【期末考点培优】专题17 阅读理解-判断-2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培优人教版(新起点)(含答案解析)

文档属性

名称 【期末考点培优】专题17 阅读理解-判断-2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培优人教版(新起点)(含答案解析)
格式 docx
文件大小 54.2KB
资源类型 试卷
版本资源 人教(新起点)
科目 英语
更新时间 2025-12-04 16:09:05

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培优人教版(新起点)
专题17 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
根据短文内容判断下列句子的正误。正确的写(T),错误的写(F)。
Elephants are mammals. They can be four metres tall, They don’t eat meat. They only eat fruit, leaves and grass. They need a lot of food.
So they spend most of their time eating. They only sleep for about four hours every night.
1.Tigers are mammals. ( )
2.So they spend most of their time eating. ( )
3.They eat meat. ( )
4.Elephants can be four metres tall. ( )
5.They only sleep for about six hours every day. ( )
根据短文内容判断下列句子的正误。正确的写(T),错误的写(F)。
Bell and her friends all like animals very much. Bell’s favourite animal is the elephant. Elephants are big and tall. They are strong and friendly. Joe loves the tiger, they are big. They have nice furs. Amy is a quiet girl. She likes the rabbit best, because they are soft and white. Tom loves penguins. They are cute. They like to eat fish. They are birds, but they can’t fly.
6.Bell’s friends all like big animals. ( )
7.Joe likes elephants. ( )
8.Amy likes rabbits, because they are soft and white. ( )
9.Joe’s favourite animal is the tiger. ( )
10.Tom likes penguins. Penguins are birds. ( )
Hello! My name is May. I come from Australia. I live in Canberra. It’s the capital of Australia. I want to travel around the world during my summer vacation. These are my travel plans. First, I want to go to Egypt to visit the famous pyramids. Next, I’ll go to Russia. It’s famous for Red Square. Then, I’ll visit an old country. People there speak Chinese. I can see lovely pandas there. Do you know which country it is Yes! It’s China! Before I come back home, I want to go to Canada to visit the highest tower in North America. It’s in Toronto. Do you want to go with me
11.May comes from the USA.( )
12.Canberra is the capital of Australia. ( )
13.May wants to travel around the world during her winter vacation. ( )
14.Russia is famous for Red Square. ( )
15.In China you can see lovely pandas. ( )
阅读短文判断正误。根据短文内容判断下列句子的正误。正确的写(T),错误的写(F)。
Summer vacation is coming. Joy’s family can enjoy a good holiday together. They are very excited. But they have different plans. Joy’s father wants to go to Lhasa. It’s in the west of China. He is going there by plane. It’s famous for the Potala Palace. He wants to visit the palace and see the people there.
Joy’s mother wants to go to Hangzhou. It’s in the east of China. She is going there by train. It’s famous for West Lake and Longing tea. She is going to see the lake and enjoy the tea with her old friends.
Joy wants to go to Canada by plane. Canada has many beautiful mountains and lakes. It’s a good place for hiking and fishing. She wants to visit the CN tower and see the maple leaves.
16.Joy’s family have the same plans. ( )
17.Joy wants to go to Canada by train. ( )
18.Joy’s father wants to go to Lhasa. It’s in the west of China. ( )
19.Canada is a good place for hiking and fishing. ( )
20.Joy’s mother wants to go to Hangzhou. She is going to see the lake and enjoy the tea. ( )
David is from Australia. But he is in China now. He lives in Beijing. He is eight years old. He is a good student. He has lots of hobbies. He likes collecting stamps. He often shows them to his classmates. David also likes playing chess, watching cartoons and playing football. He often watches cartoons with his sister and mom. Sometimes he plays chess with his father. David likes football very much. After school, he usually plays football with his classmates on the playground.
21.David is an English boy. ( )
22.David lives in Beijing now. ( )
23.David doesn’t like collecting stamps. ( )
24.David often plays chess with his sister. ( )
25.There are five people in David’s family. ( )
Xiamen is in the south of China. It’s famous for its beautiful seaside(海滩). You can eat seafood there. Gulangyu Island(岛) is in the southwest of Xiamen. It’s a small but beautiful island. You can go there by ship. On the island, you can visit the Piano Museum and go for a walk at night. There are also many beautiful and special houses on the island.
26.Xiamen is in China. ( )
27.Xiamen is not famous for its seaside. ( )
28.“Gulangyu” is the name of an island. ( )
29.You can visit the Piano Museum on the island. ( )
30.You can get to Gulangyu island by car. ( )
One day a crow (乌鸦) finds a piece of meat. She picks it up in her mouth and flies to a big tree. When she is just going to eat the meat, a fox sees her. The fox comes to the tree and stands under the tree. He looks at the meat and wants to eat it very much.
He says to the crow, “How pretty you are! You are the prettiest bird in the world. All the animals like you. ”The crow is very pleased (高兴的) by these words. Then the fox speaks again, “I can see your beautiful face, but I can’t hear your beautiful voice. Can you sing a song for me ”
This makes the crow very happy. She opens her mouth and sings a song. When she opens her mouth, she drops (落下) the meat. The fox picks up the meat and goes away.
31.A crow finds a piece of meat one day. ( )
32.The fox stands on the table. ( )
33.The fox sees the crow when the crow is going to eat the meat. ( )
34.The crow doesn’t drop the meat at last. ( )
35.The crow is very clever. ( )
I have a cousin. Her name is Linda. She is tall and slim. She is friendly. She likes animals very much. Her favourite animals are whales. They are the biggest mammals in the world. They live in the water. They can swim well, but they aren’t fish. Her favourite famous person is Bai Juyi. He is a famous poet. Linda wants to be a poet, too. She also likes singing and she can sing very well.
36.Linda is my cousin. ( )
37.Linda likes monkeys very much. ( )
38.Whales can swim. They are fish. ( )
39.Linda's favourite famous person is Li Bai. ( )
40.Linda is a famous dancer. ( )
The UK is a small but beautiful country. You can go to the British Museum in London. It is over 250 years old.
Canada has many beautiful mountains and lakes. It is a good place for hiking and fishing.
The USA is a big, beautiful country. Many children like going to Disneyland there.
Australia is a beautiful country. It has many beautiful beaches. You can swim in the sea and eat seafood on the beach.
The CN Tower in Toronto is very famous. You can go to the top of the tower to see the sunrise.
41.The UK is a small but beautiful country. ( )
42.The British Museum is over 250 years old. ( )
43.Canada doesn’t have many beautiful mountains and lakes. ( )
44.In the USA, many children like going to Disneyland there. ( )
45.The CN Tower in Toronto is very famous. ( )
Elephants are mammals. They can be four metres tall. They don’t eat meat. They only eat fruit, leaves and grass. They need a lot of food, so they spend most of their time eating. They only sleep for about four hours every night.
The elephant has two long, white teeth called tusks. It is the only animal with a trunk — a special long nose. The elephant can use its trunk to pick up a big tree or a small peanut. The elephant is also the mammal with the biggest ears. They look like two big fans.
Elephants live in Africa and Asia. They live together in family groups. They are very strong, very smart and of course, very, very big.
46.Elephants are mammals. ( )
47.They only eat fruit, leaves and grass. ( )
48.The elephant has three long, white teeth called tusks. ( )
49.The elephant can use its trunk to pick up a big tree or a small peanut. ( )
50.Elephants live in Africa and Asia. ( )
I had a bad day today. My grandma was ill. She went to hospital, and I was very worried. I didn’t finish my homework yesterday. My teacher was very angry. I played basketball with my friend Jiayi after school. I hurt my leg, so I was sad.
51.I had a bad day today. ( )
52.My grandma was ill. ( )
53.I finished my homework yesterday. ( )
54.I played basketball with my friend Jiayi after school. ( )
55.I hurt my leg, so I was sad. ( )
China is in the east of Asia. It has a lot of beautiful mountains and rivers. Qomolangma is the highest mountain in the world. The Yangtze River and the Yellow River are the two longest rivers in China.
China has the largest population in the world. There are more than 1.3 billion people in China. Most people in China are Han Chinese, but there are 55 other ethnic groups.
Beijing is the capital of China. It is in the north of China. Beijing is famous for its culture and its food. Peking Opera is world-famous. There are many kinds of local food in Beijing. Beijing duck is the most famous one.
56.China is in East Asia. ( )
57.The Yangtze River and the Yellow River are the two longest rivers in China. ( )
58.China has the smallest population in the world. ( )
59.Sichuan is the capital of China. ( )
60.There are many kinds of local food in Beijing. ( )
I had a good day today.
I got an A on my maths test. I felt very happy.
There was a new girl in our class. Her name is Jiayi. She likes playing basketball and listening to music. I was very excited to meet her. I hope we will be friends.
After school we went to a singing competition. We sang in the competition together. We won first place, so I felt very proud.
61.I had a good day today. ( )
62.I got an A on my maths test. I felt very happy. ( )
63.There was a new boy in our class. ( )
64.She likes playing basketball and listening to music. ( )
65.After school we went to a singing competition. We sang in the competition together. ( )
Helen Keller was born in America in 1880. When she was very young, she got very sick. After that, she could not hear, speak or see. Helen worked very hard. She learned how to read, write and talk. When she was 20, she went to university. She is famous for writing many books and helping the deaf and blind.
66.Helen Keller was born in America in 1880. ( )
67.When she was very young, she got very sick. ( )
68.Helen didn’t work very hard. ( )
69.When she was 20, she went to university. ( )
70.She is famous for writing many books and helping the deaf and blind. ( )
The winter vacation is coming. I am going to read some books about Canada, because I am going there to meet my pen pal, Ted.
I hear there is a lot of snow in Canada, so I want to learn to ski. Ted is a skiing fan and he is going to teach me. I think it will be hard, but I want to have a try!
I am excited! A wonderful winter vacation is waiting for me.
71.The winter vacation is coming. ( )
72.I am going to read some books about Canada. ( )
73.Ted isn’t my pen pal. ( )
74.There is a lot of snow in Canada. ( )
75.Ted is a skiing fan. ( )
Mammals have warm blood. Mammals are covered with hair or fur. Mother mammals feed milk to their babies.
All birds have feathers. All birds have two wings. Mother birds lay eggs.
Reptiles have cold blood. All reptiles have scales. Mother reptiles lay eggs. Most reptiles have four legs. A snake is a reptile with no legs.
All insects have six legs. Mother insects lay eggs. Most insects can fly. Most insects have wings.
76.Mammals have warm blood. ( )
77.All birds have feathers. ( )
78.Reptiles have warm blood. ( )
79.All insects have six legs. ( )
80.Most insects can fly. ( )
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.F 2.T 3.F 4.T 5.F
【导语】本文主要介绍了大象。
1.句意:老虎是哺乳动物。根据“Elephants are mammals.”可知文章介绍的是大象是哺乳动物,句子和短文不符,故答案为F。
2.句意:因此它们花费大部分的时间吃东西。根据“So they spend most of their time eating.”可知大象花费大部分时间吃东西,句子和短文相符,故答案为T。
3.句意:它们吃肉。根据“They don’t eat meat.”可知大象不吃肉,句子和短文不符,故答案为F。
4.句意:大写可以有四米高。根据“They can be four metres tall.”可知大象大象可以有四米高,句子和短文相符,故答案为T。
5.句意:每天它们只睡大约6个小时。根据“They only sleep for about four hours every night.”可知每天它们大约只睡4个小时,句子和短文不符,故答案为F。
6.F 7.F 8.T 9.T 10.T
【导语】本文主要描述了贝尔和朋友喜欢的动物。
6.句意:贝尔的朋友们都喜欢大动物。根据原文可知贝尔的朋友有喜欢老虎的,有喜欢兔子的,兔子不是大型动物,句子不符合原文,故答案为F。
7.句意: 乔喜欢大象。根据原文“Joe loves the tiger, they are big.”可知乔喜欢老虎,句子不符合原文,故答案为F。
8.句意: 艾米喜欢兔子,因为它们又软又白。 根据原文“Amy is a quiet girl. She likes the rabbit best, because they are soft and white.”可知句子符合原文,故答案为T。
9.句意:乔最喜欢的动物是老虎。 根据原文“Joe loves the tiger, they are big.”可知句子符合原文,故答案为T。
10.句意:汤姆喜欢企鹅。企鹅是鸟类。根据原文“Tom loves penguins. They are cute. They like to eat fish. They are birds, but they can’t fly.”可知句子符合原文,故答案为T。
11.F 12.T 13.F 14.T 15.T
【导语】本文介绍了澳大利亚人梅的暑假世界旅行计划。
11.题干句意:梅来自美国。根据短文内容“My name is May. I come from Australia.”可知梅来自澳大利亚,题干与短文内容不符,故答案为F。
12.题干句意:堪培拉是澳大利亚的首都。根据短文内容“I live in Canberra. It’s the capital of Australia.”可知堪培拉是澳大利亚的首都,题干与短文内容相符,故答案为T。
13.题干句意:梅想在寒假期间环游世界。根据短文内容“I want to travel around the world during my summer vacation.”可知梅想在暑假期间环游世界,题干与短文内容不符,故答案为F。
14.题干句意:俄罗斯以红场闻名。根据短文内容“Next, I’ll go to Russia. It’s famous for Red Square.”可知俄罗斯以红场闻名,题干与短文内容相符,故答案为T。
15.题干句意:在中国你可以看到可爱的熊猫。根据短文内容“I can see lovely pandas there. Do you know which country it is Yes! It’s China!”可知在中国可以看到可爱的熊猫,题干与短文内容相符,故答案为T。
16.F 17.F 18.T 19.T 20.T
【导语】本文是关于乔伊一家人各自不同的暑假旅行计划。
16.句意:乔伊的家人有相同的计划。根据原文“But they have different plans.”可知乔伊的家人有不同的计划,所以题干叙述错误,故答案为F。
17.句意:乔伊想乘火车去加拿大。根据原文“Joy wants to go to Canada by plane.”可知乔伊想乘飞机去加拿大。所以题干叙述错误,故答案为F。
18.句意:乔伊的爸爸想去拉萨。它位于中国西部。根据原文“Joy’s father wants to go to Lhasa. It’s in the west of China.”可知乔伊的爸爸想去拉萨。它位于中国的西部。所以题干叙述正确,故答案为T。
19.句意:加拿大是徒步旅行和钓鱼的好地方。根据原文“It’s a good place for hiking and fishing.”可知加拿大是徒步旅行和钓鱼的好地方。所以题干叙述正确,故答案为T。
20.句意:乔伊的妈妈想去杭州。她打算去看看西湖并且品茶。根据原文“Joy’s mother wants to go to Hangzhou. It’s famous for West Lake and Longing tea. She is going to see the lake and enjoy the tea with her old friends.”可知乔伊的妈妈想去杭州。她打算看西湖并跟老友一起品茶。所以题干叙述正确,故答案为T。
21.F 22.T 23.F 24.F 25.F
【导语】本文介绍了大卫的个人信息及兴趣爱好。
21.句意:大卫是一个英国男孩。根据David is from Australia.,可知大卫是一个澳大利亚男孩,故答案为F。
22.句意:大卫现在住在北京。根据But he is in China now. He lives in Beijing.,可知题干描述正确,故答案为T。
23.句意:大卫不喜欢收集邮票。根据He likes collecting stamps.,可知大卫喜欢收集邮票,故答案为F。
24.句意:大卫经常和妹妹下象棋。根据Sometimes he plays chess with his father.,可知大卫有时和爸爸下象棋,故答案为F。
25.句意:大卫家有五口人。根据全文可知大卫家有四口人,分别是大卫,大卫的爸爸妈妈,大卫的妹妹,故答案为F。
26.T 27.F 28.T 29.T 30.F
【导语】本文讲述了厦门的位置,鼓浪屿岛以及在岛上可以做的事情。
26.句意:厦门在中国。根据“Xiamen is in the south of China. ”可知题干正确,故答案为T。
27.句意:厦门不以海滩闻名。根据“It’s famous for its beautiful seaside(海滩). ”可知它因漂亮的海滩而出名。故题干错误,故答案为F。
28.句意:“鼓浪屿”是一个岛的名字。根据“Gulangyu Island(岛) is in the southwest of Xiamen.”可知题干正确,故答案为T。
29.句意:你可以在这个岛上参观钢琴博物馆。根据“On the island, you can visit the Piano Museum and go for a walk at night. ”可知题干正确,故答案为T。
30.句意:你可以乘小汽车到达鼓浪屿。根据“You can go there by ship.”可知是乘轮船。故题干错误,故答案为F。
31.T 32.F 33.T 34.F 35.F
【分析】本文讲述了狐狸和乌鸦的故事。
31.题干句意:一天一只找到了一块肉。根据One day a crow (乌鸦) finds a piece of meat.可知题干正确,故答案为T。
32.题干句意:狐狸站在桌子上。根据The fox comes to the tree and stands under the tree. 可知狐狸站在大树下。故题干错误,故答案为F。
33.题干句意:当乌鸦正要吃掉肉的时候,狐狸看到了乌鸦。根据When she is just going to eat the meat, a fox sees her. 可知题干正确,故答案为T。
34.题干句意:最后乌鸦的肉没有掉下来。根据When she opens her mouth, she drops (落下) the meat.可知肉掉了下来。故题干错误,故答案为F。
35.题干句意:乌鸦非常聪明。根据短文内容可知乌鸦很愚蠢。故题干错误,故答案为F。
36.T 37.F 38.F 39.F 40.F
【分析】本文介绍了作者的表妹琳达。
36.题干句意:琳达是我的表妹。根据I have a cousin. Her name is Linda.可知题干正确,故答案为T。
37.题干句意:琳达非常喜欢猴子。根据Her favourite animals are whales. 可知琳达非常喜欢鲸,题干错误,故答案为F。
38.题干句意:鲸会游泳。它们是鱼。根据They can swim well, but they aren’t fish. 可知鲸会游泳,但是它们不是鱼,题干错误,故答案为F。
39.题干句意:琳达最喜欢的名人是李白。根据Her favourite famous person is Bai Juyi. 可知琳达最喜欢的名人是白居易,题干错误,故答案为F。
40.题干句意:琳达是一位著名的舞蹈家。根据Linda wants to be a poet, too. She also likes singing and she can sing very well.可知琳达想成为一名诗人,她喜欢唱歌她能唱得很好,题干错误,故答案为F。
41.T 42.T 43.F 44.T 45.T
【分析】短文大意:短文分别介绍了英国、加拿大、美国和澳大利亚的美丽。
41.句意:英国是一个很小但很美丽的国家。根据短文中的The UK is a small but beautiful country.英国是一个小而美丽的国家。可知该句符合题意,故答案为T。
42.句意:大英博物馆有250多年的历史。根据短文中的You can go to the British Museum in London. It is over 250 years old.你可以去伦敦的大英博物馆,它有超过250年的历史。可知该句符合题意,故答案为T。
43.句意:加拿大没有许多美丽的山和湖。根据短文中的Canada has many beautiful mountains and lakes.加拿大有许多美丽的山和湖。可知该句不符合题意,故答案为F。
44.句意:在美国,许多孩子喜欢去那里的迪士尼乐园。根据短文中的The USA is a big, beautiful country. Many children like going to Disneyland there.美国是一个又大又美丽的国家,许多孩子喜欢去那里的迪士尼乐园。可知该句符合题意,故答案为T。
45.句意:多伦多的加拿大国家电视塔非常著名。根据短文中的The CN Tower in Toronto is very famous.多伦多的加拿大国家电视塔非常著名。可知该句符合题意,故答案为T。
46.T 47.T 48.F 49.T 50.T
【解析】46.句意:大象是哺乳动物。根据Elephants are mammals,可知该句是正确的,故答案为T。
47.句意:它们只吃水果,树叶和草。根据They only eat fruit, leaves and grass,可知该句是正确的,故答案为T。
48.句意:大象有三颗又长又白的牙齿,叫做獠牙。根据The elephant has two long, white teeth called tusks,可知大象有二颗獠牙,故答案为F。
49.句意:大象可以用鼻子捡起一棵大树或者一颗小花生。根据The elephant can use its trunk to pick up a big tree or a small peanut,可知该句是正确的,故答案为T。
50.句意:大象生活在非洲和亚洲。根据Elephants live in Africa and Asia,可知该句是正确的,故答案为T。
51.T 52.T 53.F 54.T 55.T
【分析】本文主要讲了作者糟糕的一天。
51.句意:我今天过得很糟。根据I had a bad day today.,可知句子描述正确,故答案为T。
52.句意:我奶奶生病了。根据My grandma was ill.,可知句子描述正确,故答案为T。
53.句意:我昨天完成作业了。根据I didn’t finish my homework yesterday.,可知我昨天没有完成作业,故答案为F。
54.句意:放学后我和我的朋友嘉义一起打篮球。根据I played basketball with my friend Jiayi after school.,可知句子描述正确,故答案为T。
55.句意:我伤了我的腿,所以我很伤心。根据I hurt my leg, so I was sad.,可知句子描述正确,故答案为T。
56.T 57.T 58.F 59.F 60.T
【分析】文章介绍了中国的基本情况。
56.句意:中国在东亚。根据原文China is in the east of Asia.可知,中国在东亚。故答案为T。
57.句意:长江和黄河是中国最长的两条河流。根据原文The Yangtze River and the Yellow River are the two longest rivers in China.可知,长江和黄河是中国最长的两条河流。故答案为T。
58.句意:中国有世界上最少的人口。根据原文China has the largest population in the world. 可知,中国有世界上最多的人口。故答案为F。
59.句意:四川是中国的首都。根据原文Beijing is the capital of China.可知,北京是中国的首都。故答案为F。
60.句意:北京有许多种当地食物。根据原文 There are many kinds of local food in Beijing. 可知,北京有许多种当地食物。故答案为T。
61.T 62.T 63.F 64.T 65.T
【解析】61.该句意:今天我过得很快乐。短文中句子I had a good day today. 今天我过得很快乐。题干与原文相符,故答案为T。
62.该句意:数学测验我得了一个A,我感到很开心。短文中句子I got an A on my maths test. I felt very happy. 数学测验我得了一个A,我感到很开心。题干与原文相符,故答案为T。
63.该句意:在我们班有一个新来的男孩。短文中句子There was a new girl in our class. 在我们班有一个新来的女孩。题干与原文不相符,故答案为F。
64.该句意:她喜欢打篮球和听音乐。短文中句子She likes playing basketball and listening to music. 她喜欢打篮球和听音乐。题干与原文相符,故答案为T。
65.该句意:放学后我们去参加了一个歌唱比赛,我们一起在比赛中唱歌。短文中句子After school we went to a singing competition. We sang in the competition together. 放学后我们去参加了一个歌唱比赛,我们一起在比赛中唱歌。题干与原文相符,故答案为T。
66.T 67.T 68.F 69.T 70.T
【分析】文章介绍了海伦凯勒的故事。
66.句意:海伦凯勒1880年出生于美国。根据原文Helen Keller was born in America in 1880.可知,海伦凯勒1880年出生于美国。故答案为T。
67.句意:当她小的时候,她生了一场重病。根据原文When she was very young, she got very sick.可知,当她小的时候,她生了一场重病。故答案为T。
68.句意:海伦工作不认真。根据原文Helen worked very hard. 可知,海伦工作非常认真。故答案为F。
69.句意:当她20岁的时候,她去上大学。根据原文When she was 20, she went to university. 可知,当她20岁的时候,她去上大学。故答案为T。
70.句意:她因写许多书和帮助聋哑人而出名。根据原文She is famous for writing many books and helping the deaf and blind.可知,她因写许多书和帮助聋哑人而出名。故答案为T。
71.T 72.T 73.F 74.T 75.T
【分析】71.题干句意:寒假快到了。根据The winter vacation’ is coming. 可知题干正确,故答案为T。
72.题干句意:我打算读一些关于加拿大的书。根据I am going to read some books about Canada.可知题干正确,故答案为T。
73.题干句意:Ted不是我的笔友。根据because I am going there to meet my pen pal, Ted.可知Ted是我的笔友。故答案为F。
74.题干句意:在加拿大有很多雪。根据I hear there is a lot of snow in Canada.可知题干正确,故答案为T。
75.题干句意:Ted是一个滑雪迷。根据Ted is a skiing fan and he is going to teach me.可知题干正确,故答案为T。
76.T 77.T 78.F 79.T 80.T
【分析】本文介绍了哺乳动物,爬行动物,昆虫。
76.句意:哺乳动物有温血。根据Mammals have warm blood.,可知句子描述正确,故答案为T。
77.句意:所有的鸟都有羽毛。根据All birds have feathers.,可知句子描述正确,故答案为T。
78.句意:爬行动物有温血。根据Reptiles have cold blood.,可知爬行动物有冷血,故答案为F。
79.句意:所有的昆虫有六条腿。根据All insects have six legs.,可知句子描述正确,故答案为T。
80.句意:大多数昆虫会飞。根据Most insects can fly.,可知句子描述正确,故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录