Unit 6 Earth first单元检测卷课件 (共93张PPT)+单元检测(含答案,有听力音频及听力原文)高中英语 外研版(2019)必修 第二册

文档属性

名称 Unit 6 Earth first单元检测卷课件 (共93张PPT)+单元检测(含答案,有听力音频及听力原文)高中英语 外研版(2019)必修 第二册
格式 zip
文件大小 20.8MB
资源类型 教案
版本资源 外研版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-11-19 15:15:52

文档简介

英语 必修 第二册 WY
第六单元检测卷
时间:120分钟 满分:150分
较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后续写
A B C D
难度 ★ ★ ★ ★ ★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★★
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
扫一扫·听录音
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.Who will collect leaflets
A.The man. B.Robert.
C.Ms Anderson.
2.Where does this conversation take place
A.In a library. B.In a cafe.
C.In a bookstore.
3.What's the man's suggestion on quitting smoking
A.Making plans.
B.Taking part in a program.
C.Seeking help from experienced people.
4.How does the man sound
A.Pleased. B.Amazed.
C.Strict.
5.What did the woman do in her childhood
A.She made a speech on truth.
B.She blamed her brother wrongly.
C.She thought highly of her parents.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.How did the two speakers get here
A.By car. B.By bike.
C.By taxi.
7.Why did the two speakers arrive early
A.To find Peter.
B.To meet the players.
C.To get a good place.
听第7段材料,回答第8、9题。
8.What were the yellow boxes for
A.For recycling newspaper.
B.For collecting the waste metal.
C.For decorating the neighborhood.
9.Which boxes should the woman put glass and plastic bottles in
A.Blue boxes. B.Green boxes.
C.Yellow boxes.
听第8段材料,回答第10至13题。
10.Why does the woman tell the man the story of Michaela
A.To persuade him.
B.To encourage him.
C.To give him advice.
11.What inspired Michaela to be a ballet dancer
A.A dress. B.A picture.
C.A website.
12.Where did Michaela start to learn ballet
A.In Philadelphia. B.In Boston.
C.In Amsterdam.
13.What does Michaela plan to do
A.Write a book.
B.Run an art school.
C.Create a magazine.
听第9段材料,回答第14至17题。
14.Where does the conversation probably take place
A.At home. B.At a store.
C.At a travel agency.
15.What do we know about the woman's last gift
A.She returned it. B.It wasn't used.
C.Her father liked it a lot.
16.Who gave a camera as a Father's Day gift
A.The woman. B.The man.
C.The woman's brother.
17.What is the woman's father interested in
A.Travelling. B.Technology.
C.Clothes.
听第10段材料,回答第18至20题。
18.Whom has the government promised to offer help to
A.Some farmers. B.Some pilots.
C.Some children.
19.Where are the transport workers going on strike
A.In Sydney. B.In Melbourne.
C.In Queensland.
20.How did the school children feel after the rescue
A.Thankful. B.Angry.
C.Sorry.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
From learning about protecting wild animals and natural habitats to reading about the effects of recycling, books are perfect for showing people how to get involved. Here are four of such books.
Tall Trees
Describing the wildlife that lives in Northern California's redwood forests, it turns story time into a counting lesson as readers count all the creatures in the forests. Readers will also love remembering Tony Frederick's playful poetry about the animals of the forest.
Save the Bees
Bethany Stahl has a whole series of “Save the ...” books, and they all have great lessons for readers. The explanations are fun and perfect for animal lovers who want to learn how to make a difference. On her website, she even has links to free books, which are great resources for parents or teachers.
My Friend Earth
The message of this book, written by Patricia MacLachlan, is beautiful and simple, encouraging kids to learn about Earth and all that it does. It has acute die cut (模切) design, which is fun for little hands to explore, although those under 4 might need some help. It covers a wide range of topics and will help kids gain an appreciation for everything from rain and wind to bears and birds.
Thank You, Earth
The author of this book, April Pulley Sayre, has written many award winning books, and this one is truly special. It was written in a letter format (格式), thanking Earth for so many great natural moments. You'll find beautiful pictures in this book.
21.Whose book includes poems about wildlife
A.April Pulley Sayre's.
B.Bethany Stahl's.
C.Patricia MacLachlan's.
D.Tony Frederick's.
22.Which book can provide children with a hands on experience
A.Tall Trees. B.Save the Bees.
C.My Friend Earth. D.Thank You, Earth.
23.What is special about the last book
A.It has a special theme.
B.It is in the form of a letter.
C.It is based on real events.
D.It targets at teenagers.
B
Topher White spends so much time walking in the forest and thinking about how quickly we're losing it. The engineer is determined to stop global deforestation. Founder of the San Francisco based non profit Rainforest Connection, White has developed a small but clever strategy: using old cell phones to listen for the sound of destruction.
Forests are disappearing worldwide, and fast:an area about half the size of England is lost each year. The Amazon has lost close to one fifth of its rainforest cover in the last four decades. Forest loss not only harms wildlife, including many species that live nowhere else, but it's also a big contributor to the greenhouse gas emissions (排放) that cause climate change.
“I didn't know any of this when I started,” says White, who began his journey in 2011, when he traveled to Indonesian Borneo to help decreasing gibbons (长臂猿).
Between 50 and 90 percent of the logging that happens in the world's rainforests is illegal, according to White, yet detecting chainsaws (电锯) and other sounds related to that activity can be tough, because the air is already filled with the loud unpleasant mixture of sounds from nature. So he has developed a system in which he installs a cell phone that stays charged by solar cells, attaches an extra microphone, and listens. From there, the device can detect the sounds of chainsaws nearly a mile away.
Because it's unfeasible to have people listening to the devices all the time, he added some “old school data analysis”, so that the cell phone's computers can distinguish a chainsaw's sound from others in the forest. This way, his device can automatically detect logging activity and send a text alert to authorities who can determine if it's illegal and then stop it.
White notes that he's not alone in the fight: Many people and organizations are working tirelessly to stop forests from disappearing. For instance, local groups are particularly active in forest conservation efforts, White says.
So far, his monitoring devices have been used in Cameroon, Ecuador, Peru, and Brazil and will soon be used in Bolivia. It's not just about listening for logging. The same technology that can pick out the buzz of a chainsaw can pick out the sounds of specific birds, which is why White sees the forest recordings as a potential science tool. He's urging biologists and ecologists to use his monitoring system anywhere, whether it's a remote forest or a park in London. “The more we learn about these places,” he says, “the easier it'll be to protect them.”
24.The second paragraph is mainly about ________.
A.the measures to prevent forest loss
B.the causes and effects of forest loss
C.the areas that suffer great forest loss
D.the urgency about reducing forest loss
25.What does the underlined word “unfeasible” in Paragraph 5 most probably mean
A.Impractical. B.Unnecessary.
C.Possible. D.Significant.
26.In Topher White's opinion, we should protect nature based on ________.
A.our advanced technology
B.our strong teamwork spirit
C.our good understanding of it
D.our environmental awareness
27.What would be the best title for the passage
A.Efforts should be taken to preserve nature
B.Your old cell phone can help save the rainforest
C.Old cell phones can be used for helping gibbons
D.A creative way is being used to protect specific birds
C
When 62 year old fisherman Kpana Charlie has finished placing the day's catch in his nets, he likes to sit on his wooden chair and let his mind go back to his childhood. Back then, his home on Sierra Leone's Nyangai Island seemed like a paradise (天堂).
He spent endless hours playing with his friends on the island's shining white beaches. He liked to kick around a soccer ball on the sports field in his village, and in mango season, he would shake the trees to collect their colorful fruit. Whenever he wanted to avoid doing his homework, he could simply disappear into the thick forest that covered much of the island.
Today, Nyangai is disappearing, swallowed up by the sea. As recently as ten years ago, it still measured some 2,300 feet from end to end. What's left today is a patch of (一片) sand which is 300 feet long and 250 wide. The forests are gone, flooded by saltwater. The soccer field lies under water for 22 hours of the day. And the land on which Charlie's family home once stood, the home he was born in, has been disappearing under the waves. In as little as two years, Charlie fears, Nyangai may no longer exist at all.
With nearly a third of its population living in coastal areas, and its heavy reliance on agriculture and fishing, Sierra Leone has been treated as one of the world's most vulnerable countries to the effects of climate change.
Gabriel Jaka, head of operations for the country's Meteorological Agency, says the reason for Nyangai's troubles is clear. “We're seeing a significant sea level rise and these people don't have any proper defenses,” he says. “All they have are sandbags. If we don't act now, the effects on people are just going to get worse.”
28.What do the figures in Paragraph 3 show
A.Nyangai is large in area.
B.Nyangai has a long history.
C.Nyangai is being destroyed by humans.
D.Nyangai is suffering a lot from a sea level rise.
29.What does the underlined word “vulnerable” in Paragraph 4 mean
A.Far reaching.
B.Protected.
C.Easy to be attacked.
D.Difficult to keep in touch with.
30.How does Gabriel Jaka feel about people's future life in Nyangai
A.Worried. B.Calm.
C.Unconcerned. D.Hopeful.
31.What's the purpose of the text
A.To introduce a poor fisherman.
B.To call for actions to fight climate change.
C.To present a fisherman's old hometown.
D.To show the destruction of the forest.
D
Microplastics have become a common source of pollution across the Earth—they have settled in the deep sea and on the Himalayas, stuck inside volcanic rocks, filled the stomachs of seabirds and even fallen in fresh Antarctic snow. They are even appearing inside humans.
Now, new research suggests that a simple, cheap measure may significantly reduce the level of microplastics in water from your tap (水龙头): boiling and filtering (过滤) it. In a study published Wednesday in Environmental Science & Technology Letters, researchers from China found that boiling tap water for just five minutes—then filtering it after it cools—could remove at least 80 percent of its microplastics.
Crucially, this process relies on the water containing enough calcium carbonate (碳酸钙) to trap the plastics. In the study, boiling hard water containing 300 milligrams of calcium carbonate led to an almost 90 percent drop in plastics. But in samples with less than 60 milligrams of calcium carbonate, boiling reduced the level of plastics by just 25 percent. Additionally, the research didn't include all types of plastics. The team focused only on three common types—polystyrene, polyethylene and polypropylene—and they didn't study other chemicals previously found in water such as vinyl chloride.
Still, the findings show a potential path forward for reducing microplastic exposure—a task that's becoming increasingly difficult. Even bottled water, scientists found earlier this year, contains 10 to 1,000 times more microplastics than originally thought.
Scientists are still trying to determine how harmful microplastics are—but what they do know has raised concerns. The new study suggests boiling tap water could be a tool to limit intake. “The way they demonstrated how microplastics were trapped through the boiling process was nice,” Caroline Gauchotte Lindsay, an environmental engineer at the University of Glasgow in Scotland who was not involved in the research, tells New Scientist. “We should be looking into upgrading drinking water treatment plants so they remove microplastics.”
32.How does the author present the issue in the first paragraph
A.By quoting an expert.
B.By defining a concept.
C.By giving examples.
D.By providing statistics.
33.What determines the effectiveness of trapping microplastics in water
A.The hardness of water.
B.The length of cooling time.
C.The frequency of filtering.
D.The type of plastic in water.
34.What does the author try to illustrate by mentioning bottled water in paragraph 4
A.The importance of plastic recycling.
B.The severity of the microplastic problem.
C.The danger in overusing pure water.
D.The difficulty in treating polluted water.
35.What is Gauchotte Lindsay's suggestion about
A.Choice of new research methods.
B.Possible direction for further study.
C.Need to involve more researchers.
D.Potential application of the findings.
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
A new study by the world's top scientists says that humans need to eat less meat and dairy and change the way we farm to save the planet from climate change. Climate change means the global changes in the Earth's average temperature, mostly caused by humans. __36__.
Burning fossil fuels (化石燃料) (coal, oil and gas) to power our homes, cars and factories is a major cause of climate change, yet the report says that limiting the use of fossil fuels will not be enough on its own to stop the harm being done to the planet. __37__. The two year study was carried out by the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC)—an organization that advises governments on climate change. It was prepared by 107 top scientists from 52 countries.
In the past 100 years, the planet's population has increased from 1.9 billion to 7.7 billion. __38__. Raising animals creates a number of problems. Firstly, it uses far more water and other resources than farming crops. Secondly, plants absorb carbon dioxide from the air. __39__. Farmed animals also produce a lot of methane (沼气), another greenhouse gas that causes climate change.
__40__, especially in places where a lot of these foods are eaten, such as Europe, the UK and the US, it doesn't completely rule out eating meat and dairy, but says we should try to cut down.
A.Although the new report says that people should eat less animal products
B.As a result, the amount of land needed to produce food has also increased
C.The report says that humans should also change to a more plant based diet
D.Avoiding meat and dairy is the biggest way to reduce human impact on Earth
E.When land is cleared for farming animals, that carbon dioxide stays in the atmosphere
F.The world needs to produce more food without expanding the food system's carbon footprint
G.A Rising global temperatures lead to more extreme weather events, such as floods and hurricanes
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Rebecca, a wildlife camerawoman, was filming a documentary for the BBC in the Pacific Ocean when she saw something that made her cry: hundreds of __41__ had died because they had __42__ eaten some of the tons of plastic thrown into the sea. Beaches in Honolulu and other Pacific islands were __43__ plastic toys, bottles, keyboards, pens, cigarette lighters. Seabirds as well as other animals like whales, dolphins, seals, turtles were suffering __44__ thrown away plastic. The sea and the environment become more and more polluted.
At this point most of us would have felt sad and _45__ but Rebecca did differently. In her hometown of Modbury she showed her _46__ from the island to local shopkeepers and asked them to do one thing to help—stop using plastic __47__ in their shops. To Rebecca's surprise, the shopkeepers _48__ and Modbury became the first plastic bag free town in Britain. Shops offered __49__ cotton bags or biodegradable (可降解的) bags. People in the town got used to taking a shopping bag with them to the supermarket—just like their grandparents had done before plastic bags were invented. Later, other towns in Britain followed Modbury's __50__. The small town of Hebden Bridge became the second plastic bag free town when four women there saw Rebecca's film and __51__ to act and the people there are happy to change things.
More and more towns around are becoming plastic bag free. Now “the bag for life” is part of the national __52__, and the task of reducing the use of plastic bags has become law. Since October 2015, all shops in the UK must _53__ five pence for each plastic bag used by each shopper. It's not enough, of course, __54__ it's a good start. It also shows us that there is something we can do and that one person __55__ a strong enough belief can make a big change to protect the oceans and save the seabirds and sea animals.
41.A.fish B.seabirds
C.turtles D.sharks
42.A.suddenly B.quickly
C.accidentally D.excitedly
43.A.covered with B.decorated with
C.fond of D.satisfied with
44.A.instead of B.in memory of
C.in place of D.because of
45.A.hopeful B.grateful
C.helpless D.careless
46.A.magazine B.film
C.website D.biography
47.A.bags B.baskets
C.boxes D.buckets
48.A.refused B.agreed
C.persuaded D.advised
49.A.used B.useless
C.reusable D.nonrenewable
50.A.example B.instruction
C.construction D.regulation
51.A.realized B.decided
C.achieved D.failed
52.A.agriculture B.literature
C.adventure D.culture
53.A.pay B.change
C.charge D.recharge
54.A.and B.but
C.so D.however
55.A.in B.with
C.by D.on
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Animals may also become extinct due __56__ being destroyed directly. This includes the hunting and capturing of animals. Humans have always hunted and killed wildlife but early humans lived more __57__ (harmonious) with nature, __58__ killed animals for essentials like food and clothing. When guns were invented, mass destruction of species was possible. Animals have been, and still are, killed for meat, clothing, medicines, feathers, eggs, trophies (战利品), tourist souvenirs __59__ (make) profits—and sometimes just for amusement. __60__ their numbers are decreasing, some species are still hunted in __61__ wild for the live pet trade.
The __62__ (extinct) of at least 500 species of animals has been caused by man, most of them in this century. Today there are about 5,000 endangered animals and at least one species dies out every year. There are probably many more which become extinct without anyone __63__ (know).
The main __64__ (threat) to species then can be cited as illegal hunting, habitat loss and climate change. The International Union for Conservation of Nature has __65__ (it) own “red list” of endangered species ranging from “least concern” through to “critically endangered”.
56.______ 57.______ 58.______ 59.______
60.______ 61.______ 62.______ 63.______
64.______ 65.______
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假如你是李华,请结合以下信息,给21世纪报社写一篇倡议书,倡议大家关注野生动物的保护。
1.简述野生动物的现状;
2.野生动物减少的原因以及采取的措施;
3.呼吁大家保护野生动物。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加细节, 以使行文连贯。
参考词汇:减少 decrease;野生动物 wild animals
Save Endangered Animals
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
A man called, asking if an owl (猫头鹰) could be rescued. Ellen Kalish, who runs the Manhattan Wildlife Center in New York, was happy to help. She is used to getting calls about taking in wild animals. The caller told her where this tiny owl was hiding out. It was found inside the Christmas tree in the Rockefeller Center, where it is a yearly tradition to decorate trees. But this year, the tree looked a little worse. Many people made fun of its branches.
The tale of the owl's rescue quickly became the highlight of this year's tree. Before the tree was put up to decorate, one of the workers caught sight of the creature. It was buried in the base of the tree. The owl most likely traveled with the tree on its journey to Manhattan. But there was no proof about where it came from and how it ended up stuck in this tree. Getting the little bird out from the base of the tree, the worker noticed that the creature got badly injured and seemed not to eat or drink anything for a few days. She was too weak to fly, but luckily she was still alive.
In that case, the worker had to bring the owl home. He named her Rocky as he spotted her in the Rockefeller Center. Considering he himself had no idea how to keep an owl, he decided to find a place that rescues wild animals. That was why he called the Center. After Kalish got the full story about the bird, she met the man at a gas station. Then the man handed her a box with the owl inside.
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
Kalish took the box carefully.                                                                                                                                                                                          Rocky didn't look that terrible as she was in the box a week before.                                                                                                                                                                                         
第六单元检测卷
时间:120分钟 满分:150分
较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后续写
A B C D
难度 ★ ★ ★ ★ ★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★★
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
扫一扫·听录音
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
Text 1
M:The printer just called and our leaflets are ready for pickup. Should you go to get them W:I wouldn't do that. Just send Robert. I need you to work on the presentation for Ms Anderson.
1.Who will collect leaflets
A.The man. B.Robert.
C.Ms Anderson.
答案:B
Text 2
W:Excuse me, I'd like a cup of black coffee. M:OK. You can read the books and magazines on that shelf before the coffee is served, madam. W:That's good.
2.Where does this conversation take place
A.In a library. B.In a cafe.
C.In a bookstore.
答案:B
Text 3
M:Have you made any New Year's plans W:Sure. I'm going to give up smoking. M:Why don't you take part in a program that helps people stop smoking?
3.What's the man's suggestion on quitting smoking
A.Making plans.
B.Taking part in a program.
C.Seeking help from experienced people.
答案:B
Text 4
M:Ann, you got such a simple question wrong. This isn't the first time you've made such a mistake. W:But I still got a high mark in the English exam. M:Don't be pleased with yourself. You should avoid unnecessary mistakes.
4.How does the man sound
A.Pleased. B.Amazed.
C.Strict.
答案:C
Text 5
W:When I was a child, my father gave me a speech about the importance of figuring out the truth. M:Why did he do that W:I complained to my parents about my brother eating my snacks, but it turned out to be the dog.
5.What did the woman do in her childhood
A.She made a speech on truth.
B.She blamed her brother wrongly.
C.She thought highly of her parents.
答案:B
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
Text 6
M:It's lucky that we rode our bike here instead of driving. W:Yeah. Look at all those cars there. They'll never get in. M:You'd better follow me closely. I don't want to lose you. W:Don't worry. I'll keep up. M:We go in over there—Gate B. Peter and Tom are right behind the goal. W:Oh, do we have to stand up all the time M:That's right. W:I hope we can see the match clearly. M:That's why we've come early. We can choose a good place.
6.How did the two speakers get here
A.By car. B.By bike.
C.By taxi.
答案:B
7.Why did the two speakers arrive early
A.To find Peter.
B.To meet the players.
C.To get a good place.
答案:C
听第7段材料,回答第8、9题。
Text 7
M:Hello, how may I help you W:Well, I've been seeing these yellow boxes in front of a lot of houses in my neighborhood. I just wonder what they are for. M:For recycling newspaper. We encourage recycling as a way of protecting the environment. W:Oh, that's a good idea. Do you recycle anything besides newspaper M:Oh, yes. We also recycle things like glass, plastic and metal. W:So I can put glass and plastic bottles in the yellow box. M:Actually, you can see there are different colored boxes. And the green is for glass and plastic; the blue is for metal. W:That's cool. But which one would I put magazines in M:Unfortunately, they don't go in any of the boxes. Magazines can not be recycled because of the material they're made of. It is such a waste. W:Oh, okay. Thanks a lot.
8.What were the yellow boxes for
A.For recycling newspaper.
B.For collecting the waste metal.
C.For decorating the neighborhood.
答案:A
9.Which boxes should the woman put glass and plastic bottles in
A.Blue boxes. B.Green boxes.
C.Yellow boxes.
答案:B
听第8段材料,回答第10至13题。
Text 8
M:I'm against running this story on our school website. Very few students are into ballet. W:But you haven't heard the whole story yet. Michaela DePrince's parents died in Sierra Leone when she was young. As she saw a ballet dancer in a pink ballet dress on the front cover of a magazine, she decided to be that ballet dancer. M:So, what happened W:Michaela was adopted by an American couple. Her parents encouraged her to learn ballet, and she attended a ballet school in Philadelphia. In 2013 she joined the Dutch national ballet, based in Amsterdam. In 2021 she joined the Boston ballet. M:She worked hard to achieve her dream. W:Yeah, with the help of her mother, she's written a book about her life. She's going to use the money she earns to open a free art school, and she's going to teach ballet there. M:That's amazing. We're definitely going with this story.
10.Why does the woman tell the man the story of Michaela
A.To persuade him.
B.To encourage him.
C.To give him advice.
答案:A
11.What inspired Michaela to be a ballet dancer
A.A dress. B.A picture.
C.A website.
答案:B
12.Where did Michaela start to learn ballet
A.In Philadelphia. B.In Boston.
C.In Amsterdam.
答案:A
13.What does Michaela plan to do
A.Write a book.
B.Run an art school.
C.Create a magazine.
答案:B
听第9段材料,回答第14至17题。
Text 9
M:Are you looking for something special W:Yes. I want to buy my dad a nice gift for Father's Day. I usually couldn't get him things that he likes, so I want to get it right this time. M:Well, we have many items that men usually like. Does he use computers much We sell a screen cover that protects the eyes. W:No, he's not much interested in technology. M:How about clothes, then Our shirts and ties are some of our most popular Father's Day products. W:That's what I bought him last year—a nice jacket. He never wore it. But he liked my brother's gift, which was a camera. He used it to take many pictures from different parts of the world. M:Your father probably likes to travel, right W:That's true. M:Then I have a perfect gift for him: a foldable travel bag. It can carry a lot of things, and it's comfortable to hold. When you aren't using it, the bag can be folded into a carrying bag that is as small as a wallet.
14.Where does the conversation probably take place
A.At home. B.At a store.
C.At a travel agency.
答案:B
15.What do we know about the woman's last gift
A.She returned it. B.It wasn't used.
C.Her father liked it a lot.
答案:B
16.Who gave a camera as a Father's Day gift
A.The woman. B.The man.
C.The woman's brother.
答案:C
17.What is the woman's father interested in
A.Travelling. B.Technology.
C.Clothes.
答案:A
听第10段材料,回答第18至20题。
Text 10
This is the 6 o'clock news for Tuesday 25 November. And first the headlines: The government has promised to help the poor farmers in the northern part of the country who haven't seen rain for nearly two years. And in Sydney a group of school children are successfully rescued from a plane which landed in the sea shortly after takeoff. Transport workers are on strike in Melbourne asking for a pay raise. And the strike may spread to other states. Now let's focus on the school children. They were travelling in a plane from Sydney to Queensland to take part in a musical concert. They found themselves swimming for the shore when their plane had to land in the sea just three minutes after taking off from Sydney Airport. The pilot managed to bring the aircraft and its 50 passengers down safely in the calm waters of Botany Bay where boats were able to come to the rescue of the children. It was a weekend, and there were hundreds of boats in the bay enjoying the good weather. This undoubtedly helped the rescue operation. The children said they owed their lives to the skill of the pilot. But the pilot replied modestly that it was all part of a day's work. However, all their musical instruments were lost and they never got to play at their concert.
18.Whom has the government promised to offer help to
A.Some farmers. B.Some pilots.
C.Some children.
答案:A
19.Where are the transport workers going on strike
A.In Sydney. B.In Melbourne.
C.In Queensland.
答案:B
20.How did the school children feel after the rescue
A.Thankful. B.Angry.
C.Sorry.
答案:A
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
From learning about protecting wild animals and natural habitats to reading about the effects of recycling, books are perfect for showing people how to get involved. Here are four of such books.
Tall Trees
Describing the wildlife that lives in Northern California's redwood forests, it turns story time into a counting lesson as readers count all the creatures in the forests. Readers will also love remembering Tony Frederick's playful poetry about the animals of the forest.
Save the Bees
Bethany Stahl has a whole series of “Save the ...” books, and they all have great lessons for readers. The explanations are fun and perfect for animal lovers who want to learn how to make a difference. On her website, she even has links to free books, which are great resources for parents or teachers.
My Friend Earth
The message of this book, written by Patricia MacLachlan, is beautiful and simple, encouraging kids to learn about Earth and all that it does. It has acute die cut (模切) design, which is fun for little hands to explore, although those under 4 might need some help. It covers a wide range of topics and will help kids gain an appreciation for everything from rain and wind to bears and birds.
Thank You, Earth
The author of this book, April Pulley Sayre, has written many award winning books, and this one is truly special. It was written in a letter format (格式), thanking Earth for so many great natural moments. You'll find beautiful pictures in this book.
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了四本有关自然保护、生态教育的书。
21.Whose book includes poems about wildlife
A.April Pulley Sayre's.
B.Bethany Stahl's.
C.Patricia MacLachlan's.
D.Tony Frederick's.
答案:D
解析:细节理解题。根据Tall Trees部分中的“Readers will also ... animals of the forest.”可知,Tony Frederick (托尼·弗雷德里克)的书中有关于野生动物的诗。故选D。
22.Which book can provide children with a hands on experience
A.Tall Trees. B.Save the Bees.
C.My Friend Earth. D.Thank You, Earth.
答案:C
解析:细节理解题。根据My Friend Earth部分中的“It has acute die cut (模切) ... need some help.”可知,My Friend Earth这本书可给孩子们提供动手体验。故选C。
23.What is special about the last book
A.It has a special theme.
B.It is in the form of a letter.
C.It is based on real events.
D.It targets at teenagers.
答案:B
解析:细节理解题。根据Thank You, Earth部分中的“this one is ... in a letter format (格式)”可知,最后一本书的特别之处是它使用了书信格式。故选B。
B
Topher White spends so much time walking in the forest and thinking about how quickly we're losing it. The engineer is determined to stop global deforestation. Founder of the San Francisco based non profit Rainforest Connection, White has developed a small but clever strategy: using old cell phones to listen for the sound of destruction.
Forests are disappearing worldwide, and fast:an area about half the size of England is lost each year. The Amazon has lost close to one fifth of its rainforest cover in the last four decades. Forest loss not only harms wildlife, including many species that live nowhere else, but it's also a big contributor to the greenhouse gas emissions (排放) that cause climate change.
“I didn't know any of this when I started,” says White, who began his journey in 2011, when he traveled to Indonesian Borneo to help decreasing gibbons (长臂猿).
Between 50 and 90 percent of the logging that happens in the world's rainforests is illegal, according to White, yet detecting chainsaws (电锯) and other sounds related to that activity can be tough, because the air is already filled with the loud unpleasant mixture of sounds from nature. So he has developed a system in which he installs a cell phone that stays charged by solar cells, attaches an extra microphone, and listens. From there, the device can detect the sounds of chainsaws nearly a mile away.
Because it's unfeasible to have people listening to the devices all the time, he added some “old school data analysis”, so that the cell phone's computers can distinguish a chainsaw's sound from others in the forest. This way, his device can automatically detect logging activity and send a text alert to authorities who can determine if it's illegal and then stop it.
White notes that he's not alone in the fight: Many people and organizations are working tirelessly to stop forests from disappearing. For instance, local groups are particularly active in forest conservation efforts, White says.
So far, his monitoring devices have been used in Cameroon, Ecuador, Peru, and Brazil and will soon be used in Bolivia. It's not just about listening for logging. The same technology that can pick out the buzz of a chainsaw can pick out the sounds of specific birds, which is why White sees the forest recordings as a potential science tool. He's urging biologists and ecologists to use his monitoring system anywhere, whether it's a remote forest or a park in London. “The more we learn about these places,” he says, “the easier it'll be to protect them.”
篇章导读:本文是一篇新闻报道。文章主要报道了工程师Topher White (托弗·怀特)及其非营利组织“Rainforest Connection”利用旧手机和太阳能技术监测非法砍伐行为,以保护全球雨林。
24.The second paragraph is mainly about ________.
A.the measures to prevent forest loss
B.the causes and effects of forest loss
C.the areas that suffer great forest loss
D.the urgency about reducing forest loss
答案:D
解析:段落大意题。通读第二段可知,全世界的森林面积大幅度减少,不仅伤害了野生动物,还导致了气候变化。因此,本段主要讲述了减少森林损失迫在眉睫。故选D。
25.What does the underlined word “unfeasible” in Paragraph 5 most probably mean
A.Impractical. B.Unnecessary.
C.Possible. D.Significant.
答案:A
解析:词义猜测题。根据第五段中的“he added some ... and then stop it”可知,让人们一直听着设备是不切实际的,所以White添加了一些数据分析,使设备可以自动检测到伐木活动,并向有关部门发送文本警报,因此unfeasible意为“不可行的,不切实际的”,与impractical意义相近。故选A。
26.In Topher White's opinion, we should protect nature based on ________.
A.our advanced technology
B.our strong teamwork spirit
C.our good understanding of it
D.our environmental awareness
答案:C
解析:细节理解题。根据最后一段中的“‘The more we learn about these places,’ he says, ‘the easier it'll be to protect them.’”可知,White认为我们更好地了解自然,就能更容易地保护自然。故选C。
27.What would be the best title for the passage
A.Efforts should be taken to preserve nature
B.Your old cell phone can help save the rainforest
C.Old cell phones can be used for helping gibbons
D.A creative way is being used to protect specific birds
答案:B
解析:标题判断题。通读全文可知,文章主要介绍了阻止全球滥伐的方法——通过使用旧手机来监测破坏雨林的声音,从而拯救雨林,B项(你的旧手机可以帮助拯救雨林)最适合作为文章标题。故选B。
C
When 62 year old fisherman Kpana Charlie has finished placing the day's catch in his nets, he likes to sit on his wooden chair and let his mind go back to his childhood. Back then, his home on Sierra Leone's Nyangai Island seemed like a paradise (天堂).
He spent endless hours playing with his friends on the island's shining white beaches. He liked to kick around a soccer ball on the sports field in his village, and in mango season, he would shake the trees to collect their colorful fruit. Whenever he wanted to avoid doing his homework, he could simply disappear into the thick forest that covered much of the island.
Today, Nyangai is disappearing, swallowed up by the sea. As recently as ten years ago, it still measured some 2,300 feet from end to end. What's left today is a patch of (一片) sand which is 300 feet long and 250 wide. The forests are gone, flooded by saltwater. The soccer field lies under water for 22 hours of the day. And the land on which Charlie's family home once stood, the home he was born in, has been disappearing under the waves. In as little as two years, Charlie fears, Nyangai may no longer exist at all.
With nearly a third of its population living in coastal areas, and its heavy reliance on agriculture and fishing, Sierra Leone has been treated as one of the world's most vulnerable countries to the effects of climate change.
Gabriel Jaka, head of operations for the country's Meteorological Agency, says the reason for Nyangai's troubles is clear. “We're seeing a significant sea level rise and these people don't have any proper defenses,” he says. “All they have are sandbags. If we don't act now, the effects on people are just going to get worse.”
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要说明了海平面的急剧上升对Nyangai Island的严重影响。
28.What do the figures in Paragraph 3 show
A.Nyangai is large in area.
B.Nyangai has a long history.
C.Nyangai is being destroyed by humans.
D.Nyangai is suffering a lot from a sea level rise.
答案:D
解析:推理判断题 。根据第三段中的“Today, Nyangai ... by the sea.”及下文所列举的数字可推知,本段通过数字对比来表明Nyangai正受到海平面升高的威胁。故选D。
29.What does the underlined word “vulnerable” in Paragraph 4 mean
A.Far reaching.
B.Protected.
C.Easy to be attacked.
D.Difficult to keep in touch with.
答案:C
解析:词义猜测题。根据画线词前文“With nearly a third of ... agriculture and fishing”可知,塞拉利昂有近三分之一的人口生活在沿海地区,严重依赖农业和渔业,由此可推知,该地非常容易受到气候变化的影响,由此可推知,画线词vulnerable意为“易受攻击的;易受影响的”。故选C。
30.How does Gabriel Jaka feel about people's future life in Nyangai
A.Worried. B.Calm.
C.Unconcerned. D.Hopeful.
答案:A
解析:推理判断题。根据最后一段中的“‘We're seeing a significant ... get worse.’(‘我们看到海平面显著上升,而这些人没有任何适当的防御措施,’他说。‘他们只有沙袋。如果我们现在不采取行动,对人们的影响只会变得更糟。’)”可推知,Gabriel Jaka (加布里埃尔·查卡)对于在Nyangai的人们的未来生活感到担忧。故选A。
31.What's the purpose of the text
A.To introduce a poor fisherman.
B.To call for actions to fight climate change.
C.To present a fisherman's old hometown.
D.To show the destruction of the forest.
答案:B
解析:推理判断题。通读全文,尤其是根据最后一段中的“If we don't act now, the effects on people are just going to get worse.”可推知,作者的写作目的是呼吁人们采取行动应对气候变化。故选B。
D
Microplastics have become a common source of pollution across the Earth—they have settled in the deep sea and on the Himalayas, stuck inside volcanic rocks, filled the stomachs of seabirds and even fallen in fresh Antarctic snow. They are even appearing inside humans.
Now, new research suggests that a simple, cheap measure may significantly reduce the level of microplastics in water from your tap (水龙头): boiling and filtering (过滤) it. In a study published Wednesday in Environmental Science & Technology Letters, researchers from China found that boiling tap water for just five minutes—then filtering it after it cools—could remove at least 80 percent of its microplastics.
Crucially, this process relies on the water containing enough calcium carbonate (碳酸钙) to trap the plastics. In the study, boiling hard water containing 300 milligrams of calcium carbonate led to an almost 90 percent drop in plastics. But in samples with less than 60 milligrams of calcium carbonate, boiling reduced the level of plastics by just 25 percent. Additionally, the research didn't include all types of plastics. The team focused only on three common types—polystyrene, polyethylene and polypropylene—and they didn't study other chemicals previously found in water such as vinyl chloride.
Still, the findings show a potential path forward for reducing microplastic exposure—a task that's becoming increasingly difficult. Even bottled water, scientists found earlier this year, contains 10 to 1,000 times more microplastics than originally thought.
Scientists are still trying to determine how harmful microplastics are—but what they do know has raised concerns. The new study suggests boiling tap water could be a tool to limit intake. “The way they demonstrated how microplastics were trapped through the boiling process was nice,” Caroline Gauchotte Lindsay, an environmental engineer at the University of Glasgow in Scotland who was not involved in the research, tells New Scientist. “We should be looking into upgrading drinking water treatment plants so they remove microplastics.”
篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了一项关于减少自来水中微塑料污染的新研究,该研究为减少微塑料摄入提供了一种简单、低成本的家庭解决方案,同时指向更系统的水处理改进方向。
32.How does the author present the issue in the first paragraph
A.By quoting an expert.
B.By defining a concept.
C.By giving examples.
D.By providing statistics.
答案:C
解析:推理判断题。 根据第一段中的“they have settled ... even appearing inside humans”可推知,第一段通过列举微塑料出现在深海、喜马拉雅山、火山岩、海鸟胃部、南极新雪,甚至人体中的例子,说明其污染的普遍性和严重性。故选C。
33.What determines the effectiveness of trapping microplastics in water
A.The hardness of water.
B.The length of cooling time.
C.The frequency of filtering.
D.The type of plastic in water.
答案:A
解析:细节理解题。 根据第三段中的“boiling hard water containing ... just 25 percent”可知,煮沸含300毫克的碳酸钙硬水可减少近90%的微塑料,而煮沸低碳酸钙含量的水仅减少25%的微塑料。由此可知,水的硬度直接决定去除微塑料的有效性。故选A。
34.What does the author try to illustrate by mentioning bottled water in paragraph 4
A.The importance of plastic recycling.
B.The severity of the microplastic problem.
C.The danger in overusing pure water.
D.The difficulty in treating polluted water.
答案:B
解析:推理判断题。根据第四段中的“Even bottled water ... more microplastics than originally thought.”可知,瓶装水微塑料含量比预期高10至1,000倍,由此可推知,作者提到瓶装水,旨在强调微塑料污染的严重性。故选B。
35.What is Gauchotte Lindsay's suggestion about
A.Choice of new research methods.
B.Possible direction for further study.
C.Need to involve more researchers.
D.Potential application of the findings.
答案:D
解析:推理判断题。根据最后一段中的“We should be looking into ... so they remove microplastics.”可推知,Gauchotte Lindsay (高肖特-林赛)建议升级饮用水处理厂以去除微塑料,这是将研究成果应用于公共水处理的建议,属于研究发现的潜在应用。故选D。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
A new study by the world's top scientists says that humans need to eat less meat and dairy and change the way we farm to save the planet from climate change. Climate change means the global changes in the Earth's average temperature, mostly caused by humans. __36__.
Burning fossil fuels (化石燃料) (coal, oil and gas) to power our homes, cars and factories is a major cause of climate change, yet the report says that limiting the use of fossil fuels will not be enough on its own to stop the harm being done to the planet. __37__. The two year study was carried out by the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC)—an organization that advises governments on climate change. It was prepared by 107 top scientists from 52 countries.
In the past 100 years, the planet's population has increased from 1.9 billion to 7.7 billion. __38__. Raising animals creates a number of problems. Firstly, it uses far more water and other resources than farming crops. Secondly, plants absorb carbon dioxide from the air. __39__. Farmed animals also produce a lot of methane (沼气), another greenhouse gas that causes climate change.
__40__, especially in places where a lot of these foods are eaten, such as Europe, the UK and the US, it doesn't completely rule out eating meat and dairy, but says we should try to cut down.
A.Although the new report says that people should eat less animal products
B.As a result, the amount of land needed to produce food has also increased
C.The report says that humans should also change to a more plant based diet
D.Avoiding meat and dairy is the biggest way to reduce human impact on Earth
E.When land is cleared for farming animals, that carbon dioxide stays in the atmosphere
F.The world needs to produce more food without expanding the food system's carbon footprint
G.A Rising global temperatures lead to more extreme weather events, such as floods and hurricanes
篇章导读:本文是一篇说明文。世界顶级科学家的一项新研究表明,人类需要少吃肉类和奶制品,并改变我们的耕作方式,以保护地球免受气候变化的影响。
36.答案:G
解析:上文提到了气候变化的原因。G项(全球气温上升导致更多的极端天气事件,如洪水和飓风)承接上文,说明气候变化带来的影响。故选G。
37.答案:C
解析:上文提到仅仅限制化石燃料的使用还不足以阻止对地球造成的损害。C项(报告说,人类也应该转向更多以植物为主的饮食)进一步说明其他措施,符合语境。故选C。
38.答案:B
解析:上文提到地球人口的急剧增长,B项(因此,生产食物所需的土地数量也增加了)与上文构成因果关系,指出人口增长带来的结果。故选B。
39.答案:E
解析:上文提到饲养动物会导致很多问题。E项(当土地被开垦用来饲养动物时,二氧化碳会留在大气中)承接上文,继续说明饲养动物所导致的问题的具体体现。故选E。
40.答案:A
解析:根据下文可知,新的报告建议我们应该尽量减少吃肉和奶制品,而不是要人们完全摒弃吃肉和奶制品。A项(尽管新的报告说人们应该少吃动物制品)引出下文,与下文构成让步关系。故选A。
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Rebecca, a wildlife camerawoman, was filming a documentary for the BBC in the Pacific Ocean when she saw something that made her cry: hundreds of __41__ had died because they had __42__ eaten some of the tons of plastic thrown into the sea. Beaches in Honolulu and other Pacific islands were __43__ plastic toys, bottles, keyboards, pens, cigarette lighters. Seabirds as well as other animals like whales, dolphins, seals, turtles were suffering __44__ thrown away plastic. The sea and the environment become more and more polluted.
At this point most of us would have felt sad and _45__ but Rebecca did differently. In her hometown of Modbury she showed her _46__ from the island to local shopkeepers and asked them to do one thing to help—stop using plastic __47__ in their shops. To Rebecca's surprise, the shopkeepers _48__ and Modbury became the first plastic bag free town in Britain. Shops offered __49__ cotton bags or biodegradable (可降解的) bags. People in the town got used to taking a shopping bag with them to the supermarket—just like their grandparents had done before plastic bags were invented. Later, other towns in Britain followed Modbury's __50__. The small town of Hebden Bridge became the second plastic bag free town when four women there saw Rebecca's film and __51__ to act and the people there are happy to change things.
More and more towns around are becoming plastic bag free. Now “the bag for life” is part of the national __52__, and the task of reducing the use of plastic bags has become law. Since October 2015, all shops in the UK must _53__ five pence for each plastic bag used by each shopper. It's not enough, of course, __54__ it's a good start. It also shows us that there is something we can do and that one person __55__ a strong enough belief can make a big change to protect the oceans and save the seabirds and sea animals.
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了Rebecca (瑞贝卡)为环保做出的努力,倡导人们在购物时用可循环的袋子来取代塑料袋。
41.A.fish B.seabirds
C.turtles D.sharks
答案:B
解析:根据下文“Seabirds”可知,海鸟不小心吃掉了被扔进海里的塑料而死亡。故选B。
42.A.suddenly B.quickly
C.accidentally D.excitedly
答案:C
解析:根据下文“eaten some of the tons of plastic thrown into the sea”可知,海鸟不小心吃掉了被扔进海里的塑料。故选C。
43.A.covered with B.decorated with
C.fond of D.satisfied with
答案:A
解析:根据下文“plastic toys, bottles, keyboards, pens, cigarette lighters”可知,火奴鲁鲁和其他太平洋岛屿的沙滩被塑料玩具、瓶子、键盘、钢笔和打火机覆盖。故选A。
44.A.instead of B.in memory of
C.in place of D.because of
答案:D
解析:此处指海鸟及其他的动物由于乱扔的塑料而遭受痛苦。设空前后为因果关系。故选D。
45.A.hopeful B.grateful
C.helpless D.careless
答案:C
解析:根据上文“sad”可知,大多数人都会感到悲伤和无助。故选C。
46.A.magazine B.film
C.website D.biography
答案:B
解析:根据下文“saw Rebecca's film”可知,她向当地的店主展示了她在岛上拍摄的影片。故选B。
47.A.bags B.baskets
C.boxes D.buckets
答案:A
解析:根据下文“the first plastic bag free town”可知,她请求商店停止使用塑料袋。故选A。
48.A.refused B.agreed
C.persuaded D.advised
答案:B
解析:根据下文“Modbury became the first plastic bag free town”可知,店主同意停止在商店里使用塑料袋。故选B。
49.A.used B.useless
C.reusable D.nonrenewable
答案:C
解析:根据下文“cotton bags”以及“biodegradable (可降解的) bags”可知,商店提供了可重复使用的棉布袋和可降解的袋子。故选C。
50.A.example B.instruction
C.construction D.regulation
答案:A
解析:根据下文“The small town of Hebden Bridge became the second plastic bag free town”可知,英国的其他城镇也效仿莫德伯里的做法。故选A。
51.A.realized B.decided
C.achieved D.failed
答案:B
解析:根据上文“when four women there saw Rebecca's film”可知,那里的四名女性看到了Rebecca拍摄的影片,并决定采取行动。故选B。
52.A.agriculture B.literature
C.adventure D.culture
答案:D
解析:根据下文“the task of reducing the use of plastic bags has become law”可知,“终身袋子”已成为民族文化的一部分。故选D。
53.A.pay B.change
C.charge D.recharge
答案:C
解析:根据下文“five pence for each plastic bag”可知,自2015年10月起,英国所有商店必须对每位购物者使用的每个塑料袋收取5便士的费用。故选C。
54.A.and B.but
C.so D.however
答案:B
解析:句意:当然,这还不够,但这是一个好的开始。前后句为转折关系,且设空后没有逗号。故选B。
55.A.in B.with
C.by D.on
答案:B
解析:此处指有强烈信念的人。表示“有”,应用介词with。故选B。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Animals may also become extinct due __56__ being destroyed directly. This includes the hunting and capturing of animals. Humans have always hunted and killed wildlife but early humans lived more __57__ (harmonious) with nature, __58__ killed animals for essentials like food and clothing. When guns were invented, mass destruction of species was possible. Animals have been, and still are, killed for meat, clothing, medicines, feathers, eggs, trophies (战利品), tourist souvenirs __59__ (make) profits—and sometimes just for amusement. __60__ their numbers are decreasing, some species are still hunted in __61__ wild for the live pet trade.
The __62__ (extinct) of at least 500 species of animals has been caused by man, most of them in this century. Today there are about 5,000 endangered animals and at least one species dies out every year. There are probably many more which become extinct without anyone __63__ (know).
The main __64__ (threat) to species then can be cited as illegal hunting, habitat loss and climate change. The International Union for Conservation of Nature has __65__ (it) own “red list” of endangered species ranging from “least concern” through to “critically endangered”.
56.______ 57.______ 58.______ 59.______
60.______ 61.______ 62.______ 63.______
64.______ 65.______
篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了人类活动对野生动物造成非常大的危害,直接导致某些动物的灭绝。
56.答案:to
解析:考查介词。due to为固定搭配,意为“由于,因为”。故填to。
57.答案:harmoniously
解析:考查词性转换。句意:人类一直在猎杀野生动物,但早期人类与自然的关系更为和谐,他们捕杀动物是为了获取食物和衣服等必需品。修饰动词lived,应用副词harmoniously作状语。故填harmoniously。
58.答案:who
解析:考查定语从句的引导词。设空处引导非限制性定语从句,先行词为early humans,指人,从句中缺少主语,应用关系代词who引导。故填who。
59.答案:to make
解析:考查非谓语动词。此处应用动词不定式作目的状语。故填to make。
60.答案:Though/Although/While
解析:考查状语从句的连接词。句意:尽管它们的数量正在减少,但一些物种仍然在野外被猎杀,用于活体宠物贸易。上下文为转折关系,应用though或although或while引导让步状语从句,位于句首,单词首字母应大写。故填Though/Although/While。
61.答案:the
解析:考查冠词。in the wild为固定搭配,表示“在野外”。故填the。
62.答案:extinction
解析:考查词性转换。句意:人类造成了至少500种动物的灭绝,其中大部分是在本世纪灭绝的。设空处作主语,应用名词,extinction表示抽象概念,为不可数名词。故填extinction。
63.答案:knowing
解析:考查非谓语动词。此处为“without+宾语+宾语补足语”结构,anyone和know之间为主动关系,应用现在分词作宾语补足语。故填knowing。
64.答案:threats
解析:考查名词。句意:物种面临的主要威胁包括非法狩猎、栖息地丧失和气候变化。设空处应用名词作主语,根据illegal hunting, habitat loss and climate change可知,设空处应用名词复数。故填threats。
65.答案:its
解析:考查代词。句意:国际自然保护联盟也有自己的濒危物种“红色名单”,从“最不受关注”到“极度濒危”。修饰名词短语red list,应用形容词性物主代词作定语。故填its。
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假如你是李华,请结合以下信息,给21世纪报社写一篇倡议书,倡议大家关注野生动物的保护。
1.简述野生动物的现状;
2.野生动物减少的原因以及采取的措施;
3.呼吁大家保护野生动物。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加细节, 以使行文连贯。
参考词汇:减少 decrease;野生动物 wild animals
Save Endangered Animals
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
[精彩范文]
Save Endangered Animals
Nowadays, with the development of society, the number of wild animals is decreasing at an alarming rate, some of which are in danger of dying out.
There are many reasons for this. Firstly, some people are still hunting wild animals to make profits. In addition, the habitats of wild animals are being destroyed by human beings. Finally, environmental pollution also leads to the extinction of wild animals. As for protecting wild animals, what we can do is to make laws to stop hunting them and destroying their habitats. What's more, measures should be taken to stop pollution.
All in all, it is high time that we devoted ourselves to protecting wild animals. To protect wild animals is to protect ourselves.
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
A man called, asking if an owl (猫头鹰) could be rescued. Ellen Kalish, who runs the Manhattan Wildlife Center in New York, was happy to help. She is used to getting calls about taking in wild animals. The caller told her where this tiny owl was hiding out. It was found inside the Christmas tree in the Rockefeller Center, where it is a yearly tradition to decorate trees. But this year, the tree looked a little worse. Many people made fun of its branches.
The tale of the owl's rescue quickly became the highlight of this year's tree. Before the tree was put up to decorate, one of the workers caught sight of the creature. It was buried in the base of the tree. The owl most likely traveled with the tree on its journey to Manhattan. But there was no proof about where it came from and how it ended up stuck in this tree. Getting the little bird out from the base of the tree, the worker noticed that the creature got badly injured and seemed not to eat or drink anything for a few days. She was too weak to fly, but luckily she was still alive.
In that case, the worker had to bring the owl home. He named her Rocky as he spotted her in the Rockefeller Center. Considering he himself had no idea how to keep an owl, he decided to find a place that rescues wild animals. That was why he called the Center. After Kalish got the full story about the bird, she met the man at a gas station. Then the man handed her a box with the owl inside.
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
Kalish took the box carefully.                                                                                                                                                                                          Rocky didn't look that terrible as she was in the box a week before.                                                                                                                                                                                         
写前导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了曼哈顿野生动物中心创始人Ellen Kalish (艾伦·卡利什)接到陌生男子的电话,询问他们是否接收野生猫头鹰,Ellen了解了这只猫头鹰的全部情况后,该男子把猫头鹰交给了她。她是怎样救治的?猫头鹰情况好转后,Ellen又做了什么?
[精彩范文]
Kalish took the box carefully. She opened it gently. The owl was standing in a cardboard box, looking straight at her. “I thought, this is a miracle! How did this bird survive this trip She was super hungry,” she says, estimating that she probably had not been able to eat or drink for at least a few days. She immediately gave her water and food, which she ate quickly. A veterinarian examined her, and X rays showed that she had no broken bones or inner damage. By Thursday, Rocky started to bathe herself—a sign she was feeling good. An owl bath, Kalish says, leads to “water everywhere”.
Rocky didn't look that terrible as she was in the box a week before. On Friday, Kalish moved Rocky to an outdoor practice cage so she could get used to new circumstance and Kalish could monitor her flight. By Tuesday at dusk, she seemed ready to go. Kalish brought Rocky to a clearing of nearby forest, removed her from her carrier and raised her toward the sky. Rocky sat on Kalish's hand for several moments, surveying her surroundings. Then, she flew off, settling in a nearby pine tree.
24(共93张PPT)
WELCOME UNIT
第六单元检测卷
第一部分
第二部分
第三部分
第四部分
目录
CONTENTS
1
2
3
4
第一部分
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
时间:120分钟   满分:150分
题型 听力 阅读 七选五 完形 填空 语法填空 应用文写作 读后
续写
A B C D
难度 ★ ★ ★ ★ ★ ★★ ★★ ★ ★★ ★★★
Text 1
1.Who will collect leaflets
A.The man.
B.Robert.
C.Ms Anderson.
M:The printer just called and our leaflets are ready for pickup. Should you go to get them
W:I wouldn't do that. Just send Robert. I need you to work on the presentation for Ms Anderson.
Text 2
2.Where does this conversation take place
A.In a library.
B.In a cafe.
C.In a bookstore.
W:Excuse me, I'd like a cup of black coffee.
M:OK. You can read the books and magazines on that shelf before the coffee is served, madam.
W:That's good.
Text 3
3.What's the man's suggestion on quitting smoking
A.Making plans.
B.Taking part in a program.
C.Seeking help from experienced people.
M:Have you made any New Year's plans
W:Sure. I'm going to give up smoking.
M:Why don't you take part in a program that helps people stop smoking?
Text 4
4.How does the man sound
A.Pleased.
B.Amazed.
C.Strict.
M:Ann, you got such a simple question wrong. This isn't the first time you've made such a mistake.
W:But I still got a high mark in the English exam.
M:Don't be pleased with yourself. You should avoid unnecessary mistakes.
Text 5
5.What did the woman do in her childhood
A.She made a speech on truth.
B.She blamed her brother wrongly.
C.She thought highly of her parents.
W:When I was a child, my father gave me a speech about the importance of figuring out the truth.
M:Why did he do that
W:I complained to my parents about my brother eating my snacks, but it turned out to be the dog.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
Text 6
M:It's lucky that we rode our bike here instead of driving.
W:Yeah. Look at all those cars there. They'll never get in.
M:You'd better follow me closely. I don't want to lose you.
W:Don't worry. I'll keep up.
M:We go in over there—Gate B. Peter and Tom are right behind the goal.
W:Oh, do we have to stand up all the time
M:That's right.
W:I hope we can see the match clearly.
M:That's why we've come early. We can choose a good place.
6.How did the two speakers get here
A.By car.
B.By bike.
C.By taxi.
7.Why did the two speakers arrive early
A.To find Peter.
B.To meet the players.
C.To get a good place.
听第7段材料,回答第8、9题。
Text 7
M:Hello, how may I help you
W:Well, I've been seeing these yellow boxes in front of a lot of houses in my neighborhood. I just wonder what they are for.
M:For recycling newspaper. We encourage recycling as a way of protecting the environment.
W:Oh, that's a good idea. Do you recycle anything besides newspaper
M:Oh, yes. We also recycle things like glass, plastic and metal.
W:So I can put glass and plastic bottles in the yellow box.
M:Actually, you can see there are different colored boxes. And the green is for glass and plastic; the blue is for metal.
W:That's cool. But which one would I put magazines in
M:Unfortunately, they don't go in any of the boxes. Magazines can not be recycled because of the material they're made of. It is such a waste.
W:Oh, okay. Thanks a lot.
8.What were the yellow boxes for
A.For recycling newspaper.
B.For collecting the waste metal.
C.For decorating the neighborhood.
9.Which boxes should the woman put glass and plastic bottles in
A.Blue boxes.
B.Green boxes.
C.Yellow boxes.
听第8段材料,回答第10至13题。
Text 8
M:I'm against running this story on our school website. Very few students are into ballet.
W:But you haven't heard the whole story yet. Michaela DePrince's parents died in Sierra Leone when she was young. As she saw a ballet dancer in a pink ballet dress on the front cover of a magazine, she decided to be that ballet dancer.
M:So, what happened
W:Michaela was adopted by an American couple. Her parents encouraged her to learn ballet, and she attended a ballet school in Philadelphia. In 2013 she joined the Dutch national ballet, based in Amsterdam. In 2021 she joined the Boston ballet.
M:She worked hard to achieve her dream.
W:Yeah, with the help of her mother, she's written a book about her life. She's going to use the money she earns to open a free art school, and she's going to teach ballet there.
M:That's amazing. We're definitely going with this story.
10.Why does the woman tell the man the story of Michaela
A.To persuade him.
B.To encourage him.
C.To give him advice.
11.What inspired Michaela to be a ballet dancer
A.A dress.
B.A picture.
C.A website.
12.Where did Michaela start to learn ballet
A.In Philadelphia.
B.In Boston.
C.In Amsterdam.
13.What does Michaela plan to do
A.Write a book.
B.Run an art school.
C.Create a magazine.
听第9段材料,回答第14至17题。
Text 9
M:Are you looking for something special
W:Yes. I want to buy my dad a nice gift for Father's Day. I usually couldn't get him things that he likes, so I want to get it right this time.
M:Well, we have many items that men usually like. Does he use computers much We sell a screen cover that protects the eyes.
W:No, he's not much interested in technology.
M:How about clothes, then Our shirts and ties are some of our most popular Father's Day products.
W:That's what I bought him last year—a nice jacket. He never wore it. But he liked my brother's gift, which was a camera. He used it to take many pictures from different parts of the world.
M:Your father probably likes to travel, right
W:That's true.
M:Then I have a perfect gift for him: a foldable travel bag. It can carry a lot of things, and it's comfortable to hold. When you aren't using it, the bag can be folded into a carrying bag that is as small as a wallet.
14.Where does the conversation probably take place
A.At home.
B.At a store.
C.At a travel agency.
15.What do we know about the woman's last gift
A.She returned it.
B.It wasn't used.
C.Her father liked it a lot.
16.Who gave a camera as a Father's Day gift
A.The woman.
B.The man.
C.The woman's brother.
17.What is the woman's father interested in
A.Travelling.
B.Technology.
C.Clothes.
听第10段材料,回答第18至20题。
Text 10
This is the 6 o'clock news for Tuesday 25 November. And first the headlines: The government has promised to help the poor farmers in the northern part of the country who haven't seen rain for nearly two years. And in Sydney a group of school children are successfully rescued from a plane which landed in the sea shortly after takeoff. Transport workers are on strike in Melbourne asking for a pay raise. And the strike may spread to other states.
Now let's focus on the school children. They were travelling in a plane from Sydney to Queensland to take part in a musical concert. They found themselves swimming for the shore when their plane had to land in the sea just three minutes after taking off from Sydney Airport. The pilot managed to bring the aircraft and its 50 passengers down safely in the calm waters of Botany Bay where boats were able to come to the rescue of the children. It was a weekend, and there were hundreds of boats in the bay enjoying the good weather. This undoubtedly helped the rescue operation. The children said they owed their lives to the skill of the pilot. But the pilot replied modestly that it was all part of a day's work. However, all their musical instruments were lost and they never got to play at their concert.
18.Whom has the government promised to offer help to
A.Some farmers. B.Some pilots.
C.Some children.
19.Where are the transport workers going on strike
A.In Sydney. B.In Melbourne.
C.In Queensland.
20.How did the school children feel after the rescue
A.Thankful. B.Angry.
C.Sorry.
第二部分
第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
From learning about protecting wild animals and natural habitats to reading about the effects of recycling, books are perfect for showing people how to get involved. Here are four of such books.
Tall Trees
Describing the wildlife that lives in Northern California's redwood forests, it turns story time into a counting lesson as readers count all the creatures in the forests. Readers will also love remembering Tony Frederick's playful poetry about the animals of the forest.
Save the Bees
Bethany Stahl has a whole series of “Save the ...” books, and they all have great lessons for readers. The explanations are fun and perfect for animal lovers who want to learn how to make a difference. On her website, she even has links to free books, which are great resources for parents or teachers.
My Friend Earth
The message of this book, written by Patricia MacLachlan, is beautiful and simple, encouraging kids to learn about Earth and all that it does. It has acute die cut (模切) design, which is fun for little hands to explore, although those under 4 might need some help. It covers a wide range of topics and will help kids gain an appreciation for everything from rain and wind to bears and birds.
Thank You, Earth
The author of this book, April Pulley Sayre, has written many award winning books, and this one is truly special. It was written in a letter format (格式), thanking Earth for so many great natural moments. You'll find beautiful pictures in this book.
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了四本有关自然保护、生态教育的书。
21.Whose book includes poems about wildlife
A.April Pulley Sayre's.
B.Bethany Stahl's.
C.Patricia MacLachlan's.
D.Tony Frederick's.
解析:细节理解题。根据Tall Trees部分中的“Readers will also ... animals of the forest.”可知,Tony Frederick (托尼·弗雷德里克)的书中有关于野生动物的诗。故选D。
22.Which book can provide children with a hands on experience
A.Tall Trees.
B.Save the Bees.
C.My Friend Earth.
D.Thank You, Earth.
解析:细节理解题。根据My Friend Earth部分中的“It has acute die cut (模切) ... need some help.”可知,My Friend Earth这本书可给孩子们提供动手体验。故选C。
23.What is special about the last book
A.It has a special theme.
B.It is in the form of a letter.
C.It is based on real events.
D.It targets at teenagers.
解析:细节理解题。根据Thank You, Earth部分中的“this one is ... in a letter format (格式)”可知,最后一本书的特别之处是它使用了书信格式。故选B。
B
Topher White spends so much time walking in the forest and thinking about how quickly we're losing it. The engineer is determined to stop global deforestation. Founder of the San Francisco based non profit Rainforest Connection, White has developed a small but clever strategy: using old cell phones to listen for the sound of destruction.
Forests are disappearing worldwide, and fast:an area about half the size of England is lost each year. The Amazon has lost close to one fifth of its rainforest cover in the last four decades. Forest loss not only harms wildlife, including many species that live nowhere else, but it's also a big contributor to the greenhouse gas emissions (排放) that cause climate change.
“I didn't know any of this when I started,” says White, who began his journey in 2011, when he traveled to Indonesian Borneo to help decreasing gibbons (长臂猿).
Between 50 and 90 percent of the logging that happens in the world's rainforests is illegal, according to White, yet detecting chainsaws (电锯) and other sounds related to that activity can be tough, because the air is already filled with the loud unpleasant mixture of sounds from nature. So he has developed a system in which he installs a cell phone that stays charged by solar cells, attaches an extra microphone, and listens. From there, the device can detect the sounds of chainsaws nearly a mile away.
Because it's unfeasible to have people listening to the devices all the time, he added some “old school data analysis”, so that the cell phone's computers can distinguish a chainsaw's sound from others in the forest. This way, his device can automatically detect logging activity and send a text alert to authorities who can determine if it's illegal and then stop it.
White notes that he's not alone in the fight: Many people and organizations are working tirelessly to stop forests from disappearing. For instance, local groups are particularly active in forest conservation efforts, White says.
So far, his monitoring devices have been used in Cameroon, Ecuador, Peru, and Brazil and will soon be used in Bolivia. It's not just about listening for logging. The same technology that can pick out the buzz of a chainsaw can pick out the sounds of specific birds, which is why White sees the forest recordings as a potential science tool. He's urging biologists and ecologists to use his monitoring system anywhere, whether it's a remote forest or a park in London. “The more we learn about these places,” he says, “the easier it'll be to protect them.”
篇章导读:本文是一篇新闻报道。文章主要报道了工程师Topher White (托弗·怀特)及其非营利组织“Rainforest Connection”利用旧手机和太阳能技术监测非法砍伐行为,以保护全球雨林。
24.The second paragraph is mainly about ________.
A.the measures to prevent forest loss
B.the causes and effects of forest loss
C.the areas that suffer great forest loss
D.the urgency about reducing forest loss
解析:段落大意题。通读第二段可知,全世界的森林面积大幅度减少,不仅伤害了野生动物,还导致了气候变化。因此,本段主要讲述了减少森林损失迫在眉睫。故选D。
25.What does the underlined word “unfeasible” in Paragraph 5 most probably mean
A.Impractical. B.Unnecessary.
C.Possible. D.Significant.
解析:词义猜测题。根据第五段中的“he added some ... and then stop it”可知,让人们一直听着设备是不切实际的,所以White添加了一些数据分析,使设备可以自动检测到伐木活动,并向有关部门发送文本警报,因此unfeasible意为“不可行的,不切实际的”,与impractical意义相近。故选A。
26.In Topher White's opinion, we should protect nature based on ________.
A.our advanced technology
B.our strong teamwork spirit
C.our good understanding of it
D.our environmental awareness
解析:细节理解题。根据最后一段中的“‘The more we learn about these places,’ he says, ‘the easier it'll be to protect them.’”可知,White认为我们更好地了解自然,就能更容易地保护自然。故选C。
27.What would be the best title for the passage
A.Efforts should be taken to preserve nature
B.Your old cell phone can help save the rainforest
C.Old cell phones can be used for helping gibbons
D.A creative way is being used to protect specific birds
解析:标题判断题。通读全文可知,文章主要介绍了阻止全球滥伐的方法——通过使用旧手机来监测破坏雨林的声音,从而拯救雨林,B项(你的旧手机可以帮助拯救雨林)最适合作为文章标题。故选B。
C
When 62 year old fisherman Kpana Charlie has finished placing the day's catch in his nets, he likes to sit on his wooden chair and let his mind go back to his childhood. Back then, his home on Sierra Leone's Nyangai Island seemed like a paradise (天堂).
He spent endless hours playing with his friends on the island's shining white beaches. He liked to kick around a soccer ball on the sports field in his village, and in mango season, he would shake the trees to collect their colorful fruit. Whenever he wanted to avoid doing his homework, he could simply disappear into the thick forest that covered much of the island.
Today, Nyangai is disappearing, swallowed up by the sea. As recently as ten years ago, it still measured some 2,300 feet from end to end. What's left today is a patch of (一片) sand which is 300 feet long and 250 wide. The forests are gone, flooded by saltwater. The soccer field lies under water for 22 hours of the day. And the land on which Charlie's family home once stood, the home he was born in, has been disappearing under the waves. In as little as two years, Charlie fears, Nyangai may no longer exist at all.
With nearly a third of its population living in coastal areas, and its heavy reliance on agriculture and fishing, Sierra Leone has been treated as one of the world's most vulnerable countries to the effects of climate change.
Gabriel Jaka, head of operations for the country's Meteorological Agency, says the reason for Nyangai's troubles is clear. “We're seeing a significant sea level rise and these people don't have any proper defenses,” he says. “All they have are sandbags. If we don't act now, the effects on people are just going to get worse.”
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要说明了海平面的急剧上升对Nyangai Island的严重影响。
28.What do the figures in Paragraph 3 show
A.Nyangai is large in area.
B.Nyangai has a long history.
C.Nyangai is being destroyed by humans.
D.Nyangai is suffering a lot from a sea level rise.
解析:推理判断题 。根据第三段中的“Today, Nyangai ... by the sea.”及下文所列举的数字可推知,本段通过数字对比来表明Nyangai正受到海平面升高的威胁。故选D。
29.What does the underlined word “vulnerable” in Paragraph 4 mean
A.Far reaching.
B.Protected.
C.Easy to be attacked.
D.Difficult to keep in touch with.
解析:词义猜测题。根据画线词前文“With nearly a third of ... agriculture and fishing”可知,塞拉利昂有近三分之一的人口生活在沿海地区,严重依赖农业和渔业,由此可推知,该地非常容易受到气候变化的影响,由此可推知,画线词vulnerable意为“易受攻击的;易受影响的”。故选C。
30.How does Gabriel Jaka feel about people's future life in Nyangai
A.Worried. B.Calm.
C.Unconcerned. D.Hopeful.
解析:推理判断题。根据最后一段中的“‘We're seeing a significant ... get worse.’(‘我们看到海平面显著上升,而这些人没有任何适当的防御措施,’他说。‘他们只有沙袋。如果我们现在不采取行动,对人们的影响只会变得更糟。’)”可推知,Gabriel Jaka (加布里埃尔·查卡)对于在Nyangai的人们的未来生活感到担忧。故选A。
31.What's the purpose of the text
A.To introduce a poor fisherman.
B.To call for actions to fight climate change.
C.To present a fisherman's old hometown.
D.To show the destruction of the forest.
解析:推理判断题。通读全文,尤其是根据最后一段中的“If we don't act now, the effects on people are just going to get worse.”可推知,作者的写作目的是呼吁人们采取行动应对气候变化。故选B。
D
Microplastics have become a common source of pollution across the Earth—they have settled in the deep sea and on the Himalayas, stuck inside volcanic rocks, filled the stomachs of seabirds and even fallen in fresh Antarctic snow. They are even appearing inside humans.
Now, new research suggests that a simple, cheap measure may significantly reduce the level of microplastics in water from your tap (水龙头): boiling and filtering (过滤) it. In a study published Wednesday in Environmental Science & Technology Letters, researchers from China found that boiling tap water for just five minutes—then filtering it after it cools—could remove at least 80 percent of its microplastics.
Crucially, this process relies on the water containing enough calcium carbonate (碳酸钙) to trap the plastics. In the study, boiling hard water containing 300 milligrams of calcium carbonate led to an almost 90 percent drop in plastics. But in samples with less than 60 milligrams of calcium carbonate, boiling reduced the level of plastics by just 25 percent. Additionally, the research didn't include all types of plastics. The team focused only on three common types—polystyrene, polyethylene and polypropylene—and they didn't study other chemicals previously found in water such as vinyl chloride.
Still, the findings show a potential path forward for reducing microplastic exposure—a task that's becoming increasingly difficult. Even bottled water, scientists found earlier this year, contains 10 to 1,000 times more microplastics than originally thought.
Scientists are still trying to determine how harmful microplastics are—but what they do know has raised concerns. The new study suggests boiling tap water could be a tool to limit intake. “The way they demonstrated how microplastics were trapped through the boiling process was nice,” Caroline Gauchotte Lindsay, an environmental engineer at the University of Glasgow in Scotland who was not involved in the research, tells New Scientist. “We should be looking into upgrading drinking water treatment plants so they remove microplastics.”
篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了一项关于减少自来水中微塑料污染的新研究,该研究为减少微塑料摄入提供了一种简单、低成本的家庭解决方案,同时指向更系统的水处理改进方向。
32.How does the author present the issue in the first paragraph
A.By quoting an expert.
B.By defining a concept.
C.By giving examples.
D.By providing statistics.
解析:推理判断题。 根据第一段中的“they have settled ... even appearing inside humans”可推知,第一段通过列举微塑料出现在深海、喜马拉雅山、火山岩、海鸟胃部、南极新雪,甚至人体中的例子,说明其污染的普遍性和严重性。故选C。
33.What determines the effectiveness of trapping microplastics in water
A.The hardness of water.
B.The length of cooling time.
C.The frequency of filtering.
D.The type of plastic in water.
解析:细节理解题。 根据第三段中的“boiling hard water containing ... just 25 percent”可知,煮沸含300毫克的碳酸钙硬水可减少近90%的微塑料,而煮沸低碳酸钙含量的水仅减少25%的微塑料。由此可知,水的硬度直接决定去除微塑料的有效性。故选A。
34.What does the author try to illustrate by mentioning bottled water in paragraph 4
A.The importance of plastic recycling.
B.The severity of the microplastic problem.
C.The danger in overusing pure water.
D.The difficulty in treating polluted water.
解析:推理判断题。根据第四段中的“Even bottled water ... more microplastics than originally thought.”可知,瓶装水微塑料含量比预期高10至1,000倍,由此可推知,作者提到瓶装水,旨在强调微塑料污染的严重性。故选B。
35.What is Gauchotte Lindsay's suggestion about
A.Choice of new research methods.
B.Possible direction for further study.
C.Need to involve more researchers.
D.Potential application of the findings.
解析:推理判断题。根据最后一段中的“We should be looking into ... so they remove microplastics.”可推知,Gauchotte Lindsay (高肖特-林赛)建议升级饮用水处理厂以去除微塑料,这是将研究成果应用于公共水处理的建议,属于研究发现的潜在应用。故选D。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
A new study by the world's top scientists says that humans need to eat less meat and dairy and change the way we farm to save the planet from climate change. Climate change means the global changes in the Earth's average temperature, mostly caused by humans. __36__.
Burning fossil fuels (化石燃料) (coal, oil and gas) to power our homes, cars and factories is a major cause of climate change, yet the report says that limiting the use of fossil fuels will not be enough on its own to stop the harm being done to the planet. __37__. The two year study was carried out by the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC)—an organization that advises governments on climate change. It was prepared by 107 top scientists from 52 countries.
In the past 100 years, the planet's population has increased from 1.9 billion to 7.7 billion. __38__. Raising animals creates a number of problems. Firstly, it uses far more water and other resources than farming crops. Secondly, plants absorb carbon dioxide from the air. __39__. Farmed animals also produce a lot of methane (沼气), another greenhouse gas that causes climate change.
__40__, especially in places where a lot of these foods are eaten, such as Europe, the UK and the US, it doesn't completely rule out eating meat and dairy, but says we should try to cut down.
A.Although the new report says that people should eat less animal products
B.As a result, the amount of land needed to produce food has also increased
C.The report says that humans should also change to a more plant based diet
D.Avoiding meat and dairy is the biggest way to reduce human impact on Earth
E.When land is cleared for farming animals, that carbon dioxide stays in the atmosphere
F.The world needs to produce more food without expanding the food system's carbon footprint
G.A Rising global temperatures lead to more extreme weather events, such as floods and hurricanes
篇章导读:本文是一篇说明文。世界顶级科学家的一项新研究表明,人类需要少吃肉类和奶制品,并改变我们的耕作方式,以保护地球免受气候变化的影响。
36.答案:G
37.答案:C
解析:上文提到了气候变化的原因。G项(全球气温上升导致更多的极端天气事件,如洪水和飓风)承接上文,说明气候变化带来的影响。故选G。
解析:上文提到了气候变化的原因。G项(全球气温上升导致更多的极端天气事件,如洪水和飓风)承接上文,说明气候变化带来的影响。故选G。
38.答案:B
39.答案:E
解析:上文提到地球人口的急剧增长,B项(因此,生产食物所需的土地数量也增加了)与上文构成因果关系,指出人口增长带来的结果。故选B。
解析:上文提到饲养动物会导致很多问题。E项(当土地被开垦用来饲养动物时,二氧化碳会留在大气中)承接上文,继续说明饲养动物所导致的问题的具体体现。故选E。
40.答案:A
解析:根据下文可知,新的报告建议我们应该尽量减少吃肉和奶制品,而不是要人们完全摒弃吃肉和奶制品。A项(尽管新的报告说人们应该少吃动物制品)引出下文,与下文构成让步关系。故选A。
第三部分
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Rebecca, a wildlife camerawoman, was filming a documentary for the BBC in the Pacific Ocean when she saw something that made her cry: hundreds of __41__ had died because they had __42__ eaten some of the tons of plastic thrown into the sea. Beaches in Honolulu and other Pacific islands were __43__ plastic toys, bottles, keyboards, pens, cigarette lighters. Seabirds as well as other animals like whales, dolphins, seals, turtles were suffering __44__ thrown away plastic. The sea and the environment become more and more polluted.
At this point most of us would have felt sad and _45__ but Rebecca did differently. In her hometown of Modbury she showed her _46__ from the island to local shopkeepers and asked them to do one thing to help—stop using plastic __47__ in their shops. To Rebecca's surprise, the shopkeepers _48__ and Modbury became the first plastic bag free town in Britain. Shops offered __49__ cotton bags or biodegradable (可降解的) bags. People in the town got used to taking a shopping bag with them to the supermarket—just like their grandparents had done before plastic bags were invented. Later, other towns in Britain followed Modbury's __50__. The small town of Hebden Bridge became the second plastic bag free town when four women there saw Rebecca's film and __51__ to act and the people there are happy to change things.
More and more towns around are becoming plastic bag free. Now “the bag for life” is part of the national __52__, and the task of reducing the use of plastic bags has become law. Since October 2015, all shops in the UK must _53__ five pence for each plastic bag used by each shopper. It's not enough, of course, __54__ it's a good start. It also shows us that there is something we can do and that one person __55__ a strong enough belief can make a big change to protect the oceans and save the seabirds and sea animals.
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了Rebecca (瑞贝卡)为环保做出的努力,倡导人们在购物时用可循环的袋子来取代塑料袋。
41.A.fish B.seabirds
C.turtles D.sharks
解析:根据下文“Seabirds”可知,海鸟不小心吃掉了被扔进海里的塑料而死亡。故选B。
42.A.suddenly B.quickly
C.accidentally D.excitedly
解析:根据下文“eaten some of the tons of plastic thrown into the sea”可知,海鸟不小心吃掉了被扔进海里的塑料。故选C。
43.A.covered with B.decorated with
C.fond of D.satisfied with
解析:根据下文“plastic toys, bottles, keyboards, pens, cigarette lighters”可知,火奴鲁鲁和其他太平洋岛屿的沙滩被塑料玩具、瓶子、键盘、钢笔和打火机覆盖。故选A。
44.A.instead of B.in memory of
C.in place of D.because of
解析:此处指海鸟及其他的动物由于乱扔的塑料而遭受痛苦。设空前后为因果关系。故选D。
45.A.hopeful B.grateful
C.helpless D.careless
解析:根据上文“sad”可知,大多数人都会感到悲伤和无助。故选C。
46.A.magazine B.film
C.website D.biography
解析:根据下文“saw Rebecca's film”可知,她向当地的店主展示了她在岛上拍摄的影片。故选B。
47.A.bags B.baskets
C.boxes D.buckets
解析:根据下文“the first plastic bag free town”可知,她请求商店停止使用塑料袋。故选A。
48.A.refused B.agreed
C.persuaded D.advised
解析:根据下文“Modbury became the first plastic bag free town”可知,店主同意停止在商店里使用塑料袋。故选B。
49.A.used B.useless
C.reusable D.nonrenewable
解析:根据下文“cotton bags”以及“biodegradable (可降解的) bags”可知,商店提供了可重复使用的棉布袋和可降解的袋子。故选C。
50.A.example B.instruction
C.construction D.regulation
解析:根据下文“The small town of Hebden Bridge became the second plastic bag free town”可知,英国的其他城镇也效仿莫德伯里的做法。故选A。
51.A.realized B.decided
C.achieved D.failed
解析:根据上文“when four women there saw Rebecca's film”可知,那里的四名女性看到了Rebecca拍摄的影片,并决定采取行动。故选B。
52.A.agriculture B.literature
C.adventure D.culture
解析:根据下文“the task of reducing the use of plastic bags has become law”可知,“终身袋子”已成为民族文化的一部分。故选D。
53.A.pay B.change
C.charge D.recharge
解析:根据下文“five pence for each plastic bag”可知,自2015年10月起,英国所有商店必须对每位购物者使用的每个塑料袋收取5便士的费用。故选C。
54.A.and B.but
C.so D.however
解析:句意:当然,这还不够,但这是一个好的开始。前后句为转折关系,且设空后没有逗号。故选B。
55.A.in
B.with
C.by
D.on
解析:此处指有强烈信念的人。表示“有”,应用介词with。故选B。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Animals may also become extinct due __56__ being destroyed directly. This includes the hunting and capturing of animals. Humans have always hunted and killed wildlife but early humans lived more __57__ (harmonious) with nature, __58__ killed animals for essentials like food and clothing. When guns were invented, mass destruction of species was possible. Animals have been, and still are, killed for meat, clothing, medicines, feathers, eggs, trophies (战利品), tourist souvenirs __59__ (make) profits—and sometimes just for amusement. __60__ their numbers are decreasing, some species are still hunted in __61__ wild for the live pet trade.
The __62__ (extinct) of at least 500 species of animals has been caused by man, most of them in this century. Today there are about 5,000 endangered animals and at least one species dies out every year. There are probably many more which become extinct without anyone __63__ (know).
The main __64__ (threat) to species then can be cited as illegal hunting, habitat loss and climate change. The International Union for Conservation of Nature has __65__ (it) own “red list” of endangered species ranging from “least concern” through to “critically endangered”.
56.__________ 57.________ 58.________ 59.________ 60.________ 
61.__________ 62.________ 63.________ 64.________ 65.________
篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了人类活动对野生动物造成非常大的危害,直接导致某些动物的灭绝。
56.答案:to
解析:考查介词。due to为固定搭配,意为“由于,因为”。故填to。
57.答案:harmoniously
解析:考查词性转换。句意:人类一直在猎杀野生动物,但早期人类与自然的关系更为和谐,他们捕杀动物是为了获取食物和衣服等必需品。修饰动词lived,应用副词harmoniously作状语。故填harmoniously。
58.答案:who
解析:考查定语从句的引导词。设空处引导非限制性定语从句,先行词为early humans,指人,从句中缺少主语,应用关系代词who引导。故填who。
59.答案:to make
解析:考查非谓语动词。此处应用动词不定式作目的状语。故填to make。
60.答案:Though/Although/While
解析:考查状语从句的连接词。句意:尽管它们的数量正在减少,但一些物种仍然在野外被猎杀,用于活体宠物贸易。上下文为转折关系,应用though或although或while引导让步状语从句,位于句首,单词首字母应大写。故填Though/Although/While。
61.答案:the
解析:考查冠词。in the wild为固定搭配,表示“在野外”。故填the。
62.答案:extinction
解析:考查词性转换。句意:人类造成了至少500种动物的灭绝,其中大部分是在本世纪灭绝的。设空处作主语,应用名词,extinction表示抽象概念,为不可数名词。故填extinction。
63.答案:knowing
解析:考查非谓语动词。此处为“without+宾语+宾语补足语”结构,anyone和know之间为主动关系,应用现在分词作宾语补足语。故填knowing。
64.答案:threats
解析:考查名词。句意:物种面临的主要威胁包括非法狩猎、栖息地丧失和气候变化。设空处应用名词作主语,根据illegal hunting, habitat loss and climate change可知,设空处应用名词复数。故填threats。
65.答案:its
解析:考查代词。句意:国际自然保护联盟也有自己的濒危物种“红色名单”,从“最不受关注”到“极度濒危”。修饰名词短语red list,应用形容词性物主代词作定语。故填its。
第四部分
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假如你是李华,请结合以下信息,给21世纪报社写一篇倡议书,倡议大家关注野生动物的保护。
1.简述野生动物的现状;
2.野生动物减少的原因以及采取的措施;
3.呼吁大家保护野生动物。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加细节, 以使行文连贯。
参考词汇:减少 decrease;野生动物 wild animals
Save Endangered Animals
﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
[精彩范文]
Save Endangered Animals
Nowadays, with the development of society, the number of wild animals is decreasing at an alarming rate, some of which are in danger of dying out.
There are many reasons for this. Firstly, some people are still hunting wild animals to make profits. In addition, the habitats of wild animals are being destroyed by human beings. Finally, environmental pollution also leads to the extinction of wild animals. As for protecting wild animals, what we can do is to make laws to stop hunting them and destroying their habitats. What's more, measures should be taken to stop pollution.
All in all, it is high time that we devoted ourselves to protecting wild animals. To protect wild animals is to protect ourselves.
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
A man called, asking if an owl (猫头鹰) could be rescued. Ellen Kalish, who runs the Manhattan Wildlife Center in New York, was happy to help. She is used to getting calls about taking in wild animals. The caller told her where this tiny owl was hiding out. It was found inside the Christmas tree in the Rockefeller Center, where it is a yearly tradition to decorate trees. But this year, the tree looked a little worse. Many people made fun of its branches.
The tale of the owl's rescue quickly became the highlight of this year's tree. Before the tree was put up to decorate, one of the workers caught sight of the creature. It was buried in the base of the tree. The owl most likely traveled with the tree on its journey to Manhattan. But there was no proof about where it came from and how it ended up stuck in this tree. Getting the little bird out from the base of the tree, the worker noticed that the creature got badly injured and seemed not to eat or drink anything for a few days. She was too weak to fly, but luckily she was still alive.
In that case, the worker had to bring the owl home. He named her Rocky as he spotted her in the Rockefeller Center. Considering he himself had no idea how to keep an owl, he decided to find a place that rescues wild animals. That was why he called the Center. After Kalish got the full story about the bird, she met the man at a gas station. Then the man handed her a box with the owl inside.
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
写前导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了曼哈顿野生动物中心创始人Ellen Kalish (艾伦·卡利什)接到陌生男子的电话,询问他们是否接收野生猫头鹰,Ellen了解了这只猫头鹰的全部情况后,该男子把猫头鹰交给了她。她是怎样救治的?猫头鹰情况好转后,Ellen又做了什么?
Kalish took the box carefully. ﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
Rocky didn‘t look that terrible as she was in the box a week before. ﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
[精彩范文]
Kalish took the box carefully. She opened it gently. The owl was standing in a cardboard box, looking straight at her. “I thought, this is a miracle! How did this bird survive this trip She was super hungry,” she says, estimating that she probably had not been able to eat or drink for at least a few days. She immediately gave her water and food, which she ate quickly. A veterinarian examined her, and X rays showed that she had no broken bones or inner damage. By Thursday, Rocky started to bathe herself—a sign she was feeling good. An owl bath, Kalish says, leads to “water everywhere”.
Rocky didn't look that terrible as she was in the box a week before. On Friday, Kalish moved Rocky to an outdoor practice cage so she could get used to new circumstance and Kalish could monitor her flight. By Tuesday at dusk, she seemed ready to go. Kalish brought Rocky to a clearing of nearby forest, removed her from her carrier and raised her toward the sky. Rocky sat on Kalish's hand for several moments, surveying her surroundings. Then, she flew off, settling in a nearby pine tree.