2025年秋外研版八年级英语上册期中考前押题--短文填空专练(解析版+ 原卷版)

文档属性

名称 2025年秋外研版八年级英语上册期中考前押题--短文填空专练(解析版+ 原卷版)
格式 zip
文件大小 83.4KB
资源类型 试卷
版本资源 外研版
科目 英语
更新时间 2025-11-07 16:54:59

文档简介

/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
2025年秋外研版八年级英语上册期中考前押题--短文填空专练
Passage 1
根据下文中所给的首字母写出空格所缺的单词,使句子通顺合理并符合语法要求。在填写答题卷时,要求写出完整单词。(每空只写一词)
The first computer was invented in 1946 in America. It was heavy and huge. As time went by, scientists d 1 it and kept trying to make it become lighter and tinier, so now people can take their tablet computers anytime, anywhere. The computer becomes more and more p 2 . Most of the people think the computer is one of the greatest i 3 in the 20th century. Because of the computer, we make many things possible. For example, computers can give an o 4 to robots to do dangerous jobs instead of people, and computers are widely used to build intelligent houses. H 5 , many people still worry that computers will take the place of human beings.
Passage 2
根据音标、首字母或上下文情境提示,填写单词的正确形式,补全短文。
Dear Alice,
Thank you for your last letter. It seemed that you had a more wonderful winter holiday than I did. I hope I can also go to 1 /'d :m ni/ one day.
In this letter I will tell you something about my new friend. Her name is Kate.
I met Kate in the school English club. Kate is very 1 /'pr ti/ and popular at school. She has long hair and blue eyes. She wears g 2 because she has trouble seeing things clearly. She is very friendly and always ready to help others. She is also c 3 and she can get good marks in all her subjects. We often help each other with our schoolwork. She is humorous, too. We can’t help l 4 when she tells some funny and interesting stories. She is so lovely that she wins the heart 5 everyone.
Kate and I have the same h 6 . We both love playing the piano. We practise together every Monday and Wednesday.
Kate 7 / k'spekts/ to introduce (介绍) her sister to me. But I f 8 a little nervous. You know I am not very good at getting on with 9 /'stre nd z/. But Kate keeps saying her sister is good and I needn’t worry too much. What do you think I should do
Write soon!
Love,
Emily
Passage 3
阅读下面短文,在空白处填入括号内单词的正确形式。
I’m Jim. I joined the invention club last month, and it has been an amazing journey.
At first, I didn’t know what to invent. After thinking for a while, I chose 1 (design) a simple bookend (书挡).
To make it, I learned 2 (use) some basic tools. Mr Smith, the club teacher, offered 3 (help) me improve my invention. With his help, things got much easier. When I started working, I tried my best 4 (make) the bookend as strong as possible. I tested it many times. There were times when the wood pieces didn’t fit well. But I kept 5 (work) on the bookend, and slowly, it started to take shape. While making the bookend, I always asked myself not 6 (forget) important steps. I did everything carefully. After a few days, I finally finished the bookend.
Now, I keep 7 (think) about my next invention. I’m looking forward to creating more inventions in the club!
Passage 4
阅读短文,根据所给首字母提示写出单词,使文章完整、正确。
If you’re shy, it can be easy to get down on y 1 . It may seem like everyone else is doing better than you in m 2 new friends. Well, don’t w 3 too much. In fact, there are many good things about being s 4 .
Most introverts (内向的人) like to watch and listen i 5 of speaking out. This makes them more understanding, s 6 people want to be friends with them. They know themselves b 7 .
They also think before they act. This is i 8 when it comes to many life decisions (决定). Others would like to talk with them and ask for advice.
So, don’t feel s 9 about your shyness, but embrace (拥抱) it. But if it has become a problem and stopped you from e 10 your life, be sure to speak to your doctor and ask for some useful advice.
Passage 5
With the development of science and technology, our life is becoming more and more convenient (方便的). It seems that everything has greatly 1 (improve). But there is one thing unlike them. It’s the blind (盲的) walking stick. People invented it over 100 years ago and it has been used by many blind people for a long time.
However, it kept unchanged until an engineer named Kursat decided 2 (make) a change. Kursat is blind. He 3 (deep) understands the difficulties and challenges (挑战) that the blind face. He put some technical knowledge into his 4 (invent) and invented a smart stick. He hoped his invention would help the blind.
The smart stick uses built-in speakers and different sensors (传感器) 5 (warn) about possible dangers. It helps blind people know about the environment around them 6 using modern technology. It makes their travel much 7 (easy) than before. The stick is priced at around $500. It is less than half the price of most smartphones. Most people can afford it.
In the future, this invention is going to make a big difference to more blind people. “It will not only change my life, 8 also the lives of other people,” Kursat said. “These days, we are talking about flying cars, but the blind have been using just simple sticks. 9 a blind person, when I am at the subway station, I don’t know which is my exit. I don’t know which bus is coming or which stores are around me. But now, the smart stick can provide 10 lot of information for the blind, ” he said, “I believe the life of the blind will be much more convenient and safer.”
Passage 6
Researchers in Shanghai 1 (develop) a robot “guide dog” that could help blind people. It is able to recognize (辨别) traffic light signals which 2 (tradition) guide dogs are unable to recognize. It is also able to listen and speak 3 a blind operator. The robot uses AI to recognize voices, plan ways to go 4 place to place. The robot dog is described as being about the size of an English bulldog but a little 5 (wide) than a real dog.
Professor Gao Feng is the head of the research team. Gao and his team are still testing the dog, 6 (use) Chinese-language orders.
Mr. Li is completely blind. He 7 (usual) uses a stick to walk. Li said, “ 8 this robot guide dog comes onto the market and I could use it, at least it could solve some of my 9 (problem) in travelling alone. “
Gao said there are just over 400 guide dogs in China for nearly 20 million blind people. Many workplaces, restaurants and public areas do not welcome a regular 10 (serve) dog. The researcher thinks there could be a large market for his robot dogs.
Passage 7
根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。每空限填一词。
Once upon a time there was a rich man in England. He had a lot of money, but he felt u 1 all the time.
One day he went to see an old man to ask about happiness. The old man had a look at him, shook his head and said n 2 .
Finally, the rich man left h 3 to look for happiness. He v 4 many places, met many rich men, but all of them said they were not happy e 5 .
On his way home, the rich man saw a farmer w 6 in the fields. He went up to the farmer and asked, “ Could you tell me if you feel happy ” “Yes, I’m quite happy, “ the farmer answered. “Please tell me how you have found happiness, “asked the rich man. The farmer answered with a s 7 on his face, “That’s very easy. If you work h 8 , have three meals a day and go to bed early w 9 any worry, you’ll be the h 10 man in the world. “
Passage 8
Do you dream of posting a letter to yourself in the future Future Mail can do that for you.
Now 1 (lot) of people use Future Mail. It can send 2 (letter) as slowly as people want. People can 3 (decide) when the letters arrive, in one or even ten years. Usually, the letters are reminders (提醒) of 4 (friend) and love. For example, Li Zixuan, 5 student in Shanxi, 6 (send) a letter to her mother for the next Mother’s Day last week.
Future Mail is very popular 7 young people. Many of them put their 8 (wish) in the letters. They always expect 9 (get) the letters. Through the letters, they can see if their life 10 (be) the same as what they expected before and think about the 11 (mean) of time.
Now, in many cities, people can use the service 12 (easy). But if a person’s information 13 (change) later, he may not receive the letter. “It will be 14 (excite) to get my own letter. But I won’t be too sad 15 I can’t. The more important thing is the feelings of writing the letter,” one said./ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
2025年秋外研版八年级英语上册期中考前押题--短文填空专练
Passage 1
根据下文中所给的首字母写出空格所缺的单词,使句子通顺合理并符合语法要求。在填写答题卷时,要求写出完整单词。(每空只写一词)
The first computer was invented in 1946 in America. It was heavy and huge. As time went by, scientists d 1 it and kept trying to make it become lighter and tinier, so now people can take their tablet computers anytime, anywhere. The computer becomes more and more p 2 . Most of the people think the computer is one of the greatest i 3 in the 20th century. Because of the computer, we make many things possible. For example, computers can give an o 4 to robots to do dangerous jobs instead of people, and computers are widely used to build intelligent houses. H 5 , many people still worry that computers will take the place of human beings.
【答案】1.(d)eveloped 2.(p)opular 3.(i)nventions 4.(o)rder 5.(H)owever
【导语】本文讲述了计算机的发展历程及其对社会的影响。
1.句意:随着时间的推移,科学家们开发了它,并不断尝试让它变得更轻、更小,所以现在人们可以随时随地带着他们的平板电脑。根据“As time went by, scientists…it and kept trying to make it become lighter and tinier, so now people can take their tablet computers anytime, anywhere.”以及首字母可知,此处指开发。develop“开发”,动词。根据kept可知,该句使用一般过去时,谓语动词使用过去式,develop的过去式为developed。故填(d)eveloped。
2.句意:计算机越来越受欢迎。根据“The computer becomes more and more...”以及首字母可知,此处指受欢迎。形容词作表语。popular“受欢迎的”,形容词。故填(p)opular。
3.句意:大多数人认为计算机是20世纪最伟大的发明之一。根据“Most of the people think the computer is one of the greatest…in the 20th century.”可知,此处指发明。invention“发明”,可数名词;one of the+形容词最高级+可数名词复数,表示“……之一”,故此处使用复数形式inventions。故填(i)nventions。
4.句意:例如,计算机可以命令机器人代替人从事危险的工作,计算机被广泛用于建造智能房屋。根据“For example, computers can give an…to robots to do dangerous jobs instead of people, and computers are widely used to build intelligent houses.”以及首字母可知,此处指命令。order“命令”,可数名词;前面有an,故此处使用单数形式。give an order“发出命令”。故填(o)rder。
5.句意:然而,许多人仍然担心计算机会取代人类。根据“Because of the computer, we make many things possible. For example, computers can give an…to robots to do dangerous jobs instead of people, and computers are widely used to build intelligent houses…many people still worry that computers will take the place of human beings.”以及首字母可知,此处存在转折。however“但是、然而”,副词。故填(H)owever。
Passage 2
根据音标、首字母或上下文情境提示,填写单词的正确形式,补全短文。
Dear Alice,
Thank you for your last letter. It seemed that you had a more wonderful winter holiday than I did. I hope I can also go to 1 /'d :m ni/ one day.
In this letter I will tell you something about my new friend. Her name is Kate.
I met Kate in the school English club. Kate is very 1 /'pr ti/ and popular at school. She has long hair and blue eyes. She wears g 2 because she has trouble seeing things clearly. She is very friendly and always ready to help others. She is also c 3 and she can get good marks in all her subjects. We often help each other with our schoolwork. She is humorous, too. We can’t help l 4 when she tells some funny and interesting stories. She is so lovely that she wins the heart 5 everyone.
Kate and I have the same h 6 . We both love playing the piano. We practise together every Monday and Wednesday.
Kate 7 / k'spekts/ to introduce (介绍) her sister to me. But I f 8 a little nervous. You know I am not very good at getting on with 9 /'stre nd z/. But Kate keeps saying her sister is good and I needn’t worry too much. What do you think I should do
Write soon!
Love,
Emily
【答案】
1.Germany 2.pretty 3.(g)lasses 4.(c)lever 5.(l)aughing 6.of 7.(h)obby 8.expects 9.(f)eel 10.strangers
【导语】本文是Emily写给Alice的信,介绍自己的新朋友Kate。
1.句意:我希望有一天我也能去德国。结合音标,是指Germany“德国”,故填Germany。
2.句意:凯特很漂亮,在学校很受欢迎。结合音标,是指pretty“漂亮的”,故填pretty。
3.句意:她戴眼镜是因为她看不清东西。根据“she has trouble seeing things clearly.”可知是指戴眼镜,glasses“眼镜”,故填(g)lasses。
4.句意:她也很聪明,她所有的科目都能取得好成绩。根据“she can get good marks in all her subjects”可知她很聪明,clever“聪明的”,故填(c)lever。
5.句意:当她讲一些有趣的故事时,我们忍不住笑了。can’t help doing sth.“情不自禁做某事”,根据“when she tells some funny and interesting stories”可知是指我们忍不住笑了,laugh“笑”,故填(l)aughing。
6.句意:她是如此可爱,赢得了每个人的心。win the heart of“赢得……的心”,故填of。
7.句意:凯特和我有同样的爱好。根据“We both love playing the piano”可知此处可以指弹钢琴的共同爱好,因此用单数。故填(h)obby。
8.句意:凯特希望把她妹妹介绍给我。结合音标,可知是指expects“期望”,故填expects。
9.句意:但是我感到有一点紧张。根据“a little nervous”可知是指感到有一点紧张,时态为一般现在时,主语是I,动词feel“感到”用原形。故填(f)eel。
10.句意:你知道我不太善于与陌生人相处。结合音标,可知是指strangers“陌生人”,故填strangers。
Passage 3
阅读下面短文,在空白处填入括号内单词的正确形式。
I’m Jim. I joined the invention club last month, and it has been an amazing journey.
At first, I didn’t know what to invent. After thinking for a while, I chose 1 (design) a simple bookend (书挡).
To make it, I learned 2 (use) some basic tools. Mr Smith, the club teacher, offered 3 (help) me improve my invention. With his help, things got much easier. When I started working, I tried my best 4 (make) the bookend as strong as possible. I tested it many times. There were times when the wood pieces didn’t fit well. But I kept 5 (work) on the bookend, and slowly, it started to take shape. While making the bookend, I always asked myself not 6 (forget) important steps. I did everything carefully. After a few days, I finally finished the bookend.
Now, I keep 7 (think) about my next invention. I’m looking forward to creating more inventions in the club!
【答案】1.to design 2.to use 3.to help 4.to make 5.working 6.to forget 7.thinking
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了吉姆加入发明俱乐部后,设计一个简单书挡的经历以及他对下一个发明的期待。
1.句意:想了一会儿后,我选择设计一个简单的书挡。根据“After thinking for a while, I chose...a simple bookend ” 以及固定搭配“choose to do sth.(选择做某事)”可知,此处需要用动词不定式形式。故填to design。
2.句意:为了制作它,我学习使用一些基本工具。根据“To make it, I learned...some basic tools.” 以及固定搭配“learn to do sth.(学习做某事)”可知,此处要用动词不定式形式。故填to use。
3.句意:俱乐部老师史密斯先生主动提出帮助我改进我的发明。根据“Mr Smith, the club teacher, offered...me improve my invention.” 以及固定搭配“offer to do sth.(主动提出做某事)”可知,这里应使用动词不定式形式。故填to help。
4.句意:当我开始工作时,我尽我最大的努力使这个书挡尽可能坚固。根据“When I started working, I tried my best...make the bookend as strong as possible.”以及固定搭配“try one's best to do sth.(尽某人最大努力做某事)”可知,此处需用动词不定式形式。故填to make。
5.句意:但我继续做这个书挡,慢慢地,它开始成形了。根据“But I kept...on the bookend, and slowly, it started to take shape.”以及固定搭配“keep doing sth.(继续做某事,一直做某事)”可知,这里要用动名词形式。故填working。
6.句意:在制作书挡的时候,我总是提醒自己不要忘记重要的步骤。ask sb not to do sth“告诉某人不要做某事”,此处用动词不定式形式。故填to forget。
7.句意:现在,我一直在思考我的下一个发明。根据“Now, I keep...about my next invention.” 以及固定搭配“keep doing sth.(一直做某事,持续做某事)”可知,这里要用动名词形式。故填thinking。
Passage 4
阅读短文,根据所给首字母提示写出单词,使文章完整、正确。
If you’re shy, it can be easy to get down on y 1 . It may seem like everyone else is doing better than you in m 2 new friends. Well, don’t w 3 too much. In fact, there are many good things about being s 4 .
Most introverts (内向的人) like to watch and listen i 5 of speaking out. This makes them more understanding, s 6 people want to be friends with them. They know themselves b 7 .
They also think before they act. This is i 8 when it comes to many life decisions (决定). Others would like to talk with them and ask for advice.
So, don’t feel s 9 about your shyness, but embrace (拥抱) it. But if it has become a problem and stopped you from e 10 your life, be sure to speak to your doctor and ask for some useful advice.
【答案】
1.(y)ourself 2.(m)aking 3.(w)orry 4.(s)hy 5.(i)nstead 6.(s)o 7.
(b)etter 1.(i)mportant 2.(s)ad 3.(e)njoying
【导语】本文鼓励内向的人接受自己的性格,并阐述了内向性格的优点,同时也提醒如果内向成为问题并阻碍生活,应寻求医生的帮助。
1.句意:如果你很害羞,你很容易对自己感到沮丧。根据“If you’re shy”可知,此处指对自己感到沮丧,结合首字母提示,应填反身代词yourself“你自己”。故填(y)ourself。
2.句意:似乎其他人在结交新朋友方面都比你做得好。根据“new friends”可知,此处指结交新朋友,make new friends“结交新朋友”,根据空前的“in”可知,此处用动名词形式,故填(m)aking。
3.句意:好吧,别太担心。根据“Well, don’t...too much.”可知,此处是劝慰对方不要担心,结合首字母提示,worry“担心”符合语境,don’t后跟动词原形,故填(w)orry。
4.句意:事实上,害羞有很多好处。根据前文“If you’re shy”及结合首字母提示可知,此处指害羞,shy“害羞的”,形容词作表语,故填(s)hy。
5.句意:大多数内向的人喜欢观察和倾听,而不是说出来。根据“Most introverts (内向的人) like to watch and listen...of speaking out.”可知,此处是固定短语instead of“而不是”,故填(i)nstead。
6.句意:这使他们更善解人意,所以人们想和他们交朋友。根据“This makes them more understanding...people want to be friends with them.”可知,前后句是因果关系,前因后果,结合首字母提示,so“所以”符合语境,故填(s)o。
7.句意:他们更了解自己。根据“They know themselves...”可知,此处指更了解自己,结合首字母提示,better“更好地”符合语境,故填(b)etter。
8.句意:当涉及到许多生活决定时,这是很重要的。根据“This is...when it comes to many life decisions (决定).”及结合首字母提示可知,此处指在做出许多生活决定时,考虑周全是很重要的,important“重要的”,形容词作表语,故填(i)mportant。
9.句意:所以,不要为你的害羞感到难过,而是接受它。根据“So, don’t feel...about your shyness, but embrace (拥抱) it.”及结合首字母提示可知,此处指不要为害羞感到难过,sad“难过的”,形容词作表语,故填(s)ad。
10.句意:但如果它已经成为一个问题,并阻止你享受生活,一定要告诉你的医生,并寻求一些有用的建议。根据“But if it has become a problem and stopped you from...your life”及结合首字母提示可知,此处指阻止你享受生活,enjoy“享受”,stop sb from doing sth“阻止某人做某事”,故填(e)njoying。
Passage 5
With the development of science and technology, our life is becoming more and more convenient (方便的). It seems that everything has greatly 1 (improve). But there is one thing unlike them. It’s the blind (盲的) walking stick. People invented it over 100 years ago and it has been used by many blind people for a long time.
However, it kept unchanged until an engineer named Kursat decided 2 (make) a change. Kursat is blind. He 3 (deep) understands the difficulties and challenges (挑战) that the blind face. He put some technical knowledge into his 4 (invent) and invented a smart stick. He hoped his invention would help the blind.
The smart stick uses built-in speakers and different sensors (传感器) 5 (warn) about possible dangers. It helps blind people know about the environment around them 6 using modern technology. It makes their travel much 7 (easy) than before. The stick is priced at around $500. It is less than half the price of most smartphones. Most people can afford it.
In the future, this invention is going to make a big difference to more blind people. “It will not only change my life, 8 also the lives of other people,” Kursat said. “These days, we are talking about flying cars, but the blind have been using just simple sticks. 9 a blind person, when I am at the subway station, I don’t know which is my exit. I don’t know which bus is coming or which stores are around me. But now, the smart stick can provide 10 lot of information for the blind, ” he said, “I believe the life of the blind will be much more convenient and safer.”
【答案】
1.improved 2.to make 3.deeply 4.invention 5.to warn 6.by 7.easier 8.but 9.As 10.a
【导语】本文讲述了工程师Kursat为盲人发明了一款智能盲杖,该盲杖能帮助盲人感知周围环境,使他们的出行更加便利和安全。
1.句意:似乎一切都得到了极大的改善。根据“has greatly”可知,此处为现在完成时,其结构为“have/has done”,因此用“improve”的过去分词形式“improved”。故填improved。
2.句意:然而,它一直保持不变,直到一位名叫Kursat的工程师决定做出改变。根据“decided”可知,此处考查动词短语“decide to do sth.”,意为“决定做某事”,因此用动词不定式“to make”。故填to make。
3.句意:他深刻地理解盲人面临的困难和挑战。根据“understands”可知,此处需要一个副词来修饰动词,因此用“deep”的副词形式“deeply”,表示“深刻地”。故填deeply。
4.句意:他把一些技术知识融入到他的发明中,并发明了一款智能盲杖。根据“his”可知,此处需要一个名词,因此用“invent”的名词形式“invention”,表示“发明”。故填invention。
5.句意:智能盲杖使用内置扬声器和不同的传感器来警告可能的危险。根据“uses built-in speakers and different sensors”可知,此处表示使用这些设备的目的,因此用动词不定式“to warn”表示目的。故填to warn。
6.句意:它通过使用现代技术帮助盲人了解周围的环境。根据“using modern technology”可知,此处表示通过某种方式,因此用介词“by”,表示“通过”。故填by。
7.句意:它使他们的出行比以前容易得多。根据“much”和“than before”可知,此处需要用比较级形式,因此用“easy”的比较级“easier”,表示“更容易的”。故填easier。
8.句意:“它不仅会改变我的生活,而且还会改变其他人的生活,”Kursat说。根据“not only change my life”和“also the life of other people”可知,此处考查固定搭配“not only...but also...”,意为“不仅……而且……”,因此用连词“but”。故填but。
9.句意:作为一个盲人,当我在地铁站时,我不知道哪个是我的出口。根据“a blind person”可知,此处表示“作为”,因此用介词“As”。故填As。
10.句意:但是现在,智能盲杖可以为盲人提供大量的信息。根据“lot of information”可知,此处考查固定搭配“a lot of”,意为“大量的”,因此用不定冠词“a”。故填a。
Passage 6
Researchers in Shanghai 1 (develop) a robot “guide dog” that could help blind people. It is able to recognize (辨别) traffic light signals which 2 (tradition) guide dogs are unable to recognize. It is also able to listen and speak 3 a blind operator. The robot uses AI to recognize voices, plan ways to go 4 place to place. The robot dog is described as being about the size of an English bulldog but a little 5 (wide) than a real dog.
Professor Gao Feng is the head of the research team. Gao and his team are still testing the dog, 6 (use) Chinese-language orders.
Mr. Li is completely blind. He 7 (usual) uses a stick to walk. Li said, “ 8 this robot guide dog comes onto the market and I could use it, at least it could solve some of my 9 (problem) in travelling alone. “
Gao said there are just over 400 guide dogs in China for nearly 20 million blind people. Many workplaces, restaurants and public areas do not welcome a regular 10 (serve) dog. The researcher thinks there could be a large market for his robot dogs.
【答案】
1.are developing 2.traditional 3.to 4.from 5.wider 6.using 7.usually 8.If 9.problems 10.service
【导语】本文主要讲述了上海的研究人员研发了一款机器人“导盲犬”,介绍了它的功能、特点,以及相比传统导盲犬的优势,还提及了其市场前景等内容。
1.句意:上海的研究人员正在研发一款可以帮助盲人的机器人“导盲犬”。根据“Gao and his team are still testing the dog”可知,这款机器人还在研发中,此处应该用现在进行时,其结构为am/is/are+现在分词,主语Researchers是复数,be动词用are。故填are developing。
2.句意:它能够辨别传统导盲犬无法辨别的交通灯信号。根据“guide dogs”可知,此处修饰名词,应用形容词,tradition的形容词形式是traditional表示“传统的”,符合语境,故填traditional。
3.句意:它也能够与盲人操作者进行听和说的交流。根据“listen and speak”可知,此处指这款机器人可以听盲人操作者的话,也能对他说话,speak to sb.是固定短语,意为“和某人说话”,故填to。
4.句意:这款机器人利用人工智能识别声音,规划从一个地方到另一个地方的路线。from...to...是固定短语,意为“从……到……”,此处指从一个地方到另一个地方,故填from。
5.句意:这款机器狗被描述为大约和英国斗牛犬一样大,但比真正的狗宽一点。根据“than a real dog”可知,此处将机器狗和真的狗相比,要用比较级。故填wider。
6.句意:高和他的团队仍在使用中文指令测试这只机器狗。根据“Gao and his team are still testing the dog”可知,此处“使用中文指令”作主句动作“测试”的伴随状语,主语Gao和动词use之间是主动关系,用现在分词。故填using。
7.句意:他通常用一根拐杖走路。此处修饰动词“uses”,要用副词,usual的副词形式是usually表示“通常”,故填usually。
8.句意:如果这款机器人导盲犬上市且我能使用它,至少它能解决我独自出行的一些问题。根据“this robot guide dog comes onto the market and I could use it”可知,此处谈论假设的情况,if引导条件状语从句。故填If。
9.句意:如果这款机器人导盲犬上市且我能使用它,至少它能解决我独自出行的一些问题。根据“some of my…”可知,此处指一些问题,可数名词要用复数。故填problems。
10.句意:许多工作场所、餐馆和公共场所不欢迎普通的服务犬。根据“dog”可知,此处指服务犬,serve的名词形式是service,service dog表示“服务犬”,是固定术语。故填service。
Passage 7
根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。每空限填一词。
Once upon a time there was a rich man in England. He had a lot of money, but he felt u 1 all the time.
One day he went to see an old man to ask about happiness. The old man had a look at him, shook his head and said n 2 .
Finally, the rich man left h 3 to look for happiness. He v 4 many places, met many rich men, but all of them said they were not happy e 5 .
On his way home, the rich man saw a farmer w 6 in the fields. He went up to the farmer and asked, “ Could you tell me if you feel happy ” “Yes, I’m quite happy, “ the farmer answered. “Please tell me how you have found happiness, “asked the rich man. The farmer answered with a s 7 on his face, “That’s very easy. If you work h 8 , have three meals a day and go to bed early w 9 any worry, you’ll be the h 10 man in the world. “
【答案】
1.(u)nhappy 2.(n)othing 3.(h)ome 4.(v)isited 5.(e)ither 6.(w)orking 7.(s)mile 8.(h)ard 9.(w)ithout 10.(h)appiest
【导语】本文是一篇寓言故事,主要讲述了英格兰一位富有但感到不快乐的富人寻找快乐的过程。
1.句意:他有很多钱,但他一直感到不快乐。结合本句“He had a lot of money, but he felt …all the time.”及首字母提示可知,他虽然有很多钱,但他依然不开心。故填(u)nhappy。
2.句意:老人看了他一眼,摇了摇头,什么也没说。结合“The old man had a look at him, shook his head and said …”及首字母提示可知,这个老人看了看他,摇了摇头,啥也没说。故填(n)othing。
3.句意:最后,这个富人离开家去寻找幸福。结合上文所述和本句“Finally, the rich man left …to look for happiness.”以及首字母提示可知,这个富人在没有得到有关幸福的答案后,最终决定离开家去寻找幸福。故填(h)ome。
4.句意:他游览了很多地方,遇到了很多有钱人,但他们都说自己也不开心。根据横线后的“many places”及首字母提示可知,横线处应表达游览,又本文时态为一般过去时,因此需填动词原形visit的过去式visited。故填(v)isited。
5.句意:他游览了很多地方,遇到了很多有钱人,但他们都说自己也不开心。结合该否定句“but all of them said they were not happy …”及首字母提示可知,此处要表达他们所有人也不开心。故填(e)ither。
6.句意:在回家的路上,这个富人看到一个农民在田里干活。结合“On his way home, the rich man saw a farmer …in the fields.”及首字母提示可知,此处要表达在回家的路上,这个富人看到一个农民在田里工作的那一瞬间。因此用“see sb doing sth看见某人正在做某事”这一句型。故填(w)orking。
7.句意:农夫笑着回答说:“这很容易。”结合后文“That’s very easy.”及首字母提示可知,这位农民认为找到幸福对他来说很简单,因此才会笑着说。故填(s)mile。
8.句意:“如果你努力工作,一天能吃上三顿饭且无忧无虑地早睡,你将是世界上最幸福的人。”结合分析句子结构以及首字母提示可知,此处需填副词hard以修饰动词“work”从而表达努力工作。故填(h)ard。
9.句意:“如果你努力工作,一日三餐,无忧无虑地早睡,你将是世界上最幸福的人。”结合并列连词前的“have three meals a day”及首字母提示可知,此空需填without以表达和一天能吃上三顿饭这样同等美好的无忧无虑的早睡。故填(w)ithout。
10.句意:“如果你努力工作,一日三餐,无忧无虑地早睡,你将是世界上最幸福的人。”结合横线前后的定冠词“the”和“in the world”以及首字母提示可知,此空需填happy的最高级形式happiest以表达你将是世界上最幸福的人。故填(h)appiest。
Passage 8
Do you dream of posting a letter to yourself in the future Future Mail can do that for you.
Now 1 (lot) of people use Future Mail. It can send 2 (letter) as slowly as people want. People can 3 (decide) when the letters arrive, in one or even ten years. Usually, the letters are reminders (提醒) of 4 (friend) and love. For example, Li Zixuan, 5 student in Shanxi, 6 (send) a letter to her mother for the next Mother’s Day last week.
Future Mail is very popular 7 young people. Many of them put their 8 (wish) in the letters. They always expect 9 (get) the letters. Through the letters, they can see if their life 10 (be) the same as what they expected before and think about the 11 (mean) of time.
Now, in many cities, people can use the service 12 (easy). But if a person’s information 13 (change) later, he may not receive the letter. “It will be 14 (excite) to get my own letter. But I won’t be too sad 15 I can’t. The more important thing is the feelings of writing the letter,” one said.
【答案】
1.lots 2.letters 3.decide 4.friendship 5.a 6.sent 7.with 8.wishes 9.to get 10.is 11.meaning 12.easily 13.changes 14.exciting 15.if
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了“未来邮件”服务,人们可以通过这项服务给未来的自己或他人寄信,并设定送达时间。
1.句意:现在很多人使用未来邮件。“a lot of”是固定搭配表示“许多”。故填lots。
2.句意:它可以像人们想要的那样慢地发送信件。letter为可数名词,应用复数形式表示泛指。故填letters。
3.句意:人们可以决定信件何时送达,一年甚至十年。情态动词can后接动词原形。故填decide。
4.句意:通常这些信件是对友谊和爱的提醒。and连接并列成分,love为抽象名词,friend的抽象名词是friendship“友谊”。故填friendship。
5.句意:例如,山西的学生李子萱上周给母亲写了一封信,希望她能过下一个母亲节。此处泛指“一位学生”,且student发音以辅音音素开头,故用不定冠词a修饰。故填a。
6.句意:例如,山西的学生李子萱上周给母亲写了一封信,希望她能过下一个母亲节。时间状语last week表明动作发生在过去,是一般过去时,动词需用过去式。故填sent。
7.句意:未来邮件在年轻人中很受欢迎。be popular with sb“受某人欢迎”,固定搭配。故填with。
8.句意:许多人把他们的愿望写在信里。wish为可数名词,且their表明需用复数形式。故填wishes。
9.句意:他们总是期待收到信件。expect to do为固定搭配,表示“期待做某事”。故填to get。
10.句意:通过这些信件,他们可以看到他们的生活是否和他们之前所期望的一样,并思考时间的意义。if引导宾语从句,从句表示客观事实是一般现在时,主语life是三单,be动词用is。故填is。
11.句意:通过这些信件,他们可以看到他们的生活是否和他们之前所期望的一样,并思考时间的意义。定冠词the后需接名词形式,mean的名词形式是meaning“意义”。故填meaning。
12.句意:现在在许多城市,人们可以轻松使用这项服务。此处需副词修饰动词use,easy的副词形式是easily“容易地”。故填easily。
13.句意:但如果一个人的信息后来改变了,他可能收不到信。if引导条件状语从句,主句用情态动词may,从句用一般现在时,主语information是三单,动词用三单形式。故填changes。
14.句意:收到自己的信会是令人激动。it作形式主语,需用形容词作表语,描述事物性质用exciting“令人激动的”。故填exciting。
15.句意:但如果收不到,我也不会太难过。根据“But I won’t be too sad...I can’t.”可知,此处需连词引导条件状语从句,表示“如果”。故填if。
同课章节目录