【单元考点培优】Module 4 考点20:阅读理解-判断-2025-2026学年外研版(三起)五年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

文档属性

名称 【单元考点培优】Module 4 考点20:阅读理解-判断-2025-2026学年外研版(三起)五年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)
格式 docx
文件大小 50.4KB
资源类型 试卷
版本资源 外研版(三年级起点)
科目 英语
更新时间 2025-11-07 18:42:14

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年外研版(三起)五年级英语上册核心考点精练
Module 4 考点20:阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读理解,判断正(T)误(F)。
Yesterday Sam and Amy went to the supermarket with their mother, Ms. Smart. They wanted to buy some things. So they made a shopping list. Amy likes bananas. She bought six bananas. Sam likes cheese. He bought half a kilo of cheese. Ms. Smart likes noodles and milk. Then they went home by bus.
1.Sam and Amy went to the supermarket with Mr. Smart. ( )
2.They made a shopping list. ( )
3.Amy bought six bananas. ( )
4.Sam bought a kilo of cheese. ( )
5.They went home by car. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Amy and her father went shopping yesterday. They took a bus to the supermarket. They bought some food. Amy bought a toy car. Her father bought a new hat for Amy’s brother, Mike. He also bought a beautiful dress for Amy’s mum. They really bought lots of things.
6.Amy and Mike went shopping yesterday. ( )
7.They went to the supermarket by bus. ( )
8.Amy bought a beautiful dress for her mum. ( )
9.Amy bought a toy car. ( )
10.Amy’s father bought a hat for Mike. ( )
阅读Peter的购物经历,判断正(T)误(F)。
My name is Peter. I went to the supermarket at the weekend. I went there with my parents. We went there by car. There were many people at the supermarket. My father bought five books for me. My mother wanted to buy a pair of shorts for me. But I didn’t want shorts. So she bought me a pair of trousers. Then we bought two kilos of meat, eight pears, half a kilo of chocolate and three bottles of juice. Then we ate fast food in the KFC. I had a lovely time that day.
11.Peter went to the supermarket at the weekend. ( )
12.Peter and his parents had a party in the park. ( )
13.Peter and his parents went there by bus. ( )
14.Peter’s father bought five books for Peter. ( )
15.Peter’s mother bought a pair of shorts for Peter. ( )
16.Peter and his parents ate fast food in the KFC. ( )
阅读理解,根据短文内容判断正(T)误(F)。
Alice’s birthday is on the 18th of October. It is on Wednesday. She is going to have a birthday party. She wants to invite Betty, Ellen and Li Ming to her birthday party. They can celebrate after school. Today Alice’s mother goes shopping with Alice. They want to buy a birthday cake and some other things for her birthday party. Alice is talking about the party with her mother now.
Mum: What kind of cake would you like
Alice: I’d like a fruit cake.
Mum: What shape would you like, a round one or a star one
Alice: I’d like the star one. How nice!
Mum: Yes, it looks lovely.
Alice: Thank you. I’ll have a great birthday party.
17.Alice’s birthday is on Thursday. ( )
18.Alice invites three friends to her birthday party. ( )
19.Betty, Ellen and Li Ming go shopping with Alice. ( )
20.Alice likes the round cake. ( )
21.Alice’s star birthday cake is a fruit one. ( )
根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
Today Lily and her mother go shopping to buy a pair of shoes. There are many people near the shoe shop. Everyone looks busy. Lily sees five young girls. The girls have small boxes in their hands. Some people stop and put some money into the boxes. Lily asks her mother why these girls do this. Lily’s mother tells her, “They are collecting money from people because they want to help old people and some poor young children.” Lily puts 10 yuan into a box and the girls say thanks to her. Lily feels very happy.
22.Lily and her mother go shopping to buy a pair of short pants. ( )
23.Everyone looks busy. ( )
24.Five young girls want to buy shoes near the shoe shop. ( )
25.Five young girls are collecting money from people because they want to buy beautiful shoes. ( )
26.Lily feels happy because she buys a pair of shoes. They are only ten yuan. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Winter is coming. Mum wants Dad to buy shoes for their dog Max. Dad goes to the pet shop in the morning.
“Can I help you ” the shop assistant (营业员) in the shop asks. “Yes, I want the shoes for my dog.” He points to the picture of a dog. “Here are the shoes. They cost fifty yuan.”
Dad comes back home with the new shoes. Mum looks at the two shoes and shouts, “Why do you buy two shoes Max has four feet! ” “No. He has two hands and two feet, like you and me.” Dad says.
27.Dad goes to a clothes shop in the morning. ( )
28.Max is a boy. ( )
29.The shoes cost fifteen yuan. ( )
30.Dad thinks his dog has two feet and two hands. ( )
31.Mum wants Dad to buy four shoes for Max. ( )
阅读短文,判断下列句子与文章内容是(T)否(F)相符。
I’m Kate. I’m in the hospital with my mum now. I have a bad toothache. What are my friends doing Gao Wei is playing ping-pong with his dad. Li Yan is painting a picture. Peter is buying a coat in the shopping mall.
32.Kate is in the hospital. ( )
33.Kate has a fever. ( )
34.Gao Wei is playing ping-pong with his mum. ( )
35.Li Yan is painting a picture. ( )
36.Peter is buying a coat. ( )
阅读短文,判断下列句子与文章内容是(T)否(F)相符。
Mike’s grandparents do not feel well today. They are ill. Mike’s grandma has a bad cold. Mike’s grandpa has a headache and a cough. Mike’s father takes them to the hospital. The doctor gives them some medicine. They should stay in bed and take a good rest. Mike worries about them. He wants them to get well soon. He goes to see them after school.
37.Mike’s grandparents are ill today. ( )
38.Mike’s grandpa has a bad cold. ( )
39.Mike takes his grandparents to the hospital. ( )
40.Mike’s grandparents should stay in bed. ( )
41.Mike worries about his grandparents. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Jim has got a fever, so he can’t go to school today. Jim’s mum takes him to the hospital. The doctor says to Jim, “Take this medicine, drink more water and have a good rest.”
But Jim does not like taking medicine. Then his mum says, “If you want to get better soon, take the medicine.” “OK,” says Jim. And he takes the medicine.
42.Jim has got a toothache, so he is absent from school today. ( )
43.Jim and his mother are in the hospital. ( )
44.The doctor tells Jim to take some medicine. ( )
45.Jim likes taking medicine. ( )
46.Jim takes the medicine at last(最终). ( )
Read and judge(阅读短文,判断句子正误,用T或F表示。)
Tom has a fever. He does not go to school. His mother takes him to the hospital. The doctor says to him, “You should take some medicine. You should drink warm water and have a good rest.”
Tom does not like medicine. “Mum, I don’t want to take the medicine,” says Tom. “Can I drink some cola ” His mother says, “No. You should listen to the doctor. Take the medicine and drink some warm water.” “OK,” says Tom.
47.Tom does not go to school because he has a headache. ( )
48.Tom goes to see the doctor. ( )
49.Tom should take some medicine and have a rest. ( )
50.Tom drinks some cola. ( )
阅读,判断正误,用T,F分别表示。
This morning Mary didn’t go to school. She didn’t feel well. Sometimes she felt hot and sometimes she felt cold. Her mother took her to see the doctor. The doctor said she had a cold. He gave her some medicine and asked her to take a good rest. Mary met Lisa there. Lisa was ill, too. She had a fever. The doctor told Lisa to take some medicine, have enough sleep and not to eat junk food too much.
51.Mary felt well this morning. ( )
52.Lisa should take some medicine and eat junk food. ( )
53.Mary felt cold and had a fever. ( )
54.Two children were ill. ( )
55.Mary’s mother told her to take a good rest. ( )
阅读短文。根据文章内容,判断句子正误,正确写“T”,错误写“F”。
Once an old man went to see a doctor. The doctor looked him over carefully and said, “Medicine won’t help you. You must have a good rest. Go to bed early, drink milk, walk a lot and smoke one cigar(雪茄)a day. Go to the country for a month.”
After a month the man came to the doctor again, “How are you ” said the doctor, “I’m glad to see you again. You look much younger.” “Oh! Doctor, I feel quite well now,” said the man. “I had a good rest. I went to bed early, drank a lot of milk and walked a lot. Your advice certainly helped me, but you told me to smoke one cigar a day. It almost killed me at first. It’s no joke to start smoking at my age!”
56.The doctor told the man to visit a beautiful city for a month. ( )
57.The doctor told the man to drink milk. ( )
58.The doctor wanted the old man to start smoking. ( )
59.After a month, the old man felt better. ( )
60.One cigar a day made the old man better than before. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
I have an old dress. It’s old and broken. I’d like a new one. I go to the clothes shop with my mother. We can see many beautiful dresses and skirts. I want that red dress, but it’s too long for me. So (所以) I choose (选择) a blue one. It’s sixty-eight yuan. And it looks nice. My mother takes it. Then we go home.
61.Her old dress is broken. ( )
62.She goes to the clothes shop with her mother. ( )
63.They can only see beautiful dresses in the clothes shop. ( )
64.Hie red dress is sixty-eight yuan. ( )
65.Her mother buys a blue dress for her at last (最后). ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Look at the picture. There is a boy and a girl in the picture. The boy is in black. He is playing the piano. The girl is in a red dress. Is the girt singing No, she is just standing there. They are in the music club. Maybe they are having a music lesson.
66.There is only a boy in the picture. ( )
67.The boy is in black. ( )
68.The boy is playing the guitar. ( )
69.The girl is singing. ( )
70.They are in the art club. ( )
Zhou Jie is a boy of Grade Five. He has some new clothes. But he doesn’t like some of them. The coat is too long. The cap is too big. He likes the jeans and the shoes. They are cool and nice.
Liu Li is a girl of Grade Five, too. She also (也) has some new clothes. But she doesn’t like the coat or the shoes. The coat is too thin and the shoes are too big, she only likes the skirt. It is beautiful. Boys and girls, don’t care too much about (太在意) your clothes.
71.The two children are students of Grade Five. ( )
72.Zhou Jie’s coat is too short. ( )
73.Zhou Jie’s jeans and shoes are cool and nice. ( )
74.Liu Li likes her coat and shoes very much. ( )
75.We should buy(买) a lot of new clothes. ( )
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.F 2.T 3.T 4.F 5.F
【导语】本文讲了萨姆、艾米和妈妈去超市购物的事情。
1.句意:萨姆、艾米和斯马特先生一起去了超市。根据“Yesterday Sam and Amy went to the supermarket with their mother, Ms. Smart.”,可知和斯玛特女士去的,故答案为F。
2.句意:他们列了一张购物清单。根据“So they made a shopping list.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
3.句意:艾米买了六根香蕉。根据“Amy likes bananas. She bought six bananas.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
4.句意:萨姆买了一公斤奶酪。根据“Sam likes cheese. He bought half a kilo of cheese.”,可知买了半公斤奶酪,故答案为F。
5.句意:他们开车回家了。根据“Then they went home by bus.”,可知坐公共汽车回家的,故答案为F。
6.F 7.T 8.F 9.T 10.T
【导语】本文主要介绍了艾米和爸爸昨天的购物情况。
6.句意:昨天艾米和麦克去购物。根据文中“Amy and her father went shopping yesterday.”可知艾米昨天和爸爸去购物,句子与原文不符,故答案为F。
7.句意:他们乘公交车去超市。根据文中“They took a bus to the supermarket.”可知艾米和爸爸乘公交车去超市,句子与原文相符,故答案为T。
8.句意:艾米为她的妈妈买了一条美丽的裙子。根据文中“He also bought a beautiful dress for Amy’s mum.”可知艾米的爸爸为艾米的妈妈买了一条美丽的裙子,不是艾米,句子与原文不符,故答案为F。
9.句意:艾米买了一个玩具汽车。根据文中“Amy bought a toy car.”可知艾米买了一个玩具车,句子与原文相符,故答案为T。
10.句意:艾米的爸爸为麦克买了一顶帽子。根据文中“Her father bought a new hat for Amy’s brother, Mike.”可知艾米的爸爸为艾米的哥哥(弟弟)买了一顶新帽子,句子与原文相符,故答案为T。
11.T 12.F 13.F 14.T 15.F 16.T
【导语】本文主要介绍了彼得周末和父母去超市。
11.句意:彼得周末去超市了。根据“I went to the supermarket at the weekend.”可知周末彼得去超市了,句子和短文相符,故答案为T。
12.句意:彼得和他的父母在公园聚会。根据“I went to the supermarket at the weekend. I went there with my parents.”可知彼得和父母去超市了,句子和短文不符,故答案为F。
13.句意:彼得和他的父母乘坐公共汽车去的。根据“We went there by car.”可知彼得和父母开车去的。可知短文不符,故答案为F。
14.句意:彼得的爸爸为彼得买了五本书。根据“My father bought five books for me.”可知彼得的爸爸为彼得买了五本书,句子和短文相符,故答案为T。
15.句意:彼得的妈妈为彼得买了一条短裤。根据“So she bought me a pair of trousers.”可知彼得的妈妈为彼得买了一条裤子,句子和短文不符,故答案为F。
16.句意:彼得和父母在KFC吃快餐。根据“Then we ate fast food in the KFC.”可知彼得和父母在KFC吃快餐,句子和短文相符,故答案为T。
17.F 18.T 19.F 20.F 21.T
【导语】v本文主要写了爱丽丝生日的准备。
17.句意:爱丽丝的生日在星期四。根据文中句子“Alice’s birthday is on the 18th of October. It is on Wednesday.”可知爱丽丝的生日在星期三,故答案为F。
18.句意:爱丽丝邀请三个朋友参加她的生日聚会。根据文中句子“She wants to invite Betty, Ellen and Li Ming to her birthday party.”可知爱丽丝邀请了三个朋友参加了她的生日聚会,故答案为T。
19.句意:贝蒂,艾伦和李明和爱丽丝去购物。根据文中句子“Today Alice’s mother goes shopping with Alice.”可知是爱丽丝的妈妈和爱丽丝一起去购物,故答案为F。
20.句意:爱丽丝喜欢圆形蛋糕。根据文中句子“I’d like the star one.”可知爱丽丝喜欢星形的蛋糕,故答案为F。
21.句意:爱丽丝的星形生日蛋糕是水果蛋糕。根据文中句子“I’d like a fruit cake. I’d like the star one.”可知爱丽丝的蛋糕是星形的水果蛋糕,故答案为T。
22.F 23.T 24.F 25.F 26.F
【导语】本文主要介绍了莉莉和妈妈在商场为贫苦人们捐钱的事。
22.句意:莉莉和她的母亲去购物买了一条短裤。根据文中“Today Lily and her mother go shopping to buy a pair of shoes.”今天,莉莉和她的妈妈去购物买了一双鞋。题干与原文不符,故答案为F。
23.句意:每个人看起来很忙。根据文中“Everyone looks busy.”可知每个人看起来很忙。题干与原文相符,故答案为T。
24.句意:五个年轻女孩想在鞋店附近买鞋子。根据文中“Lily sees five young girls. The girls have small boxes in their hands.”可知女孩们手里拿着小盒子,不是在买鞋。题干与原文不符,故答案为F。
25.句意:五个年轻女孩正在向人们收钱,因为她们想买漂亮的鞋子。根据文中“They are collecting money from people because they want to help old people and some poor young children.”可知她们向人们募捐,因为他们想帮助老人和一些贫穷的小孩。题干与原文不符,故答案为F。
26.句意:莉莉很高兴,因为她买了一双鞋。它们只有10元。根据文中“Lily puts 10 yuan into a box and the girls say thanks to her.”可知莉莉把10元钱放进一个盒子里,女孩们向她道谢。 题干与原文不符,故答案为F。
27.F 28.F 29.F 30.T 31.T
【导语】本文主要介绍作者的爸爸去给狗买鞋子结果只买了两只的故事。
27.句意:爸爸早上去了一家服装店。根据“Dad goes to the pet shop in the morning.”可知是去了宠物店,故答案为F。
28.句意:麦克斯是一个男孩。根据“Mum wants Dad to buy shoes for their dog Max.”可知麦克斯是一只狗,故答案为F。
29.句意:鞋子花了十五元。根据“They cost fifty yuan.”可知花了五十元,故答案为F。
30.句意:爸爸认为他的狗有两只脚和两只手。根据“No. He has two hands and two feet, like you and me.”可知爸爸认为狗有两只脚和两只手,故答案为T。
31.句意:妈妈想让爸爸给麦克斯买四只鞋。根据“Why do you buy two shoes Max has four feet!”可知妈妈想让爸爸给麦克斯买四只鞋,故答案为T。
32.T 33.F 34.F 35.T 36.T
【导语】本文介绍凯特因为牙疼和妈妈在医院以及她的朋友们正在做的事。
32.句意:凯特在医院。根据“I’m in the hospital with my mum now.”可知现在凯特和她的妈妈在医院。句子与原文相符,故答案为T。
33.句意:凯特发烧了。根据“I have a bad toothache.”可知凯特牙疼得厉害。句子与原文不符,故答案为F。
34.句意:高伟正在和他的妈妈打乒乓球。根据“Gao Wei is playing ping-pong with his dad.”可知高伟正在和爸爸打乒乓球。句子与原文不符,故答案为F。
35.句意:李艳正在画画。根据“Li Yan is painting a picture.”可知李艳正在画画。句子与原文相符,故答案为T。
36.句意:皮特正在买外套。根据“Peter is buying a coat in the shopping mall.”可知皮特正在商场买外套。句子与原文相符,故答案为T。
37.T 38.F 39.F 40.T 41.T
【导语】本文讲了迈克的祖父母生病看医生的事情。
37.句意:迈克的祖父母今天病了。根据“Mike’s grandparents do not feel well today. They are ill.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
38.句意:迈克的爷爷得了重感冒。根据“Mike’s grandpa has a headache and a cough.”,可知迈克的爷爷头疼,咳嗽,故答案为F。
39.句意:迈克带着他的祖父母去医院。根据“Mike’s father takes them to the hospital. ”,可知爸爸带着他们去医院,故答案为F。
40.句意:迈克的祖父母应该卧床休息。根据“They should stay in bed and take a good rest.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
41.句意:迈克担心他的祖父母。根据“Mike worries about them.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
42.F 43.T 44.T 45.F 46.T
【导语】本文主要介绍了吉姆生病吃药的故事。
42.句意:吉姆牙痛,所以他今天没去学校。根据文中“Jim has got a fever, so he can’t go to school today.”可知吉姆发烧了,所以他今天不能去上学。题干与原文不符,故答案为F。
43.句意:吉姆和他的妈妈在医院里。根据文中“Jim’s mum takes him to the hospital.”可知吉姆和他的妈妈在医院里。题干与原文相符,故答案为T。
44.句意:医生告诉吉姆吃一些药。根据文中“The doctor says to Jim, “Take this medicine, drink more water and have a good rest.””可知医生告诉吉姆吃一些药。题干与原文相符,故答案为T。
45.句意:吉姆喜欢吃药。根据文中“But Jim does not like taking medicine.”可知吉姆不喜欢吃药。题干与原文不符,故答案为F。
46.句意:吉姆最终吃了药。根据文中“And he takes the medicine.”可知吉姆最终吃了药。题干与原文相符,故答案为T。
47.F 48.T 49.T 50.F
【导语】本文主要讲述的是汤姆生病了去看医生的过程。
47.句意:汤姆没去上学,因为他头疼。根据句子“Tom has a fever. He does not go to school.”,可知汤姆没去上学是因为发烧了,题干与短文不符,故答案为F。
48.句意:汤姆去看医生。根据句子“His mother takes him to the hospital. The doctor says to him,”,可知汤姆去医院去看医生,题干与短文相符,故答案为T。
49.句意:汤姆应该吃些药,休息一下。根据句子“You should take some medicine. You should drink warm water and have a good rest.”,可知汤姆应该吃些药、喝温水和休息,题干与短文相符,故答案为T。
50.句意:汤姆喝了一些可乐。根据句子“‘Can I drink some cola ’ His mother says, ‘No. You should listen to the doctor. Take the medicine and drink some warm water.’ ‘OK,’ says Tom.”,可知汤姆没有喝可乐,题干与短文不符,故答案为F。
51.F 52.F 53.F 54.T 55.F
【导语】本文讲了看医生。
51.句意:玛丽今天早上感觉很好。根据“This morning Mary didn’t go to school. She didn’t feel well.”,可知玛丽今天早上感觉不舒服,故答案为F。
52.句意:丽莎应该吃药和吃垃圾食品。根据“The doctor told Lisa to take some medicine, have enough sleep and not to eat junk food too much.”,可知丽莎应该吃药,不应该吃垃圾食品,故答案为F。
53.句意:玛丽觉得冷,发烧了。根据“Sometimes she felt hot and sometimes she felt cold. Her mother took her to see the doctor. The doctor said she had a cold.”,可知玛丽一会感觉热,一会感觉冷,她感冒了,故答案为F。
54.句意:两个孩子病了。根据“Lisa was ill, too.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
55.句意:玛丽的妈妈告诉她好好休息。根据“The doctor told Lisa to take some medicine, have enough sleep and not to eat junk food too much.”,可知医生告诉玛丽好好休息,故答案为F。
56.F 57.T 58.F 59.T 60.F
【导语】本文介绍一个老人看医生的故事。
56.句意:医生告诉那个人去一个美丽的城市旅游一个月。根据“Go to the country for a month.去乡下呆一个月。”可知是去乡下而不是城市。句子与原文不符,故答案为F。
57.句意:医生告诉那人喝牛奶。根据“Go to bed early, drink milk.早点睡觉,喝牛奶。”可知医生让他喝牛奶。句子与原文相符,故答案为T。
58.句意:医生想让老人开始吸烟。根据“It almost killed me at first. It’s no joke to start smoking at my age!起初,它几乎要了我的命。在我这个年纪开始吸烟可不是闹着玩的!”可推断出医生不想要老人吸烟。句子与原文不符,故答案为F。
59.句意:一个月后,老人感觉好多了。根据“Oh! Doctor, I feel quite well now.哦!医生,我现在感觉很好。”可知老人感觉好多了。句子与原文相符,故答案为T。
60.句意:每天抽一支雪茄让老人比以前好多了。根据“It almost killed me at first. It’s no joke to start smoking at my age!起初,它几乎要了我的命。在我这个年纪开始吸烟可不是闹着玩的!”可知老人感觉糟糕透了。句子与原文不符,故答案为F。
61.T 62.T 63.F 64.F 65.T
【导语】本文讲了买衣服。
61.句意:她的旧连衣裙破了。根据“I have an old dress. It’s old and broken.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
62.句意:她和妈妈一起去服装店。根据“I go to the clothes shop with my mother.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
63.句意:他们只能在服装店看到漂亮的连衣裙。根据“We can see many beautiful dresses and skirts.”,可知在服装店不只能看到漂亮的连衣裙,故答案为F。
64.句意:这条红色的连衣裙六十八元。根据“So (所以) I choose (选择) a blue one. It’s sixty-eight yuan.”,可知蓝色的连衣裙六十八元,故答案为F。
65.句意:她妈妈最终给她买了一条蓝色的连衣裙。根据“So (所以) I choose (选择) a blue one. It’s sixty-eight yuan. And it looks nice. My mother takes it.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
66.F 67.T 68.F 69.F 70.F
【导语】本文主要介绍照片里的男孩和女孩在做什么。
66.句意:在照片里只有一个男孩。根据“There is a boy and a girl in the picture.”可知照片里有一个男孩和一个女孩,故答案为F。
67.句意:男孩穿着黑衣服。根据“The boy is in black. ”可知男孩穿着黑衣服,故答案为T。
68.句意:男孩正在弹吉他。根据“He is playing the piano.”可知正在弹钢琴,故答案为F。
69.句意:女孩正在唱歌。根据“Is the girt singing No, she is just standing there.”可知她只是站在那里,故答案为F。
70.句意:他们在美术俱乐部里。根据“They are in the music club.”可知他们在音乐俱乐部里,故答案为F。
71.T 72.F 73.T 74.F 75.F
【导语】本文主要写了周杰和刘丽两个五年级孩子的服装。
71.句意:这两个孩子是五年级的学生。根据文中句子“Zhou Jie is a boy of Grade Five. Liu Li is a girl of Grade Five, too.”可知两个孩子都是五年级学生,故答案为T。
72.句意:周杰的外套太短了。根据文中句子“The coat is too long.”可知外套太长了,故答案为F。
73.句意:周杰的牛仔裤和鞋子都很酷很好看。根据文中句子“He likes the jeans and the shoes. They are cool and nice.”可知他的牛仔裤和鞋子都是很酷很好看,故答案为T。
74.句意:刘丽非常喜欢她的外套和鞋子。根据文中句子“But she doesn’t like the coat or the shoes.”可知刘丽不喜欢她的外套和鞋子,故答案为F。
75.句意:我们应该买很多新衣服。根据文中句子“Boys and girls, don’t care too much about (太在意) your clothes.”可知我们不应该太在意衣服,所以不应该买太多的新衣服,故答案为F。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)