/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年外研版(三起)六年级英语上册核心考点精练
Module 10 考点18:阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
根据短文内容,选择正确答案。
Hi! I am Xiaoxue. I am in No. 9 Primary School. There are some rules in our school. Now let me tell you something about them. We must wear school uniforms(校服) in the school every day. We must wear sports shoes in PE classes. The boys can’t have long hair. We should not be late for school.
We can’t talk in the school library. We should be quiet in class. If we have questions to ask in class, we should put up our hands first. We should speak loudly when we answer the teachers’ questions. We can’t play football in the classroom. We can’t fight with(和……打架) our classmates. We should always obey(服从) these rules.
1.Xiaoxue must wear ______ in the school every day. ( )
A.his hat B.his fivourite clothes C.school uniforms
2.______ can’t have long hair in Xiaoxue’s school. ( )
A.The boys B.The girls C.The teachers
3.If Xiaoxue has a question to ask in class, he should ______ first. ( )
A.stand in line B.put up his hand C.stand up
4.Xiaoxue can’t ______ his classmates. ( )
A.play football B.fight with C.talk with
5.All of them should always ______ ( )
A.obey these rules B.be late for school C.fight with teachers
阅读理解。从A、B、C三个选项中选择正确答案。
Hi, I’m Lucy. There is a new library near my house. I often go there by bus at the weekend. The library is not big, but it has got lots of different books. Look! Books about kids are on Shelf A.Books about animals are on Shelf B.I like reading books about sports. They’re on Shelf C. Sometimes I borrow books from it. The library opens at nine in the morning and closes at five in the afternoon. There are some rules in the library. One of them is “Don’t talk in the library.” If you want to borrow books, you can show your library card and bring back the books in two weeks.
6.How does Lucy often go to the library at the weekend ( )
A.By car. B.By bus. C.By bike.
7.The library is ______. ( )
A.small B.big C.old
8.Where are the books about animals ( )
A.On Shelf A. B.On Shelf B. C.On Shelf C.
9.The library closes at ______ in the afternoon. ( )
A.five B.seven C.nine
10.What’s a rule in the library ( )
A.Don’t read in the library. B.Don’t walk in the library. C.Don’t talk in the library.
There is a park near my home. People like to go to this park after work. Some of them go in the park every day. Look! That is Mr. King. He is sitting on a chair and watching the children. Some children are playing a game. Some boys are playing football. Lucy and Lily are standing under a big tree. They are talking about their favorite movies. There is a small river in the park. We can see some boats on the water. Some children are sitting in the boats with their parents. Listen! A girl is singing. This is really a nice park. I come here after school every day.
11._________ like to go to the park. ( )
A.Children B.Parents C.People
12.There are some _________ in the park. ( )
A.birds and cats B.chairs and boats C.balls and kites
13.Lucy is talking with _________. ( )
A.Mr King B.the boys C.Lily
14.The writer can see _________ in the park. ( )
A.children B.men C.women
15.—What is Mr King doing ( )
—_________
A.He is watching the children. B.He is playing a game.
C.He is sitting in the boat
根据短文内容,选择正确的答案。
This is our School library. It is not very big. But it is nice. It opens from Monday to Friday. It closes at the weekend. There are many books in the library. We can borrow books there. We can read them in the library too. But we must obey (遵守) the library rules.
The Library Rules 1. Be quiet in the library. 2. Don’t eat or drink in the library. 3. Don’t take photos here. 4. If you borrow books, please show your library card. 5. You can borrow two books at a time. 6. Return (归还) them in three weeks.
16.Our school library is ________. ( )
A.nice B.new C.big
17.We can borrow the book on ________. ( )
A.Sunday B.weekend C.Thursday
18.We can ________ in the library. ( )
A.eat B.take photos C.read
19.We can borrow ________ books at a time. ( )
A.one B.two C.three
20.We should return the book in ________ days. ( )
A.3 B.2 C.21
I'm Tom. I am a pupil. I was late for school this morning. It was 8:15 when I got up this morning. I quickly ran out and got on my bike. I rode very fast. When I reached a crossing, the traffic lights were red, but 1 didn't stop my bike. A policeman stopped me, and asked me why I didn't stop. I told him I was late. He told me, “You should stop when the traffic lights are red and you can cross when the traffic lights are green. There are a lot of cars on the road. It's dangerous.” And then he let me go. Safety(安全) is important. We must obey (遵守) the traffic rules at any time.
21.Tom is a _________. ( )
A.pupil B.policeman C.driver
22.How did Tom go to school today ( )
A.By bus. B.On foot. C.By bike.
23.Why did the policeman stop Tom ( )
A.Because Tom didn't obey the traffic rules. B.Because Tom was late. C.Because Tom was dangerous.
24.When the traffic lights are green, we can _________. ( )
A.stop B.talk C.cross
25.Tom thinks _________ is important. ( )
A.the bike B.safety C.the policeman
根据短文的内容,从下列ABC三个选项中选择最佳选项。
This is our school library. It’s not very big, but it’s nice. It opens from Monday to Friday. It closes at the weekend. There are many books in the library. We can borrow books there. We can read them in the library too. But we must obey the library rules:
Be quiet in the library.
Please stand in line.
Don’t eat or drink in the library.
If you borrow books, please show your library card.
Please return them in three weeks.
26.Our school library is _______. ( )
A.new B.big C.nice
27.We can go to the school library on _______. ( )
A.Saturday B.Tuesday C.Sunday
28.If you borrow books, please show your _______. ( )
A.CD B.library card C.ticket
29.Can we eat in school library ( )
A.No, we can’t. B.Yes, we can. C.No, we won’t.
30.What’s the Chinese meaning of “return” ( )
A.保管 B.遵守 C.归还
阅读短文,选择答案。
Different countries have different traffic punishment (交通处罚), and some of them are very interesting. In Germany, if (如果) the driver breaks (违反) the traffic rules (规则), he has to walk back home. In Indonesia, if the driver breaks the traffic rules, he will get a fine (罚款) first. Then he must cut his hair. In Colombia, if a driver breaks the traffic rules, he has to see lots of movies about traffic accidents (事故). In the USA, the driver will be a nurse if he breaks the traffic rules. He has to look after the wounded in the hospital. In Brazil, the driver will go to the school to play games with children.
31.The Germany driver has to ______ if he breaks the traffic rules. ( )
A.ride to work B.take a bus home C.go home on foot
32.The driver must cut his hair if he breaks the traffic rules in ______. ( )
A.Indiana B.India C.Indonesia
33.In Colombia, the driver who breaks the traffic rules has to see ______. ( )
A.movies about traffic accidents B.funny movies C.cartoons about life
34.文中下划线单词 “the wounded” means ______。( )
A.有疾病的人 B.受伤的人 C.护工
35.If he breaks the rules, ______ in Brazil. ( )
A.he will be a teacher B.he will be a game player
C.he will be punished (惩罚) to play games to the school
阅读短文,选择正确答案。
Jack has a happy family. There are some rules in his family.
Keep healthy
Being healthy is important. Jack’s family play sport for one hour every day. Jack is in the school swimming club. And his parents run every morning.
Evening time is family time
They don’t watch TV or play computer games after dinner. The family usually sit on the sofa and talk. Jack always talks about his school and friends. Sometimes they take a walk together.
Always say “I love you” and “Thank you”
Jack says “I love you!” to his parents in the morning before he goes to school and at night before he goes to bed. His parents say it to him too. When Jack helps his mother, she says “Thank you”. They show their love and thanks all the time.
36.Jack usually ______ after dinner. ( )
A.watches TV B.talks with his family C.plays computer games
37.What can we know from the passage ( )
A.Jack’s father doesn’t exercise every day.
B.Jack can’t watch TV at home in the afternoon.
C.Jack always says “I love you” at home.
38.Which is the best title for this passage ( )
A.Do sport and be healthy B.Rules in a happy family C.Family time
阅读短文,选择最佳答案。
Safety rules for passengers(乘客)
At the station: Wait behind the yellow line. Let old people get on the train first. Do not run into the train. It is dangerous. When you hear “beep” sound, do not get on the train. Wait for another train.
On the train: Do not drink or eat on the train. Do not run on the train. Offer your seats to old men or women, the disabled or women with babies.
39.The rules are about ______. ( )
A.how to be a good driver B.how to be a good passenger C.how to keep safe at home
40.When you hear a “beep” sound, you should ______. ( )
A.open the door B.run into the train C.stop and wait for another train
41.What’s the word “dangerous” in Chinese ( )
A.危险的 B.愉快的 C.礼貌的
42.Which one can be a rule on the train, too ( )
A.Don’t litter. B.Speak loudly. C.Answer questions actively.
43.Which of the following is right on the train ( )
A. B. C.
Choose the best answer. (根据短文内容,选择最恰当的答案)
Here are the library rules for all the students:
Rule I: Always remember to take your library card with you before you come into the library. You mustn’t come in if you haven’t got a card. Rule II: Your library card is only for your own use. Anyone else mustn’t use yours to borrow a book or magazine from the library. Rule III: If you have lost your library card, you can come to get a new one for free with your student card. Rule IV: Take good care of the books you have borrowed from the library. If you lose one, you must pay what it really costs. Rule V: You can keep a borrowed book or magazine for fourteen days. You must give it back to the library when time is up. If you haven’t finished reading one, you must come to renew it. Rule VI: Tell us your e-mail address, so we can share with you some new interesting books.
44.What must a student bring before going into the library ( )
A.A library card. B.A birthday card.
C.A postcard. D.A student card.
45.If you lose the book you have borrowed from the library, ________. ( )
A.you will pay nothing for it B.you can pay less for it
C.you must pay the same for it D.you must pay more for it
46.What may the underlined word “renew” mean in Chinese ( )
A.归还 B.续借 C.买下 D.赔偿
47.How does the library share new interesting books with you ( )
A.By telephone. B.By We-chat.
C.By e-mail. D.By Twitter.
48.The main purpose of the article is to let students ________. ( )
A.make the rules B.polish the rules
C.break the rules D.follow the rules
根据短文内容,选择正确的答案。
I’m Lisa. I live in Baise City. Next Sunday is my grandma’s birthday. I’m going to visit her with my family. My grandma is sixty years old. She lives in Hong Kong. We are going there by plane next Friday evening. In Hong Kong, people drive on the left side of the road. So we must look right before crossing the road. The traffic lights are the same in Hong Kong. There are three kinds of lights. We can cross the road at a green light. We must stop and wait at a red light. The yellow light means “Slow down and stop!” We must be more careful.
49.When is Lisa’s grandma’s birthday ( )
A.Next Saturday. B.Next Friday. C.Next Sunday.
50.How old is Lisa’s grandma ( )
A.60. B.70. C.80.
51.How are Lisa’ s family going to Hong Kong ( )
A.By train. B.By plane. C.By ship.
52.In Hong Kong, people drive on the ________ side of the road. So people there must look ________before crossing the road. ( )
A.left; right B.right; left C.right; right
53.What should you do if the traffic light is yellow ( )
A.Cross the road. B.Slow down and stop. C.Go straight.
根据短文内容,选择正确的答案。
Hello, I’m Sarah. I’m 11 years old. I’m from England. But I am in China with my parents now. My brother and I are students. We often walk to school. Sometimes we go by bike. My mother and father are teachers. They go to work by subway together. I know the traffic rules. In China, people drive on the right side of the road. We should stop and wait at a red light. We can go when the lights are green. We should slow down and stop at a yellow light.
54.Sarah is from ______. ( )
A.Australia B.the UK C.the USA
55.People drive ______ of the road in China. ( )
A.on the left side B.in the middle C.on the right side
56.We should stop and wait at a ______ light. ( )
A.red B.green C.yellow
57.Sarah and her brother often go to school ______. ( )
A.by bus B.on foot C.by bike
58.Sarah’s mother and father are ______. ( )
A.doctors B.drivers C.teachers
阅读理解。
With more and more cars coming into our families, we are always happy that they are helpful for our life. But unluckily, they also bring many problems such as heavy traffic and traffic accidents(事故).
Traffic safety(安全)is everybody’s business. We must follow the traffic rules. For example, we must walk on sidewalks(人行道). When we go across the zebra crossing, stop and look right and left, then go across fast. Don’t play football on the road. We can tell our parents not to drink before they drive, not to run through red lights, not to talk and laugh while driving. When everybody understands traffic safety is everybody’s business, we can drive on roads and walk on sidewalks safely.
59.People _______ feel happy with more and more cars coming into our families. ( )
A.sometimes B.always C.never D.hardly
60.Traffic safety is _______ business. ( )
A.someone’s B.your C.my D.everybody’s
61.If you follow the traffic rules, don’t _______. ( )
A.drive a car B.ride a bike
C.play football on the road D.walk on sidewalks
62.When you go across the zebra crossing, stop and look _______. ( )
A.right B.left
C.right and left D.nothing
63.Driving after drinking is _______. ( )
A.dangerous B.interesting C.important D.useful
阅读短文,选择正确的答案。
When you are in England, you must be very careful on the street because the traffic(来往车辆)drives on the left. Before you cross a street, you must look to the right first and then look to the left. If the traffic light is red, the traffic must stop. Then people on foot can cross the street carefully! If the traffic light is green, the traffic can go. People on foot mustn’t cross the street. In the morning and in the evening when people go to or come from work, the streets are very busy. The traffic is the most dangerous at that time. When you want to take a bus in England, you have to be careful, too. Always remember the traffic moves on the left, or you will go the wrong way. In many English cities, there are big buses with two floors. You can sit on the second floor. From there you can see the city very well. It’s very interesting!
64.The title(题目) of the passage is ________. ( )
A.Traffic Rules in England B.Home Rules in England C.School Rules in England
65.In England, drivers drive cars on the ________. ( )
A.right B.left C.right first then left
66.If the traffic light is red, the traffic must ______. ( )
A.go B.look C.stop
67.If the traffic light is green, the traffic can go. People on foot ________ cross the street. ( )
A.should B.mustn’t C.can
68.When you want to take a bus in England, you ________ be careful, too. ( )
A.can’t B.don’t C.must
阅读短文,根据短文内容选择最佳答案。
Most traffic accidents shouldn’t happen. They happen because drivers are careless. A frequent cause (原因) of traffic accidents is speeding. Some drivers drive too fast. This means when they have to stop suddenly, they cannot stop quickly enough to avoid hitting other vehicles or people.
Accidents are caused not only by drivers but also by people on foot and bicycle riders. Pedestrians (行人) sometimes walk into the street without looking. They should always look left and right before stepping into the street.
Do you ride bicycles Bicycle riders can cause accidents by changing directions suddenly without warning (提醒) other road users. If you ride a bicycle, before you turn left, you should make sure there aren’t any cars, trucks or buses coming. You should show your left hand to tell people that you want to turn left. You should not turn until the street is clear.
69.Most traffic accidents happen because drivers are not ________. ( )
A.careless B.careful C.carefully
70.The word “frequent” in the passage means “________” in Chinese. ( )
A.频繁的 B.偶尔的 C.所有的
71.Before pedestrians step into the street, they should look at ________ side(s). ( )
A.the right B.the left C.both
72.Which isn’t the cause of the traffic accidents ( )
A.Changing directions suddenly. B.Walking on the pavement. C.Driving too fast.
73.The main idea of the passage is that ________. ( )
A.only drivers cause accidents B.how to walk on the road
C.people should follow the traffic rules
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.C 2.A 3.B 4.B 5.A
【导语】本文介绍了小薛学校的一些规则。
1.句意:小薛每天在学校必须穿________。A他的帽子,B他最喜欢的衣服,C校服,根据“We must wear school uniforms(校服) in the school every day.”,可知小薛每天在学校必须穿校服,故选C。
2.句意:________在小薛的学校不能留长发。A男孩,B女孩,C老师,根据“The boys can’t have long hair.”,可知男孩不能留长头发,故选A。
3.句意:如果小薛上课有个问题要问,他应该先________。A排队,B举起他的手,C站起来,根据“ If we have questions to ask in class, we should put up our hands first.”,可知他应该先举手,故选B。
4.句意:小薛不能和他的同学打架。A踢足球,B和……打架,C和……交谈,根据“We can’t fight with(和……打架) our classmates.”,可知小薛不能和他的同学打架,故选B。
5.句意:他们都应该总是_______。A遵守这些规则,B上学迟到,C和老师打架,根据“We should always obey(服从) these rules.”,可知他们都应该总是遵守这些规则,故选A。
6.B 7.A 8.B 9.A 10.C
【导语】本文主要介绍了露西家附近的图书馆。
6.句意:露西周末经常怎么去图书馆吗?A开车。B坐公交。C骑自行车。根据“I often go there by bus at the weekend.”可知露西周末坐公交去图书馆,故选B。
7.句意:图书馆是小的。A小的,B大的,C旧的,根据“The library is not big”可知图书馆是小的,故选A。
8.句意:关于动物的书在哪里?A在A架上。B在B架上。C在C架上。根据“Books about animals are on Shelf B.”可知关于动物的书在B架上,故选B。
9.句意:图书馆在下午5点关门。A5,B7,C9,根据“The library opens at nine in the morning and closes at five in the afternoon.”可知图书馆在下午5点关门,故选A。
10.句意:图书馆的规则是什么?A不要在图书馆读书。B不要在图书馆走路。C不要在图书馆说话。根据“Don’t talk in the library.”可知图书馆的一条规则是“不要在读书馆说话。”故选C。
11.C 12.B 13.C 14.A 15.A
【分析】短文大意:短文介绍了人们喜欢去公园和在公园做的事情。
11.句意:____喜欢去公园。A孩子们;B父母们;C人们;根据短文中的People like to go to this park after work.可知人们喜欢去公园,故选C。
12.句意:公园里有一些______。A鸟和猫;B椅子和小船;C球和风筝;根据短文中的He is sitting on a chair and watching the children. We can see some boats on the water. 可知公园里有一些椅子和小船,故选B。
13.句意:露西正在和____说话。A金先生;B男孩们;C莉莉;根据短文中的Lucy and Lily are standing under a big tree. They are talking about their favorite movies. 可知露西正在和莉莉说话,故选C。
14.句意:作者在公园里看到_______。A孩子们;B男人们;C女人们;根据短文中的He is sitting on a chair and watching the children. 可知作者在公园里看到孩子们,故选A。
15.句意:—金先生正在做什么?—_____A他正在看孩子们。B他正在做游戏。C他正在坐船。根据短文中的He is sitting on a chair and watching the children. 可知他正在看孩子们,故选A。
16.A 17.C 18.C 19.B 20.C
【导语】本文讲述了我们学校的图书馆情况以及图书馆阅读和借阅规定。
16.句意:我们学校的图书馆是________。A漂亮的,B新的,C大的,根据“It is not very big. But it is nice.”可知它不是很大,但是很漂亮。故选A。
17.句意:我们可以在________借书。A星期日,B周末,C星期四,根据“It opens from Monday to Friday. It closes at the weekend.”可知图书馆星期一到星期五开放,周末闭馆,故选C。
18.句意:我们可以在图书馆________。A吃,B拍照,C看书,根据表格里第2、3条规定可知,不可以吃或喝东西,不可以拍照。故选C。
19.句意:我们一次可以借________本书。A1,B2,C3,根据“You can borrow two books at a time.”可知一次可以借两本书,故选B。
20.句意:我们应该在________天内还书。A3,B2,C21,根据“Return (归还) them in three weeks.”可知可以在三个星期内归还,三个星期是21天,故选C。
21.A 22.C 23.A 24.C 25.B
【分析】短文大意:短文介绍了汤姆上学要迟到了,他没有遵守交通规则,警察告诉他安全很重要。
21.句意:汤姆是____。A学生;B警察;C司机;根据短文中的I'm Tom. I am a pupil.可知汤姆是一名学生,故选A。
22.句意:汤姆今天怎样去上学?A乘公共汽车;B步行;C骑自行车;根据短文中的I quickly ran out and got on my bike. I rode very fast. 可知汤姆今天骑自行车去上学,故选C。
23.句意:警察为什么让汤姆停下?A因为汤姆不遵守交通规则。B因为汤姆迟到。C因为汤姆很危险。根据短文中的 When I reached a crossing, the traffic lights were red, but 1 didn't stop my bike. 可知汤姆不遵守交通规则,故选A。
24.句意:当交通灯是绿色时,我们可以_____。A停下;B说话;C穿过;根据短文中的You should stop when the traffic lights are red and you can cross when the traffic lights are green. 可知绿灯时我们可以穿过马路,故选C。
25.句意:汤姆认为____是重要。A自行车;B安全;C警察;根据短文中的Safety(安全) is important.可知汤姆认为安全很重要,故选B。
26.C 27.B 28.B 29.A 30.C
【导语】本文讲了学校图书馆及其规则。
26.句意:我们的学校图书馆是______。A新的,B大的,C漂亮的,根据“This is our school library. It’s not very big, but it’s nice.”,可知是漂亮的,故选C。
27.句意:我们可以在_____去学校图书馆。A星期六,B星期二,C星期天,根据“It opens from Monday to Friday.”,可知星期二可以去学校图书馆,故选B。
28.句意:如果你借书。请出示你的______。A光盘,B借书证,C票,根据“If you borrow books, please show your library card.”,可知出示借书证,故选B。
29.句意:我们可以在学校图书馆吃吗?根据“Don’t eat or drink in the library.”,可知不能吃,答语为否定回答,can提问用can回答,故选A。
30.句意:“return”的中文意思是什么?根据短文语境可知意思是归还,故选C。
31.C 32.C 33.A 34.B 35.C
【导语】本文主要介绍了在不同的国家,司机违反了交通规则不同的处罚方式。
31.句意:如果他违反了交通规则,德国的司机不得不______。A开车上班,B坐公交回家,C步行回家,根据“In Germany, if (如果) the driver breaks (违反) the traffic rules (规则), he has to walk back home.”可知违反了交通规则,德国司机必须步行回家,故选C。
32.句意:在______,司机违反了交通规则,必须理发。A印第安纳州,B印度,C印度尼西亚,根据“In Indonesia, if the driver breaks the traffic rules, he will get a fine (罚款) first. Then he must cut his hair.”可知在印度尼西亚,司机违反了交通规则,必须理发。故选C。
33.句意:在哥伦比亚,违反交通规则的司机必须看_______。 A关于交通事故的电影,B有趣的电影,C关于生活的卡通片, 根据“In Colombia, if a driver breaks the traffic rules, he has to see lots of movies about traffic accidents (事故). ” 可知在哥伦比亚,违反交通规则的司机必须看有关交通事故的电影。故选A。
34.句意:文中下划线单词 “the wounded” 意思是______。根据“In the USA, the driver will be a nurse if he breaks the traffic rules.”可知在美国,违反交通规则的司机必须在医院当护士,在医院照顾受伤的人,the wounded意思是受伤的人,故选B。
35.句意:在巴西,如果违反了交通规则,_______。A他将成为老师,B他将成为游戏玩家,C他将被罚到学校玩游戏,根据“In Brazil, the driver will go to the school to play games with children.”可知在巴西,如果违反了交通规则,他必须去学校和孩子们一起玩游戏。故选C。
36.B 37.C 38.B
【导语】文章主要介绍了杰克家的规则。
36.句意:杰克通常晚饭后和他的家人聊天。A看电视,B和他的家人聊天,C玩电脑游戏,根据“They don’t watch TV or play computer games after dinner. The family usually sit on the sofa and talk.”可知杰克晚饭后和家人聊天,故选B。
37.句意:从文章中我们可以了解什么?A杰克的爸爸不是每天锻炼。B杰克下午不能在家看电视。C杰克在家总是说“我爱你”。根据“Jack says “I love you!” to his parents in the morning before he goes to school and at night before he goes to bed.”可知杰克在家总是说“我爱你”。故选C。
38.句意:这篇文章最好的题目是什么?A做运动保持健康,B幸福家庭的规则,C家庭时间,根据“Jack has a happy family. There are some rules in his family.”可知这篇文章主要介绍了杰克家的规则,B符合题意,故选B。
39.B 40.C 41.A 42.A 43.C
【导语】本文主要介绍了在火车站和乘坐火车时的一些安全规则。
39.句意:这些规则是关于________。A如何成为一名优秀的司机,B如何成为一名良好的乘客,C如何在家保证安全,根据“Safety rules for passengers(乘客)”可知这些规则是关于如何成为一名良好的乘客,故选B。
40.句意:当你听到“哔”的一声时,你应该________。A开门,B跑进火车里,C停下来等另一列火车,根据“When you hear “beep” sound, do not get on the train. Wait for another train.”可知当你听到“哔”的一声时,你应该停下来等另一列火车,故选C。
41.句意:“dangerous”这个词用中文怎么说?根据“Do not run into the train. It is dangerous.”可知跑进火车里是很危险的行为,故选A。
42.句意:哪一条也可以作为火车上的规则呢?A不要乱扔垃圾,B大声讲话,C积极地回答问题,根据生活常识可知在火车上不能乱扔垃圾,故选A。
43.句意:以下哪一项是在火车上正确的行为?A图是在火车上吃东西,B图是在火车上大声喧哗,C图是让座给老人,根据“Offer your seats to old men or women, the disabled or women with babies.”可知在火车上应该将座位让给老人、残疾人或者怀抱婴儿的女士,故选C。
44.A 45.C 46.B 47.C 48.D
【导语】本文主要介绍了图书馆的规则。
44.句意:在进入图书馆之前,学生必须带什么?A图书卡。B生日卡。C明信片。D学生卡。根据“Always remember to take your library card with you before you come into the library.”可知在进入图书馆之前,学生必须带图书卡,故选A。
45.句意:如果你丢了从图书馆借的书,你将照价赔偿。A你将不赔偿,B你可以少付钱,C你必须照价赔偿,D你必须多付点,根据“If you lose one, you must pay what it really costs.”可知丢了从图书馆借的书,必须照价赔偿,故选C。
46.句意:“renew”在汉语中的意思是什么?A归还,B续借,C买下,D偿还,根据“You must give it back to the library when time is up.”可知必须在规定时间内还书,如果没有读完,必须续借,renew意思是续借,故选B。
47.句意:图书馆怎么和你分享新的有意思的书?A通过电话。B通过微信。C通过电子邮件。D通过推荐。根据“Tell us your e-mail address, so we can share with you some new interesting books.”可知通过电子邮件,分享有趣的新书,故选C。
48.句意:这篇文章的主要目的是让学生遵守规则。A制定规则,B修订规则,C破坏规则,D遵守规则,根据“Here are the library rules for all the students:”可知写这篇文章为了让学生们遵守规则,故选D。
49.C 50.A 51.B 52.A 53.B
【导语】本文讲了丽萨下周要和父母去香港看望祖母及香港的交通规则。
49.句意:丽萨祖母的生日是什么时候?A下周六。B下周五。C下周日。根据“Next Sunday is my grandma’s birthday.”,可知是下周日,故选C。
50.句意:丽萨的祖母多大?根据“My grandma is sixty years old.”,可知丽萨的祖母60岁,故选A。
51.句意:丽萨的家人要怎么去香港?A坐火车。B坐飞机。C坐船。根据“We are going there by plane next Friday evening.”,可知坐飞机,故选B。
52.句意:在香港,人们在______侧行驶。所以人们过马路前必须看_______。A左边的;向右,B右边的;向左,C右边的;向右,根据“In Hong Kong, people drive on the left side of the road. So we must look right before crossing the road.”,可知在左侧形式,必须向右看,故选A。
53.句意:如果交通灯是黄色的,你应该做什么?A过马路。B减速并停下来。C直走。根据“The yellow light means “Slow down and stop!””,可知应减速并停下来,故选B。
54.B 55.C 56.A 57.B 58.C
【导语】本文是Sarah的自我介绍,包括国籍、家庭情况、上学交通方式以及对中国交通规则的了解。
54.句意:Sarah来自______。A澳大利亚,B英国,C美国。根据“I’m from England.”可知来自英国,故选B。
55.句意:在中国,人们靠______行驶。A左侧,B中间,C右侧。根据“In China, people drive on the right side of the road.”可知靠右行驶,故选C。
56.句意:我们应该在______灯时停下等待。A红色,B绿色,C黄色。根据“We should stop and wait at a red light.”可知是红灯,故选A。
57.句意:Sarah和她的哥哥经常______去上学。A乘公交,B步行,C骑自行车。根据“We often walk to school.”可知是步行,故选B。
58.句意:Sarah的父母是______。A医生,B司机,C教师。根据“My mother and father are teachers.”可知是老师,故选C。
59.B 60.D 61.C 62.C 63.A
【导语】本文主要讲述了交通安全的重要性。
59.句意:人们_______对越来越多的汽车进入我们的家庭感到高兴。A有时候,B总是,C从不,D几乎不。根据文中“With more and more cars coming into our families, we are always happy that they are helpful for our life.”可知人们总是因为越来越多的汽车进入家庭而感到开心,故选B。
60.句意:交通安全是_______的事。A某些人的,B你的,C我的,D每个人的。根据文中“Traffic safety(安全)is everybody’s business.”可知交通安全是每个人的事,故选D。
61.句意:如果你遵守交通规则,不要_______。A开汽车,B骑自行车,C在马路上踢足球,D在人行道上走路。根据文中“Don’t play football on the road.”可知在马路上踢足球是遵守交通规则不应该做的事,故选C。
62.句意:当你过斑马线时,停下来看看_______。A右边,B左边,C右边和左边,D没有东西。根据文中“When we go across the zebra crossing,stop and look right and left, then go across fast.”可知过斑马线时要停下来左右看,故选C。
63.句意:酒后驾驶是_______。A危险的,B有趣的,C重要的,D有用的。根据文中“We can tell our parents not to drink before they drive, not to run through red lights, not to talk and laugh while driving.”可知酒后驾驶是危险的,故选A。
64.A 65.B 66.C 67.B 68.C
【导语】本文介绍了英国的交通规则。
64.句意:文章题目是______。A英国交通规则,B英国家庭规则,C英国学校规则。根据全文介绍的内容是英国的交通规则,故选A。
65.句意:在英国,司机在______驾驶汽车。A右边,B左边,C先右后左,根据“When you are in England, you must be very careful on the street because the traffic drives on the left. ”可知在英国,司机在左边驾驶汽车,故选B。
66.句意:如果交通灯是红色,车辆必须______。A走,B看,C停止。根据“If the traffic light is red, the traffic must stop.”可知红灯必须停止,故选C。
67.句意:如果交通灯是绿色,车辆可以通行。行人______过马路。A应该,B禁止,C可以。根据“People on foot mustn’t cross the street.”可知绿灯时行人禁止过马路,故选B。
68.句意:在英国乘坐公交车时,你______也要小心。A不能,B不要,C必须。根据“When you want to take a bus in England, you have to be careful, too. ”可知在英国乘坐公交车时,你必须也要小心,故选C。
69.B 70.A 71.C 72.B 73.C
【导语】短文介绍了大多数交通事故发生的原因,及在道路上应该怎样做。
69.句意:大多数交通事故发生是因为司机不够______。A粗心的,B细心的,C细心地,根据“They happen because drivers are careless.”可知交通事故是因为司机是粗心的,也就是不够细心,故选 B。
70.句意:在汉语中,单词“frequent”在文章的意思是_____。A频繁的,B偶尔的,C所有的,根据“A frequent cause (原因) of traffic accidents is speeding.”可知交通事故的常见的原因是超速。frequent形容词,频繁的,故选A。
71.句意:行人踏入街道前应看______侧。A右,B左,C两边,根据“They should always look left and right.”可知应该向两边看看,故选C。
72.句意:哪一个不能造成交通事故?A突然改变方向。B走在人行道上。C开车太快了。根据“Bicycle riders can cause accidents by changing directions suddenly without warning (提醒) other road users. ”和“A frequent cause (原因) of traffic accidents is speeding.”可知突然改变方向和开车太快都会引起交通事故,故选B。
73.句意:这篇文章的主要大意是_____。A只有司机引起事故。B怎么在马路上走。C人们应该遵守交通规则。通读全文可知本文主要介绍了大多数交通事故发生的原因,及在道路上应该怎样做。C符合题意,故选C。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)