【单元考点培优】Unit 7 Protect the Earth 考点16:阅读理解-判断-2025-2026学年牛津译林版六年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

文档属性

名称 【单元考点培优】Unit 7 Protect the Earth 考点16:阅读理解-判断-2025-2026学年牛津译林版六年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)
格式 docx
文件大小 152.6KB
资源类型 试卷
版本资源 牛津译林版
科目 英语
更新时间 2025-11-21 16:46:24

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年牛津译林版六年级英语上册核心考点精练
Unit 7 Protect the Earth
考点16:阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读材料,判断下列句子与材料内容是(T)否(F)相符。
NO PLASTIC BAGS!
Protect the Earth
Starting from September, Sam’s Club will not give you any plastic bags. You should bring your own bags when you shop.
You can buy our recyclable (可再循环的) bags. It’s 5 yuan each. Remember(记住) to bring your own bags when you shop at Sam’s Club next time! If you bring your own bags, we can give you a 5% discount(折扣).
1.We should bring our own bags to buy things at Sam’s Club from August. ( )
2.It’s an invitation(邀请函) from Sam’s Club. ( )
3.To protect the Earth, Sam’s Club won’t give any plastic bags. ( )
4.We should pay fifteen yuan for three recyclable bags. ( )
5.Many sea animals die because they eat plastic bags. ( )
阅读下面短文,判断正(T)误(F)。
It’s March 12th. It’s Tree Planting Day. There are many people on the hill. They’re planting trees. Because plants are very important (重要的) to people. They can make food from air, water and sunlight. Animals and people can get food from plants. Without plants, life will not go on. Plants can make air clean. They can keep the water from flowing away (流失). And they can stop the wind from blowing up sand and earth.
But some people are cutting down many trees. This brings about floods (洪水) and sandstorms (沙尘暴). Today more people know plants are important. They will plant more trees and plants. They will do their best (尽力) to make our country beautiful.
6.Tree Planting Day is on the twentieth of March. ( )
7.Plants can make food from air, water and sunlight. ( )
8.Without plants, life will go on. ( )
阅读短文,判断下列句子的正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
We can’t live without water, but now the water was polluted. It is the big problem. So we must find a way to work this problem out. Water is an important resource. In our daily life, we often leave the tap on after cleaning hands. Sometimes we litter in the river, so the water was polluted by us. I think we should save water. Don’t let the last drop of water on Earth become our last tear.
9.This passage is about the air pollution. ( )
10.We often forget to turn off the tap after cleaning hands. ( )
11.Water pollution is not the big problem now. ( )
12.We shouldn’t care about the water pollution. ( )
13.If we go on wasting water, there will be no water at last. ( )
阅读短文,判断下列句子是(T)否(F)与短文相符。
What is recycling It is to reuse everything that can be used again. Recycling is good for our Earth. How do we do this Here are some suggestions (建议):
★1. If (如果) you bring your own bags with you to the shops, you won’t need to use the bags of the shops. This will save bags before they need to be recycled.
★2. Don’t buy things that can be used only once. For example, you should use glass cups instead of (代替) paper cups.
★3. Dress warmly in the cold season (季节) and use less heat. Dress in cool clothes during the warm season and reduce (减少) the use of air conditioners (空调).
★4. Don’t leave the fridge door open for a long time!
14.Recycling is bad for our Earth. ( )
15.Here are three suggestions about recycling. ( )
16.You should use the bags of the shops. ( )
17.We should use glass cups instead of paper cups. ( )
18.Don’t leave the fridge door open for a long time! ( )
阅读以下内容判断正误,正确的用 “T” 表示,错误的用 “F” 表示。
Look at this blue Earth. This is our home. There are plains, mountains, rivers, lakes and oceans on our Earth. There are all kinds of trees, flowers and grass on our Earth. There are all kinds of wild animals living together with us. Don’t you want to keep our Earth beautiful But sometimes we do bad things to it. We waste too much water. We cut down too many trees. We hunt too many wild animals for our food or clothes … We shouldn’t do these things. We should save our Earth, because we have only one Earth.
19.There are only people living on the Earth. ( )
20.Sometimes we do bad things to our Earth. ( )
21.We hunt too many wild animals. ( )
22.We shouldn’t waste too much water. ( )
23.We have only one Earth. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
People make old things into new things. This is called recycling. People can recycle only some materials(材料)—paper, plastic, clothes, computers, mobile phones and metal(金属). But food cannot be recycled.
How do students recycle at school Students make recycling boxes to collect cans(金属罐), paper, plastic bottles and bags. They try to use recycled things. They usually use plastic bottles to make toys. They use waste paper to make boxes…
Recycling is good for the environment. It is also good for our health. Let’s start from now on!
24.Recycling is to make new things into old things. ( )
25.Paper, plastic and food can be recycled. ( )
26.Students use recycled things to make some other things. ( )
27.To protect the environment, we should try to recycle. ( )
28.The best title of the passage is “No recycling”. ( )
Green Week ◆Date: June 7th-12th, 2021 (Mon.-Sat.) ◆Time: 7:30 a.m.-3:30 p.m. (Mon.-Fri.) 8:30 a.m.-1:00 p.m. (Sat.) ◆Place: School playground (put the old clothes into the collection box) ◆Who gets the old clothes Poor children in China. ◆When to send the clothes June 20th, 2021. ◆Tips: Students in Grade 6 can help pack old clothes in the school hall. Give your name to Miss Chen in the school off before May 27th, 2021.
29.This is a storybook. ( )
30.At 7:30 a.m. on Saturday, students can put old things in the collection box. ( )
31.The collection box is in the school playground. ( )
32.Students can put socks in the collection box. ( )
33.Students in Grade 5 can help pack the old clothes. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
“Life blood”of our Earth
Water is the “life blood” of our Earth. It has no colour or smell. Water is everywhere around us. It is also in the air. It runs through mountains and valleys. It forms rivers, lakes and oceans.
Nature(大自然) has a great water system. Rain water goes to lakes and rivers. It runs into the oceans. At the mouths of the rivers, fresh water joins the salt water of the ocean. Water help to keep plants alive and let them grow. People and other animals need water to live. We drink water and use it to do many things, such as washing dirty things.
It is important(重要的) to take care of Earth’s water, keeping waste and rubbish away from water, keeping it from becoming dirty and smelly. Polluted water is dirty, it makes people, plants and animals sick. Do you want to drink and play in dirty water
People have to protect the Earth and work with nature.
34.Clean water has no colour or smell. ( )
35.Most of the water in lakes and rivers comes from rain. ( )
36.Some animals don’t need water to grow. ( )
37.People, plants and animals can drink a lot of dirty water. ( )
38.It’s important for us to work with nature. ( )
Forests are important to people and animals. They give food and shelters(居所) to animals. If there are no trees, animals will have no food or shelters. They will be dead. We get many things from forests. We get food from trees. Wood is useful for making paper. All the things we get from forests are important in our daily life. We can’t live without(没有) forests. We should protect forests.
39.Forests are important to us. ( )
40.Animals will be dead without trees. ( )
41.Trees only give food to animals. ( )
42.Wood is useful for making paper. ( )
43.Everything we use in our daily life comes from forests. ( )
阅读海报,判断正误,与海报意思相符的写“T”,不相符的写“F”。
There are some easy things you can do to protect the environment. Plant flowers, grass or trees. Put rubbish in the bin. Turn off the lights, TVs when you leave (离开) the room. Turn off the tap (水龙头) when you brush your teeth. You can save some water. Give your old books and magazines to a library. Give your old clothes to poor children. Don’t pour dirty water into the rivers or the lakes nearby. If everyone does this, the world will become more beautiful.
44.There are six ways to protect the environment in this poster. ( )
45.We can give old books to a library to save paper. ( )
46.We can turn off the lights to save water. ( )
47.We can pour dirty water into the lake. ( )
48.The main idea (主要意思) of this poster is how to save water. ( )
The Earth is our only home in the universe (宇宙). If we don’t protect it from now on, we will have nowhere to go when the environment is ruined (毁坏). Look at what we have done to our Mother Earth. We produce so much exhaust gas (废气) that our Earth is no longer clear and healthy.
All of us must do something to protect our Earth. For example, we can take a bus instead of driving a private car, and use goods that are made of recycled materials (材料).
49.The Earth is our only home in the universe. ( )
50.All of us mustn’t do something to protect our Earth. ( )
51.We can take a bus instead of driving a private car. ( )
52.If we don’t protect the Earth from now on, we will have nowhere to go when the environment is ruined (毁坏). ( )
In the past, there were a lot of pandas, but now there are only about one thousand six hundred pandas in the wild. Pandas live in China only.
It s difficult for people to see pandas in the wild. If you want to see pandas, you have to go to the zoo. Most people like pandas because they are so lovely. Pandas like eating bamboo best, but they eat fruit too. In 1972, two pandas were sent to Japan. In one month, more than 1000 thousand people went to see them. People had to wait in a long time to have a look at them.
53.There are a lot of pandas in the wild now. ( )
54.People can see pandas in the 1960s in Japan. ( )
55.We can see pandas at the zoo. ( )
56.Pandas don t eat fruit but they like bamboo best. ( )
57.People in Japan like pandas too. ( )
It was the National Day. During (在……期间) this long holiday, Wang Bing did many things. In the morning, he went to the zoo with his parents. He found there were many birds, tigers, monkeys and elephants, etc (等). When Wang Bing threw (扔) bananas to monkeys, they became (变得) very excited.
In the afternoon, they visited his grandparents. They were very happy to see each other. Wang Bing’s father watched TV when (当……的时候) grandpa showed some old photos to Wang Bing. They said much about past time (过去). Wang Bing’s mother and grandma cooked nice food for them. In the evening, they had a big dinner.
58.Today is the National Day. ( )
59.Wang Bing went to the zoo with his friends. ( )
60.Wang Bing’s father watched TV in the afternoon. ( )
61.Grandpa showed some old photos to Wang Bing. ( )
62.They had a lot of fun. ( )
Water is very important to people. We must drink water every day. We can’t live without (没有) water. Water is everywhere around us. At home, we use water to wash clothes and the dishes, to cook meals, to clean the cars, to water flowers, to make drinks, to have a bath and so on. At work, people use water to put out fires, to grow vegetables, to make things in factories and so on. We can also swim on the earth. Water is important to us, isn’t it However, there isn’t much fresh water (淡水) on the earth. It’s very valuable (有价值的), so we must save it.
63.We can live without water. ( )
64.We use water to clean the cars and water flowers. ( )
65.Water is everywhere around us. ( )
66.We should save water and we can’t waste it. ( )
67.There is much fresh water on the earth. ( )
One day mother looks at Jack’s trousers and says, “Look at your trousers. How dirty they are! You must clean them.” “But I cleaned them only yesterday,” says the boy. “They are dirty now. You must clean them again.” “I don’t want to clean them today. If I clean them today, they will be dirty again tomorrow.” “All right. Don’t do it then.” Jack’s mother says.
In the afternoon, Jack comes back from school. He is very hungry. He asks his mother something to eat. “You have breakfast in the morning and you have lunch at school, Jack,” his mother says. “But I’m hungry again,” Jack says. “Oh, hungry again But if I give something to eat today, you will be hungry again tomorrow.”
68.Jack’s trousers are dirty. ( )
69.Jack cleans his trousers. ( )
70.After school, Jack comes back from school. ( )
71.Jack asks his father something to eat. ( )
72.Jack is very hungry. ( )
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.F 2.F 3.T 4.F 5.T
【导语】本文主要描述了山姆会员店保护环境的措施。
1.句意:从八月份开始,我们就应该带自己的包去山姆会员店买东西了。根据原文“Starting from September, Sam’s Club will not give you any plastic bags.”可知九月开始需要自己带购物袋,句子不符合原文,故答案为F。
2.句意: 这是来自山姆会员店的邀请函。 根据原文“NO PLASTIC BAGS!”可知文章描述的是山姆会员店建议使用环保购物袋,句子不符合原文,故答案为F。
3.句意:为了保护地球,山姆会员店不会赠送任何塑料袋。根据原文“Starting from September, Sam’s Club will not give you any plastic bags.”可知句子符合原文,故答案为T。
4.句意: 我们应该付十五元钱买三个环保袋。 根据原文“It’s 5 yuan each.”和“Buy 2 bags and get the third one for free(免费)”可知环保袋买2送一,花费10元,句子不符合原文,故答案为F。
5.句意:许多海洋动物因为吃了塑料袋而死亡。根据原文“Many sea animals die(死) every year because they eat plastic bags.”可知句子符合原文,故答案为T。
6.F 7.T 8.F
【导语】本文主要描述了植树节和人们种树的意义。
6.句意:植树节是三月二十号。根据原文“It’s March 12th. It’s Tree Planting Day.”可知植树节是3月12日,句子不符合原文,故答案为F。
7.句意:植物可以利用空气、水和阳光制造食物。根据原文“ They can make food from air, water and sunlight.”可知句子符合原文,故答案为T。
8.句意:没有植物,生命仍将继续。根据原文“Without plants, life will not go on.”可知没有植物,就没有生命,句子不符合原文,故答案为F。
9.F 10.T 11.F 12.F 13.T
【导语】本文主要介绍应该节约用水。
9.句意:这篇文章是关于空气污染的。根据“We can’t live without water, but now the water was polluted.”可知是关于水污染的,故答案为F。
10.句意:我们常常洗完手后忘记关掉水龙头。根据“we often leave the tap on after cleaning hands.”可知我们常常洗完手后忘记关水龙头,故答案为T。
11.句意:水污染现在不是大问题。根据“We can’t live without water, but now the water was polluted. It is the big problem.”可知水污染是个大问题,故答案为F。
12.句意:我们不应该关心水污染。根据“Water is an important resource.”可知水是一种重要的资源,我们应该关心水污染,故答案为F。
13.句意:如果我们继续浪费水,最后就没有水了。根据“Don’t let the last drop of water on Earth become our last tear.”可知我们继续浪费水,最后就没有水了,故答案为T。
14.F 15.F 16.F 17.T 18.T
【导语】本文主要是对回收利用的几点建议。
14.句意:回收利用对我们的地球有害。由文中“Recycling is good for our Earth. 回收利用对我们的地球有好处。”可知句子与原文不符,故答案为F。
15.句意:这里有三条关于回收利用的建议。由文中内容可知共有四条建议,句子与原文不符,故答案为F。
16.句意:你应该用商店的袋子。由文中“If (如果) you bring your own bags with you to the shops, you won’t need to use the bags of the shops. 如果你带着自己的袋子去商店,你就不需要使用商店的袋子。”可知句子与原文不符,故答案为F。
17.句意:我们应该用玻璃杯代替纸杯。由文中“For example, you should use glass cups instead of (代替) paper cups. 例如,你应该使用玻璃杯代替纸杯。”可知句子与原文相符,故答案为T。
18.句意:不要让冰箱门开太久。由文中“Don’t leave the fridge door open for a long time! 不要让冰箱门开太久。”可知句子与原文相符,故答案为T。
19.F 20.T 21.T 22.T 23.T
【导语】本文主要介绍了地球的多样生态,指出人类有时会对地球做坏事,并强调我们应节约资源、保护地球。
19.句意:地球上只住着人类。根据文中句子“There are all kinds of wild animals living together with us.”可知还有各种各样的野生动物和我们生活在一起。句子和短文内容不符,故答案为F。
20.句意:有时我们会对地球做坏事。根据文中句子“But sometimes we do bad things to it.”可知有时我们会对地球做不好的事。句子与短文内容相符,故答案为T。
21.句意:我们捕猎了太多野生动物。根据文中句子“We hunt too many wild animals for our food or clothes...”可知我们捕猎了过多的野生动物。句子与短文内容相符,故答案为T。
22.句意:我们不应该浪费太多水。根据文中句子“We waste too much water.”可知我们浪费了大量的水,随后又说“We shouldn’t do these things.”,意味着我们不应该这样做,即不应该浪费太多水。句子与短文内容相符,故答案为T。
23.句意:我们只有一个地球。根据文中句子“We should save our Earth, because we have only one Earth.”可知我们应当拯救地球,因为我们只有一个地球。句子与短文内容相符,故答案为T。
24.F 25.F 26.T 27.T 28.F
【导语】本文讲述了我们为了保护环境,要做好回收工作。
24.句意:回收就是把新东西变成旧东西。根据“People make old things into new things. This is called recycling. ”可知回收是把旧东西变成新东西。故答案为F。
25.句意:纸张、塑料和食物都可以回收利用。根据“People can recycle only some materials(材料)—paper, plastic, clothes, computers, mobile phones and metal(金属). But food cannot be recycled.”可是食物不能回收。故答案为F。
26.句意:学生们用回收的东西做一些其他的东西。根据“They usually use plastic bottles to make toys. They use waste paper to make boxes…”可知题干描述正确,故答案为T。
27.句意:为了保护环境,我们应该尽量回收利用。根据“Recycling is good for the environment. ”可知题干描述正确,故答案为T。
28.句意:这篇文章最好的标题是“不回收”。本文主要讲的是为了保护环境而回收。故答案为F。
29.F 30.F 31.T 32.F 33.F
【导语】本文是关于捐赠旧衣服的绿色周的公告。
29.句意:这是一本故事书。根据文章内容可知,这是一篇关于绿色周的公告,故答案为F。
30.句意:星期六上午七点半,学生可以把旧东西放入募捐箱里。根据Time: 8:30 a.m.-1:00 p.m. (Sat.)可知星期六捐赠时间为早上八点半开始,故答案为F。
31.句意:募捐箱在学校操场上。根据Place: School playground (put the old clothes into the collection box)可推断募捐箱在学校操场上,故答案为T。
32.句意:学生可以把袜子放入募捐箱。根据Place: School playground (put the old clothes into the collection box)可知应将旧衣服放进募捐箱,故答案为F。
33.句意:五年级学生可以帮忙打包旧衣服。根据Students in Grade 6 can help pack old clothes in the school hall.可知六年级学生可以帮忙打包旧衣服,故答案为F。
34.T 35.T 36.F 37.F 38.T
【导语】本文主要介绍了地球的水以及保护水的重要性。
34.句意:干净的水没有颜色和味道。根据“Water is the “life blood” of our Earth. It has no colour or smell.”可知水没有颜色和味道,句子和短文内容相符,故答案为T。
35.句意:在湖和河里的大部分水来自雨。根据“Rain water goes to lakes and rivers. It runs into the oceans.”可知雨进入湖和河,流进海洋,也就是湖和河里的大部分水来自雨。句子和短文内容相符,故答案为T。
36.句意:一些动物不需要水生长。根据“People and other animals need water to live.”可知人和动物需要水生活,句子和短文内容不符,故答案为F。
37.句意:人,植物和动物可以喝大量的脏水。根据“Polluted water is dirty, it makes people, plants and animals sick.”可知污染的水是脏的,它使人,植物和动物生病,故人,植物和动物不可以喝大量的脏水。句子和短文内容不符,故答案为F。
38.句意:对于我们来说,和大自然共处是重要的。根据“People have to protect the Earth and work with nature.”可知人类必须保护地球并且和大自然共处。句子和短文内容相符,故答案为T。
39.T 40.T 41.F 42.T 43.F
【导语】本文介绍的是森林的重要性。
39.句意:森林对于我们很重要。根据文章“Forests are important to people and animals. ”得知森林对于我们很重要。句意与原文意思相符,故答案为T。
40.句意:没有树动物将会死。根据文章“ If there are no trees, animals will have no food or shelters. They will be dead. ”得知如果没有树,动物就会死。句意与原文意思相符,故答案为T。
41.句意:树只给动物提供食物。根据文章“They give food and shelters(居所) to animals. ”得知树给植物提供食物和住所。句意与原文意思不符,故答案为F。
42.句意:木材用于造纸。根据文章“Wood is useful for making paper.”得知木材用于造纸。句意与原文意思相符,故答案为T。
43.句意:我们日常生活中使用的一切都来自森林。根据文章“All the things we get from forests are important in our daily life. ”得知我们从森林中得到的一切在我们的日常生活中都很重要。句意与原文意思不符,故答案为F。
44.F 45.T 46.F 47.F 48.F
【解析】【.导语】
本海报介绍保护坏境你能做的几个方面。
44.句意:在这篇文章中有六种保护环境的方法。根据海报内容,可知海报中提到的有7种方法,句意与短文不符,故答案为F。
45.句意:我们可以把旧书捐给图书馆以节省纸张。根据海报中“Give your old books and magazines to a library.”,可知可以将旧书捐给图书馆,这样可以节省纸张,句意与海报相符,故答案为T。
46.句意:我们可以关灯来节约水。根据“Turn off the tap (水龙头) when you brush your teeth. You can save some water.”,可知关水龙头才能节约水,关灯是省电,句意与短文不符,故答案为F。
47.句意:我们可以将脏水倒进湖里。根据“Don’t pour dirty water into the rivers or the lakes nearby.”,可知是不能将脏水倒进河里或者湖里,句意与短文不符,故答案为F。
48.句意:海报的主要内容是怎样节约水。根据海报内容,可知海报主要讲保护环境的方式,句意与短文不符,故答案为F。
49.T 50.F 51.T 52.T
【导语】本文是关于环境保护的。
49.句意:地球是我们在宇宙中唯一的家园。根据The Earth is our only home in the universe (宇宙).,可知题干描述正确,故答案为T。
50.句意:我们所有人都不能做些什么来保护我们的地球。根据All of us must do something to protect our Earth.,可知我们所有人都必须做些什么来保护我们的地球,故答案为F。
51.句意:我们可以坐公共汽车而不是开私家车。根据For example, we can take a bus instead of driving a private car, and use goods that are made of recycled materials (材料).,可知题干描述正确,故答案为T。
52.句意:如果我们从现在起不保护地球,当环境遭到破坏时,我们将无处可去。根据If we don’t protect it from now on, we will have nowhere to go when the environment is ruined (毁坏).,可知题干描述正确,故答案为T。
53.F 54.F 55.T 56.T 57.T
【分析】本文讲述了熊猫在过去和现在数量的对比,它们的习性和饮食等。
53.题干句意:现在在自然环境中有很多熊猫。根据In the past, there were a lot of pandas, but now there are only about one thousand six hundred pandas in the wild. 可知自然环境中只有大约一千六百只熊猫了。故题干错误,故答案为F。
54.题干句意:在二十世纪六十年代在日本人们能看到熊猫。根据 In 1972, two pandas were sent to Japan.可知是二十世纪七十年代,两只熊猫被送往日本。故题干错误,故答案为F。
55.题干句意:我们在动物园里能看到熊猫。根据If you want to see pandas, you have to go to the zoo.可知题干正确,故答案为T。
56.题干句意:熊猫不吃水果但是它们最喜欢竹子。根据Pandas like eating bamboo best, but they eat fruit too. 可知题干正确,故答案为T。
57.题干句意:日本的熊猫也喜欢竹子。根据Pandas like eating bamboo best, but they eat fruit too. 可知题干正确,故答案为T。
58.T 59.F 60.T 61.T 62.T
【分析】本篇文章介绍了王兵及家人在国庆节的情况。
58.句意:今天是国庆节。根据文章It was the National Day. 得知是国庆节。句意与文章意思相符合,故答案为T。
59.句意:王兵和朋友们去了动物园。根据文章 In the morning, he went to the zoo with his parents. 得知王兵是和他父母去了动物园。句意与原文意思不相符合,故答案为F。
60.句意:王兵的父亲下午看电视了。根据文章Wang Bing’s father watched TV when (当……的时候) grandpa showed some old photos to Wang Bing. 得知王兵的父亲看电视了。句意与原文意思相符合,故答案为T。
61.句意:祖父拿了些旧照片给王兵看。根据文章Wang Bing’s father watched TV when (当……的时候) grandpa showed some old photos to Wang Bing. 得知王兵的爷爷拿了些旧照片给王兵看。句意与原文意思相符合,故答案为T。
62.句意:他们玩得很开心。通读全文可知他们玩得很开心。句意与原文意思相符合,故答案为T。
63.F 64.T 65.T 66.T 67.F
【导语】本文讲述了水的用途,水的重要性以及呼吁人们节约用水。
63.句意:没有水我们可以生存。根据We can’t live without water. 没有水我们不能生存。可知题干与原文不相符,故答案为F。
64.句意:我们用水洗汽车和浇花。根据At home, we use water to wash clothes and the dishes, to cook meals, to clean the cars, to water flowers, to make drinks, to have a bath and so on. 在家里,我们用水洗衣服、洗碗、做饭、洗车、浇花、做饮料、洗澡等等。可知题干与原文相符,故答案为T。
65.句意:水无处不在。根据Water is everywhere around us. 水无处不在。可知题干与原文相符,故答案为T。
66.句意:我们应该节约用水,不能浪费。根据It’s very valuable, so we must save it.它是很宝贵的,所以我们必须节约水。可知题干与原文相符,故答案为T。
67.句意:地球上有很多淡水。根据However, there isn’t much fresh water on the earth. 然而,地球上没有很多水。可知题干与原文不相符,故答案为F。
68.T 69.F 70.F 71.F 72.T
【分析】该篇主要讲述了杰克的妈妈用一天要吃三顿饭的道理,来告诉杰克每天都要搞好个人卫生的故事。
68.句意:杰克的裤子脏了。根据They are dirty now. You must clean them again.可知该句是正确的,故答案为T。
69.句意:杰克洗了他的裤子。根据I don’t want to clean them today. If I clean them today, they will be dirty again tomorrow.可知杰克没洗他的裤子,故答案为F。
70.句意:放学后,杰克放学回来。根据In the afternoon, Jack comes back from school.可知下午,杰克放学回来,故答案为F。
71.句意:杰克问他爸爸要吃的。根据He is very hungry. He asks his mother something to eat.可知杰克问他妈妈要吃的,故答案为F。
72.句意:杰克很饿。根据But I’m hungry again.可知该句是正确的,故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)