/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年外研版(三起)六年级英语上册核心考点精练
Module 5 考点16:阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
观察下面这幅图片,根据图片内容为后面的问题选择正确的答案,把正确的答案番号填入括号内。
1.What’s Sally’s hobby ( )
A.Drawing pictures. B.Playing football
2.Where is Tom from ( )
A.He is from the UK. B.He is from Australia.
3.How many pupils are there in the picture ( )
A.There are four pupils. B.There are fourteen pupils.
4.Does Lingling like swimming ( )
A.Yes, she does. B.No, she doesn’t.
5.How old is Li Ming ( )
A.He is eleven. B.He is twelve.
阅读短文,选出正确的答案。
I have a pen friend. Her name is Anna. She lives in Canada. Canada is a very big country and she lives in the west. Anna is a beautiful girl. She has got long curly (卷曲的) yellow hair and two big blue eyes. She likes dancing and painting. She has got a brother. They don’t live near any schools, so their mother teaches them at home. They have classes in the morning. They often go swimming and ride their horses in the afternoon. Anna’s favourite animal is pandas. She’s got lots of pictures of pandas, but she doesn’t see them. She wants to visit Sichuan and see the pandas next year.
6.Anna is a _______ girl. ( )
A.American B.Canadian C.Chinese
7.Anna has got _______ hair. ( )
A.black B.yellow C.blue
8.Anna likes _______. ( )
A.dancing B.painting C.Both A and B
9.Anna studies _______. ( )
A.at home B.at school C.at the park
10.Anna wants to see pandas _______. ( )
A.Tomorrow B.next year C.next month
读短文,根据短文内容选出正确的答案。
Ann is a little lovely girl. She is only five years old. She can’t read or write. She has got a friend. Her name is Linda. Ann often plays with Linda. One day Ann is writing. Her mother asks (问)her, “What are you doing, dear ”
“I’m writing to my friend Linda.” she answers (回答).
“Can you write, dear ” her mother asks.
“No, I can’t. But it doesn’t matter (没关系). Linda can’t read.” the little girl answers.
11.Ann is _________ years old. ( )
A.3 B.4 C.5
12.Ann ________ write a letter. ( )
A.hasn’t B.can’t C.doesn’t
13.One day, _________ is writing a letter. ( )
A.Ann B.Linda C.Ann’s mother
14.Linda ________ read the letter. ( )
A.hasn’t B.can’t C.doesn’t
15.How old is Linda Maybe she is __________ years old. ( )
A.4 B.14 C.12
阅读理解。
I’m Sam. I have a pen pal, his name is Li Ming. We all like reading books. He’s from China, and he gives me some stamps about famous Chinese people. He also tells me something about them. I know his hobby is to collect kites, so I send him different kites from America, and tell him many stories about America.
Last summer holiday, I went to China and visited him. He told me something about many famous places such as the Great Wall, Tiananmen Square and the Summer Palace. I had a great time in Beijing.
16.Where is Li Ming from ( )
A.America. B.Australia. C.China.
17.What’s Li Ming’s hobby ( )
A.To collect kites. B.To collecting stamps. C.We don’t know.
18.When did Sam go to Beijing ( )
A.Yesterday B.Last winter C.Last summer
19.What did Li Ming give Sam ( )
A.Some stamps. B.Some kites C.Some books.
20.Did Sam have a great time ( )
A.Yes, he did. B.No, he didn’t. C.We don’t know.
swim sing dance play football play the piano ride bicycle
Mike
Helen
Linda
Jim
Ben
21.What can Ben play ( )
A.Swim. B.Dance.
22.Who can play the piano ( )
A.Jim. B.Linda.
23.What can Mike do ( )
A.Ride bicycle. B.Play football.
24.Can Helen swim ( )
A.Yes, she can. B.No, she can't.
25.Can Linda and Jim ride bicycle ( )
A.Yes, they can. B.No, they can't.
Dear John,
I’m Wangbo’s friend and I want to be your friend too. I live in Beijing but I’m not Chinese. I’m from Tokyo in Japan. I’m thirteen years old now. I study in Beijing. I like Chinese history. So I’m learning Chinese here. My parents are going to take me to America next year. So I’m going to learn English too. I hope you can help me with my English.
Best,
Haruki
26.Where does Haruki live ( )
A.London B.Beijing C.Tianjin
27.Haruki is from _______. ( )
A.Japan B.China C.Canada
28.How old is Haruki ( )
A.14 B.12 C.13
29.Haruki likes _______. ( )
A.Chinese food B.American history C.Chinese history
30.Haruki will stay in ______ next year. ( )
A.America B.China C.England
A crow (乌鸦) is sitting high up in the tree. He has a piece of meat in his mouth. A fox (狐狸) comes and sees the crow. He thinks, “I will get the meat.” “Oh, Crow, ” calls the fox, “Your voice (声音) is the most beautiful in the word! Please sing a song for me! ” The crow has never heard anyone say such sweet words before. He opens up his mouth and begins to squawk (嘎嘎叫), and the meat drops from his mouth. The fox says to the crow, “Thank you for your meat, Mr Crow. ” He takes the meat in his mouth and runs away.
31.Where's the crow ( )
A.In the tree. B.On the ground. C.In the room.
32.What's in the crow's mouth ( )
A.A chick B.a piece of bread C.A piece of meat
33.The fox asks the crow to _______ for him. ( )
A.play B.sing C.dance
34.______ gets the meat at last (最后). ( )
A.The crow B.The fox C.The duck
35.Has the crow really got beautiful voice ( )
A.Yes, he does. B.Yes, he has. C.No, he hasn't.
The Smiths like to go out for a trip on Sundays. This Sunday they want to go to the West Hill.
Jack and Mike, the sons, get up very very early in the morning. Jack puts on a shirt and jeans, and Mike puts on a T-shirt and jeans. They also put on their running shoes. After they help their mother do he housework around the house, they put bread, meat, eggs, and some fruit in a basket and carry it to the car.
Mrs Smith also takes five tins of cola with her. The little dog is running after her. It wants to go with them too. Mr Smith is ready to drive the car. They look very happy.
36.The Smiths like to go out for a trip _______. ( )
A.at weekends B.on Saturdays C.on Sundays
37.______ gets up early in the morning. ( )
A.Mr Smith B.The sons C.Mrs Smith
38.Mike wears _______. ( )
A.a T-shirt and jeans B.a coat C.a hat
39.They put the following things in the basket except (除了) _______. ( )
A.bread B.a sweater C.some fruit
40.How do they go out for a trip ( )
A.By bus B.By bike C.By car
One morning, a hungry fox (狐狸) sees a chicken. He thinks, "Great! This is my breakfast."
He comes up to the chicken and says, "Good morning, Miss Chicken. I know you can sing very well. Can you sing a song for me " The chicken is glad to hear that. She closes her eyes and begins to sing. The fox sees that and catches her in his mouth and takes her away.
The farmers on the farm see the fox. They shout, "Look! Look! The fox is taking the chicken away." The chicken says to the fox,"Mr Fox, do you hear The people say you are taking their chicken away. Tell them I am your chicken, not their chicken."
The fox opens his mouth and says. "This is my chicken, not your chicken." Just then the chicken runs away from the fox and flies into the tree.
41.The fox wants the chicken for ______. ( )
A.lunch B.supper C.breakfast
42.The fox asks the chicken to ______. ( )
A.dance B.sing a song C.play with him
43.划线词“glad”的意思是_____。( )
A.愤怒的 B.高兴的 C.难过的
44.The best title (标题) for the passage is ______. ( )
A.A nice fox B.A funny fox C.A clever chicken
45.Which of the following is TRUE (以下哪一项是正确的) ( )
A.The fox sees the chicken in the afternoon. B.Miss Chicken can dance well.
C.There are some farmers on the farm.
根据短文内容,选择正确答案。
My name is Bill Smith. I’m American and I'm a student in a middle school. I'm 13 years old. My hobbies are music and football. My two sisters are students, too. We live in Washington, D.C. now. My mother is a teacher and my father is a manager of a small company. I’d like a pen friend from China. Please write to 11 West Street, Washington, D.C. , 921081, the USA.
46.Bill Smith is ________. ( )
A.American B.Chinese C.English
47.How old is Bill ( )
A.13 years old. B.11 years old. C.9 years old.
48.Bill Smith likes ________. ( )
A.music B.football C.Both A and B
49.Bill's father is a ________. ( )
A.teacher B.manager C.doctor
50.Now Bill lives in ________. ( )
A.China B.England C.the US
根据短文内容,选择正确答案。
I have four pen friends. This is my new friend, Peter. He's from Australia. He has black hair. He has big eyes. He likes sports. And he smiles (笑)a lot. This is Tom. He is from America. He is strong. He has small eyes and yellow hair. He likes science. Jane is from England. She's quiet. She has big eyes, a small nose and curly(卷曲的)hair. She likes music. This is Betty. Betty is from China. She is short. She has long black hair. She likes painting.
51.Peter is from ________. ( )
A.China B.England C.Australia
52.Peter has ________. ( )
A.big eyes B.small eyes C.yellow hair
53.Tom likes ________. ( )
A.sports B.science C.music
54.Jane has ________ hair. ( )
A.long black B.yellow C.curly
55.Betty is ________. ( )
A.tall B.fat C.short
阅读短文,选择正确的答案。
I am Ken. I love stamps very much. Now I have about two hundred stamps. I always go to the post office to buy stamps on the weekend. Sometimes I use my pocket money to buy some stamps,but I can’t buy the most beautiful ones. Because they are very dear. Now I have 50 yuan. It is just enough to buy a new stamp with a panda. So I get ready to go to the post office near my house.
56.What’s Ken’s hobby ( )
A.Collecting stamps. B.Buying stamps. C.Selling stamps.
57.How many stamps has Ben got now ( )
A.About 2. B.About 200. C.About 20.
58.When does Ken go to buy the stamps ( )
A.On the weekdays. B.Any time. C.On the weekend.
59.The underlined word “dear” means ________. ( )
A.expensive B.cheap C.big
60.Is there a post office near Ken's house ( )
A.No,there isn’t. B.Yes,there is. C.I don’t know.
阅读短文,选择正确的答案。
Life in foreign countries
It is interesting to visit another country, but there are some problems when we don’t know the language very well. It may be difficult to talk to the people there. We may not know how to use the telephone in the country. We may not know how to buy things. In a foreign country, we may not know where to eat and what to order in a restaurant. It is not easy to decide how much to pay for the waiters or taxi drivers. When we need help, we might not know how to ask for help. It’s not pleasant to meet with such problems.
61.If we know the language very well, we may_______. ( )
A.be hard to talk to the people there
B.not know how to buy things
C.know how to enjoy the food there
62.If we don’t know the language well, we may______. ( )
A.have trouble asking for help
B.know how to telephone our friends
C.be easy to enjoy the life there
阅读短文,选择正确答案。
My name’s Laura. I’m twelve years old. I’m from Shandong. But I live in Shanghai now. I like dancing and writing stories. I’ve got a good friend, Amy. She’s eleven. She’s from Houston. She likes collecting dolls and singing. She can sing English songs, but I can’t. Amy and I are in the same school, but in different classes. After school we often (经常) play games in the playground. We never (从不) go home together because Amy’s home is in the west of the city, but my home is in the east.
63.Laura lives in ______ now. ( )
A.Shandong B.Shanghai C.Houston
64.Amy and Laura are ______. ( )
A.pen friends B.classmates C.good friends
65.______ is Amy’s hobby. ( )
A.Dancing B.Singing C.Writing
66.Laura can’t ______. ( )
A.dance B.write stories C.sing English songs
67.Laura lives in the ______ of the city. ( )
A.east B.west C.north
阅读短文,选择最佳答案。
Age
Hobbies are hobbies. It means (意思) they change with time. When you’re a kid, you may be interested in playing games, collecting toys, etc. When you stay at home, you may be interested in sports, music and film stars. When you’re old, you may be interested in cooking and listening to Beijing Opera.
Job
Hobbies change even people’s jobs. Teachers may like staying with their students. Doctors may like all kinds of medicine. Drivers may like all kinds of vehicles like cars, buses or trucks. Athletes (运动员) may like all kinds of sports games.
Season
Hobbies change with seasons. People may have different hobbies in different seasons. For example, in summer, swimming is a good thing to do. In winter, skating and skiing must be great fun.
68.In the passage, people’s hobbies change with _____ things. ( )
A.two B.three C.four
69.You may not be interested in ______ when you study at home. ( )
A.Beijing Opera B.sports C.film stars
70.The underlined word “vehicles” in the passage means “_____” in Chinese. ( )
A.乘客 B.收费 C.交通工具
71.According to the passage, people may like _____ in winter. ( )
A.flying kites B.going skating C.playing basketball
72.What is the passage mainly about ( )
A.Different people have the same hobby.
B.People’s hobbies may change with many things.
C.People have different hobbies in different seasons
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.A 2.B 3.A 4.A 5.B
【导语】本文介绍了几个人。
1.句意:萨利的爱好是什么?A画画。B踢足球。根据图片可知萨利的爱好是画画,故选A。
2.句意:汤姆来自哪里?A他来自英国。B他来自澳大利亚。根据图片可知汤姆来自澳大利亚,故选B。
3.句意:图片中有多少名学生?A有四名学生。B有十五名学生。根据图片可知有四名学生,故选A。
4.句意:玲玲喜欢游泳吗?根据图片可知玲玲喜欢游泳,答语为肯定回答,故选A。
5.句意:李明多大了?A他11岁。B他12岁。根据图片可知李明12岁,故选B。
6.B 7.B 8.C 9.A 10.B
【导语】本文主要讲述了安娜的个人情况。
6.句意:安娜是一个_____女孩。A美国的,B加拿大的,C中国的,根据句子“She lives in Canada.”可知安娜是一个加拿大女孩,故选B。
7.句意:安娜有_____头发。A黑色的,B黄色的,C蓝色的,根据句子“She has got long curly yellow hair and two big blue eyes.”可知安娜有黄色的头发,故选B。
8.句意:安娜喜欢______。A跳舞,B绘画,C. A和B,根据句子“She likes dancing and painting.”可知安娜喜欢跳舞和画画,故选C。
9.句意:安娜_____学习。A在家,B在学校,C在公园,根据句子“They don’t live near any schools, so their mother teaches them at home.”可知安娜在家学习,故选A。
10.句意:安娜______想去看熊猫。A明天,B明年,C下个月,根据句子“She wants to visit Sichuan and see the pandas next year.”可知安娜想明年去看熊猫,故选B。
11.C 12.B 13.A 14.B 15.A
【导语】本文讲了个人能力。
11.句意:安______岁。根据“Ann is a little lovely girl. She is only five years old.”,可知安5岁,故选C。
12.句意:安_____写信。根据短文可知安不会写信,can’t不会,故选B。
13.句意:有一天,______正在写一封信。A安,B琳达,C安的妈妈,根据“One day Ann is writing.”,可知有一天,安正在写一封信,故选A。
14.句意:琳达_____读信。根据“Linda can’t read.”,可知琳达不会读信,故选B。
15.句意:琳达多大?也许她______岁。根据描述可知也许4岁,故选A。
16.C 17.A 18.C 19.A 20.A
【导语】本文主要讲了萨姆和李明的业余爱好。
16.句意:李明来自哪儿?A美国,B澳大利亚,C中国,根据“ I have a pen pal, his name is Li Ming. We all like reading books. He’s from China.”可知李明来自中国,故选C。
17.句意:李明的业余爱好是什么?A收集风筝,B集邮,C我们不知道。根据“ I know his hobby is to collect kites.”可知李明的业余爱好是收集风筝,故选A。
18.句意:萨姆什么时候去过北京?A昨天,B去年冬天,C去年夏天,根据“Last summer holiday, I went to China and visited him. He told me something about many famous places such as the Great Wall, Tiananmen Square and the Summer Palace. I had a great time in Beijing.”可知萨姆去年夏天去过北京,故选C。
19.句意:李明给了萨姆什么?A一些邮票,B一些风筝,C一些书,根据“I’m Sam. I have a pen pal, his name is Li Ming. We all like reading books. He’s from China, and he gives me some stamps about famous Chinese people. ”可知李明给了萨姆一些邮票,故选A。
20.句意:萨姆过得愉快吗?A是的,他是。B不,他不。C我们不知道。根据“I had a great time in Beijing.”可知萨姆过得愉快,故选A。
21.A 22.B 23.B 24.B 25.B
【导语】本文讲了几个人会做的事情。
21.句意:本会玩什么?A游泳。B跳舞。根据表格可知本会游泳,故选A。
22.句意:谁会弹钢琴。A吉姆。B琳达。根据表格可知海伦和琳达会弹钢琴,故选B。
23.句意:迈克会做什么?A骑自行车。B踢足球。根据表格可知迈克会游泳和踢足球,故选B。
24.句意:海伦会游泳吗?根据表格可知不会游泳,答语为否定回答,故选B。
25.句意:琳达和吉姆会骑自行车吗?根据琳达不会骑自行车,吉姆会,答语为否定回答,故选B。
26.B 27.A 28.C 29.C 30.A
【导语】本文主要介绍了春树写给约翰的一封信,表达了春树想与约翰交朋友的意愿。
26.句意:春树住在哪里?A伦敦;B北京;C天津,根据“I live in Beijing”可知春树住在北京,故选B。
27.句意:春树来自 _______。A日本;B中国;C加拿大,根据“I’m from Tokyo in Japan.”可知春树来自日本东京,故选A。
28.句意:春树几岁?A14;B12;C13,根据“I’m thirteen years old now. ”可知春树现在13岁,故选C。
29.句意:春树喜欢_______。A中国食物;B美国历史;C中国历史,根据“ I like Chinese history.”可知春树喜欢中国历史,故选C。
30.句意:春树明年将会待在 _______。A美国;B中国;C英格兰,根据“My parents are going to take me to America next year. ”可知春树明年将待在美国,故选A。
31.A 32.C 33.B 34.B 35.C
【导语】本文介绍了乌鸦坐在树上,嘴里有一片肉,狐狸看见了,请乌鸦为他唱歌,乌鸦张开嘴唱歌,狐狸得到了肉。
31.句意:乌鸦在哪里?A在树上。B在操场上。C在房间里。根据A crow (乌鸦) is sitting high up in the tree.可知乌鸦在树上,故选A。
32.句意:乌鸦的嘴里有什么?A一只小鸡。B一片面包。C一片肉。根据He has a piece of meat in his mouth. 可知乌鸦嘴里有一片肉,故选C。
33.句意:狐狸请乌鸦为他_____。A玩耍,B唱歌,C跳舞,根据Your voice (声音) is the most beautiful in the word! Please sing a song for me! 可知狐狸请乌鸦为他唱歌,故选B。
34.句意:最后_____得到了肉。A乌鸦,B狐狸,C鸭子,根据The fox says to the crow, “Thank you for your meat, Mr Crow. ” He takes the meat in his mouth and runs away.可知狐狸得到了肉,故选B。
35.句意:乌鸦真的有美丽的声音吗?A是的,他做。B是的,他有。C不,他没有。根据 He opens up his mouth and begins to squawk (嘎嘎叫), 可知乌鸦没有美丽的声音,该句答语为否定回答,故选C。
36.C 37.B 38.A 39.B 40.C
【导语】本文主要讲述了史密斯一家人想要这周日去西山旅行。他们着装好,准备好食物带着他们的小狗开车去西山。
36.句意:史密斯一家人喜欢去旅行______。A在周末;B在周六;C在周日;根据文中The Smiths like to go out for a trip on Sundays. 可知他们一家人喜欢在周日去旅行。故选C。
37.句意:_____在早上早起。A史密斯;B儿子;C史密斯夫人;Jack and Mike, the sons, get up very very early in the morning.可知是儿子们起得早。故选B。
38.句意:迈克穿_____。A一个T恤和牛仔裤;B一个外套;C一个帽子;根据文中Mike puts on a T-shirt and jeans.可知迈克穿一个T恤和牛仔裤。故选A。
39.句意:他们把下列东西放在了篮子里,除了_____。A面包;B一个毛衣;C一些水果;根据文中 they put bread, meat, eggs, and some fruit in a basket 可知毛衣放在篮子里的是毛衣。故选B。
40.句意:他们怎样去旅行?A乘公交车;B骑自行车;C乘小汽车;根据文中Mr Smith is ready to drive the car. 可知他们开车去的。故选C。
41.C 42.B 43.B 44.C 45.C
【分析】本篇文章主要讲了狐狸和鸡的故事。
41.句意:狐狸想把鸡当作____。根据One morning, a hungry fox (狐狸) sees a chicken. He thinks, "Great! This is my breakfast."可知狐狸想把鸡当作早餐。A午餐;B晚餐;C早餐;故选C。
42.句意:狐狸要求鸡_____。根据 Can you sing a song for me 此处you指鸡,me指狐狸,可知狐狸要求鸡为他唱首歌。A跳舞;B唱首歌;C和他玩;故选B。
43.根据I know you can sing very well. Can you sing a song for me The chicken is glad to hear that.可推断出狐狸夸奖鸡唱歌唱得好,鸡听了非常高兴,glad高兴的,故选B。
44.句意:文章最好的标题是_____。A一只漂亮的狐狸;B一只有趣的狐狸;C一只聪明的鸡;根据文章内容可知,鸡想到办法从狐狸口中逃生,突出了鸡的聪明,故选C。
45.句意:以下哪一项是正确的?A狐狸下午看见了鸡。B鸡小姐舞跳得好。C农场里有一些农民。根据The farmers on the farm see the fox.可知农场里有一些农民,故选C。
46.A 47.A 48.C 49.B 50.C
【分析】短文大意:介绍比尔及他的家人。
46.句意:比尔史密斯是_____。根据I’m American and I'm a student in a middle school.可知他是美国的,故选A。
47.句意:比尔多大了?根据I'm 13 years old. 可知他13岁了。故选A。
48.句意:比尔史密斯喜欢_____。根据 My hobbies are music and football. 可知他喜欢音乐和足球。故选C。
49.句意:比尔的爸爸是一位____。根据My mother is a teacher and my father is a manager of a small company.可知他爸爸是一位经理manager,故选B。
50.句意:现在比尔住在______。 Please write to 11 West Street, Washington, D. C. , 921081, the USA.可知他住在美国,故选C。
51.C 52.A 53.B 54.C 55.C
56.A 57.B 58.C 59.A 60.B
【解析】56.问句:Ken的爱好是什么?由句子I am Ken. I love stamps very much.可知他的爱好是集邮,故答案为A。
57.问句:Ken有多少邮票?由句子Now I have about two hundred stamps.可知他有200张邮票,故答案为B。
58.问句:Ken什么时候开始买邮票的?由句子I always go to the post office to buy stamps on the weekend.可知他周周末去买邮票,故答案为C。
59.dear 在短文中是昂贵的意思,太贵了导致买不起邮票。故答案为A。
60.问句:Ken的家附近有邮局吗?由句子o I get ready to go to the post office near my house.可知他的家附近有邮局,故答案为B。
61.C 62.A
【解析】61.由句子In a foreign country, we may not know where to eat and what to order in a restaurant.可知在外国,由于语言不通,我们可能不知道怎么点菜,或者不知道点什么。题目问的是:如果我们语言掌握的不错,我们可以可知怎么去享用食物。故答案为C。
62.问句:如果我们语言不通,我们可能___.
由句子When we need help, we might not know how to ask for help.可知,我们会不知道怎么求助,故答案为A。
63.B 64.C 65.B 66.C 67.A
【导语】本文介绍了劳拉和她的朋友艾米。
63.句意:劳拉现在住在_______。A山东,B上海,C休斯顿,根据“My name’s Laura. I’m twelve years old. I’m from Shandong. But I live in Shanghai now.”,可知现在住在上海,故选B。
64.句意:艾米和劳拉是_______。A笔友,B同学,C好朋友,根据“I’ve got a good friend, Amy.”,可知艾米和劳拉是好朋友,故选C。
65.句意:______是艾米的爱好。A跳舞,B唱歌,C写作,根据“She likes collecting dolls and singing.”,可知艾米喜欢收集玩具娃娃和唱歌,故选B。
66.句意:劳拉不会______。A跳舞,B写故事,C唱英文歌,根据“She can sing English songs, but I can’t.”,可知劳拉不会唱英文歌,故选C。
67.句意:劳拉住在城市的______。A东部,B西部,C北部,根据“We never (从不) go home together because Amy’s home is in the west of the city, but my home is in the east.”,可知劳拉住在城市的东部,故选A。
68.B 69.A 70.C 71.B 72.B
【导语】本文主要讲述了人们的爱好会随着年龄、工作和季节的变化而改变。
68.句意:文章中,人们的爱好随着______件事物改变。根据文章内容,明确提到了爱好随着年龄、工作和季节这三件事物改变,故选B。
69.句意:当你在家时,你可能对______不感兴趣。A京剧,B运动,C电影明星,根据文中“ you may be interested in playing games, collecting toys, etc.”可知对京剧不感兴趣,故选A。
70.句意:文中带下划线的单词“vehicles”中文意思是______。根据文中“Drivers may like all kinds of vehicles like cars, buses or trucks.”可知vehicles与交通工具有关,故选C。
71.句意:根据文章,人们在冬天可能喜欢______。A放风筝,B滑冰,C打篮球,根据文中“In winter, skating and skiing must be great fun.”可知人们喜欢去滑冰,故选B。
72.句意:这篇文章主要讲了什么?A不同的人有相同的爱好。B人们的爱好随着许多事物改变。C人们在不同的季节有不同爱好。根据全文大意来看,本文主要说了人们的爱好会随着年龄、工作和季节的变化而改变。选项B符合题意,故选B。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)