九年级Unit11单元小测试题(100分)
一、完形填空
On July 25, my classmates and I went hiking together. It was almost thirty kilometers. In the beginning, we all felt very excited. We talked to each other and sang songs 1 .
About two hours later, we became so thirsty and tired that we almost wanted to 2 . But we still wanted to challenge ourselves. The sun was burning like a fire and it was terribly 3 . Each step seemed to become heavier and heavier, but no one 4 . We just walked and walked, heading for our destination (目的地).
At noon, we made it. We couldn’t help shouting and laughing. After one hour, we started to head back home. Again, the journey seemed 5 to finish because it was such a long way for us, but we kept going.
When there was only 1,500 meters left, a pain 6 through my whole body. At that moment, I really wanted to stop. But my classmates encouraged me and gave me their full 7 . With their help, I finally arrived there in the end. You couldn’t imagine how 8 I was!
Through this hiking experience, I was brave enough to meet 9 . And I felt more energetic and more confident. Although the 10 we met on our journey scared us, we still had a brave heart and a strong will. There was no doubt that we could surely overcome anything difficult.
( )1.A.terribly B.happily C.simply D.luckily
( )2.A.give up B.wake up C.get up D.show up
( )3.A.hot B.cool C.cold D.warm
( )4.A.began B.continued C.stopped D.spoke
( )5.A.difficult B.important C.easy D.natural
( )6.A.sent B.walked C.lifted D.spread
( )7.A.happiness B.support C.excitement D.agreement
( )8.A.interested B.bored C.scared D.excited
( )9.A.mistakes B.races C.challenges D.lessons
( )10.A.difficulties B.people C.accidents D.wonders
二、阅读理解
(一)
An American boy said he didn’t want an 11th birthday party because he had no friends. But now he is getting something exciting—to be a professional hockey (曲棍球) player.
Colin and his family visited players and coaches of the Kalamazoo Wings at a restaurant this week. Colin said, “I knew we were going to the restaurant, but I was not expecting the rest.”
The team provided the boy with a one-day contract (合同). It will allow him to join the Wings for their game on Sunday.
Colin has trouble communicating with other people. This makes it hard for him to make friends with kids of his age. Children and adults with such trouble often have high IQ, but have problems in social situations. They often have trouble understanding jokes.
So his mother created a “Happy Birthday Colin” on a Facebook page. It went viral and drew more than 2 million “likes”, Colin’s mom said the best reward for her efforts was seeing Colin grow. “I have seen him change greatly because he knows he has 2.1 million friends. His self-confidence has grown.”
K-Wings Head Coach Nick Bootland said, “There are things that are much bigger than the game. If we can put a smile on a kid’s face that deals with a lot of trouble, we’re excited about that chance.”
( )11.The Kalamazoo Wings is a ________.
popular game B.hockey team
C.school’s name D.Facebook page
( )12.What does the underlined phrase “went viral” in Paragraph 5 mean
A.Became strange to people. B.Became popular with people.
C.Was known by few people. D.Was not difficult to get.
( )13.The reading above may be taken from the ________ page of a newspaper.
A.school & teenage life B.art & music
C.science & nature D.world news
( )14.Which of the following is TRUE
Colin has few friends in his real life.
B.Colin likes to be a professional hockey player.
C.Colin has trouble with his lessons.
D.Colin is good at telling jokes.
( )15.Which can be the best title for this passage
A.Ways to Become Happy Again B.Ways to Become Popular Online
C.A Successful Game for Colin D.A Special Birthday for Colin
(二)
No one wakes up feeling happy every day. Very happy people are not different. They never stop trying to be happy. Here are some of the habits of happy people.
They slow down.
Sometimes we think too much. 16 Happy people know how to enjoy the taste of their meal, enjoy the world’s colors, even just step outside to enjoy fresh air.
17
Getting your body moving for as little as 10 minutes can make you happy. Happy people exercise regularly and follow through on it because they know it will help them get in good mood (情绪) and stay in good mood.
18
Research shows that spending money on others makes you much happier than spending it on yourself. This is especially true of small things that show effort, such as going out of your way to buy your friend a book that you know he or she will like.
They get enough sleep.
19 Your energy, attention and memory all go down when you don’t sleep well. Happy people make sleep a first thing of all.
They have deep conversations.
Happy people know that happiness and depth go hand in hand. They avoid saying mean things about people. 20 They talk with others on a deeper level, because they know doing it feels good and is an interesting way to learn.
阅读短文, 从方框内六个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项。
A.They exercise.
B.Happiness makes you creative.
C.We don’t have time to look around.
D.Instead, they focus on meaningful relationships.
E.When you sleep, your brain restarts and cleans itself.
F.They spend money on other people.
答案:___ ___ ___ ___ ___
三、单词拼写
21.Betty won f as a singer before she became an actress.
22.As the famous player scored a g , the football match ended with the result 7:0.
23.Hard seats and loud music often make me feel u and unhappy.
24.To my surprise and relief, all my classmates n in agreement yesterday.
25.Sam is too heavy, so he is trying to lose w .
26.There is an old saying: Health is w .
27.Peter’s father is a b . He has a lot of money.
28.Linda works very hard, b she is popular with us.
29.Mr. Lin is a football c . He is very strict with us.
30.In most countries, nodding the head means a .
31.As students, we should have the c to face the difficulty we meet.
32.The team won the football game. They didn’t d the fans.
33.The king is the person who has a lot of p .
34.Everybody needs friends. So we should value f .
35.Have you read these books l
36.We know that q means the wife of a king.
37.Too many worries made her hair turn g .
38.—How long does it take you (drive) to school every day
—About half an hour.
39.They (drive) mad by the noise from next door last night.
40.I controlled the speed of speaking and made myself (hear) clearly.
41.Nothing can make Mary (change) her mind. She is a person who never gives up easily.
42.You must (kick) the ball and don’t throw the ball.
43.He is sick today, so he feels (comfortable).
44.When I was born, I (cry) heavily the first time in my life.
45.He finds it important to learn how to communicate with his (team).
46.To Peter’s surprise, his classmates all nodded in (agree).
47.We are afraid that the heavy (weigh) could make the glass table broken.
48.My parents will be (disappoint) with me if I fail the math exam.
49.We had three (coach) in all and they were all strict with us.
50.The naughty boy made his mother (worry).
四、短文填空
Kobe Bryant born in Philadelpbia, Pennsylvania, on August 23, 1978, was a former professional basketball player for the Los Angeles Lakers throughout his NBA career (1996-2016). He was famous 51 “Black Mamba” or “Little Flying Man”. He was 198cm tall and 52 (weight) 100kg. He had a happy family with his wife and three daughters.
He was also a famous NBA star. In his career, he got 53 great success and had lots of achievements, such as 15 times of all-NBA teams, once MVP in regular season, 5 NBA championships and two Olympic champions. The reasons for so many fans are not just 54 he played basketball well but also for Kobe spirit 55 (call) Mamba Mentality. Kobe was good at 56 (play) basketball. Most importantly, he played 57 (beautiful). Every match with Kobe was a wonderful and 58 (excite) performance. In the match, all the audience could feel his aggressiveness and the eagerness of victory. He improved himself by winning every game. As the leader of Lakers, Kobe never let people down.
Therefore, on January 27, 2020, the news of the 59 (die) of Kobe Bryant shocked all the fans of Kobe Bryant around the world. It was 60 (report) that Kobe Bryant died because of a plane crash with 9 people including his second daughter. Kobe generation is over with Kobe’s death, but I think his Mamba Mentality will last forever.
51._______ 52.________ 53._________ 54.________ 55.________
56._______ 57.________ 58._________ 59.________ 60.________
五、书面表达
假如你是玲玲的笔友——萨利。请根据以下信息介绍一下自己。
1.我很高,金黄色的短头发。我为这次旅行准备穿牛仔和T恤衫。
2.我在学校花很多时间和朋友弹古典音乐的曲子。我喜欢跳舞,也喜欢运动,尤其是网球。
3.当离开爸妈几天的时候,我经常感觉伤心。而且当我和陌生人在一起的时候,我感觉害羞。当我讲汉语的时候,我感到紧张,在几天之后我会没事的。我害怕坐飞机。但是我对来中国感到兴奋。
要求:1.词数:80左右。
2.字迹工整,语言流畅,表达正确,逻辑清晰。
3.使用第一人称。
Hello, I’m Sally.__________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 B A A C A D B D C A
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
答案 B B A A D C A F E D
1.B 2.A 3.A 4.C 5.A 6.D 7.B 8.D 9.C 10.A
【导语】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者和同学徒步旅行的经历。这次徒步旅行使作者明白了不要惧怕生活中的困难,心怀坚定的意志,就会克服任何困难。
1.句意:我们彼此交谈,愉快地唱歌。
terribly非常;happily开心地;simply简单地;luckily幸运地。根据“sang songs”可知是开心地唱歌。故选B。
2.句意:大约两个小时后,我们变得又渴又累,几乎想放弃。
give up放弃;wake up醒来;get up起床;show up现身。根据“became so thirsty and tired”可知又渴又累,想要放弃。故选A。
3.句意:太阳如火般炽热,酷热难耐。
hot热的;cool凉爽的;cold冷的;warm温暖的。根据“The sun was burning like a fire”可知太阳在燃烧,很热。故选A。
4.句意:每一步似乎都变得越来越重,但没有人停下来。
began开始;continued继续;stopped停止;spoke说。根据“Each step seemed to become heavier and heavier, but no one”可知转折词后表示没有人停下来。故选C。
5.句意:再一次,旅程似乎很难结束,因为对我们来说这是一条很长的路,但我们继续前进。
difficult困难的;important重要的;easy容易的;natural自然的。根据“to finish because it was such a long way for us”可知这是一条很长的路,所以旅程似乎很难结束。故选A。
6.句意:当只剩下1500米时,疼痛蔓延到我的全身。
sent发送;walked走路;lifted提高;spread传播。根据“through my whole body.”可知疼痛传遍了全身。故选D。
7.句意:但我的同学们鼓励我,并给予我全力支持。
happiness幸福;support支持;excitement兴奋;agreement同意。根据“my classmates encouraged me and gave me their full”可知同学鼓励我,支持我。故选B。
8.句意:你无法想象我有多兴奋!
interested感兴趣的;bored无聊的;scared害怕的;excited兴奋的。根据“I finally arrived there in the end”可知终于到达了目的地,很兴奋。故选D。
9.句意:通过这次徒步旅行,我勇敢地迎接了挑战。
mistakes错误;races比赛;challenges挑战;lessons课。根据“Through this hiking experience, I was brave enough to meet”以及上文内容可知是迎接了挑战。故选C。
10.句意:尽管旅途中遇到的困难让我们害怕,但我们仍然有一颗勇敢的心和坚强的意志。
difficulties困难;people人;accidents事故;wonders奇迹。根据“we met on our journey scared us”可知是困难会让我们害怕。故选A。
11.B 12.B 13.A 14.A 15.D
【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述Colin的一个特殊的生日,Colin有社交障碍,在妈妈的帮助下,小男孩最终积极地面对生活。
11.细节理解题。根据第一段中的“But now he is getting something exciting—to be a professional hockey (曲棍球) player.”以及第二段中的“Colin and his family visited players and coaches of the Kalamazoo Wings at a restaurant this week.”可知,the Kalamazoo Wings是曲棍球队的名字。故选B。
12.词句猜测题。根据“drew more than 2 million ‘likes’”可知, a “Happy Birthday Colin”获得超过200万个“赞”,所以此处表示受到人们的欢迎。故选B。
13.推理判断题。通读全文可知,文章主要讲述Colin的一个特殊的生日,Colin有社交障碍,在妈妈的帮助下,小男孩最终积极地面对生活,属于学校和青少年范畴。故选A。
14.细节理解题。根据第一段中的“An American boy said he didn’t want an 11th birthday party because he had no friends.”可知,Colin在现实生活中几乎没有朋友。故选A。
15.最佳标题题。文章主要讲述了Colin通过一个特别的生日经历,获得了自信和朋友,因此“科林的特别生日”是最合适的标题。故选D。
16.C 17.A 18.F 19.E 20.D
【导语】本文主要介绍了快乐的人保持快乐的一些习惯。
16.根据“Sometimes we think too much.”可知,接下来描述想太多的结果,选项C“我们没有时间四处看看。”符合语境,故选C。
17.根据“Getting your body moving for as little as 10 minutes can make you happy. Happy people exercise regularly and follow through on it because they know it will help them get in good mood (情绪) and stay in good mood.”可知,本段内容说明快乐的人会定期锻炼,选项A“他们锻炼。”符合语境,故选A。
18.根据“Research shows that spending money on others makes you much happier than spending it on yourself.”可知,研究表明,把钱花在别人身上比把钱花在自己身上更让人快乐。选项F“他们把钱花在别人身上。”符合语境,故选F。
19.根据“They get enough sleep.”可知,此处描述内容和睡眠有关,选项E“当你睡觉时,你的大脑会重新启动并自我清理。”符合语境,故选E。
20.根据“They avoid saying mean things about people.”可知,快乐的人避免说关于人的刻薄的话,此处说明快乐的人怎么做,选项D“相反,他们专注于有意义的关系。”符合语境,故选D。
21.(f)ame
【详解】句意:贝蒂在成为演员之前以歌手而出名。结合“Betty won … as a singer before she became an actress.”和首字母“f”可知,此处是指赢得名声;fame“名声;声誉;名气”,不可数名词。故填(f)ame。
22.(g)oal
【详解】句意:由于那位著名的运动员进了一球,这场足球比赛以7:0结束。根据“scored a”及“the football match ended with the result 7:0.”可知,进球得分后,足球比赛结束了,goal“进球得分”,根据a可知,此空应填名词单数形式,故填(g)oal。
23.(u)ncomfortable
【详解】句意:硬座和大声的音乐经常使我感到不舒服和不开心。根据“Hard seats and loud music”及首字母u,可知应是感到不舒服,所以是uncomfortable。故填(u)ncomfortable。
24.(n)odded
【详解】句意:令我惊讶和宽慰的是,昨天我所有的同学都点头同意。分析题干结构可知,句子缺少谓语动词,时态为一般过去时;结合“in agreement”和首字母“n”可知,此处表示点头同意,nod“点头”,动词,其过去式为nodded。故填(n)odded。
25.(w)eight
【详解】句意:山姆太重了,所以他正尝试减重。根据“Sam is too heavy”可推知,山姆应该正尝试减重。lose weight为固定搭配,表“减重,减肥”,其中weight作宾语,表“体重”。故填(w)eight。
26.(w)ealth
【详解】句意:有句老话:健康就是财富。根据“There is an old saying: Health is…”及首字母提示可知,此处表示的是健康就是财富,wealth“财富”,不可数名词,作表语。故填(w)ealth。
27.(b)anker
【详解】句意:彼得的父亲是一位银行家。他有很多钱。根据“Peter’s father is a…He has a lot of money.”及首字母提示可知,此处表示的是彼得的父亲是一位银行家;根据空前的“a”可知,此处应用名词单数形式,banker“银行家”,名词作表语。故填(b)anker。
28.(b)esides
【详解】句意:琳达工作很努力,而且她很受我们欢迎。根据“hard”和“popular”可知,前后存在递进关系,结合首字母提示可知,besides意为“此外,而且”符合句意,故填(b)esides。
29.(c)oach
【详解】句意:林先生是一位足球教练。他对我们很严格。根据“He is very strict with us.”,结合首字母和句意,可推测出,此处应该是说林先生是一位足球教练。coach意为“教练”。故填(c)oach。
30.(a)greement
【详解】句意:在大多数国家,点头意味着同意。根据“nodding the head”及首字母提示可知,此处表示点头代表同意;agreement“同意”,名词。故填(a)greement。
31.(c)ourage
【详解】句意:作为学生,我们应该有勇气面对我们遇到的困难。根据首字母提示可知,此空应填courage“勇气”,名词作宾语,故填(c)ourage。
32.(d)isappoint
【详解】句意:这个队赢得了足球赛。他们没有让球迷失望。根据“The team won the football game.”以及首字母可知,赢得了比赛,所以没有让球迷失望。disappoint“使失望”,动词,助动词后用动词原形。故填(d)isappoint。
33.(p)ower
【详解】句意:国王是一个有很大权力的人。根据“The king is the person who has a lot of...”以及常识可知,国王权力很大,power“权力”符合题意,故填(p)ower。
34.(f)riendship
【详解】句意:每个人都需要朋友。所以我们应该珍惜友谊。根据“Everybody needs friends”可知此处表达珍惜友谊,friendship“友谊”,不可数名词。故填(f)riendship。
35.(l)ately
【详解】句意:你最近有读过这些书吗?根据“Have you read these books l... ”和首字母可知,句子是现在完成时,此处应是在询问你最近是否有读过这些书,lately“最近”符合语境。故填(l)ately。
36.(q)ueen
【详解】句意:我们知道皇后是国王的妻子。根据“the wife of a king”可知,国王的妻子是王后,queen“王后”,故填(q)ueen。
37.(g)rey
【详解】句意:太多的焦虑让她的头发变白了。“turn”变成,相当于系词,后接形容词。根据句意和首字母提示,可知填grey。
38.to drive
【详解】句意:——你每天开车去学校要花多长时间?——大约半小时。It takes sb.+时间+to do sth.“做某事花费某人多长时间”,固定搭配,故填to drive。
39.were driven
【详解】句意:他们昨晚被隔壁的噪音吵得发狂。根据“by the noise”可知,主语“They”和动词drive是被动关系,结合“last night”可知,此句用一般过去时的被动语态,主语为复数,谓语结构用were done,drive的过去分词为driven。故填were driven。
40.heard
【详解】句意:我控制了说话的速度,让自己被清楚地听到。make oneself heard表示“让自己被听到”,hear在此处用过去分词形式,作宾语补足语。故填heard。
41.change
【详解】句意:没有什么能让玛丽改变主意,她是一个从不轻易放弃的人。make sb do sth“使某人做某事”,空处用省略to的不定式作宾语补足语。故填change。
42.kick
【详解】句意:你必须踢球,不要扔球。must后接动词原形,故填kick。
43.uncomfortable
【详解】句意:他今天生病了,所以感觉不舒服。根据“He is sick today”可知,设空处应该说他感到不舒服,所给词应该改为uncomfortable“不舒服的”,作表语。故填uncomfortable。
44.cried
【详解】句意:我出生的时候,人生第一次大哭。根据“When I was born, I…heavily the first time in my life.”可知,此处描述的是表示过去某个时间里发生的动作或状态,应该用一般过去时,用动词过去式cried,意为“哭”。故填cried。
45.teammates
【详解】句意:他发现学习如何与他的队友沟通很重要。根据“communicate with his”可知是指与他的队友沟通,teammates“队友”,复数表泛指,故填teammates。
46.agreement
【详解】句意:令彼得惊讶的是,他的同学们都点头表示同意。分析句子结构可知,此处应用所给词的名词形式,作宾语。故填agreement。
47.weight
【详解】句意:我们担心太重的重量会使玻璃桌子破碎。此处在从句中作主语,用名词weight表示“重量”,故填weight。
48.disappointed
【详解】句意:如果我数学考试不及格,我父母会对我失望的。此处在句中作表语,用形容词,结合“if I fail the math exam”可知,不及格的话,父母会失望的,disappointed“失望的”符合语境,故填disappointed。
49.coaches
【详解】句意:我们一共有三名教练,他们对我们都很严格。空前是three,后接名词复数。故填coaches。
50.worried
【详解】句意:这个顽皮的男孩使他妈妈很担心。分析句子结构并结合句意可知,此处应用所给词的形容词形式,作宾补,make sb + adj“使某人……的”。故填worried。
51.as 52.weighed 53.a 54.because 55.called 56.playing 57.beautifully 58.exciting 59.death 60.reported
【导语】本文主要讲述了NBA运动员科比·布莱恩特的生平。
51.句意:他以“黑曼巴”或“小飞人”而闻名。“Black Mamba”和“Little Flying Man”可知,这两个是称号,所以应是be famous as“作为……而出名”,故填as。
52.句意:他身高198厘米,体重100公斤。由was可知,and连接两个动词,weight对应的动词是weigh“重”,此处用动词过去式,故填weighed。
53.句意:他也是著名的NBA球星。在他的职业生涯中,他取得了巨大的成功,取得了很多成就。success“成功的事”,可数名词,great是以辅音音素开头,所以不定代词用a。故填a。
54.句意:这么多球迷的原因不仅仅是因为他篮球打得好,还因为被称为曼巴精神的科比精神。根据“ The reasons for ...”和“he played basketball well but also for Kobe spirit”可知,空后是在解释原因,所以用because引导原因状语从句,故填because。
55.句意:这么多球迷的原因不仅仅是因为他篮球打得好,还因为被称为曼巴精神的科比精神。根据“Kobe spirit.... Mamba Mentality”可知,应是被称为“曼巴精神”,所以用过去分词called做后置定语。故填called。
56.句意:科比擅长打篮球。be good at doing sth“擅长做某事”,所以空处用动名词作宾语。故填playing。
57.句意:最重要的是,他打得很漂亮。空处应用副词修饰动词played,beautiful对应的副词是beautifully。故填beautifully。
58.句意:与科比的每一场比赛都是精彩而激动人心的表现。空处作定语修饰名词performance,应用excite的形容词形式,修饰物,用形容词exciting“令人激动的”。故填exciting。
59.句意:因此,2020年1月27日,科比去世的消息震惊了全世界所有科比的粉丝。根据“the....of Kobe Bryant”可知,此处指“科比的死”,用die的名词形式death,故填death。
60.句意:据报道,科比·布莱恩特与包括他的第二个女儿在内的9人一起死于飞机失事。was后应跟report的过去分词构成被动语态,故填reported。
61.例文
Sally
Hello, I’m Sally. I’m quite tall, with short fair hair. I’ll wear jeans and a T-shirt for the journey.
I spent a lot of time playing classical music with my friends at school. I love dancing and I enjoy sports as well, especially tennis.
I often feel a bit sad at first when I leave my parents for a few days, and I’m quite shy when I’m with strangers. I feel nervous when I speak Chinese, but I’ll be fine in a few days. I’m afraid of flying. But I feel excited to visit China.
【详解】1.题干解读:本文是一篇材料作文。要求以“Sally”为题,结合提示内容进行写作,注意要点齐全,可适当发挥。
2.写作指导:写作时要以第一人称来行文,时态用一般现在时。作文要分别介绍自己的外貌,爱好和一些感受。要保证语言连贯,无语法和拼写错误