/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年五年级英语上册期末复习考点培优外研版(一起)
专题21 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
课内阅读。阅读短文,判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
My name is Mary. I’m ten years old. There are lots of rules in my family. I should get up early. I should wash my face and brush my teeth. I should walk to school. I shouldn’t go to school by taxi. I should study hard. I shouldn’t be a bad student. I should eat more vegetables. I shouldn’t eat too much meat.
1.Mary is ten years old. ( )
2.Mary should get up late. ( )
3.Mary shouldn’t brush her teeth. ( )
4.Mary should walk to school. ( )
5.Mary should be a good student. ( )
6.Mary shouldn’t eat more vegetables. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
The Mid-Autumn Festival is on the fifteenth day of the eighth month in the Chinese calendar (阴历). On that day, my family get together to celebrate it. At night, we sit around the table and watch the moon. We eat mooncakes and fruits. The mooncakes are very yummy.
We all have a good time on that day.
7.My family get together to celebrate the Mid-Autumn Festival. ( )
8.At night, we sit around the table and watch the film. ( )
9.We eat mooncakes and sweets. ( )
10.The mooncakes are very yummy. ( )
11.We all have a good time on the Mid-Autumn Festival. ( )
课内阅读。阅读短文,判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
My name is Liu Gang. I’m in Dongfang School. I’m in Class Three Grade Five. I go to school from Monday to Friday. Every day I walk to school at 7:30 am. There are four classes in the morning and two classes in the afternoon. I have lunch at 12 o’ clock. We have English every day. My mother is my English teacher. She teaches English well. Students here all love her. She loves her students, too. School finishes at 4 o’ clock. We clean our classroom and then go home. I have dinner at 6:30 pm.
12.Liu Gang is a pupil of Grade Five. ( )
13.Liu Gang goes to school from Monday to Friday. ( )
14.Liu Gang gets up at 7:30 am. ( )
15.There are four classes in the afternoon. ( )
16.Liu Gang’s mother is a doctor. ( )
阅读短文,判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
Last summer, my family went to Qingdao. It was a very beautiful city. The sea was very clear, the beach was very soft and the people were very friendly. We went to the sea, and the sun was shining. We liked to swim in the sea, and the water was cool and nice. On the beach, we caught a lot of crabs. They were very cute. I saw some fish in the sea—yellow, red and black. And I picked up some shells. I wanted to give them to my friends. They were very beautiful. It was a nice holiday. That was my favourite trip.
17.Qingdao was a beautiful city. ( )
18.We liked to swim in the sea. ( )
19.We caught some fish in the sea. ( )
20.I wanted to give the shells to my friends. ( )
21.I enjoyed (享受) my holiday. ( )
课内阅读。阅读短文,判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
Mike is going to have a picnic with his good friends this Sunday. He is going to invite Sally, Amy, Jiamin, Ben and Janet to come. He is getting ready for it. He is going to buy some sandwiches, hamburgers, cola and orange juice. He’ll ask his friends to have the picnic in Hat Peak Mountain Forest Park. It is a big park in Guangzhou. They can get there by bus. Mike is going to meet his friends at the bus station in Guangwei Road at eight thirty.
22.Mike is going to have a party this Saturday. ( )
23.Mike will invite his good friends to have a picnic. ( )
24.Mike is getting ready for the picnic. ( )
25.Mike is going to buy some food and drinks. ( )
26.Mike is going to meet his friends at the bus station in Guangwei Road at half past nine. ( )
课内阅读。阅读短文,判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
A clever old man
Jackson is an old man. He likes walking in the street after supper. And he goes home at seven o’ clock. But a car stops at his house tonight. A policeman helps him get out. Then he tells Jackson’s wife, “The old man got lost in the street. He asked me to take him home in the car.” After the policeman leaves, his wife asks, “Jackson, you go to the street every night. How did you get lost ” “I was not lost. I just didn’t want to go home on foot,” Jackson answers.
27.Jackson is a young man. ( )
28.Jackson likes watching TV after supper. ( )
29.Jackson goes home at eight o’ clock. ( )
30.Jackson was not lost in the street. ( )
31.Jackson didn’t want to go home on foot. ( )
阅读短文,判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
Last Sunday, I went shopping with my friends Lucy and Tom. It was warm and sunny. The shop was crowded with people. Some people bought shoes; some bought pants; and others bought shirts. We walked to the third floor. There were all kinds of children’s clothes. Lucy and I wanted to buy a dress but Tom wanted to buy a pair of jeans. I said I liked the green dress but Lucy told me that she liked the pink one. My dress was 100 yuan and Lucy’s dress cost 98 yuan. My dress was more expensive than Lucy’s. Tom bought blue jeans. They cost 120 yuan. When we went downstairs (下楼), few people were shop-ping in the shop. We really enjoyed ourselves.
32.There were many people shopping in the shop when they arrived (到达) there. ( )
33.Children’s clothes were sold on the third floor. ( )
34.Tom’s blue jeans were the most expensive (最昂贵的). ( )
35.These clothes cost them 318 yuan in all. ( )
36.There were still many people in the shop when they went downstairs. ( )
阅读下列短文,根据短文内容判断正误,对的写“T”,错的写“F”。
At the weekend, people spend their time in many different ways. Sometimes they go shopping, and sometimes they go for a drive and visit their friends. Many families enjoy weekends together. They do sports at the weekend. In spring, they like to go hiking. In summer, they enjoy swimming. In autumn, they play volleyball and tennis. In winter, they go skating and skiing. Weekends are really fun.
37.People spend their weekends in the same way. ( )
38.Many families enjoy weekends together. ( )
39.They like to go hiking in winter. ( )
40.They enjoy swimming in summer. ( )
41.They play volleyball and tennis all the year. ( )
阅读短文,判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
Why do people go to school The aim of going to school is to study. But it is not easy to study well. You may waste both time and money if you don’t have a good way to study. The following is my advice.
The best time to read is morning. Because in the morning, the air is fresh and your mind is clear. Be patient when you have something new to learn. Read the text at least three times if you don’t understand it. You must always ask “why”. Write down what you don’t know and ask your teachers, parents, brothers or friends for the answers. Keep those in mind, and you will do well in your study.
42.Schools are for people to study. ( )
43.The best time to read is afternoon. ( )
44.If you can’t understand what you are learning, write them down and ask your teachers. ( )
45.Stop learning if you don’t understand the text. ( )
46.This article (文章) tells us how to study well. ( )
阅读短文,判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
Shanghai is one of the largest cities in China. It is a modern city in the east of China. There were many old buildings in the city before. But now there are many new and tall buildings. There were some factories in the city before, and the air was not fresh. But now there are many gardens and trees in the city, and the air is fresh and the sky is clear. Many travellers from different countries visit Shanghai every year. People in Shanghai are very friendly. Visiting Shanghai is a good choice(选择) and I am sure you will have a good time there.
47.Shanghai is a modern city. ( )
48.Shanghai is in the west of China. ( )
49.There weren’t any factories in Shanghai before. ( )
50.The underlined word “fresh” in the passage means“美味的” in Chinese. ( )
51.People in Shanghai are friendly. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Dear Zara,
I am in London now. Last Saturday, Mike, Lily and I played basketball in the park with the other team. We got seventy-one points. Mike got thirty-nine points. Lily got fourteen points. I got eighteen points. The other team got sixty-nine points. We were very happy.
Yesterday was Monday. I went to Mike and Lily’s school. I took some photos there. In the UK. They sing songs every morning. We do morning exercises. School is fun here. But I miss my friends in China. I will be back next week, and I will buy a gift for you this afternoon. See you soon.
Love,
Feifei
52.The letter is from Zara. ( )
53.Feifei’s team won the basketball game. ( )
54.Mike, Feifei and Lily are in different schools. ( )
55.Zara will be back next week. ( )
56.Zara will buy a gift on Monday. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Our school is very big. It has a big library. There are many books and videos in the library. We like it very much. The Chinese books are on Shelf A and Shelf B.You can find many fairy tale(童话)books on Shelf B.The English books are on Shelf C and Shelf D.We always borrow books from the library. And we have to return(归还) the books in one week.
57.Our school is very small. ( )
58.There is a big library in our school. ( )
59.The Chinese books are on Shelf A and Shelf D.( )
60.We can borrow books from the library. ( )
61.We have to return the books in two weeks. ( )
阅读短文,判断正误,正确的在括号内写T,错误的在括号内写F。
There are four seasons in a year. Each season has three months.
The first season is spring. The three months are March, April and May. It’s warm. There are flowers on the trees.
The second season is summer. The three months are June, July and August. The weather is very hot. We can go swimming.
The third season is autumn. The three months are September, October and November. It’s cool. The leaves(树叶) fall from the trees.
I like winter. The weather is very cold. Sometimes it snows. We can make a snowman.
62.There are three months in each(每一个) season. ( )
63.The third season is summer. ( )
64.March, April and June are in spring. ( )
65.We can go swimming in summer. ( )
66.The leaves fall from the trees in autumn. ( )
I get up at half past six in the morning. I go to school at half past seven. I go to school by bus.
Classes begin at eight. We have six lessons every day. We do morning exercises at ten. Classes are over at four thirty. After school we clean our classroom.
I get home at five. We have dinner at six thirty. After dinner, I do my homework. I go to bed at nine or ten.
67.I get up at six thirty in the morning. ( )
68.I go to school on foot. ( )
69.Class begins at eight. ( )
70.We have five lessons every day. ( )
71.Classes finish at four thirty. ( )
Betty and Kitty are twins. They’re 10 years old. They look the same. But they have different hobbies. Betty likes collecting stamps. She has many beautiful stamps. But Kitty likes growing flowers. Betty and Kitty both like reading books. Betty likes reading storybooks. But Kitty likes reading science books. On Sunday, they usually ride bikes to the park. They can play with their friends there. Sometimes their parents go there, too.
72.Kitty and Betty are twins. ( )
73.Betty likes growing flowers. ( )
74.Kitty likes reading storybooks. ( )
75.They’re both twelve years old. ( )
76.They usually take a bus to the park on Sunday. ( )
To be tall and strong is a dream for a lot of teenage boys. Mike is not different.
One day, Mike didn’t do well in PE class. He went home unhappily.
“What’s the matter ” Mike’s father asked.
“I want to be taller and stronger. What should I do Can I take some special medicine ” Mike asked sadly.
“Being healthy is more important.” Mike’s father said.
Mike’s father was right. No special medicine can make you taller or stronger. First, Mike should eat three meals a day. He should eat more fruit and vegetables. Also, he should never skip breakfast. Exercise is important, too. Mike should try to exercise every day.
77.Being taller and stronger is more important than being healthy. ( )
78.There should be some medicine for growing taller and stronger. ( )
79.To be healthy, we should eat three meals a day. ( )
Five years ago, I had a small dog. He was cute and liked eating meat. His name was Dudu. He could open the door when I came back. He could jump to the sofa to watch TV. He could catch the balls when I threw to him. He could hear us. He came back when we called him.
80.The dog’s name was Dudu. ( )
81.The dog could open the door. ( )
82.The dog couldn’t catch the balls. ( )
83.The dog couldn’t jump to the sofa. ( )
84.The dog was very cute and clever. ( )
I like to go to my Grandpa’s farm. He has many animals. There are nine black and white cows. They are very big and give us milk to drink. Grandpa has seven brown chickens too! The chickens give us eggs to eat. Look, there are some geese on the lake. They are beautiful. They always swim together and play with the water. I like to play with the pigs on Grandpa’s farm. Pigs like to roll (滚) in the mud (泥). I do too! It is fun to go to Grandpa’s farm. I always have a fun time!
85.Grandpa has only two animals on his farm. ( )
86.Grandpa has nine brown and white cows on his farm. ( )
87.Grandpa has three brown chickens that lay eggs (下蛋). ( )
88.Pigs like to roll in the mud. ( )
89.It is fun to visit Grandpa’s farm. ( )
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.T 2.F 3.F 4.T 5.T 6.F
【导语】本文主要讲述了玛丽的家规。
1.句意:玛丽十岁了。根据“My name is Mary. I’m ten years old. ”可知玛丽现在十岁了,故答案为T。
2.句意:玛丽应该起床晚一点。根据“I should get up early.”可知玛丽要早点起床,故答案为F。
3.句意:玛丽不应该刷牙。“I should wash my face and brush my teeth.”可知玛丽要刷牙,故答案为F。
4.句意: 玛丽应该步行去学校。根据“I should walk to school.”可知玛丽要步行去学校,故答案为T。
5.句意:玛丽应该是个好学生。根据“ I shouldn’t be a bad student.”可知玛丽不应该是一个坏学生,故答案为T。
6.句意:玛丽不应该多吃蔬菜。根据“I should eat more vegetables.”可知玛丽要多吃蔬菜,故答案为F。
7.T 8.F 9.F 10.T 11.T
【导语】本文介绍了中秋节的日期和节日的活动。
7.句意:我的家人聚在一起庆祝中秋节。根据“On that day, my family get together to celebrate it.那天,我的家人聚在一起庆祝节日。”可知题干与原文相符,故答案为T。
8.句意: 晚上,我们围坐在桌子旁看电影。根据“At night, we sit around the table and watch the moon.晚上,我们围坐在桌子旁看月亮。”可知题干与原文不相符,故答案为F。
9.句意: 我们吃月饼和糖果。根据“We eat mooncakes and fruits.我们吃月饼和水果。”可知题干与原文不相符,故答案为F。
10.句意: 月饼很好吃。根据“The mooncakes are very yummy.月饼很好吃。”可知题干与原文相符,故答案为T。
11.句意:中秋节我们都玩得很开心。根据“We all have a good time on that day.那天我们都玩得很开心。”可知题干与原文相符,故答案为T。
12.T 13.T 14.F 15.F 16.F
【导语】本文介绍了刘刚的日常生活。
12.句意:刘刚是五年级的学生。根据“I’m in Class Three Grade Five.”可知刘刚确实是五年级的学生,故答案为T。
13.句意:刘刚从周一到周五去上学。根据“I go to school from Monday to Friday.”可知刘刚确实是从周一到周五去上学,故答案为T。
14.句意:刘刚早上7:30起床。根据“Every day I walk to school at 7:30 am.”可知刘刚每天早上7:30步行去学校,而不是7:30起床,故答案为F。
15.句意:下午有四节课。根据“There are four classes in the morning and two classes in the afternoon.”可知下午有两节课,而不是四节, 故答案为F。
16.句意:刘刚的母亲是一名医生。根据“My mother is my English teacher.”可知刘刚的母亲是他的英语老师,而不是医生,故答案为F。
17.T 18.T 19.F 20.T 21.T
【导语】本文讲述了作者去青岛的旅行。
17.句意:青岛是一个美丽的城市。根据“ Last summer, my family went to Qingdao. It was a very beautiful city.”可知题干描述正确,故答案为T。
18.句意:我们喜欢在海里游泳。根据“ We liked to swim in the sea, and the water was cool and nice.”可知题干描述正确,故答案为T。
19.句意:我们在海里抓了一些鱼。根据“ On the beach, we caught a lot of crabs. ”可知他们在海滩上抓了很多螃蟹。故答案为F。
20.句意:我想把贝壳送给我的朋友们。根据“ And I picked up some shells. I wanted to give them to my friends. ”可知题干描述正确,故答案为T。
21.句意:我假期过得很愉快。根据“ It was a nice holiday. That was my favourite trip.”可知题干描述正确,故答案为T。
22.F 23.T 24.T 25.T 26.F
【导语】本文介绍了迈克打算这个星期天和他的好朋友去野餐。
22.句意:迈克本周六将举办一个聚会。根据“Mike is going to have a picnic with his good friends this Sunday.”可知迈克打算这个星期天和他的好朋友去野餐。故答案为F。
23.句意:迈克将邀请他的好朋友去野餐。 根据“Mike is going to have a picnic with his good friends this Sunday. He is going to invite Sally, Amy, Jiamin, Ben and Janet to come.”可知迈克将邀请他的好朋友去野餐。故答案为T。
24.句意:迈克正在为野餐做准备。 根据“Mike is going to have a picnic with his good friends this Sunday. He is going to invite Sally, Amy, Jiamin, Ben and Janet to come. He is getting ready for it.”可知迈克正在为野餐做准备。故答案为T。
25.句意:迈克打算去买一些食物和饮料。根据“He is going to buy some sandwiches, hamburgers, cola and orange juice.”可知迈克打算去买一些食物和饮料。故答案为T。
26.句意:迈克打算九点半在广卫路的汽车站和他的朋友见面。根据“Mike is going to meet his friends at the bus station in Guangwei Road at eight thirty.”可知迈克打算八点半在广卫路的汽车站和他的朋友见面。故答案为F。
27.F 28.F 29.F 30.T 31.T
【导语】本文介绍了一个老人在散步,结果被警察送回家的事情。
27.句意:Jackson是一个年轻人。根据“Jackson is an old man.”可知Jackson是一个老人,故答案为F。
28.句意:Jackson喜欢晚饭后看电视。根据“He likes walking in the street after supper.”可知Jackson喜欢晚饭后在街上散步而不是看电视。故答案为F。
29.句意:Jackson晚上八点钟回家。根据“And he goes home at seven o’ clock.”可知Jackson晚上七点钟回家,而不是八点。故答案为F。
30.句意:Jackson在街上没有迷路。根据“I was not lost.”可知Jackson确实没有迷路。故答案为T。
31.句意:Jackson不想步行回家。根据“I just didn’t want to go home on foot,” Jackson answers.可知Jackson确实不想步行回家。故答案为T。
32.T 33.T 34.T 35.T 36.F
【导语】本文主要讲述了作者上周日和好友去购物。
32.句意:当他们到达那里时,有很多人在商店里购物。根据“The shop was crowded with people.”可知商店里挤满了人,故答案为T。
33.句意:孩子们的衣服在三楼出售。根据“We walked to the third floor. There were all kinds of children’s clothes.”可知三楼出售各种童装,故答案为T。
34.句意:汤姆的蓝色牛仔裤是最贵的。根据“My dress was 100 yuan and Lucy’s dress cost 98 yuan.”“Tom bought blue jeans. They cost 120 yuan.”可知作者的连衣裙100元,露西的连衣裙98元,汤姆的牛仔裤120元,故答案为T。
35.句意:这些衣服总共花了他们318元。根据“My dress was 100 yuan and Lucy’s dress cost 98 yuan.”“Tom bought blue jeans. They cost 120 yuan.”可知作者的连衣裙100元,露西的连衣裙98元,汤姆的牛仔裤120元,共318元,故答案为T。
36.句意:他们下楼时,商店里还有很多人。根据“When we went downstairs (下楼), few people were shop-ping in the shop.”可知他们下楼的时候,商店里几乎没有什么人了,故答案为F。
37.F 38.T 39.F 40.T 41.F
【导语】本文讲了周末生活。
37.句意:人们以同样的方式度过周末。根据“At the weekend, people spend their time in many different ways.”,可知人们以不同的方式过周末,故答案为F。
38.句意:许多家庭一起享受周末。根据“Many families enjoy weekends together.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
39.句意:他们喜欢在冬天去徒步旅行。根据“In spring, they like to go hiking.”,可知他们喜欢在春天去徒步旅行,故答案为F。
40.句意:他们喜欢在夏天游泳。根据“In summer, they enjoy swimming.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
41.句意:他们一年四季都打排球和网球。根据“In autumn, they play volleyball and tennis.”,可知他们在秋天打排球和网球,故答案为F。
42.T 43.F 44.T 45.F 46.T
【导语】本文主要讲了关于学习的建议。
42.句意:学校是为了人们学习而建的。根据文中“The aim of going to school is to study.”可知上学的目的就是学习,句子与原文相符,故答案为T。
43.句意:阅读的最好时间是下午。根据文中“The best time to read is morning.”可知阅读最好的时间是早晨,句子与原文不符,故答案为F。
44.句意:如果你不明白你正在学的东西,把它们写下来问你的老师。根据文中“Write down what you don’t know and ask your teachers, parents, brothers or friends for the answers.”可知要写下自己不懂得,向老师、父母、兄弟、朋友们寻求答案,句子与原文相符,故答案为T。
45.句意:如果你不懂文章的意思就不学了。根据文中“Be patient when you have something new to learn.”可知学习要有耐心,句子与原文不符,故答案为F。
46.句意:文章告诉我们如何能学习好。通过阅读可知文章主要讲了对学习的建议,句子与原文相符,故答案为T。
47.T 48.F 49.F 50.F 51.T
【导语】本文主要介绍了上海这座城市。
47.句意:上海是一个现代化城市。由文中“It is a modern city in the east of China. 它是中国东部的一座现代化城市。”可知句子与原文相符,故答案为T。
48.句意:上海在中国西部。由文中“It is a modern city in the east of China. 它是中国东部的一座现代化城市。”可知上海在中国东部,句子与原文不符,故答案为F。
49.句意:以前在上海没有任何工厂。由文中“There were some factories in the city before, and the air is fresh and the sky is clear. 以前在城市里有一些工厂”可知句子与原文不符,故答案为F。
50.句意:文章中划线单词“fresh”在汉语中的意思是“美味的”。根据“There were some factories in the city before, and the air is fresh and the sky is clear.”可知fresh说的是空气情况,fresh意为新鲜的,故答案为F。
51.句意:上海人是友好的。由文中“People in Shanghai are very friendly. 上海人非常友好。”可知句子与原文相符,故答案为T。
52.F 53.T 54.T 55.F 56.F
【导语】本文讲了周六和周一做的事情。
52.句意:这封信是扎拉写的。根据结尾可知这封信是菲菲写的,故答案为F。
53.句意:菲菲的球队赢得了篮球比赛。根据“We got seventy-one points. The other team got sixty-nine points.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
54.句意:迈克、菲菲和莉莉在不同的学校。根据“I went to Mike and Lily’s school.”,可知迈克和莉莉在同一个学校,菲菲和他们不在同一个学校,故答案为T。
55.句意:扎拉下周回来。根据“I will be back next week, and I will buy a gift for you this afternoon.”,可知菲菲下周回来,故答案为F。
56.句意:扎拉将在周一买一份礼物。根据“I will be back next week, and I will buy a gift for you this afternoon.”,可知菲菲将在今天下午买一份礼物,故答案为F。
57.F 58.T 59.F 60.T 61.F
【导语】本文介绍了学校图书馆。
57.句意:我们的学校很小。根据“Our school is very big.”,可知学校很大,故答案为F。
58.句意:我们学校有一个大图书馆。根据“It has a big library.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
59.句意:中文书在A架和D架上。根据“The Chinese books are on Shelf A and Shelf B.”,可知中文书在A架和B架上,故答案为F。
60.句意:我们可以从图书馆借书。根据“We always borrow books from the library. ”,可知题干与短文相符,故答案为T。
61.句意:我们必须在两周后还书。 根据“And we have to return(归还) the books in one week.”,可知必须在一周后还书,故答案为F。
62.T 63.F 64.F 65.T 66.T
【导语】本文介绍了一年四季的时间和特点。
62.句意:每个季节有三个月。根据“Each season has three months.”可知每个季节有三个月,故答案为T。
63.句意:第三个季节是夏天。根据“The second season is summer. ”可知第二个季节是夏天,故答案为F。
64.句意:三月、四月和六月是春天。根据“The first season is spring. The three months are March, April and May.”可知春天是三月、四月和五月,故答案为F。
65.句意:夏天我们可以去游泳。根据“We can go swimming.”可知夏天可以去游泳,故答案为T。
66.句意:秋天树叶从树上掉下来。根据“The leaves fall from the trees.”可知秋天树叶从树上掉下来,故答案为T。
67.T 68.F 69.T 70.F 71.T
【导语】本文介绍了作者的日常生活。
67.句意:我早上六点半起床。根据“I get up at half past six in the morning.”,可知题干描述正确,故答案为T。
68.句意:我步行上学。根据“I go to school by bus.”,可知作者坐公共汽车上学,故答案为F。
69.句意:八点开始上课。根据“Classes begin at eight.”,可知题干描述正确,故答案为T。
70.句意:我们每天有五节课。根据“We have six lessons every day.”,可知每天有六节课,故答案为F。
71.句意:四点半放学。根据“Classes are over at four thirty.”,可知题干描述正确,故答案为T。
72.T 73.F 74.F 75.F 76.F
【导语】本文主要介绍了双胞胎贝蒂和基蒂。
72.句意:基蒂和贝蒂是双胞胎。根据原文“Betty and Kitty are twins.”可知她们是双胞胎,句子与短文相符,故答案为T。
73.句意:贝蒂喜欢种花。根据原文“Betty likes collecting stamps.”可知贝蒂喜欢集邮,不是种花,句子与短文不符,故答案为F。
74.句意:基蒂喜欢读故事书。根据原文“Betty likes reading storybooks.”可知贝蒂喜欢读故事书,不是基蒂,句子与短文不符,故答案为F。
75.句意:她们都是十二岁。根据原文“They’re 10 years old. ”可知她们都是十岁,句子与短文不符,故答案为F。
76.句意:她们通常在星期天乘公共汽车去公园。根据原文“On Sunday, they usually ride bikes to the park.”可知她们通常骑自行车去公园,句子与短文不符,故答案为F。
77.F 78.F 79.T
【导语】本文讲了迈克想变得又高又壮。
77.句意:更高更强壮比健康更重要。根据““Being healthy is more important.” Mike’s father said.”,可知健康比更高更强壮更重要,故答案为F。
78.句意:应该有一些长高和强壮的药。根据“No special medicine can make you taller or stronger.”,可知没有什么特殊的药物可以让你变得更高或更强壮,故答案为F。
79.句意:为了健康,我们应该一日三餐。根据“First, Mike should eat three meals a day.”,可知题干描述正确,故答案为T。
80.T 81.T 82.F 83.F 84.T
【导语】本文介绍了作者的狗。
80.句意:狗的名字叫嘟嘟。根据“His name was Dudu.”,可知题干描述正确,故答案为T。
81.句意:狗能开门。根据“He could open the door when I came back.”,可知题干描述正确,故答案为T。
82.句意:狗接不住球。根据“He could catch the balls when I threw to him.”,可知狗能接住球,故答案为F。
83.句意:狗不能跳到沙发上。根据“He could jump to the sofa to watch TV.”,可知狗能跳到沙发上,故答案为F。
84.句意:这只狗非常可爱和聪明。根据全文可知干描述正确,故答案为T。
85.F 86.F 87.F 88.T 89.T
【导语】本文讲述了作者去爷爷农场看见的动物及感受。
85.句意:爷爷的农场里只有两只动物。根据“He has many animals. ”可知有很多动物。故答案为F。
86.句意:爷爷的农场里有九头棕白相间的奶牛。根据“There are nine black and white cows.”可知有九头黑白相间的奶牛。故答案为F。
87.句意:爷爷有三只下蛋的棕色鸡。根据“Grandpa has seven brown chickens too! The chickens give us eggs to eat. ”可知是七只下蛋的鸡。故答案为F。
88.句意:猪喜欢在泥里打滚。根据“Pigs like to roll (滚) in the mud (泥).”可知题干描述正确,故答案为T。
89.句意:参观爷爷的农场很有趣。根据“ It is fun to go to Grandpa’s farm. I always have a fun time!”可知题干描述正确,故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)