/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年外研版(三起)五年级英语上册核心考点精练
Module 9 考点17:阅读理解-任务型
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读理解。
28th Nov. Saturday Sunny My mother and I went to a supermarket yesterday afternoon. We bought lots of things: a hat for grandpa, some bananas for grandma, a sweater for father and a bag for me. Mother also bought herself a dress. We had supper. I ate lots of kebabs (烤串) and drank lots of cola (可乐). We came back home at 7 o'clock. I was very tired. And I had a stomach ache.
1.根据短文选择正确答案。
(1) This is a ____________. ( )
A.diary B.letter C. email
(2) Where did they go yesterday ( )
A.They went to a park. B.They went to a hospital. C. They went to a supermarket.
(3) What did they buy for father ( )
A.They bought a hat for father.
B.They bought a sweater for father.
C. They bought a pair of shoes for father.
(4) Did mother buy a dress for herself ( )
A.Yes, she did. B.No, he didn’t. C. Yes, she does.
(5) When did they come back ( )
A.At six o'clock. B.At seven o'clock. C. At eight o'clock.
2.按照事情发生的先后顺序为图片排序
(1) ( )
(2) ( )
(3) ( )
(4) ( )
Lingling: What's the matter with Sam He looks sad.
Ann: He lost his bag. He can't find it anywhere.
Lingling: Did he lose it at school
Ann: No, he didn't. He didn't go to school today. He was ill at home.
Lingling: How is he now
Ann: He is better now.
Lingling: OK.
Ann: Let's help him find the bag.
Lingling: Oh, it's under his bed.
Ann: That's great! Sam, look. Here is your bag.
Sam: Oh, thank you very much.
3.What's the matter with Sam
4.Did Sam go to school today
5.How is Sam now
6.Who found Sam's bag
7.Where is Sam's bag
阅读短文,回答问题
I’m Mike. Today I helped my uncle on the farm all day. When I got home, I felt tired. My mother was cooking (煮,做) a meal. I could smell some nice noodle soup. I felt a little hungry. When I was waiting for the supper, I played chess with Amy. I won the game and I felt very happy.
8.What did Mike do today
9.How did Mike feel when he got home
10.How did Mike feel when he smelt some nice noodle soup
11.What did Mike do when he was waiting for the supper
12.Did Mike feel happy when he won the game
阅读短文,回答问题。
A small boy goes to the cinema. He buys a ticket and goes in. But after two or three minutes he comes out. He buys a second ticket and goes in again. After a few minutes he comes out again and buys a third ticket. Two or three minutes after that he comes out a third time and asks for another ticket, but this time the girl says to him, “Why are you buying all these Are you meeting friends in the cinema all the time ”
“No, I'm not doing that,” the small boy says, “but a woman always stops me at the door and tears(撕掉) my tickets up.”
13.Where does the small boy go
14.How many tickets does the boy buy
15.Does he meet friends in the cinema all the time
16.What does the woman do with the tickets
17.文中画线单词的中文意思是:
阅读短文,完成任务。
18.根据短文内容,选择相应的图片,将序号写在括号内。
( ) I have a new pet dog. I’m very happy. It has long ears, a long body and short legs. It’s brown. It’s so cute. I smile. I sing and dance. I love my dog.
( ) My brother don’t share her new toy with me. I’m sad. I cry (哭). I talk to my mum. My brother says sorry to me. We play together. It makes me feel better.
( ) My neighbour says hello to me. I feel shy. I hide (躲藏) behind my mum. My mum says it’s OK and don’t be shy. People often feel shy.
A. B. C.
19.根据短文内容,选择正确答案。
(1) The word “shy” means ______. ( )
A.伤心的 B.害羞的 C. 生气的
(2) Which one is not right (哪一项是错误的) ( )
A.Expressing ourselves makes us feel better.
(表达情感能让我们感觉更好)
B.We can express ourselves in many ways.
C. If we are sad, we shouldn’t talk to others.
(如果我们伤心了,不应该告诉其他人)
Answer the questions. (根据短文内容回答下列问题)
Grandma’s Secret ingredient
Every Sunday, our family goes to my grandmother’s house for dinner. Grandma always makes delicious food with her special tomato sauce. The wonderful smell fills her house. We eat, talk and laugh together. I’m so happy to be her grandson.
My grandmother says her sauce is a secret (秘密), so I watch her cook very carefully. I see her use tomatoes, garlic, and herbs. I write down everything in my notebook and make a recipe.
At home, I try to make the sauce with my mom. We follow the recipe exactly. But it never tastes quite right. I think maybe I miss a secret ingredient.
One day, as I’m cooking again, the smells in the kitchen remind (提醒) me of all those Sunday dinners—how Grandma sings while cooking, how my mother sets the table and how my father tells funny stories. Later, when I eat alone, I close my eyes and imagine (想象) my whole family around me, laughing and talking together. At that moment, the sauce tastes perfect, just like Grandma’s I suddenly realize (意识到) that ______.
Now when I cook, I remember that cooking with love makes everything taste better.
20.Where does the writer’s family go every Sunday
21.How does Grandma make delicious food
22.Who helps the writer make the sauce at home
23.Does the sauce taste right at first
24.What does the writer do when he eats alone
25.Fill in the blank with one sentence. (用一句话将此句补充完整)
【新语篇·信件】每年7月30日是世界友谊日。阅读Yoyo的感谢信,完成下列任务。
Dear Jessie,
I want to say “thank you” to you. Thank you for helping me remember the poem.
Thank you for reading books with me. Thank you for sharing cupcakes with me.
Thank you for visiting me when I am ill. Thank you for being my friend.
Yours,
Yoyo
26.根据Yoyo写的感谢信,写出Yoyo眼中的朋友是什么样的。
helping me remember the poem
(1)
(2)
(3)
27.请你仿照Yoyo感谢信,给你的朋友也写一封感谢信吧!
Dear Yoyo,
I want to say “thank you” to you. Thank you for ____________. Thank you for _____________. _____________. Thank you for being my friend.
Yours,
______
Read and follow the directions. 读短文,按要求做题。
We have different feelings at different times. Sometimes we are happy. Sometimes we are sad. Sometimes we are angry. When we are sad, we can think back1 to the happy time. When we are worried, we can talk about it with our parents or teachers. When we are angry, we can listen to music or do some sports. When we are bored2, we can play with our friends or read books. We have different feelings and that is how life is. We can do different things to share and face the feelings.
生词本:1. think back回想 2. bored无聊的
28.Choose. 选择正确的选项。
(1) In the text, the word “face” means “______” in Chinese. ( )
A.脸 B.钟面 C.面对
(2) Which one is the best title ( )
A.What will we do B.Let’s enjoy feelings C. Sometimes we are happy
29.Fill in the blanks. 填空,完成下面的鱼骨图。
①think back to the happy time
②
③
④
阅读信息,根据短文内容填空。
Everyone wants to have good manners (文明举止), but it is not so easy. We must care about everything in life. There is something we should know.
First, say “hello” to people you meet, not only to teachers, but also to your friends and your classmates, and even your neighbors. Second, help others as much as you can. Then everybody will like you. Third, don’t laugh at others. That will be impolite (不礼貌的) and hurt them. Fourth, never ask others about their personal information (个人隐私). If others have something that they cannot say, they will be very embarrassed (尴尬的).
Good manners make things easier. They can help people to get on well with each other. When you are nice to people, they will be nice to you.
30.It’s not so to have good manners.
31.First, say“ ”to people you meet.
32.Second, others as much as you can.
33.Third, don’t at others.
34.Fourth, ask others about their personal information.
阅读理解。
How do you feel
Sometimes I feel bored. When you are bored, you look grey. And all your toys look grey at the corner. You don’t want to play with them.
Sometimes I feel sad. It’s all blue, just like a rainy day. And you cannot go outside to play.
Sometimes I feel angry. When you are angry, you want to scream(尖叫). Even the clothes look angry.
Sometimes I feel guilty(有罪的). When you do something not very good, you will feel guilty. But it’s OK. We can clean it up.
Sometimes I feel very happy. When you are happy, the world is like bright yellow.
35.请根据短文内容,为下列图片选择合适的单词。
(1)
(2)
(3)
(4)
36.请根据短文内容,从方框中选择合适的句子,将序号填到横线上。
A.the world is like bright yellow B.it’s all blue C. you look grey D.even the clothes look angry
(1) When you are bored, .
(2) When you feel sad, .
(3) When you feel angry, .
(4) When you feel happy, .
“Do you often think of your parents ” “Yes, of course,” you may answer, “I buy a present for my mother on Mother's Day. And I also give my father a present on Father's Day.” Then what about the other days of a year Always think of your parents, not just on some important days.
I have a good friend. She lives alone (独自), and her parents live in another (另一个) city. One day, I went to see her. We talked a lot. Then she wanted to call her parents. She dialed (拨号) the number, but then she put down the phone. After about ten seconds, she dialed the number again. “Hi, Mum…” Later I asked her why she dialed the number twice (两次). “My parents are old. They can’t get close to the phone quickly. I always do this when I call them. I just want to give them enough (足够的) time to answer the call.”
My friend is a good girl. She always thinks of her parents. You also want to be a good child, right So why not learn from her
37.In the first paragraph (自然段), “think of” means ______________. ( )
A.思想 B.想着,关心
38.Why the writer's friend dialed the number twice ( )
A.Because her parents were angry.
B.Because her parents are old. They can't get close to the phone quickly.
39.What does the writer think of her friend ( )
A.She is a good girl. She always thinks of her parents.
B.The writer doesn't like her friend.
40.What does the writer want to say from the passage (文章) ( )
A.We should often care about (关心) our parents.
B.Call your parents on some important days.
41.翻译文中画线的句子。
When you are feeling unhappy or forget how great you are, here are five ways to make you feel good about yourself.
Look in the mirror and say to yourself, "I am a special person and there's no one in the world like me. I can do anything!” It may not sound so good, but it really works.
__________________. Helping others always makes you feel good.
__________________. Have you always wanted to decorate your room or learn how to swim Go for it! New challenges are fun and make you happy.
__________________. Turn off the TV and let your imagination (想象) fly! Write down your thoughts, dreams or anything you want! Writing always helps to express your feelings.
__________________. We all need our family time. Talk with your mum or dad or maybe even your cousin.
42.把文中划 的两个句子,依次抄写在下面一线格中。
(1)
(2)
43.选择合适的句子补全短文,把选项写在文中的横线上。
A.Start a diary B.Stay with your family
C. Learn something new D.Do something nice for someone
44.读短文,选择最佳答案。
(1) This passage may be from _______. ( )
A.a postcard B.a magazine C. a comic book D.a word book
(2) According to the passage, when you are helping others, you will _______. ( )
A.feel angry B.be special C. be sad D.feel nice
(3) Which of the following should you say "NO" to when you are unhappy ( )
A.Keep a diary. B.Look at the mirror and say something good.
C. Stay at home by yourself. D.Take some challenges and learn something new.
(4) The best title for the passage is "_______". ( )
A.Don't be angry B.How to learn
C. Five ways to feel good D.Do your best
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.A C B A B 2.1 2 4 3
【导语】本文是一篇日记,讲述了作者和妈妈昨天下午的活动。
1.(1)句意:这是一篇 。A日记,B信,C电子邮件。根据文中“28th Nov. Saturday Sunny”可知文章开头说的是日期和天气,是日记的格式,故选A。
(2)句意:他们昨天去哪了?A他们去了公园。B他们去了医院。C他们去了超市。根据文中“My mother and I went to a supermarket yesterday afternoon.”可知昨天下午作者和妈妈去超市了,故选C。
(3)句意:他们为爸爸买了什么?A他们给爸爸买了一顶帽子。B他们给爸爸买了件毛衣。C他们给爸爸买了一双鞋。根据文中“We bought lots of things: a hat for grandpa, some bananas for grandma, a sweater for father and a bag for me.”可知他们给爸爸买了一件毛衣,故选B。
(4)句意:妈妈给自己买了一条裙子吗?A是的,她买了(一般过去时)。B不,他没买(一般过去时)。C是的他买了(一般现在时)。根据文中“Mother also bought herself a dress.”可知妈妈给自己买了一条裙子,应该用一般过去时回答,故选A。
(5)句意:他们什么时候回来的?A在六点钟。B在七点钟。C在八点钟。根据文中“We came back home at 7 o'clock. ”可知昨天他们七点钟回来的,故选B。
2.根据文中“My mother and I went to a supermarket yesterday afternoon. ”可知作者和妈妈在昨天下午去购物,与图(1)描述相符,所以图(1)排序为1。
根据文中“We bought lots of things: a hat for grandpa, some bananas for grandma, a sweater for father and a bag for me. Mother also bought herself a dress. ”可知作者和妈妈给家人和自己买了很多东西,与图(2)描述相符,所以图(2)排序为2。
根据文中“We had supper. I ate lots of kebabs (烤串) and drank lots of cola (可乐).”可知作者和妈妈吃完饭,作者吃了很多烤串喝了很多可乐,与图(4)描述相符,所以图(4)排序为3。
根据文中“ I was very tired. And I had a stomach ache.”可知作者非常累,而且肚子疼,与图(3)描述相符,所以图(3)排序为4。
故答案为1243。
3.He lost his bag. 4.No, he didn't. 5.He is better now. 6.Lingling. 7.It's under his bed.
【分析】3.句意:萨姆怎么啦?由句子He lost his bag. He can't find it anywhere.可知他包丢了,故答案为He lost his bag.
4.句意:萨姆今天去学校了吗?由句子No, he didn't. He didn't go to school today. 可知他今天没有上学。故答案为No, he didn't.
5.句意:萨姆现在怎么样了?由句子He is better now可知他现在感觉好了,故答案为He is better now.
6.句意:谁发现了萨姆的包?由句子Lingling: Oh, it's under his bed.可知是玲玲找到了。故答案为Lingling.
7.句意:萨姆的包在哪?由句子Lingling: Oh, it's under his bed.可知是在床底下。故答案为It's under his bed.
8.He helped his uncle on the farm. 9.He felt tired. 10.He felt a little hungry. 11.He played chess with Amy. 12.Yes, he did.
【解析】8.问句为“Mike 今天做了什么”,根据“Today I helped my uncle on the farm all day”,可知他今天在农场上帮助他的叔叔,故答案为He helped his uncle on the farm。
9.问句为“Mike 回到家后感觉如何”,根据“When I got home, I felt tired”,可知当他到家时,他感到很累,故答案为He felt tired。
10.问句为“当 mike 闻到一些美味的面汤时,他是什么感觉”,根据“I felt a little hungry”,可知他感到有点饿,故答案为He felt a little hungry。
11.问句为“Mike 在等晚餐的时候做了什么”,根据“When I was waiting for the supper, I played chess with Amy”,可知他在等待晚餐时,他和Amy下棋,故答案为He played chess with Amy。
12.问句为“Mike 赢得比赛的时候高兴吗”,根据“I won the game and I felt very happy”,可知他赢得比赛时,他很高兴,故答案为Yes, he did。
13.The small boy goes to the cinema. 14.Three. 15.No,he doesn’t. 16.She tears the tickets up. 17.拦下,阻止
18.C A B 19.B C
【导语】本文主要介绍了几个孩子的心情及其原因。
18.根据“I have a new pet dog. I’m very happy.”可知有宠物狗,是开心的,故选C。
根据“My brother don’t share her new toy with me. I’m sad. I cry(哭).”可知哥哥不分享玩具,伤心地哭了,故选A。
根据“My neighbour says hello to me. I feel shy.”可知邻居打招呼是害羞的,故选B。
19.(1)句意:单词“shy”意思是害羞的。A伤心的,B害羞的,C生气的,根据“I hide(躲藏) behind my mum.”可知邻居打招呼时,躲在妈妈后面,是害羞的,shy意思是害羞的,故选B。
(2)句意:哪一项是错误的?A表达情感能让我们感觉更好。B我们可以用许多方式表达我们自己。C如果我们伤心了,不应该告诉其他人。根据“I talk to my mum. My brother says sorry to me. We play together. It makes me feel better.”可知伤心了,可以告诉别人,C是错误的,故选C。
20.To his grandmother’s house. (答案不唯一) 21.With her special tomato sauce. (答案不唯一) 22.His mum. (答案不唯一) 23.No, it doesn’t. (答案不唯一) 24.He closes his eyes and imagines his whole family around him, laughing and talking together. (答案不唯一) 25.Grandma’s secret ingredient is love. (答案不唯一)
【导语】本文主要讲述了奶奶做菜的秘方。
20.句意:作者的家人每周日去哪里?根据文中“Every Sunday, our family goes to my grandmother’s house for dinner.”可知每个星期天,作者全家都会去奶奶家吃晚饭,答语可为:去他的奶奶家。故答案为To his grandmother’s house.
21.句意:奶奶如何制作美食?根据文中“Grandma always makes delicious food with her special tomato sauce.”可知奶奶总是用她特制的番茄酱做出美味的食物,答语可为:用她特制的番茄酱。故答案为With her special tomato sauce.
22.句意:谁在家里帮作者做酱料?根据文中“At home, I try to make the sauce with my mom.”可知作者在家试着和妈妈一起做酱料,答语可为:他的妈妈。故答案为His mum.
23.句意:酱料一开始味道对吗?根据文中“But it never tastes quite right.”可知刚开始时酱料的味道不对,答语应为否定回答,does提问要用does回答,故答案为No, it doesn’t.
24.句意:作者独自吃的时候做了些什么?根据文中“Later, when I eat alone, I close my eyes and imagine (想象) my whole family around me, laughing and talking together.”可知作者独自用餐时,闭上眼睛,想象全家人围坐在身边,一起说笑聊天,答语可为:他闭上眼睛,想象着全家人围在他身边,一起说笑聊天。故答案为He closes his eyes and imagines his whole family around him, laughing and talking together.
25.句意:在那一刻,这酱料的味道完美极了,就像奶奶做的一样。我突然意识到______。根据文中“Now when I cook, I remember that cooking with love makes everything taste better.”可知作者意识到奶奶做饭的秘方就是爱,句子可为:奶奶的秘方就是爱。故答案为Grandma’s secret ingredient is love.
26.reading books with me sharing cupcakes with me visiting me when I am ill 27.
范文:
Dear Yoyo,
I want to say “thank you” to you. Thank you for reading stories to me. Thank you for sharing your food with me. Thank you for helping me with my study. Thank you for being my friend.
Yours,
Mike
【导语】本文是悠悠写给朋友杰西的感谢信。
26.根据“Thank you for helping me remember the poem. Thank you for reading books with me. Thank you for sharing cupcakes with me. Thank you for visiting me when I am ill.”可知悠悠眼中的朋友帮忙背诗,一起读书,分享纸杯蛋糕并且生病的时候来看望,故答案为reading books with me;sharing cupcakes with me;visiting me when I am ill。
27.题干解读:该题目要求仿照Yoyo感谢信,给自己的朋友也写一封感谢信!时态是一般现在时,人称是第一人称,同时注意词数的要求。
参考词汇和句型:
参考词汇:read stories 读故事,share分享,help帮助,study学习
参考句型:Thank you for...
28.C B 29.talk about it with our parents or teachers listen to music or do some sports play with our friends or read books
【导语】本文主要讲述的是我们可以做不同的事情来分享和面对各种感受。
28.(1)句意:在文中,“face”一词在汉语中的意思是“__”。face在文中的含义为面对,故选C。
(2)句意:哪个是最好的标题?A我们要做什么?B让我们享受感受,C有时候我们很快乐,文章是关于各种感受的,故选B。
29.②根据句子“When we are worried, we can talk about it with our parents or teachers.”,可知当我们担心时,我们可以和父母或老师谈谈,故答案为talk about it with our parents or teachers。
③根据句子“When we are angry, we can listen to music or do some sports.”,可知当我们生气时,我们可以听音乐或做一些运动,故答案为listen to music or do some sports。
④根据句子“When we are bored, we can play with our friends or read books.”,可知当我们无聊时,我们可以和朋友一起玩或看书,故答案为play with our friends or read books。
30.easy 31.hello 32.help 33.laugh 34.never
【导语】本文主要讲述了应该怎样做到懂礼貌和懂礼貌的重要性。
30.句意:要有好的文明礼仪可不_____。根据原文“Everyone wants to have good manners (文明举止), but it is not so easy.”可知要有好的文明礼仪是不容易的,故答案为easy。
31.句意:第一,见面要向人们说______。根据原文“First, say “hello” to people you meet.”可知h要说hello你好,故答案为hello。
32.句意:第二,尽你可能得多_______别人。根据原文“Second, help others as much as you can. ”可知要帮助别人,故答案为help。
33.句意:第三,不要______别人。根据原文“Third, don’t laugh at others.”可知不要嘲笑别人,故答案为laugh。
34.句意:第四,______不要询问他人的个人隐私。根据原文“Fourth, never ask others about their personal information (个人隐私).”可知永远不要询问他人的个人隐私,故答案为never。
35.;;; 36.C B D A
【导语】本文主要介绍了各种心情。
35.图片是一只狗躺在地上发呆,可知它很无聊,文中第一段单词bored无聊的,与图片相符,故答案为。
图片是一张笑脸,文中最后一段单词happy快乐的,与图片相符,故答案为。
图片是一张生气的脸,文中第三段单词angry生气的,与图片相符,故答案为。
图片是一张难过的脸,文中第二段单词sad难过的,与图片相符,故答案为。
36.句意:当你(们)无聊的时候,__________。根据“When you are bored, you look grey.”可知当你(们)无聊的时候,你(们)看起来毫无趣味。选项C“你(们)看起来毫无趣味”符合原文,故选C。
句意:当你(们)感到难过的时候,_________。根据“Sometimes I feel sad. It’s all blue, just like a rainy day.”可知难过的时候一切都变得很忧郁,就像雨天一样。选项B“一切都是忧郁的”符合原文,故选B。
句意:当你(们)感到生气的时候,_________。根据“When you are angry, you want to scream(尖叫). Even the clothes look angry.”可知生气的时候,就连衣服看起来都很生气。选项D“甚至衣服看起来也生气”符合原文,故选D。
句意:当你(们)感到开心的时候,_________。根据“When you are happy, the world is like bright yellow.”可知开心的时候,世界都变得很明亮。选项A“世界就像明亮的黄色”符合原文,故选A。
37.B 38.B 39.A 40.A 41.不要只在重要的日子里才想着你的父母。
【导语】本文讲述了不要只在重要的日子里才想着你的父母,并讲述了作者的好朋友对父母的爱。
37.句意:在第一段,“think of”的意思是_____。根据“Do you often think of your parents ”可知该句意思为:你经常想你的父母吗?故选B。
38.句意:为什么作者的朋友拨了两次这个号码?A因为他的父母很生气。B因为她的父母都老了。他们不能迅速接近电话。根据“My parents are old. They can’t get close to the phone quickly. ”可知B选项正确。故选B。
39.句意:作者认为她的朋友怎么样?A她是一个好女孩。她总是想起她的父母。B作者不喜欢她的朋友。根据“My friend is a good girl. She always thinks of her parents.”可知她是个好女孩,她总想起她的父母。故选A。
40.句意:作者想从这篇文章中表达什么?A我们应该经常关心我们的父母。B在重要的日子给父母打电话。根据“You also want to be a good child, right So why not learn from her ”可知A选项正确。故选A。
41.Always总是,think of想起,your parents你的父母,not不,just只是,on some important days在重要的日子,译为:不要只在重要的日子里才想着你的父母。故答案为不要只在重要的日子里才想着你的父母。
42.We all need our family time. Talk with your mum or dad or maybe even your cousin. 43.DCAB 44.B D C C
【导语】本文介绍了让自己心情愉快或自信的五种方法。
42.(1)注意占格,注意字母大小写,注意标点符号,注意书写美观,故答案为We all need our family time.
(2)注意占格,注意字母大小写,注意标点符号,注意书写美观,故答案为Talk with your mum or dad or maybe even your cousin.
43.句意为A. 开始写日记。B. 和家人呆在一起。C.学习新东西。D.为别人做点好事。
根据Helping others always makes you feel good.帮助别人总是让你感觉良好。可知,第一个空填D。
根据Have you always wanted to decorate your room or learn how to swim Go for it! New challenges are fun and make you happy.你一直想装饰你的房间或学习游泳吗?去争取吧!新的挑战很有趣,让你快乐。可知,第二个空填C。
根据Turn off the TV and let your imagination (想象) fly! Write down your thoughts, dreams or anything you want! Writing always helps to express your feelings.关掉电视,让你的想象飞!写下你的想法、梦想或任何你想要的东西!写作总是有助于表达你的感受。可知,第三个空填A。
根据We all need our family time. Talk with your mum or dad or maybe even your cousin.我们都需要家庭时间。和你的妈妈或爸爸,甚至是你的表弟谈谈。可知,第四个空填B。
故答案为DCAB
44.(1)句意:这段话可能来自____。选项A一张明信片,选项B一本杂志,选项C一本漫画书,选项D一本单词书。根据短文内容较多,有许多专业方面的建议,可知可能来自于一本杂志,故选B。
(2)句意:根据这篇文章,当你帮助别人时,你会____。选项A感觉生气,选项B是特殊的,选项C是伤心的,选项D感觉很好。根据短文内容Helping others always makes you feel good.帮助别人总是让你感觉良好。可知选项D符合题意,故选D。
(3)句意:当你不开心时,你应该对以下哪项说“不”?选项A记日记。选项B看着镜子,说些好话。选项C独自呆在家里。选项D接受挑战,学习新东西。根据短文内容可知,独自呆在家里,不是应对不开心的方法,故选C。
(4)句意:这篇文章最好的标题是“_____”。选项A不要生气,选项B怎样学习,选项C五种感觉良好的方法,选项D尽力而为。根据短文内容When you are feeling unhappy or forget how great you are, here are five ways to make you feel good about yourself.当你感到不快乐或忘记自己有多伟大时,这里有五种方法可以让你自我感觉良好。后面详细介绍了这五种方法,可知选项C符合题意,故选C。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)