九年级英语Unit8 练习题
一、单词拼写
1.The bag can’t be stolen, because there’s nothing v in it.
2.Tom stayed up late to study last night. Now he feels very s .
3.We will a the junior high graduation ceremony tomorrow. It’s a very special time for us.
4.—W basketball is this —It belongs to Tony.
5.—Do you know whose c it is
—It’s Tom’s. I saw him wearing it.
6.I’m afraid we are lost. Can you find our p on the map
7.Those students in m schools are probably going to be doctors or nurses.
8.I promise not to tell a about it. It is the secret between you and me.
9.Su Yiming won the v in men’s snowboarding in Beijing Winter Olympic Games.
10.A l is a person who is always the one to rule or guide others.
11.They’re making too much n . I can’t hear a word you say.
12.Du Fu was one of the most famous poets during the p of the Tang Dynasty.
13.It’s a great h to be invited to attend such an important meeting.
14.Junk food is our body’s e . We should stay away from it.
15.These rules are made to p accidents from happening in very effective ways.
16.Mr. Zhang wants to talk about it to our (lead).
17.Being an exchange student is a education for me. (value)
18.Jane and Sarah used to be (enemy), but now they are good friends.
19.Mr. Brown would like to give all his money to (medicine) research.
20.I will have my car (repair) tomorrow.
21.Our parents don’t allow us to practice (run) all night.
22.Parents are always (worry) about their children too much.
23.I am sorry I (leave) my keys at home.
24.Do you mind turning down the music I (attend) an online meeting now.
25.—David, take it easy. It’s not your fault. — then (who).
26.Reading a book in bed makes me feel . (sleep)
27. people and American people speak the same language, but they have different customs. (Britain)
28.Scared by the loud noise, the (rabbit) ran off in all directions.
29.We spent the whole afternoon quietly without (noise) kids around.
30.On my way to school, I happened to see an old man (lie) on the ground and I sent him to hospital.
二、完形填空
I can still remember seeing the mysterious shadows (影子) when I was a little kid. They looked like giant (巨大的) 31 passing by my neighborhood! Sometimes we did see hawks (鹰) and eagles flying around where I lived, but their 32 were not so large as the mysterious ones. The mysterious shadows were always very dark, so what was creating them couldn’t be too high. But I never saw them!
Once I was outside doing some yard work when I 33 a shadow coming down the street. But when I looked up, I 34 saw darkness for a second! If it was just a plane, why wasn’t there a loud noise If it was a kite, who was 35 it If it was a bird, what bird could create a shadow that was twenty times the 36 of a normal hawk’s shadow
I 37 my mother about the mystery. She told me she also had seen the giant bird shadows. And she guessed they were thunderbirds! It’s believed that this kind of bird is very 38 . My mother even told me lots of times just before the shadows appeared, rabbits and other little animals would 39 and hide!
The last mysterious thing was that nobody else in my city looked up when the shadows passed by. Everyone here was always looking down for some 40 .
31.A.birds B.planes C.aliens D.kites
32.A.bodies B.noises C.coats D.shadows
33.A.flew B.smelt C.saw D.heard
34.A.also B.ever C.never D.only
35.A.making B.flying C.drawing D.fixing
36.A.build B.height C.size D.length
37.A.asked B.cared C.discovered D.looked
38.A.small B.large C.active D.lively
39.A.fall off B.get out C.run away D.turn down
40.A.homes B.schools C.countries D.reasons
三、阅读理解
(一)
Emily and Alex were happy when their family moved to a house with a very big garden. They could climb up trees, grow flowers, and even play badminton. They liked to watch the birds flying among the trees in the garden. They even started to put food out to attract more birds.
Everything was fine for a few days until one afternoon there was a strange bumping noise on a window. Emily went outside and found a small bird dead on the grass. Its neck seemed to be broken.
“It must have flown into the window,” Alex said when his sister Emily called him to have a look. “Look here. You can see the mark where it hit the window. There are a couple of tiny feathers stuck on the window.”
“Poor thing!” Emily said.
During the next month, five more birds died in the same way. “Why would they fly to the windows ” they wondered. Finally they found out the truth. When the birds were flying, they couldn’t see into the rooms. All they saw was the reflection (反射) of the garden. They thought that they were flying into trees because they saw trees reflected by the window.
“Something has to be done to save the birds,” the parents decided.
At first, the family tried keeping curtains (窗帘) across the windows, but this made the room dark. Then they bought some strong black paper and cut out the shape of a hawk. They made six hawks—one for each window. They stuck the hawks to the windows. They looked pretty and did not keep out much light. When the birds saw the hawks, they would fly away.
After that, there were no more dead birds. The family were much happier.
41.Why did they put food out to attract birds
A.Because they had a special garden for birds.
B.Because they wanted to catch some birds in the garden.
C.Because they wanted to see more birds flying in the garden.
D.Because they thought birds were hungry.
42.How many birds died in the garden
A.5. B.6. C.7. D.8.
43.Why did the birds fly to the windows
A.Because they fought for more food.
B.Because they found the windows very clean.
C.Because they wanted to go into the room.
D.Because they thought there were more trees ahead.
44.What does the underlined word “stuck” mean in Paragraph 3
A.Put up. B.Put off. C.Put out. D.Put down.
45.What is the story mainly about
A.Why the birds died in the garden.
B.The family were good at paper cutting.
C.How the family saved the birds in the garden.
D.The family had a very big new house.
(二)
Yuan Longping is a famous farmer scientist. I believe many people must know him well without I saying anything. 46 People are calling him“the father of rice”.Some people think that his achievement is as important as four big inventions in ancient China. Someone said his name was worth more than 100 billion yuan.
Many people think Chinese people hate the rich. 47 But lots of Internet friends all support Yuan Longping and many speak highly of him. No people will hate such a great scientist in our world. He is a real scientist of the farmers.
When we ask him how he feels about some Internet friends calling him“the scientist of people”,the old man said,“I am not suitable for it. I am only a scientific worker. 48 ”
“What's your next dream?”the reporter asked. The old man said,"I want to make the rice as tall as sorghum(高粱). 49 Each rice is as big as peanut(花生米).I want to plant my rice in Taiwan.”
At last,the old man told us that every person is like a seed. 50 “We must keep our body,spirit,emotion healthy. We not only have rich knowledge but also have good thought.”
根据短文内容,从下列选项中选出能填入文中空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
A.If you call me a scientist,I think I am a farmer scientist.
B.The rice ear is as long as our broom.
C.But I want to say something about the old man today.
D.So a lot of rich people are afraid of telling their money.
E.But people like him.
F.And he just did like this.
(三)
In northern Scotland, there is a long, deep lake called Loch Ness. More than 200 meters deep, it is the largest lake in the UK. People say a big monster (怪兽) lives in its dark, cold waters. It weighs more than 1,000 kilos and is at least 10 meters long. Some people say it has a head like a horse. Others say it looks like a snake. Many people travel to Loch Ness to look for this strange monster, but only a few people have seen it.
The Loch Ness Monster remains a mystery. People have made up so many stories about it, so it has become a famous legend (传说). The first story about the monster in Loch Ness was told more than 500 years ago, but it spread widely only in the twentieth century. In 1933, a couple reported that they saw a big monster in the middle of the lake. After that, a number of people said that they had seen a monster in Loch Ness. Several people had taken photos, but at least one of them was a hoax. They were just trying to catch people’s eyes. During the 1960s, a team was formed to look for the monster. They took many photos and made movies, but they were never able to find a monster.
There is no real fact that a monster lives in Loch Ness, but there is also no fact that one doesn’t live. One thing is true about Loch Ness: there are a lot of tourists there.
51.Some people say that the monster in Loch Ness ________.
A.weighs about 100 kilos B.is one meter long
C.has a tail like a horse D.looks like a snake
52.The first story about the monster was told ________.
A.200 years ago B.over 500 years ago C.in 1933 D.in the 1960s
53.What does the underlined word “hoax” in the second paragraph mean
A.Trick. B.Difference. C.Goal. D.Truth.
54.What was the purpose of the team going to Loch Ness
A.To kill the monster. B.To search for the monster.
C.To take photos of the lake. D.To make a hoax about the monster.
55.What does this passage mainly talk about
A.People who saw a monster. B.A trip to Loch Ness.
C.The mystery of the Loch Ness Monster.
D.Some facts about Loch Ness.
四、短文填空
In the Pacific Ocean, there lies an island, a strange and magic place.
The island is 56 (call) Rapa Nui in the local language. It got 57 (it) English name from Jacob Roggeveen, who 58 (land) there in 1722. Roggeveen found a strange culture and even stranger huge statues (雕像) called Moai, looking like men.
59 (scientist) would like to know how the people got there and how they built such huge rocks. They still can’t agree on where the 60 (island) original people came from, although most people think that they came from somewhere else. Did they sail from Chile, thousands of miles to the east Did they sail from Hawaii or a Polynesian island, thousands of miles to the west or northwest No one really knows for sure. So far, it still 61 (remain) a mystery.
The Moai, these stone men remind 62 (we) of a magic situation. Scientists think that people built and moved the huge stone men between the year 1100 and the year 1680. But how did they do it And why did they do it Nobody can 63 (real) guess. As time went by, the Rapa Nui gradually died out because of fighting and illnesses. As many as 10,000 people used to 64 (live) on the island. Today, there are only several thousand people living there. But they will still keep their 65 (tradition) habits and stories alive
参考答案
1.(v)aluable
【详解】句意:这个包不能被偷,因为里面没有什么值钱的东西。根据“The bag can’t be stolen”及首字母提示可知,此处指这个包里面没有什么值钱的东西,valuable“值钱的”,形容词。故填(v)aluable。
2.(s)leepy
【详解】句意:Tom昨天晚上熬夜学习。现在他感觉很困。根据stayed up late“熬夜”,可知Tom现在很困,因此sleepy“困倦的”符合句意。故填(s)leepy。
3.(a)ttend
【详解】句意:我们明天将参加初中毕业典礼。这对我们来说是个特别的时刻。根据“the junior high graduation ceremony”可知,此处表示参加毕业典礼。attend“参加”,动词,又因will后面跟动词原形。故填(a)ttend。
4.(W)hose
【详解】句意:——这是谁的篮球 ——这是托尼的。根据答语“It belongs to Tony.”可知,此处是指“谁的篮球”。故填(W)hose。
5.(c)oat
【详解】句意:——你知道这是谁的外套吗?——是汤姆的。我看见他穿着它。根据“I saw him wearing it.”及首字母提示可知,此处是指谁的外套,coat“外套”,空处用名词单数。故填(c)oat。
6.(p)osition
【详解】句意:恐怕我们迷路了。你能在地图上找到我们的位置吗?根据“Can you find our ... on the map ”及首字母可知,此处询问在地图上的位置,position“位置”符合。故填(p)osition。
7.(m)edical
【详解】句意:医学院的学生将来可能要成为医生或护士。根据“going to be doctors or nurses”,结合首字母可推出此处表示“医学的”,修饰名词schools,所以此处应用形容词medical。故填(m)edical。
8.(a)nybody/(a)nyone
【详解】句意:我保证不会告诉任何人。它是我们之间的秘密。根据“It is the secret between you and me.”可知,它是我们之间的秘密,要保守秘密,不能告诉任何人。故填(a)nybody/(a)nyone。
9.(v)ictory
【详解】句意:苏翊鸣在北京冬奥会上获得了男子单板滑雪的冠军。根据“won”以及首字母提示,可知是won the victory“赢得胜利”,故填(v)ictory。
10.(l)eader
【详解】句意:一个领导者是总是统治或者引导别人的人。根据“the one to rule or guide others.”及首字母提示可知,应该是“领导者”,这里不定冠词a修饰单数名词leader。故填(l)eader。
11.(n)oise
【详解】句意:他们正在制造太多的噪音。我听不到你说话。根据“I can’t hear a word you say”可知,听不到,说明制造了太多的噪音,结合所给首字母提示,noise“噪音”,不可数名词,故填(n)oise。
12.(p)eriod
【详解】句意:杜甫是唐代最著名的诗人之一。根据“during the...of the Tang Dynasty”可知是唐朝时期,period“时期”。故填(p)eriod。
13.(h)onor
【详解】句意:很荣幸能被邀请参加这样一个重要的会议。根据“be invited to attend such an important meeting.”可知被邀请参加这么重要的会议是很荣幸的,a后加名词单数honor“荣幸”。故填(h)onor。
14.(e)nemy
【详解】句意:垃圾食品是我们身体的敌人。我们应该远离它。根据“We should stay away from it.”可知我们要远离垃圾食品,因为垃圾食品是我们身体的敌人,enemy“敌人”,此处用名词原形。故填(e)nemy。
15.(p)revent
【详解】句意:制定这些规则是为了有效地防止事故的发生。根据“accidents from happening in very effective ways.”和首字母可知,这些规则是用来有效地防止事故的发生。prevent“阻止”,不定式结构中动词用原形。故填(p)revent。
16.leader
【详解】句意:张先生想和我们的领导谈论这件事。根据“talk about it to our...”可知,our是形容词性物主代词,后面需要接名词。lead是动词“带领”,其名词形式是leader,意为“领导,领袖”,故填leader。
17.valuable
【详解】句意:做一名交换生对我来说是一种宝贵的教育。横线处应填入形容词作定语,修饰名词education“教育”;根据“Being an exchange student is a...education”,形容词valuable“宝贵的”符合语境。故填valuable。
18.enemies
【详解】句意:简和萨拉过去是敌人,但现在他们是好朋友。根据“but now they are good friends”可知,此处是指过去简和萨拉是敌人,应用名词enemy的复数形式enemies作表语。故填enemies。
19.medical
【详解】句意:布朗先生想把他所有的钱都捐给医学研究。根据空后名词“research”可知,此处应用名词medicine的形容词形式medical“医学的”作定语,修饰名词research。故填medical。
20.repaired
【详解】句意:我明天会去修我的车。根据“I will have my car...tomorrow.”可知此处应该使用动词的非谓语形式,repair“修理”逻辑上的主语是my car,两者为动宾关系,因此使用动词的过去分词形式表达被动关系。故填repaired。
21.running
【详解】句意:我们的父母不允许我们整夜练习跑步。practice doing sth.意为“练习某事”,固定词组。故填running。
22.worried
【详解】句意:父母总是过分担心他们的孩子。根据“are always … about”结合英语提示词可知,be worried about“对某人感到担心”。故填worried。
23.left
【详解】句意:对不起,我把钥匙落在家里了。根据“I am sorry I … my keys at home.”本句为主从复合句,包含一个宾语从句,主句“am”为一般现在时,因此从句可根据需要用任意时态,钥匙应该是落在家里过了,因此应用一般过去时,leave“遗留”,其过去式为left。故填left。
24.am attending
【详解】句意:你介意把音乐关小一点吗?我现在正在参加一个在线会议。attend“参加”,动词。根据“Do you mind turning down the music ”及“now”可知,正在参加会议,应为现在进行时,结构是be doing,主语是第一人称I,be动词用am。故填am attending。
25.Whose
【详解】句意:——大卫,别紧张。这不是你的错。——谁的呢?根据“It’s not your fault.”可知,设空处问的是“谁的”错,结合所给词,whose“谁的”符合题意,句首单词首字母应大写。故填Whose。
26.sleepy
【详解】句意:躺在床上看书使我感到困倦。根据“feel”可知,后填所给词的形容词sleepy“困倦的”,作表语。故填sleepy。
27.British
【详解】句意:英国人和美国人说同样的语言,但他们有不同的风俗习惯。此处修饰名词people用形容词British“英国的”。故填British。
28.rabbits
【详解】句意:被巨响吓坏了,兔子向四面八方跑去。根据“ran off in all directions”可知,是不止一只兔子,故用复数形式,故填rabbits。
29.noisy
【详解】句意:我们静静地度过一整个下午,四周没有嘈杂的孩子们。分析句子可知,横线上是形容词修饰名词kids,所以将noise变为形容词noisy。故填noisy。
30.lying
【详解】句意:在上学的路上,我碰巧看到一位老人躺在地上,我把他送到了医院。根据“On my way to school, I happened to see an old man...on the ground”可知是看到老人正躺在地上,用结构see sb. doing sth.“看见某人做某事”,lie的现在分词是lying。故填lying。
31.A 32.D 33.C 34.D 35.B 36.C 37.A 38.B 39.C 40.D
【导语】本文讲述了作者小时候看到神秘影子,猜测是雷鸟的影子,以及相关神秘现象的故事。
31.句意:它们看起来像巨型鸟类经过我的街区!
birds鸟;planes飞机;aliens外星人;kites风筝。根据“Sometimes we did see hawks and eagles flying around”及后文对巨型鸟类影子的描述,可知这些影子像巨型鸟类,birds符合语境。故选A。
32.句意:但它们的影子没有神秘影子那么大。
bodies身体;noises噪音;coats外套;shadows影子。根据“were not so large as the mysterious ones”可知,此处对比的是鹰和雕的影子与神秘影子的大小,shadows符合语境。故选D。
33.句意:有一次我在外面做庭院工作时,看到一个影子沿着街道过来。
flew飞;smelt闻;saw看见;heard听见。根据“a shadow coming down the street”可知,此处指的是看到影子,saw符合语境。故选C。
34.句意:但当我抬头时,只看到一秒的黑暗!
also也;ever曾经;never从不;only只。根据“saw darkness for a second”可知,抬头只看到一瞬的黑暗,only符合语境。故选D。
35.句意:如果是风筝,谁在放它?
making制作;flying放风筝;drawing画;fixing修理。根据“If it was a kite”可知,风筝是被放飞的,flying符合语境。故选B。
36.句意:什么鸟能制造出是普通鹰影子二十倍大的影子?
build建筑;height高度;size大小;length长度。根据“twenty times the…of a normal hawk’s shadow”可知,此处是对比影子的大小,size符合语境。故选C。
37.句意:我问妈妈这个谜团。
asked问;cared关心;discovered发现;looked看。根据“my mother about the mystery”可知,此处是ask sb about sth,意为“问某人关于某事”,asked符合语境。故选A。
38.句意:人们认为这种鸟非常大。
small小的;large大的;active活跃的;lively活泼的。根据前文对巨型影子的描述,可知这种鸟很大,large符合语境。故选B。
39.句意:兔子和其他小动物会逃跑并躲藏!
fall off掉落;get out出去;run away逃跑;turn down调低。根据“and hide”可知,动物会逃跑躲藏,run away符合语境。故选C。
40.句意:由于某些原因,大家总是低着头。
homes家;schools学校;countries国家;reasons原因。根据“Everyone here was always looking down for some…”可知,大家低头是因为一些缘由,reasons符合语境。故选D。
41.C 42.B 43.D 44.A 45.C
【导语】本文主要讲述了Emily一家发现鸟因窗户反射而撞死,进而采取措施拯救花园里的鸟的故事。
41.细节理解题。根据“They liked to watch the birds flying among the trees in the garden. They even started to put food out to attract more birds.”可知,他们投放食物是为了看到更多鸟在花园里飞。故选C。
42.细节理解题。根据“Emily went outside and found a small bird dead on the grass.”及“During the next month, five more birds died in the same way.”可知,总共6只鸟死亡。故选B。
43.细节理解题。根据“When the birds were flying, they couldn’t see into the rooms. All they saw was the reflection of the garden. They thought that they were flying into trees”可知,鸟以为前面有更多树,所以飞向窗户。故选D。
44.词句猜测题。根据“There are a couple of tiny feathers stuck on the window.”可知,stuck在此处意为 “粘贴;附着”,与Put up“张贴;放置”意思相近。故选A。
45.主旨大意题。文章主要讲述了Emily一家发现鸟因窗户反射而撞死,进而采取措施拯救花园里的鸟的故事。故选C。
46.C 47.D 48.A 49.B 50.F
【分析】短文主要介绍了袁隆平。袁隆平是一位著名的农民科学家。人们称他为“水稻之父”。有些人认为他的成就与中国古代的四大发明一样重要。有人说他的名字价值超过1000亿元。袁隆平告诉我们,每个人都像一颗种子。我们必须保持我们的身体、精神和情感健康。我们不仅有丰富的知识,而且有好的思想。
46.根据I believe you must know him very well without me saying anything.可知此处为“C. But I want to say something about the old man today.但是我还是想跟你说说这位伟大的人物”。故选C。
47.根据Many people think Chinese people hate the rich可知这里和money有关。D. So a lot of rich people are afraid of telling their money所以很多有钱人害怕说出他们的钱,故选D。
48.根据I am not fit for it. I am only a scientist worker.可知此处为“A. If you call me a scientist,I think I am a farmer scientist如果你认为我是科学家,我想我是一个农民科学家”。故选A。
49.根据each rice as big as a peanut.可知此处和rice有关。B. The rice ear is as long as our broom.米穗和我们的扫帚一样长。故选B。
50.根据We must keep our body, spirit, emotions healthy. We must not only have rich knowledge but also have good thought.可知每个人就像一颗种子一样。F. And he just did like this他就是这样做的,故选F。
51.D 52.B 53.A 54.B 55.C
【导语】本文主要讲述了尼斯湖怪兽的神秘传说。
51.细节理解题。根据“Others say it looks like a snake.”可知,有人说尼斯湖怪兽看起来像蛇,故选D。
52.细节理解题。根据“The first story about the monster in Loch Ness was told more than 500 years ago, but it spread widely only in the twentieth century.”可知,关于怪兽的第一个故事是在500多年前,故选B。
53.词义猜测题。根据“Several people had taken photos, but at least one of them was a hoax. They were just trying to catch people’s eyes.”可知,后文提到了他们只是想吸引人们的眼球,因此推测hoax是指“骗局”,与“Trick”同义。故选A。
54.细节理解题。根据“During the 1960s, a team was formed to look for the monster.”可知,组建团队是为了寻找怪兽,故选B。
55.主旨大意题。通读全文,尤其根据“There is no real fact that a monster lives in Loch Ness…there are a lot of tourists there.”可知,本文主要讲述了尼斯湖怪兽的神秘传说,故选C。
56.called 57.its 58.landed 59.Scientists 60.island’s 61.remains 62.us 63.really 64.live 65.traditional
【导语】本文主要介绍了复活节岛。
56.句意:在当地语言中,这个岛被称为复活节岛。根据“is”与提示词可知,be called“被称作”,因此应用过去分词形式。故填called。
57.句意:它的英文名字来自雅各布·罗格文,他于1722年在那里登陆。根据“English name”与提示词可知,此处应用形容词性物主代词its“它的”。故填its。
58.句意:它的英文名字来自雅各布·罗格文,他于1722年在那里登陆。根据“in 1722”可知,此处应用一般过去时,land动词“登陆”,动词,其过去式为landed。故填landed。
59.句意:科学家们想知道人们是如何到达那里的,他们是如何建造如此巨大的岩石的。根据“They still can’t agree on …”结合提示词可知,此处应指科学家们,应用名词复数形式scientists,句子开头首字母大写。故填Scientists。
60.句意:尽管大多数人认为他们来自其他地方,但他们仍然无法就该岛的原始居民来自哪里达成一致。根据“original people”结合提示词可知,此处应用名词所有格形式,表示该岛的原始居民,因此用island’s“岛的”。故填island’s。
61.句意:到目前为止,它仍然是一个谜。根据“it”可知,主语为第三人称单数形式,本句为一般现在时,因此动词应用三单形式remains“保持”。故填remains。
62.句意:摩埃石像,这些石人让我们想起了一个神奇的场景。根据“remind”可知,动词后应用人称宾格作宾语,因此用us“我们”,人称宾格。故填us。
63.句意:没有人能真正猜到。根据“can … guess”结合提示词可知,此处应用副词really“真正地”修饰动词。故填really。
64.句意:曾经有多达一万人居住在这个岛上。根据“used to”可知,used to do“过去常常做某事”,因此用动词原形live“居住”。故填live。
65.句意:但他们仍将保留他们的传统习惯和故事。根据“habits”结合提示词可知,此处应用形容词作定语,因此用traditional“传统的”。故填traditional