英语 选择性必修 第二册 WY
第三单元检测卷
时间:120分钟 满分:150分
较易题(占比50%) 中档题(占比40%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形填空 语法填空 应用文写作 读后续写
A B C D
难度 ★ ★ ★ ★★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
扫一扫·听录音
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
Text 1
W:I'm told you will fly to London next Monday afternoon M:Yes. Mike will go there with me too. What can I do for you there, Bruce W:My daughter, Linda, asked me to send her a coat, but I'm afraid your luggage is too heavy. M:Don't worry. It doesn't matter.
1.Who will go to London with the man
A.Linda. B.Bruce.
C.Mike.
答案:C
Text 2
M:Make your son do some eye exercises after studying, which would be really good for his sight. W:Good idea. Do you have any other suggestions M:We have a variety of eye drops for tired eyes. Would you like one
2.What does the man do
A.A doctor. B.A coach.
C.A teacher.
答案:A
Text 3
W:What color should I choose for my sunglasses M:I'd say orange. W:OK. What about this pair M:No. You look so funny with them. The ones on the left will be just right for you!
3.What does the man mean
A.She had better not wear sunglasses.
B.She is a humorous and lovely woman.
C.She can choose the sunglasses on the left.
答案:C
Text 4
W:Why did you quit your last job M:Because the company is far away from my home, and I have to study after work so I can't afford to waste time on the road every day.
4.Why did the man give up his job
A.He will study in another city.
B.The wage is far from satisfactory.
C.He dislikes the location of the company.
答案:C
Text 5
W:Hello, Jack. Has Mike got to your home now M:Sorry. He hasn't. W:Ah, he left at 9:15 and should get to your home at about 10:30, but now it is two hours since he left here.
5.What time do you think it is now
A.9:15. B.10:30.
C.11:15.
答案:C
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
Text 6
M:How are you, Mrs Branden W:Pretty good. How are you doing M:Not so good. I just lost my job today. W:I'm sorry to hear that. M:How are your students doing W:They are very nervous about their final test. M:I remember you gave our class the hard final test in my first year of college. Many of us failed. But I really learned a lot from you. You see, I can speak English very well now. W:Thank you for saying so.
6.What happened to the man
A.He was out of work.
B.He failed his final test.
C.He didn't do well in his teaching.
答案:A
7.How does the man feel toward the woman
A.Friendly. B.Grateful.
C.Disappointed.
答案:B
听第7段材料,回答第8至10题。
Text 7
W:Excuse me, I'm Lisa. We're doing a survey. Could I ask you some questions while you're waiting for your baggage M:Sure, go ahead. W:OK, how do you feel about the arrival area?Are you happy with it M:Well, I'm not, really. W:Oh, why M:The gate is a long way from immigration and the elevator isn't working. W:Oh, dear, I'm sorry to hear that. OK, then I see you have bought some duty free items here. Are you happy with the prices M:Well, I think they are a little high. W:A little high M:Oh, yes, compared to most places in Asia. W:I see. Well, how about the general appearance of the airport M:Excellent!It's the cleanest airport I have ever been in. W:So it's clean and efficient M:Clean and very efficient. Ur ... I have to go. Here comes my suitcase. W:OK, thank you very much. M:You're welcome.
8.What's the possible relationship between the two speakers
A.Friends. B.Strangers.
C.Workmates.
答案:B
9.Which aspect of the airport is the man very satisfied with
A.The elevator.
B.The products' prices.
C.The general appearance.
答案:C
10.Why isn't the man happy with the gate in the arrival area
A.It doesn't work well.
B.It's far from immigration.
C.It's not clean and efficient.
答案:B
听第8段材料,回答第11至13题。
Text 8
M:Hey, Linda, did you get that letter about the new options for food service next year W:Not yet, are there a lot of changes M:There sure are. Instead of paying one fee to cover all meals for the whole school year, we are now able to choose how many meals a week we want and can contract just for that amount. We still have to pay the whole year at the beginning, but we can choose to buy seven, ten, fourteen or twenty one meals per week. They give you a card with the number of meals you get each week marked on it. W:That's a big change, Tom, and a complicated system. M:Yeah, but it will be much better for people who don't eat three meals a day, seven days a week in the cafeteria because they don't have to pay for meals they don't eat. W:So what's the deal for those who do eat at school all the time M:It's better for them too, because the more meals you contract for, the cheaper each one is. W:I see. It still sounds rather complicated. M:True. It took me several hours to figure it out. I decided to go with the ten meal plan. W:Why is that M:Well, I never eat breakfast and I often go away on weekends. So the ten meal plan gives me lunch and dinner every weekday at a fairly low price. And I won't be paying for meals I don't usually eat.
11.What are the speakers talking about
A.How much money they spend on meals.
B.The changes of the food service in the school.
C.The changes of food in the dining hall.
答案:B
12.What does the man think of the changes
A.He will benefit from the changes.
B.He doesn't like them.
C.He can't understand them as they are too complicated.
答案:A
13.What plan did Tom choose to buy
A.A seven meal plan.
B.A ten meal plan.
C.A fourteen meal plan.
答案:B
听第9段材料,回答第14至17题。
Text 9
W:I'm afraid I have a complaint to make. M:Oh, yes, Madam. Please take a seat. W:I'm sorry to say the bill you sent me was incorrect. M:Incorrect, Madam That's very strange. W:Yes, I know, and what's more, this isn't the first time. M:Really, Madam I find it very hard to believe. W:Look, it's happened five or six times in the past three months. M:Well, I must apologize, Madam. It's a new computer. W:Well, don't you think it's about time you got it working properly It's most annoying. M:I agree entirely. I'm very sorry about it. I assure you it won't happen again. Would you please wait a minute and let me check the bill
14.What is the woman complaining about
A.The bill is not clear enough.
B.The incorrect bill is sent to her for the first time.
C.Incorrect bills are sent to her now and then.
答案:C
15.What did the man agree to do
A.To get the computer working correctly.
B.To send correct bills to the woman later.
C.To send another bill to the woman.
答案:A
16.What's the relationship between the two speakers
A.Customer and waiter.
B.Customer and clerk.
C.Boss and employee.
答案:B
17.What is the man's attitude toward the woman
A.Cool. B.Friendly.
C.Angry.
答案:B
听第10段材料,回答第18至20题。
Text 10
Right, women's positions in the United States have changed. In the past, in many families in the United States, the husband had a job and supported his family. His wife worked at home doing the cooking, the washing, and the house cleaning and raising the children. After World War Ⅱ, it became necessary for more women to find work outside the home in order to make more money. But women were expected to accept jobs that did not pay very much money. This was because women had not received enough education when they were young. It was also because many believed that women could not do things as well as men. In those days women were to make their husbands happy by running a comfortable home.
18.When did most of the American women begin to work outside
A.After the First World War.
B.After the Second World War.
C.After the Civil War.
答案:B
19.What did women in the United States use to do
A.House keeping. B.Farm work.
C.Nursing work.
答案:A
20.Why were women paid less than men in the past
A.They only knew how to do house keeping.
B.They had limited education.
C.They were weaker than men.
答案:B
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
AppsFire
This application provides for users apps that are free and highly discounted daily. By using this app, you only need to submit some information when registering. After filling it up, you are eligible to have access to a list of recommended downloads.
Starling
Based on bank nature, this app has been a good one in that regard. They have a banking license and allow you to open a current account through your phone for just some minutes. You are even liable to earn interest on the money held in your account through this app. The app will notice you with alerts when you spend money as it will help you outline what you have spent in categories like shopping, bill, foods and many more.
Campus Special
This app is greatly used by students as it enables them to have great deals on food stores and restaurants around the school. It also gives you the opportunity to order food from your hostel through your phone on pick up delivery. The good thing about this app is that it enables you to get more rewards when you often use it. Those rewards can be used at your usual local food stores.
ATM Locator
This is another interesting app that can assist you in financial needs. When you are hooked up in an area that is not familiar to you and you are interested in getting some cash, instead of moving up and down in searching for the nearest place to withdraw some cash, this app should give you comfort in doing that. It helps you to find cash points that are very near to you, and it will display them on the map for you to check through.
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了几款较为实用的应用软件。
21.Which app can serve as a warning if you spend money
A.Campus Special. B.ATM Locator.
C.AppsFire. D.Starling.
答案:D
解析:细节理解题。根据Starling部分中的“The app will notice ... and many more.(当你花钱的时候,这个应用会提醒你,因为它会帮助你概述你在购物、账单、食品等类别上的花费。)”可知,如果你花钱的话,Starling将会提醒你一些关于你消费的信息。故选D。
22.What's special about Campus Special
A.Its rewards enable you to save some money.
B.It offers you the biggest discounts for deals on food.
C.It allows you to do your banking without going out.
D.It enables you to spend less on eating in campus canteen.
答案:A
解析:细节理解题。根据Campus Special部分中的“The good thing ... local food stores.(这个应用程序的好处是,当你经常使用它的时候,它能让你得到更多的奖励。这些奖励可以在你当地的食品店使用。)”可知,Campus Special的奖励能让你节省一些钱。故选A。
23.In which situation can you make use of the app ATM Locator
A.When you have no bank cards on you.
B.When you can't find the nearest cash machine.
C.When you are unfamiliar with the local campus.
D.When you are busy with some banking business.
答案:B
解析:推理判断题。根据ATM Locator部分中的“When you are ... in doing that.(当你在一个不熟悉的地方而你又需要一些现金时,这个应用程序不需要你到处走动去找最近的提款处,就可以为你提供相应的便利。)”可推知,当你找不到最近的取款机时,可以使用ATM Locator软件。故选B。
B
Transportation shapes the world: along with communications, it forms a global net that connects person to person, city to city, and country to country. Transportation routes as well as vehicles are vital to the functioning and spread of every civilization.
A country's economy depends on reliable transportation. Cities spread out along roads, rivers, and rails, so does information. Until the 20th century, these routes were confined to land or water. With the invention of powered flight, the air became an open road as well. The earliest way of traveling was undoubtedly by foot, and humans' earliest means of transporting goods was carrying loads on their back or head. By 4000 BC, people were using domesticated animals for transport, a method greatly improved in some parts of the world by the invention of the wheel, probably first developed around 3500 BC.
Until the 19th century, animals were the engines of land transportation. But with the invention of the steam engine and the internal combustion engine, railroads and automobiles revolutionized travel and trade. More than 600 million cars and trucks travel the world today.
Water has always been a fast and efficient mode of travel, and even today it remains a primary mover of heavy goods. The importance of waterways to human civilization can be seen on any map: almost all of the world's major cities are located on coastlines or rivers. As early as 7000 BC, people were building canoes; long distance ships were common by 3000 BC. Until the 1950s, ships were the chief means of overseas passenger travel.
Although the Montgolfier brothers took flight in balloons in the 18th century, air travel was not practical until the invention of powered flight by the Wright brothers in 1903. Within ten years, the commercial air transportation business had begun.
Since the 20th century, high speed rail has become another convenient way of travel. Today, two thirds of the world's high speed rail track is in China, which measures nearly 30,000 kms, and this is expected to reach 38,000 kms in the future.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了交通随着技术的发展而不断进步,并列举了水路、火车、航空以及高铁这几种交通方式的发展。
24.Why does the writer mention the location of the world's major cities
A.To encourage more people to move to big cities.
B.To explain why boats and ships continue to be irreplaceable.
C.To recommend water as a convenient and cheap form of transportation.
D.To emphasize the contribution of water transport to human development.
答案:D
解析:推理判断题。根据第四段中的“Water has always ... or rivers.”可知,水路一直是一种快捷高效的运输方式,即使在今天,它仍然是重型货物的主要运输方式。水路对人类文明的重要性可以在任何地图上看到:世界上几乎所有的主要城市都位于海岸线或河流上。由此可推知,作者提到世界主要城市的位置,是为了强调水运对人类发展的贡献。故选D。
25.What can we learn about air travel
A.Balloons used to be one popular way of air travel.
B.The Montgolfier brothers invented powered flight.
C.The invention of airplanes helped popularize air travel.
D.Air travel became widespread soon after the balloon was invented.
答案:C
解析:细节理解题。根据倒数第二段可知,尽管在18世纪,Montgolfier (蒙戈菲耶)兄弟就用气球来飞行,但是直到1903年Wright (莱特)兄弟发明了动力飞机,航空旅行才变得实用起来。不到十年,商业航空运输业务开始了。由此可知,飞机的发明促进了航空旅行的普及。故选C。
26.What is the total length of high speed rail track in the world today
A.About 57,000 kms.
B.About 45,000 kms.
C.About 38,000 kms.
D.About 30,000 kms.
答案:B
解析:推理判断题。根据最后一段中的“Today, two thirds ... in the future.”可知,如今,世界上三分之二的高速铁路在中国,总长近3万公里,预计未来这一数字还将达到3.8万公里。由此可推知,当今世界高速铁路的总长度约(3除以2/3)4.5万公里。故选B。
27.What is the passage mainly about
A.Technological advancements in transport over time.
B.The influence of economic activities on transportation.
C.The relationship between transportation and information flows.
D.Reasons why land and sea transportation routes were important.
答案:A
解析:主旨大意题。文章主要介绍了随着技术的发展,水路、火车、航空以及高铁这几种交通方式不断进步。故选A。
C
As Internet users become more dependent on the Internet to store information, are people remember less If you know your computer will save information, why store it in your own personal memory, your brain Experts are wondering if the Internet is changing what we remember and how.
In a recent study, Professor Betsy Sparrow conducted some experiments. She and her research team wanted to know the Internet is changing memory. In the first experiment, they gave people 40 unimportant facts to type into a computer. The first group of people understood that the computer would save the information. The second group understood that the computer would not save it. Later, the second group remembered the information better. People in the first group knew they could find the information again, so they did not try to remember it.
In another experiment, the researchers gave people facts to remember, and told them where to find the information on the Internet. The information was in a specific computer folder (文件夹). Surprisingly, people later remember the folder location better than the facts. When people use the Internet, they do not remember the information. Rather, they remember how to find it. This is called “transactive memory (交互记忆)”.
According to Sparrow, we are not becoming people with poor memories as a result of the Internet. Instead, computer users are developing stronger transactive memories; that is, people are learning how to organize huge quantities of information so that they are able to access it at a later date. This doesn't mean we are becoming either more or less intelligent, but there is no doubt that the way we use memory is changing.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了互联网给人类记忆的方式带来的影响。
28.The passage begins with two questions to ________.
A.introduce the main topic
B.show the author's attitude
C.describe how to use the Internet
D.explain how to store information
答案:A
解析:推理判断题。第一段中的“Experts are wondering if the Internet is changing what we remember and how.(专家们想知道,互联网是否正在改变我们的记忆,以及如何改变我们的记忆。)”是本文的中心话题,由此可推知,作者使用两个问句是为了引出要讨论的话题。故选A。
29.What can we learn about the first experiment
A.Sparrow's team typed the information into a computer.
B.The two groups remembered the information equally well.
C.The first group did not try to remember the information.
D.The second group did not understand the information.
答案:C
解析:细节理解题。根据第二段中的“People in the first group ... try to remember it.(第一组的人知道他们可以再次找到信息,所以他们没有试图记住它。)”可知,第一组没有试图记住信息。故选C。
30.In transactive memory, people ________.
A.keep the information in mind
B.change the quantity of information
C.organize information like a computer
D.remember how to find the information
答案:D
解析:细节理解题。根据倒数第二段中的“When people use ... called ‘transactive memory (交互记忆)’.”可知,在交互记忆里,人们记得怎样找到信息。故选D。
31.What is the effect of the Internet according to Sparrow's research
A.We are using memory differently.
B.We are becoming more intelligent.
C.We have poorer memories than before.
D.We need a better way to access information.
答案:A
解析:细节理解题。根据最后一段中的“but there is no doubt that the way we use memory is changing”可知,互联网对人类的记忆产生的影响是它改变了人类使用记忆力的方式。故选A。
D
Is comprehension the same whether a person reads a text onscreen or on paper And are listening to and viewing content as effective as reading the written word when covering the same material The answers to both questions are often “no.” The reasons relate to a variety of factors, including reduced concentration, an entertainment mindset (心态) and a tendency to multitask while consuming digital content.
When reading texts of several hundred words or more, learning is generally more successful when it's on paper than onscreen. A large amount of research confirms this finding. The benefits of print reading particularly shine__through when experimenters move from posing simple tasks—like identifying the main idea in a reading passage—to ones that require mental abstraction—such as drawing inferences from a text.
The differences between print and digital reading results are partly related to paper's physical properties. With paper, there is a literal laying on of hands, along with the visual geography of distinct pages. People often link their memory of what they've read to how far into the book it was or where it was on the page.
But equally important is the mental aspect. Reading researchers have proposed a theory called “shallowing hypothesis (假说)”. According to this theory, people approach digital texts with a mindset suited to social media, which are often not so serious, and devote less mental effort than when they are reading print.
Audio (音频) and video can feel more engaging than text, and so university teachers increasingly turn to these technologies—say, assigning an online talk instead of an article by the same person. However, psychologists have demonstrated that when adults read news stories, they remember more of the content than if they listen to or view identical pieces.
Digital texts, audio and video all have educational roles, especially when providing resources not available in print. However, for maximizing learning where mental focus and reflection are called for, educators shouldn't assume all media are the same, even when they contain identical words.
篇章导读:本文是一篇议论文。文章通过对比纸质阅读与数字阅读的差异和效果,强调纸质阅读对深度学习和记忆的重要性。
32.What does the underlined phrase “shine through” in paragraph 2 mean
A.Seem unlikely to last.
B.Seem hard to explain.
C.Become ready to use.
D.Become easy to notice.
答案:D
解析:词义猜测题。根据画线短语上文“When reading texts ... this finding.”可知,当阅读几百字或更多字的文本时,纸质阅读通常比屏幕阅读更能取得良好的学习效果,接着谈到大量的研究证实了这一发现。所以画线短语所在部分意为“当实验人员从提出简单的任务转向需要抽象思维的任务时,纸质阅读的好处尤其明显”,由此可推知,画线短语表示“显而易见”。故选D。
33.What does the shallowing hypothesis assume
A.Readers treat digital texts lightly.
B.Digital texts are simpler to understand.
C.People select digital texts randomly.
D.Digital texts are suitable for social media.
答案:A
解析:细节理解题。根据第四段中的“which are often not so serious”以及“devote less mental effort”可知,在对待电子文本的时候,读者通常不是很严肃,同时比阅读纸质文本时投入的精力要少,即读者对电子文本不是很重视。故选A。
34.Why are audio and video increasingly used by university teachers
A.They can hold students' attention.
B.They are more convenient to prepare.
C.They help develop advanced skills.
D.They are more informative than text.
答案:A
解析:细节理解题。根据倒数第二段中的“Audio (音频) and video ... to these technologies”可知,音频和视频比文字更吸引人,所以大学教师越来越多地改用这些技术。故选A。
35.What does the author imply in the last paragraph
A.Students should apply multiple learning techniques.
B.Teachers should produce their own teaching material.
C.Print texts cannot be entirely replaced in education.
D.Education outside the classroom cannot be ignored.
答案:C
解析:推理判断题。根据最后一段中的“However, for maximizing learning ... when they contain identical words.”可知,教育工作者不应该认为所有媒体的效果是一样的。由此可推知,本文主要介绍了纸质阅读在学习效果方面相较于数字阅读的优势,暗示了纸质文本在教育中是不能完全被取代的。故选C。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
The history of writing instruments, with which humans have recorded and conveyed thoughts and feelings, is the history of civilization itself. This is how we know about our ancestors and their life.
The handy sharpened stone was adapted into the first writing instrument. Around 24,000 BC, the cave man started drawing pictures with the stone onto the walls of his cave. __36__ Walls at the Apollo site in Namibia are believed to be the oldest rock paintings to date.
Before paper came along, people used clay or wax tablets on which they wrote with sharp objects such as metal sticks or bones. Around 6,000 years ago, the Egyptians invented the first paperlike material called papyrus. The word “paper” actually comes from the word “papyrus”.
__37__ Bones or metal sticks were no longer useful as the papyrus could not be scratched. So the Egyptians created a reed pen perfect for the papyrus. __38__ And thus, ancient Egyptians transformed bamboo stems (茎) into an early form of a fountain pen.
Another writing instrument that remained active in history for a long period was the quill (鹅毛) pen. Introduced around 700 AD, the quill was a pen made from a bird feather. Goose feathers were most common. __39__ For making fine line drawings, crow feathers were the best.
When writers had better inks and paper and handwriting had developed into both an art form and an everyday occurrence, man's inventive nature once again turned to improving the writing instrument. __40__
A.Now something was needed to write upon the papyrus.
B.The papyrus became the most popular material at that time.
C.Swan feathers were of a high quality, being rare and most expensive.
D.Bamboo stems were better and much more expensive than goose feathers.
E.This led to the development of the modern fountain pen in the 19th century.
F.These were mostly the stems of grasses, especially from the bamboo plant.
G.These drawings showed events in daily life like the planting of crops or hunting victories.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了书写工具的发展历史。
36.答案:G
解析:上文“Around 24,000 BC ... of his cave.”提到大约公元前24,000年,穴居人开始用石头在洞穴的墙上画画。因此,G项(这些图画展示了日常生活中的事件,如种植庄稼或打猎的胜利。)承接上文,说明穴居人的画的具体内容。故选G。
37.答案:A
解析:下文提到不能用骨头或金属棒在纸莎草纸上书写,以免纸莎草纸被划破,因此,A项(现在需要某个东西在纸莎草纸上写。)引出下文。故选A。
38.答案:F
解析:上文提到埃及人创造了一种芦苇笔,完美地用于纸莎草纸。因此,F项(这些主要是草的茎,尤其是竹子的茎。)承接上文,说明芦苇笔用的材料。故选F。
39.答案:C
解析:上文提到鹅毛笔,因此,C项(天鹅羽毛质量很好,既稀有又昂贵。)承接上文,符合本段主旨。故选C。
40.答案:E
解析:上文提到当作家们有了更好的墨水和纸张,书法已经发展成为一种艺术形式和日常生活的一部分时,人类的创造性再一次转向改进书写工具。因此,E项(这推动了19世纪现代钢笔的发展。)承接上文,与上文构成因果关系。故选E。
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Manuela Ribeiro has a healthy addiction. It's __41__. A few months ago, the 30 year old teacher decided it was time to put her __42__ to good use. She signed up on the website Bookalokal, and now welcomes __43__ into her Brussels flat twice a week for dinner parties.
Ribeiro __44__ 35 per person for what is usually a three course meal that can last up to three hours. For Ribeiro, it has become a perfect platform for __45__ her hobby of buying food, __46__ new recipes and holding dinner parties.
“It's a great opportunity to share my passion for food and to __47__ new people,” said Ribeiro. Sometimes she prepares traditional Brazilian dishes __48__ her native home; other times she __49__ dinner courses with her favorite beers.
The platform has enabled Ribeiro to realise her dream with a great deal of freedom, as __50__ to a restaurant where the service is __51__, the menu is known in advance, and the meal is expected to be no
__52__.
“But it's also a great __53__, for it can sometimes take days to __54__ a single event,” Ribeiro said. “This platform is not only __55__ for professional cooks, but also for those willing to discover new experiences.”
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一位巴西老师Manuela Ribeiro (曼纽拉·瑞贝罗)利用Bookalokal平台,将其烹饪爱好变成一种新型社交模式的故事。
41.A.reading B.traveling
C.cooking D.teaching
答案:C
解析:根据后文“She signed up ... for dinner parties.”可知,Manuela Ribeiro在网站上注册并举办晚餐派对,由此可知,她是对烹饪这件事成瘾。故选C。
42.A.hobby B.energy
C.education D.money
答案:A
解析:根据前文“a healthy addiction”和后文“her hobby of buying food, __46__ new recipes and holding dinner parties”可知,Manuela Ribeiro决定好好利用她的烹饪爱好。故选A。
43.A.coworkers B.students
C.relatives D.strangers
答案:D
解析:根据后文“new people”可知,Manuela Ribeiro欢迎陌生人来她的布鲁塞尔公寓中参加晚餐派对。故选D。
44.A.pays B.charges
C.owes D.raises
答案:B
解析:根据后文“35 per person ... can last up to three hours”可知,Manuela Ribeiro向每位客人收取35欧元的费用。故选B。
45.A.pursuing B.choosing
C.discussing D.changing
答案:A
解析:根据后文“share my passion for food”可知,这个平台让Manuela Ribeiro能够追求她的烹饪爱好。故选A。
46.A.passing on B.trying out
C.going over D.taking down
答案:B
解析:根据后文“new recipes”可知,此处指尝试新菜谱。故选B。
47.A.hire B.help
C.meet D.train
答案:C
解析:此处指这是一个分享对食物的热爱和结识新朋友的好机会。故选C。
48.A.in addition to B.in return for
C.in honor of D.in line with
答案:C
解析:此处指Manuela Ribeiro会准备传统的巴西菜肴来纪念她的家乡。故选C。
49.A.replaces B.tastes
C.orders D.pairs
答案:D
解析:根据后文“dinner courses with her favorite beers”可知,有时Manuela Ribeiro会给晚餐配上她最爱的啤酒。故选D。
50.A.opposed B.related
C.subject D.vital
答案:A
解析:根据语境可知,这个平台能让Manuela Ribeiro自由地实现自己的梦想,与餐厅的服务形成对比。故选A。
51.A.invaluable B.impersonal
C.unsuitable D.unprofessional
答案:B
解析:根据前文对平台自由的描述以及与餐厅的对比并结合常识可知,餐厅里的服务没有人情味,缺乏像在自己家里举办晚宴那样的亲近感。故选B。
52.A.surprise B.end
C.need D.problem
答案:A
解析:根据前文“as __50__ to a restaurant ... is expected to be no”可知,餐厅里的菜单都是已知的,毫无惊喜。故选A。
53.A.lesson B.pleasure
C.success D.challenge
答案:D
解析:根据后文“for it can sometimes take days to __54__ a single event”并结合常识可知,这是一项挑战。故选D。
54.A.celebrate B.record
C.attend D.organise
答案:D
解析:根据第二段内容可知,有时要花好几天来组织一场活动。故选D。
55.A.selected B.reserved
C.evaluated D.requested
答案:B
解析:此处指这个平台不仅为专业厨师保留,也为那些愿意发现新体验的人保留。故选B。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
China has once again proved its __56__ (able) to change the world with the “new four great inventions”: high speed railways, electronic payments, shared bicycles and online shopping. They're related to China's high tech innovation (创新), __57__ has improved the quality of people's lives, according to a survey __58__ (make) by the Belt and Road Research Institute of Beijing Foreign Studies University.
“My wallet is no longer in use. I can buy and eat whatever I want simply with a fingertip on my phone,” said __59__ university student, adding that “even pancake sellers are using mobile payment”.
The bikes __60__ (them) are not new, but the operating model of bike sharing __61__ (base) on satellite navigation system (卫星导航系统), mobile payment, big data and other high technologies.
China has entered a new innovative era, thanks to the large amounts of capital China has invested in __62__ (encourage) innovation, said Bernhard Schwartlander, WHO Representative in China.
It is increasingly clear that China is innovating and no longer copying Western ideas. This is especially true in mobile, where China is leading __63__ many ways such as social messaging app WeChat, she said. This is partly because China skipped over the PC era and went __64__ (direct) to mobile. China has a __65__ (large) mobile use than any other country in the world.
56.______ 57.______ 58.______ 59.______
60.______ 61.______ 62.______ 63.______
64.______ 65.______
篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了中国改变世界的“新四大发明”:高速铁路、电子支付、共享自行车和在线购物。
56.答案:ability
解析:考查词性转换。句意:中国通过“新四大发明”——高速铁路、电子支付、共享单车和网上购物——再次证明了自己改变世界的能力。its为形容词性物主代词,修饰名词。故填ability。
57.答案:which
解析:考查定语从句的引导词。句意:据北京外国语大学“一带一路”研究院的一项调查显示,它们与中国的高科技创新有关,科技创新提高了人们的生活质量。设空处引导非限制性定语从句,修饰先行词innovation,指物,并在从句中作主语,所以应用which引导。故填which。
58.答案:made
解析:考查非谓语动词。设空处在句中作后置定语,修饰名词survey,被修饰词survey和动词make之间为被动关系,应用过去分词。故填made。
59.答案:a
解析:考查冠词。设空后名词student为可数名词单数,此处表示泛指,应用不定冠词,且university的发音以辅音音素开头。故填a。
60.答案:themselves
解析:考查代词。句意:自行车本身并不新鲜,但共享单车的运营模式是基于卫星导航系统、移动支付、大数据等高科技。设空处所给代词和句子主语指的都是bikes,应用反身代词themselves指代复数名词the bikes。故填themselves。
61.答案:is based
解析:考查动词的时态、语态和主谓一致。本句中主语the operating model和谓语动词base之间为被动关系,应用被动语态;be based on意为“以……为基础”,且本句描述客观事实,应用一般现在时;主语为单数,助动词应用is。故填is based。
62.答案:encouraging
解析:考查非谓语动词。句意:世界卫生组织驻华代表Bernhard Schwartlander (白恩哈德·施瓦特兰德)表示,由于中国在鼓励创新方面投入了大量资金,中国已进入一个新的创新时代。介词in后跟动名词作宾语。故填encouraging。
63.答案:in
解析:考查介词。句意:她说,在移动领域尤其如此,中国在很多方面都处于领先地位,比如社交通讯应用程序微信。in many ways “在许多方面”,为固定搭配。故填in。
64.答案:directly
解析:考查词性转换。句意:部分原因是中国跳过了电脑时代,直接进入了手机时代。设空处修饰动词went,应用副词,意为“直接地,径直地”。故填directly。
65.答案:larger
解析:考查形容词的比较级。句意:中国的手机用户比世界上其他任何国家都多。根据下文than可知,应用形容词的比较级,修饰名词短语mobile use。故填larger。
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假如你是李华,你校英文报正在举办以“China in 100 Years”为主题的英语征文活动。请你发挥想象力,写一篇征文稿,描述百年后的中国。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
China in 100 Years
[精彩范文]
China in 100 Years
I frequently dream about life in China in one hundred years.
In the future, people will probably invent more robots to do all kinds of things for them. For example, by using robots, it is not necessary for people to do housework and can save more time to enjoy themselves. Besides, almost everyone wants to fly into the sky, which will possibly come true in one hundred years. What's more, people may go to work or travel by private spaceship. It is very convenient and there is no need to worry about the traffic jam.
I believe it will be more prosperous.
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Sara Savick remembers one special Easter when she was nine years old. Her parents gave her a baby duckling in a yellow basket.
“Mom said later that she bought the little duck because she felt sorry for it,” recalled Sara. The people at the pet store colored the feathers pink for Easter. Sara named the duck Pinky.
Sara's mother really didn't think the baby duck would survive very long. But to her surprise, Pinky grew and got stronger and stronger. Soon, the little duckling was a healthy, hungry duck with white feathers.
“We fed Pinky oatmeal, cooked and uncooked, and small pieces of vegetables,” said Sara. Pinky lived inside the house with Sara and her family. She specially fancied taking baths with Sara. Everyone treated Pinky as a family member.
But just when everything appeared to be perfect, the night of the “talk” came. Sara's Mom and Dad sat her down, explaining that the best thing for Pinky was to live a normal duck life, with other ducks. It was not natural for ducks to live indoors with a family, her father told her. He added Pinky needed to swim in ponds and do all the same things that ducks in the wild do.
Sara started to cry, knowing what was going to happen. Sara's parents decided to take Pinky to a park, which was two miles away. There was a pond with a lot of other ducks. Pinky would have the chance to live a natural life and Sara could still visit her.
The big day came, Sara and her parents put Pinky in a box and drove to the park. Sara said that Pinky did not look happy; maybe Pinky was convinced that she was a human, not a duck.
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
Everyone was sad when they left Pinky at the pond, even Sara's father. The next morning, when looking out of the kitchen window, Sara couldn't believe her eyes!
写前导读:本文是一篇记叙文。Sara (萨拉)收到了一个复活节的礼物——一只小鸭子,给其起名为Pinky (皮尼克)。随着Pinky的长大,父母认为它应该和其他正常的鸭子一样生活,于是决定放生它。一家人怀着不舍和担忧将Pinky放生在了2英里外的池塘。Sara会作何感受?第二天Sara看向窗外,不敢相信自己的眼睛,她看到了什么?
[精彩范文]
Everyone was sad when they left Pinky at the pond, even Sara's father. But he tried to convince Sara that Pinky was fine. Walking towards the car, Sara looked over her shoulder and saw Pinky standing alone. The other ducks were swimming around in circles, looking at Pinky. To Sara, it seemed that they were trying to identify the strange animal. They didn't recognize Pinky as a duck. Worried about Pinky, Sara dreamed of Pinky being bullied by other ducks the whole night.
The next morning, when looking out of the kitchen window, Sara couldn't believe her eyes! There was Pinky, happily walking around on the grass. Thrilled at what she saw, she kept asking herself, “How did she make it?” After all, it was two miles away and she managed to walk back through the city street. Incredible! But her parents drove Pinky back to the pond again regardless of her request. The following morning, there was Pinky again on the grass! Seeing Pinky again, her father, waving his arms about wildly, moved his lips without saying anything. Meanwhile, Sarah, overjoyed, hugged Pinky tightly, tears streaming down her cheeks.
25(共90张PPT)
WELCOME UNIT
第三单元检测卷
第一部分
第二部分
第三部分
第四部分
目录
CONTENTS
1
2
3
4
第一部分
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
时间:120分钟 满分:150分
较易题(占比50%) 中档题(占比40%) 拔高题(占比10%)
题型 听力 阅读 七选五 完形 填空 语法填空 应用文写作 读后
续写
A B C D 难度 ★ ★ ★ ★★ ★★ ★ ★★ ★ ★★ ★★★
Text 1
1.Who will go to London with the man
A.Linda. B.Bruce.
C.Mike.
W:I'm told you will fly to London next Monday afternoon
M:Yes. Mike will go there with me too. What can I do for you there, Bruce
W:My daughter, Linda, asked me to send her a coat, but I'm afraid your luggage is too heavy.
M:Don't worry. It doesn't matter.
Text 2
2.What does the man do
A.A doctor. B.A coach.
C.A teacher.
M:Make your son do some eye exercises after studying, which would be really good for his sight.
W:Good idea. Do you have any other suggestions
M:We have a variety of eye drops for tired eyes. Would you like one
Text 3
3.What does the man mean
A.She had better not wear sunglasses.
B.She is a humorous and lovely woman.
C.She can choose the sunglasses on the left.
W:What color should I choose for my sunglasses
M:I'd say orange.
W:OK. What about this pair
M:No. You look so funny with them. The ones on the left will be just right for you!
Text 4
4.Why did the man give up his job
A.He will study in another city.
B.The wage is far from satisfactory.
C.He dislikes the location of the company.
W:Why did you quit your last job
M:Because the company is far away from my home, and I have to study after work so I can't afford to waste time on the road every day.
Text 5
5.What time do you think it is now
A.9:15. B.10:30.
C.11:15.
W:Hello, Jack. Has Mike got to your home now
M:Sorry. He hasn't.
W:Ah, he left at 9:15 and should get to your home at about 10:30, but now it is two hours since he left here.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
Text 6
M:How are you, Mrs Branden
W:Pretty good. How are you doing
M:Not so good. I just lost my job today.
W:I'm sorry to hear that.
M:How are your students doing
W:They are very nervous about their final test.
M:I remember you gave our class the hard final test in my first year of college. Many of us failed. But I really learned a lot from you. You see, I can speak English very well now.
W:Thank you for saying so.
6.What happened to the man
A.He was out of work.
B.He failed his final test.
C.He didn't do well in his teaching.
7.How does the man feel toward the woman
A.Friendly.
B.Grateful.
C.Disappointed.
听第7段材料,回答第8至10题。
Text 7
Excuse me, I'm Lisa. We're doing a survey. Could I ask you some questions while you're waiting for your baggage
M:Sure, go ahead.
W:OK, how do you feel about the arrival area?Are you happy with it
M:Well, I'm not, really.
W:Oh, why
M:The gate is a long way from immigration and the elevator isn't working.
W:Oh, dear, I'm sorry to hear that. OK, then I see you have bought some duty free items here. Are you happy with the prices
M:Well, I think they are a little high.
W:A little high
M:Oh, yes, compared to most places in Asia.
W:I see. Well, how about the general appearance of the airport
M:Excellent!It's the cleanest airport I have ever been in.
W:So it's clean and efficient
M:Clean and very efficient. Ur ... I have to go. Here comes my suitcase.
W:OK, thank you very much.
M:You're welcome.
8.What's the possible relationship between the two speakers
A.Friends. B.Strangers.
C.Workmates.
9.Which aspect of the airport is the man very satisfied with
A.The elevator. B.The products' prices.
C.The general appearance.
10.Why isn't the man happy with the gate in the arrival area
A.It doesn't work well.
B.It's far from immigration.
C.It's not clean and efficient.
听第8段材料,回答第11至13题。
Text 8
M:Hey, Linda, did you get that letter about the new options for food service next year
W:Not yet, are there a lot of changes
M:There sure are. Instead of paying one fee to cover all meals for the whole school year, we are now able to choose how many meals a week we want and can contract just for that amount. We still have to pay the whole year at the beginning, but we can choose to buy seven, ten, fourteen or twenty one meals per week. They give you a card with the number of meals you get each week marked on it.
W:That's a big change, Tom, and a complicated system.
M:Yeah, but it will be much better for people who don't eat three meals a day, seven days a week in the cafeteria because they don't have to pay for meals they don't eat.
W:So what's the deal for those who do eat at school all the time
M:It's better for them too, because the more meals you contract for, the cheaper each one is.
W:I see. It still sounds rather complicated.
M:True. It took me several hours to figure it out. I decided to go with the ten meal plan.
W:Why is that
M:Well, I never eat breakfast and I often go away on weekends. So the ten meal plan gives me lunch and dinner every weekday at a fairly low price. And I won't be paying for meals I don't usually eat.
11.What are the speakers talking about
A.How much money they spend on meals.
B.The changes of the food service in the school.
C.The changes of food in the dining hall.
12.What does the man think of the changes
A.He will benefit from the changes.
B.He doesn't like them.
C.He can't understand them as they are too complicated.
13.What plan did Tom choose to buy
A.A seven meal plan.
B.A ten meal plan.
C.A fourteen meal plan.
听第9段材料,回答第14至17题。
Text 9
W:I'm afraid I have a complaint to make.
M:Oh, yes, Madam. Please take a seat.
W:I'm sorry to say the bill you sent me was incorrect.
M:Incorrect, Madam That's very strange.
W:Yes, I know, and what's more, this isn't the first time.
M:Really, Madam I find it very hard to believe.
W:Look, it's happened five or six times in the past three months.
M:Well, I must apologize, Madam. It's a new computer.
W:Well, don't you think it's about time you got it working properly It's most annoying.
M:I agree entirely. I'm very sorry about it. I assure you it won't happen again. Would you please wait a minute and let me check the bill
14.What is the woman complaining about
A.The bill is not clear enough.
B.The incorrect bill is sent to her for the first time.
C.Incorrect bills are sent to her now and then.
15.What did the man agree to do
A.To get the computer working correctly.
B.To send correct bills to the woman later.
C.To send another bill to the woman.
16.What's the relationship between the two speakers
A.Customer and waiter.
B.Customer and clerk.
C.Boss and employee.
17.What is the man's attitude toward the woman
A.Cool.
B.Friendly.
C.Angry.
听第10段材料,回答第18至20题。
Text 10
Right, women's positions in the United States have changed. In the past, in many families in the United States, the husband had a job and supported his family. His wife worked at home doing the cooking, the washing, and the house cleaning and raising the children. After World War Ⅱ, it became necessary for more women to find work outside the home in order to make more money. But women were expected to accept jobs that did not pay very much money. This was because women had not received enough education when they were young. It was also because many believed that women could not do things as well as men. In those days women were to make their husbands happy by running a comfortable home.
18.When did most of the American women begin to work outside
A.After the First World War.
B.After the Second World War.
C.After the Civil War.
19.What did women in the United States use to do
A.House keeping. B.Farm work.
C.Nursing work.
20.Why were women paid less than men in the past
A.They only knew how to do house keeping.
B.They had limited education.
C.They were weaker than men.
第二部分
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
AppsFire
This application provides for users apps that are free and highly discounted daily. By using this app, you only need to submit some information when registering. After filling it up, you are eligible to have access to a list of recommended downloads.
Starling
Based on bank nature, this app has been a good one in that regard. They have a banking license and allow you to open a current account through your phone for just some minutes. You are even liable to earn interest on the money held in your account through this app. The app will notice you with alerts when you spend money as it will help you outline what you have spent in categories like shopping, bill, foods and many more.
Campus Special
This app is greatly used by students as it enables them to have great deals on food stores and restaurants around the school. It also gives you the opportunity to order food from your hostel through your phone on pick up delivery. The good thing about this app is that it enables you to get more rewards when you often use it. Those rewards can be used at your usual local food stores.
ATM Locator
This is another interesting app that can assist you in financial needs. When you are hooked up in an area that is not familiar to you and you are interested in getting some cash, instead of moving up and down in searching for the nearest place to withdraw some cash, this app should give you comfort in doing that. It helps you to find cash points that are very near to you, and it will display them on the map for you to check through.
篇章导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了几款较为实用的应用软件。
21.Which app can serve as a warning if you spend money
A.Campus Special. B.ATM Locator.
C.AppsFire. D.Starling.
解析:细节理解题。根据Starling部分中的“The app will notice ... and many more.(当你花钱的时候,这个应用会提醒你,因为它会帮助你概述你在购物、账单、食品等类别上的花费。)”可知,如果你花钱的话,Starling将会提醒你一些关于你消费的信息。故选D。
22.What's special about Campus Special
A.Its rewards enable you to save some money.
B.It offers you the biggest discounts for deals on food.
C.It allows you to do your banking without going out.
D.It enables you to spend less on eating in campus canteen.
解析:细节理解题。根据Campus Special部分中的“The good thing ... local food stores.(这个应用程序的好处是,当你经常使用它的时候,它能让你得到更多的奖励。这些奖励可以在你当地的食品店使用。)”可知,Campus Special的奖励能让你节省一些钱。故选A。
23.In which situation can you make use of the app ATM Locator
A.When you have no bank cards on you.
B.When you can't find the nearest cash machine.
C.When you are unfamiliar with the local campus.
D.When you are busy with some banking business.
解析:推理判断题。根据ATM Locator部分中的“When you are ... in doing that.(当你在一个不熟悉的地方而你又需要一些现金时,这个应用程序不需要你到处走动去找最近的提款处,就可以为你提供相应的便利。)”可推知,当你找不到最近的取款机时,可以使用ATM Locator软件。故选B。
B
Transportation shapes the world: along with communications, it forms a global net that connects person to person, city to city, and country to country. Transportation routes as well as vehicles are vital to the functioning and spread of every civilization.
A country's economy depends on reliable transportation. Cities spread out along roads, rivers, and rails, so does information. Until the 20th century, these routes were confined to land or water. With the invention of powered flight, the air became an open road as well. The earliest way of traveling was undoubtedly by foot, and humans' earliest means of transporting goods was carrying loads on their back or head. By 4000 BC, people were using domesticated animals for transport, a method greatly improved in some parts of the world by the invention of the wheel, probably first developed around 3500 BC.
Until the 19th century, animals were the engines of land transportation. But with the invention of the steam engine and the internal combustion engine, railroads and automobiles revolutionized travel and trade. More than 600 million cars and trucks travel the world today.
Water has always been a fast and efficient mode of travel, and even today it remains a primary mover of heavy goods. The importance of waterways to human civilization can be seen on any map: almost all of the world's major cities are located on coastlines or rivers. As early as 7000 BC, people were building canoes; long distance ships were common by 3000 BC. Until the 1950s, ships were the chief means of overseas passenger travel.
Although the Montgolfier brothers took flight in balloons in the 18th century, air travel was not practical until the invention of powered flight by the Wright brothers in 1903. Within ten years, the commercial air transportation business had begun.
Since the 20th century, high speed rail has become another convenient way of travel. Today, two thirds of the world's high speed rail track is in China, which measures nearly 30,000 kms, and this is expected to reach 38,000 kms in the future.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了交通随着技术的发展而不断进步,并列举了水路、火车、航空以及高铁这几种交通方式的发展。
24.Why does the writer mention the location of the world's major cities
A.To encourage more people to move to big cities.
B.To explain why boats and ships continue to be irreplaceable.
C.To recommend water as a convenient and cheap form of transportation.
D.To emphasize the contribution of water transport to human development.
解析:推理判断题。根据第四段中的“Water has always ... or rivers.”可知,水路一直是一种快捷高效的运输方式,即使在今天,它仍然是重型货物的主要运输方式。水路对人类文明的重要性可以在任何地图上看到:世界上几乎所有的主要城市都位于海岸线或河流上。由此可推知,作者提到世界主要城市的位置,是为了强调水运对人类发展的贡献。故选D。
25.What can we learn about air travel
A.Balloons used to be one popular way of air travel.
B.The Montgolfier brothers invented powered flight.
C.The invention of airplanes helped popularize air travel.
D.Air travel became widespread soon after the balloon was invented.
解析:细节理解题。根据倒数第二段可知,尽管在18世纪,Montgolfier (蒙戈菲耶)兄弟就用气球来飞行,但是直到1903年Wright (莱特)兄弟发明了动力飞机,航空旅行才变得实用起来。不到十年,商业航空运输业务开始了。由此可知,飞机的发明促进了航空旅行的普及。故选C。
26.What is the total length of high speed rail track in the world today
A.About 57,000 kms.
B.About 45,000 kms.
C.About 38,000 kms.
D.About 30,000 kms.
解析:推理判断题。根据最后一段中的“Today, two thirds ... in the future.”可知,如今,世界上三分之二的高速铁路在中国,总长近3万公里,预计未来这一数字还将达到3.8万公里。由此可推知,当今世界高速铁路的总长度约(3除以2/3)4.5万公里。故选B。
27.What is the passage mainly about
A.Technological advancements in transport over time.
B.The influence of economic activities on transportation.
C.The relationship between transportation and information flows.
D.Reasons why land and sea transportation routes were important.
解析:主旨大意题。文章主要介绍了随着技术的发展,水路、火车、航空以及高铁这几种交通方式不断进步。故选A。
C
As Internet users become more dependent on the Internet to store information, are people remember less If you know your computer will save information, why store it in your own personal memory, your brain Experts are wondering if the Internet is changing what we remember and how.
In a recent study, Professor Betsy Sparrow conducted some experiments. She and her research team wanted to know the Internet is changing memory. In the first experiment, they gave people 40 unimportant facts to type into a computer. The first group of people understood that the computer would save the information. The second group understood that the computer would not save it. Later, the second group remembered the information better. People in the first group knew they could find the information again, so they did not try to remember it.
In another experiment, the researchers gave people facts to remember, and told them where to find the information on the Internet. The information was in a specific computer folder (文件夹). Surprisingly, people later remember the folder location better than the facts. When people use the Internet, they do not remember the information. Rather, they remember how to find it. This is called “transactive memory (交互记忆)”.
According to Sparrow, we are not becoming people with poor memories as a result of the Internet. Instead, computer users are developing stronger transactive memories; that is, people are learning how to organize huge quantities of information so that they are able to access it at a later date. This doesn't mean we are becoming either more or less intelligent, but there is no doubt that the way we use memory is changing.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了互联网给人类记忆的方式带来的影响。
28.The passage begins with two questions to ________.
A.introduce the main topic
B.show the author's attitude
C.describe how to use the Internet
D.explain how to store information
解析:推理判断题。第一段中的“Experts are wondering if the Internet is changing what we remember and how.(专家们想知道,互联网是否正在改变我们的记忆,以及如何改变我们的记忆。)”是本文的中心话题,由此可推知,作者使用两个问句是为了引出要讨论的话题。故选A。
29.What can we learn about the first experiment
A.Sparrow's team typed the information into a computer.
B.The two groups remembered the information equally well.
C.The first group did not try to remember the information.
D.The second group did not understand the information.
解析:细节理解题。根据第二段中的“People in the first group ... try to remember it.(第一组的人知道他们可以再次找到信息,所以他们没有试图记住它。)”可知,第一组没有试图记住信息。故选C。
30.In transactive memory, people ________.
A.keep the information in mind
B.change the quantity of information
C.organize information like a computer
D.remember how to find the information
解析:细节理解题。根据倒数第二段中的“When people use ... called ‘transactive memory (交互记忆)’.”可知,在交互记忆里,人们记得怎样找到信息。故选D。
31.What is the effect of the Internet according to Sparrow's research
A.We are using memory differently.
B.We are becoming more intelligent.
C.We have poorer memories than before.
D.We need a better way to access information.
解析:细节理解题。根据最后一段中的“but there is no doubt that the way we use memory is changing”可知,互联网对人类的记忆产生的影响是它改变了人类使用记忆力的方式。故选A。
D
Is comprehension the same whether a person reads a text onscreen or on paper And are listening to and viewing content as effective as reading the written word when covering the same material The answers to both questions are often “no.” The reasons relate to a variety of factors, including reduced concentration, an entertainment mindset (心态) and a tendency to multitask while consuming digital content.
When reading texts of several hundred words or more, learning is generally more successful when it's on paper than onscreen. A large amount of research confirms this finding. The benefits of print reading particularly shine__through when experimenters move from posing simple tasks—like identifying the main idea in a reading passage—to ones that require mental abstraction—such as drawing inferences from a text.
The differences between print and digital reading results are partly related to paper's physical properties. With paper, there is a literal laying on of hands, along with the visual geography of distinct pages. People often link their memory of what they've read to how far into the book it was or where it was on the page.
But equally important is the mental aspect. Reading researchers have proposed a theory called “shallowing hypothesis (假说)”. According to this theory, people approach digital texts with a mindset suited to social media, which are often not so serious, and devote less mental effort than when they are reading print.
Audio (音频) and video can feel more engaging than text, and so university teachers increasingly turn to these technologies—say, assigning an online talk instead of an article by the same person. However, psychologists have demonstrated that when adults read news stories, they remember more of the content than if they listen to or view identical pieces.
Digital texts, audio and video all have educational roles, especially when providing resources not available in print. However, for maximizing learning where mental focus and reflection are called for, educators shouldn't assume all media are the same, even when they contain identical words.
篇章导读:本文是一篇议论文。文章通过对比纸质阅读与数字阅读的差异和效果,强调纸质阅读对深度学习和记忆的重要性。
32.What does the underlined phrase “shine through” in paragraph 2 mean
A.Seem unlikely to last. B.Seem hard to explain.
C.Become ready to use. D.Become easy to notice.
解析:词义猜测题。根据画线短语上文“When reading texts ... this finding.”可知,当阅读几百字或更多字的文本时,纸质阅读通常比屏幕阅读更能取得良好的学习效果,接着谈到大量的研究证实了这一发现。所以画线短语所在部分意为“当实验人员从提出简单的任务转向需要抽象思维的任务时,纸质阅读的好处尤其明显”,由此可推知,画线短语表示“显而易见”。故选D。
33.What does the shallowing hypothesis assume
A.Readers treat digital texts lightly.
B.Digital texts are simpler to understand.
C.People select digital texts randomly.
D.Digital texts are suitable for social media.
解析:细节理解题。根据第四段中的“which are often not so serious”以及“devote less mental effort”可知,在对待电子文本的时候,读者通常不是很严肃,同时比阅读纸质文本时投入的精力要少,即读者对电子文本不是很重视。故选A。
34.Why are audio and video increasingly used by university teachers
A.They can hold students' attention.
B.They are more convenient to prepare.
C.They help develop advanced skills.
D.They are more informative than text.
解析:细节理解题。根据倒数第二段中的“Audio (音频) and video ... to these technologies”可知,音频和视频比文字更吸引人,所以大学教师越来越多地改用这些技术。故选A。
35.What does the author imply in the last paragraph
A.Students should apply multiple learning techniques.
B.Teachers should produce their own teaching material.
C.Print texts cannot be entirely replaced in education.
D.Education outside the classroom cannot be ignored.
解析:推理判断题。根据最后一段中的“However, for maximizing learning ... when they contain identical words.”可知,教育工作者不应该认为所有媒体的效果是一样的。由此可推知,本文主要介绍了纸质阅读在学习效果方面相较于数字阅读的优势,暗示了纸质文本在教育中是不能完全被取代的。故选C。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
The history of writing instruments, with which humans have recorded and conveyed thoughts and feelings, is the history of civilization itself. This is how we know about our ancestors and their life.
The handy sharpened stone was adapted into the first writing instrument. Around 24,000 BC, the cave man started drawing pictures with the stone onto the walls of his cave. __36__ Walls at the Apollo site in Namibia are believed to be the oldest rock paintings to date.
Before paper came along, people used clay or wax tablets on which they wrote with sharp objects such as metal sticks or bones. Around 6,000 years ago, the Egyptians invented the first paperlike material called papyrus. The word “paper” actually comes from the word “papyrus”.
__37__ Bones or metal sticks were no longer useful as the papyrus could not be scratched. So the Egyptians created a reed pen perfect for the papyrus. __38__ And thus, ancient Egyptians transformed bamboo stems (茎) into an early form of a fountain pen.
Another writing instrument that remained active in history for a long period was the quill (鹅毛) pen. Introduced around 700 AD, the quill was a pen made from a bird feather. Goose feathers were most common. __39__ For making fine line drawings, crow feathers were the best.
When writers had better inks and paper and handwriting had developed into both an art form and an everyday occurrence, man's inventive nature once again turned to improving the writing instrument. __40__
A.Now something was needed to write upon the papyrus.
B.The papyrus became the most popular material at that time.
C.Swan feathers were of a high quality, being rare and most expensive.
D.Bamboo stems were better and much more expensive than goose feathers.
E.This led to the development of the modern fountain pen in the 19th century.
F.These were mostly the stems of grasses, especially from the bamboo plant.
G.These drawings showed events in daily life like the planting of crops or hunting victories.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了书写工具的发展历史。
36.答案:G
37.答案:A
解析:上文“Around 24,000 BC ... of his cave.”提到大约公元前24,000年,穴居人开始用石头在洞穴的墙上画画。因此,G项(这些图画展示了日常生活中的事件,如种植庄稼或打猎的胜利。)承接上文,说明穴居人的画的具体内容。故选G。
解析:下文提到不能用骨头或金属棒在纸莎草纸上书写,以免纸莎草纸被划破,因此,A项(现在需要某个东西在纸莎草纸上写。)引出下文。故选A。
38.答案:F
39.答案:C
40.答案:E
解析:上文提到埃及人创造了一种芦苇笔,完美地用于纸莎草纸。因此,F项(这些主要是草的茎,尤其是竹子的茎。)承接上文,说明芦苇笔用的材料。故选F。
解析:上文提到鹅毛笔,因此,C项(天鹅羽毛质量很好,既稀有又昂贵。)承接上文,符合本段主旨。故选C。
解析:上文提到当作家们有了更好的墨水和纸张,书法已经发展成为一种艺术形式和日常生活的一部分时,人类的创造性再一次转向改进书写工具。因此,E项(这推动了19世纪现代钢笔的发展。)承接上文,与上文构成因果关系。故选E。
第三部分
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Manuela Ribeiro has a healthy addiction. It's __41__. A few months ago, the 30 year old teacher decided it was time to put her __42__ to good use. She signed up on the website Bookalokal, and now welcomes __43__ into her Brussels flat twice a week for dinner parties.
Ribeiro __44__ 35 per person for what is usually a three course meal that can last up to three hours. For Ribeiro, it has become a perfect platform for __45__ her hobby of buying food, __46__ new recipes and holding dinner parties.
“It's a great opportunity to share my passion for food and to __47__ new people,” said Ribeiro. Sometimes she prepares traditional Brazilian dishes __48__ her native home; other times she __49__ dinner courses with her favorite beers.
The platform has enabled Ribeiro to realise her dream with a great deal of freedom, as __50__ to a restaurant where the service is __51__, the menu is known in advance, and the meal is expected to be no __52__.
“But it's also a great __53__, for it can sometimes take days to __54__ a single event,” Ribeiro said. “This platform is not only __55__ for professional cooks, but also for those willing to discover new experiences.”
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一位巴西老师Manuela Ribeiro (曼纽拉·瑞贝罗)利用Bookalokal平台,将其烹饪爱好变成一种新型社交模式的故事。
41.A.reading B.traveling
C.cooking D.teaching
42.A.hobby B.energy
C.education D.money
解析:根据后文“She signed up ... for dinner parties.”可知,Manuela Ribeiro在网站上注册并举办晚餐派对,由此可知,她是对烹饪这件事成瘾。故选C。
解析:根据前文“a healthy addiction”和后文“her hobby of buying food, __46__ new recipes and holding dinner parties”可知,Manuela Ribeiro决定好好利用她的烹饪爱好。故选A。
43.A.coworkers B.students
C.relatives D.strangers
44.A.pays B.charges
C.owes D.raises
解析:根据后文“new people”可知,Manuela Ribeiro欢迎陌生人来她的布鲁塞尔公寓中参加晚餐派对。故选D。
解析:根据后文“ 35 per person ... can last up to three hours”可知,Manuela Ribeiro向每位客人收取35欧元的费用。故选B。
45.A.pursuing B.choosing
C.discussing D.changing
46.A.passing on B.trying out
C.going over D.taking down
解析:根据后文“share my passion for food”可知,这个平台让Manuela Ribeiro能够追求她的烹饪爱好。故选A。
解析:根据后文“new recipes”可知,此处指尝试新菜谱。故选B。
47.A.hire B.help
C.meet D.train
48.A.in addition to B.in return for
C.in honor of D.in line with
解析:此处指这是一个分享对食物的热爱和结识新朋友的好机会。故选C。
解析:此处指Manuela Ribeiro会准备传统的巴西菜肴来纪念她的家乡。故选C。
49.A.replaces B.tastes
C.orders D.pairs
50.A.opposed B.related
C.subject D.vital
解析:根据后文“dinner courses with her favorite beers”可知,有时Manuela Ribeiro会给晚餐配上她最爱的啤酒。故选D。
解析:根据语境可知,这个平台能让Manuela Ribeiro自由地实现自己的梦想,与餐厅的服务形成对比。故选A。
51.A.invaluable B.impersonal
C.unsuitable D.unprofessional
52.A.surprise B.end
C.need D.problem
解析:根据前文对平台自由的描述以及与餐厅的对比并结合常识可知,餐厅里的服务没有人情味,缺乏像在自己家里举办晚宴那样的亲近感。故选B。
解析:根据前文“as __50__ to a restaurant ... is expected to be no”可知,餐厅里的菜单都是已知的,毫无惊喜。故选A。
53.A.lesson B.pleasure
C.success D.challenge
54.A.celebrate B.record
C.attend D.organise
解析:根据后文“for it can sometimes take days to __54__ a single event”并结合常识可知,这是一项挑战。故选D。
解析:根据第二段内容可知,有时要花好几天来组织一场活动。故选D。
55.A.selected B.reserved
C.evaluated D.requested
解析:此处指这个平台不仅为专业厨师保留,也为那些愿意发现新体验的人保留。故选B。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
China has once again proved its __56__ (able) to change the world with the “new four great inventions”: high speed railways, electronic payments, shared bicycles and online shopping. They're related to China's high tech innovation (创新), __57__ has improved the quality of people's lives, according to a survey __58__ (make) by the Belt and Road Research Institute of Beijing Foreign Studies University.
“My wallet is no longer in use. I can buy and eat whatever I want simply with a fingertip on my phone,” said __59__ university student, adding that “even pancake sellers are using mobile payment”.
The bikes __60__ (them) are not new, but the operating model of bike sharing __61__ (base) on satellite navigation system (卫星导航系统), mobile payment, big data and other high technologies.
China has entered a new innovative era, thanks to the large amounts of capital China has invested in __62__ (encourage) innovation, said Bernhard Schwartlander, WHO Representative in China.
It is increasingly clear that China is innovating and no longer copying Western ideas. This is especially true in mobile, where China is leading __63__ many ways such as social messaging app WeChat, she said. This is partly because China skipped over the PC era and went __64__ (direct) to mobile. China has a __65__ (large) mobile use than any other country in the world.
56.__________ 57.________ 58.________ 59.________ 60.________
61.__________ 62.________ 63.________ 64.________ 65.________
篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了中国改变世界的“新四大发明”:高速铁路、电子支付、共享自行车和在线购物。
56.答案:ability
57.答案:which
解析:考查词性转换。句意:中国通过“新四大发明”——高速铁路、电子支付、共享单车和网上购物——再次证明了自己改变世界的能力。its为形容词性物主代词,修饰名词。故填ability。
解析:考查定语从句的引导词。句意:据北京外国语大学“一带一路”研究院的一项调查显示,它们与中国的高科技创新有关,科技创新提高了人们的生活质量。设空处引导非限制性定语从句,修饰先行词innovation,指物,并在从句中作主语,所以应用which引导。故填which。
58.答案:made
59.答案:a
解析:考查非谓语动词。设空处在句中作后置定语,修饰名词survey,被修饰词survey和动词make之间为被动关系,应用过去分词。故填made。
解析:考查冠词。设空后名词student为可数名词单数,此处表示泛指,应用不定冠词,且university的发音以辅音音素开头。故填a。
60.答案:themselves
61.答案:is based
解析:考查代词。句意:自行车本身并不新鲜,但共享单车的运营模式是基于卫星导航系统、移动支付、大数据等高科技。设空处所给代词和句子主语指的都是bikes,应用反身代词themselves指代复数名词the bikes。故填themselves。
解析:考查动词的时态、语态和主谓一致。本句中主语the operating model和谓语动词base之间为被动关系,应用被动语态;be based on意为“以……为基础”,且本句描述客观事实,应用一般现在时;主语为单数,助动词应用is。故填is based。
62.答案:encouraging
63.答案:in
解析:考查非谓语动词。句意:世界卫生组织驻华代表Bernhard Schwartlander (白恩哈德·施瓦特兰德)表示,由于中国在鼓励创新方面投入了大量资金,中国已进入一个新的创新时代。介词in后跟动名词作宾语。故填encouraging。
解析:考查介词。句意:她说,在移动领域尤其如此,中国在很多方面都处于领先地位,比如社交通讯应用程序微信。in many ways “在许多方面”,为固定搭配。故填in。
64.答案:directly
65.答案:larger
解析:考查词性转换。句意:部分原因是中国跳过了电脑时代,直接进入了手机时代。设空处修饰动词went,应用副词,意为“直接地,径直地”。故填directly。
解析:考查形容词的比较级。句意:中国的手机用户比世界上其他任何国家都多。根据下文than可知,应用形容词的比较级,修饰名词短语mobile use。故填larger。
第四部分
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假如你是李华,你校英文报正在举办以“China in 100 Years”为主题的英语征文活动。请你发挥想象力,写一篇征文稿,描述百年后的中国。
注意:1.写作词数应为80个左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
China in 100 Years
﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
[精彩范文]
China in 100 Years
I frequently dream about life in China in one hundred years.
In the future, people will probably invent more robots to do all kinds of things for them. For example, by using robots, it is not necessary for people to do housework and can save more time to enjoy themselves. Besides, almost everyone wants to fly into the sky, which will possibly come true in one hundred years. What's more, people may go to work or travel by private spaceship. It is very convenient and there is no need to worry about the traffic jam.
I believe it will be more prosperous.
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Sara Savick remembers one special Easter when she was nine years old. Her parents gave her a baby duckling in a yellow basket.
“Mom said later that she bought the little duck because she felt sorry for it,” recalled Sara. The people at the pet store colored the feathers pink for Easter. Sara named the duck Pinky.
Sara's mother really didn't think the baby duck would survive very long. But to her surprise, Pinky grew and got stronger and stronger. Soon, the little duckling was a healthy, hungry duck with white feathers.
“We fed Pinky oatmeal, cooked and uncooked, and small pieces of vegetables,” said Sara. Pinky lived inside the house with Sara and her family. She specially fancied taking baths with Sara. Everyone treated Pinky as a family member.
But just when everything appeared to be perfect, the night of the “talk” came. Sara's Mom and Dad sat her down, explaining that the best thing for Pinky was to live a normal duck life, with other ducks. It was not natural for ducks to live indoors with a family, her father told her. He added Pinky needed to swim in ponds and do all the same things that ducks in the wild do.
Sara started to cry, knowing what was going to happen. Sara's parents decided to take Pinky to a park, which was two miles away. There was a pond with a lot of other ducks. Pinky would have the chance to live a natural life and Sara could still visit her.
The big day came, Sara and her parents put Pinky in a box and drove to the park. Sara said that Pinky did not look happy; maybe Pinky was convinced that she was a human, not a duck.
注意:
1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式在相应位置作答。
Everyone was sad when they left Pinky at the pond, even Sara's father. ﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
The next morning, when looking out of the kitchen window, Sara couldn't believe her eyes! ﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
写前导读:本文是一篇记叙文。Sara (萨拉)收到了一个复活节的礼物——一只小鸭子,给其起名为Pinky (皮尼克)。随着Pinky的长大,父母认为它应该和其他正常的鸭子一样生活,于是决定放生它。一家人怀着不舍和担忧将Pinky放生在了2英里外的池塘。Sara会作何感受?第二天Sara看向窗外,不敢相信自己的眼睛,她看到了什么?
[精彩范文]
Everyone was sad when they left Pinky at the pond, even Sara's father. But he tried to convince Sara that Pinky was fine. Walking towards the car, Sara looked over her shoulder and saw Pinky standing alone. The other ducks were swimming around in circles, looking at Pinky. To Sara, it seemed that they were trying to identify the strange animal. They didn't recognize Pinky as a duck. Worried about Pinky, Sara dreamed of Pinky being bullied by other ducks the whole night.
The next morning, when looking out of the kitchen window, Sara couldn't believe her eyes! There was Pinky, happily walking around on the grass. Thrilled at what she saw, she kept asking herself, “How did she make it?” After all, it was two miles away and she managed to walk back through the city street. Incredible! But her parents drove Pinky back to the pond again regardless of her request. The following morning, there was Pinky again on the grass! Seeing Pinky again, her father, waving his arms about wildly, moved his lips without saying anything. Meanwhile, Sarah, overjoyed, hugged Pinky tightly, tears streaming down her cheeks.