/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年外研版(三起)六年级英语上册核心考点精练
Module 10 考点19:阅读理解-任务型
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,按要求回答问题。
1.根据对话,画出路线图。
A: Excuse me. How do I get to the school
B: Turn right and go to White Street. Go straight on.
Turn left at Red Street. The school is on your right.
A: Thank you.
2.小作文。
根据题中的地图,仿写对话“怎样到达动物园”。
A: Excuse me. _______________________________________
B: Turn_______________________________________
Go__________________________________________
Turn__________________________________________
The zoo_______________________________________
A: Thank you.
读短文,回答问题。
I’m Mary. There is a big library near my home. It opens at 8:00 am and closes at 8:00 pm. There are lots of books, newspapers and magazines in the library. There are a lot of CDs and DVDs too.
Many people go there every day. We can read there. We can take the books home too. We can also go to the coffee room in the library and have a cup of tea or coffee.
It is always very quiet in the library. No one talks.
I like going there very much.
3.Where is the library
It is .
4.What time does it open
It opens .
5.What time does it close
It .
6.Are there any newspapers in the library
7.Can we have a cup of tea or coffee there
阅读短文,补全句子。
What should we do in a cinema We should buy tickets in time. We should arrive(到达) on time. Don’t speak loudly in the cinema. Don’t throw things around. We should not sing or make calls(打电话). After the film, take our food away.
8.People should buy tickets in .
9.We arrive on time.
10.Don’t loudly in the cinema.
11.We should not sing or calls.
12.After the film, our food away.
Hello, everyone! I'm Sarah. I will tell you some things about rules. There are many kinds of rules. Do you know about the class rules For example, don't be late. Listen to teachers carefully (仔细地). Don't fight with classmates. Study hard. It's very important to know the traffic (交通) rules. For example, don't ride a bicycle in the centre of a street. Stop when the light is red. When the light is green, you can go. Rules are very important in everyday life. It can help you in many places.
13.Are there any kinds of rules
14.Can you be late for class
15.Can you ride a bicycle in the centre of a street
16.What will you do when the light is red
17.What class rules do you know from the passage (短文) (答两条即可)
阅读理解。
Borrowing books
Jim wants to borrow a book from the school library. He comes to the library with Jack. They can't see any librarians in it, but only some robots standing there. Then Jim says to one of the robots, “Hey, give me the book.” But the robot doesn't work. Then Jack tells him, “You must say 'please' first when you want to borrow something from him.” So Jim does. The robot brings the book. But this time Jim can't take the book out of the robot's hand. Jack tells him again, “You must say ‘Thank you’ before you take the book.” So Jim says, “Oh, thank you very much, Mr Robot.”
The robot smiles and gives the book to him.
阅读短文,判断正(T)误(F)和选择正确的答案。
18.Jim comes to the library with Jack. ( )
19.There are librarians in the library. ( )
20.Jim says “Hello” to the robot. ( )
21.This library ________. ( )
A.is big B.has many books C.has robots to help people
22.You say ________. ( )
A.“Please” when you borrow a book
B.“Thank you” before you take the book
C.Both A and B
阅读短文,回答问题
Anna is a Chinese girl. She wants to go to Canada to have a great holiday. She will be there next Sunday. How will she go there Oh, she will go there by plane. That's fun. She wants to meet her uncle there. Her uncle is an English teacher. He goes to work by bike every day.
23.Where does Anna want to go
24.When does She want to go
25.How does she go there
26.Who does she want to meet
27.What does her uncle do
Jason向大家普及乘坐地铁的注意事项。阅读材料,完成下列任务。
I’m Jason. I always go to school by subway. Here are some rules about taking the subway.
Before boarding ●You must be outside of the yellow line. ●You must wait in a queue (队,行列). ●Don’t run to the subway. On the subway ●No smoking. ●Talk quietly. ●No eating or drinking. ●Don’t lean against (靠在) the door. ●Exit first and board orderly (先下车,有序上车).
28.材料中没有提到的标志是:( )
A. B. C. D.
29.根据材料内容,判断句子正(T)误(F)。
(1) Jason is late. He can run to the subway. ( )
(2) Jason can’t smoke on the subway. ( )
(3) Jason can eat his breakfast on the subway. ( )
(4) There are many people. Jason should take turns (依次) to get on the subway. ( )
根据短文内容用所给词填空。
Welcome to the zoo. You can see the Indian elephants and the new tigers from America. The bears are waiting to meet you, and the monkeys from China are waiting to throw things at you. The lovely dogs are waiting to laugh at you.
Keep the zoo clean! Do not touch, give food or go near the animals.
Opening Time Monday to Friday 8:30~18:30 Saturday and Sunday 8:00~20:00 Fees(费用) Adults(成年人) $ 8.00 15~17 years old $ 6.00 8~14 years old $ 3.00 Under 8 years old Free
30.At the zoo, you can see elephants, tigers, bears, dogs and .
31.You can go to the zoo from to 18:30 on weekdays.
32.You are twelve. Your parents and you should pay for (付款) to the zoo .
33.Children under 8 years old are to go to the zoo.
34.You can’t go near, give food or the animals.
阅读短文,将文中的社区规则序号标注在相应图片后,然后根据短文内容判断正“T”误“F”。
I’m Andy. I’m from Ottawa. I live in Beijing now. Li Ming lives next to me. Our neighbourhood is very nice. Let me tell you something about it.
First, There are many rules in our neighbourhood.
① Don’t swim in the lake.
② Don’t walk on the grass.
③ Don’t pick the flowers.
④ Don’t spit on the ground. (随地吐痰)
⑤ Don’t litter. (乱扔)
Second, there is a beautiful park beside our neighbourhood. Look! There are many people in the park. Some men are playing Chinese chess near the lake. Some women are dancing under the tree. Some old people are doing taijiquan. I’m watching them. I want to learn it. Li Ming and Danny are doing kung fu. They are having lots of fun.
35. ( )
36. ( )
37. ( )
38. ( )
39. ( )
40.Andy lives next to Li Ming. ( )
41.There is a park in Andy’s neighbourhood. ( )
42.Some old people are playing Chinese chess in the park. ( )
43.Some women are dancing near the lake. ( )
44.Andy wants to learn taijiquan. ( )
根据短文内容,回答问题。
There are many rules for Jenny. She thinks some of them are good. At home, she must get up early for running. She has to make her bed. At school, she can’t arrive late. She can’t run in the hallways, and she can’t eat in class. All these rules are okay because they’re good for her.
But there are some rules Jenny doesn’t like. At home, she can’t watch TV on weekends. She must do her homework all the time. She must read a book after dinner and she can’t talk with friends on WeChat. On school days she has to wear the school uniform and she can’t wear jeans. But she likes jeans because she thinks they are cool. She can’t listen to music in the art class but she thinks listening to music in the art class is okay.
45.Does Jenny have to make her bed at home
46.How many school rules does Jenny think are okay
47.What must Jenny do after dinner
48.When do the students have to wear the school uniforms
49.Why does Jenny like jeans
阅读下面的海报,完成下列小题。
50.根据海报,选择正确答案。
(1) Where is the museum ( )
A.In Beijing. B.In Jianhu. C. In Shanghai. D.In Nanjing.
(2) Ben lives in Shanghai. He is going to the museum this week. How can he get there ( )
A.By train. B.By plane. C. By metro. D.By bus or metro.
51.根据海报,回答问题,要求答句完整。
(1) Can you visit the museum on Friday
(2) What should we not do in the museum
(3) Nancy is ten years old. She wants to visit the museum with her parents. How much are their tickets
阅读短文,完成题目。
Every year many children and old people have accidents (事故) when they cross the road. Some of them even die in accidents (死于事故).Children have accidents because they are not very careful (细心). They sometimes play on the road and do not look out for cars. Many old people can not see or hear very well. They should not cross the road alone (单独的). To cross the road safely (安全地), you should look for a zebra (斑马) crossing. You can cross the road, when you see the green man. When there is no zebra crossing, you must look left, then right, and then left again. You should walk quickly, but you should not run on the road.
52.根据短文回答问题。
Why did children and old people have accidents
53.将下列单词与图片匹配。
A.crossing B.left C. right D.green man
(1) ( )
(2) ( )
(3) ( )
(4) ( )
54.生活处处有规则。请仿照短文内容,根据以下提示,写写我们应该或者不应该做的事情。(至少写3个句子)。
litter, school, pick flowers, park, play football, road, talk, class...
_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________
阅读短文,根据材料内容,完成任务。
Frank and his friends want to go to the City Library. They need to cross lots of streets. Let’s see how they get there safely.
First they see a “STOP” sign. They wait on the pavement and look left-right-left and then cross the road. Next they see a railway crossing. They cross it carefully. Then they come to a busy road, there are some traffic lights. Oh, what should they do They must look at the traffic lights and wait for the green man and then cross the street . At last, they come to a road without a zebra crossing, they cross the road together. Finally they see the library in front of them. That is a fun walk. They are happy because they can read some books now.
55.根据短文内容,用字母给下列图片排序。
( )
( )
( )
( )
56.根据短文内容,补全句子并回答问题。
(1) We should be c on the street.
(2) Is it a fun walk (请回答完整的句子)
(3) Please write a title for the passage.(为短文写一个合适的标题)
Read and finish the tasks. 阅读文本,按要求完成任务。
Jason always goes to school by subway. Here are some rules(规则)about taking the subway.
Before boarding ·You must be outside of the yellow line. ·You must wait in a queue(队,行列). ·Don’t run to the subway. On the subway ·No smoking. ·Talk quietly. ·No eating or drinking. ·Don’t lean against(靠在)the door. ·Exit first and board orderly.(先下车,有序上车)
57.任务一:选出与材料内容有关的标志,圈出其字母标号。
A.B.C. D.
58.任务二:根据材料内容,判断句子正(T)误(F)。
(1) Jason is late. He can run to the subway. ( )
(2) Jason can eat his breakfast on the subway. ( )
(3) There are many people. Jason should take turns to get on the subway. ( )
Amy: It's good to see you, Anna!
Anna: You, too. I missed you.
Amy: Wow, Chinese food is so different from British food.
Anna: Yes. Can you use chopsticks
Amy: No, I can't.
Anna: Let's take a bus home. We must cross the road. In the UK you drive on the left side. In China, people drive on the right side.
Amy: I see. We must look right before crossing the road.
Anna: No, first left and then right.
Amy: Look, the bus is over there.
Anna: Wow, it's a double-decker! The same as in London.
Amy: Where is the door, Anna There is no door on the bus.
Anna: Haha, you're looking at the wrong side again!
59.根据故事内容判断正误,正确写T,错误写F。
(1) They go home by taxi. ( )
(2) In the UK people drive on the left side. ( )
(3) In China, we must look left before crossing the road. ( )
(4) There is no door on the bus. ( )
(5) Anna can't use chopsticks. ( )
60.中英交通规则不同,请选词填空,告诉Amy更多的中国交通规则。
(1) In China, people drive on the (right / left) side. We must look (right / left) before crossing the road.
(2) We must pay attention to the traffic lights. at the red light. at the yellow light. at the green light.
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1. 2.A: Excuse me. How do I get to the zoo
B: Turn right and go to White Street.
Go straight on.
Turn right at Red Street.
The zoo is on your left.
A: Thank you.
【解析】1.答案如图所示。右转,然后去白街道。一直走。在红街左转。学校在你的右边。
2.1.题干解读:该题目要求根据题中地图,仿写对话“怎样到达动物园”。时态用一般现在时,按对话格式作答。
2.参考词汇及句型:
参考词汇:Turn right右转,go to去,go straight on直行
参考句型:Turn right and...;The zoo is...
3.near my home 4.at 8:00 am 5.closes at 8:00 pm 6.Yes, there are. 7.Yes, we can.
【导语】本文介绍了作者家附近的图书馆。
3.句意:图书馆在哪?它_______。根据“I’m Mary. There is a big library near my home.”,可知图书馆在玛丽家附近,故答案为near Mary’s home。
4.句意:几点开门?______开门。根据“It opens at 8:00 am and closes at 8:00 pm.”,可知早上8点开门,故答案为at 8:00 am。
5.句意:几点关门?它______。根据“It opens at 8:00 am and closes at 8:00 pm.”,可知晚上8点关门,故答案为closes at 8:00 pm。
6.句意:图书馆里有报纸吗?根据“There are lots of books, newspapers and magazines in the library.”,可知图书馆里有报纸,答语为肯定回答,故答案为Yes, there are.
7.句意:我们能在那里喝杯茶或咖啡吗?根据“We can also go to the coffee room in the library and have a cup of tea or coffee.”,可知能在那里喝茶或咖啡,故答案为Yes, we can.
8.time 9.should 10.speak 11.make 12.take
【导语】本文讲了在电影院应该做的。
8.句意:人们应该_____买票。根据“We should buy tickets in time.”,可知人们应该及时买票,故答案为time。
9.句意:我们______按时到达。根据“We should arrive(到达) on time.”,可知我们应该按时到达,故答案为should。
10.句意:不要在电影院里______说话。根据“Don’t speak loudly in the cinema.”,可知不要在电影院里大声说话,故答案为speak。
11.句意:我们不应该唱歌或______电话。根据“We should not sing or make calls(打电话).”,可知我们不应该唱歌或打电话,故答案为make。
12.句意:电影结束后,______我们的食物。根据“After the film, take our food away.”,可知电影结束后,带走我们的食物,故答案为take。
13.Yes, there are. 14.No, I can't. 15.No, I can't. 16.Stop when the light is red. 17.Listen to teachers carefully. Don't fight with classmates.
【导语】本文讲了班级规则和交通规则。
13.句意:有什么规则吗?根据There are many kinds of rules.,可知有很多规则,答语为肯定回答,故答案为Yes, there are.
14.句意:你能上课迟到吗?根据For example, don't be late.,可知上课不能迟到,答语为否定回答,故答案为No, I can't.
15.句意:你能在街道中心骑自行车吗?根据For example, don't ride a bicycle in the centre of a street.,可知不能在街道中心骑自行车,答语为否定回答,故答案为No, I can't.
16.句意:红灯亮时你要怎么做?根据Stop when the light is red.,可知红灯亮时要停下来,故答案为Stop when the light is red.
17.句意:从短文中你知道什么课堂规则?根据Listen to teachers carefully (仔细地). Don't fight with classmates. Study hard.,可知课堂规则,题干说答两条即可,故答案为Listen to teachers carefully. Don't fight with classmates.
18.T 19.F 20.F 21.C 22.C
【解析】18.由句子He comes to the library with Jack.可知他们去图书馆。所以题干叙述正确,故答案为T。
19.由句子They can't see any librarians in it,可知没有图书管理员,所以叙述说有管理员是错误,故答案为F。
20.由句子Hey, give me the book.可知Tim对机器人说:嘿,给我书,而不是你好,所以叙述错误,故答案为F。
21.由短文可知图书馆是机器人来帮忙借书的,故答案为C。
22.由句子You must say 'please' first when you want to borrow something from him. You must say ‘Thank you’ before you take the book.可知在借书前说请,借完后说谢谢,故答案为C。
23.She wants to go to Canada. 24.She will go there next Sunday. 25.She will go there by plane. 26.She wants to meet her uncle there. 27.He is an English teacher.
【解析】23.问句:Ann想要去哪里?由句子She wants to go to Canada to have a great holiday.可知她想去加拿大。故答案为She wants to go to Canada.
24.问句:Ann想什么时候去?由句子She will be there next Sunday.可知她想下周日去。故答案为She will go there next Sunday.
25.问句:她怎么去那里?由句子Oh, she will go there by plane.可知她坐飞机去。故答案为She will go there by plane.
26.问句:她想见谁?由句子She wants to meet her uncle there.可知她想见他的叔叔。故答案为She wants to meet her uncle there.
27.问句:她的叔叔是做什么的?由句子Her uncle is an English teacher.可知她的叔叔是英语老师。故答案为He is an English teacher.
28.D 29.F T F T
【导语】本文主要介绍乘坐地铁的主意事项。
28.根据“Talk quietly.”可知禁止大喊,排除C;根据“No eating or drinking.”可知禁止吃或喝,排除A;根据“Don’t run to the subway.”可知禁止跑,排除B;故选D。
29.(1) 句意:杰森晚了。他能跑向地铁。根据“Don’t run to the subway.”可知不能跑,故答案为F。
(2) 句意:杰森不能在地铁里吸烟。根据“No smoking.”可知禁止吸烟,故答案为T。
(3) 句意:杰森在地铁里能吃早饭。根据“No eating or drinking.”可知不能吃或喝,故答案为F。
(4) 句意:有很多人。杰森应该依次上地铁。根据“You must wait in a queue (队,行列).”可知必须排队,故答案为T。
30.monkeys 31.8:30 32.$ 19 33.free 34.touch
【导语】本文是动物园的公告。
30.句意:在动物园可以看到大象,老虎,熊,狗和猴子。根据“You can see the Indian elephants and the new tigers from America. The bears are waiting to meet you, and the monkeys from China are waiting to throw things at you.”可知在动物园可以看到大象,老虎,熊,狗和猴子。故答案为monkeys。
31.句意:在工作日,你可以从8点半到18点半去动物园。根据“Monday to Friday 8:30~18:30”可知在工作日,可以从8点半到18点半去动物园,故答案为8:30。
32.句意:你12岁,你和父母需要支付19美元给动物园。根据“Adults(成年人) $ 8.00 ”和“8~14 years old $ 3.00”可知12岁的儿童和父母的费用是3+8*2=19美元,故答案为$ 19。
33.句意:8岁以下的儿童可以免费去动物园。根据“Under 8 years old Free”可知8岁以下儿童免费,free形容词,免费的,故答案为free。
34.句意:你不能靠近、喂食或触摸动物。根据“Do not touch, give food or go near the animals.”可知不能靠近、喂食或触摸动物。故答案为touch。
35.④ 36.⑤ 37.② 38.① 39.③ 40.T 41.F 42.F 43.F 44.T
【导语】本文介绍了安迪的社区里的一些规则和场景。
35.图片是禁止随地吐痰的标志。第四句“Don’t spit on the ground.”禁止随地吐痰,句图相符,故答案为④。
36.图片是禁止乱扔垃圾的标志。第五句“Don’t litter.”禁止乱扔垃圾,句图相符,故答案为⑤。
37.图片是禁止踩踏草坪的标志。第二句“Don’t walk on the grass.”禁止踩踏草坪,句图相符,故答案为②。
38.图片是禁止游泳的标志。第一句“Don’t swim in the lake.”禁止在湖里游泳,句图相符,故答案为①。
39.图片是禁止摘花的标志,第三句“Don’t pick the flowers.”禁止摘花,句图相符,故答案为③。
40.句意:安迪住在李明旁边。根据“I’m Andy. I’m from Ottawa. I live in Beijing now. Li Ming lives next to me.”可知李明和安迪挨着住的,与原文相符,故答案为T。
41.句意:安迪的社区里有一个公园。根据“Second, there is a beautiful park beside our neighbourhood.”可知安迪的社区旁边有一个美丽的公园,与原文不相符,故答案为F。
42.句意:一些老人正在公园里下象棋。根据“Some men are playing Chinese chess near the lake.”可知一些人在公园里下象棋,并非只限于老人,与原文不相符,故答案为F。
43.句意:一些妇女正在湖的附近跳舞。根据“Some women are dancing under the tree.”可知一些妇女在树下跳舞,与原文不相符,故答案为F。
44.句意:安迪想学太极。根据“Some old people are doing taijiquan. I’m watching them. I want to learn it.”可知安迪想学太极,与原文相符,故答案为T。
45.Yes, she does. 46.Three. 47.She must read a book. 48.On school days. 49.Because she thinks they are cool.
【导语】本文主要介绍珍妮的规则。
45.句意:珍妮在家必须整理她的床铺吗?根据“She has to make her bed.”可知必须整理床铺,所以应作肯定回答,故答案为Yes, she does.
46.句意:珍妮认为有多少条校规是可以接受的?根据“At school, she can’t arrive late. She can’t run in the hallways, and she can’t eat in class. All these rules are okay because they’re good for her.”可知共三条,故答案为Three.
47.句意:珍妮晚饭之后必须做什么?根据“She must read a book after dinner and she can’t talk with friends on WeChat.”可知晚饭之后必须读书,故答案为She must read a book.
48.句意:什么时候学生们必须穿校服?根据“On school days she has to wear the school uniform and she can’t wear jeans.”可知是上学的日子,故答案为On school days.
49.句意:为什么珍妮喜欢牛仔裤?根据“But she likes jeans because she thinks they are cool.”可知因为她认为牛仔裤很酷,故答案为Because she thinks they are cool.
50.C D 51.Yes, I can. We should not litter or smoke. They are seventy-five yuan.
【导语】本文主要介绍了上海太空博物馆。
50.(1)句意:博物馆在哪?A在北京。B在建湖。C在上海。D在南京。根据“Welcome to Shanghai Space Museum!”可知博物馆在上海,故选C。
(2)句意:本住在上海。他这周要去博物馆。他怎样到那?A坐火车。B坐飞机。C坐地铁。D坐公交或地铁。根据“Bus: No. 18 No. 22”“Metro: Line 3 Line 6”可知可以坐公交和地铁去博物馆,故选D。
51.(1)句意:在周五,你能去博物馆吗?根据“Opening Time: 8:30a.m.-6:00p.m. ( Tuesday-Sunday)”可知开放时间是周二到周日,周五可以去。题干是can引导的一般疑问句,用yes或no回答,can问can答。故答案为Yes, I can.
(2)句意:我们在博物馆里不应该做什么?根据“Attention: ”可知不能在博物馆里乱扔垃圾和抽烟。乱扔垃圾litter,抽烟smoke。故答案为We should not litter or smoke.
(3)句意:南希十岁了。她想要和她的父母去博物馆。他们的门票要多少钱?根据“Tickets: Adults(成人)¥30 Children ¥15”可知成人票一人30元,儿童票一人15元,一共75元。75seventy-five,故答案为They are seventy-five yuan.
52.Because children are not very careful. And the old people can not see or hear very well. 53.B D A C 54.We shouldn’t litter at school. We shouldn’t pick flowers at the park. We shouldn’t play football on the road. We shouldn’t talk in class.
【导语】本文主要介绍应该怎样安全地过马路。
52.句意:为什么孩子们和老人容易出事故?根据“Children have accidents because they are not very careful (细心).”和“Many old people can not see or hear very well.”可知是因为孩子们不够细心,老人是因为不能很好地看见或听见。故答案为Because children are not very careful. And the old people can not see or hear very well.
53.(1)图片是向左,选项B左边,故选B。
(2)图片是绿灯,选项D绿人,故选D。
(3)图片是十字路口,选项A十字路口,故选A。
(4)图片是向右转,选项C右边,故选C。
54.1. 题干要求用第一人称介绍生活中的规则。阐述我们应该或不应该做的事情。注意文章为一般现在时并要符合句子数量要求。
2. 参考词汇与句型:
参考词汇:litter扔垃圾,school学校,pick flowers摘花,park公园,play football踢足球,road马路,talk说话,class班级
参考句型:We shouldn’t…
55.2 3 1 4 56.careful/areful Yes, it is a fun walk. A Fun Walk
【导语】本文主要介绍弗兰克和他的朋友们如何安全地穿过街道到达图书馆。
55.根据“First they see a “STOP” sign.”可知他们首先看到一个“停止”标志,对应第三幅图,所以第三幅图排1。
根据“Next they see a railway crossing.”可知他们接下来到了一个铁路路口,对应第一幅图,所以第一幅图排2。
根据“They must look at the traffic lights and wait for the green man and then cross the street .”可知他们需要等待绿人,对应第二幅图,所以第二幅图排3。
根据“At last, they come to a road without a zebra crossing, they cross the road together.”可知最后他们到了一个没有斑马线的路口,对应第四幅图,所以第四幅图排4。
故答案为2314。
56.(1) 句意:我们应该在街道上当心。当心be careful,故答案为careful。
(2) 句意:它是一次有趣的散步吗?根据“That is a fun walk.”可知应做肯定回答。故答案为Yes, it is a fun walk.
(3) 根据“That is a fun walk.”可知题目可为A Fun Walk。
57.DBCA 58.F F T
【导语】本文主要写了坐地铁的规则。
57.根据文中句子“You must wait in a queue. Don’t run to the subway. Talk quietly. No eating or drinking.”可知上车前要排队,是标志D。不要往地铁跑,是标志B。说话小声,是标志C。不要在地铁上吃喝,是标志A。故答案为DBCA。
58.(1)句意:杰森迟到了。他可以跑到地铁上。根据文中句子“Don’t run to the subway.”可知不能跑向地铁,故答案为F。
(2)句意:杰森可以在地铁上吃早餐。根据文中句子“No eating or drinking.”可知在地铁上禁止吃东西,故答案为F。
(3)句意:有很多人。杰森应该轮流上地铁。根据文中句子“You must wait in a queue.”可知上地铁要排队按顺序上,故答案为T。
59.F T T F F 60.right left Stop and wait Slow down and stop Go
【分析】59.(1) 句意:他们乘出租车回家。根据Let's take a bus home.可知他们乘公交车回家,不是乘出租车回家。句子与短文内容不符,故答案为F。
(2) 句意:在英国,人们靠左行驶。根据In the UK you drive on the left side.可知在英国,人们靠左行驶。句子与短文内容相符,故答案为T。
(3) 句意:在中国,我们过马路前必须向左看。根据Amy: I see. We must look right before crossing the road. Anna: No, first left and then right.可知在中国,我们过马路前必须向左看。句子与短文内容相符,故答案为T。
(4) 句意:公共汽车上没有门。根据Amy: Where is the door, Anna There is no door on the bus. Anna: Haha, you're looking at the wrong side again!可知公交车上有门,句子与短文内容不符,故答案为F。
(5) 句意:安娜不会用筷子。根据Anna: Yes. Can you use chopsticks Amy: No, I can't.可知艾米不会用筷子,不是安娜不会用筷子。句子与短文内容不符,故答案为F。
60.(1) 句意:在中国,人们靠右行驶。过马路前我们必须看左边。根据中国交通规则,靠右行驶,过马路前必须看左边,右right,左left,故答案为right;left。
(2) 句意:我们必须注意交通灯。红灯时要停下来等待。黄灯前减速,并停下来。绿灯时走。停下来等待stop and wait,减速,并停下来slow down and stop,走go,故答案为Stop and wait;Slow down and stop;Go。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)