英语 必修 第二册 WY
第三单元检测卷
时间:120分钟 满分:150分
较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后续写
A B C D
难度 ★ ★ ★ ★★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
扫一扫·听录音
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.Where does the conversation probably take place
A.In a supermarket.
B.In a hotel.
C.In a restaurant.
2.What does the woman advise the man to do
A.Have a rest.
B.Buy light food.
C.See a doctor.
3.Why was Dina late for the film
A.She had forgotten the time.
B.She had missed the bus.
C.She had got up late.
4.What size boot is the woman going to try on next
A.Size 37. B.Size 38.
C.Size 39.
5.What are the speakers talking about
A.A weekend plan.
B.A work program.
C.A film festival.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.How did the woman feel at the top of the tower
A.Tired. B.Amazed.
C.Frightened.
7.What did the man buy
A.Glasses. B.Postcards.
C.Flowers.
听第7段材料,回答第8、9题。
8.What does the woman like most
A.Talent shows.
B.Historical dramas.
C.Geographic documentaries.
9.Who is the man probably
A.A student. B.A teacher.
C.An actor.
听第8段材料,回答第10至13题。
10.Why does the woman talk to the man
A.To express thanks.
B.To discuss a project.
C.To ask for information.
11.What does the man think volunteering can help children do
A.Learn new skills.
B.Make more friends.
C.Contribute to the community.
12.Where will the woman's children probably enjoy doing volunteer work
A.In a hospital.
B.At an animal shelter.
C.In a food bank.
13.How will the woman find volunteer opportunities
A.By visiting local charities.
B.By surfing the Internet.
C.By calling community organizations.
听第9段材料,回答第14至17题。
14.What's the probable relationship between the two speakers
A.Employer and employee.
B.Doctor and patient.
C.Husband and wife.
15.What's the woman's attitude towards the man's idea
A.Negative. B.Indifferent.
C.Positive.
16.Why does the man think he should join the football team
A.He was a professional player.
B.He used to play football very well.
C.It is organized by his neighborhood.
17.What does the woman advise the man to do
A.Insist on his diet.
B.Do more exercise.
C.Join the football team.
听第10段材料,回答第18至20题。
18.What did the speaker plan to be when in the secondary school
A.A journalist.
B.A basketball player.
C.A violinist.
19.When did the speaker decide to work in the video game industry
A.Before hurting his hand.
B.Before leaving university.
C.While studying in a film school.
20.What does the speaker love most about his job
A.Working in harmony.
B.Getting high salary.
C.Winning many prizes.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
The fitness center offers a variety of activities for members of all ages throughout the week. Activities on Monday 12 July:
Learning to swim. Classes for preschool children aged five and under start at 10 am. Classes last 30 minutes and parents must attend with their children. Don't forget to book in advance, as places are limited, and to pack some warm clothes for using after the lesson.
Woman's aerobics (有氧运动). Sessions last for one hour and begin at 10:45 am, led by e along and join us every Monday for an exhilarating (令人高兴的) hour of exercise and fun. Leave your kids at the nursery and take time out for yourself. Wear a track suit or something similar.
Lunchtime yoga. Take a break at lunchtime (1:00 pm-2:00 pm) for an hour of meditation (沉思) and yoga. Enjoy the peace and quiet of our meditation room, and relaxing sessions designed for active people with busy lives. Use your own mat for floor work or hire one from us for a small sum.
Family shootaround. 10:00 am-5:30 pm. Family shootaround is open for members and guests to bring the family out for basketball. Half court games are only during this time. There are no full court games during family shoot around hours. All participants must sign in at the front desk and wear a wristband (腕套) during the play.
21.If you want to join in “Learning to swim”, you must ________.
A.sign in at the front desk
B.wear a wristband
C.book in advance
D.hire a mat
22.Which activity may need extra fees
A.Lunchtime yoga.
B.Learning to swim.
C.Woman's aerobics.
D.Family shootaround.
23.Which activity is suitable for a family who loves basketball
A.Lunchtime yoga. B.Learning to swim.
C.Woman's aerobics. D.Family shootaround.
B
In times of sadness, a friend would always suggest going for a walk. “Are you overwhelmed (压垮) by your work Take a walk around the neighborhood.” Comments like this are often said with nothing but the best of intentions, but they used to make me angry as much as being told to drink more water. I did not understand how these things were going to help.
Three years ago, I hit a low point. Once I saw a pair of empty eyes looking at me through the mirror, I knew I was at my breaking point. So, I took the advice I fought so hard to ignore. I went for a walk—with the hope that it would somehow change my life.
I embraced the fresh air everyone seemed to be talking about. But it did nothing. I was just as sad as I was before. I went on a walk every single day for more than a month. Some days I could hardly make it outside, but I managed to push through. I took a picture every time I went. I think I wanted to document myself trying to make an effort. One day, the unthinkable happened. I found myself smiling. I realized I had patiently waited all morning to go on this walk. What I once hated had become the best part of my day. I found myself longing to be outside. I never had a destination in mind. I just danced along the trails (小路), stopped to look at the beautiful blue skies and listened to music.
I'm glad I took pictures because there was a noticeable difference in my face. I slowly started to look less tired and defeated. I don't know why I refused to go on that walk for so long. I guess I didn't want to believe that something small and seemingly meaningless could actually make an impact on my physical and mental well being.
If you're having a bad day, a bad month, a bad year or even a bad life, you should try going for a walk. Sometimes, all we need to do is try.
24.How did the author use to feel when people suggested she go for a walk
A.Delighted. B.Annoyed.
C.Relieved. D.Confused.
25.Why did the author decide to go for a walk three years ago
A.Her friend encouraged her.
B.She wanted to challenge herself.
C.Her hopelessness drove her to try.
D.She was eager to get close to nature.
26.What happened after the author started to go for a walk
A.She felt cheered up after the first week.
B.She always set off with a destination in mind.
C.She stopped for a while due to lack of progress.
D.She was inspired by the pictures she took of herself.
27.What does the author advise us to do
A.Go for a walk when feeling down.
B.Care about our mental well being.
C.Stay positive when bad things happen.
D.Take other people's suggestions seriously.
C
When the word exercise is seen or heard most people think of the physical labor it involves, but there is so much more to it. Exercise is more than just a twenty minute run. Exercising is one of the most important things someone can do to take care of themselves and their bodies. The benefits of exercise include more than just physical, but also emotional and health benefits.
Exercise has positive effects on the brain's functions. Exercise decreases anxiety, which is the body's natural response to stress. Norepinephrine (去甲肾上腺素), which involves levels of stress, can be moderated with exercise because exercise increases the amounts of it.
Exercise enhances brain health. The brain is the center of control for the body's entire sense of functioning, and without it all that would be left is muscles and bones. The mental health is linked to exercise. Mental health can be strengthened by physical activity whether it is a casual walk in the park, or intense weight lifting training. Exercise promotes positive body images when increasing self esteem, and helps increase the overall self image. The emotional and mental benefits from exercise are vital and only growing, as more is being discovered about the brain's functions.
Exercise is complex, and constantly changing. The physical benefits of flexibility, muscular strength and muscular endurance are all vital to creating a healthy body. The health benefits from exercise range from heart to immune system, and more are being discovered every day to help increase one's life. Exercise is not limited to just the gym, but an entire existence. The combination of benefits is what makes exercise so cardinal. Exercise is one of the most important activities someone can introduce into their lives. A walk around a neighbourhood, or training for a team, any effort towards getting your heart rate going makes a difference. Exercise is universal and beneficial to everyone.
28.What can we learn from the first paragraph
A.Most people regard exercise as physical labor.
B.Running is a very good kind of exercise.
C.Exercise benefits people in several aspects.
D.We should care for ourselves when exercising.
29.Which of the following is the function of Norepinephrine
A.It affects brain's functions negatively.
B.It shows people's response to stress.
C.It can make people forget anxiety.
D.It can be raised by having exercise.
30.What is Paragraph 3 mainly about
A.Mental health's effect on people.
B.Exercise's effect on our brain.
C.The importance of our brain.
D.The functions of our brain.
31.What can we infer from the last paragraph
A.Exercise is really a complex activity.
B.Exercise can bring many benefits to people.
C.Exercise should increase people's heart rate.
D.Exercise should be changed constantly.
D
Nowadays, children spend less time in the fresh air. Many of them are addicted to a screen either on a computer or a TV—they seem to be living in a virtual world. They have lost touch with nature.
But now 400 organizations in the UK, from playgroups to the National Health Service, are encouraging children to have some “wild time”. They want kids to swap at least 30 minutes of watching TV or playing computer games for time playing outside. Activities such as building dens, climbing trees, rummaging for conkers and playing hide and seek are just some of the things kids can do. Even if they live in a city, they can go on adventures in the garden or the park.
Children often need a helping hand from mum and dad. They need to be shown what to do and where to go. Andy Simpson from National Health Service says, “We want parents to see what this magical wonder product does for their kids' development, independence and creativity, by giving wild time a go.”
So despite the complicated world that young people grow up in now, it seems that going back to basics and experiencing “nature's playground” is what modern children need. David Bond from Project Wild Thing says, “We need to make more space for wild time in children's daily routine, freeing this generation of kids to have the sort of experiences that many of us took for granted.”
This might sound a bit old fashioned to you or maybe, like me, it made you think about sticking on your boots, getting outdoors and reliving your childhood. There's no age limit on enjoying yourself!
32.What makes children lose touch with nature
A.Playing hide and seek.
B.Going on adventures in parks.
C.Building dens frequently.
D.Being addicted to a screen.
33.In Andy Simpson's opinion, who should be persuaded to see the effect of wild time
A.Teachers. B.Parents.
C.Children. D.Experts.
34.What might David probably agree
A.What modern children need is spiritual satisfaction.
B.Children always take it for granted to play outside.
C.Children need more time to get close to nature.
D.Parents should make larger rooms for kids to study.
35.What can be inferred from this passage
A.People at any age can enjoy wild time.
B.Watching TV is a good way to learn about nature.
C.Everyone lives in a high pressure world.
D.Adults all desire to go back to childhood.
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Health and fitness help a person live a good and healthy life. Often due to various pressures, we tend to ignore our health. __36__ It is the fitness level of our body that helps us fight these diseases.
__37__ We need to be fit to have a healthy body. Similarly, if we are healthy, we shall naturally be attracted towards maintaining the fitness of our body. Health is the state of our body at a given time. We may not have any disease but still have a weak body, which is ready to be targeted by viruses. __38__ This does not definitely mean that we are not healthy. It means the fitness level is not in accordance with (与……一致) our age and the climatic conditions we live in.
It is important for everyone to devote some time to health and fitness. __39__ For instance, we must exercise daily regardless of our age and working style. There are different levels of exercises for different age groups and we must do them according to our own health and age.
Additionally, it is important to relax our body. We should have at least six to eight hours of sleep every day. It helps in improving our immune system and protects us against diseases. __40__ This, in turn, gives us new goals of health and fitness.
A.Fitness levels decide the quality of life.
B.Health and fitness are interrelated to each other.
C.It also helps in keeping us calm and relaxes our mind.
D.For instance, we may have a tendency to catch a cold easily.
E.If we keep our body fit, we can enjoy life in a better manner.
F.There are some activities which everyone should do in our life.
G.This makes our body suffer and we will catch other diseases.
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
My 10 year old son attended an amazing half day basketball camp with more than 60 kids. I watched how much __41__ my son was having throughout the day.
Before the camp ended, there was a __42__ competition. Only a few kids were picked to __43__, and my son was not one of them. The competition __44__ received prizes and recognition. And a few kids were titled as “all stars” for effort, __45__ and participation. Again, my son was not __46__.
When the camp ended, I could see how __47__ he was. He certainly loves the sport, and his jumping skill is __48__. He would have enjoyed the recognition. But sometimes it doesn't __49__ that way.
In my mind, the day was __50__. At the camp, he played with kids, __51__ them fiercely (激烈地) and took shots easily against them. But it was hard for him to see the results as a small part of his day. The last thing I wanted was for these results to __52__ the experience.
It's my job to help my kids think more __53__. I did the math and figured out the shooting competition and awards were about 6% of the total camp. The rest of the camp, the parts that he __54__, were 94%. If my son felt most of the day was great—that's a win. We can __55__ the parts that disappoint us, as long as we are willing to focus on the bigger picture.
41.A.patience B.luck
C.fun D.duty
42.A.shooting B.kicking
C.striking D.passing
43.A.practise B.debate
C.speak D.compete
44.A.judges B.volunteers
C.winners D.organizers
45.A.interest B.friendship
C.knowledge D.skill
46.A.chosen B.replaced
C.tested D.forgiven
47.A.relaxed B.frightened
C.disappointed D.excited
48.A.impressive B.average
C.poor D.limited
49.A.start up B.break down
C.work out D.go about
50.A.empty B.quiet
C.boring D.wonderful
51.A.guarded B.shook
C.hugged D.told
52.A.save B.ruin
C.enrich D.remove
53.A.honestly B.positively
C.freely D.quickly
54.A.understood B.enjoyed
C.questioned D.quitted
55.A.prevent B.promote
C.explore D.accept
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
International Friendship Day is a day when friends show __56__ (appreciate) for one another.
In 1919, International Friendship Day __57__ (found) by Hallmark. It was intended to be a day for people __58__ (celebrate) their friendship by sending each other cards. By 1940 the market had dried up, and finally, it died out completely. In April 2011, the United Nations __59__ (official) recognized 30th July as International Friendship Day, although most countries still celebrate it __60__ the first Sunday of August!
On International Friendship Day, taking a trip together to celebrate is an excellent way to make the day all about each other. You can visit places __61__ you first met or go to wherever you promised each other to go. With so many people __62__ (live) such busy lives, however, not everyone can plan a big day out for each other. But that's what makes International Friendship Day such a __63__ (wonder) time. Best friends understand that life often gets in the way, so they won't be upset if there's no big celebration in their honor. Moreover, with __64__ rise of social media, we become more __65__ (connect) than ever before, so International Friendship Day just gives everyone the chance to get together.
56.______ 57.______ 58.______ 59.______
60.______ 61.______ 62.______ 63.______
64.______ 65.______
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是学生会主席李华,为了鼓励全校师生养成健康的生活方式,你校即将开展以“Life Lies in Movement”为主题的活动。请你用英文写一篇文章介绍此次活动。内容包括:
1.活动目的;
2.活动方式;
3.你的看法。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
Life Lies in Movement
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
The New York Marathon (马拉松) is my goal for this year. I know I am never going to win a race but now, when I get anything negative, I will think of the kind gentleman who really believed, “You are very good ... you are very fast.”
At the time, I was living in the Bay Area, and my mother had come to visit for a few days. On the last day of her stay, I was preparing to go out for a run. I picked up a T shirt I just bought the other day from a Chinese clothing shop—it had some Chinese characters on the front, and a scene of Honolulu Chinatown on the back. I didn't speak Chinese, but somehow this special T shirt was quite soft and good for exercise.Working in a very negative environment, I found morning runs very beneficial—body tired but mind awake.
And I had always met an elderly Chinese gentleman walking on the opposite side of the trail (道路) when I was running on other mornings. I had always said, “Good morning,” and he had always smiled warmly and nodded his head slightly.
As I was going out the door, my mother suddenly said, “I don't think running is so hot—that famous runner died.” I started to recount what I had read about Jim Fixx, and how running had probably been the contributing factor to his living far longer than most of the other members of his family, but I knew there was absolutely no point.
As I started running on my favorite trail, I found I couldn't shake my mother's statement. I was so discouraged that I could hardly run. I began thinking, “Why do I run at all Serious runners probably think I look silly! I might have a heart attack on the trail—my dad had a fatal (致命的) heart attack at 50 years old, and he was seemingly in better shape than I am.”
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
My mother's statement remained in my mind like a giant blanket. Upon hearing the man's words, I felt more unexplained strength in my step.
第三单元检测卷
时间:120分钟 满分:150分
较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后续写
A B C D
难度 ★ ★ ★ ★★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
扫一扫·听录音
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
Text 1
W:Good morning, sir! Are you enjoying your stay in our hotel M:Yes, I am. The staff is very polite and our room is lovely. My wife and I are having a great time.
1.Where does the conversation probably take place
A.In a supermarket.
B.In a hotel.
C.In a restaurant.
答案:B
Text 2
W:What's wrong, Peter M:I have a stomachache. Maybe I ate something bad. W:Oh, you probably have food poisoning. You should rest a little bit. Let me cook something light for you.
2.What does the woman advise the man to do
A.Have a rest.
B.Buy light food.
C.See a doctor.
答案:A
Text 3
M:Did you have a good time at the cinema yesterday W:Um, not really. My friends were late. Sandra missed the bus and arrived there ten minutes late. Dina overslept, so she didn't get up until ten o'clock.
3.Why was Dina late for the film
A.She had forgotten the time.
B.She had missed the bus.
C.She had got up late.
答案:C
Text 4
W:Do you have these boots in a bigger size I've tried them in a thirty seven, but they're too small. M:Do you want to try them in a thirty eight or a thirty nine W:I think the thirty nine will be too big. M:OK. I see. I'll be back in a moment.
4.What size boot is the woman going to try on next
A.Size 37. B.Size 38.
C.Size 39.
答案:B
Text 5
W:What are you going to do this weekend M:I have to work overtime. What about you, Lisa Will you go to the gym as usual W:No. I'll go shopping and go to the movies with my family this weekend.
5.What are the speakers talking about
A.A weekend plan.
B.A work program.
C.A film festival.
答案:A
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
Text 6
M:How was your visit to the castle, Nancy W:Well, I climbed to the top of a tower and looked down. But I felt scared, so I had to go down. And that was when I saw the huge windows, which were all made of colored glass. I'd never seen anything like that before! Have you ever been there M:Yeah, I went there with my sister last year. We spent ages walking in the gardens. I also bought loads of postcards. W:Oh, we missed that. What a pity!
6.How did the woman feel at the top of the tower
A.Tired. B.Amazed.
C.Frightened.
答案:C
7.What did the man buy
A.Glasses. B.Postcards.
C.Flowers.
答案:B
听第7段材料,回答第8、9题。
Text 7
M:There's nothing I like doing more than watching a talent show on Saturday evenings. What about you, Anna W:I can't say it's one of my favorite programs. I watch some soap operas but my preference is for historical dramas. M:They don't appeal to me, to be honest. I'd much prefer to see a documentary if there isn't a good talent show. I always see the documentaries recommended by our geography teacher. W:Really I'm not at all keen on those. They all seem the same to me.
8.What does the woman like most
A.Talent shows.
B.Historical dramas.
C.Geographic documentaries.
答案:B
9.Who is the man probably
A.A student. B.A teacher.
C.An actor.
答案:A
听第8段材料,回答第10至13题。
Text 8
W:Good morning, sir. My children are interested in volunteer work. I'd like to get some information about it. M:Well, there are many ways your children can get involved in the community. Volunteering is a great way for kids to make a difference to the community. They can help at a food bank. They could also participate in a charity or help clean up a park. W:They love animals. Is there anything they can do to help animals in need M:Yes. They could volunteer at an animal shelter or just donate some old clothes or towels to a local pet rescue center. W:That sounds wonderful. Where can we find these opportunities M:There are many online resources that can help you find volunteer opportunities. You can also visit local charities or community organizations to see if they have any programs specifically for young volunteers. W:OK. I'll look through the resources online. Thank you so much!
10.Why does the woman talk to the man
A.To express thanks.
B.To discuss a project.
C.To ask for information.
答案:C
11.What does the man think volunteering can help children do
A.Learn new skills.
B.Make more friends.
C.Contribute to the community.
答案:C
12.Where will the woman's children probably enjoy doing volunteer work
A.In a hospital.
B.At an animal shelter.
C.In a food bank.
答案:B
13.How will the woman find volunteer opportunities
A.By visiting local charities.
B.By surfing the Internet.
C.By calling community organizations.
答案:B
听第9段材料,回答第14至17题。
Text 9
M:Honey, what's the time now W:It's 7. M:Oh, the football match is about to start. Could you bring me some French fries and a bowl of ice cream W:OK, anything else M:No, that's all, thank you. Hey, dear, my company is organizing a football team and I'd like to join it very much. What do you think of it W:To be honest, you'd better not. M:Why After all, I was a good football player in university. W:Hmm! That was ten years ago. And it has been at least 6 years since you played last. M:So what W:I don't want you to have a heart attack running up and down the field. M:You mean I should give it up W:Well, you've put on weight and are in poor health now, so at least you should have a physical examination before you begin. M:Well, OK, but ... W:And you should change your diet, reduce fatty foods, and eat more fruit and vegetables. Also do more exercise from now on. M:Yeah, you're right.
14.What's the probable relationship between the two speakers
A.Employer and employee.
B.Doctor and patient.
C.Husband and wife.
答案:C
15.What's the woman's attitude towards the man's idea
A.Negative. B.Indifferent.
C.Positive.
答案:A
16.Why does the man think he should join the football team
A.He was a professional player.
B.He used to play football very well.
C.It is organized by his neighborhood.
答案:B
17.What does the woman advise the man to do
A.Insist on his diet.
B.Do more exercise.
C.Join the football team.
答案:B
听第10段材料,回答第18至20题。
Text 10
Hello everyone. My name is Sandy Duffy and I'm here to tell you about my job as a video game writer. I work with game developers and designers to think of good stories, and I write all the dialogue in the game by myself. When I was in secondary school, I never imagined that I would do this job! I played the violin and that was what I planned to do as my job. But I had an accident when I was playing basketball and hurt my hand, so I had to think of doing something else. My mother wanted me to be a journalist, but I didn't think it was right for me. I didn't know what to study at university. I was good at lots of science subjects, including Physics and Maths, but I also loved entertaining people and I was good at Art. In the end, I went to a film school where I studied lighting, special effects, how to use a camera ... all that! It was there that I started to think about working in the video game industry. People also ask me what I like best about being a video game writer. Well, the money is good and it's quite exciting. Just last night, for example, I was at a big dinner where they were giving prizes for new games. But what I love most is the fact that I get on so well with everyone in the company. That's what makes my job so much fun.
18.What did the speaker plan to be when in the secondary school
A.A journalist.
B.A basketball player.
C.A violinist.
答案:C
19.When did the speaker decide to work in the video game industry
A.Before hurting his hand.
B.Before leaving university.
C.While studying in a film school.
答案:C
20.What does the speaker love most about his job
A.Working in harmony.
B.Getting high salary.
C.Winning many prizes.
答案:A
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
The fitness center offers a variety of activities for members of all ages throughout the week. Activities on Monday 12 July:
Learning to swim. Classes for preschool children aged five and under start at 10 am. Classes last 30 minutes and parents must attend with their children. Don't forget to book in advance, as places are limited, and to pack some warm clothes for using after the lesson.
Woman's aerobics (有氧运动). Sessions last for one hour and begin at 10:45 am, led by e along and join us every Monday for an exhilarating (令人高兴的) hour of exercise and fun. Leave your kids at the nursery and take time out for yourself. Wear a track suit or something similar.
Lunchtime yoga. Take a break at lunchtime (1:00 pm-2:00 pm) for an hour of meditation (沉思) and yoga. Enjoy the peace and quiet of our meditation room, and relaxing sessions designed for active people with busy lives. Use your own mat for floor work or hire one from us for a small sum.
Family shootaround. 10:00 am-5:30 pm. Family shootaround is open for members and guests to bring the family out for basketball. Half court games are only during this time. There are no full court games during family shoot around hours. All participants must sign in at the front desk and wear a wristband (腕套) during the play.
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了健身中心在7月12日周一提供的活动信息。
21.If you want to join in “Learning to swim”, you must ________.
A.sign in at the front desk
B.wear a wristband
C.book in advance
D.hire a mat
答案:C
解析:细节理解题。根据第二段中的“Don't forget to book ... after the lesson.(别忘了提前预订,因为名额有限,并带上一些保暖的衣服供课后使用。)”可知,要想学习游泳,需要提前预订。故选C。
22.Which activity may need extra fees
A.Lunchtime yoga.
B.Learning to swim.
C.Woman's aerobics.
D.Family shootaround.
答案:A
解析:细节理解题。根据第四段中的“Use your own mat for floor work or hire one from us for a small sum.”可知,参加午间瑜伽时,不带垫子可以花钱租,即该项需要额外费用。故选A。
23.Which activity is suitable for a family who loves basketball
A.Lunchtime yoga. B.Learning to swim.
C.Woman's aerobics. D.Family shootaround.
答案:D
解析:细节理解题。根据最后一段中的“Family shootaround is open for members and guests to bring the family out for basketball.(家庭投篮训练向会员和客人开放,可以带家人来打篮球。)”可知,家庭投篮训练适合喜欢篮球的家庭参加。故选D。
B
In times of sadness, a friend would always suggest going for a walk. “Are you overwhelmed (压垮) by your work Take a walk around the neighborhood.” Comments like this are often said with nothing but the best of intentions, but they used to make me angry as much as being told to drink more water. I did not understand how these things were going to help.
Three years ago, I hit a low point. Once I saw a pair of empty eyes looking at me through the mirror, I knew I was at my breaking point. So, I took the advice I fought so hard to ignore. I went for a walk—with the hope that it would somehow change my life.
I embraced the fresh air everyone seemed to be talking about. But it did nothing. I was just as sad as I was before. I went on a walk every single day for more than a month. Some days I could hardly make it outside, but I managed to push through. I took a picture every time I went. I think I wanted to document myself trying to make an effort. One day, the unthinkable happened. I found myself smiling. I realized I had patiently waited all morning to go on this walk. What I once hated had become the best part of my day. I found myself longing to be outside. I never had a destination in mind. I just danced along the trails (小路), stopped to look at the beautiful blue skies and listened to music.
I'm glad I took pictures because there was a noticeable difference in my face. I slowly started to look less tired and defeated. I don't know why I refused to go on that walk for so long. I guess I didn't want to believe that something small and seemingly meaningless could actually make an impact on my physical and mental well being.
If you're having a bad day, a bad month, a bad year or even a bad life, you should try going for a walk. Sometimes, all we need to do is try.
篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。文章通过讲述作者的亲身经历说明了散步对身心健康的积极影响。
24.How did the author use to feel when people suggested she go for a walk
A.Delighted. B.Annoyed.
C.Relieved. D.Confused.
答案:B
解析:细节理解题。根据第一段中的“Are you overwhelmed (压垮) ... to drink more water.”可知,当人们建议作者去散步时,她觉得生气。故选B。
25.Why did the author decide to go for a walk three years ago
A.Her friend encouraged her.
B.She wanted to challenge herself.
C.Her hopelessness drove her to try.
D.She was eager to get close to nature.
答案:C
解析:推理判断题。根据第二段中的“Once I saw a pair of ... so hard to ignore.”可推知,三年前,作者决定去散步是因为她的绝望驱使她去尝试。故选C。
26.What happened after the author started to go for a walk
A.She felt cheered up after the first week.
B.She always set off with a destination in mind.
C.She stopped for a while due to lack of progress.
D.She was inspired by the pictures she took of herself.
答案:D
解析:推理判断题。根据第三段中的“I took a picture ... I found myself smiling.(我每次去都拍一张照片。我想记录下自己努力的过程。有一天,不可思议的事情发生了。我发现自己笑了。)”可推知,作者开始散步后受到了她给自己拍的照片的鼓舞。故选D。
27.What does the author advise us to do
A.Go for a walk when feeling down.
B.Care about our mental well being.
C.Stay positive when bad things happen.
D.Take other people's suggestions seriously.
答案:A
解析:细节理解题。根据最后一段中的“If you're having ... going for a walk.”可知,作者建议我们情绪低落的时候出去散步。故选A。
C
When the word exercise is seen or heard most people think of the physical labor it involves, but there is so much more to it. Exercise is more than just a twenty minute run. Exercising is one of the most important things someone can do to take care of themselves and their bodies. The benefits of exercise include more than just physical, but also emotional and health benefits.
Exercise has positive effects on the brain's functions. Exercise decreases anxiety, which is the body's natural response to stress. Norepinephrine (去甲肾上腺素), which involves levels of stress, can be moderated with exercise because exercise increases the amounts of it.
Exercise enhances brain health. The brain is the center of control for the body's entire sense of functioning, and without it all that would be left is muscles and bones. The mental health is linked to exercise. Mental health can be strengthened by physical activity whether it is a casual walk in the park, or intense weight lifting training. Exercise promotes positive body images when increasing self esteem, and helps increase the overall self image. The emotional and mental benefits from exercise are vital and only growing, as more is being discovered about the brain's functions.
Exercise is complex, and constantly changing. The physical benefits of flexibility, muscular strength and muscular endurance are all vital to creating a healthy body. The health benefits from exercise range from heart to immune system, and more are being discovered every day to help increase one's life. Exercise is not limited to just the gym, but an entire existence. The combination of benefits is what makes exercise so cardinal. Exercise is one of the most important activities someone can introduce into their lives. A walk around a neighbourhood, or training for a team, any effort towards getting your heart rate going makes a difference. Exercise is universal and beneficial to everyone.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了锻炼对我们至关重要,并从多方面说明了锻炼的好处。
28.What can we learn from the first paragraph
A.Most people regard exercise as physical labor.
B.Running is a very good kind of exercise.
C.Exercise benefits people in several aspects.
D.We should care for ourselves when exercising.
答案:C
解析:推理判断题。根据第一段中的“The benefits of ... and health benefits.”可知,锻炼带来的好处包括身体、情感和健康各方面。由此可推知,锻炼在多方面对人有益。故选C。
29.Which of the following is the function of Norepinephrine
A.It affects brain's functions negatively.
B.It shows people's response to stress.
C.It can make people forget anxiety.
D.It can be raised by having exercise.
答案:D
解析:细节理解题。根据第二段中的“Norepinephrine (去甲肾上腺素), which involves ... the amounts of it.(运动可以调节与压力水平相关的去甲肾上腺素,因为运动会增加其含量。)”可知,可以通过锻炼来提高去甲肾上腺素。故选D。
30.What is Paragraph 3 mainly about
A.Mental health's effect on people.
B.Exercise's effect on our brain.
C.The importance of our brain.
D.The functions of our brain.
答案:B
解析:段落大意题。根据第三段主题句“Exercise enhances brain health.(锻炼有益于大脑健康。)”可知,本段主要是关于锻炼对我们大脑功能的影响。故选B。
31.What can we infer from the last paragraph
A.Exercise is really a complex activity.
B.Exercise can bring many benefits to people.
C.Exercise should increase people's heart rate.
D.Exercise should be changed constantly.
答案:B
解析:推理判断题。根据最后一段中的“The physical benefits ... help increase one's life.”可知,锻炼对柔韧性、肌肉力量、肌肉耐力、心脏、免疫系统、延长寿命都有好处。由此可推知,锻炼可以给人们带来很多好处。故选B。
D
Nowadays, children spend less time in the fresh air. Many of them are addicted to a screen either on a computer or a TV—they seem to be living in a virtual world. They have lost touch with nature.
But now 400 organizations in the UK, from playgroups to the National Health Service, are encouraging children to have some “wild time”. They want kids to swap at least 30 minutes of watching TV or playing computer games for time playing outside. Activities such as building dens, climbing trees, rummaging for conkers and playing hide and seek are just some of the things kids can do. Even if they live in a city, they can go on adventures in the garden or the park.
Children often need a helping hand from mum and dad. They need to be shown what to do and where to go. Andy Simpson from National Health Service says, “We want parents to see what this magical wonder product does for their kids' development, independence and creativity, by giving wild time a go.”
So despite the complicated world that young people grow up in now, it seems that going back to basics and experiencing “nature's playground” is what modern children need. David Bond from Project Wild Thing says, “We need to make more space for wild time in children's daily routine, freeing this generation of kids to have the sort of experiences that many of us took for granted.”
This might sound a bit old fashioned to you or maybe, like me, it made you think about sticking on your boots, getting outdoors and reliving your childhood. There's no age limit on enjoying yourself!
篇章导读:本文是一篇说明文。针对孩子们沉迷电脑或电视,与大自然缺少接触的问题,文章呼吁要让孩子们花费一些时间在户外玩耍,以促进他们的发展、独立性和创造力。
32.What makes children lose touch with nature
A.Playing hide and seek.
B.Going on adventures in parks.
C.Building dens frequently.
D.Being addicted to a screen.
答案:D
解析:细节理解题。根据第一段中的“Many of them ... touch with nature.”可知,沉迷于电脑或者电视屏幕使孩子们与大自然失去了联系。故选D。
33.In Andy Simpson's opinion, who should be persuaded to see the effect of wild time
A.Teachers. B.Parents.
C.Children. D.Experts.
答案:B
解析:细节理解题。根据第三段中Andy Simpson (安迪·辛普森)说的话“We want parents ... by giving wild time a go.”可知,Andy Simpson呼吁父母能够了解户外时光对孩子们的影响。故选B。
34.What might David probably agree
A.What modern children need is spiritual satisfaction.
B.Children always take it for granted to play outside.
C.Children need more time to get close to nature.
D.Parents should make larger rooms for kids to study.
答案:C
解析:细节理解题。根据倒数第二段中David Bond (大卫·邦德)说的话“We need to ... took for granted.(我们需要在孩子们的日常生活中为户外时光留出更多的空间,让这一代孩子有机会体验我们许多人认为理所当然的事情。)”可知,David Bond认为孩子们需要更多的时间去亲近大自然。故选C。
35.What can be inferred from this passage
A.People at any age can enjoy wild time.
B.Watching TV is a good way to learn about nature.
C.Everyone lives in a high pressure world.
D.Adults all desire to go back to childhood.
答案:A
解析:推理判断题。根据最后一段中的“There's no age limit on enjoying yourself!(享受生活没有年龄限制!)”可推知,任何年龄的人都可以享受户外的时光。故选A。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Health and fitness help a person live a good and healthy life. Often due to various pressures, we tend to ignore our health. __36__ It is the fitness level of our body that helps us fight these diseases.
__37__ We need to be fit to have a healthy body. Similarly, if we are healthy, we shall naturally be attracted towards maintaining the fitness of our body. Health is the state of our body at a given time. We may not have any disease but still have a weak body, which is ready to be targeted by viruses. __38__ This does not definitely mean that we are not healthy. It means the fitness level is not in accordance with (与……一致) our age and the climatic conditions we live in.
It is important for everyone to devote some time to health and fitness. __39__ For instance, we must exercise daily regardless of our age and working style. There are different levels of exercises for different age groups and we must do them according to our own health and age.
Additionally, it is important to relax our body. We should have at least six to eight hours of sleep every day. It helps in improving our immune system and protects us against diseases. __40__ This, in turn, gives us new goals of health and fitness.
A.Fitness levels decide the quality of life.
B.Health and fitness are interrelated to each other.
C.It also helps in keeping us calm and relaxes our mind.
D.For instance, we may have a tendency to catch a cold easily.
E.If we keep our body fit, we can enjoy life in a better manner.
F.There are some activities which everyone should do in our life.
G.This makes our body suffer and we will catch other diseases.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了健康和健身密不可分,并建议读者根据自身的情况进行合适的锻炼并放松身体。
36.答案:G
解析:根据上文“Often due to various pressures, we tend to ignore our health.(经常由于各种压力,我们往往会忽视我们的健康。)”可知,G项(这会使我们的身体受损,我们会感染其他疾病。)承接上文,介绍了忽视健康对我们的影响,并引出下文。故选G。
37.答案:B
解析:下文“We need to be fit ... fitness of our body.”指出,健康的身体与健身是密不可分的,设空处位于句首,应统领本段内容。B项(健康和健身是相互关联的。)概括本段的主要内容,符合语境。故选B。
38.答案:D
解析:上文“Health is the state ... targeted by viruses.”指出,我们没有任何疾病,但虚弱的身体随时会成为病毒攻击的目标。由此可知,D项(例如,我们可能有容易感冒的倾向。)承接上文,对上文的说法进行举例说明。故选D。
39.答案:F
解析:上文“It is important ... health and fitness.”建议我们花时间去健身;下文“For instance ... and working style.”举例说明我们应每天坚持锻炼,由此可知,F项(在我们的生活中,有一些活动是每个人都应该做的。)承上启下,符合语境。故选F。
40.答案:C
解析:上文“We should have ... us against diseases.”建议我们应该保障充足的睡眠,并说明这样做的好处,由此可知,C项(它也有助于使我们保持冷静,放松我们的思想。)承接上文,继续介绍充足的睡眠的好处。故选C。
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
My 10 year old son attended an amazing half day basketball camp with more than 60 kids. I watched how much __41__ my son was having throughout the day.
Before the camp ended, there was a __42__ competition. Only a few kids were picked to __43__, and my son was not one of them. The competition __44__ received prizes and recognition. And a few kids were titled as “all stars” for effort, __45__ and participation. Again, my son was not __46__.
When the camp ended, I could see how __47__ he was. He certainly loves the sport, and his jumping skill is __48__. He would have enjoyed the recognition. But sometimes it doesn't __49__ that way.
In my mind, the day was __50__. At the camp, he played with kids, __51__ them fiercely (激烈地) and took shots easily against them. But it was hard for him to see the results as a small part of his day. The last thing I wanted was for these results to __52__ the experience.
It's my job to help my kids think more __53__. I did the math and figured out the shooting competition and awards were about 6% of the total camp. The rest of the camp, the parts that he __54__, were 94%. If my son felt most of the day was great—that's a win. We can __55__ the parts that disappoint us, as long as we are willing to focus on the bigger picture.
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者10岁的儿子参加了一个篮球训练营,结果在比赛中并没有获得奖项,并对此感到特别失望。作者认为重要的是帮助孩子更加积极地思考,将失望的部分视为整体经历的一小部分。
41.A.patience B.luck
C.fun D.duty
答案:C
解析:patience耐心;luck幸运;fun快乐;乐趣;duty责任。根据下文“At the camp ... easily against them.”可知,作者的儿子在训练营和孩子们一起玩,他激烈地防守,轻松地投篮,这说明他在篮球训练营过得非常愉快。故选C。
42.A.shooting B.kicking
C.striking D.passing
答案:A
解析:shoot投篮;kick踢;strike撞击;pass经过。根据下文“I did the math ... of the total camp.”可知,在夏令营结束前,有一场投篮比赛。故选A。
43.A.practise B.debate
C.speak D.compete
答案:D
解析:practise练习;debate辩论;speak说;compete竞争。根据下文“and my son was not one of them”可知,作者的儿子并没有被选中参与竞争。故选D。
44.A.judges B.volunteers
C.winners D.organizers
答案:C
解析:judge法官;volunteer志愿者;winner获胜者;organizer组织者。根据下文“received prizes and recognition”可知,只有比赛的获奖者才能得到奖品和表彰。故选C。
45.A.interest B.friendship
C.knowledge D.skill
答案:D
解析:interest兴趣;friendship友谊;knowledge知识;skill技巧。根据上文“And a few kids were titled as ‘all stars’”可知,获得“全明星”称号的球员需要努力、技巧和参与。故选D。
46.A.chosen B.replaced
C.tested D.forgiven
答案:A
解析:choose选择;replace取代;test测试;forgive原谅。根据上文“Only a few kids ... one of them.”及设空前的“Again”可知,儿子在投篮比赛中没有被选中,“全明星”球员也没有被选中。故选A。
47.A.relaxed B.frightened
C.disappointed D.excited
答案:C
解析:relaxed放松的;frightened受惊的;disappointed失望的;excited激动的。上文提到作者的儿子两次都没有被选中,所以感觉非常失望。故选C。
48.A.impressive B.average
C.poor D.limited
答案:A
解析:impressive令人印象深刻的;average平均的;poor差的;limited有限的。根据下文“He would have enjoyed the recognition.”可知,他本可以享受这种认可,这说明他的跳投技巧令人印象深刻。故选A。
49.A.start up B.break down
C.work out D.go about
答案:C
解析:start up启动;break down分解;work out进展(顺利);go about四处走动。根据上文“He would have enjoyed the recognition.”以及转折连词But可知,他本可以享受这种认可,但是这次却没被认可,说明事情进展并不顺利。故选C。
50.A.empty B.quiet
C.boring D.wonderful
答案:D
解析:empty空的;quiet安静的;boring无聊的;wonderful精彩的。根据下文“At the camp ... easily against them.”可知,作者的儿子在训练营和孩子们一起玩,他激烈地防守,轻松地投篮,在作者看来,这一天非常美好。故选D。
51.A.guarded B.shook
C.hugged D.told
答案:A
解析:guard防守;shake摇晃;hug拥抱;tell告诉。根据下文“them fiercely (激烈地)”以及常识可知,打篮球需要防守和进攻,所以作者的儿子是在激烈地防守他们。故选A。
52.A.save B.ruin
C.enrich D.remove
答案:B
解析:save保存;ruin毁坏;enrich使丰富;remove去除。根据上文“But it was hard ... of his day.”可知,对儿子来说,很难将结果视为一天中的一部分,说明作者最不想看到的是这些结果毁了儿子的这次体验。故选B。
53.A.honestly B.positively
C.freely D.quickly
答案:B
解析:honestly诚实地;positively积极地;freely自由地;quickly迅速地。根据下文“If my son felt most of the day was great—that's a win.”可知,如果作者的儿子觉得一天中的大部分时间都很棒,也是一种胜利,说明作者的工作是帮助他的孩子更加积极地思考。故选B。
54.A.understood B.enjoyed
C.questioned D.quitted
答案:B
解析:understand理解;enjoy享受;question质疑;quit退出。根据上文“I did the math ... about 6% of the total camp.”可知,训练营的其他部分,即他享受的部分占据了94%。故选B。
55.A.prevent B.promote
C.explore D.accept
答案:D
解析:prevent防止;promote促进;explore探索;accept接受。根据下文“as long as we are willing to focus on the bigger picture”可知,只要我们愿意着眼于大局,我们就能接受让我们失望的部分。故选D。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
International Friendship Day is a day when friends show __56__ (appreciate) for one another.
In 1919, International Friendship Day __57__ (found) by Hallmark. It was intended to be a day for people __58__ (celebrate) their friendship by sending each other cards. By 1940 the market had dried up, and finally, it died out completely. In April 2011, the United Nations __59__ (official) recognized 30th July as International Friendship Day, although most countries still celebrate it __60__ the first Sunday of August!
On International Friendship Day, taking a trip together to celebrate is an excellent way to make the day all about each other. You can visit places __61__ you first met or go to wherever you promised each other to go. With so many people __62__ (live) such busy lives, however, not everyone can plan a big day out for each other. But that's what makes International Friendship Day such a __63__ (wonder) time. Best friends understand that life often gets in the way, so they won't be upset if there's no big celebration in their honor. Moreover, with __64__ rise of social media, we become more __65__ (connect) than ever before, so International Friendship Day just gives everyone the chance to get together.
56.______ 57.______ 58.______ 59.______
60.______ 61.______ 62.______ 63.______
64.______ 65.______
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了国际友谊日的历史、活动和意义。
56.答案:appreciation
解析:考查词性转换。设空处应用名词,作show的宾语。appreciation意为“欣赏,感激”,为不可数名词。故填appreciation。
57.答案:was founded
解析:考查动词的时态、语态和主谓一致。根据时间状语In 1919可知,应用一般过去时。主语International Friendship Day和动词found之间是被动关系,应用被动语态,且主语为专有名词,是第三人称单数,be动词应用单数。故填was founded。
58.答案:to celebrate
解析:考查非谓语动词。设空处应用不定式,作后置定语,修饰名词a day。故填to celebrate。
59.答案:officially
解析:考查词性转换。设空处应用副词,修饰动词recognized。故填officially。
60.答案:on
解析:考查介词。根据the first Sunday of August可知,这里表示具体日期,其前应用介词on。故填on。
61.答案:where
解析:考查定语从句的引导词。设空处引导定语从句,修饰先行词places,设空处在从句中作地点状语,应用关系副词where。故填where。
62.答案:living
解析:考查非谓语动词。此处是with的复合结构,people和live之间是主动关系,应用现在分词作宾语补足语。故填living。
63.答案:wonderful
解析:考查词性转换。句意:但这正是让国际友谊日成为如此美妙的时刻的东西。设空处应用形容词修饰名词time,作定语。故填wonderful。
64.答案:the
解析:考查冠词。根据rise后的介词短语of social media可知,此处表示特指,应用定冠词the。故填the。
65.答案:connected
解析:考查词性转换。设空处应用形容词作表语。connected意为“有关的,有联系的”。故填connected。
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是学生会主席李华,为了鼓励全校师生养成健康的生活方式,你校即将开展以“Life Lies in Movement”为主题的活动。请你用英文写一篇文章介绍此次活动。内容包括:
1.活动目的;
2.活动方式;
3.你的看法。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
Life Lies in Movement
[精彩范文]
Life Lies in Movement
Our school has taken active steps to organise a “Life Lies in Movement” campaign, aiming to help all teachers and students develop a healthy lifestyle.
To carry out this campaign, a series of activities such as fitness workshops and group exercises will be organized. We will invite professional fitness trainers to lead these activities, sharing their knowledge while providing personalized advice to get the most out of our efforts.
In my opinion, this campaign is a great proposal, as it will not only benefit our physical health but will also help improve our mental health. I wholeheartedly support it and believe that it will be a huge success.
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
The New York Marathon (马拉松) is my goal for this year. I know I am never going to win a race but now, when I get anything negative, I will think of the kind gentleman who really believed, “You are very good ... you are very fast.”
At the time, I was living in the Bay Area, and my mother had come to visit for a few days. On the last day of her stay, I was preparing to go out for a run. I picked up a T shirt I just bought the other day from a Chinese clothing shop—it had some Chinese characters on the front, and a scene of Honolulu Chinatown on the back. I didn't speak Chinese, but somehow this special T shirt was quite soft and good for exercise.Working in a very negative environment, I found morning runs very beneficial—body tired but mind awake.
And I had always met an elderly Chinese gentleman walking on the opposite side of the trail (道路) when I was running on other mornings. I had always said, “Good morning,” and he had always smiled warmly and nodded his head slightly.
As I was going out the door, my mother suddenly said, “I don't think running is so hot—that famous runner died.” I started to recount what I had read about Jim Fixx, and how running had probably been the contributing factor to his living far longer than most of the other members of his family, but I knew there was absolutely no point.
As I started running on my favorite trail, I found I couldn't shake my mother's statement. I was so discouraged that I could hardly run. I began thinking, “Why do I run at all Serious runners probably think I look silly! I might have a heart attack on the trail—my dad had a fatal (致命的) heart attack at 50 years old, and he was seemingly in better shape than I am.”
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
My mother's statement remained in my mind like a giant blanket. Upon hearing the man's words, I felt more unexplained strength in my step.
写前导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在晨跑时,经常遇到一位中国老先生,两人会礼貌地打招呼。一天,母亲对跑步做出了消极的评价,母亲的话严重地影响了作者跑步的情绪,作者会放弃跑步吗?受到鼓励的作者会怎样做呢?
[精彩范文]
My mother's statement remained in my mind like a giant blanket. Gradually, my jog slowed to a walk. My body was drained of energy and my mind felt extremely defeated. Just as I was going to turn around and head for home—feeling more discouraged than I could recall in years—I saw that elderly Chinese gentleman again. Seeing my shirt in the distance had prompted him to march towards me. With limited English he pointed to the letters and enthusiastically said, “You very good ... you very fast.”
Upon hearing the man's words, I felt more unexplained strength in my step. He cast his usual warm smile at me and gave me a thumb up as we passed each other. A surge of warmth across my whole body, I didn't turn from the trail where my previous dark mood had intended. Thanks to that little boost, I continued for six more miles that day instead. I was not that fast, but was very good in my spirit and my heart. Luckily, the elderly gentleman saved me from the shadow of negative feedback.
24(共93张PPT)
WELCOME UNIT
第三单元检测卷
第一部分
第二部分
第三部分
第四部分
目录
CONTENTS
1
2
3
4
第一部分
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
时间:120分钟 满分:150分
较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后
续写
A B C D
难度 ★ ★ ★ ★★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★
Text 1
1.Where does the conversation probably take place
A.In a supermarket.
B.In a hotel.
C.In a restaurant.
W:Good morning, sir! Are you enjoying your stay in our hotel
M:Yes, I am. The staff is very polite and our room is lovely. My wife and I are having a great time.
Text 2
2.What does the woman advise the man to do
A.Have a rest.
B.Buy light food.
C.See a doctor.
W:What's wrong, Peter
M:I have a stomachache. Maybe I ate something bad.
W:Oh, you probably have food poisoning. You should rest a little bit. Let me cook something light for you.
Text 3
3.Why was Dina late for the film
A.She had forgotten the time.
B.She had missed the bus.
C.She had got up late.
M:Did you have a good time at the cinema yesterday
W:Um, not really. My friends were late. Sandra missed the bus and arrived there ten minutes late. Dina overslept, so she didn't get up until ten o'clock.
Text 4
4.What size boot is the woman going to try on next
A.Size 37. B.Size 38.
C.Size 39.
W:Do you have these boots in a bigger size I've tried them in a thirty seven, but they're too small.
M:Do you want to try them in a thirty eight or a thirty nine
W:I think the thirty nine will be too big.
M:OK. I see. I'll be back in a moment.
Text 5
5.What are the speakers talking about
A.A weekend plan.
B.A work program.
C.A film festival.
W:What are you going to do this weekend
M:I have to work overtime. What about you, Lisa Will you go to the gym as usual
W:No. I'll go shopping and go to the movies with my family this weekend.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
Text 6
M:How was your visit to the castle, Nancy
W:Well, I climbed to the top of a tower and looked down. But I felt scared, so I had to go down. And that was when I saw the huge windows, which were all made of colored glass. I'd never seen anything like that before! Have you ever been there
M:Yeah, I went there with my sister last year. We spent ages walking in the gardens. I also bought loads of postcards.
W:Oh, we missed that. What a pity!
6.How did the woman feel at the top of the tower
A.Tired.
B.Amazed.
C.Frightened.
7.What did the man buy
A.Glasses.
B.Postcards.
C.Flowers.
听第7段材料,回答第8、9题。
Text 7
M:There's nothing I like doing more than watching a talent show on Saturday evenings. What about you, Anna
W:I can't say it's one of my favorite programs. I watch some soap operas but my preference is for historical dramas.
M:They don't appeal to me, to be honest. I'd much prefer to see a documentary if there isn't a good talent show. I always see the documentaries recommended by our geography teacher.
W:Really I'm not at all keen on those. They all seem the same to me.
8.What does the woman like most
A.Talent shows.
B.Historical dramas.
C.Geographic documentaries.
9.Who is the man probably
A.A student.
B.A teacher.
C.An actor.
听第8段材料,回答第10至13题。
Text 8
W:Good morning, sir. My children are interested in volunteer work. I'd like to get some information about it.
M:Well, there are many ways your children can get involved in the community. Volunteering is a great way for kids to make a difference to the community. They can help at a food bank. They could also participate in a charity or help clean up a park.
W:They love animals. Is there anything they can do to help animals in need
M:Yes. They could volunteer at an animal shelter or just donate some old clothes or towels to a local pet rescue center.
W:That sounds wonderful. Where can we find these opportunities
M:There are many online resources that can help you find volunteer opportunities. You can also visit local charities or community organizations to see if they have any programs specifically for young volunteers.
W:OK. I'll look through the resources online. Thank you so much!
10.Why does the woman talk to the man
A.To express thanks.
B.To discuss a project.
C.To ask for information.
11.What does the man think volunteering can help children do
A.Learn new skills.
B.Make more friends.
C.Contribute to the community.
12.Where will the woman's children probably enjoy doing volunteer work
A.In a hospital.
B.At an animal shelter.
C.In a food bank.
13.How will the woman find volunteer opportunities
A.By visiting local charities.
B.By surfing the Internet.
C.By calling community organizations.
听第9段材料,回答第14至17题。
Text 9
M:Honey, what's the time now
W:It's 7.
M:Oh, the football match is about to start. Could you bring me some French fries and a bowl of ice cream
W:OK, anything else
M:No, that's all, thank you. Hey, dear, my company is organizing a football team and I'd like to join it very much. What do you think of it
W:To be honest, you'd better not.
M:Why After all, I was a good football player in university.
W:Hmm! That was ten years ago. And it has been at least 6 years since you played last.
M:So what
W:I don't want you to have a heart attack running up and down the field.
M:You mean I should give it up
W:Well, you've put on weight and are in poor health now, so at least you should have a physical examination before you begin.
M:Well, OK, but ...
W:And you should change your diet, reduce fatty foods, and eat more fruit and vegetables. Also do more exercise from now on.
M:Yeah, you're right.
14.What's the probable relationship between the two speakers
A.Employer and employee.
B.Doctor and patient.
C.Husband and wife.
15.What's the woman's attitude towards the man's idea
A.Negative.
B.Indifferent.
C.Positive.
16.Why does the man think he should join the football team
A.He was a professional player.
B.He used to play football very well.
C.It is organized by his neighborhood.
17.What does the woman advise the man to do
A.Insist on his diet.
B.Do more exercise.
C.Join the football team.
听第10段材料,回答第18至20题。
Text 10
Hello everyone. My name is Sandy Duffy and I'm here to tell you about my job as a video game writer. I work with game developers and designers to think of good stories, and I write all the dialogue in the game by myself. When I was in secondary school, I never imagined that I would do this job! I played the violin and that was what I planned to do as my job. But I had an accident when I was playing basketball and hurt my hand, so I had to think of doing something else. My mother wanted me to be a journalist, but I didn't think it was right for me.
I didn't know what to study at university. I was good at lots of science subjects, including Physics and Maths, but I also loved entertaining people and I was good at Art. In the end, I went to a film school where I studied lighting, special effects, how to use a camera ... all that! It was there that I started to think about working in the video game industry.
People also ask me what I like best about being a video game writer. Well, the money is good and it's quite exciting. Just last night, for example, I was at a big dinner where they were giving prizes for new games. But what I love most is the fact that I get on so well with everyone in the company. That's what makes my job so much fun.
18.What did the speaker plan to be when in the secondary school
A.A journalist.
B.A basketball player.
C.A violinist.
19.When did the speaker decide to work in the video game industry
A.Before hurting his hand.
B.Before leaving university.
C.While studying in a film school.
20.What does the speaker love most about his job
A.Working in harmony.
B.Getting high salary.
C.Winning many prizes.
第二部分
第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
The fitness center offers a variety of activities for members of all ages throughout the week. Activities on Monday 12 July:
Learning to swim. Classes for preschool children aged five and under start at 10 am. Classes last 30 minutes and parents must attend with their children. Don't forget to book in advance, as places are limited, and to pack some warm clothes for using after the lesson.
Woman's aerobics (有氧运动). Sessions last for one hour and begin at 10:45 am, led by e along and join us every Monday for an exhilarating (令人高兴的) hour of exercise and fun. Leave your kids at the nursery and take time out for yourself. Wear a track suit or something similar.
Lunchtime yoga. Take a break at lunchtime (1:00 pm-2:00 pm) for an hour of meditation (沉思) and yoga. Enjoy the peace and quiet of our meditation room, and relaxing sessions designed for active people with busy lives. Use your own mat for floor work or hire one from us for a small sum.
Family shootaround. 10:00 am-5:30 pm. Family shootaround is open for members and guests to bring the family out for basketball. Half court games are only during this time. There are no full court games during family shoot around hours. All participants must sign in at the front desk and wear a wristband (腕套) during the play.
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了健身中心在7月12日周一提供的活动信息。
21.If you want to join in “Learning to swim”, you must ________.
A.sign in at the front desk
B.wear a wristband
C.book in advance
D.hire a mat
解析:细节理解题。根据第二段中的“Don't forget to book ... after the lesson.(别忘了提前预订,因为名额有限,并带上一些保暖的衣服供课后使用。)”可知,要想学习游泳,需要提前预订。故选C。
22.Which activity may need extra fees
A.Lunchtime yoga.
B.Learning to swim.
C.Woman's aerobics.
D.Family shootaround.
解析:细节理解题。根据第四段中的“Use your own mat for floor work or hire one from us for a small sum.”可知,参加午间瑜伽时,不带垫子可以花钱租,即该项需要额外费用。故选A。
23.Which activity is suitable for a family who loves basketball
A.Lunchtime yoga. B.Learning to swim.
C.Woman's aerobics. D.Family shootaround.
解析:细节理解题。根据最后一段中的“Family shootaround is open for members and guests to bring the family out for basketball.(家庭投篮训练向会员和客人开放,可以带家人来打篮球。)”可知,家庭投篮训练适合喜欢篮球的家庭参加。故选D。
B
In times of sadness, a friend would always suggest going for a walk. “Are you overwhelmed (压垮) by your work Take a walk around the neighborhood.” Comments like this are often said with nothing but the best of intentions, but they used to make me angry as much as being told to drink more water. I did not understand how these things were going to help.
Three years ago, I hit a low point. Once I saw a pair of empty eyes looking at me through the mirror, I knew I was at my breaking point. So, I took the advice I fought so hard to ignore. I went for a walk—with the hope that it would somehow change my life.
I embraced the fresh air everyone seemed to be talking about. But it did nothing. I was just as sad as I was before. I went on a walk every single day for more than a month. Some days I could hardly make it outside, but I managed to push through. I took a picture every time I went. I think I wanted to document myself trying to make an effort. One day, the unthinkable happened. I found myself smiling. I realized I had patiently waited all morning to go on this walk. What I once hated had become the best part of my day. I found myself longing to be outside. I never had a destination in mind. I just danced along the trails (小路), stopped to look at the beautiful blue skies and listened to music.
I'm glad I took pictures because there was a noticeable difference in my face. I slowly started to look less tired and defeated. I don't know why I refused to go on that walk for so long. I guess I didn't want to believe that something small and seemingly meaningless could actually make an impact on my physical and mental well being.
If you're having a bad day, a bad month, a bad year or even a bad life, you should try going for a walk. Sometimes, all we need to do is try.
篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。文章通过讲述作者的亲身经历说明了散步对身心健康的积极影响。
24.How did the author use to feel when people suggested she go for a walk
A.Delighted. B.Annoyed.
C.Relieved. D.Confused.
解析:细节理解题。根据第一段中的“Are you overwhelmed (压垮) ... to drink more water.”可知,当人们建议作者去散步时,她觉得生气。故选B。
25.Why did the author decide to go for a walk three years ago
A.Her friend encouraged her.
B.She wanted to challenge herself.
C.Her hopelessness drove her to try.
D.She was eager to get close to nature.
解析:推理判断题。根据第二段中的“Once I saw a pair of ... so hard to ignore.”可推知,三年前,作者决定去散步是因为她的绝望驱使她去尝试。故选C。
26.What happened after the author started to go for a walk
A.She felt cheered up after the first week.
B.She always set off with a destination in mind.
C.She stopped for a while due to lack of progress.
D.She was inspired by the pictures she took of herself.
解析:推理判断题。根据第三段中的“I took a picture ... I found myself smiling.(我每次去都拍一张照片。我想记录下自己努力的过程。有一天,不可思议的事情发生了。我发现自己笑了。)”可推知,作者开始散步后受到了她给自己拍的照片的鼓舞。故选D。
27.What does the author advise us to do
A.Go for a walk when feeling down.
B.Care about our mental well being.
C.Stay positive when bad things happen.
D.Take other people's suggestions seriously.
解析:细节理解题。根据最后一段中的“If you're having ... going for a walk.”可知,作者建议我们情绪低落的时候出去散步。故选A。
C
When the word exercise is seen or heard most people think of the physical labor it involves, but there is so much more to it. Exercise is more than just a twenty minute run. Exercising is one of the most important things someone can do to take care of themselves and their bodies. The benefits of exercise include more than just physical, but also emotional and health benefits.
Exercise has positive effects on the brain's functions. Exercise decreases anxiety, which is the body's natural response to stress. Norepinephrine (去甲肾上腺素), which involves levels of stress, can be moderated with exercise because exercise increases the amounts of it.
Exercise enhances brain health. The brain is the center of control for the body's entire sense of functioning, and without it all that would be left is muscles and bones. The mental health is linked to exercise. Mental health can be strengthened by physical activity whether it is a casual walk in the park, or intense weight lifting training. Exercise promotes positive body images when increasing self esteem, and helps increase the overall self image. The emotional and mental benefits from exercise are vital and only growing, as more is being discovered about the brain's functions.
Exercise is complex, and constantly changing. The physical benefits of flexibility, muscular strength and muscular endurance are all vital to creating a healthy body. The health benefits from exercise range from heart to immune system, and more are being discovered every day to help increase one's life. Exercise is not limited to just the gym, but an entire existence. The combination of benefits is what makes exercise so cardinal. Exercise is one of the most important activities someone can introduce into their lives. A walk around a neighbourhood, or training for a team, any effort towards getting your heart rate going makes a difference. Exercise is universal and beneficial to everyone.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了锻炼对我们至关重要,并从多方面说明了锻炼的好处。
28.What can we learn from the first paragraph
A.Most people regard exercise as physical labor.
B.Running is a very good kind of exercise.
C.Exercise benefits people in several aspects.
D.We should care for ourselves when exercising.
解析:推理判断题。根据第一段中的“The benefits of ... and health benefits.”可知,锻炼带来的好处包括身体、情感和健康各方面。由此可推知,锻炼在多方面对人有益。故选C。
29.Which of the following is the function of Norepinephrine
A.It affects brain's functions negatively.
B.It shows people's response to stress.
C.It can make people forget anxiety.
D.It can be raised by having exercise.
解析:细节理解题。根据第二段中的“Norepinephrine (去甲肾上腺素), which involves ... the amounts of it.(运动可以调节与压力水平相关的去甲肾上腺素,因为运动会增加其含量。)”可知,可以通过锻炼来提高去甲肾上腺素。故选D。
30.What is Paragraph 3 mainly about
A.Mental health's effect on people.
B.Exercise's effect on our brain.
C.The importance of our brain.
D.The functions of our brain.
解析:段落大意题。根据第三段主题句“Exercise enhances brain health.(锻炼有益于大脑健康。)”可知,本段主要是关于锻炼对我们大脑功能的影响。故选B。
31.What can we infer from the last paragraph
A.Exercise is really a complex activity.
B.Exercise can bring many benefits to people.
C.Exercise should increase people's heart rate.
D.Exercise should be changed constantly.
解析:推理判断题。根据最后一段中的“The physical benefits ... help increase one's life.”可知,锻炼对柔韧性、肌肉力量、肌肉耐力、心脏、免疫系统、延长寿命都有好处。由此可推知,锻炼可以给人们带来很多好处。故选B。
D
Nowadays, children spend less time in the fresh air. Many of them are addicted to a screen either on a computer or a TV—they seem to be living in a virtual world. They have lost touch with nature.
But now 400 organizations in the UK, from playgroups to the National Health Service, are encouraging children to have some “wild time”. They want kids to swap at least 30 minutes of watching TV or playing computer games for time playing outside. Activities such as building dens, climbing trees, rummaging for conkers and playing hide and seek are just some of the things kids can do. Even if they live in a city, they can go on adventures in the garden or the park.
Children often need a helping hand from mum and dad. They need to be shown what to do and where to go. Andy Simpson from National Health Service says, “We want parents to see what this magical wonder product does for their kids' development, independence and creativity, by giving wild time a go.”
So despite the complicated world that young people grow up in now, it seems that going back to basics and experiencing “nature's playground” is what modern children need. David Bond from Project Wild Thing says, “We need to make more space for wild time in children's daily routine, freeing this generation of kids to have the sort of experiences that many of us took for granted.”
This might sound a bit old fashioned to you or maybe, like me, it made you think about sticking on your boots, getting outdoors and reliving your childhood. There's no age limit on enjoying yourself!
篇章导读:本文是一篇说明文。针对孩子们沉迷电脑或电视,与大自然缺少接触的问题,文章呼吁要让孩子们花费一些时间在户外玩耍,以促进他们的发展、独立性和创造力。
32.What makes children lose touch with nature
A.Playing hide and seek.
B.Going on adventures in parks.
C.Building dens frequently.
D.Being addicted to a screen.
解析:细节理解题。根据第一段中的“Many of them ... touch with nature.”可知,沉迷于电脑或者电视屏幕使孩子们与大自然失去了联系。故选D。
33.In Andy Simpson's opinion, who should be persuaded to see the effect of wild time
A.Teachers. B.Parents.
C.Children. D.Experts.
解析:细节理解题。根据第三段中Andy Simpson (安迪·辛普森)说的话“We want parents ... by giving wild time a go.”可知,Andy Simpson呼吁父母能够了解户外时光对孩子们的影响。故选B。
34.What might David probably agree
A.What modern children need is spiritual satisfaction.
B.Children always take it for granted to play outside.
C.Children need more time to get close to nature.
D.Parents should make larger rooms for kids to study.
解析:细节理解题。根据倒数第二段中David Bond (大卫·邦德)说的话“We need to ... took for granted.(我们需要在孩子们的日常生活中为户外时光留出更多的空间,让这一代孩子有机会体验我们许多人认为理所当然的事情。)”可知,David Bond认为孩子们需要更多的时间去亲近大自然。故选C。
35.What can be inferred from this passage
A.People at any age can enjoy wild time.
B.Watching TV is a good way to learn about nature.
C.Everyone lives in a high pressure world.
D.Adults all desire to go back to childhood.
解析:推理判断题。根据最后一段中的“There's no age limit on enjoying yourself!(享受生活没有年龄限制!)”可推知,任何年龄的人都可以享受户外的时光。故选A。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Health and fitness help a person live a good and healthy life. Often due to various pressures, we tend to ignore our health. __36__ It is the fitness level of our body that helps us fight these diseases.
__37__ We need to be fit to have a healthy body. Similarly, if we are healthy, we shall naturally be attracted towards maintaining the fitness of our body. Health is the state of our body at a given time. We may not have any disease but still have a weak body, which is ready to be targeted by viruses. __38__ This does not definitely mean that we are not healthy. It means the fitness level is not in accordance with (与……一致) our age and the climatic conditions we live in.
It is important for everyone to devote some time to health and fitness. __39__ For instance, we must exercise daily regardless of our age and working style. There are different levels of exercises for different age groups and we must do them according to our own health and age.
Additionally, it is important to relax our body. We should have at least six to eight hours of sleep every day. It helps in improving our immune system and protects us against diseases. __40__ This, in turn, gives us new goals of health and fitness.
A.Fitness levels decide the quality of life.
B.Health and fitness are interrelated to each other.
C.It also helps in keeping us calm and relaxes our mind.
D.For instance, we may have a tendency to catch a cold easily.
E.If we keep our body fit, we can enjoy life in a better manner.
F.There are some activities which everyone should do in our life.
G.This makes our body suffer and we will catch other diseases.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了健康和健身密不可分,并建议读者根据自身的情况进行合适的锻炼并放松身体。
36.答案: G
解析:根据上文“Often due to various pressures, we tend to ignore our health.(经常由于各种压力,我们往往会忽视我们的健康。)”可知,G项(这会使我们的身体受损,我们会感染其他疾病。)承接上文,介绍了忽视健康对我们的影响,并引出下文。故选G。
37.答案:B
解析:下文“We need to be fit ... fitness of our body.”指出,健康的身体与健身是密不可分的,设空处位于句首,应统领本段内容。B项(健康和健身是相互关联的。)概括本段的主要内容,符合语境。故选B。
38.答案:D
解析:上文“Health is the state ... targeted by viruses.”指出,我们没有任何疾病,但虚弱的身体随时会成为病毒攻击的目标。由此可知,D项(例如,我们可能有容易感冒的倾向。)承接上文,对上文的说法进行举例说明。故选D。
39.答案:F
解析:上文“It is important ... health and fitness.”建议我们花时间去健身;下文“For instance ... and working style.”举例说明我们应每天坚持锻炼,由此可知,F项(在我们的生活中,有一些活动是每个人都应该做的。)承上启下,符合语境。故选F。
40.答案:C
解析:上文“We should have ... us against diseases.”建议我们应该保障充足的睡眠,并说明这样做的好处,由此可知,C项(它也有助于使我们保持冷静,放松我们的思想。)承接上文,继续介绍充足的睡眠的好处。故选C。
第三部分
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
My 10 year old son attended an amazing half day basketball camp with more than 60 kids. I watched how much __41__ my son was having throughout the day.
Before the camp ended, there was a __42__ competition. Only a few kids were picked to __43__, and my son was not one of them. The competition __44__ received prizes and recognition. And a few kids were titled as “all stars” for effort, __45__ and participation. Again, my son was not __46__.
When the camp ended, I could see how __47__ he was. He certainly loves the sport, and his jumping skill is __48__. He would have enjoyed the recognition. But sometimes it doesn't __49__ that way.
In my mind, the day was __50__. At the camp, he played with kids, __51__ them fiercely (激烈地) and took shots easily against them. But it was hard for him to see the results as a small part of his day. The last thing I wanted was for these results to __52__ the experience.
It's my job to help my kids think more __53__. I did the math and figured out the shooting competition and awards were about 6% of the total camp. The rest of the camp, the parts that he __54__, were 94%. If my son felt most of the day was great—that's a win. We can __55__ the parts that disappoint us, as long as we are willing to focus on the bigger picture.
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者10岁的儿子参加了一个篮球训练营,结果在比赛中并没有获得奖项,并对此感到特别失望。作者认为重要的是帮助孩子更加积极地思考,将失望的部分视为整体经历的一小部分。
41.A.patience B.luck
C.fun D.duty
解析:patience耐心;luck幸运;fun快乐;乐趣;duty责任。根据下文“At the camp ... easily against them.”可知,作者的儿子在训练营和孩子们一起玩,他激烈地防守,轻松地投篮,这说明他在篮球训练营过得非常愉快。故选C。
42.A.shooting B.kicking
C.striking D.passing
解析:shoot投篮;kick踢;strike撞击;pass经过。根据下文“I did the math ... of the total camp.”可知,在夏令营结束前,有一场投篮比赛。故选A。
43.A.practise B.debate
C.speak D.compete
解析:practise练习;debate辩论;speak说;compete竞争。根据下文“and my son was not one of them”可知,作者的儿子并没有被选中参与竞争。故选D。
44.A.judges B.volunteers
C.winners D.organizers
解析:judge法官;volunteer志愿者;winner获胜者;organizer组织者。根据下文“received prizes and recognition”可知,只有比赛的获奖者才能得到奖品和表彰。故选C。
45.A.interest B.friendship
C.knowledge D.skill
解析:interest兴趣;friendship友谊;knowledge知识;skill技巧。根据上文“And a few kids were titled as ‘all stars’”可知,获得“全明星”称号的球员需要努力、技巧和参与。故选D。
46.A.chosen B.replaced
C.tested D.forgiven
解析:choose选择;replace取代;test测试;forgive原谅。根据上文“Only a few kids ... one of them.”及设空前的“Again”可知,儿子在投篮比赛中没有被选中,“全明星”球员也没有被选中。故选A。
47.A.relaxed B.frightened
C.disappointed D.excited
解析:relaxed放松的;frightened受惊的;disappointed失望的;excited激动的。上文提到作者的儿子两次都没有被选中,所以感觉非常失望。故选C。
48.A.impressive B.average
C.poor D.limited
解析:impressive令人印象深刻的;average平均的;poor差的;limited有限的。根据下文“He would have enjoyed the recognition.”可知,他本可以享受这种认可,这说明他的跳投技巧令人印象深刻。故选A。
49.A.start up B.break down
C.work out D.go about
解析:start up启动;break down分解;work out进展(顺利);go about四处走动。根据上文“He would have enjoyed the recognition.”以及转折连词But可知,他本可以享受这种认可,但是这次却没被认可,说明事情进展并不顺利。故选C。
50.A.empty B.quiet
C.boring D.wonderful
解析:empty空的;quiet安静的;boring无聊的;wonderful精彩的。根据下文“At the camp ... easily against them.”可知,作者的儿子在训练营和孩子们一起玩,他激烈地防守,轻松地投篮,在作者看来,这一天非常美好。故选D。
51.A.guarded B.shook
C.hugged D.told
解析:guard防守;shake摇晃;hug拥抱;tell告诉。根据下文“them fiercely (激烈地)”以及常识可知,打篮球需要防守和进攻,所以作者的儿子是在激烈地防守他们。故选A。
52.A.save B.ruin
C.enrich D.remove
解析:save保存;ruin毁坏;enrich使丰富;remove去除。根据上文“But it was hard ... of his day.”可知,对儿子来说,很难将结果视为一天中的一部分,说明作者最不想看到的是这些结果毁了儿子的这次体验。故选B。
53.A.honestly B.positively
C.freely D.quickly
解析:honestly诚实地;positively积极地;freely自由地;quickly迅速地。根据下文“If my son felt most of the day was great—that's a win.”可知,如果作者的儿子觉得一天中的大部分时间都很棒,也是一种胜利,说明作者的工作是帮助他的孩子更加积极地思考。故选B。
54.A.understood B.enjoyed
C.questioned D.quitted
解析:understand理解;enjoy享受;question质疑;quit退出。根据上文“I did the math ... about 6% of the total camp.”可知,训练营的其他部分,即他享受的部分占据了94%。故选B。
55.A.prevent B.promote
C.explore D.accept
解析:prevent防止;promote促进;explore探索;accept接受。根据下文“as long as we are willing to focus on the bigger picture”可知,只要我们愿意着眼于大局,我们就能接受让我们失望的部分。故选D。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
International Friendship Day is a day when friends show __56__ (appreciate) for one another.
In 1919, International Friendship Day __57__ (found) by Hallmark. It was intended to be a day for people __58__ (celebrate) their friendship by sending each other cards. By 1940 the market had dried up, and finally, it died out completely. In April 2011, the United Nations __59__ (official) recognized 30th July as International Friendship Day, although most countries still celebrate it __60__ the first Sunday of August!
On International Friendship Day, taking a trip together to celebrate is an excellent way to make the day all about each other. You can visit places __61__ you first met or go to wherever you promised each other to go. With so many people __62__ (live) such busy lives, however, not everyone can plan a big day out for each other. But that's what makes International Friendship Day such a __63__ (wonder) time. Best friends understand that life often gets in the way, so they won't be upset if there's no big celebration in their honor. Moreover, with __64__ rise of social media, we become more __65__ (connect) than ever before, so International Friendship Day just gives everyone the chance to get together.
56.__________ 57.________ 58.________ 59.________ 60.________
61.__________ 62.________ 63.________ 64.________ 65.________
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了国际友谊日的历史、活动和意义。
56.答案:appreciation
解析:考查词性转换。设空处应用名词,作show的宾语。appreciation意为“欣赏,感激”,为不可数名词。故填appreciation。
57.答案:was founded
解析:考查动词的时态、语态和主谓一致。根据时间状语In 1919可知,应用一般过去时。主语International Friendship Day和动词found之间是被动关系,应用被动语态,且主语为专有名词,是第三人称单数,be动词应用单数。故填was founded。
58.答案:to celebrate
解析:考查非谓语动词。设空处应用不定式,作后置定语,修饰名词a day。故填to celebrate。
59.答案:officially
解析:考查词性转换。设空处应用副词,修饰动词recognized。故填officially。
60.答案:on
解析:考查介词。根据the first Sunday of August可知,这里表示具体日期,其前应用介词on。故填on。
61.答案:where
解析:考查定语从句的引导词。设空处引导定语从句,修饰先行词places,设空处在从句中作地点状语,应用关系副词where。故填where。
62.答案:living
解析:考查非谓语动词。此处是with的复合结构,people和live之间是主动关系,应用现在分词作宾语补足语。故填living。
63.答案:wonderful
解析:考查词性转换。句意:但这正是让国际友谊日成为如此美妙的时刻的东西。设空处应用形容词修饰名词time,作定语。故填wonderful。
64.答案:the
解析:考查冠词。根据rise后的介词短语of social media可知,此处表示特指,应用定冠词the。故填the。
65.答案:connected
解析:考查词性转换。设空处应用形容词作表语。connected意为“有关的,有联系的”。故填connected。
第四部分
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是学生会主席李华,为了鼓励全校师生养成健康的生活方式,你校即将开展以“Life Lies in Movement”为主题的活动。请你用英文写一篇文章介绍此次活动。内容包括:
1.活动目的;
2.活动方式;
3.你的看法。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
Life Lies in Movement
﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
[精彩范文]
Life Lies in Movement
Our school has taken active steps to organise a “Life Lies in Movement” campaign, aiming to help all teachers and students develop a healthy lifestyle.
To carry out this campaign, a series of activities such as fitness workshops and group exercises will be organized. We will invite professional fitness trainers to lead these activities, sharing their knowledge while providing personalized advice to get the most out of our efforts.
In my opinion, this campaign is a great proposal, as it will not only benefit our physical health but will also help improve our mental health. I wholeheartedly support it and believe that it will be a huge success.
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
The New York Marathon (马拉松) is my goal for this year. I know I am never going to win a race but now, when I get anything negative, I will think of the kind gentleman who really believed, “You are very good ... you are very fast.”
At the time, I was living in the Bay Area, and my mother had come to visit for a few days. On the last day of her stay, I was preparing to go out for a run. I picked up a T shirt I just bought the other day from a Chinese clothing shop—it had some Chinese characters on the front, and a scene of Honolulu Chinatown on the back. I didn't speak Chinese, but somehow this special T shirt was quite soft and good for exercise.Working in a very negative environment, I found morning runs very beneficial—body tired but mind awake.
And I had always met an elderly Chinese gentleman walking on the opposite side of the trail (道路) when I was running on other mornings. I had always said, “Good morning,” and he had always smiled warmly and nodded his head slightly.
As I was going out the door, my mother suddenly said, “I don't think running is so hot—that famous runner died.” I started to recount what I had read about Jim Fixx, and how running had probably been the contributing factor to his living far longer than most of the other members of his family, but I knew there was absolutely no point.
As I started running on my favorite trail, I found I couldn‘t shake my mother’s statement. I was so discouraged that I could hardly run. I began thinking, “Why do I run at all Serious runners probably think I look silly! I might have a heart attack on the trail—my dad had a fatal (致命的) heart attack at 50 years old, and he was seemingly in better shape than I am.”
My mother's statement remained in my mind like a giant blanket.﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
Upon hearing the man's words, I felt more unexplained strength in my step.﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
写前导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在晨跑时,经常遇到一位中国老先生,两人会礼貌地打招呼。一天,母亲对跑步做出了消极的评价,母亲的话严重地影响了作者跑步的情绪,作者会放弃跑步吗?受到鼓励的作者会怎样做呢?
[精彩范文]
My mother's statement remained in my mind like a giant blanket. Gradually, my jog slowed to a walk. My body was drained of energy and my mind felt extremely defeated. Just as I was going to turn around and head for home—feeling more discouraged than I could recall in years—I saw that elderly Chinese gentleman again. Seeing my shirt in the distance had prompted him to march towards me. With limited English he pointed to the letters and enthusiastically said, “You very good ... you very fast.”
Upon hearing the man's words, I felt more unexplained strength in my step. He cast his usual warm smile at me and gave me a thumb up as we passed each other. A surge of warmth across my whole body, I didn't turn from the trail where my previous dark mood had intended. Thanks to that little boost, I continued for six more miles that day instead. I was not that fast, but was very good in my spirit and my heart. Luckily, the elderly gentleman saved me from the shadow of negative feedback.