Unit 6 When was it invented 单元能力检测试题(含解析) 2025-2026学年上学期初中英语人教版九年级全册

文档属性

名称 Unit 6 When was it invented 单元能力检测试题(含解析) 2025-2026学年上学期初中英语人教版九年级全册
格式 docx
文件大小 259.6KB
资源类型 教案
版本资源 人教新目标(Go for it)版
科目 英语
更新时间 2025-11-19 20:09:16

图片预览

文档简介

中小学教育资源及组卷应用平台
Unit 6 When was it invented 单元能力检测试题 2025-2026学年
上学期初中英语人教版九年级全册
一、单项选择
1.—Thank you for lending me your umbrella yesterday.
—_________.
A.Take it easy B.Well done
C.It’s up to you D.My pleasure
2.—What did Anna say in the text message Does ________ go well at the new school
—I have no idea. She didn’t ________ anything about her school life.
A.everything; mention B.anything; discover
C.something; connect D.something; confirm
3.—Hey, Frank! We are sharing memories of junior high school. What do you remember
—Hmm…Tony, my deskmate, used to be a very quiet teenager. He ________ silent most of the time and seldom talked to other people.
A.required B.remained C.reminded
4.—Would you like to try the pizza
—Yes, please. It ________ lovely and ________ nice.
A.sounds; sees B.feels; turns C.looks; smells D.sounds; tastes
5.A basketball match will ________ in the stadium(体育场) this Sunday.
A.take place B.happen C.be happened D.be taken place
6.—Is it necessary for us to turn to our teachers for help when we are in trouble
—I never ________ that our teachers will help us. They are always the people we can depend on.
A.realize B.hope C.doubt D.guess
7.—Where is my English book
—I don’t know. Maybe ________ took it by mistake.
A.nobody B.everybody C.somebody D.anybody
8.—I don’t understand the long and hard English sentence. Can you ________ Chinese
—Let me have a try.
A.divide it into B.translate it into C.share it with
9.The cake is ________ pieces by Amy, so every can get one.
A.cut down B.divided into C.looked up D.connected with
10.—________ Tom ________ Lily is coming tomorrow.
—That’s great! I can see them soon.
A.Not only; but also B.Neither; nor
C.Both; and D.Either; or
11.Many teenagers ________ Zhong Nanshan and want to be like him when they grow up.
A.look like B.look up to C.look after D.look through
12.— My new phone Huawei Mate 60 _______ at the restroom.
— You should be careful next time.
A.steal B.has stolen C.is stolen D.was stolen
二、语法选择
Some sports are now played across the world. So far, most people 13 of sports like football, basketball, and baseball. However, in most countries, people also play unusual sports with strange and interesting rules.
People go swimming in the Atlantic Ocean in winter. The water temperature can drop to as 14 as 0℃. People believe 15 swimming in the cold water is good for their health.
In China, people enjoy watching the dragon boat race. A dragon boat is a traditional Chinese boat with a painted 16 head on one end. Dragon boat racing is also popular in Singapore, Malaysia, and Indonesia.
The caber toss is 17 ancient Scottish sport. In this sport, people compete by throwing a large piece of wood which 18 a caber (松木棒). The caber has no official size or shape but it is usually the size of a small tree.
Students in Indonesia play fireball 19 the month of Ramadan (斋月). The ball is made 20 coconut shells (椰壳). Before the game, players pour salt on 21 and then set the ball on fire. The players play fireball without wearing their shoes.
In Turkey, camel wrestling is a very old sport. The largest camel wrestling competition takes place in Ephesus every year and 22 people come to watch. However, sometimes this sport can be dangerous.
13.A.will hear B.are hearing C.have heard
14.A.low B.lower C.the lowest
15.A.if B.that C.what
16.A.dragons B.dragons’ C.dragon’s
17.A.a B.an C.the
18.A.calls B.was called C.is called
19.A.to welcome B.welcoming C.welcome
20.A.in B.from C.to
21.A.they B.their C.themselves
22.A.thousand B.thousands C.thousands of
三、阅读理解
a In the next three years, China plans to build 30 airports and 3000 km of railways. Traveling will be more convenient. And more efforts will be made to improve roads in rural areas to make it easier for farm products to reach cities and industrial products to hit rural markets. China is also actively developing high-speed maglev(磁悬浮)trains. Many new technologies will be used in future projects.
b What’s the fun of being an architect (建筑师) For French architects Lacaton and Vassal, it’s about rebuilding! The couple won the 2021 Pritzker Architecture Prize, which is regarded as the Nobel Prize for architects. The couple always try to make an old building a more enjoyable place to live or work in. Their work is friendly to both people and the environment.
C China’s “Sky Eye” is open to the world since March 31. It can “see” objects about 13.7 billion light years away. China is giving 10% of its observation (观察) time around 450 hours a year, to scientists from other countries.
23.In which part of a newspaper can we find the three passages above
A.Future Life. B.News Around the World. C.New Discoveries.
24.Which of the following can we infer(推断)from the passages
A.In the next three years, we’ll be able to travel on high-speed maglev trains.
B.The observation time of “Sky Eye” is around 450 hours in total every year.
C.The French couple won Pritzker Architecture Prize for their rebuilding work.
25.Which of the blanks can be filled with the underlined word “rural” in Passage a
A.My grandma is used to the quiet and peaceful ______ life.
B.Margret wishes to enjoy the ______ life in the center of London again!
C.In ______ areas, we always see many tall buildings and busy streets.
26.Which of the following statements are opinions
① China plans to build 30 airports in the next three years.
② The two French architects are creative.
③ Sharing “Sky Eye” shows China’s opening to the world.
A.①③ B.②③ C.①②
27.Which of the following can be the common theme of the three passages
A.Change for a better world.
B.The beautiful world.
C.Science and technology light up the future.
What will the world of tomorrow look like Many people today believe that technology is going to help solve some of the most difficult problems we have on the earth today. New technology may solve old problems, and it may also create new ones.___________ Each has advantages and disadvantages, as these three examples.
When we dream about the future, many of us think that we will be able to fly to the skies in our own personal flying car. We could fly at 480 km per hour, avoiding traffic lights and busy roads. However, there will be problems with traffic control.
3D printing is another new technology for the future. 3D printers are already used to make life—size models of car parts, and man-made body parts, such as ears. As we move into the future, 3D printing will change the way we make things and the way we treat sick people. The disadvantage is that such a machine is very expensive.
Finally, people are trying to build a robot suit. This is an electronic suit. It allows people to lift heavy things and walk a long way. It might help people walk again after an illness or an accident. However, one disadvantage at the moment is cost.
Looking ahead, it is easy to imagine a future. We’ll be able to fly to work, print out a new pair of shoes or lift a car above our heads. Although there are some problems to solve before all of this is possible, we can certainly dream of a world. In this world, technology makes people’s lives easier and safer. It can solve some of the most difficult problems we have today.
28.Which might be the missing sentence in Paragraph 1 ________
A.No technology is perfect.
B.Technology causes lots of problems.
C.We can’t live well without technology.
D.New problems will be solved by technology.
29.What problems may people meet if the flying cars become popular according to Paragraph 2 ________
A.More air pollution. B.Harder traffic control.
C.More traffic lights. D.Busier roads.
30.What can a robot suit help people do ________
①Produce electricity.
②Lift heavy things.
③Walk a long way.
④Walk again after an illness.
A.①②③ B.②③④ C.①③④ D.①②④
31.What is the structure (结构) of the text P:paragraph. ________
A. B. C. D.
32.What does the writer think of new technology ________
A.He doubts it.
B.He doesn’t mind it.
C.He can’t stand it.
D.He looks forward to it.
The designer of the Apple Computer, Steve Jobs, was not quite successful in his early years. He was not among the best students at school, and from time to time he got into trouble with either his schoolmates or his teachers. But he was full of new ideas, which few people saw the value of. Things remained the same when he went up to college and he dropped out halfway.
Steve Jobs worked first as a video game designer at Atari. He worked there for only a few months and then he set out to tour India. He hoped that the trip would give him more ideas and give him a change in life for the better.
After he returned from India, he began to live on a farm in California. And then, in 1975, Steve Jobs set about making a new type of computer. Along with his friend Stephen Wozniak, he designed the Apple Computer in his bedroom and built it in his garage (车库). He chose the name “Apple” because it reminded him of a happy summer he once spent on an orchard (果园) in Oregon.
His Apple Computer was so successful that Steve Jobs soon became worldwide famous. But unluckily, he died of illness in 2011.
33.Steve Jobs      when he was at school.
A.was an outstanding student B.didn’t do very well
C.was always praised by others D.didn’t learn anything
34.The underlined word “value” means     .
A.beauty B.chance C.importance D.hope
35.Steve Jobs     .
A.received an excellent college education B.didn’t go to college at all
C.studied in college for 4 years D.didn’t finish his college education
36.Steve Jobs gave the name “Apple” to his computer because     .
A.the apple was his favorite fruit B.he designed the computer under an apple tree
C.he wanted to remember the happy time on an orchard D.the computer was designed on the orchard
37.Steve Jobs’      would be the most important thing for his lifetime success.
A.“failure” in school B.stay on the orchard
C.travel in India D.new ideas
四、选词填空
请从方框内选择适当的词,并根据需要用其正确形式填空,使文章语法正确、完整连贯。注意:每空一词,每词仅用一次,有两词为多余项。
look, at, and, wide, it , when , strong, art, spend, of, paper, have
A special invention called Red Bridge is found in the Lake District, Britain. The whole bridge uses no glue or bolts (螺栓). It is made of 38 completely!
The bridge is a piece 39 artwork. It uses 22,000 pieces of paper and it is five meters long.
The bridge has become 40 known on the Internet. It 41 already become a popular tourist place. The tourists come from far away places to 42 at it and they want to test if it would hold their weight. “The Red Bridge really stands out in the wild countryside, 43 makes you want to touch it or even walk on it,” said a visitor.
The special paper bridge is a product of Steve Messam. He is an environmental 44 . Τo build the paper bridge, he 45 three years developing the bridge, which was not easy at all. He used old principles (原理) from Roman times to build 46 . He said the 4.5 tons of paper made the bridge much 47 than oak (橡木). Even after heavy rain, the bridge will not be influenced at all.
五、单词拼写
48.Audrey (choose) to play the lead role in Gigi by Colette.
49.I remembered (lock) the door, but when I got home, the door was open.
50.They’re used for (make) ice cream.
51.His body (find) in his wooden house this morning.
52.The river outside the city (pollute) seriously by the factory nearby last year.
六、书面表达
53.在英语课上,同学们讨论了各种各样的发明。请你根据下表内容,用英文写一篇短文,向大家介绍一些历史上的重大发明。
要求:
1. 可适当增加内容,要求意思、语句连贯;
2. 80-120 词左右。
参考信息:
Inventions Times Who Uses
digital camera 1975 Steven J. Sasson take photos
telephone 1876 Alexander Bell communication
train 1825 George Stephenson go traveling
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 D A B C A C C B B A
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
答案 B D C A B C B C A B
题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
答案 C C B C A B A A B B
题号 31 32 33 34 35 36 37
答案 C D B C D C D
1.D
【详解】句意:——谢谢你昨天把伞借给我。——我很乐意这样做。
考查情景交际。Take it easy别紧张;Well done做得好;It’s up to you由你决定;My pleasure我很乐意这样做。上文“Thank you for…”表示感谢,下文回应“我很乐意帮忙”符合语境。故选D。
2.A
【详解】句意:——安娜在短信里说了什么?新学校一切顺利吗?——我不知道。她对自己的学校生活只字未提。
考查词义辨析。everything一切;anything任何事情;something某事;mention提到;discover发现;connect连接;confirm证实。根据“What did Anna say in the text message Does…go well at the new school ”的句意并结合选项可知,此处询问安娜在新学校是否一切顺利,应用everything;根据“What did Anna say in the text message ”以及“I have no idea.”并结合选项可知,第二个空表示在短信没有提及。故选A。
3.B
【详解】句意:——嘿,弗兰克!我们正在分享初中的记忆。你还记得什么?——嗯……托尼,我的同桌,曾经是一个非常安静的青少年。他大部分时间都保持沉默,很少和别人说话。
考查动词辨析。required需要;remained保持;reminded提醒。根据“silent most of the time”可知是大部分时间保持沉默。故选B。
4.C
【详解】句意:——你想尝尝比萨吗?——是的。它看起来很可爱,味道也很好。
考查动词辨析。sound听起来;see看见;feel摸起来;turn变成;look看起来;smell闻起来;tastes尝起来。两个空格后接的都是形容词,所以两个空都要用连系动词,see不是连系动词,排除A选项。It指代前文提到的pizza,比萨是一种食物,应是看起来可爱,闻起来味道好,故选C。
5.A
【详解】句意:本周日体育场将举行一场篮球赛。
考查语态和动词短语。happen/take place表示“发生”时无被动语态,排除CD项。happen指偶然发生的, take place指事先布置好,有计划发生的事,篮球赛是安排好的事情,应用take place。故选A。
6.C
【详解】句意:——当我们遇到困难时,我们有必要向老师求助吗?——我从不怀疑我们的老师会帮助我们。他们总是我们可以依赖的人。
考查动词辨析。realize意意识到;hope希望;doubt 怀疑;guess猜。根据“They are always the people we can depend on.”老师总是我们可以依赖的人;可知此处指“从不怀疑老师会帮助我们”。故选C。
7.C
【详解】句意:——我的英语书在哪里?——我不知道。也许有人拿错了。
考查不定代词词义辨析。nobody没有人;everybody每个人,人人;somebody某人,表示不确定,用在肯定句中;anybody任何人,用在否定句和疑问句中。根据“Maybe…took it by mistake.”可知,这是一个肯定句;根据“I don’t know.”可知,此处表示的是不确定是谁拿走了英语书。故选C。
8.B
【详解】句意:——我不明白那个又长又难的英语句子。你能把它翻译成中文吗?——让我试试。
考查动词短语。divide it into把它分成;translate it into 把它翻译成;share it with和……分享。根据“I don’t understand the long and hard English sentence”以及“Chinese”可知是指翻译成中文,故选B。
9.B
【详解】句意:蛋糕被艾米分成数小块,因此每人可以有一块。
考查动词短语辨析。cut down砍伐;divided into分成;looked up查阅;connected with和……联系。根据横线后的“pieces”及“so every can get one”可知,是被分成数小块。故选B。
10.A
【详解】句意:——不仅汤姆而且莉莉明天也要来。 ——太好了!我很快就能见到他们了。
考查并列连词辨析。Not only…but also不仅……而且……;Neither…nor…既不……也不……;Both…and两者都;Either…or要么……要么……。根据“I can see them soon.”可知,两人明天都要过来,排除B和D;both…and…连接两个主语时,谓语用复数,此句谓语为is,排除C;not only…but also连接两个主语时,遵循就近原则,句中谓语is与Lily保持一致,符合语境。故选A。
11.B
【详解】句意:许多青少年崇拜钟南山,长大后想成为他那样的人。
考查动词短语辨析。look like看起来像;look up to钦佩;look after照顾;look through浏览。根据“Many teenagers...Zhong Nanshan and want to be like him when they grow up.”可知,许多青少年崇拜钟南山,故选B。
12.D
【详解】句意:——我的新手机华为Mate 60在洗手间被偷了。——下次你应该小心点。
考查被动语态。主语“My new phone Huawei Mate 60”和所给谓语动词steal构成动宾关系,用被动语态;根据“You should be careful next time.”可知,时态用一般过去时,其构成为“was/were done”,主语“My new phone Huawei Mate 60”为第三人称单数,用was构成语态,故选D。
13.C 14.A 15.B 16.C 17.B 18.C 19.A 20.B 21.C 22.C
【导语】本文介绍了世界各地流行的体育运动,包括常见的足球、篮球和棒球,以及一些具有独特规则和文化的非常规运动,如冬泳、龙舟赛、投掷松木棒、火球比赛和骆驼摔跤等。
13.句意:到目前为止,大多数人都听说过足球、篮球和棒球等运动。
will hear将会听到,一般将来时结构;are hearing正在听到,现在进行时结构;have heard听说过,现在完成时结构。根据“So far”可知,此处时态用现在完成时,表示过去的动作对现在的影响。故选C。
14.句意:水温会低至0℃。
low低的,形容词原级;lower更低的,形容词比较级;the lowest最低的,the+形容词最高级。此句为“as+形容词或副词原级+as”结构,表示“与……一样……”,空处用形容词原级。故选A。
15.句意:人们相信在冷水中游泳对他们的健康有益。
if如果;that那个;what什么。此句是宾语从句,且从句中不缺任何成分,从句在陈述一件事,用that引导宾语从句。故选B。
16.句意:龙舟是一种传统的中国船,一端有一个彩绘的龙头。
dragons龙,可数名词复数;dragons’龙的,可数名词复数的所有格;dragon’s龙的,可数名词单数的所有格。空处位于名词“head”前,且空前有“a”修饰,用单数名词所有格,表示所属关系。故选C。
17.句意:投掷松木棒是一项古老的苏格兰运动。
a一个,表示泛指,用于以辅音音素开头的单词前;an一个,表示泛指,用于以元音音素开头的单词前;the这个,表示特指。“sport”为可数名词单数,此处泛指一项古老的苏格兰运动,且“ancient”以元音音素开头,用an修饰。故选B。
18.句意:在这项运动中,人们通过投掷一根被称为松木棒的大木头来比赛。
calls称呼,动词第三人称单数形式;was called被称呼,一般过去时态的被动语态;is called被称为,一般现在时态的被动语态。此处描述事实,时态用一般现在时,主语“a large piece of wood”与动词“call”是逻辑上的动宾关系,用一般现在时态的被动语态。故选C。
19.句意:印尼学生在斋月期间玩火球以示欢迎。
to welcome欢迎,动词不定式;welcoming欢迎,动名词/现在分词;welcome欢迎,动词原形。此处表示玩火球的目的,用动词不定式。故选A。
20.句意:球是用椰壳制成的。
in在……里;from从……;to到……。根据“coconut shells”可知,此处指球由椰壳制成,be made from“由……制成”。故选B。
21.句意:比赛前,球员们在他们自己身上撒盐,然后点燃球。
they他们,主格;their他们的,形容词性物主代词;themselves他们自己,反身代词。根据“players pour salt”可知,空处与主语都指球员们,用反身代词作宾语。故选C。
22.句意:以弗所每年都会举行规模最大的骆驼摔跤比赛,成千上万的人前来观看。
thousand千;thousands数千;thousands of成千上万的。空前无基数词,空后无of,此处表示模糊数字,用thousands of“成千上万的”。故选C。
23.B 24.C 25.A 26.B 27.A
【导语】本文介绍了三篇新闻。a篇介绍了中国即将建设的交通设施,b篇介绍了法国夫妇因他们的重建工作赢得了普利兹克奖,c篇介绍了中国的“天眼”。
23.推理判断题。本文列举了关于中国、法国的新闻,我们可以在News Around the World的报纸上看到这篇文章,故选B。
24.推理判断题。根据“For French architects Lacaton and Vassal, it’s about rebuilding! The couple won the 2021 Pritzker Architecture Prize, which is regarded as the Nobel Prize for architects. ”可知这对法国夫妇因他们的重建工作赢得了普利兹克奖,故选C。
25.推理判断题。根据“And more efforts will be made to improve roads in rural areas to make it easier for farm products to reach cities ”可知让农产品更容易到达城市,可推测“rural areas”指的是“农村、郊区”,结合A项“quiet and peaceful”,可知“rural”一词适合填入A选项内,故选A。
26.推理判断题。题干意为“下列哪一种陈述是评价?”,三个陈述中,①为对新闻a的事实陈述,②③分别为对新闻b和c的评价。故选B。
27.推理判断题。根据三篇新闻中依次提到的“will be more convenient”、“ make an old building a more enjoyable place to live or work in”、“giving …to scientists from other countries.”可知三则新闻有一个共同的主题“为拥有一个更好的世界而改变”,故选A。
28.A 29.B 30.B 31.C 32.D
【导语】本文是一篇议论文。本文介绍了面向未来世界的一些新技术以及这些技术的优缺点。
28.推理判断题。根据“Each has advantages and disadvantages, as these three examples.”可知,此空应该是说没有技术是完美的。故选A。
29.细节理解题。根据“However, there will be problems with traffic control.”可知,交通管制会有问题。故选B。
30.细节理解题。根据“It allows people to lift heavy things and walk a long way. It might help people walk again after an illness or an accident.”可知,它可以让人们举起重物,走很长的路。它可以帮助人们在生病或事故后重新行走。故选B。
31.篇章结构题。通读全文可知,文章第一段是提出观点;接着3段分别介绍三项新技术的优缺点;最后一段总结,是总——分——总结构。故选C。
32.推理判断题。根据“Although there are some problems to solve before all of this is possible, we can certainly dream of a world.”可知,虽然在这一切成为可能之前还有一些问题需要解决,但我们肯定可以梦想一个世界,由此推出作者很期待新技术。故选D。
33.B 34.C 35.D 36.C 37.D
【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Steve Jobs的生平。
33.细节理解题。根据第一段第二句“He was not among the best students at school.”可知,他在学校表现的并不是很优秀。故选B。
34.词义猜测题。根据“...But he was full of new ideas, which few people saw the value of”可知他总是充满新想法,但是他在学校表现不好,所以当时很少有人看到他的想法的价值,故此处value意为“价值”,故选C。
35.细节理解题。从第一段最后一句“Things remained the same when he went up to college and he dropped out halfway.”可知,Steve Jobs并没有读完大学。故选D。
36.细节理解题。从 第三段最后一句“He chose the name “Apple” because it reminded him of a happy summer he once spent on an orchard in Oregon.”可知,他挑选苹果这个名字是因为它使他想起曾经在Oregan一个果园里度过的一个快乐的夏天。故选C。
37.推理判断题。通读全文可知,乔布斯总是充满了新想法,这些想法都促使了他的成功。故选D。
38.paper 39.of 40.widely 41.has 42.look 43.and 44.artist 45.spent 46.it 47.stronger
【导语】本文主要介绍了英国湖区一座特殊的无胶无螺栓的纸桥——红桥,包括其构成材料、艺术价值、在网络上的知名度、建造者及建造过程等信息。
38.句意:它完全由纸制成!根据后文“It uses 22,000 pieces of paper...”可知,此处指桥完全由纸制成,故填paper。
39.句意:这座桥是一件艺术品。a piece of为固定搭配,表示“一件”,此处指一件艺术品,故填of。
40.句意:这座桥在网上广为人知。根据语境可知,此处指桥在网上被广泛知晓,修饰动词“has become known”应用副词widely“广泛地”,故填widely。
41.句意:它已经成为一个受欢迎的旅游景点。根据“already”可知,句子时态为现在完成时,其结构为“have/has+动词过去分词”,主语It为第三人称单数,助动词用has,故填has。
42.句意:游客们从很远的地方赶来观看它,他们想测试一下它是否能承受他们的重量。根据“...at it and they want to test if it would hold their weight.”可知,此处指游客们来观看这座桥,look at为固定搭配,表示“看”,且to后跟动词原形,故填look。
43.句意:“红桥在野外乡村中真的很显眼,让你想触摸它,甚至想在上面行走,”一位游客说。根据语境可知,“The Red Bridge really stands out in the wild countryside”与“makes you want to touch it or even walk on it”之间为顺承关系,应用连词and连接,故填and。
44.句意:他是一位环保艺术家。根据语境可知,此处指Steve Messam是一位环保艺术家,art“艺术”的名词形式为artist“艺术家”,且不定冠词an后跟名词单数,故填artist。
45.句意:为了建造这座纸桥,他花了三年时间开发这座桥,这一点也不容易。根据“three years”可知,此处指他花费三年时间建造这座桥,spend time doing sth.表示“花费时间做某事”,且句子时态为一般过去时,谓语动词用过去式,故填spent。
46.句意:他利用罗马时代的古老原理建造了它。根据语境可知,此处指建造这座纸桥,应用代词it指代前文提到的“the paper bridge”,故填it。
47.句意:他说,4.5吨的纸使这座桥比橡木坚固得多。根据“than”可知,此处应用形容词strong“坚固的”的比较级stronger,表示“更坚固的”,故填stronger。
48.was chosen
【详解】句意:Audrey被Colette选为在Gigi中扮演主角。根据语境可知时态为一般过去时,由by sb.可知应用被动语态,所以此句用一般过去时的被动语态,构成were/was+动词的过去分词。故填was chosen。
49.locking
【详解】句意:我记得锁门了,但当我到家时,门却开着。lock“锁”;remember doing sth.“记得做过某事(做过了)”,remember to do sth.“记得去做某事(还没做)”,都是固定短语;根据下文“but when I got home, the door was open”,可知是说记得锁上了,需用动名词作宾语,故填locking。
50.making
【详解】句意:它们被用于制作冰淇淋。make“制作”,是动词,be used for doing sth“被用于做某事”,故填making。
51.was found
【详解】句意:今天早上在他的木屋里发现了他的尸体。this morning“今天早上”,用于一般过去时;His body是动词find的受动者,需用被动语态,单数人称系词需用was。故填was found。
52.was polluted
【详解】句意:去年,城外的河流受到附近工厂的严重污染。根据“last year”可知,此句时态应用一般过去时;主语“The river”和谓语动词“pollute”是被动关系,所以此句应用一般过去时的被动语态,其构成为“was/were done”;主语“The river”是第三人称单数,be动词应用was,pollute的过去分词为polluted。故填was polluted。
53.例文
There are many inventions that have caused great changes in the world. Here’s a short introduction.
For example, the digital camera was invented by Steven J. Sasson in 1975, and it’s used for taking photos. The telephone was invented by Alexander Bell in 1876. It’s used for communication. As for the train, it was invented by George Stephenson. Now the train is one of the most important means of transportation all over the world. Many people take the train to go traveling or move from place to place every day.
These inventions are so important and great. They either help us in our life or bring us pleasure. So we should work hard and try to invent more useful things.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:本文应使用“一般过去时”和“一般现在时”为主;
③提示:写作要点应注意题干给出的“介绍一些历史上的重大发明”并适当补充,使文章内容充实。
[写作步骤]
第一步,介绍世界上有很多重要的发明;
第二步,根据题干表格的要点,详细介绍表格中提到的发明的相关信息;
第三步,再次点明这些发明的重要性并收尾。
[亮点词汇]
①all over the world全世界
②work hard努力工作
[高分句型]
①There are many inventions that have caused great changes in the world.(there be句型,定语从句)
②Here’s a short introduction.(倒装句)
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)