it.
Hello, I’m Jack. I’m a new student in this school. Here is a picture of my new classroom. It’s very beautiful. 66 We clean it many times (次) a day. A yellow desk is in front of the blackboard (在黑板的前面). 67 A computer is on it. Sometimes beautiful flowers are on this desk. A map (地图) is on the right (右边的) wall. It’s a map of China. On the back (后面) wall of our classroom is also a blackboard. 68 Forty students are in my class. Everyone has a desk and a chair.
In my classroom, my desk is next to Li Fang’s desk. 69 And Tim is on my right. In front of me is John. Who is behind me It’s a girl, Amy. 70
A.It’s our teachers’.
B.She is on my left (左边).
C.They are my good friends.
D.We can write (写) and draw (画) on it.
E.A big blackboard is on the front (前面的) wall.
Hello, I’m Jack. I’m a new student in this school. Here is a picture of my new classroom. It’s very beautiful. 71 We clean it many times (次) a day. In front of the blackboard, there is a yellow desk. 72 There is a computer on it. Sometimes there are beautiful flowers on this desk. On the right wall there is a map. It’s a map of China. On the back (后面) wall of our classroom is also a blackboard. 73 There are forty students in my class. Everyone has got a desk and a chair.
In my classroom, my desk is next to Li Fang’s desk. 74 And Tim is on my right. In front of me is John. Who is behind me It’s a girl, Amy. 75
根据短文内容,从下列选项中选出能填入文中空白处的最佳选项。
A.It’s for our teachers.
B.She is on my left.
C.They are my good friends.
D.We can write and draw on it.
E.On the front wall, there is a big blackboard.
阅读下面短文,从短文后所给的五个选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯,意思完整。
My name is Judy. I am a student. 76 My school is old but beautiful. There are many tall trees and flowers in my school. 77 Classes begin at ten past eight in the morning. I have Chinese, English, math and history every day. My favorite subject is art. 78 I don’t like geography very much. 79 My home is not far, so I usually come to school by bike. 80 I like doing activities after school. I usually play ball games with my friends. My school life is very colorful. Oh! I love my school life!
A.I love studying in it.
B.It’s very hard for me.
C.Our art teacher is very kind to us.
D.I live and study in China now.
E.But sometimes I go there by bus with my brother.
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。每个选项仅使用一次。
Hello! I am Nancy. I’m 12 years old. There are four people in my family. My brother is a smart boy. He often plays football. 81 They always help me with my study. My mother’s birthday is on January 19th. 82 She is very happy and we are happy too.
My brother’s birthday and my birthday are in the same month—August. When is my father’s birthday 83 At school, I have many good friends and nice teachers. My favourite subject is science. 84 We have art on Wednesday and Friday. I like the subject too. It’s relaxing (放轻松的). 85 Mr Smith. His classes are interesting. We all like art and we all like him.
A.His birthday is in November.
B.Who is our art teacher 
C.My parents are teachers in my school.
D.I think it’s fun and interesting.
E.This Sunday, we have a party for her.
Welcome to School Around the World! Today, let’s learn about shop classes. Many American schools have shop classes. Shop classes teach many interesting subjects like woodwork, cooking, car studies, sewing (缝纫) and taking photos. 86
Here in the woodwork class, students are making things with wood (木头), so it’s very noisy. 87 Three boys in the center of the classroom are making a beautiful chair.
Let’s go to the cooking class. 88 Over there two girls are frying (炒) tomatoes and beef. It looks delicious.
89 They are taking apart (拆卸) a car and then putting the parts back together. The teacher is walking around the class, looking at the students’ work and talking with them about it. 90 It seems (似乎) that all the students are having fun in their shop classes and are learning a lot!
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
A.The subject is difficult but fun.
B.Today students are learning to make noodles.
C.Two students are cutting wood to make a table.
D.Let’s see some shop classes in Sunny Hill Middle School.
E.In the car studies class, the students are learning about cars.
阅读下面短文,从短文后所给的五个选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺,连贯,意思完整。
When you go to middle school, you start to learn history. 91 Here are the reasons.
First, knowing about the past helps you know why things are the way they are today. 92 When you learn from the past, you will not make the same mistakes (错误) in your life.
Second, 93 In history classes, you learn what happened (发生) and why. You also learn to see things from different points of view (角度). This is good for more than history classes. It’s also useful when you make choices (选择) and understand everyday problems.
Third, in history, there were many great people. 94 Learning their stories can make you do great things, too.
Fourth, history is interesting! 95 Just like reading a storybook or watching a movie , it’s very fun.
So, remember that learning history is useful to middle school students. It helps you get smart, make good choices, and be excellent (杰出的). Also, it’s very interesting.
A.It’s full of stories.
B.They did great things.
C.Learning history is very important.
D.It’s like having the key (钥匙) to today’s world.
E.history helps you think better.
When you go to middle school, you start to learn history. 96 Here are the reasons.
First, knowing about the past helps you know why things are the way they are today. 97 When you learn from the past, you will not make the same mistakes in your life.
Second, history helps you think better. In history classes, you look at what happened (发生) and why. You also learn to see things from different points of view (角度). 98 It’s also useful when you make choices (选择) and understand (理解) everyday problems.
Third, in history, there were many great people. 99 Learning their stories can get you to do great things too.
Fourth, history is interesting! It’s full of stories. 100
So, remember that learning history is meaningful to middle school students. It helps you get smart, make good choices, and be excellent. Also, it’s very interesting.
阅读短文,把A-E五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整。
A.It’s like having the key to today’s world.
B.They did amazing things.
C.This is good for more than history classes.
D.Just like watching a movie or reading a storybook, it’s very fun.
E.Learning history is very important.
/ 让学习更有效 期中考点突破 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中考点突破 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.B 2.E 3.D 4.A 5.C
【导语】本文是一篇自我介绍,Grace Smith向同学们介绍了自己的姓名、学生证、文具盒以及文具。
1.根据“And it’s also my family name.”可知,此处需补充姓氏信息。选项B“我的姓氏是Smith”符合语境,与后文“family name”呼应。故填B。
2.根据“This is my ID card. ... I have to bring this card to school every day.”可知,这是我的学生证, 我每天必须带这张卡上学。所以此处需补充学生证的具体信息。选项E“号码是240742”符合语境。故填E。
3.根据“It’s an orange ruler.”可知,它是一把橙色的尺子。所以此处需询问是什么。选项D“那是什么”符合语境,通过提问引出下文对尺子的介绍。故填D。
4.根据“R-U-L-E-R.”可知,此处需补充拼写内容。选项A“我会拼写它”符合语境。故填A。
5.根据“It’s brown.”可知,它是棕色的。所以此处需补充对钢笔颜色的提问或说明。选项C“它是什么颜色”符合语境,引出后文颜色描述。故填C。
6.B 7.A 8.C 9.E 10.D
【导语】本文是一篇记叙文,主要介绍了王浩的个人信息、学校情况以及他的两位好朋友Jane和Mark的基本情况。
6.根据“I’m in Renai Junior High School.”并结合选项可知,王浩介绍了自己的学校,接下来应补充班级信息,选项B“我在七年级三班。”符合语境。故选B。
7.根据“Miss Gao is my English teacher…She is a good teacher.”可知,此处需补充关于高老师的信息,选项A“她来自中国北京。”符合语境。故选A。
8.根据“We are in the same (相同的) school.”及对Jane和Mark的介绍可知,此处需引出两位朋友,选项C“Jane和Mark是我的好朋友。”符合语境。故选C。
9.根据“Jane’s dad is 40 years old. He is an English teacher at Beijing No. 6 Junior High School.”并结合选项可知,Jane和她爸爸一起来中国,选项E“Jane和她爸爸一起来中国。”符合语境。故选E。
10.根据“Mark lives (居住) at his uncle’s house (叔叔家).”可知,Mark的父亲未与他同住,选项D“他的爸爸现在不在中国陪他。”符合语境。故选D。
11.A 12.B 13.E 14.C 15.D
【导语】本文主要介绍了作者自己的个人信息及房间物品。
11.根据前文“My name is David Black.”可知,此处是作者在介绍自己的基本情况。A选项“我是一个英国男孩。”符合语境。故选A。
12.根据下文“My sister and I are students of a middle school in Beijing.”可知,此处作者在介绍自己的家人。B选项“我有一个妹妹,但没有兄弟。”符合语境。故选B。
13.根据下文“There are four rooms in it.”可知,此处作者介绍自己在北京的家。E选项“我们在北京有一所漂亮的房子。”符合语境。故选E。
14.根据前文“You can see some things in it. My white computer is on the desk and two chairs are under the desk.”及下文“My books are in the bookcase.”可知,此处作者在介绍自己房间里的物品。C选项“你也可以在房间里看到一张床和一个书柜。”符合语境。故选C。
15.根据下文“They are my family photos.”可知,此处作者提到了墙上的照片。D选项“墙上有一些漂亮的照片。”符合语境。故选D。
16.C 17.A 18.D 19.B 20.E
【导语】本文介绍了张科的学校、老师和朋友。
16.根据“I’m a student in Luoyang Middle School.”可知,此处是张科介绍自己的情况。C项“我十二岁了。”符合语境,故选C。
17.根据“This is my school.”可知,此处介绍张科的学校,A项“它又大又漂亮。”符合语境,故选A。
18.根据“She is twelve, too.”可知,此处介绍这个女孩的信息,D项“这个女孩的名字叫董玲。”符合语境,故选D。
19.根据“The boy is Wen Zhe.”可知,此处介绍这个男孩的信息,B项“他是一个新学生。”符合语境,故选B。
20.根据“He enjoys playing the guitar.”和“We often play football together.”可知,此处介绍他足球踢得好。E项“他足球踢得也很好。”符合语境,故选E。
21.B 22.A 23.C 24.E 25.D
【导语】本文主要介绍了王浩以及他的英语老师、朋友等相关信息。
21.根据前文“I’m in Xiwang Junior High School.”以及后文“My English name is Tim. Miss Gao is my English teacher.”可知,此处应是介绍王浩所在的班级,选项B“我在七年级三班。”符合语境。故选B。
22.根据前文“Miss Gao is my English teacher.”以及后文“She is a good teacher.”可知,此处应是对英语老师进一步介绍,选项A“她来自中国北京。”符合语境。故选A。
23.根据后文“We are in the same school. Jane is from England...Mark is from America...”可知,此处应是引出Jane和Mark这两个人,选项C“简和马克是我的好朋友。”符合语境。故选C。
24.根据前文“Jane is from England...”以及后文“Jane’s dad is 40 years old. He is an English teacher at Beijing No.6 Junior High School.”可知,此处应是说简和她爸爸来中国的情况,选项E“简和她爸爸一起来中国。”符合语境。故选E。
25.根据后文“Mark lives at his uncle’s house.”可知,此处应是说马克爸爸的情况,选项D“他爸爸现在不在中国和他在一起。”符合语境。故选D。
26.A 27.B 28.D 29.E 30.C
【导语】本文定义了“亲属”的概念,解释了祖父母、叔叔姑姑、堂表亲等常见亲属的具体关系,并提及部分人研究家族历史及通过家谱展示家族历史的方式。
26.根据“Your family are your relatives”可知,你的家人就是你的亲戚,同时根据“Grandparents, parents, brothers, sisters, aunts, uncles, and cousins are all relatives.”可知,祖父母、父母、兄弟、姐妹、阿姨、叔叔和堂兄弟姐妹都是你的亲戚。选项A“你可以有许多亲戚。”符合语境。故选A。
27.根据“You have two grandfathers. One is your father’s father.”可知,你有两个祖父,一个是你爸爸的爸爸。选项B“另一个是你妈妈的爸爸。”符合语境。故选B。
28.根据“Many people don’t get to know their great-grandparents.”可知,许多人不知道他们的曾祖父母,选项D“曾祖父母是你祖父母的父母。”符合语境。故选D。
29.根据“If your mother or father has brothers, these brothers are your uncles.”可知,如果你的妈妈或爸爸有兄弟,这些兄弟就是你的叔叔,选项E“如果你妈妈或是爸爸有姐妹,这些姐妹也就是你的阿姨。”符合语境。故选E。
30.根据“They show the family history on a diagram called a family tree.”可知,他们用家谱图表展示家族历史,选项C“许多人研究他们家族的历史。”符合语境。故选C。
31.D 32.E 33.B 34.A 35.C
【导语】本文主要介绍了Paul一家的成员关系及家庭合影的情景。
31.根据“His grandparents have a son and a daughter.”和“And the daughter is Paul’s aunt Amy. ”可知,这里应说明“儿子”的身份。选项D“这个儿子是Paul的父亲Jack。”紧接前句说明家庭成员关系,符合语境,故选D。
32.根据“Aunt Amy and Uncle Frank have two daughters.”可知,这里应补充说明她们是谁及年龄。选项E“她们是Grace,14岁,Helen,12岁”自然承接前句,符合语境,故选E。
33.根据“Paul has a sister.”可知,这里应补充说明妹妹的名字和年龄。选项B“她叫Alice,8岁”与上句衔接自然,符合语境,故选B。
34.根据“They have a good day and take a photo.”和“Alice is in front of her parents.”可知,这里应描写照片中的位置。选项A“在照片中,Paul的祖父母在中间”与下文人物描述呼应,符合语境,故选A。
35.根据“Aha, he is on his father’s shoulders (肩膀). ”可知,这里应提到Paul的所在位置。选项C“Paul在哪儿呢?”起到引出下文“他在父亲肩上”的作用,符合语境,故选C。
36.C 37.A 38.E 39.D 40.B
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述作者通过墙上的全家福介绍自己的家庭成员。
36.根据文章第1段“A picture of my family is on the wall.”可知,接下来要介绍这张全家福。选项C“让我来给你介绍它。”符合语境。故选C。
37.根据文章第1段“The old man is my grandfather.”和“She is in a blue dress.”可知,此处要介绍祖父旁边的老妇人。选项A“坐在他旁边的老妇人是我的祖母。”符合语境。故选A。
38.根据文章第2段“The young man with a tie is my father.”和“He is busy.”可知,此处要介绍父亲的工作。选项E“他在一家医院工作。”符合语境。故选E。
39.根据文章第2段“The young woman in a blue shirt is my mother.”和“She loves teaching.”可知,此处要说明母亲的教师身份。选项D“她是一位好老师。”符合语境。故选D。
40.根据文章第3段“She studies in America now.”可知,此处要介绍不在照片里的姑姑。选项B“我有一个姑姑,但她不在照片里。”符合语境。故选B。
41.A 42.B 43.E 44.D 45.C
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者的好朋友Sue的年龄、外貌、家庭、爱好以及她们一起度过的快乐时光。
41.根据前文“I have a good friend at school.”和后文“She’s twelve years old. She is tall and slim. She looks beautiful.”可知,此处应介绍作者的朋友的个人信息,A选项“她的名字叫Sue。”符合语境。故选A。
42.根据后文“Their names are Gina and Cindy. Gina is 10 and Cindy is 14.”可知,她们的名字是吉娜和辛迪。吉娜10岁,辛迪14岁。B选项“她有两个姐妹。”符合语境。故选B。
43.根据前文“Sue and I go to the same (相同的) school.”可知,此处应介绍学校。E选项“我们的学校又大又新,我们喜欢它。”符合语境。故选E。
44.根据前文“Sue likes reading books with her sisters.”可知,Sue喜欢和她的姐妹们一起看书。D选项“她们经常在家看书。”符合语境。故选D。
45.根据前文“She is a nice girl and many students like to play with her.”可知,她是一个好女孩,许多学生喜欢和她一起玩。C选项“我也喜欢和她一起玩。”符合语境。故选C。
46.B 47.C 48.A 49.E 50.D
【导语】本文主要介绍了作者的家庭照片,包括照片中的家人以及他们的基本情况。
46.根据“This is my mom.”可知,这里需先介绍妈妈的名字,选项B“她的名字是琳达 米勒”符合语境。故选B。
47.根据“His name is John Miller. He is 40. He is an office worker.”可知,这里接着介绍爸爸,选项C“这是我的爸爸”符合语境。故选C。
48.根据“She is my sister, Mary Miller.”可知,此处问照片里的女孩是谁,选项A“照片里的那个女孩是谁?”符合语境。故选A。
49.根据“She is 14 years old.”可知,此处询问年龄,选项E“她多大了?”符合语境。故选E。
50.根据“Can you see a boy in the photo Who’s he His name is Mike Miller. He is twelve years old this year. Haha!”可知,这里在介绍自己。选项D“那是我”符合语境。故选D。
51.B 52.C 53.E 54.D 55.A
【导语】本文主要讲述了作者的学校生活,包括新大楼、图书馆、操场和教室的设施,以及友好的师生关系,表达了作者对学校生活的喜爱。
51.根据“My school has a new building with many rooms...The library is in front of the new building.”可知,学校新大楼里有许多房间,然后接下来应该要介绍图书馆。选项B“它还有一个大图书馆”符合语境。故选B。
52.根据“We can read many kinds of interesting books in it...So I go to the library every day.”可知,作者每天去图书馆,选项C“我非常喜欢阅读”符合语境。故选C。
53.根据“The playground of our school is big and cool. It is my favourite place.”可知,操场是作者最喜欢的地方,选项E“下课后我总是和朋友们在那里打篮球”符合语境。故选E。
54.根据“My classroom is clean, tidy and beautiful… There are two doors, three windows and 30 desks in it.”可知,这段在描述教室的布置,选项D“墙上有一块白板、两张地图和一些图片”符合语境。故选D。
55.根据“My teachers are nice and my classmates are friendly...I am very happy to study here.”可知,师生关系融洽,选项A“我们就像一个大家庭”符合语境。故选A。
56.D 57.E 58.B 59.A 60.C
【导语】本文是一篇记叙文,主要介绍了林涛的教室及其设施。
56.根据“Now I’m at school…It’s not big but nice.”可知,林涛在学校,且空处指一个不大但很漂亮的地方,结合选项可知,此处指教室,选项D“这是我的教室。”符合语境。故选D。
57.根据“They are white and blue. Each student has a set.”可知,此处提到“白色和蓝色的桌椅,每个学生有一套”,结合选项可知,此处指课桌椅,选项E“教室里有40套桌椅。”符合语境。故选E。
58.根据“A computer and a box are on it…We can’t play computer games on it.”并结合选项可知,此处解释电脑的用途,选项B“这台电脑是给我们老师的。”符合语境。故选B。
59.根据“When we lose some school things (学习用品), we can find them in the box.”可知,箱子用于存放丢失的物品,选项A“这个箱子就是失物招领箱。”符合语境。故选A。
60.根据“There are four pictures and a map of China on the walls (墙).”可知,墙上挂有照片和中国地图,选项C“这些照片是关于我的学校的。”符合语境。故选C。
61.C 62.A 63.B 64.E 65.D
【导语】本文是一篇记叙文,作者张翰介绍了自己在教室里的场景,包括自己和朋友的课桌、物品以及一些互动。
61.根据“It is Lily’s desk, and its color is blue.”可知,作者正在描述眼前的课桌。选项C“这是我面前的课桌。”符合语境。故选C。
62.根据“Lily Brown is my good friend from England.”可知,莉莉是英国人,因此英语很好。选项A“所以她英语说得很好。”符合语境。故选A。
63.根据“The schoolbag is blue. No, it’s my schoolbag.”可知,此处介绍蓝色书包是谁的。选项B“但这个蓝色的书包也是她的吗?”符合语境。故选B。
64.根据“The first pen is mine, and the other is Li Ting’s.”可知,此处介绍了两支笔。选项E“上面有两支笔。”符合语境。故选E。
65.根据“Can you see a watch on the desk …Is it yours If so, please email me at zhanghan@.”可知,作者捡到了一块手表。选项D“我今天早上在2A教室发现了它。”符合语境。故选D。
66.E 67.A 68.D 69.B 70.C
【导语】本文主要介绍了Jack的新教室。
66.根据“We clean it many times (次) a day”可知,此处应该是描述教室里的某个物品,且这个物品是经常被清洁的,再结合后文提到的“A yellow desk is in front of the blackboard”可以推断出这里描述的是教室前面的黑板,选项E“前面的墙上有一块大黑板”符合语境。故选E。
67.根据“A yellow desk is in front of the blackboard”以及“A computer is on it”并结合常识可知,电脑通常在老师的讲台上,所以那张黄色的桌子是老师的,选项A“它是我们老师的”符合语境。故选A。
68.根据“On the back (后面) wall of our classroom is also a blackboard”可知,此处介绍后墙上的黑板的用途,选项D“我们可以在上面写字和画画”符合语境。故选D。
69.根据“my desk is next to Li Fang’s desk”以及“And Tim is on my right”可知,此处表示Li Fang在自己的左边,选项B“她在我的左边”符合语境。故选B。
70.根据“And Tim is on my right. In front of me is John. Who is behind me It’s a girl, Amy”可知,作者介绍了自己周围的人,选项C“他们是我的好朋友”符合语境。故选C。
71.E 72.A 73.D 74.C 75.B
【导语】本文是一篇关于Jack介绍新教室的短文,主要描写了教室的布局和设施。
71.根据“We clean it many times a day”可知,此处应描述教室的某个特征,选项E“在前面的墙上有一块大黑板。”符合语境,故选E。
72.根据“There is a computer on it”可知,此处应描述讲桌的用途,选项A“这是给我们老师用的。”符合语境,故选A。
73.根据“On the back wall of our classroom is also a blackboard”可知,此处应描述黑板的用途,选项D“我们可以在上面写字画画。”符合语境,故选D。
74.根据“my desk is next to Li Fang’s desk”可知,此处应描述与Li Fang的关系,选项C“他们是我的好朋友。”符合语境,故选C。
75.根据“Who is behind me It’s a girl, Amy”可知,此处应描述Amy的位置,选项B“她在我的左边。”符合语境,故选B。
76.D 77.A 78.C 79.B 80.E
【导语】本文以学生Judy的第一人称视角,生动描述了她在中国丰富多彩的校园生活。
76.根据“I am a student.”和“My school is old but beautiful.”可知,前文介绍自己是学生,后文紧接着描述学校,中间需要一个过渡句衔接“身份”与“学校场景”,D项“我现在在中国生活和学习。”符合语境。故选D。
77.根据“My school is old but beautiful. There are many tall trees and flowers in my school.”可知,这是对学校环境的正面描述,所以此处表达对学校的喜爱之情,A项“我喜欢在这儿学习。”符合语境。故选A。
78.根据“My favorite subject is art.”可知,此处解释为什么喜欢美术课,C项“我们的美术老师对我们很友好。”符合语境。故选C。
79.根据“I don’t like geography very much.”可知,此处解释为什么不喜欢地理,B项“它对我来说很难。”符合语境。故选B。
80.根据“so I usually come to school by bike.”可知,usually暗示后文可能补充“特殊情况”,E项“但有时候我和哥哥坐公交去那儿。”符合语境。故选E。
81.C 82.E 83.A 84.D 85.B
【导语】本文介绍了南希的家庭成员、家人的生日,以及她在学校的学习情况。
81.根据“They always help me with my study.”可知,此处应该要介绍自己的父母,选项C“我的父母是我学校的老师。”符合语境。故选C。
82.根据“My mother’s birthday is on January 19th.”可知,母亲生日在1月19日,选项E“这周日我们为她举办派对。”符合语境。故选E。
83.根据“When is my Father’s birthday ”可知,此处应回答父亲生日时间,选项A“他的生日在11月。”符合语境。故选A。
84.根据“My favourite subject is science.”可知,南希最喜欢科学,选项D“我觉得它有趣又好玩。”符合语境。故选D。
85.根据“Mr Smith. His classes are interesting.”可知,需引出美术老师是谁,选项B“谁是我们的美术老师?”符合语境。故选B。
86.D 87.C 88.B 89.E 90.A
【导语】本文通过介绍Sunny Hill中学的实践课,展现了美国学校实践课程的多样性和趣味性,说明学生不仅能享受学习过程,还能掌握实用技能。
86.根据前文“Shop classes teach many interesting subjects like woodwork, cooking, car studies, sewing and taking photos.”及下文“Here in the woodwork class, students are making things with wood, so it’s very noisy.”可知,前文介绍了美国学校的“shop classes”教授的有趣科目,后文开始具体描述“shop classes”,此处应是承上启下的过渡句。选项D“让我们看看阳光山中学的一些实践课。”符合语境。故选D。
87.根据前文“Here in the woodwork class, students are making things with wood, so it’s very noisy.”及下文“Three boys in the center of the classroom are making a beautiful chair.”可知,前文提到木工课很吵,后文提到三个男孩在教室中央制作椅子,此处应描述木工课的其他活动。选项C“两个学生正在砍柴做桌子。”符合语境。故选C。
88.根据前文“Let’s go to the cooking class.”及下文“Over there two girls are frying tomatoes and beef. It looks delicious.”可知,前文提到去烹饪课看看,后文描述两个女孩在炒西红柿和牛肉,因此,此处应描述烹饪课的内容。选项B“今天学生们正在学习做面条。”符合语境。故选B。
89.根据下文“They are taking apart a car and then putting the parts back together.”可知,后文提到“他们正在拆卸汽车并重新组装”,因此,此处应描述汽车研究课。选项E“在汽车研究课上,学生们正在学习汽车知识。”符合语境。故选E。
90.根据前文“The teacher is walking around the class, looking at the students’ work and talking with them about it.”及下文“It seems that all the students are having fun in their shop classes and are learning a lot!”可知,前文提到老师巡视并与学生讨论,后文总结学生们在“shop classes”中的收获,因此,此处应是对课程特点进行总结。选项A“这门学科很难,但很有趣。”符合语境。故选A。
91.C 92.D 93.E 94.B 95.A
【导语】本文阐述了学习历史的重要性,以及历史学习对中学生的益处。
91.根据“Here are the reasons.”可知,后文给出了原因,设空处应该给出一个观点。选项C“学习历史很重要。”符合语境。故选C。
92.根据“First, knowing about the past helps you know why things are the way they are today”可知,前文讲述了“了解过去”可帮助理解现在,选项D“这就像拥有了打开当今世界的钥匙。”符合语境。故选D。
93.根据“In history classes, you learn what happened (发生) and why. You also learn to see things from different points of view (角度).”可知,此处应该介绍学习历史的好处,选项E“历史可以帮助你更好地思考。”符合语境。故选E。
94.根据“Third, in history, there were many great people.”以及“Learning their stories can make you do great things, too.”可知,前文提到了伟大的人,此处应该与这些人有关。选项B“他们做了伟大的事情。”符合语境。故选B。
95.根据“Fourth, history is interesting!”以及“Just like reading a storybook or watching a movie, it’s very fun.”可知,此处应该说历史为什么有趣。选项A“它充满了故事。”符合语境。故选A。
96.E 97.A 98.C 99.B 100.D
【导语】本文主要介绍学习历史的重要性。
96.根据“When you go to middle school, you start to learn history. ... Here are the reasons.”和后文可知,此处引出学习历史的重要性,选项E“学习历史很重要。”符合语境,故选E。
97.根据“First, knowing about the past helps you know why things are the way they are today.”可知,首先,了解过去可以帮助你了解为什么事情是今天的样子,选项A“这就像是掌握了当今世界的钥匙。”符合语境,故选A。
98.根据“It’s also useful when you make choices (选择) and understand (理解) everyday problems.”可知,当你做出选择和理解日常问题时,它也很有用,所以不仅适用于历史课,选项C“这不仅仅适用于历史课。”符合语境,故选C。
99.根据“Third, in history, there were many great people.”可知,此处提到许多伟大的人,选项B“他们做了令人惊奇的事情。”符合语境,故选B。
100.根据“Fourth, history is interesting! It’s full of stories.”可知,此处提到历史很有趣,选项D“就像看电影或读故事书一样,这很有趣。”符合语境,故选D。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)