/ 让学习更有效 期中考点突破 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中考点突破 | 英语学科
2025-2026学年八年级英语上册期中复习考点突破仁爱科普版(2024)突破01 补全对话-填写句子
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
Mike: Hi, Helen. 1
Helen: I’m not so sure. I might be a P.E. teacher.
Mike: A P.E. teacher 2
Helen: Yes, I do. I like all kinds of sports.
Mike: I see. 3
Helen: I will teach my students to play ball games. I think I will be an excellent P.E. teacher. What about you, Mike
Mike: 4
Helen: Sounds good. I remember that you enjoy cooking so much, don’t you
Mike: Of course. I became interested in cooking when I was just five years old.
Helen: 5
Mike: Oh, no. I won’t open my own restaurant. I will work in a big restaurant.
Helen: Great!
根据下面的对话情景, 在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: Hello, Lulu. Welcome to our Dream Job talk show.
B: 6 .
A: Lulu, 7
B: I’m a vet.
A: Sounds interesting. 8
B: Well, you know, animals are our friends. I want to help sick animals.
A: Then, how did you get your job
B: I went to an agricultural university (农业大学). I worked very hard and did well in the exam.
A: That’s great. 9
B: Yes, I need to get more experience. So I will study and practice more.
A: Hope you do well in your job and help more dogs and cats. Thank you for being here today.
B: 10 .
根据对话内容,在空白处填写恰当的话语,(话语可能是一个词,一个短语或一个句子)使对话内容完整,语法正确。
A: Hello, Rick. You look upset. 11
B: I borrowed Lucy’s bike this morning, but I lost it.
A: That’s too bad. Did you tell her about it
B: 12 . I think if I tell her, she will be angry with me.
A: I think you should tell her. I believe she will understand you.
B: Maybe you are right. I want to buy a new one for her, but I don’t 13 .
A: You could borrow some money from your brother. He may help you.
B: He doesn’t have so much money, either.
A: 14 a part-time (兼职的) job
B: But what can I do
A: You can go to the swimming club to teach the children to swim. They need a helper.
B: 15 . Thank you very much.
根据下面的对话情景,在空白处填入一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
(Two students, Jerry and Tom, are talking about their future.)
Tom: Hi, Jerry. How is your first day of Grade 8
Jerry: Great. I’m glad to come back to school. We talked about our future in class.
Tom: What do you want to be in the future
Jerry: 16 And I’m going to study traditional Chinese medicine.
Tom: That’s great! But being a doctor is really hard work, isn’t it
Jerry: Yes, but it’ll be worth it. 17
Tom: I want to work as a tour guide in Tangshan.
Jerry: 18
Tom: Because I want to introduce my hometown to more people.
Jerry: 19 Remember to be my guide when I go to Tangshan.
Tom: 20 Welcome to Tangshan.
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: Hello! Can I help you
B: Yes, please. 21 .
A: You are so kind. What kind of volunteer work would you like to do
B: What jobs do you have
A: We need someone to help teach kids to play basketball.
B: Sorry, I can’t play basketball. 22
A: Oh, there is a job, cleaning up the park. It’s on Sundays.
B: 23 . I have to help look after my grandmother on Sundays.
A: Oh, I see. Here is another job. 24
B: Sorry, I can’t even repair my own bicycle.
A: OK. Maybe this is a good one. Would you like to read to sick people in the hospital You can do it any day you like.
B: That sounds good. 25
A: How about today
根据下面对话中的情境,在每个空白处填入一个适当的语句,使对话恢复完整。
A: Hi, Li Hua! 26
B: I want to be a doctor when I grow up.
A: That’s a great choice! 27
B: First, I’ll study hard, especially science and math. They are the basis (基础) for medical knowledge.
A: 28
B: I’ll also get some volunteer experience, like helping at the community clinic (诊所).
A: Do you think hard work is important
B: 29 . It plays an important part.
A: I agree with you! I believe you can make it.
B: 30 !
根据下面的对话情景,在空白处填入一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: This is Susan speaking.
B: Hi, Susan. 31
A: Hello, Mary. What’s up
B: Are you free tomorrow I plan to see a robot show. 32
A: Yes, I’d love to. 33
B: Let’s meet at 9:00 a. m. at the gate of the science museum tomorrow.
A: After that we can have lunch together. What about having homemade pizza
B: 34 Let’s cook in my home by ourselves.
A: OK. Do you want to be a cook in the future
B: Haha, that’s only my hobby. My parents want me to be a doctor, but I’m not sure. 35
A: I want to be a basketball player.
B: Anyway, we should work hard for our dreams.
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: Hi, Robert! We will give a report about dream jobs this Friday. Have you finished it yet
B: Of course, I have.
A: Well, I’m quite interested. 36
B: I want to be a doctor and I’m going to study Chinese medicine.
A: Oh, I see. You coughed a lot last month. Chinese medicine helped you, right
B: 37 . I’ve fallen in love with it. What about you
A: I want to work as a tour guide in Henan Province.
B: 38
A: Because I want to introduce my hometown to more people.
B: 39 . I’ve visited Yuntai Mountain and it’s beautiful.
A: There are some other wonderful places, such as Shaolin Temple and the Millennium City Park (清明上河园). 40 .
B: I am looking forward to visiting your hometown again during the break! Would you like to be my guide
A: With pleasure.
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: Hi, Jack! Do you know about Chinese paper-cutting
B: Not really. 41
A: Oh, it’s an amazing traditional Chinese art! It has a history of over about 2,000 years.
B: Wow, that’s so old! 42
A: Just a pair of scissors and some red paper. Easy, right
B: Yes. What pictures do people always cut out
A: 43 . They’re really pretty! People always put them on windows, doors, or walls—especially during festivals.
B: I’d love to make one, but I don’t have the materials (材料). 44 .
A: Don’t worry. I have red paper and scissors at home. 45
B: Really I’d love to try.
A: Perfect! It’ll be fun!
根据下面对话中的情境,在每个空白处填入一个适当的语句,使对话恢复完整。
W: Tom, I have read an article recently.
M: 46
W: It’s about sugar paintings. They are really interesting.
M: Are sugar paintings traditional Chinese art works
W: 47 . Sugar paintings are traditional Chinese art forms that have been around for centuries.
M: That’s amazing. 48
W: First, they heat the sugar, and then they use a special tool to draw a picture on the plate. Finally, sugar paintings are finished after they become dry.
M: That sounds fun. I want to learn this kind of art. 49
W: Of course. Our school club offers sugar painting classes. Let’s go there to know more about it.
M: 50 ! I’m excited to learn more about this art form later.
阅读下面对话, 在每个空白处填入一个适当的句子, 使对话完整, 合乎情境。
A: Hi, Jack. Long time no see. What did you do on your vacation
B: I. studied for an French test on my vacation.
A: 51
B: I studied by reading the textbook. How was your vacation, Julia
A: It was wonderful. I had a great time in Xi’an with my family.
B: 52
A: Yes. You know, there are a lot of places of interest. We visited the Giant Wild Goose Pagoda (大雁塔) and the Terracotta Warriors. I learned a lot about history there.
B: It seems that you really enjoyed yourself. I hope I could go there one day. Umm, Julia You look pretty in the new dress. Did you buy it in Xi’an
A: Yes. The dress is called “Hanfu”, or “Han clothes”, and it is one of the traditional types of Chinese clothing.
B: 53
B: It’s made of silk and other materials. I like it, but I can’t wear it to school.
A: Why can’t you wear it to school
B: You don’t know that We must wear school uniforms at scho01.
A: I see. You must follow the school rules. What other school rules do you have
B: We have many school rules. For example, 54 .
A: Do you think they are good for you
B: Um, maybe they are. Oh! It’s time for lunch. Why not have lunch together I will tell you more after lunch.
A: OK! Let’s go!
根据下面的对话情景,在空白处填入一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
(Brian and Emily are talking about sky lanterns. )
Emily: Hi, Brian!
Brian: Hey, Emily! 55
Emily: I’m making a sky lantern.
Brian: Oh, it looks so nice. Can you tell me something about it
Emily: Sure. It’s believed that Zhuge Liang was the first person to use a sky lantern. He sent it up to ask for help when his army was in trouble. Now, Chinese people fly it on special days.
Brian: 56
Emily: It’s made of bamboo and paper. And you need some glue, too. The glue helps to stick the bamboo and paper together.
Brian: Wow, that sounds cool. 57
Emily: My dad taught me to make sky lanterns. He likes Chinese culture a lot.
Brian: 58
Emily: It usually takes me about three hours to make one. Would you like to learn
Brian: 59 Can you teach me now
Emily: Sure.
根据下面对话中的情境,在每个空白处填入一个适当的语句,使对话恢复完整。
A: Hi, Brady. 60 ?
B: I’m going home. I visited my grandparents this morning.
A: I see. Oh, what’s that in your hand
B: It’s a paper cutting with a snake look.
A: Wow, it looks beautiful. 61 ?
B: I learned paper cutting from my grandma.
A: 62 ?
B: People use them to decorate (装饰) their houses. For example, they put them up on the doors.
A: It sounds very interesting. I love these wonderful paper cuttings. Can you teach me
B: 63 . I often make them in my free time.
A: What do I need to bring
B: A pair of scissors and some paper.
A: Thank you. I can’t wait to make a paper cutting.
B: 64 .
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子使对话的意思连贯、完整。
A: Look! The pictures of paper cutting are so beautiful.
B: 65 . I like them very much. Paper cutting is a traditional Chinese art.
A: 66
B: People first started making pictures of paper cutting in the 6th century.
A: Wow, it really has a long history. 67
B: Scissors and paper are usually used.
A: 68
B: There are pictures like animals, plants and Chinese characters for health or good luck.
A: When are pictures of paper cutting used
B: 69 .
A: I see. Thanks for your introduction.
B: It’s my pleasure.
根据下面对话中的情境,在每个空白处填入一个适当的语句,使对话恢复完整。
[Today we are talking to Dr. Smith, an expert (专家) on young people’s health.]
A: Doctor Smith, what is the most important thing for teenagers (青少年) who want to be healthy
B: 70 . Teenagers need to exercise 2 hours every day.
A: That’s a lot. Won’t they get tired
B: They won’t if they get enough sleep.
A: 71
B: A teenager needs to sleep for about nine hours a night.
A: Cool. What else should they do
B: It’s very important to wash hands before a meal and after going outside.
A: 72 . Many teenagers get sick because they don’t wash their hands often enough.
B: Besides, don’t eat fast food. It is high in sugar and fat.
A: But it’s hard to avoid fast food. 73
B: Well, my advice is not to eat fast food too often.
A: Thank you so much, Dr. Smith.
B: 74 .
根据下面的对话情景,在空白处填入一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
(Tim and Alice are talking about doing exercise in the classroom.)
Tim: Hi, Alice. Do you exercise every day
Alice: Yes, I like doing exercise very much.
Tim: 75
Alice: I like playing ping-pong. What about you
Tim: 76
Alice: That’s too bad. You need to exercise. Exercising makes us healthy.
Tim: 77 But I don’t know what sport to start with.
Alice: Maybe you can play ping-pong with me.
Tim: Great. 78
Alice: I usually play ping-pong after school. I can teach you to play it then.
Tim: 79
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: You look great, John. Do you exercise a lot
B: 80 . It makes me full of energy all day.
A: What is your favorite sport
B: 81 .
A: 82
B: I run almost every day.
A: 83
B: I usually run in the park, but sometimes I run around my house when I don’t have much time.
A: 84
B: For eight hours. Enough sleep helps me feel great again next morning.
A: Wow! You really have a healthy lifestyle!
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: Hi, Alice. 85
B: Yesterday, I played tennis with my friends.
A: Great. Did you have a good time
B: 86 . We played for three hours and I won two matches.
A: Really 87
B: Because it’s fun and it helps me stay healthy.
A: 88
B: I play for our school tennis team. What about you Do you like sports
A: Yes, I like football. Oh, is there a gym here I want to practice football there.
B: 89 . But there is one near the park.
A: OK. Thank you so much.
B: You’re welcome.
根据下面的对话情景,在每个空白处填入1个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: Hello, Jane. You look healthy. You must have some healthy living habits.
B: You’re right, Mike. Good habits help me keep healthy.
A: 90
B: I usually get up at 5:30.
A: I get up a little late, at about 6:30. What do you do after getting up
B: After getting up, I usually go to the park to run.
A: 91
B: About an hour. Then I go back home and eat breakfast.
A: 92
B: I usually have healthy food like eggs, milk, vegetables and fruit.
A: Your breakfast is really rich. Do you often do sports at school
B: 93 . I often play basketball or football at school.
A: I like playing basketball too. Maybe we can play it together one day.
B: 94 . I think this Friday is a good day to play together.
根据下面的对话情景,在空白处填入一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
(Two students, Jenny and Li Ming, are talking in the park now.)
Jenny: Hi, Li Ming! What are you doing now
Li Ming: 95
Jenny: Tai Chi 96
Li Ming: It’s a traditional Chinese exercise with slow movements.
Jenny: Sounds interesting. 97
Li Ming: Many people practice it because it’s good for health.
Jenny: Wow! 98
Li Ming: Sure! I’d be happy to teach you.
Jenny: Great. 99
Li Ming: 9 a.m tomorrow.
Jenny: Perfect! See you then.
Li Ming: See you.
/ 让学习更有效 期中考点突破 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中考点突破 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.What do you want to be when you grow up /What would you like to be in the future 2.Do you like (playing) sports 3.What will you teach (as a P.E. teacher) 4.I think I will be a cook. /My dream is to be a cook. 5.Will you open your own restaurant
【导语】本文是一篇对话,是Mike和Helen对各自未来的职业规划进行的简短讨论。
1.根据“Helen: I’m not so sure. I might be a P.E. teacher.”可知,此处是在询问Helen长大后想成为什么,故填What do you want to be when you grow up /What would you like to be in the future
2.根据“Helen: Yes, I do. I like all kinds of sports.”可知,此处是在询问Helen是否喜欢运动,故填Do you like (playing) sports
3.根据“Helen: I will teach my students to play ball games.”可知,此处是在询问Helen作为体育老师会教什么,故填What will you teach (as a P.E. teacher)
4.根据“Helen: Sounds good. I remember that you enjoy cooking so much, don’t you ”可知,此处是Mike在说自己想成为厨师,故填I think I will be a cook. /My dream is to be a cook.
5.根据“Mike: Oh, no. I won’t open my own restaurant.”可知,此处是在询问Mike是否会开自己的餐厅,故填Will you open your own restaurant
6.Thank you/Thank you for inviting me 7.What’s your job/What do you do/ What are you 8.Why do you want to be a vet 9.Do you have any plans for your job 10.You’re welcome/My pleasure/…
【导语】本文是两个人在梦想职业访谈节目中的对话。
6.根据上文“Hello, Lulu. Welcome to our Dream Job talk show.”可知,此处应该是对对方的欢迎表示感谢。故填Thank you/Thank you for inviting me。
7.根据下文“I’m a vet.”可知,此处询问对方的工作是什么。故填What’s your job/What do you do/ What are you。
8.根据下文“Well, you know, animals are our friends. I want to help sick animals.”可知,此处询问对方为什么想成为一名兽医。故填Why do you want to be a vet。
9.根据下文“Yes, I need to get more experience. So I will study and practice more.”可知,此处询问对方对自己的职业有什么计划。故填Do you have any plans for your job。
10.根据上文“Hope you do well in your job and help more dogs and cats. Thank you for being here today.”可知,此处是对对方的感谢表示回应。故填You’re welcome/My pleasure/…
11.What’s wrong with you/What’s the matter with you 12.No, I didn’t 13.have much/enough money 14.Why not take/look for 15.Sounds great/That’s a good idea
【导语】本文是一段对话,Rick弄丢了借Lucy的自行车,和A交流是否告知Lucy以及如何解决赔偿等问题。
11.根据上文“You look upset.”以及下文“I borrowed Lucy’s bike this morning, but I lost it.”可知,此处应询问对方怎么了,故填What’s wrong with you/What’s the matter with you。
12.根据上文“Did you tell her about it ”以及下文“I think if I tell her, she will be angry with me.”可知,此处是否定回答,故填No, I didn’t。
13.根据上文“I want to buy a new one for her, but I don’t...”以及下文“You could borrow some money from your brother.”可知,此处是说没有很多/足够的钱,故填have much/enough money。
14.根据下文“...a part-time (兼职的) job ”以及“You can go to the swimming club to teach the children to swim. They need a helper.”可知,此处是提议找份兼职工作,故填Why not take/look for。
15.根据上文“You can go to the swimming club to teach the children to swim. They need a helper.”以及“Thank you very much.”可知,此处是对提议表示认可,故填Sounds great/That’s a good idea。
16.I want to be a doctor. 17.What about you 18.Why do you want to be a tour guide 19.That sounds interesting./That’s a good idea. 20.Of course./Sure, I’d love to.
【导语】本文是一篇对话,主要讲述了两位学生杰瑞和汤姆谈论他们未来理想职业的内容。
16.根据“What do you want to be in the future ”及后文“And I’m going to study traditional Chinese medicine.”可知,此处应是杰瑞表达自己未来想成为一名医生。故填I want to be a doctor.
17.根据“I want to work as a tour guide in Tangshan.”可知,此处应是杰瑞询问汤姆未来想从事什么职业。故填What about you
18.根据“Because I want to introduce my hometown to more people.”可知,此处应是杰瑞询问汤姆为什么想当导游。故填Why do you want to be a tour guide
19.根据“Remember to be my guide when I go to Tangshan.”可知,此处应是杰瑞对汤姆想成为导游这件事表达看法。故填That sounds interesting./That’s a good idea.
20.根据“Welcome to Tangshan.”可知,此处应是汤姆对杰瑞的请求作出肯定回应。故填Of course./Sure, I’d love to.
21.I’d like to be a volunteer 22.Is there anything else 23.I am afraid I can’t do that/ Sorry, I can’t /... 24.Do you know how to repair bicycles / Can you repair bicycles /... 25.When could I start
【导语】本文主要介绍了B想做一些志愿工作,A询问他可以做什么,最后决定为医院里生病的人读书。
21.根据“You are so kind. What kind of volunteer work would you like to do”可知此处表示自己想成为一名志愿者。故填I’d like to be a volunteer。
22.根据“Sorry, I can’t play basketball”以及“Oh, there is a job, cleaning up the park. It’s on Sundays.”可知自己不会打篮球,所以询问还有没有其他的工作。故填Is there anything else。
23.根据“I have to help look after my grandmother on Sundays.”可知此处表示自己在周日不能去打扫公园。故填I am afraid I can’t do that/Sorry, I can’t/...。
24.根据“Sorry, I can’t even repair my own bicycle.”可知此处询问对方会不会修理自行车。故填Do you know how to repair bicycles/Can you repair bicycles/...。
25.根据 “How about today ” 可知,此处是在询问可以什么时候开始,故填When could I start。
26.What do you want to be when you grow up 27.What will you do to make your dream come true 28.What else 29.Yes, I do 30.Thank you
【导语】本文是一则对话,两人谈论了李华的梦想。
26.根据答语“I want to be a doctor when I grow up.”可知,A询问B长大后想成为什么。故填What do you want to be when you grow up。
27.根据答语“First, I’ll study hard, especially science and math...”可知,A问B为实现当医生的梦想将要做什么。故填What will you do to make your dream come true。
28.根据答语“I’ll also get some volunteer experience...”可知,A问B为实现梦想还有其他什么打算。故填What else。
29.结合B的回答“It plays an important part.”可知,B认为努力学习很重要,所以要对A的一般疑问句作出肯定回答。故填Yes, I do。
30.根据“I believe you can make it.”可知,A在给B加油打气,所以B要表达感谢。故填Thank you。
31.This is Mary. 32.Would you like to go with me 33.When and where shall we meet 34.Good idea! 35.What’s your dream
【导语】本文是一段电话对话,描述了Susan和Mary计划参加机器人展览以及稍后一起做午餐的事宜。对话中还提到了两人关于未来职业的讨论。
31.根据“This is Susan speaking...Hello, Mary”可知,这是打电话场景,应该说自己是Mary。故填This is Mary.
32.根据“Yes, I’d love to.”可知,此处是邀请对方和自己一起去。故填Would you like to go with me
33.根据“Let’s meet at 9:00 a. m. at the gate of the science museum tomorrow.”可知,询问见面的时间和地点。故填When and where shall we meet
34.根据“After that we can have lunch together...Let’s cook in my home by ourselves”可知,认为一起吃午饭是一个好主意。故填Good idea!
35.根据“I want to be a basketball player.”可知,问对方的梦想是什么。故填What’s your dream
36.What do you want to be in the future/ What are you going to do in the future/ … 37.You’re right/ Yes/ … 38.Why/ Why do you want to do that/ … 39.Your hometown is really fantastic/ lovely/ beautiful ... 40.They are all good places to visit/ They are very beautiful/ …
【导语】本文是两人讨论梦想职业规划的对话。
36.根据下文“I want to be a doctor and I’m going to study Chinese medicine.”可知,此处应该是提问,需提问对方的梦想职业,用特殊疑问句,故填What do you want to be in the future/ What are you going to do in the future/ …。
37.根据“I’ve fallen in love with it.” 可知,此处是对对方的提问进行肯定回应,需用肯定回答,故填You’re right/ Yes/ …。
38.根据下文 “Because I want to introduce my hometown to more people.” 可知,此处是对原因提问,需用Why引导的特殊疑问句,故填Why/ Why do you want to do that/ …。
39.根据“I’ve visited Yuntai Mountain and it’s beautiful.” 可知,此处是对对方家乡进行赞美,故填Your hometown is really fantastic/lovely/ beautiful ...。
40.根据 “There are some other wonderful places, such as Shaolin Temple and the Millennium City Park (清明上河园).” 可知,此处是对列举的景点进行评价,故填They are all good places to visit/ They are very beautiful/ …。
41.What’s that/Can you tell me something about it 42.What do people need to make it/What things does it need 43.Flowers and animals/Some lucky symbols 44.What a pity/That’s a real pity/Too bad 45.Would you like to come over after school/How about coming to learn it
【导语】本文主要围绕中国传统艺术剪纸展开对话,A向B介绍剪纸的历史、工具和常见图案,并邀请B一起尝试制作。
41.根据“Not really”和“Oh, it’s an amazing traditional Chinese art!”可知,B对剪纸不了解,此处应询问剪纸是什么。故填What’s that/Can you tell me something about it。
42.根据“Just a pair of scissors and some red paper”可知,A回答了制作工具,此处B应询问制作所需材料。故填What do people need to make it/What things does it need。
43.根据“What pictures do people always cut out ”和“They’re really pretty!”可知,A需列举常见的剪纸图案。故填Flowers and animals/Some lucky symbols。
44.根据“I don’t have the materials (材料).”可知,B因缺少材料感到遗憾,需表达惋惜。故填What a pity/That’s a real pity/Too bad。
45.根据“I have red paper and scissors at home”和“Really I’d love to try”可知,A主动邀请B来家里学习剪纸。故填Would you like to come over after school/How about coming to learn it。
46.What is it about 47.Yes, they are 48.How are they made 49.Can we learn it at school 50.Great
【导语】本文是一则对话,主要谈论了中国传统糖画艺术。
46.根据上文中“Tom, I have read an article recently.”以及答句“It’s about sugar paintings.”可知,此处应该是询问文章关于什么的;故填What is it about。
47.根据上一句“Are sugar paintings traditional Chinese art works ”可知,M问糖画是否是中国传统艺术品,W需先肯定回答,再补充细节,符合英语对话逻辑。故填Yes,they are。
48.根据下文W详细描述糖画的制作步骤,说明M此时在询问制作方法。故填How are they made。
49.根据“I want to learn this kind od art.”可知,M表示想学习糖画,结合W后文提到学校俱乐部有课程,此处应问学校是否有学习途径。故填Can we learn it at school。
50.根据“Let’s go there to know more about it.”可知,此处M对W的建议表示赞同和兴奋。故填Great。
51.How did you study for it 52.Did you go anywhere special there 53.What is it made of 54.we are not allowed to wear long hair, even the girls
【导语】这段对话发生在两个朋(Jack和Julia)友之间,主要讨论了假期活动、西安旅游、汉服以及校规等话题。
51.根据“I studied for an French test on my vacation.”和“I studied by reading the textbook.”可知,Jack假期为了法语考试而学习,通过阅读课文的方式学习,故此处应该问是如何学习的。故填How did you study for it
52.根据“Yes. You know, there are a lot of places of interest.”可知,此处应该询问是否参观了特殊的景点。故填Did you go anywhere special there?
53.根据“It’s made of silk and other materials.”可知,此处应该询问汉服由什么制成的。故填What is it made of
54.根据“We have many school rules.”可知,此处应该举例说明学校的规定。故填we are not allowed to wear long hair, even the girls.
55.What are you doing 56.What is it made of 57.Who taught you to make it 58.How long does it usually take you to make one 59.Yes, I’d love to.
【导语】本文是一段对话,内容围绕天灯的由来及做法展开。
55.根据“I’m making a sky lantern.”可知,是询问对方正在做什么,故填What are you doing
56.根据“It’s made of bamboo and paper.”可知,是询问制作材料,故填What is it made of
57.根据“My dad taught me to make sky lanterns.”可知,询问是谁教对方制作天灯的,故填Who taught you to make it
58.根据“It usually takes me about three hours to make one.”可知,询问制作天灯需要多久,故填How long does it usually take you to make one
59.根据“Can you teach me now ”可知,想要学习制作天灯,故填Yes, I’d love to.
60.Where are you going 61.Who did you learn it/paper cutting from 62.What are they used for/What do people use them to do 63.Of course/Sure/Certainly 64.You’re welcome
【导语】本文是一段对话,Brady向A展示了她的剪纸作品,并解释了剪纸的用途和学习过程。
60.根据“I’m going home. I visited my grandparents this morning.”可知,A在询问Cindy要去哪里,故填Where are you going。
61.根据“I learned paper cutting from my grandma.”可知,A在询问Cindy跟谁哪里学习的剪纸,故填Who did you learn it/paper cutting from。
62.根据“People use them to decorate (装饰) their houses. For example, they put them up on the doors.”可知,A在询问剪纸的用途,故填What are they used for/What do people use them to do。
63.根据“Can you teach me ”和“I often make them in my free time.”可知,Cindy同意教A剪纸,可以说“当然”。故填Of course/Sure/Certainly。
64.根据“Thank you. I can’t wait to make a paper cutting.”可知,B在回应A的感谢。故填You’re welcome。
65.That’s true / I agree with you 66.When did people first start to make pictures of paper cutting/them 67.What tools are used to make pictures of paper cutting / What tools do people need to make them 68.What pictures are used during paper cutting / What are the pictures of paper cutting 69.The pictures of paper cutting / They are usually used during the Spring Festival/at weddings
【导语】本文是两人谈论剪纸画的历史、工具和使用场合的对话。
65.根据上文“Look! The pictures of paper cutting are so beautiful.”感叹剪纸很漂亮;以及空后“I like them very much.”提到自己非常喜欢它们,由此推知此处是赞同对方的观点。故填That’s true/ I agree with you。
66.根据下文“ People first started making pictures of paper cutting in the 6th century.”可知,人们最早在6世纪开始制作剪纸画;由此推知此处是问人们最早制作剪纸画的时间。故填When did people first start to make pictures of paper cutting/them。
67.根据下文“Scissors and paper are usually used.”可知,通常使用剪刀和纸,即此处问剪纸的工具是什么。故填What tools are used to make pictures of paper cutting / What tools do people need to make them。
68.根据下文“There are pictures like animals, plants and Chinese characters for health or good luck.”可知,有动物、植物和汉字的图画,代表健康或好运。由此推知此处是问剪纸画都有什么。故填What pictures are used during paper cutting / What are the pictures of paper cutting。
69.根据上文“When are pictures of paper cutting used ”可知,此处是回答剪纸画在什么场合用;结合常识,剪纸画通常用于春节/婚礼等。故填The pictures of paper cutting / They are usually used during the Spring Festival/at weddings。
70.Exercise is very important 71.How many hours of sleep do they need 72.That’s true 73.What do you suggest 74.You’re welcome
【导语】本文是对Smith医生的采访,询问了有关青少年健康的相关信息。
70.根据“Teenagers need to exercise 2 hours every day.”可知,提到了青少年需要锻炼的情况,故空处会回答锻炼是很重要的。故填Exercise is very important。
71.根据“A teenager needs to sleep for about nine hours a night.”可知,介绍了青少年需要睡眠的时间,故空处会询问他们需要多少小时的睡眠。故填How many hours of sleep do they need。
72.根据“It’s very important to wash hands before a meal and after going outside.”可知,强调洗手的重要性后,A应先表示同意或认可,可表达“确实如此”。故填That’s true。
73.根据“Well, my advice is not to eat fast food too often.”可知,给出了针对如何避免吃快餐的建议,故空处会询问对此有什么建议。故填What do you suggest。
74.根据“Thank you so much, Dr. Smith.”可知,A感谢后,B应礼貌回应。可表达“不客气”。故填You’re welcome。
75.What sport do you like 76.I don’t like doing exercise. 77.You’re right. 78.When do you usually play ping-pong 79.Thank you.
【导语】本文是一段对话,蒂姆和爱丽丝在教室里谈论锻炼相关的事,爱丽丝喜欢打乒乓球,蒂姆不喜欢锻炼但也觉得需要锻炼,最后蒂姆打算和爱丽丝放学后一起打乒乓球。
75.根据爱丽丝的回答“I like playing ping-pong.”可推知,蒂姆问的是“你喜欢什么运动?”,故填What sport do you like
76.根据爱丽丝的回应“That’s too bad. You need to exercise.”可推知,蒂姆说的是“我不喜欢锻炼。”,故填I don’t like doing exercise.
77.根据爱丽丝说的“Exercising makes us healthy.”以及蒂姆后面说的“But I don’t know what sport to start with.”可推知,蒂姆认同爱丽丝的话,故填You’re right.
78.根据爱丽丝的回答“I usually play ping-pong after school.”可推知,蒂姆问的是“你通常什么时候打乒乓球?”,故填When do you usually play ping-pong
79.根据爱丽丝说的“I can teach you to play it then.”可推知,蒂姆应表达感谢,故填Thank you.
80.Yes, I do 81.Running/My favorite sport is running 82.How often do you run 83.Where do you usually run 84.How long do you sleep every night
【导语】本文是关于健康生活习惯的对话。
80.根据“Do you exercise a lot ”以及“It makes me full of energy all day.”可知,此处应肯定回应,故填Yes, I do。
81.根据“What is your favorite sport ”以及“I run almost every day.”可知,应回应跑步是最爱的运动,故填Running/My favorite sport is running。
82.根据“I run almost every day.”可知,应询问多久跑一次,故填How often do you run。
83.根据“I usually run in the park, but sometimes I run around my house when I don’t have much time.”可知应询问经常在哪里跑,故填Where do you usually run。
84.根据“For eight hours. Enough sleep helps me feel great again next morning.”可知,应询问每晚睡多长时间,故填How long do you sleep every night。
85.What did you do yesterday 86.Yes, we did 87.Why do you like tennis 88.Which team do you play for 89.No, there isn’t
【导语】本文是一段对话。对话中两人主要围绕 “运动” 展开谈论。
85.根据回答“Yesterday, I played tennis with my friends.”可知,此处是在询问对方昨天做了什么,故填What did you do yesterday。
86.根据问句“Did you have a good time ”以及后文“We played for three hours and I won two matches.”可知,此处是对一般疑问句的肯定回答,故填Yes, we did。
87.根据回答“Because it’s fun and it helps me stay healthy.”可知,此处是在询问对方喜欢网球的原因,故填Why do you like tennis。
88. 根据回答“I play for our school tennis team.”可知,此处是在询问对方为哪个队伍打球,故填Which team do you play for。
89.根据问句“is there a gym here ”以及后文“But there is one near the park.”可知,此处是对there be句型一般疑问句的否定回答,故填No, there isn’t。
90.When do you usually get up (in the morning/ every morning) /What time do you usually get up (in the morning every morning) 91.How long do you usually run (every time/ every day ) 92.What do you usually have/eat (for breakfast) 93.Yes, I do./Yes./Sure. 94.Sounds good/great./Good idea.
【导语】本文通过Mike和Jane的对话,交流了Jane的健康生活习惯,包括早起晨跑、丰富的早餐以及在学校的运动爱好,Mike因同样喜欢篮球提议一起打球,Jane欣然同意并约定周五一起运动,展现了朋友间对健康生活和共同兴趣的交流。
90.根据“I usually get up at 5:30.”可知,B回答的是起床时间,所以A问的是对方通常几点起床,故填When do you usually get up (in the morning/ every morning) /What time do you usually get up (in the morning every morning)
91.根据“About an hour.”可知,B回答的是时长,结合前文提到跑步,所以A问的是跑步多长时间,故填How long do you usually run (every time/ every day )
92.根据“I usually have healthy food like eggs, milk, vegetables and fruit.”可知,B回答的是早餐吃的食物,所以A问的是对方早餐通常吃什么,故填What do you usually have/eat (for breakfast)
93.根据“I often play basketball or football at school.”可知,B说经常在学校打篮球或踢足球,所以对A关于是否经常在学校做运动的问题应给予肯定回答,故填Yes, I do./Yes./Sure.
94.根据“I think this Friday is a good day to play together.”可知,B觉得周五一起打篮球不错,所以是同意A一起打篮球的提议,故填Sounds good/great./Good idea.
95.I’m practicing Tai Chi. 96.What is Tai Chi /What is it 97.Why do many people practice it 98.Can you teach me 99.When shall we meet /When will you teach me
【导语】本文是一段对话。对话主要谈论了李明在公园里练太极,珍妮询问太极相关情况并向李明学习太极,两人约定了学习时间。
95.根据上文“What are you doing now ”及下文“Tai Chi ”可知,Li Ming正在练太极,故填I’m practicing Tai Chi.
96.根据回答“It’s a traditional Chinese exercise with slow movements.”可知,此处是在询问太极是什么,故填What is Tai Chi /What is it
97.根据回答“Many people practice it because it’s good for health.”可知,此处是在询问人们为什么练习太极,故填Why do many people practice it
98.根据回答“Sure! I’d be happy to teach you.”可知,此处是在询问对方是否能教自己,故填Can you teach me
99.根据回答“9 a.m tomorrow.”可知,此处是在询问见面的时间或者询问什么时候教,故填When shall we meet /When will you teach me
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)