中小学教育资源及组卷应用平台
Unit 6 When was it invented 单元综合试题
2025-2026学年上学期初中英语人教版九年级全册
一、单项选择
1.—Excuse me. Could you please show me how to book tickets online
—________. Whenever you are free.
A.With pleasure B.My pleasure C.Never mind D.You are welcome
2.—What did Anna say in the text message Does ________ go well at the new school
—I have no idea. She didn’t ________ anything about her school life.
A.everything; mention B.anything; discover
C.something; connect D.something; confirm
3.Mom is making dinner. It ________ so nice.
A.sounds B.smells C.feels D.tastes
4.—Would you like to try the pizza
—Yes, please. It ________ lovely and ________ nice.
A.sounds; sees B.feels; turns C.looks; smells D.sounds; tastes
5.A basketball match will ________ in the stadium(体育场) this Sunday.
A.take place B.happen C.be happened D.be taken place
6.________ may have a chance to be successful if he tries his best.
A.None B.Nobody C.Somebody D.Everybody
7.Denial doesn’t speak Spanish, so Luke offers to ________ for him so that he can understand the meaning.
A.review B.translate C.copy D.retell
8.The traditional Chinese lunar calendar divides a year _________ 24 solar terms (节气).
A.with B.to C.into D.of
9.The cake is ________ pieces by Amy, so every can get one.
A.cut down B.divided into C.looked up D.connected with
10._________ the population of India will be more than that of China in the future.
A.It said that B.That said C.It is said that D.That is said
11.Each stone was ________ so well, ________ the ancient workers didn’t have any modern tools.
A.fixing; although B.fix; because
C.fixed; so D.fixed; though
12._________ is said that there will be rain tomorrow.
A.It B.This C.That D.One
二、完形填空
There is a special invention in London called “the invisible (隐形的) house”. Its huge 13 walls reflect (反射) everything around it, making it very hard to notice.
Located on the busy A316 Road, London’s invisible house isn’t a piece of art, but a 14 home. The family say that living there is more interesting than living in the ordinary houses. People can’t 15 inside, but the owners can see outside clearly. They sometimes see people fixing their hair or clothes in their mirrored walls.
“Our designer, Alex Haw, came up with the 16 of the mirror,” the owners told My London. “The mirror would make the house ‘ 17 its environment’. It’s interesting to see the trees and clouds reflecting onto the house. We really like the idea and enjoy 18 here.”
A photo of this invisible house 19 became hot online, leaving people with many unknown questions. Some people wondered how much effort the owners put into keeping the mirrors 20 all the time. One man said, “I’ve lived here for 10 years and have driven past it more times than I could count and have never noticed it. Does anyone know anything about it I’ve tried searching it and no 21 can be found about it.” Personally, I wonder about the material used to make the house 22 . I guess all the mystery is part of its charm (魅力).
13.A.electricity B.zipper C.mirror D.clay
14.A.professional B.real C.historical D.popular
15.A.see B.read C.smell D.lock
16.A.bell B.website C.basket D.idea
17.A.turn down B.put out C.give up D.talk with
18.A.living B.dividing C.watching D.playing
19.A.correctly B.unluckily C.recently D.politely
20.A.private B.clean C.proud D.wide
21.A.instrument B.information C.customer D.product
22.A.difficult B.awful C.invisible D.ugly
三、阅读理解
Traffic lights are red, yellow and green. They are very important signals(信号). Traffic lights are usually placed at busy street corners to help control traffic. Sometimes, they are on streets near schools and shops, too. Most young children are taught what each of the colored lights means, so everybody can stay safe.
The first traffic signals were used for trains. The signals were put alongside railway tracks(轨道). The color red was used to mean “stop” because it warned people of danger. A red light was also the easiest color to see from a distance. Train drivers could see the red “stop” light ahead and had enough time to slow down and stop their trains. A green light was used to mean “take care” and a white light meant “go”.
However, there were many dangerous accidents on the train tracks. Some train drivers sometimes thought a star shining in the night sky was a white light that meant “go” by mistake. So the signals were swapped. The “go” light was changed to green and the “take care” light was changed to white.
During these times, people travelled by train or in carts pulled by horses. Years later, when cars were built, people began to drive them because they could travel much faster than horses. However, the road rules for drivers were not very clear and many people were hurt crossing the roads. Yellow warning signs had to be placed beside the roads to remind drivers to take care and allow people to cross safely.
Today, towns and cities all over the world have traffic lights. Red and green lights match the signals used on the railways. Yellow lights are easy to see, so they are used to warn drivers that they should slow down and prepare to stop.
23.People place traffic lights at busy street corners to ________.
A.control traffic B.stop traffic
C.catch the people against traffic rules D.make the street more beautiful
24.Why was the color red used to mean “stop”
A.It reminded people of traffic rules. B.It helped trains run smoothly.
C.It gave people a warning of danger. D.It was the first color people thought of.
25.What does the underlined word “swapped” in Paragraph 3 mean
A.Designed. B.Exchanged. C.Suggested. D.Compared.
26.In which order did the “take care” light develop
a.A white light b.A green light. c.A yellow light.
A.a-c-b B.b-c-a C.a-b-c D.b-a-c
27.What is the passage mainly about
A.The advantages of traffic lights. B.The history of traffic lights.
C.The importance of traffic lights. D.The meanings of traffic lights.
Every morning my father buys a newspaper on his way to work. Every evening my mother looks through magazines at home. And every night, I look at the posters with photos of David Beckham and Yao Ming on my bedroom wall before I go to sleep. Can we imagine life without paper or print
Paper was first created about 2, 000 years ago, and has been made from silk, cotton, bamboo, and since the 19th century, from wood. People learned to write words on paper to make a book. But in those days, books could only be produced one at a time by hand. As a result, they were expensive and rare. And because there weren’t many books, few people learned to read.
Then printing was invented in China. When printing was developed greatly at the beginning of the 11th century, books could be produced more quickly and cheaply. As a result, more people learned to read. After that, knowledge and ideas spread quickly.
Today information can be received online, downloaded from the Internet rather than found in books, and information can be kept on CD ROMs or machines such as MP3 players.
Computers are already used in classrooms, and newspapers and magazines can already be read online. So will books be replaced by computers one day No, I don’t think the poster of Yao Ming on my bedroom wall will ever be replaced by a computer two meters high!
28.What does the writer do before he goes to sleep
A.He reads books.
B.He reads newspapers.
C.He looks through magazines.
D.He looks at the posters on the wall.
29.When was paper first created
A.About 2, 000 years ago.
B.In the 19th century.
C.About 1, 000 years ago.
D.In the 11th century.
30.Why were books expensive and rare before the invention of printing
A.Because people could not read.
B.Because people could not write words on paper.
C.Because people could not find silk, cotton or bamboo.
D.Because people could only produce books one at a time by hand.
31.What happened after books became cheaper
A.People didn’t want to buy books.
B.Printing was invented in China.
C.Knowledge and ideas spread quickly.
D.The Internet was introduced to people soon.
32.What is the writer’s opinion about books and computers
A.People won’t need books any more.
B.Books won’t be replaced by computers.
C.People prefer to find information in books.
D.Computers have already replaced books.
左栏是五个人的信息,右栏是七种生活用品的描述。请将这五个人的信息与他们感兴趣的用品配对。其中两项是多余的。
33 Alice has long hair. She loves washing her hair every day. After washing it, she will use a kind of machine to dry her hair. 34 David is fat. He always stays in bed. But the weather is too hot, he doesn’t feel well. He needs a machine that can make him feel cool. 35 John works very late every day. He often has milk and bread for dinner. But the milk is cold. He wants a machine that can heat the milk quickly. 36 Jack is a student. He likes to play games after school. His parents want to know something about him when he studies at school. 37 Mary lives in a big family, and she has to cook a lot of food every day. There is a lot of food. She needs a machine that can keep the food fresh. A.It is a great invention. You can see pictures with sound. You can learn everything in the world without going out. B.It’s a useful invention in people’s daily lives. It’s used for cooling things and used in the kitchen. It will keep the food fresh for a long time. C. You can use this kind of invention to go everywhere you want to. In some rich countries, almost everyone has a personal car. D.It’s used for changing the temperature in a room. In summer, you use it for cooling. In winter, you use it for heating. E. It’s used to blow cool or hot wind over wet hair in order to dry it in a short time. It also allows people to make different shapes and styles of hair. F. It’s small. You can keep it easily. You can call somebody you want to talk to. You can also send messages to the others. It provides you with many games to relax. G. It looks like a box and people usually use it to heat all kinds of food and drinks in a short time. Many people like it very much.
四、短文填空
Basketball is a much-loved and active sport that is enjoyed by many for fun and exercise. It is 38 that the first basketball game in history was played on December 21, 1891. Basketball 39 invented by James Naismith. When he was a college teacher, he was asked to 40 of a game that could be played in the winter. Dr. Naismith divided the men in his class 41 two teams and taught them to play this new game. Players on the same team must work together to get the ball in the other teams’ basket. At the same time, they need to stop the competing team from getting the ball into 42 own basket.
In China, basketball has not only become a 43 sport to play, but it has also become a popular sport to watch. 44 America’s NBA games are the most famous, the CBA games are becoming more popular in China. The number of foreign 45 , including Chinese players, in the NBA has increased. There are also 46 and more foreign players in the CBA.Many young people 47 up to these basketball heroes and want to become like them. These stars encourage young people to work hard to achieve their dreams.
五、补全对话
M:Jane, how do you like the soup with Fanqie and eggs cooked by me
W: It’s nice. 48
M:It’s another way of calling tomatoes. Fan as well as Hu means something from a foreign country.
W: 49
M:Yes. It came to China in the 13th century. 50
W:When were tomatoes brought to China
M:In the 17th century. 51
W:What were they grown for then
M:They were grown as a kind of bonsai(盆栽). Chinese people used to think them poisonous(有毒的). 52 And when they began eating them at table, they fell in love with the nice taste.
A.I don’t like eating potatoes.
B.So Huluobo comes from a foreign country, right
C.But what do you mean by Fanqie
D.People in Europe didn’t dare to eat tomatoes at first, either.
E.When did people begin to eat them
F.But Chinese people didn’t eat tomatoes then.
G.But now we usually call them carrots.
六、完成句子
53.我的学校项目的主题是“改变世界的小发明”。
The subject for my school project is “ that the world”.
54.它真是如此伟大的一项发明吗?
Is it really a great
55.想想它在我们日常生活中的使用频率。
how often in our daily lives.
56.你说的确实有道理。
You have a point.
57.不同发明的先驱者都列在那里。
The pioneers of different inventions there.
七、书面表达
58.在英语课上,同学们讨论了各种各样的发明。请你根据下表内容,用英文写一篇短文,向大家介绍一些历史上的重大发明。
要求:
1. 可适当增加内容,要求意思、语句连贯;
2. 80-120 词左右。
参考信息:
Inventions Times Who Uses
digital camera 1975 Steven J. Sasson take photos
telephone 1876 Alexander Bell communication
train 1825 George Stephenson go traveling
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 A A B C A D B C B C
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
答案 D A C B A D D A C B
题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
答案 B C A C B D B D A D
题号 31 32 33 34 35 36 37
答案 C B E D G F B
1.A
【详解】句意:——打扰一下,你能告诉我如何在网上订票吗?——乐意效劳。只要你有空。
考查情景交际。With pleasure乐意效劳;My pleasure不客气;Never mind没关系;You are welcome不客气。根据“Whenever you are free”可知,此句是说愿意帮助对方,故选A。
2.A
【详解】句意:——安娜在短信里说了什么?新学校一切顺利吗?——我不知道。她对自己的学校生活只字未提。
考查词义辨析。everything一切;anything任何事情;something某事;mention提到;discover发现;connect连接;confirm证实。根据“What did Anna say in the text message Does…go well at the new school ”的句意并结合选项可知,此处询问安娜在新学校是否一切顺利,应用everything;根据“What did Anna say in the text message ”以及“I have no idea.”并结合选项可知,第二个空表示在短信没有提及。故选A。
3.B
【详解】句意:妈妈在做晚饭。闻起来真香。
考查动词辨析。sounds听起来;smells闻起来;feels感觉;tastes尝起来。根据“Mom is making dinner. It...so nice”可知是晚饭还没做好,应是闻起来很好闻。故选B。
4.C
【详解】句意:——你想尝尝比萨吗?——是的。它看起来很可爱,味道也很好。
考查动词辨析。sound听起来;see看见;feel摸起来;turn变成;look看起来;smell闻起来;tastes尝起来。两个空格后接的都是形容词,所以两个空都要用连系动词,see不是连系动词,排除A选项。It指代前文提到的pizza,比萨是一种食物,应是看起来可爱,闻起来味道好,故选C。
5.A
【详解】句意:本周日体育场将举行一场篮球赛。
考查语态和动词短语。happen/take place表示“发生”时无被动语态,排除CD项。happen指偶然发生的, take place指事先布置好,有计划发生的事,篮球赛是安排好的事情,应用take place。故选A。
6.D
【详解】句意:如果尽最大努力,每个人都可能有机会获得成功。
考查不定代词辨析。None没有一个;Nobody没人;Somebody某人;Everybody每个人。根据“...may have a chance to be successful if he tries his best”,可知应该是如果尽力,每个人都可能有机会获得成功。故选D。
7.B
【详解】句意:Denial不会说西班牙语,所以卢克提出帮他翻译,这样他就能理解意思了。
考查动词辨析。review复习;translate翻译;copy复制;retell复述。根据“Denial doesn’t speak Spanish”可知,帮助他翻译,他就能明白意思,故选B。
8.C
【详解】句意:传统的中国农历将一年分为24个节气。
考查介词辨析。with和;to到;into进入;of……的。divide…into“把……分成”,故选C。
9.B
【详解】句意:蛋糕被艾米分成数小块,因此每人可以有一块。
考查动词短语辨析。cut down砍伐;divided into分成;looked up查阅;connected with和……联系。根据横线后的“pieces”及“so every can get one”可知,是被分成数小块。故选B。
10.C
【详解】句意:据说未来印度的人口将超过中国。
考查it句型。根据“… the population of India will be more than that of China in the future.”可知,此处应表示“据说”,为It is said that。故选C。
11.D
【详解】句意:每一块石头都固定得很好,尽管古代的工人没有任何现代工具。
考查被动语态和从属连词辨析。fix固定;though/ although尽管; so因此。根据Each stone和fix可知,石头是被固定的,需用被动语态,用fixed;结合句意,每一块石头都固定得很好和古代的工人没有任何现代工具之间构成转折,用though/ although,故选D。
12.A
【详解】句意:据说明天有雨。
考查代词辨析。it它;this这个;that那个;one一个。固定句式:It is said that+从句,表示“据说”,故选A。
13.C 14.B 15.A 16.D 17.D 18.A 19.C 20.B 21.B 22.C
【导语】本文介绍了伦敦一座特殊的“隐形房屋”,其镜面墙壁反射周围环境使其难以被发现,并讲述了住户的生活体验和公众反应。
13.句意:它巨大的镜面墙壁反射周围的一切,使其难以被注意到。
electricity电力;zipper拉链;mirror镜子;clay黏土。根据“reflect (反射) everything around it”和“They sometimes see people fixing their hair or clothes in their mirrored walls.”可知,墙壁材质为镜面。故选C。
14.句意:位于繁忙的A316路上,伦敦的隐形房子不是一件艺术品,而是一个真正的家。
professional专业的;real真实的;historical历史的;popular流行的。根据“London’s invisible house isn’t a piece of art”可知,此处指这栋房子不是艺术品,而是真实的房屋。强调其实际居住功能。故选B。
15.句意:人们无法看到内部,但住户能清楚看到外面。
see看见;read阅读;smell闻到;lock锁上。根据“but the owners can see outside clearly”可知,此处指外面的人看不到里面。故选A。
16.句意:“我们的设计师亚历克斯·霍提出了镜子的想法,”住户告诉My London。
bell铃铛;website网站;basket篮子;idea想法。根据“came up with”可知,此处表示提出设计想法。故选D。
17.句意:“镜子会让房子‘与环境对话’。”
turn down拒绝;put out熄灭;give up放弃;talk with交谈。根据“It’s interesting to see the trees and clouds reflecting onto the house.”可知,树木和云彩倒映在房子上好像彼此在对话一般。故选D。
18.句意:“我们很喜欢这个创意并享受住在这里。”
living居住;dividing分割;watching观看;playing玩耍。根据“here”可知,此处指住在隐形房子里,描述居住体验。故选A。
19.句意:这座隐形房屋的照片最近在网上走红,给人们留下了许多未知的问题。
correctly正确地;unluckily不幸地;recently最近;politely礼貌地。根据“became hot online”可知,在网络上走红是最近发生的事情。故选C。
20.句意:有些人想知道住户花了多少精力来保持镜子的清洁。
private私人的;clean干净的;proud骄傲的;wide宽阔的。根据“keeping the mirrors”可知,此处指镜子的日常维护,使镜子保持干净。故选B。
21.句意:“我试着搜索了一下,没有找到关于它的信息。”
instrument工具;information信息;customer顾客;product产品。根据“I’ve tried searching it”可知,此处指搜寻隐形房屋的信息,但是没找到。故选B。
22.句意:就我个人而言,我好奇建造隐形房屋所用的材料。
difficult困难的;awful糟糕的;invisible隐形的;ugly丑陋的。根据“There is a special invention in London called ‘the invisible (隐形的) house’.”可知,此处指想知道关于让房屋隐形的材料的信息。故选C。
23.A 24.C 25.B 26.D 27.B
【导语】本文是一篇说明文,文章主要介绍了交通信号灯的发展历史。
23.细节理解题。根据第一段第三句“Traffic lights are usually placed at busy street corners to help control traffic.”可知交通灯通常安装在忙碌的街道拐角处,用于帮助控制交通。故选A。
24.细节理解题。根据第二段第三句“The color red was used to mean ‘stop’ because it warned people of danger.”可知红色被用来表示“停止”,是因为它提醒人们有危险。故选C。
25.词义猜测题。从划线单词所在句的后一句“The ‘go’ light was changed to green and the ‘take care’ light was changed to white.”可知“前行”灯被变成了绿色;“当心”灯被变成了白色。所以B项符合题意。故选B。
26.细节理解题。根据第二段最后一句“A green light was used to mean ‘take care’...”可知b为第一个;根据第三段最后一句“...the ‘take care’ light was changed to white.”可知a为第二个;根据第四段最后一句“Yellow warning signs had to be placed beside the roads to remind drivers to take care...”可知c为最后一个。故选D。
27.主旨大意题。通读全文以及从第二段“The first traffic signals were used for trains.”,第四段第一句“During these times...”和最后一段“Today, towns and cities all over the world have traffic lights.”可知文章以时间顺序讲述交通信号灯的演变历史。故选B。
28.D 29.A 30.D 31.C 32.B
【导语】本文主要讲述了书籍的产生和变化及在人类社会发展中知识和思想传播的巨大作用。
28.细节理解题。根据“And every night, I look at the posters with photos of David Beckham and Yao Ming on my bedroom wall before I go to sleep.”可知,作者在睡觉前都要看着墙上的海报,故选D。
29.细节理解题。根据“Paper was first created about 2,000 years ago,”可知,纸是在大约两千年前产生的。故选A。
30.细节理解题。根据“But in those days, books could only be produced one at a time by hand. As a result, they were expensive and rare.”可知,书籍贵的原因是因为书籍那时只能手写,而且一次只能写一本,故选D。
31.细节理解题。根据“As a result, more people learned to read. After that, knowledge and ideas spread quickly.”可知,在书籍变得便宜之后,知识和思想传播得更快。故选C。
32.观点态度题。根据“No, I don’t think the poster of Yao Ming on my bedroom wall will ever be replaced by a computer two meters high!”可知,作者认为电脑不会代替书籍,故选B。
33.E 34.D 35.G 36.F 37.B
【导语】本文介绍了五个人的信息和七种生活用品。
33.根据“Alice has long hair. She loves washing her hair every day. After washing it, she will use a kind of machine to dry her hair.”可知,Alice洗过头发之后,会用一种机器吹干头发。选项E“它被用来在湿头发上吹凉风或热风,以便在短时间内将其吹干。它还允许人们制作不同形状和风格的头发。”与之相符。故选E。
34.根据“David is fat. He always stays in bed. But the weather is too hot, he doesn’t feel well. He needs a machine that can make him feel cool.”可知,天气很热,David需要一台能让他感觉凉爽的机器。选项D“它用于改变房间的温度。夏天,你用它来降温。冬天,你用它取暖。”与之相符。故选D。
35.根据“John works very late every day. He often has milk and bread for dinner. But the milk is cold. He wants a machine that can heat the milk quickly.”可知,John想要一台能快速加热牛奶的机器。选项G“它看起来像一个盒子。人们通常用它在短时间内加热各种食物和饮料。很多人非常喜欢它。”与之相符。故选G。
36.根据“Jack is a student. He likes to play games after school. His parents want to know something about him when he studies at school.”可知,Jack喜欢在放学后玩游戏,他的父母想了解他上学时的情况。选项F“它很小。你可以很容易地保存它。你可以打电话给你想说话的人。你还可以向其他人发送消息。它为你提供了许多放松的游戏。”与之相符。故选F。
37.根据“Mary lives in a big family, and she has to cook a lot of food every day. There is a lot of food. She needs a machine that can keep the food fresh.”可知,Mary每天要做很多食物,她需要一台能保持食物新鲜的机器。选项B“它在人们的日常生活中是一种有用的发明。它用于冷却东西,也用于厨房。它能使食物长时间保持新鲜。”与之相符。故选B。
38.believed 39.was 40.think 41.into 42.their 43.popular 44.Although 45.players 46.more 47.look
【导语】本文主要讲述了篮球运动是一项深受人们喜爱的运动项目,详细地介绍了篮球的历史,及其一些规则等。
38.句意:人们相信历史上第一场篮球比赛是在1891年12月21日举行的。结合句意可知,此处考查的是固定结构“It is believed that...”据信。故填believed。
39.句意:篮球是詹姆斯·奈史密斯发明的。分析句子结构可知,主语“basketball”和“invent”之间是被动的关系,要使用被动语态be+ V过去分词。再结合句意可知,此处描述的是过去发生的事,且主语是第三人称单数,be动词用was。故填was。
40.句意:当他还是一名大学教师时,他被要求想出一个可以在冬天玩的游戏。结合句意可知,此处考查固定短语,think of想出,动词短语。再分析句子结构可知,ask to do sth.要求做某事。故填think。
41.句意:奈史密斯博士把他班上的男生分成两队,教他们玩这个新游戏。结合句意可知,divide...into...把……分成……,动词短语。故填into。
42.句意:与此同时,他们需要阻止竞争对手把球投进自己的篮筐。结合句意及句子结构可知,此处的主语是“they”他们,此空表示的是“他们的”their。故填their。
43.句意:在中国,篮球不仅已经成为一项广受欢迎的运动,也已经成为一项广受欢迎的观赏运动。根据下半句“ but it has also become a popular sport to watch.”可知,此处缺少popular受欢迎的。故填popular。
44.句意:虽然美国的NBA比赛最有名,但CBA比赛在中国越来越受欢迎。结合句意可知,前后句意发生了转折,且空位于句首,可用although虽然,尽管,来引导。首字母大写。故填Although。
45.句意:包括中国球员在内的NBA外国球员数量有所增加。根据空后“including Chinese players”可知,此处表示的是外国球员,player球员,可数名词,前面无不定冠词修饰,要使用复数形式。故填players。
46.句意:CBA也有越来越多的外国球员。结合句意可知,此处考查的是固定结构more and more越来越……。故填more。
47.句意:许多年轻人都崇拜这些篮球英雄,并想成为他们那样的人。根据后半句“...want to become like them.”可知,这些年轻人是崇拜他们。look up to崇拜,仰慕。动词短语。根据后半句“want”用了原形,可知此句是一般现在时。故填look。
48.C 49.B 50.G 51.F 52.D
【分析】文章大意:本文是简和另一个人的对话。由简问另一个人“番茄”是什么意思,而引出了对于外来词的讨论。并深入讨论了一些关于“西红柿”问题。
48.根据下文It's another way of calling tomatoes. 它是西红柿的另外一种叫法。可知此处问的是:“番茄”是什么意思?故答案选C。
49.联系上文The word fan as well as hu means something from a foreign country.“番”和“胡”意味着来自外国。以及下文Yes.It came to China in the 13th century.是的,它13世纪来到了中国。
可知此横线处是关于胡萝卜的疑问:那么胡萝卜也是来自外国的,对吗?故答案选B。
50.根据上下文语境可知,此处紧接着上一句仍然是关于胡萝卜的,意为:但是现在我们通常称它们为carrot。故答案选G。
51.根据下文Chinese people used to think them poisonous.中国人过去认为它们有毒,推知他们都不敢吃;可知这里是说:但那时中国人不吃西红柿。故答案选F。
52.联系上文可知:中国人在17世纪不吃西红柿,它们被作为一种盆栽种植,因为人们认为它们是有毒的;结合下文And when they began eating them at table, they fell in love with the nice taste.当它们开始在餐桌上吃的时候,他们爱上了它的美味;可知此处是说:欧洲人起初也不敢吃西红柿。故答案选D。
53. Small inventions changed
【详解】根据汉语提示可知,前两空意为“小发明”,small inventions“小发明”,在引号中位于句首,首字母大写;第三空意为“改变”,change“改变”,根据语境,应该用一般过去时,说明已经发生的事。故填Small;inventions;changed。
54. such invention
【详解】根据中英文对照可知,空①缺少“如此”,用such表示;空②缺少“发明”,用名词invention表示,结合空前的a可知,此处用名词单数形式。故填such;invention。
55. Think about it’s used
【详解】think about“想想”,句子为祈使句,用动词原形,“它在我们日常生活中的使用频率”,换句话说是“它在我们日常生活中被多久使用一次”,因此在how often引导的宾语从句中应用一般现在时的被动语态,主语为it,be动词应用is,缩写成it’s,use“使用”的过去分词为used。故填Think;about;it’s;used。
56. do seem to
【详解】根据汉语提示可知,第一空应填do“确实”,放在动词前起强调作用;seem“似乎”,seem to do“似乎做……”,所以后两空填seem to。故填do;seem;to。
57. were listed
【详解】根据中英文对照可知,空处缺少“被列在”,时态为一般过去时,应用一般过去时的被动语态,主语为复数形式,被动语态结构为were+done,动词list“列出”的过去分词为listed。故填were;listed。
58.例文
There are many inventions that have caused great changes in the world. Here’s a short introduction.
For example, the digital camera was invented by Steven J. Sasson in 1975, and it’s used for taking photos. The telephone was invented by Alexander Bell in 1876. It’s used for communication. As for the train, it was invented by George Stephenson. Now the train is one of the most important means of transportation all over the world. Many people take the train to go traveling or move from place to place every day.
These inventions are so important and great. They either help us in our life or bring us pleasure. So we should work hard and try to invent more useful things.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:本文应使用“一般过去时”和“一般现在时”为主;
③提示:写作要点应注意题干给出的“介绍一些历史上的重大发明”并适当补充,使文章内容充实。
[写作步骤]
第一步,介绍世界上有很多重要的发明;
第二步,根据题干表格的要点,详细介绍表格中提到的发明的相关信息;
第三步,再次点明这些发明的重要性并收尾。
[亮点词汇]
①all over the world全世界
②work hard努力工作
[高分句型]
①There are many inventions that have caused great changes in the world.(there be句型,定语从句)
②Here’s a short introduction.(倒装句)
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)