郧阳中学2025级高一年级上学期10月第一次考试
英语试卷
全卷满分150分。考试用时120分钟。
第一部分 听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. What will the speakers probably do next
A. Leave Emma alone. B. Try to encourage Emma. C. Make a speech.
2. How will Alex go to the City Library
A. By car. B. By bike. C. On foot.
3. Why does Peter call Linda
A. To cancel a plan. B. To invite her to a game. C. To ask about her health.
4. Where does the conversation probably take place
A. In a bookstore. B. In a classroom. C. At home.
5. What are the speakers mainly talking about
A. A science fair. B. Green energy. C. A group project.
第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What day is it today
A. Friday. B. Saturday. C. Sunday.
7. What will Sarah do next Wednesday evening
A. Do housework. B. Prepare for a test. C. Watch a football match.
听第7段材料,回答第8、9题。
8. Why does the man need to buy new shoes
A. For a gift. B. For daily exercise. C. For a business trip.
9. How does the man feel about the brown shoes
A. They are too formal. B. They are too expensive. C. They are the wrong size.
听第8段材料,回答第10至13题。
10. What does the book mainly focus on
A. Time management. B. Everyday productivity. C. Personal development.
11. What does the book suggest for preparing for success
A. Recognizing progress. B. Giving up bad habits. C. Setting clear goals.
12. What does Andrew think of the book
A. Difficult. B. Useful. C. Interesting.
13. What does Andrew want Shirley to do
A. Recommend more books. B. Buy him a new copy. C. Lend him the book.
听第9段材料,回答第14至17题。
14. What is the exhibition about
A. Books on art history. B. Photos of famous artists. C. Recent works by an artist.
15. What is the man
A. An artist. B. A reporter. C. An event organizer.
16. When will the speakers show up at the exhibition tomorrow
A. At 9:40 am. B. At 10 am. C. At 2:30 pm.
17. What is the probable relationship between the speakers
A. Boss and employee. B. Old school friends. C. Coworkers.
听第10段材料,回答第18至20题。
18. What does Nicholas Sparks think is the key to great stories
A. Deep feelings. B. Strong characters. C. Exciting story lines.
19. What does Sparks use to create feel-real scenes
A. His imagination. B. His readers’ suggestions. C. His personal experiences.
20. How does Sparks deal with difficulties in life
A. By focusing on writing.
B. By enjoying time outdoors.
C. By finding reasons to be thankful.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
A Volunteer Program in Ubud, Bali
Start dates: tasks start every Monday
Period: choose from 2-12 weeks
Volunteer hours: 4-5 hours per day
Age: volunteers aged 16+ and families
How you can make an influence:
Bali has been growing rapidly for some time and its infrastructure (基础设施) has struggled to keep up with population growth. There is a strong need for new community buildings, but getting them completed can take a long time. By volunteering to lend a hand with building and repairs, you can help speed up tasks that will serve the local community. Moreover, you’ll develop personally and professionally by improving your communication skills and exploring Ubud’s rich culture and natural environment.
Volunteer work can include laying bricks (砖), building with wood, painting, gardening and so on. The tasks often require moving, climbing, or standing for long hours, so strength and a positive attitude are valuable. The volunteers will be teamed up with local workers. They should be willing to get their hands dirty and provide support wherever help is most needed.
Volunteer requirements:
All volunteers joining for 2 or more weeks must get a C6B Visa. An exception (例外) to the above applies if a volunteer will be in Bali for less than 30 days. This exception requires taking part in the Culture Week, Adventure Week, or Yoga and Meditation Week, along with one, two, or three weeks of volunteering. In this situation, the volunteer can join with a tourist visa upon arrival.
To respect the local culture and customs in Bali, volunteers should be aware that they shouldn’t have anything covering their face while at their volunteer placement.
All volunteers should be able to communicate in English and have proper volunteer travel insurance (保险).
1. What are volunteers expected to do in Bali
A. Aid in some community projects. B. Support community health efforts.
C. Educate the locals on green tourism. D. Organize community social services.
2. Who could be most suitable for the volunteer program
A. Those skilled in design work. B. Those experienced in management.
C. Those with great energy and strength. D. Those with good communication skills.
3. Which is a must for joining the volunteer work in Bali
A. Speaking English. B. Wearing a face mask.
C. Getting a tourist visa. D. Attending cultural events.
【答案】1. A 2. C 3. A
【解析】
【导语】本文是一篇应用文。主要介绍了巴厘岛乌布的一个志愿者项目,包括项目开始时间、周期、志愿者工作时间、年龄要求、志愿者工作的影响、具体工作内容、志愿者要求等信息。
【1题详解】
细节理解题。根据“How you can make an influence”部分中“By volunteering to lend a hand with building and repairs, you can help speed up tasks that will serve the local community. (通过志愿参与建筑和维修工作,你可以助力加快那些将为当地社区服务的任务的进度)”可知,志愿者在巴厘岛要协助一些社区项目。故选A项。
【2题详解】
细节理解题。根据“Volunteer work can include laying bricks (砖), building with wood, painting, gardening and so on. The tasks often require moving, climbing, or standing for long hours, so strength and a positive attitude are valuable. (志愿者工作可以包括砌砖、用木材建造、绘画、园艺等等。这些任务通常需要移动、攀爬或长时间站立,所以力量和积极的态度是很有价值的)”可知,那些精力充沛、体力强的人最适合这个志愿者项目。故选C项。
【3题详解】
细节理解题。根据“Volunteer requirements”部分中“All volunteers should be able to communicate in English and have proper volunteer travel insurance (保险). (所有志愿者应能用英语交流,并有适当的志愿者旅行保险)”可知,会说英语是参与该志愿工作的必备条件。故选A项。
B
To improve their city, some students from the Kansas City Art Institute take on a special art project. They have spent the past several months designing and painting colorful murals (壁画) in the alleys (小巷) between homes in the historic Northeast neighborhood. “By creating artworks, we aim to turn these old, forgotten alleyways into bright, welcoming spaces,” said Héctor Casanova, the painting professor leading the project.
These students are not working alone. They are teaming up with Linda Fleischman, a former leader in the local neighborhood. “Before the students start, they ask local people for ideas about what the murals should show. We want everyone to feel like this is their art, too. It’s important that they have a voice in what goes on the walls,” said Fleischman.
“We painted wings on one side of the alley, which make you feel you’re flying. On the other side, other students painted vegetables and chickens, which reflect local life. Not only is it beautiful, but it is a little place for people to take photos,” Eku Uresti, one of the art students joining the project, said.
“These buildings used to be covered in messy graffiti (涂鸦). But after the murals were added, graffiti almost completely stopped. People who live here walk more to check the murals out and they are meeting each other and talking more. You can feel that the area has become more lively. It’s helping the neighborhood grow stronger,” said Casanova.
“We all have different styles. It’s no easy job to work as a team,” Carly, one of the art students, said. “But we’re learning how to work together. Sometimes I ask myself, ‘Why am I doing this ’ But when I see the joy it brings to people, I find all my efforts worthwhile. Now we’re turning the alleys into places where people can meet and relax.”
4. What is the primary purpose of the mural project
A. To attract new visitors. B. To practice painting skills.
C. To beautify the neighborhood. D. To protect some ancient walls.
5. How do the local people support the project
A. By suggesting the painting themes. B. By attending mural-opening events.
C. By helping students clean the walls. D. By organizing painting competitions.
6. What change have the murals brought
A. Encouraging daily artistic practices. B. Connecting community people.
C. Marketing modern buildings. D. Making local artists popular.
7. What does Carly think of the art project
A. Easy and relaxing. B. Tiring and confusing.
C. Boring but educational. D. Challenging but meaningful.
【答案】4. C 5. A 6. B 7. D
【解析】
【导语】本文是一篇新闻报道。文章主要讲述了堪萨斯城艺术学院的学生通过绘制壁画美化历史街区,促进社区交流并增强社区凝聚力。
【4题详解】
细节理解题。根据第一段中““By creating artworks, we aim to turn these old, forgotten alleyways into bright, welcoming spaces,” said Héctor Casanova, the painting professor leading the project.(“通过创作艺术品,我们的目标是将这些老旧、被遗忘的小巷变成明亮、宜人的空间,”领导该项目的绘画教授Héctor Casanova说)”可知,壁画项目的主要目的是美化社区。故选C。
【5题详解】
细节理解题。根据第二段中““Before the students start, they ask local people for ideas about what the murals should show. We want everyone to feel like this is their art, too. It’s important that they have a voice in what goes on the walls,” said Fleischman.(“在学生们开始之前,他们会向当地人征求关于壁画应该表现什么的想法。我们希望每个人都觉得这也是他们的艺术。重要的是,他们对墙上的东西有发言权,”弗莱希曼说)”可知,当地人通过建议绘画主题来支持这个项目。故选A。
【6题详解】
细节理解题。根据第四段中“People who live here walk more to check the murals out and they are meeting each other and talking more. You can feel that the area has become more lively.(住在这里的人会更多地走动来欣赏壁画,他们会更多地见面和交谈。你可以感觉到这个地区变得更加热闹了)”可知,壁画让社区的人联系在了一起。故选B。
【7题详解】
逻辑推理题。根据最后一段中““We all have different styles. It’s no easy job to work as a team,” Carly, one of the art students, said. “But we’re learning how to work together. Sometimes I ask myself, ‘Why am I doing this ’ But when I see the joy it brings to people, I find all my efforts worthwhile.(“我们都有不同的风格。团队合作不是一件容易的事,”艺术学生Carly说,“但我们正在学习如何合作。有时我会问自己,‘我为什么要这么做?’但当我看到它给人们带来的快乐时,我觉得我所有的努力都是值得的)”可知,Carly认为这个艺术项目很有挑战性,但也很有意义。故选D。
C
Psychological ownership (心理所有权) refers to the feeling or belief that something belongs to (属于) oneself. While the idea has been used to study team member behavior in organizational settings, Suzanne Shu, an expert at Cornell University, was among the first researchers to apply it to the field of marketing. She and her co-authors wondered whether psychological ownership would apply to spaces that customers don’t own. By doing two experiments in hotel rooms, they would like to see how hotel guests develop and react (回应) to psychological ownership towards their short-term (短期的) stays.
The first experiment they designed was carried out at the campus hotel at the University of Wisconsin-Madison, where they asked guests to choose their hotel room from a map. They can freely pick both their preferred floor level and inside design. “The process didn’t make their check-in process smoother, shorter or more convenient. However, they are more inclined to come back to the hotel and recommend this hotel to other people around them,” said Rin Yoon, a co-author.
In another experiment, the study examined a set of 14,689 reviews (评论) of a hotel in Hawaii on the travel platform TripAdvisor. The study found that guests who wrote reviews with the words “my” or “our” when describing their experience reported higher satisfaction levels on the app. “People aren’t going to use ‘my room’ or ‘our room’ unless they felt a sense of ownership of the place during their stay. This sense possibly shaped their overall experience,” said Shu.
Shu made some changes during a recent hotel stay during a business trip. “One of the first things I did to get myself set up to work was move the table a little bit closer to the window and keep the door open. So I could get more sunlight from the outside,” she said. “If you give a guest the freedom to change their environment a little bit more, such as moving the things around and choosing their favorite bedding pieces, they’ll end up feeling it’s like they’re at home. Even if guests have to spend time in this process, this effort can help hotels build customer loyalty (忠诚).”
8. What do the team’s experiments focus on about psychological ownership
A. Its effect on hotel guests. B. Its popularity in marketing plans.
C. Its role in team member behavior. D. Its connection to check-in service.
9. What does the underlined word “inclined” in paragraph 2 probably mean
A. Afraid. B. Careful. C. Surprised. D. Likely.
10. What does the use of “my” or “our” in reviews show about customers
A. They look for wider acceptance.
B. They find enjoyment in leaving reviews.
C. They value personal control over a space.
D. They care much about family experiences.
11. Which is Shu’s suggestion for hotels
A. Setting up smart room control systems.
B. Offering home-like design to customers.
C. Asking about one’s personal travel purpose.
D. Allowing guests to personalize their rooms.
【答案】8. A 9. D 10. C 11. D
【解析】
【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了心理所有权的概念,以及康奈尔大学的专家Suzanne Shu及其团队通过两个实验,探究了心理所有权对酒店客人的影响,并提出了酒店可以通过让客人个性化改造房间来增强客人忠诚度的建议。
【8题详解】
细节理解题。根据第一段中“She and her co-authors wondered whether psychological ownership would apply to spaces that customers don’t own. By doing two experiments in hotel rooms, they would like to see how hotel guests develop and react (回应) to psychological ownership towards their short-term (短期的) stays. (她和她的合著者们想知道,心理所有权是否适用于那些顾客并不拥有的空间。他们通过在酒店房间里进行两项实验,希望了解酒店客人如何对其短期住宿产生心理所有权,以及对此会有怎样的反应)”可知,团队的两个实验关注的是心理所有权对酒店客人的影响。故选A项。
【9题详解】
词句猜测题。根据画线词上文“The first experiment they designed was carried out at the campus hotel at the University of Wisconsin-Madison, where they asked guests to choose their hotel room from a map. They can freely pick both their preferred floor level and inside design. (他们设计的第一个实验是在威斯康星大学麦迪逊分校的校园酒店进行的,他们让客人从地图上选择自己的酒店房间。他们可以自由选择自己喜欢的楼层和室内设计)”以及后文“to come back to the hotel and recommend this hotel to other people around them (回到酒店,并向他们周围的其他人推荐这家酒店)”可知,客人可以自由选择自己喜欢的楼层和室内设计,虽然这并没有让他们的入住过程更顺利、更短或更方便,但是他们更有可能再次回到酒店,并向周围的人推荐这家酒店。故画线词应为“可能的”之意。故选D项。
【10题详解】
推理判断题。根据第三段中“The study found that guests who wrote reviews with the words “my” or “our” when describing their experience reported higher satisfaction levels on the app. “People aren’t going to use ‘my room’ or ‘our room’ unless they felt a sense of ownership of the place during their stay. This sense possibly shaped their overall experience,” said Shu. (这项研究发现,在描述自己的体验时使用“我的”或“我们的”这类词汇写评论的客人,在该应用上报告的满意度更高。Shu表示:“人们不会使用‘我的房间’或‘我们的房间’这样的说法,除非他们在入住期间对这个地方产生了一种归属感。这种感觉可能影响了他们的整体体验。”)”可知,客人使用“我的”或“我们的”描述房间,体现了对该空间的所有权感,即重视对空间的个人掌控。故选C项。
【11题详解】
细节理解题。根据最后一段中“If you give a guest the freedom to change their environment a little bit more, such as moving the things around and choosing their favorite bedding pieces, they’ll end up feeling it’s like they’re at home. Even if guests have to spend time in this process, this effort can help hotels build customer loyalty (忠诚). (如果你给予客人更多改变环境的自由,比如挪动物品、选择他们喜欢的床上用品,他们最终会感觉像在自己家一样。即便客人需要在这个过程中花费时间,这种付出也能帮助酒店建立客户忠诚度)”可知,舒给酒店的建议是让客人个性化改造他们的房间。故选D项。
D
Scientists have recorded plant species for centuries to help us understand and protect them. But according to new research, many have never actually been photographed (拍照) in their natural environment, and that’s a problem.
An Australian team surveyed 33 important online collections of plant photographs to check the photographic record of Australian plant species. The findings showed that out of 21,077 native Australian plant species, almost 20 percent of them remain without photographs that can prove their identity (身份) details. Thomas Mesaglio, the lead author of the study, said, “It is surprising to see how many plant species have just line drawings, paintings, or even no media at all.”
Being unable to use detailed photos can have real effects. Many plant species that are difficult to tell apart in the wild may die out if scientists can’t properly recognize them with the help of photos. “We thought every plant species had simply been photographed by someone somewhere, throughout history. But it turns out this isn’t the case,” said Will Cornwell, another author of the study.
Photographs can help with scientists’ work by keeping characteristics (特征) like flower color that can get lost over time. They can also show additional features. But just as some animals catch less interest than others, some plants are facing the same situation. The most well-photographed plant groups are usually some trees that can be noticed more easily. They usually have special characteristics, such as colorful flowers.
Because digital photography is so convenient now, anyone can help make a meaningful difference to science by using the camera in their pocket. By using online tools like iNaturalist, the public can have their pictures identified (识别) by experts and share the information, which will be used in research and protection.
“We’ve recognized nearly 10 percent of those previously unphotographed species thanks to members of the public sharing their photographs online and experts who’ve kindly identified them,” said Mr. Mesaglio. “There could be many more in personal collections just waiting to be shared. People can get much more excited about plants with photographs.”
12. What did the survey find out regarding Australian plant species
A. A rich source for artistic creation. B. A shortage of supporting photos.
C. A focus on online viewing. D. A sudden fall in numbers.
13. What is stressed (强调) about plant photography in paragraph 3
A. It is challenging in faraway areas. B. It is mainly done by professionals.
C. It often goes unnoticed by scientists. D. It influences the survival of plant species.
14. What does the author want to show by mentioning some animals in paragraph 4
A. Colorful wildlife is far more valuable.
B. Some plants are as eye-catching as animals.
C. Plants with common features get little attention.
D. Animal photography receives wider recognition.
15. Which of the following is encouraged by the author
A. Using digital tools to support plant protection.
B. Taking part in fieldwork to discover new species.
C. Protecting unique plants from being photographed.
D. Sharing valuable plant pictures with local museums.
【答案】12. B 13. D 14. C 15. A
【解析】
【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了科学家对澳大利亚植物物种的摄影记录进行的一项调查,发现近20%的本土植物物种缺乏能够证明其身份细节的照片,强调了摄影对植物物种生存的重要性,并鼓励公众利用数字工具参与植物保护工作。
【12题详解】
细节理解题。根据第二段中“The findings showed that out of 21,077 native Australian plant species, almost 20 percent of them remain without photographs that can prove their identity (身份) details. (调查结果显示,在21,077种澳大利亚本土植物中,近20%的植物仍然没有可以证明其身份细节的照片)”可知,调查发现澳大利亚植物物种缺乏用于证明其身份的支持性照片。故选B项。
13题详解】
细节理解题。根据第三段中“Being unable to use detailed photos can have real effects. Many plant species that are difficult to tell apart in the wild may die out if scientists can’t properly recognize them with the help of photos. (无法使用细节丰富的照片可能会产生实际影响。许多在野外难以区分的植物物种,如果科学家无法借助照片准确识别它们,可能会灭绝)”可知,第三段强调了植物摄影影响植物物种的生存,因为缺乏照片会导致科学家无法准确识别物种,可能使其灭绝。故选D项。
【14题详解】
推理判断题。根据第四段中“But just as some animals catch less interest than others, some plants are facing the same situation. The most well-photographed plant groups are usually some trees that can be noticed more easily. They usually have special characteristics, such as colorful flowers. (但就像有些动物不太引人关注一样,有些植物也面临着同样的情况。被拍摄得最多的植物群通常是一些更容易被注意到的树木。它们通常具有特殊的特征,比如色彩艳丽的花朵)”可推知,作者提及动物是为了类比说明具有普通特征的植物很少受到关注,就像有些动物不如其他动物受关注一样,普通植物也难以获得拍摄机会。故选C项。
【15题详解】
细节理解题。根据倒数第二段中“Because digital photography is so convenient now, anyone can help make a meaningful difference to science by using the camera in their pocket. By using online tools like iNaturalist, the public can have their pictures identified (识别) by experts and share the information, which will be used in research and protection. (由于如今数码摄影十分便捷,任何人都可以通过使用口袋里的相机为科学做出有意义的贡献。借助像iNaturalist这样的在线工具,公众可以让专家对自己拍摄的照片进行识别,并分享相关信息,这些信息将被用于研究和保护工作)”以及最后一段中Mr. Mesaglio所说的“We’ve recognized nearly 10 percent of those previously unphotographed species thanks to members of the public sharing their photographs online and experts who’ve kindly identified them (多亏了公众在网上分享他们拍摄的照片,以及热心帮忙辨认这些照片的专家们,我们已经确认了那些之前从未被拍摄过的物种中的近10%)”可知,作者鼓励使用数字工具来支持植物保护。故选A项。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Have you ever found yourself holding onto everyday junk (废旧物) like a movie ticket or a clothing bag, unsure whether to throw it away ____16____ Actually, you may consider keeping a junk journal (日志). It has grown in popularity on main social media platforms. By collecting what many people see as junk, junk journaling benefits (有利于) the environment while uplifting your mind.
Many fans of junk journaling are drawn to its special benefits. First of all, the hobby is easy to pick up. You don’t need any artistic skill to begin — just some basic tools and common waste. Second, you’re helping the planet by repurposing (重新利用) things that might otherwise end up in the rubbish bin. ____17____
What goes into a junk journal Almost anything. From old newspapers and magazines to postcards and handwritten notes, the list is endless. ____18____ For example, even packaging bags and dried flowers may add a different feel and attractiveness. That’s what makes junk journaling so interesting and personal.
To get started, choose a notebook or even an old book as your base. ____19____ Play with the placement, try different styles, and consider adding some writing or drawings. The goal is not perfection but personal expression.
____20____ Some people treat it as a diary, while others create art pictures or memory books. It might serve as a place to record thankfulness, tell personal stories, or picture future dreams. The key is to reflect your experiences and imagination.
A. There’s no single way to use a junk journal.
B. Why not turn it into something meaningful
C. How can we make it look more attractive
D. This encourages a green lifestyle and creativity.
E. So it can be part of a story that only you can tell.
F. Everyday waste can be great journaling materials.
G. Then, begin organizing your pages in creative ways.
【答案】16. B 17. D 18. F 19. G 20. A
【解析】
【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了垃圾日志这一新兴爱好,它通过重新利用废旧物品来制作日志,既环保又能提升心情。
【16题详解】
根据上文“Have you ever found yourself holding onto everyday junk like a movie ticket or a clothing bag, unsure whether to throw it away (你是否曾经发现自己拿着像电影票或衣物袋这样的日常废旧物,不确定是否要扔掉?)”以及下文“Actually, you may consider keeping a junk journal. (实际上,你可以考虑写一本垃圾日志。)”可知,上文提出了对于废旧物的处理困惑,下文给出了一个建议,即制作垃圾日志。B选项“Why not turn it into something meaningful (为什么不把它变成有意义的东西呢?)”承上启下,其中的“it”指代上文的“everyday junk”,且提出将废旧物变成有意义的东西的建议。故选B项。
【17题详解】
根据上文“Second, you’re helping the planet by repurposing things that might otherwise end up in the rubbish bin. (其次,你通过重新利用那些可能会被扔进垃圾桶的东西来保护地球。)”可知,此处是在描述垃圾日志的环保益处,D选项“This encourages a green lifestyle and creativity. (这鼓励了一种绿色的生活方式和创造力。)”进一步阐述了这种环保行为的好处,即鼓励绿色生活方式和创造力,与上文逻辑一致。故选D项。
【18题详解】
根据上文“What goes into a junk journal Almost anything. From old newspapers and magazines to postcards and handwritten notes, the list is endless. (垃圾日志里可以放什么?几乎任何东西。从旧报纸和杂志到明信片和手写笔记,清单无穷无尽。)”以及下文“For example, even packaging bags and dried flowers may add a different feel and attractiveness. (例如,即使是包装袋和干花也可能增添不同的感觉和吸引力。)”可知,此处是在描述可以作为垃圾日志材料的废旧物品,F选项“Everyday waste can be great journaling materials. (日常废旧物可以成为很棒的日志材料。)”概括了段落核心内容,即日常废旧物是制作日志的好材料。故选F项。
【19题详解】
根据上文“To get started, choose a notebook or even an old book as your base. (要开始制作,选择一个笔记本甚至一本旧书作为基底。)”以及下文“Play with the placement, try different styles, and consider adding some writing or drawings. (尝试不同的摆放方式,尝试不同的风格,并考虑添加一些文字或图画。)”可知,此处是在描述制作垃圾日志的具体步骤,G选项“Then, begin organizing your pages in creative ways. (然后,开始以创造性的方式组织你的页面。)”中的“then”表示顺序,且“organizing your pages in creative ways”与下文的“play with the placement, try different styles”相呼应。故选G项。
【20题详解】
根据下文“Some people treat it as a diary, while others create art pictures or memory books. It might serve as a place to record thankfulness, tell personal stories, or picture future dreams. The key is to reflect your experiences and imagination. (有些人把它当作日记,而有些人则创作艺术图片或记忆书。它可能是一个记录感恩、讲述个人故事或描绘未来梦想的地方。关键是反映你的经历和想象力。)”可知,此处是在描述垃圾日志的多种使用方式,A选项“There’s no single way to use a junk journal. (使用垃圾日志没有单一的方法。)”概括了段落核心内容,即垃圾日志的使用方式多种多样,起到统领段落的作用。故选A项。
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Kayleigh Sloan is a lively and imaginative teacher from Idaho, America. The 28-year-old brings ____21____ to every lesson. In April 2024, she began sharing everyday moments with her students online. One video quickly caught attention for her ____22____ method of teaching descriptive writing. To ____23____ her first-grade students, Kayleigh asked each of them to write step-by-step directions (操作指南) for making a peanut butter (花生酱) sandwich. Then, she ____24____ their directions exactly as written, resulting in an unforgettable lesson.
Kayleigh read one child’s ____25____ aloud: Get bread and peanut butter. After ____26____ the materials, she asked, “Did I make the sandwich correctly ” The class laughed and shouted, “No!” Pretending to be ____27____, she explained that she had followed the steps exactly and thought the sandwich was ____28____. After several more tries, the students finally realized their ____29____ — their directions failed to include enough ____30____. They rewrote them afterward, adding clearer steps and more descriptive words. The students’ ____31____ proved Kayleigh’s teaching method was effective, showing the power of learning from real-world ____32____.
During her teaching, Kayleigh has developed a coaching style using the “I do, we do, you do” model. She starts by performing a task, then works through it with her students to find ways to ____33____, and finally encourages them to work ____34____. When it comes to advice for other teachers, Kayleigh suggested staying ____35____ and being willing to learn from more experienced teachers.
21. A. pride B. patience C. courage D. creativity
22. A. clever B. strict C. slow D. traditional
23. A. calm B. interest C. believe D. respect
24. A. turned down B. looked for C. set aside D. carried out
25. A. jokes B. promises C. instructions D. questions
26. A. collecting B. selling C. weighing D. hiding
27. A. tired B. excited C. confused D. satisfied
28. A. separated B. completed C. introduced D. bought
29. A. mistake B. choice C. goal D. habit
30. A. risks B. replies C. reports D. details
31. A. excuse B. kindness C. progress D. advice
32. A. success B. experience C. luck D. freedom
33. A. ask B. imagine C. share D. improve
34. A. independently B. silently C. quickly D. secretly
35. A. warm-hearted B. open-minded C. strong-willed D. self-centered
【答案】21. D 22. A 23. B 24. D 25. C 26. A 27. C 28. B 29. A 30. D 31. C 32. B 33. D 34. A 35. B
【解析】
【导语】本文是一篇记叙文。主要介绍了一位来自美国爱达荷州的充满活力和想象力的老师Kayleigh Sloan,她通过一种独特而有趣的教学方法,让学生们在实践中学习描述性写作,并取得了显著的教学效果。
【21题详解】
考查名词词义辨析。句意:这位28岁的老师给每一堂课都带来了创造力。A. pride骄傲;B. patience耐心;C. courage勇气;D. creativity创造力。根据下文描述的Kayleigh老师通过让学生写制作花生酱三明治的步骤,并严格按照这些步骤操作,结果制造出了一个难忘的教学场景,可知她给课堂带来了“创造力”。故选D项。
【22题详解】
考查形容词词义辨析。句意:其中一个视频迅速引起了人们的注意,因为她教授描述性写作的方法很巧妙。A. clever聪明的,巧妙的;B. strict严格的;C. slow慢的;D. traditional传统的。根据下文描述的Kayleigh老师的创新教学方法以及“proved Kayleigh’s teaching method was effective”可知,她教授的写作方法很“巧妙”。故选A项。
【23题详解】
考查动词词义辨析。句意:为了激发一年级学生的兴趣,Kayleigh让每个学生写下制作花生酱三明治的分步说明。A. calm使平静;B. interest使感兴趣;C. believe相信;D. respect尊重。根据下文“Kayleigh asked each of them to write step-by-step directions for making a peanut butter sandwich”可知,这是一个有趣的任务,她这样做是为了“激发学生的兴趣”。故选B项。
【24题详解】
考查动词短语辨析。句意:然后,她严格按照学生写的步骤操作,上了一堂难忘的课。A. turned down拒绝;B. looked for寻找;C. set aside留出;D. carried out执行,操作。根据下文“exactly as written”和“resulting in an unforgettable lesson.”可知,她“执行”了学生的步骤,结果上了一堂难忘的课。故选D项。
【25题详解】
考查名词词义辨析。句意:Kayleigh大声朗读了一个孩子的指令:拿面包和花生酱。A. jokes玩笑;B. promises承诺;C. instructions指示,指令;D. questions问题。根据上文“Kayleigh asked each of them to write step-by-step directions for making a peanut butter sandwich.”可知,此处指学生写的“指示,指令”。故选C项。
26题详解】
考查动词词义辨析。句意:收集好材料后,她问:“我做的三明治对吗?”A. collecting收集;B. selling卖;C. weighing称重;D. hiding隐藏。根据上文“Get bread and peanut butter.”可知,此处指她“收集”完材料后,问学生自己做对了没有。故选A项。
【27题详解】
考查形容词词义辨析。句意:她假装很困惑,解释说她完全是按照步骤做的,而且认为三明治已经做好了。A. tired疲倦的;B. excited兴奋的;C. confused困惑的;D. satisfied满意的。根据上文“The class laughed and shouted, “No!””和“Pretending to be”以及下文“she explained that she had followed the steps exactly”可知,学生笑着喊道“不对”,而她假装“困惑”,然后解释说自己完全是按照步骤做的。故选C项。
【28题详解】
考查动词词义辨析。句意:同上。A. separated分离;B. completed完成,做好;C. introduced介绍;D. bought买。根据上文“she explained that she had followed the steps exactly”可知,此处指她完全是按照步骤做的,认为三明治已经“完成,做好”了。故选B项。
【29题详解】
考查名词词义辨析。句意:又试了几次后,学生们终于意识到自己的错误 —— 他们的指令没有包含足够的细节。A. mistake错误;B. choice选择;C. goal目标;D. habit习惯。根据下文“failed to include enough ____10____ ”可知,此处指学生们意识到了自己的“错误”。故选A项。
【30题详解】
考查名词词义辨析。句意:同上。A. risks风险;B. replies回复;C. reports报告;D. details细节。根据下文“They rewrote them afterward, adding clearer steps and more descriptive words.”可知,此处指他们的指令缺少足够的“细节”。故选D项。
【31题详解】
考查名词词义辨析。句意:学生们的进步证明了Kayleigh的教学方法的有效性,展现了从实际经验中学习的力量。A. excuse借口;B. kindness善良;C. progress进步;D. advice建议。根据上文“They rewrote them afterward, adding clearer steps and more descriptive words.”以及下文“proved Kayleigh’s teaching method was effective”可知,学生们改写指令、补充细节,取得了“进步”,这证明了Kayleigh的教学方法的有效性。故选C项。
【32题详解】
考查名词词义辨析。句意:同上。A. success成功;B. experience经验;C. luck运气;D. freedom自由。根据上文描述的制作三明治的实践过程可知,她的教学方法展示了从实际“经验”中学习的力量。故选B项。
【33题详解】
考查动词词义辨析。句意:她先演示任务,然后和学生一起探讨改进方法,最后鼓励他们独立完成。A. ask问;B. imagine想象;C. share分享;D. improve改进。根据上文“works through it with her students”以及下文“finally encourages them to work”可知,她和学生一起研究,目的是找到“改进”的方法。故选D项。
【34题详解】
考查副词词义辨析。句意:同上。A. independently独立地;B. silently沉默地;C. quickly迅速地;D. secretly秘密地。根据上文“She starts by performing a task, then works through it with her students to find ways to ____13____”可知,她先演示任务,然后和学生一起探讨改进方法,最后一步是鼓励他们“独立”完成。故选A项。
【35题详解】
考查形容词词义辨析。句意:当被问及给其他老师的建议时,Kayleigh建议保持开放的心态,并愿意向更有经验的老师学习。A. warm-hearted热心的;B. open-minded思想开放的;C. strong-willed意志坚强的;D. self-centered以自我为中心的。根据下文“being willing to learn from more experienced teachers”可知,Kayleigh愿意向资深教师学习,这需要“开放”的心态。故选B项。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
If you’re a tea lover traveling to Beijing, come and visit the Lao She Tea House, which was named after the famous writer, Lao She. Since it opened in 1988, it has earned national and even international ____36____ (recognize) for its authentic (地道的) display of Chinese tea culture, as well as deep ____37____ (admire) for its perfect blend (融合) of tradition and warm service.
As you step inside, the decorations ____38____ (immediate) transport you to ancient China. The sense of calm from the traditional lanterns and wooden chairs ____39____ (be) especially enjoyable. It is a perfect setting to relax and try different kinds of tea, ____40____ famous Chinese green tea to oolong, black, and jasmine (茉莉). The tea menu is interestingly introduced by knowledgeable tea ____41____ (host). They are always happy to recommend a type of tea based on your ____42____ (prefer).
In addition to tea, the Lao She Tea House offers unique cultural experiences, including performances of traditional Chinese opera and puppet shows, making it ____43____ must-visit destination in Beijing. If you’re lucky, you may even meet some famous people who visit the tea house regularly.
Overall, Lao She Tea House perfectly combines culture, atmosphere and entertainment. You can spend a relaxing afternoon ____44____ (explore) some of China’s finest tea there. The authentic experience of Chinese tea culture is sure ____45____ (impress) you.
【答案】36. recognition
37. admiration
38. immediately
39. is 40. from
41. hosts 42. preference##preferences
43. a 44. exploring
45. to impress
【解析】
【导语】本文是一篇说明文。文章主要讲述了老舍茶馆的特色、文化氛围及提供的独特体验。
【36题详解】
考查名词。句意:自1988年开业以来,它因其对中国茶文化的地道展示,以及传统与热情服务的完美融合,赢得了国内乃至国际的认可。根据空前“national and even international”可知,空处需用名词作earned的宾语,recognize的名词为recognition“认可”,不可数名词。故填recognition。
【37题详解】
考查名词。句意:同上。根据空前deep可知,空处需用名词作earned的并列宾语,admire的名词为admiration“钦佩,赞赏”,不可数名词。故填admiration。
【38题详解】
考查副词。句意:当你走进里面,装饰会立即把你带到古代中国。空处需用副词作状语修饰动词transport,immediate的副词为immediately“立即”。故填immediately。
【39题详解】
考查动词时态和主谓一致。句意:传统灯笼和木椅带来的宁静感尤其令人愉悦。根据上文“ transport”可知,句子陈述事实,需用一般现在时,主语是单数sense,所以be动词需用is。故填is。
【40题详解】
考查介词。句意:这是一个放松和尝试不同种类茶的完美场所,从著名的中国绿茶到乌龙茶、红茶和茉莉花茶。此处使用固定搭配from...to...,表示“从…… 到……”。故填from。
【41题详解】
考查名词复数。句意:茶单由知识渊博的茶艺主持人有趣地介绍。根据空前by可知,空处需用名词作宾语,host“主持人”,名词,此处表示泛指,所以空处名词需用其复数形式。故填hosts。
【42题详解】
考查名词。句意:他们总是很乐意根据你的喜好推荐一种茶。根据空前your可知,空处需用名词作宾语,prefer的名词为preference“喜好”,此处可用单数形式,也可用复数形式表示泛指。故填preference(s)。
【43题详解】
考查冠词。句意:除了茶,老舍茶馆还提供独特的文化体验,包括中国传统戏曲和木偶戏表演,使其成为北京必去的景点。此处表示泛指“一个必去的景点”,must-visit以辅音音素开头,所以空处需用不定冠词a。故填a。
【44题详解】
考查非谓语动词。句意:你可以在那里度过一个悠闲的下午,探索中国最好的茶。spend...(in) doing sth.为固定搭配“花费时间做某事”,所以空处需用动名词作宾语。故填exploring。
【45题详解】
考查非谓语动词。句意:中国茶文化的地道体验一定会给你留下深刻印象。be sure to do sth.为固定句型“一定会做某事”,所以空处需用动词不定式。故填to impress。
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
46. 假定你是李华,暑假在伦敦学习得知当地美术馆要举办中国画展览(Chinese painting exhibition)。请写一封信申请做志愿者,内容包括:1. 写信目;2. 你的优势。
注意:(1)写作词数应为80个左右;
(2)可适当增加细节,以使行文连贯。
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】Dear Sir/Madam,
I’m Li Hua, taking summer courses in London now. Learning volunteers are needed for the Chinese painting exhibition in your art gallery, I can’t wait to apply for the position.
Firstly, I can communicate well with British painting lovers in fluent English. Besides, with a wide knowledge of Chinese painting, I can help visitors understand it better. Better yet, I’ve joined in several similar activities, which has given me relevant experience.
If accepted, I will spare no effort to introduce those paintings and answer questions patiently. I’d appreciate it if you could consider my application.
【解析】
【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生以李华的身份,向伦敦当地美术馆写一封信,申请中国画展览的志愿者职位,内容需包含写信目的及个人优势。
【详解】1. 词汇积累
流利的:fluent → proficient
广泛的:wide → extensive
相关的:relevant → related
尽力:spare no effort → try one’s best
2. 句式拓展
简单句变复合句
原句:Besides, with a wide knowledge of Chinese painting, I can help visitors understand it better.
拓展句:Besides, since I have a wide knowledge of Chinese painting, I can help visitors understand it better.
【点睛】【高分句型1】Learning volunteers are needed for the Chinese painting exhibition in your art gallery, I can’t wait to apply for the position.(运用了现在分词作状语)
【高分句型2】Better yet, I’ve joined in several similar activities, which has given me relevant experience.(运用了which引导的非限制性定语从句,修饰前面整个句子)
第二节(满分25分)
47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Takehito was daydreaming when he heard a voice. “And what performance will you present at the talent show, Takehito ” Takehito’s fifth-grade teacher, Mrs. Klein, had spoken and was glaring down at him now.
Takehito had been staring out the window from his desk while Mrs. Klein paced up and down the rows of desks to ask each student what talent he or she would perform for the show. The rest of the class and Takehito’s teacher were now staring and waiting for his answer.
Takehito’s face popped beet-red. He didn’t know what to say. Luckily for him, the bell rang, signaling the end of the school day. Takehito quickly gathered his books and got up to leave, but Mrs. Klein stopped him.
Actually, Mrs. Klein worried about Takehito. Last year, he and his mother immigrated from Japan to Chicago. He had not made friends easily. Some of the students in his old class made fun of the way he looked and the way he spoke. Therefore, as his teacher this year, Mrs. Klein was determined to get Takehito to perform in the talent show, knowing that if he did, he would establish some friendships before entering junior high.
“What are you good at ” asked Mrs. Klein.
Takehito, thought for a moment. “I don’t know.”
“What do you mean ” Mrs. Klein continued. “Can you draw Can you play a sport Can you play a musical instrument Can you sing
Mrs. Klein continued listing talents, but Takehito stopped listening as his gazing wandered to a poster on the wall. The poster showed a person doing breakdance (霹雳舞).
“Dancing. I will breakdance!” Takehito interrupted.
Mrs. Klein’s eyes lit up with encouragement. “That’s fantastic, Takehito! Breakdancing is a great choice. I’m sure you’ll do an amazing job.” Her smile was reassuring, and she added, “The talent show is three months away, so you have plenty of time to prepare. I’ll be here to help you prepare if you need it.”
注意:(1)续写词数应为150个左右;(2)请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
That evening, Takehito sat at the dinner table with his mother.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
The three months slipped by in a flash, and the day of the talent show was finally here.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】范文
That evening, Takehito sat at the dinner table with his mother. Hesitant at first, he finally shared, “Mom, Mrs. Klein asked what I’d perform at the talent show, and I said I’d breakdance. But I’ve never danced before.” His mother looked at him with a mixture of surprise and pride. “Breakdancing, huh That sounds exciting! Let’s find you a dance class. You’ll get better with practice.” The following week, Takehito began attending dance classes. The sessions were tough; his muscles ached, and he often stumbled over the moves. But he remembered Mrs. Klein’s encouragement and his mother’s faith in him. He kept pushing through, dedicating himself to mastering each step.
The three months slipped by in a flash, and the day of the talent show was finally here. Takehito stood backstage, feeling a mix of excitement and nerves. When his turn finally came, Takehito stepped onto the stage, his heart pounding with anticipation. As the music started, he let the rhythm guide him, his movements flowing with confidence. His energetic performance was a burst of spins, flips, and powerful freezes, captivating everyone in the audience. With every move, the crowd grew more enthusiastic, their cheers growing louder. By the end of his act, the audience was almost on their feet, roaring with applause. Takehito’s face beamed with joy as he felt the infectious excitement of the crowd, knowing he had truly set the stage on fire.
【解析】
【导语】本文以人物为线索展开,讲述了从日本移民到芝加哥的五年级男孩Takehito,他努力适应学校的生活。当他的老师克莱因夫人问他在即将到来的才艺表演中的天赋时,他一开始什么也想不出来,但最终在受到海报的启发后宣布他将跳霹雳舞。在克莱因夫人和母亲的鼓励下,他报名参加了舞蹈课程,最终他的表演赢得了热烈的掌声。
【详解】1.段落续写:
①由第一段首句内容“那天晚上,Takehito和他的母亲坐在餐桌旁。”可知,第一段可描写Takehito和母亲的对话以及母亲支持他的想法。
②由第二段首句内容“三个月的时间一晃而过,才艺表演的日子终于到了。”可知,第二段可描写Takehito的表演很成功以及他的内心感受。
2.续写线索:和他的母亲坐在餐桌旁——和母亲的对话——母亲支持他的想法——才艺表演的日子终于到了——成功地表演——感悟
3.词汇激活
行类
①.参加:attend /take part in/join in
②.献身于:dedicate oneself to/ devote oneself to
③.掌握:master / grasp
情绪类
①.惊讶:surprise / astonishment
②.热情的:enthusiastic / passionate
【点睛】[高分句型1]. When his turn finally came, Takehito stepped onto the stage, his heart pounding with anticipation.(运用了when引导的时间状语从句以及独立主格结构)
[高分句型2]. Takehito’s face beamed with joy as he felt the infectious excitement of the crowd, knowing he had truly set the stage on fire.(运用了as引导的时间状语从句和现在分词作状语)郧阳中学2025级高一年级上学期10月第一次考试
英语试卷
全卷满分150分。考试用时120分钟。
第一部分 听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. What will the speakers probably do next
A. Leave Emma alone. B. Try to encourage Emma. C. Make a speech.
2. How will Alex go to the City Library
A. By car. B. By bike. C. On foot.
3. Why does Peter call Linda
A. To cancel a plan. B. To invite her to a game. C. To ask about her health.
4. Where does the conversation probably take place
A. In a bookstore. B. In a classroom. C. At home.
5. What are the speakers mainly talking about
A. A science fair. B. Green energy. C. A group project.
第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What day is it today
A. Friday. B. Saturday. C. Sunday.
7. What will Sarah do next Wednesday evening
A Do housework. B. Prepare for a test. C. Watch a football match.
听第7段材料,回答第8、9题。
8. Why does the man need to buy new shoes
A. For a gift. B. For daily exercise. C. For a business trip.
9. How does the man feel about the brown shoes
A. They are too formal. B. They are too expensive. C. They are the wrong size.
听第8段材料,回答第10至13题。
10. What does the book mainly focus on
A Time management. B. Everyday productivity. C. Personal development.
11. What does the book suggest for preparing for success
A. Recognizing progress. B. Giving up bad habits. C. Setting clear goals.
12. What does Andrew think of the book
A. Difficult. B. Useful. C. Interesting.
13. What does Andrew want Shirley to do
A. Recommend more books. B. Buy him a new copy. C. Lend him the book.
听第9段材料,回答第14至17题。
14. What is the exhibition about
A. Books on art history. B. Photos of famous artists. C. Recent works by an artist.
15. What is the man
A. An artist. B. A reporter. C. An event organizer.
16. When will the speakers show up at the exhibition tomorrow
A. At 9:40 am. B. At 10 am. C. At 2:30 pm.
17. What is the probable relationship between the speakers
A. Boss and employee. B. Old school friends. C. Coworkers.
听第10段材料,回答第18至20题。
18. What does Nicholas Sparks think is the key to great stories
A. Deep feelings. B. Strong characters. C. Exciting story lines.
19. What does Sparks use to create feel-real scenes
A. His imagination. B. His readers’ suggestions. C. His personal experiences.
20. How does Sparks deal with difficulties in life
A. By focusing on writing.
B. By enjoying time outdoors.
C. By finding reasons to be thankful.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
A Volunteer Program in Ubud, Bali
Start dates: tasks start every Monday
Period: choose from 2-12 weeks
Volunteer hours: 4-5 hours per day
Age: volunteers aged 16+ and families
How you can make an influence:
Bali has been growing rapidly for some time and its infrastructure (基础设施) has struggled to keep up with population growth. There is a strong need for new community buildings, but getting them completed can take a long time. By volunteering to lend a hand with building and repairs, you can help speed up tasks that will serve the local community. Moreover, you’ll develop personally and professionally by improving your communication skills and exploring Ubud’s rich culture and natural environment.
Volunteer work can include laying bricks (砖), building with wood, painting, gardening and so on. The tasks often require moving, climbing, or standing for long hours, so strength and a positive attitude are valuable. The volunteers will be teamed up with local workers. They should be willing to get their hands dirty and provide support wherever help is most needed.
Volunteer requirements:
All volunteers joining for 2 or more weeks must get a C6B Visa. An exception (例外) to the above applies if a volunteer will be in Bali for less than 30 days. This exception requires taking part in the Culture Week, Adventure Week, or Yoga and Meditation Week, along with one, two, or three weeks of volunteering. In this situation, the volunteer can join with a tourist visa upon arrival.
To respect the local culture and customs in Bali, volunteers should be aware that they shouldn’t have anything covering their face while at their volunteer placement.
All volunteers should be able to communicate in English and have proper volunteer travel insurance (保险).
1. What are volunteers expected to do in Bali
A. Aid in some community projects. B. Support community health efforts.
C. Educate the locals on green tourism. D. Organize community social services.
2. Who could be most suitable for the volunteer program
A. Those skilled in design work. B. Those experienced in management.
C. Those with great energy and strength. D. Those with good communication skills.
3. Which is a must for joining the volunteer work in Bali
A. Speaking English. B. Wearing a face mask.
C. Getting a tourist visa. D. Attending cultural events.
B
To improve their city, some students from the Kansas City Art Institute take on a special art project. They have spent the past several months designing and painting colorful murals (壁画) in the alleys (小巷) between homes in the historic Northeast neighborhood. “By creating artworks, we aim to turn these old, forgotten alleyways into bright, welcoming spaces,” said Héctor Casanova, the painting professor leading the project.
These students are not working alone. They are teaming up with Linda Fleischman, a former leader in the local neighborhood. “Before the students start, they ask local people for ideas about what the murals should show. We want everyone to feel like this is their art, too. It’s important that they have a voice in what goes on the walls,” said Fleischman.
“We painted wings on one side of the alley, which make you feel you’re flying. On the other side, other students painted vegetables and chickens, which reflect local life. Not only is it beautiful, but it is a little place for people to take photos,” Eku Uresti, one of the art students joining the project, said.
“These buildings used to be covered in messy graffiti (涂鸦). But after the murals were added, graffiti almost completely stopped. People who live here walk more to check the murals out and they are meeting each other and talking more. You can feel that the area has become more lively. It’s helping the neighborhood grow stronger,” said Casanova.
“We all have different styles. It’s no easy job to work as a team,” Carly, one of the art students, said. “But we’re learning how to work together. Sometimes I ask myself, ‘Why am I doing this ’ But when I see the joy it brings to people, I find all my efforts worthwhile. Now we’re turning the alleys into places where people can meet and relax.”
4. What is the primary purpose of the mural project
A. To attract new visitors. B. To practice painting skills.
C. To beautify the neighborhood. D. To protect some ancient walls.
5. How do the local people support the project
A. By suggesting the painting themes. B. By attending mural-opening events.
C. By helping students clean the walls. D. By organizing painting competitions.
6. What change have the murals brought
A. Encouraging daily artistic practices. B. Connecting community people.
C. Marketing modern buildings. D. Making local artists popular.
7. What does Carly think of the art project
A. Easy and relaxing. B. Tiring and confusing.
C. Boring but educational. D. Challenging but meaningful.
C
Psychological ownership (心理所有权) refers to the feeling or belief that something belongs to (属于) oneself. While the idea has been used to study team member behavior in organizational settings, Suzanne Shu, an expert at Cornell University, was among the first researchers to apply it to the field of marketing. She and her co-authors wondered whether psychological ownership would apply to spaces that customers don’t own. By doing two experiments in hotel rooms, they would like to see how hotel guests develop and react (回应) to psychological ownership towards their short-term (短期的) stays.
The first experiment they designed was carried out at the campus hotel at the University of Wisconsin-Madison, where they asked guests to choose their hotel room from a map. They can freely pick both their preferred floor level and inside design. “The process didn’t make their check-in process smoother, shorter or more convenient. However, they are more inclined to come back to the hotel and recommend this hotel to other people around them,” said Rin Yoon, a co-author.
In another experiment, the study examined a set of 14,689 reviews (评论) of a hotel in Hawaii on the travel platform TripAdvisor. The study found that guests who wrote reviews with the words “my” or “our” when describing their experience reported higher satisfaction levels on the app. “People aren’t going to use ‘my room’ or ‘our room’ unless they felt a sense of ownership of the place during their stay. This sense possibly shaped their overall experience,” said Shu.
Shu made some changes during a recent hotel stay during a business trip. “One of the first things I did to get myself set up to work was move the table a little bit closer to the window and keep the door open. So I could get more sunlight from the outside,” she said. “If you give a guest the freedom to change their environment a little bit more, such as moving the things around and choosing their favorite bedding pieces, they’ll end up feeling it’s like they’re at home. Even if guests have to spend time in this process, this effort can help hotels build customer loyalty (忠诚).”
8. What do the team’s experiments focus on about psychological ownership
A. Its effect on hotel guests. B. Its popularity in marketing plans.
C. Its role in team member behavior. D. Its connection to check-in service.
9. What does the underlined word “inclined” in paragraph 2 probably mean
A. Afraid. B. Careful. C. Surprised. D. Likely.
10. What does the use of “my” or “our” in reviews show about customers
A. They look for wider acceptance.
B. They find enjoyment in leaving reviews.
C. They value personal control over a space.
D. They care much about family experiences.
11. Which is Shu’s suggestion for hotels
A. Setting up smart room control systems.
B. Offering home-like design to customers.
C. Asking about one’s personal travel purpose.
D. Allowing guests to personalize their rooms.
D
Scientists have recorded plant species for centuries to help us understand and protect them. But according to new research, many have never actually been photographed (拍照) in their natural environment, and that’s a problem.
An Australian team surveyed 33 important online collections of plant photographs to check the photographic record of Australian plant species. The findings showed that out of 21,077 native Australian plant species, almost 20 percent of them remain without photographs that can prove their identity (身份) details. Thomas Mesaglio, the lead author of the study, said, “It is surprising to see how many plant species have just line drawings, paintings, or even no media at all.”
Being unable to use detailed photos can have real effects. Many plant species that are difficult to tell apart in the wild may die out if scientists can’t properly recognize them with the help of photos. “We thought every plant species had simply been photographed by someone, somewhere, throughout history. But it turns out this isn’t the case,” said Will Cornwell, another author of the study.
Photographs can help with scientists’ work by keeping characteristics (特征) like flower color that can get lost over time. They can also show additional features. But just as some animals catch less interest than others some plants are facing the same situation. The most well-photographed plant groups are usually some trees that can be noticed more easily. They usually have special characteristics, such as colorful flowers.
Because digital photography is so convenient now, anyone can help make a meaningful difference to science by using the camera in their pocket. By using online tools like iNaturalist, the public can have their pictures identified (识别) by experts and share the information, which will be used in research and protection.
“We’ve recognized nearly 10 percent of those previously unphotographed species thanks to members of the public sharing their photographs online and experts who’ve kindly identified them” said Mr. Mesaglio. “There could be many more in personal collections just waiting to be shared. People can get much more excited about plants with photographs.”
12. What did the survey find out regarding Australian plant species
A. A rich source for artistic creation. B. A shortage of supporting photos.
C. A focus on online viewing. D. A sudden fall in numbers.
13. What is stressed (强调) about plant photography in paragraph 3
A. It is challenging in faraway areas. B. It is mainly done by professionals.
C. It often goes unnoticed by scientists. D. It influences the survival of plant species.
14. What does the author want to show by mentioning some animals in paragraph 4
A. Colorful wildlife is far more valuable.
B. Some plants are as eye-catching as animals.
C. Plants with common features get little attention.
D. Animal photography receives wider recognition.
15. Which of the following is encouraged by the author
A. Using digital tools to support plant protection.
B. Taking part in fieldwork to discover new species.
C. Protecting unique plants from being photographed.
D. Sharing valuable plant pictures with local museums.
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Have you ever found yourself holding onto everyday junk (废旧物) like a movie ticket or a clothing bag, unsure whether to throw it away ____16____ Actually, you may consider keeping a junk journal (日志). It has grown in popularity on main social media platforms. By collecting what many people see as junk, junk journaling benefits (有利于) the environment while uplifting your mind.
Many fans of junk journaling are drawn to its special benefits. First of all, the hobby is easy to pick up. You don’t need any artistic skill to begin — just some basic tools and common waste. Second, you’re helping the planet by repurposing (重新利用) things that might otherwise end up in the rubbish bin. ____17____
What goes into a junk journal Almost anything. From old newspapers and magazines to postcards and handwritten notes, the list is endless. ____18____ For example, even packaging bags and dried flowers may add a different feel and attractiveness. That’s what makes junk journaling so interesting and personal.
To get started, choose a notebook or even an old book as your base. ____19____ Play with the placement, try different styles, and consider adding some writing or drawings. The goal is not perfection but personal expression.
____20____ Some people treat it as a diary, while others create art pictures or memory books. It might serve as a place to record thankfulness, tell personal stories, or picture future dreams. The key is to reflect your experiences and imagination.
A. There’s no single way to use a junk journal.
B. Why not turn it into something meaningful
C. How can we make it look more attractive
D. This encourages a green lifestyle and creativity.
E. So it can be part of a story that only you can tell.
F. Everyday waste can be great journaling materials.
G. Then, begin organizing your pages in creative ways.
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Kayleigh Sloan is a lively and imaginative teacher from Idaho, America. The 28-year-old brings ____21____ to every lesson. In April 2024, she began sharing everyday moments with her students online. One video quickly caught attention for her ____22____ method of teaching descriptive writing. To ____23____ her first-grade students, Kayleigh asked each of them to write step-by-step directions (操作指南) for making a peanut butter (花生酱) sandwich. Then, she ____24____ their directions exactly as written, resulting in an unforgettable lesson.
Kayleigh read one child’s ____25____ aloud: Get bread and peanut butter. After ____26____ the materials, she asked, “Did I make the sandwich correctly ” The class laughed and shouted, “No!” Pretending to be ____27____, she explained that she had followed the steps exactly and thought the sandwich was ____28____. After several more tries, the students finally realized their ____29____ — their directions failed to include enough ____30____. They rewrote them afterward, adding clearer steps and more descriptive words. The students’ ____31____ proved Kayleigh’s teaching method was effective, showing the power of learning from real-world ____32____.
During her teaching, Kayleigh has developed a coaching style using the “I do, we do, you do” model. She starts by performing a task, then works through it with her students to find ways to ____33____, and finally encourages them to work ____34____. When it comes to advice for other teachers, Kayleigh suggested staying ____35____ and being willing to learn from more experienced teachers.
21. A. pride B. patience C. courage D. creativity
22. A. clever B. strict C. slow D. traditional
23. A. calm B. interest C. believe D. respect
24. A. turned down B. looked for C. set aside D. carried out
25. A. jokes B. promises C. instructions D. questions
26. A. collecting B. selling C. weighing D. hiding
27. A. tired B. excited C. confused D. satisfied
28. A. separated B. completed C. introduced D. bought
29. A. mistake B. choice C. goal D. habit
30. A. risks B. replies C. reports D. details
31. A. excuse B. kindness C. progress D. advice
32. A. success B. experience C. luck D. freedom
33. A. ask B. imagine C. share D. improve
34. A. independently B. silently C. quickly D. secretly
35. A. warm-hearted B. open-minded C. strong-willed D. self-centered
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
If you’re a tea lover traveling to Beijing, come and visit the Lao She Tea House, which was named after the famous writer, Lao She. Since it opened in 1988, it has earned national and even international ____36____ (recognize) for its authentic (地道的) display of Chinese tea culture, as well as deep ____37____ (admire) for its perfect blend (融合) of tradition and warm service.
As you step inside, the decorations ____38____ (immediate) transport you to ancient China. The sense of calm from the traditional lanterns and wooden chairs ____39____ (be) especially enjoyable. It is a perfect setting to relax and try different kinds of tea, ____40____ famous Chinese green tea to oolong, black, and jasmine (茉莉). The tea menu is interestingly introduced by knowledgeable tea ____41____ (host). They are always happy to recommend a type of tea based on your ____42____ (prefer).
In addition to tea, the Lao She Tea House offers unique cultural experiences, including performances of traditional Chinese opera and puppet shows, making it ____43____ must-visit destination in Beijing. If you’re lucky, you may even meet some famous people who visit the tea house regularly.
Overall, Lao She Tea House perfectly combines culture, atmosphere and entertainment. You can spend a relaxing afternoon ____44____ (explore) some of China’s finest tea there. The authentic experience of Chinese tea culture is sure ____45____ (impress) you.
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
46. 假定你是李华,暑假在伦敦学习得知当地美术馆要举办中国画展览(Chinese painting exhibition)。请写一封信申请做志愿者,内容包括:1. 写信目的;2. 你的优势。
注意:(1)写作词数应为80个左右;
(2)可适当增加细节,以使行文连贯。
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
第二节(满分25分)
47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Takehito was daydreaming when he heard a voice. “And what performance will you present at the talent show, Takehito ” Takehito’s fifth-grade teacher, Mrs. Klein, had spoken and was glaring down at him now.
Takehito had been staring out the window from his desk while Mrs. Klein paced up and down the rows of desks to ask each student what talent he or she would perform for the show. The rest of the class and Takehito’s teacher were now staring and waiting for his answer.
Takehito’s face popped beet-red. He didn’t know what to say. Luckily for him, the bell rang, signaling the end of the school day. Takehito quickly gathered his books and got up to leave, but Mrs. Klein stopped him.
Actually, Mrs. Klein worried about Takehito. Last year, he and his mother immigrated from Japan to Chicago. He had not made friends easily. Some of the students in his old class made fun of the way he looked and the way he spoke. Therefore, as his teacher this year, Mrs. Klein was determined to get Takehito to perform in the talent show, knowing that if he did, he would establish some friendships before entering junior high.
“What are you good at ” asked Mrs. Klein.
Takehito thought for a moment. “I don’t know.”
“What do you mean ” Mrs. Klein continued. “Can you draw Can you play a sport Can you play a musical instrument Can you sing
Mrs. Klein continued listing talents, but Takehito stopped listening as his gazing wandered to a poster on the wall. The poster showed a person doing breakdance (霹雳舞).
“Dancing. I will breakdance!” Takehito interrupted.
Mrs. Klein’s eyes lit up with encouragement. “That’s fantastic, Takehito! Breakdancing is a great choice. I’m sure you’ll do an amazing job.” Her smile was reassuring, and she added, “The talent show is three months away, so you have plenty of time to prepare. I’ll be here to help you prepare if you need it.”
注意:(1)续写词数应为150个左右;(2)请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
That evening, Takehito sat at the dinner table with his mother.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
The three months slipped by in a flash, and the day of the talent show was finally here.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________