【期末考点培优】专题23 阅读理解-任务型-2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培优人教精通版(三起)(含答案解析)

文档属性

名称 【期末考点培优】专题23 阅读理解-任务型-2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培优人教精通版(三起)(含答案解析)
格式 docx
文件大小 995.1KB
资源类型 试卷
版本资源 人教精通版(三年级起点)
科目 英语
更新时间 2025-12-04 13:22:56

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培优人教精通版(三起)专题23 阅读理解-任务型
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
Tom对中国新年感兴趣,想了解新年的习俗,Liangliang为Tom介绍,请你帮Tom选一选。
_______________
Chinese New Year is coming. We prepare things for this festival.
First, we will cook a big meal on Chinese New Year’s Eve. Second, we will send (发送)good wishes to our families and friends on wechat(微信). Third, we will set off firecrackers(放烟花). We can see red everywhere, because we also believe red can bring us good luck .
We love Chinese New Year because we can get red packets (红包) from our parents and relatives(亲戚).We can also have a long and happy holiday.
1.The underlined (画线)word “prepare ”means(意思) in Chinese. ( )
A.处理 B.修理 C.准备
2.According to the passage,(根据文章内容),what will people do On Chinese New Year’s Eve ( )
A.set off firecrackers B.say “Happy New Year” C.cook a big meal
3.Chinese people think red can bring them _________. ( )
A.good luck B.scare away Nian beast C.bad luck
4.According to the passage(根据文章内容),why does Liangliang love Chinese New Year very much.
Because
5.Please write a title(标题) for the passage(文章).
Liangliang 带Tom来他的学校参观社团,聆听了他的几位同学对自己兴趣爱好的介绍。阅读内容,完成任务。
My name is Peter. I’m from Canada. I love China and I like doing kung fu (练功夫) very much. I think Chinese kung fu is great. It can make me healthy and strong.
I’m Li Yaoyao. I’m from Beijing. I’m interested in playing the piano, because it can make me relaxed. I have played the piano for five years. Next week, I’m going to play the piano at the school music show.
My name is Zhang Ying. I enjoy music very much. I like singing songs. It makes me relaxed.
My name is Jim. I’m from the USA.I am good at Beijing Opera(京剧). I think the clothes are very beautiful. Beijing Opera is the quintessence of Chinese culture (中国国粹).
6.仿照画线句子,根据你自己的实际情况仿写一句话。
7.请找出文中It 指代的内容。
8.根据他们的介绍,请你在相应的图片上填上相对应的人名。
(1)
(2)
(3)
(4)
9.再读内容,回答问题。
What is Jim good at
阅读理解。
Mr Kent is a science teacher. His hobby is bird-watching. Mr Kent wants people to care more about birds.
In a science lesson, Mr Kent takes his class to a big field. Birds are looking for food.
He asks his students, “What will birds eat in winter Can birds find food to eat ”
Many birds fly to another place in winter. Red-crowned cranes will fly from Heilongjiang to Jiangsu every winter. They fly together in small groups. They often fly at night.
Mr Kent’s students are very interested in birds. In winter, his students give birds seeds to eat.
They like bird-watching.
10.根据短文内容判断正(T)误(F)。
(1) Mr Kent’s hobby is bird-watching. ( )
(2) Many birds will fly to another place every summer. ( )
(3) Red-crowned cranes often fly in the daytime. ( )
11.根据短文内容选择正确答案。
(1) How do the birds fly in the sky ( )
A.They fly in pairs. B.They fly alone. C. They fly in groups.
(2) What does Mr Kent want people to do ( )
A.He wants people to feed birds at home.
B.He wants people to care more about birds.
C. He wants people to learn Chinese.
阅读短文,根据首字母提示补全句子。
Today is Lisa’s birthday. Peter, Gao Wei and Kate all come to Lisa’s home. They come to celebrate Lisa’s birthday. They give two gifts to Lisa. Lisa likes the gifts very much, so Lisa feels very happy. The birthday party begins. First, they light the candles on the cake and sing the birthday song. Lisa closes her eyes, makes a wish and blows out the candles. After that, Lisa cuts the cake and gives everyone a piece of cake. They enjoy themselves at the party.
12.Peter, Gao Wei and Kate a come to celebrate Lisa’s birthday.
13.They g two gifts to Lisa and Lisa f very happy.
14.Everyone h a piece of cake.
15.They e themselves at the party.
阅读理解。
It is spring. We are born (出生) in a river. We are small and black. We look like “balls”. Then we are still black. We have big heads. We have long and thin tails. We swim in the river. Now we have four legs. Our mouths are big. Our tails are getting shorter and shorter. Now it’s summer. We’re green. We have big eyes, but we have no tails. We’re good for the crops (庄稼). Who are we Do you know Yes, we’re frogs (青蛙).
16.阅读上面短文,根据青蛙的成长顺序给图片排序。
( )
( )
( )
( )
17.阅读上面短文,选择正确答案。
(1) When are frogs born ( )
A.In summer. B.In spring. C. In winter.
(2) When frogs are born, they look like “_____”. ( )
A.balls B.dolls C. toys
(3) Now it’s summer. Frogs are _____. ( )
A.black B.blue C. green
(4) Frogs are helpful to _____. ( )
A.teachers B.doctors C. farmers
(5) How long does it take to grow from a tadpole (蝌蚪) to a frog ( )
A.About a year. B.About a week. C. About three months.
任务型阅读。
Jack is twelve. He studies in Tianjin Primary School. Jane is his best friend. But Jane studies in Grade Six of Beijing Primary School. Jane is twelve, too. They like to buy new toys after school. Jack likes collecting toy cars and Jane likes playing with dolls. There is a toy shop near Jack’s school. Look, there is a new toy car in the toy shop. He wants to buy it. He is paying for the toy car. Jack gives the seller one hundred yuan, and the seller gives thirty-six yuan back to him. He looks very happy.
18.阅读短文,完成表格。
Name Age School Hobby
Jack
Jane
19.阅读短文,回答下列问题。
(1) Who is Jack’s best friend
(2) What does Jack buy
(3) How much is Jack’s new toy car
阅读短文,补全信息。
Hi, I’m Nick! My birthday is on September 16th. I’m 17. I like writing songs, playing baseball and collecting baseball cards. I like eating steak(牛排). I like blue.
Hi, I’m Kevin! My birthday is on November 5th. I’m 22. I like playing the guitar and bowling. I like eating sushi(寿司). I like green.
Hi, I’m Joe! My birthday is on August 15th. I’m 20. I like playing the piano, jogging(慢跑), and swimming. I like eating chicken sandwiches. I like blue.
Name Birthday Hobbies Favorite food Favorite color
Nick 20 writing songs, playing baseball and collecting baseball cards steak 21
22 November 5th 23 sushi green
Joe August 15th 24 25 blue
阅读短文,回答问题。
This is Jack’s day. He is very busy.
Time Activities
6:00 am—7:30 am get up, have breakfast, go to school
8:10 am—11:45 am have Chinese, maths and English
12:00 noon have lunch
1:30 pm—3:45 pm have music and art
3:50 pm—7:00 pm go home, do homework and have dinner
18:00 pm—10:00 pm Watch TV and go to bed
26.How many lessons does Jack have in the morning What are they
27.Does Jack have art in the morning
28.Does Jack watch TV at 10:30 in the evening
29.When does Jack have lunch
30.Does Jack have English in the afternoon
Hello, my name is Kate. I'm ten. Let's talk about seasons. There are four seasons in a year. Spring is the first season, it's the green season. Summer is the second season, it's very hot in summer. Children’s Day is in summer. I like summer best. Autumn is the third season. Winter is the fourth and the white season. It's cold in winter. New Year's Day is in winter.
31.How old is Kate
32.How many seasons are there in a year
33.What's spring like
34.Does Kate like summer best
35.How's the weather like in winter
Our English teacher, Mr Han, is a good teacher. He is always happy to help everyone in our class. Today, Li Tong has a bad cold. Mr Han takes her to the hospital, and tells her not to worry about her lessons. Mr Han asks five students to help with her lessons. He often tells us to help each other. We all love him.
36.Is Mr Han a good teacher
37.Who is ill today
38.Where does Mr Han take Li Tong
39.Who will help Li Tong with her lessons
40.Why do we all love Mr Han
阅读理解,回答问题。
Today is Sunday. It’s sunny. Lucy goes to the zoo with her mother. She is watching animals. First, there are many pandas here. They are climbing trees. (How) cute they are! Next, Lucy goes to see the lions. The lions are so strong. Their mouths are too big. The tigers are next to them. At last, they go to see the monkeys. They are so much fun!
41.Can the pandas climb trees
42.What animals does Lucy see after seeing the pandas
43.What day does Lucy go to the zoo
44.将文中(How)替换一个字母变成新的单词,你能写出多少个?写一写吧!
45.Carl 询问了班里同学的兴趣爱好,请你根据下面的信息,帮他完成下列表格。
Each of the students has a hobby. Boys like playing computer games best. Some girls are interested in making dolls. Peter is interested in fishing. Sometimes he goes fishing with his grandfather. Cathy's house is very big. There are many kinds of flowers in her garden. The flowers are planted all by Cathy. She is very proud of the flowers. Linda's hobby is cooking. Every Sunday she cooks breakfast at home.
Kate is good at taking photos. She has lots of beautiful photos. She takes photos in the park every afternoon after school. Carl likes collecting stamps very much. He always brings the stamp books to his school. He wants to show them to his friends. They all like Carl's stamps.
Names Hobbies
Peter Sometimes he goes with his grandfather.
Cathy Cathy is in planting flowers.
Linda Linda likes .
Kate Kate does well in photos.
Carl Carl's hobby is collecting .
阅读短文,补全句子。
Dear Mike
We got your letter yesterday. Yes, we can visit you at Christmas. We planned to spend Christmas at home, but now we are going to be with you. Jack will not be in school then.
The weather in Chicago is cold, but it doesn't matter. Sometimes we like the snow.
We got our plane tickets. We will get to your city on the 18th. We will stay with you for two weeks. Is that all right with you
Well take our favorite recipes(食谱)so we can have a nice Christmas dinner.
Mum and Dad
46.This letter is from Mike's .
47.In Chicago. it is now.
48.Mike has a brother called .He is in school now.
49.Mike's parents will go to his city by .
50.Mike and his parents will a nice dinner on Christmas Day.
January 1st is called New Year’s Day. The Spring Festival is in January or February. Everyone in China eats dumplings. Tree Planting Day is On March 12th. Children plant trees. Easter is in March or April. Children get colourful Easter eggs that day. The first day of June is Children’s Day. In July and August students have their summer holiday. Mid-Autumn Festival is in September or October. We eat mooncakes at home. China’s National Day is on October 1st. In America, Thanksgiving Day is on the 4th Thursday of November. The family eat turkey and pumpkin pie. Christmas is on December 25th. Children get the presents from Santa Claus.
51.根据文章内容,回答问题。
(1) When do students have their summer holiday
(2) When do we eat mooncakes
(3) When is Thanksgiving Day in America
(4) What do we eat at the Spring Festival
52.根据文章内容,改正错误。
Easter is only in March.
阅读理解。
53.阅读短文,选择正确的选项。
Mr. White looks out of his window. There is a boy at the other side of the street. The boy takes some bread out of a bag and begins to eat it. There is a very thin dog in the street, too. The boy says to it, “I’ll give you some bread.” The dog is hungry and goes to the boy, but he does not give it any bread. He kicks the dog. It runs away, and the boy laughs.
Then Mr. White comes out of his house and says to the boy. “I’ll give you a shilling (先令).” The boy is happy and says, “Yes.” “Come here,” Mr. White says. The boy goes to him, but Mr. White does not give him a shilling. He hits him with a stick. The boy cries and says, “Why do you hit me I do not ask you for any money.” “No,” Mr. White says, “and the dog does not ask you for any bread, but you kick it.”
(1) Where is Mr. White at first ( )
A.He is in the room. B.He is in the street.
C. He is in front of the house. D.He stands close to the boy.
(2) —Why does the dog go to the boy ( )
—Because________.
A.it wants to eat B.the boy asks it to do so
C. the boy is the dog’s owner D.the boy is friendly to it
(3) —Why does the dog run away ( )
—Because________.
A.the boy gives some bread B.the dog doesn’t like bread
C. the dog doesn’t like the boy D.the boy kicks the dog
(4) —Why does Mr. White tell the boy to come up to him ( )
—Because he wants to ________.
A.give him a shilling B.give him a good lesson (教训)
C. give him some more bread D.help the boy
(5) —What kind of man do you think Mr. White is ( )
—He is a_______ man.
A.cruel (粗鲁的) B.sympathetic (富有同情心的)
C. friendly D.polite (有礼貌的)
54.阅读短文,回答问题。
Look at the photo. It is Mr. Lee’s house. There was a sofa beside the window. Now it is beside the desk. The mirror was above the sofa. Now there is a map above the sofa. There was a green rug (地毯)in the sitting-room. Now there is a blue rug. The shelf is on the right. There was a radio on it. But now there’s no radio. There are some books on it. Mr. Lee liked music. Now he likes reading.
(1) Whose house is this
(2) Where is the sofa now
(3) Is there a mirror above the sofa now
(4) What colour was the rug
(5) Did Mr. Lee like music
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.C 2.C 3.A 4.he can get red packets (红包)from his parents and relatives(亲戚), he can also have a long and happy holiday. 5.Chinese New Year
【导语】本文介绍中国新年。
1.句意:下划线的“prepare”一词在中文中的意思是。根据上下文可知是准备的意思,故选C。
2.句意:根据文章,除夕夜人们会做什么?A燃放鞭炮,B说“新年快乐”,C煮一顿丰盛的饭。根据“First, we will cook a big meal on Chinese New Year’s Eve. ”可知人们会煮一顿丰盛的饭,故选C。
3.句意:中国人认为红色会带给他们______。A好运,B吓走年兽,C坏运气。根据“We can see red everywhere, because we also believe red can bring us good luck.我们到处都能看到红色,因为我们也相信红色能给我们带来好运。”可知红色会带来好运,故选A。
4.句意:根据文章内容,亮亮为什么非常喜欢中国新年。因为__________。根据“We love Chinese New Year because we can get red packets (红包) from our parents and relatives( 亲戚).We can also have a long and happy holiday.我们喜欢新年是因为我们可以从父母和亲戚那里得到红包。我们还可以度过一个漫长而快乐的假期。”可知亮亮他可以从父母和亲戚那里得到红包以及可以度过一个漫长而快乐的假期。故答案为he can get red packets (红包)from his parents and relatives(亲戚), he can also have a long and happy holiday.
5.句意:请给这篇文章写一个题目。根据全文内容可知,这篇文章是介绍中国新年的,Chinese New Year中国新年,故答案为Chinese New Year。
6.I’m interested in drawing, because it can make me happy. 7.Chinese kung fu 8.Li Yaoyao Peter Jim Zhang Ying 9.Beijing Opera
【导语】本文主要介绍了亮亮的几个同学的兴趣爱好。
6.画线句子句意:我对弹钢琴感兴趣,因为它能让我放松。根据句意,仿写的句子可以是:我对画画感兴趣,因为它能让我快乐。画画draw,快乐的happy,be interested in后接动名词, draw的动名词是drawing。故答案为I’m interested in drawing, because it can make me happy.
7.句意:它能让我健康和强壮。根据“I think Chinese kung fu is great. It can make me healthy and strong.”可知彼得认为中国功夫很棒,它能让人健康和强壮。推断出it指代Chinese kung fu。故答案为Chinese kung fu。
8.(1)图片是钢琴,根据“I’m Li Yaoyao. I’m from Beijing. I’m interested in playing the piano, because it can make me relaxed.”可知李瑶瑶喜欢钢琴,故答案为Li Yaoyao。
(2)图片是一个人在练武术,根据“My name is Peter. I’m from Canada. I love China and I like doing kung fu (练功夫) very much.”可知彼得喜欢武术,故答案为Peter。
(3)图片是一个人在演京剧,根据“My name is Jim. I’m from the USA. I am good at Beijing Opera(京剧).”可知吉姆喜欢京剧,故答案为Jim。
(4)图片是两个人在唱歌,根据“My name is Zhang Ying. I enjoy music very much. I like singing songs.”可知张颖喜欢唱歌,故答案为Zhang Ying。
9.句意:吉姆擅长什么?根据“My name is Jim. I’m from the USA. I am good at Beijing Opera(京剧).”可知吉姆擅长京剧,故答案为Beijing Opera。
10.T F F 11.C B
【导语】本文主要介绍了肯特先生。
10.(1)句意:肯特先生的爱好是观鸟。根据文中“His hobby is bird-watching.”可知肯特先生的爱好是观鸟。题干与原文相符,故答案为T。
(2)句意:许多鸟类每年夏天都会飞往另一个地方。根据文中“Many birds fly to another place in winter.”可知许多鸟类在冬天会飞往另一个地方。题干与原文不符,故答案为F。
(3)句意:丹顶鹤经常在白天飞行。根据文中“Red-crowned cranes will fly from Heilongjiang to Jiangsu every winter. They fly together in small groups. They often fly at night.”可知丹顶鹤经常在夜晚飞行。题干与原文不符,故答案为F。
11.(1)句意:鸟儿如何在天空中飞翔?A它们成对飞行。B它们独自飞行。C它们成群飞行。根据文中“They fly together in small groups.”可知鸟儿成群飞行。故选C。
(2)句意:肯特先生想让人们做什么?A他希望人们在家喂鸟。B他希望人们更关心鸟类。C他希望人们学习中文。根据文中“Mr Kent wants people to care more about birds.”可知肯特先生想让人们更关心鸟类。故选B。
12.all/ll 13.give/ive feels/eels 14.has/as 15.enjoy/njoy
【导语】本文介绍了丽萨的生日。
12.句意:彼得,高伟和凯特_____来庆祝丽萨的生日。根据“Peter, Gao Wei and Kate all come to Lisa’s home.”可知该空填all全部。故答案为all。
13.句意:他们_____丽萨两个礼物,丽萨_____非常开心。根据“They give two gifts to Lisa. Lisa likes the gifts very much, so Lisa feels very happy.”可知第一空填give给,第二空填feels感觉。故答案为give;feels。
14.句意:每个人_____一块蛋糕。根据“After that, Lisa cuts the cake and gives everyone a piece of cake. ”可知该空填has吃,have的第三人称单数形式。故答案为has。
15.句意:他们在聚会上_____。根据“They enjoy themselves at the party.”可知该空填enneself玩得开心。故答案为enjoy。
16.2 4 3 1 17.B A C C C
【导语】本文介绍了青蛙的生长过程。
16.短文翻译为:现在是春天。我们出生在一条河里。我们又小又黑。我们看起来像“球”。然后我们还是黑色的。我们有大脑袋。我们有细长的尾巴。我们在河里游泳。现在我们有四条腿了。我们的嘴巴很大。我们的尾巴越来越短。现在是夏天。我们是绿色的。我们有大眼睛,但没有尾巴。我们对农作物有利。我们是谁?你知道吗?是的,我们是青蛙。根据短文汉语意思及图片,可知第一幅图排第二,第二幅图排第四,第三幅图排第三,第四幅图排第一。故答案为2431。
17.(1)句意:青蛙什么时候出生?A在夏天。B在春天。C在冬天。根据“It is spring. We are born (出生) in a river.”,可知青蛙在春天出生,故选B。
(2)句意:当青蛙出生时,它们看起来像“______”。A球,B玩具娃娃,C玩具,根据“We look like “balls”.”,可知当青蛙出生时,它们看起来像“球”,故选A。
(3)句意:现在是夏天。青蛙是______。A黑色的,B蓝色的,C绿色的,根据“Now it’s summer. We’re green.”,可知夏天时,青蛙是绿色的,故选C。
(4)句意:青蛙对______很有帮助。A老师,B医生,C农民,根据“We’re good for the crops (庄稼).”,可知青蛙对农民很有帮助,故选C。
(5)句意:从蝌蚪成长为青蛙需要多长时间?A大约一年。B大约一周。C大约三个月。根据短文描述可知需要大约三个月,故选C。
18.twelve Tianjin Primary School collecting toy cars twelve Beijing Primary School playing with dolls 19.Jane. He buys a new toy car. It’s sixty-four yuan.
【导语】本文主要讲了杰克和简的年龄、学校和各自的兴趣爱好。
18.根据“Jack is twelve.”可知杰克十二岁,故答案为twelve。
根据“He studies in Tianjin Primary School.”可知他在天津小学学习,故答案为Tianjin Primary School。
根据“Jack likes collecting toy cars”可知杰克喜欢收集玩具车,故答案为collecting toy cars。
根据“Jane is twelve, too.”可知简也十二岁了,故答案为twelve。
根据“But Jane studies in Grade Six of Beijing Primary School.”可知简在北京小学六年级学习,故答案为Beijing Primary School。
根据“Jane likes playing with dolls.”可知简喜欢玩洋娃娃,故答案为playing with dolls。
19.⑴句意:谁是杰克最好的朋友?根据“Jack is twelve. He studies in Tianjin Primary School. Jane is his best friend.”可知杰克十二岁。他在天津小学学习。简是他最好的朋友,故答案为Jane.
⑵句意:杰克买什么?根据“there is a new toy car in the toy shop. He wants to buy it. He is paying for the toy car.”玩具店里有一辆新玩具车。他想买它。他正在为玩具车付钱。可知杰克买一辆新的玩具车,故答案为He buys a new toy car.
⑶句意:杰克的新玩具车多少钱?根据“Jack gives the seller one hundred yuan, and the seller gives thirty-six yuan back to him. ”杰克给卖家一百元,卖家把三十六元还给他。可知杰克的新玩具车六十四元,故答案为It’s sixty-four yuan.
20.September 16th 21.blue 22.Kevin 23.playing the guitar and bowling 24.playing the piano, jogging and swimming 25.chicken sandwiches
【导语】本文主要写了尼克、凯文和乔的生日、爱好、最喜欢的食物和颜色。
20.根据文中句子“Hi, I’m Nick! My birthday is on September 16th.”可知尼克的生日在九月十六日,故答案为September 16th。
21.根据文中句子“I like blue.”可知尼克最喜欢的颜色是蓝色,故答案为blue。
22.根据文中句子“Hi, I’m Kevin! My birthday is on November 5th.”可知凯文的生日在11月5日,故答案为Kevin。
23.根据文中句子“I like playing the guitar and bowling.”可知凯文的爱好是弹吉他和打保龄球,故答案为playing the guitar and bowling。
24.根据文中句子“I like playing the piano, jogging and swimming.”可知乔的爱好是弹钢琴、慢跑和游泳。故答案为playing the piano, jogging and swimming。
25.根据文中句子“I like eating chicken sandwiches.”可知乔最喜欢的食物是鸡肉三明治,故答案为chicken sandwiches。
26.He has three lessons. They are Chinese, maths and English. 27.No, he doesn’t. 28.No, he doesn’t. 29.At 12:00 noon. 30.No, he doesn’t.
【导语】本文主要写了杰克一天的生活。
26.句意:杰克早上有几节课?它们是什么?根据表格第三行可知杰克早上有三节课,分别是语文、数学和英语,故答案为He has three lessons. They are Chinese, maths and English.
27.句意:杰克早上有美术课吗?根据表格第三行中的“have Chinese, maths and English”可知早上没有美术课,所以做否定回答,故答案为No, he doesn’t.
28.句意:杰克晚上10:30看电视吗?根据表格最后一行可知晚上10点之前在看电视,10点30分没有看电视,所以做否定回答,故答案为No, he doesn’t.
29.句意:杰克什么时候吃午餐?根据表格中第四行,可知杰克中午12点吃午餐,故答案为At 12:00 noon.
30.句意:杰克下午有英语课吗?根据表格中第五行可知杰克下午有音乐和美术,所以没有英语课,做否定回答,故答案为No, he doesn’t.
31.Kate is ten. 32.There are four seasons in a year. 33.It's the green season. 34.Yes, she does. 35.It’s cold in winter.
【分析】短文大意:凯特在谈论一年中的四个季节。
31.问句句意:凯特多大了?根据Hello, my name is Kate. I'm ten.可知她十岁。故答案为Kate is ten.
32.问句句意:一年有几个季节?根据There are four seasons in a year.可知有四个。故答案为There are four seasons in a year.
33.问句句意:春天什么样?根据Spring is the first season, it's the green season. 可知它是一个绿色的季节。故答案为It's the green season.
34.问句句意:凯特最喜欢夏天吗?根据I like summer best.可知她是最喜欢夏天。故做肯定回答。故答案为Yes, she does.
35.问句句意:冬天的天气怎么样?根据 It's cold in winter.可知冬天的天气很冷。故答案为It’s cold in winter.
36.Yes, he is. 37.Li Tong is ill today. 38.He takes her to the hospital. 39.Five students will help with her lessons. 40.Because he is always happy to help everyone in our class, and he often tells us to help each other.
【导语】本文介绍了作者的英语老师韩先生的一些情况。
36.句意:韩先生是一名优秀的老师吗?根据文章“Our English teacher, Mr Han, is a good teacher.”得知韩先生是名优秀的老师。故答案为Yes, he is.
37.句意:今天谁生病了?根据文章“ Today, Li Tong has a bad cold. ”得知今天李彤得了严重的感冒。故答案为Li Tong is ill today.
38.句意:韩先生带李彤去了哪里?根据文章“Mr Han takes her to the hospital, and tells her not to worry about her lessons.”得知韩先生带李彤去了医院。故答案为He takes her to the hospital.
39.句意:谁将要帮李彤学功课?根据文章“ Mr Han asks five students to help with her lessons. ”韩先生叫五名学生帮李彤学她的功课。故答案为Five students will help with her lessons.
40.句意:为什么我们都非常爱韩先生?根据文章“He is always happy to help everyone in our class. He often tells us to help each other. We all love him.”得知韩先生总是很乐于帮助班上的每个人。并且他经常告诉我们要互相帮助。我们都爱他。故答案为Because he is always happy to help everyone in our class, and he often tells us to help each other.
41.Yes, they can. 42.Lions. 43.Sunday. 44.now;wow;hop
【导语】本文讲了露西星期天和妈妈去动物园看动物的事情。
41.句意:熊猫会爬树吗?根据“First, there are many pandas here. They are climbing trees.”,可知熊猫会爬树,答语为肯定回答,故答案为Yes, they can.
42.句意:露西看到熊猫后看到了什么动物?根据“Next, Lucy goes to see the lions.”,可知露西看到熊猫后看到了狮子,故答案为Lions.
43.句意:露西星期几去动物园?根据“Today is Sunday. It’s sunny. Lucy goes to the zoo with her mother.”,可知露西星期天去动物园,故答案为Sunday.
44.how中h可替换为n,新单词为now现在;how中h可替换为w,新单词为wow哇;how中w可替换为p,新单词为hop单脚跳行。故答案为now;wow;hop。
45.fishing interested cooking taking stamps
【解析】1.题干句意:有时他和他的爷爷去_____。根据Peter is interested in fishing. 可知是钓鱼,故答案为fishing。
2.题干句意:Cathy对种花_____。根据The flowers are planted all by Cathy. She is very proud of the flowers. 可知对种花感兴趣,故答案为interested。
3.题干句意:Linda喜欢_____。根据Linda's hobby is cooking. 可知是做饭,故答案为cooking。
4.题干句意:Kate_____照片很好。根据Kate is good at taking photos.可知是拍照,故答案为taking。
5.题干句意:Carl的爱好是收集_____。根据Carl likes collecting stamps very much. 可知收集邮票,故答案为stamps。
46.parents 47.winter/cold 48.Jack 49.plane 50.have
51. In July and August students have their summer holiday. We eat mooncakes at Mid-Autumn Festival. On the 4th Thursday of November. Dumplings. 52.Easter is in March or April.
【导语】本文介绍了一些节日。
51.(1)句意: 学生们什么时候放暑假?根据In July and August students have their summer holiday.,可知学生们七月或八月放暑假,故答案为In July and August students have their summer holiday.
(2)句意:我们什么时候吃月饼?根据Mid-Autumn Festival is in September or October. We eat mooncakes at home.,可知中秋节吃月饼,故答案为We eat mooncakes at Mid-Autumn Festival.
(3)句意:美国的感恩节是什么时候?根据In America, Thanksgiving Day is on the 4th Thursday of November.,可知美国的感恩节是11月的第四个星期四,故答案为On the 4th Thursday of November.
(4)句意:春节我们吃什么?根据The Spring Festival is in January or February. Everyone in China eats dumplings.,可知春节吃饺子,故答案为Dumplings.
52.句意:复活节只在三月。根据Easter is in March or April.,可知复活节在三月或四月,故答案为Easter is in March or April.
53.A A D B B 54.It is Mr. Lee’s house. Now it is beside the desk. No, there isn’t. It’s green. Yes, she did.
【解析】
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录