【单元考点培优】Unit 6 How do you feel?考点22:阅读理解-选择-2025-2026学年人教PEP版六年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

文档属性

名称 【单元考点培优】Unit 6 How do you feel?考点22:阅读理解-选择-2025-2026学年人教PEP版六年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)
格式 docx
文件大小 186.4KB
资源类型 试卷
版本资源 人教版(PEP)
科目 英语
更新时间 2025-11-22 11:25:02

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年人教PEP版六年级英语上册核心考点精练
Unit 6 How do you feel?
考点22:阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,选择最佳答案。
There are two little cats in my mother’s house. When they are three months old, they are very cute. They play together and often fall down in the grass. Everyone in the family loves them. When they are six months old, they are bigger. They are naughty. They often climb up the tall tree in the yard, but they can’t jump down. They are afraid. We should take them down from the tree. When they are one year old, they can run fast. They chase the mice and catch them. We’re happy to see that. Winter is coming. It’s very cold. They don’t go out to play. My sister helps them put on warm clothes. They look funny. We all like them.
1.My mother has two ______. ( )
A.pet cats B.pet dogs C.pet pigs
2.When they are three months old, they are ______. ( )
A.very happy B.very cute C.very naughty
3.They are afraid of ______ when they are six months old. ( )
A.catching mice B.cold weather C.jumping down from the tall tree
4.We feel happy ______. ( )
A.that the cats can catch mice
B.that the cats can run slowly
C.that the cats are naughty
5.They don’t go out to play because ______. ( )
A.they like playing inside
B.they like to put on warm clothes
C.they don’t like to play outside on cold days
阅读短文,选择正确的答案。
In everyday English, colours have many other meanings. If you are feeling BLUE today, it means you’re sad. If you are very very sad, you are in a BLACK mood (心情). You should listen to music or do something you like. Be happy every day. If you are healthy, you are in the PINK. If you are angry, you see RED.You should take a deep breath and count to ten.
6.In everyday English, colours have _____________ other meanings. ( )
A.one B.two C.many
7.If you are sad, you are feeling _____________. ( )
A.BLUE B.PINK C.BLACK
8.If you are _____________, you’re in the PINK. ( )
A.worried B.healthy C.ill
9.When you see _____________, you should take a deep breath. ( )
A.BLUE B.RED C.BLACK
阅读短文,选择正确的答案。
People have different feelings. For example, I feel bad when I am ill. But I’m happy when my mother stays with me. She takes me to see a doctor and soon I feel good again. I’m afraid when I meet a big dog. But I’m brave (勇敢) when my little sister needs me. I’m worried when I lost my book. But I feel better when my classmates help me to find it. I’m angry when my brother draws pictures in my book. But I’m not angry when I take a deep breath and count to ten. I’m sad when my friends do not want to play with me. What should I do I should listen to music, read an interesting book or play sports. Then I will feel better.
Things always happen. Sometimes they are good. Sometimes they are not. But that is how life is, and that is how I grow up (成长).
10.People have _________ feelings. ( )
A.one B.same C.different
11.When I’m ill, I feel _________. ( )
A.good B.bad C.happy
12.When I’m angry, I should _________. ( )
A.take a deep breath B.count to ten C.A and B
13.I should listen to music, read an interesting book and play sports when I feel _________. ( )
A.sad B.cold C.hot
14.Life is always _________. ( )
A.good B.bad C.A and B
It’s Saturday afternoon. Andy doesn’t go to school, but he is busy. He’s doing his homework, because he is going to the park with his friends tomorrow. They will have a picnic in the park. After that they will go to the cinema and see a film.
But his brother Tony is sad. He feels tired and ill. Now, Tony stays in the bed and his parents are worried. Father says, “You should do more exercise.” “Let’s go to see a doctor, Tony.” Mother says.
Andy is worried about Tony. And he is worried about his picnic, too. “Can I go to the park tomorrow, Mum ”Andy asks. “Yes, you can. But you should wear warm clothes.” Mother says. Andy is happy.
15.Andy and his friends are going to the park on ______. ( )
A.Saturday B.Sunday C.Friday
16.On Saturday afternoon, Andy is busy because he is ______. ( )
A.doing his homework B.having a picnic C.seeing a film
17.Tony should ______. ( )
A.see a doctor B.wear warm clothes C.count to ten
18.Andy’s parents feel _____ today. ( )
A.sad B.happy C.worried
19.Can Andy go to the park tomorrow ( )
A.Yes, he can. B.No, he can’t. C.I don’t know.
阅读短文,选择正确的答案。
Ben has a good time today. He does well in his English test. He gets Grade A.He is very happy the whole morning. There is a football match between Class A and his class in the afternoon. Ben scores a goal in the second half. It makes his class win. Ben and his classmates are so glad. They laugh and shout for a long time. In the evening, he doesn’t feel well. And he is ill. He has to go to bed early after taking some medicine.
20.Ben is good at _________. ( )
A.Chinese B.English C.maths
21.Ben is very _________ the whole morning, because he gets Grade A.( )
A.happy B.sad C.tired
22.Ben’s class has a _________ match with Class A.( )
A.volleyball B.basketball C.football
23.Ben feels ill _________. ( )
A.in the morning B.in the evening C.in the afternoon
24.Ben has to _________ after taking some medicine. ( )
A.go home B.go to school C.go to bed
阅读短文,选择正确的答案。
Today is Sunday. It’s a lovely day. Jenny and her family have a picnic in a park. Look! Jenny’s brother is flying a kite. He is so excited. Jenny’s father is reading a newspaper. He is happy. Jenny’s mother is making food for them. She is tired. Jenny’s dog gets some chicken from Jenny’s plate. Jenny is angry.
25.It is ____________ tomorrow. ( )
A.Monday B.Saturday C.Sunday
26.Where do Jenny and her family have a picnic ( )
A.In a park. B.At home. C.Near the zoo.
27.Who is flying a kite ( )
A.Jenny. B.Jenny’s father. C.Jenny’s brother.
28.____________ is tired. ( )
A.Jenny’s mother B.Jenny’s father C.Jenny’s brother
29.Why is Jenny angry ( )
A.Because she must make food.
B.Because her brother eats up the chicken.
C.Because her dog gets some chicken from her plate.
阅读短文,选择正确的选项。
In English, colours have many other meanings. If you are feeling BLUE today, it means you’re sad. If you’re healthy, you are in the PINK. If you are angry, you are in the RED.If you are very sad, you are in a BLACK mood (心情).
30.When you are in the RED, you are _____. ( )
A.sad B.hot C.angry
31.If Tom is very sad, he is in the _____. ( )
A.PINK B.BLACK C.GREEN
32.John is healthy. He is in the _____. ( )
A.PINK B.GREEN C.BLUE
33.Amy is feeling BLUE, she is _____. ( )
A.sad B.happy C.angry
34.In English, _____ have many meanings. ( )
A.colours B.friends C.feelings
阅读短文,选择正确的答案。
It’s a snowy day in winter. Mary feels cold and she can’t get up. Her mother asks, “What’s wrong, Mary ” “I feel very cold.” Mary answers. Her mother is worried and says, “Let’s go to the hospital and see the doctor. I’m sure you’ll get well soon (很快).”
35.It’s a ______ day in winter. ( )
A.sunny B.hot C.snowy
36.What’s wrong with Mary ( )
A.She is worried. B.She feels cold. C.She is hot.
37.Mary’s mother is very ______. ( )
A.happy B.sad C.worried
38.Mary feels cold and ______ get up. ( )
A.can B.can’t C.want to
39.Mary should ______. ( )
A.see a doctor B.take a deep breath C.count to ten
(Mum is talking with Sarah and Sam at home.)
Mum: Sarah, Sam, come here please.
Sarah: What’s wrong
Mum: Your father is ill. He should see a doctor this morning, so we can’t go to the zoo today.
Sam: Oh, no!
Mum: Don’t be sad. We can go next time.
Sam: How does Dad feel now
Mum: Not well. Let’s go to the hospital.
Sarah & Sam: OK, let’s go now.
40.What’s wrong with Dad ( )
A.Dad is happy. B.Dad is ill. C.Dad should see a doctor.
41.How does Mum feel ( )
A.Mum is happy. B.Mum is angry.
C.Mum is worried.
42.How does Sam feel ( )
A.Sam feels sad.
B.Sam is ill.
C.Sam should do morning exercise.
43.What should they do ( )
A.They should see a doctor.
B.Don’t be sad.
C.They should wear warm clothes.
44.Where do they go now ( )
A.The cinema. B.The hospital. C.The zoo.
Today is December 26th. It’s Sunday. It’s cold and sunny. Peter and his friends don’t have classes. They have different (不同的) feelings now.
Peter is worried because his cat is ill. Han Fei is tired because he plays basketball this morning. Liu Na is afraid because she sees a mouse behind her computer. Ben is thirsty. He wants to drink some orange juice. That’s his favourite drink.
45.Today is ______. ( )
A.Tuesday B.cool and rainy C.December 26th
46.Peter is ______ now. ( )
A.thirsty B.worried C.tired
47.Han Fei ______ this morning. ( )
A. B. C.
48.Liu Na is afraid of ______. ( )
A. B. C.
49.Ben’s favourite drink is ______. ( )
A.water B.milk C.orange juice
There is a rabbit and a lion in a forest. The rabbit lives in a hole (洞).The lion lives near the hole. The lion is hungry so he goes to look for food. He sees the rabbit is drinking water near the hole. “Oh, there is my food!” The lion runs to the rabbit. The rabbit is afraid of the lion. She runs quickly into her hole. The lion can’t get into the hole. He says to the rabbit, “I don't like eating rabbits.” The rabbit is very happy when she hears this, so she goes out of her hole. The lion eats her.
50.The rabbit and the lion live in a ________. ( )
A.hole B.mountain C.forest
51.The lion is ________ so he goes to look for food. ( )
A.happy B.hungry C.worried
52.The lion wants to ________ the rabbit. ( )
A.help B.eat C.visit
53.The rabbit is ________ of the lion. ( )
A.afraid B.angry C.sad
54.The lion is ________. ( )
A.sad B.ill C.smart
Sam’s room is big. But it is not clean (干净的). There are many comic books everywhere. His mother is very angry with him. Sam is very afraid. When he cleans his room, his mother is happy. But his sister is ill today. Sam’s mother is very worried. She takes his sister to see a doctor. They go to the hospital by car.
55.Is Sam’s room big ( )
A.Yes, it is. B.No, it isn’t. C.It’s not big.
56.Is Sam’s room clean ( )
A.Yes, it is. B.No, it isn’t. C.It is very clean.
57.There are many __________ everywhere in Sam’s room. ( )
A.storybooks B.comic books C.word books
58.What’s wrong with Sam’s sister ( )
A.She’s ill. B.She’s happy. C.She’s angry.
59.How do they go to the hospital ( )
A.By ship . B.By bike. C.By car.
It’s snowy today. Chen Jie feels cold and she can’t get up on time. Her mother asks her, “What’s wrong ” “I feel very cold. Maybe I am ill.” Chen Jie answers. Her mother is worried and says, “Let’s go to the hospital and see a doctor. Please wear a mask (口罩). I’m sure you’ll be better soon. And you should do more exercise in the future(今后).”
60.What’s the weather like today ( )
A.It’s cold. B.It’s cool. C.It’s warm.
61.Can Chen Jie get up on time today ( )
A.Yes, she can. B.No, she can’t. C.Yes, she does.
62.What’s wrong with Chen Jie ( )
A.She is ill. B.She is happy. C.She is worried.
63.Where are Chen Jie and her mother going ( )
A.They are going to the cinema.
B.They are going to the zoo.
C.They are going to the hospital.
64.How does Chen Jie’s mother feel ( )
A.She is angry. B.She is worried. C.She is afraid.
It’s cold today. Mary feels cold and she can’t get up on time. Her mother asks her. “What’s wrong ” “I feel very cold. Maybe I am ill.” Mary answers. Her mother is worried and says, “ Let’s go to the hospital and see a doctor. I’m sure you’ll be better soon.”
65.What’s the weather like today ( )
A.It’s cold B.It’s cool.
66.Can Mary get up on time ( )
A.Yes, she can. B.No, she can’t.
67.What’s wrong with Mary ( )
A.She is ill. B.She is happy.
68.Where are Mary and her mother going ( )
A.They are going to the hospital. B.They are going to the zoo.
69.How does Mary’s mother feel ( )
A.She is angry. B.She is worried.
根据短文内容,选择正确的选项。
Feeling sick is very bad for people. When children are sick, they can’t go to school and have to stay at home. Parents can’t go to work because they have to take their kids to the hospital and stay with them. After children are healthy again, they have more lessons to learn. Children always feel bad. When adults are ill, they can’t go to work. They often see the doctor or stay in bed. And also, it’s easy for people to get angry and sad when they are sick. If you don’t want to feel bad, you should keep fit every day.
70.What should the children do when they are sick ( )
A.Go to school. B.Go to the hospital. C.Stay at home.
71.Parents can’t ______ when their kids are sick. ( )
A.go to school B.go to work C.go to the hospital
72.When adults are ill, they should ______. ( )
A.go to work B.see the doctor C.go to school
73.It’s easy for people to get ______ when they are sick. ( )
A.angry and ill B.angry and sad C.angry and happy
74.Keeping fit is ______ us. ( )
A.good for B.bad for C.the same to
阅读材料,选择正确的答案。
Friday, April 4th
I am John. Today was the first day of my short holiday. In the morning, Sam and I went to the bookstore by bike. Because it is near my home. We bought some interesting books there. Then at noon, we were hungry, so we went home for lunch. On the way home, we talked happily. So I didn’t see a stone(石头) in front of me. I fell off my bike and hurt my foot. I was sad. Sam called my parents. Ten minutes later, my parents came and they took me to the hospital. The doctor said I should stay in bed for a week. What a pity(遗憾)! I can’t go swimming with Sam the day after tomorrow. What a bad day!
75.Where did Sam go on Friday morning ( )
A.To a park. B.To a cinema. C.To a bookstore.
76.What happened to John ( )
A.He fell off the bike and hurt his leg. B.He fell off the bike and hurt his foot. C.He fell off the horse and hurt his arm.
77.Who took John to the hospital ( )
A.His parents. B.His teachers. C.Sam.
78.When does Sam want to go swimming ( )
A.On Friday. B.On Saturday. C.On Sunday.
79.What is the best title(标题) for the text ( )
A.A bad day B.A busy day C.My weekend
阅读短文,选择正确的答案。
In December, Mr. Chen goes to Beijing by plane. But he doesn’t look well. He goes to ask a stewardess (女乘务员) to help him. Mr. Chen says, “I feel ill. I have a stomachache (胃痛).” The stewardess says, “Don’t worry. Drink some water.”
But Mr. Chen still feels ill. Then the stewardess asks a doctor to help Mr. Chen. The doctor asks him, “What’s the matter with you ” Mr. Chen says, “I have a bad stomachache. I don’t want to eat anything.” The doctor gives him a check-up (检查) and asks, “What did you eat this morning ” “I ate two hamburgers. It was too hot, so I drank two bottles of ice cola and ate two cups of ice cream.” Then the doctor says, “Take the medicine and don’t eat too much cold food.”
80.Mr. Chen goes to Beijing in ______. ( )
A.summer B.autumn C.winter
81.How does Mr. Chen go to Beijing ( )
A.By train. B.By plane. C.By bus.
82.Mr. Chen feels ill. He has a ______. ( )
A.headache B.stomachache C.toothache
83.The stewardess asks Mr. Chen to ______. ( )
A.take some medicine B.drink some water C.take a rest
阅读下面短文,选择最佳选项。
Anna is 10 years old. She ate five ice creams and had a stomachache (胃痛) yesterday. She went to see a doctor. The doctor gave her some medicine for stomachache.
Medicine for Stomachache
Take it three times each day after meals.
Dose (药量): Age:over 12 3 teaspoonfuls(勺)
8-11 2 teaspoonfuls
5-7 1 teaspoonfuls
Not right for children below the age of four. Put it in a cold place. Use it before September 9th, 2024.
84.What’s the matter with Anna ( )
A.She had a toothache. B.She had a cold. C.She had a stomachache.
85.Where did Anna go ( )
A.She went to a shop. B.She went to a hospital. C.She went to a zoo.
86.Anna should take ______ a day. ( )
A.3 teaspoonfuls B.6 teaspoonfuls C.9 teaspoonfuls
87.The medicine should be put in _____. ( )
A.the sun B.hot water C.a fridge
88.When kids are ______ years old, they cannot take this medicine. ( )
A.three B.six C.thirteen
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.A 2.B 3.C 4.A 5.C
【导语】本文介绍了作者母亲家两只小猫的成长过程。
1.句意:我妈妈有两只______。pet cats宠物猫;pet dogs宠物狗;pet pigs宠物猪。根据“There are two little cats in my mother’s house.”可知是两只小猫,故选A。
2.句意:当它们三个月大时,它们______。very happy非常开心;very cute非常可爱;very naughty非常调皮。根据“When they are three months old, they are very cute.”可知它们非常可爱,故选B。
3.句意:当它们六个月大时,它们害怕______。catching mice抓老鼠;cold weather寒冷的天气;jumping down from the tall tree从高高的树上跳下来。根据“They often climb up the tall tree in the yard, but they can’t jump down. They are afraid.”可知它们害怕从高高的树上跳下来,故选C。
4.句意:我们感到开心______。that the cats can catch mice猫能抓老鼠;that the cats can run slowly猫跑得慢;that the cats are naughty猫很调皮。根据“They chase the mice and catch them. We’re happy to see that.”可知我们开心是因为猫能抓老鼠,故选A。
5.句意:它们不出去玩耍是因为______。they like playing inside它们喜欢在室内玩;they like to put on warm clothes它们喜欢穿暖和的衣服;they don’t like to play outside on cold days它们不喜欢在寒冷的日子里到外面玩。根据“Winter is coming. It’s very cold. They don’t go out to play.”可知是因为天气寒冷,它们不爱在寒冷天出门玩耍,故选C。
6.C 7.A 8.B 9.B
【导语】本文讲了情绪。
6.句意:在日常英语中,颜色有______其他的意思。A一,B二,C很多,根据“In everyday English, colours have many other meanings.”,可知在日常英语中,颜色有很多其他的意思,故选C。
7.句意:如果你很伤心,你会感到_______。A蓝色,B粉红色,C黑色,根据“If you are feeling BLUE today, it means you’re sad.”,可知蓝色和伤心关联,故选A。
8.句意:如果你很______,你是粉红色的。A担心的,B健康的,C生病的,根据“If you are healthy, you are in the PINK.”,可知健康和粉红色关联,故选B。
9.句意:当你看到______,你应该深呼吸。A蓝色,B红色,C黑色,根据“If you are angry, you see RED. You should take a deep breath and count to ten.”,可知生气时应深呼吸并数到十,红色和生气关联,故选B。
10.C 11.B 12.C 13.A 14.C
【导语】本文讲了情绪。
10.句意:人们有______情绪。A一个,B相同的,C不同的,根据“People have different feelings.”,可知人们有不同的情绪,故选C。
11.句意:当我生病时,我感到______。A好的,B糟糕的,C高兴的,根据“For example, I feel bad when I am ill.”,可知生病时感到糟糕,故选B。
12.句意:当我生气时,我应该_______。A深呼吸,B数到十,根据“But I’m not angry when I take a deep breath and count to ten.”,可知生气时应该深呼吸,数到十,故选C。
13.句意:当我感到______时,我应该听音乐,读一本有趣的书和做运动。A伤心的,B冷的,C热的,根据“I’m sad when my friends do not want to play with me. What should I do I should listen to music, read an interesting book or play sports.”,可知当我感到伤心时,我应该听音乐,读一本有趣的书和做运动,故选A。
14.句意:生活总是_______。A好的,B坏的,根据“Things always happen. Sometimes they are good. Sometimes they are not.”,可知生活有时好,有时坏,故选C。
15.B 16.A 17.A 18.C 19.A
【导语】本文介绍了安迪和朋友打算周末去野餐看电影,但是安迪的弟弟生病了,他很担心自己不能野餐的故事。
15.句意:安迪和她的朋友们打算____去公园。根据“It’s Saturday afternoon. ”今天是周六下午和“he is going to the park with his friends tomorrow. ”他和朋友们明天打算去公园。可知他和朋友们是周日去公园。A周六,B周日,C周五,故选B。
16.句意:在星期六下午,安迪很忙碌因为____。根据“He’s doing his homework, ”他正在做他的作业,A做作业,B野餐,C看电影,故选A。
17.句意:托尼应该____。根据“He feels tired and ill.”他感觉很累并且生病了。和“Let’s go to see a doctor, Tony.”托尼,我们去看医生吧。可知托尼应该去看医生,A看医生,B穿暖和的衣服,C数到十,故选A。
18.句意:安迪的父母今天觉得____。根据“ his parents are worried. ”他的父母和担心,可知他的父母今天比较担忧,A伤心的,B开心的,C担心的,故选C。
19.句意:安迪明天可以去公园吗?根据“Can I go to the park tomorrow, Mum ”Andy asks. “Yes, you can. ””我明天可以去公园吗?”安迪问。“是的,你可以。””可知安迪明天是可以去的,A是的,他可以。B不,他不可以。C我不知道。故选A。
20.B 21.A 22.C 23.B 24.C
【导语】本文讲了本一天的情绪。
20.句意:本擅长______。A语文,B英语,C数学,根据“He does well in his English test.”,可知本擅长英语,故选B。
21.句意:本整个上午都很_______,因为他得了A。A高兴的,B伤心的,C累的,根据“He is very happy the whole morning.”,可知本整个上午都很高兴,故选A。
22.句意:本的班和A班有一场______比赛。A棒球,B篮球,C足球,根据“There is a football match between Class A and his class in the afternoon.”,可知本的班和A班有一场足球比赛,故选C。
23.句意:本______感觉不舒服。A在上午,B在晚上,C在下午,根据“In the evening, he doesn’t feel well. And he is ill.”,可知本晚上感觉不舒服,故选B。
24.句意:吃完药后,本不得不______。A回家,B去上学,C去睡觉,根据“He has to go to bed early after taking some medicine.”,可知吃完药后,本不得不去睡觉,故选C。
25.A 26.A 27.C 28.A 29.C
【导语】本文讲了珍妮星期天和家人在公园野餐的事情。
25.句意:明天是______。A星期一,B星期六,C星期天,根据“Today is Sunday.”,可知今天是星期天,那么明天是星期一,故选A。
26.句意:珍妮和家人在哪野餐?A在公园里。B在家。C在动物园附近。根据“Jenny and her family have a picnic in a park.”,可以知道珍妮一家人在公园野餐,故选 A。
27.句意:谁正在放风筝?A珍妮。B珍妮的爸爸。C珍妮的哥哥。根据“Jenny’s brother is flying a kite.”可以知道珍妮的哥哥在放风筝,故选 C。
28.句意:_____很累。A珍妮的妈妈,B珍妮的爸爸,C珍妮的哥哥,根据根据“Jenny’s mother is making food for them. She is tired.”可以知道是珍妮的妈妈很累,故选 A。
29.句意:珍妮为什么生气?A因为他必须做食物。B因为她哥哥把鸡吃光了。C因为她的狗从她的盘子里叼了一些鸡肉。根据“Jenny’s dog gets some chicken from Jenny’s plate. Jenny is angry.”,可以知道珍妮生气是因为她的狗叼走了她盘子里的鸡肉,故选C。
30.C 31.B 32.A 33.A 34.A
【导语】本文主要讲了在英语中颜色代表了不同的情绪。
30.句意:当你在RED时,你是 。A难过的,B热的,C生气的。根据“If you are angry, you are in the RED.”可知,当你生气时,你是在RED。故选C。
31.句意:如果Tom非常伤心,他是在 。根据“If you are very sad, you are in a BLACK mood.”可知,如果你非常伤心,你是在BLACK mood。故选B。
32.句意:John很健康。他是在 。A难过的,B高兴的,C生气的。根据“If you’re healthy, you are in the PINK.”可知,如果你很健康,你是在PINK。故选A。
33.句意:Amy感到BLUE,她是 。根据“If you are feeling BLUE today, it means you’re sad.”可知,如果你感到BLUE,那就是感到难过。故选A。
34.句意:在英语中, 有很多含义。A颜色,B朋友,C感觉。根据“In English, colours have many other meanings.”可知,在英语中,颜色有很多含义。故选A。
35.C 36.B 37.C 38.B 39.A
【导语】本文讲述了玛丽在一个下雪天感到寒冷且无法起床,她的母亲非常担心,并建议带她去医院看医生。
35.句意:这是一个冬天的______天。sunny晴朗的;hot炎热的;snowy下雪的。根据“It’s a snowy day in winter.”可知是一个下雪天,故选C。
36.句意:玛丽怎么了?She is worried.她很担心。She feels cold.她感觉很冷。She is hot.她很热。根据玛丽自己的回答“I feel very cold.”可知她感觉很冷,故选B。
37.句意:玛丽的母亲非常______。happy高兴的;sad悲伤的;worried担心的。根据“Her mother is worried and says, ‘Let’s go to the hospital and see the doctor. I’m sure you’ll get well soon.’”可知她的母亲很担心,故选C。
38.句意:玛丽感觉很冷并且______起床。can能;can’t不能;want to想要。根据“Mary feels cold and she can’t get up.”可知她无法起床,故选B。
39.句意:玛丽应该______。see a doctor看医生;take a deep breath深呼吸;count to ten数到十。根据母亲的话“Let’s go to the hospital and see the doctor.”可知应该去看医生,故选A。
40.B 41.C 42.A 43.A 44.B
【分析】对话大意:妈妈正在和莎拉,萨姆谈论带爸爸去医院的事。
40.句意:爸爸怎么了?A爸爸很高兴。B爸爸生病了。C爸爸应该看医生。根据Sarah: Your father is ill. 可知爸爸生病了。故选B。
41.句意:妈妈感觉如何?A妈妈很高兴。B妈妈很生气。C妈妈很担心。根据对话内容可知妈妈很担心。故选C。
42.句意:萨姆感觉如何?A萨姆感觉很难过。B萨姆生病了。C萨姆应该做早操。根据Mum: Don’t be sad. We can go next time.可知他很难过。故选A。
43.句意:他们应该怎么做?A他们应该看医生。B不要难过。C他们应该穿上暖和的衣服。根据Mum: Not well. Let’s go to the hospital.可知他们应该去看医生。故选A。
44.句意:现在他们去哪里?A电影院。B医院。C动物园。根据Mum: Not well. Let’s go to the hospital.Sarah & Sam: OK, let’s go now.可知现在在医院。故选B。
45.C 46.B 47.B 48.A 49.C
【导语】本文讲述了彼得和他的朋友们在星期日做的不同的事情。
45.句意:今天是_______。A星期二,B凉爽又多雨,C十二月二十六日,根据“Today is December 26th. It’s Sunday. It’s cold and sunny.”可知今天是十二月二十六日。星期日。天气又冷又晴朗。故选C。
46.句意:彼得现在很________。A口渴的,B担心的,C累的,根据“Peter is worried because his cat is ill.”可知他很担心。故选B。
47.句意:韩非今天早上_______。根据“Han Fei is tired because he plays basketball this morning.”可知他打篮球了。故选B。
48.句意:刘娜害怕______。根据“Liu Na is afraid because she sees a mouse behind her computer. ”可知她害怕老鼠。故选A。
49.句意:本最喜欢的饮料是______。A水,B牛奶,C橘汁,根据“He wants to drink some orange juice. That’s his favourite drink.”可知是橘汁。故选C。
50.C 51.B 52.B 53.A 54.C
【分析】本文主要讲了兔子和狮子的故事。
50.句意:兔子和狮子住在一个______里。A洞,B大山,C森林,根据There is a rabbit and a lion in a forest.,可知兔子和狮子住在一个森林里,故选C。
51.句意:狮子很______,所以他去找食物了。A高兴的,B饿的,C担心的,根据The lion is hungry so he goes to look for food.,可知狮子很饿,故选B。
52.句意:狮子想要_____兔子。A帮助,B吃,C参观,根据He sees the rabbit is drinking water near the hole. “Oh, there is my food!” ,可知狮子想要吃兔子,故选B。
53.句意:兔子______狮子。A害怕的,B生气的,C伤心的,根据The rabbit is afraid of the lion.,可知兔子害怕狮子,故选A。
54.句意:狮子是______。A伤心的,B生病的,C聪明的,根据文章内容可知狮子很聪明,故选C。
55.A 56.B 57.B 58.A 59.C
【分析】本文讲述了萨姆的房间很脏,他的妈妈很生气。当他打扫房间的时候,他妈妈很高兴,今天他的妹妹生病了,他和妈妈带妹妹去了医院。
55.问句句意:萨姆的房间大吗?根据Sam’s room is big.可知很大。故做肯定回答,故选A。
56.问句句意:萨姆的房间干净吗?根据But it is not clean (干净的).可知不干净。故做否定回答,故选B。
57.句意:在萨姆的房间里到处都有很多_____。A故事书,B漫画书,C单词书,根据There are many comic books everywhere. 可知是漫画书。故选B。
58.问句句意:萨姆的妹妹怎么啦?A她生病了。B她很高兴。C她很生气。根据But his sister is ill today. 可知她生病了。故选A。
59.问句句意:他们怎么去的医院?A乘轮船。B骑自行车。C乘小汽车。根据They go to the hospital by car.可知是乘小汽车。故选C。
60.A 61.B 62.A 63.C 64.B
【分析】短文主要讲述陈杰好像生病了,妈妈要带她去医院。
60.句意:今天的天气怎么样?根据It’s snowy today. 可知今天下雪了。A.很冷。B.很凉爽。C.很温暖。根据常识可知下雪天很冷。故选A。
61.句意:今天陈杰能按时起床吗?根据Chen Jie feels cold and she can’t get up on time. 可知陈洁觉得冷,不能按时起床。A.是的,她能。B.不,她不能。C.该选项是对Does引导的一般疑问句的肯定回答,可排除。故选B。
62.句意:陈杰怎么了?根据短文内容可知陈杰可能是生病了。A.她生病了。B.她很高兴。C.她很担心。故选A。
63.句意:陈洁和她妈妈要去哪里?根据Let’s go to the hospital and see a doctor. 可知他们要去医院。A.他们要去电影院。B.他们要去公动物园。C.他们要去医院。故选C。
64.句意:陈杰的妈妈感觉如何?根据Her mother is worried.可知她妈妈很担心。A她是生气的。.B她是担心的。.C她是害怕的。故选B。
65.A 66.B 67.A 68.A 69.B
【分析】短文大意:玛丽今天生病了,要和妈妈去医院的故事。
65.句意:今天的天气怎么样?根据It’s cold today. 可知今天很冷。故选A。
66.句意:玛丽能按时起床吗?根据Mary feels cold and she can’t get up on time.可知她不能按时起床。故做否定回答,故选B。
67.句意:玛丽怎么啦?根据 “I feel very cold. Maybe I am ill.” Mary answers.可知她生病了。故选A。
68.句意:玛丽和她妈妈要去哪里?根据Her mother is worried and says, “ Let’s go to the hospital and see a doctor. 可知要去医院看医生。故选A。
69.句意:玛丽妈妈感觉怎么样?根据Her mother is worried and says.可知她妈妈很担心。故选B。
70.C 71.B 72.B 73.B 74.A
【导语】本文主要讲述的是生病对人们影响很大,因此保持健康很重要。
70.句意:孩子生病了该怎么办?A上学。B去医院。C呆在家里。根据句子“When children are sick, they can’t go to school and have to stay at home.”,可知孩子生病应该呆在家里,故选C。
71.句意:当孩子生病时,父母不能______。A去上学,B去工作,C去医院,根据句子“Parents can’t go to work because they have to take their kids to the hospital and stay with them.”,可知家长不能去工作,故选B。
72.句意:大人生病了,要______。A去工作,B看医生,C去学校,根据句子“When adults are ill, they can’t go to work. They often see the doctor or stay in bed.”,可知大人生病了要去看医生,故选B。
73.句意:人生病的时候很容易得______。A生气和生病,B生气和难过,C生气和开心,根据句子“And also, it’s easy for people to get angry and sad when they are sick.”,可知生病时容易生气和难过,故选B。
74.句意:保持健康对我们______。A对……有好处,B对……有害,C与……一样,根据句子“Feeling sick is very bad for people.”,可知生病对我们不好,保持健康对我们有好处,故选A。
75.C 76.B 77.A 78.B 79.A
【导语】本文讲了约翰在假期第一天伤到脚的事情。
75.句意:萨姆星期五上午去了哪里?A去了一个公园。B去了一家电影院。C去了一家书店。根据“In the morning, Sam and I went to the bookstore by bike.”,可知去了一家书店,故选C。
76.句意:约翰发生了什么?A他从自行车上摔下来伤了腿。B他从自行车上摔下来伤了脚。C他从马上摔了下来,伤了胳膊。根据“I fell off my bike and hurt my foot.”,可知伤了脚,故选B。
77.句意:谁带约翰去医院了?A他的父母。B他的老师。C萨姆。根据“Ten minutes later, my parents came and they took me to the hospital.”,可知是他的父母,故选A。
78.句意:萨姆想什么时候去游泳?A星期五。B星期六。C星期天。根据“I can’t go swimming with Sam the day after tomorrow.”,可知是星期六,故选B。
79.句意:文章最好的标题是什么?A糟糕的一天,B忙碌的一天,C我的周末,根据“What a bad day!”,可知是糟糕的一天,故选A。
80.C 81.B 82.B 83.B
【导语】本文主要介绍了陈先生在去北京的飞机上胃痛的经历。
80.句意:陈先生在冬天去北京。A夏天,B秋天,C冬天,根据“In December, Mr. Chen goes to Beijing by plane.”可知陈先生12月份去北京,应该是冬天,故选C。
81.句意:陈先生怎么去北京?A坐火车。B坐飞机。C坐公共汽车。根据“In December, Mr. Chen goes to Beijing by plane.”可知陈先生坐飞机去北京,故选B。
82.句意:陈先生感觉生病了。他胃痛。A头疼,B胃痛,C牙疼,根据“I feel ill. I have a stomachache (胃痛).”可知陈先生胃痛,故选B。
83.句意:乘务员让陈先生喝些水。A吃些药,B喝些水,C休息,根据“The stewardess says, “Don’t worry. Drink some water.””可知乘务员让陈先生喝些水,故选B。
84.C 85.B 86.B 87.C 88.A
【导语】本文介绍了安娜胃痛去吃药的事情。
84.句意:安娜怎么了?A她牙疼。B她感冒了。C她胃疼。根据“She ate five ice creams and had a stomachache yesterday.”可知安娜胃痛了,故选C。
85.句意:安娜去了哪里?A她去了一家商店。B她去了医院。C她去了动物园。根据“She went to see a doctor.”可知安娜去了医院,故选B。
86.句意:安娜一天应该吃___药?A3茶匙,B6茶匙,C9茶匙,根据“Anna is 10 years old.”、“8-11 2 teaspoonfuls”以及“Take it three times each day after meals.”可知安娜10岁,每次吃2茶匙药,一天吃3次,所以每天一共要吃6茶匙药,故选B。
87.句意:这种药应该放在____?A太阳,B热水,C一个冰箱,根据“Put it in a cold place.”可知这种药应该放在冷的地方,故选C。
88.句意:____岁的孩子不能服用这种药?A三,B六,C十三,根据“Not right for children below the age of four.”可知四岁以下的孩子不能服用这种药,故选A。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)