/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年五年级英语上册期末复习考点培优人教版(新起点)
专题16 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
请根据短文内容判断句子正误,正确的写T,错误的写F。
Hello. We are from Canada. This is our school. It is not very big. We have only 25 students in our class. This is our teacher, Miss Black. She teaches us English, maths and art. She is very nice. Our classroom is beautiful. There are many pictures on the walls. There are also many toys and books. We eat lunch in our classroom. We have lunch at 12 o’clock each day. We often eat sandwiches and fruit. We all like our school and our teacher. We learn a lot and we have fun every day.
1.We are from China. ( )
2.Mr. Zhao is our teacher. ( )
3.We eat lunch at home. ( )
4.We often eat sandwiches and fruit. ( )
5.There are many toys and books. ( )
阅读下面的短文,根据短文的内容,判断句子正(T)误(F)。
(Some teachers are playing basketball on the playground.)
Wu Peng: Wow! Look at Mr Zhao! He’s great.
Yaoyao: Who’s Mr Zhao
Wu Peng: He’s that tall man in a blue T-shirt. He has short hair and wears glasses. He’s my favourite teacher.
Yaoyao: Really What does he teach
Wu Peng: He teaches maths. Is your favourite teacher here
Yaoyao: Yes. She’s that woman in the red T-shirt, Mrs Li. She’s short and has short hair.
Wu Peng: What does she teach
Yaoyao: She teaches Chinese—She tells us interesting stories. We all like her.
6.Wu Peng and Yaoyao are playing basketball. ( )
7.Mr Zhao is tall. ( )
8.Mr Zhao is a maths teacher. ( )
9.Yaoyao likes her maths teacher best. ( )
10.Mrs Li wears a blue T-shirt. She has short hair. ( )
Mike想到文具店买些文具,请看下面的海报,帮助Mike判断一下他理解的是否有误。正确的写“T”,错误的写“F”。
Chen Guang Stationery Shop Opening Time: Monday to Friday: 10:00 a.m. — 22:00 p.m. Saturday to Sunday: 9:00 a.m. — 22:00 p.m. Price: pencil ¥1 a box of crayons ¥20 pencil sharpener ¥8 a pair of scissors ¥6
11.Chen Guang Stationery Shop opens every day. ( )
12.Mike finishes school at five p.m., he can’t buy stationery after school. ( )
13.Mike will cost (花费) six yuan to buy three pencils. ( )
14.A box of crayons is twenty-five yuan. ( )
15.A pair of scissors is six yuan. ( )
读短文判断正误。根据短文内容判断下列句子的正(T)误(F)。
I have three good friends. Linda is pretty. Her eyes are very big. She has long curly hair. Now, she is cleaning our classroom. She is helpful. Jack is a smart boy. He is not too tall and not too short. He has short curly hair. His eyes are small. His favourite animal is the dog. He walks his dog near his home every day. David is active and friendly. He has big eyes. His hair is straight. His hobby is playing basketball, so he often plays basketball with his friends on the playground. He likes animals, too. He has a lovely cat. It’s orange and white. He feeds his cat every day.
16.All my friends like animals. ( )
17.Linda has big eyes and curly hair. ( )
18.Jack is not too short and not too tall. He has short straight hair. ( )
19.David is active and helpful. He likes playing basketball. ( )
20.Jack walks his dog every day. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
My name is Li Zhi. I have a new classmate this year. He is from America. His name is Tony. He looks different from us in our class. Because he has curly golden hair and big beautiful blue eyes. He is tall and handsome. Every time we see him, there is always a book in his hand. He loves reading. All of our classmates like him.
21.Tony is Li Zhi’s brother. ( )
22.Tony is an American. ( )
23.Li Zhi has curly hair. ( )
24.Tony is tall and handsome. ( )
25.Tony is popular in our class. ( )
阅读理解,判断正误,正确写(T),错误写(F)。
In the school, Chinese and computer classes are my favourites. Mrs Wang teaches us English. She is very friendly. She has big eyes and curly hair. She always smiles at us. Mr Wu teaches computer class, and I think he is so clever. He has short hair and a big nose. Our Chinese teacher, Ms Ma, has long straight hair. She always tells jokes in her class, so she is very popular. We all like her best. Mr Li is our kite making club teacher. He wears glasses. He’s very helpful. In his free time, he often helps us paint our kites. I love my school.
26.Chinese and computer classes are my favourites in the school. ( )
27.Mrs Wang always smiles at us. ( )
28.Mr Wu is our computer teacher and he is popular. ( )
29.Our Chinese teacher is Ms Ma and we all like her best. ( )
30.Mr Wu often helps us paint our kites in his free time. ( )
My name is Jane. I like watching these TV shows very much. I usually watch them on Tuesday. I can learn about animals from different countries. They’re very interesting.
I’m Mack. I watch these shows every evening. There are many different activities on these shows, such as football, basketball and table tennis. They’re all fantastic.
Hi, I’m Coco. I watch these shows every Friday at 7:30 pm. They are really fun. I can hear many new songs and see famous singers. Sometimes I sing and dance with them.
31.Jane likes sports shows. ( )
32.Mack watches sports shows every evening. ( )
33.Coco’s favourite TV shows are music shows. ( )
34.Jane’ favourite TV shows are nature shows. ( )
35.Coco can’t see famous singers on music shows. ( )
Kate and her friends all like animals very much.
Kate’s favourite animal is the horse. Horses can run very fast and Kate likes to ride horses very much.
Peter loves big animals. His favourite animal is the elephant. They are big and tall, but they look kind. Their long noses are quite helpful.
Amy is a quiet girl. She likes sheep because they are soft and white.
Jack loves pandas. They are cute. They like to eat bamboo. On weekends he often goes to the zoo to see them.
36.The horse is Jack’s favourite animal. ( )
37.Sheep are soft and white. ( )
38.Horses like to eat bamboo. ( )
39.Jack often goes to the farm on weekends. ( )
40.Elephants are big and tall animals. ( )
My name is Jim Green. I am twelve. That is my mother. She is a teacher. That is my father. His name is Jeff Green. He is a teacher, too. He is an English teacher. That is my sister, Kate. She is eight. This is Polly. It is a bird. It is a parrot.
41.Jim Green is eleven. ( )
42.His mother is teacher. ( )
43.His father is a Chinese teacher. ( )
44.His sister is twelve. ( )
45.He has a bird. ( )
My family is very busy on Sunday. In the morning, we make our beds. Then my mum makes breakfast for us. After breakfast, my dad helps her do the dishes. My brother and I should do our homework first. When we finish our homework, we should help our parents do some chores. My brother usually tidies his desk. I walk the dog. In the afternoon, we clean all the rooms in the house together. Then my brother usually washes the clothes. After that, sometimes we go out to play football with our friends. After dinner, my brother takes out the rubbish, and I feed the dog. Then we watch TV together. We enjoy our day for chores.
46.In the morning, my mum makes breakfast for us. ( )
47.When I finish my homework, I should help my parents do some chores. ( )
48.In the afternoon, I walk the dog. ( )
49.After dinner, my father takes out the rubbish. ( )
50.I feed the dog after dinner. ( )
Elephants are mammals. They can be four metres tall. They don’t eat meat. They only eat fruit, leaves and grass. They need a lot of food, so they spend most of their time eating. They only sleep for about four hours every night.
The elephant has two long, white teeth called tusks. It is the only animal with a trunk — a special long nose. The elephant can use its trunk to pick up a big tree or a small peanut. The elephant is also the mammal with the biggest ears. They look like two big fans.
Elephants live in Africa and Asia. They live together in family groups. They are very strong, very smart and of course, very, very big.
51.Elephants are mammals. ( )
52.They only eat fruit, leaves and grass. ( )
53.The elephant has three long, white teeth called tusks. ( )
54.The elephant can use its trunk to pick up a big tree or a small peanut. ( )
55.Elephants live in Africa and Asia. ( )
Today, Angel flies around China. She visits three interesting cities.
First, she visits a city in the west of China. The city is very big and it has a famous river, the Yangtze River. There are many hills too. It is often foggy here. It is famous for its hot, spicy food. Angel thinks the food is delicious.
Next, Angel flies to a city in the east of China. It is near Shanghai. There are many beautiful gardens. This city is also famous for silk. Angel buys some beautiful silk clothes here.
Angel’s last city is never too hot and never too cold. This city is famous for its flowers. Angel goes to a flowers show here. There is a very special forest nearby. It is a stone forest! This city is in the southeast of China.
56.Angel flies around China. She visits three interesting cities. ( )
57.First, she visits a city in the west of China. ( )
58.Next, Angel flies to a city in the east of China. It is near Shenzhen. ( )
59.Angel’s last city is never too hot and never too cold. ( )
60.Angel visited four cities. ( )
China is in the east of Asia. It has a lot of beautiful mountains and rivers. Qomolangma is the highest mountain in the world. The Yangtze River and the Yellow River are the two longest rivers in China.
China has the largest population in the world. There are more than 1.3 billion people in China. Most people in China are Han Chinese, but there are 55 other ethnic groups.
Beijing is the capital of China. It is in the north of China. Beijing is famous for its culture and its food. Peking Opera is world-famous. There are many kinds of local food in Beijing. Beijing duck is the most famous one.
61.China is in East Asia. ( )
62.The Yangtze River and the Yellow River are the two longest rivers in China. ( )
63.China has the smallest population in the world. ( )
64.Sichuan is the capital of China. ( )
65.There are many kinds of local food in Beijing. ( )
The UK is a small but beautiful country. You can go to the British Museum in London. It is over 250 years old.
Canada has many beautiful mountains and lakes. It is a good place for hiking and fishing.
The USA is a big, beautiful country. Many children like going to Disneyland there.
Australia is a beautiful country. It has many beautiful beaches. You can swim in the sea and eat seafood on the beach.
The CN Tower in Toronto is very famous. You can go to the top of the tower to see the sunrise.
66.The UK is a small but beautiful country. ( )
67.The British Museum is over 250 years old. ( )
68.Canada doesn’t have many beautiful mountains and lakes. ( )
69.In the USA, many children like going to Disneyland there. ( )
70.The CN Tower in Toronto is very famous. ( )
Read and judge true or false. (阅读短文,用T或F判断)
Peter is an old man. He has a big house. He likes cats very much. He has three cats. One cat is from England. Her name is Coco. One cat is from America. His name is Dodo. One cat is from China. Her name is Mimi. Peter loves his cats very much. He has many toys for his cats. Coco has a red toy mouse. It is small and funny. Dodo has a blue toy mouse. It can jump and run. Mimi has a green toy mouse. It has big ears. The cats like their toys and they like Peter, too. They like playing with Peter very much.
71.Peter has three cats. ( )
72.Coco is from China. ( )
73.Dodo’s toy mouse can jump and run. ( )
74.Mimi’s toy mouse is green. ( )
75.The cats don’t like their toys. ( )
阅读理解。
My name is Mary. I am eleven. Ted is my brother. He is thirteen. We are in the same school. My mother is a teacher. She is a teacher in our school. My father is a teacher, too. He is a Chinese teacher in a college. I have a cat. Its name is Miaomiao. It is white. It is a nice cat. We are good friends.
根据短文内容,判断下列句子正误。
76.I am twelve( )
77.Ted is Mary's brother. ( )
78.Ted and I are in the same class. ( )
79.My parents are teachers. ( )
80.I have a cat. ( )
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.F 2.F 3.F 4.T 5.T
【导语】本文讲了学校生活。
1.句意:我们来自中国。根据“We are from Canada.”,可知来自加拿大,故答案为F。
2.句意:赵先生是我们的老师。根据全文可知没提到赵先生,故答案为F。
3.句意:我们在家吃午饭。根据“We eat lunch in our classroom.”,可知在学校吃午饭,故答案为F。
4.句意:我们经常吃三明治和水果。根据“We often eat sandwiches and fruit.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
5.句意:有很多玩具和书。根据“There are also many toys and books.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
6.F 7.T 8.T 9.F 10.F
【导语】本文主要介绍几位老师。
6.句意:吴鹏和瑶瑶正在打篮球。根据“Some teachers are playing basketball on the playground”可知是一些老师正在打篮球,故答案为F。
7.句意:赵老师很高。根据“Yaoyao: Who’s Mr Zhao Wu Peng: He’s that tall man in a blue T-shirt.”可知赵老师很高,故答案为T。
8.句意:赵老师是一名数学老师。根据“He teaches maths.”可知是教数学,故答案为T。
9.句意:瑶瑶最喜欢她的数学老师。根据“She teaches Chinese—She tells us interesting stories. We all like her.”可知瑶瑶最喜欢的老师是语文老师,故答案为F。
10.句意:李老师穿着一件蓝色的T恤。她有短头发。根据“She’s that woman in the red T-shirt, Mrs Li. She’s short and has short hair.”可知李老师穿着红色的T恤,故答案为F。
11.T 12.F 13.F 14.F 15.T
【导语】本文主要介绍了晨光文具店每天的营业时间和商品价格。
11.句意:晨光文具店每天营业。根据“Opening Time: Monday to Friday: 10:00 a.m. — 22:00 p.m. Saturday to Sunday: 9:00 a.m. — 22:00 p.m.”可知文具店从周一到周日都营业。故答案为T。
12.句意:麦克下午五点放学,他不能在放学后买文具。根据“Opening Time: Monday to Friday: 10:00 a.m. — 22:00 p.m. ”可知文具店的营业时间是从早上9点到晚上10点,因此麦克在放学后是有时间买文具的。故答案为F。
13.句意:迈克买三支铅笔将要花费六元。根据“Price: pencil ¥1”可知一支铅笔的价格是1元,因此买三支铅笔需要花费3元,而不是6元。故答案为F。
14.句意:一盒蜡笔是二十五元。根据“a box of crayons ¥20”可知一盒蜡笔的价格是20元,而不是25元。故答案为F。
15.句意:一把剪刀是六元。根据“a pair of scissors ¥6”可知一把剪刀的价格是6元,与题目中的描述相符。故答案为T。
16.F 17.T 18.T 19.F 20.T
【导语】本文介绍了作者的三个好朋友。
16.句意:我所有的朋友都喜欢动物。根据短文可知杰克和大卫喜欢动物,故答案为F。
17.句意:琳达有一双大眼睛和一头卷发。根据“Linda is pretty. Her eyes are very big. She has long curly hair.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
18.句意:杰克不太矮也不太高。他有一头短直发。根据“Jack is a smart boy. He is not too tall and not too short. He has short curly hair.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
19.句意:大卫很活跃,乐于助人。他喜欢打篮球。根据“David is active and friendly. His hobby is playing basketball, so he often plays basketball with his friends on the playground.”,可知大卫很活跃,很友好,喜欢打篮球,故答案为F。
20.句意:杰克每天遛狗。根据“He walks his dog near his home every day.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
21.F 22.T 23.F
24.T 25.T
【导语】本文主要内容是介绍李志的朋友托尼。
21.句意:托尼是李志的弟弟。根据原文“My name is Li Zhi. I have a new classmate this year. He is from America. His name is Tony.”可知托尼是李志的朋友,句子描述错误,故答案为F。
22.句意:托尼是一个美国人。根据原文“He is from America. ”可知托尼是美国人,句子描述正确,故答案为T。
23.句意:李志是卷发。根据原文“Because he has curly golden hair and big beautiful blue eyes.”可知托尼是卷发,不是李志,句子描述错误,故答案为F。
24.句意:托尼又高又帅。根据原文“He is tall and handsome.”,可知托尼又高又帅,句子描述正确,故答案为T。
25.句意:托尼在我们班很受欢迎,根据原文“All of our classmates like him.”可知我们班所有人都喜欢托尼,句子描述正确,故答案为T。
26.T 27.T 28.F 29.T 30.F
【导语】本文主要介绍了自己的各科老师。
26.句意:语文和电脑课是我在学校最喜欢的课程。根据“In the school, Chinese and computer classes are my favourites.”可知语文和电脑课是我在学校最喜欢的课程。句子和短文内容相符,故答案为T。
27.句意:王夫人总是和我们笑。根据“She always smiles at us. ”可知她总是和我们笑。句子和短文内容相符,故答案为T。
28.句意:吴先生是我们的电脑老师并且他是受欢迎的。根据“ Mr Wu teaches computer class, and I think he is so clever.”可知吴先生是聪明的,没有提到是受欢迎的,句子和短文内容不符,故答案为F。
29.句意:我们的语文老师是马女士并且我们最喜欢她。根据“Our Chinese teacher, Ms Ma, has long straight hair. She always tells jokes in her class, so she is very popular. We all like her best.”可知语文老师是马女士,我们最喜欢她。句子和短文内容相符,故答案为T。
30.句意:在业余时间吴先生经常帮助我们画风筝。根据“Mr Li is our kite making club teacher. He wears glasses. He’s very helpful. In his free time, he often helps us paint our kites. I love my school.”可知李先生经常帮助我们画风筝,句子和短文内容不符,故答案为F。
31.F 32.T 33.T 34.T 35.F
【分析】本文介绍了简、麦克和可可最喜欢的电视节目。
31.题干句意:简喜欢体育节目。根据My name is Jane. I like watching these TV shows very much. I can learn about animals from different countries. 可知简喜欢与动物有关的节目,题干错误,故答案为F。
32.题干句意:麦克每天晚上看体育节目,根据I’m Mack. I watch these shows every evening. There are many different activities on these shows, such as football, basketball and table tennis.可知题干正确,故答案为T。
33.题干句意:可可最喜欢的电视节目是音乐节目。根据Hi, I’m Coco. I watch these shows every Friday at 7:30 pm. They are really fun. I can hear many new songs and see famous singers. 可知题干正确,故答案为T。
34.题干句意:简最喜欢的电视节目是自然节目。根据My name is Jane. I like watching these TV shows very much. I usually watch them on Tuesday. I can learn about animals from different countries. 可知题干正确,故答案为T。
35.题干句意:可可不能在音乐节目上看到著名的歌手。根据I can hear many new songs and see famous singers. 可知可可能在音乐节目上看到著名的歌手,题干错误,故答案为F。
【
36.F 37.T 38.F 39.F 40.T
【导语】本文讲了几个人最喜欢的动物。
36.句意:马是杰克最喜欢的动物。根据“Jack loves pandas.”,可知杰克喜欢熊猫,故答案为F。
37.句意:羊是柔软的白色的。根据“She likes sheep because they are soft and white.”,可知羊是柔软的白色的,故答案为T。
38.句意:马喜欢吃竹子。根据“Jack loves pandas. They are cute. They like to eat bamboo.”,可知熊猫喜欢吃竹子,故答案为F。
39.句意:杰克周末经常去农场。根据“On weekends he often goes to the zoo to see them.”,可知杰克周末经常去动物园,故答案为F。
40.句意:大象是又大又高的动物。根据“His favourite animal is the elephant. They are big and tall, but they look kind.”,可知大象是又大又高的动物,故答案为T。
41.F 42.T 43.F 44.F 45.T
【分析】短文大意:主要介绍吉姆和吉姆的家人以及他们的职业。
41.句意:格林吉姆十一岁。由短文My name is Jim Green. I am twelve可知他十二岁,故答案为F。
42.句意:他的妈妈是一名老师。由短文That is my mother. She is a teacher可知他的妈妈是一名老师,故答案为T。
43.句意:他的爸爸是一名语文老师。由短文He is an English teacher可知他的爸爸是一名英语老师,故答案为F。
44.句意:他的妹妹十二岁。由短文That is my sister, Kate. She is eight可知他的妹妹八岁,故答案为F。
45.句意:他有一只鸟。由短文This is Polly. It is a bird可知他有一只鸟,故答案为T。
【
46.T 47.T 48.F 49.F 50.T
【分析】本篇短文主要讲了周日全家人在一起做家务的情况。
46.句意:早上,我妈妈为我们做早餐。根据Then my mum makes breakfast for us. 可知早上,我妈妈为我们做早餐。故答案为T。
47.句意:当我完成家庭作业时,我应该帮助我的父母做一些家务。根据When we finish our homework, we should help our parents do some chores. 可知当我完成家庭作业时,我应该帮助我的父母做一些家务。故答案为T。
48.句意:下午,我遛狗。根据After breakfast, my dad helps her do the dishes. My brother and I should do our homework first. When we finish our homework, we should help our parents do some chores. My brother usually tidies his desk. I walk the dog. 可知早饭后,我爸爸帮妈妈洗碗。我哥哥和我应该先做作业。当我们完成家庭作业时,我们应该帮助父母做一些家务。我哥哥通常整理他的书桌。我遛狗。故答案为F。
49.句意:晚饭后,我父亲把垃圾拿出去。根据 After dinner, my brother takes out the rubbish, and I feed the dog. 可知晚饭后,我哥哥把垃圾拿出去。故答案为F。
50.句意:晚饭后我喂狗。根据After dinner, my brother takes out the rubbish, and I feed the dog. 可知晚饭后我喂狗。故答案为T。
【
51.T 52.T 53.F 54.T 55.T
【解析】51.句意:大象是哺乳动物。根据Elephants are mammals,可知该句是正确的,故答案为T。
52.句意:它们只吃水果,树叶和草。根据They only eat fruit, leaves and grass,可知该句是正确的,故答案为T。
53.句意:大象有三颗又长又白的牙齿,叫做獠牙。根据The elephant has two long, white teeth called tusks,可知大象有二颗獠牙,故答案为F。
54.句意:大象可以用鼻子捡起一棵大树或者一颗小花生。根据The elephant can use its trunk to pick up a big tree or a small peanut,可知该句是正确的,故答案为T。
55.句意:大象生活在非洲和亚洲。根据Elephants live in Africa and Asia,可知该句是正确的,故答案为T。
56.T 57.T 58.F 59.T 60.F
【分析】56.句意:Angel在环中国飞,并旅游了3个有趣的城市。根据Angel flies around China. She visits three interesting cities. 可知是正确的,故答案为T。
57.句意:首先,她参观了中国西部的一个城市。根据First, she visits a city in the west of China. 可知是西部,故答案为T。
58.句意:然后,Angel飞向了一个中国东部的城市。它离深圳近。根据Next, Angel flies to a city in the east of China. It is near Shanghai. 可知是离上海近,不是深圳,故答案为F。
59.句意:Angel的最后一个城市从不太热或者太冷。根据Angel’s last city is never too hot and never too cold. 可知正确,故答案为T。
60.句意:Angel参观了4个城市。根据文章可知是3个城市,不是4个,故答案为F。
【
61.T 62.T 63.F 64.F 65.T
【分析】文章介绍了中国的基本情况。
61.句意:中国在东亚。根据原文China is in the east of Asia.可知,中国在东亚。故答案为T。
62.句意:长江和黄河是中国最长的两条河流。根据原文The Yangtze River and the Yellow River are the two longest rivers in China.可知,长江和黄河是中国最长的两条河流。故答案为T。
63.句意:中国有世界上最少的人口。根据原文China has the largest population in the world. 可知,中国有世界上最多的人口。故答案为F。
64.句意:四川是中国的首都。根据原文Beijing is the capital of China.可知,北京是中国的首都。故答案为F。
65.句意:北京有许多种当地食物。根据原文 There are many kinds of local food in Beijing. 可知,北京有许多种当地食物。故答案为T。
【
66.T 67.T 68.F 69.T 70.T
【分析】短文大意:短文分别介绍了英国、加拿大、美国和澳大利亚的美丽。
66.句意:英国是一个很小但很美丽的国家。根据短文中的The UK is a small but beautiful country.英国是一个小而美丽的国家。可知该句符合题意,故答案为T。
67.句意:大英博物馆有250多年的历史。根据短文中的You can go to the British Museum in London. It is over 250 years old.你可以去伦敦的大英博物馆,它有超过250年的历史。可知该句符合题意,故答案为T。
68.句意:加拿大没有许多美丽的山和湖。根据短文中的Canada has many beautiful mountains and lakes.加拿大有许多美丽的山和湖。可知该句不符合题意,故答案为F。
69.句意:在美国,许多孩子喜欢去那里的迪士尼乐园。根据短文中的The USA is a big, beautiful country. Many children like going to Disneyland there.美国是一个又大又美丽的国家,许多孩子喜欢去那里的迪士尼乐园。可知该句符合题意,故答案为T。
70.句意:多伦多的加拿大国家电视塔非常著名。根据短文中的The CN Tower in Toronto is very famous.多伦多的加拿大国家电视塔非常著名。可知该句符合题意,故答案为T。
【
71.T 72.F 73.T 74.T 75.F
【解析】71.略
72.略
73.略
74.略
75.略
76.F 77.T 78.T 79.T 80.T
【解析】76.本题根据短文内容“I am eleven.”所以是错误的。
77.本题根据短文内容“My name is Mary. Ted is my brother. ”所以是正确的。
78.本题根据短文内容“We are in the same school.”所以是正确的。
79.本题根据短文内容“My mother is a teacher. She is a teacher in our school. My father is a teacher, too. ”所以是正确的。
80.本题根据短文内容“I have a cat.”所以是正确的。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)