拉网训练13(阅读理解+完形填空+语篇填空+补全对话)英语拉网阅读中考版

文档属性

名称 拉网训练13(阅读理解+完形填空+语篇填空+补全对话)英语拉网阅读中考版
格式 zip
文件大小 40.7MB
资源类型 试卷
版本资源 通用版
科目 英语
更新时间 2025-11-05 15:47:39

文档简介

参考答案
拉网训练1
起拉小提琴,故选A。
3.C细节理解题。根据第三段中的“Though I didn't
女阅读理解女
lose all my nervousness,it was enough for me to overcome
A
my fear..”可知,和拉里一起表演时,“我”有点紧张,
【语篇导读】本文是一个木偶制作课程的广告,里面提
但是不再害怕了,故选C。
到了深程的内容、地点、时间、货用以及报名年龄等
信息。
4.D词义猜测题。根据第四段中的“happy times didn't
last long”和“It was a hard hit,but his influence stayed.”
【答案详解】
可推知,这里是说拉里去世了,故选D。
1.D细节理解题。由广告中的“We'll show you how to
5.C写作意图题。通读最后一段可知,拉里让我意识
create your own great puppet..”可知,你可以在课上学
习如何制作木偶。
到应该享受做事情而不是恐惧。最后一段是对前面
内容的总结。故选C
2.A细节理解题。由广告中的“We have tons of
materials,so just bring your imagination.”可知,你参加
这个课程时什么都不需要带。
【语篇导读】一些中国年轻人为了获得快乐和减少压
3.C细节理解题。由广告中的“On July 18,invite your
力,把芒果核作为宠物来养。文中19岁的刘晓萌用一
本“芒果核日记”详细记录了“养”芒果核的过程。
family members and friends to the puppet show.”可知,
木偶展在7月18日。
【答案详解】
4.B数字计算题。由广告中的“Cost:$20.00 per kid'”
1.C细节理解题。由第二段中的“Some say it gives
可知,每个孩子需要交20美元,所以Tom和他的弟弟
them the same joy as keeping dogs and cats.”可知,
一共需要交40美元。
“养”芒果核和养狗、养猫一样,会给一些人带来快
5.D细节理解题。由广告中的“Sign up until June I9
乐,故选C
at Just for Kids.”可知,最后的报名时间是6月19日,
2.B词义猜测题。由画线词所在句的上一句可知,
故D项是正确的表述。
“养”芒果核会给一些人带来快乐,由此可知,此处是
B
芒果核的“主人们”说他们触摸洗过的芒果核时可以
【语篇导读】在作者开始学乐器时,无论作者如何努力,
减少压力,由此可推测画线单词意为“减少”,故选B。
父母对作者的表现都不满意,于是作者不再弹乐器了。
3.D句子排序题。由第三段的内容可知,做芒果核
后来,在作者60岁时,作者的老朋友拉里邀请作者和他
的正确顺序是:把多余的果肉洗掉→把剩下的果
一起演出,作者克服了自己的恐惧并再次享受到了演奏
肉刷掉→用吹风机吹干芒果核→把芒果核放在阳
音乐的乐趣
光下暴晒,故选D。
【答案详解】
4.A细节理解题。由倒数第二段中的“She&aid that
1.B细节理解题。根据第一段中的“my mother said
she was surprised by the attention that she received from
worriedly to my father,'Why hasn't he made any progress
the Internet.”可知,她在网上分享芒果核的“成长"过
with so much practice '”可知,妈妈担心的是“我”勤奋
程,故选A。
练习弹钢琴,却一直没有取得任何进步,故选B。
5.A主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了中
2.A推理判断题。根据第二段中的“From then on,I
国年轻人养的一种新型“宠物”一芒果核,故选A。
didn't play any musical instruments...It made me enjoy
0
the joy of playing music again.”及“I was shocked by the
【语篇导读】我们的皮肤就像袋子一样,把我们包裹在
unexpected answer.”可推知,“我”实际上想和拉里一
里面。它能阻止水分蒸发流失,帮我们防晒。我们的毛
1.拉网训练13
阅读理解A
题目:广而告之
体裁:应用文
语篇主题·人与社会
On Sale!Girl's Purple Tent
Peng Lai Chun Restaurant
It has light weight and is easy to fit together and
Yuxi Road
take down
A Chinese restaurant.
There are small holes in the
Delicious and great value!
windows.These holes let the
You can get a starter,a main
air in and keep the bugs out.
course and a drink only for¥l8!
Price:£30
Book early because it gets busy
For more interesting things-
Wednesday:Kids under 8 half price.
Tel.768-3647
Tel:623-2972
Bookshop Assistant
Summer Fashion Show
Dicken's Books
Golden Shopping Plaza
Lincoln Road
2:00 p.m.Saturday
WE WANT
Monday-Friday,plus one
Men's and women's swimwear
Saturday per month,8:00
a.m.-4:00p.m.
YOU!
and summer wear.See 26 pretty
and cool models in the latest
£8 per hour
fashions.
Telephone 879-6634 and speak to the shop
All clothing on sale after the show for under
$60.
manager,John Hunter
For more information:goldenplaza@
)1.What can we know about the tent
A.It's pink.
B.It's for boys.
C.It's easy to fit together and take down.D.It's heavy.
)2.Why is it of great value to eat at Peng Lai Chun Restaurant
A.Because the food there is cheap and delicious.
B.Because it is very busy.
C.Because all kids can eat at half price on Wednesdays there.
D.Because it's an American restaurant.
)3.If Susan wants to work as an assistant at Dicken's Books,she
网训练
A.should call John Hunter at 768-3647 B.can earn at most f 384 a week
13
C.A and B
D.has to work for 9 hours a day
)4.We can't
in Golden Shopping Plaza.
A.buy the clothing on sale for under $60 before the show
B.see women's swimwear or summer wear
C.see 26 pretty and cool models in the latest fashions
D.see the Summer Fashion Show at 2:00 p.m.on Saturday
)5.新考泫·文幸出处Where is the text most probably from
A.A newspaper.
B.A report.
C.A textbook.
D.A storybook.
能力拓展
一、词汇突破
l.value n.价值
valuable ad.宝贵的
2.weight m.重量
weigh.称重
二、短语突破
l.fit together组装在一起
2.take down拆卸
3.keep out阻止进入
4.on sale打折销售
·85
同课章节目录