Unit 2 Onwards and upwards 单元检测卷 课件(共88张)+练习(含解析,含听力原文及音频)

文档属性

名称 Unit 2 Onwards and upwards 单元检测卷 课件(共88张)+练习(含解析,含听力原文及音频)
格式 zip
文件大小 16.7MB
资源类型 教案
版本资源 外研版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-12-04 15:38:55

文档简介

英语 选择性必修 第一册 WY
第二单元检测卷
 时间:120分钟  满分:150分
较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后续写
A B C D
难度 ★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
扫一扫·听录音
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.When does the play start
A.At 6:00. B.At 6:30.
C.At 8:00.
2.What have the speakers decided to do
A.Plan a satellite.
B.See an exhibition.
C.Play a game.
3.What is the man
A.A ticket seller. B.A passenger.
C.A writer.
4.Why did the man arrive late
A.His car broke down.
B.He had a long meeting.
C.He met someone else on the way.
5.What do we know about the speakers
A.The man can't drive well.
B.The woman's car is gone.
C.They are on the wrong way.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6.Why did the woman give up her dream to be a gym teacher
A.She didn't have the equipment.
B.She couldn't afford the expense.
C.She found the training was hard.
7.What does the woman think of her job
A.It's disappointing. B.It's boring.
C.It's satisfying.
听第7段材料,回答第8至10题。
8.What does the man show the woman
A.A bottle of red wine.
B.Hair care products.
C.A magazine.
9.How will the woman's hair look
A.Long. B.Short.
C.Red.
10.Why does the woman refuse to change the color of her hair
A.She thinks it's too expensive.
B.She doesn't like the suggested color.
C.She's afraid it might damage her hair.
听第8段材料,回答第11至13题。
11.What are the speakers talking about
A.Mount Tai. B.Mount Hua.
C.Mount Huang.
12.What can we learn about the man
A.He reached the top of the mountain.
B.He stopped halfway.
C.He met many famous people.
13.What can we learn about the woman
A.She doesn't like climbing mountains.
B.She wants to climb the famous mountain too.
C.She has been to the famous mountain before.
听第9段材料,回答第14至17题。
14.In which year did the man start to volunteer
A.2014. B.2020.
C.2015.
15.What is the reason for the man to choose to volunteer after retirement
A.Putting his experience and knowledge to use.
B.Finding a good way to kill time.
C.Developing a new hobby.
16.What volunteer job is the man doing now
A.Being a guide.
B.Offering food to the homeless.
C.Teaching in local schools.
17.What does the man gain from volunteering
A.Free education. B.A sense of purpose.
C.Love for life.
听第10段材料,回答第18至20题。
18.Which school is the university most famous for
A.Social Science. B.Medicine.
C.Law.
19.Who will say something more about the courses
A.The lecturers. B.The receptionists.
C.The visitors.
20.What is required for degree courses
A.Informal lectures. B.One group discussion.
C.A long essay.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
It's easy to get defeated completely by something negative in your daily life. Give these apps a try if you want to be more positive instead of being negative in your daily life.
Shine
Shine is a text messaging service based on the idea that sometimes you need some external phrases to guide your internal positive thinking.
Visit the website, and you'll have the ability to sign up to receive a daily text message—all you need to provide is a first name and a phone number. Then you'll receive one message per day with inspirational quotes from successful people from Monday through Friday.
Kwippy
In many cases, statements that come from other people can be more powerful than ones you make to yourself. That's where Kwippy comes in.
The app Kwippy has a positive, lively community focused on fun while keeping negativity out. It is a new kind of social media platform that will send you random challenges throughout the day, prompting you to take a photo of something in your nearby environment.
ThinkUp
If you're feeling confident and good about your place in life, download the app, come up with some positive statements about yourself and record them for future generations. If you're feeling less creative or don't know what to say, don't worry—the app also has a list of shared positive statements that you can choose from.
Smiling Mind
Smiling Mind, a nonprofit organization, was founded by and is currently operated by psychologists and educators. Everything there is supported by scientific evidence. The app is free to use but you can make a donation if you want to continue supporting their efforts, displaying friendly and thoughtful acts to others.
In the app, you'll find different choices, which can help you remove negative thoughts and focus on the positivity of the present moments.
21.Which app makes people feel encouraged regularly
A.Shine. B.Kwippy.
C.ThinkUp. D.Smiling Mind.
22.Who is Kwippy suitable for
A.Those who need to face a big life challenge.
B.Those who look for a friendly neighborhood.
C.Those who long for a great sense of belonging.
D.Those who want to live an enjoyable social life.
23.What is the purpose of the article
A.To show the power of some advanced apps.
B.To introduce some apps for avoiding people feeling down.
C.To compare the advantages of some apps.
D.To list the wide usage of apps in our daily life.
B
Dr Dian Fossey, one of the world's leading women scientists, had a remarkable career. The work—she devoted her life to protecting and studying the mountain gorillas (大猩猩) of Africa—has proved highly effective and has resulted in the steady (平稳的) increase of this most endangered great apes.
Fossey made her first trip to Africa in 1963. Three years later, she returned to Africa to begin a long term study of the mountain gorillas. She set up camp in the Democratic Republic of Congo but moved to Rwanda because of political reasons in 1967. She established her “Karisoke” Research Centre camp on September 24, 1967.
Fossey's aims were to study gorilla ecology (生态学) and social organization. She found that in order to achieve this, she needed to recognize individual gorillas, which required that the gorillas get used to her presence (出现). By copying gorillas' behaviour and sounds, Fossey began to gain their trust, and in 1970 an adult male gorilla she had named “Peanuts” reached out to touch her hand.
Close observations over thousands of hours enabled Fossey to gain the gorillas' trust and bring forth new knowledge about their behaviour. Stories and photographs of her work were published in National Geographic Magazine and elsewhere.
In 1977, one of Fossey's favorite gorillas, Digit, was killed by poachers and she established the Digit Fund to help raise money for gorilla protection efforts in the same year.
On December 26,1985, Fossey was murdered while going back to her house in Karisoke. Her body was discovered near the research centre. Most probably, Dian Fossey had been killed by the poachers she'd fought against. On her tombstone (墓碑): “No one loved gorillas more ... ”
In 1988, the life and the work of Fossey were made into a movie based on her book.
24.Why does the author say Dr Dian Fossey had a remarkable career
A.Because she travelled all over the world.
B.Because she liked to play with gorillas.
C.Because she studied gorilla ecology.
D.Because she made great apes increase steadily.
25.The underlined word “poachers” in Paragraph 5 probably refers to people who ________.
A.sell drugs against the law
B.hunt animals against the law
C.hate successful people
D.like to do harm to people
26.Which of the following shows the right time order of the events in Fossey's life
a.She established the Digit Fund.
b.Her story was shown in a movie.
c.She was killed probably by the poachers.
d.She established her “Karisoke” Research Centre.
A.a,d,c,b B.a,c,d,b
C.d,c,b,a D.d,a,c,b
27.From the words on Fossey's tombstone, we can infer that ________.
A.Fossey was the person who loved gorillas most
B.after Fossey died, no one loves gorillas
C.Fossey was the first one to study gorillas
D.everybody loves gorillas as Fossey did
C
Have you ever been sad because of failure Please remember, for quite often achieving what you set out to do is not the most important thing.
A boy decided to dig a deep hole behind his house. As he was working, a couple of older boys stopped by to watch. “What are you doing?” asked one of the visitors. “I want to dig a hole all the way through the earth!” the boy answered excitedly. The older boys began to laugh, telling him that digging a hole all the way through the earth was impossible. After a while, the boy picked up a jar. He showed it to the visitors. It was full of all kinds of stones and insects. Then he said calmly and confidently, “Maybe I can't finish digging all the way through the earth, but look at what I've found during this period!”
The boy's goal was far too difficult, but it did cause him to go on. And that is what a goal is for—to cause us to move in the direction we have chosen, in other words, to cause us to keep working!
Not every goal will be fully achieved. Not every job will end up with a success. Not every dream will come true. But when you fall short of your aim, maybe you can say, “Yes, but look at what I've found along the way! There are so many wonderful things having come into my life because I tried to do something!” It is in the digging that life is lived. It is the unexpected joy on the journey that really makes sense.
28.The older boys laughed at the boy because he was thought to be ________.
A.brave B.impolite
C.foolish D.warm hearted
29.Why did the boy show the jar to the older boys
A.To drive them away.
B.To show what he had found in digging.
C.To show how beautiful the jar was.
D.To attract them to join him in the work.
30.What can be learnt from the fourth paragraph of the text
A.No dream can come true.
B.All work will end successfully.
C.Goals shouldn't be set too high.
D.Goals will make us work harder.
31.The best title for the text should be “________”.
A.A Boy Dug a Hole
B.Joy in the Journey
C.No Pains, No Gains
D.Failure Is the Mother of Success
D
A growth mindset is the belief that intelligence and abilities can be developed through hard work, dedication, and learning. In contrast, a fixed mindset is the belief that intelligence and abilities are fixed traits that cannot be changed. Developing a growth mindset can be a valuable tool for achieving success in both personal and professional life.
One of the benefits of having a growth mindset is that it allows individuals to embrace challenges and view them as opportunities for growth. Instead of avoiding challenges, individuals with a growth mindset approach them with a positive attitude, seeing them as a chance to learn and improve. This mindset helps individuals push themselves outside of their comfort zone, which can lead to personal growth and development. Another benefit of a growth mindset is that it allows individuals to persist in the face of setbacks and failures. When faced with obstacles, individuals with a growth mindset don't give up or view them as a reflection of their abilities. Instead, they see setbacks as temporary and an opportunity to learn and grow from their mistakes. This mindset helps individuals develop resilience and grit, which are essential qualities for achieving success.
Developing a growth mindset can also lead to increased creativity and innovation. When individuals believe that their abilities can be developed, they are more likely to take risks and try new things. This mindset allows individuals to approach problems with an open mind, which can lead to creative solutions and new ideas. Finally, a growth mindset can lead to increased motivation and achievement. When individuals believe that their abilities can be developed, they are more likely to set goals and work towards them. This mindset helps individuals stay focused and motivated, even in the face of challenges and setbacks.
In conclusion, developing a growth mindset can be a valuable tool for achieving success in both personal and professional life. By embracing challenges, persisting in the face of setbacks, and approaching problems with an open mind, individuals with a growth mindset can achieve their goals and reach their full potential.
32.From the passage, how many benefits of a growth mindset are mentioned
A.3. B.4.
C.5. D.6.
33.How does a growth mindset affect an individual's creativity and innovation
A.It allows individuals to embrace challenges.
B.It helps individuals to persist in the face of setbacks.
C.It encourages individuals to take risks and try new things.
D.It makes individuals set achievable goals and work towards them.
34.Which of the following is not the characteristic of a growth mindset
A.Being failure avoidant.
B.Being success oriented.
C.Being potential maximizing.
D.Being challenge embracing.
35.What is the main idea of the last paragraph
A.Developing a growth mindset is the key to individual development.
B.The growth mindset is mainly beneficial for achieving success in professional life.
C.Embracing a growth mindset can help realize ambitions and fulfill one's capabilities.
D.A fixed mindset is essential for sustainable development and environmental awareness.
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Overcome Fear of Failure
Many of us may accept in theory that failure is a necessary component of all learning and growth.__36__ Very few of us know how to fail well. Intellectually, we may know that we need a growth mindset in order to develop, and yet failure remains an experience that is often associated with shame and embarrassment. How, then, can we overcome our fear of failure so that we can truly benefit from what failing has to teach us
__37__ Reminding yourself that there is no growth without failure—no learning, no development, no new experiences—can help you see your failure in a new light. Cultivate (培养) a growth mindset, an openness to learning from failure in the service of overall development.
Second, recall gritty successful people who failed a hundred, or maybe even a thousand times, before they got somewhere with their attempts. __38__ He is famous for having said, “I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work.”
Third, watch how a little child learns to walk. They don't need to read a set of instructions on how to walk upright. __39__ They stand up, stumble (蹒跚而行), fall, stand up, stumble, fall, and stand up again, over and over again, until they learn to stand, then to walk, and then how to run.
Finally, simply start seeing your failures as teachers. Instead of being too hard on yourself and feeling sorry for yourself when you fail, ask yourself: What can I learn from this experience __40__ What is the lesson here And remember: While it is hard to fail, it is much worse never to have tried to succeed.
A.What can I do better next time
B.What exactly causes my fear of failure
C.First, be aware that failure is usually painful.
D.Take the great inventor Thomas Edison for example.
E.Instead, they learn by doing and, especially, by failing.
F.First, have a positive attitude.
G.However, in practice, we often struggle greatly with failing.
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
A group of class friends, highly established in their careers, got together to visit their old university professor. Conversation soon __41__ into complaints about stress in work and life.
Offering his guests coffee, the professor went to the __42__ and returned with a large pot of coffee and a couple of __43__—porcelain, plastic, glass, crystal, some __44__ looking, some expensive, some delicate—telling them to __45__ themselves to the coffee.
When all the students had a cup of coffee in __46__, the professor said, “If you noticed, all the nice looking expensive cups were taken up, __47__ behind the plain and cheap ones. While it is __48__ for you to choose only the best for yourselves, that is the __49__ of your problems and stress. Be assured that the cup itself __50__ no quality to the coffee. In most cases it is just more expensive and in some cases even hides what we drink. __51__ all of you really wanted was coffee, not the cup, but you consciously went __52__ the best cups. And then you began __53__ each other's cups. Now consider this: Life is the coffee; the jobs, money and position in society are the cups. They are just tools to hold and contain life, and the type of cup we have does not define nor __54__ the quality of life we __55__. Sometimes, by concentrating only on the cup, we fail to enjoy the coffee.”
41.A.devoted B.exchanged
C.thought D.turned
42.A.sitting room B.living room
C.bedroom D.kitchen
43.A.cups B.pans
C.bowls D.aprons
44.A.plain B.clean
C.ugly D.fine
45.A.devote B.help
C.take D.pick
46.A.stomach B.hand
C.eye D.mouth
47.A.running B.leaving
C.hiding D.piling
48.A.wise B.important
C.normal D.necessary
49.A.reason B.energy
C.resource D.source
50.A.likes B.reduces
C.adds D.relies
51.A.As B.What
C.That D.Which
52.A.for B.into
C.by D.on
53.A.looking B.guiding
C.eyeing D.exchanging
54.A.worsen B.beat
C.change D.rise
55.A.dislike B.live
C.make D.use
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
The Chongyang Festival is a __56__ (tradition) Chinese festival. It is celebrated on the __57__ (nine) of September in the lunar calendar (阴历).
The festival started as early as the Warring States Period (475BC-221BC). It has a history __58__ more than 1,700 years. Among the numbers from zero to nine, nine is the __59__ (high) odd number (奇数). People believe that two nines meeting together mean a long life. So it is a special holiday for Chinese people __60__ (show) love and respect for their elders. They hold many kinds of __61__ (activity) in honor of old people, wishing them good health and a long life.
The festival comes during the golden time of fall. On the day, people usually drink chrysanthemum (菊花) wine, eat special cakes __62__ climb mountains. They also carry a kind of plant __63__ is named the dogwood. People in ancient times __64__ (believe) that plant could drive the illness away in winter and prevent them from __65__ (catch) by evil spirits.
56.______ 57.______ 58.______ 59.______
60.______ 61.______ 62.______ 63.______
64.______ 65.______
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
你校将举办主题为“What I Want to Learn in Senior School”的英语演讲活动以帮助学生规划自己高中阶段的学习和生活。假如你是李华,请结合自身看法与以下要点准备一份演讲稿。内容包括:
1.学会学习:养成良好的学习方法、习惯 (可举例说明)……
2.学会与人相处:对人真诚、友善,帮助别人,与人相处融洽……
3.培养良好的品质:坚定、乐观,挑战困难,努力实现梦想……
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
参考词汇:乐观的 optimistic
Ladies and gentlemen,
Good morning! I'm Li Hua. I feel it an honour to give a speech here about “What I Want to Learn in Senior School”.                                     
                                    
                                    
Thanks for listening.
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Music has always been an essential part of my family. As a little girl, I often watched my mom singing with others in the church. As I grew older, she and I would sing while we did the dishes or hung clothes. My brother Dean was also a musical soul. In good time or in bad, there was always music in our house. It shaped us, comforted us, and gave us a way to express feelings that might otherwise have gone unspoken.
After Dean became a father, we learned that his oldest son was on the autism spectrum. My nephew Dj did not handle social situation well, and sometimes even for him to speak aloud outside the family was a struggle. He worked very hard to overcome his fears, so that the year he was eight, he decided he wanted to be part of the Christmas music program with the other children in his Sunday school class. The part he had been offered was one that required him to sing a verse all on his own—a solo.
My brother carefully explained to him that this would mean singing in front of the audience; there would be no one singing with him. Dj considered this very carefully. After a couple of days, he decided that he would accept the part. He explained to us that he believed he could do it because it was a very special occasion, and he would practice until he was as perfect as he could be. He said he knew his daddy would help him to be the best singer possible.
For over a month, he and his father practiced together. Every evening would find them locked away in the music room, my brother on guitar, and my nephew's small voice coming from somewhere deep down inside his little body. He gained confidence, and when the day of the concert arrived, he was certain all would go well. My brother waited backstage, giving Dj double thumbs up, and he came out to sit with the rest of the family to watch and take photos.
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
When it was finally time for Dj to sing, the music played on, and he froze.                                                                                                                                                    Everyone turned to see who was singing, while I knew it was my brother.                                                                                                              
                                    
第二单元检测卷
 时间:120分钟  满分:150分
较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后续写
A B C D
难度 ★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
扫一扫·听录音
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
Text 1
W:Does the play start at 6:00 or 6:15 M:Neither. It starts at 6:30 and ends at 8:00.
1.When does the play start
A.At 6:00. B.At 6:30.
C.At 8:00.
答案:B
Text 2
M:There is an exhibition about planes and satellites. W:Really I'd like to see that, too.
2.What have the speakers decided to do
A.Plan a satellite.
B.See an exhibition.
C.Play a game.
答案:B
Text 3
W:I want a second class ticket to London, please. M:Single or return
3.What is the man
A.A ticket seller. B.A passenger.
C.A writer.
答案:A
Text 4
M:I'm terribly sorry. I'm late, dear. I had a long meeting at the office. W:That's OK. I arrived here only a moment ago because my car broke down and I walked all the way down here.
4.Why did the man arrive late
A.His car broke down.
B.He had a long meeting.
C.He met someone else on the way.
答案:B
Text 5
W:If you had listened to me, we would be at the party now. Move over, I'll drive. M:I was sure I knew the way there. I'll turn around.
5.What do we know about the speakers
A.The man can't drive well.
B.The woman's car is gone.
C.They are on the wrong way.
答案:C
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
Text 6
M:Helen, I heard that you wanted to be a gym teacher, didn't you W:Yes, I did think about it. But it was going to be too expensive. M:You mean the training W:Yes, you need to pay for the use of all the equipment, you know. M:So you went to a nursing college. W:I did. And I have no regrets. M:Really You enjoyed it W:Oh, very much. M:Didn't you feel sad that you couldn't become a teacher W:Well, in a way. But as time went on, I really began to like my job.
6.Why did the woman give up her dream to be a gym teacher
A.She didn't have the equipment.
B.She couldn't afford the expense.
C.She found the training was hard.
答案:B
7.What does the woman think of her job
A.It's disappointing. B.It's boring.
C.It's satisfying.
答案:C
听第7段材料,回答第8至10题。
Text 7
W:I want to have my hair done. Do you have any suggestions M:You can take a look at this magazine. It has some of the newest styles. W:Ah ... I like this style. It's pretty. Do you think it suits me M:Well, do you really want to keep your hair that long I think you will look better with short hair. W:It's up to you. I am ready for a change. M:Do you want to change the color of your hair It would be shinning in wine red and will light up your face. W:Yeah, I believe so, but would that do too much harm to my hair M:Not really. We have some of the best hair care products. W:Hmm ... maybe another day. By the way, how much do you charge M:80 dollars in total.
8.What does the man show the woman
A.A bottle of red wine.
B.Hair care products.
C.A magazine.
答案:C
9.How will the woman's hair look
A.Long. B.Short.
C.Red.
答案:B
10.Why does the woman refuse to change the color of her hair
A.She thinks it's too expensive.
B.She doesn't like the suggested color.
C.She's afraid it might damage her hair.
答案:C
听第8段材料,回答第11至13题。
Text 8
W:How did you spend your holiday M:I went to climb Mount Tai. W:Oh, really It must have been exciting. M:It really was. Mount Tai is indeed a natural monument. W:How did you reach the top M:Step by step. I was totally exhausted before I even got halfway to the top. Those were the steepest steps I've ever seen. W:Are there any relics M:Of course, and most of the unearthed relics remain intact. Confucius and many famous people have been there. All in all, it's really worth seeing. W:OK, I'll go there if I get a chance.
11.What are the speakers talking about
A.Mount Tai. B.Mount Hua.
C.Mount Huang.
答案:A
12.What can we learn about the man
A.He reached the top of the mountain.
B.He stopped halfway.
C.He met many famous people.
答案:A
13.What can we learn about the woman
A.She doesn't like climbing mountains.
B.She wants to climb the famous mountain too.
C.She has been to the famous mountain before.
答案:B
听第9段材料,回答第14至17题。
Text 9
W:Good evening, David. I'm so glad to have you here. M:It's my pleasure. W:When did you start to volunteer M:When I retired in 2014, I found myself with more time to spare and I was looking for things to do. So I began volunteering the next year. W:There are so many ways we can occupy ourselves as we get older. We can start new hobbies; we can travel. Why did you choose to volunteer M:You know there's always someone out there that needs your help and seniors have valuable experience and knowledge that can be put to good use. W:I can't agree more. Are there many seniors out there volunteering M:Absolutely. There were a large number of senior volunteers in the United States last year alone. W:What volunteer activities do you participate in M:I used to offer food to the homeless at the Food Bank. But now I'm doing teaching in local schools. W:What do you get from volunteering M:I gain a sense of purpose. It just feels good to be needed. W:Thank you again, David. M:You're welcome. And thank you for inviting me to the show.
14.In which year did the man start to volunteer
A.2014. B.2020.
C.2015.
答案:C
15.What is the reason for the man to choose to volunteer after retirement
A.Putting his experience and knowledge to use.
B.Finding a good way to kill time.
C.Developing a new hobby.
答案:A
16.What volunteer job is the man doing now
A.Being a guide.
B.Offering food to the homeless.
C.Teaching in local schools.
答案:C
17.What does the man gain from volunteering
A.Free education. B.A sense of purpose.
C.Love for life.
答案:B
听第10段材料,回答第18至20题。
Text 10
Welcome to visit the university. It covers an area of six hundred acres. There are four schools, including Science and Technology, Social Science, Law and Medicine. And our university is best known for the last school. Now you can pick up a brochure and decide which tour you want to go on, according to your subject of interest. Your tour will begin with a talk by one of the lecturers, who will tell you more about the courses. All our courses consist of a mixture of formal lectures and at least two group discussions of two or three students per term. You can choose group discussions according to your own schedule. All degree courses require students to write a long essay of at least six thousand words on a particular subject in their last years. Besides open days for you, we have separate open days for graduates who want to go on to take a course after their graduation. Your application to our university is always welcome.
18.Which school is the university most famous for
A.Social Science. B.Medicine.
C.Law.
答案:B
19.Who will say something more about the courses
A.The lecturers. B.The receptionists.
C.The visitors.
答案:A
20.What is required for degree courses
A.Informal lectures. B.One group discussion.
C.A long essay.
答案:C
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
It's easy to get defeated completely by something negative in your daily life. Give these apps a try if you want to be more positive instead of being negative in your daily life.
Shine
Shine is a text messaging service based on the idea that sometimes you need some external phrases to guide your internal positive thinking.
Visit the website, and you'll have the ability to sign up to receive a daily text message—all you need to provide is a first name and a phone number. Then you'll receive one message per day with inspirational quotes from successful people from Monday through Friday.
Kwippy
In many cases, statements that come from other people can be more powerful than ones you make to yourself. That's where Kwippy comes in.
The app Kwippy has a positive, lively community focused on fun while keeping negativity out. It is a new kind of social media platform that will send you random challenges throughout the day, prompting you to take a photo of something in your nearby environment.
ThinkUp
If you're feeling confident and good about your place in life, download the app, come up with some positive statements about yourself and record them for future generations. If you're feeling less creative or don't know what to say, don't worry—the app also has a list of shared positive statements that you can choose from.
Smiling Mind
Smiling Mind, a nonprofit organization, was founded by and is currently operated by psychologists and educators. Everything there is supported by scientific evidence. The app is free to use but you can make a donation if you want to continue supporting their efforts, displaying friendly and thoughtful acts to others.
In the app, you'll find different choices, which can help you remove negative thoughts and focus on the positivity of the present moments.
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了四款可以让人在日常生活中更积极向上的App。
21.Which app makes people feel encouraged regularly
A.Shine. B.Kwippy.
C.ThinkUp. D.Smiling Mind.
答案:A
解析:细节理解题。根据Shine部分中的“you'll receive one message per day with inspirational quotes from successful people from Monday through Friday”可知,它从星期一到星期五推送成功人士的励志名言鼓励你积极向上。故选A。
22.Who is Kwippy suitable for
A.Those who need to face a big life challenge.
B.Those who look for a friendly neighborhood.
C.Those who long for a great sense of belonging.
D.Those who want to live an enjoyable social life.
答案:D
解析:细节理解题。根据Kwippy部分中的“The app Kwippy has a positive, lively community focused on fun while keeping negativity out.”可知,Kwippy能帮助人们享受愉快的社交生活。故选D。
23.What is the purpose of the article
A.To show the power of some advanced apps.
B.To introduce some apps for avoiding people feeling down.
C.To compare the advantages of some apps.
D.To list the wide usage of apps in our daily life.
答案:B
解析:推理判断题。通读全文,尤其根据第一段中的“Give these apps a try if you want to be more positive instead of being negative in your daily life.”可推知,文章的目的是介绍可以让人在日常生活中更积极向上的App。故选B。
B
Dr Dian Fossey, one of the world's leading women scientists, had a remarkable career. The work—she devoted her life to protecting and studying the mountain gorillas (大猩猩) of Africa—has proved highly effective and has resulted in the steady (平稳的) increase of this most endangered great apes.
Fossey made her first trip to Africa in 1963. Three years later, she returned to Africa to begin a long term study of the mountain gorillas. She set up camp in the Democratic Republic of Congo but moved to Rwanda because of political reasons in 1967. She established her “Karisoke” Research Centre camp on September 24, 1967.
Fossey's aims were to study gorilla ecology (生态学) and social organization. She found that in order to achieve this, she needed to recognize individual gorillas, which required that the gorillas get used to her presence (出现). By copying gorillas' behaviour and sounds, Fossey began to gain their trust, and in 1970 an adult male gorilla she had named “Peanuts” reached out to touch her hand.
Close observations over thousands of hours enabled Fossey to gain the gorillas' trust and bring forth new knowledge about their behaviour. Stories and photographs of her work were published in National Geographic Magazine and elsewhere.
In 1977, one of Fossey's favorite gorillas, Digit, was killed by poachers and she established the Digit Fund to help raise money for gorilla protection efforts in the same year.
On December 26,1985, Fossey was murdered while going back to her house in Karisoke. Her body was discovered near the research centre. Most probably, Dian Fossey had been killed by the poachers she'd fought against. On her tombstone (墓碑): “No one loved gorillas more ... ”
In 1988, the life and the work of Fossey were made into a movie based on her book.
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要介绍了Dian Fossey (黛安·弗西)博士及她献身保护大猩猩的事业。
24.Why does the author say Dr Dian Fossey had a remarkable career
A.Because she travelled all over the world.
B.Because she liked to play with gorillas.
C.Because she studied gorilla ecology.
D.Because she made great apes increase steadily.
答案:D
解析:细节理解题。根据第一段最后一句可知,她的工作使濒危动物——大猩猩的数量得以平稳增长,这是她的非凡成就。故选D。
25.The underlined word “poachers” in Paragraph 5 probably refers to people who ________.
A.sell drugs against the law
B.hunt animals against the law
C.hate successful people
D.like to do harm to people
答案:B
解析:词义猜测题。根据最后三段内容可知,Fossey成立保护大猩猩的基金并与poachers进行斗争,由此可知,她应该是被偷猎者暗杀的。poacher指“偷猎者”。故选B。
26.Which of the following shows the right time order of the events in Fossey's life
a.She established the Digit Fund.
b.Her story was shown in a movie.
c.She was killed probably by the poachers.
d.She established her “Karisoke” Research Centre.
A.a,d,c,b B.a,c,d,b
C.d,c,b,a D.d,a,c,b
答案:D
解析:细节理解题。Fossey建立Digit Fund(迪杰特基金)是在1977年;她的故事被拍成电影是在1988年;她被杀害是在1985年;她建立Karisoke(卡里索凯)研究中心是在1967年。故选D。
27.From the words on Fossey's tombstone, we can infer that ________.
A.Fossey was the person who loved gorillas most
B.after Fossey died, no one loves gorillas
C.Fossey was the first one to study gorillas
D.everybody loves gorillas as Fossey did
答案:A
解析:推理判断题。根据倒数第二段中的“No one loved gorillas more ...”可知,没有人(比Fossey)更爱大猩猩了。由此可推知,Fossey是最热爱大猩猩的人。故选A。
C
Have you ever been sad because of failure Please remember, for quite often achieving what you set out to do is not the most important thing.
A boy decided to dig a deep hole behind his house. As he was working, a couple of older boys stopped by to watch. “What are you doing?” asked one of the visitors. “I want to dig a hole all the way through the earth!” the boy answered excitedly. The older boys began to laugh, telling him that digging a hole all the way through the earth was impossible. After a while, the boy picked up a jar. He showed it to the visitors. It was full of all kinds of stones and insects. Then he said calmly and confidently, “Maybe I can't finish digging all the way through the earth, but look at what I've found during this period!”
The boy's goal was far too difficult, but it did cause him to go on. And that is what a goal is for—to cause us to move in the direction we have chosen, in other words, to cause us to keep working!
Not every goal will be fully achieved. Not every job will end up with a success. Not every dream will come true. But when you fall short of your aim, maybe you can say, “Yes, but look at what I've found along the way! There are so many wonderful things having come into my life because I tried to do something!” It is in the digging that life is lived. It is the unexpected joy on the journey that really makes sense.
篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。文章通过小男孩挖洞的故事论述了目标在我们生活中的重大价值,尽管我们可能无法实现目标,但在朝着目标努力的过程中,我们会收获很多。
28.The older boys laughed at the boy because he was thought to be ________.
A.brave B.impolite
C.foolish D.warm hearted
答案:C
解析:推理判断题。根据第二段中的“The older boys began to laugh, telling him that digging a hole all the way through the earth was impossible.(大一些的男孩笑了起来,告诉他挖一个穿过地球的洞是不可能的。)”可推知,他们认为他愚蠢。故选C。
29.Why did the boy show the jar to the older boys
A.To drive them away.
B.To show what he had found in digging.
C.To show how beautiful the jar was.
D.To attract them to join him in the work.
答案:B
解析:细节理解题。根据第二段中的“Maybe I can't finish digging all the way through the earth, but look at what I've found during this period!”可知,小男孩拿着那个罐子告诉其他男孩,虽然他可能不会挖穿地球,但是在这个过程中他会找到很多有趣的东西。故选B。
30.What can be learnt from the fourth paragraph of the text
A.No dream can come true.
B.All work will end successfully.
C.Goals shouldn't be set too high.
D.Goals will make us work harder.
答案:D
解析:推理判断题。根据最后一段中的“But when you fall short of your aim ... I tried to do something!”可知,当我们没有能够实现自己的目标的时候,我们会发现在朝着目标努力的过程中,有很多美好的东西进入了我们的生活。由此可推知,目标会让我们更加努力。故选D。
31.The best title for the text should be “________”.
A.A Boy Dug a Hole
B.Joy in the Journey
C.No Pains, No Gains
D.Failure Is the Mother of Success
答案:A
解析:标题判断题。通读全文可知,本文主要围绕一个小男孩挖洞的故事来告诉我们在朝着目标努力的过程中,我们会学会很多有用的东西。A项(一个男孩挖了一个洞)最适合作为文章标题。故选A。
D
A growth mindset is the belief that intelligence and abilities can be developed through hard work, dedication, and learning. In contrast, a fixed mindset is the belief that intelligence and abilities are fixed traits that cannot be changed. Developing a growth mindset can be a valuable tool for achieving success in both personal and professional life.
One of the benefits of having a growth mindset is that it allows individuals to embrace challenges and view them as opportunities for growth. Instead of avoiding challenges, individuals with a growth mindset approach them with a positive attitude, seeing them as a chance to learn and improve. This mindset helps individuals push themselves outside of their comfort zone, which can lead to personal growth and development. Another benefit of a growth mindset is that it allows individuals to persist in the face of setbacks and failures. When faced with obstacles, individuals with a growth mindset don't give up or view them as a reflection of their abilities. Instead, they see setbacks as temporary and an opportunity to learn and grow from their mistakes. This mindset helps individuals develop resilience and grit, which are essential qualities for achieving success.
Developing a growth mindset can also lead to increased creativity and innovation. When individuals believe that their abilities can be developed, they are more likely to take risks and try new things. This mindset allows individuals to approach problems with an open mind, which can lead to creative solutions and new ideas. Finally, a growth mindset can lead to increased motivation and achievement. When individuals believe that their abilities can be developed, they are more likely to set goals and work towards them. This mindset helps individuals stay focused and motivated, even in the face of challenges and setbacks.
In conclusion, developing a growth mindset can be a valuable tool for achieving success in both personal and professional life. By embracing challenges, persisting in the face of setbacks, and approaching problems with an open mind, individuals with a growth mindset can achieve their goals and reach their full potential.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了成长型思维的概念及优势。
32.From the passage, how many benefits of a growth mindset are mentioned
A.3. B.4.
C.5. D.6.
答案:B
解析:细节理解题。根据第二段中的“One of the benefits ... opportunities for growth.”和“Another benefit of ... setbacks and failures.”以及第三段中的“Developing a growth mindset can also lead to increased creativity and innovation.”和“Finally, a growth mindset can lead to increased motivation and achievement.”可知,文章提到了成长型思维的四点好处。故选B。
33.How does a growth mindset affect an individual's creativity and innovation
A.It allows individuals to embrace challenges.
B.It helps individuals to persist in the face of setbacks.
C.It encourages individuals to take risks and try new things.
D.It makes individuals set achievable goals and work towards them.
答案:C
解析:细节理解题。根据第三段中的“Developing a growth ... try new things.”可知,成长型思维通过鼓励个人冒险和尝试新事物来影响个人的创造力和创新能力。故选C。
34.Which of the following is not the characteristic of a growth mindset
A.Being failure avoidant.
B.Being success oriented.
C.Being potential maximizing.
D.Being challenge embracing.
答案:A
解析:细节理解题。根据最后一段中的“By embracing challenges ... reach their full potential.(通过接受挑战,坚持面对挫折,并以开放的心态处理问题,具有成长型思维的个人可以实现他们的目标并充分发挥他们的潜力。)”可知,回避失败不是成长型思维模式的特征。故选A。
35.What is the main idea of the last paragraph
A.Developing a growth mindset is the key to individual development.
B.The growth mindset is mainly beneficial for achieving success in professional life.
C.Embracing a growth mindset can help realize ambitions and fulfill one's capabilities.
D.A fixed mindset is essential for sustainable development and environmental awareness.
答案:C
解析:段落大意题。根据最后一段中的“By embracing challenges ... reach their full potential.”可知,本段主要讲述了拥有成长型思维模式有助于实现抱负和发挥个人能力。故选C。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Overcome Fear of Failure
Many of us may accept in theory that failure is a necessary component of all learning and growth.__36__ Very few of us know how to fail well. Intellectually, we may know that we need a growth mindset in order to develop, and yet failure remains an experience that is often associated with shame and embarrassment. How, then, can we overcome our fear of failure so that we can truly benefit from what failing has to teach us
__37__ Reminding yourself that there is no growth without failure—no learning, no development, no new experiences—can help you see your failure in a new light. Cultivate (培养) a growth mindset, an openness to learning from failure in the service of overall development.
Second, recall gritty successful people who failed a hundred, or maybe even a thousand times, before they got somewhere with their attempts. __38__ He is famous for having said, “I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work.”
Third, watch how a little child learns to walk. They don't need to read a set of instructions on how to walk upright. __39__ They stand up, stumble (蹒跚而行), fall, stand up, stumble, fall, and stand up again, over and over again, until they learn to stand, then to walk, and then how to run.
Finally, simply start seeing your failures as teachers. Instead of being too hard on yourself and feeling sorry for yourself when you fail, ask yourself: What can I learn from this experience __40__ What is the lesson here And remember: While it is hard to fail, it is much worse never to have tried to succeed.
A.What can I do better next time
B.What exactly causes my fear of failure
C.First, be aware that failure is usually painful.
D.Take the great inventor Thomas Edison for example.
E.Instead, they learn by doing and, especially, by failing.
F.First, have a positive attitude.
G.However, in practice, we often struggle greatly with failing.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了如何克服对失败的恐惧。
36.答案:G
解析:上文“Many of us ... learning and growth.”提到许多人在理论上接受失败是成长的一部分。G项(然而,在实际中,我们常常艰难地与失败作斗争。)承接上文,与上文构成转折关系,指出在实际中人们往往难以面对失败,且G项中的in practice与上文中的in theory相呼应。故选G。
37.答案:F
解析:下文“Reminding yourself that ... in a new light.”提到要以新的角度看待失败。F项(首先,要有积极的态度。)概括本段内容,为本段主旨句。故选F。
38.答案:D
解析:上文“Second, recall gritty ... with their attempts.”提到要回想那些经历多次失败才成功的例子;下文“He is famous ... that won't work.’”提到了某一个人的例子。D项(以伟大的发明家Thomas Edison (托马斯·爱迪生)为例。)承上启下。故选D。
39.答案:E
解析:上文“Third, watch how ... how to walk upright.”提到小孩子学习走路不需要阅读说明;下文“They stand up ... how to run.”具体描述了孩子是通过不断地练习学会走路的。E项(相反,他们是通过实践,尤其是通过失败来学习的。)承上启下。故选E。
40.答案:A
解析:上文“Instead of being ... learn from this experience?”提到要从失败中吸取教训。A项(下次我怎样才能做得更好?)承接上文,且A项的句式与上下文的疑问句句式相同。故选A。
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
A group of class friends, highly established in their careers, got together to visit their old university professor. Conversation soon __41__ into complaints about stress in work and life.
Offering his guests coffee, the professor went to the __42__ and returned with a large pot of coffee and a couple of __43__—porcelain, plastic, glass, crystal, some __44__ looking, some expensive, some delicate—telling them to __45__ themselves to the coffee.
When all the students had a cup of coffee in __46__, the professor said, “If you noticed, all the nice looking expensive cups were taken up, __47__ behind the plain and cheap ones. While it is __48__ for you to choose only the best for yourselves, that is the __49__ of your problems and stress. Be assured that the cup itself __50__ no quality to the coffee. In most cases it is just more expensive and in some cases even hides what we drink. __51__ all of you really wanted was coffee, not the cup, but you consciously went __52__ the best cups. And then you began __53__ each other's cups. Now consider this: Life is the coffee; the jobs, money and position in society are the cups. They are just tools to hold and contain life, and the type of cup we have does not define nor __54__ the quality of life we __55__. Sometimes, by concentrating only on the cup, we fail to enjoy the coffee.”
篇章导读:本文是一篇记叙文。一群事业有成的同学去拜访他们的大学老师,在谈话中抱怨生活、工作中的压力,老师以一件小事巧妙地告诉了他们生活的真谛。
41.A.devoted B.exchanged
C.thought D.turned
答案:D
解析:句意:谈话很快转换到抱怨生活、工作中的压力。turn into意为“转变为……”。故选D。
42.A.sitting room B.living room
C.bedroom D.kitchen
答案:D
解析:此处是指老师从厨房拿出来盛咖啡的杯子。故选D。
43.A.cups B.pans
C.bowls D.aprons
答案:A
解析:根据下文“all the nice looking expensive cups were taken up”可知,老师拿出来的是杯子。故选A。
44.A.plain B.clean
C.ugly D.fine
答案:A
解析:根据下文“some expensive, some delicate”可知,此处指有的杯子外表平平。故选A。
45.A.devote B.help
C.take D.pick
答案:B
解析:help oneself to ... 意为“随便用(吃、喝)……”,为固定搭配。此处指老师让学生们随意喝咖啡。故选B。
46.A.stomach B.hand
C.eye D.mouth
答案:B
解析:此处指当所有的学生手里都有一杯咖啡时。in hand意为“在手里”。故选B。
47.A.running B.leaving
C.hiding D.piling
答案:B
解析:句意:所有好看的、昂贵的杯子都被挑走了,留下的是一般的、便宜的。leave behind意为“留下,遗留”。故选B。
48.A.wise B.important
C.normal D.necessary
答案:C
解析:此处是指挑选最好的杯子是正常的事情。normal “正常的”。故选C。
49.A.reason B.energy
C.resource D.source
答案:D
解析:reason 理由;energy精力;resource资源;source来源,根源。此处指将注意力放在杯子上,是痛苦和压力的来源。故选D。
50.A.likes B.reduces
C.adds D.relies
答案:C
解析:此处指杯子本身不会提高咖啡的质量。add ... to ... 意为“增加,增添”。故选C。
51.A.As B.What
C.That D.Which
答案:B
解析:此处指你们想要的不是杯子而是咖啡。what引导主语从句,作wanted的宾语,意为“……的事物”。故选B。
52.A.for B.into
C.by D.on
答案:A
解析:此处指但是你们下意识选择最好的杯子。go for sth “选择某物”。故选A。
53.A.looking B.guiding
C.eyeing D.exchanging
答案:C
解析:句意:然后你们开始盯着彼此的杯子看。look为不及物动词,表示“看着某物”用look at sth。此处没有介词。故选C。
54.A.worsen B.beat
C.change D.rise
答案:C
解析:此处是指杯子的类型不能定义也不能改变我们生活的质量。故选C。
55.A.dislike B.live
C.make D.use
答案:B
解析:live a life意为“过一种生活”,为固定搭配。故选B。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
The Chongyang Festival is a __56__ (tradition) Chinese festival. It is celebrated on the __57__ (nine) of September in the lunar calendar (阴历).
The festival started as early as the Warring States Period (475BC-221BC). It has a history __58__ more than 1,700 years. Among the numbers from zero to nine, nine is the __59__ (high) odd number (奇数). People believe that two nines meeting together mean a long life. So it is a special holiday for Chinese people __60__ (show) love and respect for their elders. They hold many kinds of __61__ (activity) in honor of old people, wishing them good health and a long life.
The festival comes during the golden time of fall. On the day, people usually drink chrysanthemum (菊花) wine, eat special cakes __62__ climb mountains. They also carry a kind of plant __63__ is named the dogwood. People in ancient times __64__ (believe) that plant could drive the illness away in winter and prevent them from __65__ (catch) by evil spirits.
56.______ 57.______ 58.______ 59.______
60.______ 61.______ 62.______ 63.______
64.______ 65.______
篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了中国的传统节日——重阳节及其时间、历史起源以及人们庆祝重阳节的方式。
56.答案:traditional
解析:考查词性转换。句意:重阳节是中国的传统节日。此处修饰名词festival,应用形容词。故填traditional。
57.答案:ninth
解析:考查数词。句意:它是在农历九月初九庆祝的。根据句意及设空前的the可知,此处应用序数词。故填ninth。
58.答案:of
解析:考查介词。句意:它有1,700多年的历史。介词of的意思是“……的”,表示所属关系。故填of。
59.答案:highest
解析:考查形容词的最高级。根据设空前的the可知,设空处应用形容词的最高级。故填highest。
60.答案:to show
解析:考查非谓语动词。句意:因此,这是一个中国人表达爱和尊敬他们的长辈的特殊节日。此处应用动词不定式作后置定语,修饰前面的名词holiday。故填to show。
61.答案:activities
解析:考查名词。根据设空前的many kinds of可知,设空处应用名词复数。故填activities。
62.答案:and
解析:考查连词。句意:在这一天,人们通常喝菊花酒,吃特别的蛋糕和爬山。此处是并列的谓语动词,应用并列连词and连接。故填and。
63.答案:which/that
解析:考查定语从句的引导词。句意:他们还携带一种被称为山茱萸的植物。设空处引导定语从句,修饰先行词a kind of plant,指物,在从句中作主语,应用关系代词which或that。故填which/that。
64.答案:believed
解析:考查动词的时态。句意:古代的人们相信那种植物可以在冬天驱除疾病并防止他们被恶灵抓住。根据设空前的in ancient times可知,设空处应用一般过去时。故填believed。
65.答案:being caught
解析:考查非谓语动词。固定搭配:prevent sb (from) doing sth意为“阻止某人做某事”;句中them指的是people,和catch之间是被动关系,应用动名词的被动形式作介词from的宾语。故填being caught。
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
你校将举办主题为“What I Want to Learn in Senior School”的英语演讲活动以帮助学生规划自己高中阶段的学习和生活。假如你是李华,请结合自身看法与以下要点准备一份演讲稿。内容包括:
1.学会学习:养成良好的学习方法、习惯 (可举例说明)……
2.学会与人相处:对人真诚、友善,帮助别人,与人相处融洽……
3.培养良好的品质:坚定、乐观,挑战困难,努力实现梦想……
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
参考词汇:乐观的 optimistic
Ladies and gentlemen,
Good morning! I'm Li Hua. I feel it an honour to give a speech here about “What I Want to Learn in Senior School”.                                     
                                    
                                    
Thanks for listening.
[精彩范文]
Ladies and gentlemen,
Good morning! I'm Li Hua. I feel it an honour to give a speech here about “What I Want to Learn in Senior School”. Actually, what I want to learn most are as follows.
To begin with, I am supposed to have good learning ways and habits to make sure that I will learn well. Besides, a class is like a family where I should get along well with others. But how can I As we know, only if we are sincere and kind to others can we have good relationships with them. Finally, I will learn to develop good qualities like being determined, being optimistic and so on. Of course, don't forget to set a goal and make all efforts to realise it. It is our determination that helps us to challenge difficulties and it is a goal that leads us forward.
I believe I will live my life to the fullest in senior school.
Thanks for listening.
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Music has always been an essential part of my family. As a little girl, I often watched my mom singing with others in the church. As I grew older, she and I would sing while we did the dishes or hung clothes. My brother Dean was also a musical soul. In good time or in bad, there was always music in our house. It shaped us, comforted us, and gave us a way to express feelings that might otherwise have gone unspoken.
After Dean became a father, we learned that his oldest son was on the autism spectrum. My nephew Dj did not handle social situation well, and sometimes even for him to speak aloud outside the family was a struggle. He worked very hard to overcome his fears, so that the year he was eight, he decided he wanted to be part of the Christmas music program with the other children in his Sunday school class. The part he had been offered was one that required him to sing a verse all on his own—a solo.
My brother carefully explained to him that this would mean singing in front of the audience; there would be no one singing with him. Dj considered this very carefully. After a couple of days, he decided that he would accept the part. He explained to us that he believed he could do it because it was a very special occasion, and he would practice until he was as perfect as he could be. He said he knew his daddy would help him to be the best singer possible.
For over a month, he and his father practiced together. Every evening would find them locked away in the music room, my brother on guitar, and my nephew's small voice coming from somewhere deep down inside his little body. He gained confidence, and when the day of the concert arrived, he was certain all would go well. My brother waited backstage, giving Dj double thumbs up, and he came out to sit with the rest of the family to watch and take photos.
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
When it was finally time for Dj to sing, the music played on, and he froze.                                                                                                                                                    Everyone turned to see who was singing, while I knew it was my brother.                                                                                                              
                                    
写前导读:本文是一篇记叙文。作者的侄子Dj患有自闭症,但他努力地克服自己的恐惧,在他八岁那年,他决定要和学校里的其他孩子一起参加圣诞音乐项目。给他的角色要求他独唱一段。他在舞台上的表现如何?Dj完成演出了吗?
[精彩范文]
When it was finally time for Dj to sing, the music played on, and he froze. His little face grew pale, and we could see the panic in his eyes as the silence grew. The pianist started the music again but still nothing came out. The entire audience seemed to lean forward in expectation. The silence seemed enormous. The whole family of us were all staring at our little boy, hoping he would cheer up and act out his part. Then the pianist started over again, and a low voice filled the air, singing the song.
Everyone turned to see who was singing, while I knew it was my brother. My brother and I were fixed on the little angel on stage. The color came back to his face, and his eyes began to sparkle. He opened his mouth and began to sing along, his little voice growing stronger with each word. The show ended with thunderous applause, with the kid bowing dramatically, accepting their praise for a job well done. I turned to my brother with tears in my eyes. I knew at that time no words needed to be spoken; the understanding between us was louder than the applause that night.
24(共88张PPT)
WELCOME UNIT
第二单元检测卷
第一部分
第二部分
第三部分
第四部分
目录
CONTENTS
1
2
3
4
第一部分
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
时间:120分钟   满分:150分
较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形 填空 语法 填空 应用文写作 读后
续写
A B C D
难度 ★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★
Text 1
1.When does the play start
A.At 6:00.
B.At 6:30.
C.At 8:00.
W:Does the play start at 6:00 or 6:15
M:Neither. It starts at 6:30 and ends at 8:00.
Text 2
2.What have the speakers decided to do
A.Plan a satellite.
B.See an exhibition.
C.Play a game.
M:There is an exhibition about planes and satellites.
W:Really I'd like to see that, too.
Text 3
3.What is the man
A.A ticket seller. B.A passenger.
C.A writer.
W:I want a second class ticket to London, please.
M:Single or return
Text 4
4.Why did the man arrive late
A.His car broke down.
B.He had a long meeting.
C.He met someone else on the way.
M:I'm terribly sorry. I'm late, dear. I had a long meeting at the office.
W:That's OK. I arrived here only a moment ago because my car broke down and I walked all the way down here.
Text 5
5.What do we know about the speakers
A.The man can't drive well.
B.The woman's car is gone.
C.They are on the wrong way.
W:If you had listened to me, we would be at the party now. Move over, I'll drive.
M:I was sure I knew the way there. I'll turn around.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
Text 6
M:Helen, I heard that you wanted to be a gym teacher, didn't you
W:Yes, I did think about it. But it was going to be too expensive.
M:You mean the training
W:Yes, you need to pay for the use of all the equipment, you know.
M:So you went to a nursing college.
W:I did. And I have no regrets.
M:Really You enjoyed it
W:Oh, very much.
M:Didn't you feel sad that you couldn't become a teacher
W:Well, in a way. But as time went on, I really began to like my job.
6.Why did the woman give up her dream to be a gym teacher
A.She didn't have the equipment.
B.She couldn't afford the expense.
C.She found the training was hard.
7.What does the woman think of her job
A.It's disappointing.
B.It's boring.
C.It's satisfying.
听第7段材料,回答第8至10题。
Text 7
W:I want to have my hair done. Do you have any suggestions
M:You can take a look at this magazine. It has some of the newest styles.
W:Ah ... I like this style. It's pretty. Do you think it suits me
M:Well, do you really want to keep your hair that long I think you will look better with short hair.
W:It's up to you. I am ready for a change.
M:Do you want to change the color of your hair It would be shinning in wine red and will light up your face.
8.What does the man show the woman
A.A bottle of red wine.
B.Hair care products.
C.A magazine.
W:Yeah, I believe so, but would that do too much harm to my hair
M:Not really. We have some of the best hair care products.
W:Hmm ... maybe another day. By the way, how much do you charge
M:80 dollars in total.
9.How will the woman's hair look
A.Long.
B.Short.
C.Red.
10.Why does the woman refuse to change the color of her hair
A.She thinks it's too expensive.
B.She doesn't like the suggested color.
C.She's afraid it might damage her hair.
听第8段材料,回答第11至13题。
Text 8
W:How did you spend your holiday
M:I went to climb Mount Tai.
W:Oh, really It must have been exciting.
M:It really was. Mount Tai is indeed a natural monument.
W:How did you reach the top
M:Step by step. I was totally exhausted before I even got halfway to the top. Those were the steepest steps I've ever seen.
11.What are the speakers talking about
A.Mount Tai.
B.Mount Hua.
C.Mount Huang.
W:Are there any relics
M:Of course, and most of the unearthed relics remain intact. Confucius and many famous people have been there. All in all, it's really worth seeing.
W:OK, I'll go there if I get a chance.
12.What can we learn about the man
A.He reached the top of the mountain.
B.He stopped halfway.
C.He met many famous people.
13.What can we learn about the woman
A.She doesn't like climbing mountains.
B.She wants to climb the famous mountain too.
C.She has been to the famous mountain before.
听第9段材料,回答第14至17题。
Text 9
W:Good evening, David. I'm so glad to have you here.
M:It's my pleasure.
W:When did you start to volunteer
M:When I retired in 2014, I found myself with more time to spare and I was looking for things to do. So I began volunteering the next year.
W:There are so many ways we can occupy ourselves as we get older. We can start new hobbies; we can travel. Why did you choose to volunteer
M:You know there's always someone out there that needs your help and seniors have valuable experience and knowledge that can be put to good use.
W:I can't agree more. Are there many seniors out there volunteering
M:Absolutely. There were a large number of senior volunteers in the United States last year alone.
W:What volunteer activities do you participate in
M:I used to offer food to the homeless at the Food Bank. But now I'm doing teaching in local schools.
W:What do you get from volunteering
M:I gain a sense of purpose. It just feels good to be needed.
W:Thank you again, David.
M:You're welcome. And thank you for inviting me to the show.
14.In which year did the man start to volunteer
A.2014.
B.2020.
C.2015.
15.What is the reason for the man to choose to volunteer after retirement
A.Putting his experience and knowledge to use.
B.Finding a good way to kill time.
C.Developing a new hobby.
16.What volunteer job is the man doing now
A.Being a guide.
B.Offering food to the homeless.
C.Teaching in local schools.
17.What does the man gain from volunteering
A.Free education.
B.A sense of purpose.
C.Love for life.
听第10段材料,回答第18至20题。
Text 10
Welcome to visit the university. It covers an area of six hundred acres. There are four schools, including Science and Technology, Social Science, Law and Medicine. And our university is best known for the last school. Now you can pick up a brochure and decide which tour you want to go on, according to your subject of interest. Your tour will begin with a talk by one of the lecturers, who will tell you more about the courses. All our courses consist of a mixture of formal lectures and at least two group discussions of two or three students per term. You can choose group discussions according to your own schedule. All degree courses require students to write a long essay of at least six thousand words on a particular subject in their last years. Besides open days for you, we have separate open days for graduates who want to go on to take a course after their graduation. Your application to our university is always welcome.
18.Which school is the university most famous for
A.Social Science. B.Medicine.
C.Law.
19.Who will say something more about the courses
A.The lecturers. B.The receptionists.
C.The visitors.
20.What is required for degree courses
A.Informal lectures. B.One group discussion.
C.A long essay.
第二部分
第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
It's easy to get defeated completely by something negative in your daily life. Give these apps a try if you want to be more positive instead of being negative in your daily life.
Shine
Shine is a text messaging service based on the idea that sometimes you need some external phrases to guide your internal positive thinking.
Visit the website, and you'll have the ability to sign up to receive a daily text message—all you need to provide is a first name and a phone number. Then you'll receive one message per day with inspirational quotes from successful people from Monday through Friday.
Kwippy
In many cases, statements that come from other people can be more powerful than ones you make to yourself. That's where Kwippy comes in.
The app Kwippy has a positive, lively community focused on fun while keeping negativity out. It is a new kind of social media platform that will send you random challenges throughout the day, prompting you to take a photo of something in your nearby environment.
ThinkUp
If you're feeling confident and good about your place in life, download the app, come up with some positive statements about yourself and record them for future generations. If you're feeling less creative or don't know what to say, don't worry—the app also has a list of shared positive statements that you can choose from.
Smiling Mind
Smiling Mind, a nonprofit organization, was founded by and is currently operated by psychologists and educators. Everything there is supported by scientific evidence. The app is free to use but you can make a donation if you want to continue supporting their efforts, displaying friendly and thoughtful acts to others.
In the app, you'll find different choices, which can help you remove negative thoughts and focus on the positivity of the present moments.
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了四款可以让人在日常生活中更积极向上的App。
21.Which app makes people feel encouraged regularly
A.Shine.
B.Kwippy.
C.ThinkUp.
D.Smiling Mind.
解析:细节理解题。根据Shine部分中的“you'll receive one message per day with inspirational quotes from successful people from Monday through Friday”可知,它从星期一到星期五推送成功人士的励志名言鼓励你积极向上。故选A。
22.Who is Kwippy suitable for
A.Those who need to face a big life challenge.
B.Those who look for a friendly neighborhood.
C.Those who long for a great sense of belonging.
D.Those who want to live an enjoyable social life.
解析:细节理解题。根据Kwippy部分中的“The app Kwippy has a positive, lively community focused on fun while keeping negativity out.”可知,Kwippy能帮助人们享受愉快的社交生活。故选D。
23.What is the purpose of the article
A.To show the power of some advanced apps.
B.To introduce some apps for avoiding people feeling down.
C.To compare the advantages of some apps.
D.To list the wide usage of apps in our daily life.
解析:推理判断题。通读全文,尤其根据第一段中的“Give these apps a try if you want to be more positive instead of being negative in your daily life.”可推知,文章的目的是介绍可以让人在日常生活中更积极向上的App。故选B。
B
Dr Dian Fossey, one of the world's leading women scientists, had a remarkable career. The work—she devoted her life to protecting and studying the mountain gorillas (大猩猩) of Africa—has proved highly effective and has resulted in the steady (平稳的) increase of this most endangered great apes.
Fossey made her first trip to Africa in 1963. Three years later, she returned to Africa to begin a long term study of the mountain gorillas. She set up camp in the Democratic Republic of Congo but moved to Rwanda because of political reasons in 1967. She established her “Karisoke” Research Centre camp on September 24, 1967.
Fossey's aims were to study gorilla ecology (生态学) and social organization. She found that in order to achieve this, she needed to recognize individual gorillas, which required that the gorillas get used to her presence (出现). By copying gorillas' behaviour and sounds, Fossey began to gain their trust, and in 1970 an adult male gorilla she had named “Peanuts” reached out to touch her hand.
Close observations over thousands of hours enabled Fossey to gain the gorillas' trust and bring forth new knowledge about their behaviour. Stories and photographs of her work were published in National Geographic Magazine and elsewhere.
In 1977, one of Fossey's favorite gorillas, Digit, was killed by poachers and she established the Digit Fund to help raise money for gorilla protection efforts in the same year.
On December 26,1985, Fossey was murdered while going back to her house in Karisoke. Her body was discovered near the research centre. Most probably, Dian Fossey had been killed by the poachers she'd fought against. On her tombstone (墓碑): “No one loved gorillas more ... ”
In 1988, the life and the work of Fossey were made into a movie based on her book.
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要介绍了Dian Fossey (黛安·弗西)博士及她献身保护大猩猩的事业。
24.Why does the author say Dr Dian Fossey had a remarkable career
A.Because she travelled all over the world.
B.Because she liked to play with gorillas.
C.Because she studied gorilla ecology.
D.Because she made great apes increase steadily.
解析:细节理解题。根据第一段最后一句可知,她的工作使濒危动物——大猩猩的数量得以平稳增长,这是她的非凡成就。故选D。
25.The underlined word “poachers” in Paragraph 5 probably refers to people who ________.
A.sell drugs against the law
B.hunt animals against the law
C.hate successful people
D.like to do harm to people
解析:词义猜测题。根据最后三段内容可知,Fossey成立保护大猩猩的基金并与poachers进行斗争,由此可知,她应该是被偷猎者暗杀的。poacher指“偷猎者”。故选B。
26.Which of the following shows the right time order of the events in Fossey's life
a.She established the Digit Fund.
b.Her story was shown in a movie.
c.She was killed probably by the poachers.
d.She established her “Karisoke” Research Centre.
A.a,d,c,b B.a,c,d,b
C.d,c,b,a D.d,a,c,b
解析:细节理解题。Fossey建立Digit Fund(迪杰特基金)是在1977年;她的故事被拍成电影是在1988年;她被杀害是在1985年;她建立Karisoke(卡里索凯)研究中心是在1967年。故选D。
27.From the words on Fossey's tombstone, we can infer that ________.
A.Fossey was the person who loved gorillas most
B.after Fossey died, no one loves gorillas
C.Fossey was the first one to study gorillas
D.everybody loves gorillas as Fossey did
解析:推理判断题。根据倒数第二段中的“No one loved gorillas more ...”可知,没有人(比Fossey)更爱大猩猩了。由此可推知,Fossey是最热爱大猩猩的人。故选A。
C
Have you ever been sad because of failure Please remember, for quite often achieving what you set out to do is not the most important thing.
A boy decided to dig a deep hole behind his house. As he was working, a couple of older boys stopped by to watch. “What are you doing?” asked one of the visitors. “I want to dig a hole all the way through the earth!” the boy answered excitedly. The older boys began to laugh, telling him that digging a hole all the way through the earth was impossible. After a while, the boy picked up a jar. He showed it to the visitors. It was full of all kinds of stones and insects. Then he said calmly and confidently, “Maybe I can't finish digging all the way through the earth, but look at what I've found during this period!”
The boy's goal was far too difficult, but it did cause him to go on. And that is what a goal is for—to cause us to move in the direction we have chosen, in other words, to cause us to keep working!
Not every goal will be fully achieved. Not every job will end up with a success. Not every dream will come true. But when you fall short of your aim, maybe you can say, “Yes, but look at what I've found along the way! There are so many wonderful things having come into my life because I tried to do something!” It is in the digging that life is lived. It is the unexpected joy on the journey that really makes sense.
篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。文章通过小男孩挖洞的故事论述了目标在我们生活中的重大价值,尽管我们可能无法实现目标,但在朝着目标努力的过程中,我们会收获很多。
28.The older boys laughed at the boy because he was thought to be ________.
A.brave
B.impolite
C.foolish
D.warm hearted
解析:推理判断题。根据第二段中的“The older boys began to laugh, telling him that digging a hole all the way through the earth was impossible.(大一些的男孩笑了起来,告诉他挖一个穿过地球的洞是不可能的。)”可推知,他们认为他愚蠢。故选C。
29.Why did the boy show the jar to the older boys
A.To drive them away.
B.To show what he had found in digging.
C.To show how beautiful the jar was.
D.To attract them to join him in the work.
解析:细节理解题。根据第二段中的“Maybe I can't finish digging all the way through the earth, but look at what I've found during this period!”可知,小男孩拿着那个罐子告诉其他男孩,虽然他可能不会挖穿地球,但是在这个过程中他会找到很多有趣的东西。故选B。
30.What can be learnt from the fourth paragraph of the text
A.No dream can come true.
B.All work will end successfully.
C.Goals shouldn't be set too high.
D.Goals will make us work harder.
解析:推理判断题。根据最后一段中的“But when you fall short of your aim ... I tried to do something!”可知,当我们没有能够实现自己的目标的时候,我们会发现在朝着目标努力的过程中,有很多美好的东西进入了我们的生活。由此可推知,目标会让我们更加努力。故选D。
31.The best title for the text should be “________”.
A.A Boy Dug a Hole
B.Joy in the Journey
C.No Pains, No Gains
D.Failure Is the Mother of Success
解析:标题判断题。通读全文可知,本文主要围绕一个小男孩挖洞的故事来告诉我们在朝着目标努力的过程中,我们会学会很多有用的东西。A项(一个男孩挖了一个洞)最适合作为文章标题。故选A。
D
A growth mindset is the belief that intelligence and abilities can be developed through hard work, dedication, and learning. In contrast, a fixed mindset is the belief that intelligence and abilities are fixed traits that cannot be changed. Developing a growth mindset can be a valuable tool for achieving success in both personal and professional life.
One of the benefits of having a growth mindset is that it allows individuals to embrace challenges and view them as opportunities for growth. Instead of avoiding challenges, individuals with a growth mindset approach them with a positive attitude, seeing them as a chance to learn and improve. This mindset helps individuals push themselves outside of their comfort zone, which can lead to personal growth and development. Another benefit of a growth mindset is that it allows individuals to persist in the face of setbacks and failures. When faced with obstacles, individuals with a growth mindset don't give up or view them as a reflection of their abilities. Instead, they see setbacks as temporary and an opportunity to learn and grow from their mistakes. This mindset helps individuals develop resilience and grit, which are essential qualities for achieving success.
Developing a growth mindset can also lead to increased creativity and innovation. When individuals believe that their abilities can be developed, they are more likely to take risks and try new things. This mindset allows individuals to approach problems with an open mind, which can lead to creative solutions and new ideas. Finally, a growth mindset can lead to increased motivation and achievement. When individuals believe that their abilities can be developed, they are more likely to set goals and work towards them. This mindset helps individuals stay focused and motivated, even in the face of challenges and setbacks.
In conclusion, developing a growth mindset can be a valuable tool for achieving success in both personal and professional life. By embracing challenges, persisting in the face of setbacks, and approaching problems with an open mind, individuals with a growth mindset can achieve their goals and reach their full potential.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了成长型思维的概念及优势。
32.From the passage, how many benefits of a growth mindset are mentioned
A.3.
B.4.
C.5.
D.6.
解析:细节理解题。根据第二段中的“One of the benefits ... opportunities for growth.”和“Another benefit of ... setbacks and failures.”以及第三段中的“Developing a growth mindset can also lead to increased creativity and innovation.”和“Finally, a growth mindset can lead to increased motivation and achievement.”可知,文章提到了成长型思维的四点好处。故选B。
33.How does a growth mindset affect an individual's creativity and innovation
A.It allows individuals to embrace challenges.
B.It helps individuals to persist in the face of setbacks.
C.It encourages individuals to take risks and try new things.
D.It makes individuals set achievable goals and work towards them.
解析:细节理解题。根据第三段中的“Developing a growth ... try new things.”可知,成长型思维通过鼓励个人冒险和尝试新事物来影响个人的创造力和创新能力。故选C。
34.Which of the following is not the characteristic of a growth mindset
A.Being failure avoidant.
B.Being success oriented.
C.Being potential maximizing.
D.Being challenge embracing.
解析:细节理解题。根据最后一段中的“By embracing challenges ... reach their full potential.(通过接受挑战,坚持面对挫折,并以开放的心态处理问题,具有成长型思维的个人可以实现他们的目标并充分发挥他们的潜力。)”可知,回避失败不是成长型思维模式的特征。故选A。
35.What is the main idea of the last paragraph
A.Developing a growth mindset is the key to individual development.
B.The growth mindset is mainly beneficial for achieving success in professional life.
C.Embracing a growth mindset can help realize ambitions and fulfill one's capabilities.
D.A fixed mindset is essential for sustainable development and environmental awareness.
解析:段落大意题。根据最后一段中的“By embracing challenges ... reach their full potential.”可知,本段主要讲述了拥有成长型思维模式有助于实现抱负和发挥个人能力。故选C。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Overcome Fear of Failure
Many of us may accept in theory that failure is a necessary component of all learning and growth.__36__ Very few of us know how to fail well. Intellectually, we may know that we need a growth mindset in order to develop, and yet failure remains an experience that is often associated with shame and embarrassment. How, then, can we overcome our fear of failure so that we can truly benefit from what failing has to teach us
__37__ Reminding yourself that there is no growth without failure—no learning, no development, no new experiences—can help you see your failure in a new light. Cultivate (培养) a growth mindset, an openness to learning from failure in the service of overall development.
Second, recall gritty successful people who failed a hundred, or maybe even a thousand times, before they got somewhere with their attempts. __38__ He is famous for having said, “I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work.”
Third, watch how a little child learns to walk. They don't need to read a set of instructions on how to walk upright. __39__ They stand up, stumble (蹒跚而行), fall, stand up, stumble, fall, and stand up again, over and over again, until they learn to stand, then to walk, and then how to run.
Finally, simply start seeing your failures as teachers. Instead of being too hard on yourself and feeling sorry for yourself when you fail, ask yourself: What can I learn from this experience __40__ What is the lesson here And remember: While it is hard to fail, it is much worse never to have tried to succeed.
A.What can I do better next time
B.What exactly causes my fear of failure
C.First, be aware that failure is usually painful.
D.Take the great inventor Thomas Edison for example.
E.Instead, they learn by doing and, especially, by failing.
F.First, have a positive attitude.
G.However, in practice, we often struggle greatly with failing.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了如何克服对失败的恐惧。
36.答案:G
37.答案:F
解析:上文“Many of us ... learning and growth.”提到许多人在理论上接受失败是成长的一部分。G项(然而,在实际中,我们常常艰难地与失败作斗争。)承接上文,与上文构成转折关系,指出在实际中人们往往难以面对失败,且G项中的in practice与上文中的in theory相呼应。故选G。
解析:下文“Reminding yourself that ... in a new light.”提到要以新的角度看待失败。F项(首先,要有积极的态度。)概括本段内容,为本段主旨句。故选F。
38.答案:D
39.答案:E
解析:上文“Second, recall gritty ... with their attempts.”提到要回想那些经历多次失败才成功的例子;下文“He is famous ... that won't work.’”提到了某一个人的例子。D项(以伟大的发明家Thomas Edison (托马斯·爱迪生)为例。)承上启下。故选D。
解析:上文“Third, watch how ... how to walk upright.”提到小孩子学习走路不需要阅读说明;下文“They stand up ... how to run.”具体描述了孩子是通过不断地练习学会走路的。E项(相反,他们是通过实践,尤其是通过失败来学习的。)承上启下。故选E。
40.答案:A
解析:上文“Instead of being ... learn from this experience?”提到要从失败中吸取教训。A项(下次我怎样才能做得更好?)承接上文,且A项的句式与上下文的疑问句句式相同。故选A。
第三部分
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
A group of class friends, highly established in their careers, got together to visit their old university professor. Conversation soon __41__ into complaints about stress in work and life.
Offering his guests coffee, the professor went to the __42__ and returned with a large pot of coffee and a couple of __43__—porcelain, plastic, glass, crystal, some __44__ looking, some expensive, some delicate—telling them to __45__ themselves to the coffee.
When all the students had a cup of coffee in __46__, the professor said, “If you noticed, all the nice looking expensive cups were taken up, __47__ behind the plain and cheap ones. While it is __48__ for you to choose only the best for yourselves, that is the __49__ of your problems and stress. Be assured that the cup itself __50__ no quality to the coffee. In most cases it is just more expensive and in some cases even hides what we drink. __51__ all of you really wanted was coffee, not the cup, but you consciously went __52__ the best cups. And then you began __53__ each other's cups. Now consider this: Life is the coffee; the jobs, money and position in society are the cups. They are just tools to hold and contain life, and the type of cup we have does not define nor __54__ the quality of life we __55__. Sometimes, by concentrating only on the cup, we fail to enjoy the coffee.”
篇章导读:本文是一篇记叙文。一群事业有成的同学去拜访他们的大学老师,在谈话中抱怨生活、工作中的压力,老师以一件小事巧妙地告诉了他们生活的真谛。
41.A.devoted B.exchanged
C.thought D.Turned
42.A.sitting room B.living room
C.bedroom D.kitchen
解析:句意:谈话很快转换到抱怨生活、工作中的压力。turn into意为“转变为……”。故选D。
解析:此处是指老师从厨房拿出来盛咖啡的杯子。故选D。
43.A.cups B.pans
C.bowls D.Aprons
44.A.plain B.clean
C.ugly D.fine
解析:根据下文“all the nice looking expensive cups were taken up”可知,老师拿出来的是杯子。故选A。
解析:根据下文“some expensive, some delicate”可知,此处指有的杯子外表平平。故选A。
45.A.devote B.help
C.take D.Pick
46.A.stomach B.hand
C.eye D.mouth
解析: help oneself to ... 意为“随便用(吃、喝)……”,为固定搭配。此处指老师让学生们随意喝咖啡。故选B。
解析:此处指当所有的学生手里都有一杯咖啡时。in hand意为“在手里”。故选B。
47.A.running B.leaving
C.hiding D.Piling
48.A.wise B.important
C.normal D.necessary
解析:句意:所有好看的、昂贵的杯子都被挑走了,留下的是一般的、便宜的。leave behind意为“留下,遗留”。故选B。
解析:此处是指挑选最好的杯子是正常的事情。normal “正常的”。故选C。
49.A.reason B.energy
C.resource D.Source
50.A.likes B.reduces
C.adds D.relies
解析: reason 理由;energy精力;resource资源;source来源,根源。此处指将注意力放在杯子上,是痛苦和压力的来源。故选D。
解析:此处指杯子本身不会提高咖啡的质量。add ... to ... 意为“增加,增添”。故选C。
51.A.As B.What
C.That D.Which
52.A.for B.into
C.by D.on
解析:此处指你们想要的不是杯子而是咖啡。what引导主语从句,作wanted的宾语,意为“……的事物”。故选B。
解析:此处指但是你们下意识选择最好的杯子。go for sth “选择某物”。故选A。
53.A.looking B.guiding
C.eyeing D.Exchanging
54.A.worsen B.beat
C.change D.rise
解析:句意:然后你们开始盯着彼此的杯子看。look为不及物动词,表示“看着某物”用look at sth。此处没有介词。故选C。
解析:此处是指杯子的类型不能定义也不能改变我们生活的质量。故选C。
55.A.dislike
B.live
C.make
D.use
解析: live a life意为“过一种生活”,为固定搭配。故选B。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
The Chongyang Festival is a __56__ (tradition) Chinese festival. It is celebrated on the __57__ (nine) of September in the lunar calendar (阴历).
The festival started as early as the Warring States Period (475BC-221BC). It has a history __58__ more than 1,700 years. Among the numbers from zero to nine, nine is the __59__ (high) odd number (奇数). People believe that two nines meeting together mean a long life. So it is a special holiday for Chinese people __60__ (show) love and respect for their elders. They hold many kinds of __61__ (activity) in honor of old people, wishing them good health and a long life.
The festival comes during the golden time of fall. On the day, people usually drink chrysanthemum (菊花) wine, eat special cakes __62__ climb mountains. They also carry a kind of plant __63__ is named the dogwood. People in ancient times __64__ (believe) that plant could drive the illness away in winter and prevent them from __65__ (catch) by evil spirits.
56.__________ 57.________ 58.________ 59.________ 60.________ 
61.__________ 62.________ 63.________ 64.________ 65.________
篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了中国的传统节日——重阳节及其时间、历史起源以及人们庆祝重阳节的方式。
56.答案:traditional
57.答案:ninth
58.答案:of
解析:考查词性转换。句意:重阳节是中国的传统节日。此处修饰名词festival,应用形容词。故填traditional。
解析:考查数词。句意:它是在农历九月初九庆祝的。根据句意及设空前的the可知,此处应用序数词。故填ninth。
解析:考查介词。句意:它有1,700多年的历史。介词of的意思是“……的”,表示所属关系。故填of。
59.答案:highest
60.答案:to show
61.答案:activities
解析:考查形容词的最高级。根据设空前的the可知,设空处应用形容词的最高级。故填highest。
解析:考查非谓语动词。句意:因此,这是一个中国人表达爱和尊敬他们的长辈的特殊节日。此处应用动词不定式作后置定语,修饰前面的名词holiday。故填to show。
解析:考查名词。根据设空前的many kinds of可知,设空处应用名词复数。故填activities。
62.答案:and
63.答案:which/that
解析:考查连词。句意:在这一天,人们通常喝菊花酒,吃特别的蛋糕和爬山。此处是并列的谓语动词,应用并列连词and连接。故填and。
解析:考查定语从句的引导词。句意:他们还携带一种被称为山茱萸的植物。设空处引导定语从句,修饰先行词a kind of plant,指物,在从句中作主语,应用关系代词which或that。故填which/that。
64.答案:believed
65.答案:being caught
解析:考查动词的时态。句意:古代的人们相信那种植物可以在冬天驱除疾病并防止他们被恶灵抓住。根据设空前的in ancient times可知,设空处应用一般过去时。故填believed。
解析:考查非谓语动词。固定搭配:prevent sb (from) doing sth意为“阻止某人做某事”;句中them指的是people,和catch之间是被动关系,应用动名词的被动形式作介词from的宾语。故填being caught。
第四部分
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
你校将举办主题为“What I Want to Learn in Senior School”的英语演讲活动以帮助学生规划自己高中阶段的学习和生活。假如你是李华,请结合自身看法与以下要点准备一份演讲稿。内容包括:
1.学会学习:养成良好的学习方法、习惯 (可举例说明)……
2.学会与人相处:对人真诚、友善,帮助别人,与人相处融洽……
3.培养良好的品质:坚定、乐观,挑战困难,努力实现梦想……
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
参考词汇:乐观的 optimistic
Ladies and gentlemen,
Good morning! I'm Li Hua. I feel it an honour to give a speech here about “What I Want to Learn in Senior School”. ﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
Thanks for listening.
[精彩范文]
Ladies and gentlemen,
Good morning! I'm Li Hua. I feel it an honour to give a speech here about “What I Want to Learn in Senior School”. Actually, what I want to learn most are as follows.
To begin with, I am supposed to have good learning ways and habits to make sure that I will learn well. Besides, a class is like a family where I should get along well with others. But how can I As we know, only if we are sincere and kind to others can we have good relationships with them. Finally, I will learn to develop good qualities like being determined, being optimistic and so on. Of course, don't forget to set a goal and make all efforts to realise it. It is our determination that helps us to challenge difficulties and it is a goal that leads us forward.
I believe I will live my life to the fullest in senior school.
Thanks for listening.
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Music has always been an essential part of my family. As a little girl, I often watched my mom singing with others in the church. As I grew older, she and I would sing while we did the dishes or hung clothes. My brother Dean was also a musical soul. In good time or in bad, there was always music in our house. It shaped us, comforted us, and gave us a way to express feelings that might otherwise have gone unspoken.
After Dean became a father, we learned that his oldest son was on the autism spectrum. My nephew Dj did not handle social situation well, and sometimes even for him to speak aloud outside the family was a struggle. He worked very hard to overcome his fears, so that the year he was eight, he decided he wanted to be part of the Christmas music program with the other children in his Sunday school class. The part he had been offered was one that required him to sing a verse all on his own—a solo.
My brother carefully explained to him that this would mean singing in front of the audience; there would be no one singing with him. Dj considered this very carefully. After a couple of days, he decided that he would accept the part. He explained to us that he believed he could do it because it was a very special occasion, and he would practice until he was as perfect as he could be. He said he knew his daddy would help him to be the best singer possible.
For over a month, he and his father practiced together. Every evening would find them locked away in the music room, my brother on guitar, and my nephew's small voice coming from somewhere deep down inside his little body. He gained confidence, and when the day of the concert arrived, he was certain all would go well. My brother waited backstage, giving Dj double thumbs up, and he came out to sit with the rest of the family to watch and take photos.
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
写前导读:本文是一篇记叙文。作者的侄子Dj患有自闭症,但他努力地克服自己的恐惧,在他八岁那年,他决定要和学校里的其他孩子一起参加圣诞音乐项目。给他的角色要求他独唱一段。他在舞台上的表现如何?Dj完成演出了吗?
When it was finally time for Dj to sing, the music played on, and he froze. ﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
Everyone turned to see who was singing, while I knew it was my brother. ﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
[精彩范文]
When it was finally time for Dj to sing, the music played on, and he froze. His little face grew pale, and we could see the panic in his eyes as the silence grew. The pianist started the music again but still nothing came out. The entire audience seemed to lean forward in expectation. The silence seemed enormous. The whole family of us were all staring at our little boy, hoping he would cheer up and act out his part. Then the pianist started over again, and a low voice filled the air, singing the song.
Everyone turned to see who was singing, while I knew it was my brother. My brother and I were fixed on the little angel on stage. The color came back to his face, and his eyes began to sparkle. He opened his mouth and began to sing along, his little voice growing stronger with each word. The show ended with thunderous applause, with the kid bowing dramatically, accepting their praise for a job well done. I turned to my brother with tears in my eyes. I knew at that time no words needed to be spoken; the understanding between us was louder than the applause that night.