Unit 2 Improving yourself 单元检测卷 课件(共90张)+练习(含解析,含听力原文及音频)

文档属性

名称 Unit 2 Improving yourself 单元检测卷 课件(共90张)+练习(含解析,含听力原文及音频)
格式 zip
文件大小 28.4MB
资源类型 教案
版本资源 外研版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-12-08 10:54:56

文档简介

英语 选择性必修 第二册 WY
第二单元检测卷
  时间:120分钟   满分:150分
较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后续写
A B C D
难度 ★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
扫一扫·听录音
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
Text 1
M:Oh, so you have got a new white car after all W:Yes, I wanted to have one, not this kind of color, but my father bought it for me.
1.What did the woman get
A.A blue car. B.A white car.
C.A colorful car.
答案:B
Text 2
M:Where are you going, Jenny W:I am going shopping. It is Lucy's birthday tomorrow.
2.What day is it tomorrow
A.It's Lucy's birthday. B.It's Jenny's birthday.
C.It's a shopping day.
答案:A
Text 3
W:Do you like jiaozi M:Well, I can't say that I really enjoy it. I know most of foreigners like it, but not me. 3.Who likes eating jiaozi according to the conversation
A.The woman. B.The man.
C.Most of foreigners.
答案:C
Text 4
M:Pass the salt to me, please. W:Which bottle M:The smallest one, just at the end of the shelf.
4.Where does the conversation mostly take place
A.In a library. B.In a kitchen.
C.In a classroom.
答案:B
Text 5
M:Do you arrive at the hotel in the town by taxi W:No, we took a bus after we came out of the railway station.
5.How did the woman go to the hotel
A.By train. B.By taxi.
C.By bus.
答案:C
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
Text 6
W:I'm sorry to trouble you, but I have a problem. M:Tell me about it. W:I got hired at a restaurant and a clothing store. M:What's the problem W:I can only work for one of them. M:I think you should work for the restaurant. W:Tell me why M:Selling clothes is annoying. W:What else is bad about the clothing stores M:Customers always mess up the clothes. W:Anything else M:You get tips at restaurants. W:That's a good point.
6.What is the woman's problem
A.A restaurant hires her.
B.A clothing store hires her.
C.Both the restaurant and the clothing store hire her.
答案:C
7.What is the man's suggestion
A.Go to work in the restaurant.
B.Go to work in the clothing store.
C.Go to find another job.
答案:A
听第7段材料,回答第8至10题。
Text 7
M:Would you please tell me about your best holiday, Nancy W:Well, it was my trip in Nepal. We went there 10 years ago, doing some walking in the mountains. M:How long did you stay there W:20 days. M:20 days! That's a long time. How far did you walk every day W:Perhaps 15 kilometers. You have to climb up and down a lot every day. M:So, it was very hard. W:Yes, very hard. Sometimes, it's difficult to walk in the mountains where the air is very thin, and you have a lot of problems when breathing. M:What was the best thing about the trip W:The walking and the exercise. I hate sitting in the sun and like to be out in the countryside. The air is very clean and it's very quiet. Nepal is a good place. You must go!
8.How far did they walk every day during the trip
A.10 kilometers. B.15 kilometers.
C.20 kilometers.
答案:B
9.What problem did they have
A.No modern equipment.
B.Lack oxygen sometimes.
C.Hardly walking outdoors.
答案:B
10.What did the woman enjoy most about the trip
A.Clean air. B.Delicious food.
C.Beautiful sunshine.
答案:A
听第8段材料,回答第11至13题。
Text 8
M:Do you feel the earthquake last night W:Yes, the whole house was shaking. I was shocked to death. M:I was afraid the window would break. W:A lot of my collections fell off the shelves. M:OK, they were broken W:Unfortunately, some of them can be fixed, though. M:My cat, Jenna was outside when the earthquake started. W:Oh, no. That's terrible. Is that OK M:She's fine. Animals have good natural senses. W:I wish people can predict earthquake, too. M:I think it would just make people panic more easily. W:You are right. Maybe it's best to leave it to cats.
11.What are the two speakers talking about
A.Sandstorm. B.Earthquake.
C.Hurricane.
答案:B
12.What's the matter with the woman's collection
A.Some of them stayed outside.
B.Lots of them disappeared.
C.Lots of them fell off the shelf.
答案:C
13.Who is Jenna according to the conversation
A.The woman. B.The man.
C.The man's cat.
答案:C
听第9段材料,回答第14至17题。
Text 9
M:I am so hungry, what about you W:Me too. My stomach is growing. M:Are there any good places nearby W:Do you want to go to the restaurant across the street M:Oh, no! That place is so dirty. W:I heard the food was so good. M:The food is good, but not the place itself. W:What's so dirty about it M:The staff only cleans the table once a day. W:Wow, that's crazy. Anything else M:The bowls and plates are not washed well. W:Let's not go there any more. How about KFC M:It's OK.
14.What's the wrong with the man
A.He is dirty. B.He is hungry.
C.He is tired.
答案:B
15.Where is the restaurant
A.Next to the KFC.
B.Just across the street.
C.In another street.
答案:B
16.Why doesn't the man want to eat in the restaurant
A.The service is bad.
B.The food is bad.
C.The place is dirty.
答案:C
17.What do they decide to do at last
A.Go to the KFC. B.Go home.
C.Have a dinner in the restaurant.
答案:A
听第10段材料,回答第18至20题。
Text 10
Boys and girls, attention! Please! We are looking for volunteers to greet and help the new comers to our school when the new term begins after the summer holidays. We want to leave new comers a good impression about our school and help them adapt to life here quickly. Besides, we want to solve some practical problems they may face when coming for the first time. We will do the following things. First, we will show them how to get different places and the necessary steps for registration. Second, we will provide them with useful telephone numbers and help them carry the heavy luggage. In short, we will give them a hand whenever asked. If you want to do something for new comers, don't hesitate to join us. The deadline for the application for the job is this Friday. Welcome you all.
18.Who do we need to help the new comers
A.Some boys. B.Some volunteers.
C.Some girls.
答案:B
19.When will the new comers arrive
A.When the new term begins.
B.When the winter holidays end.
C.This Friday.
答案:A
20.What is the aim to help the new comers
A.To leave them a good impression about the school.
B.To help the new comers carry luggage.
C.To help them find different places in the school.
答案:A
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Kids are different, and so are their interests, so pick a hobby your child would love. Teaching hobbies for kids is a fun, relaxing, and attractive way to spend one's time. Children love recreational activities and learning new things. Read on to know tour interesting hobbies that help in the development of kids.
Astronomy
Astronomy is a branch of science that studies space's objects, like stars and planets. Children as young as four years can enjoy the pleasure of this science activity as a hobby. Providing them with an age appropriate telescope and visiting children specific astronomy workshops are good ideas to motivate them to try it as a hobby.
Nature watching
Watching nature and wildlife can be a thrilling learning experience for children across ages. A walk to a nearby park at sunrise and sunset, camping in the jungle, or a wildlife reserve are enjoyable activities to motivate them to enjoy the pleasure of nature watching as a hobby.
Recycling waste
Recycling waste is an eco friendly practice that helps recycle waste material, like paper, cardboard, plastic, steel cans, etc. into new things. This creative activity can be a fun, attractive, and learning hobby for children that also makes them be responsible for nature. You can encourage your child to pursue recycling as a hobby by practicing recycling at home.
Riddles
A riddle is a question or statement that requires effective usage of cognitive (认知的) skills, like logical reasoning, to help find the answer. Based on the interest, involve your child in a writing riddle, numerical riddle, year riddle, or riddles of other types. Making up riddles as a hobby encourages brainstorming, critical thinking and logical reasoning skills.
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了几个孩子可能感兴趣的业余爱好。
21.Which hobby can children choose if they are interested in space
A.Astronomy. B.Nature watching.
C.Recycling waste. D.Riddles.
答案:A
解析:细节理解题。根据Astronomy部分中的“Astronomy is a branch of science that studies space's objects, like stars and planets.”可知,如果孩子对太空感兴趣,他们可以选择天文学。故选A。
22.What do Nature watching and Recycling waste have in common
A.They are a branch of science.
B.They require kids to go camping.
C.They motivate kids' logical mind.
D.They are related to nature.
答案:D
解析:细节理解题。Nature watching部分提到了“Watching nature and wildlife”;Recycling waste部分提到了“be responsible for nature”。由此可知,两者的共同之处是都与自然有关。故选D。
23.In which section of a newspaper may this text appear
A.Science. B.Business.
C.Parenting. D.Sports.
答案:C
解析:推理判断题。根据第一段第一句“Kids are different ... child would love.(孩子是不同的,他们的兴趣也是不同的,所以选择一个你的孩子喜欢的爱好。)”可推知,这篇文章可能出现在报纸的“亲子关系”部分。故选C。
B
In high school I was very shy, and content to hang around with my small group of friends and concentrate on my courses. I was quickly regarded as a “brain”. I did so well that by the end of the senior year I had perfect grades and enough credits to give up an entire quarter of coursework.
But in early June of the senior year, the principal called me into his office. He asked me to give a speech at graduation. I gaped at (目瞪口呆地凝视) him, my heart thumping. This was the reward for my hard work I mumbled something and fled the office, blaming myself for staying away from physics, a subject sure to have ruined my perfect record.
I finally agreed to a compromise. I would share the honor with five other students. And my friend Judy would then give her own full length speech.
Graduation day soon arrived. I'd been practicing my speech for days, and I had it memorized. The first half hour of the ceremony passed in a blur, and then my moment came. My name was announced. I managed to reach the podium (讲台) without falling down. I faced my classmates. My voice trembled a little, but mostly it was clear and strong. But within seconds, I was done and headed back to my seat. I accomplished something I'd never dreamed of—I spoke in front of hundreds of people.
Although I didn't realize it at the time, the successful completion of that speech gave me the confidence to participate in class at college, to give verbal reports, and to eventually break free from my shyness. I never would have chosen to give a speech at graduation ever. But I'm glad I did. I no longer hesitate when I'm faced with the prospect of doing something I dread. I know it may very well turn out to be one of my shining moments.
篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者克服害羞的性格,完成了毕业演讲并意识到:勇敢地走出舒适圈,你会看到一个新的自己!
24.Why was the writer called a “brain”?
A.She was a bookworm all the time.
B.She was the head of her small group.
C.She did a good job in her studies.
D.She did more coursework for good grades.
答案:C
解析:细节理解题。根据第一段最后一句“I did so well ... quarter of coursework.”可知,在高中毕业那年作者取得了优异的成绩,拿到了足够的学分,从而可以免去整整四分之一的课程作业。由此可知,作者被认为是一个“聪明人”是因为她在课业方面表现出色。故选C。
25.What can we infer from the second paragraph
A.She ruined her health because of studying hard.
B.She got the reward beyond expectation.
C.She was grateful for giving a speech.
D.She wasn't good at physics at school.
答案:D
解析:推理判断题。根据第二段最后一句可知,物理这门学科肯定可以破坏她的完美记录。由此可推知,她不擅长物理。故选D。
26.How did the author feel at the beginning of the graduation speech
A.Scared. B.Moved.
C.Excited. D.Embarrassed.
答案:A
解析:推理判断题。根据第四段中的“I managed to ... clear and strong.”可知,作者设法到讲台而没有跌倒,面对着同学们,作者的声音有点颤抖。由此可推知,演讲开始时作者感到害怕。故选A。
27.What did the speech bring to the author at last
A.She had nothing to fear in life.
B.She got rid of her sense of shyness.
C.She won enough college credits.
D.She desired to become a speaker.
答案:B
解析:细节理解题。根据最后一段第一句可知,高中毕业典礼上演讲的成功完成给了作者最终摆脱羞怯的信心。故选B。
C
The day I met Hani Irmawati, she was a shy, 17 year old girl standing alone in the parking lot of the international school in Indonesia, where I teach English. She asked if I could help her improve her English. I could tell it took immense (巨大的) courage for the young Indonesian girl to approach me and ask for help.
“I want to go to a US university,” she said with confidence. I was surprised.
I agreed to work with her on a volunteer basis. For several months, Hani woke each morning at five and caught the city bus to her public high school. During the ride, she studied for her regular classes and the English assignments I had given her. At four o'clock in the afternoon, she arrived at my classroom, exhausted but ready to work.
Hani lived in a two room house with her parents and two brothers. When I met them at their house, I realized they would never be able to afford the expenses of a US university. Hani's enthusiasm was increasing with her language ability, but I was becoming more and more discouraged.
One day I received the announcement of a scholarship opportunity for a major US university. After reading the requirements, I knew Hani couldn't meet the qualifications. I told her that there was only a slim chance of her getting the scholarship and encouraged her to be more “realistic” about her dream. But she remained determined.
“Will you send in my name?” she asked.
I couldn't turn her down. I completed the application, with the painful truth about her academic life, but also with my praise of her courage and perseverance.
In the weeks that followed, I arranged for her to take the Test of English Fluency in Jakarta. The entire test would be an enormous challenge for someone who had never touched a computer before. For two weeks, we studied how a computer works. Then, just before Hani went to Jakarta, she received a letter from the scholarship association. She had been accepted.
I leaped around the room, overjoyed and shocked. Hani stood by, smiling. I realized that it was I who had learned something Hani had known from the beginning: It is not intelligence alone that brings success, but also the drive to succeed, the commitment to work hard and the courage to believe in yourself.
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了家境贫困的印尼女孩Hani (哈尼)凭着自信和努力学习的决心成功获得原本机会渺茫的奖学金的故事。
28.What did the author think of Hani when he first met her
A.She's intelligent.
B.She's unrealistic.
C.She's courageous.
D.She's diligent.
答案:C
解析:细节理解题。根据第一段中的“I could tell ... ask for help.”可知,当第一次与Hani见面时,作者认为Hani是有勇气的。故选C。
29.What made the author feel discouraged
A.Hani's slow improvement in English.
B.Hani's family's financial situation.
C.Hani's choice of universities.
D.Hani's overconfidence in her ability.
答案:B
解析:细节理解题。根据第四段中的“When I met them ... was becoming more and more discouraged.”可知,作者意识到Hani负担不起美国大学的费用,即Hani的家庭经济状况不佳让作者感到气馁。故选B。
30.What happened when Hani applied for the scholarship
A.The author encouraged her to apply.
B.The author spoke highly of her academic performance.
C.She insisted on having a try despite her disadvantages.
D.She stood out because of her computer skills.
答案:C
解析:细节理解题。根据第五段中的“I told her that there ... But she remained determined.”可知,获得奖学金的机会渺茫,尽管Hani处于劣势,但是她仍然坚定地去尝试。故选C。
31.What did the author learn from Hani
A.English opens doors to new opportunities.
B.It is important to dream big and aim high.
C.Confidence and determination are the key to success.
D.A supportive teacher means a lot to students.
答案:C
解析:推理判断题。根据最后一段中的“I realized that it was I ... the courage to believe in yourself.”可推知,作者从Hani身上学到了:自信和决心是成功的关键。故选C。
D
Are you bad at math If you answer yes, consider this question: Are you bad at math because you didn't study hard enough to learn the material or because you lack the ability to be good at it
As it turns out, many children believe that they don't do well on math tests because they're intellectually incapable (无能的) of understanding the material. They have no reason to try harder, thus trapping them in a state of being bad at math.
Educators Miles Kimball and Noah Smith argue that this is a big problem, “Math is the great mental subject of an unconfident America. If we can convince you that anyone can learn math, it should be a short step to convincing you that you can learn just about anything, if you work hard enough.”
Psychologist Carol Dweck took on the task of convincing a group of students that if they worked hard they could become smarter. The truly remarkable part of that study was not that the kids improved and earned higher grades; it was that Dweck noted that a few of the tough boys in the group were brought to tears, learning that the level of intelligence they could reach was limitless—it was entirely up to them.
Of course, not all of us will become genius mathematicians, but the majority of us can become skilled and maybe even good at math. As Mashable points out, while dyscalculia (计算障碍), a math disability, is a real thing, only 6 percent of the population is likely to have it. For the rest of us, it's a confidence problem, or a lack of belief that with hard work, we'll improve. Thankfully, we now know better, and we can pass on that__information to the next generation.
篇章导读:本文是一篇说明文。研究人员认为智力是可以依靠后天的努力加以改善的,只要勤奋,每一个人都能把数学学好。
32.Many people don't work hard at math because they think that ________.
A.their intelligence is high
B.math is not worth learning
C.it's useless to put in the effort
D.they have understood the material
答案:C
解析:推理判断题。根据第二段中的“because they're ... to try harder”可推知,他们认为自己智力不行,努力也没有用。故选C。
33.According to Miles Kimball and Noah Smith, ________.
A.math is a big problem to deal with
B.most Americans don't like math at all
C.math is an important subject at school
D.one can learn anything as long as he works hard
答案:D
解析:细节理解题。根据第三段中的“that you can learn just about anything, if you work hard enough”可知,他们认为只要足够努力,人们什么都能学(好)。故选D。
34.In Carol Dweck's study, the students ________.
A.passed the tests easily
B.became good at math soon
C.didn't get higher grades in the test
D.know their intelligence depends on themselves
答案:D
解析:细节理解题。根据第四段最后一句中的“learning that the level of intelligence they could reach was limitless—it was entirely up to them”可知,在Carol(卡罗尔)的研究中,学生了解到自己是否聪明取决于他们自己。故选D。
35.What does the underlined part “that information” refer to
A.Math disability doesn't really exist.
B.Everyone is likely to learn math well.
C.Math cannot be ignored at any time.
D.Confidence is important in one's life.
答案:B
解析:指代判断题。根据最后一段中的“For the rest ... to the next generation.”可知,大多数人学不好数学是信心的问题,缺乏努力学习就能进步的信念。但是现在我们对此了解得更多了,我们能把这一信息传递给下一代。由此可推知,that information指的是“每一个人都可能学好数学”。故选B。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Learning should never stop. The same way applies for self improvement. __36__. Here are four reasons why self improvement is important regardless of your age.
Increase self awareness
Self awareness is an ongoing journey. __37__, which make you more aware of your personality, thoughts and feelings. So, in order to be on the path of self improvement, it is important to never lose touch with yourself.
Enhance strengths
Self improvement lets you identify your personal strengths, from relationships to careers—knowing your strengths is important for every aspect of your life. It gives you a better understanding of what you are seeking and where you are likely to be more excellent. __38__. After all, you can only achieve what you want when you know what you want.
Overcome weaknesses
__39__, you should come to terms with your weaknesses. Don't be ashamed of them. Look at them as areas of improvement. We all have strengths and weaknesses that shape our personality. It is these imperfections that make us humans.
__40__
Choosing to work on improving yourself requires you to take your trip out of comfortable areas. It lets you face your fears, try new things, take risks and challenge yourself. There will be times when you will discover a new side of your personality but there will also be times when you will fail.
A.Improve mental health
B.Step out of comfort zone
C.It also helps you set life goals and make them happen
D.When you refuse to improve yourself in your daily life
E.Though identifying strengths is an important aspect of self improvement
F.As life progresses, you are met with different experiences and challenges
G.That's to say, self improvement is of great importance no matter how old you are
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要列举了自我提高在生命任何阶段都很重要的四个原因。
36.答案:G
解析:根据下文“Here are four reasons why self improvement is important regardless of your age.(这里有四个不管你年龄多大自我提高都很重要的原因。)”可知,G项(也就是说,无论你多大自我提高都很重要)引出下文。故选G。
37.答案:F
解析:根据上文“Self awareness is an ongoing journey.”可知,自我意识是一个持续的过程。F项(随着生命的进展,你会遇到不同的经历和挑战)承接上文,且下文which引导的非限制性定语从句中的which指代的先行词为F项中的“different experiences and challenges”。故选F。
38.答案:C
解析:根据上文“It gives you ... be more excellent.(它让你更好地理解你在寻找什么,以及你可能更优秀的地方。)”可知,C项(它也会帮助你设定生命目标,并让它们实现)与上文构成并列关系,解释认识到自己的长处的好处。故选C。
39.答案:E
解析:根据段落标题“Overcome weaknesses”可知,本段讲述克服弱点。E项(尽管知道自己的长处是自我提高的一个重要方面)与设空后的“you should come to terms with your weaknesses (你也应该知道你的弱点)”衔接得当。故选E。
40.答案:B
解析:设空处是段落标题。根据下文“Choosing to work ... and challenge yourself.(选择提高自己需要你走出舒适区。它让你面对你的恐惧,尝试新的东西,冒险和挑战自己。)”可知,本段主要讲述走出舒适区。B项(走出舒适区)概括本段主旨,可以作为本段小标题。故选B。
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
I have reached the turning point of the day's kayaking (划独木舟) trip. I attempt a shoulder stretch and look around. It's just me, a couple of seagulls, and shining freshwater to the horizon. This, I whisper to myself, is so __41__.
Sole (单独的) outings had never __42__ my mind before because I used to have a friend willing to accompany me. But three years ago, I moved to Cleveland. Meeting friends in a new city is __43__.
In October,I decided to take an adventure on a __44__ hiking trip. I went to Cuyahoga Valley National Park (CVNP) to __45__ the autumn leaves. Four miles in, I couldn't remember the last time I'd felt so alive. I was more aware of my __46__ than I had ever been while hiking that day. I focused my ears on each forest sound and every sentence in my mind pointed to a newfound __47__—solo hiking is my happy experience.
I followed that feeling of alertness throughout CVNP during that autumn and eventually added the amazing feeling of frozen winter outings in December. Cold temperatures meant I'd need to be more focused. Heavy snow turned my __48__ into a winter wonderland.
When spring arrived, I decided to __49__ the final solo sport on my list: kayaking. I felt so proud when I first launched my kayak from the shore. My chest, __50__ tightened by nerves (神经), was __51__ happiness when I finally reached the middle of the river that I had long admired back on __52__.
From that first sunny paddle to many winter hikes, __53__ alone seems like a good medicine for me. It also pushes me to go beyond my comfort zone and to meet new people. Through meetups and social __54__, my adventure friend circle has increased rapidly. But at least once per month, I scheduled time to __55__ nature with my favorite friend: me.
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者在经历了一系列独自户外活动之后,喜欢上了单独外出冒险,自己的社交圈也有了扩大。
41.A.fantastic B.imaginable
C.common D.artificial
答案:A
解析:fantastic 极好的;imaginable 可想象的;common 共同的;artificial 人工的。根据上文“I attempt a shoulder ... the horizon.”可知,作者很享受当时的经历,所以他认为这种感觉很棒。故选A。
42.A.stressed B.crossed
C.directed D.disturbed
答案:B
解析:句意:我以前从来没有想过单独出游,因为我以前有一个朋友愿意陪我。stress 强调;cross 交叉;越过;direct 指导;disturb 打扰。cross one's mind意为“……在脑海中闪过;想起……”。故选B。
43.A.optional B.reliable
C.tough D.meaningless
答案:C
解析:optional 可选择的;reliable 可靠的;tough 艰难的;meaningless 无意义的。根据上文“Meeting friends in a new city”可知,此处指在新城市结交朋友很困难。故选C。
44.A.solo B.dangerous
C.wonderful D.terrible
答案:A
解析:句意:10月,我决定进行一次独自徒步旅行的冒险。solo 独自的;dangerous 危险的;wonderful 精彩的;terrible 糟糕的。根据下文“solo hiking is my happy experience”可知,此处指作者独自去徒步旅行。故选A。
45.A.collect B.burn
C.classify D.admire
答案:D
解析:句意:我去库雅荷加谷国家公园(CVNP)欣赏秋叶。collect 收集;burn 燃烧;classify 分类;admire 钦佩,欣赏。根据下文“the autumn leaves”可知,此处指作者去国家公园欣赏秋叶。故选D。
46.A.looks B.mistakes
C.worries D.surroundings
答案:D
解析:look 样子;mistake 错误;worry 担心;surroundings 环境。根据下文“I focused my ears on each forest sound”可知,作者徒步的时候更加了解周围的环境了。故选D。
47.A.riddle B.truth
C.joke D.pity
答案:B
解析:riddle 谜语;truth 真相;joke 玩笑;pity 遗憾。根据下文“solo hiking is my happy experience”可知,“独自徒步旅行是我快乐的经历”是作者在徒步的时候发现的真相。故选B。
48.A.routes B.yards
C.gardens D.fields
答案:A
解析:route 路线;yard 院子;garden 花园;field 领域。根据上文“Heavy snow turned my”以及作者当时在徒步的事实可知,大雪把作者的旅行路线变成了冬天的仙境。故选A。
49.A.give out B.tear up
C.check off D.put away
答案:C
解析:句意:春天来了,我决定完成我清单上的最后一项个人运动:皮划艇。give out 分发;tear up 撕毁;check off 划掉;put away 放好。根据下文“the final solo sport on my list: kayaking”可知,皮划艇是作者清单上最后划去的个人运动,即最后完成的个人运动。故选C。
50.A.eagerly B.initially
C.rarely D.calmly
答案:B
解析:句意:当我终于到达我在岸上仰慕已久的河中央时,我起初因紧张而绷紧的内心充满了幸福感。eagerly 渴望地;initially 开始;起初;rarely 很少;calmly 平静地。根据下文“tightened by nerves (神经)”可知,一开始作者很紧张。故选B。
51.A.calling for B.taking over
C.bursting with D.bringing in
答案:C
解析:call for 需要;take over 接管;burst with 充满;bring in 引入。根据下文“happiness when I finally reached the middle of the river”可知,作者到达仰慕已久的河中央时,内心充满了幸福感。故选C。
52.A.shore B.average
C.board D.demand
答案:A
解析:shore 岸,滨;average 平均;board 木板;demand 要求。根据上文“I felt so proud when I first launched my kayak from the shore.”可知,作者在岸上的时候向往河中央。故选A。
53.A.labouring B.competing
C.reading D.adventuring
答案:D
解析:labour 劳动;compete 比赛;read 阅读;adventure 冒险。此处呼应上文的“In October, I decided to take an adventure on a __44__ hiking trip.”,指作者喜欢上了独自冒险,独自冒险对作者来说像是一剂良药。故选D。
54.A.justice B.media
C.security D.harmony
答案:B
解析:句意:通过聚会和社交媒体,我的探险朋友圈迅速扩大。justice 公平;media 媒体;security 安全;harmony 和谐。根据下文“my adventure friend circle has increased rapidly”可知,作者的社交圈因为聚会和社交媒体得到扩大。故选B。
55.A.describe B.shape
C.preserve D.hit
答案:D
解析:句意:但每个月至少有一次,我安排时间和我最喜欢的朋友(我)一起去大自然。describe 描述;shape 塑造;preserve 保护;hit 击中;到达。根据下文“nature with my favorite friend: me”可知,作者最喜欢独自去大自然,hit在此处意为“到达”。故选D。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Lions, tigers and other animals are staying awake at night __56__ (avoid) human beings, a new study finds.
Scientists have known that human activities can lead to changes in nature. Many animals may move around less or travel to far places to keep away __57__ people. By being awake at night, animals can also be on guard against possible enemies and spend less time __58__ (look) for food.
The latest research found even activities like farming and camping can __59__ (fright) animals and cause them to become more active at night. __60__ had been studied were lions in Tanzania, tigers in Nepal and monkeys in Brazil. Researchers compared __61__ (careful) how much time those animals were active at night in areas of human activities, such as hunting and farming. __62__ was human activities that caused an increase of about 20 percent in night time activities, even in creatures that usually sleep at night. Results __63__ (publish) in the journal Science two months ago.
The new findings are __64__ (usual) because no one else has looked at it in such detail before. Ecologist Marlee Tucker was surprised that any kind of human activities is enough for animals to see people __65__ a threat.
56.______ 57.______ 58.______ 59.______
60.______ 61.______ 62.______ 63.______
64.______ 65.______
篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了人类活动导致许多动物在夜间保持清醒以保持警惕状态。
56.答案:to avoid
解析:考查非谓语动词。句意:狮子、老虎以及其他的动物在夜间保持清醒旨在避开人类。此处应用动词不定式作目的状语。故填to avoid。
57.答案:from
解析:考查介词。keep away from ... “远离……”,为固定搭配。故填from。
58.答案:looking
解析:考查非谓语动词。spend time doing sth “花时间做某事”,为固定搭配。故填looking。
59.答案:frighten
解析:考查词性转换。情态动词can后应接动词原形。故填frighten。
60.答案:What
解析:考查主语从句的连接词。设空处引导主语从句,表示“……的事”,应用连接代词what。句首单词首字母应大写。故填What。
61.答案:carefully
解析:考查词性转换。修饰句中的谓语动词compared,应用副词。故填carefully。
62.答案:It
解析:考查强调句型。去掉“was”和“that”之后,句子表意完整,故该句为强调句型“It was+被强调部分+that+其他成分”;且位于句首,单词首字母应大写。故填It。
63.答案:were published
解析:考查动词的时态和语态。谓语动词publish和句子的主语Results是被动关系,且根据时间状语“two months ago”可知,描述的是发生在过去的事情,应用一般过去时的被动语态。故填were published。
64.答案:unusual
解析:考查反义词。此处表示先前没人对此进行过如此详细的研究,所以这些新的发现显得不同寻常,应用usual的反义词。故填unusual。
65.答案:as
解析:考查固定搭配。see ... as意为“把……看作”,是固定短语。故填as。
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
你所在的学校英语俱乐部在组织成员交流各自的职业规划,请以“My Dream Job”为题,写一篇英语短文,内容包括:
1.你的职业规划以及选择这个职业的理由;
2.你现在准备做什么来实现你的梦想?
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
My Dream Job
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
[精彩范文]
My Dream Job
My dream job is to be a doctor who fights cancer. Currently, cancer is still a deadly disease which has caused so many deaths. I'm determined to put an end to it and let people enjoy good health as well as a happy life.
To realize my dream, I'm reading widely to gain as much medical knowledge as possible. I'm also studying hard to enter my ideal medical college. Above all, a successful doctor must be a person of strong character. This is what I'm trying hard to be.
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Riya, an 8 year old pupil, lived happily in a big city with her parents, who loved Riya dearly and did what they could to buy what she wanted for her. Riya was smart and excellent in her studies. Not only that, she was always ready to help others.
One day when Riya entered her classroom, she saw a crowd admiring Riya's friend Mary's new pen and talking cheerfully. Riya fell in love with that pen at first glance and desired to get Mary's permission to let her use it. Seconds later, the school bell rang, sending the children hurrying to the school grounds for morning prayers.
After a while, their teacher Grace let Riya fetch some chalk from the classroom, in which Riya once again saw Mary's delicate pen, lying on the desk elegantly. Riya took it fondly and went to her desk, ready to write on her book with the lovely pen when she heard the sound of someone walking by. Without thinking, she put the pen in her pocket and saw who it was. Jane, another friend of hers, was returning to the classroom. Riya immediately ran out from the back door noiselessly and went to the playground to pray.
The morning prayers finished, everyone went to class, followed by their teacher Grace. The moment Mary found her pen was missing, she got annoyed. Without delay, she ran to the front and complained to Grace, saying in tears, “Someone must have stolen my new pen.”
Having quietened the noisy class, Grace asked them who was in the classroom during the prayers. Almost everyone pointed at Jane, who explained she just felt uncomfortable when praying and came back to rest. Grace asked Jane if she had taken Mary's new pen, to which Jane said no firmly, insisting she knew nothing about that pen. But she had nobody to prove her words. Suspected and feeling sad, Jane burst out crying.
Everything happened fast and unexpectedly before Riya suddenly realized the pen was still in her pocket. She froze on the spot, afraid of being treated as a thief.
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
But Riya knew what was the right thing to do.                                                                                                                                                    Grace nodded and patted Riya on the back with a relieved smile.                                                                                                                                                   
                                    
写前导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了Riya (瑞亚)因为很喜欢朋友Mary (玛丽)的钢笔,想拿Mary的钢笔写下她的名字,结果Jane (简)突然走进教室,慌乱之下的Riya赶紧把笔放进口袋里,一场误会就此产生。Riya会怎么做?这场误会解除了吗?
[精彩范文]
But Riya knew what was the right thing to do. Nervous and anxious as she was, Riya took courage to walk toward Jane, standing in front of her and saying in an apologetic voice, “Sorry, Jane, it was I that made you misunderstood by others.” Then, Riya turned around to tell Grace what was the truth and claimed that the misunderstanding was caused by her inconsideration. She apologized to Mary with head bowed and tears running down her cheeks, asking sincerely, “I am really sorry for using the new pen without your permission. But I did not do it on purpose.Could you please forgive me?” After her words, the air in the classroom seemed to be still like dead water.
Grace nodded and patted Riya on the back with a relieved smile. She cleared her throat, uttering, “Riya, I am so touched by your honesty and courage. You are a good girl.” She also expressed her apology to Jane and comforted her. She told the whole class that making a mistake was not terrible and that the courage to admit it truly counted. Apparently, Riya set a good example for everyone else. Since it was a misunderstanding, Mary grinned understandingly at Riya and replied, “I forgive you and I'd like to share this new pen with you.” Hearing her words, Riya couldn't help hugging Mary. It was at that time that Riya came to realize what mattered most was not the mistake made by her but honesty and courage to take the blame for it.
24(共90张PPT)
WELCOME UNIT
第二单元检测卷
第一部分
第二部分
第三部分
第四部分
目录
CONTENTS
1
2
3
4
第一部分
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
时间:120分钟   满分:150分
较易题(占比60%) 中档题(占比30%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法 填空 应用文写作 读后
续写
A B C D
难度 ★ ★ ★ ★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★
Text 1
1.What did the woman get
A.A blue car.
B.A white car.
C.A colorful car.
M:Oh, so you have got a new white car after all
W:Yes, I wanted to have one, not this kind of color, but my father bought it for me.
Text 2
2.What day is it tomorrow
A.It's Lucy's birthday.
B.It's Jenny's birthday.
C.It's a shopping day.
M:Where are you going, Jenny
W:I am going shopping. It is Lucy's birthday tomorrow.
Text 3
\
A.The woman.
B.The man.
C.Most of foreigners.
W:Do you like jiaozi
M:Well, I can't say that I really enjoy it. I know most of foreigners like it, but not me.
3.Who likes eating jiaozi according to the conversation
Text 4
4.Where does the conversation mostly take place
A.In a library.
B.In a kitchen.
C.In a classroom.
M:Pass the salt to me, please.
W:Which bottle
M:The smallest one, just at the end of the shelf.
Text 5
5.How did the woman go to the hotel
A.By train.
B.By taxi.
C.By bus.
M:Do you arrive at the hotel in the town by taxi
W:No, we took a bus after we came out of the railway station.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
Text 6
W:I'm sorry to trouble you, but I have a problem.
M:Tell me about it.
W:I got hired at a restaurant and a clothing store.
M:What's the problem
W:I can only work for one of them.
M:I think you should work for the restaurant.
W:Tell me why
M:Selling clothes is annoying.
W:What else is bad about the clothing stores
M:Customers always mess up the clothes.
W:Anything else
M:You get tips at restaurants.
W:That's a good point.
6.What is the woman's problem
A.A restaurant hires her.
B.A clothing store hires her.
C.Both the restaurant and the clothing store hire her.
7.What is the man's suggestion
A.Go to work in the restaurant.
B.Go to work in the clothing store.
C.Go to find another job.
听第7段材料,回答第8至10题。
Text 7
M:Would you please tell me about your best holiday, Nancy
W:Well, it was my trip in Nepal. We went there 10 years ago, doing some walking in the mountains.
M:How long did you stay there
W:20 days.
M:20 days! That's a long time. How far did you walk every day
W:Perhaps 15 kilometers. You have to climb up and down a lot every day.
M:So, it was very hard.
W:Yes, very hard. Sometimes, it's difficult to walk in the mountains where the air is very thin, and you have a lot of problems when breathing.
M:What was the best thing about the trip
W:The walking and the exercise. I hate sitting in the sun and like to be out in the countryside. The air is very clean and it's very quiet. Nepal is a good place. You must go!
8.How far did they walk every day during the trip
A.10 kilometers. B.15 kilometers.
C.20 kilometers.
9.What problem did they have
A.No modern equipment.
B.Lack oxygen sometimes.
C.Hardly walking outdoors.
10.What did the woman enjoy most about the trip
A.Clean air. B.Delicious food.
C.Beautiful sunshine.
听第8段材料,回答第11至13题。
Text 8
M:Do you feel the earthquake last night
W:Yes, the whole house was shaking. I was shocked to death.
M:I was afraid the window would break.
W:A lot of my collections fell off the shelves.
M:OK, they were broken
W:Unfortunately, some of them can be fixed, though.
M:My cat, Jenna was outside when the earthquake started.
W:Oh, no. That's terrible. Is that OK
M:She's fine. Animals have good natural senses.
W:I wish people can predict earthquake, too.
M:I think it would just make people panic more easily.
W:You are right. Maybe it's best to leave it to cats.
11.What are the two speakers talking about
A.Sandstorm. B.Earthquake.
C.Hurricane.
12.What's the matter with the woman's collection
A.Some of them stayed outside.
B.Lots of them disappeared.
C.Lots of them fell off the shelf.
13.Who is Jenna according to the conversation
A.The woman. B.The man.
C.The man's cat.
听第9段材料,回答第14至17题。
Text 9
M:I am so hungry, what about you
W:Me too. My stomach is growing.
M:Are there any good places nearby
W:Do you want to go to the restaurant across the street
M:Oh, no! That place is so dirty.
W:I heard the food was so good.
M:The food is good, but not the place itself.
W:What's so dirty about it
M:The staff only cleans the table once a day.
W:Wow, that's crazy. Anything else
M:The bowls and plates are not washed well.
W:Let's not go there any more. How about KFC
M:It's OK.
14.What's the wrong with the man
A.He is dirty.
B.He is hungry.
C.He is tired.
15.Where is the restaurant
A.Next to the KFC.
B.Just across the street.
C.In another street.
16.Why doesn't the man want to eat in the restaurant
A.The service is bad.
B.The food is bad.
C.The place is dirty.
17.What do they decide to do at last
A.Go to the KFC.
B.Go home.
C.Have a dinner in the restaurant.
听第10段材料,回答第18至20题。
Text 10
Boys and girls, attention! Please! We are looking for volunteers to greet and help the new comers to our school when the new term begins after the summer holidays. We want to leave new comers a good impression about our school and help them adapt to life here quickly. Besides, we want to solve some practical problems they may face when coming for the first time. We will do the following things. First, we will show them how to get different places and the necessary steps for registration. Second, we will provide them with useful telephone numbers and help them carry the heavy luggage. In short, we will give them a hand whenever asked. If you want to do something for new comers, don't hesitate to join us. The deadline for the application for the job is this Friday. Welcome you all.
18.Who do we need to help the new comers
A.Some boys. B.Some volunteers.
C.Some girls.
19.When will the new comers arrive
A.When the new term begins.
B.When the winter holidays end.
C.This Friday.
20.What is the aim to help the new comers
A.To leave them a good impression about the school.
B.To help the new comers carry luggage.
C.To help them find different places in the school.
第二部分
第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Kids are different, and so are their interests, so pick a hobby your child would love. Teaching hobbies for kids is a fun, relaxing, and attractive way to spend one's time. Children love recreational activities and learning new things. Read on to know tour interesting hobbies that help in the development of kids.
Astronomy
Astronomy is a branch of science that studies space's objects, like stars and planets. Children as young as four years can enjoy the pleasure of this science activity as a hobby. Providing them with an age appropriate telescope and visiting children specific astronomy workshops are good ideas to motivate them to try it as a hobby.
Nature watching
Watching nature and wildlife can be a thrilling learning experience for children across ages. A walk to a nearby park at sunrise and sunset, camping in the jungle, or a wildlife reserve are enjoyable activities to motivate them to enjoy the pleasure of nature watching as a hobby.
Recycling waste
Recycling waste is an eco friendly practice that helps recycle waste material, like paper, cardboard, plastic, steel cans, etc. into new things. This creative activity can be a fun, attractive, and learning hobby for children that also makes them be responsible for nature. You can encourage your child to pursue recycling as a hobby by practicing recycling at home.
Riddles
A riddle is a question or statement that requires effective usage of cognitive (认知的) skills, like logical reasoning, to help find the answer. Based on the interest, involve your child in a writing riddle, numerical riddle, year riddle, or riddles of other types. Making up riddles as a hobby encourages brainstorming, critical thinking and logical reasoning skills.
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了几个孩子可能感兴趣的业余爱好。
21.Which hobby can children choose if they are interested in space
A.Astronomy.
B.Nature watching.
C.Recycling waste.
D.Riddles.
解析:细节理解题。根据Astronomy部分中的“Astronomy is a branch of science that studies space's objects, like stars and planets.”可知,如果孩子对太空感兴趣,他们可以选择天文学。故选A。
22.What do Nature watching and Recycling waste have in common
A.They are a branch of science.
B.They require kids to go camping.
C.They motivate kids' logical mind.
D.They are related to nature.
解析:细节理解题。Nature watching部分提到了“Watching nature and wildlife”;Recycling waste部分提到了“be responsible for nature”。由此可知,两者的共同之处是都与自然有关。故选D。
23.In which section of a newspaper may this text appear
A.Science.
B.Business.
C.Parenting.
D.Sports.
解析:推理判断题。根据第一段第一句“Kids are different ... child would love.(孩子是不同的,他们的兴趣也是不同的,所以选择一个你的孩子喜欢的爱好。)”可推知,这篇文章可能出现在报纸的“亲子关系”部分。故选C。
B
In high school I was very shy, and content to hang around with my small group of friends and concentrate on my courses. I was quickly regarded as a “brain”. I did so well that by the end of the senior year I had perfect grades and enough credits to give up an entire quarter of coursework.
But in early June of the senior year, the principal called me into his office. He asked me to give a speech at graduation. I gaped at (目瞪口呆地凝视) him, my heart thumping. This was the reward for my hard work I mumbled something and fled the office, blaming myself for staying away from physics, a subject sure to have ruined my perfect record.
I finally agreed to a compromise. I would share the honor with five other students. And my friend Judy would then give her own full length speech.
Graduation day soon arrived. I'd been practicing my speech for days, and I had it memorized. The first half hour of the ceremony passed in a blur, and then my moment came. My name was announced. I managed to reach the podium (讲台) without falling down. I faced my classmates. My voice trembled a little, but mostly it was clear and strong. But within seconds, I was done and headed back to my seat. I accomplished something I'd never dreamed of—I spoke in front of hundreds of people.
Although I didn't realize it at the time, the successful completion of that speech gave me the confidence to participate in class at college, to give verbal reports, and to eventually break free from my shyness. I never would have chosen to give a speech at graduation ever. But I'm glad I did. I no longer hesitate when I'm faced with the prospect of doing something I dread. I know it may very well turn out to be one of my shining moments.
篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者克服害羞的性格,完成了毕业演讲并意识到:勇敢地走出舒适圈,你会看到一个新的自己!
24.Why was the writer called a “brain”?
A.She was a bookworm all the time.
B.She was the head of her small group.
C.She did a good job in her studies.
D.She did more coursework for good grades.
解析:细节理解题。根据第一段最后一句“I did so well ... quarter of coursework.”可知,在高中毕业那年作者取得了优异的成绩,拿到了足够的学分,从而可以免去整整四分之一的课程作业。由此可知,作者被认为是一个“聪明人”是因为她在课业方面表现出色。故选C。
25.What can we infer from the second paragraph
A.She ruined her health because of studying hard.
B.She got the reward beyond expectation.
C.She was grateful for giving a speech.
D.She wasn't good at physics at school.
解析:推理判断题。根据第二段最后一句可知,物理这门学科肯定可以破坏她的完美记录。由此可推知,她不擅长物理。故选D。
26.How did the author feel at the beginning of the graduation speech
A.Scared.
B.Moved.
C.Excited.
D.Embarrassed.
解析:推理判断题。根据第四段中的“I managed to ... clear and strong.”可知,作者设法到讲台而没有跌倒,面对着同学们,作者的声音有点颤抖。由此可推知,演讲开始时作者感到害怕。故选A。
27.What did the speech bring to the author at last
A.She had nothing to fear in life.
B.She got rid of her sense of shyness.
C.She won enough college credits.
D.She desired to become a speaker.
解析:细节理解题。根据最后一段第一句可知,高中毕业典礼上演讲的成功完成给了作者最终摆脱羞怯的信心。故选B。
C
The day I met Hani Irmawati, she was a shy, 17 year old girl standing alone in the parking lot of the international school in Indonesia, where I teach English. She asked if I could help her improve her English. I could tell it took immense (巨大的) courage for the young Indonesian girl to approach me and ask for help.
“I want to go to a US university,” she said with confidence. I was surprised.
I agreed to work with her on a volunteer basis. For several months, Hani woke each morning at five and caught the city bus to her public high school. During the ride, she studied for her regular classes and the English assignments I had given her. At four o'clock in the afternoon, she arrived at my classroom, exhausted but ready to work.
Hani lived in a two room house with her parents and two brothers. When I met them at their house, I realized they would never be able to afford the expenses of a US university. Hani's enthusiasm was increasing with her language ability, but I was becoming more and more discouraged.
One day I received the announcement of a scholarship opportunity for a major US university. After reading the requirements, I knew Hani couldn't meet the qualifications. I told her that there was only a slim chance of her getting the scholarship and encouraged her to be more “realistic” about her dream. But she remained determined.
“Will you send in my name?” she asked.
I couldn't turn her down. I completed the application, with the painful truth about her academic life, but also with my praise of her courage and perseverance.
In the weeks that followed, I arranged for her to take the Test of English Fluency in Jakarta. The entire test would be an enormous challenge for someone who had never touched a computer before. For two weeks, we studied how a computer works. Then, just before Hani went to Jakarta, she received a letter from the scholarship association. She had been accepted.
I leaped around the room, overjoyed and shocked. Hani stood by, smiling. I realized that it was I who had learned something Hani had known from the beginning: It is not intelligence alone that brings success, but also the drive to succeed, the commitment to work hard and the courage to believe in yourself.
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了家境贫困的印尼女孩Hani (哈尼)凭着自信和努力学习的决心成功获得原本机会渺茫的奖学金的故事。
28.What did the author think of Hani when he first met her
A.She's intelligent.
B.She's unrealistic.
C.She's courageous.
D.She's diligent.
解析:细节理解题。根据第一段中的“I could tell ... ask for help.”可知,当第一次与Hani见面时,作者认为Hani是有勇气的。故选C。
29.What made the author feel discouraged
A.Hani's slow improvement in English.
B.Hani's family's financial situation.
C.Hani's choice of universities.
D.Hani's overconfidence in her ability.
解析:细节理解题。根据第四段中的“When I met them ... was becoming more and more discouraged.”可知,作者意识到Hani负担不起美国大学的费用,即Hani的家庭经济状况不佳让作者感到气馁。故选B。
30.What happened when Hani applied for the scholarship
A.The author encouraged her to apply.
B.The author spoke highly of her academic performance.
C.She insisted on having a try despite her disadvantages.
D.She stood out because of her computer skills.
解析:细节理解题。根据第五段中的“I told her that there ... But she remained determined.”可知,获得奖学金的机会渺茫,尽管Hani处于劣势,但是她仍然坚定地去尝试。故选C。
31.What did the author learn from Hani
A.English opens doors to new opportunities.
B.It is important to dream big and aim high.
C.Confidence and determination are the key to success.
D.A supportive teacher means a lot to students.
解析:推理判断题。根据最后一段中的“I realized that it was I ... the courage to believe in yourself.”可推知,作者从Hani身上学到了:自信和决心是成功的关键。故选C。
D
Are you bad at math If you answer yes, consider this question: Are you bad at math because you didn't study hard enough to learn the material or because you lack the ability to be good at it
As it turns out, many children believe that they don't do well on math tests because they're intellectually incapable (无能的) of understanding the material. They have no reason to try harder, thus trapping them in a state of being bad at math.
Educators Miles Kimball and Noah Smith argue that this is a big problem, “Math is the great mental subject of an unconfident America. If we can convince you that anyone can learn math, it should be a short step to convincing you that you can learn just about anything, if you work hard enough.”
Psychologist Carol Dweck took on the task of convincing a group of students that if they worked hard they could become smarter. The truly remarkable part of that study was not that the kids improved and earned higher grades; it was that Dweck noted that a few of the tough boys in the group were brought to tears, learning that the level of intelligence they could reach was limitless—it was entirely up to them.
Of course, not all of us will become genius mathematicians, but the majority of us can become skilled and maybe even good at math. As Mashable points out, while dyscalculia (计算障碍), a math disability, is a real thing, only 6 percent of the population is likely to have it. For the rest of us, it's a confidence problem, or a lack of belief that with hard work, we'll improve. Thankfully, we now know better, and we can pass on that__information to the next generation.
篇章导读:本文是一篇说明文。研究人员认为智力是可以依靠后天的努力加以改善的,只要勤奋,每一个人都能把数学学好。
32.Many people don't work hard at math because they think that ________.
A.their intelligence is high
B.math is not worth learning
C.it's useless to put in the effort
D.they have understood the material
解析:推理判断题。根据第二段中的“because they're ... to try harder”可推知,他们认为自己智力不行,努力也没有用。故选C。
33.According to Miles Kimball and Noah Smith, ________.
A.math is a big problem to deal with
B.most Americans don't like math at all
C.math is an important subject at school
D.one can learn anything as long as he works hard
解析:细节理解题。根据第三段中的“that you can learn just about anything, if you work hard enough”可知,他们认为只要足够努力,人们什么都能学(好)。故选D。
34.In Carol Dweck's study, the students ________.
A.passed the tests easily
B.became good at math soon
C.didn't get higher grades in the test
D.know their intelligence depends on themselves
解析:细节理解题。根据第四段最后一句中的“learning that the level of intelligence they could reach was limitless—it was entirely up to them”可知,在Carol(卡罗尔)的研究中,学生了解到自己是否聪明取决于他们自己。故选D。
35.What does the underlined part “that information” refer to
A.Math disability doesn't really exist.
B.Everyone is likely to learn math well.
C.Math cannot be ignored at any time.
D.Confidence is important in one's life.
解析:指代判断题。根据最后一段中的“For the rest ... to the next generation.”可知,大多数人学不好数学是信心的问题,缺乏努力学习就能进步的信念。但是现在我们对此了解得更多了,我们能把这一信息传递给下一代。由此可推知,that information指的是“每一个人都可能学好数学”。故选B。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Learning should never stop. The same way applies for self improvement. __36__. Here are four reasons why self improvement is important regardless of your age.
Increase self awareness
Self awareness is an ongoing journey. __37__, which make you more aware of your personality, thoughts and feelings. So, in order to be on the path of self improvement, it is important to never lose touch with yourself.
Enhance strengths
Self improvement lets you identify your personal strengths, from relationships to careers—knowing your strengths is important for every aspect of your life. It gives you a better understanding of what you are seeking and where you are likely to be more excellent. __38__. After all, you can only achieve what you want when you know what you want.
Overcome weaknesses
__39__, you should come to terms with your weaknesses. Don't be ashamed of them. Look at them as areas of improvement. We all have strengths and weaknesses that shape our personality. It is these imperfections that make us humans.
__40__
Choosing to work on improving yourself requires you to take your trip out of comfortable areas. It lets you face your fears, try new things, take risks and challenge yourself. There will be times when you will discover a new side of your personality but there will also be times when you will fail.
A.Improve mental health
B.Step out of comfort zone
C.It also helps you set life goals and make them happen
D.When you refuse to improve yourself in your daily life
E.Though identifying strengths is an important aspect of self improvement
F.As life progresses, you are met with different experiences and challenges
G.That's to say, self improvement is of great importance no matter how old you are
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要列举了自我提高在生命任何阶段都很重要的四个原因。
36.答案:G
37.答案:F
解析:根据下文“Here are four reasons why self improvement is important regardless of your age.(这里有四个不管你年龄多大自我提高都很重要的原因。)”可知,G项(也就是说,无论你多大自我提高都很重要)引出下文。故选G。
解析:根据上文“Self awareness is an ongoing journey.”可知,自我意识是一个持续的过程。F项(随着生命的进展,你会遇到不同的经历和挑战)承接上文,且下文which引导的非限制性定语从句中的which指代的先行词为F项中的“different experiences and challenges”。故选F。
38.答案:C
39.答案:E
解析:根据上文“It gives you ... be more excellent.(它让你更好地理解你在寻找什么,以及你可能更优秀的地方。)”可知,C项(它也会帮助你设定生命目标,并让它们实现)与上文构成并列关系,解释认识到自己的长处的好处。故选C。
解析:根据段落标题“Overcome weaknesses”可知,本段讲述克服弱点。E项(尽管知道自己的长处是自我提高的一个重要方面)与设空后的“you should come to terms with your weaknesses (你也应该知道你的弱点)”衔接得当。故选E。
40.答案:B
解析:设空处是段落标题。根据下文“Choosing to work ... and challenge yourself.(选择提高自己需要你走出舒适区。它让你面对你的恐惧,尝试新的东西,冒险和挑战自己。)”可知,本段主要讲述走出舒适区。B项(走出舒适区)概括本段主旨,可以作为本段小标题。故选B。
第三部分
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
I have reached the turning point of the day's kayaking (划独木舟) trip. I attempt a shoulder stretch and look around. It's just me, a couple of seagulls, and shining freshwater to the horizon. This, I whisper to myself, is so __41__.
Sole (单独的) outings had never __42__ my mind before because I used to have a friend willing to accompany me. But three years ago, I moved to Cleveland. Meeting friends in a new city is __43__.
In October,I decided to take an adventure on a __44__ hiking trip. I went to Cuyahoga Valley National Park (CVNP) to __45__ the autumn leaves. Four miles in, I couldn't remember the last time I'd felt so alive. I was more aware of my __46__ than I had ever been while hiking that day. I focused my ears on each forest sound and every sentence in my mind pointed to a newfound __47__—solo hiking is my happy experience.
I followed that feeling of alertness throughout CVNP during that autumn and eventually added the amazing feeling of frozen winter outings in December. Cold temperatures meant I'd need to be more focused. Heavy snow turned my __48__ into a winter wonderland.
When spring arrived, I decided to __49__ the final solo sport on my list: kayaking. I felt so proud when I first launched my kayak from the shore. My chest, __50__ tightened by nerves (神经), was __51__ happiness when I finally reached the middle of the river that I had long admired back on __52__.
From that first sunny paddle to many winter hikes, __53__ alone seems like a good medicine for me. It also pushes me to go beyond my comfort zone and to meet new people. Through meetups and social __54__, my adventure friend circle has increased rapidly. But at least once per month, I scheduled time to __55__ nature with my favorite friend: me.
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者在经历了一系列独自户外活动之后,喜欢上了单独外出冒险,自己的社交圈也有了扩大。
41.A.fantastic B.imaginable
C.common D.Artificial
42.A.stressed B.crossed
C.directed D.disturbed
解析: fantastic 极好的;imaginable 可想象的;common 共同的;artificial 人工的。根据上文“I attempt a shoulder ... the horizon.”可知,作者很享受当时的经历,所以他认为这种感觉很棒。故选A。
解析:句意:我以前从来没有想过单独出游,因为我以前有一个朋友愿意陪我。stress 强调;cross 交叉;越过;direct 指导;disturb 打扰。cross one's mind意为“……在脑海中闪过;想起……”。故选B。
43.A.optional B.reliable
C.tough D.Meaningless
44.A.solo B.dangerous
C.wonderful D.terrible
解析: optional 可选择的;reliable 可靠的;tough 艰难的;meaningless 无意义的。根据上文“Meeting friends in a new city”可知,此处指在新城市结交朋友很困难。故选C。
解析:句意:10月,我决定进行一次独自徒步旅行的冒险。solo 独自的;dangerous 危险的;wonderful 精彩的;terrible 糟糕的。根据下文“solo hiking is my happy experience”可知,此处指作者独自去徒步旅行。故选A。
45.A.collect B.burn
C.classify D.Admire
46.A.looks B.mistakes
C.worries D.surroundings
解析:句意:我去库雅荷加谷国家公园(CVNP)欣赏秋叶。collect 收集;burn 燃烧;classify 分类;admire 钦佩,欣赏。根据下文“the autumn leaves”可知,此处指作者去国家公园欣赏秋叶。故选D。
解析: look 样子;mistake 错误;worry 担心;surroundings 环境。根据下文“I focused my ears on each forest sound”可知,作者徒步的时候更加了解周围的环境了。故选D。
47.A.riddle B.truth
C.joke D.Pity
48.A.routes B.yards
C.gardens D.fields
解析: riddle 谜语;truth 真相;joke 玩笑;pity 遗憾。根据下文“solo hiking is my happy experience”可知,“独自徒步旅行是我快乐的经历”是作者在徒步的时候发现的真相。故选B。
解析: route 路线;yard 院子;garden 花园;field 领域。根据上文“Heavy snow turned my”以及作者当时在徒步的事实可知,大雪把作者的旅行路线变成了冬天的仙境。故选A。
49.A.give out B.tear up
C.check off D.put away
50.A.eagerly B.initially
C.rarely D.calmly
解析:句意:春天来了,我决定完成我清单上的最后一项个人运动:皮划艇。give out 分发;tear up 撕毁;check off 划掉;put away 放好。根据下文“the final solo sport on my list: kayaking”可知,皮划艇是作者清单上最后划去的个人运动,即最后完成的个人运动。故选C。
解析:句意:当我终于到达我在岸上仰慕已久的河中央时,我起初因紧张而绷紧的内心充满了幸福感。eagerly 渴望地;initially 开始;起初;rarely 很少;calmly 平静地。根据下文“tightened by nerves (神经)”可知,一开始作者很紧张。故选B。
51.A.calling for B.taking over
C.bursting with D.bringing in
52.A.shore B.average
C.board D.demand
解析: call for 需要;take over 接管;burst with 充满;bring in 引入。根据下文“happiness when I finally reached the middle of the river”可知,作者到达仰慕已久的河中央时,内心充满了幸福感。故选C。
解析: shore 岸,滨;average 平均;board 木板;demand 要求。根据上文“I felt so proud when I first launched my kayak from the shore.”可知,作者在岸上的时候向往河中央。故选A。
53.A.labouring B.competing
C.reading D.Adventuring
54.A.justice B.media
C.security D.harmony
解析: labour 劳动;compete 比赛;read 阅读;adventure 冒险。此处呼应上文的“In October, I decided to take an adventure on a __44__ hiking trip.”,指作者喜欢上了独自冒险,独自冒险对作者来说像是一剂良药。故选D。
解析:句意:通过聚会和社交媒体,我的探险朋友圈迅速扩大。justice 公平;media 媒体;security 安全;harmony 和谐。根据下文“my adventure friend circle has increased rapidly”可知,作者的社交圈因为聚会和社交媒体得到扩大。故选B。
55.A.describe
B.shape
C.preserve
D.hit
解析:句意:但每个月至少有一次,我安排时间和我最喜欢的朋友(我)一起去大自然。describe 描述;shape 塑造;preserve 保护;hit 击中;到达。根据下文“nature with my favorite friend: me”可知,作者最喜欢独自去大自然,hit在此处意为“到达”。故选D。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Lions, tigers and other animals are staying awake at night __56__ (avoid) human beings, a new study finds.
Scientists have known that human activities can lead to changes in nature. Many animals may move around less or travel to far places to keep away __57__ people. By being awake at night, animals can also be on guard against possible enemies and spend less time __58__ (look) for food.
The latest research found even activities like farming and camping can __59__ (fright) animals and cause them to become more active at night. __60__ had been studied were lions in Tanzania, tigers in Nepal and monkeys in Brazil. Researchers compared __61__ (careful) how much time those animals were active at night in areas of human activities, such as hunting and farming. __62__ was human activities that caused an increase of about 20 percent in night time activities, even in creatures that usually sleep at night. Results __63__ (publish) in the journal Science two months ago.
The new findings are __64__ (usual) because no one else has looked at it in such detail before. Ecologist Marlee Tucker was surprised that any kind of human activities is enough for animals to see people __65__ a threat.
56.__________ 57.________ 58.________ 59.________ 60.________ 
61.__________ 62.________ 63.________ 64.________ 65.________
篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了人类活动导致许多动物在夜间保持清醒以保持警惕状态。
56.答案:to avoid
57.答案:from
58.答案:looking
解析:考查非谓语动词。句意:狮子、老虎以及其他的动物在夜间保持清醒旨在避开人类。此处应用动词不定式作目的状语。故填to avoid。
解析:考查介词。keep away from ... “远离……”,为固定搭配。故填from。
解析:考查非谓语动词。spend time doing sth “花时间做某事”,为固定搭配。故填looking。
59.答案:frighten
60.答案:What
61.答案:carefully
解析:考查词性转换。情态动词can后应接动词原形。故填frighten。
解析:考查主语从句的连接词。设空处引导主语从句,表示“……的事”,应用连接代词what。句首单词首字母应大写。故填What。
解析:考查词性转换。修饰句中的谓语动词compared,应用副词。故填carefully。
62.答案:It
63.答案:were published
解析:考查强调句型。去掉“was”和“that”之后,句子表意完整,故该句为强调句型“It was+被强调部分+that+其他成分”;且位于句首,单词首字母应大写。故填It。
解析:考查动词的时态和语态。谓语动词publish和句子的主语Results是被动关系,且根据时间状语“two months ago”可知,描述的是发生在过去的事情,应用一般过去时的被动语态。故填were published。
64.答案:unusual
65.答案:as
解析:考查反义词。此处表示先前没人对此进行过如此详细的研究,所以这些新的发现显得不同寻常,应用usual的反义词。故填unusual。
解析:考查固定搭配。see ... as意为“把……看作”,是固定短语。故填as。
第四部分
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
你所在的学校英语俱乐部在组织成员交流各自的职业规划,请以“My Dream Job”为题,写一篇英语短文,内容包括:
1.你的职业规划以及选择这个职业的理由;
2.你现在准备做什么来实现你的梦想?
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
My Dream Job
﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
[精彩范文]
My Dream Job
My dream job is to be a doctor who fights cancer. Currently, cancer is still a deadly disease which has caused so many deaths. I'm determined to put an end to it and let people enjoy good health as well as a happy life.
To realize my dream, I'm reading widely to gain as much medical knowledge as possible. I'm also studying hard to enter my ideal medical college. Above all, a successful doctor must be a person of strong character. This is what I'm trying hard to be.
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Riya, an 8 year old pupil, lived happily in a big city with her parents, who loved Riya dearly and did what they could to buy what she wanted for her. Riya was smart and excellent in her studies. Not only that, she was always ready to help others.
One day when Riya entered her classroom, she saw a crowd admiring Riya's friend Mary's new pen and talking cheerfully. Riya fell in love with that pen at first glance and desired to get Mary's permission to let her use it. Seconds later, the school bell rang, sending the children hurrying to the school grounds for morning prayers.
After a while, their teacher Grace let Riya fetch some chalk from the classroom, in which Riya once again saw Mary's delicate pen, lying on the desk elegantly. Riya took it fondly and went to her desk, ready to write on her book with the lovely pen when she heard the sound of someone walking by. Without thinking, she put the pen in her pocket and saw who it was. Jane, another friend of hers, was returning to the classroom. Riya immediately ran out from the back door noiselessly and went to the playground to pray.
The morning prayers finished, everyone went to class, followed by their teacher Grace. The moment Mary found her pen was missing, she got annoyed. Without delay, she ran to the front and complained to Grace, saying in tears, “Someone must have stolen my new pen.”
Having quietened the noisy class, Grace asked them who was in the classroom during the prayers. Almost everyone pointed at Jane, who explained she just felt uncomfortable when praying and came back to rest. Grace asked Jane if she had taken Mary's new pen, to which Jane said no firmly, insisting she knew nothing about that pen. But she had nobody to prove her words. Suspected and feeling sad, Jane burst out crying.
Everything happened fast and unexpectedly before Riya suddenly realized the pen was still in her pocket. She froze on the spot, afraid of being treated as a thief.
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
But Riya knew what was the right thing to do.﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
Grace nodded and patted Riya on the back with a relieved smile. ﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
写前导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了Riya (瑞亚)因为很喜欢朋友Mary (玛丽)的钢笔,想拿Mary的钢笔写下她的名字,结果Jane (简)突然走进教室,慌乱之下的Riya赶紧把笔放进口袋里,一场误会就此产生。Riya会怎么做?这场误会解除了吗?
[精彩范文]
But Riya knew what was the right thing to do. Nervous and anxious as she was, Riya took courage to walk toward Jane, standing in front of her and saying in an apologetic voice, “Sorry, Jane, it was I that made you misunderstood by others.” Then, Riya turned around to tell Grace what was the truth and claimed that the misunderstanding was caused by her inconsideration. She apologized to Mary with head bowed and tears running down her cheeks, asking sincerely, “I am really sorry for using the new pen without your permission. But I did not do it on purpose.Could you please forgive me?” After her words, the air in the classroom seemed to be still like dead water.
Grace nodded and patted Riya on the back with a relieved smile. She cleared her throat, uttering, “Riya, I am so touched by your honesty and courage. You are a good girl.” She also expressed her apology to Jane and comforted her. She told the whole class that making a mistake was not terrible and that the courage to admit it truly counted. Apparently, Riya set a good example for everyone else. Since it was a misunderstanding, Mary grinned understandingly at Riya and replied, “I forgive you and I'd like to share this new pen with you.” Hearing her words, Riya couldn't help hugging Mary. It was at that time that Riya came to realize what mattered most was not the mistake made by her but honesty and courage to take the blame for it.