中小学教育资源及组卷应用平台
【新情境新趋势】2025年秋九年级英语单元过关测试卷
Unit 13 We're trying to save the earth!
(主题:谈论环境污染和保护环境)
一、语法选择
A librarian in Indonesia is lending books to children in exchange for rubbish. They collect in an interesting way. This can greatly help clean up the environment and also make kids 1 more books. 2 kind-hearted lady!
Each weekday, Raden Roro Hendarti rides 3 three-wheeler with books at the back for children in Muntang Village. These books 4 to exchange for plastic cups, bags, and other waste.
She tells reporters that she is helping 5 develop the habit of reading books. At the same time, she wants them to realize the 6 of protecting the environment.
Every time she 7 up, the children quickly surround (围绕) her “Rubbish Library”. Many of them are followed by their mothers 8 they all shout for their own favorite books. They are all carrying rubbish bags and Raden’s three-wheeler quickly fills up with them as the books fly out. She is pleased that the children are going to spend 9 time playing online games than before as a result.
Hendarti collects about 100 kg of waste each week. 10 waste is then sorted by her colleagues (同事) and sent for recycling or being sold. In her library, there is a stock of 6,000 books. She wants to take the mobile service to neighboring areas, too.
1.A.read B.reading C.to read
2.A.How B.What C.What a
3.A.she B.hers C.her
4.A.use B.are used C.are using
5.A.child B.children C.children’s
6.A.importantly B.important C.importance
7.A.shows B.showed C.will show
8.A.and B.but C.so
9.A.little B.less C.the least
10.A.A B.An C.The
二、完形填空
Jackson Mann is a 16-year-old boy from Milford, UK. He has been interested in 11 since he was a child. When he grew up, he began to care about animals around him and endangered wild animals. He even worked with the World Wildlife Fund (WWF) to 12 SOS, a card game about endangered wild animals.
The idea for the game came by accident. Four years ago, Jackson and his family went on a trip to Costa Rica. During the 13 , he saw many wild animals and found that many children were interested in playing card games. Then he 14 to make a card game about endangered wild animals. Jackson received lots of 15 and help from WWF.
SOS is for kids over 7 years old. It introduces not only some 16 information about wild animals, but also some ways to save them when they are in danger. Jackson 17 that young people can learn about endangered wild animals while playing games.
18 , great achievements have been made by SOS. Since its launch (发行), the card game has been quite 19 . Lots of kids buy it. “I will 20 all the money to wildlife protection organizations and will continue to work in the field of endangered wildlife protection,” Jackson said.
What a great boy and a great card game!
11.A.flowers B.animals C.bottles D.planes
12.A.create B.afford C.describe D.report
13.A.training B.discovery C.journey D.meeting
14.A.waited B.refused C.failed D.decided
15.A.support B.plastic C.metal D.space
16.A.private B.basic C.harmful D.medical
17.A.hears B.worries C.remembers D.hopes
18.A.Luckily B.Truly C.Hardly D.Especially
19.A.easy B.boring C.popular D.expensive
20.A.throw away B.look for C.pay for D.give away
三、阅读理解
A
It was a sunny Sunday noon. Pinky and Chotu were getting bored. Just then Chotu remembered his remote control car bought ten years ago. Looking for the car, Pinky found an old thing which was like the remote of Chotu’s car.
Chotu touched the button. They both felt dizzy (头晕目眩的)! They woke up when sharp rays of sun hit their eyes. They were surprised to look at their surroundings. They were in a completely new place!
The two of them stood in front of the huge doors—green, blue and red in color. ▲ They chose the blue door.
The door opened. The place was so empty. No sign of people, it was all deserted, and the trees could hardly be seen. There were only some tall bushes. They stepped inside the door.
When Pinky turned her head, she saw a huge monster. They started to run and the monster ran after them.
Soon both of them were so tired that they couldn’t move any more. They looked closely at the monster and saw that it was made of junk, electronic waste and all kinds of garbage…
“Please don't do anything to us,” begged Pinky.
The monster said loudly, “I am the GARBAGE monster! And I was created by you—the humans. You threw all your waste on the earth, polluted its beauty, and cut down trees. And here I am, as the result of all your behavior and carelessness.”
Both of them lowered their heads in shame. Suddenly a strong wind blew and pulled both of them back to their room. Chotu and Pinky realized that they had actually traveled to the future.
“Wasn’t that very scary, Chotu ”
“Of course! We should do something to save our earth.”
21.When Pinky and Chotu looked at their surroundings in the new place, how did they feel
A.Happy. B.Excited.
C.Bored. D.Surprised.
22.新考法·句子还原题What can be put in ▲
A.They didn’t know which door to enter.
B.They opened the red one.
C.A huge monster was in it.
D.They were too frightened to walk in.
23.Why did both of them lower their heads
A.They were too tired.
B.They were in shame.
C.They wanted to think of an idea.
D.The monster ordered them to do so.
24.新考法·句子排序Which is the right order of the story
①The two of them stood in front of the huge doors.
②They started to run and the monster ran after them.
③Pinky found an old thing which was like the remote of Chotu’s car.
④Chotu and Pinky realized they had traveled to the future.
A.①②③④ B.③④①②
C.②③①④ D.③①②④
25.新考法·推断文章的后续发展What may happen after the last paragraph
A.Pinky and Chotu wanted to go to the new place again.
B.Pinky and Chotu talked about what to do to protect the environment.
C.Pinky and Chotu wanted to fight with the monster.
D.Pinky and Chotu planned for a field trip.
B
You may have grown up living with brothers or sisters, or this may be your first time to share your living space with someone else. While having a roommate has its challenges, it can also be a great part of your school experience.
Four students of different ages shared their roommate experience. Follow these tips to make sure you and your roommate get on well with each other.
Respect your roommate’s possessions (个人财产)
This may seem simple, but it’s probably one of the biggest reasons why roommates experience conflict (冲突). Don’t you think he’ll mind if you borrow his soccer shoes for a while Don’t borrow, use, or take anything without getting permission (允许).
Lock the door and windows
This may seem like it has nothing to do with roommate relationships, but how would you feel if your roommate’s watch got stolen during the ten seconds when you leave Locking your doors and windows is an important part of keeping safe in universities.
Be friendly, without expecting to be best friends
Don’t go into your roommate relationship thinking that you are going to be best friends for the time you’re at school. It may happen, but expecting it gets both of you into trouble. You should not only be friendly to your roommate but also make sure you have your own social circles.
▲
Your roommate may be from someplace you’ve never heard of. They may have a religion or lifestyle that is completely different from your own. Be open to new ideas and experiences.
26.Having a roommate has its ________.
A.sadness B.challenges C.advantages D.manners
27.What is an important part of keeping safe in universities
A.Making friends. B.Having parties.
C.Locking your doors and windows. D.Studying.
28.What should you NOT do when sharing a room with others
A.Never take his personal things unless you’re allowed to.
B.Try to keep the room safe by locking the door.
C.Expect your roommate to be your best friend.
D.Respect your roommate’s religion or lifestyle.
29.新考法·句子还原题What can be put back into the blank “ ▲ ”
A.Be open to new things B.Be the same with your roommate
C.Have a religion or lifestyle D.Bring your roommate to your life
30.What does the writer mainly talk about in the passage
A.Tips for making friends with your roommate.
B.Tips for getting along with your roommate.
C.Tips for respecting your friend’s possessions.
D.Tips for having the same lifestyle as your roommate.
C
左栏是五则野生动物的信息,右栏是七种保护建议,请将动物信息与保护建议进行配对。有两项是多余的。
31 Some giant pandas died in the big earthquake in Sichuan. Their homes are destroyed in the earthquake. 32 Many rivers and lakes are circled into fields. So there is no environment for Chinese Alligators (扬子鳄) to live. So there are fewer of them now. 33 People like to wear the Shahtoosh (羚羊绒) in western countries. So many Xizangan Antelopes (藏羚羊) are killed for their fur. Now Xizangan Antelopes are endangered. 34 Since many trees are cut down, tigers have no place to hide and people can kill them easily. 35 Nowadays seas and oceans are polluted by people and factories. Ships throw rubbish and other waste things into them. So there are fewer and fewer Yangtze River dolphins (白鳍豚) now. A.Take measures to supervise(监管)Ask the factory workers not to pour waste water into the lakes or rivers nearby. Organize the people to clean the rivers and lakes around the city.B.Refresh the polluted airThe polluted air given off by factories will do great harm to our health, so the factory workers should be asked not to pollute air.C. Improve weather conditionStop the weather from getting warm. Try to save the ice field in the North Pole (北极).D.Protect natural areaBuild up a Xizangan Antelopes natural area in Xizang Plateau (青藏高原). Try to educate and advise the people not to wear Shahtoosh.E. Keep the seas and oceans cleanAsk people not to pollute seas and oceans. The government should take measures to punish thosewho polluted the seas and oceans. Do what we can to make the beaches clean and beautiful.F. Rebuild some placesRebuild some places that are fit for pandas to live in. Try to protect the pandas that have survived the earthquake.G. Plant treesPlant more trees so that the animals can live and hide in the forests. Take measures to forbid people from killing the wild animals.
四、选词填空
problem down be more tree use dirty plant protect if collect every
People often say that the earth is like our mother. She 36 to be beautiful and rich. But as time goes by, human is making the earth sick. People cut 37 too many trees and throw their rubbish everywhere. This has caused some serious 38 . For example, the river is 39 ; the air is less cleaner; even the temperature of the earth is rising. What should we do to 40 the earth My suggestion is that we should 41 more trees, put rubbish into dustbins and we can 42 waste paper or other waste things for recycling. Everyone should know that there 43 only one earth. 44 we go on treating her like this, it won’t be fit for us to live on anymore. But if everyone tries his best to protect the environment, the world will become much 45 beautiful and our life will be better and better.
五、读写综合
A.回答问题
Do you know why Paris 2024 Olympics was a “green” event Its organizers have found a new way of going green: In some of the venues (场馆) in Seine-Saint-Denis, about 11,000 seats were made from recycled plastic.
The seats were produced by recycling company Lemon Tri and a few partners. They collected plastic waste and turned it into small pieces. These pieces were then mixed together and heated. After that, they were produced into black or white plastic. This plastic was then cut and made into seats.
Are these seats of good quality, you may ask Don’t worry! A number of tests have been carried out (实施) on them. The result satisfied everyone. People can sit safely on the chairs and enjoy the excitement of the game.
The seats were made from about 100 tons of plastic waste. About 80 percent of the plastic came from local recycling bins. Local schools also collected about five million colored soda bottle caps and they were used in the making of the seats.
The seats not only help the environment, but also educate people about recycling. Augustin Jaclin is the co-founder of Lemon Tri. “Our kids put their bottles in the bins,” he said. “When they sit on the seats made from these bottles, it teaches them to recycle more in their daily lives!”
46.Why was the Paris 2024 Olympics a green event
_______________________________________________________
47.Who produced these plastic seats
_______________________________________________________
48.What helps to make sure of the safety of the chairs
_______________________________________________________
49.Where did the material of the seats mostly come from
_______________________________________________________
50.What is the advantage of the seats according to the last paragraph
_______________________________________________________
B.书面表达
塑料污染是一个全球性的环境问题。全球每年生产超过3亿吨的塑料,大量塑料垃圾进入环境,造成土壤和水体污染,影响生态平衡和人类健康。你校将开展一次主题为“‘塑’战‘塑’决为地球‘减负’”的活动,且你校英文报就该主题征集环保倡议书,请你根据以下思维导图的提示,用英文写一则倡议书投稿。
注意:
(1) 可在思维导图内容提示的基础上适当拓展信息。
(2) 不能照抄原文;不得在作文中出现真实校名和学生的真实姓名。
(3) 语句连贯,词数80 左右。作文的开头已经给出,不计入总词数。
Everyone knows that plastic pollution is a huge problem for the environment now,____________
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参考答案
一、
1.A 2.C 3.C 4.B 5.B 6.C 7.A 8.A 9.B 10.C
【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述印度尼西亚的一位图书管理员用垃圾换书的方式,既清理了环境,又培养了孩子们的阅读习惯。
1.句意:这可以极大地帮助清理环境,也可以让孩子们读更多的书。
read阅读,动词原形;reading阅读,动名词;to read阅读,动词不定式。根据“make kids...more books”可知,此处为make sb do sth“让某人做某事”,应用动词原形。故选A。
2.句意:多么善良的一位女士啊!
How多么,引导感叹句,修饰形容词或副词;What多么,引导感叹句,修饰名词;What a多么,引导感叹句,修饰可数名词单数。根据“...kind-hearted lady!”可知,此处为感叹句,中心词lady为可数名词单数,应用what a引导。故选C。
3.句意:每个工作日,Raden Roro Hendarti都会骑着她的三轮车,后面载着书,前往Muntang村给孩子们。
she她,人称代词主格;hers她的,名词性物主代词;her她的,形容词性物主代词。根据“rides...three-wheeler”可知,此处应用形容词性物主代词her,修饰名词three-wheeler。故选C。
4.句意:这些书是用来交换塑料杯、塑料袋和其他废物的。
use使用,动词原形;are used被使用,一般现在时的被动语态;are using正在使用,现在进行时。根据“These books...to exchange for plastic cups, bags, and other waste.”可知,此处指书被用来交换塑料杯、塑料袋和其他废物,应用一般现在时的被动语态。故选B。
5.句意:她告诉记者,她正在帮助孩子们养成读书的习惯。
child孩子,名词单数;children孩子们,名词复数;children’s孩子们的,名词所有格。根据“develop the habit of reading books”可知,此处指帮助孩子们养成读书的习惯,应用名词复数children作宾语。故选B。
6.句意:同时,她想让他们意识到保护环境的重要性。
importantly重要地,副词;important重要的,形容词;importance重要性,名词。根据“the...of protecting the environment”可知,此处为the+名词+of的结构,应用名词importance。故选C。
7.句意:每次她出现,孩子们都会迅速围住她的“垃圾图书馆”。
shows出现,动词三单形式;showed出现,动词过去式;will show将出现,一般将来时。根据“Every time she...up”可知,此处描述经常性发生的动作,应用一般现在时,主语she为第三人称单数,谓语动词应用三单形式。故选A。
8.句意:他们中的许多人后面都跟着他们的妈妈,并且他们都喊着要自己最喜欢的书。
and并且,表并列;but但是,表转折;so因此,表因果。根据“Many of them are followed by their mothers...they all shout for their own favorite books.”可知,前后句为并列关系,应用and连接。故选A。
9.句意:她很高兴,因为结果孩子们花在玩网络游戏上的时间比以前少了。
little少的,形容词原级;less更少的,形容词比较级;the least最少的,形容词最高级。根据“than before”可知,此处应用比较级less。故选B。
10.句意:这些废物随后由她的同事分类,送去回收或出售。
A一个,不定冠词,表泛指,用于以辅音音素开头的单词前;An一个,不定冠词,表泛指,用于以元音音素开头的单词前;The定冠词,表特指。根据“Hendarti collects about 100 kg of waste each week...waste is then sorted by her colleagues”可知,此处指上文提到的Hendarti收集的废物,应用定冠词the表特指。故选C。
二、
11.B 12.A 13.C 14.D 15.A 16.B 17.D 18.A 19.C 20.D
【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了来自英国米尔福德的16岁男孩杰克逊·曼从小就对动物感兴趣,长大后开始关注身边的动物和濒危野生动物,甚至与世界自然基金会合作创作了一款关于濒危野生动物的纸牌游戏SOS。这款游戏不仅介绍了野生动物的基本信息,还提供了在它们处于危险时拯救它们的方法,受到了孩子们的欢迎。杰克逊计划将所有收入捐赠给野生动物保护组织,并继续在濒危野生动物保护领域工作。
11.句意:他从小就对动物感兴趣。
flowers花;animals动物;bottles瓶子;planes飞机。根据下文“When he grew up, he began to care about animals around him and endangered wild animals.”可知,他长大后开始关心身边的动物和濒危野生动物,因此可推测他从小就对动物感兴趣。故选B。
12.句意:他甚至与世界自然基金会合作创作了一款关于濒危野生动物的纸牌游戏SOS。
create创造;afford买得起;describe描述;report报道。根据下文“The idea for the game came by accident.”可知,这个游戏是杰克逊创造出来的。故选A。
13.句意:在旅途中,他看到了许多野生动物,发现许多孩子对玩纸牌游戏感兴趣。
training训练;discovery发现;journey旅行;meeting会议。根据上文“Four years ago, Jackson and his family went on a trip to Costa Rica.”可知,杰克逊和家人去哥斯达黎加旅行,因此可推测此处指在旅途中。故选C。
14.句意:然后他决定制作一款关于濒危野生动物的纸牌游戏。
waited等待;refused拒绝;failed失败;decided决定。根据上文“he saw many wild animals and found that many children were interested in playing card games”可知,他看到了许多野生动物,发现许多孩子对玩纸牌游戏感兴趣,因此可推测他决定制作一款关于濒危野生动物的纸牌游戏。故选D。
15.句意:杰克逊得到了世界自然基金会的大力支持和帮助。
support支持;plastic塑料;metal金属;space空间。根据下文“and help from WWF”可知,杰克逊得到了世界自然基金会的支持和帮助。故选A。
16.句意:它不仅介绍了一些关于野生动物的基本信息,还介绍了一些在它们处于危险时拯救它们的方法。
private私人的;basic基本的;harmful有害的;medical医学的。根据下文“but also some ways to save them when they are in danger”可知,此处指介绍了一些关于野生动物的基本信息,还介绍了一些在它们处于危险时拯救它们的方法。故选B。
17.句意:杰克逊希望年轻人能在玩游戏的同时了解濒危野生动物。
hears听到;worries担心;remembers记得;hopes希望。根据下文“young people can learn about endangered wild animals while playing games”可知,此处指杰克逊希望年轻人能在玩游戏的同时了解濒危野生动物。故选D。
18.句意:幸运的是,SOS取得了巨大的成就。
Luckily幸运地;Truly真正地;Hardly几乎不;Especially特别地。根据下文“great achievements have been made by SOS”可知,SOS取得了巨大的成就,因此可推测此处指幸运地。故选A。
19.句意:自发行以来,这款纸牌游戏非常受欢迎。
easy容易的;boring无聊的;popular受欢迎的;expensive昂贵的。根据下文“Lots of kids buy it.”可知,许多孩子都买这款游戏,因此可推测它很受欢迎。故选C。
20.句意:我会把所有的钱捐给野生动物保护组织,并将继续在濒危野生动物保护领域工作。
throw away扔掉;look for寻找;pay for支付;give away捐赠。根据下文“all the money to wildlife protection organizations”可知,此处指把所有的钱捐给野生动物保护组织。故选D。
三、
21.D 22.A 23.B 24.D 25.B
【导语】本文讲述了两个孩子偶然穿越到未来,遇到了垃圾怪兽,最终认识到保护环境的重要性的故事。
21.细节理解题。根据第二段“They were surprised to look at their surroundings.”可知他们对于周围的事物感到很惊讶。故选D。
22.推理判断题。根据空前后内容可知,本句是说他们不知道进入哪扇门。故选A。
23.细节理解题。根据倒数第三段“Both of them lowered their heads in shame.”可知,他们由于羞愧低下了头。故选B。
24.细节理解题。根据第一段“Pinky found an old thing which was like the remote of Chotu’s car.”可知③排在第一位;根据第三段“The two of them stood in front of the huge doors—green, blue and red in color.”可知①排在第二位;根据第五段“They started to run and the monster ran after them.”可知②排在第三位;根据倒数第三段的“Chotu and Pinky realized that they had actually traveled to the future.”可知④排在最后一位。故选D。
25.推理判断题。根据最后一段可知他们接下来会谈论做什么事情来保护环境。故选B。
26.B 27.C 28.C 29.A 30.B
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了一些帮助学生与室友友好相处的方法。
26.细节理解题。根据第一段“While having a roommate has its challenges, it can also be a great part of your school experience.”可知,有室友会有挑战。故选B。
27.细节理解题。根据第四段“Locking your doors and windows is an important part of keeping safe in universities.”可知,锁好门窗是大学保证安全的重要部分。故选C。
28.细节理解题。根据第五段“Don’t go into your roommate relationship thinking that you are going to be best friends for the time you’re at school.”可知,不应该期望室友成为你最好的朋友,C项表述错误。故选C。
29.推理判断题。根据最后一句“Be open to new ideas and experiences.”可知,要对新事物保持开放的态度。故选A。
30.主旨大意题。根据第二段“Follow these tips to make sure you and your roommate get on well with each other.”以及下文列举的各项建议可知,文章主要讲述的是与室友相处的建议。故选B。
31.F 32.A 33.D 34.G 35.E
【导语】本文主要讲述了一些野生动物面临的困境及保护野生动物的建议。
31.根据“Some giant pandas died in the big earthquake in Sichuan. Their homes are destroyed in the earthquake.”可知,地震摧毁了大熊猫的家园,需要重建适合大熊猫居住的地方,选项F“重建一些地方 重建一些适合熊猫居住的地方。尽量保护在地震中幸存下来的大熊猫。”与之符合,故选F。
32.根据“Many rivers and lakes are circled into fields. So there is no environment for Chinese Alligators (扬子鳄) to live. So there are fewer of them now.”可知,扬子鳄的栖息环境被破坏,需要监督工厂工人不要将废水排入湖泊或河流,并组织人们清理周围的河流和湖泊,选项A“采取措施进行监督 要求工厂工人不要把废水倒进附近的湖泊或河流。组织人们清洁城市周围的河流和湖泊。”与之符合,故选A。
33.根据“People like to wear the Shahtoosh (羚羊绒) in western countries. So many Xizangan Antelopes (藏羚羊) are killed for their fur. Now Xizangan Antelopes are endangered.”可知,藏羚羊因其毛皮被杀害,需要在青藏高原建立藏羚羊自然保护区,并教育和建议人们不要穿羚羊绒,选项D“保护自然区域 建设青藏高原藏羚羊自然保护区。试着教育和建议人们不要穿羚羊绒。”与之符合,故选D。
34.根据“Since many trees are cut down, tigers have no place to hide and people can kill them easily.”可知,老虎因树木被砍伐而无处藏身,需要种植更多的树木并采取措施禁止人们捕杀野生动物,选项G“植树 种更多的树,这样动物就可以在森林里生活和躲藏。采取措施禁止人们捕杀野生动物。”与之符合,故选G。
35.根据“Nowadays seas and oceans are polluted by people and factories. Ships throw rubbish and other waste things into them. So there are fewer and fewer Yangtze River dolphins (白鳍豚) now.”可知,白鳍豚因海洋污染而数量减少,需要要求人们不要污染海洋,政府应采取措施惩罚污染海洋的人,并尽力使海滩干净美丽,选项E“保持海洋清洁 要求人们不要污染海洋。政府应该采取措施惩罚那些污染海洋的人。尽我们所能使海滩干净美丽。”与之符合,故选E。
四、
36.used 37.down 38.problems 39.dirty 40.protect 41.plant 42.collect 43.is 44.If 45.more
【导语】本文主要讲述了地球是我们赖以生存的家园,我们要好好保护它,这样我们的生活才会越来越好。
36.句意:她曾经既美丽又肥沃。根据“But as time goes by, human is making the earth sick.”及备选词可知,现在的地球生病了,推测它过去是非常美丽的,used to do“过去常常”。故填used。
37.句意:人们砍伐太多的树木,到处扔垃圾。固定词组cut down“砍倒”。故填down。
38.句意:这造成了一些严重的问题。根据下文提出的河流、空气和温度的情况可知,这些都是地球目前存在的问题,problem“复数”,要使用其复数形式。故填problems。
39.句意:例如,河流很脏;空气也没有那么干净了;甚至地球的温度也在上升。根据“the air is less cleaner”及备选词推测,河水也变脏了。故填dirty。
40.句意:我们应该做些什么来保护地球?根据“What should we do to...the earth ”及备选词可知,这里在问我们能够做什么才能保护地球,空前是不定式符号to,动词用原形。故填protect。
41.句意:我的建议是,我们应该种更多的树,把垃圾放进垃圾桶,我们可以收集废纸或其他废物的回收利用。根据“more trees”及备选词可知,这里应该填写plant“种植”,should后跟动词原形。故填plant。
42.句意:我的建议是,我们应该种更多的树,把垃圾放进垃圾桶,我们可以收集废纸或其他废物的回收利用。根据“waste paper or other waste things for recycling”及备选词可知,应该把废纸或废品收集起来,collect“收集”,can后跟动词原形。故填collect。
43.句意:每个人都应该知道只有一个地球。根据there be句型可知,空格处缺少be动词,主语是one earth,句子是一般现在时,be动词要用is的形式。故填is。
44.句意:如果我们继续这样对待她,这个地球将不再适宜我们居住。根据“...we go on treating her like this, it won’t be fit for us to live on anymore.”可知,前句说我们一直这样,后句是这个地球将不再适宜我们居住,前句是后句的前提条件,用if“如果”引导。故填If。
45.句意:但是,如果每个人都尽最大努力保护环境,世界将变得更加美丽,我们的生活将越来越好。根据“the world will become much...beautiful and our life will be better and better”及备选词可知,空格处应该使用比较级,beautiful是多音节词,用more+形容词。故填more。
五、A.
46.Because about 11,000 seats were made from recycled plastic. 47.Recycling company Lemon Tri and a few partners produced these plastic seats./Recycling company Lemon Tri and a few partners. 48.A number of tests have been carried out on the chairs. 49.The material of the seats mostly came from local recycling bins./Local recycling bins. 50.The seats not only help the environment, but also educate people about recycling.
B.参考范文
Everyone knows that plastic pollution is a huge problem for the environment now. Every year, over 300 million tons of plastic are produced globally. Plastic is hard to break down, so much of it ends up in soil and water, polluting them and harming the balance of nature and our health.
To solve this, governments should make strict laws to limit plastic panies need to develop eco-friendly alternatives. As for us, we can use reusable bags and bottles instead of plastic ones.
Let’s act now. Join the “Say No to Plastic” campaign and make our Earth cleaner and greener!
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com)
" 21世纪教育网(www.21cnjy.com)