【期中考点培优】专题15 阅读理解-判断-2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优人教版(新起点)(含答案解析)

文档属性

名称 【期中考点培优】专题15 阅读理解-判断-2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优人教版(新起点)(含答案解析)
格式 docx
文件大小 179.9KB
资源类型 试卷
版本资源 人教(新起点)
科目 英语
更新时间 2025-11-03 22:23:32

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优人教版(新起点)
专题15 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读理解,判断正(T)误(F)。
Beihai Park is one of the beautiful places in Beijing. There is a big lake in it. The boats on the lake look small. There are many old trees in the park. They are very tall. There are colorful flowers in Beihai Park. They are beautiful. Every day lots of people come to the park. They come from different places. People can have a good time there. They like the park.
1.Beihai Park is a beautiful place in Beijing. ( )
2.There are many tall old trees in the park. ( )
3.There are beautiful flowers in Beihai Park. ( )
4.People can’t have a good time there. ( )
5.Lots of people come to the park every day. ( )
阅读短文,判断句子的对(T)错(F)。
Last winter, Harbin became a popular city in China. It’s famous for its beautiful Ice and Snow World (冰雪大世界) and interesting winter activities.
Jack went to Harbin with his parents last winter vacation. On the first day, they walked to Central Street (中央大街) and saw many amazing ice sculptures (冰雕). Jack bought some gifts for his grandparents.
On the second day, Jack went skiing on the Songhua River. That was interesting. Jack ate delicious food such as the Harbin sausages (红肠) and the frozen pears (冻梨). They also visited Saint Sophia Cathedral (圣索菲亚大教堂) and took lots of pictures. They had a good time in Harbin.
6.Harbin is famous for the Ice and Snow World and winter activities. ( )
7.Jack went to Harbin with his friends last winter holiday. ( )
8.On the first day, Jack took lots of pictures and bought some gifts for his friends. ( )
9.On the second day, Jack ate the Harbin sausages and the frozen pears. ( )
10.Jack and his family were happy in Harbin. ( )
根据短文判断对错,与短文内容相符的选T,否则选F。
Tian’anmen Square is one of the biggest city squares in the world. It is in the middle of Beijing. It was built in 1417. Now the square is 880 metres from north to south and 500 metres from east to west. The total area is 40,000 square metres. That’s about the size of 60 football fields. It is widely known as a national symbol (国家象征) now.
11.Tian’anmen Square is very big. ( )
12.We can see Tian’anmen Square in Beijing. ( )
13.Tian’anmen Square was built in 1714. ( )
14.Tian’anmen Square is 880 metres from east to west. ( )
15.Tian’anmen Square is more than the size of 60 football fields. ( )
Liu Yang在笔友网站上发布了一则新动态。读一读,判断句子正(T)误(F)。
Hi! My name is Liu Yang. I’m 11. I’m from China. China is a big old country. It has a long history(历史). My family lives in Beijing and we speak Chinese. Beijing is a great city. It is the capital city of China. There are many famous places, such as the Great Wall, the Summer Palace (颐和园) and Tian’anmen Square. The flag of China is red and there are five yellow stars on it. My family wants to visit the Summer Palace this Sunday. We love it very much.
16.Liu Yang is eleven years old. ( )
17.Liu Yang is from China. ( )
18.Liu Yang’s parents live in Shanghai. ( )
19.Liu Yang’s family speaks English. ( )
20.Liu Yang’s family wants to visit Tian’anmen Square this Saturday. ( )
阅读短文,判断正( T )误( F )。
Sanya’s winter is warm and sunny. The temperature is between 20°C and 25°C. You can see blue skies and palm trees everywhere. The beaches are beautiful. People enjoy swimming in the sea and enjoy fresh coconuts (椰子). Even in winter, people wear light clothes. Many people go to Sanya for winter holiday.
21.Sanya’s winter is usually below 20°C. ( )
22.The beaches in Sanya are beautiful. ( )
23.People can drink fresh coconut juice in Sanya. ( )
24.People need heavy coats in Sanya’s winter. ( )
25.Sanya is a good place for winter holiday. ( )
【新情境 旅行计划】Tom 和 Lucy 计划去上海旅行。阅读他们的对话,判断句子正误,正确的写T,错误的写F。
Tom: I want to go to Shanghai. How do we get there
Lucy: We can go by plane. It’s fast.
Tom: But I want to go by train. It’s interesting.
Lucy: OK. Let’s go by train. We can see many places.
Tom: Great! I’m happy to travel with you.
26.Tom wants to go to Shanghai. ( )
27.Lucy wants to go by plane first. ( )
28.They will go by train. ( )
29.Tom is not happy to travel. ( )
30.The train is fast. ( )
根据明信片内容,判断句子正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
Hi, Tom, I am having a good time in Harbin. I came here with my family last Saturday. We came here by plane. We visited the Harbin Ice-Snow World. We enjoyed the ice lanterns (灯). They were very beautiful. We will spend a week in Harbin. That’s wonderful! How is your winter holiday Peter
31.Peter went to Harbin on summer holiday. ( )
32.Peter went to Harbin by plane with his friends. ( )
33.Peter visited the Harbin Ice-Snow World. ( )
34.Peter enjoyed the beautiful ice lanterns. ( )
35.Peter will spend six days in Harbin. ( )
了解了不同城市的季节,Tom和他的家人准备去云南旅游,请你读一读他的旅行计划,判断下列句子是(T)否(F)符合短文内容。
Next month, Tom and his family will visit Yunnan. They are going to stay there for four days. On the first day, they will fly to Kunming. They will go to the Stone Forest (石林). Tom wants to take many pictures there. The second day they plan to travel in Dali. They will ride bikes around Erhai Lake (洱海). In the evening, they will go to the Ancient Dali Town (大理古城), trying some local (当地的) food like rose cakes. On the third day, they will travel to Lijiang. They hope to buy some cool handicrafts (手工制品) in the small shops. Before leaving Yunnan on the last day, they will buy some Pu’er tea as gifts for family and friends. Tom can’t wait for this trip and hopes he will have a great time.
36.Tom and his family will stay in Yunnan for five days. ( )
37.They will visit the Stone Forest on the first day. ( )
38.Tom will ride a bicycle around Lijiang on the second day. ( )
39.They will have rose cakes in Dali. ( )
40.Tom’s family will buy Pu’er tea as gifts on the third day. ( )
根据短文内容,判断句子正误。对的写“F”,错的写“T”。
I’m Sarah. I went to Hangzhou on my holiday. I went by train. On the first day, I visited the West Lake with my parents. We rowed a boat and took many pictures. On the second day, we went shopping. We ate fresh food. I bought some gifts for my friends. On the third day, we went to a zoo. We saw many animals. They are cute. I had a lot of fun over my holiday.
41.Sarah went to Hangzhou by plane. ( )
42.Sarah visited the West Lake with friends. ( )
43.On the first day, they rowed a boat. ( )
44.On the third day, they ate fresh food. ( )
45.Sarah had a lot of fun over her holiday. ( )
阅读短文。
根据短文内容判断与短文内容是否相符。相符的写“T”,不相符的写“F”。
Last Sunday morning, I went to the Bird’s Nest Stadium (运动场). At the gate, I met some young American tourists (旅行者). I talked with them in English. They took photos with me, too. After coming out of the Stadium, we went to the Water Cubic (水立方) and had a good time there. We exchanged (交换) our email. we could write to each other later. They thanked me again and again. I was very glad (高兴的) to have the chance to practice my oral English.(英语口语)
46.Last Sunday afternoon I went to the Bird’s Nest Stadium. ( )
47.I met some American tourists. ( )
48.I talked with the young American tourists in Chinese. ( )
49.The American tourists had lunch with me. ( )
50.I was happy because I have the chance to practice my oral English. ( )
阅读短文,根据短文内容判断正(T)误(F)。
It was Saturday yesterday. Lili went to visit grandpa with her cousin. Grandpa was sick, so they took him to see a doctor. They went back to Grandpa’s house at 10:00. The house was a mess. They cleaned every room. At 11:30 they cooked delicious lunch. Grandpa was happy to be with them. In the afternoon they saw a dinosaur film. They were sad. There are no dinosaurs on the Earth now. So we should be friendly to the Earth and animals.
51.Lili went to visit Grandpa with her parents. ( )
52.They went back to Grandpa’s house at ten twenty. ( )
53.They cleaned every room because the house was a mess. ( )
54.Grandpa was sad to have lunch with them. ( )
55.We should be friendly to the Earth and animals. ( )
Jenny在礼品店转了一圈,终于选好给Li Lan的礼物。一起看看她买了什么吧。阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
I am Jenny. I buy (买) a stone (石头) cat for Li Lan. It has two small yellow eyes and a big red nose. It has a big head. It is green. It has a blue body. It has four purple legs. It has seven pink flowers in its (它的) mouth. It’s very cute. I like it. Where is it It is in my schoolbag.
56.Jenny buys a stone dog for Li Lan. ( )
57.The cat has two big eyes and a big nose. ( )
58.The cat has a green head and a blue body. ( )
59.The cat has seven pink balloons in its mouth. ( )
60.The cat is in Jenny’s schoolbag. ( )
阅读短文,判断句子的正(T)误(F)。
There are many kangaroos in Australia and they are not only in zoos. You can see them everywhere outside the cities and towns. Kangaroos have very strong legs, so they are very good at jumping. Their tails are very strong, too. So when they want to have a rest, they rest on their tails. Kangaroos are also very good at looking after their babies. They eat grass, leaves (叶子), roots and some flowering plants. Mother Kangaroos keep their babies safe in their pockets.
61.There are many kangaroos in America. ( )
62.Kangaroos rest on their tails. ( )
63.Kangaroos can run very fast. ( )
64.Father kangaroos keep the babies safe in the pockets. ( )
65.Kangaroos like eating flowers. ( )
阅读短文,判断句子与短文内容是(T)否(F)相符。
Mr Brown likes dogs. His two dogs live with him. One is big and the other is small. One day, Mr Smith comes to visit him. When he sees two holes in the door, a big hole and a small hole, he is surprised (惊讶的) and says, “My friend, why are there two holes in your door ”
“Let my dogs come in and come out.”
“But one is enough (足够)!”
“But how can the big dog go through (穿过) the small hole ”
66.Mr Brown has two dogs with him. ( )
67.There is only one hole for the dogs. ( )
68.The big dog can go through the small hole. ( )
69.Mr Brown is Mr Smith’s friend. ( )
70.Two dogs need (需要) two holes. ( )
阅读判断:根据短文内容判断下面句子是(T)否(F)相符合。
Tippi and her animal friends
Hi, I’m Tippi. Look! This is my book. This is Abu. He is an elephant. He is big and strong. I love him. This is Linda. She is an ostrich. She is fast. This is Leon. He is a chameleon. He is small. This is Mufasa. He is a little lion. He is cute. They are my animal friends. I love them.
71.The elephant is cute. ( )
72.The ostrich is fast. ( )
73.The chameleon is small. ( )
74.The lion is big and strong. ( )
75.Tippi loves her animal friends. ( )
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案与试题解析
1.T 2.T 3.T 4.F 5.T
【导语】本文介绍了北海公园。
1.句意:北海公园是北京一个美丽的地方。根据“Beihai Park is one of the beautiful places in Beijing.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
2.句意:公园里有许多高大的老树。根据“There are many old trees in the park. They are very tall.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
3.句意:北海公园里有美丽的花。根据“There are colorful flowers in Beihai Park. They are beautiful.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
4.句意:人们不能在那里玩得很开心。根据“People can have a good time there.”,可知人们能在那里玩得开心,故答案为F。
5.句意:每天都有很多人来公园。根据“Every day lots of people come to the park.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
6.T 7.F 8.F 9.T 10.T
【导语】本文讲了杰克去年寒假和父母去哈尔滨旅行的事情。
6.句意:哈尔滨以冰雪大世界和冬季活动而闻名。根据“It’s famous for its beautiful Ice and Snow World (冰雪大世界) and interesting winter activities.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
7.句意:去年寒假,杰克和朋友们去了哈尔滨。根据“Jack went to Harbin with his parents last winter vacation.”,可知是和父母,故答案为F。
8.句意:第一天,杰克拍了很多照片,给朋友买了一些礼物。根据“On the first day, they walked to Central Street (中央大街) and saw many amazing ice sculptures (冰雕). Jack bought some gifts for his grandparents.”,可知给祖父母买了一些礼物,故答案为F。
9.句意:第二天,杰克吃了哈尔滨香肠和冻梨。根据“On the second day, Jack went skiing on the Songhua River. That was interesting. Jack ate delicious food such as the Harbin sausages (红肠) and the frozen pears (冻梨).”,可知题干与短文相符,故答案为T。
10.句意:杰克和他的家人在哈尔滨过得很开心。根据“They had a good time in Harbin.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
11.T 12.T 13.F 14.F 15.F
【导语】本文讲了天安门广场。
11.句意:天安门广场很大。根据“Tian’anmen Square is one of the biggest city squares in the world.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
12.句意:我们可以在北京看到天安门广场。根据“Tian’anmen Square is one of the biggest city squares in the world. It is in the middle of Beijing.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
13.句意:天安门广场建于1714年。根据“It was built in 1417.”,可知它建于1417年,故答案为F。
14.句意:天安门广场东西长880米。根据“Now the square is 880 metres from north to south and 500 metres from east to west.”,可知南北长880米,故答案为F。
15.句意:天安门广场有60多个足球场那么大。根据“That’s about the size of 60 football fields.”,可知是相当于60个“足球场”,而非“超过”,故答案为F。
16.T 17.T 18.F 19.F 20.F
【导语】本文主要讲述了中国的语言、国旗和北京的名胜古迹等内容。
16.句意:刘洋11岁了。根据文中“My name is Liu Yang. I’m 11.”可知刘洋11岁了,故答案为T。
17.句意:刘洋来自中国。根据文中“I’m from China.”可知刘洋来自中国,故答案为T。
18.句意:刘洋的父母住在上海。根据文中“My family lives in Beijing and we speak Chinese.”可知刘洋一家住在北京,不是上海,故答案为F。
19.句意:刘洋的家人说英语。根据文中“My family lives in Beijing and we speak Chinese.”可知刘洋一家说汉语,不是英语,故答案为F。
20.句意:这周六刘洋的家人想去参观天安门广场。根据文中“My family wants to visit the Summer Palace this Sunday.”可知刘洋一家周日想要去参观故宫,不是周六参观天安门广场,故答案为F。
21.F 22.T 23.T 24.F 25.T
【导语】本文主要介绍了三亚的冬天。
21.句意:三亚的冬天经常在20度以下。根据“Sanya’s winter is warm and sunny. The temperature is between 20°C and 25°C.”可知三亚的冬天子20度和25度之间,句子和短文不符,故答案为F。
22.句意:三亚的沙滩是美丽的。根据“The beaches are beautiful.”可知三亚的沙滩是美丽的,句子和短文相符,故答案为T。
23.句意:在三亚,人们可以喝新鲜的椰子汁。根据“people enjoy for swimming in the sea and enjoy fresh coconuts(椰子).”可知在三亚,人们可以喝新鲜的椰子汁,句子和短文相符,故答案为T。
24.句意:在三亚的冬天,人们需要很重的外套。根据“Even in winter, people wear light clothes.”可知在三亚的冬天,人们需要穿很轻的衣服,句子和短文不符,故答案为F。
25.句意:三亚是个度寒假的好地方。根据“Many people go to sanya for winter holiday.”可知三亚是一个度寒假的好地方,句子和短文相符,故答案为T。
26.T 27.T 28.T 29.F 30.F
【导语】本文是关于汤姆和露西计划去上海旅行,两人对于出行方式产生不同的想法并最终达成一致的对话。
26.句意:汤姆想要去上海。根据对话中汤姆说“I want to go to Shanghai. ”可知他想去上海,符合句意,故答案为T。
27.句意:露西想先坐飞机去。根据对话中露西说“We can go by plane. It’s fast.”可知她想坐飞机去,符合句意,故答案为T。
28.句意:他们将会乘火车去。根据对话中露西说“OK. Let’s go by train.”可知她同意汤姆的想法,决定乘火车去,符合句意,故答案为T。
29.句意:汤姆对于旅行不开心。根据对话中汤姆说“Great! I’m happy to travel with you.”可知他很开心和露西一起去旅行,不符合句意,故答案为F。
30.句意:火车很快。根据对话中提到“We can go by plane. It’s fast.”可知指的是飞机很快,并非火车,不符合句意,故答案为F。
31.F 32.F 33.T 34.T 35.F
【导语】本文是彼得向汤姆介绍自己在哈尔滨的旅行。
31.句意:彼得在暑假去哈尔滨了。根据“I am having a good time in Harbin. How is your winter holiday ”可知彼得在寒假去哈尔滨了,句子和文章不相符,故答案为F。
32.句意:彼得和他的朋友坐飞机去了哈尔滨。根据“I came here with my family last Saturday. We came here by plane.”可知彼得和家人坐飞机去哈尔滨,句子和短文不符,故答案为F。
33.句意:彼得参观了哈尔滨冰雪世界。根据“We visited the Harbin Ice-Snow World.”可知彼得参观了哈尔滨冰雪世界。句子和短文相符,故答案为T。
34.句意:彼得喜欢美丽的冰灯。根据“We enjoyed the ice lanterns (灯).”可知彼得喜欢美丽的冰灯。句子和短文相符,故答案为T。
35.句意:彼得将在哈尔滨度过六天。根据“We will spend a week in Harbin.”可知彼得将在哈尔滨度过七天,句子和短文不符,故答案为F。
36.F 37.T 38.F 39.T 40.F
【导语】本文主要介绍汤姆及家人去云南旅游的计划。
36.句意:汤姆和他的家人将在云南待五天。根据“They are going to stay there for four days.”可知是四天,故答案为F。
37.句意:他们将在第一天参观石林。根据“On the first day, they will fly to Kunming. They will go to the Stone Forest (石林).”可知第一天参观石林,故答案为T。
38.句意:汤姆将在第二天骑自行车游览丽江。根据“On the third day, they will travel to Lijiang.”可知是第三天游览丽江,故答案为F。
39.句意:他们将在大理吃玫瑰蛋糕。根据“In the evening, they will go to the Ancient Dali Town (大理古城), trying some local (当地的) food like rose cakes.”可知是在大理吃玫瑰蛋糕,故答案为T。
40.句意:汤姆的家人将在第三天买普洱茶作为礼物。根据“They are going to stay there for four days.”和“ Before leaving Yunnan on the last day, they will buy some Pu’er tea as gifts for family and friends.”可知他们将在云南待四天,在最后一天离开前买普洱茶,所以应是第四天买,故答案为F。
41.F 42.F 43.T 44.F 45.T
【导语】本文讲了萨拉假期做的事情。
41.句意:萨拉乘飞机去了杭州。根据“I went to Hangzhou on my holiday. I went by train.”,可知是坐火车,故答案为F。
42.句意:萨拉和朋友一起去西湖游玩。根据“On the first day, I visited the West Lake with my parents.”,可知和父母去的,故答案为F。
43.句意:第一天,他们划船了。根据“On the first day, I visited the West Lake with my parents. We rowed a boat and took many pictures.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
44.句意:第三天,他们吃了新鲜的食物。根据“On the second day, we went shopping. We ate fresh food.”,可知第二天,吃了新鲜的食物,故答案为F。
45.句意:萨拉在假期里玩得很开心。根据“ I had a lot of fun over my holiday.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
46.F 47.T 48.F 49.F 50.T
【导语】本文主要介绍了作者上周日上午去鸟巢运动场遇到美国游客的经历。
46.句意:上周日下午我去鸟巢运动场了。根据“Last Sunday morning, I went to the Bird’s Nest Stadium (运动场).”可知上周日上午作者去了鸟巢运动场,句子和短文不符,故答案为F。
47.句意:我遇到了一些美国旅游者。根据“At the gate, I met some young American tourists (旅行者).”可知作者在门口遇到了一些年轻的美国旅行者,句子和短文相符,故答案为T。
48.句意:我用汉语和年轻的美国旅行者交谈。根据“I talked with them in English.”可知作者用英语和美国旅行者交谈,句子和短文不符,故答案为F。
49.句意:美国旅行者和我吃了午餐。根据“They took photos with me, too. After coming out of the Stadium, we went to the Water Cubic (水立方) and had a good time there. We exchanged (交换) our email. we could write to each other later.”可知文章提到和美国旅行者去了水立方,交换了邮箱,没有提到一起吃午饭,句子和短文不符,故答案为F。
50.句意:我很开心因为我有机会练习我的英语口语了。根据“I was very glad (高兴的) to have the chance to practice my oral English.(英语口语)”可知作者很高兴有机会练习英语口语了,句子和短文相符,故答案为T。
51.F 52.F 53.T 54.F 55.T
【导语】本文介绍了丽丽和她的表兄妹上周六去探望生病的爷爷,他们带爷爷去看医生,然后回家打扫房间、做午饭,下午看了一部关于恐龙的电影,并由此感悟要爱护地球和动物。
51.句意:丽丽和她的父母一起去探望爷爷。根据原文“Lili went to visit grandpa with her cousin.”可知她是和她的表兄妹一起去的,不是和父母,故答案为F。
52.句意:他们在十点二十分回到了爷爷的家。根据原文“They went back to Grandpa’s house at 10:00.”可知他们是十点整回到爷爷家的,故答案为F。
53.句意:他们打扫了每个房间,因为房子很乱。根据原文“The house was a mess. They cleaned every room.”可知他们打扫了每个房间,因为房子很乱,故答案为T。
54.句意:爷爷和他们一起吃午饭时很伤心。根据原文“Grandpa was happy to be with them.”可知爷爷和他们在一起时是开心的,故答案为F。
55.句意:我们应该对地球和动物友好。根据原文“So we should be friendly to the Earth and animals.”可知我们应该对地球和动物友好,故答案为T。
56.F 57.F 58.T 59.F 60.T
【导语】本文介绍了Jenny为李兰买的一个石头猫的事情。
56.句意:Jenny为李兰买了一只石头狗。根据原文“I buy a stone cat for Li Lan.”可知她买的是石头猫,不是石头狗,故答案为F。
57.句意:这只猫有两只大眼睛和一个大鼻子。根据原文“It has two yellow small eyes and a big red nose.”可知它的眼睛是小的,鼻子是大的,故答案为F。
58.句意:这只猫有一个绿色的头和一个蓝色的身体。根据原文“It has a big head. It is green. It has a blue body.”可知这只猫有一个绿色的头和一个蓝色的身体,故答案为T。
59.句意:这只猫的嘴里有七个粉色气球。根据原文“It has seven pink flowers in its mouth.”可知它嘴里是七朵粉色的花,不是气球,故答案为F。
60.句意:这只猫在Jenny的书包里。根据原文“Where is it It is in my schoolbag.”可知这只猫在Jenny的书包里,故答案为T。
61.F 62.T 63.F 64.F 65.F
【导语】本文主要介绍袋鼠的一些习性。
61.句意:美国有很多袋鼠。根据“There are many kangaroos in Australia and they are not only in zoos.”可知澳大利亚有很多袋鼠,故答案为F。
62.句意:袋鼠在它们的尾巴上休息。根据“So when they want to have a rest, they rest on their tails.”可知袋鼠在尾巴上休息,故答案为T。
63.句意:袋鼠能跑得很快。根据“Kangaroos have very strong legs, so they are very good at jumping.”可知它们擅长跳,没有提到跑得快,故答案为F。
64.句意:袋鼠爸爸把袋鼠宝宝安全地放在口袋里。根据“Mother Kangaroos keep their babies safe in their pockets.”可知是袋鼠妈妈把宝宝放在口袋里,故答案为F。
65.句意:袋鼠喜欢吃花。根据“They eat grass, leaves (叶子), roots and some flowering plants.”可知它们吃草,叶子,根和一些开花植物,并不是吃花,故答案为F。
66.T 67.F 68.F 69.T 70.T
【导语】本文介绍了布朗先生养了两只大小不同的狗,并在门上为它们开了大小两个洞,当史密斯先生对此表示疑惑时,布朗先生解释了大狗无法穿过小洞的原因。
66.句意:布朗先生有两只狗和他在一起。根据“His two dogs live with him.”可知他的两只狗和他住在一起,故答案为T。
67.句意:只有一个给狗用的洞。根据“When he sees two holes in the door, a big hole and a small hole...”可知门上有两个洞,一个大一个小,故答案为F。
68.句意:大狗可以穿过小洞。根据“But how can the big dog go through the small hole ”可知布朗先生认为大狗不能穿过小洞,故答案为F。
69.句意:布朗先生是史密斯先生的朋友。根据“One day, Mr Smith comes to visit him.”以及史密斯先生称布朗先生为“My friend”可知他们是朋友关系,故答案为T。
70.句意:两只狗需要两个洞。根据布朗先生为两只大小不同的狗准备两个大小不同的洞,以及他的解释“But how can the big dog go through the small hole ”可知他认为两只大小不同的狗需要两个洞,故答案为T。
71.F 72.T 73.T 74.F 75.T
【导语】本文讲了动物。
71.句意:大象很可爱。根据“He is an elephant. He is big and strong.”,可知大象又大又强壮,故答案为F。
72.句意:鸵鸟很快。根据“She is an ostrich. She is fast.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
73.句意:变色龙很小。根据“He is a chameleon. He is small.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
74.句意:狮子又大又强壮。根据“He is a little lion. He is cute.”,可知狮子是小的,故答案为F。
75.句意:蒂皮喜欢她的动物朋友。根据“They are my animal friends. I love them.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录