/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年人教PEP版六年级英语上册核心考点精练
Unit 6 How do you feel?
考点21:阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读对话,判断正(T)误(F)。
Ken: Hi, Tom. Today is Sunday. Can you go to the zoo with me
Tom: I’d love to. But my sister is ill.
Ken: What’s wrong
Tom: She has a bad cold. I have to look after her.
Ken: I’m sorry to hear that. How does your sister feel now
Tom: Not well. I’m going to take her to the hospital.
Ken: I hope your sister will be better soon. We can go together next time.
Tom: OK.
1.Today is Saturday. ( )
2.Ken wants to go to the zoo today. ( )
3.Tom is ill. ( )
4.Tom is going to the hospital. ( )
5.Tom and Ken can’t go to the zoo today. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Sarah is a little girl. She is four. Today her mother takes her to see her grandma. Her grandma’s home is very far. So they go there by bus. There are only twenty people on the bus. They are all sitting on their seats. Sarah is very happy. She runs on the bus. Her mother is angry and asks, “Why do you run on the bus ” “I want to see grandma so much and I want the bus to go faster.” Sarah answers.
6.Sarah and her mother are on a visit to see their doctor. ( )
7.It’s near from their home to grandma’s home, so they usually walk there. ( )
8.There are thirty people on the bus. ( )
9.Sarah is running on the bus so her mother is angry with her. ( )
10.Sarah wants to see her grandma very much. ( )
阅读对话,判断正(T)误(F)。
Doctor: How do you feel
Monkey: I feel cold and I have a headache (头疼).
Doctor: Let me have a look. You have a cold (感冒).
Monkey: What should I do
Doctor: You should take some medicine (吃药) and have a rest. You will feel better.
Monkey: Thank you.
Doctor: Next one, please. What’s wrong with you
Dog: My leg hurts.
Doctor: Don’t worry. Let me help you.
11.The monkey has a cold. ( )
12.The doctor has a headache. ( )
13.The monkey should have a rest. ( )
14.The dog’s leg hurts. ( )
15.The dog will help the doctor. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
A cat and a mouse
A cat is sleeping in his basket. A mouse sees the cat’s food. The mouse is hungry, so he eats the food. The cat wakes up and sees the mouse. The mouse is afraid and he runs away. The mouse climbs onto a door. The cat is too fat. He can’t climb onto the door. The mouse jumps off the door and runs away again. The cat is tired. He can’t catch the mouse. The mouse goes back to his hole (洞). He is happy, but the cat is angry.
16.The mouse is afraid of the cat. ( )
17.The mouse can climb onto the door. ( )
18.The cat can climb onto the door. ( )
19.The cat can catch the mouse. ( )
20.The mouse is happy but the cat is angry. ( )
根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
One day, a rich old businessman in a small town meets a factory worker, a coach and a fisherman. He gives them three seeds and says, “Bring me the flowers in three months. The man with the most beautiful flower can have my money!” After three months, the factory worker brings a big red flower. The coach brings a small purple flower. But the poor fisherman brings nothing. He is very sad. “I don’t know why!” he says. “I watered it every day.” “You are honest!” The businessman says. “The seeds are bad and will never sprout! The money is yours.” The fisherman is happy. The other two men feel ashamed and sad.
21.The old businessman is rich. ( )
22.The fisherman brings the most beautiful flowers. ( )
23.They are honest. ( )
24.The fisherman brings nothing. ( )
25.The seeds are bad and will never sprout! ( )
阅读短文,判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
It’s sunny today. We don’t go to school. We are going on a picnic in the park now. Some of my classmates(同班同学) are singing and dancing near a lake. They are happy. Lily is reading a sad story under the tree. She is sad. Amy hurt(使受伤) her arm. She should see a doctor. Miss White is worried. But Amy says she is OK. Jim is playing football in front of the tree. The ball hits(击中) Lily. Lily is angry with him. John asks Lily to take a deep breath and count to ten. Then she won’t be so angry.
26.The children(孩子们) are at school now. ( )
27.Some of my classmates are singing and dancing. They are happy. ( )
28.Lily is playing football in front of the tree. ( )
29.Amy hurts her arm. Miss White is worried about her. ( )
30.John is very angry with Jim. ( )
Teacher: How are you, Mary You look sad today.
Mary: Yes, I am unhappy. I failed (不及格) the English test.
Teacher: It doesn’t matter. Try your best. You’ll be better next time.
Mary: Thank you. I will. Look! Tom is coming!
Teacher: How are you, Tom You look so excited.
Tom : Right! Class 4 won the football match.
Teacher and Mary: We’re glad to hear that.
31.Mary is sad. ( )
32.Mary didn’t pass (通过) the maths test. ( )
33.Tom looks so tired. ( )
34.Class 4 won the basketball match. ( )
35.The teacher and Mary are glad to hear the good news. ( )
Do you know Tom and Jerry It's a cartoon about a cat and a mouse. Tom is a cat. Jerry is a clever mouse. Jerry is very happy every day. But Tom is very angry with him. He wants to catch(抓住) Jerry. But Jerry isn't afraid of him. Sometimes, they play games together.
36.The cartoon's name is Tom and Jerry. ( )
37.The mouse is very happy every day. ( )
38.The cat is very clever. ( )
39.Jerry isn't afraid of Tom. ( )
40.Tom and Jerry never(从不) play games together. ( )
It is a sunny morning. Robin is going to sit on the grass when he hears, “Wait!” It is a little ant. He is afraid. “Please don’t sit on me. One day I can help you.” “Don’t worry, little ant. I won’t sit on you.” says Robin. The next day, it is raining. Robin is in the park. He is stuck in the mud. He is worried. Then he hears, “Let us help you!” It’s the ant and all of his friends. They are strong. They pull Robin out of the mud. Everyone is happy!
41.It is a sunny afternoon. ( )
42.Robin sits on the grass, the ant is afraid. ( )
43.Robin sits on the ant. ( )
44.Robin is stuck in the mud, the ant and his friends help him. ( )
45.In the end, everyone is not happy. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Ben has a good time today. He is good at English. And he does well in his English test. He gets an A grade. He is very happy the whole morning. There is a football match between Class 1 and his class in the afternoon. Ben scores a goal in the second half. It makes his class win. Ben and his classmates are so happy. They laugh and shout for a long time. In the evening, he doesn’t feel well. He is ill. He has to go to bed early after taking some medicine.
46.Ben isn’t good at English. ( )
47.Ben is very happy the whole morning, because he gets an A grade. ( )
48.Ben’s class has a basketball match with Class 1. ( )
49.Class 1 wins the match. ( )
50.Ben has to go to bed early after taking some medicine. ( )
One day, a young man goes to see a doctor. The man looks tall and strong but tired. He can’t sleep well every night. He is very worried. The doctor examines (检查) him carefully.
But there is nothing wrong (没什么毛病) with him. The doctor says, “Don’t worry. You can count to ten again and again. Keep doing. You can fall asleep (入睡).”
After a few days, the young man comes to see the doctor again. He looks a little angry. “Doctor, it doesn’t work.” he says, “I count every night. But every time (每次) I count to eight, I jump from the bed.”
“But why ” the doctor asks.
The young man answers, “I am a boxer (拳击手).”
51.The young man works in a hospital. ( )
52.The young man is short and thin. ( )
53.The young man is worried because he can’t sleep well. ( )
54.The young man is a little angry when he sees the doctor again. ( )
55.The doctor’s advice (建议) is good for (对……有好处) the young man. ( )
Today is Children’s Day. Amy is going to have a picnic with her parents. She is so happy. But it rains in the morning, so they can't go out. Amy is angry about the rain. She reads magazines on the sofa, but there aren't new ones. She feels bored. How do Amy's parents feel They are sad, because Amy is not happy. They take out the food for the picnic and say, "Come here, Amy. Let's have a picnic at home!" Amy is happy now. The family has a happy picnic at home.
56.Today is Teachers' Day. ( )
57.It's a rainy day. ( )
58.Amy is not happy because she can't go out to have a picnic. ( )
59.Amy's parents have a picnic for her at home. ( )
60.At last Amy doesn't feel happy. ( )
Alice is my new friend. She lives in Australia. She likes reading. Her father works in a school. He is a teacher. He goes to work by bus. Her mother is a nurse. She works in a hospital. She goes to work by car.
Alice and her sister are twins. They look the same, but they are very different. Every morning, Alice goes to school by bike, but Ann goes to school on foot. Every evening, Alice reads books. She likes reading. Her sister Ann watches cartoons on TV.
61.Alice and Ann look the same. ( )
62.Ann likes reading books. ( )
63.Her father goes to work by bike. ( )
64.Alice goes to school by bike. ( )
65.Her mother goes to work by bus. ( )
It's a fine Saturday morning. My friend Lily and I are going to fly kites in a park. We will have a good time. But Tina is sad. Her grandparents are going back to the farm. Sam is worried because his grandma is ill. Jack is going to learn swimming. But he is so afraid of water.
66.It’s Sunday today. ( )
67.My friend Lily and I are happy. ( )
68.Tina’s grandparents live on a farm. ( )
69.Sam is happy. ( )
70.Jack is afraid of water. ( )
It's cold in winter. Many people don't feel well. They have to see a doctor, so there are many people in the doctor' s waiting room(候诊室). An old man is the first in a line(排). He is near the doctor's door. A young man comes into the waiting room and walks quickly to the doctor's door. The old man stops him and says, “We are all here before you. You must wait your turn.” The young man says, “I'm sorry, but I'm the doctor! ”
71.The weather is cold in winter. ( )
72.An old man is near the doctor's 'door. ( )
73.Many people are at the doctor's home. ( )
74.The young man is a queue jumper(插队的人). ( )
75.The young man is the doctor. ( )
It’s Sunday afternoon. The weather is fine. There is a football match between Cass 2 and Class 4. Many students are watching the match. They're excited. Now Zhang Peng has the ball. He passes it to Wu Yifan. But he can't kick the ball. Then John has the ball. He kicks it. The ball flies to Zhang Peng's arm. Zhang Peng is very angry The ball flies into the gate. Their class kicks a goal. How is Zhang Peng feeling now Guess! He is so happy! Hooray! Class 4 win the game. Class 2 is very sad.
76.There is a basketball match on Saturday afternoon. ( )
77.Wu Yifan can't kick the ball. ( )
78.Zhang Peng is happy when the ball flies to his arm. ( )
79.Zhang Peng is happy when the ball flies into the gate. ( )
80.Class2 is not sad in the end. ( )
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.F 2.T 3.F 4.T 5.T
【导语】本文讨论了身体状况。
1.句意:今天是星期六。根据“Today is Sunday.”,可知今天是星期天,故答案为F。
2.句意:肯今天想去动物园。根据“Ken: Hi, Tom. Today is Sunday. Can you go to the zoo with me ”,可知题干与对话相符,故答案为T。
3.句意:汤姆病了。根据“Tom: I’d love to. But my sister is ill.”,可知汤姆的妹妹生病了,故答案为F。
4.句意:汤姆要去医院。根据“Tom: Not well. I’m going to take her to the hospital.”,可知题干与对话相符,故答案为T。
5.句意:汤姆和肯今天不能去动物园。根据“Ken: I hope your sister will be better soon. We can go together next time.”,可知题干与对话相符,故答案为T。
6.F 7.F 8.F 9.T 10.T
【导语】本文讲了萨拉和妈妈坐公共汽车的事情。
6.句意:莎拉和她妈妈去看医生。根据“Today her mother takes her to see her grandma.”,可知莎拉和她妈妈去看奶奶,故答案为F。
7.句意:他们家离奶奶家很近,所以他们通常步行去那里。根据“Her grandma’s home is very far. So they go there by bus.”,可知奶奶家很远,他们坐公共汽车去,故答案为F。
8.句意:公共汽车上有三十个人。根据“There are only twenty people on the bus.”,可知公共汽车上有二十个人,故答案为F。
9.句意:莎拉在公共汽车上跑,所以她妈妈生她的气了。根据“Sarah is very happy. She runs on the bus. Her mother is angry and asks, “Why do you run on the bus ””,可知题干与短文相符,故答案为T。
10.句意:莎拉非常想见她的奶奶。根据“I want to see grandma so much and I want the bus to go faster.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
11.T 12.F 13.T 14.T 15.F
【导语】本文讲了看病。
11.句意:猴子感冒了。根据“Monkey: I feel cold and I have a headache (头疼).”,可知题干与对话相符,故答案为T。
12.句意:医生头疼。根据“Monkey: I feel cold and I have a headache (头疼).”,可知猴子头疼,故答案为F。
13.句意:猴子应该休息一下。根据“Doctor: You should take some medicine (吃药) and have a rest. You will feel better. Monkey: Thank you.”,可知题干与对话相符,故答案为T。
14.句意:狗的腿疼。根据“Dog: My leg hurts.”,可知题干与对话相符,故答案为T。
15.句意:狗会帮助医生的。根据“Doctor: Don’t worry. Let me help you.”,可知医生会帮助狗,故答案为F。
16.T 17.T 18.F 19.F 20.T
【导语】本文讲了猫和老鼠的故事。
16.句意:老鼠害怕猫。根据“The mouse is afraid and he runs away.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
17.句意:老鼠可以爬到门上。根据“The mouse climbs onto a door.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
18.句意:猫能爬到门上。根据“The mouse climbs onto a door. The cat is too fat. He can’t climb onto the door.”,可知猫不能爬到门上,故答案为F。
19.句意:猫能捉老鼠。根据全文可知猫捉不到老鼠,故答案为F。
20.句意:老鼠很高兴,但猫很生气。根据“The mouse goes back to his hole (洞). He is happy, but the cat is angry.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
21.T 22.F 23.F 24.T 25.T
【导语】本文讲了诚实的寓言故事。
21.句意:这位老商人很富有。根据“One day, a rich old businessman in a small town meets a factory worker, a coach and a fisherman.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
22.句意:渔夫带来最美丽的花。根据“But the poor fisherman brings nothing.”,可知渔夫什么也没带来,故答案为F。
23.句意:他们是诚实的。根据文章描述,可知渔夫是诚实的,工厂工人和教练是不诚实的,故答案为F。
24.句意:渔夫什么也没带。根据“But the poor fisherman brings nothing.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
25.句意:种子坏了,永远不会发芽!根据“The seeds are bad and will never sprout!”,,可知题干与短文相符,故答案为T。
26.F 27.T 28.F 29.T 30.F
【导语】本文主要描述了孩子们在公园野餐的情景。
26.句意:孩子们现在在学生。根据“ We are going on a picnic in the park now.”可知孩子们现在在公园,句子和短文内容不符,故答案为F。
27.句意:我的一些同学正在唱歌和跳舞。他们是开心的。根据“Some of my classmates are singing and dancing near a lake. They are happy. ”可知我的一些同班同学正在湖边唱歌跳舞。他们是开心的。句子和短文内容相符,故答案为T。
28.句意:莉莉正在树前面踢足球。根据“Lily is reading a sad story under the tree.”可知莉莉正在树下读伤心的故事,句子和短文内容不符,故答案为F。
29.句意:艾米伤了她的胳膊。怀特小姐担心她。根据“Amy hurt her arm. She should see a doctor. Miss White is worried. ”可知艾米伤了她的胳膊。怀特小姐担心她。句子和短文内容相符,故答案为T。
30.句意:约翰非常生吉姆的气。根据“ Lily is angry with him.”可知莉莉生吉姆的气,句子和短文内容不相符,故答案为F。
31.T 32.F 33.F 34.F 35.T
【导语】本文讲了玛丽没有通过英语考试及四班赢得了足球比赛。
31.句意:玛丽很伤心。根据“How are you, Mary You look sad today.”,可知题干描述正确,故答案为T。
32.句意:玛丽没有通过数学考试。根据“I failed (不及格) the English test.”,可知玛丽没有通过英语考试,故答案为F。
33.句意:汤姆看起来很累。根据“How are you, Tom You look so excited.”,可知汤姆看起来很兴奋,故答案为F。
34.句意:四班赢得了篮球比赛。根据“Class 4 won the football match.”,可知四班赢得了足球比赛,故答案为F。
35.句意:老师和玛丽听到这个好消息很高兴。根据“Teacher and Mary: We’re glad to hear that.”,可知题干描述正确,故答案为T。
36.T 37.T 38.F 39.T 40.F
【导语】本文讲述了猫和老鼠的故事。
36.句意:漫画的名字是汤姆和杰瑞。根据“Do you know Tom and Jerry It's a cartoon about a cat and a mouse.”可知题干描述正确,故答案为T。
37.句意:老鼠每天都很开心。根据“Jerry is a clever mouse. Jerry is very happy every day.”可知题干描述正确,故答案为T。
38.句意:这只猫很聪明。根据“Jerry is a clever mouse.”可知老鼠很聪明。故答案为F。
39.句意:杰瑞不怕汤姆。根据“But Jerry isn't afraid of him.”可知题干描述正确,故答案为T。
40.句意:汤姆和杰瑞从不一起玩游戏。根据“Sometimes, they play games together.”可知有时它们一起做游戏。故答案为F。
41.F 42.F 43.F 44.T 45.F
【导语】本文讲了罗宾没有坐在蚂蚁身上,第二天蚂蚁帮助了罗宾。
41.句意:这是一个阳光明媚的下午。根据“It is a sunny morning.”,可知这是一个阳光明媚的上午,故答案为F。
42.句意:罗宾坐在草地上,蚂蚁很害怕。根据“Robin is going to sit on the grass when he hears, “Wait!” It is a little ant. He is afraid.”,可知罗宾将要坐在草地上,蚂蚁很害怕,故答案为F。
43.句意:罗宾坐在蚂蚁上。根据“Don’t worry, little ant. I won’t sit on you.”,可知罗宾没有坐在蚂蚁上,故答案为F。
44.句意:罗宾被困在泥里,蚂蚁和他的朋友们帮助他。根据“It’s the ant and all of his friends. They are strong. They pull Robin out of the mud.”,可知题干描述正确,故答案为T。
45.句意:最后,每个人都不快乐。根据“Everyone is happy!”,可知每个人都很快乐,故答案为F。
46.F 47.T 48.F 49.F 50.T
【导语】本文讲述了得了一个A,他很开心。下午本的班级和一般进行了一场足球比赛。到了晚上他生病了。
46.句意:本不擅长英语。根据“Ben has a good time today. He is good at English. ”可知他擅长英语。故答案为F。
47.句意:本整个上午都很高兴,因为他得了A。根据“He is very happy the whole morning.”可知题干描述正确,故答案为T。
48.句意:本班和一班有一场篮球赛。根据“ There is a football match between Class I and his class in the afternoon. ”可知是一场足球比赛。故答案为F。
49.句意:一班赢得了比赛。根据“Ben scores a goal in the second half. It makes his class win.”可知是本的班级赢了。故答案为F。
50.句意:本吃了一些药后必须早点上床睡觉。根据“He has to go to bed early after taking some medicine.”可知题干描述正确,故答案为T。
51.F 52.F 53.T 54.T 55.F
【导语】本文介绍了以为年轻拳击手看医生的故事。
51.题干句意:这个年轻人在一家医院工作。根据I am a boxer (拳击手).可知他是拳击手不在医院工作,题干表述不正确,故答案为F。
52.题干句意:这个年轻人又矮又瘦。根据The man looks tall and strong but tired.可知他又高又强壮,题干表述不正确,故答案为F。
53.题干句意:这个年轻人很担心,因为他睡不好。根据He can’t sleep well every night. He is very worried.可知题干表述正确,故答案为T。
54.题干句意:年轻人再次看医生时有点生气。根据After a few days, the young man comes to see the doctor again. He looks a little angry.可知题干表述正确,故答案为T。
55.题干句意:医生的建议有利于那个年轻人。根据Doctor, it doesn’t work.可知医生的建议没有用,题干表述不正确,故答案为F。
56.F 57.T 58.T 59.T 60.F
【分析】本文讲了儿童节那天,艾米因为下雨没能出去野餐,最后在家里野餐的事情。
56.句意:今天是教师节。根据Today is Children’s Day.,可知今天是儿童节,故答案为F。
57.句意:这是一个下雨天。根据But it rains in the morning, so they can't go out.,可知这是一个下雨天,故答案为T。
58.句意:艾米不高兴,因为她不能出去野餐。根据But it rains in the morning, so they can't go out. Amy is angry about the rain.,可知艾米因为不能出去野餐不高兴,故答案为T。
59.句意:艾米的父母在家里为她举行野餐。根据Let's have a picnic at home!,可知艾米的父母在家里为她举行野餐,故答案为T。
60.句意:最后艾米感觉不高兴。根据Amy is happy now.,可知最后艾米很高兴,故答案为F。
61.T 62.F 63.F 64.T 65.F
【分析】短文大意:主要介绍爱丽丝的个人信息以及她家人的职业和兴趣爱好。
61.句意:爱丽丝和安看起来很像。由短文Alice and Ann look the same.可知爱丽丝和安看起来很像,故答案为T。
62.句意:安喜欢读书。由短文Alice reads books. She likes reading.可知爱丽丝喜欢读书,故答案为F。
63.句意:她的爸爸骑自行车上班。由短文 He goes to work by bus.可知她的爸爸乘公交车上班,故答案为F。
64.句意:爱丽丝骑自行车上学。由短文Every morning, Alice goes to school by bike,可知爱丽丝骑自行车上学,故答案为T。
65.句意:她的妈妈乘公交车上班。由短文She goes to work by car.可知她的妈妈乘小汽车上班,故答案为F。
66.F 67.T 68.T 69.F 70.T
【分析】本文讲了几个人的计划与安排及心情如何。
66.句意:今天是星期天。根据It's a fine Saturday morning.,可知今天是星期六,故答案为F。
67.句意:我的朋友莉莉和我很开心。根据My friend Lily and I are going to fly kites in a park. We will have a good time.,可知莉莉和作者都很开心,故答案为T。
68.句意:蒂娜的祖父母住在农场。根据But Tina is sad. Her grandparents are going back to the farm.,可知蒂娜的祖父母住在农场,故答案为T。
69.句意:萨姆很高兴。根据Sam is worried because his grandma is ill.,可知萨姆很担心,故答案为F。
70.句意:杰克害怕水。根据Jack is going to learn swimming. But he is so afraid of water.,可知杰克害怕水,故答案为T。
71.T 72.T 73.F 74.F 75.T
【分析】短文主要讲述人们在候诊室外发生的故事。
71.句意:冬天天气很冷。由短文It's cold in winter.可知冬天天气很冷,故答案为T。
72.句意:一位老人在医生的门附近。由短文 An old man is the first in a line(排). He is near the doctor's door.可知一位老人在医生的门附近,故答案为T。
73.句意:许多人在医生家。由短文so there are many people in the doctor' s waiting room(候诊室).可知很多人在医院,故答案为F。
74.句意:年轻人是插队的人。由短文I'm sorry, but I'm the doctor! 可知年轻人是医生,故答案为F。
75.句意:年轻人是医生。由短文I'm sorry, but I'm the doctor! 可知年轻人是医生,故答案为T。
76.F 77.T 78.F 79.T 80.F
【分析】短文大意:短文介绍了二班和四班的足球比赛。
76.句意:在星期六下午有一场篮球比赛。根据短文中的It’s Sunday afternoon. The weather is fine. There is a football match between Cass2 and Class 4.星期日下午,天气很好,在二班和四班有一场足球比赛。可知该句不符合题意,故答案为F。
77.句意:吴一凡不会踢球。根据短文中的He passes it to Wu Yifan. But he can't kick the ball. 他把球传给吴一凡,但是他不会踢球。可知该句符合题意,故答案为T。
78.句意:当球飞到他的手臂上张鹏很高兴。根据短文中的The ball flies to Zhang Peng's arm. Zhang Peng is very angry .球飞到张鹏的手臂上,张鹏很生气。可知该句不符合题意,故答案为F。
79.句意:当球飞进大门时张鹏很高兴。根据短文中的 He is so happy.他很高兴。可知该句符合题意,故答案为T。
80.句意:最后二班不伤心。根据短文中的Class 2 is very sad.二班很伤心。可知该句不符合题意,故答案为F。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)