【单元考点培优】Unit 7 专题08 补全对话(含答案解析)-2025-2026学年九年级全册英语单元复习考点培优

文档属性

名称 【单元考点培优】Unit 7 专题08 补全对话(含答案解析)-2025-2026学年九年级全册英语单元复习考点培优
格式 docx
文件大小 40.3KB
资源类型 试卷
版本资源 人教新目标(Go for it)版
科目 英语
更新时间 2025-11-11 08:52:51

图片预览

文档简介

2025-2026学年九年级全册英语单元复习考点培优人教新目标Unit 7 Teenagers should be allowed to choose their own clothes
专题08 补全对话
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
(John and Tom are talking in the classroom. J=John, T=Tom)
T: John, you look sad. What happened
J: Er...I’m just a bit stressed about my after-school class.
T: Why is that 1
J: Yes, a little. I’m thinking about joining the school basketball team, so I want to do well in it.
T: Sounds good! 2
J: But I’m not sure if I’m good enough.
T: Don’t worry about that. 3
J: What if I don’t make the team
T: Even if you don’t make the team, you can improve yourself. 4
J: You have a point. I will try my best.
T: 5
J: Thanks a lot.
T: You’re welcome.
A.Can I help you
B.Is it hard to learn
C.You can try another sport.
D.Best luck with your choice!
E.You won’t know what you can do until you try.
F.Our teachers will be happy to see your improvement.
G.Doing sports is an excellent way to stay fit and meet new people.
根据对话内容,从方框中选择合适的选项补全对话。 (其中有两项是多余的)
A: You look unhappy. Is there anything wrong with you, Nancy
B: 6 He can’t make his own decisions about his hobby or schoolwork.
A: Don’t worry. That’s just part of being a teen.
B: 7
A: You shouldn’t give your own opinions when your son makes a decision, as long as it is not bad for your son.
B: 8
A: Yes. You should learn to be a listener.
B: 9
A: If you do so, he won’t learn to make his own decisions.
B: 10 I will do as you said.
A.Do you mean that I shouldn’t influence his decisions
B.My son talked back to me this morning.
C.Yes. I’m worried about my son.
D.That’s terrible.
E.But I just want to give some advice.
F.I think you’re right.
G.How can I encourage him to decide by himself
从方框中选择合适的句子补全对话。(其中有一项多余)
A: Welcome to The Problem Line. Today, we’re going to talk about the problems with parents. Okay, it’s time for another call. 11
B: Hello, my name’s David.
A: Hi, David. Welcome to The Problem Line. 12
B: Well, I’m having problems with my mom. We always argue.
A: You shouldn’t argue with your mom. It’s impolite.
B: I know. But she always arranges(安排) everything for me. 13
A: That’s too bad. 14
B: I tried, but she never listened to me.
A: That’s a difficult problem. Dear listeners, who can give him some advice
C: Hello, I’m Vera. 15 Perhaps his mother will listen to his teacher.
B: OK, I’ll have a try. Thank you.
A.What’s your problem
B.Who’s that speaking
C.Why not have a talk with her
D.I believe David should ask his teacher for help.
E.I can’t even decide what to wear on weekends.
F.It seems that your mother doesn’t understand you.
完成对话从方框中选择正确选项,并将其字母写在对话下面的横线上。(方框中有两项是多余的)
A: You look unhappy. 16
B: I argued with my parents.
A: I don’t think it’s polite.
B: I think so. But my parents didn’t allow me to throw some old things away.
A: What are they
B: 17
A: A teapot in your house
B: Yes. 18 My grandfather used to drink tea with it.
A: 19
B: Yes.
A: 20 It will be more and more valuable in the future.
B: All right. I have no knowledge about old things. Many thanks.
A: You’re welcome.
A.Is it made of clay
B.What’s wrong with you
C.Where was it made
D.It is broken.
E.They are an old teapot and some old books.
F.It was made a long time ago.
G.You’d better not throw it away.
根据对话内容,选出能填入空白处的最佳选项。(其中两个选项为多余选项)
A: Do you have any plans for the weekend, Maria
B: 21 So I guess staying at home might be the best choice. What about you, Charles
A: 22
B: That’s a good idea. 23
A: I heard “Hi, Mom” is attracting lots of fans. 24
B: All right. 25
A: What about going to the People’s cinema at seven o’ clock in the evening
B: OK. See you then.
A.By the way, when and where shall we meet
B.Why do you like it
C.I’m thinking of going to have fun in the cinema.
D.The weather report says it will be rainy heavily this weekend.
E.I’m interested in the movie, too.
F.It might be better if we see the movie together.
G.What movie are you interested in
结合本题所设置的情况,在每个空白处填入适当的内容完成下列对话。
A: Excuse me, madam. 26
B: Sorry, I’m afraid you can’t. Look at the sign. It says “No smoking!”
A: Would you mind my smoking over there
B: Yes, they’re all non-smoking areas.
A: Oh, dear! 27
B: There is a smoking room on the second floor. You may smoke there.
A: This airport is too big and I’m new here. 28
B: Sure. Follow me, please.
A: Thanks. You have good service here.
B: My pleasure. But I think smoking is bad for your health. 29
A: You are right. It’s hard for me to give it up, but I’ll think about your advice.
B: Here it is. By the way, 30
A: My flight number is CA857. I’ll go to Shanghai to see my parents.
B: Have a nice trip!
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: Hi, Mary! Long time no see. 31
B: Hi, Jim! Not too bad. You know I went to a new school this term.
A: 32
B: I think it is colourful and there are a lot of rules in my class.
A: 33
B: Sure. For example, no matter what happens, we can’t be late for class. It taught me how to manage my time.
A: It’s great. Can you eat or drink in the classroom
B: No. 34 . Are there any rules in your school
A: Yes. For example, we can’t play games in class.
B: Neither can we. And in my school, when we meet the teachers on the way, we must greet them.
A: I agree with that. 35 .
B: That’s right. As long as everyone follows the rules, we can have a better school life.
A: That is very good!
请通读下面对话,根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并将字母编号填写在相应的横线上,选项中有一项为多余选项。
A: Hi, excuse me.
B: Yes 36
A: Well, I’m new in town and I don’t know the way. 37
B: Yes, there is. It’s on Center Street. 38
A: Oh… where’s the bank
B: Just go along the street. Turn right at the first crossing, then you are on Center Street. 39 The hotel is across from the bank.
A: Oh, that’s great! 40
B: No problem. Goodbye.
A: Bye-bye!
A.Is there a hotel near here
B.Thanks very much.
C.How can I help you
D.The bank is on your right.
E.It’s across from the bank.
F.This way, please.
根据对话内容,从文后选出能填入空白处的最佳选项。(其中有两个选项为多余选项)
A: What school rules do you think should be changed
B: 41
A: 42
B: We stay at school and study all day. And we’re so tired.
A: I agree with you.
B: 43 I can’t stop sleeping in class.
A: That’s a problem.
B: If anything is not changed, 44
A: 45
B: That sounds a great idea!
A.Why do you think so
B.The teacher shouldn’t allow us to sleep in class.
C.I don’t think I can do well in school.
D.Why not have a talk with the head teacher
E.I don’t get enough sleep.
F.I think we should be allowed to have more free time.
G.I think we can have more time to do our homework.
阅读下面对话,从下面七个选项中选出五个恰当的句子完成此对话。
A: Hello, Ms. White! Can I ask you some questions
B: Sure, Lily. Go ahead!
A: Nowadays, many teenagers take part in many social activities. What do you think of it
B: 46
A: What can we learn from the activities
B: You can know how to talk with different people. 47
A: Oh, that’s true. But are there any downsides
B: 48 Some students work for too many hours so that they will feel too tired to study.
A: That’s too bad. Could you please tell us what we can do if such problems happen
B: Sure. 49
A: Yeah, I see. Thanks a lot!
B: 50
A.What do you think adults can do to help teenagers
B.And you can also learn how to work with others.
C.I think it’s very meaningful for teenagers.
D.You can ask adults for help, such as making a better plan together.
E.Should parents encourage teenagers to join them
F.Yes, there are.
G.It’s my pleasure.
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: Hello! Can I speak to Uncle Wang, please
B: 51 .
A: Uncle Wang, I have a problem. I really need your help.
B: 52
A: I love playing basketball, but my parents don’t allow me to play basketball these days. They want me to pay more attention to my schoolwork.
B: 53 . As a student, your schoolwork must come first.
A: I do well in all my subjects. I think I should be allowed to do the things I’m interested in to relax.
B: 54 . I’ll talk to your parents about that. After all, playing basketball is also good for your health.
A: That would be great. 55 Mom and Dad will be at home this evening.
B: How about 7:00 pm
A: OK. See you then.
根据下面的对话情景,在空白处填入一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
(Steve and Julie meet in the hallway.)
Steve: Hi, Julie.You look sad. 56
Julie: Well, I love music, but my mother doesn’t allow me to listen to it.
Steve: Why doesn’t she allow you to do that
Julie: 57 She always asks me to study hard.
Steve: I don’t think it’s bad for your study. I also love music. It makes me relaxed and 58
Julie: That’s right. I think it can make me study better, too. But how can I solve my problem Can you give me some advice
Steve: Of course. 59
Julie: No, I don’t often talk with her. We often argue.
Steve: I think communicating with each other is what you should do first. 60
Julie: Thanks for your advice. I’ll try that.
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: Hi, Rick! You look worried. 61
B: I didn’t understand a problem in the physics class just now. I was afraid to raise my hand and ask questions.
A: 62
B: Because I’m always worried that others will laugh at me.
A: 63 . Our classmates are very friendly. And the teachers are happy to answer your questions.
B: Okay, I get it. Thank you.
A: Come on. I believe you can do it. 64
B: Question 6 on Page 22.
A: OK. Let me help you.
B: 65 .
A: You are welcome.
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: Hi, Betty. You look unhappy. What’s wrong
B: Oh, Cindy. My mother is angry with me.
A: Your mother I remember she is very friendly. 66
B: I got a B in the math exam last week, but I told her I got an A.She was very angry when she found it out.
A: You told a lie But I don’t understand. 67 .
B: You are right. I usually get good grades in math. But recently I haven’t been sleeping well at night because my new neighbor is always playing the piano at night.
A: 68
B: I think it’s a little difficult. I don’t know him well.
A: You can write a note or a letter to him.
B: Good idea. I’ll write one later. By the way, do you have any good ideas to make my mother happy
A: Yes, that’s easy. 69 . Then you should tell her what happened clearly.
B: OK. I think you’re right. 70 .
A: You’re welcome.
阅读下面对话,根据对话内容,从下面的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使对话通顺、合理,意思完整。一空一句。
A: Hello. Uncle John!
B: Hello, Bob! 71 You look worried and sad.
A: 72 I really need your help.
B: What do you mean
A: Well. 73 But now it becomes more and more difficult since I am in Grade Nine. My parents don’t allow me to play basketball.
B: Maybe your parents are right. 74
A:I see. I do well in all my lessons and I think I should be allowed to do the things that I’m interested in.
B: OK. 75
A: Thank you, Uncle John. It’s very kind of you.
A.Study must come first.
B.I’ll talk with your parents about the problem.
C.What’s wrong with you
D.The problem is that I love basketball.
E.I have a problem.
阅读下面对话,从下面7个选项中选择5个恰当的句子完成此对话。
A: Hello. Uncle John!
B: Hello, Bob! 76 You look worried and upset.
A: 77 I really need your help.
B: What do you mean
A: Well. 78 But now it becomes more and more difficult since I am in Grade Nine. My parents don’t allow me to play basketball.
B: Maybe your parents are right. 79
A: I see. I do well in all my lessons and I think I should be allowed to do the things that I’m interested in.
B: OK. 80
A: Thank you, Uncle John. It’s very kind of you.
A.Work must come first.
B.I’ll talk with your parents about the problem.
C.My parents would like me to play basketball.
D.What’s wrong with you
E.The problem is that I love basketball.
F.I have a problem.
G.You can ask your parents to buy you a basketball.
请阅读下面对话,根据对话内容从下面方框内的七个选项中选择五个填入空白处,使对话通顺、合理,意思完整,一空一句。
A: Fiona, have you heard of the news about the school bullying (霸凌)
B: 81 . Both of the two sides are the middle school students like us.
A: 82 .
B: I think the bullies are supposed to be punished.
A: I agree with you. Meanwhile, teenagers should learn to protect themselves, too.
B: 83 .
A: Yes. First, try to ask for help when the bullying happens to you the first time. 84 They are always there to protect us.
B: Right. Parents and teachers are the most helpful people in the world. More importantly , we should learn more about self-protection.
A: Yes, what else can we do
B: 85 .
A: Let’s work together to fight against bullying.
A.Yes, I have.
B.How have you changed so much
C.We can call the police if the bullying is serious.
D.I think teachers and parents are helpful to us.
E.Do you have some good suggestions
F.How should we deal with the bullies
G.How can we protect ourselves
请阅读下面对话,根据对话内容从下面的七个选项中选择五个填入空白处,使对话通顺、合理,意思完整。一空一句。
(Gina and Ted are talking on the phone. Ted=T; Gina=G)
G: Hi, everybody. I’m Gina. Welcome to “Heart to Heart Hot Line”. As we know, some teenagers have trouble communicating with parents. Today, we’ re going to talk about the problem and try to give some advice. 86
T: Hi, this is Ted Brown.
G: Hi, Ted. 87
T: I often argue with my parents. They always ask me to learn to do housework. I need some advice.
G: Why do you argue with them 88
T: I know. But I don’t have enough time. I need time to study and play sports.
G: 89 What about trying to communicate with your parents
T: They are very busy. Also, they think I should listen to them because I am only a child.
G: I think you should share your feelings with them. You can just sit down and talk about the problem and solve it together.
T: Good idea. Maybe I need a change. After all, my parents love me so much. I should do some housework to help them and be more independent.
G: 90
T: Thank you.
A.Hi, who’s calling
B.I love playing sports.
C.What can I do for you
D.I hope things will work out fine.
E.Maybe you should learn to manage your time.
F.I think it is a good way to develop your life ability.
G.When I am free, I am going to do some housework.
从A—Z选项中选出能填入空白处的最佳选项补全对话。(选项中有两项有多余的)
Anna: Mom, can I go to the shopping center with John He just got his driver’s license.
Mom: 91 ! I don’t think sixteen-year-olds should be allowed to drive. They aren’t serious enough. I’m worried about your safety.
Anna: But Gaby’s getting her ears pierced at the shopping center and I want to watch.
Mom: Sixteen-year-olds shouldn’t be allowed to get their ears pierced either. 92 .
Anna: 93 , but it’s fun to watch. Can I take the bus then
Mom: Well, OK.
Anna: Great! 94 .
Mom: What kind of skirt Maybe I should go with you.
Anna: Aww, Mom. I’m not a child. 95 .
Mom: Well, I just want to make sure you get something nice.
A.No problem
B.I think teenagers should be allowed to choose their own clothes
C.They’re too young
D.I want to buy a new skirt, too
E.No way
F.I can’t agree with you more
G.I can’t agree with you
根据对话内容,从所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,每个选项限用一次。
A: Timmy, you seem to have been thinking about something. 96
B: I’m worrying about tomorrow’s test.
A: Are you serious 97
B: That’s true. I go over what I have learned every day. 98
A: 99 You’ve been working hard these days. There’s no doubt that you will pass.
B: In fact, I always feel nervous as soon as I enter a test room.
A: Try to relax. 100
B: Thanks for your kind advice.
A.You always devote a great deal of time to study.
B.Cheer up, Timmy!
C.But I’m still afraid I can’t pass it.
D.You will feel better with the help of deep breathing.
E.What’s on your mind
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
《对话》参考答案
1.B 2.G 3.E 4.F 5.D
【导语】本文是John和Tom在教室里的一段对话,John因课后班和想加入学校篮球队而感到有压力,Tom给予了鼓励和建议。
1.根据John的回答“Yes, a little. I’m thinking about ... in it.”可知,Tom的问题应是一般疑问句,且与加入篮球队的难度相关,选项B“学习起来难吗?”符合语境。故选B。
2.根据John说想加入学校篮球队,以及Tom回应“Sounds good!”可知,Tom应是在肯定打篮球这件事,选项G“做运动是保持健康和结识新朋友的好方法。”说明了运动的好处,符合语境。故选G。
3.根据John担心自己不够优秀,以及Tom说“Don’t worry about that.”可知,Tom是在鼓励John尝试,选项E“除非你尝试,否则你不会知道自己能做什么。”符合鼓励的语境。故选E。
4.根据“Even if you don’t make the team, you can improve yourself.”可知,Tom在说即使没加入球队也有好处,选项F“我们的老师会很高兴看到你的进步。”进一步说明了进步带来的积极结果,符合语境。故选F。
5.根据John说“I will try my best.”以及回应“Thanks a lot.”可知,Tom应是在给予祝福,选项D“祝你选择顺利!”符合语境。故选D。
6.C 7.G 8.A 9.E 10.F
【导语】本文是一则对话,主要讨论了Nancy对她儿子的担忧以及如何鼓励儿子自己做决定。
6.根据“He can’t make his own decisions about his hobby or schoolwork.”和“Don’t worry. That’s just part of being a teen.”可知,此处Nancy回答她在担心她的儿子,选项C“对。我很担心我的儿子。”符合语境。故选C。
7.根据“You shouldn’t give your own opinions when your son makes a decision, as long as it is not bad for your son.”可知,此处在询问建议,选项G“我怎样才能鼓励他自己决定呢?”符合语境。故选G。
8.根据“Yes. You should learn to be a listener.”可知,此处继续询问该怎么做,选项A“你是说我不应该影响他的决定吗?”符合语境。故选A。
9.根据“If you do so, he won’t learn to make his own decisions.”可知,此处内容与不能帮助儿子学会自己做决定有关,选项E“但我只是想给一些建议。”符合语境。故选E。
10.根据“I will do as you said.”可知,此处赞成对方的观点,选项F“我认为你是对的。”符合语境。故选F。
11.B 12.A 13.E 14.C 15.D
【导语】本文是一篇对话。文章主要记录了一通咨询电话的具体内容。
11.由空格下文“my name’s David.”可知,戴维介绍自己的姓名,选项B“你是谁?”符合情景。故选B。
12.由空格下文“I’m having problems with my mom.”可知,戴维是与妈妈有矛盾,选项A“你有什么问题?”符合情景。故选A。
13.由空格前一句“But she always arranges(安排) everything for me. ”可知,此空应支持前一句的说辞,选项E“我甚至都不能决定周末穿什么衣服。”符合情景。故选E。
14.由空格下文“I tried, but she never listened to me.”可知,此空应是提了一个建议,选项C“为什么不与她谈一谈?”符合情景。故选C。
15.由空格下文“Perhaps his mother will listen to his teacher.”可知,此处所填内容与老师相关,选项D“我认为戴维应该向老师寻求帮助。”符合情景。故选D。
16.B 17.E 18.F 19.A 20.G
【导语】本文对话是由父母产生矛盾的原因谈论到了一个过去的茶壶。
16.根据上文“You look unhappy.”可知你看上去不高兴,可知这里应该是询问:“你怎么了?”结合选项,可知B符合题意。故选B。
17.根据上文“What are they ”和下文“A teapot in your house ”可知这里是回答上文的问题,应该是they are...,E选项符合题意。故选E。
18.根据下文“My grandfather used to drink tea with it.”可知这里是介绍茶壶的,结合选项,可知F“这是很久以前做的。”符合题意。故选F。
19.根据下文答语“Yes.”可知上文应该是一般疑问句,结合选项,可知A选项“它是粘土做的吗 ”符合题意。故选A。
20.根据下文“It will be more and more valuable in the future.”可知它将越来越有价值,所以应是表示建议,结合选项可知G选项“你最好不要把它扔掉。”符合题意。故选G。
21.D 22.C 23.G 24.F 25.A
【导语】本文是一则对话,两个人谈论了周末的计划,最后约定一起去电影院。
21.根据“So I guess staying at home might be the best choice.”可知,前文涉及不适合外出的原因。选项D“天气预报说这个周末会有大雨。”符合语境。故选D。
22.根据“What about you, Charles ”可知,此处是Charles介绍自己的周末计划。选项C“我想去看电影。”符合语境。故选C。
23.根据“I heard ‘Hi, Mom’ is attracting lots of fans.”可知,上句是询问什么电影。选项G“你对什么电影感兴趣?”符合语境。故选G。
24.根据“All right.”可知,同意上句的观点。选项F“我们一起看电影可能会更好。”符合语境。故选F。
25.根据“What about going to the People’s cinema at seven o’ clock in the evening ”可知,上句问的是见面的时间和地点。选项A“顺便问一下,我们什么时候在哪里见面?”符合语境。故选A。
26.May I smoke here 27.Where can I smoke 28.Can you show me the way there / Can you show me the way to the smoking room 29.You’d better give it up./drop it. 30.What’s your flight number
【导语】本文是A、B两个人之间的对话,A想要吸烟,B建议他去吸烟区,并告诉他吸烟有害健康,建议他戒烟。
26.根据“Sorry, I’m afraid you can’t. Look at the sign. It says ‘No smoking!’”可知,此处是一般疑问句,询问对方是否可以在这里吸烟,故填May I smoke here
27.根据“There is a smoking room on the second floor. You may smoke there.”可知,此处询问对方可以吸烟的地方,故填Where can I smoke
28.根据“Sure. Follow me, please.”可知,此处是一般疑问句,询问对方是否可以带路去吸烟区,故填Can you show me the way there /Can you show me the way to the smoking room
29.根据“But I think smoking is bad for your health.”可知,认为吸烟有害健康,因此建议对方戒烟,故填You’d better give it up./drop it.
30.根据“My flight number is CA857.”可知,此处询问对方的航班号,故填What’s your flight number
31.How’s everything going 32.What do you think of your new school life 33.Could/Can you please tell me some rules 34.We are not allowed to eat or drink in the classroom 35.As students, we should be polite
【导语】本文两人谈论了学校的校规。
31.根据“Not too bad.”可知此处询问对方最近怎么样。故填How’s everything going。
32.根据“I think it is colourful and there are a lot of rules in my class.”可知此处询问对方认为新学校怎么样。故填What do you think of your new school life。
33.根据“Sure. For example, no matter what happens...”可知此处是询问对方能不能说一些校规。故填Could/Can you please tell me some rules。
34.根据“Can you eat or drink in the classroom ”以及“No”可知是不能在教室里吃东西或喝东西。故填We are not allowed to eat or drink in the classroom。
35.根据“And in my school, when we meet the teachers on the way, we must greet them.”以及“I agree with that”可知此处是同意见到老师要问好这个校规。故填As students, we should be polite。
36.C 37.A 38.E 39.D 40.B
【导语】本文是一段关于一个新来的人向当地人询问酒店位置的对话。
36.根据“Well, I’m new in town and I don’t know the way.”可知,B应该是会给A提供帮助,选项C“我能帮你什么吗?”符合语境。故选C。
37.根据和“Yes, there is”可知,此处是Is there开头的一般疑问句,选项A“这附近有旅馆吗?”符合语境。故选A。
38.根据“Oh… where’s the bank ”可知,此处提到银行,选项E“它在银行对面。”符合语境。故选E。
39.根据“Just go along the street. Turn right at the first crossing, then you are on Center Street,”可知,B应该继续描述银行的位置,选项D“银行在你的右边。”符合语境。故选D。
40.根据“No problem.”可知,A应该表示感谢,选项B“非常感谢。”符合语境。故选B。
41.F 42.A 43.E 44.C 45.D
【导语】本文是一则对话。A与B在对话中主要讨论哪些校规需要作出改变。
41.根据“What school rules do you think should be changed ”及“We stay at school and study all day. And we’re so tired.”可知,此处提及需要作出改变的校规,并排除需要更多时间做作业。F选项“我认为我们应该被允许拥有更多的自由时间”是上文讨论的范畴,符合语境。故选F。
42.根据“We stay at school and study all day. And we’re so tired.”及备选项可知,此处询问原因。A选项“你为什么这么想呢”符合语境。故选A。
43.根据“I can’t stop sleeping in class.”及备选项可知,此处谈论睡眠问题。E选项“我没有足够的睡眠”,与下文联系紧密,符合语境。故选E。
44.根据“If anything is not changed...”及备选可知,此处表明如果一切没有改善而产生的结果。C选项“我认为我们在学校就学不好”符合语境。故选C。
45.根据“That sounds a great idea!”及备选项可知,此处表示提议。D选项“为何不和校长谈谈呢”表示建议,符合语境。故选D。
46.C 47.B 48.F 49.D 50.G
【导语】本文主要介绍了青少年参与社会活动的利弊以及应对方法。
46.根据“What do you think of it ”可知,此处应填入史密斯女士对青少年参与社会活动的看法。选项C“我认为这对青少年很有意义”符合语境。故选C。
47.根据“You can know how to talk with different people.”可知,此处应补充另一个从活动中学到的东西。选项B“而且你也能学会如何与他人合作”符合语境。故选B。
48.根据上文“But are there any downsides ”可知,此处应回答是否有负面影响。选项F“是的,有”符合语境。故选F。
49.根据上文“Could you please tell us what we can do if such problems happen ”可知,此处应提出解决问题的建议。选项D“你可以向成年人求助,比如一起制定更好的计划”符合语境。故选D。
50.根据上文“Thanks a lot!”可知,此处应回答感谢。选项G“不客气”符合语境。故选G。
51.This is Uncle Wang speaking 52.What’s the problem 53.I agree with your parents 54.Don’t worry 55.When will you come
【导语】本文是A、B两人在讨论A所遇到的问题。
51.根据“Uncle Wang, I have a problem.”可知接电话的人正是王叔叔,故填This is Uncle Wang speaking。
52.根据“I love playing basketball, but…”可知此处是在询问对方遇到什么问题了,故填What’s the problem。
53.根据“As a student, your schoolwork must come first.”可知王叔叔赞同A父母的看法,故填I agree with your parents。
54.根据“I’ll talk to your parents about that.”可知王叔叔提出了解决方法,此处应是在安慰A,故填Don’t worry。
55.根据“How about 7:00 pm ”可知此处是在询问王叔叔来的时间,故填When will you come。
56.What’s the matter with you/What’s wrong/What’s up/What happened 57.Because she thinks listening to music is not good for my study/Because she thinks my hobby will get in the way of my study. 58.study better/it helps/makes me study better/it can improve my study. 59.Do you often talk with your mother 60.What/How about sitting down and talking with her/Why not have a good talk with her /Why not have a try
【导语】本文讲述了Julie因为母亲不允许她听音乐而感到难过,Steve建议她与母亲沟通并解释音乐对她的积极影响。
56.根据“You look sad.”可知,Steve注意到Julie情绪低落,此处应询问原因。故填What’s the matter with you/What’s wrong/What’s up/What happened
57.根据“She always asks me to study hard.”可知,母亲反对的原因是担心影响学习。故填Because she thinks listening to music is not good for my study/Because she thinks my hobby will get in the way of my study.
58.根据“It makes me relaxed”和“I think it can make me study better”可知,音乐对学习有积极影响。故填study better/it helps/makes me study better/it can improve my study.
59.根据Julie的回答“No, I don’t often talk with her.”可知,此处问是否经常和母亲沟通。故填Do you often talk with your mother
60.根据“I think communicating with each other is what you should do first.”可知,此处建议和母亲沟通。故填What/How about sitting down and talking with her/Why not have a good talk with her /Why not have a try
61.What’s the matter 62.Why 63.Don’t worry 64.Which question didn’t you understand 65.Thank you
【导语】本文主要讲述了Rick因为物理课上没听懂问题而不敢提问,朋友安慰并主动帮助他的事情。
61.根据“You look worried.”和“I didn’t understand a problem in the physics class just now.”可知,此处应询问怎么了。故填What’s the matter。
62.根据“Because I’m always worried that others will laugh at me.”可知,此处应询问原因。故填Why。
63.根据“Our classmates are very friendly. And the teachers are happy to answer your questions.”可知,此处应安慰对方不要担心。故填Don’t worry。
64.根据“Question 6 on Page 22.”可知,此处应询问对方哪道题没听懂。故填Which question didn’t you understand。
65.根据“You are welcome.”可知,此处应感谢对方。故填Thank you。
66.What happened/ Why is she angry with you/ Why/... 67.You usually get good grades in math/ You usually do well in math/ You are good at math/... 68.Why don’t you tell him not to do that/ Why not tell him not to do so/... 69.First, you should say sorry to your mother/ Say sorry first/ Promise you will never tell another lie/... 70.Thanks/ Thank you/ Thanks a lot/ Thanks for your advice/...
【导语】本文是一则对话,讲述了贝蒂(B)因考试成绩撒谎而被母亲责备,并在朋友辛迪(A)的帮助下找到了解决问题的方法。
66.根据上文“My mother is angry with me.”和“Your mother I remember she is very friendly.”可知,此处是问发生了什么/她为什么生你的气/为什么。故填What happened/ Why is she angry with you/ Why/...。
67.根据下文“You are right. I usually get good grades in math.”可知,此处是赞赏贝蒂的数学学得好;do well in/be good at表示“擅长”。故填You usually get good grades in math/ You usually do well in math/ You are good at math/...。
68.根据上文“But recently I haven’t been sleeping well at night because my new neighbor is always playing the piano at night.”可知,贝蒂说邻居晚上弹钢琴影响自己休息;再根据下文“I think it’s a little difficult. I don’t know him well.”可知,贝蒂认为直接和邻居说有点难;由此推知此处A建议贝蒂告诉邻居不要那样做。故填Why don’t you tell him not to do that/ Why not tell him not to do so/...。
69.根据上文“By the way, do you have any good ideas to make my mother happy ”可知,贝蒂问让妈妈开心的办法;A建议她先向妈妈道歉/许诺不再撒谎。故填First, you should say sorry to your mother/ Say sorry first/ Promise you will never tell another lie/...。
70.根据下文“You’re welcome.”可知,此处表示感谢。故填Thanks/ Thank you/ Thanks a lot/ Thanks for your advice/...。
71.C 72.E 73.D 74.A 75.B
【导语】本文是约翰叔叔和Bob的对话,Bob就父母不让他打篮球的事向叔叔求助。
71.根据“You look worried and sad.”可知Uncle John注意到Bob看起来很担心和难过,因此他应该会问“你怎么了?”。选项C“你怎么了”符合语境,故选C。
72.根据“I really need your help.”可知Bob回应Uncle John的问题,表示自己有麻烦,选项E“我有一个问题”符合语境,故选E。
73.根据“But now it becomes more and more difficult since I am in Grade Nine. My parents don’t allow me to play basketball.”可知Bob进一步解释自己的问题,提到他喜欢篮球,但父母不允许他打篮球,选项D“问题是我爱篮球。”符合语境,故选D。
74.根据“Maybe your parents are right”可知Uncle John认为Bob的父母可能是对的,强调学习应该放在第一位,选项A“学习一定要放在第一位”符合语境,故选A。
75.根据“OK”可知Uncle John同意Bob说的问题,应是会与其家长沟通,选项B“我会和你父母谈谈这个问题。”符合语境,故选B。
76.D 77.F 78.E 79.A 80.B
【导语】本文是一则对话,主要是Bob遇到了一个问题,向Uncle John寻求帮助。
76.根据“You look worried and upset.”可知,此处询问Bob怎么了,选项D“你怎么了?”符合语境。故选D。
77.根据“I really need your help.”可知,Bob遇到了问题或困难,选项F“我遇到一个问题。”符合语境。故选F。
78.根据“But now it becomes more and more difficult since I am in Grade Nine. My parents don’t allow me to play basketball.”可知,Bob的遇到的问题与“篮球”有关,选项E“问题是我热爱篮球。”符合语境。故选E。
79.根据“Maybe your parents are right.”以及“I see. I do well in all my lessons and I think I should be allowed to do the things that I’m interested in.”可知,Uncle John认为Bob父母的做法是正确的,因为学习是最重要的,选项A“学习必须放在第一位。”符合语境。故选A。
80. 根据“Thank you, Uncle John. It’s very kind of you.”并结合选项可知,John会采取一些措施来帮助Bob。选项B“我会和你父母谈谈这个问题。”符合语境。故选B。
81.A 82.F 83.E 84.D 85.C
【导语】本文是A和B之间的一则对话。对话主要关于校园霸凌以及如何应对校园霸凌。
81.根据空后的“Both of the two sides are the middle school students like us.”可知,此处为肯定回答,B的回答应该是确认是否知道此事。选项A“是的,我听说了”符合语境。故选A。
82.根据下文“I think the bullies are supposed to be punished.”可知,此处是询问对方对校园霸凌的看法,选项F“我们应该如何对付霸凌者?”符合语境。故选F。
83.根据下文“Yes. First, try to ask for help when the bullying happens to you the first time.”可知,此处询问建议,选项E“你有什么好的建议吗?”符合语境。故选E。
84.根据空后的“They are always there to protect us.”并结合选项可知,此处指寻求老师和家长的帮助,选项D“我认为老师和家长对我们很有帮助。”符合语境。故选D。
85.根据上文“Yes, what else can we do ”并结合选项可知,此处指报警,选项C“如果欺凌行为严重,我们可以报警。”符合语境。故选C。
86.A 87.C 88.F 89.E 90.D
【导语】本文是关于青少年如何与父母沟通的对话。
86.根据“Hi, everybody. I’m Gina.”和“Hi, this is Ted Brown.”可知,此处是在打电话,选项A“你好,你是哪位?”符合语境,故选A。
87.根据“I often argue with my parents.”可知,Gina询问可以帮到Ted什么,选项C“我能为您做些什么?”符合语境,故选C。
88.根据“I know. But I don’t have enough time.”可知,Gina在谈论做家务能够锻炼生活能力,选项F“我认为这是发展你的生活能力的好方法。”符合语境,故选F。
89.根据“I know. But I don’t have enough time.”可知,Gina建议Ted管理时间,选项E“也许你应该学会管理你的时间。”符合语境,故选E。
90.根据“After all, my parents love me so much.”可知,Gina对Ted给予祝福,选项D“我希望事情会顺利解决。”符合语境,故选D。
91.E 92.C 93.F 94.D 95.B
【导语】本文是安娜和妈妈两个人的对话。安娜问妈妈自己能否做一些事,妈妈做出了相应的回答。
91.根据“Mom, can I go to the shopping center with John ”及“I don’t think sixteen-year-olds should be allowed to drive.”可知,此处表示不同意,E选项“不行”符合,故选E。
92.根据“Sixteen-year-olds shouldn’t be allowed to get their ears pierced either.”可知,此处就“16岁不应该打耳洞”进一步说明,C选项“他们太年轻了”符合,故选C。
93.根据“but it’s fun to watch.”可知,Anna同意妈妈的观点,但觉得观看很有趣,所以此处表示同意,F选项“我完全同意你的看法”符合,故选F。
94.根据“What kind of skirt ”可知,此处与“裙子”有关,D选项“我也想买一条新裙子”符合,故选D。
95.根据“Aww, Mom. I’m not a child.”可知,此处拒绝妈妈,B选项“我认为青少年应该被允许选择他们自己的衣服”符合,故选B。
96.E 97.A 98.C 99.B 100.D
【导语】本文是一则对话,主要谈论了Timmy对于即将到来的考试的担心,A给出了自己的建议。
96.根据“Timmy, you seem to have been thinking about something.”可知询问对方在想什么,E项“你在想什么?”符合语境。故选E。
97.根据“That’s true. I go over what I have learned every day.”可知此处肯定对方的学习态度,A项“你总是花大量的时间学习。”符合语境。故选A。
98.根据“I go over what I have learned every day.”可知此处表示转折,说明虽然复习了,但仍然担心,C项“但我还是怕过不了。”符合语境。故选C。
99.根据“You’ve been working hard these days. There’s no doubt that you will pass.”可知此处对对方进行鼓励,B项“振作起来,Timmy!”符合语境。故选B。
100.根据“Thanks for your kind advice.”可知此处给出自己的建议,D项“在深呼吸的帮助下,你会感觉好些。”符合语境。故选D。
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页