【期末考点培优】专题20 阅读理解-判断-2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培优外研版(一起)(含答案解析)

文档属性

名称 【期末考点培优】专题20 阅读理解-判断-2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培优外研版(一起)(含答案解析)
格式 docx
文件大小 53.1KB
资源类型 试卷
版本资源 外研版(一年级起点)
科目 英语
更新时间 2025-12-04 15:33:41

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培优外研版(一起)
专题20 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
I am Betty. Here I am in Paris. I arrived by plane the day before yesterday. I had a rest and began my trip in the city.
Yesterday, I went to the Louvre Museum with Joan. It has many world-famous works of art, such as Venus de Milo, Mona Lisa and the Nike of Samothrace. In the evening, we had dinner in a French restaurant. The food was delicious.
This morning, I walked along the street. There were shops and restaurants in the streets everywhere. And there were street markets, too. They sold good fruit and vegetables. Then in the afternoon, we took the underground to the Eiffel Tower. It is a very famous place to visit in France. And it is really high. It’s more than 300 metres high. I wanted to climb the stairs to the top. But first, we had to wait in line for an hour. We waited till all the lights were on. It was amazing.
I am going to take a boat on the River Seine tomorrow.
1.Betty arrived in Pairs two days ago. ( )
2.Betty went to the Louvre Museum. She saw many world-famous works of art. ( )
3.Joan had dinner in a French restaurant yesterday. ( )
4.Joan and Betty waited for 16 minutes to go to the top of the Eiffel Tower. ( )
5.Betty is going to take a boat on the River Seine tomorrow. ( )
阅读短文,判断正误,用T或F来表示。
There are many traditional festivals in China, such as the Spring Festival, the Lantern Festival, the Dragon Boat Festival, the Mid-Autumn Festival and so on. Of the festivals, my favourite is the Dragon Boat Festival. It’s on the fifth day of the fifth month of the lunar calendar. On that day, the most important activity is the dragon boat race. A very popular dish during the Dragon Boat Festival is zongzi. There are many different kinds of zongzi. The rice dumplings with meat, eggs and peanuts are very delicious. I like eating zongzi. And I like all the traditional Chinese festivals because each of them has got its own history.
6.Only the Lantern Festival is the traditional festival in China. ( )
7.The Dragon Boat Festival is my favourite. ( )
8.The Dragon Boat Festival comes on the 5th of May. ( )
9.On the Spring Festival we usually eat zongzi. ( )
10.I love traditional Chinese festivals because I like eating traditional Chinese dishes. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
My name is Lingling, and I am from China. I have black hair and black eyes. I live with my parents. I go to school at seven and go home at five. I really love the scenery of China. And I like to take pictures and record these good times. I have always wanted to have a pen friend from abroad. We can write to each other and learn the culture from different countries. I want a pen friend from America. Because I can improve my English.
11.Lingling is from China. ( )
12.Lingling doesn’t love the scenery of China. ( )
13.Lingling wants to have a Chinese pen friend. ( )
14.Lingling wants to improve her English. ( )
课内阅读。阅读对话,判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
Amy: What are you doing, Lingling
Lingling: I’m tidying my room.
Amy: Let me help you. Do you often tidy your room
Lingling: Yes. I tidy it every day. And I also help my parents tidy their room.
Amy: Oh, you are so kind.
Lingling: But I don’t often tidy my desk. It’s very messy.
Amy: OK. I will help you tidy your desk.
Lingling: Thank you. What about reading books together
Amy: Good idea!
15.Lingling is tidying her brother’s room. ( )
16.Lingling tidies her room every day. But she never helps her parents tidy their room. ( )
17.Lingling often tidies her desk. ( )
课内阅读。阅读短文,判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
In China, we have the Spring Festival every year. It usually comes in January or February. It is the most important festival in China. So before it comes, people prepare(准备) many things. They buy food and drinks. And they usually make a special kind of food—dumplings. They mean “come together”. Before the festival, parents buy new clothes and presents for their children. On the Spring Festival Eve, all the family members come back to their homes. This is a happy moment. Some sing and some dance. Some play cards and some get the dinner ready. When they enjoy the meal, they give each other best wishes.
18.The Spring Festival only comes in January. ( )
19.People buy many things before the festival comes. ( )
20.After the festival, parents buy new clothes for their children. ( )
21.On the Spring Festival Eve, family members get together at their homes. ( )
22.Chinese people enjoy the Spring Festival a lot. ( )
课内阅读。阅读短文,判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
I have a pen friend in the UK. His name is Tom. I know him very well, but I have never met him. We write to each other all the time. My letters are very short. It is a little hard for me to write in English. I received a letter from him yesterday. It made me very happy. He is coming to my country this summer. We will see each other for the first time.
23.Tom is my pen friend in the US. ( )
24.I have never met Tom. ( )
25.I can write long letters in English. ( )
26.I received a letter from Tom yesterday. ( )
27.Tom is going to visit my country this summer. ( )
阅读下列短文,根据短文内容判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
Look! The girl in a pink skirt is Mary. She is sitting on the sofa. She is watching TV. There are many toys beside her. She likes toys very much. She’s my good friend. She is 13 years old. She likes English very much. Her hobby is making kites. Today is her birthday. I will give a new teddy bear to her.
28.Mary is wearing a pink skirt. ( )
29.Mary’s hobby is flying kites. ( )
30.Mary is my good friend. ( )
31.Today is my birthday. ( )
32.I’ll give Mary a new teddy bear. ( )
课内阅读。阅读短文,判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
The Great Wall is the longest wall in the world, and it has a history of more than 2, 000 years. It is one of the greatest wonders in the world.
It is over 20, 000 kilometres long, 7. 8 metres high, 6. 5 metres wide at the base and 5. 8 metres wide at the top. It is wide enough for seven horses to walk side by side. The Great Wall is very famous. Visitors from all over the world come to visit it every day.
33.The Great Wall is the longest wall in the world. ( )
34.The Great Wall is more than two thousand years old. ( )
35.The Great Wall is no more than 20, 000 kilometres long. ( )
36.The Great Wall is 7. 8 metres wide. ( )
37.Visitors from all over the world come to visit the Great Wall every day. ( )
阅读短文,判断句子的对(T)错(F)。
The Dragon Boat Festival is a special festival for Chinese people. It’s always celebrated on the fifth day of the fifth month according to Chinese calendar(农历). People have the festival to remember the great poet Ou Yuan. People eat zongzi and dragon boat race on that day. People have a big dinner at night. People often visit the family and friends on the Dragon Boat Festival.
38.The Dragon Boat Festival is a special festival for Chinese people. ( )
39.People have the festival to remember the great doctor Qu Yuan. ( )
40.People eat zongzi and do dragon boat race on the Dragon Boat Festival. ( )
41.It’s always celebrated on the first day of the fifth month. ( )
42.People often visit their family and friends on the Dragon Boat Festival. ( )
根据短文内容判断,正确的写“T”,错误的写“F”。
We need clean water in our daily life, but now the water of many rivers is dirty. It is a big problem(问题). What can we do to keep the water clean and save water
In our daily life, sometimes we don’t turn off(关掉) the taps(水龙头) after cleaning our hands. Sometimes we throw rubbish into the river. It’s too bad. We should stop(停止) doing these things. I think we can reuse(再使用,重复使用) the water. For example, after washing something. we can water the flowers with the water we used. Water is important. Let’s keep it clean and save it.
43.Dirty water is a big problem. ( )
44.All the rivers are clean now. ( )
45.We can’t throw rubbish into the river. ( )
46.We should turn off(关掉) the taps(水龙头) after cleaning our hands. ( )
47.We shouldn’t save water. ( )
根据文章内容,判断句子正(T)误(F)。
Amy is twelve years old today. She is having a birthday party. There are many friends at the party. They all come with different gifts. Mary gives her a nice doll. Sam brings a good picture book. Joe buys her a CD of Jay Chou(周杰伦). Amy likes the CD best, because Jay Chou is her favourite pop star(流行歌手). They are singing and dancing at the party. They all have a lot of fun.
48.Amy is 11 years old today. ( )
49.Amy gets lot of gifts from her friends. ( )
50.Sam gives her a CD.( )
51.Amy likes the nice doll best. ( )
52.Everyone is happy at the party. ( )
阅读短文,判断下列句子对(T)错(F)。
Dear Lily,
Thank you for your letter. We are so happy to be your pen friends. We are American but we live in China now. We like China very much. It’s so great. We have a lot of friends here. They wanted us to ask you to come here.
I like flying kites. I bought many Chinese kites. Look, there’s a photo of me. I’m flying a dragon kite. Alice’s hobby is collecting stamps. She has got many stamps from many countries. We are waiting for your coming.
From,
Mike and Alice
53.Lily is Mike and Alice’s pen friend. ( )
54.Mike and Alice live in America now. ( )
55.Mike’s hobby is flying kites. ( )
56.In the photo, Mike is making a dragon kite. ( )
57.Collecting stamps is Lily’s hobby. ( )
Do you know what the largest (最大的) animal in the world is The largest animal in the world lives in the sea. It is the blue whale (蓝鲸). It can be over 30 metres long. A blue whale can weigh more than 150 tons, which is heavier than 30 elephants.
The blue whale doesn't eat big fish. It feeds on tiny creatures (小生物) like shrimps (虾).
People killed (杀害) the blue whales for their meat and oil in the past. Now nobody is allowed to kill the blue whales.
58.The largest animal in the world is the elephant. ( )
59.Blue whales live in the sea. ( )
60.Blue whales eat big fish. ( )
61.Blue whales were killed by people for their meat and oil in the past. ( )
62.We have to kill the blue whales to protect (保护) other animals. ( )
Wall Street is a famous street in New York. It got its name from a wooden wall. The site of the wooden wall is that of the street now.
The people coming from Holland(荷兰) built the wall in the 1600s. They named the wall New Amsterdam. The American Indians were not always friends of the Dutch, nor were the English. So the Dutch built the wooden wall to protect themselves.
The wall isn’t there now. But Wall Street reminds the people of the Dutch of New York.
63.Wall Street is a famous street in America. ( )
64.Wall Street got its name from a wooden wall. ( )
65.The American Indians were always friends of the Dutch. ( )
66.Wall Street reminds the people of the Dutch of New York. ( )
Li Ming has got a good friend. His name is Peter. He is from the US. Li Ming and Peter are in the same class. They go to school together from Monday to Friday. Peter likes China and Chinese food. He likes rice very much. They often play football after school.
Li Ming and Peter like making things. Now they are making a kite. They like flying kites on Sunday morning. Peter can speak English and a little Chinese. Li Ming can speak Chinese and English very well. They teach each other.
67.Li Ming has got an American friend. ( )
68.Li Ming and Peter go to school from Monday to Friday. ( )
69.Li Ming and Peter often fly kites on Monday morning. ( )
70.Li Ming and Peter teach each other. ( )
Do you know Beijing It’s the capital city of China. It’s in the north. It’s very big. It has got about twenty million people. There are many big parks, museums, libraries and stores there. You can eat food from many other countries. The Beijing Roast Duck is very famous. I like the Great Wall. It’s more than twenty thousand kilometres long. Do you want to visit Beijing
71.Beijing isn’t the capital city of China. ( )
72.Beijing has got about twenty million people. ( )
73.You can’t eat food from many other countries in Beijing. ( )
74.You can eat the Beijing Roast Duck in Beijing. ( )
75.The Great Wall is more than twenty thousand kilometres long. ( )
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.T 2.T 3.T 4.F 5.T
【导语】本文主要描述了作者在巴黎的旅行。
1.句意:贝蒂两天前抵达普尔斯。根据原文“I arrived by plane the day before yesterday.”可知句子符合原文,故答案为T。
2.句意:贝蒂去了卢浮宫博物馆。她看到了许多世界著名的艺术作品。根据原文“Yesterday, I went to the Louvre Museum with Joan. It has many world-famous works of art, such as Venus de Milo, Mona Lisa and the Nike of Samothrace.”可知句子符合原文,故答案为T。
3.句意:琼昨天在一家法国餐厅吃晚饭。根据原文“In the evening, we had dinner in a French restaurant.”可知句子符合原文,故答案为T。
4.句意:琼和贝蒂等了16分钟才登上埃菲尔铁塔的塔顶。根据原文“But first, we had to wait in line for an hour.”可知她们排队等了一个小时,句子不符合原文,故答案为F。
5.句意:贝蒂明天打算乘船游览塞纳河。根据原文“I am going to take a boat on the River Seine tomorrow.”可知句子符合原文,故答案为T。
6.F 7.T 8.F 9.F 10.F
【导语】本文讲了中国的传统节日。
6.句意:只有元宵节是中国的传统节日。根据“There are many traditional festivals in China, such as the Spring Festival, the Lantern Festival, the Dragon Boat Festival, the Mid-Autumn Festival and so on.”,可知中国的传统节日很多,故答案为F。
7.句意:端午节是我最喜欢的节日。根据“Of the festivals, my favourite is the Dragon Boat Festival.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
8.句意:端午节在五月五日。根据“Of the festivals, my favourite is the Dragon Boat Festival. It’s on the fifth day of the fifth month of the lunar calendar.”,可知端午节在农历五月初五,故答案为F。
9.句意:春节我们通常吃粽子。根据“A very popular dish during the Dragon Boat Festival is zongzi.”,可知端午节通常吃粽子,故答案为F。
10.句意:我喜欢中国传统节日,因为我喜欢吃中国传统菜肴。根据“And I like all the traditional Chinese festivals because each of them has got its own history.”,可知是因为它们的历史,故答案为F。
11.T 12.F 13.F 14.T
【导语】本文主要是玲玲自我介绍。
11.句意:玲玲来自中国。根据文中“My name is Lingling, and I am from China.”可知玲玲来自中国。题干与原文相符,故答案为T。
12.句意:玲玲不喜欢中国的风景。根据文中“I really love the scenery of China.”可知玲玲真的很喜欢中国的风景。题干与原文不符,故答案为F。
13.句意:玲玲想有一个中国笔友。根据文中“I want a pen friend from America.”可知玲玲想要一个来自美国的笔友。题干与原文不符,故答案为F。
14.句意:玲玲想提高她的英语水平。根据文中“Because I can improve my English.”可知因为玲玲可以提高我的英语水平。题干与原文相符,故答案为T。
15.F 16.F 17.F
【导语】本文讨论了整理房间和书桌。
15.句意:玲玲正在整理她哥哥的房间。根据“Lingling: I’m tidying my room.”,可知玲玲正在整理自己的房间,故答案为F。
16.句意:玲玲每天整理她的房间。但她从不帮父母整理房间。根据“Lingling: Yes. I tidy it every day. And I also help my parents tidy their room.”,可知玲玲也帮助父母整理房间,故答案为F。
17.句意:玲玲经常整理她的书桌。根据“Lingling: But I don’t often tidy my desk.”,可知玲玲不经常整理书桌,故答案为F。
18.F 19.T 20.F 21.T 22.T
【导语】本文主要讲述的是春节的习俗。
18.句意:春节只在一月到来。根据句子“It usually comes in January or February.”,可知春节通常在一月或二月到来,题干与短文不符,故答案为F。
19.句意:人们在节日到来之前会买很多东西。根据句子“They buy food and drinks.”和句子“Before the festival, parents buy new clothes and presents for their children.”,可知节日前会买很多东西,题干与短文相符,故答案为T。
20.句意:节日过后,家长们都会给孩子买新衣服。根据句子“Before the festival, parents buy new clothes and presents for their children.”,可知节日前,家长给孩子买新衣服、新礼物,题干与短文不符,故答案为F。
21.句意:除夕之夜,家人团聚在家里。根据句子“On the Spring Festival Eve, all the family members come back to their homes.”,可知除夕之夜,家人都回家里团聚,题干与短文相符,故答案为T。
22.句意:中国人非常享受春节。根据短文和常识,可知中国人非常享受春节,题干与短文相符,故答案为T。
23.F 24.T 25.F 26.T 27.T
【导语】本文主要介绍了作者和他的笔友的信息。
23.句意:汤姆是我在美国的笔友。根据文中“I have a pen friend in the UK. His name is Tom.”可知作者在英国有一个笔友。他的名字叫汤姆。题干与原文不符,故答案为F。
24.句意:我从未见过汤姆。根据文中“I know him very well, but I have never met him.”可知作者很了解他,但是从未见过他。题干与原文相符,故答案为T。
25.句意:我可以用英文写长信。根据文中“It is a little hard for me to write in English.”可知用英语写作对作者来说有点困难。题干与原文不符,故答案为F。
26.句意:昨天我收到汤姆的一封信。根据文中“I received a letter from him yesterday.”可知作者昨天收到他的来信。题干与原文相符,故答案为T。
27.句意:汤姆今年夏天打算访问我的国家。根据文中“He is coming to my country this summer.”可知汤姆今年夏天要来作者的国家。题干与原文相符,故答案为T。
28.T 29.F 30.T 31.F 32.T
【导语】本文主要讲述了关于好朋友玛丽的事情。
28.句意:玛丽穿着一条粉红色的裙子。根据原文“The girl in a pink skirt is Mary.”可知玛丽穿着粉红色的裙子,题干与原文相符,故答案为T。
29.句意:玛丽的爱好是放风筝。根据原文“Her hobby is making kites”可知爱好是做风筝,不是放风筝,题干与原文不符,故答案为F。
30.句意:玛丽是我的好朋友。根据原文“ She’s my good friend.”可知是我的好朋友,题干与原文相符,故答案为T。
31.句意:今天是我的生日。根据原文“Today is her birthday.”可知是玛丽的生日,不是作者的生日,题干与原文不符,故答案为F。
32.句意:我要给玛丽一只新的泰迪熊。根据原文“I will give a new teddy bear to her.”可知给玛丽新的泰迪熊,题干与原文相符,故答案为T。
33.T 34.T 35.F 36.F 37.T
【导语】本文主要介绍了长城。
33.句意:长城是世界上最长的城墙。根据“The Great Wall is the longest wall in the world, and it has a history of more than 2, 000 years.”可知长城是世界上最长的城墙,故答案为T。
34.句意:长城有两千多年的历史了。根据“The Great Wall is the longest wall in the world, and it has a history of more than 2, 000 years.”可知长城有2000多年的历史,故答案为T。
35.句意:长城的长度不超过2万公里。根据“It is over 20, 000 kilometres long, 7. 8 metres high, 6. 5 metres wide at the base and 5. 8 metres wide at the top.”可知长城有2万多公里长,故答案为F。
36.句意:长城是7.8米宽。根据“It is over 20, 000 kilometres long, 7. 8 metres high, 6. 5 metres wide at the base and 5. 8 metres wide at the top.”可知长城6.5米宽,故答案为F。
37.句意:每天都有来自世界各地的游客来参观长城。根据“Visitors from all over the world come to visit it every day.”可知每天有来自世界各地的游客参观长城,故答案为T。                     
38.T 39.F 40.T 41.F 42.T
【导语】本文主要介绍了端午节。
38.句意:端午节对中国人来说是一个特殊的节日。 根据“The Dragon Boat Festival is a special festival for Chinese people.”可知题干与原文相符,故答案为T。
39.句意:人们有这个节日来纪念伟大的医生屈原。 根据“People have the festival to remember the great poet Ou Yuan. ”可知人们有这个节日来纪念伟大的诗人屈原。故答案为F。
40.句意:人们在端午节吃粽子和赛龙舟。 根据“People eat zongzi and dragon boat race on that day.”可知人们在那天吃粽子和赛龙舟。故答案为T。
41.句意:它总是在第五个月的第一天庆祝。 根据“It’s always celebrated on the fifth day of the fifth month according to Chinese calendar.”可知它总是在五月初五庆祝。故答案为F。
42.句意:人们经常在端午节拜访他们的家人和朋友。根据“People often visit the family and friends on the Dragon Boat Festival.”可知人们经常在端午节拜访家人和朋友。故答案为T。
43.T 44.F 45.T 46.T 47.F
【导语】本文主要介绍怎样保持水清洁和节约用水。
43.句意:脏水是个大问题。根据“It is a big problem(问题).”可知脏水是个大问题。故答案为T。
44.句意:现在所有的河都是干净的。根据“We need clean water in our daily life, but now the water of many rivers is dirty.”可知有很多河里的水是脏的,故答案为F。
45.句意:我们不能把垃圾扔进河里。根据“Sometimes we throw rubbish into the river. It’s too bad. ”可知不能把垃圾扔进河里,故答案为T。
46.句意:我们应该在清洁完我们的手后关上水龙头。根据“ In our daily life, sometimes we don’t turn off(关掉) the taps(水龙头) after cleaning our hands.”和“We should stop(停止)doing these things.”可知应该关上水龙头,故答案为T。
47.句意:我们不应该节约水。根据“Water is important. Let’s keep it clean and save it.”可知我们应该节约水,故答案为F。
48.F 49.T 50.F 51.F 52.T
【导语】本文是讲述了朋友为艾米庆生的事情。
48.句意:艾米今天十一岁了。由文中句子“Amy is twelve years old today.”可知艾米今天十二岁,而不是十一岁。故答案为F。
49.句意:艾米从她的朋友那里得到了很多礼物。由文中句子“they all come with different gifts.”可知艾米的朋友带来许多礼物。故答案为T。
50.句意:山姆给她一张唱片。由文中句子“Sam brings a good picture book.”可知山姆带来一本很好的图画书,而不是一张CD。故答案为F。
51.句意:艾米最喜欢那个漂亮的洋娃娃。由文中句子“Amy likes the CD best,because Jay Chou is her favourite pop singer.”可知她最喜欢那个唱片。故答案为F。
52.句意:派对上每个人都很开心。由文中句子“They all have a good time.”可知大家都玩得很开心。故答案为T。
53.T 54.F 55.T 56.F 57.F
【导语】本文讲述了莉莉的笔友迈克和爱丽丝居住在哪里,他们的喜好等。
53.句意:莉莉是迈克和爱丽丝的笔友。根据“We are so happy to be your pen friends.”及文章落款可知莉莉是迈克和爱丽丝的笔友,故答案为T。
54.句意:迈克和爱丽丝现在住在美国。根据“We are American but we live in China now.”可知他们是美国人,但现在住在中国,故答案为F。
55.句意:迈克的爱好是放风筝。根据“I like flying kites.”及“Alice’s hobby is collecting stamps.”可知爱丽丝爱好是集邮,迈克喜欢放风筝,故答案为T。
56.句意:在照片中,迈克正在做一个龙风筝。根据“Look, there’s a photo of me. I’m flying a dragon kite.”可知迈克有一张照片,照片里迈克在放龙风筝,不是做风筝,故答案为F。
57.句意:集邮是莉莉的爱好。根据“Alice’s hobby is collecting stamps.”可知爱丽丝爱好是集邮,不是莉莉,故答案为F。
58.F 59.T 60.F 61.T 62.F
【导语】本文介绍了世界上最大的动物,蓝鲸。
58.句意:世界上最大的动物是大象。根据“The largest animal in the world lives in the sea. It is the blue whale. 世界上最大的动物生活在海洋中。它是蓝鲸。”可知题干与原文不相符,故答案为F。
59.句意:蓝鲸生活在海里。根据“The largest animal in the world lives in the sea. It is the blue whale. 世界上最大的动物生活在海洋中。它是蓝鲸。”可知题干与原文相符,故答案为T。
60.句意:蓝鲸吃大鱼。根据“The blue whale doesn't eat big fish. 蓝鲸不吃大鱼。”可知题干与原文不相符,故答案为F。
61.句意:蓝鲸过去因其肉和油而被人们捕杀。根据“People killed the blue whales for their meat and oil in the past. 过去人们为了蓝鲸的肉和油而捕杀蓝鲸。”可知题干与原文相符,故答案为T。
62.句意:我们必须杀死蓝鲸来保护其他动物。根据“Now nobody is allowed to kill the blue whales. 现在不允许任何人捕杀蓝鲸。”可知题干与原文不相符,故答案为F。
63.T 64.T 65.F 66.T
【导语】本文讲了纽约华尔街的命名来源于一堵墙,这堵墙的历史。
63.句意:华尔街是美国著名的街道。根据“Wall Street is a famous street in New York.”,可知题干描述正确,故答案为T。
64.句意:华尔街的名字来源于一堵木墙。根据“Wall Street is a famous street in New York. It got its name from a wooden wall.”,可知题干描述正确,故答案为T。
65.句意:美洲印第安人一直是荷兰人的朋友。根据“The American Indians were not always friends of the Dutch, nor were the English.”,可知美洲印第安人并不总是荷兰人的朋友,故答案为F。
66.句意:华尔街让人想起了纽约的荷兰人。根据“But Wall Street reminds the people of the Dutch of New York.”,可知题干描述正确,故答案为T。
67.T 68.T 69.F 70.T
【导语】本文主要讲了李明和彼得的兴趣爱好。
67.句意:李明有一个美国朋友。根据“Li Ming has got a good friend. His name is Peter. He is from the US.”,可知题干描述正确,故答案为T。
68.句意:李明和彼得从星期一到星期五上学。根据“They go to school together from Monday to Friday.”,可知题干描述正确,故答案为T。
69.句意:李明和彼得经常在星期一早上放风筝。根据“They like flying kites on Sunday morning.”,可知李明和彼得在星期天上午放风筝,故答案为F。
70.句意:李明和彼得互相教。根据“They teach each other.”,可知题干描述正确,故答案为T。
71.F 72.T 73.F 74.T 75.T
【导语】本文介绍了北京。
71.句意:北京不是中国的首都。根据“Do you know Beijing It’s the capital city of China.”,可知北京是中国的首都,故答案为F。
72.句意:北京有大约两千万人。根据“It has got about twenty million people.”,可知题干描述正确,故答案为T。
73.句意:在北京你不能吃其他许多国家的食物。根据“You can eat food from many other countries.”,可知在北京可以吃很多其他国家的食物,故答案为F。
74.句意:你可以在北京吃北京烤鸭。根据“The Beijing Roast Duck is very famous.”,可知题干描述正确,故答案为T。
75.句意:长城有两万多公里长。根据“I like the Great Wall. It’s more than twenty thousand kilometres long.”,可知题干描述正确,故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录