英语 选择性必修 第二册 WY
第一单元检测卷
时间:120分钟 满分:150分
较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后续写
A B C D
难度 ★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
扫一扫·听录音
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
Text 1
M:Happy Birthday, Louise. Do you have any big plans W:No, I'm afraid it's just going to be the same old boring Monday at work.
1.What is coming to Louise
A.Her big party.
B.Her birthday.
C.The first day of work.
答案:B
Text 2
W:Oh, no. I'm going to be in trouble with Mr Jones if I'm late again. Excuse me, have you been waiting here long M:No. I've only been here a few minutes. The last bus was just leaving when I arrived, so we'll probably just have to wait three minutes for the next one.
2.Where are the speakers
A.In an office. B.At home.
C.At a bus stop.
答案:C
Text 3
M:Can you help me I'm done studying, but I can't seem to get out of this building. I push the button for “1” on the elevator, but it takes me to a big dark room. W:That's where we store our old books. Try the second floor for the parking lot.
3.What might the woman be
A.A parking attendant.
B.A librarian.
C.A teacher.
答案:B
Text 4
W:Did you put John to bed yet He's been so tired lately. M:No, but it's Friday night. And I don't think he's tired. He is out playing with his friends, like any normal kid. Let's give him another few minutes.
4.What are the speakers mainly talking about
A.Children's health. B.Normal hobbies.
C.Their son's bedtime.
答案:C
Text 5
W:What time do you leave for the office in the morning M:I leave at 7:30 every day except on Tuesday. I leave home half an hour earlier on Tuesday, because I'm on duty that day.
5.When does the man leave for the office on Tuesday
A.At 7:00. B.At 7:30.
C.At 8:00.
答案:A
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
Text 6
M:How was your trip You certainly look tan. W:It was great. I just sat by the pool for the whole cruise. I only went on land two times, just to shop. M:But Sam doesn't look tan at all. Wasn't he with you W:Ha! Well, funny thing about that. He got seasick as soon as we stepped on the ship. M:That's terrible! Did he get to enjoy any of the trip W:I'm afraid the whole thing was a waste of time for him. He just stayed in the cabin and slept. M:What a shame! W:He claims he enjoyed it. He's usually exhausted, and he got a lot of down time on this trip.
6.What did the woman do on her vacation
A.She mainly sat by the pool.
B.She had to rest most of the time.
C.She stayed on land for the whole trip.
答案:A
7.What was Sam's vacation like, according to the woman
A.It was enjoyable. B.It was restful.
C.It was a waste of time.
答案:C
听第7段材料,回答第8至10题。
Text 7
W:Did you check out the ratings for the new movie this weekend, or were you too busy grading papers M:I saw the reviews, but I don't always agree with the movie critics. I'd rather be my own judge. I don't need their opinions. W:Yeah, but they make a living doing what they do. If someone spends most of their life doing a certain thing, doesn't that make them an expert in it M:I've heard that argument before. But based on that logic, I'm an expert in eating. And I don't call myself a food critic. W:That's a bit ridiculous. Do you write columns for the newspaper on food Have you studied the arts of cooking M:True, but I don't use my personal judgment to influence others, either.
8.How does the man feel about movie reviews
A.He has doubts about them.
B.He finds them ridiculous.
C.He mostly agrees with them.
答案:A
9.According to the woman, what qualifies a person to be an expert
A.The ability to speak out one's opinion.
B.Years of experience in one's field.
C.Logic and influence on others.
答案:B
10.What does the man probably do for a living
A.He's a judge.
B.He's a teacher.
C.He's a food critic.
答案:B
听第8段材料,回答第11至13题。
Text 8
W:Bill! How've you and Sandy been doing I haven't seen you around the neighborhood recently. M:We're fine. We've been busy with our new project. W:What is it this time Surely the pool and garden shed were enough for this year! M:We're reducing costs, actually. We're building a tiny house. W:Why would you want a smaller place to live Your place is perfect. M:We think it's too much for one family. W:That's crazy. What will you do with all your things And how will you live without comfortable furniture, books, entertainment systems, and all the necessities of modern life M:I don't think those things are really needed. At the end of the day, you just need a bed to sleep in and a chair to sit on. We're selling almost everything we own now. W:And Sandy went along with this M:Well, it took some discussion, but she understands now.
11.Why is the man moving
A.He wants a smaller house.
B.He can't afford his old house.
C.He has finished all his projects.
答案:A
12.What does the woman think about the plan
A.It's great.
B.It sounds comfortable.
C.It's crazy.
答案:C
13.What will probably be in the new house
A.Simple furniture. B.A big TV.
C.A swimming pool.
答案:A
听第9段材料,回答第14至17题。
Text 9
M:Good evening. May I be of service W:Yeah, I want to have my baggage deposited. M:OK. How many pieces of baggage do you have in all W:Here they are. That's all of it. M:One, two ... six, six pieces W:Yes. By the way, there is a laptop in the black suitcase. Please handle with care! M:Laptop Wait a minute, please. W:Is there anything wrong M:Sorry, madam. I'm afraid that digital products are not allowed to be deposited. W:Then what can I do with them M:Could you take them with you W:It's so heavy and will be a burden. M:It's the best choice to protect your personal property. W:That sounds reasonable. I'll take your advice! Thank you. M:That's the least I can do for you. Well, is there anything else breakable in your baggage W:A digital camera in the red bag. M:It's the same as the laptop. Any other questions W:What's the price of it M:It's 8 yuan per hour for your two big suitcases, and 5 yuan per hour for the four small ones. W:I have some other baggage to check. Where should I go M:You can go to the office in the waiting room. It's Room 213 on the 2nd floor. W:Thank you. I'll get my suitcases before I leave.
14.How many suitcases does the woman want to deposit
A.Two. B.Five.
C.Six.
答案:C
15.What color is the suitcase containing the laptop
A.Black. B.Red.
C.Brown.
答案:A
16.What will the woman do with her digital products
A.She'll deposit them in Room 213.
B.She'll deposit them there.
C.She'll take them with her.
答案:C
17.Why will she go to the office on the second floor
A.To check some baggage.
B.To wait for her friends.
C.To make complaints.
答案:A
听第10段材料,回答第18至20题。
Text 10
Celeste Ng, a new writer, has gained recognition for her first novel, Everything I Never Told You. Ng's parents emigrated from Hong Kong in the 1960s. Ng grew up in a small town in Pennsylvania. Although her novel is not about race, the characters are Asian. The story is about Lydia, a teenage girl, who is the favorite of three children born to a white mother and a Chinese American father. The story is about Lydia's disappearance, and the emotions the family goes through as the mystery unfolds. The whole family deals with grief, regret, and exposed secrets as they search for their lost daughter. Though the characters in this story are Asian, Ng says she didn't really want to include Asian characters. She was afraid people would think the story was about real people in her life. Because she grew up in Pennsylvania and doesn't speak Chinese, she was actually surprised that she included Asian characters in the book. The book has taken off, especially on Amazon, where it won the Editors' Pick for No.1 Best Book of the Year in 2014. With so many readers, it's safe to say this is a book you should read. But if you're looking for a simple mystery, this book might not be for you. Most readers warn that you should not read this book unless you're prepared to cry.
18.What is Ng's first novel mainly about
A.Small town America.
B.A family with a missing child.
C.The life of a teenager in America.
答案:B
19.What did Ng say about the Asian characters in her book
A.She wanted to write about race.
B.She was surprised she wrote about them.
C.She wanted people to know they were real people in her life.
答案:B
20.How do most people feel about the book
A.They think it's mysterious.
B.They think it's simple.
C.They think it's sad.
答案:C
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Independence is something that can be difficult to achieve. But don't worry because here we have four books that can help you. If you don't buy less than three of them, you'll be given a 20% discount!
The Total Money Makeover by Dave Ramsey
Taking care of your finance is hard. Dave Ramsey, a famous businessman, is here to take you on the whole process of planning your finance, and show the myths of cash advances and debt consolidation (债务重整), to make sure your finance is healthy.
Price: $14.49
Grace's Guide by Grace Helbig
Grace Helbig shared her tips to becoming a grown up. The book is full of personal stories of Helbig, her struggles and the lessons she learnt from failing many times. This book is your on the go fun read with pictures and drawings of Helbig, and worksheets (工作记录) to practice.
Price: $7.95
The Oh She Glows Cookbook by Angela Liddon
Having suffered from eating disorder and living on diet, Angela Liddon promised to eat healthily forever. She threw out her fat free butter spray (喷雾) and low calorie frozen dinners after learning how to properly cook. This book contains more than 100 recipes (食谱) covering breakfast, salads, soups, power snacks and the main dishes for a healthy meal at any time of the day. We all know that healthy eating is all part of being independent.
Price: $22.22
Tiny Beautiful Things by Cheryl Strayed
Life can be hard, especially when it comes to relationships with others. In the book, Strayed gives advice on love and life. She writes about different subjects: a son rejected by his parents, a mother who has lost her child. And the message hidden throughout all her advice is always that, if you want a good life, you have to create it.
Price: $8.76
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了四本书,旨在教给我们如何独立。
21.What is special for the book Grace's Guide
A.It is about how to grow up healthily.
B.It is mainly about how to work better.
C.It is based on its author's life experience.
D.It teaches readers to learn from others' life stories.
答案:C
解析:细节理解题。根据Grace's Guide by Grace Helbig部分中的“The book is full of personal stories of Helbig”可知,《格雷斯指南》这本书的特别之处是:它基于作者的生活经历。故选C。
22.Which book should you choose for someone who is bad at getting along with others
A.Grace's Guide.
B.Tiny Beautiful Things.
C.The Total Money Makeover.
D.The Oh She Glows Cookbook.
答案:B
解析:细节理解题。根据Tiny Beautiful Things by Cheryl Strayed部分中的“Life can be hard, especially when it comes to relationships with others.(生活可能会很艰难,尤其是当涉及与他人的关系时。)”可知,不善于与人相处的人应该选择Tiny Beautiful Things这本书。故选B。
23.What type of writing is this text
A.An announcement. B.A review.
C.An advertisement. D.A news report.
答案:C
解析:推理判断题。根据第一段中的“But don't worry because here we have four books that can help you.”及“a 20% discount”以及后文对四本书内容及价格的介绍可推知,本文是一则广告。故选C。
B
Alice Moore is a teenager entrepreneur (创业者), who in May 2015 set up her business AilieCandy. By the time she was 13, her company was worth millions of dollars with the invention of a super sweet treat that could save kids' teeth, instead of destroying them.
It all began when Moore visited a bank with her dad. On the outing, she was offered a candy bar. However, her dad reminded her that sugary treats were bad for her teeth. But Moore was sick of missing out on candies. So she desired to get round the warning, “Why can't I make a healthy candy that's good for my teeth so that my parents can't say no to it?” With that in mind, Moore asked her dad if she could start her own candy company. He recommended that she do some research and talk to dentists about what a healthier candy would contain.
With her dad's permission, she spent the next two years researching online and conducting trials to get a recipe that was both tasty and tooth friendly. She also approached dentists to learn more about teeth cleaning. Consequently, she succeeded in making a kind of candy only using natural sweeteners, which can reduce oral bacteria.
Moore then used her savings to get her business off the ground. Afterwards, she and her father secured their first business meeting with a supermarket owner, who finally agreed to sell Moore's product—CanCandy.
As CanCandy's success grows, so does Moore's credibility as a young entrepreneur. Moore is enthusiastic about the candy she created, and she's also positive about what the future might bring. She hopes that every kid can have a clean mouth and a broad smile.
Meanwhile, with her parents' help, Moore is generally able to live a normal teenage life. Although she founded her company early on in life, she wasn't driven primarily by profit. Moore wants to use her unique talent to help others find their smiles. She donates 10% of AilieCandy's profits to Big Smiles. With her talent and determination, it appears that the sky could be the limit for Alice Moore.
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了小女孩Alice Moore (爱丽丝·摩尔)面对问题不退缩,想办法解决问题,经过两年的调研和多次实验,最终创业成功的故事。
24.How did Moore react to her dad's warning
A.She argued with him.
B.She tried to find a way out.
C.She paid no attention.
D.She chose to consult dentists.
答案:B
解析:推理判断题。根据第二段中的“But Moore was ... get round the warning”可知,Alice Moore想要解决父亲提出的问题,因为她不愿意放弃享用糖果的机会,由此可推知,她试图找到解决的办法来对父亲的警告做出回应。故选B。
25.What is special about CanCandy
A.It is beneficial to dental health.
B.It is free of sweeteners.
C.It is sweeter than other candies.
D.It is produced to a dentists' recipe.
答案:A
解析:细节理解题。根据第三段中的“that was both tasty and tooth friendly (它既可口又对牙齿无害)”可知,CanCandy的特别之处在于它有益于牙齿健康。故选A。
26.What does Moore expect from her business
A.To earn more money.
B.To help others find smiles.
C.To make herself stand out.
D.To beat other candy companies.
答案:B
解析:细节理解题。根据最后一段中的“Moore wants to ... find their smiles.”可知,Moore期待帮助别人找到笑容。故选B。
27.What can we learn from Alice Moore's story
A.Fame is a great thirst of the young.
B.A youth is to be regarded with respect.
C.Positive thinking and action result in success.
D.Success means getting personal desires satisfied.
答案:C
解析:推理判断题。文章讲述了一个叫Alice Moore的小女孩,年纪虽小,但面对问题不退缩,积极思考,想办法解决问题,勇于创新,最后创业成功的故事。故选C。
C
Many kids help out around the house with chores such as emptying the dishwasher, putting laundry away, and taking out the trash. In exchange, some kids get allowances or other rewards such as extra computer time.
But some people do not think that kids should get rewards for doing chores. Susie Walton, a parenting educator and family coach, believes that by rewarding kids, parents are sending a message that work isn't worth doing unless you get something in return. “Running any kind of household is a team effort,” Susie said. “A home is a living space for everyone in the family. It's important for kids to see that we all have responsibilities in the house, and that families decide together how they want their home to look, and how they are going to keep it looking like everyone wants it to look.”
Other people believe that getting a cash allowance or other rewards motivates kids to do chores, and it also teaches them real world lessons about how we need to work to earn money. There are also new applications that give kids points and digital gifts that can be redeemed (兑取) either online or in the real world. With the ChoreMonster app, kids earn digital points by completing chores that they can turn in for real life rewards such as extra Xbox time or a trip to the mall. “Our goal is to encourage kids to earn rewards,” says Chris Bergman, founder of ChoreMonster. “Kids need positive reinforcement to help motivate them.”
What do you think Should kids be rewarded for doing chores Or should kids help out around their homes without getting anything in return
Write a 200 word response. Send it to . Your response may be published in a future issue of Time For Kids. Please include your grade and contact information of your parent or teacher if you want your response to be published. The deadline for responding is February 18.
篇章导读:本文是一篇议论文。文章主要对孩子在家里做家务到底应不应该得到报酬进行讨论,进而号召读者表达他们的观点。
28.How does the author start the passage
A.By presenting some facts.
B.By listing some evidence.
C.By comparing different views.
D.By stating his own experiences.
答案:A
解析:推理判断题。根据第一段内容可知,许多孩子在家里帮忙做家务,比如清空洗碗机、把衣服收起来和倒垃圾。作为交换,有些孩子可以得到津贴或其他奖励,如额外的电脑时间。由此可推知,作者是通过陈述事实来开始文章的。故选A。
29.According to Susie Walton, ________.
A.kids should be rewarded for doing chores
B.parents decide what kids can do for the family
C.kids have the responsibility to share housework
D.kids can get extra computer time for doing chores
答案:C
解析:细节理解题。根据第二段中的“A home is ... in the house”可知,根据Susie Walton(苏西·沃尔顿)所说,孩子们有分担家务的责任。故选C。
30.What is Paragraph 3 mainly about
A.Chris Bergman's opinion on raising kids.
B.Main reasons why kids need encouragement.
C.How to motivate kids to try new applications.
D.The advantage of rewarding kids for doing chores.
答案:D
解析:段落大意题。根据第三段第一句可知,其他人认为,获得现金津贴或其他报酬能激励孩子做家务,还会教他们关于我们是多么需要工作赚钱这一真实世界的教训。由此可知,第三段主要介绍了对孩子做家务进行奖励的好处。故选D。
31.What is the purpose of writing the text
A.To invite readers to express their opinions.
B.To inform readers of two different opinions.
C.To call on readers to reflect on their behavior.
D.To present the author's viewpoint about parenting.
答案:A
解析:推理判断题。根据倒数第二段“What do you ... anything in return?”及最后一段中的“Write a 200 word response.”可推知,写这篇文章是为了邀请读者发表意见。故选A。
D
When I was nine years old, I pulled out my grandmother's dress over my young frame, admiring myself in the mirror. I had no idea what I wanted to be when I grew up. Later in senior high school, I began to dream of being an adult to explore a big world and make adventures. However, I knew adulthood for me was still distant because I supported myself mainly with the money from my family.
Fresh out of college, I was working as a middle school teacher. I was in charge of young people and heavy with that responsibility. I arrived at school early and stayed late, preparing lessons and chatting with students. I was an official adult. I paid my rent and taxes. But I still felt as if I were playing a role. I was the adult authority figure who secretly didn't feel grown up in a room full of children. But I wasn't worried; I was convinced that it would happen soon.
To me, an adult is someone who is mature and trustworthy—a contributing member of the society. We strive to become adults while there is also someone who spends life constantly partying and avoiding responsibility. A grown up, however, is a state of mind. Our body gets older but something inside us doesn't feel as if it is progressing as quickly.
In the following ten years, I followed the routines of adulthood: getting married, giving birth and working. My 6 year old daughter and I often held hands, running breathlessly and laughing wildly. I tried to avoid eye contact with the nearby people who glared at us. I suspected they would prefer adults who would never slide down a giant hill of sand.
I turned 57 recently and it occurred to me that maybe I had it all wrong; I should stop waiting to feel grown up. What if we embraced (拥抱) the child like part of ourselves to enjoy it, guilt free If we're responsible adults and do all the adult things in a way that works, why should it matter if we don't feel grown up deep inside Non grown ups don't necessarily play games, but it isn't fun embracing the playful side of life Why can't we feel 57 and 15 years old at the same time
篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。作者就自己的成长过程来理解什么是成人以及应该怎样才能做好成人。
32.How did the author feel about adulthood when she was a teenager
A.She was unwilling to make adventures if she became an adult.
B.She showed no interest in thinking about it.
C.She was expectant and hopeful about it.
D.She had unknown fears for it.
答案:C
解析:细节理解题。根据第一段中的“Later in senior high school ... a big world and make adventures.(后来到了高中,我开始梦想成为一个成年人,去探索一个大世界,进行冒险。)”可知,在十几岁的时候,作者对成年充满期待和希望。故选C。
33.What did the author believe would happen to her before long according Paragraph 2
A.Being respected by her children.
B.Becoming a capable teacher.
C.Living on her own.
D.Being a real adult.
答案:D
解析:推理判断题。根据第二段中的“I was the adult ... happen soon.(我是一个成年的权威人士,但在一屋子的孩子面前,我却觉得自己不是一个成年人。但我并不担心,我确信这很快就会发生。)”可推知,作者相信自己不久后就会成为一位真正的成人。故选D。
34.What does the author mainly talk about in the third paragraph
A.What an adult means in her opinion.
B.What an adult's state of mind can be.
C.Why some people spend life avoiding responsibility.
D.Why it doesn't progress so quickly to become a grown up.
答案:A
解析:段落大意题。根据第三段“To me ... as if it is progressing as quickly.(对我来说,成年人是成熟、值得信赖的人,是社会中有贡献的一员。我们努力成为成年人,但也有人一生都在寻欢作乐,逃避责任。然而,成年人是一种精神状态。我们的身体在变老,但我们内心的某些东西却没有那么快地变老。)”可知,本段主要讲述作者对成人的理解。故选A。
35.What advice does the author give to us through her story
A.Be true to your inner self.
B.It's never too late to learn.
C.Life is a bittersweet journey.
D.Nice souls are a masterpiece of time.
答案:A
解析:推理判断题。根据最后一段中的“What if we ... if we don't feel grown up deep inside?(如果我们拥抱自己像孩子般的部分,享受它,没有内疚感,会怎么样?如果我们是负责任的成年人,并且以一种有效的方式做所有成年人的事情,那么如果我们内心深处没有成年人的感觉,这又有什么关系呢?)”可推知,作者建议我们应忠于内心的自我。故选A。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
As a parent, you want your kids to do their best in school. You already know plenty of sleep, healthy food and some school supplies are necessary. However, what else do children need to be successful without a professional homework helper __36__
Keep it ordered.
__37__ Hence, have your kids keep ahead of their homework with an organized system. For example, they could use a scheduling application like Asana or Trello to manage projects with arranged dates, or they might stick to an old fashioned pen and a paper planner. See what works best for them and go from there.
Break projects down.
Many children get stressed out when they have big assignments due. __38__ Often people get frightened by the difficulty of tasks without understanding that the large task is actually just made up of smaller ones. Another solution is to use a project proposal to help keep them on track with homework and projects.
Avoid delaying tasks.
One mistake students usually make is postponing unpleasant work and deliberately looking for distraction. Teach your children that the workload isn't going to get smaller if they wait longer. __39__
__40__
There are a growing number of online references and homework resources. Not only will your children be better prepared for class the next day, but they'll also learn a valuable lesson about how to research and find information online. From them you can also find ideas for educational activities that you can do with your children.
A.Get help online.
B.Focus on homework.
C.Online applications are becoming more and more popular.
D.Here are some tips from educators and professionals for helping your children with it—both at home and school campus.
E.Organization is the key to success, because it can maximize efficiency.
F.Teach them to break larger projects into smaller pieces.
G.Instead, it will only become larger and seem more difficult to get started.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了一些帮助孩子成功的建议和方法。
36.答案:D
解析:上文提出了孩子们需要什么才能成功的问题,下文则给出了建议。D项(这里有一些来自教育工作者和专业人士的建议,可以帮助你的孩子在家里和学校校园里解决这个问题。)承上启下。故选D。
37.答案:E
解析:下文提到了用有条理的系统提前完成作业,E项(条理是成功的关键,因为它能使效率最大化。)与下文构成因果关系,强调有条理的重要性。故选E。
38.答案:F
解析:上文提到许多孩子在有大作业要做的时候会感到压力很大。下文提到人们常常被任务的难度吓到,却不知道大任务其实是由小任务组成的。F项(教他们把大项目分解成小项目。)承上启下。故选F。
39.答案:G
解析:上文提到学生经常犯的一个错误是推迟不喜欢的工作,这只会让等待的时间更长,工作量不会减少。G项(相反,它只会变得更大,似乎更难开始。)承接上文,说明推迟工作的后果。故选G。
40.答案:A
解析:设空处为段落小标题。根据下文可知,本段主要讲述了孩子们可以在网上寻找参考资料和帮助。A项(在网上寻求帮助。)概括本段主旨。故选A。
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
When I was a boy, I dreamed of my future. I was going to be a cowboy. Then I dreamed of being a fire fighter and __41__ people from burning buildings. I just couldn't __42__ to grow up and be an adult. After I went to college and those dreams changed. I thought I would be a scientist, then I __43__ to being a teacher. When I __44__ and had children, my dreams of the future changed again. Now it wasn't so much a __45__ career that I dreamed of but a time when I could be settled and __46__ and my family and I would finally be problem free.
That dream, of course, didn't __47__. In fact, none of those dreams ever came to life. It took me many years as well to __48__ that living in a dream future was living in a __49__ and that each moment I spent there was taking a moment away from the __50__ NOW. I saw that there could be no perfect, problem free future because problems are a part of __51__.
It is only in the NOW that we can truly live. Our dreams for the future are just that: __52__. Whether they come true or not isn't as __53__ as how we live each day here. A hug shared today can never be __54__. An act of kindness not given now is lost forever. A moment of love missed can never be __55__ again. Each second of the NOW is precious and priceless. Don't waste any one of them.
篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。作者小时候有很多梦想,并且随着年龄增长,梦想也发生着变化。作者很多年后才意识到当下的生活才最重要,不能浪费当下宝贵的一分一秒。
41.A.evaluating B.carrying
C.rescuing D.supporting
答案:C
解析:句意:那时我梦想变成消防员,从着火的大楼里营救人们。evaluate 评估;carry 运送;rescue 营救;support 支持。故选C。
42.A.wait B.cease
C.stay D.rest
答案:A
解析:句意:我迫不及待地长大变成成人。can't wait to do sth “迫不及待做某事”。故选A。
43.A.committed B.opposed
C.switched D.appealed
答案:C
解析:commit 承诺;oppose 反对;switch 转换;appeal 呼吁。根据上文“I thought I would be a scientist”可知,作者的梦想从成为科学家转变到成为一名老师。故选C。
44.A.retired B.married
C.succeeded D.divorced
答案:B
解析:retire 退休;marry 结婚;succeed 成功;divorce 离婚。根据下文“and had children”和常识可知,此处指作者结婚了,有了孩子。故选B。
45.A.certain B.firm
C.promising D.professional
答案:A
解析:certain 某一,确定的;firm 坚定的,牢固的;promising 有希望的;professional 专业的,职业的。作者现在的梦想是一段时光,而不再是某一职业了。故选A。
46.A.silent B.gentle
C.secure D.uncertain
答案:C
解析:句意:现在它不再是某一职业,我梦想有一天能安定下来,衣食无忧,而且我和我的家人都没有烦恼。silent 沉默的;gentle 温和的;secure 安全的,稳妥的;uncertain 不确定的。故选C。
47.A.lose B.happen
C.encounter D.destroy
答案:B
解析:lose 浪费;遗失;happen 发生;encounter 遇到;destroy 毁坏。根据下文“In fact, none of those dreams ever came to life.”可知,那些梦想都没有发生,没成为现实。故选B。
48.A.resist B.appreciate
C.conclude D.realize
答案:D
解析:resist 抵制;appreciate 欣赏;感激;conclude 推断,断定;realize 意识到。根据语境可知,这里指经过这么多年,作者意识到一些东西。故选D。
49.A.hope B.fantasy
C.fable D.vision
答案:B
解析:hope 希望;fantasy 幻想;fable 寓言;vision 视力;美景。根据下文“It is only in the NOW that we can truly live.”可知,我们要珍惜现在,不要活在梦想之中,这里说梦想其实就是幻想。故选B。
50.A.precious B.favorite
C.common D.popular
答案:A
解析:precious 宝贵的;favorite 最喜爱的;common 共同的;普通的;popular 流行的。根据下文“Each second of the NOW is precious and priceless.”可知,作者意识到时间的宝贵性。故选A。
51.A.activity B.routine
C.life D.business
答案:C
解析:activity 活动;routine 常规;life 生活,生命;business 贸易。此处指作者认为没有完美又无忧的未来,因为问题本身就是生活的一部分,生活中逃不开问题。故选C。
52.A.realities B.dreams
C.objectives D.treasures
答案:B
解析:reality 现实;dream 梦想;objective 目的;treasure 宝物。根据上文“Our dreams for the future are just that”可知,这里强调梦想就是梦想,不是现实生活。故选B。
53.A.famous B.serious
C.impressive D.important
答案:D
解析:句意:无论它们实现与否都不如当下我们如何过好每一天重要。famous 著名的;serious 严肃的;impressive 给人以深刻印象的;important 重要的。故选D。
54.A.replaced B.remarked
C.recovered D.reviewed
答案:A
解析:replace 取代,替换;remark 评论;recover 恢复;review 复习;评估。根据下文“An act of kindness not given now is lost forever.”可知,此刻未表达的友善将永远消失,即过去的就不会回来,今天分享的拥抱不会被取代。故选A。
55.A.picked up B.summed up
C.made up D.put up
答案:C
解析:pick up 捡起;sum up 总结;make up 弥补;put up 张贴,设立。根据下文“Each second of ... one of them.”可知,此处强调此时此刻的宝贵,这一刻错过就错过了,无法弥补。故选C。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Heatherwick Studio recently built a greenhouse at the edge of the National Trust's Woolbeding Gardens. This beautiful structure, named Glasshouse, is at the centre of a new garden that shows how the Silk Road influences English gardens even in modern times.
The latest __56__ (engineer) techniques are applied to create this protective __57__ (function) structure that is also beautiful. The design features ten steel “sepals (萼片)” made of glass and aluminium (铝). These sepals open on warm days __58__ (give) the inside plants sunshine and fresh air. In cold weather, the structure stays __59__ (close) to protect the plants.
Further, the Silk Route Garden around the greenhouse __60__ (walk) visitors through a journey influenced by the ancient Silk Road, by which silk as well as many plant species came to Britain for __61__ first time. These plants included modern Western __62__ (favourite) such as rosemary, lavender and fennel. The garden also contains a winding path that guides visitors through the twelve regions of the Silk Road. The path offers over 300 plant species for visitors to see, too.
The Glasshouse stands __63__ a great achievement in contemporary design, to house the plants of the southwestern part of China at the end of a path retracing (追溯) the steps along the Silk Route __64__ brought the plants from their native habitat in Asia to come to define much of the __65__ (rich) of gardening in England.
56.______ 57.______ 58.______ 59.______
60.______ 61.______ 62.______ 63.______
64.______ 65.______
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了英国“丝路花园”的整体设计以及其中新建成的玻璃温室。
56.答案:engineering
解析:考查名词。设空处修饰名词techniques,在句中作定语,表示“工程技术”。engineering意为“工程”,此处为名词。故填engineering。
57.答案:functional
解析:考查词性转换。设空处与protective并列,修饰设空后的名词structure,应用形容词。故填functional。
58.答案:to give
解析:考查非谓语动词。设空处所在句的谓语动词是open,应用非谓语动词。此处应用动词不定式表示目的。故填to give。
59.答案:closed
解析:考查词性转换。根据设空前的系动词stays可知,设空处应用形容词作表语,表示“关闭的”。故填closed。
60.答案:walks
解析:考查动词的时态、语态和主谓一致。设空处在句中作谓语。walk sb through意为“带某人走过”。本句描述的是客观情况,应用一般现在时;walk与主语the Silk Route Garden之间为主动关系;主语是第三人称单数。故填walks。
61.答案:the
解析:考查冠词。固定搭配for the first time意为“第一次”。故填the。
62.答案:favo(u)rites
解析:考查名词。设空处作动词included的宾语,上文modern Western为定语,所以此处应用名词;根据下文“such as rosemary, lavender and fennel”可知,此处表示复数概念。favo(u)rite为可数名词时,表示“特别喜爱的事物”。故填favo(u)rites。
63.答案:as
解析:考查介词。结合句意“该玻璃温室作为当代设计的伟大成就而存在”可知,此处表示“作为”,应用介词as。故填as。
64.答案:that/which
解析:考查定语从句的引导词。设空处引导定语从句,先行词为the Silk Route,指物,关系词在从句中作主语。故填that/which。
65.答案:richness
解析:考查词性转换。设空处在定冠词the之后,且设空后的of gardening对设空处进行限定,此处应用名词形式。故填richness。
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是李华,收到美国笔友Tom的来信,他谈到在学习和与同学相处两方面遇到了困扰,请你给他回一封信,提出相应的建议。
内容包括:
1.面临的困扰(上文提到的两点);
2.相应的建议(至少两条)。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
Dear Tom,
Yours sincerely,
Li Hua
[精彩范文]
Dear Tom,
I'm sorry to hear that you have some problems and I'd like to offer you some advice. About the study you have mentioned, I suggest that you spend more time and put your heart into it. Work hard, and your efforts will pay off in time. As to how to get along well with your classmates, you should remember that kindness is very important. So long as you are kind to your classmates, you will be able to make friends with them.
Hopefully, my suggestions will be of help. I am looking forward to hearing from you.
Yours sincerely,
Li Hua
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
When starting my sixth grade year, I was nervous about many things. But nothing compared to the problem that I got to the age where my voice started changing. At first, the voice getting deep excited me. But then I learned before getting deeper, it can crack (变嘶哑).
The first time it happened I was so embarrassed. Surprisingly, my friends didn't make fun of me. In fact, they didn't even mention it. But in my self conscious sixth grade mind I was certain they made fun of me behind my back. They weren't having the same problem.
After my first voice crack experience, I was determined to make sure it wouldn't happen again. At least not in public. So, except for strategic times I said, “cool” and “yeah”, I didn't talk. My logic was, “If I don't use my voice, it cannot crack.” However, I couldn't go without talking forever. I needed a new solution.
I began clearing my throat before speaking, which actually seemed to help. Limiting how much I spoke and clearing my voice made me much less stressful. This was great but there was a larger problem. I was much more scared about having a voice crack during class. My class had many new kids I'd never spoken with. I didn't want their first impressions of me to be based on a voice crack.
Unfortunately, one day my concern came true. It was about two months after the beginning of the term. On the day it happened everything was the same as always until I got into the classroom. I noticed that we had a substitute teacher (代课老师) and immediately started thinking about how he would take attendance. My permanent teacher never had to, since he already knew each student, I panicked. So many thoughts rushed through my mind that I couldn't think straight. I calmed myself down by telling myself that I only had to say one word “Here”. “Easy enough, right?” I thought so until my name was called. I did my routine—cleared my throat, took a breath, and said, “Here.” The only problem was that while saying this, I had the worst voice crack in the history of voice cracks.
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
The whole class turned to look at me. “You know, the voice problem you met in class is normal,” a classmate came to me and said.
写前导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了“我”因为变声期的原因,嗓音变得嘶哑难听而感到自卑。在代课老师的课上,老师点名,“我”不得已必须答“到”,而这声“到”是“我”有史以来最严重的声音嘶哑。面对全班同学的目光,“我”该怎么办?同学们又是如何开导“我”的?
[精彩范文]
The whole class turned to look at me. My face burned with embarrassment as I felt each pair of eyes fixed on me. The substitute teacher's puzzled expression only added to the awkward moment. I wished the ground would open up and swallow me whole, but all I could do was shift uncomfortably in my seat. The whispers that followed were like knives to my self esteem. When the bell finally rang for the break, I rushed out of the classroom, feeling utterly humiliated. It seemed like the whole school now knew about my voice crack.
“You know, the voice problem you met in class is normal,” a classmate came to me and said. His reassuring words caught me off guard. As he shared his own similar experiences, I realized I wasn't alone in this struggle. Knowing that others were going through the same thing made me feel seen and understood. His empathy sparked a sense of team spirit and support that I hadn't anticipated. Gradually, I let go of the fear of judgment and started to embrace my voice cracks as a natural part of growing up. This newfound sense of confidence and self acceptance transformed my interactions at school, making me feel more at ease and connected with my peers.
14(共93张PPT)
WELCOME UNIT
第一单元检测卷
第一部分
第二部分
第三部分
第四部分
目录
CONTENTS
1
2
3
4
第一部分
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
时间:120分钟 满分:150分
较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形 填空 语法填空 应用文写作 读后
续写
A B C D
难度 ★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★
Text 1
1.What is coming to Louise
A.Her big party.
B.Her birthday.
C.The first day of work.
M:Happy Birthday, Louise. Do you have any big plans
W:No, I'm afraid it's just going to be the same old boring Monday at work.
Text 2
2.Where are the speakers
A.In an office.
B.At home.
C.At a bus stop.
W:Oh, no. I'm going to be in trouble with Mr Jones if I'm late again. Excuse me, have you been waiting here long
M:No. I've only been here a few minutes. The last bus was just leaving when I arrived, so we'll probably just have to wait three minutes for the next one.
Text 3
3.What might the woman be
A.A parking attendant.
B.A librarian.
C.A teacher.
M:Can you help me I'm done studying, but I can't seem to get out of this building. I push the button for “1” on the elevator, but it takes me to a big dark room.
W:That's where we store our old books. Try the second floor for the parking lot.
Text 4
4.What are the speakers mainly talking about
A.Children's health.
B.Normal hobbies.
C.Their son's bedtime.
W:Did you put John to bed yet He's been so tired lately.
M:No, but it's Friday night. And I don't think he's tired. He is out playing with his friends, like any normal kid. Let's give him another few minutes.
Text 5
5.When does the man leave for the office on Tuesday
A.At 7:00.
B.At 7:30.
C.At 8:00.
W:What time do you leave for the office in the morning
M:I leave at 7:30 every day except on Tuesday. I leave home half an hour earlier on Tuesday, because I'm on duty that day.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
Text 6
M:How was your trip You certainly look tan.
W:It was great. I just sat by the pool for the whole cruise. I only went on land two times, just to shop.
M:But Sam doesn't look tan at all. Wasn't he with you
W:Ha! Well, funny thing about that. He got seasick as soon as we stepped on the ship.
M:That's terrible! Did he get to enjoy any of the trip
W:I'm afraid the whole thing was a waste of time for him. He just stayed in the cabin and slept.
M:What a shame!
W:He claims he enjoyed it. He's usually exhausted, and he got a lot of down time on this trip.
6.What did the woman do on her vacation
A.She mainly sat by the pool.
B.She had to rest most of the time.
C.She stayed on land for the whole trip.
7.What was Sam's vacation like, according to the woman
A.It was enjoyable.
B.It was restful.
C.It was a waste of time.
听第7段材料,回答第8至10题。
Text 7
W:Did you check out the ratings for the new movie this weekend, or were you too busy grading papers
M:I saw the reviews, but I don't always agree with the movie critics. I'd rather be my own judge. I don't need their opinions.
W:Yeah, but they make a living doing what they do. If someone spends most of their life doing a certain thing, doesn't that make them an expert in it
M:I've heard that argument before. But based on that logic, I'm an expert in eating. And I don't call myself a food critic.
W:That's a bit ridiculous. Do you write columns for the newspaper on food Have you studied the arts of cooking
M:True, but I don't use my personal judgment to influence others, either.
8.How does the man feel about movie reviews
A.He has doubts about them.
B.He finds them ridiculous.
C.He mostly agrees with them.
9.According to the woman, what qualifies a person to be an expert
A.The ability to speak out one's opinion.
B.Years of experience in one's field.
C.Logic and influence on others.
10.What does the man probably do for a living
A.He's a judge. B.He's a teacher.
C.He's a food critic.
听第8段材料,回答第11至13题。
Text 8
W:Bill! How've you and Sandy been doing I haven't seen you around the neighborhood recently.
M:We're fine. We've been busy with our new project.
W:What is it this time Surely the pool and garden shed were enough for this year!
M:We're reducing costs, actually. We're building a tiny house.
W:Why would you want a smaller place to live Your place is perfect.
M:We think it's too much for one family.
W:That's crazy. What will you do with all your things And how will you live without comfortable furniture, books, entertainment systems, and all the necessities of modern life
M:I don't think those things are really needed. At the end of the day, you just need a bed to sleep in and a chair to sit on. We're selling almost everything we own now.
W:And Sandy went along with this
M:Well, it took some discussion, but she understands now.
11.Why is the man moving
A.He wants a smaller house.
B.He can't afford his old house.
C.He has finished all his projects.
12.What does the woman think about the plan
A.It's great. B.It sounds comfortable.
C.It's crazy.
13.What will probably be in the new house
A.Simple furniture. B.A big TV.
C.A swimming pool.
听第9段材料,回答第14至17题。
Text 9
M:Good evening. May I be of service
W:Yeah, I want to have my baggage deposited.
M:OK. How many pieces of baggage do you have in all
W:Here they are. That's all of it.
M:One, two ... six, six pieces
W:Yes. By the way, there is a laptop in the black suitcase. Please handle with care!
M:Laptop Wait a minute, please.
W:Is there anything wrong
M:Sorry, madam. I'm afraid that digital products are not allowed to be deposited.
W:Then what can I do with them
M:Could you take them with you
W:It's so heavy and will be a burden.
M:It's the best choice to protect your personal property.
W:That sounds reasonable. I'll take your advice! Thank you.
M:That's the least I can do for you. Well, is there anything else breakable in your baggage
W:A digital camera in the red bag.
M:It's the same as the laptop. Any other questions
W:What's the price of it
M:It's 8 yuan per hour for your two big suitcases, and 5 yuan per hour for the four small ones.
W:I have some other baggage to check. Where should I go
M:You can go to the office in the waiting room. It's Room 213 on the 2nd floor.
W:Thank you. I'll get my suitcases before I leave.
14.How many suitcases does the woman want to deposit
A.Two.
B.Five.
C.Six.
15.What color is the suitcase containing the laptop
A.Black.
B.Red.
C.Brown.
16.What will the woman do with her digital products
A.She'll deposit them in Room 213.
B.She'll deposit them there.
C.She'll take them with her.
17.Why will she go to the office on the second floor
A.To check some baggage.
B.To wait for her friends.
C.To make complaints.
听第10段材料,回答第18至20题。
Text 10
Celeste Ng, a new writer, has gained recognition for her first novel, Everything I Never Told You. Ng's parents emigrated from Hong Kong in the 1960s. Ng grew up in a small town in Pennsylvania. Although her novel is not about race, the characters are Asian. The story is about Lydia, a teenage girl, who is the favorite of three children born to a white mother and a Chinese American father. The story is about Lydia's disappearance, and the emotions the family goes through as the mystery unfolds. The whole family deals with grief, regret, and exposed secrets as they search for their lost daughter.
Though the characters in this story are Asian, Ng says she didn't really want to include Asian characters. She was afraid people would think the story was about real people in her life. Because she grew up in Pennsylvania and doesn't speak Chinese, she was actually surprised that she included Asian characters in the book. The book has taken off, especially on Amazon, where it won the Editors' Pick for No.1 Best Book of the Year in 2014. With
so many readers, it's safe to say this is a book you should read. But if you're looking for a simple mystery, this book might not be for you. Most readers warn that you should not read this book unless you're prepared to cry.
18.What is Ng's first novel mainly about
A.Small town America.
B.A family with a missing child.
C.The life of a teenager in America.
19.What did Ng say about the Asian characters in her book
A.She wanted to write about race.
B.She was surprised she wrote about them.
C.She wanted people to know they were real people in her life.
20.How do most people feel about the book
A.They think it's mysterious.
B.They think it's simple.
C.They think it's sad.
第二部分
第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Independence is something that can be difficult to achieve. But don't worry because here we have four books that can help you. If you don't buy less than three of them, you'll be given a 20% discount!
The Total Money Makeover by Dave Ramsey
Taking care of your finance is hard. Dave Ramsey, a famous businessman, is here to take you on the whole process of planning your finance, and show the myths of cash advances and debt consolidation (债务重整), to make sure your finance is healthy.
Price: $14.49
Grace's Guide by Grace Helbig
Grace Helbig shared her tips to becoming a grown up. The book is full of personal stories of Helbig, her struggles and the lessons she learnt from failing many times. This book is your on the go fun read with pictures and drawings of Helbig, and worksheets (工作记录) to practice.
Price: $7.95
The Oh She Glows Cookbook by Angela Liddon
Having suffered from eating disorder and living on diet, Angela Liddon promised to eat healthily forever. She threw out her fat free butter spray (喷雾) and low calorie frozen dinners after learning how to properly cook. This book contains more than 100 recipes (食谱) covering breakfast, salads, soups, power snacks and the main dishes for a healthy meal at any time of the day. We all know that healthy eating is all part of being independent.
Price: $22.22
Tiny Beautiful Things by Cheryl Strayed
Life can be hard, especially when it comes to relationships with others. In the book, Strayed gives advice on love and life. She writes about different subjects: a son rejected by his parents, a mother who has lost her child. And the message hidden throughout all her advice is always that, if you want a good life, you have to create it.
Price: $8.76
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了四本书,旨在教给我们如何独立。
21.What is special for the book Grace's Guide
A.It is about how to grow up healthily.
B.It is mainly about how to work better.
C.It is based on its author's life experience.
D.It teaches readers to learn from others' life stories.
解析:细节理解题。根据Grace's Guide by Grace Helbig部分中的“The book is full of personal stories of Helbig”可知,《格雷斯指南》这本书的特别之处是:它基于作者的生活经历。故选C。
22.Which book should you choose for someone who is bad at getting along with others
A.Grace's Guide.
B.Tiny Beautiful Things.
C.The Total Money Makeover.
D.The Oh She Glows Cookbook.
解析:细节理解题。根据Tiny Beautiful Things by Cheryl Strayed部分中的“Life can be hard, especially when it comes to relationships with others.(生活可能会很艰难,尤其是当涉及与他人的关系时。)”可知,不善于与人相处的人应该选择Tiny Beautiful Things这本书。故选B。
23.What type of writing is this text
A.An announcement.
B.A review.
C.An advertisement.
D.A news report.
解析:推理判断题。根据第一段中的“But don't worry because here we have four books that can help you.”及“a 20% discount”以及后文对四本书内容及价格的介绍可推知,本文是一则广告。故选C。
B
Alice Moore is a teenager entrepreneur (创业者), who in May 2015 set up her business AilieCandy. By the time she was 13, her company was worth millions of dollars with the invention of a super sweet treat that could save kids' teeth, instead of destroying them.
It all began when Moore visited a bank with her dad. On the outing, she was offered a candy bar. However, her dad reminded her that sugary treats were bad for her teeth. But Moore was sick of missing out on candies. So she desired to get round the warning, “Why can't I make a healthy candy that's good for my teeth so that my parents can't say no to it?” With that in mind, Moore asked her dad if she could start her own candy company. He recommended that she do some research and talk to dentists about what a healthier candy would contain.
With her dad's permission, she spent the next two years researching online and conducting trials to get a recipe that was both tasty and tooth friendly. She also approached dentists to learn more about teeth cleaning. Consequently, she succeeded in making a kind of candy only using natural sweeteners, which can reduce oral bacteria.
Moore then used her savings to get her business off the ground. Afterwards, she and her father secured their first business meeting with a supermarket owner, who finally agreed to sell Moore's product—CanCandy.
As CanCandy's success grows, so does Moore's credibility as a young entrepreneur. Moore is enthusiastic about the candy she created, and she's also positive about what the future might bring. She hopes that every kid can have a clean mouth and a broad smile.
Meanwhile, with her parents' help, Moore is generally able to live a normal teenage life. Although she founded her company early on in life, she wasn't driven primarily by profit. Moore wants to use her unique talent to help others find their smiles. She donates 10% of AilieCandy's profits to Big Smiles. With her talent and determination, it appears that the sky could be the limit for Alice Moore.
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了小女孩Alice Moore (爱丽丝·摩尔)面对问题不退缩,想办法解决问题,经过两年的调研和多次实验,最终创业成功的故事。
24.How did Moore react to her dad's warning
A.She argued with him.
B.She tried to find a way out.
C.She paid no attention.
D.She chose to consult dentists.
解析:推理判断题。根据第二段中的“But Moore was ... get round the warning”可知,Alice Moore想要解决父亲提出的问题,因为她不愿意放弃享用糖果的机会,由此可推知,她试图找到解决的办法来对父亲的警告做出回应。故选B。
25.What is special about CanCandy
A.It is beneficial to dental health.
B.It is free of sweeteners.
C.It is sweeter than other candies.
D.It is produced to a dentists' recipe.
解析:细节理解题。根据第三段中的“that was both tasty and tooth friendly (它既可口又对牙齿无害)”可知,CanCandy的特别之处在于它有益于牙齿健康。故选A。
26.What does Moore expect from her business
A.To earn more money.
B.To help others find smiles.
C.To make herself stand out.
D.To beat other candy companies.
解析:细节理解题。根据最后一段中的“Moore wants to ... find their smiles.”可知,Moore期待帮助别人找到笑容。故选B。
27.What can we learn from Alice Moore's story
A.Fame is a great thirst of the young.
B.A youth is to be regarded with respect.
C.Positive thinking and action result in success.
D.Success means getting personal desires satisfied.
解析:推理判断题。文章讲述了一个叫Alice Moore的小女孩,年纪虽小,但面对问题不退缩,积极思考,想办法解决问题,勇于创新,最后创业成功的故事。故选C。
C
Many kids help out around the house with chores such as emptying the dishwasher, putting laundry away, and taking out the trash. In exchange, some kids get allowances or other rewards such as extra computer time.
But some people do not think that kids should get rewards for doing chores. Susie Walton, a parenting educator and family coach, believes that by rewarding kids, parents are sending a message that work isn't worth doing unless you get something in return. “Running any kind of household is a team effort,” Susie said. “A home is a living space for everyone in the family. It's important for kids to see that we all have responsibilities in the house, and that families decide together how they want their home to look, and how they are going to keep it looking like everyone wants it to look.”
Other people believe that getting a cash allowance or other rewards motivates kids to do chores, and it also teaches them real world lessons about how we need to work to earn money. There are also new applications that give kids points and digital gifts that can be redeemed (兑取) either online or in the real world. With the ChoreMonster app, kids earn digital points by completing chores that they can turn in for real life rewards such as extra Xbox time or a trip to the mall. “Our goal is to encourage kids to earn rewards,” says Chris Bergman, founder of ChoreMonster. “Kids need positive reinforcement to help motivate them.”
What do you think Should kids be rewarded for doing chores Or should kids help out around their homes without getting anything in return
Write a 200 word response. Send it to . Your response may be published in a future issue of Time For Kids. Please include your grade and contact information of your parent or teacher if you want your response to be published. The deadline for responding is February 18.
篇章导读:本文是一篇议论文。文章主要对孩子在家里做家务到底应不应该得到报酬进行讨论,进而号召读者表达他们的观点。
28.How does the author start the passage
A.By presenting some facts.
B.By listing some evidence.
C.By comparing different views.
D.By stating his own experiences.
解析:推理判断题。根据第一段内容可知,许多孩子在家里帮忙做家务,比如清空洗碗机、把衣服收起来和倒垃圾。作为交换,有些孩子可以得到津贴或其他奖励,如额外的电脑时间。由此可推知,作者是通过陈述事实来开始文章的。故选A。
29.According to Susie Walton, ________.
A.kids should be rewarded for doing chores
B.parents decide what kids can do for the family
C.kids have the responsibility to share housework
D.kids can get extra computer time for doing chores
解析:细节理解题。根据第二段中的“A home is ... in the house”可知,根据Susie Walton(苏西·沃尔顿)所说,孩子们有分担家务的责任。故选C。
30.What is Paragraph 3 mainly about
A.Chris Bergman's opinion on raising kids.
B.Main reasons why kids need encouragement.
C.How to motivate kids to try new applications.
D.The advantage of rewarding kids for doing chores.
解析:段落大意题。根据第三段第一句可知,其他人认为,获得现金津贴或其他报酬能激励孩子做家务,还会教他们关于我们是多么需要工作赚钱这一真实世界的教训。由此可知,第三段主要介绍了对孩子做家务进行奖励的好处。故选D。
31.What is the purpose of writing the text
A.To invite readers to express their opinions.
B.To inform readers of two different opinions.
C.To call on readers to reflect on their behavior.
D.To present the author's viewpoint about parenting.
解析:推理判断题。根据倒数第二段“What do you ... anything in return?”及最后一段中的“Write a 200 word response.”可推知,写这篇文章是为了邀请读者发表意见。故选A。
D
When I was nine years old, I pulled out my grandmother's dress over my young frame, admiring myself in the mirror. I had no idea what I wanted to be when I grew up. Later in senior high school, I began to dream of being an adult to explore a big world and make adventures. However, I knew adulthood for me was still distant because I supported myself mainly with the money from my family.
Fresh out of college, I was working as a middle school teacher. I was in charge of young people and heavy with that responsibility. I arrived at school early and stayed late, preparing lessons and chatting with students. I was an official adult. I paid my rent and taxes. But I still felt as if I were playing a role. I was the adult authority figure who secretly didn't feel grown up in a room full of children. But I wasn't worried; I was convinced that it would happen soon.
To me, an adult is someone who is mature and trustworthy—a contributing member of the society. We strive to become adults while there is also someone who spends life constantly partying and avoiding responsibility. A grown up, however, is a state of mind. Our body gets older but something inside us doesn't feel as if it is progressing as quickly.
In the following ten years, I followed the routines of adulthood: getting married, giving birth and working. My 6 year old daughter and I often held hands, running breathlessly and laughing wildly. I tried to avoid eye contact with the nearby people who glared at us. I suspected they would prefer adults who would never slide down a giant hill of sand.
I turned 57 recently and it occurred to me that maybe I had it all wrong; I should stop waiting to feel grown up. What if we embraced (拥抱) the child like part of ourselves to enjoy it, guilt free If we're responsible adults and do all the adult things in a way that works, why should it matter if we don't feel grown up deep inside Non grown ups don't necessarily play games, but it isn't fun embracing the playful side of life Why can't we feel 57 and 15 years old at the same time
篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。作者就自己的成长过程来理解什么是成人以及应该怎样才能做好成人。
32.How did the author feel about adulthood when she was a teenager
A.She was unwilling to make adventures if she became an adult.
B.She showed no interest in thinking about it.
C.She was expectant and hopeful about it.
D.She had unknown fears for it.
解析:细节理解题。根据第一段中的“Later in senior high school ... a big world and make adventures.(后来到了高中,我开始梦想成为一个成年人,去探索一个大世界,进行冒险。)”可知,在十几岁的时候,作者对成年充满期待和希望。故选C。
33.What did the author believe would happen to her before long according Paragraph 2
A.Being respected by her children.
B.Becoming a capable teacher.
C.Living on her own.
D.Being a real adult.
解析:推理判断题。根据第二段中的“I was the adult ... happen soon.(我是一个成年的权威人士,但在一屋子的孩子面前,我却觉得自己不是一个成年人。但我并不担心,我确信这很快就会发生。)”可推知,作者相信自己不久后就会成为一位真正的成人。故选D。
34.What does the author mainly talk about in the third paragraph
A.What an adult means in her opinion.
B.What an adult's state of mind can be.
C.Why some people spend life avoiding responsibility.
D.Why it doesn't progress so quickly to become a grown up.
解析:段落大意题。根据第三段“To me ... as if it is progressing as quickly.(对我来说,成年人是成熟、值得信赖的人,是社会中有贡献的一员。我们努力成为成年人,但也有人一生都在寻欢作乐,逃避责任。然而,成年人是一种精神状态。我们的身体在变老,但我们内心的某些东西却没有那么快地变老。)”可知,本段主要讲述作者对成人的理解。故选A。
35.What advice does the author give to us through her story
A.Be true to your inner self.
B.It's never too late to learn.
C.Life is a bittersweet journey.
D.Nice souls are a masterpiece of time.
解析:推理判断题。根据最后一段中的“What if we ... if we don't feel grown up deep inside?(如果我们拥抱自己像孩子般的部分,享受它,没有内疚感,会怎么样?如果我们是负责任的成年人,并且以一种有效的方式做所有成年人的事情,那么如果我们内心深处没有成年人的感觉,这又有什么关系呢?)”可推知,作者建议我们应忠于内心的自我。故选A。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
As a parent, you want your kids to do their best in school. You already know plenty of sleep, healthy food and some school supplies are necessary. However, what else do children need to be successful without a professional homework helper __36__
Keep it ordered.
__37__ Hence, have your kids keep ahead of their homework with an organized system. For example, they could use a scheduling application like Asana or Trello to manage projects with arranged dates, or they might stick to an old fashioned pen and a paper planner. See what works best for them and go from there.
Break projects down.
Many children get stressed out when they have big assignments due. __38__ Often people get frightened by the difficulty of tasks without understanding that the large task is actually just made up of smaller ones. Another solution is to use a project proposal to help keep them on track with homework and projects.
Avoid delaying tasks.
One mistake students usually make is postponing unpleasant work and deliberately looking for distraction. Teach your children that the workload isn't going to get smaller if they wait longer. __39__
__40__
There are a growing number of online references and homework resources. Not only will your children be better prepared for class the next day, but they'll also learn a valuable lesson about how to research and find information online. From them you can also find ideas for educational activities that you can do with your children.
A.Get help online.
B.Focus on homework.
C.Online applications are becoming more and more popular.
D.Here are some tips from educators and professionals for helping your children with it—both at home and school campus.
E.Organization is the key to success, because it can maximize efficiency.
F.Teach them to break larger projects into smaller pieces.
G.Instead, it will only become larger and seem more difficult to get started.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了一些帮助孩子成功的建议和方法。
36.答案:D
37.答案:E
解析:上文提出了孩子们需要什么才能成功的问题,下文则给出了建议。D项(这里有一些来自教育工作者和专业人士的建议,可以帮助你的孩子在家里和学校校园里解决这个问题。)承上启下。故选D。
解析:下文提到了用有条理的系统提前完成作业,E项(条理是成功的关键,因为它能使效率最大化。)与下文构成因果关系,强调有条理的重要性。故选E。
38.答案:F
39.答案:G
解析:上文提到许多孩子在有大作业要做的时候会感到压力很大。下文提到人们常常被任务的难度吓到,却不知道大任务其实是由小任务组成的。F项(教他们把大项目分解成小项目。)承上启下。故选F。
解析:上文提到学生经常犯的一个错误是推迟不喜欢的工作,这只会让等待的时间更长,工作量不会减少。G项(相反,它只会变得更大,似乎更难开始。)承接上文,说明推迟工作的后果。故选G。
40.答案:A
解析:设空处为段落小标题。根据下文可知,本段主要讲述了孩子们可以在网上寻找参考资料和帮助。A项(在网上寻求帮助。)概括本段主旨。故选A。
第三部分
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
When I was a boy, I dreamed of my future. I was going to be a cowboy. Then I dreamed of being a fire fighter and __41__ people from burning buildings. I just couldn't __42__ to grow up and be an adult. After I went to college and those dreams changed. I thought I would be a scientist, then I __43__ to being a teacher. When I __44__ and had children, my dreams of the future changed again. Now it wasn't so much a __45__ career that I dreamed of but a time when I could be settled and __46__ and my family and I would finally be problem free.
That dream, of course, didn't __47__. In fact, none of those dreams ever came to life. It took me many years as well to __48__ that living in a dream future was living in a __49__ and that each moment I spent there was taking a moment away from the __50__ NOW. I saw that there could be no perfect, problem free future because problems are a part of __51__.
It is only in the NOW that we can truly live. Our dreams for the future are just that: __52__. Whether they come true or not isn't as __53__ as how we live each day here. A hug shared today can never be __54__. An act of kindness not given now is lost forever. A moment of love missed can never be __55__ again. Each second of the NOW is precious and priceless. Don't waste any one of them.
篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。作者小时候有很多梦想,并且随着年龄增长,梦想也发生着变化。作者很多年后才意识到当下的生活才最重要,不能浪费当下宝贵的一分一秒。
41.A.evaluating B.carrying
C.Rescuing D.Supporting
42.A.wait B.cease
C.stay D.rest
解析:句意:那时我梦想变成消防员,从着火的大楼里营救人们。evaluate 评估;carry 运送;rescue 营救;support 支持。故选C。
解析:句意:我迫不及待地长大变成成人。can't wait to do sth “迫不及待做某事”。故选A。
43.A.committed B.opposed
C.switched D.Appealed
44.A.retired B.married
C.succeeded D.divorced
解析: commit 承诺;oppose 反对;switch 转换;appeal 呼吁。根据上文“I thought I would be a scientist”可知,作者的梦想从成为科学家转变到成为一名老师。故选C。
解析:retire 退休;marry 结婚;succeed 成功;divorce 离婚。根据下文“and had children”和常识可知,此处指作者结婚了,有了孩子。故选B。
45.A.certain B.firm
C.promising D.Professional
46.A.silent B.gentle
C.secure D.uncertain
解析:certain 某一,确定的;firm 坚定的,牢固的;promising 有希望的;professional 专业的,职业的。作者现在的梦想是一段时光,而不再是某一职业了。故选A。
解析:句意:现在它不再是某一职业,我梦想有一天能安定下来,衣食无忧,而且我和我的家人都没有烦恼。silent 沉默的;gentle 温和的;secure 安全的,稳妥的;uncertain 不确定的。故选C。
47.A.lose B.happen
C.encounter D.Destroy
48.A.resist B.appreciate
C.conclude D.realize
解析: lose 浪费;遗失;happen 发生;encounter 遇到;destroy 毁坏。根据下文“In fact, none of those dreams ever came to life.”可知,那些梦想都没有发生,没成为现实。故选B。
解析: resist 抵制;appreciate 欣赏;感激;conclude 推断,断定;realize 意识到。根据语境可知,这里指经过这么多年,作者意识到一些东西。故选D。
49.A.hope B.fantasy
C.fable D.Vision
50.A.precious B.favorite
C.common D.popular
解析: hope 希望;fantasy 幻想;fable 寓言;vision 视力;美景。根据下文“It is only in the NOW that we can truly live.”可知,我们要珍惜现在,不要活在梦想之中,这里说梦想其实就是幻想。故选B。
解析: precious 宝贵的;favorite 最喜爱的;common 共同的;普通的;popular 流行的。根据下文“Each second of the NOW is precious and priceless.”可知,作者意识到时间的宝贵性。故选A。
51.A.activity B.routine
C.life D.Business
52.A.realities B.dreams
C.objectives D.treasures
解析: activity 活动;routine 常规;life 生活,生命;business 贸易。此处指作者认为没有完美又无忧的未来,因为问题本身就是生活的一部分,生活中逃不开问题。故选C。
解析:reality 现实;dream 梦想;objective 目的;treasure 宝物。根据上文“Our dreams for the future are just that”可知,这里强调梦想就是梦想,不是现实生活。故选B。
53.A.famous B.serious
C.impressive D.Important
54.A.replaced B.remarked
C.recovered D.reviewed
解析:句意:无论它们实现与否都不如当下我们如何过好每一天重要。famous 著名的;serious 严肃的;impressive 给人以深刻印象的;important 重要的。故选D。
解析: replace 取代,替换;remark 评论;recover 恢复;review 复习;评估。根据下文“An act of kindness not given now is lost forever.”可知,此刻未表达的友善将永远消失,即过去的就不会回来,今天分享的拥抱不会被取代。故选A。
55.A.picked up
B.summed up
C.made up
D.put up
解析:pick up 捡起;sum up 总结;make up 弥补;put up 张贴,设立。根据下文“Each second of ... one of them.”可知,此处强调此时此刻的宝贵,这一刻错过就错过了,无法弥补。故选C。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Heatherwick Studio recently built a greenhouse at the edge of the National Trust's Woolbeding Gardens. This beautiful structure, named Glasshouse, is at the centre of a new garden that shows how the Silk Road influences English gardens even in modern times.
The latest __56__ (engineer) techniques are applied to create this protective __57__ (function) structure that is also beautiful. The design features ten steel “sepals (萼片)” made of glass and aluminium (铝). These sepals open on warm days __58__ (give) the inside plants sunshine and fresh air. In cold weather, the structure stays __59__ (close) to protect the plants.
Further, the Silk Route Garden around the greenhouse __60__ (walk) visitors through a journey influenced by the ancient Silk Road, by which silk as well as many plant species came to Britain for __61__ first time. These plants included modern Western __62__ (favourite) such as rosemary, lavender and fennel. The garden also contains a winding path that guides visitors through the twelve regions of the Silk Road. The path offers over 300 plant species for visitors to see, too.
The Glasshouse stands __63__ a great achievement in contemporary design, to house the plants of the southwestern part of China at the end of a path retracing (追溯) the steps along the Silk Route __64__ brought the plants from their native habitat in Asia to come to define much of the __65__ (rich) of gardening in England.
56.__________ 57.________ 58.________ 59.________ 60.________
61.__________ 62.________ 63.________ 64.________ 65.________
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了英国“丝路花园”的整体设计以及其中新建成的玻璃温室。
56.答案:engineering
57.答案:functional
解析:考查名词。设空处修饰名词techniques,在句中作定语,表示“工程技术”。engineering意为“工程”,此处为名词。故填engineering。
解析:考查词性转换。设空处与protective并列,修饰设空后的名词structure,应用形容词。故填functional。
58.答案:to give
59.答案:closed
解析:考查非谓语动词。设空处所在句的谓语动词是open,应用非谓语动词。此处应用动词不定式表示目的。故填to give。
解析:考查词性转换。根据设空前的系动词stays可知,设空处应用形容词作表语,表示“关闭的”。故填closed。
60.答案:walks
61.答案:the
解析:考查动词的时态、语态和主谓一致。设空处在句中作谓语。walk sb through意为“带某人走过”。本句描述的是客观情况,应用一般现在时;walk与主语the Silk Route Garden之间为主动关系;主语是第三人称单数。故填walks。
解析:考查冠词。固定搭配for the first time意为“第一次”。故填the。
62.答案:favo(u)rites
63.答案:as
解析:考查名词。设空处作动词included的宾语,上文modern Western为定语,所以此处应用名词;根据下文“such as rosemary, lavender and fennel”可知,此处表示复数概念。favo(u)rite为可数名词时,表示“特别喜爱的事物”。故填favo(u)rites。
解析:考查介词。结合句意“该玻璃温室作为当代设计的伟大成就而存在”可知,此处表示“作为”,应用介词as。故填as。
64.答案:that/which
65.答案:richness
解析:考查定语从句的引导词。设空处引导定语从句,先行词为the Silk Route,指物,关系词在从句中作主语。故填that/which。
解析:考查词性转换。设空处在定冠词the之后,且设空后的of gardening对设空处进行限定,此处应用名词形式。故填richness。
第四部分
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是李华,收到美国笔友Tom的来信,他谈到在学习和与同学相处两方面遇到了困扰,请你给他回一封信,提出相应的建议。
内容包括:
1.面临的困扰(上文提到的两点);
2.相应的建议(至少两条)。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
Dear Tom,
﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
Yours sincerely,
Li Hua
[精彩范文]
Dear Tom,
I'm sorry to hear that you have some problems and I'd like to offer you some advice. About the study you have mentioned, I suggest that you spend more time and put your heart into it. Work hard, and your efforts will pay off in time. As to how to get along well with your classmates, you should remember that kindness is very important. So long as you are kind to your classmates, you will be able to make friends with them.
Hopefully, my suggestions will be of help. I am looking forward to hearing from you.
Yours sincerely,
Li Hua
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
When starting my sixth grade year, I was nervous about many things. But nothing compared to the problem that I got to the age where my voice started changing. At first, the voice getting deep excited me. But then I learned before getting deeper, it can crack (变嘶哑).
The first time it happened I was so embarrassed. Surprisingly, my friends didn't make fun of me. In fact, they didn't even mention it. But in my self conscious sixth grade mind I was certain they made fun of me behind my back. They weren't having the same problem.
After my first voice crack experience, I was determined to make sure it wouldn't happen again. At least not in public. So, except for strategic times I said, “cool” and “yeah”, I didn't talk. My logic was, “If I don't use my voice, it cannot crack.” However, I couldn't go without talking forever. I needed a new solution.
I began clearing my throat before speaking, which actually seemed to help. Limiting how much I spoke and clearing my voice made me much less stressful. This was great but there was a larger problem. I was much more scared about having a voice crack during class. My class had many new kids I'd never spoken with. I didn't want their first impressions of me to be based on a voice crack.
Unfortunately, one day my concern came true. It was about two months after the beginning of the term. On the day it happened everything was the same as always until I got into the classroom. I noticed that we had a substitute teacher (代课老师) and immediately started thinking about how he would take attendance. My permanent teacher never had to, since he already knew each student, I panicked. So many thoughts rushed through my mind that I couldn't think straight. I calmed myself down by telling myself that I only had to say one word “Here”. “Easy enough, right?” I thought so until my name was called. I did my routine—cleared my throat, took a breath, and said, “Here.” The only problem was that while saying this, I had the worst voice crack in the history of voice cracks.
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
The whole class turned to look at me.﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
“You know, the voice problem you met in class is normal,” a classmate came to me and said. ﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
写前导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了“我”因为变声期的原因,嗓音变得嘶哑难听而感到自卑。在代课老师的课上,老师点名,“我”不得已必须答“到”,而这声“到”是“我”有史以来最严重的声音嘶哑。面对全班同学的目光,“我”该怎么办?同学们又是如何开导“我”的?
[精彩范文]
The whole class turned to look at me. My face burned with embarrassment as I felt each pair of eyes fixed on me. The substitute teacher's puzzled expression only added to the awkward moment. I wished the ground would open up and swallow me whole, but all I could do was shift uncomfortably in my seat. The whispers that followed were like knives to my self esteem. When the bell finally rang for the break, I rushed out of the classroom, feeling utterly humiliated. It seemed like the whole school now knew about my voice crack.
“You know, the voice problem you met in class is normal,” a classmate came to me and said. His reassuring words caught me off guard. As he shared his own similar experiences, I realized I wasn't alone in this struggle. Knowing that others were going through the same thing made me feel seen and understood. His empathy sparked a sense of team spirit and support that I hadn't anticipated. Gradually, I let go of the fear of judgment and started to embrace my voice cracks as a natural part of growing up. This newfound sense of confidence and self acceptance transformed my interactions at school, making me feel more at ease and connected with my peers.