/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年四年级英语上册期中复习考点培优外研版(一起)
专题19 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
根据短文内容判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
I’m Jenny. Tomorrow is my birthday. I’m going to be ten. My grandma’s birthday is also on that day. She’s going to be seventy. That’s wonderful. So we’re going to have a party. We will invite our families to our birthday party. My mother will buy some juice for us. There isn’t enough juice at home. Dad will buy a big birthday cake for my grandma and me. Our families will give us many presents. We’re going to have a big meal. And we will have a good time.
1.Jenny is 10 years old. ( )
2.They aren’t going to have a birthday party. ( )
3.Their families will come to the party and have a big meal. ( )
4.Dad will buy a birthday cake and Mum will buy some juice. ( )
Dear Daming,
How are you I’m very well. I live in London. London is the capital of the UK. It’s very big. I often go to the Buckingham Palace. It’s very big and very beautiful.
I’ve got a new friend, Mary. She lives in London, too. She’s got long and black hair. She’s very nice. This is a picture of Mary and me.
Write to me soon. Tell me about China.
Love,
Lucy
5.London is the capital of the UK. ( )
6.London is very small. ( )
7.Buckingham Palace is very big and beautiful. ( )
8.Mary has got long and black hair. ( )
Hello! My name is Helen. I’m ten. It is warm today. I am at home. Yesterday (昨天), I wasn’t at home. My grandma and I were at the park. My grandma is very healthy. She will be 65 years old next year. She’s got short, white hair. She’s nice. My grandpa is in Shijiazhuang now. Shijiazhuang was a small village then. But now it is a big city. I like it very much.
9.It’s warm today. ( )
10.Helen was at home yesterday. ( )
11.Helen’s grandma is 64 this year. ( )
12.Helen’s grandma has got short, white hair. ( )
13.Shijiazhuang was a big city then. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hello, my name is May. I’m 11. I have a warm family. My dad is a teacher. He teaches maths in our school. He can help wash the dishes after dinner. My mum is a nurse. She is busy, but she can cook three meals (餐) for us every day. My grandparents are very old. So I help them with many chores. For example, I can make the bed and clean the room. I’m very happy.
14.May’s dad is a doctor. ( )
15.May’s dad can help wash the dishes after dinner. ( )
16.May’s mum can cook two meals for them every day. ( )
17.May can help her grandparents with many chores. ( )
18.May can clean the room for her grandparents. ( )
I’ve got two friends. They are Betty and Alice. Betty is tall. Alice is short. Yesterday was Sunday. It was sunny. They didn’t go to school. Betty washed her skirt and helped her mum. Alice cleaned the room. Then we went (去) to the zoo.
19.I’ve got three friends. ( )
20.Alice is tall. ( )
21.Yesterday, they went to school. ( )
22.Betty washed her skirt and helped her mum yesterday. ( )
23.Alice cleaned the room yesterday. ( )
阅读短文,判断句子的正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
Saturday was the first day of March. The weather was windy and cloudy. I was busy. (忙碌的). I did my homework in the morning. At noon, I went shopping with my mother in the supermarket. We bought some bread, cake, milk and Coke. My mother bought a football there, too. In the afternoon, I took a bus to visit my grandpa. He had a cold. He took some medicine (药) and stayed in bed. I did housework(家务) for him.
I cleaned his room, watered the flowers, washed his clothes and cooked dinner. My grandpa said (say的过去式) to me, “Xiaoming, you are a great boy.” I was very happy.
24.Last Saturday was March 31st. ( )
25.Xiaoming went to the supermarket and played football with his mother. ( )
26.They bought some food and drinks in the supermarket. ( )
27.Xiaoming did lots of housework for his grandpa. ( )
28.Xiaoming’s grandpa was able to do housework with Xiaoming. ( )
Last Sunday, Judy visited her grandparents with her mother. Judy sent a beautiful cake to her grandfather because it was his birthday. Her grandmother cooked noodles and soup. They were really delicious. After lunch, Judy's grandfather taught Judy how to plant trees. They planted four apple trees and one cherry tree in the garden.
29.Judy visited her grandparents last Sunday. ( )
30.Judy sent her grandmother a beautiful cake. ( )
31.They ate rice and soup. ( )
32.They planted trees after lunch. ( )
33.There are four cherry trees and one apple tree in the garden. ( )
Ms Wen: What do you usually do on Sundays, Lucy
Lucy: I usually clean my room. But last Sunday I didn’t clean my room. I played the flute.
Ms Wen: What about you, Li Ming
Li Ming: I usually read books. But last Sunday I didn’t read books. I watched cartoons(动画片). What about you, Ms Wen
Ms Wen: I usually dance. I like dancing. But last Sunday I didn’t dance. I painted a picture.
34.Lucy didn’t play the flute last Sunday. ( )
35.Li Ming usually reads books on Sundays. ( )
36.Li Ming cleaned his room last Sunday. ( )
37.Ms Wen likes dancing. ( )
38.Ms Wen painted a picture last Sunday. ( )
根据短文内容判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
Last Monday was October 1st. It was National Day in China. I didn’t go to school. I had a long holiday. My mother, my father and I went on a trip to Sanya. We went to the beach to see the beautiful sand. We also went to the flower markets and bought lots of flowers. At 7: 00 pm, my father felt hungry so we had dinner at a seafood restaurant. We ate seafood like shrimps, crabs and other delicious food. We all liked the food very much. And we also climbed the mountain and took lots of beautiful pictures there. We were all happy and had a good time.
39.National Day is on October 1st in China. ( )
40.Only my father and I went to Sanya. ( )
41.We took lots of flowers to the beach. ( )
42.We didn’t eat shrimps and crabs because we didn’t like them. ( )
43.We were not happy and had a bad time there. ( )
阅读,判断正(T)误(F)
Tom usually gets up at 6. He walks to school and learns English and Maths at school. In the evening he usually does his homework. But yesterday he didn’t get up at 6. He didn’t walk to school and didn’t learn English and Maths. He stayed at home and watched TV. Because yesterday was Sunday.
44.Tom usually gets up at half past six. ( )
45.He walks to school. ( )
46.Yesterday he walked to school. ( )
47.He didn’t stay at home yesterday.( )
48.Yesterday was National Day.( )
根据短文,判断正(T)误(F)
Dear Tom,
How are you I live in Beijing now. It isn't cold here. It was my mother's birthday yesterday. So I painted a picture for her. She was very happy. I helped my mum, too. I cleaned all the rooms. We had a birthday party for her. Yesterday was a special (特殊的) day.
From
Daming
49.Daming lives in Beijing now.( )
50.The weather in Beijing isn't cold.( )
51.Daming bought his mum some flowers for her birthday.( )
52.Daming cleaned all the rooms yesterday.( )
53.They didn't have a birthday party yesterday.( )
阅读理解。
Yesterday was National Day. So Tom didn't go to school. He watched TV and played with his friend. In the morning, he painted a picture and listened to music, then he helped his mother. But he didn't do his homework. He didn't play the flute. He didn't wash his trousers. He was happy yesterday.
根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
54.Tom played with his friend yesterday. ( )
55.Tom didn't help his mother yesterday. ( )
56.Tom didn't do his homework yesterday. ( )
57.Tom washed his trousers yesterday. ( )
58.Tom was very happy yesterday. ( )
根据短文,判断正(T)误(F)。
My name is Lily. This week, I sit in the middle (中间) of the classroom. Feifei is in front of me. Xiaoyong is beside me. Lingling is beside me, too. Last week, I was in front of Feifei. Feifei was between Xiaoyong and Lingling.
59.Lily sits in the front of the classroom this week. ( )
60.This week, Feifei is in front of Lily. ( )
61.Xiaoyong is beside Lily this week. ( )
62.Last week, Xiaoyong was in front of Lily. ( )
63.Lingling was beside Lily last week. ( )
课外阅读。根据短文内容判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
John is good at football. He is one of his school football team’s players. His coach likes him so much. But his grades are not good. One day, his English teacher told him that he had to leave the school because he cheated in an exam. The coach told the English teacher that John didn’t cheat in the exam. The teacher showed the coach two answer papers. “This one is Zara’s paper. She’s the best student in my class. This one is John’s. They’re the same. John sat beside Zara and just copied from her, ” the teacher said. “Or maybe she copied from him!” the coach said. “Look at this.” The English teacher said, “Zara didn’t know the answer to this question, so she wrote ‘I don’t know’. John wrote, ‘neither do I’. ”
64.John’s English is very good. ( )
65.Zara is the best student in the English class. ( )
66.John copied Zara’s paper in an exam. ( )
67.The underlined part means“我也不知道。” in Chinese. ( )
读短文,判断句子对错。对的写T,错的写F。
Hello! I’m Xiaojun. I’m from China. I’m twenty years old. Last summer holiday I was in Beijing with my friends, Peter and Jack. Peter is from the UK and Jack is from the US. We visited many famous places(著名景点). We climbed(爬) the Great Wall. Peter and Jack like the Great Wall very much. We ate(吃) Beijing Roast Duck(烤鸭). It’s so nice.
68.Xiaojun is from China. ( )
69.Xiaojun is 12 years old. ( )
70.Peter is from the US. ( )
71.They climbed the Great Wall. ( )
72.Jack likes the Great Wall. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Dear Lucy,
How are you I’m very well. Yesterday, I visited Guilin with my brother, Sam. Sam is a nice boy. He’s got short, brown hair. Here is a photo of Sam and me. Look, the boy in red is Sam. We were at Lijiang(漓江).
We saw lots of mountains there. And we saw some beautiful plants, too. We ate bread and drank milk. So, we had a good time. I bought you a present. It’s a picture of Guilin.
Write to me soon. Tell me about your trip.
Love,
Amy
73.The letter is from Lucy. ( )
74.Sam and Amy visited Guilin yesterday. ( )
75.Amy has got a new friend, Sam. ( )
76.Sam and Amy saw mountains and plants in Guilin. ( )
77.Sam and Amy were very happy in Guilin. ( )
Dear Lingling,
How are you I’m very well. I had a good time with my mum last week. We went to England last week. On Monday, we went to a restaurant. We ate lots of good food. On Tuesday, we went to a park. We saw many plants and a big lake. On Wednesday, we were able to skate. It was easy. I didn’t fall over. On Thursday, we bought some presents in the shop. On Friday, we climbed a mountain. It took us three hours to climb to the top. Tomorrow I’ll be back home.
Love,
Kate
78.My mum and I had a good time last week. ( )
79.On Monday, we ate lots of good food. ( )
80.On Tuesday, we saw many plants and a big lake in a park. ( )
81.At first, I fell over. Then I was able to skate. ( )
82.I’ll be back home on Saturday. ( )
Dear Lucy,
I went to the sea with my parents last Sunday. The weather was hot. We put on pants and T-shirts. We played volleyball on the beach. It was funny. At first, I fell over. My father taught me how to play. Then I was able to play well. We also saw lots of fish. They were very beautiful. At 11:30, we ate delicious seafood in the Sandy Beach Hotel.
It was really a wonderful trip. We had a good time.
Yours,
Lara.
83.Lucy went to the sea last Sunday. ( )
84.They put on pants and T-shirts because it was hot. ( )
85.Lara fell over when she played baseball. ( )
86.Her father taught Lara to play volleyball. ( )
87.They didn't see any fish. ( )
Look at the two boys. This is Jack. He is from India. That boy is John. He is from America. They are good friends. Yesterday, they went to the Great Wall. They climbed to the top. They saw lots of mountains there. They had a good time. They came home very late.
88.John is from India. ( )
89.The two boys are good friends. ( )
90.Lucy and John went to the Great Wall. ( )
91.They climbed to the top and saw lots flowers there. ( )
92.They had a good time. ( )
根据短文,判断正(T)误(F)。
Dear Lingling,
Yesterday was Sunday. I went to a park with Amy. We saw lots of plants. We also saw many people. I played football in the park. Amy climbed a hill. Then we ate apples and candies. We had a good time.
From,
Tom
93.Yesterday was Sunday. ( )
94.Tom went to a park with Amy. ( )
95.They saw lots of pandas and tigers. ( )
96.Tom played football in the park. ( )
97.They didn't have a good time. ( )
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.F 2.F 3.T 4.T
【导语】本文主要介绍了珍妮的家人在为珍妮和她的(外)祖母准备生日聚会的事。
1.句意:珍妮今年10岁。根据文中“I’m Jenny. Tomorrow is my birthday. I’m going to be ten.”可知珍妮明天是生日。她马上10岁了。题干与原文不符,故答案为F。
2.句意:他们不会举办生日聚会。根据文中“So we’re going to have a party.”可知所以他们要举办一个聚会。题干与原文不符,故答案为F。
3.句意:他们的家人会来参加聚会并吃一顿大餐。根据文中“We will invite our families to our birthday party.”和“We’re going to have a big meal.”可知他们的家人会来参加聚会并吃一顿大餐。题干与原文相符,故答案为T。
4.句意:爸爸会买生日蛋糕,妈妈会买一些果汁。根据文中“My mother will buy some juice for us.”和“Dad will buy a big birthday cake for my grandma and me.”可知爸爸会买生日蛋糕,妈妈会买一些果汁。题干与原文相符,故答案为T。
5.T 6.F 7.T 8.T
【导语】本文介绍了伦敦,露西的新朋友玛丽。
5.句意:伦敦是英国的首都。根据“London is the capital of the UK.”,可知题干描述正确,故答案为T。
6.句意:伦敦很小。根据“London is the capital of the UK. It’s very big.”,可知伦敦很大,故答案为F。
7.句意:白金汉宫很大,很漂亮。根据“I often go to the Buckingham Palace. It’s very big and very beautiful.”,可知题干描述正确,故答案为T。
8.句意:玛丽有一头又长又黑的头发。根据“She’s got long and black hair.”,可知题干描述正确,故答案为T。
9.T 10.F 11.T 12.T 13.F
9.句意:今天很暖和。根据“It is warm today.”,可知题干描述正确,故答案为T。
10.句意:海伦昨天在家。根据“Yesterday (昨天), I wasn’t at home.”,可知海伦昨天不在家,故答案为F。
11.句意:海伦的奶奶今年64岁了。根据“She will be 65 years old next year.”,可知题干描述正确,故答案为T。
12.句意:海伦的奶奶有一头白色的短发。根据“She’s got short, white hair.”,可知题干描述正确,故答案为T。
13.句意:石家庄那时是个大城市。根据“Shijiazhuang was a small village then.”,可知石家庄那时是个小城市,故答案为F。
14.F 15.T 16.F 17.T 18.T
【导语】本文主要介绍了梅的家人以及梅帮忙做家务。
14.句意:梅的爸爸是一名医生。根据“My dad is a teacher.”可知梅的爸爸是一名老师,句子和短文不符,故答案为F。
15.句意:梅的爸爸放学后可以帮忙洗餐具。根据“He can help wash the dishes after dinner.”可知梅的爸爸放学后可以帮忙洗餐具。句子和短文相符,故答案为T。
16.句意:梅的妈妈每天可以做两顿饭。根据“She is busy, but she can cook three meals (餐) for us every day.”可知梅的妈妈每天做三顿饭,句子和短文不符,故答案为F。
17.句意:梅可以帮助祖父母做许多家务。根据“My grandparents are very old. So I help them with many chores.”可知梅可以帮助祖父母做许多家务。句子和短文不符,故答案为T。
18.句意:梅可以为祖父母打扫房间。根据“For example, I can make the bed and clean the room.”可知梅可以帮助祖父母打扫房间,句子和短文相符,故答案为T。
19.F 20.F 21.F 22.T 23.T
【导语】本文主要介绍了作者的两个好朋友贝蒂和爱丽丝星期天做的事情。
19.句意:我有三个朋友。根据“I’ve got two friends.”,可知作者有两个朋友,故答案为F。
20.句意:爱丽丝很高。根据“Alice is short.”,可知爱丽丝很矮,故答案为F。
21.句意:昨天,她们去上学了。根据“They didn’t go to school.”,可知昨天她们没有去上学,故答案为F。
22.句意:贝蒂昨天洗了裙子,帮助了妈妈。根据“Betty washed her skirt and helped her mum.”,可知题干描述正确,故答案为T。
23.句意:爱丽丝昨天打扫了房间。根据“Alice cleaned the room.”,可知题干描述正确,故答案为T。
24.F 25.F 26.T 27.T 28.F
【导语】本文主要描述了作者在上周六做了哪些事情。
24.句意:上周六是三月三十一日。根据文中的“Saturday was the first day of March.”可知周六是三月的第一天,而不是三月三十一日。因此,该句描述错误,故答案为F。
25.句意:小明和妈妈去超市和踢足球了。根据文中的“At noon, I went shopping with my mother in the supermarket. We bought some bread, cake, milk and Coke. My mother bought a football there, too.”可知作者的妈妈买了足球,而不是小明和妈妈一起踢足球。因此,该句描述错误,故答案为F。
26.句意:他们在超市买了一些食物和饮料。根据文中的“We bought some bread, cake, milk and Coke.”可知作者和妈妈在超市买了面包、蛋糕、牛奶和可乐。因此,该句描述正确,故答案为T。
27.句意:小明为他的爷爷做了许多家务。根据文中的“I did housework(家务) for him. I cleaned his room, watered the flowers, washed his clothes and cooked dinner.”可知作者为他的爷爷做了很多家务,他打扫房间、浇花、洗衣服和做饭。因此,该句描述正确,故答案为T。
28.句意:小明的爷爷能和小明一起做家务。根据文中描述,作者的爷爷感冒了,呆在床上休息,并没有和小明一起做家务。因此,该句描述错误,故答案为F。
29.T 30.F 31.F 32.T 33.F
【分析】短文主要讲Judy和妈妈去祖父母家给祖父过生日。
29.句意:Judy上星期天去看望了她的祖父母。根据Last Sunday, Judy visited her grandparents with her mother. 可知Judy上星期天和妈妈一起去看望了她的祖父母。句子与短文相符。故答案为T。
30.句意:Judy送给她祖母一个漂亮的蛋糕。根据Judy sent a beautiful cake to her grandfather because it was his birthday. 可知Judy送给她祖父一个漂亮的蛋糕,因为是祖父的生日。句子与短文不符。故答案为F。
31.句意:他们吃了米饭和汤。根据Her grandmother cooked noodles and soup. 可知她的祖母做了面条和汤。句子与短文不符。故答案为F。
32.句意:午饭后他们种了树。根据After lunch, Judy's grandfather taught Judy how to plant trees. They planted four apple trees and one cherry tree in the garden. 可知午饭后他们种了树。句子与短文相符。故答案为T。
33.句意:花园里有四棵樱桃树和一棵苹果树。根据They planted four apple trees and one cherry tree in the garden. 可知他们种了四棵苹果树和一棵樱桃树。句子与短文不符。故答案为F。
34.F 35.T 36.F 37.T 38.T
【导语】本文介绍了露西,李明和温女士星期天通常做的事情及上星期天做的事情。
34.句意:露西上星期天没有吹长笛。根据“But last Sunday I didn’t clean my room. I played the flute.”,可知露西上星期天吹长笛了,故答案为F。
35.句意:李明通常在星期天读书。根据“Li Ming: I usually read books.”,可知题干描述正确,故答案为T。
36.句意:李明上星期天打扫了他的房间。根据“But last Sunday I didn’t read books. I watched cartoons(动画片).”,可知李明上星期天看动画片了,故答案为F。
37.句意:温女士喜欢跳舞。根据“Ms Wen: I usually dance. I like dancing.”,可知题干描述正确,故答案为T。
38.句意:温女士上星期天画了一幅画。根据“But last Sunday I didn’t dance. I painted a picture.”,可知题干描述正确,故答案为T。
39.T 40.F 41.F 42.F 43.F
【导语】本文主要介绍了作者和爸爸妈妈去三亚的旅行。
39.句意:在中国,国庆节在10月1日。根据“Last Monday was October 1st. It was National Day in China.”可知在中国,国庆节是10月1日,句子和短文相符,故答案为T。
40.句意:只有我和我的爸爸去三亚了。根据“My mother, my father and I went on a trip to Sanya.”可知作者和爸爸妈妈去了三亚,句子和短文不符,故答案为F。
41.句意:我们带了大量的花去沙滩。根据“We also went to the flower markets and bought lots of flowers.”可知在花卉市场买了许多花,不是带了许多花,句子和短文不符,故答案为F。
42.句意:我们没有吃虾和螃蟹,因为我们不喜欢它们。根据“We ate seafood like shrimps, crabs and other delicious food.”可知吃了虾和螃蟹,句子和短文不符,故答案为F。
43.句意:我们不开心因为在那里玩得不高兴。根据“We were all happy and had a good time.”可知开心,在那里玩得高兴,句子和短文不符,故答案为F。
44.F 45.T 46.F 47.F 48.F
【解析】44.句意:汤姆经常在6点30起床。由句子Tom usually gets up at 6.可知他在6点起床。所以题干叙述错误,故答案为F。
45.句意:他步行去学校。由句子He walks to school可知他步行去学校。所以题干叙述正确,故答案为T。
46.句意:昨天他步行去学校。由句子He didn’t walk to school and didn’t learn English and Maths.可知他昨天没有步行去学校。所以题干叙述错误,故答案为F。
47.句意:他昨天没有待在家。由句子He stayed at home and watched TV.可知他在家看电视。所以题干叙述错误,故答案为F。
48.句意:昨天是国庆节。由句子Because yesterday was Sunday.可知昨天是周日。所以题干叙述错误,故答案为F。
49.T 50.T 51.F 52.T 53.F
【解析】49.由I live in Beijing now.可知大明住在北京,所以题干叙述正确,故答案为T。
50.由句子It isn't cold here.可知现在北京不冷,所以题干叙述正确,故答案为T。
51.由句So I painted a picture for her.可知他给他妈妈画了一朵花,而不是买了一朵花,所以题干叙述错误,故答案为F。
52.由句子I cleaned all the rooms.可知他打扫了所以房间,所以题干叙述正确,故答案为T。
53.由句子We had a birthday party for her.可知举办了派对,所以题干叙述错误,故答案为F。
54.T 55.F 56.T 57.F 58.T
59.F 60.T 61.T 62.F 63.F
【解析】59.由句子This week, I sit in the middle (中间) of the classroom.可知我坐在教室中间,不在前面,所以题干叙述错误,故答案为F。
60.由句子Feifei is in front of me.可知菲菲坐在我前面,所以题干叙述正确,故答案为T。
61.由句子Xiaoyong is beside me.可知小勇坐在我旁边,所以题干叙述正确,故答案为T。
62.由句子Last week, I was in front of Feifei.可知上周我在菲菲的前面,所以题干叙述错误,故答案为F。
63.有句子Feifei was between Xiaoyong and Lingling.可知菲菲在小勇和玲玲中间,所以题干叙述错误,故答案为F。
64.F 65.T 66.T 67.T
【导语】本文主要讲了约翰英语考试作弊的故事。
64.句意:约翰的英语很好。根据文中“But his grades are not good. One day, his English teacher told him that he had to leave the school because he cheated in an exam.”可知约翰的分数不高,并且在英语考试中还作弊,句子与原文不符,故答案为F。
65.句意:萨拉是英语课中最好的学生。根据文中“She’s the best student in my class.”可知萨拉是英语课上最好的学生,句子与原文相符,故答案为T。
66.句意:约翰在考试中抄了萨拉的试卷。根据文中“This one is Zara’s paper. She’s the best student in my class. This one is John’s. They’re the same. John sat beside Zara and just copied from her,”可知约翰和萨拉的试卷一样,约翰坐在萨拉旁边,他抄了萨拉的试卷,句子与原文相符,故答案为T。
67.句意:划线部分的汉语意思是“我也不知道。”根据文中“Zara didn’t know the answer to this question, so she wrote ‘I don’t know’. John wrote, ‘neither do I’.”可知萨拉在不会的题上写了“我不知道。”,约翰抄的萨拉的,约翰写了“我也不知道。”才被老师发现,故答案为T。
68.T 69.F 70.F 71.T 72.T
【导语】本文主要讲了小军的个人情况及暑假和他的朋友彼得和杰克一起去参观长城和吃北京烤鸭的事情。
68.句意:小军来自中国。根据句子“I’m Xiaojun. I’m from China.我是小军。我来自中国。”可知题干与短文相符,故答案为T。
69.句意:小军今年12岁。根据句子“I’m twenty years old.我二十岁了。”可知题干与短文不符,故答案为F。
70.句意:彼得来自美国。根据句子“Peter is from the UK and Jack is from the US.彼得来自英国,杰克来自美国。”可知题干与短文不符,故答案为F。
71.句意:他们爬了长城。根据句子“We climbed the Great Wall.我们爬了长城。”可知题干与短文相符,故答案为T。
72.句意:杰克喜欢长城。根据句子“Peter and Jack like the Great Wall very much.彼得和杰克非常喜欢长城。”可知题干与短文相符,故答案为T。
73.F 74.T 75.F 76.T 77.T
【导语】本文讲了山姆和艾米去桂林旅游的事情。
73.句意:这封信是露西写的。根据结尾可知这封信是艾米写的,故答案为F。
74.句意:山姆和艾米昨天参观了桂林。根据“Yesterday, I visited Guilin with my brother, Sam.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
75.句意:艾米有一个新朋友,萨姆。根据“Yesterday, I visited Guilin with my brother, Sam.”,可知山姆是艾米的哥哥,故答案为F。
76.句意:山姆和艾米在桂林看到了山和植物。根据“We saw lots of mountains there. And we saw some beautiful plants, too.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
77.句意:山姆和艾米在桂林玩得很开心。根据“So, we had a good time.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
78.T 79.T 80.T 81.F 82.T
【导语】本文讲述了作者上周和妈妈度过了愉快的一周。
78.句意:我妈妈和我上周玩得很开心。根据文中“I had a good time with my mum last week. ”可知上周我和我妈妈玩得很开心,故答案为T。
79.句意:在周一,我们吃了很多好的事物。根据文中“On Monday, we went to a restaurant. We ate lots of good food. ”可知在周一,我们去了饭店,吃了很多好的事物,故答案为T。
80.句意:在周二,我们在公园看到了许多的植物和一个很大的湖。根据文中“On Tuesday, we went to a park. We saw many plants and a big lake.”可知在周二,我们去了公园,看见了许多植物和一个很大的湖,故答案为T。
81.句意:首先,我摔倒了。然后我能够滑冰了。根据文中“On Wednesday, we were able to skate. It was easy. I didn’t fall over. ”可知周三,我们能够滑冰了,它很容易。我没有滑倒,故答案为F。
82.句意:在周六我会返回家。根据文中“Tomorrow I’ll be back home.”可知明天我要返回家,明天是周六,故答案为T。
83.F 84.T 85.F 86.T 87.F
【分析】这是一封劳拉写给露西的信,讲述了劳拉一家去海边旅行的经历。
83.句意:露西上星期天去海边了。由短文可知是劳拉一家去海边了,题干与原文不符,故答案为F。
84.句意:他们穿上短裤和T恤因为天气很热。根据句子The weather was hot. We put on pants and T-shirts.天气很热。我们穿上短裤和T恤。可知题干与原文相符,故答案为T。
85.句意:劳拉打棒球时摔倒了。根据句子We played volleyball on the beach. It was funny. At first, I fell over. 我们在海滩上打排球。很有趣。起初,我摔倒了。可知劳拉打的是排球,题干与原文不符,故答案为F。
86.句意:她父亲教劳拉打排球。根据句子My father taught me how to play. 我父亲教我怎么打。可知题干与原文相符,故答案为T。
87.句意:他们没有看到任何鱼。根据句子We also saw lots of fish.我们还看到了很多鱼。可知题干与原文不符,故答案为F。
88.F 89.T 90.F 91.F 92.T
【分析】本文讲了杰克和约翰昨天去了长城。
88.句意:约翰来自印度。根据“That boy is John. He is from America.”可知约翰来自美国,故答案为F。
89.句意:两个男孩是好朋友。根据“Look at the two boys. They are good friends.”可知两个男孩是好朋友,故答案为T。
90.句意:露西和约翰去了长城。根据短文描述可知杰克和约翰去了长城,故答案为F。
91.句意:他们爬到了顶部,看到了许多花。根据“They climbed to the top. They saw lots of mountains there.”可知他们爬到了顶部,看到了很多山,故答案为F。
92.句意:他们玩得很开心。根据“They had a good time.”可知他们玩得很开心,故答案为T。
93.T 94.T 95.F 96.T 97.F
【解析】93.句意为“昨天是星期天”,根据“Yesterday was Sunday”,可知该句是正确的,故答案为T。
94.句意为“汤姆和艾米去公园了”,根据“I went to a park with Amy”,可知该句是正确的,故答案为T。
95.句意为“他们看到了很多熊猫和老虎”,根据“We saw lots of plants. We also saw many people”,可知他们看到很多人和植物,没有看到熊猫和老虎,故答案为F。
96.句意为“汤姆在公园里踢足球”,根据“I played football in the park”,可知该句是正确的,故答案为T。
97.句意为“他们玩得不开心”,根据“We had a good time”,可知他们玩的很高兴,故答案为F。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)