【期末考点培优】专题21 阅读理解-选择-2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培优外研版(一起)(含答案解析)

文档属性

名称 【期末考点培优】专题21 阅读理解-选择-2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培优外研版(一起)(含答案解析)
格式 docx
文件大小 460.6KB
资源类型 试卷
版本资源 外研版(一年级起点)
科目 英语
更新时间 2025-12-04 15:37:56

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培优外研版(一起)
专题21 阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
Read and choose. 阅读下面的邀请函,选择正确信息,请将正确答案的序号填在题后括号内。
澳大利亚小朋友Helen 来中国游学,过几天是友好学校的读书日,学校向 Helen 发出了一份邀请函。
1.This is ______. ( )
A.an invitation card B.a postcard C.a birthday card
2.The Reading Day is on ______. ( )
A.Tuesday B.Thursday C.Sunday
3.The Reading Day starts from two o’clock in the ______. ( )
A.afternoon B.morning C.evening
4.What can Helen do on the Reading Day ( )
A.Buy books. B.Write stories. C.Share and read books.
5.Helen will take part in (参加) the activity. Which book will she take ( )
A. B. C.
Read and choose. (阅读短文,选择正确选项)
Special foods
In China, the dinner on Chinese New Year’s Eve is the biggest one of the year. It is to say goodbye to the old year and welcome the new year.
On Chinese New Year’s Eve, most families in northern China (华北) will make dumplings. Because the dumplings look like ingots (元宝). And people hope they can get more money in the new year. Some colourful dumpling wrappers (饺子皮) are made from vegetable juice. Sometimes people put a new clean coin or a red date (枣) in a dumpling. If you happened (偶然) to eat such a dumpling, you would get rich and lucky in the new year. Fish is also a popular food during the Spring Festival. People think it will bring them more fortune (财富) and good luck in the new year. Most families in China will eat fish.
6.People have a special dinner on Chinese New Year’s Eve to ______. ( )
A.celebrate (庆祝) the spring B.remember ancestors (祖先)
C.say goodbye to the old year and welcome the new year
7.Most families make dumplings at this time for ______. ( )
A.richness and good luck B.delicious food C.a party and good luck
8.What can be used to make colourful dumpling wrappers ( )
A.Mushroom (蘑菇). B.Bananas. C.Cucumbers (黄瓜).
9.What do people put in a dumpling ( )
A.A piece of paper. B.A coin or a date. C.A small stone.
10.Fish is a popular food during the Spring Festival, because ______. ( )
A.it tastes good.
B.it’s easy to cook
C.people think it brings more fortune and good luck
阅读短文,选择正确的答案。
China made its first stamp in 1878. It’s a picture of a very big dragon. Chinese stamps are famous because they are very beautiful. They also show Chinese history, people, places and animals. Many stamps from China are children’s paintings. People love these stamps.
11.China made its first stamp in ______. ( )
A.1870 B.1878 C.1880
12.We can see ______ on Chinese first stamp. ( )
A.a very big dragon B.people C.animals
13.Chinese stamps are famous because they are ______. ( )
A.noisy B.beautiful C.old
14.We can’t see ______ on Chinese stamps. ( )
A.history B.places C.hobbies
15.______ pictures are printed on the stamps in China. ( )
A.Children’s B.Artists’ C.Teachers’
课外阅读
Lisa is a 25-year-old woman. She works in a company(公司). She is a busy woman. For Lisa, computer is the most important part of her daily life(日常生活). She spends a lot of time on her computer every day. In the morning, she reads news on the computer for one hour and then she works for three hours. In the afternoon, she works on the computer for about four hours. When she gets home in the evening, she still sits in front of her computer. She plays games and talks with her friends on the Internet. Sometimes she buys things online, such as books and clothes. She says that she cannot live without the computer.
16.Where does Lisa work ( )
A.In a company. B.In a school. C.In a hotel. D.In a hospital.
17.How long does Lisa work a day ( )
A.About three hours. B.About four hours.
C.About five hours. D.About seven hours.
18.What does Lisa usually do on the computer in the evening ( )
A.She reads news. B.She works.
C.She listens to music. D.She plays games.
根据短文内容,选择正确答案。
Next week is a holiday. The White family are going to visit China. Mr. White wants to visit Shanghai and the Huangpu River. Mrs. White wants to go to Hong Kong and do some shopping. Their son and daughter want to go to Beijing. They want to go to the Great Wall and the Tian’anmen Square. The White family also want to eat some Chinese food and buy some Chinese kites.
19.The White family is going to visit ______. ( )
A.London B.China C.the US D.Canada
20.Mrs. White wants to go to ______. ( )
A.Shanghai B.Beijing C.Hong Kong D.Changchun
21.Mrs. White wants to go to Hong Kong and ______. ( )
A.visit the Tian’anmen Square. B.fly a kite
C.do some shopping D.visit the Huangpu River
22.______ want(s) to visit the Great Wall. ( )
A.Mr. White and Mrs. White’s son and daughter
B.Mr. White
C.Mrs. White
D.We don’t know.
23.The White family want to buy some Chinese ______. ( )
A.clothes B.chopsticks C.stamps D.kites
根据表格内容,选择正确答案。
Elephants * can live for 50~60 years * are the largest land animals * can hear and smell very well Snakes * put out their tongues to smell air * can’t hear * sleep in winter if they live in cold places
Owls * live in trees * can see at night * eat mice Spiders * have got eight legs * make webs(织网) * eat insects(昆虫)
24.Elephants can ________ very well. ( )
A.see B.speak C.hear and smell
25.An elephant is the largest animal ________. ( )
A.in the world B.in water C.on land
26.Do snakes put out their tongues to smell air ( )
A.Yes, they do. B.No, they don’t. C.I don’t know.
27.Owls like to eat ________. ( )
A.rice B.mice C.chicken
28.What animals can make webs ( )
A.Owls. B.Spiders. C.Snakes.
阅读短文,选择最佳答案。
Miss Li is only twenty-one. She is tall and thin. She has long hair. She likes children and her teaching work. From Monday to Friday, she stays at school and gives children classes. She has much work to do, but she often plays games with her students after school. The children like her very much. On Sunday she drives her car to her parents’ house and stays with her father and mother. Sometimes she goes to see her friends on Sunday. She drives back to school on Monday morning. She likes singing, dancing and swimming. She’s a nice teacher.
29.Miss Li is a _______ teacher. ( )
A.nice B.beautiful C.strict
30.Which is right ( )
A.Miss Li always works, but she doesn’t play at all.
B.Miss Li plays with the children on Sunday.
C.Miss Li likes her students and plays games with them.
31.Miss Li goes to see her friends _______. ( )
A.every day B.on Sunday C.on Saturday
32.Miss Li goes home_______. ( )
A.by car B.by bus C.on foot
33.Miss Li likes _______. ( )
A.teaching B.cooking C.running
阅读表格内容,选择最佳答案。
Sweet World Come to Sweet Bakery! Buy one and get one free on December 25th! All kinds of cupcakes and candies for you! 16 Xinhua Road. Any take out, call 7456-6666!
Better Body Club Stay healthy! There are 20 tennis and swimming classes a week. Open from 10 am to 12 pm. Join us today and you can get a free T-shirt. Call 5555-6789 for more information.
Lost Sherry, a small dog, 3 years old. Lost in Central Park near Red Lake Cafe on December10th. Call John Blake at 6554-7890 or e-mail at write to john@hot .
34.If you find Sherry, you can ______. ( )
A.call 7456-6666 B.call 5555-6789
C.E-mail at write to john@hot D.go to 16 Xinhua Road
35.Maybe Sweet Bakery is a ______. ( )
A.store B.street C.club D.park
36.People can go to Better Body Club to ______. ( )
A.buy T-shirts B.play sports C.eat cupcakes D.find dogs
37.Join Better Body Club today, you will get ______. ( )
A.a small dog B.a T-shirt C.cupcakes D.candies
38.Which one is TRUE (正确的) ( )
A.You can go to Better Body Club at 9 am.
B.You can buy one cupcake and get one free in Sweet Bakery on December10th.
C.Red Lake Cafe is near Central Park.
D.Sweet Bakery is in Central Park.
阅读短文,选择合适的选项。
Mary is seven. She can go to school. It is the first day at school. Her teachers are very good. The other(其他的) children are very friendly(友好的). She likes the school very much. After school, she goes home with the other children.
The next day, she doesn’t go home with the other children. She asks a question to the teacher, Miss Brown. “What did I do at school today ” “Why(为什么) do you ask me the question ” Miss Brown asks her. “Because my mother will ask me the question at home. ”
39.Mary ______ the first day at school. ( )
A.doesn’t like B.likes C.don’t like
40.The other boys and girls in her school are very ______. ( )
A.lovely B.good C.friendly
41.Mary’s teacher is ______. ( )
A.Mrs Brown B.Miss Green C.Miss Brown
42.On ______, she goes home with the other children. ( )
A.the first day B.the second day C.the third day
43.At home, Mary’s mother will ask her ______. ( )
A.what she did at school B.where she was C.who is her teacher
根据文章内容,选择正确的答案。
Dear Tom,
I’m going to China next week. I feel excited. My father is going with me. We want to go to the Great Wall and the Tian’an men Square. They are famous. I want to eat Beijing Duck and the moon cakes. I think they are very delicious. And I want to buy some gifts for my friends. I want to buy some Chinese chopsticks and Chinese kites.
What’s the weather like in China now What clothes should we take Are you free next Saturday Can we meet Please write to me.
Best,
Jack
44.When is Jack going to China ( )
A.Next month. B.Next week. C.Tomorrow.
45.Who will go to China with Jack ( )
A.His dad. B.His friend. C.His parents.
46.Does Jack want to visit the Tian’an men Square ( )
A.Yes, he does. B.No. he doesn’t. C.We don’t know.
47.Which one is right ( )
A.Jack doesn’t want to eat Beijing Duck.
B.Jack won’t buy some gifts for his friends.
C.Jack wants to buy some chopsticks.
48.Who writes the letter ( )
A.Tom. B.Jack. C.Jack’s pen friend.
阅读故事,根据内容选择最佳选项,请将其标号填入括号内。
One day, I played computer games with some friends at home. We played for a long time. And I almost won the game. Just then, my mum walked in the room and turned o (关掉) the computer. I was so angry!
Then my mum gave me a football and said, “All right, you kids. Go out and play! I don’t want to see you inside for at least(至少) one hour.”
“An hour It is cold outside!” we all said.
“Then put on your jackets and run around. You’ll become warm!”
Sadly, we all went out.
Then Jimmy hit the ball with his foot and I tried to get it. We chased(追逐) each other. And we started a football game. It was a lot of fun. Before we knew it, two hours passed (过去了).
That day I learnt that computer games are fun, but they are not as good as the real fun!
49.The writer liked to _____ with his friends at the beginning of the story. ( )
A.play football B.play computer games C.run around
50.The writer felt _____ when his mum turned off the computer. ( )
A.sad B.sorry C.angry
51.It was _____ outside that day. ( )
A.cold B.cool C.warm
52.The kids played football for about _____. ( )
A.one hour B.two hours C.all of the day
53.The writer learnt that _____ in the end. ( )
A.playing computer games is the real fun B.staying inside the house is not good for us C.playing outside with friends is the real fun
An owl is a bird with very big eyes. These eyes make the owl look clever. The owl can not move its eyes freely as we can. It can only look straight ahead. If it wants to look at both sides, it must turn its neck. Owls see better at night than at day. All night they look for food. They eat mice and insects. Owls make a strange noise. Because the owls sleep most of the day, they usually give out their cries at night. The cry sounds like “Whool! Whool!” This strange sound sometimes frightens people at night.
54.An owl has very big ______. ( )
A.eyes B.cars C.legs
55.The owls can not move its eyes ______. ( )
A.freely B.quickly C.slowly
56.The owls eat ______ and insects. ( )
A.cats B.mice C.chicks
57.The owls sleep most of the ______. ( )
A.night B.morning C.day
阅读有关Ants(蚂蚁)的短文,根据短文内容选择最佳选项,请将其标号填入括号内。
Ants are almost everywhere! We usually feel angry about them. But these little ones can teach us something.
Never Give Up (放弃)
Ants don’t sit down or become sad when something is in front of them. One day, I watched a small ant taking a bug (虫子). A big leaf was in its way. But the ant didn’t give up. It worked very hard. Finally, the ant got the bug over the leaf and into the nest(巢穴).
Always Plan for the Future (未来)
Ants know there are seasons. They collect food and build nests in summer and autumn. When the cold winter days come, they usually stay in their warm nests. And they won’t be hungry.
Work Together
Ants are small. Everyone has its job. But they also work well as a team. Because they know they can do so much together.
You see, we can learn a lot from ants.
58.People usually feel _____ when they see ants everywhere. ( )
A.scared B.excited C.angry
59.The small ant took _____ back to its nest. ( )
A.a leaf B.a bug C.a stick
60.Ants usually _____ in cold winter days. ( )
A.collect food B.build nests C.stay in the nests
61.The writer thinks we should _____. ( )
A.learn to work together as a team B.give up when it is hard to nish the work C.plan things in summer and autumn
62.What is the best title(标题) for the passage ( )
A.Busy Ants B.Great Ants C.Little Ants
In March 2020, sixteen elephants left their home in Xishuangbanna and went north. They traveled for seventeen months. Sometimes they made trouble (麻烦).They ran into villages and ate farmers’ corn (玉米). But no one blamed (责怪) them. “It is OK. They’re hungry,” a farmer said. The elephants also brought many surprises. They had two babies on the way. The babies are big and strong now. To help the elephants get home, the police and experts (专家) closely watched them. They also guided (引导) the elephants with food and drink. In August 2021, the elephants ended their trip safely and happily. They went back home!
63.When did sixteen elephants leave their home ( )
A.In April 2020. B.In March 2020. C.In June 2020.
64.Were farmers angry with the elephants ( )
A.Yes, they were. B.No, a farmer thought the elephants were naughty. C.No, they weren’t.
65.How many baby elephants were born (出生) on the way ( )
A.Two. B.Three. C.One.
66.Who helped the elephants go back home ( )
A.The police and farmers. B.The experts and doctors. C.The police and experts.
I am Peter. I am 12 years old. I live in a tall building. It has twenty eight floors. I live on the twenty-first floor. I am from China. I have small eyes. My favourite food is chicken. My favourite animal is dog, because it is lovely.
My best friend is Ted. We often play together. But his house is very far from my house. He likes playing computer games. My hobby is playing football. 1 have got a football. I often play football with my classmates, because they like playing football, too. We often win. Why do I like playing football Because it is good for my body. Do you like playing football
67.I live ______ a tall building. ( )
A.in B.on C.into
68.Peter lives on the ______ floor. ( )
A.twenty- one B.twenty- first C.twenty first
69.Ted’s house is very far ______ Peter’s house. ( )
A.with B.form C.from
70.Why does Peter ______ playing football ( )
A.likes B.like C.liking
Dear Lingling,
Thanks for your letter.
English children love the theatre very much. It is particularly popular (特别受欢迎) at Christmas time and during the summer holiday. Most shows are based on (依据) famous children’s story. The shows often tell the children how to do something. Some plays are so popular that many children have to buy tickets month in advance. Some shows are very popular and they run round years.
Yours,
Sam
71.What is the passage talk about ( )
A.The children. B.The theatre. C.The football match.
72.The children love the theatre because the shows are _______. ( )
A.old and long B.very popular C.from children’s story
73.It is particularly popular at _______ time and during the summer holiday. ( )
A.Easter B.Halloween C.Christmas
74.If the shows are very popular, what do the theatres do ( )
A.They run it round years. B.They only play it in a month.
C.They do nothing.
75.What is the meaning of “in advance” ( )
A.排队 B.预先 C.现场
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.A 2.B 3.A 4.C 5.B
【导语】本文介绍了友好学校的读书日邀请函信息。
1.句意:这是______。A一张邀请卡,B一张明信片,C一张生日贺卡,根据题干可知这是一张邀请函,选项A符合题意,故选A。
2.句意:读书日是在______。A星期二,B星期四,C星期天,根据邀请函中的信息可知读书日在Thursday, January 11th一月十一日星期四,故选B。
3.句意:读书日从______两点开始。A下午,B早上,C晚上,根据邀请函中的信息可知读书日时间是2:00p.m.--5:00p.m.在下午,故选A。
4.句意:海伦在读书日能做什么?A买书。B写故事。C分享并阅读书籍。根据“Share books & Read books”可知阅读日可以分享并阅读书籍,故选C。
5.句意:海伦将参加这项活动。她会带哪本书?根据“Bring a book under 50”可知带的书的价格不超过50元,故选B。
6.C 7.A 8.C 9.B 10.C
【导语】本文介绍了春节的含义及饮食的习俗。
6.句意:人们在除夕夜吃一顿特别的晚餐来______。celebrate the spring庆祝春天,remember ancestors铭记祖先,say goodbye to the old year and welcome the new year告别旧年,迎接新年。根据“It is to say goodbye to the old year and welcome the new year.这是告别旧年,迎接新年。”可知C选项符合题意,故选C。
7.句意:大多数家庭在这个时候包饺子是为了_____。richness and good luck财富和好运,delicious food美味的食物,a party and good luck派对和好运。根据“If you happened to eat such a dumpling, you would get rich and lucky in the new year.如果你碰巧吃了这样一个饺子,你会在新的一年里变得富有和幸运。”可知A选项符合题意,故选A。
8.句意:什么可以用来做五颜六色的饺子皮?Mushroom蘑菇,Bananas香蕉,Cucumbers黄瓜。根据“ Some colourful dumpling wrappers are made from vegetable juice. 一些五颜六色的饺子皮是用蔬菜汁做的。”选项C是蔬菜且颜色鲜艳,C选项符合题意,故选C。
9.句意:人们在饺子里放什么?A piece of paper.一张纸。A coin or a date.一枚硬币或一个枣。A small stone.一个小石头。根据“Sometimes people put a new clean coin or a red date in a dumpling.有时人们会在饺子里放一枚新的干净硬币或一个红枣。”可知B选项符合题意,故选B。
10.句意:鱼在春节期间是一种受欢迎的食物,因为_____。it tastes good.味道很好,it’s easy to cook很容易烹饪,people thinks it brings more fortune and good luck人们认为它能带来更多的财富和好运。根据“People think it will bring them more fortune and good luck in the new year.人们认为这会给他们带来更多的财富和新年的好运。”可知C选项符合题意,故选C。
11.B 12.A 13.B 14.C 15.A
【导语】本文主要介绍中国的邮票。
11.句意:中国在_____发行了第一张邮票。根据“China made its first stamp in 1878.”可知是1878年,故选B。
12.句意:我们可以在中国第一张邮票上看到_____。A一条很大的龙,B人们,C动物。根据“It’s a picture of a very big dragon.”可知是一条很大的龙,故选A。
13.句意:中国邮票是很有名的因为它们是_____。A吵闹的,B漂亮的,C古老的。根据“Chinese stamps are famous because they are very beautiful.”可知是因为漂亮,故选B。
14.句意:我们在中国邮票上不能看见______。A历史,B地方,C爱好。根据“They also show Chinese history, people, places and animals.”可知不能看见爱好,故选C。
15.句意:中国邮票上印着_____图片。A儿童的,B艺术家的,C老师的。根据“Many stamps from China are children’s paintings.”可知是儿童的,故选A。
16.A 17.D 18.D
【导语】本文主要介绍丽莎离不开电脑的故事。
16.句意:丽莎在哪里工作?A在一家公司。B在学校。C在宾馆。D在医院。根据“She works in a company(公司).”可知是公司工作,故选A。
17.句意:丽莎一天工作多长时间?A大约三个小时。B大约四个小时。C大约五个小时。D大约七个小时。根据“In the morning, she reads news on the computer for one hour and then she works for three hours. In the afternoon, she works on the computer for about four hours.”可知上午工作三小时,下午工作四小时,共七小时,故选D。
18.句意:晚上丽莎通常在电脑上做什么?A她看新闻。B她工作。C她听音乐。D她玩游戏。根据“She plays games and talks with her friends on the Internet.”可知是玩游戏,故选D。
19.B 20.C 21.C 22.A 23.D
【导语】本文描述怀特一家人下周去中国旅游的事情。
19.句意:怀特一家人打算去参观______。A伦敦,B中国,C美国,D加拿大,根据“The White family are going to visit China.”可知怀特一家人将要去拜访中国,故选B。
20.句意:怀特夫人想要去______。A上海,B北京,C香港,D长春,根据“Mrs. White wants to go to Hong Kong and do some shopping.”可知怀特夫人想去香港,故选C。
21.句意:怀特夫人想去香港并______。A参观天安门广场,B放风筝,C购物,D参观黄浦江,根据“Mrs. White wants to go to Hong Kong and do some shopping.”可知怀特夫人想去香港购物,故选C。
22.句意:______想去参观长城。A怀特先生和怀特夫人的儿子和女儿,B怀特先生,C怀特夫人,D我们不知道,根据“Their son and daughter want to go to Beijing.”可知他们的儿子和女人想去北京,故选A。
23.句意:怀特一家人想去买一些中国的______。A衣服,B筷子,C邮票,D风筝,根据“The White family also want to eat some Chinese food and buy some Chinese kites.”可知怀特一家人想买中国风筝,故选D。
24.C 25.C 26.A 27.B 28.B
【导语】本文介绍了几种动物。
24.句意:大象能很好地_______。A看见,B说,C听和闻,根据“can hear and smell very well”,可知大象能很好地听和闻,故选C。
25.句意:大象是________最大的动物。A世界上,B水里,C陆地上,根据“are the largest land animals”,可知大象是陆地上最大的动物,故选C。
26.句意:蛇会伸出舌头闻空气吗?根据“put out their tongues to smell air”,可知答语为肯定回答,故选A。
27.句意:猫头鹰喜欢吃______。A米饭,B老鼠,C鸡,根据“eat mice”,可知猫头鹰喜欢吃老鼠,故选B。
28.句意:什么动物会织网?A猫头鹰。B蜘蛛。C蛇。根据对蜘蛛的描述可知蜘蛛会织网,故选B。
29.A 30.C 31.B 32.A 33.A
【导语】本题讲述了李老师的个人信息,外貌,工作,生活以及爱好。
29.句意:李老师是一名________老师。A友好的,B漂亮的,C严厉的,根据“She's a nice teacher.”可知李老师是一名友好的老师,故选A。
30.句意:哪一个是正确的?A李老师总是工作,但是她一点也不玩。B李老师和孩子们在星期天一起玩。C李老师喜欢她的学生还和他们一起玩游戏。根据“She likes children and her teaching work.”“She has much work to do, but she often plays games with her students after school.”可知李老师喜欢她的学生还和他们一起在下课后玩游戏,C描述正确,故选C。
31.句意:李老师________去看望她的朋友。A每天,B在星期天,C在星期六,根据“Sometimes she goes to see her friends on Sunday.”可知李老师在星期天去看望她的朋友,故选B。
32.句意:李老师________回家。A乘坐小车,B乘坐公交车,C走路,根据“ On Sunday she drives her car to her parents’ house and stays with her father and mother. ”可知李老师在星期天开车回她父母的家,故选A。
33.句意:李老师喜欢________。A教书,B煮饭,C跑步,根据“She likes children and her teaching work.”可知李老师喜欢她教学的工作,故选A。
34.C 35.A 36.B 37.B 38.C
【导语】本文主要介绍了Sweet Bakery,Better Body俱乐部和一则寻狗的启事。
34.句意:如果你发现Sherry,你可以____。A打电话7456-6666,B打电话7456-6666,C发送电子邮件,地址是write to john@hot ,D去新华路16号,根据“Call John Blake at 6554-7890 or e-mail at write to john@hot ”可知发现了Sherry,可以拨打电话6554-7890,或者发送电子邮件,地址是write to john@hot ,故选C。
35.句意:或许Sweet Bakery是一个____。A商店,B街道,C俱乐部,D公园。根据“ Buy one and get one free on December 25th!”在12月25日,可知买一个或者免费得到一个,Sweet Bakery应该是一个商店,故选A。
36.句意:人们可以去Better Body俱乐部_____。A买T恤,B参加运动,C吃纸杯蛋糕,D找狗。根据“Stay healthy! There are 20 tennis and swimming classes a week.”可知在Better body俱乐部可以保持健康。每周有20节网球和游泳课,人们可以参加运动,故选B。
37.句意:加入Better Body俱乐部,你将得到_____。A一只小狗,B一件T恤,C纸杯蛋糕,D糖果。根据“Join us today and you can get a free T-shirt.”可知加入Better Body俱乐部,可以得到一件T恤,故选B。
38.句意:哪个是正确的?A你可以9点去Better Body俱乐部。B在12月10号,在Sweet Bakery你可以买一个或者免费得到一个纸杯蛋糕。C洪湖咖啡在中心公园附近。D Sweet Bakery在中心公园内。根据“Lost in Central Park near Red Lake Cafe on December10th.”可知中心公园在洪湖咖啡附近,故选C。
39.A 40.C 41.C 42.A 43.A
【导语】本文主要讲述了玛丽在上学的前两天中的一些情况。
39.句意:玛丽_____在学校的第一天。A不喜欢(用于第三人称单数后),B喜欢,C不喜欢。由文中“She likes the school very much. 她非常喜欢学校。”可知玛丽非常喜欢学校。主语玛丽是第三人称单数,故选A。
40.句意:在她学校里的其他男孩和女孩们是非常_____。A可爱的,B好的,C友好的。由文中“The other children are very friendly. 其他孩子们是非常友好的。”可知其他学生非常友好。故选C。
41.句意:玛丽的老师是_____。A布朗夫人,B格林老师,C布朗老师。由文中“She asks a question to the teacher, Miss Brown. 她问了布朗老师一个问题。”可知玛丽的老师是布朗老师。故选C。
42.句意:在_____,她和其他孩子们一起回家。A第一天,B第二天,C第三天。由第一段可知玛丽是第一天放学后与其他孩子们一起回家的,故选A。
43.句意:在家里,玛丽的妈妈会问她_____。A在学校她做了什么,B她在哪里,C谁是她的老师。由第二段可知玛丽问了布朗老师“我今天学校做了什么?”这个问题,同时这个问题是玛丽的妈妈会问她的,故选A。
44.B 45.A 46.A 47.C 48.B
【导语】本文是关于Jack写信给Tom并给讲述下周来中国的计划。
44.问句句意:Jack打算什么时候去中国?A下个月,B下周,C明天,根据原文“I’m going to China next week.”可知我打算下周去中国。故选B。
45.问句句意:谁将要跟Jack去中国?A他的爸爸,B他的朋友,C他的父母,根据原文“My father is going with me.”可知我的爸爸跟我去。故选A。
46.问句句意:Jack想去参观天安门广场吗?A是,他想去。B不,他不想去。C我们不知道。根据原文“We want to go to the Great Wall and the Tian’an men Square.”可知我们想去长城和天安门广场。故选A。
47.问句句意:哪个是对的?A杰克不想吃北京烤鸭。B杰克不打算买一些礼物给他的朋友们。C杰克想买一些筷子。根据原文“I want to eat Beijing Duck and the moon cakes.”“And I want to buy some gifts for my friends.”“I want to buy some Chinese chopsticks and Chinese kites.”可知我想吃北京烤鸭和月饼。并且我想买一些礼物给我的朋友们。我想买一些中国筷子和中国风筝。故选C。
48.问句句意:谁写的这封信?根据原文开头是Dear Tom和落款Best, Jack可知这封信是Jack写给Tom的。故选B。
49.B 50.C 51.A 52.B 53.C
【导语】本文讲述了作者在家里玩电脑游戏,被妈妈关掉电脑后和朋友们在外面踢足球,最终发现了真正的乐趣。
49.句意:在故事的开头,作者喜欢和他的朋友们_____。A踢足球,B玩电脑游戏,C到处跑,根据“One day, I played computer games with some friends at home.”可知是玩电脑游戏,故选B。
50.句意:当妈妈关掉电脑时,作者感到_____。A难过的,B对不起,C生气的,根据“Just then, my mum walked in the room and turned o (关掉) the computer. I was so angry!”可知是很生气,故选C。
51.句意:那天外面天气_____。A冷的,B凉爽的,C温暖的,根据“It is cold outside!”可知是很冷,故选A。
52.句意:孩子们踢了大约_____的足球。A一小时,B两小时,C整天,根据“Before we knew it, two hours passed (过去了).”可知踢了两个小时,故选B。
53.句意:作者最终了解到_____。A玩电脑游戏才是真正的乐趣,B呆在家里对我们不好,C和朋友在外面玩才是真正的乐趣,根据“That day I learnt that computer games are fun, but they are not as good as the real fun!”可知C选项正确,故选C。
54.A 55.A 56.B 57.C
【导语】本文介绍了猫头鹰的基本特征和生活习性。
54.句意:猫头鹰有很大的____。A眼睛,B汽车,C腿,由原文“An owl is a bird with very big eyes.An owl is a bird with very big eyes.”可知猫头鹰有很大的眼睛,故选A。
55.句意:猫头鹰不能____地转动它的眼睛。A自由地,B快速地,C慢慢地,由原文“The owl can not move its eyes freely as we can.”可知猫头鹰不能像我们一样自由地转动它的眼睛,故选A。
56.句意:猫头鹰吃____和昆虫。A猫,B老鼠,C小鸡,由原文“They eat mice and insects.”可知猫头鹰吃老鼠和昆虫,故选B。
57.句意:猫头鹰在____大部分时间睡觉。A晚上,B早上,C一天,由原文“Because the owls sleep most of the day”可知猫头鹰一天的大部分时间在睡觉,故选C。
58.C 59.B 60.C 61.A 62.B
【导语】本文主要介绍了我们从蚂蚁身上学到的道理。
58.句意:当他们看到蚂蚁到处都是的时候,人们通常感到___。A害怕的,B兴奋的,C生气的。根据“Ants are almost everywhere! We usually feel angry about them. ”可知人们感到生气的,故选C。
59.句意:小蚂蚁把___带回到巢穴里。A叶子,B虫子,C棍。根据“Finally, the ant got the bug over the leaf and into the nest(巢穴).”可知蚂蚁把虫子带回巢穴里。故选B。
60.句意:蚂蚁在冬天通常___。A收集食物。B建造巢穴。C待在巢穴里。根据“When the cold winter days come, they usually stay in their warm nests. ”可知冬天它们总是待在巢穴里。故选C。
61.句意:作者认为我们应该___。A学习作为一个团队一起工作。B当完成工作困难的时候,放弃。C在夏天和秋天计划事情。根据“But they also work well as a team. ”可知作者认为我们应该学会团队合作,故选A。
62.句意:文章最好的标题是什么?A买蚂蚁,B伟大的蚂蚁,C小蚂蚁。由全文可知,作者通过对蚂蚁一系列的描述,给我们启迪人生道理。B项“伟大的蚂蚁”符合题意,故选B。
63.B 64.C 65.A 66.C
【导语】本文讲述了在2020年三月,十六只大象离开西双版纳的家去北方的路上发生的故事。
63.句意:十六头大象什么时候离开了它们的家?A再2020年四月。B在2020年三月。C在2020年六月。根据“In March 2020, sixteen elephants left their home in Xishuang banana and went north. ”可知是在2020年三月。故选B。
64.句意:农民生那些大象的气了吗?根据“They ran into villages and ate farmers’ corn (玉米). But no one blamed (责怪) them. “It is OK. They’re hungry,” a farmer said. ”可知农民不生大象的气。故做否定回答,故选C。
65.句意:在路上有几只小象出生了?A两只。B三只。C一只。根据They had two babies on the way. 可知是两只。故选A。
66.句意:谁帮助大象回到了家里?A警察和农民。B专家和医生。C警察和专家。根据“To help the elephants get home, the police and experts (专家) closely watched them. ”可知是警察和专家。故选C。
67.A 68.B 69.C 70.B
【导语】本文主要讲述了作者和朋友特德的兴趣爱好。
67.句意:我居住在一栋高楼里。A在……里,B在……上,C进入。根据“I live in a tall building.”可知我住在高楼里,故选A。
68.句意:皮特居住_______楼。A错误,B第二十一,C错误。根据“I live on the twenty-first floor.”可知皮特住在二十一楼,故选B。
69.句意:特德家离皮特家很远。A和,B形成,C来自。根据“But his house is very far from my house.”可知特德家离皮特家很远,故选C。
70.句意:为什么皮特______踢足球?A喜欢,动词第三人称单数形式;B喜欢,动词原形;C现在分词或动名词。该句是特殊疑问句,助动词does后用动词原形,故选B。
71.B 72.C 73.C 74.A 75.B
【分析】本文主要介绍了英国孩子喜欢戏剧。
71.句意:这篇文章讲的是什么?A孩子们。B戏剧。C足球比赛。根据全文可知讲的是戏剧,故选B。
72.句意:孩子们喜欢戏剧,因为这些节目都是_______。根据Most shows are based on (依据) famous children’s story.,可知孩子们喜欢戏剧,因为这些节目都是从儿童故事改编的,故选C。
73.句意:它在______和暑假期间特别流行。A复活节,B万圣节前夕,C圣诞节,根据It is particularly popular (特别受欢迎) at Christmas time and during the summer holiday.,可知它在圣诞节和暑假期间特别流行,故选C。
74.句意:如果这些节目很受欢迎,剧院会做什么?A常年播出。B播放一个月。C他们什么也不做。根据Some shows are very popular and they run round years.,可知节目受欢迎的话,会常年播出,故选A。
75.句意:in advance什么意思?根据文章内容,可知in advance的意思是预先,故选B。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录