【期中考点培优】专题18 阅读理解-选择-2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优闽教版(三起)(含答案解析)

文档属性

名称 【期中考点培优】专题18 阅读理解-选择-2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优闽教版(三起)(含答案解析)
格式 docx
文件大小 57.9KB
资源类型 试卷
版本资源 闽教版(三年级起点)
科目 英语
更新时间 2025-11-10 12:30:13

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优闽教版(三起)
专题18 阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,选择正确的答案。
Mike comes from America. He is twelve. His father Mr Brown works in a big shop in Beijing. Mike has a sister. Her name is Kate. She is only four. It is Saturday today. Mike’s family is all at home. Mr Brown is sitting in a chair and reading today’s newspaper. Mrs Brown is out of the house. She is watering the flowers. Is Mike with his mother No, he is cleaning his new bike. Where is Kate She is in her room. She is playing with her cat. What a happy family!
1.Mike is from ______. ( )
A.America B.China C.the UK
2.Mr Brown works in ______. ( )
A.Moscow B.Beijing C.New York
3.It is ______ today. ( )
A.Sunday B.Friday C.Saturday
4.Is Mrs Brown watering the flowers ( )
A.Yes, she is. B.No, she isn’t. C.We don’t know.
5.Mike is ______. ( )
A.reading today’s newspaper B.playing with her cat C.cleaning his new bike
阅读理解,选择合适的选项。
My name is Lily. I have a pen pal. Her name is Amy. She lives in Australia. Amy is a lovely girl. She is young, only eleven years old. But she is very clever. She can speak English and a little Chinese. Amy is hard-working. She likes studying science. She wants to be a scientist in the future. She also likes playing the piano. She plays it every evening. On weekends, she often jumps rope with her friends. She says it’s good for her health.
6.Where does Amy live ( )
A.In China. B.In Australia. C.In America.
7.How old is Amy ( )
A.10. B.11. C.12.
8.What language can Amy speak ( )
A.English and Chinese. B.Only English. C.Only Chinese.
9.What does Amy want to be in the future ( )
A.A singer. B.A scientist. C.A teacher.
10.What does Amy often do on weekends ( )
A.Plays the piano. B.Studies science. C.Jumps rope.
阅读短文,选择正确的答案。
Hi, I’m Lily. I have a good friend. Her name is Sarah. She is polite. We are in the same class. We go to school from Monday to Friday. We have four classes in the morning and two in the afternoon. I like Tuesdays, because we have an art class on Tuesdays. I can draw pictures in art class. Sarah likes Fridays. We have a music class on Fridays. Our music teacher is Miss Yang. She sings well. She is very kind. We have lunch at school. My favourite food is sandwiches. Sarah likes hamburgers best.
We all like the weekend. We can play ping-pong on the weekend.
11.Sarah is ______. ( )
A.polite B.quiet C.kind
12.How many classes do they have every day ( )
A.Two. B.Four. C.Six.
13.______ is their music teacher. ( )
A.Miss Yang B.Mr Yang C.Mrs Yang
14.Sarah’s favourite food is ______. ( )
A.sandwiches B.hamburgers C.fish
15.They often ______ on the weekend. ( )
A.paint B.sing C.play sports
阅读短文,根据短文内容从A、B、C三个选项中选出最佳答案。
My name is Sam. Tomorrow is Saturday. We have no classes. My parents aren’t going to work. but we are going to be very busy tomorrow. My mother is going to buy some food. My father is going to visit my aunt and uncle. I’m going to the bookstore by bus. Then I’m going to buy a postcard. Tomorrow evening we are going to visit my grandparents and have a big dinner. After that we are going to the cinema. We’re going to see the film ET. The Extra-Terrestrial (《ET. 外星人》). I think we are going to have a nice weekend.
16.Today is ______. ( )
A.Sunday B.Saturday C.Friday
17.Does Sam have classes tomorrow ( )
A.Yes, he does. B.No, he doesn’t. C.Yes, he is.
18.How is Sam going to the bookstore ( )
A.By car. B.By bike. C.By bus.
19.Where are Sam’s family going tomorrow evening ( )
A.Visit Sam’s grandparents. B.Have a big dinner. C.The cinema
20.Will they like this weekend ( )
A.Yes, they will. B.No, they don’t. C.Yes, it is.
根据文段内容选择正确的答案。
My name is Leo. Tomorrow is the weekend. We have no classes. My parents aren’t going to work, but we’re going to be very busy tomorrow. I’m going to play computer games with my cousin. My mother is going to the supermarket. My father is going to visit my grandparents. Tomorrow evening we’re going to have a big dinner. After that, we’re going to the movie theater. I think we will have a nice weekend.
21.My parents __________ going to work. ( )
A.are B.aren’t C.don’t
22.I’m going to play __________. ( )
A.a game B.computer games C.soccer
23.My mother is going to the ___________. ( )
A.bookshop B.bank C.supermarket
24.My father is going to visit my ___________. ( )
A.grandparents B.aunt C.cousin
25.We’re going to have a ___________ weekend. ( )
A.free B.bad C.nice
阅读短文,选择正确的答案。
Hello, I’m Linda. I’m going to have a busy weekend. On Saturday, I’m going to Taiyang Mountain with my classmates. We’re going to draw pictures. On Sunday, I’m going to the supermarket with my parents. We’re going to go there after lunch. Then, in the evening, we’re going to visit my grandparents. We are going to have dinner together. We’re going to have a happy time. What about you What are you going to do this weekend
26.Linda is going to have a ______ weekend. ( )
A.free B.busy C.nice
27.Linda is going to Taiyang Mountain ______. ( )
A.on Monday B.on Sunday C.on Saturday
28.Linda is going to visit her grandparents with her ______. ( )
A.classmates B.parents C.sister
29.They are going to ______ together. ( )
A.have breakfast B.have lunch C.have dinner
30.Are they going to have a happy time ( )
A.Yes, they are. B.No, they aren’t. C.We don’t know.
阅读材料,选择正确的答案。
Summer Camp (夏令营)WHEN: July 10th ~ July 15th WHERE: Mount Mangdang, Yongcheng WHO: Students from Grade (年级) 3 to Grade 6 WHAT: You will meet many new friends here. You will go cycling (骑行). You will go on a picnic with your new friends. You will visit a museum (博物馆). You will go to a farm and feed (投喂) animals there. You will play games. RSVP: Will you come to the camp Please send an email to happytom@ by July 5th.
31.When is the summer camp ( )
A.In January. B.In March. C.In July.
32.Where is the summer camp ( )
A.In Mount Mangdang. B.In Sun Moon Lake. C.In Renmin Park.
33.Who can go to the summer camp ( )
A.Amy, a student in Grade 1.
B.Helen, a student in Grade 2.
C.Betty, a student in Grade 5.
34.What can’t the students do in the summer camp ( )
A.Go shopping. B.Go cycling. C.Feed animals.
35.Which is RIGHT ( )
A.The students can go to the summer camp for seven days.
B.The students can send an email to go to the summer camp.
C.The students can’t go to a farm in the summer camp.
阅读短文,选择正确答案。
Now I am on a trip. Today I want to go shopping. I would like to buy some gifts for my family. I want to buy some tea for my grandfather. He likes to drink tea. I want to buy some fruit for my grandmother. She likes to eat fruit. I want to buy a T-shirt for my father. He likes to play basketball. I want to buy a sweater for my mother, because winter is coming.
36.I want to buy gifts for ______. ( )
A.my friends B.my family C.my teachers
37.—What do you want to buy for your grandfather ( )
—______
A.Some fruit. B.Some clothes. C.Some tea.
38.Now I am on a trip. It’s in ______. ( )
A.spring B.summer C.autumn
39.—Does your grandmother like to eat fruit ( )
—______
A.Yes, she does. B.No, she does. C.No, she doesn’t.
40.My father likes to ______. ( )
A.play football B.play ping-pong C.play basketball
41.I want to buy ______ for my mother. ( )
A.a T-shirt B.a sweater C.a dress
阅读幽默小短文,选择最恰当的答案。
______
It’s the first day of school. The head teacher walks around and hears a big noise from one of the classrooms. He walks in and sees the tallest boy talking loudly. The head teacher gets annoyed. He takes the boy out into his office. “You know you must stay here and wait,” he says to the boy.
Then he goes back to the classroom. “Stop talking! The head teacher shouts. The class goes quiet at once. The head teacher gives a speech about “good manners (礼貌)” for half an hour.
“That’s all, class. Now,” he says, “do you have any questions ”
One girl stands up slowly and asks. “Please sir,” she asks, “can you let our teacher back You just take him out.”
42.On the first day of school, the head teacher hears a big noise from ______. ( )
A.one office B.one classroom C.many classrooms
43.After the head teacher shouts, the class ______. ( )
A.is quiet B.is very happy C.is still making noise
44.The boy in the office is ______. ( )
A.the new student B.the noisy student C.the students’ teacher
45.The underlined word “annoyed” means ______. ( )
A.安静的 B.开心的 C.生气的
46.Which one do you think is the best title ( )
A.Who is so quiet B.Who is so noisy C.Good manners.
阅读短文,选择正确答案。
Hi! I’m John. I’m from Willow School. Today is Monday. We have maths, Chinese and computer. I like computer. Mr Zhang is my computer teacher. He is very strong and funny. We like him very much.
We have beef noodles and fish for lunch on Fridays. I don’t like beef noodles. Sandwich is my favourite.
Saturdays are my favourite days. I often play football on Saturdays. Of course (当然), I do my homework too. What about you
47.What day is it tomorrow ( )
A.Thursdays. B.Tuesday. C.Friday.
48.What do they have for lunch on Fridays ( )
A.Bread and rice. B.Fish and sandwiches. C.Beef noodles and fish.
49.What is John’s computer teacher like ( )
A.He is tall and thin. B.He’s strong and funny. C.He is so heavy.
50.Does John like his computer teacher ( )
A.Yes, he does. B.No, he doesn’t. C.We don’t know.
51.What does John do on Saturdays ( )
A.He often plays computer games.
B.He often plays football and does his homework.
C.He often watches TV and plays ping-pong.
阅读短文,根据其内容选择最佳选项。
Hi! I’m Mr Zhang, an English teacher and a class teacher(班主任). Every morning, I ride my bike to school at 6:30, and it takes about 40 minutes. After having breakfast, I usually begin my work at 8:00.
I have three classes every day, and two classes are in the morning. I use fun games to help students learn English. After lunch, I check(检查) their homework and give useful tips(建议). These help my students a lot. At 4:20, I usually play football with my students. We just like playing sports for fun. We don’t play for competitions. We all love this active(活跃的) time. After that, I go home at 6:30 pm.
I love teaching and helping students. Every day is wonderful to me!
52.What time does Mr Zhang get to school every morning ( )
A.At half past six. B.At seven ten. C.At eight o’clock.
53.How many classes does Mr Zhang have in the afternoon ( )
A.Three. B.Two. C.One.
54.What DOESN’T Mr Zhang do to help students learn English ( )
A.Use fun games. B.Check their homework and give useful tips. C.Read English stories.
55.Why does Mr Zhang play football with his students ( )
A.He is a PE teacher. B.He likes playing sports. C.He wants to win a competition.
56.Which is the best title for the passage ( )
A.My Wonderful Working Day B.My Great Students and I C.An English Teacher
阅读理解。
Li Hua is a primary student. He lives in Shanghai. He is happy in this term. Because he has some new teachers and classmates at school. Mr Zhao is Li Hua’s new PE teacher. He is kind. He can play football and volleyball. Mr Hu is his new maths teacher. He is clever and funny. His class is very interesting. Li Hua enjoys his class very much. Sun Wei is Li Hua’s new classmate. He is a quiet boy, but sometimes he is active. He likes playing basketball. Li Hua likes it too. So, they often play basketball on the weekend. They are good partners.
57.Li Hua is a boy from ______. ( )
A.Shandong B.Shanghai C.Shenyang D.Shanxi
58.Mr Zhao is a ______ teacher. He’s ______. ( )
A.maths; kind B.PE; clever C.PE; kind D.maths; clever
59.What’s Mr Hu like ( )
A.He likes playing football. B.He is clever and kind.
C.He is kind and funny. D.He is clever and funny.
60.Is Sun Wei active ( )
A.Yes, she is. B.No, she isn’t. C.Yes, he is. D.No, he isn’t.
61.What do Li Hua and Sun Wei often do on the weekend ( )
A.They often play football. B.They often play basketball.
C.They often play volleyball. D.They often play baseball.
根据短文选择正确答案。
Hi, I am Lily. I have a good friend. Her name is Sarah. She is polite. We are in the same class. We go to school from Monday to Friday. We have four classes in the morning and two in the afternoon. I like Tuesdays, because we have art class on Tuesdays. I can draw pictures in art class. Sarah likes Fridays. We have music class on Fridays. The music teacher is Miss Yang. She sings well. She is very kind. We have lunch at school. My favourite food is beef. Sarah likes hamburgers best. We all like the weekend. We can play ping-pong on the weekend.
62.What’s Sarah like ( )
A.She’s polite. B.She’s quiet. C.She’s funny.
63.How many classes do they have every day ( )
A.Two. B.Four. C.Six.
64.Who is their music teacher ( )
A.Miss Yang. B.Ms Yang. C.We don’t know.
65.What is Sarah’s favourite food ( )
A.Beef. B.Hamburgers. C.Fish.
66.They often _______ on the weekend. ( )
A.draw B.sing C.play ping-pong
读短文,选择正确的答案。
Hello! My name is Zhang Peng. I am twelve years old. Chicken and vegetables are my favourite food. John is my good friend. He’s kind and polite. He likes vegetables, too. But he doesn’t like carrots. We have maths and art on Wednesdays and they are my favourite classes. My favourite teacher is Mr Li. He is strong and funny. I often play football with John on Saturdays. On Sundays, I often read books. I love weekends.
67.How old is Zhang Peng ( )
A.10. B.11. C.12.
68.What’s Zhang Peng’s favourite food ( )
A.Chicken and vegetables. B.Hamburgers. C.Carrots.
69.What are Zhang Peng’s favourite classes ( )
A.Art and English. B.Maths and art. C.English and maths.
70.What’s Mr Li like ( )
A.He’s strong and funny. B.He’s kind and polite. C.He’s young and active.
71.What does Zhang Peng often do on Sundays ( )
A.He plays football. B.He reads books. C.He watches TV.
阅读短文,选择正确的答案。
I am Sarah. I have three good friends. They are Amy, John and Tom. Amy likes winter, because her birthday is in January. She likes music. She is listening to music now. John’s birthday is on June 1st. It’s Children’s Day. He likes sports. Look! He is playing basketball. Tom’s birthday is in October. He likes autumn. Because he can pick apples in autumn. Is he picking apples now No, he is eating an apple. I like spring because spring is very beautiful. What am I doing I am reading a book.
72.Sarah has _________ good friends. ( )
A.two B.three C.four
73.Why does Amy like winter ( )
A.Because she can play in the snow.
B.Because she likes winter vacation.
C.Because her birthday is in winter.
74.Is John’s birthday on Children’s Day ( )
A.Yes, it is. B.No, he isn’t. C.No, it isn’t.
75.Is Tom picking apples now ( )
A.Yes, he is. B.No, he isn’t. C.Yes, she is.
76.What is Sarah doing ( )
A.She is reading a book. B.She is eating an apple. C.She is listening to music.
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.A 2.B 3.C 4.A 5.C
【导语】本文介绍了迈克一家人及星期六做的事情。
1.句意:迈克来自______。A美国,B中国,C英国,根据“Mike comes from America.”,可知来自美国,故选A。
2.句意:布朗先生在______工作。A莫斯科,B北京,C纽约,根据“Mr Brown works in a big shop in Beijing.”,可知在北京工作,故选B。
3.句意:今天是_______。A星期天,B星期五,C星期六,根据“It is Saturday today.”,可知今天是星期六,故选C。
4.句意:布朗夫人正在浇花吗?根据“Mrs Brown is out of the house. She is watering the flowers.”,可知布朗夫人正在浇花,答语为肯定回答,故选A。
5.句意:迈克正在_______。A看今天的报纸,B和她的猫玩,C清理他的新自行车,根据“Is Mike with his mother No, he is cleaning his new bike.”,可知正在清理自行车,故选C。
6.B 7.B 8.A 9.B 10.C
【导语】本文主要介绍了笔友艾米。
6.句意:艾米住在哪里?A在中国。B在澳大利亚。C在美国。根据“Her name is Amy. She lives in Australia.”可知艾米住在澳大利亚,故选B。
7.句意:艾米多大?根据“She is young, only eleven years old.”可知艾米11岁,故选B。
8.句意:艾米会说什么语言?A英语和汉语。B仅仅英语。C仅仅汉语。根据“She can speak English and a little Chinese.”可知艾米会说英语和一点汉语,故选A。
9.句意:艾米未来想成为什么?A一名歌手。B一名科学家。C一名老师。根据“She wants to be a scientist in the future.”可知艾米未来想成为科学家,故选B。
10.句意:艾米周末经常做什么?A弹钢琴。B学习科学。C跳绳。根据“On weekends, she often jumps rope with her friends.”可知艾米周末经常和朋友跳绳,故选C。
11.A 12.C 13.A 14.B 15.C
【导语】本文讲了学校生活和周末活动。
11.句意:萨拉是_____。A有礼貌的,B文静的,C善良的,根据“Her name is Sarah. She is polite.”,可知是有礼貌的,故选A。
12.句意:他们每天有多少节课?A两节。B四节。C六节。根据“We have four classes in the morning and two in the afternoon.”,可知有六节课,故选C。
13.句意:_____是他们的音乐老师。A杨小姐,B杨先生,C杨夫人,根据“Our music teacher is Miss Yang.”,可知是杨小姐,故选A。
14.句意:萨拉最喜欢的食物是______。A三明治,B汉堡包,C鱼,根据“Sarah likes hamburgers best.”,可知萨拉最喜欢的食物是汉堡包,故选B。
15.句意:他们周末经常______。A绘画,B唱歌,C做运动,根据“We can play ping-pong on the weekend.”,可知是经常做运动,故选C。
16.C 17.B 18.C 19.C 20.A
【导语】本文主要写了山姆一家的周六活动。
16.句意:今天是_____。A星期天,B星期六,C星期五,根据文中句子“Tomorrow is Saturday.”可知今天是星期五,故选C。
17.句意:山姆明天要上课吗?A是的,他有。B不,他没有。C是的,他是。根据文中句子“ We have no classes.”可知他明天没有课,故选B。
18.句意:山姆怎样去书店?A坐小汽车,B坐自行车,C坐公交车,根据句子“ I’m going to the bookstore by bus.”可知他是坐公交车去的,故选C。
19.句意:山姆家明天晚上将会去哪里?A看望山姆的爷爷奶奶。B吃一顿大餐。C电影院,根据题目where可知问地点,应该回答地点,故选C。
20.句意:他们将会喜欢这个周末吗?A是的,他们会。B不,他们不会。C是的,它是。根据句子“ I think we are going to have a nice weekend.”可知他们会度过一个美好的周末,故选A。
21.B 22.B 23.C 24.A 25.C
【导语】本文讲了里奥一家人周末的计划与安排。
21.句意:我的父母_____上班。根据“My parents aren’t going to work, but we’re going to be very busy tomorrow.”,可知不去上班,故选B。
22.句意:我要玩_______。A游戏,B电脑游戏,C足球,根据“My parents aren’t going to work, but we’re going to be very busy tomorrow.”,可知玩电脑游戏,故选B。
23.句意:我妈妈要去______。A书店,B银行,C超市,根据“My mother is going to the supermarket.”,可知要去超市,故选C。
24.句意:我爸爸要看望我的______。A祖父母,B姑姑,C堂哥,根据“My father is going to visit my grandparents.”,可知要看望祖父母,故选A。
25.句意:我们要有一个______周末。A空闲的,B糟糕的,C愉快的,根据“I think we will have a nice weekend.”,可知要有一个愉快的周末,故选C。
26.B 27.C 28.B 29.C 30.A
【导语】本文讲了琳达周末的计划与安排。
26.句意:琳达将有一个______周末。A空闲的,B忙碌的,C好的,根据“I’m going to have a busy weekend.”,可知将有一个忙碌的周末,故选B。
27.句意:琳达要______去太阳山。A在星期一,B在星期天,C在星期六,根据“On Saturday, I’m going to Taiyang Mountain with my classmates.”,可知要在星期六去太阳山,故选C。
28.句意:琳达要和她______看望祖父母。A同学,B父母,C姐姐/妹妹,根据“On Sunday, I’m going to the supermarket with my parents. We’re going to go there after lunch. Then, in the evening, we’re going to visit my grandparents.”,可知要和父母看望祖父母,故选B。
29.句意:他们要在一起_______。A吃早饭,B吃午饭,C吃晚饭,根据“We are going to have dinner together.”,可知要在一起吃晚饭,故选C。
30.句意:他们会玩得开心吗?根据“We’re going to have a happy time.”,可知他们会玩得开心,答语为肯定回答,故选A。
31.C 32.A 33.C 34.A 35.B
【导语】本文介绍了永城芒砀山夏令营的活动通知,详细介绍了活动时间、地点、参与对象和活动内容。
31.句意:夏令营什么时候举行?A在一月。B在三月。C在七月。根据“WHEN: July 10th ~ July 15th”可知在七月,故选C。
32.句意:夏令营在哪里举行?A在芒砀山。B在日月潭。C在人民公园。根据"WHERE: Mount Mangdang, Yongcheng"可知在芒砀山,故选A。
33.句意:谁可以参加夏令营?A.Amy,一年级的学生。B.Helen,二年级学生。C.Betty,五年级学生。根据“WHO: Students from Grade 3 to Grade 6”可知五年级学生符合条件,故选C。
34.句意:学生在夏令营不能做什么?A去购物。B.去骑行。C.喂动物。根据活动清单未提及购物,故选A。
35.句意:哪项描述正确?A学生可以参加七天的夏令营。B学生可以发邮件报名夏令营。C学生在夏令营不能去农场。根据“Please send an email to happytom@ by July 5th.”可知通过邮件报名,故选B。
36.B 37.C 38.C 39.A 40.C 41.B
【导语】本文讲了作者今天想买的东西。
36.句意:我想给______买礼物。A我的朋友,B我的家人,C我的老师,根据“I would like to buy some gifts for my family.”,可知作者想给家人买礼物,故选B。
37.句意:你想给你的爷爷买什么?A一些水果。B一些衣服。C一些茶。根据“I want to buy some tea for my grandfather.”,可知想给爷爷买些茶,故选C。
38.句意:现在我在旅行。现在是_______。A春天,B夏天,C秋天,根据“I want to buy a sweater for my mother, because winter is coming.”,可知现在是秋天,故选C。
39.句意:你奶奶喜欢吃水果吗?根据“I want to buy some fruit for my grandmother. She likes to eat fruit.”,可知奶奶喜欢吃水果,答语为肯定回答,故选A。
40.句意:我爸爸喜欢_______。A踢足球,B打乒乓球,C打篮球,根据“I want to buy a T-shirt for my father. He likes to play basketball.”,可知爸爸喜欢打篮球,故选C。
41.句意:我想给我妈妈买_______。A一件T恤衫,B一件毛衣,C一条连衣裙,根据“I want to buy a sweater for my mother, because winter is coming.”,可知想给妈妈买一件毛衣,故选B。
42.B 43.A 44.C 45.C 46.B
【导语】本文主要描述了教室里发生的一件事。
42.句意:开学第一天,校长听到____传来一阵很大的噪音。A一间办公室,B一间教室,C许多教室。根据文中“The head teacher walks around and hears a big noise from one of the classrooms.”可知校长四处走动,听到其中一间教室传来很大的噪音。故选B。
43.句意:校长大喊一声后,全班同学____。A安静了,B非常高兴,C还在发出噪音。根据文中““Stop talking! The head teacher shouts. The class goes quiet at once.”可知校长大喊一声后,全班同学安静了。故选A。
44.句意:办公室里的那个男孩是____。A新学生,B吵闹的学生,C学生们的老师。根据文中““Please sir,” she asks, “can you let our teacher back You just take him out.””可知办公室里的那个男孩是学生们的老师。故选C。
45.句意:带下划线的单词“annoyed”意思是____。A安静的,B开心的,C生气的。根据文中“He walks in and sees the tallest boy talking loudly. The head teacher gets annoyed.”可知校长走了进去,看到那个最高的男孩在大声说话。校长很生气。故选C。
46.句意:你认为哪个是最佳标题?A谁这么安静?B谁这么吵?C良好的礼仪。根据文中“The head teacher walks around and hears a big noise from one of the classrooms. He walks in and sees the tallest boy talking loudly. The head teacher gets annoyed . He takes the boy out into his office. “You know you must stay here and wait,” he says to the boy.”可知文章主要围绕谁发出的噪音展开的。故选B。
47.B 48.C 49.B 50.A 51.B
【导语】本文讲了约翰的计算机老师,饮食和周六的活动。
47.句意:明天是星期几?A星期四。B星期二。C星期五。根据“Today is Monday.”,可知明天是星期二,故选B。
48.句意:他们星期五午饭吃什么?A面包和米饭。B鱼和三明治。C牛肉面和鱼。根据“We have beef noodles and fish for lunch on Fridays.”,可知他们星期五午饭吃牛肉面和鱼,故选C。
49.句意:约翰的计算机老师什么样?A他又高又瘦。B他强壮且有趣。C他很重。根据“Mr Zhang is my computer teacher. He is very strong and funny.”,可知约翰的计算机老师强壮且有趣,故选B。
50.句意:约翰喜欢他的计算机老师吗?根据“Mr Zhang is my computer teacher. He is very strong and funny. We like him very much.”,可知喜欢,答语为肯定回答,故选A。
51.句意:约翰星期六做什么?A他经常玩电脑游戏。B他经常踢足球和做作业。C他经常看电视和打乒乓球。根据“I often play football on Saturdays. Of course (当然), I do my homework too.”,可知经常踢足球和做作业,故选B。
52.B 53.C 54.C 55.B 56.A
【导语】文章描述了张老师作为一名英语老师和班主任的典型工作日,包括他的通勤时间、教学安排课外活动以及他对工作的热爱,强调每一天都充满精彩。
52.句意:张先生每天早晨几点到校?A6点半。B7点10分。C8点。根据“Every morning, I ride my bike to school at 6:30, and it takes about 40 minutes.”可知张先生每天7点10分到校,故选B。
53.句意:下午张先生有多少节课?A三。B二。C一。根据“I have three classes every day, and two classes are in the morning.”可知张先生下午有一节课,故选C。
54.句意:为了帮助学生们学习英语,张先生不做什么?A使用有趣的游戏。B检查他们的作业并且给出有用的建议。C读英语故事。根据“I use fun games to help students learn English. After lunch, I check(检查) their homework and give useful tips(建议).”可知张先生使用有趣的游戏,坚持学生的作业并给出有用的建议,不读英语故事,故选C。
55.句意:张先生为什么和他的学生们踢足球?A他是一名体育老师。B他喜欢运动。C他想要赢得比赛。根据“At 4:20, I usually play football with my students. We just like playing sports for fun. We don’t play for competitions. We all love this active(活跃的) time.”可知张先生和学生们踢足球,因为喜欢运动,故选B。
56.句意:这篇文章最好的题目是什么?A我精彩的工作日,B我伟大的学生和我,C一名英语老师,通读全文可知本文主要介绍了张老师作为英语老师和班主任每天的日常生活,根据“I love teaching and helping students. Every day is wonderful to me!”可知张老师的每天都是精彩的,A符合题意,故选A。
57.B 58.C 59.D 60.C 61.B
【导语】本文主要介绍了李华及他的老师同学的情况。
57.句意:李华是一个来自_____的男孩。A山东,B上海,C沈阳,D山西。由文中“He lives in Shanghai. 他住在上海。”可知李华来自上海,故选B。
58.句意:赵老师是一个_____老师。他是_____。A数学;友善,B体育;聪明,C体育;友善。D数学;聪明。由文中“Mr Zhao is Li Hua’s new PE teacher. He is kind. 赵老师是李华的新体育老师。他很友善。”可知赵老师是一个友善的体育老师。故选C。
59.句意:胡老师是什么样的?A他喜欢踢足球。B他又聪明又友善。C他又友善又有趣。D他又聪明又有趣。由文中“He is clever and funny. 他又聪明又有趣。”可知选项D符合题意,故选D。
60.句意:孙伟活跃吗?A是的,她是。B不,她不是。C是的,他是。D不,他不是。由文中“He is a quiet boy, but sometimes he is active. 他是一个安静的男孩,但是有时候他很活跃。”可知孙伟是个男孩,有时很活跃。故选C。
61.句意:李华和孙伟经常在周末做什么?A他们经常踢足球。B他们经常打篮球。C他们经常打排球。D他们经常打棒球。由文中“So, they often play basketball on the weekend. 所以,他们经常在周末打篮球。”可知选项B符合题意,故选B。
62.A 63.C 64.A 65.B 66.C
【导语】本文主要介绍了莉莉和萨拉的个人信息,喜欢和日常生活。
62.句意:萨拉怎么样?A她是有礼貌的。B她是安静的。C她是有趣的。根据“She is polite.”可知萨拉是有礼貌的,故选A。
63.句意:她们每天有几节课?A两节。B四节。C六节。根据“We have four classes in the morning and two in the afternoon.”可知上午四节,下午两节,每天六节课,故选C。
64.句意:谁是她们的音乐老师?A杨小姐。B杨女士。C我们不知道。根据“The music teacher is Miss Yang.”可知音乐老师是杨小姐,故选A。
65.句意:萨拉最喜欢的食物是什么?A牛肉。B汉堡。C鱼。根据“Sarah likes hamburgers best.”可知萨拉最喜欢的食物是汉堡,故选B。
66.句意:她们在周末经常打乒乓球。A画画,B唱歌,C打乒乓球,根据“We can play pingpong on the weekend.”可知她们周末打乒乓球,故选C。
67.C 68.A 69.B 70.A 71.B
【导语】本文介绍了张鹏和张鹏的朋友约翰。
67.句意:张鹏多大?根据“I am twelve years old.”,可知12岁,故选C。
68.句意:张鹏最喜欢的食物是什么?A鸡肉和蔬菜。B汉堡包。C胡萝卜。根据“Chicken and vegetables are my favourite food.”,可知最喜欢的食物是鸡肉和蔬菜,故选A。
69.句意:张鹏最喜欢的课程是什么?A美术和英语。B数学和美术。C英语和数学。根据“We have maths and art on Wednesdays and they are my favourite classes.”,可知最喜欢的课程是数学和美术,故选B。
70.句意:李老师什么样?A他强壮且有趣。B他友善又有礼貌。C他年轻又活跃。根据“My favorite teacher is Mr Li. He is strong and funny.”,可知强壮又有趣,故选A。
71.句意:张鹏星期天经常做什么?A他踢足球。B他看书。C他看电视。根据“On Sundays, I often read books. I love weekends.”,可知经常看书,故选B。
72.B 73.C 74.A 75.B 76.A
【导语】本文介绍了萨拉和萨拉的朋友。
72.句意:萨拉有_____个好朋友。A二,B三,C四,根据“I am Sarah. I have three good friends.”,可知有三个好朋友,故选B。
73.句意:艾米为什么喜欢冬天?A因为她能在雪里玩。B因为她喜欢寒假。C因为她的生日在冬天。根据“Amy likes winter, because her birthday is in January.”,可知因为生日在冬天,故选C。
74.句意:约翰的生日在儿童节吗?根据“John’s birthday is on June 1st. It’s Children’s Day.”,可知约翰的生日在儿童节,答语为肯定回答,故选A。
75.句意:汤姆现在正在摘苹果吗?根据“Tom’s birthday is in October. He likes autumn. Because he can pick apples in autumn. Is he picking apples now No, he is eating an apple.”,可知汤姆现在正在吃苹果,答语为否定回答,故选B。
76.句意:萨拉正在做什么?A她正在看书。B她正在吃一个苹果。C她正在听音乐。根据“What am I doing I am reading a book.”,可知正在看书,故选A。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录