参考答案
拉网训练1
起拉小提琴,故选A。
3.C细节理解题。根据第三段中的“Though I didn't
女阅读理解女
lose all my nervousness,it was enough for me to overcome
A
my fear..”可知,和拉里一起表演时,“我”有点紧张,
【语篇导读】本文是一个木偶制作课程的广告,里面提
但是不再害怕了,故选C。
到了深程的内容、地点、时间、货用以及报名年龄等
信息。
4.D词义猜测题。根据第四段中的“happy times didn't
last long”和“It was a hard hit,but his influence stayed.”
【答案详解】
可推知,这里是说拉里去世了,故选D。
1.D细节理解题。由广告中的“We'll show you how to
5.C写作意图题。通读最后一段可知,拉里让我意识
create your own great puppet..”可知,你可以在课上学
习如何制作木偶。
到应该享受做事情而不是恐惧。最后一段是对前面
内容的总结。故选C
2.A细节理解题。由广告中的“We have tons of
materials,so just bring your imagination.”可知,你参加
这个课程时什么都不需要带。
【语篇导读】一些中国年轻人为了获得快乐和减少压
3.C细节理解题。由广告中的“On July 18,invite your
力,把芒果核作为宠物来养。文中19岁的刘晓萌用一
本“芒果核日记”详细记录了“养”芒果核的过程。
family members and friends to the puppet show.”可知,
木偶展在7月18日。
【答案详解】
4.B数字计算题。由广告中的“Cost:$20.00 per kid'”
1.C细节理解题。由第二段中的“Some say it gives
可知,每个孩子需要交20美元,所以Tom和他的弟弟
them the same joy as keeping dogs and cats.”可知,
一共需要交40美元。
“养”芒果核和养狗、养猫一样,会给一些人带来快
5.D细节理解题。由广告中的“Sign up until June I9
乐,故选C
at Just for Kids.”可知,最后的报名时间是6月19日,
2.B词义猜测题。由画线词所在句的上一句可知,
故D项是正确的表述。
“养”芒果核会给一些人带来快乐,由此可知,此处是
B
芒果核的“主人们”说他们触摸洗过的芒果核时可以
【语篇导读】在作者开始学乐器时,无论作者如何努力,
减少压力,由此可推测画线单词意为“减少”,故选B。
父母对作者的表现都不满意,于是作者不再弹乐器了。
3.D句子排序题。由第三段的内容可知,做芒果核
后来,在作者60岁时,作者的老朋友拉里邀请作者和他
的正确顺序是:把多余的果肉洗掉→把剩下的果
一起演出,作者克服了自己的恐惧并再次享受到了演奏
肉刷掉→用吹风机吹干芒果核→把芒果核放在阳
音乐的乐趣
光下暴晒,故选D。
【答案详解】
4.A细节理解题。由倒数第二段中的“She&aid that
1.B细节理解题。根据第一段中的“my mother said
she was surprised by the attention that she received from
worriedly to my father,'Why hasn't he made any progress
the Internet.”可知,她在网上分享芒果核的“成长"过
with so much practice '”可知,妈妈担心的是“我”勤奋
程,故选A。
练习弹钢琴,却一直没有取得任何进步,故选B。
5.A主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了中
2.A推理判断题。根据第二段中的“From then on,I
国年轻人养的一种新型“宠物”一芒果核,故选A。
didn't play any musical instruments...It made me enjoy
0
the joy of playing music again.”及“I was shocked by the
【语篇导读】我们的皮肤就像袋子一样,把我们包裹在
unexpected answer.”可推知,“我”实际上想和拉里一
里面。它能阻止水分蒸发流失,帮我们防晒。我们的毛
1.拉网训练10
阅读理解
题目:纸质书VS电子书
体裁:应用文
语篇主题·人与社会
Physical Book Vs E-book
英语拉网
William
I'm a book addict()I have loved reading books-I mean physical books
Apr.16
ever since I learned how to do it.I read them while eating,on the bus,and even in
2023
the bath!As an adult,I have just graduated with a degree in English Literature,so I
读
have spent the recent three years doing even more reading than usual!
中
I have a lot of books.My room is full of books,not only my childhood favorites
Lerara
but also those I haven't even read yet.When I decided to move to Spain to work as a
版
Dec.12,
language assistant,I faced a big problem.I had only one suitcase for a ten-month
2022
stay,so I had to pack lightly.It would be impossible to pack enough physical books
for nearly a whole year.My only choice was e-books.
Amelia
I agree with my friend.Physical books are better than e-books.But a big
Dec.23
problem is about the cost of physical books.And another problem,we have to cut a
2022
lot of trees to produce paper.
I have always been hating e-readers!I even wrote an article about it when I was
at school.I love physical books so pared with physical books,e-books
Gianggi
seemed emotionless(无情感的).But while traveling,my choice was e-books or no
Sept.9,
books,so my brother bought me an Amazon Kindle for my birthday.Now I am on my
2022
sixth e-book,and I'm starting to love my Kindle!The e-reader means I never have to
worry there's nothing to read.Yes,there is something I hate,but in general it has
become one of the most important parts in my life!
)1.Why has William read more books in recent years
A.To get a degree.
B.To enter college.
C.To learn English.
D.To be a book addict.
)2.Why did Lerara have to choose e-books
A.E-books were more interesting.
B.Physical books were difficult to carry
C.She would work on e-books in Spain.
D.She had no more physical books to read.
)3.Who will choose to read e-books in order to protect the environment
A.William.
B.Lerara.
C.Amelia.
D.Gianggi.
)4.What was Gianggi's article written at school probably about
A.Her traveling experiences.
B.Her Amazon Kindle
C.The advantages of books.
D.Her dislike of e-readers.
)5.新考该·文章出处Where is the text most probably from
A.A guidebook.
B.A storybook.
C.A magazine.
D.A poster.
能力拓展
一、词汇突破
1.choose.选择
choice m.选择
make a choice做出选择
2.wory.担心
worried adj.担忧的
worry about为…担心
二、短语突破
l.be full of充满
2.agree with同意
3.in general一般来说
·64·