【期中考点培优】专题17 阅读理解-判断-2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优闽教版(三起)(含答案解析)

文档属性

名称 【期中考点培优】专题17 阅读理解-判断-2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优闽教版(三起)(含答案解析)
格式 docx
文件大小 55.8KB
资源类型 试卷
版本资源 闽教版(三年级起点)
科目 英语
更新时间 2025-11-10 12:29:36

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优闽教版(三起)
专题17 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
根据短文内容判断句子正误,正确的在括号内写“T”,错误的写“F”。
Last weekend, the Wu family were not happy in Sunny Hotel. The people in Rom 301 listened to loud (大声的) music for a long time. It was very noisy. The food in the hotel kitchen was cold and bad. The TV in the room didn’t work. The light was so dark that they couldn’t read. It wasn’t a good time for them in the hotel.
1.Last weekend the Wu family were very happy in Sunny Hotel. ( )
2.It was very noisy in Room 301. ( )
3.They had very delicious (美味的) food in the hotel kitchen. ( )
4.They didn’t watch TV because it didn’t work. ( )
5.They could read books in the evening. ( )
阅读短文,根据短文内容判断正误,对的填“T”, 错的填“F”。
My sister and I go shopping on Sunday (周日). She buys a bag and two books for me. The bag is thirty-six yuan and the books are twenty-four yuan.
She also buys a watch and an umbrella for herself. The watch is ninety yuan. The umbrella is ten yuan. They are one hundred yuan. We are very happy today.
6.My sister and I go swimming on Sunday. ( )
7.My sister buys a bag and two books for me. ( )
8.The books are twelve yuan. ( )
9.My sister buys nothing (什么也没有) for herself. ( )
10.We are very happy today. ( )
阅读短文,根据短文内容判断正(T)误(F)。
It was Saturday yesterday. Lili went to visit grandpa with her cousin. Grandpa was sick, so they took him to see a doctor. They went back to Grandpa’s house at 10:00. The house was a mess. They cleaned every room. At 11:30 they cooked delicious lunch. Grandpa was happy to be with them. In the afternoon they saw a dinosaur film. They were sad. There are no dinosaurs on the Earth now. So we should be friendly to the Earth and animals.
11.Lili went to visit Grandpa with her parents. ( )
12.They went back to Grandpa’s house at ten twenty. ( )
13.They cleaned every room because the house was a mess. ( )
14.Grandpa was sad to have lunch with them. ( )
15.We should be friendly to the Earth and animals. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
It was sunny last Sunday. I went to the zoo with my parents. We went there by bike. We saw many animals there. We were excited. I saw many monkeys and they’re my favourite animals. I ran to them. My parents saw two tigers (老虎). They went to them. After ten minutes, I was lost. I couldn’t see my parents. I was worried. I saw a policeman (警察). I ask him for help. He was kind and helpful. At last, I found my parents. We thanked the policeman.
16.I went to the zoo last Sunday. ( )
17.We went to the zoo by car. ( )
18.My favourite animals are tigers. ( )
19.I was worried because I couldn’t see my parents. ( )
20.The policeman was kind and helpful. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Laura is my good friend. She is from America. She likes Chinese food very much. She often has eggs and some milk for breakfast. She has lunch at school. She likes to eat rice, chicken, sweet potatoes and tofu. After school, she helps her mom to cook supper for her family. Laura is good at making jiaozi. She likes jiaozi best. Tomorrow is Mother’s Day. Laura is going to buy her mom a box of chocolate to celebrate her mom’s birthday. She loves her mom very much.
21.Laura is from the USA.( )
22.Laura’s favourite food is Chinese food. ( )
23.Laura has lunch at home. ( )
24.Laura is good at making jiaozi. ( )
25.Tomorrow is her father’s birthday. ( )
根据文段内容判断正误,对的写T, 错的写F。
Hi, my name is Jenny. I’m going to go to Beijing, Shanghai and Guangzhou during the vacation with Mary. First, We’re going to Shanghai. We’re going to meet some friends in Shanghai. Next, we’re going to Beijing. We’re going there by plane. Then, we’re going to shop for clothes in Guangzhou. I think it will be a great vacation.
26.It will be a bad vacation. ( )
27.We’re going to Shenzhen, Beijing and Guangzhou. ( )
28.We’re going to meet some friends in Shanghai. ( )
29.We’re going to Beijing by train. ( )
30.We’re going to shop for clothes in Guangzhou. ( )
阅读下列短文,对的写T,错的写F。
Mrs. Zhang is taking children to the museum (博物馆). They are going to research animals. First, Mingming is going to read the textbook and find information. But he can’t find it. So Mrs. Zhang is going to help him find it. Then, John is going to collect some pictures about animals. Lastly, they are going to talk about the animals and write a report.
31.Mingming is going to collect some pictures. ( )
32.The children are going to research animals together. ( )
33.John is going to read and find some information. ( )
34.The children are going to write a report about animals. ( )
35.Mrs. Zhang is going to help Mingming. ( )
根据短文内容,判断下列句子的正(T)误(F)。
Hello, I’m Linda. I’m going to have a busy weekend. On Saturday, I’m going to Jinniu Mountain with my classmates. We are going to draw pictures and take photos(拍照). On Sunday, I’m going to the supermarket with my parents. We are going to go there after lunch. Then, in the evening, we are going to visit my grandparents. We are going to have supper together. We are going to have a happy time. What about you What are you going to do this weekend
36.Linda is going to watch TV at home this weekend. ( )
37.They are going to Jinniu Mountain on Sunday. ( )
38.They are going to the supermarket on Sunday afternoon. ( )
39.Linda is going visit her grandparents with her sister. ( )
40.Linda will have supper in her grandparents’ home on Sunday. ( )
让我们跟着Linda去逛逛他们的图书馆吧,请根据短文判断句子正(T)误(F)。
Hello. I’m Linda. Our city library is open from Monday to Saturday. There are many books, CDs and DVDs. You can read books and use the computers. There are maps, photos and newspapers too. Sam and I are going to do a science project about animals. We will go to the city library to find information from books and CDs. Amy is going to China next year. She wants to know more about China. She will look for photos and read maps. We can borrow three books at a time. But we should give them back in two weeks. We should be quiet in the library.
41.You can go to the library on Sunday. ( )
42.You can read books and use the computers in the library. ( )
43.Amy wants to get information about animals. ( )
44.We should give books back in three weeks. ( )
45.You can’t talk to your friends in the library. ( )
阅读理解,判断下列句子正(T)误(F)。
These are Zhang Peng’s teachers. His science teacher is Miss Green. She has long hair. She is funny. Her favourite food is beef. His English teacher Miss White has short hair. She is very kind. She often reads books on the weekend. Mr Young is his music teacher. He is old. He’d like some noodles for lunch. Who’s his art teacher
Oh, he’s Mr Jones. He’s very young and he has glasses. Zhang Peng has art classes on Tuesdays and Wednesdays. Mr Li is his maths teacher. He is strict. He often plays football on the weekend. Zhang Peng likes his teachers.
46.Miss Green is funny and has long hair. ( )
47.Miss White is Zhang Peng’s Chinese teacher. ( )
48.Mr Young would like some noodles for lunch. ( )
49.Zhang Peng has art classes on Wednesdays and Thursdays. ( )
50.Mr Li often plays football on the weekend. ( )
阅读理解。根据短文的内容判断下列句子的对(T)错(F)。
Hi, I’m Lucy. Welcome to our school! This is Mr Black. He is our head teacher. He’s strict, but he’s kind sometimes. That is Mr Zhang. He’s our Chinese teacher. He’s young and thin. The woman is our PE teacher. She’s tall and strong. Who’s that young man Oh, he’s Mr Liu, our English teacher. He’s very funny. We like him very much. We like English class, too.
51.Mrs Black is Lucy’s head teacher. ( )
52.Mr Zhang teaches Chinese. ( )
53.Lucy’s PE teacher is tall and strong. ( )
54.Mr Liu is a young English teacher. ( )
55.Students like Mr Liu, but don’t like his class. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
My name is Lily. I’m a student. I get up at 7:00. I have breakfast at 7:20. Then I go to school. It’s 9:00. It’s time for Chinese class. I like Chinese very much. My Chinese teacher is Miss Green. She is very kind.
56.Lily is a student. ( )
57.Lily gets up at 6:30. ( )
58.Lily has breakfast at 7:20. ( )
59.It’s 9:00. It’s time for math class. ( )
60.Miss Green is Lily’s Chinese teacher. ( )
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
I’m Jane. I have three new teachers, a science teacher, an art teacher and an English teacher. My science teacher is Mr Liu. He’s old and funny. My art teacher is Miss Zhao. She’s pretty and young. My English teacher is Mrs Sun. She’s kind. We all like her.
61.Jane has two new teachers. ( )
62.Jane’s art teacher is old. ( )
63.Jane’s English teacher is Mrs Sun. ( )
64.Jane’s science teacher is tall and young. ( )
65.Mrs Sun is kind. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Hi! I’m Wang Tao. I’m a boy. I’m 12 years old. I’m from China. I’m friendly and funny. My favourite food is fish. This is my Chinese teacher. She is Ms. Wang. She is friendly. Sometimes she is strict. We have Chinese on Mondays and Fridays. And we have reading class on Wednesdays. I like storybooks.
66.Wang Tao is a funny and friendly boy. ( )
67.Wang Tao likes beef. ( )
68.Ms. Wang is friendly and strict. ( )
69.Wang Tao can read storybooks on Mondays and Wednesdays. ( )
70.Wang Tao has Chinese on Mondays and Fridays. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
I have a good friend. His name is Jack. He is from Australia. Jack is clever and hard-working. He is good at science and he likes robots very much. He can make small robots. They can walk and talk. Jack also likes sports. He is in the school basketball team. He plays basketball well. After school, he often plays basketball with his classmates. He is a lovely boy. We all like him.
71.Jack is the writer’s good friend. ( )
72.Jack is from America. ( )
73.Jack is good at science and likes robots. ( )
74.Jack can make robots that can fly. ( )
75.Jack is in the school football team. ( )
阅读短文,判断对错,对的写“T”,错的写“F”。
On the weekend, Sarah shares her day with her friends.
Today is Friday. It is a sunny day. I am at Mark’s school. His school is so good. There are many beautiful flowers and green trees.
Peter is my friend. He is from the UK. He is tall and strong. He likes sports very much. Mr Wu is his PE teacher, and he is funny. His students all like him.
Teachers and students often eat lunch at their lunchroom. Some of them have chicken and hamburgers. Some love noodles and ice cream. The food is so delicious.
In the afternoon, we have a PE class with Mr Wu. What a friendly school!
76.Peter is from USA.( )
77.Mark has a P E class on Mondays. ( )
78.The food in teachers’ and students’ lunch room is not delicious. ( )
79.Peter and his classmates all like their PE teacher. ( )
80.Sarah has a good day at Peter’s school. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Chen Jie is my friend. She is eleven years old. She is tall and quiet. We often play pingpong together. We have P. E, art and English on Tuesday (星期二). It’s my favourite day. I like English. Look, that is my math teacher. He’s very kind. His name is Li Teng. He is strict.
81.Chen Jie is eleven years old. ( )
82.Chen Jie is short and quiet. ( )
83.We often play football together. ( )
84.We have P. E, art and English on Monday. ( )
85.My math teacher is very kind and strict. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
My name is Emily. I am a student at a primary school. My school is not big, but it is beautiful. There are 18. classrooms in our school. My classroom is on the first floor. In my class, I have a good friend. Her name is Alice. We have many hobbies. I like flying kites in spring and making snowmen in winter. She likes flying kites. But she doesn’t like making snowmen. She likes having picnics. I usually fly kites with her in the park on Sundays.
86.Emily’s school is big and beautiful. ( )
87.Alice and Emily are good friends. ( )
88.Emily likes making snowmen. ( )
89.Emily and Alice both like making snowmen. ( )
90.The two girls usually fly kites in the park on Sundays. ( )
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.F 2.T 3.F 4.T 5.F
【导语】本文主要介绍了姓吴的一家人在阳光旅馆糟糕的周末。
1.句意:上周末吴家人在阳光旅馆非常高兴。根据文中“Last weekend, the Wu family were not happy in Sunny Hotel.”可知上周末吴家人在阳光旅馆并不高兴,句子与原文不符,故答案为F。
2.句意:301室非常吵闹。根据文中“The people in Room 301 listened to loud (大声的) music for a long time. It was very noisy.”可知301室的人听音乐的声音很大,非常吵闹,句子与原文相符,故答案为T。
3.句意:他们在旅馆厨房吃了非常美味的食物。根据文中“The food in the hotel kitchen was cold and bad.”可知旅馆厨房的食物又冷又糟糕,并不美味,句子与原文不符,故答案为F。
4.句意:他们没有看电视因为电视坏了。根据文中“The TV in the room didn’t work.”可知他们房间里的电视坏了,句子与原文相符,故答案为T。
5.句意:他们可以在晚上读书。根据文中“The light was so dark that they couldn’t read.”可知旅馆灯光太暗,不能读书,句子与原文不符,故答案为F。
6.F 7.T 8.F 9.F 10.T
【导语】本文主要介绍了作者和姐姐去购物买了什么。
6.句意:我和我的姐姐在周日去游泳。根据“My sister and I go shopping on Sunday (周日).”可知作者和姐姐周日去购物,句子和短文不相符,故答案为F。
7.句意:我的姐姐为我买了一个包和两本书。根据“She buys a bag and two books for me.”可知作者的姐姐为作者买了一个包和两本书。句子和短文相符,故答案为T。
8.句意:书12元。根据“The bag is thirty-six yuan and the books are twenty-four yuan.”可知书24元,句子和短文不符,故答案为F。
9.句意:我的姐姐为她自己什么也没买。根据“She also buys a watch and an umbrella for herself.”可知姐姐为自己买了一个手表和一把雨伞,句子和短文不符,故答案为F。
10.句意:我们今天是非常开心的。根据“We are very happy today.”可知作者姐姐今天是开心的,句子和短文相符,故答案为T。
11.F 12.F 13.T 14.F 15.T
【导语】本文介绍了丽丽和她的表兄妹上周六去探望生病的爷爷,他们带爷爷去看医生,然后回家打扫房间、做午饭,下午看了一部关于恐龙的电影,并由此感悟要爱护地球和动物。
11.句意:丽丽和她的父母一起去探望爷爷。根据原文“Lili went to visit grandpa with her cousin.”可知她是和她的表兄妹一起去的,不是和父母,故答案为F。
12.句意:他们在十点二十分回到了爷爷的家。根据原文“They went back to Grandpa’s house at 10:00.”可知他们是十点整回到爷爷家的,故答案为F。
13.句意:他们打扫了每个房间,因为房子很乱。根据原文“The house was a mess. They cleaned every room.”可知他们打扫了每个房间,因为房子很乱,故答案为T。
14.句意:爷爷和他们一起吃午饭时很伤心。根据原文“Grandpa was happy to be with them.”可知爷爷和他们在一起时是开心的,故答案为F。
15.句意:我们应该对地球和动物友好。根据原文“So we should be friendly to the Earth and animals.”可知我们应该对地球和动物友好,故答案为T。
16.T 17.F 18.F 19.T 20.T
【导语】本文讲了作者上周天去动物园的事情。
16.句意:我上周天去了动物园。根据“It was sunny last Sunday. I went to the zoo with my parents.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
17.句意:我们开车去的动物园。根据“We went there by bike.”,可知骑自行车去的动物园,故答案为F。
18.句意:我最喜欢的动物是老虎。根据“I saw many monkeys and they’re my favourite animals.”,可知是猴子,故答案为F。
19.句意:我很担心,因为我看不到我的父母了。根据“I couldn’t see my parents. I was worried.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
20.句意:警察友善且有帮助。根据“I saw a policeman (警察). I ask him for help. He was kind and helpful.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
21.T 22.T 23.F 24.T 25.F
【导语】本文作者介绍了朋友劳拉的个人信息,对中国食物的喜爱及明天的计划。
21.句意:劳拉来自美国。根据“She is from America.她来自美国。”可知题干与原文相符,故答案为T。              
22.句意:劳拉最喜欢的食物是中国菜。根据“She likes jiaozi best.她最喜欢饺子。”可知题干与原文相符,故答案为T。  
23.句意:劳拉在家吃午饭。根据“She has lunch at school.她在学校吃午饭。”可知题干与原文不相符,故答案为F。  
24.句意:劳拉擅长做饺子。根据“Laura is good at making jiaozi.劳拉擅长做饺子。”可知题干与原文相符,故答案为T。  
25.句意:明天是她父亲的生日。根据“Tomorrow is Mother’s Day.明天是母亲节。”可知题干与原文不相符,故答案为F。  
26.F 27.F 28.T 29.F 30.T
【导语】本文讲了假期的计划与安排。
26.句意:这将是一个糟糕的假期。根据“I think it will be a great vacation.”,可知这将是一个很棒的假期,故答案为F。
27.句意:我们要去深圳,北京和广州。根据“I’m going to go to Beijing, Shanghai and Guangzhou during the vacation with Mary.”,可知要去北京,上海和广州,故答案为F。
28.句意:我们要去上海见一些朋友。根据“We’re going to meet some friends in Shanghai.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
29.句意:我们要坐火车去北京。根据“Next, we’re going to Beijing. We’re going there by plane.”,可知要坐飞机去北京,故答案为F。
30.句意:我们要去广州买衣服。根据“Then, we’re going to shop for clothes in Guangzhou.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
31.F 32.T 33.F 34.T 35.T
【导语】本文讲了张老师正带孩子们去博物馆,他们将要研究动物。
31.句意:明明打算收集一些照片。根据“First, Mingming is going to read the textbook and find information.”,可知明明打算阅读课本并找信息,故答案为F。
32.句意:孩子们打算一起研究动物。根据“Mrs. Zhang is taking children to the museum (博物馆). They are going to research animals.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
33.句意:约翰打算阅读并查找一些信息。根据“Then, John is going to collect some pictures about animals.”,可知约翰打算收集一些关于动物的照片,故答案为F。
34.句意:孩子们打算写一篇关于动物的报告。根据“Lastly, they are going to talk about the animals and write a report.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
35.句意:张老师打算帮助明明。根据“First, Mingming is going to read the textbook and find information. But he can’t find it. So Mrs. Zhang is going to help him find it.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
36.F 37.F 38.T 39.F 40.T
【导语】本文讲了周末的计划与安排。
36.句意:琳达这个周末要在家看电视。根据全文的描述可知琳达这个周末不看电视,故答案为F。
37.句意:他们星期天要去金牛山。根据“On Saturday, I’m going to Jinniu Mountain with my classmates.”,可知星期六要去金牛山,故答案为F。
38.句意:他们星期天下午要去超市。根据“On Sunday, I’m going to the supermarket with my parents.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
39.句意:琳达要和她姐姐去看望她的祖父母。 根据“I’m going to the supermarket with my parents. We are going to go there after lunch. Then, in the evening, we are going to visit my grandparents.”,可知要和父母去看望祖父母,故答案为F。
40.句意:星期天,琳达将在她祖父母家吃晚饭。根据“Then, in the evening, we are going to visit my grandparents. We are going to have supper together.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
41.F 42.T 43.F 44.F 45.T
【导语】本文介绍琳达所在城市的图书馆。
41.句意:你可以在周日去图书馆。根据“Our city library is open from Monday to Saturday.”可知琳达城市的图书馆周一至周六开放。句子与原文不符,故答案为F。
42.句意:你可以在图书馆里看书和使用电脑。根据“You can read books and use the computers.”可知可以在图书馆里看书和使用电脑。句子与原文相符,故答案为T。
43.句意:艾米想要获取有关动物的信息。根据“She wants to know more about China.”可知艾米想要了解更多关于中国的情况。句子与原文不符,故答案为F。
44.句意:我们应该在三周内归还书籍。根据“But we should give them back in two weeks.”可知我们应在两周内归还。句子与原文不符,故答案为F。
45.句意:你不能在图书馆里和朋友交谈。根据“We should be quiet in the library.”可知我们在图书馆里应该保持安静。句子与原文相符,故答案为T。
46.T 47.F 48.T 49.F 50.T
【导语】本文介绍了张鹏的老师。
46.句意:格林小姐很有趣,有长头发。根据“His science teacher is Miss Green. She has long hair. She is funny.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
47.句意:怀特小姐是张鹏的语文老师。根据“His English teacher Miss White has short hair.”,可知怀特小姐是张鹏的英语老师,故答案为F。
48.句意:杨先生午饭想要一些面条。根据“Mr Young is his music teacher. He is old. He’d like some noodles for lunch.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
49.句意:张鹏星期三和星期四有美术课。根据“Zhang Peng has art classes on Tuesdays and Wednesdays.”,可知星期二和星期三有美术课,故答案为F。
50.句意:李先生周末经常踢足球。根据“Mr Li is his maths teacher. He is strict. He often plays football on the weekend.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
51.F 52.T 53.T 54.T 55.F
【导语】本文主要介绍了露西的老师。
51.句意:布兰克夫人是露西的校长。根据“This is Mr Black. He is our head teacher.”可知布兰克先生是校长,句子和短文不符,故答案为F。
52.句意:张先生教语文。根据“That is Mr Zhang. He’s our Chinese teacher.”可知张先生教语文。句子和短文相符,故答案为T。
53.句意:露西的体育老师又高又壮。根据“The woman is our PE teacher. She’s tall and strong.”可知露西的体育老师又高又壮。句子和短文相符,故答案为T。
54.句意:刘先生是一位年轻的英语老师。根据“Who’s that young man Oh, he’s Mr Liu, our English teacher.”可知刘先生是一位年轻的英语老师。句子和短文相符,故答案为T。
55.句意:学生们喜欢刘先生,但是不喜欢他的课。根据“We like him very much. We like English class, too.”可知学生们喜欢刘先生,也喜欢他的课。句子和短文不符,故答案为F。
56.T 57.F 58.T 59.F 60.T
【导语】本文讲了莉莉的日常生活及语文老师。
56.句意:莉莉是一名学生。根据“My name is Lily. I’m a student.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
57.句意:莉莉六点半起床。根据“I get up at 7:00.”,可知7点起床,故答案为F。
58.句意:莉莉在7:20吃早餐。根据“I have breakfast at 7:20.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
59.句意:已经九点了。该上数学课了。根据“It’s 9:00. It’s time for Chinese class.”,可知该上语文课,故答案为F。
60.句意:格林老师是莉莉的语文老师。根据“My Chinese teacher is Miss Green.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
61.F 62.F 63.T 64.F 65.T
【导语】本文介绍了简的三位新老师。
61.句意:简有两位新老师。根据“I have three new teachers, a science teacher, an art teacher and an English teacher.”,可知简有三位新老师,故答案为F。
62.句意:简的美术老师年纪大了。根据“My art teacher is Miss Zhao. She’s pretty and young.”,可知美术老师是年轻的,故答案为F。
63.句意:简的英语老师是孙老师。根据“My English teacher is Mrs Sun.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
64.句意:简的科学老师又高又年轻。根据“My science teacher is Mr Liu. He’s old and funny.”,可知科学老师又老又有趣,故答案为F。
65.句意:孙老师很善良。根据“My English teacher is Mrs Sun. She’s kind.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
66.T 67.F 68.T 69.F 70.T
【导语】本文主要介绍王涛的个人信息及其老师和在学校的课程。
66.句意:王涛是一个有趣且友好的男孩。根据“I’m friendly and funny.”可知是有趣且友好的,故答案为T。
67.句意:王涛喜欢牛肉。根据“My favourite food is fish.”可知喜欢鱼肉,故答案为F。
68.句意:王老师是友好的和严格的。根据“She is friendly. Sometimes she is strict.”可知是友好的和严格的,故答案为T。
69.句意:王涛能在周一和周三看故事书。根据“And we have reading class on Wednesdays. I like storybooks.”可知是周三能看故事书,故答案为F。
70.句意:王涛在周一和周五有语文课。根据“We have Chinese on Mondays and Fridays.”可知是周一和周五有语文课,故答案为T。
71.T 72.F 73.T 74.F 75.F
【导语】本文主要介绍了作者的好朋友杰克。
71.句意:杰克是作者的好朋友。根据“I have a good friend. His name is Jack.”可知杰克是作者的好朋友,句子和短文相符,故答案为T。
72.句意:杰克来自美国。根据“He is from Australia.”可知杰克来自澳大利亚,句子和短文不符,故答案为F。
73.句意:杰克擅长科学并且喜欢机器人。根据“He is good at science and he likes robots very much.”可知杰克擅长科学并且喜欢机器人。句子和短文相符,故答案为T。
74.句意:杰克会制作会飞的机器人。根据“He can make small robots. They can walk and talk.”可知杰克会制作会说话和走路的机器人,句子和短文不符,故答案为F。
75.句意:杰克在学校足球队。根据“He is in the school basketball team.”可知杰克在学校篮球队,句子和短文不符,故答案为F。
76.F 77.F 78.F 79.T 80.F
【导语】本文介绍萨拉和朋友分享她周五的一天。
76.句意:皮特来自美国。根据“He is from the UK.”可知皮特来自英国。句子与原文不符,故答案为F。
77.句意:马克星期一上体育课。根据“Today is Friday. In the afternoon, we have a PE class with Mr Wu.”可知是星期一下午他们和吴老师上体育课。句子与原文不符,故答案为F。
78.句意:老师和学生午餐室的食物不好吃。根据“The food is so delicious.”可知食物是美味的。句子与原文不符,故答案为F。
79.句意:彼得和他的同学都喜欢他们的体育老师。根据“His students all like him.”可知他的学生都喜欢他。句子与原文相符,故答案为T。
80.句意:萨拉在彼得的学校度过了愉快的一天。根据“I am at Mark’s school.”可知萨拉在马克的学校。句子与原文不符,故答案为F。
81.T 82.F 83.F 84.F 85.T
【导语】本文主要介绍我的朋友陈洁,我喜欢的一天,科目和我的数学老师。
81.句意:陈洁11岁。根据文中句子“She is eleven years old.”可知陈洁是11岁,故答案为T。
82.句意:陈洁是矮的和安静的。根据文中句子“She is tall and quiet. ”可知陈洁又高又安静,故答案为F。
83.句意:我们经常一起踢足球,根据文中句子“We often play ping-pong together. ”可知是经常一起打乒乓球,故答案为F。
84.句意:我们在星期一有体育课,美术课和英语课。根据文中句子“We have P.E, art and English on Tuesday (星期二). ”可知在星期二才有体育课,美术课和英语课,故答案为F。
85.句意:我的数学老师非常和蔼和严格。根据文中句子“He’s very kind. He is strict.”可知数学老师是和蔼又严格,故答案为T。
86.F 87.T 88.T 89.F 90.T
【导语】本文介绍了埃米莉的学校以及她和好朋友艾丽斯的爱好等情况。
86.句意:埃米莉的学校又大又漂亮。根据“My school is not big, but it is beautiful.”,可知埃米莉的学校不大但漂亮,故答案为F。
87.句意:艾丽斯和埃米莉是好朋友。根据“In my class, I have a good friend. Her name is Alice.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
88.句意:埃米莉喜欢堆雪人。根据“I like flying kites in spring and making snowmen in winter.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
89.句意:埃米莉和艾丽斯都喜欢堆雪人。根据“I like flying kites in spring and making snowmen in winter. She likes flying kites. But she doesn't like making snowmen.”,可知艾丽斯不喜欢堆雪人,题干与短文不符,故答案为F。
90.句意:这两个女孩通常在周日去公园放风筝。根据“I usually fly kites with her in the park on Sundays.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录