【单元考点培优】Unit 5 What do they do ?考点19:阅读理解-判断-2025-2026学年牛津译林版五年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

文档属性

名称 【单元考点培优】Unit 5 What do they do ?考点19:阅读理解-判断-2025-2026学年牛津译林版五年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)
格式 docx
文件大小 54.8KB
资源类型 试卷
版本资源 牛津译林版
科目 英语
更新时间 2025-11-11 21:45:04

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年牛津译林版五年级英语上册核心考点精练
Unit 5 What do they do ?
考点19:阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
根据短文内容,判断下列句子是(T)否(F)与短文内容相符。
There are many jobs for us, such as doctors, teachers, engineers, police officers and so on. If(如果) you work hard, you can do them well.
Mr Wang is a worker. He works in a toy factory. He makes many toys for children. He lives in Shanghai. He always goes to work by subway(地铁).
Mrs Smith is a writer. She writes books for children. She often goes to the library and reads storybooks. She works in Beijing. She goes to work by car. She works hard and many children like to read her books. What do you want to be
1.There are many jobs for us. ( )
2.Mrs Smith works in Shanghai. ( )
3.Mr Wang is a writer and Mrs Smith is a worker. ( )
4.Mr Wang goes to work by subway. ( )
5.How to work well You can work hard. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Hello, I'm Wendy. I'm a doctor in a hospital. I have some good friends. They’re Lucy, Maria and Jasper. Lucy is a teacher. She can draw very well. She teaches Art in a middle school. Maria is a writer. She likes children, and she writes stories for them. Jasper is a farmer. He is tall and strong. He is good at playing basketball. At weekends, we often eat and chat together.
6.Wendy has three good friends. ( )
7.Lucy is an art teacher. ( )
8.Maria writes stories for women. ( )
9.Jasper can play football very well. ( )
10.Wendy and her friends often eat and chat together at weekends. ( )
阅读表格信息,根据信息判断句子正(T)误(F)。
Job Ads
(1) Can you drive a car very well Do you know a lot about our city If your answer is “Yes”, then we have a job for you as a driver. Call Jim Brown at 556779! (2) Do you like children Are you good at drawing We need an Art teacher. If you want to get it, call us at 766588!
(3) Do you like to talk with people Do you like to write stories If you want to work for our newspaper as a reporter, send an e-mail to 345676@.
11.If you like children and you can draw very well, you can call at 766588 for a job. ( )
12.Jim Brown wants to have a reporter. ( )
13.Jack would like a job and he likes writing. He can see the third one. ( )
14.If you want to be an Art teacher, send an e-mail to 345676@. ( )
15.They are job ads for people. ( )
阅读文章,判断正(T)误(F)。
The jobs we know
There are different jobs for us. If you work hard, you can do them well.
Doctors must learn all about our bodies. So they have to stay in their medical (医学的) school for a very long time. After learning, they become doctors. When we feel sick, we will go to see a doctor in the hospital.
Teachers also spend (花费) a lot of time in learning how to let the others learn. There are teachers for each subject, for example, Chinese teachers, Maths teachers, English teachers and so on. We have many teachers of different ages.
Waiters are trained (培训) to take the orders (点菜单) from the guests and bring the right food to the guests in time. They should control (控制) the plates in their hands. They are always busy working during the meal time.
16.Before doctors work in the hospital they have to learn a lot of things in the medical schools. ( )
17.Teachers are not trained a lot to learn how to teach others. ( )
18.There are different teachers for different subjects in a school. ( )
19.Waiters are very busy at dinner time. ( )
20.We should work hard and we will do the job well. ( )
阅读短文,判断下列句子的正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
Mary is twenty. She is a worker. She works in a glass (玻璃) factory in London. Mary doesn’t live with her parents. Mary doesn’t work on Sundays. She usually gets up early. She isn’t often at home. After breakfast she often drives her red car to visit her friend, Jane. Jane is a doctor. She lives with her parents near London. Mary drives to Jane’s house in about thirty minutes (分钟) . They talk about their jobs, their families and their friends there. Then in the afternoon, they often go shopping. They usually have a good time.
21.Mary is a glass factory worker. ( )
22.Mary is often at home on Sundays. ( )
23.Mary often visits her friend by taxi on Sundays. ( )
24.Mary lives with her parents near London. ( )
25.Mary likes to talk with Jane about jobs, hobbies and friends. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
There are many different jobs for us, such as doctors, teachers, engineers, police officers and so on. If you work hard, you can do them well.
Mr Wang is a worker. He works in a toy factory. He makes many toys for children. He lives in Shanghai. He always goes to work by subway.
Mrs Smith is a writer. She writes books for children. She often goes to the library and reads storybooks. She works in Beijing. She goes to work by car. She works hard and many children like to read her books. What do you want to be
26.There are many different jobs for us. ( )
27.Mrs Smith works in Shanghai. ( )
28.Mr Wang is a writer and Mrs Smith is a worker. ( )
29.Mr Wang goes to work by subway. ( )
30.Mrs Smith goes to work by car. ( )
Xiao Fang is a girl student. She is from Shang Hai. She is twelve years old. She is a student of Yu Cai Primary School. She goes to school from Monday to Friday. On Sundays, she usually helps her mother do housework. In the morning, she usually gets up at six and goes to school at seven. She has lunch at school. After lunch she likes going to the reading room. In the afternoon, she usually has three lessons. She likes English very much. She says English is very interesting and important. In the evening, she likes surfing the Internet and goes to bed at nine.
31.Xiao Fang studies at Yu Cai Middle School. ( )
32.She likes playing computers. ( )
33.Xiao Fang is an English girl. ( )
34.Xiao Fang likes English very much. ( )
35.Xiao Fang doesn’t like doing housework. ( )
Simon wants to be a fireman when he grows up (长大). He likes to help people. So he is asking a fireman - John, to learn more about this job (职业).
Simon: Hi, John. How old are you
John: I’m 22.
Simon: What do you do and where do you work
John: I’m a fireman. I work in North California (北加州), Us.
Simon: When do you go to work
John: I go to work at 8:00 in the morning and work for 24 hours (小时) until (直到) 8:00 the next morning. Then I have a day off (休息).
Simon: Oh, you work so hard.Are you afraid when you put out (熄灭) fires
John: No.
Simon: What do you think of your job
John: My job is dangerous (危). And it’s not the best paying(最丰厚薪水的) job.But when you save someone’s life (挽救生命), it’s priceless (无价的).
Simon: You’re so great.
36.Simon wants to be a fireman because (因为) he can get the best paying. ( )
37.John is not an old fireman. ( )
38.John works 24 hours every day. ( )
39.Firemen often put out fires. ( )
40.John doesn’t like his job because it’s dangerous. ( )
I’m a little boy. My dad is tall. He often helps me reach down. I can help him get things under the table. He often drives a big car to work. But I go to school by bus every day with my friends. When he comes back home, he often gives me a big hug, and then I give him a kiss. At the weekend, he often goes fishing with me. I hold his tools. In the evening, he often reads newspapers on the sofa. I do my homework. He likes sports. He often teaches me how to play football. When I grow up, I want to be just like Dad.
41.My father can help me get things under the table. ( )
42.My father and I often go to school by bus. ( )
43.I often read newspapers in the evening. ( )
44.My father likes playing football. ( )
45.We often go fishing at the weekends. ( )
Today is Father's Day. Mike wants to buy something for his father. What does he want to buy He doesn't buy a card and a cake and he doesn't buy a tie because his mother usually buys it on Father's Day. Look! He buys an English book. He says it can help his father learn English.
46.Mike wants to go shopping for his father on Father's Day. ( )
47.He buys a VCD for his father. ( )
48.His mother usually buys a tie for his father. ( )
49.Mike gives his father a VCD.( )
50.His father likes English. ( )
I have a good friend in my home. It's a cat. Its name is Mimi. It's white and yellow. It's fat. I play with it after school. My friends, Mary and Alice come to see it, but it is behind the sofa or in a box. Our families sit in a sofa and it goes there with us. It likes eating fish in the box. It also likes playing with a ball and running after the dog. It's very cute. Do you like it
51.The cat is my good friend. ( )
52.I often play with Mimi after class. ( )
53.Mimi is fat and cute. ( )
54.Mimi likes eating fish, playing with a ball and running after the dog. ( )
55.Alice and Mary are my friends. ( )
I have a happy family. My name is Yang Chen. My father is a police officer. He is tall. He likes playing basketball and playing chess. My mother is a teacher. She likes watching TV and reading books. I am a primary school student. I am a boy. I am 10 years old. I like playing on the computer. I am shorter than(比) my father and my mother. We like to eat noodles. We like to go for a walk after supper. We are a happy family.
56.My father is a police officer and he is short. ( )
57.My father likes playing football and playing chess. ( )
58.My mother is a teacher and she likes watching TV and reading books ( )
59.Tang Chen studies in a primary school. ( )
60.I am taller than my mother. ( )
Mary SmithAge: 12 Family: Dad (a policeman), Mum (a doctor), Brother (a student) Hobbies: playing the piano, dancing, drawing pictures Favorite subjects: English, Music, Art
61.There are three people in Mary Smith’s family. ( )
62.Mary Smith is a student. ( )
63.Mary Smith’s mother helps sick people. ( )
64.Mary Smith likes playing the piano. ( )
65.Mary Smith likes Chinese very much. ( )
There are many different (不同的) jobs for us. Miss Li is a writer. She writes stories for children. Many children like reading her stories. She lives in Shanghai. She goes to work on foot every day. She usually goes to the library and reads books.
Mr Yang is a policeman. He often helps people. He lives in Beijing. He goes to work by car. After work, he often does some sports. He wants to get stronger. He likes playing basketball.
66.Miss Li works in a library. ( )
67.There are many different jobs for us. ( )
68.Miss Li is a writer and Mr Yang is a worker. ( )
69.Mr Yang drives to work. ( )
70.Mr Yang is a teacher. He teaches PE. ( )
I have a good friend. His name is David. He is British (英国人). His family is big. There are six people in his family. His father is forty years old. He’s a teacher. He teaches English. His mother is thirty-six years old. She’s a writer. She often writes some interesting stories at home. His sister is five years old. She is at a kindergarten (幼儿园). His grandparents are very old. So they just stay at home. They are very happy every day. David and I are in the same class, We study at No.1 Primary School.
71.David is British. ( )
72.David’s father is a teacher. ( )
73.David’s mother often writes some interesting stories at school. ( )
74.David’s grandparents are very young. So they just stay at home. ( )
75.David studies at No I Primary School. ( )
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案与试题解析
1.T 2.F 3.F 4.T 5.T
【导语】本文讲了工作。
1.句意:我们有很多工作。根据“There are many jobs for us, such as doctors, teachers, engineers, police officers and so on.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
2.句意:史密斯太太在上海工作。根据“Mrs Smith is a writer. She writes books for children. She often goes to the library and reads storybooks. She works in Beijing.”,可知史密斯太太在北京工作,故答案为F。
3.句意:王先生是一名作家,史密斯夫人是一名工人。根据“Mr Wang is a worker. Mrs Smith is a writer.”,可知王先生是一名工人,史密斯夫人是一名作家,故答案为F。
4.句意:王先生乘地铁上班。根据“He always goes to work by subway(地铁).”,可知题干与短文相符,故答案为T。
5.句意:如何做好工作?你可以努力工作。根据“If(如果) you work hard, you can do them well.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
6.T 7.T 8.F 9.F 10.T
【导语】本文介绍了Wendy和她的朋友Lucy、Maria、Jasper的职业与周末活动。
6.句意:Wendy有三个好朋友。根据“I have some good friends. They’re Lucy, Maria and Jasper”,可知短文明确提到Lucy、Maria和Jasper三个朋友,故答案为T。
7.句意:Lucy是一名美术老师。根据“Lucy is a teacher. She can draw very well. She teaches Art in a middle school.”,可知Lucy教美术,故答案为T。
8.句意:Maria为女性写故事。根据“Maria is a writer. She likes children, and she writes stories for them.”,可知Maria为孩子们写故事,故答案为F。
9.句意:Jasper足球踢得很好。根据“Jasper is a farmer. He is tall and strong. He is good at playing basketball.”,可知Jasper擅长打篮球,故答案为F。
10.句意:Wendy和她的朋友们经常在周末一起吃饭和聊天。根据“At weekends, we often eat and chat together.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
11.T 12.F 13.T 14.F 15.T
【导语】本文是关于招聘广告。
11.句意:如果你喜欢孩子,而且你画得很好,你可以打766588找工作。根据原文“Do you like children Are you good at drawing If you want to get it, call us at 766588!”可知如果喜欢孩子而且擅长画画,可以拨打766588找工作,题干与原文相符合,故答案为T。
12.句意:吉姆布朗想要一个记者。根据原文“If your answer is “Yes”, then we have a job for you as a driver. Call Jim Brown at 556779!”可知如果车开得好并且了解城市,可以联系吉姆布朗获得一份司机的工作,题干与原文不符合,故答案为F。
13.句意:杰克想找份工作,他喜欢写作。他可以看第三个广告。根据原文“Do you like to write stories If you want to work for our newspaper as a reporter, send an e-mail to 345676@.”可知如果喜欢写作,如果想成为新闻记者,可以发送邮件到345676@,第三个广告想招聘一名喜欢写作的新闻记者,题干与原文相符合,故答案为T。
14.句意:如果你想成为一名美术老师,请发电子邮件到345676@。根据原文“If you want to work for our newspaper as a reporter, send an e-mail to 345676@.”可知如果想成为一名新闻记者,请发电子邮件到345676@,题干与原文不符合,故答案为F。
15.句意:它们是招聘广告。根据表格信息可知是招聘广告,题干与原文相符合,故答案为T。
16.T 17.F 18.T 19.T 20.T
【导语】本文介绍了几种工作。
16.句意:医生在医院工作之前,必须在医学院学习很多东西。根据“So they have to stay in their medical (医学的) school for a very long time. After learning, they become doctors.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
17.句意:老师们没有受过很多训练来学习如何教别人。根据“Teachers also spend (花费) a lot of time in learning how to let the others learn.”,可知老师也花了很多时间学习如何让别人学习,故答案为F。
18.句意:一所学校有不同科目的不同老师。根据“There are teachers for each subject, for example, Chinese teachers, Maths teachers, English teachers and so on.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
19.句意:服务员在晚餐时间很忙。根据“They are always busy working during the meal time.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
20.句意:我们应该努力工作,我们会把工作做好的。根据“If you work hard, you can do them well.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
21.T 22.F 23.F 24.F 25.F
【导语】本文介绍了工人玛丽和好朋友简的周末生活。
21.题干句意:玛丽是玻璃厂的工人。根据短文内容She is a worker. She works in a glass factory in London.她是一名工人。她在伦敦的一家玻璃厂工作。可知题干与短文内容相符,故答案为T。
22.题干句意:玛丽星期天经常在家。根据短文内容Mary doesn’t work on Sundays. She usually gets up early. She isn’t often at home.玛丽星期天不工作。她通常起得很早。她不常在家。可知题干与短文内容不符,故答案为F。
23.题干句意:玛丽经常在星期天乘出租车去看望她的朋友。根据短文内容After breakfast she often drives her red car to visit her friend, Jane.早餐后,她经常开着她的红色汽车去看望她的朋友简。可知题干与短文内容不符,故答案为F。
24.题干句意:玛丽和父母住在伦敦附近。根据短文内容Mary doesn’t live with her parents.玛丽不与父母住在一起。可知题干与短文内容不符,故答案为F。
25.题干句意:玛丽喜欢和简谈论工作、爱好和朋友。根据短文内容They talk about their jobs, their families and their friends there.她们在那里谈论她们的工作、家人和朋友。可知题干与短文内容不符,故答案为F。
26.T 27.F 28.F 29.T 30.T
【导语】本文介绍了有很多工作,只要你努力工作,都会干好。
26.句意:对于我们来说有很多不同的工作。根据“There are many different jobs for us...”可知对于我们来说有很多不同的工作,故答案为T。
27.句意:史密斯夫人在上海工作。根据“She works in Beijing.”可知她在北京工作,故答案为F。
28.句意:王先生是一个作家并且史密斯夫人是一个工人。根据“Mr Wang is a worker. Mrs Smith is a writer.”可知王先生是一个工人。史密斯夫人是一个作家。故答案为F。
29.句意:王先生乘坐地铁去上班。根据“He always goes to work by subway.”可知他乘坐地铁去上班,故答案为T。
30.句意:史密斯夫人乘坐小汽车去上班。根据“She goes to work by car.”可知她乘坐小汽车去上班,故答案为T。
31.F 32.F 33.F 34.T 35.F
【分析】该篇主要介绍了小芳的基本情况,包括性别,籍贯,年龄,喜好等。
31.句意:小芳就读于育才中学。根据She is a student of Yu Cai Primary School.可知小芳就读于育才小学,故答案为F。
32.句意:她喜欢玩电脑。根据After lunch she likes going to the reading room. She likes English very much. In the evening, she likes surfing the Internet and goes to bed at nine.可知她喜欢去阅览室,喜欢英语,她喜欢上网。但是没有玩游戏。故答案为F。
33.句意:小芳是个英国女孩。根据Xiao Fang is a girl student. She is from Shang Hai.可知小芳是个上海女孩,故答案为F。
34.句意:小芳很喜欢英语。根据She likes English very much.可知该句是正确的,故答案为T。
35.句意:小芳不喜欢做家务。根据On Sundays, she usually helps her mother do housework.可知小芳喜欢做家务,故答案为F。
36.F 37.T 38.T 39.T 40.F
【导语】本文是约翰和西蒙之间的对话,两人在谈论消防员这个工作的性质及感受。
36.题干句意:西蒙想成为一名消防员因为他能得到丰厚的薪水。根据Simon wants to be a fireman when he grows up (长大). He likes to help people.可知是因为他想帮助人们。故题干错误,故答案为F。
37.题干句意:约翰不是一名老消防员。根据Simon: Hi, John. How old are you John: I’m 22.John: I’m a fireman.可知约翰是一名年轻的消防员。故题干正确,故答案为T。
38.题干句意:约翰每天工作24小时。根据John: I go to work at 8:00 in the morning and work for 24 hours (小时) until (直到) 8:00 the next morning.可知题干正确,故答案为T。
39.题干句意:消防员经常灭火。根据Simon: Oh, you work so hard. Are you afraid when you put out (熄灭) fires 可知题干正确,故答案为T。
40.题干句意:约翰不喜欢他的工作因为很危险。根据John: My job is dangerous (危). And it’s not the best paying(最丰厚薪水的) job.But when you save someone’s life (挽救生命), it’s priceless (无价的).可知他喜欢他的工作。故题干错误,故答案为F。
41.F 42.F 43.F 44.T 45.T
【分析】本文讲述了作者和他爸爸的日常生活。
41.题干句意:我爸爸能帮我拿到桌子下面的东西。根据I can help him get things under the table.可知是我能帮爸爸拿到桌子下面的东西。故题干错误,故答案为F。
42.题干句意:我和我爸爸经常乘公共汽车去上学。根据He often drives a big car to work. But I go to school by bus every day with my friends. 可知爸爸开车去上班。我和朋友乘公共汽车去上学。故题干错误,故答案为F。
43.题干句意:我经常在晚上读报纸。根据 In the evening, he often reads newspapers on the sofa.可知是他爸爸经常在晚上读报纸。故题干错误,故答案为F。
44.题干句意:我爸爸喜欢踢足球。根据He likes sports. He often teaches me how to play football. 可知题干正确,故答案为T。
45.题干句意:我们经常在周末去钓鱼。根据At the weekend, he often goes fishing with me.可知题干正确,故答案为T。
46.T 47.F 48.T
49.F 50.T
【分析】短文大意:短文介绍了今天父亲节,迈克送给爸爸一本英语书。
46.句意:迈克想要在父亲节给他的爸爸买东西。根据短文中的Today is Father's Day. Mike wants to buy something for his father. 可知迈克想要在父亲节给他的爸爸买东西,该句与短文相符,故答案为T。
47.句意:迈克给他爸爸买了一张光盘。根据短文中的Look! He buys an English book.可知他买了一本英语书,该句与短文不相符,故答案为F。
48.句意:他的妈妈通常给他的爸爸买一条领带。根据短文中的He doesn't buy a card and a cake and he doesn't buy a tie because his mother usually buys it on Father's Day. 可知他的妈妈通常给他的爸爸买一条领带,该句与短文相符,故答案为T。
49.句意:迈克给他爸爸一张光盘。根据短文中的Look! He buys an English book. He says it can help his father learn English.可知迈克给他爸爸一本英语书,该句与短文不相符,故答案为F。
50.句意:他爸爸喜欢英语。根据短文中的He says it can help his father learn English.可知他爸爸喜欢英语,该句与短文相符,故答案为T。
51.T 52.F 53.T 54.T 55.T
【分析】本文介绍了作者的猫。
51.句意:猫是我的好朋友。根据I have a good friend in my home. It's a cat.,可知猫是作者的好朋友,故答案为T。
52.句意:课后我经常和咪咪一起玩。根据I play with it after school.,可知放学后作者和咪咪玩,故答案为F。
53.句意:咪咪又胖又可爱。根据It's fat. It's very cute.,可知咪咪又胖又可爱,故答案为T。
54.句意:咪咪喜欢吃鱼,玩球和追狗。根据It likes eating fish in the box. It also likes playing with a ball and running after the dog.,可知咪咪喜欢吃鱼,玩球和追狗,故答案为T。
55.句意:爱丽丝和玛丽是我的朋友。根据My friends, Mary and Alice come to see it, but it is behind the sofa or in a box.,可知爱丽丝和玛丽是我的朋友,故答案为T。
56.F 57.F 58.T 59.F 60.F
【分析】该篇讲述了杨成和家人的基本情况。
56.句意:我父亲是个警察,他很矮。根据My father is a police officer. He is tall.可知他很高,故答案为F。
57.句意:我父亲喜欢踢足球和下棋。根据He likes playing basketball and playing chess.可知他喜欢打篮球和下棋,故答案为F。
58.句意:我妈妈是个老师,她喜欢看电视和读书。根据My mother is a teacher. She likes watching TV and reading books.可知该句是正确的,故答案为T。
59.句意:唐成在一所小学读书。根据My name is Yang Chen. I am a primary school student. 可知杨成在一所小学读书,故答案为F。
60.句意:我比我妈还高。根据I am shorter than(比) my father and my mother.可知我比我妈矮,故答案为F。
61.F 62.T 63.T 64.T 65.F
【分析】本文讲了玛丽·史密斯一家人的情况。
61.句意:玛丽·史密斯家有三口人。从文中句子“Dad (a policeman), Mum (a doctor), Brother (a student)”得知爸爸(警察)、妈妈(医生)、弟弟和作者,一共四口人,题干与原文不一致,故答案为F。
62.句意:玛丽·史密斯是个学生。从文中句子“Favorite subjects: English, Music, Art”得知最喜欢的科目:英语、音乐、艺术。可知玛丽·史密斯是个学生。题干与原文一致,故答案为T。
63.句意:玛丽·史密斯的母亲帮助病人。从文中句子“Mum (a doctor)”得知妈妈是一名医生,所以能帮助病人。题干与原文一致,故答案为T。
64.句意:玛丽·史密斯喜欢弹钢琴。从文中句子“Hobbies: playing the piano, dancing, drawing pictures”得知爱好:弹钢琴,跳舞,画画。题干与原文一致,故答案为T。
65.句意:玛丽·史密斯非常喜欢中文。从文中句子“Favorite subjects: English, Music, Art”得知最喜欢的科目:英语、音乐、艺术。没有中文。题干与原文不一致,故答案为F。
66.F 67.T 68.F 69.T 70.F
【解析】66.该句意为李小姐在书店工作。短文中句子Miss Li is a writer. She writes stories for children. 李小姐是一名作家,她为孩子们写故事。题干与原文不相符,故答案为F。
67.该句意为我们有很多不同的工作。短文中句子There are many different (不同的) jobs for us. 我们有很多不同的工作。题干与原文相符,故答案为T。
68.该句意为李小姐是一名作家,杨先生是一名工人。短文中句子Mr Yang is a policeman. 杨先生是一名警察。题干与原文不相符,故答案为F。
69.该句意为杨先生开车去工作。短文中句子He goes to work by car. 他开车去工作。题干与原文相符,故答案为T。
70.该句意为杨先生是一名老师,他教体育。短文中句子Mr Yang is a policeman. 杨先生是一名警察。题干与原文不相符,故答案为F。
71.T 72.T 73.F 74.F 75.T
【分析】71.句意:大卫是英国人。根据 He is British (英国人). 可知是英国人,故答案为T。
72.句意:大卫的爸爸是个老师。根据 His father is forty years old. He’s a teacher. 可知他爸爸是个老师。故答案为T。
73.句意:大卫的妈妈经常在学校写一些有趣的故事。根据She often writes some interesting stories at home. 可知是在家里写,不是在学校,故答案为F。
74.句意:大卫的爷爷奶奶很年轻,所以他们呆在家里。His grandparents are very old. So they just stay at home. 可知很老,不是年轻,故答案为F。
75.句意:大卫在第一小学读书。根据We study at No.1 Primary School. 可知是在一小读书,故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)