/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培优外研版(三起)
专题25 阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
请阅读下面语篇,从每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。
I’m George. I’m from Hong Kong. I’ve got two pen friends. They are Emma and Peter. We are all in Grade Six. Emma lives in London. Peter lives in Houston. They both like China. Emma likes reading and writing. She can read in Chinese, but she can’t write in Chinese. Peter likes swimming and drawing. He can draw a dragon. I like listening to music and collecting stamps. Some of my stamps are from the UK and the US.
1.George is a ______ boy. ( )
A.American B.Chinese C.Canadian (加拿大的)
2.George’s pen friends are ______. ( )
A.Emma and Peter B.Emma C.Peter
3.Emma can ______ in Chinese. ( )
A.read B.write C.speak
4.Peter likes _______. ( )
A.swimming B.drawing C.swimming and drawing
5.George likes _______ and collecting stamps. ( )
A.writing B.listening to music C.reading
世界上有哪些有趣的节日呢?请阅读材料,选择正确的选项。
Interesting Festivals in the World La Tomatina is a food fight (斗争) festival in Spain. You can go there on the last Wednesday in August (八月). People throw (扔) lots of tomatoes to have fun. They are in the sea of red tomatoes. You need to wear goggles to help you see things well. Pingxi Sky Lantern Festival is a festival in Taiwan, China. People usually celebrate (庆祝) it in February (二月) or March (三月). People fly the sky lanterns to let people know that they are safe (平安的). Holi Festival comes from India (印度). It is in happy Holi February or March too. It is also called the Festival of Colours. People play with colours with their friends and family, and show love to them as well.
6.People usually _____ on La Tomatina. ( )
A.fly sky lanterns B.play with colours C.have fun with tomatoes
7.People celebrate Pingxi sky Lantern Festival in _____.( )
A.China B.India C.Spain
8.The underlined word “goggles” means “_____” in Chinese. ( )
A.头盔 B.雨衣 C.护目镜
9.You can celebrate _____ in summer. ( )
A.La Tomatina B.Pingxi Sky Lantern Festival C.Holi Festival
10.What can we learn from the material ( )
A.You can fly a sky lantern to tell people you are not safe.
B.People show love to their families on Holi Festival.
C.You can see many colours on La Tomatina in Spain.
阅读理解。根据短文内容选择最佳答案。
“Early to bed, early to rise (起身) makes people healthy, wealthy and wise (健康,富有,聪明).” This is an old English saying. Children should have ten hours’ sleep every night, or they can’t do their work very well, and they will not be wise. The body needs exercise. Walking, running, swimming and playing ball games are all exercise. Exercise keeps the body strong.
11.“Early to rise” means that we must ________ early. ( )
A.go to school B.get up C.go home
12.Children should have ________ hours’ sleep every night. ( )
A.8 B.9 C.10
13.Everyone (每个人) ________ exercise. ( )
A.have B.needs C.want
14.________ is good exercise, too. ( )
A.Ride a bike B.Riding a bike C.Rode a bike
15.Exercise keeps the body ________. ( )
A.strong B.fat C.short
阅读短文,选择最佳答案。
Tim is reading a book. Here are the contents of the book.
Contents Chapter (章节) Page (页) One The Spring Festival 1 Two The Lantern Festival 7 Three The Qingming Festival 12 Four The Dragon Boat Festival 17 Five The Double Seventh Festival 24 Six The Mid-Autumn Festival 28 Seven The Double Ninth Festival 33 Eight The Laba Festival (腊八节) 37
16.What’s this book about ( )
A.Chinese food. B.Chinese festivals. C.Chinese people.
17.What do we eat at the Lantern Festival ( )
A. B. C.
18.How many festivals are there in the book ( )
A.Eight. B.Seven. C.Six.
19.“This festival is usually in May or June. People usually eat zongzi. On that day we will remember (纪念) the famous person Quyuan…” Tim can read on page ______. ( )
A.7 B.17 C.28
20.“海上生明月,天涯共此时。”这句诗与哪个节日相关?( )
A.The Spring Festival. B.The Double Ninth Festival. C.The Mid-Autumn Festival.
阅读理解。从A、B、C三个选项中选择正确答案。
Hi, I’m Lucy. There is a new library near my house. I often go there by bus at the weekend. The library is not big, but it has got lots of different books. Look! Books about kids are on Shelf A.Books about animals are on Shelf B.I like reading books about sports. They’re on Shelf C. Sometimes I borrow books from it. The library opens at nine in the morning and closes at five in the afternoon. There are some rules in the library. One of them is “Don’t talk in the library.” If you want to borrow books, you can show your library card and bring back the books in two weeks.
21.How does Lucy often go to the library at the weekend ( )
A.By car. B.By bus. C.By bike.
22.The library is ______. ( )
A.small B.big C.old
23.Where are the books about animals ( )
A.On Shelf A. B.On Shelf B. C.On Shelf C.
24.The library closes at ______ in the afternoon. ( )
A.five B.seven C.nine
25.What’s a rule in the library ( )
A.Don’t read in the library. B.Don’t walk in the library. C.Don’t talk in the library.
阅读短文选择正确的答案。
I’m Sam. I like sports. I always play basketball in summer. And in winter I often go skating with my family. I usually ride my bike to school. But sometimes I go by bus. After school, I sometimes write stories in Chinese. I like Chinese very much, but it’s very difficult for me! I never eat fast food. I don’t like it.
26.Sam always ____ in summer. ( )
A.plays basketball B.plays football C.goes swimming
27.Sam often goes ____ with his family in winter. ( )
A.swimming B.skiing C.skating
28.Sam usually goes to school ____. ( )
A.by bus B.by bike C.by car
29.Does Sam like Chinese ( )
A.Yes, he does. B.No, he doesn't. C.We don’t know.
30.Does Sam like eating fast food ( )
A.Yes, he does. B.No, he doesn’t. C.We don’t know.
阅读Chen Yun给笔友Mary的回信,根据信息选择正确的选项。
Dear Mary,
Thank you for telling me a hot and great Christmas in Australia. Dragon Boat Festival is hot and great too. It is a very old Chinese festival. It’s one of the traditional festivals in China, like the Spring Festival and the Mid-Autumn Festival. It usually comes in June. My family always get together and make zongzi before the Dragon Boat Festival.
We always eat zongzi and eggs for breakfast at the Dragon Boat Festival. Children always wear sachets (香囊) on that day. We also watch dragon boat races. It’s very exciting. Tell me more interesting things about Australia.
Yours,
Chen Yun
31.Christmas in Australia is in ______. ( )
A.winter B.summer C.autumn
32.Chen Yun’s family makes zongzi ______ the Dragaon Boat Festival. ( )
A.before B.at C.after
33.Chen Yun always eats ______ on that day. ( )
A.noodles and eggs B.mooncakes C.Zongzi and eggs
34.Chen Yun wants to know more about ______. ( )
A.Australia B.festivals C.Christmas
35.From this letter, we know ______. ( )
A.parents always wear sachets
B.Chen Yun always watch an art show at the Dragon Boat Festival
C.Chen Yun and Mary share (分享) their festivals each other
阅读短文,选择正确答案。
Wang Wei and Li Lei are good friends. They are Chinese. But they are studying in Houston. Sometimes they miss their family. So they always go to Chinatown. They go shopping and eat delicious food there. You know, Wang Wei and Li Lei really miss China and they both like Chinese food. They will go back to China after they graduate. They have many friends in college. They often introduce something about China to them. Their friends are interested in Chinese famous places, history and culture. They want to visit China one day.
36.Are Wang Wei and Li Lei brothers ( )
A.Yes, he is. B.No, they aren’t. C.Yes, they are.
37.Where do they study ( )
A.They study in Canada. B.They study in America. C.They study in England.
38.What do they do in Chinatown ( )
A.Go shopping. B.Eat delicious food. C.Both A and B.
39.What do they talk about China with their friends ( )
A.The Great Wall. B.Food. C.Hobbies.
40.Where will they work ( )
A.In the US. B.In China. C.In the UK.
阅读短文,选出正确的答案。
Jim is twelve years old. One day he wants to visit his friend Linda. She is having a birthday party at home. Jim’s mother tells him, “Please be polite (有礼貌的) at the party, dear! Don’t want this or that, don’t want more.”
“All right, Mum.” says Jim.
There are a lot of children at Linda’s party. Linda’s mother gives them some cakes. But she forgets (忘记) to give some to Jim. Jim waits politely. Then he stands up and says loudly (大声地), “Does anyone want a clean plate (盘子) I have one!”
All the people look at Jim and his empty (空的) plate. Linda’s mother laughs and gives him a big one.
What a cute boy!
41.It is _____ birthday party. ( )
A.Jim’s B.Linda’s C.Jim and Linda’s
42.There are a lot of _____ at the party. ( )
A.boys B.girls C.boys and girls
43._____ mother tells him to be polite. ( )
A.Linda’s B.Jim’s C.Every child’s
44.Linda’s mother forgets to give _____ a cake. ( )
A.Jim B.Linda C.Jim and Linda
45.At last (最后) Jim gets a big piece of _____. ( )
A.plate B.cake C.food
读短文,根据短文内容选出正确的答案。
Ann is a little lovely girl. She is only five years old. She can’t read or write. She has got a friend. Her name is Linda. Ann often plays with Linda. One day Ann is writing. Her mother asks (问)her, “What are you doing, dear ”
“I’m writing to my friend Linda.” she answers (回答).
“Can you write, dear ” her mother asks.
“No, I can’t. But it doesn’t matter (没关系). Linda can’t read.” the little girl answers.
46.Ann is _________ years old. ( )
A.3 B.4 C.5
47.Ann ________ write a letter. ( )
A.hasn’t B.can’t C.doesn’t
48.One day, _________ is writing a letter. ( )
A.Ann B.Linda C.Ann’s mother
49.Linda ________ read the letter. ( )
A.hasn’t B.can’t C.doesn’t
50.How old is Linda Maybe she is __________ years old. ( )
A.4 B.14 C.12
阅读短文,选出正确的答案。
Koalas
There are many different animals in the world. Some are big, some are small. Some eat meat, and some eat fruit and grass. Some live in the water, some live on the land, and some fly in the sky. Some are lovely, and some are frightening.
Koalas (考拉,树袋熊) are a very interesting animal. We can only find them in Australia. Or you can see them in the zoos in other (其他的) countries. Koalas live in trees and seldom (几乎不) come down to the ground. They sleep and eat leaves in trees. Mother koalas have bags on their bodies. Baby koalas live in these bags. Koalas sleep in the day and they sleep for 20 hours a day. What lucky animals they are!
51.画线单词 “land” 的意思是 ___________。( )
A.大海 B.高山 C.陆地
52.画线单词 “frightening” 的意思是 ___________。( )
A.可爱的 B.吓人的 C.开心的
53.Koalas only live in ___________. ( )
A.Australia B.Canada C.the UK
54.Koalas live ___________. ( )
A.in trees B.on the ground C.on land
55.Koalas sleep for ___________ hours a day. ( )
A.thirty B.fifty C.twenty
Tom的学校将举办春节庆祝活动,邀请了我们和外国友人参加。请阅读节目宣传单,选择正确的答案。
Spring Fashion Show Time: Jan. 26th, 7:00 p. m. Place: Music Hall China-Chic (国潮) is very popular in the world now. You can see beautiful hanfu and new fashion trends (潮流) here. Piano Concert Time: Jan. 27th, 7:00 p. m. Place: Music Hall Pianist Shen Wenyu is going to play some Chinese piano pieces for us! Welcome to enjoy the music with us!
Best Storyteller Time: Jan. 27th, 2:00 p. m. Place: Playground Have you heard about Monster Nian We have the best storytellers to tell you some legends (传说) about Chinese New Year. Chinese Food Show Time: Jan. 26th,5:00 p. m. Place:Canteen Do you like Chinese food We have some traditional Chinese food, like spring rolls and e and taste them!
56.We can enjoy the fashion show on _____. ( )
A.Jan. 27th B.Jan. 26th C.7:00 a. m.
57.Pianist Shen Wenyu is going to play the piano in the _____. ( )
A.music hall B.playground C.canteen
58.We can listen to some interesting stories about _____. ( )
A.China-Chic B.Chinese food C.Chinese New Year
59.We can _____ at 5:00 p. m. on Jan. 26th. ( )
A.go to the piano concert B.watch a fashion show C.eat some Chinese food
60.Which of the following cannot be called China-Chic ( )
A.Kilt. B.Qipao. C.Hanfu.
阅读短文,选择正确的选项。
Hu Bin likes sports. Playing football is his hobby. He often plays football after school. He wants to be a PE teacher in the future. He has got a new pen friend from the US. And his pen friend also likes playing football.
Robin is an English boy. He has got a new pen friend from China. He often writes letters to his new pen friend. His dream is to travel all over the world. Now he is visiting the Great Wall.
61.What’s Hu Bin’s hobby ( )
A.His hobby is playing football. B.His hobby is reading books. C.His hobby is collecting stamps.
62.Hu Bin wants to work in ______. ( )
A.a zoo B.a park C.a school
63.Has Hu Bin got a new pen friend ( )
A.Yes, he has. B.No, he hasn’t. C.We don’t know.
64.Where does Robin’s new pen friend come from ( )
A.Robin’s new pen friend comes from the UK.
B.Robin’s new pen friend comes from China.
C.Robin’s new pen friend comes from the US.
65.Robin wants to ______. ( )
A.travel all over the world B.write to his pen friend C.meet his pen friend
根据短文内容选择恰当的一项。
Mike is my cousin. He is from Canada. He likes swimming, playing basketball and climbing mountains. He likes climbing mountains best. He climbed lots of high mountains. He has got a good friend, Tony. Tony likes playing basketball, travelling and collecting stamps. He likes travelling best. Tony and Mike often play basketball together at weekends.
66.Mike climbed lots of high ______. ( )
A.trees B.buildings C.mountains
67.Tony likes collecting ______. ( )
A.ice cream B.stamps C.toy cars
68.Tony likes ______ best. ( )
A.playing basketball B.swimming C.travelling
69.Tony and Mike often ______ together at weekends. ( )
A.play football B.play basketball C.travel
阅读下面材料,并根据其内容,选择正确的答案。
Hi, I’m Fangfang. There is a library near my house. I often ride there at the weekend. The library is not very big, but it has got lots of different books. Look! Books about kids are on Shelf A.Books about animals are on Shelf B.I like reading books about sports. They’re on Shelf C. Sometimes I borrow (借) books from it. The library opens at nine in the morning and closes at five in the afternoon. Lots of people read books in the library. But they don’t talk loudly there. If you want to borrow books, you can show your library card and bring back the books in two weeks.
70.Fangfang often goes to the library ______ at the weekend. ( )
A.by bike B.by car C.by bus
71.Fangfang’s favourite books are on ______. ( )
A.Shelf A B.Shelf B C.Shelf C
72.You can read books in the library for ______ hours a day. ( )
A.7 B.8 C.9
73.People must (必须) ______ in the library. ( )
A.be quiet B.borrow books C.talk loudly
74.If you borrow a book from the library, you can keep (保持) it for ______ days. ( )
A.seven B.fourteen C.thirty
阅读短文,选择最佳答案。
China made its first stamps in 1878. The first stamps were of a very big dragon. Chinese stamps are famous because they are very beautiful. They also show China’s history, people, places and animals. Many stamps in China are children’s paintings.
75.China made its first stamps in ______. ( )
A.1870 B.1878 C.1880
76.We can see ______ on the first stamps. ( )
A.a very big dragon B.people C.animals
77.We can’t see ______ on Chinese stamps now. ( )
A.history B.places C.a very big dragon
78.______ paint the pictures of China on the stamps. ( )
A.Children B.Doctors C.Policemen
79.—Why are the Chinese stamps famous ( )
—Because they are ______.
A.dragons B.beautiful C.animals
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.B 2.A 3.A 4.C 5.B
【导语】本文介绍乔治和他的两个笔友的能力及喜好。
1.句意:乔治是一个_____男孩。American美国的,Chinese中国的,Canadian加拿大的。根据“I’m from Hong Kong.”可知乔治来自香港,香港属于中国。故选B。
2.句意:乔治的笔友是_____。Emma and Peter艾玛和皮特,Emma艾玛,Peter皮特。根据“They are Emma and Peter.”可知乔治的笔友是艾玛和皮特。故选A。
3.句意:艾玛能____中文。read读,write写,speak说。根据“She can read in Chinese.”可知艾玛能读中文。故选A。
4.句意:皮特喜欢_____。swimming游泳,drawing画画,swimming and drawing游泳和画画。根据“Peter likes swimming and drawing.”可知皮特喜欢游泳和画画。故选C。
5.句意:乔治喜欢____和收集邮票。writing写作,listening to music听音乐,reading阅读。根据“I like listening to music and collecting stamps.”可知乔治喜欢听音乐和收集邮票。故选B。
6.C 7.A 8.C 9.A 10.B
【导语】本文主要写了三个世界上有趣的节日。
6.句意:人们通常在西红柿大战中_______。A放飞天灯,B玩彩色游戏,C用西红柿玩得开心。根据文中句子“People throw (扔) lots of tomatoes to have fun.”可知人们通常在西红柿大战中用西红柿取乐,故选C。
7.句意:人们_______庆祝平溪元宵节。A中国,B印度,C西班牙。根据文中句子“Pingxi Sky Lantern Festival is a festival in Taiwan, China.”可知中国人庆祝平溪元宵节,故选A。
8.句意:划线单词goggles在中文中意思是______。根据文中句子“You need to wear goggles to help you see things well.”可知你需要戴上goggles来帮助你看清东西,所以可猜测goggles的意思是护目镜,故选C。
9.句意:你可以在夏天庆祝______。A西红柿大战节,B平溪元宵节,C胡里节。根据文中句子“You can go there on the last Wednesday in August (八月).”可知西红柿大战节在八月,也就是夏天,故选A。
10.句意:我们能从材料中学到什么?A你可以放飞天灯来告诉人们你不安全。B人们在胡里节向家人表达爱意。C你可以在西班牙的西红柿上看到许多颜色。根据文中句子“People play with colours with their friends and family, and show love to them as well.”可知人们在胡里节和朋友家人一起玩颜色,也向他们表达爱意。故选B。
11.B 12.C 13.B 14.B 15.A
【导语】本文讲了健康生活。
11.句意:“早起”的意思是我们必须早_______。A去上学,B起床,C回家,根据常识可知必须早起床,故选B。
12.句意:孩子们每晚应该有______小时的睡眠。根据“Children should have ten hours’ sleep every night, or they can’t do their work very well, and they will not be wise.”,可知应该有10个小时的睡眠,故选C。
13.句意:每个人都______锻炼。A有,B需要,C想要,根据“The body needs exercise.”,可知每个人都需要锻炼,故选B。
14.句意:______也是好的锻炼。开头的动词用动名词形式作主语,Riding是动名词,故选B。
15.句意:锻炼保持身体_______。A强壮的,B胖的,C矮的,根据“Exercise keeps the body strong.”,可知锻炼保持身体强壮,故选A。
16.B 17.A 18.A 19.B 20.C
【导语】本文讲了书的目录。
16.句意:这本书是关于什么的?A中国的食物。B中国的节日。C中国人。根据目录可知是关于中国的节日,故选B。
17.句意:我们在元宵节吃什么?根据常识可知吃元宵,故选A。
18.句意:书中有多少个节日?A八个。B七个。C六个。根据全文可知有八个节日,故选A。
19.句意:“这个节日通常在五月或六月。人们通常吃粽子。在那一天,我们会纪念著名的屈原……”蒂姆可以在第______页上读到。根据描述可知是端午节,可以在17页读到,故选B。
20.A春节。B重阳节。C中秋节。根据常识可知这句诗与中秋节有关,故选C。
21.B 22.A 23.B 24.A 25.C
【导语】本文主要介绍了露西家附近的图书馆。
21.句意:露西周末经常怎么去图书馆吗?A开车。B坐公交。C骑自行车。根据“I often go there by bus at the weekend.”可知露西周末坐公交去图书馆,故选B。
22.句意:图书馆是小的。A小的,B大的,C旧的,根据“The library is not big”可知图书馆是小的,故选A。
23.句意:关于动物的书在哪里?A在A架上。B在B架上。C在C架上。根据“Books about animals are on Shelf B.”可知关于动物的书在B架上,故选B。
24.句意:图书馆在下午5点关门。A5,B7,C9,根据“The library opens at nine in the morning and closes at five in the afternoon.”可知图书馆在下午5点关门,故选A。
25.句意:图书馆的规则是什么?A不要在图书馆读书。B不要在图书馆走路。C不要在图书馆说话。根据“Don’t talk in the library.”可知图书馆的一条规则是“不要在读书馆说话。”故选C。
26.A 27.C 28.B 29.A 30.B
【导语】本文介绍了萨姆的个人情况。
26.句意:萨姆总是在夏天______。A打篮球,B踢足球,C去游泳,根据“I always play basketball in summer.”,可知萨姆总是在夏天打篮球,故选A。
27.句意:萨姆冬天经常和他的家人去_______。A游泳,B滑雪,C滑冰,根据“And in winter I often go skating with my family.”,可知萨姆冬天经常和他的家人去滑冰,故选C。
28.句意:萨姆通常______去上学。A坐公交车,B骑自行车,C坐汽车,根据“I usually ride my bike to school.”,可知萨姆通常骑自行车去上学,故选B。
29.句意:萨姆喜欢中文吗?根据“I like Chinese very much, but it’s very difficult for me!”,可知萨姆喜欢中文,答语为肯定回答,故选A。
30.句意:萨姆吃快餐吗?根据“I never eat fast food.”,可知萨姆不吃快餐,答语为否定回答,故选B。
31.B 32.A 33.C 34.A 35.C
【导语】本文主要讲述了陈云给笔友玛丽的回信内容。
31.句意:澳大利亚的圣诞节是在____。A冬天,B夏天,C秋天。根据“Thank you for telling me a hot and great Christmas in Australia. Dragon Boat Festival is hot and great too.”和“It usually comes in June.”可知澳大利亚的圣诞节是在夏天,故选B。
32.句意:在端午节____陈云家做粽子。A之前,B在,C在……之后。根据“My family always get together and make zongzi before the Dragon Boat Festival.”可知在端午节之前陈云家做粽子,故选A。
33.句意:陈云在那天总是吃____。A面条和鸡蛋,B月饼,C粽子和鸡蛋。根据“We always eat zongzi and eggs for breakfast at the Dragon Boat Festival.”可知陈云在那天总是吃粽子和鸡蛋,故选C。
34.句意:陈云想更多地了解____。A澳大利亚,B节日,C圣诞节。根据“Tell me more interesting things about Australia.”可知陈云想更多地了解澳大利亚,故选A。
35.句意:从这封信我们知道了____。A父母总是戴香囊,B陈云总是在端午节看艺术展,C陈云和玛丽互相分享各自的节日。根据陈云给笔友玛丽的回信内容可知陈云和玛丽互相分享各自的节日,故选C。
36.B 37.B 38.C 39.A 40.B
【导语】本文主要讲述王伟和李雷在休斯顿上学的事。
36.句意:王伟和李雷是兄弟吗?A是的,他们是。B不,他们不是。C是的,他们是。根据“Wang Wei and Li Lei are good friends. ”可知他们是好朋友。故选B。
37.句意:他们在哪里学习?A他们在加拿大学习。B他们在美国学习。C他们在英国学习。根据“But they are studying in Houston.”可知他们在休斯顿学习。休斯顿在美国,故选B。
38.句意:他们在唐人街干什么?A购物,B吃美味的食物。根据“They go shopping and eat delicious food there.”可知他们在唐人街购物和吃美食。故选C。
39.句意:他们和朋友谈论中国什么?A长城,B食物,C爱好。根据“Their friends are interested in Chinese famous places, history and culture.”他们的朋友对中国著名的地方、历史和文化感兴趣。可知他们谈论长城,故选A。
40.句意:他们将在哪里工作?A美国,B中国,C英国。根据“They will go back to China after they graduate. ”他们毕业后将返回中国。故选B。
41.B 42.C 43.B 44.A 45.B
【导语】本文介绍吉姆去朋友琳达家做客,琳达的妈妈忘记了给他蛋糕,他机智的得到蛋糕的故事。
41.句意:这是___生日聚会。A吉姆的,B琳达的,C吉姆和琳达的。根据“One day he wants to visit his friend Linda. She is having a birthday party at home.”可知是琳达的生日聚会,故选B。
42.句意:聚会上有很多______。A男孩,B女孩,C男孩和女孩。根据“There are a lot of children at Linda’s party.”可知有很多男孩和女孩,故选C。
43.句意:____妈妈告诉他要有礼貌。A琳达的,B吉姆的,C每个孩子的。根据“Jim’s mother tells him, “Please be polite (有礼貌的) at the party, dear! Don’t want this or that, don’t want more.””可知是吉姆的妈妈,故选B。
44.句意:琳达的妈妈忘记了给_____一块蛋糕。A吉姆,B琳达,C吉姆和琳达。根据“Linda’s mother gives them some cakes. But she forgets (忘记) to give some to Jim.”可知是忘记给吉姆了,故选A。
45.句意:最后吉姆得到一大块____。A盘子,B蛋糕,C食物。根据“Linda’s mother laughs and gives him a big one.”可知是给吉姆一大块蛋糕,故选B。
46.C 47.B 48.A 49.B 50.A
【导语】本文讲了个人能力。
46.句意:安______岁。根据“Ann is a little lovely girl. She is only five years old.”,可知安5岁,故选C。
47.句意:安_____写信。根据短文可知安不会写信,can’t不会,故选B。
48.句意:有一天,______正在写一封信。A安,B琳达,C安的妈妈,根据“One day Ann is writing.”,可知有一天,安正在写一封信,故选A。
49.句意:琳达_____读信。根据“Linda can’t read.”,可知琳达不会读信,故选B。
50.句意:琳达多大?也许她______岁。根据描述可知也许4岁,故选A。
51.C 52.B 53.A 54.A 55.C
【导语】本文介绍了考拉。
51.根据短文语境可知land的意思是陆地,故选C。
52.根据短文语境可知frightening的意思是吓人的,故选B。
53.句意:考拉只住在______。A澳大利亚,B加拿大,C英国,根据“Koalas (考拉,树袋熊) are a very interesting animal. We can only find them in Australia.”,可知考拉只住在澳大利亚,故选A。
54.句意:考拉住______。A在树上,B在地上,C在陆地上,根据“Koalas live in trees and seldom (几乎不) come down to the ground.”,可知考拉住在树上,故选A。
55.句意:考拉一天睡______小时。A三十,B五十,C二十,根据“Koalas sleep in the day and they sleep for 20 hours a day.”,可知考拉一天睡二十个小时,故选C。
56.B 57.A 58.C 59.C 60.A
【导语】本文介绍了汤姆学校在即将举办的春节活动中各个节目的详细情况。
56.句意:我们可以在 欣赏时装表演。A.1月27日,B.1月26日,C.上午七点,根据“Spring Fashion Show”中的句子“Time: Jan. 26th, 7:00 p. m.”可知时间是1月26日晚上七点,选项B符合题意,故选B。
57.句意:钢琴家沈文裕准备在 弹钢琴。A.1月27日音乐厅,B.操场,C.食堂,根据“Piano Concert”中的句子“Place: Music Hall”可知地点是在音乐厅,选项A符合题意,故选A。
58.句意:我们可以听一些关于 的有趣故事。A.国潮,B.中国美食,C.中国新年,根据“Best Storyteller”中的句子“We have the best storytellers to tell you some legends (传说) about Chinese New Year.”可知故事是关于中国新年的,选项C符合题意,故选C。
59.句意:我们可以在1月26日下午五点 。A.去听钢琴音乐会,B.欣赏时装表演,C.吃中国美食,根据“Chinese Food Show”中的句子“Time: Jan. 26th,5:00 p. m.”可知中国美食节在1月26日下午五点,选项C符合题意,故选C。
60.句意:下面哪一项不能称为国潮?A.短裙(苏格兰文化),B.旗袍,C.汉服,根据常识可知,旗袍和汉服是中国的传统服饰,属于国潮,故选A。
61.A 62.C 63.A 64.B 65.A
【导语】本文介绍了胡彬和罗宾。
61.句意:胡彬的爱好是什么?A他的爱好是踢足球。B他的爱好是看书。C他的爱好是收集邮票。根据“Hu Bin likes sports. Playing football is his hobby.”,可知胡彬的爱好是踢足球,故选A。
62.句意:胡彬想在______工作。A动物园,B公园,C学校,根据“He wants to be a PE teacher in the future.”,可知胡彬想在学校工作,故选C。
63.句意:胡彬有一个新笔友吗?A是的,他有。B不,他没有。C我们不知道。根据“He has got a new pen friend from the US.”,可知胡彬有一个新笔友,答语为肯定回答,故选A。
64.句意:罗宾的新笔友来自哪里?A罗宾的新笔友来自英国。B罗宾的新笔友来自中国。C罗宾的新笔友来自美国。根据“Robin is an English boy. He has got a new pen friend from China.”,可知罗宾的新笔友来自中国,故选B。
65.句意:罗宾想_______。A周游世界,B写信给他的笔友,C认识他的笔友,根据“His dream is to travel all over the world.”,可知罗宾想周游世界,故选A。
66.C 67.B 68.C 69.B
【导语】本文介绍了迈克和托尼的兴趣爱好。
66.句意:迈克爬了很多高______。A树,B建筑,C山,根据“He climbed lots of high mountains.”,可知迈克爬了很多高山,故选C。
67.句意:托尼喜欢收集_______。A冰淇淋,B邮票,C玩具汽车,根据“Tony likes playing basketball, travelling and collecting stamps.”,可知托尼喜欢收集邮票,故选B。
68.句意:托尼最喜欢_______。A打篮球,B游泳,C旅行,根据“He likes travelling best.”,可知托尼最喜欢旅行,故选C。
69.句意:托尼和迈克经常在周末一起______。A踢足球,B打篮球,C旅行,根据“Tony and Mike often play basketball together at weekends.”,可知托尼和迈克经常在周末一起打篮球,故选B。
70.A 71.C 72.B 73.A 74.B
【导语】本文主要介绍图书馆。包括书籍排放的位置,开放时间以及图书借阅规则等。
70.句意:芳芳经常在周末_____去图书馆。A骑自行车,B坐小汽车,C乘公共汽车。根据“I often ride there at the weekend.”可知是骑自行车,故选A。
71.句意:芳芳最喜欢的书在_____。A是A架,B是B架,C是C架。根据“I like reading books about sports. They’re on Shelf C. ”可知在C架,故选C。
72.句意:你一天可以在图书馆读____小时书。根据“The library opens at nine in the morning and closes at five in the afternoon. ”可知是八个小时,故选B。
73.句意:人们在图书馆必须______。A安静,B借书,C大声说话。根据“But they don’t talk loudly there. ”可知要安静,故选A。
74.句意:如果你从图书馆借书,你可以将其保留_____天。A七,B十四,C三十。根据“If you want to borrow books, you can show your library card and bring back the books in two weeks.”可知是两个星期即十四天,故选B。
75.B 76.A 77.C 78.A 79.B
【导语】本文讲了中国邮票。
75.句意:中国于______发行了第一批邮票。根据“China made its first stamps in 1878.”,可知中国于1878年发行了第一批邮票,故选B。
76.句意:我们可以在第一批邮票上看到________。A一条非常大的龙,B人们,C动物,根据“The first stamps were of a very big dragon.”,可知我们可以在第一批邮票上看到一条非常大的龙,故选A。
77.句意:我们现在在中国邮票上看不到_______。A历史,地方,C一条非常大的龙,根据“They also show China’s history, people, places and animals.”,可知我们现在在中国邮票上看不到一条非常大的龙,故选C。
78.句意:______在邮票上画中国的图画。A孩子们,B医生,C警察,根据“Many stamps in China are children’s paintings.”,可知孩子们在邮票上画中国的图画,故选A。
79.句意:—为什么中国邮票很著名?—因为它们很______。A龙,B漂亮的,C动物,根据“Chinese stamps are famous because they are very beautiful.”,可知因为它们很漂亮,故选B。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)