【单元考点培优】Module 4 考点21:阅读理解-选择-2025-2026学年外研版(三起)五年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

文档属性

名称 【单元考点培优】Module 4 考点21:阅读理解-选择-2025-2026学年外研版(三起)五年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)
格式 docx
文件大小 52.9KB
资源类型 试卷
版本资源 外研版(三年级起点)
科目 英语
更新时间 2025-11-07 18:42:32

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年外研版(三起)五年级英语上册核心考点精练
Module 4 考点21:阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
根据短文内容,选择正确答案。
Yesterday my mum bought a T-shirt for me. It’s red. There is a lovely bear on it. It’s very beautiful. I love it very much. I’m going to wear it to my school. I think my friends will love it, too.
1.—What did my mum buy ( )
—__________
A.A bag. B.A book. C.A T-shirt.
2.—What colour is the T-shirt ( )
—__________
A.Red. B.Blue. C.Yellow.
3.—What is on the T-shirt ( )
—__________
A.A panda. B.A bee. C.A bear.
4.—What am I going to wear to my school ( )
—__________
A.The blue T-shirt. B.The red T-shirt. C.The yellow T-shirt.
Coco and Lisa are sisters. It was Sunday yesterday. They wanted to play basketball. But where were Coco’s sports shoes They weren’t under the bed. They weren’t in the bag. Coco couldn’t find them. She was very sad. “What’s the matter with you, Coco ” her mum asked. “I can’t find my sports shoes.” Coco said. “Look! They are near the window.” her mum said. Coco was very happy. She thanked her mother and went out with Lisa.
5.Coco is Lisa’s _______. ( )
A.sister B.friend C.mother
6.They wanted to _______. ( )
A.go swimming B.play basketball C.play football
7.Why was Coco sad ( )
A.Because she was busy.
B.Because she couldn’t find her sports shoes.
C.Because her mum didn’t let her go.
8.It was _______ yesterday. ( )
A.Saturday B.Tuesday C.Sunday
9.Where did Coco find her sports shoes ( )
A.Under the bed. B.Near the window. C.In the bag.
阅读短文,选出合适的选项。
One day, Mr. and Mrs. White go shopping by car. They stop (停) their car near a supermarket. They buy a lot of things and they want to put the things in “their” car. But Mr. White can't open the door of the car. Then they ask a policeman to help them. The policeman is very friendly to them. Just then a man comes up (出现) and shouts (喊), “What are you doing with my car ”
Mr. and Mrs. White look at the car's number (号码) and they are frozen (僵住) there. It isn't their car.
10.Mr. and Mrs. White drive for ________. (  )
A.fishing B.shopping
11.They stop their car ________. (  )
A.near a supermarket B.near the sea
12.They want to put the things ________. (  )
A.in a big bag B.in the car
13.Mr. White can't open the car, so ________. (  )
A.they walk home B.they ask a policeman to help them
14.The car ________ theirs. (  )
A.isn't B.is
Kate is a little girl. She is five. Last Sunday her mother took her to visit her uncle. Her uncle's home is far from their home. So they went there by bus. There were only two people on the bus. Kate was very happy. She ran on the bus. Her mother said "Don't run, Kate. Sit down." But Kate said, "I want to see my uncle sooner, so I want the bus to go there.
15.Kate was _________ years old last year. ( )
A.six B.four C.five
16.Kate _________ to visit her uncle with her mother last Sunday. ( )
A.went B.want C.goes
17.How did they went there ( )
A.They went there by train.
B.They went there by plane.
C.They took a bus to go there.
18.Kate said she wanted to see her _________ sooner. ( )
A.father B.mother C.uncle
19.Kate is a _________ girl. ( )
A.lovely B.clever C.kind
阅读短文,选择正确答案。
Coco and Lisa are sisters. It was Sunday yesterday. They wanted to play basketball. But where were Coco’s sports shoes They weren’t under the bed. They weren’t in the bag. Coco couldn’t find them. She was very sad. “What’s the matter with you, Coco ” her mum asked. “I can’t find my sports shoes,” Coco said. “Look! They are near the window,” her mum said. Coco was very happy. She thanked her mother and went out with Lisa.
20.Coco is Lisa’s ________. ( )
A.sister B.friend C.brother
21.They wanted to ________. ( )
A.go swimming B.play basketball C.play football
22.Why was Coco sad ( )
A.Because she was busy.
B.Because she couldn’t find her sports shoes.
C.Because her mum didn’t let her go.
23.Did Coco find her shoes at last (最终) ( )
A.No, she didn’t. B.Yes, she does. C.Yes, she did.
阅读短文,选择正确的答案。
One day, a dentist starts his morning work in the hospital. Suddenly, a man runs in. His face is red and he can only say, “Quick! Quick!” The dentist thinks the man is very ill. The nurse helps the poor man sit on a chair. The dentist gives the man some medicine to make him sleep. Then, he looks into the man’s mouth and pulls out(拔出) all the bad teeth. But when the man wakes up, he still says, “Quick! Doctor, quick!”
“I pulled out all your bad teeth. Don’t worry. It’s all right now.” says the dentist.
“You don’ t understand,” says the man. “I just want to tell you your house is on fire(着火).”
24.When does the story take place(发生) ( )
A.In the morning. B.In the afternoon. C.In the evening.
25.Where does this story take place ( )
A.At school. B.In a shop. C.In a hospital.
26.Who isn’t in the story ( )
A.A man. B.A child. C.A doctor.
27.Why does the man run in ( )
A.Because he wants to ask the dentist to pull out his bad teeth.
B.Because he wants to tell the dentist that his house is fire.
C.Because he wants to play the game.
28.Who is the poor person now and why ( )
A.The man is. Because his teeth are bad.
B.The doctor is. Because his house is on fire.
C.The nurse is. Because she is busy.
阅读短文,从每题A、B、C三个选项中选出最佳选项。
The Smiths have two girls, Ann and Jane. Ann is ten. Jane is eight. The two girls both like riding bikes. One day, they are riding bikes in the park. Ann falls down from her bike. There is a big cut on her left leg. Jane helps her to get up and takes her home. Their mother cleans the cut and bandages(用绷带包扎) her. Then their mother asks their father to take Ann to see the doctor. After Ann hears that, she gets up and goes to the kitchen and takes out an apple from the fridge.
Jane comes into the kitchen and asks Ann, “Why are you eating the apple in the kitchen ” Ann says, “I am afraid of doctors. Our teacher says that an apple a day keeps the doctor away. So I am eating an apple.”
29.How old is Ann ( )
A.Six years old. B.Ten years old. C.Eight years old.
30.What happens to one of the girls ( )
A.Ann falls down from her bike
B.Ann breaks her bike.
C.Jane falls down from her bike.
31.Their mother asks their father to ______. ( )
A.call a doctor to come B.take Ann to see the doctor C.clean the cut for Ann
32.Ann eats an apple because ______. ( )
A.she is very hungry now B.she likes apples
C.she doesn’t want to see the doctor
33.Which sentence is NOT true ( )
A.There are four people in Ann’s family.
B.Ann is afraid of the doctors.
C.Ann doesn’t have to see the doctor,because she eats the apple.
阅读短文,选择正确的答案。
The Greens have two girls, Annie and Jenny. Jenny is eight. Annie is ten. The two girls both like riding bikes. One day, they are riding bikes in the park. Annie falls down from her bike. There is a big cut on her right leg. Jenny helps her to get up and takes her home.
Their mother cleans the cut and bandages(用绷带包扎) her. Then their mother asks their father to take Annie to see the doctor. After Annie hears that, she gets up and goes to the kitchen and takes out an apple from the fridge. Jenny comes into the kitchen and asks Annie, “Why are you eating the apple in the kitchen ” Annie says, “I am afraid of doctors. Our teacher says that an apple a day keeps the doctor away. So I am eating an apple.”
34.How old is Annie ( )
A.Six years old. B.Ten years old. C.Eight years old. D.Two years old.
35.What happens to one of the girls ( )
A.Jenny falls down from her bike. B.Annie falls down from her bike.
C.Annie breaks her bike. D.Jenny breaks her bike.
36.Their mother asks their father to _______. ( )
A.clean the cut for Annie B.help her cleans the cut
C.take Annie to see the doctor D.call a doctor to come
37.Annie eats an apple because _______. ( )
A.she is very hungry now B.she doesn’t want to see the doctor
C.she likes apples D.the doctor let her eat apples.
38.Annie doesn’t like _______. ( )
A.Jenny B.her mother C.her father D.doctors
阅读短文,选择正确答案。
The Greens have two girls, Annie and Jenny. Jenny is eight. Annie is ten. The two girls like riding bikes. One day, they are riding bikes in the park. Annie falls down from her bike. There is a big cut (伤口) on her right leg. Jenny helps her to get up and takes her home.
Their mother cleans the cut and bandages (包扎) it. Then their mother asks their father to take Annie to see the doctor. After Annie hears that, she goes to the kitchen and takes out an apple from the fridge.
Jenny comes into the kitchen and asks Annie, “Why are you eating the apple in the kitchen ” Annie says, “I am afraid of doctors. Our teacher says that an apple a day keeps the doctor away. Then I am eating an apple.”
39.How old is Annie ( )
A.Six years old. B.Ten years old. C.Eight years old.
40.What happens (发生) to one of the girls ( )
A.Jenny falls down from her bike.
B.Annie falls down from her bike.
C.Annie breaks her bike.
41.Their mother asks their father to ____. ( )
A.clean the cut for Annie B.call a doctor to come C.take Annie to see the doctor
42.Annie eats an apple because ____. ( )
A.she wants to eat it B.she doesn’t want to see the doctor C.she likes apples
43.Annie probably(可能) doesn’t like ____. ( )
A.doctors B.her mother C.her father
阅读短文,选择最佳答案。
Different colors can make people feel different ways. Red is a bright color. It can make people feel excited. Blue is a cool color. It can make people feel calm. Green is the color of nature. It can make people feel happy.
When you are angry, looking at blue things may help you calm down. When you are sad, being in the park (with many green trees) can make you feel better. Black can make people feel bored or sad. So we should choose bright colors when we feel bad.
44.What color can make people feel excited ( )
A.Blue. B.Red. C.Green.
45.When you are angry, ____ can help you calm down. ( )
A.red things B.green things C.blue things
46.Green is the color of ____. ( )
A.nature B.schools C.books
47.How do people feel when they see black ( )
A.Excited. B.Bored. C.Happy.
48.What should we do when we feel sad ( )
A.Look at black things. B.Stay in a room with no windows. C.Go to the park.
根据短文内容,选择正确的答案。
Life is colourful, and feeling is colourful too. If(如果) you’re sad, you are feeling blue. Wow, what can you do You can talk with friends or your family. If you are angry(生气的), you are feeling red. Oh, bad! What can you do You can take a deep breath(深呼吸) and count to ten. If you’re afraid, you are feeling yellow. Oh, no! What can you do You can ask for help. If you’re bored, you are feeling grey. Hm, what can you do You can listen to music. If you’re happy, you are feeling pink. Great! Yes, you can sing and dance.
49.I am ______. I can take a deep breath and count to ten. ( )
A.angry B.happy C.bored
50.文中划线部分的单词bored,汉语意思可能是______。( )
A.无聊的 B.激动的 C.开心的
51.You are afraid. You can ______. ( )
A.listen to music B.sing and dance C.ask for help
52.You argue(争吵) with your friends. You are feeling ______. ( )
A.pink B.grey C.red
53.The topic(题目) can be ______. ( )
A.Bad Feelings B.Colourful Feelings C.Good Feelings
阅读短文,选择正确的答案。
“I feel a bit ‘emo’.” Do you often hear people say it these days “Emo” is short for “emotional”. It means someone has big feelings, such as anger, worry, sadness. Everyone has bad feelings sometimes. When you don’t do well in an exam, you may feel sad. You may feel angry after fighting with your classmates. Emotions will explode (爆炸). They make you shout and cry. You may not want to eat, speak, learn, or play. What should you do
★Talking
Talk about worries to your parents or friends.
★Drawing
Paint your feelings with colors. Red is anger. Blue is sadness...
★Moving
Do some sports, such as running, swimming or playing basketball.
★Hugging (拥抱)
Hug your parents or pets. A hug makes you warm. Just open your arms.
54.The underlined word “emo” means “______” in Chinese. ( )
A.沉默的 B.欢乐的 C.有情绪的
55.You don’t do well in exam, you may feel ______. ( )
A.sad B.happy C.angry
56.“They make you shout and cry.” They are ______. ( )
A.exams B.emotions C.classmates
57.What shouldn’t you do when your emotions explode ( )
A.Go skating. B.Fight with friends. C.Hug your father.
阅读短文,选择正确答案。
Li Ming, Danny, Wang Hong and Jenny went to the park yesterday. In the morning, it was sunny and they were very happy. But in the afternoon it was raining. Danny was very excited and he was dancing in the rain. The rain was heavier and heavier(越下越大). Danny was scared and he lost his cap. He was very sad, and his friends helped him find his cap. And they were all late for home.
58.Li Ming went to the ______ yesterday. ( )
A.zoo B.park C.school
59.In the morning, it was _______. ( )
A.cloudy B.raining C.sunny
60.It was raining. Danny was ______. ( )
A.excited B.sad C.angry
61.Danny lost his ______. ( )
A.coat B.sweater C.cap
62.They were all late for ______. ( )
A.school B.home C.dinner
阅读短文,选择正确答案。
Look at those two bags. They are Lingling's and Amy's. Lingling's bag is red and her aunt sent it to her on her birthday. But Lingling doesn't like it. The white one is Amy's and she bought it with her mother on Children's Day. It's one of Amy's favourite bags. She lost this bag last Monday. I found it on the school bus and brought it back.
63.Lingling's bag is________. ( )
A.red B.white C.blue
64.Lingling's________ sent her the red bag. ( )
A.mother B.sister C.aunt
65.The white bag is________. ( )
A.Amy's B.Lingling's C.John's
66.Amy bought the white bag on________. ( )
A.Teachers' Day B.Mother's Day C.Children's Day
67.Amy lost her bag last________. ( )
A.Tuesday B.Monday C.Friday
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.C 2.A 3.C 4.B
【导语】本文介绍了作者的新T恤衫。
1.句意:我妈妈买了什么?A一个包。B一本书。C一件T恤衫。根据“Yesterday my mum bought a T-shirt for me.”,可知妈妈买了一件T恤衫,故选C。
2.句意:T恤衫是什么颜色的?A红色的。B蓝色的。C黄色的。根据“Yesterday my mum bought a T-shirt for me. It’s red.”,可知T恤衫是红色的,故选A。
3.句意:T恤衫上有什么?A一只熊猫。B一只蜜蜂。C一只熊。根据“There is a lovely bear on it.”,可知T恤衫上有一只熊,故选C。
4.句意:我将要穿什么去我的学校?A蓝色的T恤衫。B红色的T恤衫。C黄色的T恤衫。根据“Yesterday my mum bought a T-shirt for me. It’s red. I’m going to wear it to my school.”,可知将要穿红色的T恤衫去我的学校,故选B。
5.A 6.B 7.B 8.C 9.B
【分析】本文主要讲了可可找不到运动鞋了。
5.句意:可可是丽萨的______。A姐姐/妹妹,B朋友,C妈妈,根据Coco and Lisa are sisters.,可知可可是丽萨的姐姐/妹妹,故选A。
6.句意:她们想______。A去游泳,B打篮球,C踢足球,根据They wanted to play basketball.,可知她们想打篮球,故选B。
7.句意:可可为什么很伤心?A因为她很忙。B因为她找不到她的运动鞋。C因为她妈妈不让她去。根据But where were Coco’s sports shoes Coco couldn’t find them. She was very sad.,可知可可伤心是因为找不到运动鞋了,故选B。
8.句意:昨天是______。A星期六,B星期二,C星期天,根据It was Sunday yesterday.,可知昨天是星期天,故选C。
9.句意:可可在哪找到的她的运动鞋?A床下。B窗户附近。C包里。根据They are near the window.,可知可可在窗户附近找到的运动鞋,故选B。
10.B 11.A 12.B 13.B 14.A
【分析】10.句意:怀特夫妇开车去________。根据“One day, Mr. and Mrs. White go shopping by car.”可知怀特夫妇开车去购物,故选B。
11.句意:他们把车停到________。根据“They stop (停) their car near a supermarket.”可知他们把车停到商场附近,故选A。
12.句意:他们想要把东西放到_______。根据“They buy a lot of things and they want to put the things in “their” car.”可知他们想要把东西放在车里,故选B。
13.句意:怀特先生打不开车,所以_______。根据“But Mr. White can't open the door of the car. Then they ask a policeman to help them.”可知他们请警察来帮忙,故选B。
14.句意:汽车______他们的。根据“It isn't their car.”可知汽车不是他们的,故选A。
15.B 16.A 17.C 18.C 19.A
【分析】本文主要讲了上星期天,凯特的妈妈带凯特乘公共汽车去叔叔家的事。
15.句意:凯特上年____岁。根据Kate is a little girl. She is five.,可知凯特现在5岁了,可知上年她4岁,A6,B4,C5,故选B。
16.句意:凯特上星期天和她妈妈_____拜访她叔叔。根据last Sunday,可知句子是一般过去时,谓语动词用过去式,故选A。
17.句意:他们怎么去那?根据So they went there by bus.,可知他们乘公共汽车去那,A他们乘火车去那,B他们乘飞机去那,C他们乘公共汽车去那,故选C。
18.句意:凯特说她想早点见到她的______。根据I want to see my uncle sooner...,可知凯特想早点见到她的叔叔,A爸爸,B妈妈,C叔叔,故选C。
19.句意:凯特是一名______女孩。根据But Kate said, "I want to see my uncle sooner, so I want the bus to go there.,可知凯特是一名可爱的女孩,A可爱的,B聪明的,C友好的,故选A。
20.A 21.B 22.B 23.C
【解析】20.由句子Coco and Lisa are sisters.可知他们是姐妹,故答案为A。
21.由句子They wanted to play basketball.可知他们想要打篮球,故答案为B。
22.由句子Coco couldn’t find them. She was very sad.可知找不到鞋子,她很伤心,故答案为B。
23.由句子Look! They are near the window,可知最后找到了鞋子,故答案为C。
24.A 25.C 26.B 27.B 28.B
【导语】本文主要介绍了男子急闯牙医诊室,竟是报火警的事情。
24.句意:这个故事发生在什么时候?A在早上。B在下午。C在晚上。根据文中“One day, a dentist starts his morning work in the hospital.”可知这个故事发生在早上。故选A。
25.句意:这个故事发生在哪里?A在学校。B在一家商店里。C在一家医院里。根据文中“One day, a dentist starts his morning work in the hospital.”可知这个故事发生一家医院里。故选C。
26.句意:故事里没有谁?A一个男人。B一个孩子。C一位医生。根据文中“One day, a dentist starts his morning work in the hospital. Suddenly, a man runs in. His face is red and he can only say, “Quick! Quick!” The dentist thinks the man is very ill.”可知故事里没有一个孩子。故选B。
27.句意:为什么这个男人跑进来?A因为他想让牙医拔掉他的坏牙。B因为他想告诉牙医他的房子着火了。C因为他想玩这个游戏。根据文中““You don’ t understand,” says the man. “I just want to tell you your house is on fire.””可知男人想告诉牙医他的房子着火了。故选B。
28.句意:现在谁是那个可怜的人,为什么?A这个男人是。因为他的牙齿不好。B牙医是。因为他的房子着火了。C护士是。因为她很忙。根据文中““You don’ t understand,” says the man. “I just want to tell you your house is on fire.””可知牙医是。因为他的房子着火了。故选B。
29.B 30.A 31.B 32.C 33.C
【导语】本文讲了安摔伤腿要去看医生的事情。
29.句意:安多大了?A六岁。B十岁。C八岁。根据“Ann is ten.”,可知安十岁,故选B。
30.句意:其中一个女孩怎么了?A安从自行车上摔了下来。B安摔坏了自行车。C简从自行车上摔了下来。根据“Ann falls down from her bike.”,可知安从自行车上摔下来了,故选A。
31.句意:她们的妈妈让她们的爸爸________。A叫医生来,B带安去看医生,C为安清理伤口,根据“Then their mother asks their father to take Ann to see the doctor.”,可知让爸爸带安去看医生,故选B。
32.句意:安吃了一个苹果,因为_______。A她现在很饿,B她喜欢苹果,C她不想看医生,根据“Our teacher says that an apple a day keeps the doctor away. So I am eating an apple.”,可知因为不想看医生,故选C。
33.句意:哪一个句子不正确?A安家有四口人。B安害怕医生。C安不必去看医生,因为她吃了苹果。根据短文内容可知C项描述不正确,故选C。
34.B 35.B 36.C 37.B 38.A
【导语】本文讲了安妮腿受伤看医生的事情。
34.句意:安妮多大了?A六岁。B十岁。C八岁。D两岁。根据“Annie is ten.”,可知安妮十岁,故选B。
35.句意:其中一个女孩怎么了?A珍妮从自行车上摔了下来。B安妮从自行车上摔了下来。C安妮把自行车弄坏了。D珍妮把自行车弄坏了。根据“Annie falls down from her bike.”,可知安妮从自行车上摔下来了,故选B。
36.句意:她们的妈妈让她们的爸爸_______。A为安妮清理伤口,B帮她清理伤口,C带安妮去看医生,D叫医生来,根据“Then their mother asks their father to take Annie to see the doctor.”,可知她们的妈妈让她们的爸爸带安妮去看医生,故选C。
37.句意:安妮吃一个苹果,因为______。A她现在很饿,B她不想看医生,C她喜欢苹果,D医生让她吃苹果,根据第二段可知因为她不想看医生,故选B。
38.句意:安妮不喜欢_______。A珍妮,B她妈妈,C她爸爸,D医生,根据“Our teacher says that an apple a day keeps the doctor away.”,可知安妮不喜欢医生,故选D。
39.B 40.B 41.C 42.B 43.A
【导语】本文讲了身体情况。
39.句意:安妮多大了?A六岁。B十岁。C八岁。根据“Annie is ten.”,可知安妮十岁,故选B。
40.句意:其中一个女孩怎么了?A珍妮从自行车上摔了下来。B安妮从自行车上摔了下来。C安妮把自行车弄坏了。根据“Annie falls down from her bike.”,可知安妮从自行车上摔了下来了,故选B。
41.句意:他们的妈妈让他们的爸爸_______。A为安妮清理伤口,B叫医生来,C带安妮去看医生,根据“Then their mother asks their father to take Annie to see the doctor.”,可知他们的妈妈让他们的爸爸带安妮去看医生,故选C。
42.句意:安妮吃苹果是因为________。A她想吃它,B她不想看医生,C她喜欢苹果,根据“Our teacher says that an apple a day keeps the doctor away. Then I am eating an apple.”,可知因为她不想看医生,故选B。
43.句意:安妮可能不喜欢_______。A医生,B她妈妈,C她爸爸,根据“Our teacher says that an apple a day keeps the doctor away. Then I am eating an apple.”,可知安妮可能不喜欢医生,故选A。
44.B 45.C 46.A 47.B 48.C
【导语】本文主要介绍颜色与情绪的关系。
44.句意:什么颜色能使人感觉兴奋?A蓝色。B红色。C绿色。根据“Red is a bright color. It can make people feel excited.”可知是红色,故选B。
45.句意:当你生气时,___能帮助你平静下来。A红色的东西,B绿色的东西,C蓝色的东西。根据“Blue is a cool color. It can make people feel calm.”可知是蓝色的东西,故选C。
46.句意:绿色是___的颜色。A自然,B学校,C书。根据“Green is the color of nature.”可知绿色是自然的颜色,故选A。
47.句意:当人们看见黑色时人们感觉如何?A激动的,B无聊的,C高兴的。根据“Black can make people feel bored or sad.”可知黑色会使人感觉无聊或伤心,故选B。
48.句意:当我们感觉伤心时我们应该做什么?A看黑色的东西。B待在一个没有窗户的房间里。C去公园。根据“When you are sad, being in the park (with many green trees) can make you feel better.”可知是去公园,故选C。
49.A 50.A 51.C 52.C 53.B
【导语】本文介绍了不同颜色代表的不同情绪状态以及对应的调节方法。
49.句意:我很生气。我可以深呼吸并数到十。A生气的,B开心的,C无聊的,根据“If you are angry, you are feeling red. You can take a deep breath (深呼吸)and count to ten. ”可知生气时可以深呼吸并数到十。故选A。
50.句意:文中划线部分的单词bored,汉语意思可能是无聊。根据“If you’re bored, you are feeling grey.”可知bored对应无聊状态。故选A。
51.句意:你感到害怕。你可以寻求帮助。A听音乐,B唱歌跳舞,C寻求帮助,根据“If you’re afraid, you are feeling yellow. Oh, no! What can you do You can ask for help. ”可知害怕时应寻求帮助。故选C。
52.句意:你和朋友争吵。你感到生气。A粉色,B灰色,C红色,根据“If you are angry, you are feeling red.”可知争吵时感到生气对应红色。故选C。
53.句意:文章题目可能是多彩的情绪。A不良情绪,B多彩的情绪,C良好情绪,根据全文描述不同颜色代表不同情绪。故选B。
54.C 55.A 56.B 57.B
【导语】本文主要讲述了如何处理自己的情绪。
54.句意:下划线单词“emo”在中文中意为“______”。根据原文“Emo is short for “emotional”. It means someone has big feelings, such as anger, worry, sadness.”其中emotional情感的,可知emo是有情绪的,故选C。
55.句意:你考试成绩不好,你可能会感到______。A难过的,B开心的,C生气的。根据原文“When you don’t do well in an exam, you may feel sad.”可知考试不好,会感到难过,故选A。
56.句意:“他们让你大喊大叫。”它们是______。A考试,B情感,C同班同学。根据原文“ Emotions will explode (爆炸). They make you shout and cry. ”可知它们是情绪,故选B。
57.句意:当你的情绪爆发时,你不应该做什么?A去滑冰。B和朋友打架。C抱抱你爸爸。根据文章意思,遇到不好的情绪时,我们要正确处理,不能和朋友打架,故选B。
58.B 59.C 60.A 61.C 62.B
【导语】本文主要讲了李明,丹尼,王红和珍妮昨天去公园的心情。
58.句意:李明昨天去了______。A动物园,B公园,C学校,根据“Li Ming, Danny, Wang Hong and Jenny went to the park yesterday.”,可知李明昨天去了公园,故选B。
59.句意:在早上,天气是______。A多云的,B下雨,C晴朗的,根据“In the morning, it was sunny and they were very happy.”,可知早上天气是晴朗的,故选C。
60.句意:正在下雨。丹尼很______。A兴奋的,B伤心的,C生气的,根据“But in the afternoon it was raining. Danny was very excited and he was dancing in the rain.”,可知丹尼是兴奋的,故选A。
61.句意:丹尼丢了他的______。A外套,B毛衣,C帽子,根据“Danny was scared and he lost his cap.”,可知丹尼丢了他的帽子,故选C。
62.句意:他们都_____晚了。A学校,B家,C晚餐,根据“And they were all late for home.”,可知他们都回家晚了,故选B。
63.A 64.C 65.A 66.C 67.B
【解析】63.略
64.略
65.略
66.略
67.略
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)