Unit 6 Disaster and hope 单元检测卷课件(共106张PPT+ 练习(含解析,有听力音频及听力原文)高中英语 外研版(2019)必修 第三册

文档属性

名称 Unit 6 Disaster and hope 单元检测卷课件(共106张PPT+ 练习(含解析,有听力音频及听力原文)高中英语 外研版(2019)必修 第三册
格式 zip
文件大小 18.6MB
资源类型 教案
版本资源 外研版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-11-28 17:50:33

文档简介

英语 必修 第三册 WY
Unit 6 单元检测卷
时间:120分钟 满分:150分
较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后续写
A B C D
难度 ★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
扫一扫·听录音
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.Why does Linda refuse to go to the concert
A.She isn't interested in it.
B.She wants to rest at home.
C.She hasn't finished her homework.
2.What is the relationship between the speakers
A.Mother and son. B.Teacher and student.
C.Classmates.
3.How often does the woman eat out
A.Once a month. B.Every weekend.
C.Five days a week.
4.What is Michelle trying to do
A.Express her thanks.
B.Give some advice.
C.Invite Henry to dinner.
5.What are the speakers mainly talking about
A.A joke. B.A mouse.
C.A friend.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.Where are the speakers
A.At a cinema. B.At school.
C.In a palace.
7.What are the speakers likely to do
A.Watch a movie. B.Visit a museum.
C.Go back home.
听第7段材料,回答第8至10题。
8.What was the magnitude of the earthquake in XYZ country
A.7.0. B.7.5.
C.8.0.
9.What is the government of XYZ country doing to help the people affected by the earthquake
A.Building new homes.
B.Sending rescue teams and supplies.
C.Providing financial aid.
10.What should people do to prepare for natural disasters like earthquakes
A.Leave their homes immediately.
B.Have an emergency kit ready and know evacuation routes.
C.Buy earthquake insurance.
听第8段材料,回答第11至13题。
11.Why does the girl go to China
A.To improve her Chinese.
B.To see some friends.
C.To go sightseeing.
12.What does the man think of the summer camp
A.Boring. B.Useless.
C.Helpful.
13.What will the man do next
A.Have a trip. B.Make a phone call.
C.Sign up for a course.
听第9段材料,回答第14至16题。
14.What is Linda going to do this afternoon
A.Go to the dentist. B.Date with the man.
C.Go to the supermarket.
15.What day is it today
A.Monday. B.Thursday.
C.Friday.
16.What does Linda ask the man to do
A.Have his teeth examined.
B.Brush his teeth twice a day.
C.Eat less dessert.
听第10段材料,回答第17至20题。
17.Who is probably the speaker
A.A reporter. B.A teacher.
C.A writer.
18.What did the coachman do outside the theater
A.He read a book.
B.He looked after the horse.
C.He enjoyed the snow.
19.How did the young lady feel about the coachman's situation
A.Sad. B.Moved.
C.Casual.
20.What does the speaker want to tell us
A.Help those around us as much as we can.
B.Read as many books as we can.
C.Be grateful for what we have.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Floods
Basic Safety Tips
Turn around and don't drown!
Avoid walking or driving through flood waters.
If there is a chance of flash floods, try to move to a higher place. Flash floods are the No. 1 cause of weather related deaths.
If floodwaters rise around your car but the water is not moving, give up the car and move to higher ground. Do not leave the car enter moving water.
Avoid camping or parking along streams or rivers during heavy rainfall. These areas can flood quickly with little warning.
Flood Watch
Steps to Take
Turn on your TV/radio. You will receive the latest weather forecast and emergency instructions.
Know where to go. You may need to reach higher ground quickly.
Build or fill your emergency kit with something new. Include a flashlight, batteries, cash, and first aid supplies.
Bring in outdoor furniture and move important indoor items to the highest possible floor. This helps to protect them from flood damage.
Disconnect electrical appliances and do not touch electrical equipment if you are wet or standing in water.
If instructed, turn off your gas and electricity at the main switch or valve. This helps prevent fires and explosions.
Flood Warning
Steps to Take
Move quickly to higher ground or stay on high ground.
Avoid walking or driving through floodwaters. Turn around and don't drown! Just 6 inches of moving water can knock you down and 2 feet of water can sweep your vehicle away.
After a flood
Return home only when it is safe.
Do not try to drive through areas that are still flooded.
Photograph damage to your property for insurance purpose.
21.What shall we avoid during heavy rains according to the passage
A.Staying under trees.
B.Taking part in outdoor activities.
C.Walking alone in the street.
D.Driving along the rivers.
22.What does “Flood Watch” tell us to do
A.Be patient and take things easy.
B.Be friendly and get well organized.
C.Be brave and make wise decisions.
D.Be careful and get well prepared.
23.When shall we go back home
A.When we are sure it is no longer dangerous.
B.When we need to take pictures for insurance.
C.When the flood in our living area disappears.
D.When the gas and electricity supply are provided again.
B
My wife and I enjoy a well built home with a large yard. Our electricity comes from a pole in the street, our water from the city water company, and our natural gas from the natural gas supply company. We live in South Texas, the energy center of the world, so what's there to worry about
That's what a lot of folks thought until a devastating winter storm hit Texas. Many people were left without water, power or gas. Temperatures inside even the best built homes were dangerously low. Fortunately, our electricity and gas stayed on. Even if they hadn't, we were prepared for the worst. If we had lost our power and gas, we might have been uncomfortable, but we would have made it through thanks to our proactive preparation and my self sufficient skill set.
My knowledge of getting through that type of situation comes from a lifetime of surviving in difficult environments. I grew up on a farm in rural Arkansas, where my family was almost totally self sustaining. Later in life, I lived for three years in Fairbanks, Alaska, where living off the grid (电网) was a normal lifestyle and basic survival techniques were a practiced necessity. So, although my wife and I are currently on the grid, I'm familiar with what it takes to live a comfortable lifestyle when the power is cut off.
Perhaps the most important thing you can do to ensure your success living off the grid is to develop an energy conscious mindset. Living off the grid doesn't have to be a minimalist lifestyle like the kind I lived on the farm, but some of the same principles hold true, such as doing away with a clothes dryer and planning your wash days around the weather.
24.What does the underlined word “devastating” in Paragraph 2 mean
A.Demanding. B.Disastrous.
C.Delightful. D.Developing.
25.What would the writer do if he lost electricity and gas
A.Generate electricity himself.
B.Make proactive preparations.
C.Improve self sufficient skills.
D.Lead a relatively normal life.
26.How did the writer know about living through bad situations
A.By growing up on a farm.
B.By studying from the books.
C.By living a comfortable lifestyle.
D.By learning from his experience.
27.What is the best way to live off the grid
A.To be aware of saving energy.
B.To adopt a minimalist lifestyle.
C.To wash clothes on a rainy day.
D.To buy a high quality clothes dryer.
C
On September 7, 1991, the costliest hailstorm (雹暴) in Canadian history hit Calgary's southern suburbs. As a result, since 1996 a group of insurance companies have spent about $2 million per year on the Alberta Hail Suppression Project. Airplanes seed threatening storm cells with a chemical to make small ice crystals fall as rain before they can grow into dangerous hailstones. But farmers in east central Alberta—downwind of the hail project flights—worry that precious moisture (水分) is being stolen from their thirsty land by the cloud seeding.
Norman Stienwand, who farms in that area, has been addressing public meetings on this issue for years. “Basically, the provincial government is letting the insurance companies protect the Calgary Edmonton urban area from hail,” Mr. Stienwand says, “but they're increasing drought risk as far east as Saskatchewan.”
 The Alberta hail project is managed by Terry Krauss, a cloud physicist who works for Weather Modification Inc. of Fargo, North Dakota. “We affect only a very small percentage of the total moisture in the air, so we cannot be causing drought.” Dr. Krauss says. “In fact, we may be helping increase the moisture downwind by creating wetter ground.”
One doubter about the safety of cloud seeding is Chuck Doswell, a research scientist who just retired from the University of Oklahoma. “In 1999, I personally saw significant tornadoes (龙卷风) form from a seeded storm cell in Kansas,” Dr. Doswell says. “Does cloud seeding create killer storms or reduce moisture downwind No one really knows, of course, but the seeding goes on.”
 Given the degree of doubt, Mr. Stienwand suggests, “it would be wise to stop cloud seeding.” In practice, doubt has had the opposite effect. Due to the lack of scientific proof concerning their impacts, no one has succeeded in winning a lawsuit against cloud seeding companies. Hence, private climate engineering can proceed in relative legal safety.
28.What does the project aim to do
A.Conserve moisture in the soil.
B.Prevent the formation of hailstones.
C.Forecast disastrous hailstorms.
D.Investigate chemical use in farming.
29.Who are opposed to the project
A.Farmers in east central Alberta.
B.Managers of insurance companies.
C.Provincial government officials.
D.Residents of Calgary and Edmonton.
30.Why does Dr. Doswell mention the tornadoes he saw in 1999
A.To compare different kinds of seeding methods.
B.To illustrate the development of big hailstorms.
C.To indicate a possible danger of cloud seeding.
D.To show the link between storms and moisture.
31.What can we infer from the last paragraph
A.Scientific studies have proved Stienwand right.
B.Private climate engineering is illegal in Canada.
C.The doubt about cloud seeding has disappeared.
D.Cloud seeding companies will continue to exist.
D
The time for action is now, at least when it comes to climate change. If we don't take measures that limit global warming, it may be impossible to stop its progress, according to a study.
The study claims that in 2035, we will cross a point of no return—after which it will be extremely unlikely that we can stop Earth's temperature from rising by 2 degrees Celsius (2℃) and kicking off dangerous global disasters.
The 2℃ mark is very important for Earth's well being. Once the planet warms an additional 2℃, scientists predict a range of disastrous effects, from widespread flooding in coastal areas to burning heat waves and extreme storms.
One important area that could slow the movement toward a point of no return in 2035 is the changing from fossil fuels (矿物燃料) to renewable energy sources. But even this will require significant progress. Scientists have figured that the share of renewables worldwide must grow by at least 2 percent each year in order to slow the process toward climate change. Two percent a year may not sound like much, but in the 20 years leading up to 2017, the percentage of energy from renewables grew by a poor total of 3.6 percent.
There is hope, though. If the use of renewable energy were to go beyond the scientists' model, say by 5 percent per each year, the climate change deadline (最后期限) could move back by at least a decade, the researchers note. Also, developing technology to remove greenhouse gases from the atmosphere could help slow climate change. These gases change Earth's atmosphere and allow it to capture more heat from the sun and cause temperatures to rise.
“We hope that ‘having a deadline’ may stimulate the sense of urgency to act for policy makers,” Henk Dijkstra, one of the study authors, said. “Very little time is left.”
32.What might happen once the Earth warms an additional 2℃?
A.The climate system will be rebuilt.
B.Global warming is uncontrollable.
C.Natural disasters become unavoidable.
D.Timely action will no longer be necessary.
33.What does the underlined “this” in Paragraph 4 refer to
A.The advances of scientific research.
B.The shift from fossil fuels to renewables.
C.The process of slowing down climate change.
D.The increase of public environmental awareness.
34.What is Paragraph 5 mainly about
A.The limitation of scientists' model.
B.Possible solutions to slowing climate change.
C.The value of the “point of no return” concept.
D.Serious effects of greenhouse gases on Earth.
35.Why do the researchers set a deadline
A.To stress the need of global cooperation.
B.To call on people to use renewable energy.
C.To urge policy makers to take immediate action.
D.To show their determination to stop global warming.
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
An earthquake happens when two plates rub together. The earth plates travel in different directions and at different speeds. __36__ In other words, earthquakes are the shaking of the earth's surface caused by the earth's rocky outer layer. The energy stored within is suddenly released.
The damage an earthquake causes depends on where it is and when it is happening. If an unpopulated region is struck, there will be low loss of life or property. __37__ Many of the areas at risk are largely populated now. Major earthquakes hitting those areas today could produce terrible damage.
__38__ Fortunately, however, most of them are unnoticed to the public because of the small Richter scale (震级). But large earthquakes such as the 1964 Alaskan quake that measured 9.2 on the Richter scale, can cause millions of dollars in damage.
__39__ In 1972, a series of severe earthquakes struck Managua, Nicaragua. Fifteen years later, the city still looked the way it had a week after the earthquake hit, because the city was in such a mess that it didn't have the money necessary to rebuild it.
The shaking of the earth is sometimes not the greatest disaster. __40__ In the 1906 earthquake, it was the fires caused after it that did the majority of the damage. An earthquake can also destroy dams high above a city or valleys, causing floods to sweep away everything in their path.
A.Actually, there are several million small earthquakes every year.
B.It is in the fires and floods that often the greatest damage occurs.
C.Throughout history, there are numerous destructive big earthquakes.
D.If it hits a large city, there may be many injuries and much destruction.
E.So it is of great importance to predict the movements of the earth plates.
F.If one plate is slowly forced under the other, pressure builds up until the plates break apart.
G.The destructive damage of an earthquake can continue for years after the first shake.
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
In a remote village lived an elderly woman named Amelia. Despite the passing years, she remained as __41__ as ever. Amelia's dearest __42__ was her faithful dog, Rufus, who had been by her side through thick and thin.
One cool autumn morning, tragedy __43__ the village—a fierce storm wept through, leaving damage on its way. Homes were damaged, fields __44__ and many of the villagers found themselves in need of help.
Amelia realized she had to do something to __45__ her neighbors. With Rufus by her side, she __46__ offering aid wherever it was needed. They worked __47__, clearing ruins, mending roofs, and providing __48__ to those who had lost so much.
As days turned into weeks and the village slowly began to __49__, word of Amelia's selfless acts __50__ far and wide. The community applauded for her as a hero, praising her unyielding determination and kindness in the face of __51__. But Amelia remained modest, __52__ that she had simply done what anyone would do in such a situation.
As winter __53__ upon the village, bringing with it a blanket of snow, Amelia sat by the fireplace with Rufus at her feet. Though they were __54__ from their efforts, their hearts were full, knowing they had made a(n) __55__ in the lives of those around them.
41.A.stubborn B.energetic
C.open-minded D.good-tempered
42.A.companion B.present
C.guard D.possession
43.A.polished B.embraced
C.struck D.ruined
44.A.occupied B.deserted
C.polluted D.flooded
45.A.consult B.assist
C.welcome D.inform
46.A.got down to B.got close to
C.came up with D.went on with
47.A.attentively B.fruitfully
C.hesitantly D.tirelessly
48.A.pleasure B.guidance
C.comfort D.reward
49.A.collapse B.recover
C.decline D.transform
50.A.doubled B.echoed
C.spread D.accumulated
51.A.failure B.success
C.glory D.misfortune
52.A.clarifying B.insisting
C.boasting D.promising
53.A.depended B.landed
C.rested D.fell
54.A.exhausted B.thrilled
C.motivated D.annoyed
55.A.difference B.conclusion
C.comment D.agreement
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
To ensure the health of the human body, we usually rely on a well balanced diet. Once sick, we have to rely on medicine. Since ancient times, the Chinese people __56__ (believe) that food and medicine are of the same source, that is, food is at the same time medicine. Simply put, food in general has a certain potential __57__ (prevent) or treat illness. Through different diets, people with different constitutions can improve __58__ (they) fitness, and prevent them from or decrease their chances of getting illness.
Different foods, when __59__ (eat) together, can have different effects __60__ the body. Similarly people in different physical conditions can have different responses to food. As a result, food can __61__ (sort) as either appropriate or inappropriate. There is __62__ wealth of knowledge and experience in China about the __63__ (combine) of different kinds of food, and inappropriate food for certain situations. __64__ (addition), Chinese people take natural medicine as an ingredient of a dish to help treat illness and improve health. Such food is called medicinal diet, __65__ is used to prevent and treat illnesses.
56.______ 57.______ 58.______ 59.______ 60.______ 61.______ 62.______ 63.______ 64.______ 65.______
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
你校上周开展了地震科普周(Earthquake Science Popularization Week)活动,请你针对此次活动为校英文报写一篇报道,内容包括:
1.活动时间、目的;
2.活动内容;
3.你的感受。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加内容,以使行文连贯。
                                    
                                    
                                    
                                    
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
At an early age, Bob was repeatedly told by his mother Markita, “Believe in yourself no matter what happens.” When Bob was 12, his mother traveled with him in a car. Slowly night fell. Bob was asleep in the front seat of the car. As Markita drove carefully down the winding dirt road, she turned onto a narrow bridge. As she did, the car hit a rock and ran off the road, and the right front wheel got stuck. Fearing the car would tip over, she attempted to drive it back onto the road by pressing hard on the gas pedal (油门) and turning the steering wheel (方向盘) to the left. But Bob's foot got caught between his mother's leg and the steering wheel and she lost control of the car.
The car rolled over and hit a deep valley. Bob could hardly get his breath back. “What happened, Mama?” he asked. “Our wheels are pointing toward the sky.”
Markita was blinded by blood. She was too painful to move and cry for help. “I'll get you out, Mama,” said Bob, who had luckily escaped injury. He managed to get out of the car through the open window and tried to pull his mother out. But she couldn't move. “Just let me sleep,” replied Markita, who seemed to be out of consciousness (意识). “No, Mama,” Bob continued. “You can't sleep.”
Bob reached her mother and tried to pull her out of the car, but failed. He then told her he'd climb up to the road and stop a car to get help. Fearing that no one would be able to see her little boy in the dark, Markita refused to let him go alone. Instead, Markita did her best to open the door. She moved inches at a time. The pain was so great that Markita wanted to give up, but Bob wouldn't let her.
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
To keep his mother moving, Bob repeated the words his mother told him.                                                                                                                                                                                        About an hour later, Bob and his mother finally reached the road.                                                                                                                                                                                                                                
Unit 6 单元检测卷
时间:120分钟 满分:150分
较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后续写
A B C D
难度 ★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
扫一扫·听录音
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
Text 1
M:Linda, I've managed to get a couple of tickets to a rock music concert tonight. Do you want to go W:Sorry, Tom, but I'm not into rock music. I'll just finish my newly bought book at home.
1.Why does Linda refuse to go to the concert
A.She isn't interested in it.
B.She wants to rest at home.
C.She hasn't finished her homework.
答案:A
Text 2
W:Jason, how did you do in the exam M:Not bad, I think. What about you W:I don't think I've done well in it. I was sick last week and didn't spend any time preparing for it.
2.What is the relationship between the speakers
A.Mother and son. B.Teacher and student.
C.Classmates.
答案:C
Text 3
W:Do you eat out much M:No, only about once a month. I almost always cook for myself. W:That's great. I only have time to cook on weekends, so during the weekday I eat out every single day.
3.How often does the woman eat out
A.Once a month. B.Every weekend.
C.Five days a week.
答案:C
Text 4
W:Henry, I heard you're going to eat at a Chinese friend's house this afternoon. M:That's right. W:Well, when you're eating there with chopsticks, remember not to beat your bowls with them because it's not good to do that. M:Thank you for telling me that, Michelle.
4.What is Michelle trying to do
A.Express her thanks.
B.Give some advice.
C.Invite Henry to dinner.
答案:B
Text 5
W:Jim, you were laughing really loudly just now. What did Jennifer just tell you M:She told me a joke about a mouse. I haven't heard such a funny thing for a long time. W:Wait, is it about a mouse that thinks he's a bat (蝙蝠) I told her.
5.What are the speakers mainly talking about
A.A joke. B.A mouse.
C.A friend.
答案:A
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
Text 6
W:Where should we go next, Dave M:I'd like to stay longer in this palace. It's so interesting. I could spend all day here. W:I wouldn't mind staying, but I really want to visit the National Gandhi Museum. I watched a movie at school about him. Since we're in the capital of India now, I just have to check it out. M:Mahatma Gandhi was a wonderful man. I'll go with you. I'm interested in learning more about his life, too. Is the museum all about him W:Yes, it's about his life and work.
6.Where are the speakers
A.At a cinema. B.At school.
C.In a palace.
答案:C
7.What are the speakers likely to do
A.Watch a movie. B.Visit a museum.
C.Go back home.
答案:B
听第7段材料,回答第8至10题。
Text 7
M:Hey, did you hear about the earthquake that happened in XYZ country last week W:Yeah, I did. It was really devastating. The news said it was a magnitude 7.5 on the Richter scale. M:Wow, that's huge. I can't imagine how the people there are coping with it. W:It's really heartbreaking. Many homes were destroyed, and thousands of people are now without shelter. M:What about the government Are they providing any help W:Yes, the government has started rescue operation. They're sending food, water, and medical supplies to the affected areas. M:That's good to hear. But what causes earthquakes like this W:Earthquakes are usually caused by tectonic plate movements underground. When these plates shift or collide, they create vibrations that we feel as earthquakes. M:I see. So, are there any precautions we can take to be prepared for such disasters W:Absolutely. We should always have an emergency kit ready, including food, water, a first aid kit, and important documents. And we should also know the emergency evacuation routes. M:Sounds like a good plan. I hope people in XYZ country can recover soon. W:Yeah, let's hope for the best.
8.What was the magnitude of the earthquake in XYZ country
A.7.0. B.7.5.
C.8.0.
答案:B
9.What is the government of XYZ country doing to help the people affected by the earthquake
A.Building new homes.
B.Sending rescue teams and supplies.
C.Providing financial aid.
答案:B
10.What should people do to prepare for natural disasters like earthquakes
A.Leave their homes immediately.
B.Have an emergency kit ready and know evacuation routes.
C.Buy earthquake insurance.
答案:B
听第8段材料,回答第11至13题。
Text 8
W:Daddy, I'd like to attend a summer camp in China with my friends. I think it will be really great! M:It must cost a lot of money. Why do you want to go W:I think it'd be a good chance to practice Chinese. Many of my friends are taking a Chinese course in their spare time. Lily and Becky are getting pretty good at it. M:If you really want to go, you should probably sign up for the language course first. Then I'll talk to your mother about it. I'm sure it would be a meaningful experience for you. W:She won't be back from her business trip until next week. M:Calm down. Let's call her now.
11.Why does the girl go to China
A.To improve her Chinese.
B.To see some friends.
C.To go sightseeing.
答案:A
12.What does the man think of the summer camp
A.Boring. B.Useless.
C.Helpful.
答案:C
13.What will the man do next
A.Have a trip. B.Make a phone call.
C.Sign up for a course.
答案:B
听第9段材料,回答第14至16题。
Text 9
M:Hey, Linda. I'm going to the supermarket. Do you want to go with me W:I'm afraid not. I have an appointment with my dentist this afternoon. M:What's wrong with your teeth W:I've had a toothache these days. The dentist checked my teeth on Monday and asked me to come back for a review on Thursday. M:I see. Do you feel better now W:Much better. The doctor advised me to cut down on sweets. Actually, I'm not interested in them. I remember you like dessert. You really should eat less. It's bad for your teeth. And now I know the importance of brushing teeth every day. M:Can I go with you I also want to have my teeth examined. W:Sure. Let me start the car first.
14.What is Linda going to do this afternoon
A.Go to the dentist. B.Date with the man.
C.Go to the supermarket.
答案:A
15.What day is it today
A.Monday. B.Thursday.
C.Friday.
答案:B
16.What does Linda ask the man to do
A.Have his teeth examined.
B.Brush his teeth twice a day.
C.Eat less dessert.
答案:C
听第10段材料,回答第17至20题。
Text 10
I read a story in a book the other day. It showed something important and I wanted to share it with you. The story was set in the years before cars were invented, so the rich had to travel in coaches. One day, a young lady wanted to watch a play in the theater. Her coachman took her to the theater in a coach. It was very cold. While she was watching the play, the poor coachman had to sit outside in the snow on the driver's seat of the coach looking after the horse. Inside the theater, the lady was moved to tears by the performance. Some actors in the play were in extremely poor situations. She showed great pity on them. However, when she came out and saw the coachman covered with snow and almost frozen to death, she just considered it as a normal part of life. Nowadays, whenever I see people in terrible situations on TV, I feel sad, wishing that I could do something to make a difference. But I often ignore people and things around me, like people who struggle with life. They lose their jobs, experience death in their family or suffer diseases. Help them as you can. This is the story. Is there anyone who can share something you read during the holidays in class
17.Who is probably the speaker
A.A reporter. B.A teacher.
C.A writer.
答案:B
18.What did the coachman do outside the theater
A.He read a book.
B.He looked after the horse.
C.He enjoyed the snow.
答案:B
19.How did the young lady feel about the coachman's situation
A.Sad. B.Moved.
C.Casual.
答案:C
20.What does the speaker want to tell us
A.Help those around us as much as we can.
B.Read as many books as we can.
C.Be grateful for what we have.
答案:A
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Floods
Basic Safety Tips
Turn around and don't drown!
Avoid walking or driving through flood waters.
If there is a chance of flash floods, try to move to a higher place. Flash floods are the No. 1 cause of weather related deaths.
If floodwaters rise around your car but the water is not moving, give up the car and move to higher ground. Do not leave the car enter moving water.
Avoid camping or parking along streams or rivers during heavy rainfall. These areas can flood quickly with little warning.
Flood Watch
Steps to Take
Turn on your TV/radio. You will receive the latest weather forecast and emergency instructions.
Know where to go. You may need to reach higher ground quickly.
Build or fill your emergency kit with something new. Include a flashlight, batteries, cash, and first aid supplies.
Bring in outdoor furniture and move important indoor items to the highest possible floor. This helps to protect them from flood damage.
Disconnect electrical appliances and do not touch electrical equipment if you are wet or standing in water.
If instructed, turn off your gas and electricity at the main switch or valve. This helps prevent fires and explosions.
Flood Warning
Steps to Take
Move quickly to higher ground or stay on high ground.
Avoid walking or driving through floodwaters. Turn around and don't drown! Just 6 inches of moving water can knock you down and 2 feet of water can sweep your vehicle away.
After a flood
Return home only when it is safe.
Do not try to drive through areas that are still flooded.
Photograph damage to your property for insurance purpose.
篇章导读:本文是一篇应用文。文章介绍了发生洪水时的应对措施。
21.What shall we avoid during heavy rains according to the passage
A.Staying under trees.
B.Taking part in outdoor activities.
C.Walking alone in the street.
D.Driving along the rivers.
答案:D
解析:细节理解题。根据Basic Safety Tips部分中的“Avoid walking or driving through flood waters.”可知,在容易引发洪水的大雨期间我们应该避免沿河开车。故选D。
22.What does “Flood Watch” tell us to do
A.Be patient and take things easy.
B.Be friendly and get well organized.
C.Be brave and make wise decisions.
D.Be careful and get well prepared.
答案:D
解析:推理判断题。根据Flood Watch部分的内容可推知,我们要细心并做好准备工作。故选D。
23.When shall we go back home
A.When we are sure it is no longer dangerous.
B.When we need to take pictures for insurance.
C.When the flood in our living area disappears.
D.When the gas and electricity supply are provided again.
答案:A
解析:细节理解题。根据After a flood部分中的“Return home only when it is safe.”可知,只有在确保不再有危险时再回家。故选A。
B
My wife and I enjoy a well built home with a large yard. Our electricity comes from a pole in the street, our water from the city water company, and our natural gas from the natural gas supply company. We live in South Texas, the energy center of the world, so what's there to worry about
That's what a lot of folks thought until a devastating winter storm hit Texas. Many people were left without water, power or gas. Temperatures inside even the best built homes were dangerously low. Fortunately, our electricity and gas stayed on. Even if they hadn't, we were prepared for the worst. If we had lost our power and gas, we might have been uncomfortable, but we would have made it through thanks to our proactive preparation and my self sufficient skill set.
My knowledge of getting through that type of situation comes from a lifetime of surviving in difficult environments. I grew up on a farm in rural Arkansas, where my family was almost totally self sustaining. Later in life, I lived for three years in Fairbanks, Alaska, where living off the grid (电网) was a normal lifestyle and basic survival techniques were a practiced necessity. So, although my wife and I are currently on the grid, I'm familiar with what it takes to live a comfortable lifestyle when the power is cut off.
Perhaps the most important thing you can do to ensure your success living off the grid is to develop an energy conscious mindset. Living off the grid doesn't have to be a minimalist lifestyle like the kind I lived on the farm, but some of the same principles hold true, such as doing away with a clothes dryer and planning your wash days around the weather.
篇章导读:本文是一篇记叙文。作者就得克萨斯州暴雪断电情况发表自己的感想:要防患于未然,培养即使脱离电网也能正常生活的能力。
24.What does the underlined word “devastating” in Paragraph 2 mean
A.Demanding. B.Disastrous.
C.Delightful. D.Developing.
答案:B
解析:词义猜测题。根据第二段中的“Many people were ... were dangerously low. (许多人没有水、电和煤气。即使是建造得最好的房子里的温度也低得危险。)”可知,这是一场灾难性的冬季风暴。由此可推知,devastating意为“灾难性的”。故选B。
25.What would the writer do if he lost electricity and gas
A.Generate electricity himself.
B.Make proactive preparations.
C.Improve self sufficient skills.
D.Lead a relatively normal life.
答案:D
解析:细节理解题。根据第二段中的“If we had lost our power ... my self sufficient skill set.”可知,如果作者失去了电和煤气,他将过上相对正常的生活。故选D。
26.How did the writer know about living through bad situations
A.By growing up on a farm.
B.By studying from the books.
C.By living a comfortable lifestyle.
D.By learning from his experience.
答案:D
解析:细节理解题。根据第三段中的“My knowledge of getting through ... in difficult environments.(我度过这种情况的经验来自于我一生在艰难环境中的生存。)”及下文内容可知,作者从自己的经历中学习如何度过困难时期。故选D。
27.What is the best way to live off the grid
A.To be aware of saving energy.
B.To adopt a minimalist lifestyle.
C.To wash clothes on a rainy day.
D.To buy a high quality clothes dryer.
答案:A
解析:细节理解题。根据最后一段中的“Perhaps the most important thing ... develop an energy conscious mindset. (也许你能做的最重要的事情是培养一种有能量意识的心态,以确保你在脱离电网的生活中取得成功。)”可知,意识到节约能源是脱离电网生活的最佳方式。故选A。
C
On September 7, 1991, the costliest hailstorm (雹暴) in Canadian history hit Calgary's southern suburbs. As a result, since 1996 a group of insurance companies have spent about $2 million per year on the Alberta Hail Suppression Project. Airplanes seed threatening storm cells with a chemical to make small ice crystals fall as rain before they can grow into dangerous hailstones. But farmers in east central Alberta—downwind of the hail project flights—worry that precious moisture (水分) is being stolen from their thirsty land by the cloud seeding.
Norman Stienwand, who farms in that area, has been addressing public meetings on this issue for years. “Basically, the provincial government is letting the insurance companies protect the Calgary Edmonton urban area from hail,” Mr. Stienwand says, “but they're increasing drought risk as far east as Saskatchewan.”
 The Alberta hail project is managed by Terry Krauss, a cloud physicist who works for Weather Modification Inc. of Fargo, North Dakota. “We affect only a very small percentage of the total moisture in the air, so we cannot be causing drought.” Dr. Krauss says. “In fact, we may be helping increase the moisture downwind by creating wetter ground.”
One doubter about the safety of cloud seeding is Chuck Doswell, a research scientist who just retired from the University of Oklahoma. “In 1999, I personally saw significant tornadoes (龙卷风) form from a seeded storm cell in Kansas,” Dr. Doswell says. “Does cloud seeding create killer storms or reduce moisture downwind No one really knows, of course, but the seeding goes on.”
 Given the degree of doubt, Mr. Stienwand suggests, “it would be wise to stop cloud seeding.” In practice, doubt has had the opposite effect. Due to the lack of scientific proof concerning their impacts, no one has succeeded in winning a lawsuit against cloud seeding companies. Hence, private climate engineering can proceed in relative legal safety.
篇章导读:本文是一篇说明文。加拿大的一些保险公司利用飞机在存在冰雹袭击风险的风暴中心播撒一种化学物质,使小冰晶在变成冰雹之前像雨一样落下,这一举动引起了人们的担忧。
28.What does the project aim to do
A.Conserve moisture in the soil.
B.Prevent the formation of hailstones.
C.Forecast disastrous hailstorms.
D.Investigate chemical use in farming.
答案:B
解析:细节理解题。根据第一段中的“Airplanes seed threatening storm ... grow into dangerous hailstones.(飞机在存在冰雹袭击风险的风暴中心播撒一种化学物质,使小冰晶在变成危险的冰雹之前像雨一样落下。)”可知,这个项目的目标是防止冰雹的形成。故选B。
29.Who are opposed to the project
A.Farmers in east central Alberta.
B.Managers of insurance companies.
C.Provincial government officials.
D.Residents of Calgary and Edmonton.
答案:A
解析:细节理解题。根据第一段中的“But farmers in east central Alberta ... by the cloud seeding.(但是位于防雹工程飞行作业的下风区的阿尔伯塔省中东部的农民们对该计划表示担忧,他们认为宝贵的水分正被人工降雨从他们干旱的土地上偷走。)”可知,阿尔伯塔省中东部的农民反对这个项目。故选A。
30.Why does Dr. Doswell mention the tornadoes he saw in 1999
A.To compare different kinds of seeding methods.
B.To illustrate the development of big hailstorms.
C.To indicate a possible danger of cloud seeding.
D.To show the link between storms and moisture.
答案:C
解析:推理判断题。根据倒数第二段中的“One doubter about the safety ... Dr. Doswell says.”可知,Chuck Doswell (查克·多斯韦尔)对人工降雨的安全性持怀疑态度,并曾目睹了从投放了人工增雨物质的风暴中心形成的巨大龙卷风,由此可推知,Doswell博士提到他在1999年看到的龙卷风是为了表明人工降雨可能带来的危险。故选C。
31.What can we infer from the last paragraph
A.Scientific studies have proved Stienwand right.
B.Private climate engineering is illegal in Canada.
C.The doubt about cloud seeding has disappeared.
D.Cloud seeding companies will continue to exist.
答案:D
解析:推理判断题。根据最后一段中的“Due to the lack ... cloud-seeding companies.(由于缺乏科学依据,没有人成功赢得对人工降雨公司的诉讼。)”可推知,人工降雨公司将继续存在。故选D。
D
The time for action is now, at least when it comes to climate change. If we don't take measures that limit global warming, it may be impossible to stop its progress, according to a study.
The study claims that in 2035, we will cross a point of no return—after which it will be extremely unlikely that we can stop Earth's temperature from rising by 2 degrees Celsius (2℃) and kicking off dangerous global disasters.
The 2℃ mark is very important for Earth's well being. Once the planet warms an additional 2℃, scientists predict a range of disastrous effects, from widespread flooding in coastal areas to burning heat waves and extreme storms.
One important area that could slow the movement toward a point of no return in 2035 is the changing from fossil fuels (矿物燃料) to renewable energy sources. But even this will require significant progress. Scientists have figured that the share of renewables worldwide must grow by at least 2 percent each year in order to slow the process toward climate change. Two percent a year may not sound like much, but in the 20 years leading up to 2017, the percentage of energy from renewables grew by a poor total of 3.6 percent.
There is hope, though. If the use of renewable energy were to go beyond the scientists' model, say by 5 percent per each year, the climate change deadline (最后期限) could move back by at least a decade, the researchers note. Also, developing technology to remove greenhouse gases from the atmosphere could help slow climate change. These gases change Earth's atmosphere and allow it to capture more heat from the sun and cause temperatures to rise.
“We hope that ‘having a deadline’ may stimulate the sense of urgency to act for policy makers,” Henk Dijkstra, one of the study authors, said. “Very little time is left.”
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了全球变暖的发展趋势和即将产生的危害,并敦促决策者要立即采取应对措施。
32.What might happen once the Earth warms an additional 2℃?
A.The climate system will be rebuilt.
B.Global warming is uncontrollable.
C.Natural disasters become unavoidable.
D.Timely action will no longer be necessary.
答案:C
解析:细节理解题。根据第三段中的“Once the planet ... and extreme storms.”可知,一旦地球温度再升高2℃,就很可能无法避免发生自然灾害。故选C。
33.What does the underlined “this” in Paragraph 4 refer to
A.The advances of scientific research.
B.The shift from fossil fuels to renewables.
C.The process of slowing down climate change.
D.The increase of public environmental awareness.
答案:B
解析:指代判断题。根据第四段中的“One important area ... renewable energy sources.(一个可能会减缓2035年走向不可逆转的临界点的重要领域,是从化石燃料到可再生能源的转变。)”和画线词所在句“But even this will require significant progress.(但即使这样也需要取得重大进展。)”可知,this指代上句所提到的“从化石燃料到可再生能源的转变”。故选B。
34.What is Paragraph 5 mainly about
A.The limitation of scientists' model.
B.Possible solutions to slowing climate change.
C.The value of the “point of no return” concept.
D.Serious effects of greenhouse gases on Earth.
答案:B
解析:段落大意题。根据第五段中的“If the use of ... slow climate change.(研究人员指出,如果可再生能源的使用超过科学家的范例,比如每年增加5%,那么气候变化的最后期限可能会推迟至少十年。此外,开发从大气中去除温室气体的技术也有助于减缓气候变化。)”可知,该段主要讲述了可能减缓气候变化的解决方案。故选B。
35.Why do the researchers set a deadline
A.To stress the need of global cooperation.
B.To call on people to use renewable energy.
C.To urge policy makers to take immediate action.
D.To show their determination to stop global warming.
答案:C
解析:细节理解题。根据最后一段中的“We hope that ... for policy makers”可知,研究者们设定最后期限是为了敦促决策者立即采取行动。故选C。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
An earthquake happens when two plates rub together. The earth plates travel in different directions and at different speeds. __36__ In other words, earthquakes are the shaking of the earth's surface caused by the earth's rocky outer layer. The energy stored within is suddenly released.
The damage an earthquake causes depends on where it is and when it is happening. If an unpopulated region is struck, there will be low loss of life or property. __37__ Many of the areas at risk are largely populated now. Major earthquakes hitting those areas today could produce terrible damage.
__38__ Fortunately, however, most of them are unnoticed to the public because of the small Richter scale (震级). But large earthquakes such as the 1964 Alaskan quake that measured 9.2 on the Richter scale, can cause millions of dollars in damage.
__39__ In 1972, a series of severe earthquakes struck Managua, Nicaragua. Fifteen years later, the city still looked the way it had a week after the earthquake hit, because the city was in such a mess that it didn't have the money necessary to rebuild it.
The shaking of the earth is sometimes not the greatest disaster. __40__ In the 1906 earthquake, it was the fires caused after it that did the majority of the damage. An earthquake can also destroy dams high above a city or valleys, causing floods to sweep away everything in their path.
A.Actually, there are several million small earthquakes every year.
B.It is in the fires and floods that often the greatest damage occurs.
C.Throughout history, there are numerous destructive big earthquakes.
D.If it hits a large city, there may be many injuries and much destruction.
E.So it is of great importance to predict the movements of the earth plates.
F.If one plate is slowly forced under the other, pressure builds up until the plates break apart.
G.The destructive damage of an earthquake can continue for years after the first shake.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要说明了地震形成的原因、影响等。
36.答案:F
解析:根据上文“An earthquake happens ... at different speeds. (当两个板块相互摩擦时,就会发生地震。地球板块以不同的方向和速度运动。)”可知,设空处应提及“运动导致地震”有关的话题。F项(如果一个板块被慢慢压在另一个板块下面,压力就会积聚起来,直到板块破裂。)符合语境。故选F。
37.答案:D
解析:根据下文“Many of the areas ... produce terrible damage.”可知,袭击人口众多的地区的大地震可能会造成可怕的破坏。D项(如果它袭击一个大城市,可能会有很多人受伤和造成很大破坏。)引出下文。故选D。
38.答案:A
解析:根据下文“Fortunately, however ... millions of dollars in damage.”可知,由于里氏震级较小,大多数地震都没有引起公众的注意。A项(事实上,每年都有几百万次小地震。)引出下文。故选A。
39.答案:G
解析:根据下文“In 1972 ... to rebuild it.”可知,此处举例说明地震后的影响会持续数年。G项(地震的毁灭性破坏可能在第一次地震后持续数年。)引出下文。故选G。
40.答案:B
解析:根据下文“In the 1906 earthquake ... in their path.”可知,此处举例说明地震引发的火灾和洪水所造成的破坏很大。B项(火灾和洪水往往造成最大的破坏。)引出下文。故选B。
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
In a remote village lived an elderly woman named Amelia. Despite the passing years, she remained as __41__ as ever. Amelia's dearest __42__ was her faithful dog, Rufus, who had been by her side through thick and thin.
One cool autumn morning, tragedy __43__ the village—a fierce storm wept through, leaving damage on its way. Homes were damaged, fields __44__ and many of the villagers found themselves in need of help.
Amelia realized she had to do something to __45__ her neighbors. With Rufus by her side, she __46__ offering aid wherever it was needed. They worked __47__, clearing ruins, mending roofs, and providing __48__ to those who had lost so much.
As days turned into weeks and the village slowly began to __49__, word of Amelia's selfless acts __50__ far and wide. The community applauded for her as a hero, praising her unyielding determination and kindness in the face of __51__. But Amelia remained modest, __52__ that she had simply done what anyone would do in such a situation.
As winter __53__ upon the village, bringing with it a blanket of snow, Amelia sat by the fireplace with Rufus at her feet. Though they were __54__ from their efforts, their hearts were full, knowing they had made a(n) __55__ in the lives of those around them.
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了在村庄受到暴风雨袭击后,老人Amelia (阿梅莉娅)帮助了很多需要帮助的人的故事。
41.A.stubborn B.energetic
C.open-minded D.good-tempered
答案:B
解析:stubborn顽固的;energetic精力充沛的;open minded心胸开阔的;good tempered好脾气的。根据上文“Despite the passing years”以及下文“With Rufus by her side, she __46__ offering aid wherever it was needed.”可知,Amelia虽然年老,但她在村庄发生灾难的时候无私地提供帮助,由此可知,此处指老人依然是精力充沛的。故选B。
42.A.companion B.present
C.guard D.possession
答案:A
解析:companion同伴,伙伴;present礼物;guard防护;possession拥有。根据下文“her faithful dog, Rufus, who had been by her side through thick and thin”可知,小狗Rufus (鲁弗斯)无论境遇如何,始终陪伴在她身旁,此处指Rufus是Amelia最忠实的伙伴。故选A。
43.A.polished B.embraced
C.struck D.ruined
答案:C
解析:polish擦亮;润色;embrace拥有;strike侵袭,击打;ruin损坏。根据下文“a fierce storm wept through, leaving damage on its way”可知,一场猛烈的风暴席卷了整个村庄,造成了巨大的破坏,此处指悲剧侵袭这个村庄。故选C。
44.A.occupied B.deserted
C.polluted D.flooded
答案:D
解析:occupy占据;desert遗弃;pollute污染;flood涌入,淹没。根据上文“a fierce storm wept through, leaving damage on its way”可知,一场猛烈的风暴席卷了整个村庄,造成了巨大的破坏,此处指田地被淹没。故选D。
45.A.consult B.assist
C.welcome D.inform
答案:B
解析:consult咨询;assist帮助;welcome欢迎;inform通知。根据下文“With Rufus by her side, she __46__ offering aid wherever it was needed.”可知,Rufus陪着她,给需要帮助的人提供帮助,此处指Amelia意识到应帮助她的邻居。故选B。
46.A.got down to B.got close to
C.came up with D.went on with
答案:A
解析:get down to开始着手;get close to接近,靠近;come up with提出;go on with继续。根据上文“Amelia realized she had to do something to __45__ her neighbors.”可知,Amelia意识到她必须采取行动来帮助她的邻居们,所以她开始着手在任何需要的地方提供帮助。故选A。
47.A.attentively B.fruitfully
C.hesitantly D.tirelessly
答案:D
解析:attentively专心地;fruitfully产量多地;hesitantly踌躇地;tirelessly不知疲倦地。根据下文“clearing ruins, mending roofs, and providing __48__ to those who had lost so much”可知,Amelia和她的狗狗帮助邻居做很多的事情,此处指她们不知疲倦地工作。故选D。
48.A.pleasure B.guidance
C.comfort D.reward
答案:C
解析:pleasure高兴;guidance引导;comfort安慰;reward奖励。根据常识和下文“those who had lost so much”可知,很多人失去太多的东西,所以Amelia给她们提供安慰。故选C。
49.A.collapse B.recover
C.decline D.transform
答案:B
解析:collapse坍塌;recover恢复;decline拒绝;transform转换。根据上文“As days turned into weeks”可知,随着时间的流逝,村庄开始慢慢地恢复。故选B。
50.A.doubled B.echoed
C.spread D.accumulated
答案:C
解析:double翻倍;echo回响;spread传播,扩散;accumulate积累。根据下文“The community applauded ... in the face of __51__.”可知,Amelia被社区的人们视为英雄,赞扬她不屈不挠的决心和善良,由此可知,Amelia无私行为的消息迅速传播开来。故选C。
51.A.failure B.success
C.glory D.misfortune
答案:D
解析:failure失败;success成功;glory荣耀;misfortune不幸。根据上文“One cool autumn morning ... on its way.”可知,悲剧侵袭了村庄,一场狂暴的暴风雨席卷而来,沿途造成破坏,由此可知,此处指的是社区称赞她在面临不幸时的不屈不挠的决心和善良。故选D。
52.A.clarifying B.insisting
C.boasting D.promising
答案:B
解析:clarify阐明;insist坚持;boast吹嘘,夸耀;promise承诺。根据上文“But Amelia remained modest”可知,Amelia仍然很谦虚,结合下文“that she had simply done what anyone would do in such a situation”可知,Amelia坚持说她只是做了任何人在这种情况下都会做的事。故选B。
53.A.depended B.landed
C.rested D.fell
答案:D
解析:depend依赖;land着陆;rest休息;fall降临,掉落。根据下文“bringing with it a blanket of snow”可知,此处指冬天降临到村庄。故选D。
54.A.exhausted B.thrilled
C.motivated D.annoyed
答案:A
解析:exhausted筋疲力尽的;thrilled兴奋的;motivated受到激励的;annoyed恼怒的。根据上文“Though”以及下文“from their efforts, their hearts were full”可知,此处指尽管她们因为努力而筋疲力尽,但她们内心很充实。故选A。
55.A.difference B.conclusion
C.comment D.agreement
答案:A
解析:句意:虽然她们已经筋疲力尽了,但她们的心很充实,因为她们知道自己给周围人的生活带来了影响。make a difference意为“产生影响”。故选A。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
To ensure the health of the human body, we usually rely on a well balanced diet. Once sick, we have to rely on medicine. Since ancient times, the Chinese people __56__ (believe) that food and medicine are of the same source, that is, food is at the same time medicine. Simply put, food in general has a certain potential __57__ (prevent) or treat illness. Through different diets, people with different constitutions can improve __58__ (they) fitness, and prevent them from or decrease their chances of getting illness.
Different foods, when __59__ (eat) together, can have different effects __60__ the body. Similarly people in different physical conditions can have different responses to food. As a result, food can __61__ (sort) as either appropriate or inappropriate. There is __62__ wealth of knowledge and experience in China about the __63__ (combine) of different kinds of food, and inappropriate food for certain situations. __64__ (addition), Chinese people take natural medicine as an ingredient of a dish to help treat illness and improve health. Such food is called medicinal diet, __65__ is used to prevent and treat illnesses.
56.______ 57.______ 58.______ 59.______ 60.______ 61.______ 62.______ 63.______ 64.______ 65.______
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了食物与健康的密切关系,特别是中国传统的食物疗法和药膳理念。
56.答案:have believed
解析:考查动词的时态和主谓一致。根据时间状语Since ancient times可知,应用现在完成时,主语people表示复数。故填have believed。
57.答案:to prevent
解析:考查非谓语动词。应用不定式作后置定语,修饰名词potential。故填to prevent。
58.答案:their
解析:考查代词。根据设空后名词fitness可知,此处应用形容词性物主代词。故填their。
59.答案:eaten
解析:考查状语从句的省略。此处为when引导的时间状语从句的省略,从句补充完整为when different foods are eaten together,此处省略different foods are。故填eaten。
60.答案:on/upon
解析:考查介词。have different effects on/upon是固定短语,意为“对……有不同的影响”。故填on/upon。
61.答案:be sorted
解析:考查动词的语态和情态动词。food与sort之间是被动关系,应用被动语态;情态动词can后应用动词原形。故填be sorted。
62.答案:a
解析:考查冠词。a wealth of是固定短语,意为“大量的”。故填a。
63.答案:combination
解析:考查词性转换。根据设空前the和设空后of可知,此处应用名词combination,意为“结合”,是不可数名词。故填combination。
64.答案:Additionally
解析:考查词性转换。设空处应用副词作状语,修饰整个句子;位于句首,单词首字母应大写。故填Additionally。
65.答案:which
解析:考查定语从句的引导词。设空处引导非限制性定语从句,解释说明先行词medicinal diet,指物,在从句中作主语,应用which引导。故填which。
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
你校上周开展了地震科普周(Earthquake Science Popularization Week)活动,请你针对此次活动为校英文报写一篇报道,内容包括:
1.活动时间、目的;
2.活动内容;
3.你的感受。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加内容,以使行文连贯。
                                    
                                    
                                    
                                    
[精彩范文]
In order to enhance students' understanding of earthquakes, our school established an Earthquake Science Popularization Week last week, which focused on the formation of earthquakes, the harm of earthquakes, and their prevention and control methods. Our school specially invited experts to give lectures related to earthquakes, and allowed us to watch movies and read books related to earthquakes.
This series of activities have increased our awareness of earthquakes, helping us learn how to identify warning signals before earthquakes and conduct self rescue during earthquakes. Apart from teaching us knowledge, the Earthquake Science Popularization Week has also increased our interest in science.
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
At an early age, Bob was repeatedly told by his mother Markita, “Believe in yourself no matter what happens.” When Bob was 12, his mother traveled with him in a car. Slowly night fell. Bob was asleep in the front seat of the car. As Markita drove carefully down the winding dirt road, she turned onto a narrow bridge. As she did, the car hit a rock and ran off the road, and the right front wheel got stuck. Fearing the car would tip over, she attempted to drive it back onto the road by pressing hard on the gas pedal (油门) and turning the steering wheel (方向盘) to the left. But Bob's foot got caught between his mother's leg and the steering wheel and she lost control of the car.
The car rolled over and hit a deep valley. Bob could hardly get his breath back. “What happened, Mama?” he asked. “Our wheels are pointing toward the sky.”
Markita was blinded by blood. She was too painful to move and cry for help. “I'll get you out, Mama,” said Bob, who had luckily escaped injury. He managed to get out of the car through the open window and tried to pull his mother out. But she couldn't move. “Just let me sleep,” replied Markita, who seemed to be out of consciousness (意识). “No, Mama,” Bob continued. “You can't sleep.”
Bob reached her mother and tried to pull her out of the car, but failed. He then told her he'd climb up to the road and stop a car to get help. Fearing that no one would be able to see her little boy in the dark, Markita refused to let him go alone. Instead, Markita did her best to open the door. She moved inches at a time. The pain was so great that Markita wanted to give up, but Bob wouldn't let her.
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
To keep his mother moving, Bob repeated the words his mother told him.                                                                                                                                                                                        About an hour later, Bob and his mother finally reached the road.                                                                                                                                                                                                                                
写前导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了在Bob (鲍勃)12岁时和妈妈Markita (玛基塔)发生了车祸,车子掉到了一个深谷里。Bob没有受伤,但是妈妈因疼痛而无法动弹,大声呼救。Markita想放弃,Bob会怎么鼓励妈妈?历经磨难后的母子俩有什么感悟?
[精彩范文]
To keep his mother moving, Bob repeated the words his mother told him. “Believe in yourself. I know you can.” Bob kept talking to his mother. With time passing by, their effort paid off. When they were trying to step out of the valley, the sky was so bright and starry. Bob was able to see his mother's face clearly. He broke into tears. Above the valley, there came the light and the sound of cars on the road. They held each other, walking slowly to the main road.
About an hour later, Bob and his mother finally reached the road. There was a sign on the side of the road. They got to the sign and had a good rest. Meanwhile, Bob took off his clothes and waved his hands in the air. “Stop! Please stop!” the boy kept shouting. “We need help. Get my mama to a hospital.” Luckily, a driver saw him from the window and pulled up. He rushed them to the nearby hospital. Now, Markita has recovered from injuries. She said, “If it hadn't been for Bob, I'd have died.”
1(共106张PPT)
WELCOME UNIT
Unit 6 单元检测卷
第一部分
第二部分
第三部分
第四部分
目录
CONTENTS
1
2
3
4
第一部分
时间:120分钟   满分:150分
较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用 文写作 读后续写
A B C D
难度 ★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
Text 1
1.Why does Linda refuse to go to the concert
A.She isn't interested in it.
B.She wants to rest at home.
C.She hasn't finished her homework.
M:Linda, I've managed to get a couple of tickets to a rock music concert tonight. Do you want to go
W:Sorry, Tom, but I'm not into rock music. I'll just finish my newly bought book at home.
Text 2
2.What is the relationship between the speakers
A.Mother and son. B.Teacher and student.
C.Classmates.
W:Jason, how did you do in the exam
M:Not bad, I think. What about you
W:I don't think I've done well in it. I was sick last week and didn't spend any time preparing for it.
Text 3
3.How often does the woman eat out
A.Once a month. B.Every weekend.
C.Five days a week.
W:Do you eat out much
M:No, only about once a month. I almost always cook for myself.
W:That's great. I only have time to cook on weekends, so during the weekday I eat out every single day.
Text 4
4.What is Michelle trying to do
A.Express her thanks. B.Give some advice.
C.Invite Henry to dinner.
W:Henry, I heard you're going to eat at a Chinese friend's house this afternoon.
M:That's right.
W:Well, when you're eating there with chopsticks, remember not to beat your bowls with them because it's not good to do that.
M:Thank you for telling me that, Michelle.
Text 5
5.What are the speakers mainly talking about
A.A joke. B.A mouse.
C.A friend.
W:Jim, you were laughing really loudly just now. What did Jennifer just tell you
M:She told me a joke about a mouse. I haven't heard such a funny thing for a long time.
W:Wait, is it about a mouse that thinks he's a bat (蝙蝠) I told her.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
Text 6
W:Where should we go next, Dave
M:I'd like to stay longer in this palace. It's so interesting. I could spend all day here.
W:I wouldn't mind staying, but I really want to visit the National Gandhi Museum. I watched a movie at school about him. Since we're in the capital of India now, I just have to check it out.
M:Mahatma Gandhi was a wonderful man. I'll go with you. I'm interested in learning more about his life, too. Is the museum all about him
W:Yes, it's about his life and work.
6.Where are the speakers
A.At a cinema. B.At school.
C.In a palace.
7.What are the speakers likely to do
A.Watch a movie. B.Visit a museum.
C.Go back home.
听第7段材料,回答第8至10题。
Text 7
M:Hey, did you hear about the earthquake that happened in XYZ country last week
W:Yeah, I did. It was really devastating. The news said it was a magnitude 7.5 on the Richter scale.
M:Wow, that's huge. I can't imagine how the people there are coping with it.
W:It's really heartbreaking. Many homes were destroyed, and thousands of people are now without shelter.
M:What about the government Are they providing any help
W:Yes, the government has started rescue operation. They're sending food, water, and medical supplies to the affected areas.
M:That's good to hear. But what causes earthquakes like this
W:Earthquakes are usually caused by tectonic plate movements underground. When these plates shift or collide, they create vibrations that we feel as earthquakes.
M:I see. So, are there any precautions we can take to be prepared for such disasters
W:Absolutely. We should always have an emergency kit ready, including food, water, a first aid kit, and important documents. And we should also know the emergency evacuation routes.
M:Sounds like a good plan. I hope people in XYZ country can recover soon.
W:Yeah, let's hope for the best.
8.What was the magnitude of the earthquake in XYZ country
A.7.0. B.7.5.
C.8.0.
9.What is the government of XYZ country doing to help the people affected by the earthquake
A.Building new homes.
B.Sending rescue teams and supplies.
C.Providing financial aid.
10.What should people do to prepare for natural disasters like earthquakes
A.Leave their homes immediately.
B.Have an emergency kit ready and know evacuation routes.
C.Buy earthquake insurance.
听第8段材料,回答第11至13题。
Text 8
W:Daddy, I'd like to attend a summer camp in China with my friends. I think it will be really great!
M:It must cost a lot of money. Why do you want to go
W:I think it'd be a good chance to practice Chinese. Many of my friends are taking a Chinese course in their spare time. Lily and Becky are getting pretty good at it.
M:If you really want to go, you should probably sign up for the language course first. Then I'll talk to your mother about it. I'm sure it would be a meaningful experience for you.
W:She won't be back from her business trip until next week.
M:Calm down. Let's call her now.
11.Why does the girl go to China
A.To improve her Chinese.
B.To see some friends.
C.To go sightseeing.
12.What does the man think of the summer camp
A.Boring. B.Useless.
C.Helpful.
13.What will the man do next
A.Have a trip.
B.Make a phone call.
C.Sign up for a course.
听第9段材料,回答第14至16题。
Text 9
M:Hey, Linda. I'm going to the supermarket. Do you want to go with me
W:I'm afraid not. I have an appointment with my dentist this afternoon.
M:What's wrong with your teeth
W:I've had a toothache these days. The dentist checked my teeth on Monday and asked me to come back for a review on Thursday.
M:I see. Do you feel better now
W:Much better. The doctor advised me to cut down on sweets. Actually, I'm not interested in them. I remember you like dessert. You really should eat less. It's bad for your teeth. And now I know the importance of brushing teeth every day.
M:Can I go with you I also want to have my teeth examined.
W:Sure. Let me start the car first.
14.What is Linda going to do this afternoon
A.Go to the dentist. B.Date with the man.
C.Go to the supermarket.
15.What day is it today
A.Monday. B.Thursday.
C.Friday.
16.What does Linda ask the man to do
A.Have his teeth examined.
B.Brush his teeth twice a day.
C.Eat less dessert.
听第10段材料,回答第17至20题。
Text 10
I read a story in a book the other day. It showed something important and I wanted to share it with you. The story was set in the years before cars were invented, so the rich had to travel in coaches. One day, a young lady wanted to watch a play in the theater. Her coachman took her to the theater in a coach. It was very cold. While she was watching the play, the poor coachman had to sit outside in the snow on the driver's seat of the coach looking after the horse. Inside the theater, the lady was moved to tears by the performance. Some actors in the play were in extremely poor situations. She showed great
pity on them. However, when she came out and saw the coachman covered with snow and almost frozen to death, she just considered it as a normal part of life. Nowadays, whenever I see people in terrible situations on TV, I feel sad, wishing that I could do something to make a difference. But I often ignore people and things around me, like people who struggle with life. They lose their jobs, experience death in their family or suffer diseases. Help them as you can. This is the story. Is there anyone who can share something you read during the holidays in class
17.Who is probably the speaker
A.A reporter. B.A teacher.
C.A writer.
18.What did the coachman do outside the theater
A.He read a book.
B.He looked after the horse.
C.He enjoyed the snow.
19.How did the young lady feel about the coachman's situation
A.Sad. B.Moved.
C.Casual.
20.What does the speaker want to tell us
A.Help those around us as much as we can.
B.Read as many books as we can.
C.Be grateful for what we have.
第二部分
第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Floods
Basic Safety Tips
Turn around and don't drown!
Avoid walking or driving through flood waters.
If there is a chance of flash floods, try to move to a higher place. Flash floods are the No. 1 cause of weather related deaths.
If floodwaters rise around your car but the water is not moving, give up the car and move to higher ground. Do not leave the car enter moving water.
Avoid camping or parking along streams or rivers during heavy rainfall. These areas can flood quickly with little warning.
Flood Watch
Steps to Take
Turn on your TV/radio. You will receive the latest weather forecast and emergency instructions.
Know where to go. You may need to reach higher ground quickly.
Build or fill your emergency kit with something new. Include a flashlight, batteries, cash, and first aid supplies.
Bring in outdoor furniture and move important indoor items to the highest possible floor. This helps to protect them from flood damage.
Disconnect electrical appliances and do not touch electrical equipment if you are wet or standing in water.
If instructed, turn off your gas and electricity at the main switch or valve. This helps prevent fires and explosions.
Flood Warning
Steps to Take
Move quickly to higher ground or stay on high ground.
Avoid walking or driving through floodwaters. Turn around and don't drown! Just 6 inches of moving water can knock you down and 2 feet of water can sweep your vehicle away.
After a flood
Return home only when it is safe.
Do not try to drive through areas that are still flooded.
Photograph damage to your property for insurance purpose.
篇章导读:本文是一篇应用文。文章介绍了发生洪水时的应对措施。
21.What shall we avoid during heavy rains according to the passage
A.Staying under trees.
B.Taking part in outdoor activities.
C.Walking alone in the street.
D.Driving along the rivers.
解析:细节理解题。根据Basic Safety Tips部分中的“Avoid walking or driving through flood waters.”可知,在容易引发洪水的大雨期间我们应该避免沿河开车。故选D。
22.What does “Flood Watch” tell us to do
A.Be patient and take things easy.
B.Be friendly and get well organized.
C.Be brave and make wise decisions.
D.Be careful and get well prepared.
解析:推理判断题。根据Flood Watch部分的内容可推知,我们要细心并做好准备工作。故选D。
23.When shall we go back home
A.When we are sure it is no longer dangerous.
B.When we need to take pictures for insurance.
C.When the flood in our living area disappears.
D.When the gas and electricity supply are provided again.
解析:细节理解题。根据After a flood部分中的“Return home only when it is safe.”可知,只有在确保不再有危险时再回家。故选A。
B
My wife and I enjoy a well built home with a large yard. Our electricity comes from a pole in the street, our water from the city water company, and our natural gas from the natural gas supply company. We live in South Texas, the energy center of the world, so what's there to worry about
That's what a lot of folks thought until a devastating winter storm hit Texas. Many people were left without water, power or gas. Temperatures inside even the best built homes were dangerously low. Fortunately, our electricity and gas stayed on. Even if they hadn't, we were prepared for the worst. If we had lost our power and gas, we might have been uncomfortable, but we would have made it through thanks to our proactive preparation and my self sufficient skill set.
My knowledge of getting through that type of situation comes from a lifetime of surviving in difficult environments. I grew up on a farm in rural Arkansas, where my family was almost totally self sustaining. Later in life, I lived for three years in Fairbanks, Alaska, where living off the grid (电网) was a normal lifestyle and basic survival techniques were a practiced necessity. So, although my wife and I are currently on the grid, I'm familiar with what it takes to live a comfortable lifestyle when the power is cut off.
Perhaps the most important thing you can do to ensure your success living off the grid is to develop an energy conscious mindset. Living off the grid doesn't have to be a minimalist lifestyle like the kind I lived on the farm, but some of the same principles hold true, such as doing away with a clothes dryer and planning your wash days around the weather.
篇章导读:本文是一篇记叙文。作者就得克萨斯州暴雪断电情况发表自己的感想:要防患于未然,培养即使脱离电网也能正常生活的能力。
24.What does the underlined word “devastating” in Paragraph 2 mean
A.Demanding. B.Disastrous.
C.Delightful. D.Developing.
解析:词义猜测题。根据第二段中的“Many people were ... were dangerously low. (许多人没有水、电和煤气。即使是建造得最好的房子里的温度也低得危险。)”可知,这是一场灾难性的冬季风暴。由此可推知,devastating意为“灾难性的”。故选B。
25.What would the writer do if he lost electricity and gas
A.Generate electricity himself.
B.Make proactive preparations.
C.Improve self sufficient skills.
D.Lead a relatively normal life.
解析:细节理解题。根据第二段中的“If we had lost our power ... my self sufficient skill set.”可知,如果作者失去了电和煤气,他将过上相对正常的生活。故选D。
26.How did the writer know about living through bad situations
A.By growing up on a farm.
B.By studying from the books.
C.By living a comfortable lifestyle.
D.By learning from his experience.
解析:细节理解题。根据第三段中的“My knowledge of getting through ... in difficult environments.(我度过这种情况的经验来自于我一生在艰难环境中的生存。)”及下文内容可知,作者从自己的经历中学习如何度过困难时期。故选D。
27.What is the best way to live off the grid
A.To be aware of saving energy.
B.To adopt a minimalist lifestyle.
C.To wash clothes on a rainy day.
D.To buy a high quality clothes dryer.
解析:细节理解题。根据最后一段中的“Perhaps the most important thing ... develop an energy conscious mindset. (也许你能做的最重要的事情是培养一种有能量意识的心态,以确保你在脱离电网的生活中取得成功。)”可知,意识到节约能源是脱离电网生活的最佳方式。故选A。
C
On September 7, 1991, the costliest hailstorm (雹暴) in Canadian history hit Calgary's southern suburbs. As a result, since 1996 a group of insurance companies have spent about $2 million per year on the Alberta Hail Suppression Project. Airplanes seed threatening storm cells with a chemical to make small ice crystals fall as rain before they can grow into dangerous hailstones. But farmers in east central Alberta—downwind of the hail project flights—worry that precious moisture (水分) is being stolen from their thirsty land by the cloud seeding.
Norman Stienwand, who farms in that area, has been addressing public meetings on this issue for years. “Basically, the provincial government is letting the insurance companies protect the Calgary Edmonton urban area from hail,” Mr. Stienwand says, “but they‘re increasing drought risk as far east as Saskatchewan.”
The Alberta hail project is managed by Terry Krauss, a cloud physicist who works for Weather Modification Inc. of Fargo, North Dakota. “We affect only a very small percentage of the total moisture in the air, so we cannot be causing drought.” Dr. Krauss says. “In fact, we may be helping increase the moisture downwind by creating wetter ground.”
One doubter about the safety of cloud seeding is Chuck Doswell, a research scientist who just retired from the University of Oklahoma. “In 1999, I personally saw significant tornadoes (龙卷风) form from a seeded storm cell in Kansas,” Dr. Doswell says. “Does cloud seeding create killer storms or reduce moisture downwind No one really knows, of course, but the seeding goes on.”
Given the degree of doubt, Mr. Stienwand suggests, “it would be wise to stop cloud seeding.” In practice, doubt has had the opposite effect. Due to the lack of scientific proof concerning their impacts, no one has succeeded in winning a lawsuit against cloud seeding companies. Hence, private climate engineering can proceed in relative legal safety.
篇章导读:本文是一篇说明文。加拿大的一些保险公司利用飞机在存在冰雹袭击风险的风暴中心播撒一种化学物质,使小冰晶在变成冰雹之前像雨一样落下,这一举动引起了人们的担忧。
28.What does the project aim to do
A.Conserve moisture in the soil.
B.Prevent the formation of hailstones.
C.Forecast disastrous hailstorms.
D.Investigate chemical use in farming.
解析:细节理解题。根据第一段中的“Airplanes seed threatening storm ... grow into dangerous hailstones.(飞机在存在冰雹袭击风险的风暴中心播撒一种化学物质,使小冰晶在变成危险的冰雹之前像雨一样落下。)”可知,这个项目的目标是防止冰雹的形成。故选B。
29.Who are opposed to the project
A.Farmers in east central Alberta.
B.Managers of insurance companies.
C.Provincial government officials.
D.Residents of Calgary and Edmonton.
解析:细节理解题。根据第一段中的“But farmers in east central Alberta ... by the cloud seeding.(但是位于防雹工程飞行作业的下风区的阿尔伯塔省中东部的农民们对该计划表示担忧,他们认为宝贵的水分正被人工降雨从他们干旱的土地上偷走。)”可知,阿尔伯塔省中东部的农民反对这个项目。故选A。
30.Why does Dr. Doswell mention the tornadoes he saw in 1999
A.To compare different kinds of seeding methods.
B.To illustrate the development of big hailstorms.
C.To indicate a possible danger of cloud seeding.
D.To show the link between storms and moisture.
解析:推理判断题。根据倒数第二段中的“One doubter about the safety ... Dr. Doswell says.”可知,Chuck Doswell (查克·多斯韦尔)对人工降雨的安全性持怀疑态度,并曾目睹了从投放了人工增雨物质的风暴中心形成的巨大龙卷风,由此可推知,Doswell博士提到他在1999年看到的龙卷风是为了表明人工降雨可能带来的危险。故选C。
31.What can we infer from the last paragraph
A.Scientific studies have proved Stienwand right.
B.Private climate engineering is illegal in Canada.
C.The doubt about cloud seeding has disappeared.
D.Cloud seeding companies will continue to exist.
解析:推理判断题。根据最后一段中的“Due to the lack ... cloud-seeding companies.(由于缺乏科学依据,没有人成功赢得对人工降雨公司的诉讼。)”可推知,人工降雨公司将继续存在。故选D。
D
The time for action is now, at least when it comes to climate change. If we don't take measures that limit global warming, it may be impossible to stop its progress, according to a study.
The study claims that in 2035, we will cross a point of no return—after which it will be extremely unlikely that we can stop Earth's temperature from rising by 2 degrees Celsius (2℃) and kicking off dangerous global disasters.
The 2℃ mark is very important for Earth's well being. Once the planet warms an additional 2℃, scientists predict a range of disastrous effects, from widespread flooding in coastal areas to burning heat waves and extreme storms.
One important area that could slow the movement toward a point of no return in 2035 is the changing from fossil fuels (矿物燃料) to renewable energy sources. But even this will require significant progress. Scientists have figured that the share of renewables worldwide must grow by at least 2 percent each year in order to slow the process toward climate change. Two percent a year may not sound like much, but in the 20 years leading up to 2017, the percentage of energy from renewables grew by a poor total of 3.6 percent.
There is hope, though. If the use of renewable energy were to go beyond the scientists' model, say by 5 percent per each year, the climate change deadline (最后期限) could move back by at least a decade, the researchers note. Also, developing technology to remove greenhouse gases from the atmosphere could help slow climate change. These gases change Earth's atmosphere and allow it to capture more heat from the sun and cause temperatures to rise.
“We hope that ‘having a deadline’ may stimulate the sense of urgency to act for policy makers,” Henk Dijkstra, one of the study authors, said. “Very little time is left.”
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了全球变暖的发展趋势和即将产生的危害,并敦促决策者要立即采取应对措施。
32.What might happen once the Earth warms an additional 2℃?
A.The climate system will be rebuilt.
B.Global warming is uncontrollable.
C.Natural disasters become unavoidable.
D.Timely action will no longer be necessary.
解析:细节理解题。根据第三段中的“Once the planet ... and extreme storms.”可知,一旦地球温度再升高2℃,就很可能无法避免发生自然灾害。故选C。
33.What does the underlined “this” in Paragraph 4 refer to
A.The advances of scientific research.
B.The shift from fossil fuels to renewables.
C.The process of slowing down climate change.
D.The increase of public environmental awareness.
解析:指代判断题。根据第四段中的“One important area ... renewable energy sources.(一个可能会减缓2035年走向不可逆转的临界点的重要领域,是从化石燃料到可再生能源的转变。)”和画线词所在句“But even this will require significant progress.(但即使这样也需要取得重大进展。)”可知,this指代上句所提到的“从化石燃料到可再生能源的转变”。故选B。:
34.What is Paragraph 5 mainly about
A.The limitation of scientists' model.
B.Possible solutions to slowing climate change.
C.The value of the “point of no return” concept.
D.Serious effects of greenhouse gases on Earth.
解析:段落大意题。根据第五段中的“If the use of ... slow climate change.(研究人员指出,如果可再生能源的使用超过科学家的范例,比如每年增加5%,那么气候变化的最后期限可能会推迟至少十年。此外,开发从大气中去除温室气体的技术也有助于减缓气候变化。)”可知,该段主要讲述了可能减缓气候变化的解决方案。故选B。
35.Why do the researchers set a deadline
A.To stress the need of global cooperation.
B.To call on people to use renewable energy.
C.To urge policy makers to take immediate action.
D.To show their determination to stop global warming.
解析:细节理解题。根据最后一段中的“We hope that ... for policy makers”可知,研究者们设定最后期限是为了敦促决策者立即采取行动。故选C。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
An earthquake happens when two plates rub together. The earth plates travel in different directions and at different speeds. __36__ In other words, earthquakes are the shaking of the earth's surface caused by the earth's rocky outer layer. The energy stored within is suddenly released.
The damage an earthquake causes depends on where it is and when it is happening. If an unpopulated region is struck, there will be low loss of life or property. __37__ Many of the areas at risk are largely populated now. Major earthquakes hitting those areas today could produce terrible damage.
__38__ Fortunately, however, most of them are unnoticed to the public because of the small Richter scale (震级). But large earthquakes such as the 1964 Alaskan quake that measured 9.2 on the Richter scale, can cause millions of dollars in damage.
__39__ In 1972, a series of severe earthquakes struck Managua, Nicaragua. Fifteen years later, the city still looked the way it had a week after the earthquake hit, because the city was in such a mess that it didn't have the money necessary to rebuild it.
The shaking of the earth is sometimes not the greatest disaster. __40__ In the 1906 earthquake, it was the fires caused after it that did the majority of the damage. An earthquake can also destroy dams high above a city or valleys, causing floods to sweep away everything in their path.
A.Actually, there are several million small earthquakes every year.
B.It is in the fires and floods that often the greatest damage occurs.
C.Throughout history, there are numerous destructive big earthquakes.
D.If it hits a large city, there may be many injuries and much destruction.
E.So it is of great importance to predict the movements of the earth plates.
F.If one plate is slowly forced under the other, pressure builds up until the plates break apart.
G.The destructive damage of an earthquake can continue for years after the first shake.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要说明了地震形成的原因、影响等。
36.答案:F
解析:根据上文“An earthquake happens ... at different speeds. (当两个板块相互摩擦时,就会发生地震。地球板块以不同的方向和速度运动。)”可知,设空处应提及“运动导致地震”有关的话题。F项(如果一个板块被慢慢压在另一个板块下面,压力就会积聚起来,直到板块破裂。)符合语境。故选F。
37.答案:D
解析:根据下文“Many of the areas ... produce terrible damage.”可知,袭击人口众多的地区的大地震可能会造成可怕的破坏。D项(如果它袭击一个大城市,可能会有很多人受伤和造成很大破坏。)引出下文。故选D。
38.答案:A
解析:根据下文“Fortunately, however ... millions of dollars in damage.”可知,由于里氏震级较小,大多数地震都没有引起公众的注意。A项(事实上,每年都有几百万次小地震。)引出下文。故选A。
39.答案:G
解析:根据下文“In 1972 ... to rebuild it.”可知,此处举例说明地震后的影响会持续数年。G项(地震的毁灭性破坏可能在第一次地震后持续数年。)引出下文。故选G。
40.答案:B
解析:根据下文“In the 1906 earthquake ... in their path.”可知,此处举例说明地震引发的火灾和洪水所造成的破坏很大。B项(火灾和洪水往往造成最大的破坏。)引出下文。故选B。
第三部分
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
In a remote village lived an elderly woman named Amelia. Despite the passing years, she remained as __41__ as ever. Amelia's dearest __42__ was her faithful dog, Rufus, who had been by her side through thick and thin.
One cool autumn morning, tragedy __43__ the village—a fierce storm wept through, leaving damage on its way. Homes were damaged, fields __44__ and many of the villagers found themselves in need of help.
Amelia realized she had to do something to __45__ her neighbors. With Rufus by her side, she __46__ offering aid wherever it was needed. They worked __47__, clearing ruins, mending roofs, and providing __48__ to those who had lost so much.
As days turned into weeks and the village slowly began to __49__, word of Amelia's selfless acts __50__ far and wide. The community applauded for her as a hero, praising her unyielding determination and kindness in the face of __51__. But Amelia remained modest, __52__ that she had simply done what anyone would do in such a situation.
As winter __53__ upon the village, bringing with it a blanket of snow, Amelia sat by the fireplace with Rufus at her feet. Though they were __54__ from their efforts, their hearts were full, knowing they had made a(n) __55__ in the lives of those around them.
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了在村庄受到暴风雨袭击后,老人Amelia (阿梅莉娅)帮助了很多需要帮助的人的故事。
41.A.stubborn B.energetic
C.open-minded D.good-tempered
解析: stubborn顽固的;energetic精力充沛的;open minded心胸开阔的;good tempered好脾气的。根据上文“Despite the passing years”以及下文“With Rufus by her side, she __46__ offering aid wherever it was needed.”可知,Amelia虽然年老,但她在村庄发生灾难的时候无私地提供帮助,由此可知,此处指老人依然是精力充沛的。故选B。
42.A.companion B.present
C.guard D.possession
解析: companion同伴,伙伴;present礼物;guard防护;possession拥有。根据下文“her faithful dog, Rufus, who had been by her side through thick and thin”可知,小狗Rufus (鲁弗斯)无论境遇如何,始终陪伴在她身旁,此处指Rufus是Amelia最忠实的伙伴。故选A。
43.A.polished B.embraced
C.struck D.ruined
解析: polish擦亮;润色;embrace拥有;strike侵袭,击打;ruin损坏。根据下文“a fierce storm wept through, leaving damage on its way”可知,一场猛烈的风暴席卷了整个村庄,造成了巨大的破坏,此处指悲剧侵袭这个村庄。故选C。
44.A.occupied B.deserted
C.polluted D.flooded
解析: occupy占据;desert遗弃;pollute污染;flood涌入,淹没。根据上文“a fierce storm wept through, leaving damage on its way”可知,一场猛烈的风暴席卷了整个村庄,造成了巨大的破坏,此处指田地被淹没。故选D。
45.A.consult B.assist
C.welcome D.inform
解析: consult咨询;assist帮助;welcome欢迎;inform通知。根据下文“With Rufus by her side, she __46__ offering aid wherever it was needed.”可知,Rufus陪着她,给需要帮助的人提供帮助,此处指Amelia意识到应帮助她的邻居。故选B。
46.A.got down to B.got close to
C.came up with D.went on with
解析: get down to开始着手;get close to接近,靠近;come up with提出;go on with继续。根据上文“Amelia realized she had to do something to __45__ her neighbors.”可知,Amelia意识到她必须采取行动来帮助她的邻居们,所以她开始着手在任何需要的地方提供帮助。故选A。
47.A.attentively B.fruitfully
C.hesitantly D.tirelessly
解析: attentively专心地;fruitfully产量多地;hesitantly踌躇地;tirelessly不知疲倦地。根据下文“clearing ruins, mending roofs, and providing __48__ to those who had lost so much”可知,Amelia和她的狗狗帮助邻居做很多的事情,此处指她们不知疲倦地工作。故选D。
48.A.pleasure B.guidance
C.comfort D.reward
解析: pleasure高兴;guidance引导;comfort安慰;reward奖励。根据常识和下文“those who had lost so much”可知,很多人失去太多的东西,所以Amelia给她们提供安慰。故选C。
49.A.collapse B.recover
C.decline D.transform
解析: collapse坍塌;recover恢复;decline拒绝;transform转换。根据上文“As days turned into weeks”可知,随着时间的流逝,村庄开始慢慢地恢复。故选B。
50.A.doubled B.echoed
C.spread D.accumulated
解析: double翻倍;echo回响;spread传播,扩散;accumulate积累。根据下文“The community applauded ... in the face of __51__.”可知,Amelia被社区的人们视为英雄,赞扬她不屈不挠的决心和善良,由此可知,Amelia无私行为的消息迅速传播开来。故选C。
51.A.failure B.success
C.glory D.misfortune
解析: failure失败;success成功;glory荣耀;misfortune不幸。根据上文“One cool autumn morning ... on its way.”可知,悲剧侵袭了村庄,一场狂暴的暴风雨席卷而来,沿途造成破坏,由此可知,此处指的是社区称赞她在面临不幸时的不屈不挠的决心和善良。故选D。
52.A.clarifying B.insisting
C.boasting D.promising
解析: clarify阐明;insist坚持;boast吹嘘,夸耀;promise承诺。根据上文“But Amelia remained modest”可知,Amelia仍然很谦虚,结合下文“that she had simply done what anyone would do in such a situation”可知,Amelia坚持说她只是做了任何人在这种情况下都会做的事。故选B。
53.A.depended B.landed
C.rested D.fell
解析: depend依赖;land着陆;rest休息;fall降临,掉落。根据下文“bringing with it a blanket of snow”可知,此处指冬天降临到村庄。故选D。
54.A.exhausted B.thrilled
C.motivated D.annoyed
解析: exhausted筋疲力尽的;thrilled兴奋的;motivated受到激励的;annoyed恼怒的。根据上文“Though”以及下文“from their efforts, their hearts were full”可知,此处指尽管她们因为努力而筋疲力尽,但她们内心很充实。故选A。
55.A.difference B.conclusion
C.comment D.agreement
解析:句意:虽然她们已经筋疲力尽了,但她们的心很充实,因为她们知道自己给周围人的生活带来了影响。make a difference意为“产生影响”。故选A。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
To ensure the health of the human body, we usually rely on a well balanced diet. Once sick, we have to rely on medicine. Since ancient times, the Chinese people __56__ (believe) that food and medicine are of the same source, that is, food is at the same time medicine. Simply put, food in general has a certain potential __57__ (prevent) or treat illness. Through different diets, people with different constitutions can improve __58__ (they) fitness, and prevent them from or decrease their chances of getting illness.
Different foods, when __59__ (eat) together, can have different effects __60__ the body. Similarly people in different physical conditions can have different responses to food. As a result, food can __61__ (sort) as either appropriate or inappropriate. There is __62__ wealth of knowledge and experience in China about the __63__ (combine) of different kinds of food, and inappropriate food for certain situations. __64__ (addition), Chinese people take natural medicine as an ingredient of a dish to help treat illness and improve health. Such food is called medicinal diet, __65__ is used to prevent and treat illnesses.
56.__________ 57.________ 58.________ 59.________ 60.________ 
61.__________ 62.________ 63.________ 64.________ 65.________
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了食物与健康的密切关系,特别是中国传统的食物疗法和药膳理念。
56.答案:have believed
解析:考查动词的时态和主谓一致。根据时间状语Since ancient times可知,应用现在完成时,主语people表示复数。故填have believed。
57.答案:to prevent
解析:考查非谓语动词。应用不定式作后置定语,修饰名词potential。故填to prevent。
58.答案:their
解析:考查代词。根据设空后名词fitness可知,此处应用形容词性物主代词。故填their。
59.答案:eaten
解析:考查状语从句的省略。此处为when引导的时间状语从句的省略,从句补充完整为when different foods are eaten together,此处省略different foods are。故填eaten。
60.答案:on/upon
解析:考查介词。have different effects on/upon是固定短语,意为“对……有不同的影响”。故填on/upon。
61.答案:be sorted
解析:考查动词的语态和情态动词。food与sort之间是被动关系,应用被动语态;情态动词can后应用动词原形。故填be sorted。
62.答案:a
解析:考查冠词。a wealth of是固定短语,意为“大量的”。故填a。
63.答案:combination
解析:考查词性转换。根据设空前the和设空后of可知,此处应用名词combination,意为“结合”,是不可数名词。故填combination。
64.答案:Additionally
解析:考查词性转换。设空处应用副词作状语,修饰整个句子;位于句首,单词首字母应大写。故填Additionally。
65.答案:which
解析:考查定语从句的引导词。设空处引导非限制性定语从句,解释说明先行词medicinal diet,指物,在从句中作主语,应用which引导。故填which。
第四部分
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
你校上周开展了地震科普周(Earthquake Science Popularization Week)活动,请你针对此次活动为校英文报写一篇报道,内容包括:
1.活动时间、目的;
2.活动内容;
3.你的感受。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加内容,以使行文连贯。
﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
[精彩范文]
In order to enhance students' understanding of earthquakes, our school established an Earthquake Science Popularization Week last week, which focused on the formation of earthquakes, the harm of earthquakes, and their prevention and control methods. Our school specially invited experts to give lectures related to earthquakes, and allowed us to watch movies and read books related to earthquakes.
This series of activities have increased our awareness of earthquakes, helping us learn how to identify warning signals before earthquakes and conduct self rescue during earthquakes. Apart from teaching us knowledge, the Earthquake Science Popularization Week has also increased our interest in science.
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
At an early age, Bob was repeatedly told by his mother Markita, “Believe in yourself no matter what happens.” When Bob was 12, his mother traveled with him in a car. Slowly night fell. Bob was asleep in the front seat of the car. As Markita drove carefully down the winding dirt road, she turned onto a narrow bridge. As she did, the car hit a rock and ran off the road, and the right front wheel got stuck. Fearing the car would tip over, she attempted to drive it back onto the road by pressing hard on the gas pedal (油门) and turning the steering wheel (方向盘) to the left. But Bob's foot got caught between his mother's leg and the steering wheel and she lost control of the car.
The car rolled over and hit a deep valley. Bob could hardly get his breath back. “What happened, Mama?” he asked. “Our wheels are pointing toward the sky.”
Markita was blinded by blood. She was too painful to move and cry for help. “I'll get you out, Mama,” said Bob, who had luckily escaped injury. He managed to get out of the car through the open window and tried to pull his mother out. But she couldn't move. “Just let me sleep,” replied Markita, who seemed to be out of consciousness (意识). “No, Mama,” Bob continued. “You can't sleep.”
Bob reached her mother and tried to pull her out of the car, but failed. He then told her he'd climb up to the road and stop a car to get help. Fearing that no one would be able to see her little boy in the dark, Markita refused to let him go alone. Instead, Markita did her best to open the door. She moved inches at a time. The pain was so great that Markita wanted to give up, but Bob wouldn't let her.
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
To keep his mother moving, Bob repeated the words his mother told him.﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
About an hour later, Bob and his mother finally reached the road. ﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
写前导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了在Bob (鲍勃)12岁时和妈妈Markita (玛基塔)发生了车祸,车子掉到了一个深谷里。Bob没有受伤,但是妈妈因疼痛而无法动弹,大声呼救。Markita想放弃,Bob会怎么鼓励妈妈?历经磨难后的母子俩有什么感悟?
[精彩范文]
To keep his mother moving, Bob repeated the words his mother told him. “Believe in yourself. I know you can.” Bob kept talking to his mother. With time passing by, their effort paid off. When they were trying to step out of the valley, the sky was so bright and starry. Bob was able to see his mother's face clearly. He broke into tears. Above the valley, there came the light and the sound of cars on the road. They held each other, walking slowly to the main road.
About an hour later, Bob and his mother finally reached the road. There was a sign on the side of the road. They got to the sign and had a good rest. Meanwhile, Bob took off his clothes and waved his hands in the air. “Stop! Please stop!” the boy kept shouting. “We need help. Get my mama to a hospital.” Luckily, a driver saw him from the window and pulled up. He rushed them to the nearby hospital. Now, Markita has recovered from injuries. She said, “If it hadn't been for Bob, I'd have died.”