八年级英语上册(译林版2024)期中复习
阅读表达真题12篇
(Units1-4单元话题)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
Unit 1 F1iendship 单元话题:朋友与友谊 (真题3篇)
Unit 2 School life 单元话题:学校生活(真题3篇)
Unit 3 TO be a good learner 单元话题:学习策略.(真题3篇)
Unit 4 Hands-on fun 单元话题:动手做(真题3篇)
Unit 1 F1iendship 单元话题:朋友与友谊 (真题3篇)
一、任务型阅读
(24-25八年级上·江苏扬州·期中)阅读短文,回答下面5个问题。(每题答案不超过10个词)
Do you have true friends Do you want to know better between you and your friends There are three different kinds of friends: “pest friends”, “guest friends”, and “best friends”.
The first kind of friends is simply an acquaintance. All you usually know about them is their names. You may meet this kind of friends at school, at work, or on the bus, but you don’t miss them when they’re not around. When this kind of friends does something bad, you don’t tell them. That is why they are called “pest friends”.
The second kind of friends could also be called “social partners”. They are closer than acquaintances, but not as close as true friends. You know their names, a little of what they like or dislike, and a little of their family histories. You usually have a few things in common, but you don’t talk about anything deep, such as your wishes or fears, and they don’t open up to you how they really feel.
The last kind of friends, the “best friend”, is the one you know the deepest. You’re like family, and know everything about each other. You have no problem staying at each other’s houses, and you share your deepest feelings and thoughts. They will correct you when you’re wrong. Sometimes they may not be perfect, but at least they will always care about you, and never do anything on purpose (故意地) to hurt you.
We all have our pest, guest, and best friends. We should value all friendships and remember, all best friends start out as just acquaintances.
1.What does the underlined word “acquaintances” in Paragraph 2 mean in Chinese
2.What kind of friends you are if you and John are neighbors and classmates, and do things together, but don’t share your feelings
3.What does the fourth paragraph mainly tell us
4.If we are wrong, what will a true friend do
5.Do you think we should value friendships Why or why not
(23-24八年级上·江苏南通·期中)阅读下面短文,根据短文内容回答短文后的各个问题,并将答案写在每题下面横线上。
She took him along the path to the wall with the ivy on it. Then she unlocked the door and they went in together. “Here it is,” she said. “It’s a secret garden.”
Dickon’s blue eyes opened wide in surprise as he looked at the garden.
“It’s very pretty,” he whispered. “It’s like being in a dream.” For two or three minutes. Dickon looked at the garden while Mary watched him.
“In the spring there are going to be loads of birds’ nests here.” he said.
“Are the roses alive (活着的) or dead ” Mary asked him.
He went up to an old tree and pointed at the branch. It was dry and grey but there was a small green bit growing on it
“This bit’s alive,” he explained(解释). “But there’s a lot of old wood that is dead. We must cut it off. There are going to be lots of roses here this summer.”
They went from bush to bush and from tree to tree. He was very strong and clever with his knife. He knew how to cut off the dry and deadwood.
“There’s a lot of work to do here,” he said.
“Can you come again and help me ” Mary asked him. “Please, Dickon!”
“Yes, every day if you like,” he answered.
6.Where did Mary take Dickon along the path
7.How long did Dickon look at the garden while Mary watched him
8.When will there be loads of birds’ nests in the garden
9.How did Dickon cut off the dry and deadwood
10.What’s Dickon like according to (根据) the passage
(23-24八年级上·江苏·期中)阅读下面短文,用英语回答短文后的问题。
Molly sat in her new room. She and her dad had just moved to the city. Their old home was in the country.
Nothing was the same. The old home had a big yard. It had tall trees and a swing. Molly and her cousins would play for hours. This new home was always loud. There was nothing but traffic outside.
Her dad tried to cheer Molly up. He got a cherry pie at the bakery down the street. Molly loved cheery pie. Her aunt used to bake one each week. Her pie was warm and sweet. This pie was cold and stale. Molly pushed the plate away. “I miss our home.” she said. Dad gave her a sad smile.
A few days later, a family came over. They lived next door. Their girl was the same age as Molly. “I’m Nina. Would you like to come to the park with us ” she asked. Molly didn’t know the city had parks. Dad said they could go.
There were no tall trees in the park. There was a swing, though! Molly and Nina played for hours. Later they shared Nina’s favourite cookies. They were warm and sweet.
Molly smiled. Maybe the city is okay after all, she thought.
11.How did Molly feel about moving to the city at the beginning
12.What did Dad do to make Molly happy
13.Do you think Nina is a good friend or not Why
Unit 2 School life 单元话题:学校生活(真题3篇)
(24-25八年级上·江苏徐州·阶段练习)Learn outside the classroom
Every morning in the past weeks, 18-year-old Shao Menglu has got up at 6:30 am and been dressed in a uniform. By 7 a.m. she has been working at a mini supermarket in her school.
“The Ningbo No.7 High School students run (经营) the supermarket. It helps students learn more about a real business and helps them get ready for the future work.” Chen Ping, a teacher said.
The students don’t work full time because they have classes. Each class can run the supermarket for a week every term. The students are trained (培训) before they start.
Although the job kept Shao busy, she enjoyed her week. “I had to stand for up to six hours a day and say, ‘welcome back’ with a smile,” Shao said, “But the busy life made me feel happy every day. The job also made me feel like an adult and helped me understand what I should prepare (准备) for my future work.”
“Working at the supermarket is good for us to learn outside the classroom,” said Zhu Yongjie, 17, who once worked at the supermarket.
注:每题答案不超过6个单词。
14.How old is Shao Menglu
15.Who runs the supermarket
16.Why don’t the students work full time
17.How long does each class run the supermarket every term
18.What do you think of working at the supermarket of the school (请自拟一句话回答)
(22-23八年级上·江苏淮安·期中)March 24th
This morning, we had a school trip to the Dashan Collection House, a building of two floors. It is open from 9:00 am to 5:00 pm. We took the school bus and arrived (到达) at 9:00. When we entered the collection house, our eyes were caught by a collection of old photos of the town on the walls of the front hall. Those photos told us something about the history of the town. And then in the Art Room, we saw many photos of the countryside. Some famous local artists drew them. The colors of the flowers and the trees were rich and bright. All at once, I lost myself in the beauty of nature.
Then we went upstairs (楼上). On the left, there were over one hundred different clocks. The oldest clock was already more than two hundred years old. To my surprise, the clocks all worked well and they could tell the right time. It was then ten o’clock, and some clocks made different beautiful sounds. It seemed to be a concert. How amazing!
On the right there was also a stone (石头) collection. The stones were from all over the country. They were in different sizes, colors and shapes. Some looked like different kinds of animals. I really liked one stone that looked like a little monkey. It looked very nice.
The collections there were wonderful. So we stayed there until 12:00 in the morning. I had a great time and really liked the school trip.
根据上面短文的内容回答问题(每小题答案不超过6个单词)。
19.Did the writer and his classmates go to Dashan Collection House on March 24th
20.How did the writer go for the school trip
21.What did they see in the Art Room
22.How long did they stay there
23.What do you think of the collections
(20-21八年级上·江苏苏州·期中)Li Ming and Wang Yan took a study trip to San Francisco in July last year. San Francisco is a large and beautiful city in the United States. They went there to attend English lessons. They arrived in San Francisco at midnight. The next day they went sightseeing. They took the cable cars, saw the Golden Gate Bridge, and had lunch at Fisherman’s Wharf. On the third day, they visited the school where they would have lessons. They had English lessons there in the following ten days. They liked the campus. They thought it was very beautiful.
They toured around San Francisco before they left. Then they took the train to other cities because they wanted to see more of the United States. The trip took them ten days. They had a wonderful trip. Perhaps they will go there again next summer.
24.When did they take a study trip to San Francisco
___________________________________________________________________
25.How long did they have English lessons
___________________________________________________________________
26.Do you think they have a wonderful study trip Why or why not
___________________________________________________________________
Unit 3 TO be a good learner 单元话题:学习策略.(真题3篇)
(23-24八年级上·江苏宿迁·期中)阅读下面的短文,根据短文内容回答问题。
As you know, homework is a big part of going to school. Luckily, here are several suggestions for you to make homework easy.
Make a homework plan
Most middle school students have two or three hours of homework a night. If it is a heavy homework day, you may need to spend even more time. It is a good idea to come up with some kind of homework schedule (进度表), especially if you are going to do sports or other activities after school.
Watch where you work
A bedroom, study or any room where you can get away from noise is good for you to do your homework. But don’t study on your comfortable bed, or you might fall asleep there.
Take a break
Most people’s attention (注意力) doesn’t last very long, so take some breaks while doing your homework. Sitting for too long without relaxing will make you less productive (多产的) than if you stop to take a break regularly. Taking a 15-minute break every hour is a good way for most people.
Get help when you need it
Sometimes even though you are listening carefully in class, some subjects seem too hard. The first person to ask for help is your teacher. He or she may be able to work with you before or after school and explain things more clearly. Your classmates may also be able to give you a hand. However, this might not give you the results you want. Lots of people understand something well but are not able to explain it.
Please answer the following questions with no more than 10 words.
27.What should you do if you have too much homework but you plan to do sports or other activities after school
28.Why can’t we do homework on the comfortable bed
29.How long can we take a rest after doing an hour of homework
30.Who can you ask for help if you find some subjects hard to learn
31.How do you make your homework easy (开放题,合理即可)
(24-25八年级上·河北保定·期中)阅读下面短文,按要求完成下面小题。
Studying in groups is helpful to our study. It becomes popular in class and has many good sides. For example, we can not only save time but also encourage each other when we study in groups. I still remember when I was in Grade 8, my physics was very poor. I had a really hard time with it. Once in class, the teacher asked us to discuss questions with each other. Because I was very shy (腼腆的), I could not do it like what he told me. My physics teacher encouraged me to face others and talk with someone else. Then I studied with some classmates together. When I did not understand any questions, they could give me some suggestions and I could quickly find out the ways to deal with the problems. After that I felt very relaxed and asked my classmates a lot of questions about physics. Finally, I finished my homework by myself for the first time. How excited I was!
Because of studying in groups, I am not worried about physics learning any more. With my classmates’ help, I get more confidence (自信). It also gives me more chances to improve myself in many ways. So let’s study more in groups.
32.How was the writer’s physics when he was in Grade 8
33.Could the writer discuss questions with others Why
34.What did the writer’s physics teacher encourage him to do in class
35.How did the writer feel after finishing his homework by himself
36.开放性设问 Do you like studying in groups Why or why not
(25-26八年级上·河北邯郸·期末)阅读下面短文,简略回答问题。
Students often learn their lessons in class. They sit in the classroom listening to their teachers. This is a way of learning. Is this the only way for students to learn Of course not. There is another way to learn. Students can teach themselves. For example, if you cannot remember anything when you are doing your homework, what will you do You can read your book to find the answer.
How to teach yourself The first thing is to read. Read something you are interested in. The second is that you must ask yourself questions. A clever student is usually good at asking questions. The third is to answer the questions yourself by working hard, by reading books, and sometimes by asking other people. These are the ways of teaching yourself. They are useful and helpful. If you keep doing things in these ways for a long time, you are sure to make great progress in your study.
37.Where do students often learn their lessons according to the passage
38.If you can’t remember anything when you are doing your homework, what can you do
39.What is a clever student usually good at
40.How many ways are mentioned for teaching yourself
41.What do you think of the ways of teaching yourself in the passage
Unit 4 Hands-on fun 单元话题:动手做(真题3篇)
(23-24八年级上·江苏连云港·期中)回答问题,每个题目的答案不超过5个单词。
Today, more and more people are crazy about DIY because it brings them lots of fun and skills. It can help people have a different lifestyle. We can get a sense of satisfaction (满足) from DIY. For example, when we make drinks or foods by ourselves, we can become happy and healthy.
Millions of people around the world are overweight now. To keep fit, people begin to turn to healthy ways to lose weight, such as taking exercise and having a healthy diet. Here is a kind of drink to help you. It is easy to make and tastes good.
The drink includes three things—powdered cinnamon (肉桂粉), honey and water. First, take a pan and add a cup of water to it. Second, put the pan on the fire and boil (煮) the water for 2—3 minutes. Third, add a spoon of powdered cinnamon to the water and mix them together. Finally, let the mixture cool. After the mixture is cool, add some spoons of honey to it.
The drink is delicious and good for our health. It’s a good idea to have half a cup of it daily before you go to bed and have the rest the next morning before eating breakfast.
42.What can we get from DIY
43.Why do people begin to turn to healthy ways to lose weight
44.How many kinds of things are there in the drink
45.When should we put honey into the mixture
46.What do you think of the drink
(22-23八年级上·江苏淮安·期中)DIY is quite popular in the UK. Lots of stores and supermarkets sell DIY things. TV programmes(节目)show people how to DIY.
English people like DIY. There is a saying in the UK—“An Englishman’s home is his castle”. Huge numbers of people spend their holiday making their homes beautiful “castles”. If there is anything that needs fixing around their homes, such as painting the walls or putting in a new shower, they will do the jobs themselves. They share DIY experience with their friends. More and more people find the joy of DIY. Sometimes people also DIY for saving money.
DIY can be difficult. There is a huge market(市场)for DIY furniture. People need to get together pieces of furniture with a few tools. However, people often find it not easy to build a piece of furniture because they can’t understand the instructions. Sometimes the instructions are very simple but the furniture itself is difficult to build. One thing is for sure, though they started most DIY projects with the best ideas, they may not finish many of them. DIY can also be dangerous. But many people don’t care about this warning(广告)and put themselves in danger.
DIY can bring us fun and help us save money, but it is not always as easy as it is thought to be if we bite off(咬掉)more than we can chew(咀嚼).
根据上面短文的内容回答问题。(每小题答案不超过6个单词)
47.Where do English people buy DIY things
48.Will English people paint the walls or put in a new shower themselves
49.What do English people sometimes also DIY for
50.Why do English people often find it difficult to build a piece of furniture
51.What do you think of DIY after reading the passage
(25-26八年级上·江苏无锡·阶段练习)阅读下面短文, 然后根据短文内容回答问题, 每小题答案不超过6个单词(除第5小题外)
Most children have wonderful toys to play with. Usually, their parents buy these toys for them, often as Christmas or birthday gifts. Some children buy small toys with their pocket money But instead of buying toys, one fun way to get new toys is to make them.
The easiest toy to make is a kite. For a kite, all you need is a large piece of paper, two sticks, some pieces of string and some glue. Take the two sticks and use the string to fix them together in the centre. Then take a string and tie it to the ends of the sticks to make a string square (正方形). Cut the paper to make it the same size as the square. Finally, stick the paper to the string square with glue. Now your kite is finished. All you need to do is to tie a long string to the kite so you can fly it. In many countries, there are kite competitions. Hundreds of people come together to show off their kites. In one famous competition, some of the kites are more than three metres tall. They need many strong men to fly them and people use rope instead of string.
52.According to the passage, what is a fun way to get new toys
53.According to the passage, how many kinds of materials do you need to make a kite
54.What is the last thing you need to do before you can fly your kite
55.How tall are some of the kites in one famous competition
56.How do you like the toys made by hand 八年级英语上册(译林版2024)期中复习
阅读表达真题12篇
(Units1-4单元话题)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
Unit 1 F1iendship 单元话题:朋友与友谊 (真题3篇)
Unit 2 School life 单元话题:学校生活(真题3篇)
Unit 3 TO be a good learner 单元话题:学习策略.(真题3篇)
Unit 4 Hands-on fun 单元话题:动手做(真题3篇)
参考答案
1.熟人。 2.Guest friends. 3.What a best friend is. 4.They will correct you. 5.Yes. Because having good friendships make us happy.
本文是一篇说明文。文章主要介绍了三种不同类型的朋友。
1.根据“The first kind of friends is simply an acquaintance. All you usually know about them is their names. You may meet this kind of friends at school, at work, or on the bus, but you don’t miss them when they’re not around.”可知,你通常只知道他们的名字,你可能会在学校、工作场所或公共汽车上遇到这样的朋友,但当他们不在的时候,你不会想念他们,即第一种朋友只是熟人,可推测acquaintance表示“熟人”。故填:熟人。
2.根据“The second kind of friends could also be called ‘social partners’...You usually have a few things in common, but you don’t talk about anything deep, such as your wishes or fears, and they don’t open up to you how they really feel.”可知,第二段介绍了第二种朋友是“社交伙伴”,他们比熟人更亲密,但不如真正的朋友亲密,你知道他们的名字,他们喜欢或不喜欢的东西,以及他们的家族史,但你不会谈论任何深层次的东西,他们也不会向你敞开心扉,可推测如果你和约翰是邻居和同学,一起做事,但不分享你的感受,你们是社交伙伴。故填Guest friends.
3.根据第四段可知,第四段介绍了什么是最好的朋友。故填What a best friend is.
4.根据“The last kind of friends, the “best friend”,...They will correct you when you’re wrong.”可知,当你犯错时,最好的朋友会纠正你。故填They will correct you.
5.根据全文可知,此处为开放性作答,结合实际,言之有理即可。参考答案为Yes. Because having good friendships make us happy.
6.It’s a secret garden. 7.For two or three minutes. 8.In the spring. 9.With his knife. 10.The because secret garden and staying with Mary.
本文节选自儿童文学作品《秘密花园》,讲述了玛丽和迪肯探索秘密花园中的故事。
6.根据“She took him along the path to the wall with the ivy on it. Then she unlocked the door and they went in together. “Here it is,” she said. “It’s a secret garden.”可知,沿着小路是一个秘密花园。故填It’s a secret garden。
7.根据“For two or three minutes. Dickon looked at the garden while Mary watched him.”可知,迪肯看了两三分钟。故填For two or three minutes。
8.根据“In the spring there are going to be loads of birds’ nests here.”可知,到了春天,这里会有很多鸟巢。故填In the spring。
9.根据“He was very strong and clever with his knife. He knew how to cut off the dry and deadwood.”可知,Dickon使用的是刀。故填With his knife。
10.根据阅读全文可知,Dickon因为喜欢秘密花园和Mary待在一起。故填The because secret garden and staying with Mary.
11.She was not happy. 12.He allowed Molly and Nina to go to the park. 13.I think Nina is a good friend. Because she can bring happiness to her friend.
本文是一篇记叙文。文章讲述Molly刚搬到这座城市时感到不开心,后来邻居的女儿邀请Molly和她的家人一起去公园,这使得Molly的心态发生变化,觉得城市也很不错。
11.根据第三段第一句“Dad tried to cheer Molly up.”可知,Molly刚来时不开心。故填She was not happy.
12.根据第四段中的“ Molly didn’t know the city had parks. Dad said they could go.”以及最后一段“Molly smiled. Maybe the city is okay after all, she thought.”可知,为了让Molly开心,她的爸爸允许她和 Nina去公园。故填He allowed Molly and Nina to go to the park.
13.根据倒数第二段中的“Molly and Nina played for hours. Later they shared Nina’s favourite cookies. They were warm and sweet.”可知,Nina 是一个好朋友因为她能给朋友带来快乐。故填I think Nina is a good friend. Because she can bring happiness to her friend.
14.Eighteen years old. 15.The Ningbo No.7 High School students 16.Because they have classes. 17.For a week 18.It is meaningful.
本文是一篇记叙文。文章介绍了宁波第七中学内由学生经营的迷你超市。
14.根据“Every morning in the past weeks, 18-year-old Shao Menglu has got up at 6:30 am and been dressed in a uniform.”可知,文中明确提到邵梦露18岁,故填Eighteen years old.
15.根据“The Ningbo No.7 High School students run (经营) the supermarket.”可知,宁波第七中学的学生经营着这家超市,故填The Ningbo No.7 High School students.
16.根据“The students don’t work full time because they have classes.”可知,学生们不全职工作是因为他们要上课,故填Because they have classes.
17.根据“Each class can run the supermarket for a week every term.”可知,每个班级每学期经营这家超市一周,故填For a week.
18.答案不唯一,言之有理即可。需符合“不超过6个单词”且与文章主旨积极相关的要求,根据“it helps students learn more about a real business and helps them get ready for the future work.”“Working at the supermarket is good for us to learn outside the classroom”等内容可知,学校超市的工作对学生有意义的,能让学生学到课堂外的知识,故填It is meaningful.
19.Yes./Yes, they did. 20.By school bus./He took the school bus. 21.Many photos of the countryside. 22.For 3/three hours. 23.Wonderful./They are wonderful.
本文主要讲述了作者及其同学去大山收藏馆进行的学校旅行。他们在那里参观了很多收藏品。作者在那里玩得非常高兴。
19.根据“March 24th”和“This morning, we had a school trip to the Dashan Collection House”可知,3月24日,作者和他的同学们去了大山收藏馆。故填Yes./Yes, they did.
20.根据“We took the school bus”可知作者是乘坐校车去的。故填By school bus./He took the school bus.
21.根据“And then in the Art Room, we saw many photos of the countryside”可知,在美术室,他们看到了许多乡村的照片。故填Many photos of the countryside.
22.根据“We took the school bus and arrived (到达) at 9:00”和“So we stayed there until 12:00 in the morning”可知,早上九点到的收藏馆,在那里一直待到12点,故一共待了三个小时。故填For 3/three hours.
23.根据“The collections there were wonderful”可知,那里的藏品非常棒。故填Wonderful./They are wonderful.(开放性试题,答案言之有理即可。)
24.In July last year. 25.For ten days. 26.Yes, I do. Because they saw many beautiful places.
文章介绍了李明和王燕在暑假到美国的洛杉矶去旅游学习经历。
24.根据“Li Ming and Wang Yan took a study trip to San Francisco in July last year.”可知,李明和王燕去年7月到旧金山进行了一次学习旅行。故填In July last year。
25.根据“They had English lessons there in the following ten days.”可知,他们在那里上英语课上了十天,故填For ten days。
26.根据“The next day they went sightseeing…Then they took the train to other cities because they wanted to see more of the United States. The trip took them ten days. They had a wonderful trip. Perhaps they will go there again next summer.”可知,他们的假期非常舒心,因为他们参观了很多漂亮的地方,故填Yes, I do. Because they saw beautiful places.
27.We can come up with some kinds of homework schedule. 28.Because we might fall asleep. 29.For 15 minutes. 30.Your teachers and classmates. 31.I can make a plan before doing my homework. (开放题,合理即可)
本文是一篇说明文,主要介绍了几个使家庭作业变得容易的方法。
27.根据“It is a good idea to come up with some kind of homework schedule (进度表), especially if you are going to do sports or other activities after school.”可知,如果你有太多的作业,但你打算在放学后做运动或其他活动时,你可以制定一些家庭作业计划。故填We can come up with some kinds of homework schedule.
28.根据“But don’t study on your comfortable bed, or you might fall asleep there.”可知,在舒适的床上学习,你可能会睡着。故填Because we might fall asleep.
29.根据“Taking a 15-minute break every hour is a good way for most people.”可知,学习一个小时后,你可以休息15分钟。故填For 15 minutes.
30.根据“The first person to ask for help is your teacher.”和“Your classmates may also be able to give you a hand.”可知,你可以向你的老师们和同学们求助。故填Your teachers and classmates.
31.开放性试题,言之有理即可。参考答案为:I can make a plan before doing my homework.
32.His physics was (very) poor. 33.No, he couldn’t. Because he was very shy. 34.Face others and talk with someone else. 35.Excited. 36.Yes. Because it can give me more chances to improve myself in many ways.
本文主要讲述了作者曾经物理成绩差,在老师的鼓励下和同学开展小组学习,提高了学习效率,呼吁大家多开展小组学习。
32.根据“I still remember when I was in Grade 8, my physics was very poor.”可知,八年级时,作者的物理很差。故填His physics was (very) poor.
33.根据“Once in class, the teacher asked us to discuss questions with each other. Because I was very shy (腼腆的), I could not do it like what he told me.”可知,老师让学生们在课堂上互相讨论问题,但因为害羞,作者没法按老师的指令做。故填No, he couldn’t. Because he was very shy.
34.根据“My physics teacher encouraged me to face others and talk with someone else.”可知,物理老师鼓励作者面向他人,和他人交谈。故填Face others and talk with someone else.
35.根据“Finally, I finished my homework by myself for the first time. How excited I was!”可知,作者第一次自己完成作业后,感到很兴奋。故填Excited.
36.开放性问答,言之有理即可。问题意为“你喜欢小组学习吗?为什么喜欢或为什么不喜欢?”,考生可结合文章作答。故填Yes. Because it can give me more chances to improve myself in many ways.
37.In class. 38.Read your book to find the answer. 39.Asking questions. 40.Three/3. 41.They are useful and helpful.
本文是一篇说明文,主要介绍了学生除了在课堂上学习外,还可以通过自学的方式提升学习效果,并列举了三种自学的方法。
37.根据“Students often learn their lessons in class. They sit in the classroom listening to their teachers.”可知,学生通常在课堂上学习。故填In class.
38.根据“For example, if you cannot remember anything when you are doing your homework, what will you do You can read your book to find the answer.”可知,可以通过看书寻找答案。故填Read your book to find the answer.
39.根据“A clever student is usually good at asking questions.”可知,聪明的学生擅长提问。故填Asking questions.
40.根据“The first thing is to read…The second is that you must ask yourself questions…The third is to answer the questions yourself by working hard, by reading books, and sometimes by asking other people.”可知,共提到三种自学方法。故填Three/3.
41.开放性试题,言之有理即可,参考答案:They are useful and helpful.
42.A sense of satisfaction. 43.To keep fit. 44.Three. 45.After it’s cool. 46.Delicious and healthy.
本文介绍了越来越多的人喜欢DIY,并且人们也开始尝试健康的生活方式,于是作者向大家介绍了一种减肥饮料的制作方法。
42.根据“We can get a sense of satisfaction (满足) from DIY.”可知,我们可以从DIY中获得满足感。故填A sense of satisfaction.
43.根据“To keep fit, people begin to turn to healthy ways to lose weight, such as taking exercise and having a healthy diet.”可知,为了保持健康,人们开始转向健康的减肥方式。故填To keep fit.
44.根据“The drink includes three things—powdered cinnamon (肉桂粉), honey and water. ”可知,饮料包含有三种东西。故填Three.
45.根据“Finally, let the mixture cool. After the mixture is cool, add some spoons of honey to it.”可知,混合物冷却后,加入几勺蜂蜜。故填After it’s cool.
46.根据“The drink is delicious and good for our health.”可知,这款饮料美味且健康。故填Delicious and healthy.
47.In stores and supermarkets. 48.Yes, (they will). 49.Saving money. 50.Because they can’t understand the instructions. 51.Difficult./Funny./Dangerous./DIY can also be dangerous.(言之合理即可)
本文是一篇说明文。向我们介绍了DIY这种流行的活动。
47.根据“Lots of stores and supermarkets sell DIY things.”可知,很多商店和超市都卖DIY的东西。故填In stores and supermarkets.
48.根据“If there is anything that needs fixing around their homes, such as painting the walls or putting in a new shower, they will do the jobs themselves.”可知,如果家里有什么需要修理的地方,比如粉刷墙壁或装一个新的淋浴器,他们会自己去做。故填Yes, (they will).
49.根据“Sometimes people also DIY for saving money.”可知,做DIY有时是为了省钱。故填Saving money.
50.根据“However, people often find it not easy to build a piece of furniture because they can’t understand the instructions.”可知,人们常常发现建造一件家具并不容易,因为他们看不懂说明书。故填Because they can’t understand the instructions.
51.根据“DIY can be difficult.”和“DIY can bring us fun and help us save money, but it is not always as easy as it is thought to be if we bite off more than we can chew.”可知,DIY可能会很困难/有趣、危险。故填Difficult./Funny./Dangerous./DIY can also be dangerous.(言之合理即可)
52.To make them. 53.Four. 54.Tie a long string to it. 55.More than three metres tall. 56.They are interesting and meaningful.
本文是一篇说明文,主要讲述了孩子们获取玩具的几种方式,并重点介绍了如何自制风筝玩具。
52.根据文章“But instead of buying toys, one fun way to get new toys is to make them.”(但除了购买玩具,另一种有趣的方式是自己制作玩具。)可知,获取新玩具的有趣方式是亲手制作。故填To make them.
53.根据文章“For a kite, all you need is a large piece of paper, two sticks, some pieces of string and some glue.”(制作风筝需要一张大纸、两根木棍、几根绳子和一些胶水。)可知,制作风筝需要四种材料。故填Four.
54.根据文章“All you need to do is to tie a long string to the kite so you can fly it.”(你只需在风筝上系一根长线,就可以放飞它。)可知,放飞风筝前的最后一步是把一根长线系在风筝上。故填Tie a long string to it.
55.根据文章“In one famous competition, some of the kites are more than three metres tall.”(在一个著名的比赛中,有些风筝超过三米高。)可知,部分风筝高度超过三米。故填More than three metres tall.
56.开放性作答,结合实际,言之有理即可。答案不唯一,参考答案为They are interesting and meaningful.