译林版(2019) 选择性必修 第一册 Unit 3 The art of painting 单元综合检测(含解析)

文档属性

名称 译林版(2019) 选择性必修 第一册 Unit 3 The art of painting 单元综合检测(含解析)
格式 docx
文件大小 36.6KB
资源类型 教案
版本资源 牛津译林版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-11-22 13:03:45

图片预览

文档简介

Unit 3 单元综合检测
班级:________ 姓名:________ 学号:________ 得分:________
第一部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A[2024合肥一中期中]
Four Self Portraits(自画像) by Famous Artists
Raphael(Raffaello Sanzio da Urbino)—Self Portrait, 1506
One of the beautiful self portraits by famous artist Raphael was drawn at the age of 23. It measures around 45 cm×33 cm and is located at the world famous Uffizi Gallery. The Italian painter used oil on board to draw his self portrait, which was the clearest and the most recognizable self portrait of Raphael himself.
Leonardo da Vinci—Portrait of a Man in Red Chalk, 1512
Portrait of a Man in Red Chalk is a self portrait of da Vinci at the age of 60 and measures around 33.3 cm×21.3 cm, which is on display in Biblioteca Reale, Turin, Italy. It is drawn with red chalk on paper and represents the head of an elderly man in a three quarter view. In the portrait, the length of the hair is uncommon in Renaissance(文艺复兴) portraits.
Rembrandt van Rijn—Self Portrait with Beret and Turned Up Collar, 1659
Dutch painter Rembrandt van Rijn painted his self portrait in 1659 when he was 53 years old. It shows his worried expression that clearly portrays the troubled condition of his mind at that point of his life since the year 1659 was a year of anxiety for him. This self portrait found its place among the Benjamin Altman Collection, which has been exhibited in the Metropolitan Museum of Art since 1913.
Edgar Degas—Degas au porte fusain, 1855
Edgar Degas made this self portrait only when he was twenty one years old. It was one of the most remarkable of his fifteen self portraits. Degas was seated as seemingly without fear and anxiety. The pose in the painting was formal and academic. The painting is located in the Musée d'Orsay, Paris, France.
(  ) 1. Where should visitors go if they want to admire Raphael's self portrait in 1506
A. Uffizi Gallery. B. Biblioteca Reale.
C. The Musée d'Orsay. D. The Metropolitan Museum of Art.
(  ) 2. Which aspect of Portrait of a Man in Red Chalk was special during the Renaissance
A. The red clothing. B. The formal pose.
C. The long hair. D. The worried expression.
(  ) 3. Which painter was the youngest when painting the above mentioned self portraits
A. Raphael. B. Edgar Degas.
C. Leonardo da Vinci. D. Rembrandt van Rijn.
B[2024沧州月考]
When a woman bought a painting that appeared to bear the signature(签名) of N.C. Wyeth at a store in 2017, she joked that the 4 dollar item might actually be a real work by the Maine painter. Her joke was no laughing matter, and the painting is now estimated to fetch as much as $250,000 at auction(拍卖) in September.
According to experts at Bonhams Skinner auction house, the seller unknowingly bought the work at a Savers store in Manchester, New Hampshire, while searching for frames to reuse. At that time, the Wyeth painting had been put against a wall along with mostly damaged posters and prints.
The woman took the piece home, and then made a quick Internet search but could not find any information about the work. After hanging the painting in her bedroom for several years, she eventually stored it in her study.
She rediscovered the painting this past May while doing cleaning, and this time posted images of the work on an online page titled “Things Found in Walls”, which is devoted to “stories of things you have found in walls, dug up in your backyard, or in that spare house across the street from your grandma's”, according to the group's description.
Comments on the post led her to contact Lauren Lewis, a former curator who worked with paintings by three generations of the Wyeths: N. C. Wyeth, his son Andrew Wyeth and his grandson Jamie Wyeth. So she did.
“After seeing the piece in person, Lewis was 99% certain it was authentic instead of a copy,” she told The Boston Globe. “While it certainly had some small scratches(划痕), it was in remarkable condition considering none of us had any idea of its journey over the last 80 years.”
Wyeth often produced cover art for publishers of periodicals and novels. The painting up for sale in September is one of four he completed for a 1939 edition of Helen Hunt Jackson's book Ramona, originally published in 1884. In it, Wyeth painted the young title character facing her elderly mother.
(  ) 4. What was the woman's joke
A. The storekeeper was lazy and foolish.
B. The painting she bought might be valuable.
C. The signature of N.C. Wyeth was wrong.
D. The Maine painter would appear at auction.
(  ) 5. How did the woman deal with the painting shortly after she got home
A. She put it in her study. B. She sold it to Lauren Lewis.
C. She sent it to her friend. D. She searched online about it.
(  ) 6. What does the underlined word “authentic” in Paragraph 6 mean
A. Real. B. Damaged. C. Famous. D. Stolen.
(  ) 7. What is the text mainly about
A. A world famous artist in the US.
B. A novel by Helen Hunt Jackson.
C. A painting getting its recognition.
D. An expert going on a treasure hunt.
C
Many animals use camouflage(伪装) to make them harder to see. Hunters do this so that the animals they want to eat don't see them and run away. And prey animals, such as deer and zebra, use camouflage to avoid being eaten. But why do large cats have such different patterns Lions don't have any spots at all, but cheetahs have small black spots. While tigers have large black stripes and orange fur, leopards and jaguars have much more complicated patterns of spots.
Will Allen at the University of Bristol is interested in this question. For his PhD in vision science, he decided to study large cats to try to find out the reasons for these different patterns. Will says that, to find the answer, he also needed to talk to scientists from many different fields, such as psychology, biology, engineering and computer science. Experts from each of these areas of science helped him with his work.
Earlier studies had shown that camouflage was more common among cats that lived in forests. But Will says that these studies didn't explain why a leopard's spots are different from a cheetah's spots, for example. He decided to use a mathematical technique called“reaction diffusion”. This allowed him to play with different patterns on a computer screen and produce exact matches for different animals. In this way, he could compare camouflage patterns with the animals' behavior and habitat much more accurately.
His results help to explain the differences. Will says that there is a clear connection between patterns and environment. Cats in forests with lots of trees and plants have more complicated patterns than cats which live in areas without lots of trees. And cats that spend more time in trees have more irregular patterns than cats that hunt at night. Will explains that a cat's camouflage depends on where it lives and how it hunts. Evolution has created the most suitable pattern for each particular hunter. Will's studies mean we can look at a big cat's fur and predict its habitat and lifestyle.
(  ) 8. What's the function of animals' camouflage according to Paragraph 1
A. To act as cats. B. To hide them from others.
C. To avoid prey animals. D. To scare hunters away.
(  ) 9. What determines a cat's camouflage according to Will's findings
A. Its sleeping patterns. B. Its different enemies.
C. Its habitat and hunting ways. D. Its complicated environment.
(  )10. What can we learn about Will
A. The whole study was completed all by himself.
B. “Reaction diffusion” technique was applied in his study.
C. He failed to explain why cats have different patterns in his study.
D. He found camouflage was more common among domestic cats.
(  )11. What is the last paragraph mainly about
A. The findings of Will's study. B. The methods of Will's study.
C. The disadvantages of Will's study. D. The application of Will's study.
D[2024江苏天一中学期末]
People with genetic syndromes(综合征) sometimes have telltale(能说明问题的) facial features, but using them to make a quick and cheap diagnosis can be tricky given there are hundreds of possible conditions they may have. A new neural network that analyzes photographs of faces can help doctors narrow down the possibilities.
Yaron Gurovich at biotechnology firm FDNA in Boston and his team built a neural network to look at the gestalt—or overall impression—of faces and return a list of the 10 genetic syndromes a person is most likely to have.
They trained the neural network, called DeepGestalt, on 17,000 images correctly labelled to match more than 200 genetic syndromes. The team then asked the AI to identify potential genetic disorders from a further 502 photos of people with such conditions. It included the correct answer among its list of 10 responses 91 per cent of the time.
Gurovich and his team also tested the neural network's ability to distinguish between the different genetic mutations(变异) that can lead to the same syndrome. They used photographs of people with Noonan syndrome, which can result from mutations in any one of five genes. DeepGestalt correctly identified the genetic source of the physical appearance 64 per cent of the time. It's clearly not perfect, but it's still much better than humans at trying to do this.
As the system makes its assessments, the facial regions that were most helpful in the determination are highlighted and made available for doctors to view. This helps them to understand the relationships between genetic make up and physical appearance.
The fact that the diagnosis is based on a simple photograph raises questions about privacy. If faces can reveal details about genetics, then employers and insurance providers could, in principle, secretly use such techniques to discriminate against people who have a high probability of having certain disorders. However, Gurovich says the tool will only be available for use by clinicians(临床医生). Clinically this technology can help narrow down the search space of diagnosis and then confirm through checking genetic markers. Besides, it could perhaps add means of finding other people with the disease and, in turn, help find new treatments or cures.
(  )12. What can we know about DeepGestalt
A. It can be trained to correctly label the images of people.
B. It is built to look at faces and identify genetic disorders.
C. It can correctly identify genetic mutations 91% of the time.
D. It is much better than humans at trying to identify physical appearance.
(  )13. Why are certain facial regions highlighted in the assessment process
A. To help confirm the diagnosis.
B. To help the system quickly recognize people.
C. To help make the system more understandable.
D. To help identify a condition and make a diagnosis.
(  )14. What's the best title of this text
A. Tricky Facial Features
B. Faces Let AI Spot Genetic Disorders
C. Facial Features Give You Away to Doctors
D. DeepGestalt: A Magic Cure for Genetic Syndromes
(  )15. What's the author's attitude towards the technology
A. Positive. B. Neutral. C. Indifferent. D. Critical.
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Time is precious for students especially during finals. Having good skills of time management becomes so important. But how can you manage your time
Get some sleep.
When things get rough, sleep often gets cut out of your schedule. The lab report has to be done by tomorrow morning, so … no sleep tonight, right Wrong. __16__ Your brain will run slower, and you'll be super tired all the time. So even if it sounds strange, spare time to get quality sleep.
Prioritize(划分优先顺序) often.
Keep a running list of the major tasks that you're performing. Change it as often as necessary and refer to it when you feel worried about all the things you have to do. __17__ You can't do so many all at once.
__18__
Although you might try hard to plan every detail of your routine, sometimes things just happen. You might get sick or your roommate loses your keys. Set aside as much time as you can each day for emergencies. That way, you needn't deal with the unexpected in a rush.
Schedule time to relax.
Finals can be surprisingly stressful, and you may not realize how much harm they do to you until they're over. Workload can sometimes be unbearable. Schedule some free time to make you mentally recharged. __19__
Ask for help when you need it.
Asking for help is pretty normal during learning. It's rare to find a student who can make it through school life without any help. __20__ There are lots of places that can give you a hand at the end of a term.
A. Get on well with roommates.
B. Leave extra time, just in case.
C. Thus, don't hesitate to seek help when necessary.
D. Feeling worried may help you accomplish nothing.
E. If you feel depressed, focus on the one at the top of the list.
F. Let your brain take a break so it can go back to work efficiently.
G. Not getting enough sleep can actually cost you more time in the long run.
16.__________17.__________18.__________19.__________20.__________
第二部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Some twenty years ago, Poonam visited Ranthambore, with her husband Aditya Singh. She was __21__ by a tigress with three cubs(幼崽) on a hill. At the end of the trip, she asked Aditya if they could move to the Ranthambore and he agreed.
Over the years, the couple bought about 35 acres bordering the Ranthambore Tiger Reserve on one side. The area, called Bhadlav, had __22__ vegetation but has since been __23__ into a green forest.
After __24__ in Ranthambore, Aditya first visited the Bhadlav area with a film maker. He became __25__ that the farmers were __26__ their land because of the risk of predators(食肉动物) searching for food. “I just bought this and did nothing to it except __27__ the aggressive species. We __28__ the land to recover and now after 20 years, it has become a green forest which is frequented by all kinds of animals, including tigers.”
Not only did the couple have the __29__ to let the natural habitat renew itself, they also created several water holes to ensure the wild animals have enough drinking water even during the hot summers. Because of their efforts, the __30__ to the farmers in the area has been dramatically reduced. “The animals understand in this forest they get food, water and safe shelter without any __31__,” Aditya explained. They have had many __32__ from buyers for the land but the Singhs are not interested in selling __33__ their love for nature and wildlife. “Money was never the __34__,” they said.
Aditya and Poonam's story has inspired others in the area to follow their example. Aditya has also been receiving __35__ from people across India who want to create a comparable model in their own states.
(  )21. A. accompanied B. fascinated C. frightened D. blocked
(  )22. A. diverse B. wild C. rare D. little
(  )23. A. classified B. transformed C. dug D. stuck
(  )24. A. settling B. investing C. negotiating D. training
(  )25. A. proud B. disappointed C. worried D. aware
(  )26. A. donating B. naming C. selling D. expanding
(  )27. A. lose B. remove C. identify D. predict
(  )28. A. controlled B. rented out C. depended on D. allowed
(  )29. A. patience B. facility C. technology D. staff
(  )30. A. access B. link C. attention D. threat
(  )31. A. disturbance B. attempt C. hesitation D. sign
(  )32. A. examples B. offers C. complaints D. benefits
(  )33. A. instead of B. in spite of C. in addition to D. due to
(  )34. A. solution B. source C. priority D. possibility
(  )35. A. instructions B. checks C. enquiries D. funds
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)[2024德州期末]
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Flowers, birds, figures and landscapes seem to jump out of the pictures on the walls of craftsman Hao Ruxiang's workshop. From a 36.__________(distant), these pictures appear to be fine paintings. Yet, up close, they resemble sculptural art, with a three dimensional feel.
It is buhu painting, 37.__________ was named a national cultural heritage by the Ministry of Culture and Tourism in 2014. It originated 38.__________ the traditional folk art of the Manchu ethnic people, who would use the needle and thread to create patterns as 39.__________ approach to mending boots, hats and clothing for 40.__________(practice) and artistic purposes.
Through decades of efforts, Hao and her family have helped buhu painting to evolve, 41.__________(combine) the essence of numerous traditional crafts. “We got an inspiration from cloisonne(景泰蓝瓷器), glued gold threads along the edges of flowers, 42.__________ created a better visual effect,” Hao explains, adding that many techniques 43. __________(apply) in the art are all coming from practice.
To date, Hao 44.__________(explore) many innovative techniques of her own, and managed to deliver beautiful examples of the art. However, her focus has been on broadening this art form to ensure better development, because she believes machinery cannot 45.__________(full) replace manual work.
第三部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)[2024宜宾三中期末]
假定你是李华,昨天你参观了你校举办的学生国画作品展。请给校英文报写一篇英文报道,内容包括:
1. 介绍展览;
2. 观展感受;
3. 推荐观展。
注意:
1. 写作词数应为80左右;
2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
第二节(满分25分)[2024长沙二十一中期中]
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Maria and Peter lived in a coastal city. The greatest pleasure in summer for them was to swim at their local beach after school. But one day they started to lose their enthusiasm for swimming in the waters. More often than not, they would find plastic bags thrown on the beach. Worse still, as they swam in the water, some plastic bags would float around them and even stick to their legs when they walked to the shore.
They were upset and decided something needed to be done to stop the beautiful sea becoming consumed by waste. One weekend, Maria and Peter brought a big bag to the beach and determined to clean it up. Sweat streamed down from their foreheads while they bent down and picked up the plastic bags. To their disappointment, after a day's hard work, there were still many plastic bags lying on the beach or floating in the water. Going home with aching legs and arms, Maria and Peter were almost defeated by a strong sense of failure.
That night over dinner with their parents, the pair ate silently. Noticing their low spirits, Mother asked gently,“You two looked so down. What happened?” Exchanging glances with Peter, Maria replied in a low voice, “It's those annoying plastic bags. We tried to clean up but it was just impossible.” Understanding the pair's disappointment, their father patted them on the back and comforted, “Well, it's really hard for just two of you to fix such a big problem.” “Just two of us,” complained Maria and Peter, looking at each other. Suddenly, an idea flashed through their minds, their eyes shining with excitement. “Yes, that's the point! We should make more people aware of the problem and encourage them to take action!” the pair said in chorus.
注意:
1. 续写词数应为150左右;
2. 请按如下格式作答。
Quickly finishing their dinner, the pair went upstairs and started planning. ______
____________________________________________________________________________________________________________________________________________
Excited and nervous, they posted the video and article on WeChat. ____________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________
Unit 3 单元综合检测
第一部分
第一节
1—5 ACBBD 6—10 ACBCB 11—15 ABDBA
A
【语篇导读】本文是一篇应用文。文章介绍了四幅著名艺术家们的自画像。
1. A 细节理解题。根据Raphael(Raffaello Sanzio da Urbino)部分中“It measures around 45 cm×33 cm and is located at the world famous Uffizi Gallery.”可知,如果游客想欣赏拉斐尔1506年的自画像,可以去乌菲齐美术馆。
2. C 细节理解题。根据Leonardo da Vinci部分中“In the portrait, the length of the hair is uncommon in Renaissance portraits.”可知,这一文艺复兴时期的自画像的特别之处在于画像中人的长头发。
3. B 细节理解题。根据Edgar Degas部分中“Edgar Degas made this self portrait only when he was twenty one years old.”、Raphael(Raffaello Sanzio da Urbino)部分中“One of the beautiful self portraits by famous artist Raphael was drawn at the age of 23.”、Leonardo da Vinci部分中“Portrait of a Man in Red Chalk is a self portrait of da Vinci at the age of 60”以及Rembrandt van Rijn部分中“Dutch painter Rembrandt van Rijn painted his self portrait in 1659 when he was 53 years old.”可知,在作上述自画像时,埃德加·德加是四个画家中最年轻的。
B
【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章讲述了一名女士花4美元买到的一幅画作,最终被认为是画家的真迹。
4. B 细节理解题。根据第一段中“When a woman bought a painting that appeared to bear the signature of N.C. Wyeth at a store in 2017, she joked that the 4 dollar item might actually be a real work by the Maine painter.”可知,这位女士开玩笑说她买的那幅画可能是真迹,会很值钱。
5. D 细节理解题。根据第三段中“The woman took the piece home, and then made a quick Internet search but could not find any information about the work.”可知,这个女士回家后在网上查找这幅画的相关信息。
6. A 词义猜测题。画线词的下文instead of a copy 说明这幅画是真迹,从而推知画线词意为“真品的,真迹的”。
7. C 主旨大意题。通读全文,尤其是第一段中“Her joke was no laughing matter, and the painting is now estimated to fetch as much as $250,000 at auction in September.”可知,本文主要讲的是一幅得到认可的画。
C
【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一项新的研究发现,该研究解释了大型猫科动物斑纹图案不同的原因。
8. B 细节理解题。根据第一段中“Many animals use camouflage to make them harder to see.”可知,动物用伪装来隐藏自己不被发现。
9. C 细节理解题。根据最后一段中“Will explains that a cat's camouflage depends on where it lives and how it hunts.”可知,猫科动物的伪装取决于它生活的地方和捕食的方式。
10. B 细节理解题。根据第三段中“He decided to use a mathematical technique called ‘reaction diffusion’.”可知,Will在研究中使用了一种叫作“反应扩散”的数学技术。
11. A 段落大意题。根据最后一段整段内容可知,Will的研究结果有助于解释大型猫科动物斑纹图案的差异,说明了它们的伪装取决于其生活的地方和捕食的方式。由此可知,最后一段主要介绍了Will的研究结果。
D
【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了帮助医生确认诊断遗传性疾病的人脸识别技术DeepGestalt。
12. B 细节理解题。根据第一段中“A new neural network that analyzes photographs of faces can help doctors narrow down the possibilities.”及第三段中“They trained the neural network, called DeepGestalt, on 17,000 images correctly labelled to match more than 200 genetic syndromes.”可知,DeepGestalt是用来分析人脸照片并识别遗传疾病的。
13. D 推理判断题。根据第五段“As the system makes its assessments, the facial regions that were most helpful in the determination are highlighted and made available for doctors to view. This helps them to understand the relationships between genetic make up and physical appearance.”可推知,在评估过程中突出显示特定的面部区域有助于确定病情并做出诊断。
14. B 标题归纳题。通读全文,结合第一段中“A new neural network that analyzes photographs of faces can help doctors narrow down the possibilities.”和下文对DeepGestalt这项人脸识别遗传性疾病的技术的介绍可知,本文主要介绍帮助医生确认诊断遗传性疾病的DeepGestalt这项人脸识别的技术,所以B项“人脸可以让人工智能识别遗传疾病”最适合做文章标题。
15. A 观点态度题。根据最后一段中“Clinically this technology can help narrow down the search space of diagnosis and then confirm through checking genetic markers. Besides, it could perhaps add means of finding other people with the disease and, in turn, help find new treatments or cures.”可知,作者对这项技术作出了积极正面的评价。由此推知,作者对该技术持乐观态度。
第二节
16—20 GEBFC
【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了在期末考试期间有效管理时间的五个做法。
16. 根据上文“no sleep tonight, right Wrong.”和下文“Your brain will run slower, and you'll be super tired all the time.”可知,此处是要解释为什么晚上不睡觉是错误的,G项“从长远来看,睡眠不足实际上会花费你更多的时间”承上启下,符合语境。
17. 根据本段小标题“Prioritize often.”和上文“Change it as often as necessary and refer to it when you feel worried about all the things you have to do.”可知,在时间管理过程中,要学会将任务按优先级排序,并按情况适时调整,E项“如果你感到沮丧,把注意力集中在列表中最重要的一项”是对上文进一步解释,衔接连贯。
18. 根据下文“Set aside as much time as you can each day for emergencies. That way, you needn't deal with the unexpected in a rush.”可知,在时间管理过程中,要留出时间来处理紧急情况,B项“留出额外的时间,以防万一”适合作为总结性小标题。
19. 根据上文“Schedule some free time to make you mentally recharged.”可知,在时间管理过程中,要安排时间放松,F项“让你的大脑休息一下,这样才能高效地回去工作”承接上文,进一步阐述安排时间放松的意义。
20. 根据上文“Asking for help is pretty normal during learning. It's rare to find a student who can make it through school life without any help.”可知,在学习中寻求帮助很正常,C项“因此,在必要的时候不要犹豫寻求帮助”与上文构成因果关系,符合语境。
第二部分
第一节
21—25 BDBAD 26—30 CBDAD 31—35 ABDCC
【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Aditya、Poonam夫妇二人建设森林、保护野生动物的故事,他们的故事也激励了其他人的效仿。
21. accompanied陪伴;fascinated迷住;frightened使惊吓;blocked阻碍。根据下文“At the end of the trip, she asked Aditya if they could move to the Ranthambore and he agreed.”可推知,Poonam非常喜欢Ranthambore山上的老虎,所以才想搬过去。
22. diverse多种多样的;wild野生的;rare稀有的;little少量的。根据下文but has since been __23__ into a green forest可推知,Bhadlav原来只有少量的植被,后来变成了一片绿色森林。
23. classified将……分类;transformed使改变外观,使改变形态;dug掘(地);stuck将……刺入。根据上文had __22__ vegetation but has since been以及下文into a green forest可推知,Bhadlav后来变成了一片绿色森林。
24. settling定居;investing投资;negotiating谈判;training培训。根据上文“she asked Aditya if they could move to the Ranthambore and he agreed”可推知,Aditya和Poonam在Ranthambore定居了。
25. proud骄傲的;disappointed失望的;worried担心的;aware意识到的。根据下文because of the risk of predators searching for food可推知,Aditya意识到了农民卖土地真正的原因。
26. donating捐赠;naming命名;selling出售;expanding扩展。根据下文because of the risk of predators searching for food可推知,因为害怕食肉动物捕食,所以农民们选择出售土地。
27. lose失去;remove移除;identify识别;predict预测。根据下文the aggressive species和“it has become a green forest”可推知,Aditya清除了土地上的侵略性物种。
28. controlled控制;rented out出租;depended on依靠;allowed允许。根据上文just bought this and did nothing to it和下文let the natural habitat renew itself可知,Aditya和Poonam让土地自我修复,恢复生机。
29. patience耐心;facility设施;technology技术;staff员工。根据上文“after 20 years, it has become a green forest”和下文“let the natural habitat renew itself, they also created several water holes to ensure the wild animals have enough drinking water even during the hot summers”可推知,Aditya和Poonam非常有耐心地等待自然栖息地自我修复。
30. access通道;link纽带;attention注意力;threat威胁。根据上文“the farmers were __26__ their land because of the risk of predators searching for food”可推知,Aditya和Poonam保障了食肉动物的生存,因此就降低了它们对农民的威胁。
31. disturbance干扰;attempt尝试;hesitation犹豫;sign标志。根据上文“the __30__ to the farmers in the area has been dramatically reduced”可推知,Aditya和Poonam建造的森林生态平衡,动物们可以不受干扰地生存。
32. examples例子;offers出价;complaints抱怨;benefits益处。根据下文from buyers for the land but the Singhs are not interested in selling可推知,有很多买家出价,想购买这片土地。
33. instead of而不是;in spite of尽管;in addition to除……之外;due to因为。根据上文“the Singhs are not interested in selling”以及下文their love for nature and wildlife可推知,此处说明了Singh夫妇不想出售土地的原因。
34. solution解决方案;source来源;priority优先考虑的事;possibility可能性。根据上文“the Singhs are not interested in selling __33__ their love for nature and wildlife”可推知,Singh夫妇认为钱从来都不是最需要优先考虑的事。
35. instructions指示;checks检查;enquiries询问;funds资金。根据下文who want to create a comparable model in their own states可推知,那些希望在印度其他联邦创建一个类似模式的人向Aditya询问创建森林、保护野生动物的相关细节。
第二节
36. distance 37. which 38. from 39. an
40. practical 41. combining 42. and
43. applied 44. has explored 45. fully
【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍的是布糊画的相关情况。
36. 考查名词。from a distance为固定搭配,意为“从远处看”。
37. 考查定语从句。空处引导非限制性定语从句,从句中缺少主语,先行词painting是物,因此空处用关系代词which。
38. 考查介词。originate from是固定搭配,意为“起源于”,因此空处是介词from。
39. 考查冠词。此处表泛指,approach是可数名词的单数形式,前面要加不定冠词;approach以元音音素开头,因此不定冠词用an。
40. 考查形容词。空处用形容词做定语,修饰名词purposes,practice的形容词是practical,意为“实用的”。
41. 考查非谓语动词。句中谓语是have helped,空处用非谓语动词,Hao and her family和combine之间是主谓关系,因此空处用现在分词combining表主动。
42. 考查连词。got、glued和created是三个并列的动作,且句子是肯定句,因此用and表并列。
43. 考查非谓语动词。句中谓语是explains,空处用非谓语动词,techniques和apply之间是逻辑上的动宾关系,因此空处用过去分词applied表被动。
44. 考查动词的时态和主谓一致。由To date可知,句子时态用现在完成时,主语Hao是第三人称单数,因此空处是has explored。
45. 考查副词。空处用副词修饰动词replace,full的副词是fully,意为“完全”。
第三部分
第一节 One possible version:
As a student, I had the pleasure of visiting the school's exhibition of students' traditional Chinese paintings yesterday.
The exhibition was held on the first floor of the school library. It showcased a diverse range of works. Walking through the gallery was like stepping into a painting, where every detail spoke volumes about the artists' skills and creativity. The exhibition left me in awe, reminding me of the endless possibilities in the realm of art.
The exhibition will last for two weeks, and I highly recommend everyone to visit it to immerse themselves in the world of beautiful Chinese paintings.
第二节 One possible version:
Quickly_finishing_their_dinner,_the_pair_went_upstairs_and_started_planning. Maria and Peter decided to take advantage of the Internet. “Maybe we can write an article to arouse people's awareness,” Maria proposed. “Good idea! We can also make a video!” Peter added. The next day, they went to the beach and filmed a short video showing plastic bags lying on the beach and floating in the sea. Peter, who was good at writing, wrote an article talking about the present situation of the beach and asking people to take part in the clean up.
Excited_and_nervous,_they_posted_the_video_and_article_on_WeChat. To their amazement, their post went viral online immediately. Countless comments flooded in saying how heartbroken they were when looking at the polluted beach and sea. What amazed Maria and Peter more was that numerous people in their community offered to join in their clean up. More and more people came to the beach to collect plastic bags and they also appealed to others to avoid throwing or using plastic bags. A year later, with their joint and continuous efforts, the coast regained its beauty and Maria and Peter regained their long awaited pleasure.