中小学教育资源及组卷应用平台
期末培优 阅读理解
一.阅读理解(共15小题)
1.
When I grow up
In kindergarten,my class was asked to draw pictures,showing what we wanted to be when we grew up.Our drawings were expected to display our dream occupations.I remember pictures of ballerinas dancing,firefighters putting out a blaze,and astronauts leaping across the moon.
My picture showed a figure with brown hair holding a box of orange juice beside a counter.Underneath was my handwriting:"When I grow up,I want to work at Market Basket because it would be fun to swipe(刷)orange juice across the scanner. " Out of everything,my five﹣year﹣old self wished to work at the local grocery store.
When we are young,questions of what we want to be when we grow up are common.Yet we are not expected to respond with an answer that is likely to come true.However,when we become teens,we are asked the very same questions twice as often.The difference is,now we are supposed to answer with confidence.
Teens are expected to know exactly what we want to be and how we will favor that goal.However,not all of us can be so sure.Even though I am in high school,I cannot answer with supportive ideas.But I don't consider that a bad thing.How am I supposed to know what I will want to spend my time doing at age 40?
When I think about the future,I definitely don't see myself working at Market Basket,but in reality,if that was what would make me happy,I would do it.So,the next time someone asks me what I want to be when I grow up,I will simply say "happy".
Happiness is a destination for everyone.We may want to walk different paths in life,but we all want to be happy wherever we end up.Choose your path,but don't worry too much about choosing wisely.Make a mistake or two and try new things.But always remember,if you're not happy,you're not at the end of your journey yet.
(1)What did the author want to be when he was in kindergarten?
A.An astronaut.
B.A firefighter.
C.A dancer.
D.A cashier.
(2)We can learn from the passage that .
A.kindergartners are able to find out their dream jobs with confidence
B.kindergartners have limited imagination of their dream occupations
C.teenagers are supposed to be clear about what they want to be
D.teenagers stick to the path they chose when they were young
(3)The author would probably agree that .
A.the principle of growth lies in human choice
B.happiness is the meaning of existence
C.it is never too late to correct mistakes
D.your future depends on your dreams
(4)What does the passage mainly talk about?
A.Different stages of life.
B.Career guidance.
C.The real goal of life.
D.Career paths.
2.In many developed nations,environmental groups challenge the view that water from a bottle is healthier than that from a tap(水龙头).
The Natural Resources Defense Council,which carried out a four﹣year review of the bottled water industry,concluded "there is no guarantee(保证) that just because water comes out of a bottle,it is any cleaner or safer than water from the tap".
The New York City﹣based action group added that about 25 percent of bottled water is "really just tap water in a bottle﹣sometimes treated,sometimes not".
In Great Britain the Chartered Institution of Water and Environmental Management recently published a report questioning the quality of bottled water."Making bottled water where there already exists a healthy and safe supply of drinking water cannot be seen as sustainable(可持续的) use of natural resources," said Nick Reeves,the institution's executive director.
He said the view that bottled water is purer than tap water is unfounded.
"For example," he said,"the high mineral content of some bottled water makes it unsuitable for babies and young children."
But the International Bottled Water Association(IBWA)points out that bottled water is fully controlled by government agencies,such as the U.S.Food and Drug Administration,and is guaranteed to be safe to drink.
Meanwhile,in many developing countries,tap water is either unavailable or unsafe,making bottled water a better choice.Even when bottled water is safer to drink,campaigners say that the packaging(包装)is threatening environmental health.
Worldwide some 2.7 million tons of plastic are used to bottle water each year,and about 86 percent of plastic water bottles in the U.S.become garbage,which does a lot of damage to the environment,according to the Container Recycling Institute in Washington D.C.
To help reduce environmental harm from plastic,some companies are adopting more eco﹣friendly bottling choice.
(1)What can we learn from the passage?
A.Environmental groups think that people should drink more bottled water.
B.Bottled water is cleaner and safer to drink than tap water because it comes from a bottle.
C.Environmental groups doubt if water from a bottle is healthier than that from a tap.
D.The Natural Resources Defense Council advised people to drink tap water.
(2)The underlined word "purer" in the fifth paragraph probably means " ".
A.more expensive
B.more eco﹣friendly
C.more reliable
D.more natural
(3)According to the passage,what is the disadvantage of bottled water?
A.The bottles are made of plastic.
B.Water safety can't be controlled.
C.It can only be used in developing countries.
D.Few plastic bottles are not recycled.
(4)What will the author most probably discuss in the paragraph that follows?
A.The future of bottled water.
B.How to make bottled water safer.
C.How to make the most of tap water.
D.An environmentally friendly way to bottle water.
3.Building a five﹣star hotel in the middle of a valuable wilderness(荒野)without damaging(破坏)the environment might not be easy,but it is far from impossible.The King Pacific Lodge in British Columbia's Great Bear Rainforest shows that if enough care and attention is taken,the task is possible.
Unlike many other hotel building plans,no trees were cut down and no land was wasted to build it.The Lodge does not have the same location(位置)but sits on a floating boat pulled into the sea bay in May,till September.Those wishing to stay in one of its seventeen rooms must access it by boat or seaplane.Each guest staying at the Lodge is charged 3% tax(税)on the protection of the natural resources,but is given the chance to see whales and bears.And since these are the main attractions of the area and of the Lodge,the management knows well that in order to stay in business they must make the area untouched.
In 2000,the Lodge management signed an agreement with the native(本土的)Gitga'at people.Together they work for the benefit of the area.The Lodge knows that the native tribe(部落)is the owners of the land,so it pays the tribe for the use of their land and even supports the native youth and employs the tribe's people.They,in turn,teach the newcomers about the local culture.
The King Pacific Lodge is one of a growing number of tourism companies that manage to minimize their environmental damage to win the approval(批准)of the local government where they set up their business.These companies pay more attention to environmental protection and are careful to use natural resources and protect endangered animals.Realizing how destructive tourism can be,they want to avoid the love﹣it﹣to﹣death effect of tourism.
(1)From the passage,we know that the King Pacific Lodge .
A.follows other hotels' building plans
B.is less popular among tourists
C.is far away from an important wilderness
D.has been created after careful consideration
(2)Which of the following statements is TRUE?
A.The King Pacific Lodge is in an area without any trees.
B.The King Pacific Lodge can be moved from place to place.
C.Guests in the King Pacific Lodge can take part in programs about the protection of nature.
D.Guests in the King Pacific Lodge have to pay extra money for the boat to get there.
(3)According to Paragraph 3,we learn that some of the native people .
A.want to learn the newcomers' culture
B.are not willing to sell their land
C.are employed by local government to work for the Lodge
D.may have the chance to work at the Lodge
(4)According to the passage,the tourist industry .
A.will always do harm to the environment
B.cares little about the importance of environmentally friendly tourism
C.can do less damage to the environment
D.always has a disagreement with the local government
4.I used to be crazy about the hunting season.The excitement of waiting for a prey(猎物)and the pride of showing off the kill fascinated me.However,everything changed after that cold morning.
Early on that day of the late fall,I set off alone for the woods,packing a gun,a bottle of hot coffee and three thick sandwiches.After finding the fresh deer's tracks in the snow,I settled down behind a little bush.
I sat there for about an hour.It was then that I saw him.A deer,a big beautiful deer!There was no cover nearer to him than 30 yards.Surely I couldn't miss!I waited for him to realize I was there.I waited for him to be shocked and run away.But he fooled me completely.He came towards me!He was curious,I suppose,or maybe he was stupid how else can you explain it?Well,that deer walked right up to where I was sitting.Then he stopped and looked at me!
What happened next is hard to believe,but it's true.And it all seemed quite natural.Just as when a friendly young deer comes near you,I reached up and scratched(挠)his head.And he liked to be scratched.In fact,he practically asked for more.Then,I fed him my sandwich!Yes,I know what a deer eats,but that deer ate my sandwich Well,he finally went his way,down the hill and up the deer trail.Shoot him?Not me.You wouldn't have either,not after that I just watched him go.
When I was about half way back,I heard two shots,followed by a dull slam(撞击) a few seconds later.Those two shots usually mean a kill.I had forgotten there were other hunters that day.
Those hunters would never know they could have scratched his head.
(1)Why didn't the author kill the deer?
A.He preferred to shoot a shy deer.
B.He was fooled by the tricky deer.
C.He was sympathetic for the deer.
D.He was too shocked to shoot the deer.
(2)What most probably happened to the deer in the end?
A.Other hunters shot the deer to death.
B.Other hunters scratched the deer's head too.
C.The deer managed to escape from being shot.
D.The deer would become friends with the author.
(3)What's the best title of this text?
A.A Hunting in Late Fall.
B.A Lovely Deer.
C.The Cruel Killing.
D.The Last Hunting.
5.Like all big cities,Paris has a traffic problem:lots of cars,lots of traffic jams and lots of pollution from exhaust fumes(废气).So the city began a project to improve the situation.
Under the Velib project ('Velib' comes from vélo liberté,or 'bicycle freedom'),people can take a bicycle,use it for as long as they want,and then leave it at the same or another bicycle station.The first half﹣hour on the bike is free,but if you don't return it after 30 minutes,you have to pay.But it's only ? 1 a day or ? 29 a year!The bicycles are heavy (25 kg),and they are all grey and have baskets.There are about 20,000 of them in the city,and around 1,450 bicycle stations.So there are a lot more Velib stations than the 298 subway stations!
Paris is not the first city to have a project like this.But not everybody thinks it's a great idea.One Parisian said,"These bicycles are only for short journeys.If people want to travel across the city,they won't use a bicycle—they'll still use their cars."
A city spokesman said,"The bicycle project won't solve all our traffic problems,of course.But it might help reduce air pollution.Traffic,together with factory fumes,is a big problem.There aren't any simple answers to traffic problems and pollution in cities.But unless we do something now,there will be more traffic jams and temperatures will continue to rise,so the problems in our environment will get worse.The bikes might help people to lead a healthier life,too."
(1)What can we learn about the Velib project?
A.Its bikes have no baskets.
B.Its bikes are light and colorful.
C.It aims to make traveling easier.
D.It owns more stations than the subway.
(2)If you use a Velib for half an hour,you should pay .
A.for free
B.? 1
C.? 29
D.? 30
(3)Why do some people disagree with the Velib project?
A.The cost is rather high.
B.It's hard to find a Velib station.
C.It's not suitable for a long journey.
D.The distance between two Velib stations is long.
(4)What's the city spokesman's attitude towards the bicycle project?
A.Worried.
B.Positive.
C.Uncaring.
D.Doubtful.
6.The most popular of the amusement parks in Canada is Paramount Canada's Wonderland.This park frequently gets the most visitors of any seasonal park in North America.One reason is its numbers of wild rides.For younger kids,the television characters are very exciting.You can see Fred Flinstone,SpongeBob SquarePants or Dora the Explorer.There are often rides starring these characters that are more popular among younger children.There are plenty of fantastic shows for families to watch as well.What's more,the admission to the park includes the nearby Splash Works.
Another popular theme park is Galaxyland Amusement Park.Amusement park's fun shouldn't be limited to just the summer months,and Galaxyland is aware of this.As the world's largest indoor amusement park,Galaxyland packs in it 25 breathtaking rides and attractions.It is also home to one of the world's largest indoor roller coasters.Galaxyland remains one of the most popular theme parks in Canada for older children because of attractions like the Rock 'N' Ride Dance Party.This party combines music,music videos and unlimited rides from 8 pm to midnight.
One of the most visited amusement parks in Canada on the west coast is Playland.Playland,unlike other Canadian theme parks,has a long history in its city.Playland has all the fun of a carnival,with scary houses,merry﹣go﹣rounds(旋转木马) and a ferris wheel.There are also modern additions in the park,like a climbing wall for kids and a video game room.Playland is open from spring through fall,though only on weekends and holidays before June 18 and after September 1st.
(1)Which of the following is TRUE about Paramount Canada's Wonderland?
A.It is the largest seasonal park in Canada.
B.It offers many interesting shows to visitors.
C.Its rides star many characters popular among adults.
D.It has the biggest number of visitors of all the Canadian parks.
(2)What makes Playland different from other Canadian theme parks?
A.Its large indoor roller coaster.
B.Its video game room.
C.Its location.
D.Its long history.
(3)What do these three popular theme parks have in common?
A.They all have attractions for children.
B.They all open throughout the year.
C.They all have parties at night.
D.They are all outdoor parks.
(4)The text is mainly intended to .
A.encourage people to travel in Canada
B.compare different theme parks in Canada
C.introduce some popular Canadian theme parks
D.offer some tips on visiting theme parks in Canada
7.Back in 1969,it was the Apollo 11 crew who flew to the moon in a spaceship.When U.S.astronauts Neil Armstrong and Edwin "Buzz" Aldrin stepped foot on the moon,they were the first.Meanwhile,their fellow astronaut Michael Coilins circled the moon in their spaceship,named Columbia.
When Armstrong and Aldrin were done with their walk,they returned to the command module,and back to Earth.That part of the spaceship is on view at the Smithsonian's Air and Space Museum in Washington,D.C.But,if you cannot get to Washington,soon you will be able to see Columbia on your computer or your smartphone.
Digital scientists are scanning the inside of the spaceship.They are creating an online model,in three dimensions,or "3 D".By looking at these photographs,you will be able to see outer space,the way the astronauts did.It will be like sitting in their seats.
Want your very own Columbia spaceship?You will be able to print a 3 D copy of Columbia.Experts say anyone can make a life﹣sized model.But they expect most people to make smaller models of the 320×400 cm(11'×13')command module.
Scientists are using special 3 D technology to scan the inside.They use cameras on long arms to take the photographs.The thousands of photographs taken will be combined with 50 laser scans.
What would it be like to sit inside Columbia and take a look around?All the images will be loaded into software that allows you to look around the module on a computer screen.The user will be able to see the Columbia both inside and out.The Smithsonian says that the 3 D technology gives the user ways to see things they cannot see at the museum.And it will give information that even the museum curators(馆长)have not seen before.
"With the Command Module,no one has been inside since it came into the collection," says Adam Metallo.Smithsonian 3 D imaging specialist."Now the information we capture can give anyone in the world a view of what it looks like inside this incredible piece of history."
(1)The author mentions moon landing of the Apollo 11 to .
A.introduce the topic
B.honour the astronauts
C.mark the milestone event
D.draw attention to space research
(2)According to the text,people .
A.are advised to make a life﹣sized model
B.can clone a spaceship with 3 D technology
C.will visit a copy of Columbia in the museum
D.can buy a copied Columbia spaceship in the museum
(3)What's the advantage of a copied spaceship?
A.It can attract more visitors.
B.It can help look far into the universe.
C.It makes 3 D technology more popular.
D.It provides more knowledge than the museum.
(4)What might be the best title for the text?
A.Apollo 11 Spacecraft lands in your smartphone.
B.3 D technology,the new way to explore space.
C.Landing on the moon,a milestone in space travel.
D.An online model shows you how to land on the moon.
8.China is showing the world its great resolve in the global climate campaign with concrete and self﹣motivated efforts as well as serious commitment.
At the opening ceremony of the Paris climate summit,Chinese President Xi Jinping restated China's plan made in June to cut its carbon emissions(排放)per unit of GDP by 60﹣65 percent from 2005 levels by 2030,and increase non﹣fossil fuel sources in primary energy consumption to about 20 percent.
With a large population,China is facing increasing resource limits,severe environmental pollution and a worsening ecosystem,and its citizens are also becoming increasingly aware of environmental problems.Suffering environmental problems and seeing the efforts as important to transforming its economic growth pattern,the country has much at risk if climate change is left unattended.
Actually,climate change efforts are already included in China's medium—and long﹣term program of economic and social development,and ecological efforts are the clear characteristics in China's 13th Five﹣Year Plan(2016﹣2020).
Although it is and will be a developing country for a long time to come,China has been actively involved in the global campaign against climate change,now topping the world in terms of energy conservation and use of new and renewable energies.
However,China's development rights need to be respected.It is unfair to overstress China's status as one of the world's largest greenhouse gas emitters and regard it as the major part of responsibilities in the global fight against climate change.
It is worthy of notice that China's emissions of greenhouse gases per person are far lower than those of developed countries,especially the United States,although rapid economic expansion and its population base have made it one of the biggest producers of the gases.
To show its great resolve,Beijing in September also announced the establishment of an independent South﹣South cooperation fund of 20 billion RMB to help developing countries affected by global warming.
While China is eagerly accomplishing its policy commitments,developed countries should stop questioning China's commitment to fighting climate change and pointing fingers,and start shouldering their due responsibilities instead.
(1)China is self﹣motivated to fight against climate change in order to .
A.top the world
B.transform its economic pattern
C.solve its population problem
D.respond to pressure from developed countries
(2)The underlined word "it" in Paragraph 7 refers to .
A.China
B.the United States
C.economic expansion
D.the population base
(3)It can be inferred from the text that .
A.China will completely use non﹣fossil fuels by 2030
B.China will carry out its plan by stopping its development
C.Chinese emit more greenhouse gases than Americans on average
D.some developed countries are not taking on their due responsibilities
(4)Which of the following is a sign of China's self﹣motivated fight against climate change?
A.Expanding its economy.
B.Using non﹣renewable energies.
C.Making it part of China's 13th Five﹣Year Plan.
D.Donating money to developing countries.
9.When a leafy plant is under attack,it doesn't sit quietly.Back in 1983,two scientists,Jack Schultz and Ian Baldwin,reported that young maple trees getting bitten by insects send out a particular smell that neighboring plants can get.These chemicals come from the injured parts of the plant and seem to be an alarm.What the plants pump through the air is a mixture of chemicals known as volatile organic compounds,VOCs for short.
Scientists have found that all kinds of plants give out VOCs when being attacked.It's a plant's way of crying out.But is anyone listening?Apparently.Because we can watch the neighbours react.
Some plants pump out smelly chemicals to keep insects away.But others do double duty.They pump out perfumes designed to attract different insects who are natural enemies to the attackers.Once they arrive,the tables are turned.The attacker who was lunching now becomes lunch.
In study after study,it appears that these chemical conversations help the neighbors.The damage is usually more serious on the first plant,but the neighbors,relatively speaking,stay safer because they heard the alarm and knew what to do.
Does this mean that plants talk to each other?Scientists don't know.Maybe the first plant just made a cry of pain or was sending a message to its own branches,and so,in effect,was talking to itself.Perhaps the neighbors just happened to "overhear" the cry.So information was exchanged,but it wasn't a true,intentional back and forth.
Charles Darwin,over 150 years ago,imagined a world far busier,noisier and more intimate(亲密的) than the world we can see and hear.Our senses are weak.There's a whole lot going on.
(1)What does a plant do when it is under attack?
A.It makes noises.
B.It gets help from other plants.
C.It stands quietly.
D.It sends out certain chemicals.
(2)What does the author mean by "the tables are turned" in Paragraph 3?
A.The attackers get attacked.
B.The insects gather under the table.
C.The plants get ready to fight back.
D.The perfumes attract natural enemies.
(3)Scientists find from their studies that plants can .
A.predict natural disasters
B.protect themselves against insects
C.talk to one another intentionally
D.help their neighbors when necessary
(4)What can we infer from the last paragraph?
A.The word is changing faster than ever.
B.People have stronger senses than before.
C.The world is more complex than it seems.
D.People in Darwin's time were imaginative.
10.Some caterpillars' warning signals(信号)may have evolved(进化)from walking.
A team,writing in the journal Nature Communications,reported that the hair﹣like structures the living things use to make sounds evolved from legs.
The team studied caterpillars which use these structures to communicate their ownership of leaves.This means the caterpillars are able to"tell"strangers to go away without risking injury in fighting."These are really interesting caterpillars,"said Dr.Jayne Yack from Carleton University in Ottawa,Canada,who led the research."They make signals using hair﹣like structures which are on their back ends."
The caterpillars drag these structures across the leaf to make scraping(刺耳的)sounds when strangers enter the area of their leaves."When they make this signal,the strangers leave,"explained Dr.Yack."It's like saying'I'm here,get out of here﹣I already own this leaf '."
The scientists looked at other species(物种)within the same group of caterpillars and created their"family tree".They used chemical markers(标记物)to work out the relationship between the animals,showing which in the group were the more ancient species and which species evolved more recently."Those more ancient species actually don't have these sound﹣producing structures.They have legs that they use to walk towards strangers,"said Dr.Yack.These more ancient species,she explained,walk towards strangers and try to fight against them."They can kill each other in the fighting,"Dr.Yack added.She said that the evolution of the scraping show had allowed the caterpillars to solve their fighting without injury."So our idea is that these signals actually avoid harm to both sides﹣they solve fighting in a more' friendly' way."
The study also provides a map of an evolutionary process that many other biologists are researching.
(1)What can we learn about caterpillars' warning structures from the text?
A.They have the same use as hair.
B.They are found in caterpillars' heads.
C.They are used to fight against strangers.
D.They may have evolved from caterpillars' legs.
(2)According to the text,Dr.Yack's team did NOT .
A.draw a family tree of caterpillars
B.create a map to show how caterpillars evolve
C.study species within the same group of caterpillars
D.make clear the relationship between different species of caterpillars
(3)What does the underlined word"They"in the fifth paragraph refer to?
A.The ancient species.
B.The chemical markers.
C.The sound﹣producing structures.
D.The more recently evolved species.
(4)What is the main idea of the text?
A.How caterpillars evolved.
B.How caterpillars warn strangers.
C.Communication between caterpillars.
D.Caterpillars' warning signals evolved from walking.
11.Animals can move from place to place,but plants cannot,When an animal is under attack,it can run away or fight back,Plants certainly cannot run away,and they lack teeth and claws.But plants can defend themselves by using both physical and chemical means.
Some plants have their own ways to keep animals away.For example,the leaves of the holly plant have sharp spines (刺) that discourage grass﹣eating animals.Holly on lower branches have more spines than leaves on upper branches.This is because the lower leaves are easier for most animals to reach.
Some plants,such as the oak tree,have thick and hard leaves that are difficult for animals to eat.Some grass may contain a sandy material;eating such grass wears down the animals' teeth.
Many plants also have chemical defenses.Some plants produce chemicals that taste bitter or cause an unpleasant reaction.Some plants may fight against an attack by increasing the production of these chemicals.When a caterpillar (毛虫) bites a tobacco leaf,the leaf produces a chemical messenger.This messenger sends the roots the information to produce more nicotine.The higher levels of nicotine discourage the caterpillar.
Many plants depend on both physical and chemical defenses.A certain plant in China,for instance,has prickly (多刺的) leaves,and each prickle contains poisonous venom (毒液).A single experience with this kind of plant will teach an animal to stay away from it in the future.
(1)The leaves of the holly plant have more spines on the lower branches because most animals .
A.are not tall enough
B.like the lower leaves only
C.are not clever enough
D.can get the lower leaves easily
(2)To defend themselves,oak trees use .
A.chemical means
B.physical means
C.bitter chemicals
D.sandy materials
(3)How does tobacco protect itself against an attack from a caterpillar?
A.Its leaves fight against the attack by physical means.
B.Its roots send a messenger to discourage the caterpillar.
C.Its roots increase the production of nicotine when it is attacked.
D.Its leaves produce poisonous sand to drive the caterpillar away.
(4)What would be the best title for this passage?
A.Plants and Animals
B.How Plants Defend Themselves
C.Attacks and Defenses
D.How Animals Eat Plants' Leaves
12.Every year in May,art galleries and museums prepare shows to honor Leonardo Da Vinci,who died in France on May 2,1519.He is remembered as one of the greatest artists and creative thinkers of all time.His most famous paintings are The Mona Lisa and The Last Supper.
Recently,researchers have been studying a painting—Landscape 8 P which,they think,is Da Vinci's earliest﹣known artwork.They used special lighting to study the artwork and discovered there were two images(图像),not one.One drawing is on the back of the piece,which dates back to August 5,1473.
The drawing on the front was painted when Leonardo was 21 years old.It shows a river valley and a castle outside the city of Florence.There is little left of the drawing on the back,perhaps because it was wiped off.Only a bridge over a river can be seen.But there is writing on both sides.
The writing on the front gives the date and goes from right to left.Some people would call this "mirror﹣writing".It's a way Leonardo often wrote in his notebooks.The writing on the back goes from left to right and tells about an agreement,probably to produce a work of art.
Cecilia Frosinini is an art historian.She said,"Leonardo was born left﹣handed,but was taught to write with his right hand from a very young age.By looking at his writings,including from this drawing,we can see his right﹣handed handwriting is educated and well done. "
Experts compared the two handwriting samples(样本)and said they were both made by Leonardo.They show he could write well using his left hand or his right hand.
The drawing is known as Landscape 8 P from its number in an art list.It will be part of an exhibit at Italy's Uffizi Gallery.The gallery director,Eike Schmidt,said by studying the drawing researchers gave us a new way of looking at Leonardo's drawing technique and his abilities in writing.
(1)Which of the following mentioned in the text has been studied by researchers recently?
A.The Mona Lisa.
B.Landscape 8 P.
C.Mirror﹣writing.
D.The Last Supper.
(2)What does the writing on the back probably tell about?
A.A statement about the painting.
B.An introduction about Leonardo.
C.An agreement to produce a painting.
D.Something about the city of Florence.
(3)What can we learn about Leonardo from Cecilia's words?
A.He could write with either of his hands.
B.He did bad in right﹣handed handwriting.
C.He wasn't good at writing with his left hand.
D.He taught himself to write with right hand.
(4)What's Eike Schmidt's attitude towards the research?
A.Unclear.
B.Indifferent.
C.Doubtful.
D.Positive.
13.
My Favourite Books
Jo Usmar is a writer for Cosmopolitan and coauthor of the This Book Will series (系列) of lifestyle books.Here she picks her top reads.
Matilda
Roald Dahl
I once wrote a paper on the influence of fairy tales on Roald Dahl's writing and it gave me a new appreciation for his strange and delightful worlds.Matilda's battles with her cruel parents and the bossy headmistress,Miss Trunchbull,are equally funny and frightening,but they're also aspirational.
After Dark
Haruki Murakami
It's about two sisters—Eri,a model who either won't or can't stop sleeping,and Mari,a young student.In trying to connect to her sister,Mari starts changing her life and discovers a world of diverse "night people" who are hiding secrets.
Gone Girl
Gillian Flynn
There was a bit of me that didn't want to love this when everyone else on the planet did,but the horror story is brilliant.There's tension and anxiety from the beginning as Nick and Amy battle for your trust.It's a real whodunit and the frustration when you realise what's going on is horribly enjoyable.
The Stand
Stephen King
This is an excellent fantasy novel from one of the best storytellers around.After a serious flu outbreak wipes out 99.4% of the world's population,a battle unfolds between good and evil among those left.Randall Flagg is one of the scariest characters ever.
(1)Who does "I" refer to in the text?
A.Stephen King.
B.Gillian Flynn.
C.Jo Usmar.
D.Roald Dahl.
(2)Which of the following tells about Mari and Eri?
A.Cosmopolitan.
B.Matilda.
C.After Dark.
D.The Stand.
(3)What kind of book is Gone Girl?
A.A folk tale.
B.A biography.
C.A love story.
D.A horror story.
14.South African singer Larry Joe found in solitary confinement(隔离监禁)the peace of mind he needed to develop his talent.A producer helped him make a CD in a cell﹣turned﹣studio.
Joe,31,can see only seven stars outside his window in a prison in Douglas,South Africa for housebreaking.But he has a guitar and a wild hope.
"I want to be a bright star.I want people,when they hear me,to see the darkness much less. " Joe said.
On December 1,2008,one of South Africa's top musical groups,Freshly Ground,was in Douglas for a concert to mark World AIDS Day.
Joe was also invited to play in the support act.He stunned the audience. "Everyone was totally attracted.I was blown away because I hadn't heard a better voice like that before," Aron Turest Swartz,Freshly Ground's founder recalled.
When Joe was 13,his parents moved to Douglas.Being poor,his sister would tell him that she had a headache for bread,but he had nothing to give her.Joe made bad friends,who were always talking about stealing.Later,Joe slipped into crime to help reduce the burden of family.Finally,he was put into prison for housebreaking.
Prison could have broken him:his father died when he was in prison.So did Joe's 18﹣month﹣old daughter.Before prison,he'd see her in the hospital,medical tubes everywhere.Joe felt broken when she died.But it marked the time of his rebirth.He stopped pretending there was an excuse for his crime.
On December 13,2010,the album he recorded in prison was timed for release.
He was paroled(假释)for good behavior after two years and 10 months.That afternoon,Joe gave a concert at the prison to celebrate his freedom.
It was time to say goodbye to his seven stars.
(1)What did Joe need to develop his talent?
A.The calm in his soul.
B.His guitar and his songs.
C.Seven stars outside his window.
D.A CD made in a cell﹣turned﹣studio.
(2)Why did Joe become a prisoner?
A.Because he set fire to the studio.
B.Because he robbed a musician of his guitar.
C.Because he stole some money from a musical producer.
D.Because he was involved in a crime by breaking into a house.
(3)What can we infer from Paragraph 6?
A.Joe has a happy childhood.
B.Joe was influenced a lot by his friends.
C.Joe's sister was ill in head.
D.Poverty is certain to result in committing a crime.
(4)What may be the best title for the text?
A.Seven Stars in the Sky
B.A Headache for Bread
C.The Star from the Prison
D.A Concert at the Prison
15.
Real Simple First Issue:2000 Published:Monthly Real Simple is a lifestyle title owned by Time,Inc.This magazine covers topics from decorating and dieting to childcare and product guides.Like many lifestyle magazines,Real Simple is written with women in mind,but that doesn't mean men can't get something out of it!This one is especially good for people who like to organize and simplify their lives.As the title implies,simple,authentic(真实的)living is the magazine's main theme.
Better Homes and Gardens First Issue:1922 Published:Monthly Better Homes and Gardens is a household name when it comes to lifestyle magazines.It's been around since 1922,so the title has a long history of providing high quality,useful contents.Decorating and gardening,as the title suggests,are common topics in the magazine,but it is also known for its excellent recipes.
Woman's Day First Issue:1937 Published:Monthly If you're looking for a magazine that combines lifestyle and fashion content,Woman's Day might be a good choice.It has a readership of over 3 million women across the United States.Some of its unique characteristics include its focus on traditional values and its commitment to giving women realistic advice.Many magazines feature lifestyles that are out of reach for the majority of American families,but Woman's Day tries to give practical advice and suggestions that its real﹣world readers can put into practice.
Taste of Home First Issue:1993 Published:Bi﹣monthly For people who want a magazine that's entirely about cooking,recipes,nutrition,and other food﹣related contents,Taste of Home has been a popular choice all the time.It has an unusually rich history of giving its readers what they want.The magazine only started including advertisement in 2007,before which it was advertisement﹣free.Now the magazine is doing pretty well financially.
(1)We can learn from the text that .
A.Real Simple is designed mainly for women
B.all the four magazines are popular around the world
C.most of the magazines just give practical suggestions
D.Better Homes and Gardens sells best of the four magazines
(2)If Tom's mother is interested in fashion,her favorite magazine might be .
A.Real Simple
B.Better Homes and Gardens
C.Woman's Day
D.Taste of Home
(3)What do we know about Taste of Home?
A.Its popularity has been going down in recent years.
B.It offers suggestions about childcare.
C.There are no ads in it.
D.All of its content is food﹣related.
期末培优 阅读理解
参考答案与试题解析
一.阅读理解(共15小题)
1.
When I grow up
In kindergarten,my class was asked to draw pictures,showing what we wanted to be when we grew up.Our drawings were expected to display our dream occupations.I remember pictures of ballerinas dancing,firefighters putting out a blaze,and astronauts leaping across the moon.
My picture showed a figure with brown hair holding a box of orange juice beside a counter.Underneath was my handwriting:"When I grow up,I want to work at Market Basket because it would be fun to swipe(刷)orange juice across the scanner. " Out of everything,my five﹣year﹣old self wished to work at the local grocery store.
When we are young,questions of what we want to be when we grow up are common.Yet we are not expected to respond with an answer that is likely to come true.However,when we become teens,we are asked the very same questions twice as often.The difference is,now we are supposed to answer with confidence.
Teens are expected to know exactly what we want to be and how we will favor that goal.However,not all of us can be so sure.Even though I am in high school,I cannot answer with supportive ideas.But I don't consider that a bad thing.How am I supposed to know what I will want to spend my time doing at age 40?
When I think about the future,I definitely don't see myself working at Market Basket,but in reality,if that was what would make me happy,I would do it.So,the next time someone asks me what I want to be when I grow up,I will simply say "happy".
Happiness is a destination for everyone.We may want to walk different paths in life,but we all want to be happy wherever we end up.Choose your path,but don't worry too much about choosing wisely.Make a mistake or two and try new things.But always remember,if you're not happy,you're not at the end of your journey yet.
(1)What did the author want to be when he was in kindergarten? D
A.An astronaut.
B.A firefighter.
C.A dancer.
D.A cashier.
(2)We can learn from the passage that C .
A.kindergartners are able to find out their dream jobs with confidence
B.kindergartners have limited imagination of their dream occupations
C.teenagers are supposed to be clear about what they want to be
D.teenagers stick to the path they chose when they were young
(3)The author would probably agree that B .
A.the principle of growth lies in human choice
B.happiness is the meaning of existence
C.it is never too late to correct mistakes
D.your future depends on your dreams
(4)What does the passage mainly talk about? C
A.Different stages of life.
B.Career guidance.
C.The real goal of life.
D.Career paths.
【答案】DCBC
【分析】作者讲述了在儿时想做一名收银员,但就未来讲,作者并不希望自己就真的在Market Basket工作,而是想要简单的快乐。
【解答】(1)D.细节理解题。根据第二段的When I grow up,I want to work at Market Basket because it would be fun to swipe orange juice across the scanner.长大后,作者想在Market Basket工作,因为在扫描仪上刷橙汁会很有趣。可知,当作者还在幼儿园时想成为一个收银员,故选D。
(2)C.推理判断题。根据第三段的However,when we become teens,we are asked the very same questions twice as often.The difference is,now we are supposed to answer with confidence.作为青少年应该充满自信地回答自己的目标,可知,青少年应该清楚自己想成为什么样的人,故选C。
(3)B.推理判断题。根据最后一段的Happiness is a destination for everyone.We may want to walk different paths in life,but we all want to be happy wherever we end up.幸福是每个人的归宿。我们可能想在生活中走不同的路,但无论走到哪里,我们都想快乐。可知,作者能够赞同幸福是存在的意义,故选B。
(4)C.主旨大意题。通读全文可知,作者在儿时想做一名收银员,但就未来讲作者并不希望自己就真的在Market Basket工作,而是想要简单的快乐。可知,本文主要讲的是"生活真正的目标"。故选C。
【点评】做阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据。
2.In many developed nations,environmental groups challenge the view that water from a bottle is healthier than that from a tap(水龙头).
The Natural Resources Defense Council,which carried out a four﹣year review of the bottled water industry,concluded "there is no guarantee(保证) that just because water comes out of a bottle,it is any cleaner or safer than water from the tap".
The New York City﹣based action group added that about 25 percent of bottled water is "really just tap water in a bottle﹣sometimes treated,sometimes not".
In Great Britain the Chartered Institution of Water and Environmental Management recently published a report questioning the quality of bottled water."Making bottled water where there already exists a healthy and safe supply of drinking water cannot be seen as sustainable(可持续的) use of natural resources," said Nick Reeves,the institution's executive director.
He said the view that bottled water is purer than tap water is unfounded.
"For example," he said,"the high mineral content of some bottled water makes it unsuitable for babies and young children."
But the International Bottled Water Association(IBWA)points out that bottled water is fully controlled by government agencies,such as the U.S.Food and Drug Administration,and is guaranteed to be safe to drink.
Meanwhile,in many developing countries,tap water is either unavailable or unsafe,making bottled water a better choice.Even when bottled water is safer to drink,campaigners say that the packaging(包装)is threatening environmental health.
Worldwide some 2.7 million tons of plastic are used to bottle water each year,and about 86 percent of plastic water bottles in the U.S.become garbage,which does a lot of damage to the environment,according to the Container Recycling Institute in Washington D.C.
To help reduce environmental harm from plastic,some companies are adopting more eco﹣friendly bottling choice.
(1)What can we learn from the passage? C
A.Environmental groups think that people should drink more bottled water.
B.Bottled water is cleaner and safer to drink than tap water because it comes from a bottle.
C.Environmental groups doubt if water from a bottle is healthier than that from a tap.
D.The Natural Resources Defense Council advised people to drink tap water.
(2)The underlined word "purer" in the fifth paragraph probably means " C ".
A.more expensive
B.more eco﹣friendly
C.more reliable
D.more natural
(3)According to the passage,what is the disadvantage of bottled water? A
A.The bottles are made of plastic.
B.Water safety can't be controlled.
C.It can only be used in developing countries.
D.Few plastic bottles are not recycled.
(4)What will the author most probably discuss in the paragraph that follows? D
A.The future of bottled water.
B.How to make bottled water safer.
C.How to make the most of tap water.
D.An environmentally friendly way to bottle water.
【答案】CCAD
【分析】本文是一篇健康环保类阅读,主要讲述了在许多发达国家,环保团体对瓶装水比自来水更健康这一观点持怀疑态度,而且认为瓶装水的包装也是不环保的。然而有的机构认为瓶装水是有质量保证的。
【解答】(1)C.细节理解题。根据第一段In many developed nations,environmental groups challenge the view that water from a bottle is healthier than that from a tap(水龙头).在许多发达国家,环保组织质疑瓶装水比自来水更健康的观点。可知,环保组织怀疑瓶装水是否比自来水更健康。故选C。
(2)C.词义猜测题。根据第五段He said the view that bottled water is purer than tap water is unfounded.他说瓶装水比自来水纯净的观点是没有根据的;For example," he said,"the high mineral content of some bottled water makes it unsuitable for babies and young children."例如,"他说,"一些瓶装水的矿物质含量高,不适合婴幼儿饮用。"可知,Nick Reeves 举了一个例子来论证上文观点,认为瓶装水并不比自来水更可靠,所以划线词指的是"更可靠"。A.more expensive更贵;B.more eco﹣friendly更环保;C.more reliable更可靠;D.more natural更天然。故选C。
(3)A.推理判断题。根据倒数第二段Worldwide some 2.7 million tons of plastic are used to bottle water each year,and about 86 percent of plastic water bottles in the U.S.become garbage,which does a lot of damage to the environment,according to the Container Recycling Institute in Washington D.C.华盛顿特区的容器回收研究所称,全世界每年约有270万吨塑料被用来装水,美国约86%的塑料水瓶变成了垃圾,这对环境造成了很大的破坏。可知,86%的瓶装水的塑料包装变成了垃圾,后面又提到为了减少塑料带来的危害.要选择其他更环保的包装方法。可推知,瓶装水的缺点是瓶子是塑料做的。故选A。
(4)D.推理判断题。根据最后一段To help reduce environmental harm from plastic,some companies are adopting more eco﹣friendly bottling choice.为了减少塑料对环境的危害,一些公司正在采用更环保的装瓶方式。可以推测,接下来作者最有可能讨论一种环保的瓶装水方法。故选D。
【点评】做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据。
3.Building a five﹣star hotel in the middle of a valuable wilderness(荒野)without damaging(破坏)the environment might not be easy,but it is far from impossible.The King Pacific Lodge in British Columbia's Great Bear Rainforest shows that if enough care and attention is taken,the task is possible.
Unlike many other hotel building plans,no trees were cut down and no land was wasted to build it.The Lodge does not have the same location(位置)but sits on a floating boat pulled into the sea bay in May,till September.Those wishing to stay in one of its seventeen rooms must access it by boat or seaplane.Each guest staying at the Lodge is charged 3% tax(税)on the protection of the natural resources,but is given the chance to see whales and bears.And since these are the main attractions of the area and of the Lodge,the management knows well that in order to stay in business they must make the area untouched.
In 2000,the Lodge management signed an agreement with the native(本土的)Gitga'at people.Together they work for the benefit of the area.The Lodge knows that the native tribe(部落)is the owners of the land,so it pays the tribe for the use of their land and even supports the native youth and employs the tribe's people.They,in turn,teach the newcomers about the local culture.
The King Pacific Lodge is one of a growing number of tourism companies that manage to minimize their environmental damage to win the approval(批准)of the local government where they set up their business.These companies pay more attention to environmental protection and are careful to use natural resources and protect endangered animals.Realizing how destructive tourism can be,they want to avoid the love﹣it﹣to﹣death effect of tourism.
(1)From the passage,we know that the King Pacific Lodge D .
A.follows other hotels' building plans
B.is less popular among tourists
C.is far away from an important wilderness
D.has been created after careful consideration
(2)Which of the following statements is TRUE? B
A.The King Pacific Lodge is in an area without any trees.
B.The King Pacific Lodge can be moved from place to place.
C.Guests in the King Pacific Lodge can take part in programs about the protection of nature.
D.Guests in the King Pacific Lodge have to pay extra money for the boat to get there.
(3)According to Paragraph 3,we learn that some of the native people D .
A.want to learn the newcomers' culture
B.are not willing to sell their land
C.are employed by local government to work for the Lodge
D.may have the chance to work at the Lodge
(4)According to the passage,the tourist industry C .
A.will always do harm to the environment
B.cares little about the importance of environmentally friendly tourism
C.can do less damage to the environment
D.always has a disagreement with the local government
【答案】DBDC
【分析】这是一篇说明文。主要说明了在一片珍贵的荒野中建造的一座五星级酒店King Pacific旅馆,它坐落在一艘浮动船上,不占用土地,不砍伐树木。为了继续营业,他们必须保持该地区的原貌,同时与当地人签署协议,一起为这个地区的利益而工作。越来越多的旅游公司试图将对环境的破坏降到最低来表明旅游业可以减少对环境的破坏。
【解答】(1)D.细节理解题。根据第一段Building a five﹣star hotel in the middle of a valuable wilderness(荒野)without damaging(破坏)the environment might not be easy,but it is far from impossible.The King Pacific Lodge in British Columbia's Great Bear Rainforest shows that if enough care and attention is taken,the task is possible.在一片宝贵的荒野中建造一座不破坏环境的五星级酒店或许不容易,但远非不可能。位于不列颠哥伦比亚省大熊雨林的太平洋国王旅馆表明,如果足够的小心和注意,这项任务是可能的。可知King Pacific旅馆是经过深思熟虑才成立的。故选D项。
(2)B.细节理解题。根据第二段第二句The Lodge does not have the same location(位置) but sits on a floating boat pulled into the sea bay in May,till September.这个小屋的位置并不相同,但它坐落在一艘漂浮的小船上,从5月份到9月份,一直停在海湾里。可知King Pacific旅馆可以从一个地方移动到另一个地方。故选B项。
(3)D.推理判断题。根据第三段In 2000,the Lodge management signed an agreement with the native(本土的)Gitga'at people.Together they work for the benefit of the area.2000年,洛奇管理层与当地的Gitga'at people签订了一项协议。他们一起为这个地区的利益而工作。可知一些当地人可能有机会在小屋工作。故选D项。
(4)C.细节理解题。根据最后一段The King Pacific Lodge is one of a growing number of tourism companies that manage to minimize their environmental damage to win the approval(批准)of the local government where they set up their business.越来越多的旅游公司设法尽量减少对环境的破坏,以赢得当地政府的批准,太平洋之王旅馆就是其中之一。可知旅游业可以减少对环境的破坏。故选C项。
【点评】考查社会文化类阅读理解。做题时要通读全文,把握大意,然后结合题干及选项做出正确的选择。
4.I used to be crazy about the hunting season.The excitement of waiting for a prey(猎物)and the pride of showing off the kill fascinated me.However,everything changed after that cold morning.
Early on that day of the late fall,I set off alone for the woods,packing a gun,a bottle of hot coffee and three thick sandwiches.After finding the fresh deer's tracks in the snow,I settled down behind a little bush.
I sat there for about an hour.It was then that I saw him.A deer,a big beautiful deer!There was no cover nearer to him than 30 yards.Surely I couldn't miss!I waited for him to realize I was there.I waited for him to be shocked and run away.But he fooled me completely.He came towards me!He was curious,I suppose,or maybe he was stupid how else can you explain it?Well,that deer walked right up to where I was sitting.Then he stopped and looked at me!
What happened next is hard to believe,but it's true.And it all seemed quite natural.Just as when a friendly young deer comes near you,I reached up and scratched(挠)his head.And he liked to be scratched.In fact,he practically asked for more.Then,I fed him my sandwich!Yes,I know what a deer eats,but that deer ate my sandwich Well,he finally went his way,down the hill and up the deer trail.Shoot him?Not me.You wouldn't have either,not after that I just watched him go.
When I was about half way back,I heard two shots,followed by a dull slam(撞击) a few seconds later.Those two shots usually mean a kill.I had forgotten there were other hunters that day.
Those hunters would never know they could have scratched his head.
(1)Why didn't the author kill the deer? C
A.He preferred to shoot a shy deer.
B.He was fooled by the tricky deer.
C.He was sympathetic for the deer.
D.He was too shocked to shoot the deer.
(2)What most probably happened to the deer in the end? A
A.Other hunters shot the deer to death.
B.Other hunters scratched the deer's head too.
C.The deer managed to escape from being shot.
D.The deer would become friends with the author.
(3)What's the best title of this text? D
A.A Hunting in Late Fall.
B.A Lovely Deer.
C.The Cruel Killing.
D.The Last Hunting.
【答案】CAD
【分析】本文是一篇故事类阅读,主要讲述了作者在打猎时遇到了一只鹿,没舍得杀害它,最后决定再也不猎杀动物了。
【解答】(1)C.推理判断题。根据倒数第三段What happened next is hard to believe,but it's true.And it all seemed quite natural.Just as when a friendly young deer comes near you,I reached up and scratched his head.And he liked to be scratched.In fact,he practically asked for more.Then,I fed him my sandwich!Yes,I know what a deer eats,but that deer ate my sandwich.Well,he finally went his way,down the hill and up the deer trail.Shoot him?Not me.You wouldn't have either,not after that.I just watched him go.接下来发生的事很难相信,但这是真的。而且一切看起来都很自然.就像一只友好的小鹿靠近你时,我伸手挠他的头,他喜欢被挠。事实上,他实际上要求更多。然后,我喂他我的三明治!是的,我知道一只鹿吃什么,但那只鹿吃了我的三明治。好吧他终于走了,下山上了鹿径。要杀了他?我不会的。你也不会,以后也不会。我只是看着他走。可知,作者没舍得杀害这只可爱的鹿,并且还很同情它,故选C。
(2)A.推理判断题。根据倒数第二段When I was about half way back,I heard two shots,followed by a dull slam(撞击)a few seconds later.Those two shots usually mean a kill.I had forgotten there were other hunters that day.当我回到一半的时候,我听到了两声枪响,几秒钟后又传来一声闷响。这两声枪响通常意味着一场杀戮,我忘了那天还有其他猎人。可知,其他的猎人杀了这只鹿,故选A。
(3)D.标题归纳题。阅读全文以及根据倒数第二段Well,he finally went his way,down the hill and up the deer trail.Shoot him?Not me.You wouldn't have either,not after that.I just watched him go.好吧他终于上了路,下山沿着鹿的小路走了。我不会的。你也不会,以后也不会。我只是看着他走。可知,作者以后不会再猎杀动物了,即选项D.The Last Hunting.最后一次猎杀,故选D。
【点评】做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据。
5.Like all big cities,Paris has a traffic problem:lots of cars,lots of traffic jams and lots of pollution from exhaust fumes(废气).So the city began a project to improve the situation.
Under the Velib project ('Velib' comes from vélo liberté,or 'bicycle freedom'),people can take a bicycle,use it for as long as they want,and then leave it at the same or another bicycle station.The first half﹣hour on the bike is free,but if you don't return it after 30 minutes,you have to pay.But it's only ? 1 a day or ? 29 a year!The bicycles are heavy (25 kg),and they are all grey and have baskets.There are about 20,000 of them in the city,and around 1,450 bicycle stations.So there are a lot more Velib stations than the 298 subway stations!
Paris is not the first city to have a project like this.But not everybody thinks it's a great idea.One Parisian said,"These bicycles are only for short journeys.If people want to travel across the city,they won't use a bicycle—they'll still use their cars."
A city spokesman said,"The bicycle project won't solve all our traffic problems,of course.But it might help reduce air pollution.Traffic,together with factory fumes,is a big problem.There aren't any simple answers to traffic problems and pollution in cities.But unless we do something now,there will be more traffic jams and temperatures will continue to rise,so the problems in our environment will get worse.The bikes might help people to lead a healthier life,too."
(1)What can we learn about the Velib project? D
A.Its bikes have no baskets.
B.Its bikes are light and colorful.
C.It aims to make traveling easier.
D.It owns more stations than the subway.
(2)If you use a Velib for half an hour,you should pay A .
A.for free
B.? 1
C.? 29
D.? 30
(3)Why do some people disagree with the Velib project? C
A.The cost is rather high.
B.It's hard to find a Velib station.
C.It's not suitable for a long journey.
D.The distance between two Velib stations is long.
(4)What's the city spokesman's attitude towards the bicycle project? B
A.Worried.
B.Positive.
C.Uncaring.
D.Doubtful.
【答案】DACB
【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一种新的自行车骑行方案,鼓励人们为了环境和自己的身体健康,多骑自行车。
【解答】(1)D.细节理解题。根据原文第二段最后一句"So there are a lot more Velib stations than the 298 subway stations!所以Velib车站比298个地铁站要多得多!"可知,自行车车站要比地铁车站多得多。故选D。
(2)A.细节理解题。根据原文第二段"The first half﹣hour on the bike is free,骑自行车的前半小时是免费的,"可知,骑自行车前半小时是免费的,故选A。
(3)C.细节理解题。根据原文第三段中的"These bicycles are only for short journeys.这些自行车只用于短途旅行。"可推断,自行车不适用长途旅行。故选C。
(4)B.观点态度题。通读文章的最后一段,并根据该段最后一句"The bikes might help people to lead a heal thier life,too.自行车还可以帮助人们过上更健康的生活。"因此,该城市发言人对骑行自行车方案的态度是积极的。故选B。
【点评】做这类阅读理解,要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。
6.The most popular of the amusement parks in Canada is Paramount Canada's Wonderland.This park frequently gets the most visitors of any seasonal park in North America.One reason is its numbers of wild rides.For younger kids,the television characters are very exciting.You can see Fred Flinstone,SpongeBob SquarePants or Dora the Explorer.There are often rides starring these characters that are more popular among younger children.There are plenty of fantastic shows for families to watch as well.What's more,the admission to the park includes the nearby Splash Works.
Another popular theme park is Galaxyland Amusement Park.Amusement park's fun shouldn't be limited to just the summer months,and Galaxyland is aware of this.As the world's largest indoor amusement park,Galaxyland packs in it 25 breathtaking rides and attractions.It is also home to one of the world's largest indoor roller coasters.Galaxyland remains one of the most popular theme parks in Canada for older children because of attractions like the Rock 'N' Ride Dance Party.This party combines music,music videos and unlimited rides from 8 pm to midnight.
One of the most visited amusement parks in Canada on the west coast is Playland.Playland,unlike other Canadian theme parks,has a long history in its city.Playland has all the fun of a carnival,with scary houses,merry﹣go﹣rounds(旋转木马) and a ferris wheel.There are also modern additions in the park,like a climbing wall for kids and a video game room.Playland is open from spring through fall,though only on weekends and holidays before June 18 and after September 1st.
(1)Which of the following is TRUE about Paramount Canada's Wonderland? B
A.It is the largest seasonal park in Canada.
B.It offers many interesting shows to visitors.
C.Its rides star many characters popular among adults.
D.It has the biggest number of visitors of all the Canadian parks.
(2)What makes Playland different from other Canadian theme parks? D
A.Its large indoor roller coaster.
B.Its video game room.
C.Its location.
D.Its long history.
(3)What do these three popular theme parks have in common? A
A.They all have attractions for children.
B.They all open throughout the year.
C.They all have parties at night.
D.They are all outdoor parks.
(4)The text is mainly intended to C .
A.encourage people to travel in Canada
B.compare different theme parks in Canada
C.introduce some popular Canadian theme parks
D.offer some tips on visiting theme parks in Canada
【答案】BDAC
【分析】本文介绍了一些受欢迎的加拿大主题公园。
【解答】(1)B.细节理解题。根据原文第一段There are plenty of fantastic shows for families to watch as well.还有很多精彩的节目供家庭观看。可知Paramount Canada's Wonderland它为游客提供了许多有趣的表演。故选B。
(2)D.细节理解题。根据原文倒数第一段Playland,unlike other Canadian theme parks,has a long history in its city.与其他加拿大主题公园不同,游乐场在其城市有着悠久的历史。可知让Playland不同于加拿大的其他主题公园得是其悠久的历史。故选D。
(3)A.推理判断题。根据原文第一段For younger kids,the television characters are very exciting.对于年幼的孩子来说,电视剧中的角色非常令人兴奋。根据第二段Galaxyland remains one of the most popular theme parks in Canada for older children because of attractions like the Rock 'N' Ride Dance Party.Galaxyland仍然是加拿大最受年长儿童欢迎的主题公园之一,因为它吸引了很多人,比如摇滚乐和骑乘舞会。根据最后一段There are also modern additions in the park,like a climbing wall for kids and a video game room.公园里还有一些现代化的设施,比如孩子们的攀岩墙和电子游戏室。可知他们的共同点是它们对孩子都有吸引力。故选A。
(4)C.写作意图题。根据本文大意:介绍了一些受欢迎的加拿大主题公园,结合选项,故选C。
【点评】做这类阅读理解,要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。
7.Back in 1969,it was the Apollo 11 crew who flew to the moon in a spaceship.When U.S.astronauts Neil Armstrong and Edwin "Buzz" Aldrin stepped foot on the moon,they were the first.Meanwhile,their fellow astronaut Michael Coilins circled the moon in their spaceship,named Columbia.
When Armstrong and Aldrin were done with their walk,they returned to the command module,and back to Earth.That part of the spaceship is on view at the Smithsonian's Air and Space Museum in Washington,D.C.But,if you cannot get to Washington,soon you will be able to see Columbia on your computer or your smartphone.
Digital scientists are scanning the inside of the spaceship.They are creating an online model,in three dimensions,or "3 D".By looking at these photographs,you will be able to see outer space,the way the astronauts did.It will be like sitting in their seats.
Want your very own Columbia spaceship?You will be able to print a 3 D copy of Columbia.Experts say anyone can make a life﹣sized model.But they expect most people to make smaller models of the 320×400 cm(11'×13')command module.
Scientists are using special 3 D technology to scan the inside.They use cameras on long arms to take the photographs.The thousands of photographs taken will be combined with 50 laser scans.
What would it be like to sit inside Columbia and take a look around?All the images will be loaded into software that allows you to look around the module on a computer screen.The user will be able to see the Columbia both inside and out.The Smithsonian says that the 3 D technology gives the user ways to see things they cannot see at the museum.And it will give information that even the museum curators(馆长)have not seen before.
"With the Command Module,no one has been inside since it came into the collection," says Adam Metallo.Smithsonian 3 D imaging specialist."Now the information we capture can give anyone in