【期末考点培优】专题18 阅读理解-选择-2025-2026学年四年级英语上册期末复习考点培优人教精通版(2024)(含答案解析)

文档属性

名称 【期末考点培优】专题18 阅读理解-选择-2025-2026学年四年级英语上册期末复习考点培优人教精通版(2024)(含答案解析)
格式 docx
文件大小 67.7KB
资源类型 试卷
版本资源 人教精通版(三年级起点)
科目 英语
更新时间 2025-12-08 17:18:37

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年四年级英语上册期末复习考点培优人教精通版(2024)专题18 阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
Lingling在介绍她的朋友们。阅读短文,选择正确的答案。
____________
Hi, I’m Lingling. I have some friends. This is Sarah. She is twelve years old. She is good at playing football. The boy is Wang Haoran. He is from Beijing. He is good at playing basketball. He plays basketball five times a week. This is Longlong. He is from Harbin. He is good at skating.
1.Sarah is good at playing ______. ( )
A.basketball B.ping-pong C.football
2.Wang Haoran plays basketball ______ a week. ( )
A.five times B.four times C.three times
3.Longlong is from ______. ( )
A.Shanghai B.Beijing C.Harbin
4.How many friends does Lingling have ( )
A.Four. B.Three. C.Five.
5.The best title (最佳标题) of the passage is “______”. ( )
A.My favourite sport B.My school C.My friends
阅读材料,选择正确的答案。
I’m Linda. I’m in Class One, Grade Four. My hobby is drawing. I like drawing animals. Look at these pictures. They are mine (我的).
I’m Li Fang. I’m in Class Three, Grade Four. I like dancing, I’m good at Chinese dance. I practise dancing every day, I want to be a dancer!
My name is Peter. I’m in Class One, Grade Four too. I’m going to Sichuan and watch the Chinese shadow play (皮影戏). It is fun.
6.Who is in Class One, Grade Four ( )
A.Linda. B.Li Fang. C.Linda and Peter.
7.Linda likes ________. ( )
A.drawing B.animals C.dancing
8.Li Fang is good at ________. ( )
A.drawing animals B.Chinese dance C.shadow play
9.The word “dancer” means “________” in Chinese. ( )
A.画家 B.歌手 C.舞者
10.Peter is going to ________. ( )
A.Sichuan B.Beijing C.Sanya
Diandian的新笔友Jack给他发了一封邮件。请你阅读邮件内容,选择正确的答案。
Dear Diandian,
My name is Jack. I’m a student. I have many hobbies.
My favourite hobby is reading books. It makes me feel happy. I also like playing sports.
My favourite sport is basketball. I often play basketball with my friends at the basketball court. We have a lot of fun together. Sometimes(有时), I go swimming in the swimming pool(游泳池). Swimming is a great way to stay cool in summer. I also like painting pictures. I usually paint flowers and animals.
What about you What do you like doing in your free time I hope you have as much fun as I do!
Best regards,
Jack
11.What is Jack’s favourite hobby ( )
A.Reading books. B.Swimming. C.Painting.
12.Where does Jack often play basketball ( )
A.In the park. B.At the basketball court. C.In the swimming pool.
13.What does Jack do to stay cool in summer ( )
A.He paints. B.He sings. C.He swims.
14.What kinds of pictures does Jack usually paint ( )
A.Sports. B.People. C.Flowers and animals.
15.What is the main idea(主旨) of the passage ( )
A.Jack’s favourite sports. B.How to spend the free time C.How to stay healthy
阅读短文,从A、B、C三个选项中选出最佳答案。
My name is Lisa. I’m a fourth-grade(四年级) student. I love sports very much. Every day after school, I play sports with my classmates. My favourite sport is swimming. I go swimming every Saturday with my dad. He can swim very fast. My friend Amy likes playing basketball. She can jump high and throw the ball well. We often play basketball together on Sundays. Playing sports makes us happy and healthy.
16.Lisa is a ______ student. ( )
A.third-grade B.fourth-grade C.fifth-grade
17.Lisa’s favourite sport is ______. ( )
A.swimming B.basketball C.running
18.Lisa goes swimming with ______ every Saturday. ( )
A.her mom B.her dad C.her friend
19.Amy likes playing ______. ( )
A.football B.table tennis C.basketball
20.Lisa and Amy often play basketball on ______. ( )
A.Saturdays B.Sundays C.Mondays
阅读短文,选择正确答案。
My name is Tim. I’m eleven years old. My birthday is in October. It’s in autumn. The weather is cool and windy. It’s my favorite season. My father’s birthday is in October, too. Usually we go hiking or fly kites. Sometimes we climb mountains. We have a lot of fun on our birthdays!
21.When is Tim’s birthday ( )
A.In September. B.In October. C.In November.
22.Which season does Tim like best ( )
A.Spring. B.Summer. C.Autumn.
23.How many birthdays are there in October in Tim’s family ( )
A.One. B.Two. C.Three.
24.What is the weather like in fall ( )
A.It’s cool and windy. B.It’s hot and sunny. C.It’s cool and rainy.
25.What do Tim and his father sometimes do on their birthdays ( )
A.Go swimming. B.Pick apples. C.Climb mountains.
阅读理解。
Dear Li Hong,
How’s the weather in Beijing In Canberra, it is hot and sunny. I know the Spring Festival is coming. I want to go to Beijing with my mother. We will have a good time in Beijing. There are many interesting places in Beijing, such as the Great Wall, Tian’anmen Square and Beihai Park. I like the Palace Museum very much. It has a long history(历史). Many emperors lived there. Do you know more interesting places in Beijing Please tell me. Write soon!
I miss you.
Your friend,
Jenny
26.It’s hot and sunny in _______. ( )
A.Beijing B.China C.Canberra
27._______ will go to Beijing with her mother. ( )
A.Li Hong B.Jenny C.Your fiend
28.Jenny is Li Hong’s _______. ( )
A.sister B.friend C.cousin
29.Li Hong lives in _______. ( )
A.Tianjin B.Shanghai C.Beijing
30.What’s the meaning(意思) of “emperor” ( )
A.皇帝 B.名人 C.参观者
Read and choose.阅读短文,选择。
Hello! I am Amy. I’m from New York. I’m twelve years old. My school is in Beijing. It’s big and nice.
I go to school at seven thirty in the morning. I eat lunch at eleven thirty, and I go home at four o’clock in the afternoon.
I like sunny days. I can fly kites. I like snowy days, too. I can make a snowman.
What time is it now Oh, it’s one thirty. It’s time for music class. Let’s go to the music room. It’s on the second floor. It’s next to the gym. Let’s run.
31.Amy is from _________. ( )
A.the USA B.Beijing C.Canada
32.Amy is ______ years old. ( )
A.11 B.12 C.13
33.It’s ________. It’s time to go home. ( )
A.7:30 B.11:00 C.4:00
34.Amy likes ________ days. ( )
A.sunny B.snowy C.sunny and snowy
35.The gym is on the _________ floor. ( )
A.first B.second C.two
阅读材料,根据题目要求作答。
Good morning! Here is the world weather. It’s rainy and cool in London. If (假如) you go out, take (带上) your umbrella. It’s snowy and cold in Moscow, so put on your hats and warm coats. It’s windy and cool in Beijing. You can fly kites outside. It’s sunny and hot in Singapore. It’s 37 degrees outside in the day. Don’t forget your sunglasses. It’s cloudy and warm in Sydney. You can play on the farm.
36.What’s the weather like in London ( )
A.It’s snowy and cool. B.It’s rainy and cool. C.It’s rainy and cold.
37.What’s the weather like in Sydney ( )
A.Snowy and cold. B.Rainy and cool. C.Cloudy and warm.
38.Can you fly kites in Beijing ( )
A.Yes, I can. B.No, I can’t. C.I don’t know.
39.If (假如) you are in Singapore now, you can wear _____. ( )
A.sweaters B.T-shirts C.coats
40.If you want to play in the snow, you can go to _____.( )
A.Sydney B.Moscow C.Singapore
阅读理解,选择最佳的答案。
Hello, I’m Peter. Yesterday my friends and I went to the park to play football together. I like playing football. I can pass the ball well. I am very good at basketball. And I can catch the ball well. So I think I can be a good goalkeeper. We played the whole afternoon. We had a good time. At last, we won the game. Then we went home by bus.
41.Yesterday Peter went to the park to ______. ( )
A.play basketball B.play football C.catch the ball
42.Can Peter catch the ball well ( )
A.Yes, he can. B.No, he can’t. C.Yes, she can.
43.We played football in the ______. ( )
A.morning B.afternoon C.evening
44.We had a ______ time. ( )
A.good B.bad C.tired
45.I am very good at ______. ( )
A.playing table tennis B.playing basketball C.playing baseball
阅读短文,选择正确的答案。
Good morning. Here is the weather report. Today it’s cold in Beijing. Please put on your coat. It’s windy in Nanjing. Please stay at home. It’s snowy in Harbin. You can make a snowman. It’s sunny in Shenzhen. You can fly a kite.
46.What’s the weather like in Nanjing ( )
A. B. C.
47.Is it snowy in Shenzhen ( )
A.Yes, you can. B.Yes, it is. C.No, it isn’t.
48.Is it snowy in Harbin ( )
A.No, I can’t. B.Yes, I can. C.Yes, it is.
49.What can you do in Shenzhen ( )
A.Yes, I can. B.Yes, you can. C.You can fly a kite.
50.What’s the weather like in Beijing today ( )
A.It’s sunny. B.It’s windy. C.It’s cold.
读短文,选择最佳选项,将字母标号写在括号内。
Emily: There’s a good film on TV tonight. Shall we stay at home and watch it
Maria: No, thanks. I’d like to go out.
Emily: OK. How about going to the Art Museum The Dream Girl Dance Group is doing a show tonight.
Maria: Good idea. How much are the tickets
Emily: About $15 each.
Maria: That’s a lot. Shall we go to the cinema
Emily: Sure. Let’s go.
51.Who wants to go out ( )
A.Emily. B.Maria. C.Dream Girl.
52.Are they going to the cinema ( )
A.Yes, they are. B.No, they aren’t. C.Sorry, they can’t.
Dear friend,
My name is Jack and I'm happy to be your new pen pal. Let me tell you something about my family. My father is a doctor. He works in a hospital. He likes playing chess. My mother is a teacher in our school. We go to school by car every day. I am a primary school student (小学生). I like playing football. I am good at it and I want to be a football player.
I love my family and we are happy together.
Hope to see you soon.
Yours,
Jack
53.What does Jack's father do ( )
A.He is a fisherman. B.He is a doctor. C.He is a teacher.
54.What’s Jack’s father’s hobby ( )
A.He likes playing football.
B.He likes playing chess.
C.He likes playing basketball.
55.Where does Jack's mother work ( )
A.She works in a hospital. B.She works in a gym. C.She works in a school.
56.What’s Jack’s hobby ( )
A.He likes singing. B.He likes playing football. C.He likes reading stories.
57.How does Jack go to school ( )
A.He goes to school by car.
B.He goes to school by bus.
C.He goes to school on foot.
Here is the weather report. Today it’s cold in Beijing. Please put on your hat. It’s rainy in Chongqing. Please stay(待) at home. It’s snowy in Harbin. You can make a snowman. It’s sunny and windy in Guangzhou. You can fly a kite or swim.
58.It’s ______ in Beijing today. ( )
A.hot B.cool C.cold
59.In Chongqing, people stay at home because it’s ______ today. ( )
A.rainy B.snowy C.sunny
60.We can ______ in Harbin today. ( )
A.swim B.make a snowman C.fly a kite
61.What’s the weather like in Guangzhou ( )
A.It’s cloudy and windy.
B.It’s snowy and windy.
C.It’s sunny and windy.
62.Can you fly a kite in Guangzhou today ( )
A.Yes, I can. B.Yes, you can. C.No, I can’t.
读短文,选择正确答案。
It is a fine day. Joe and I are at the zoo. We can see many animals here. There are tigers, bears, lions, elephants, monkeys, and pandas. Look! The monkeys can ride bikes. They are cute and lovely. That elephant is fat and strong. What about pandas They can climb trees! I like bears very much because they are strong and clever. What animals do you like
63.Joe and I are _____. ( )
A.in the park B.at the zoo C.in the street
64.We can see many _____ there. ( )
A.toys B.colours C.animals
65.The pandas can _____. ( )
A.climb trees B.ride bikes C.eat bananas
66.The bears are _____. ( )
A.cute B.lovely C.strong
67.Joe and I can't see _____. ( )
A.tigers B.pigs C.lions
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.C 2.A 3.C 4.B 5.C
【导语】本文介绍了玲玲的几位朋友,包括他们的年龄、来自哪里以及擅长的运动等情况。
1.句意:萨拉擅长踢____。A篮球,B乒乓球,C足球。根据“She is good at playing football.”,可知萨拉擅长踢足球,故选C。
2.句意:王浩然一周打____篮球。A五次,B四次,C三次。根据“He plays basketball five times a week.”,可知王浩然一周打五次篮球,故选A。
3.句意:龙龙来自____。A上海,B北京,C哈尔滨。根据“This is Longlong. He is from Harbin.”,可知龙龙来自哈尔滨,故选C。
4.句意:玲玲有多少个朋友?A四个,B三个,C五个。文中提到了萨拉、王浩然、龙龙三位朋友,可知玲玲有三个朋友,故选B。
5.句意:这篇文章的最佳标题是“____”。A我最喜欢的运动,B我的学校,C我的朋友。文章主要介绍了玲玲的朋友们,故选C。
6.C 7.A 8.B 9.C 10.A
【导语】本文主要介绍了琳达、李芳和皮特三人的班级信息、兴趣爱好、职业和计划安排等内容。
6.句意:谁在四年级一班?Linda.琳达。Li Fang李芳。Linda and Peter.琳达和皮特。根据文中“I’m Linda. I’m in Class One, Grade Four.”和“My name is Peter. I’m in Class One, Grade Four too.”可知琳达和皮特都在四年级一班,故选C。
7.句意:琳达喜欢________。drawing画画;animals动物;dancing跳舞。根据文中“I’m Linda. I’m in Class One, Grade Four. My hobby is drawing.”可知琳达喜欢画画,故选A。
8.句意:李芳擅长________。drawing animals画动物;Chinese dance中国舞蹈;shadow play皮影戏。根据文中“I’m Li Fang. I’m in Class Three, Grade Four. I like dancing, I’m good at Chinese dance.”可知李芳擅长中国舞蹈,故选B。
9.句意:单词“dancer”的汉语意思是“________”。根据文中“I practise dancing every day, I want to be a dancer!”可知李芳每天练习舞蹈,将来想成为一名舞者,选项C符合题意,故选C。
10.句意:皮特打算去________。Sichuan四川;Beijing北京;Sanya三亚。根据文中“I’m going to Sichuan and watch the Chinese shadow play (皮影戏).”可知皮特打算去四川看皮影戏,故选A。
11.A 12.B 13.C 14.C 15.B
【导语】本文讲了杰克空闲时间喜欢做的事情。
11.句意:杰克最喜欢的爱好是什么?A看书。B游泳。C画画。根据“My favourite hobby is reading books.”,可知杰克最喜欢的爱好是看书,故选A。
12.句意:杰克经常在哪打篮球?A在公园里。B在篮球场。C在游泳池。根据“I often play basketball with my friends at the basketball court.”,可知杰克经常在篮球场打篮球,故选B。
13.句意:杰克夏天做什么来保持凉爽?A他绘画。B他唱歌。C他游泳。根据“I go swimming in the swimming pool(游泳池). Swimming is a great way to stay cool in summer.”,可知他游泳来保持凉爽,故选C。
14.句意:杰克通常画什么样的画?A运动。B人。C花和动物。根据“I also like painting pictures. I usually paint flowers and animals.”,可知杰克通常画花和动物,故选C。
15.句意:这篇文章最主要的主旨是什么?A杰克最喜欢的运动。B怎么度过空闲的时间?C怎么保持健康?根据全文可知主旨是“怎么度过空闲的时间”,故选B。
16.B 17.A 18.B 19.C 20.B
【导语】本文讲了做运动。
16.句意:丽萨是一个______学生。A三年级,B四年级,C五年级,根据“ I’m a fourth-grade( 四年级 ) student. I love sports very much.”,可知是一个四年级学生,故选B。
17.句意:丽萨最喜欢的运动是______。A游泳,B篮球,C跑步,根据“My favourite sport is swimming.”,可知是游泳,故选A。
18.句意:丽萨每周六和______去游泳。A她妈妈,B她爸爸,C她的朋友,根据“I go swimming every Saturday with my dad.”,可知和爸爸去游泳,故选B。
19.句意:艾米喜欢打______。A足球,B乒乓球,C篮球,根据“My friend Amy likes playing basketball.”,可知喜欢打篮球,故选C。
20.句意:丽萨和艾米经常在______打篮球。A周六,B周日,C周一,根据“We often play basketball together on Sundays.”,可知经常在周天打篮球,故选B。
21.B 22.C 23.B 24.A 25.C
【导语】本文讲了生日活动。
21.句意:蒂姆的生日是什么时候?A在九月。B在十月。C在十一月。根据“My birthday is in October.”,可知蒂姆的生日在十月,故选B。
22.句意:蒂姆最喜欢哪个季节?A春天。B夏天。C秋天。根据“It’s in autumn. The weather is cool and windy. It’s my favorite season.”,可知蒂姆最喜欢秋天,故选C。
23.句意:蒂姆家十月有几个生日?A一个。B两个。C三个。根据全文可知有两个,故选B。
24.句意:秋天的天气怎么样?A天气凉爽且多风。B天气炎热且晴朗。C天气凉爽且多雨。根据“The weather is cool and windy.”,可知秋天凉爽且多风,故选A。
25.句意:蒂姆和他爸爸有时在他们生日时做什么?A去游泳。B摘苹果。C爬山。根据“Sometimes we climb mountains.”,可知有时爬山,故选C。
26.C 27.B 28.B 29.C 30.A
【导语】本文讲了北京。
26.句意:______天气炎热且晴朗。A北京,B中国,C堪培拉,根据“In Canberra, it is hot and sunny.”,可知堪培拉天气炎热且晴朗,故选C。
27.句意:______要和妈妈去北京。A李红,B珍妮,C你的朋友,根据“I want to go to Beijing with my mother.”及结尾的署名,可知珍妮要和妈妈去北京,故选B。
28.句意:珍妮是李红的______。A姐姐/妹妹,B朋友,C同辈表亲,根据结尾可知珍妮是李红的朋友,故选B。
29.句意:李红住在______。A天津,B上海,C北京,根据“How’s the weather in Beijing ”,可知李红住在北京,故选C。
30.句意:“emperor”的意思是什么?根据短文语境,可知emperor的意思是皇帝,故选A。
31.A 32.B 33.C 34.C 35.B
【导语】本文介绍了艾米的个人情况。
31.句意:艾米来自_______。A美国,B北京,C加拿大,根据“I am Amy. I’m from New York.”,可知艾米来自美国,故选A。
32.句意:艾米______岁。根据“I’m twelve years old.”,可知艾米12岁,故选B。
33.句意:现在是_______。该回家了。根据“I eat lunch at eleven thirty, and I go home at four o’clock in the afternoon.”,可知艾米下午4点回家,故选C。
34.句意:艾米喜欢_____天。A晴朗的,B下雪的,C晴朗和下雪的,根据“I like sunny days. I can fly kites. I like snowy days, too.”,可知艾米喜欢晴天和雪天,故选C。
35.句意:体育馆在______楼。A第一,B第二,C二,根据“Let’s go to the music room. It’s on the second floor. It’s next to the gym.”,可知体育馆在二楼,故选B。
36.B 37.C 38.A 39.B 40.B
【导语】本文讲了世界天气。
36.句意:伦敦的天气怎么样?A下雪了,天气凉爽。B下雨了,天气凉爽。C下雨了,天气寒冷。根据“It’s rainy and cool in London.”,可知伦敦下雨了,天气凉爽,故选B。
37.句意:悉尼的天气怎么样?A下雪且寒冷。B下雨且凉爽。C多云且暖和。根据“It’s cloudy and warm in Sydney.”,可知悉尼多云且暖和,故选C。
38.句意:在北京你可以放风筝吗?根据“It’s windy and cool in Beijing. You can fly kites outside.”,可知在北京可以放风筝,答语为肯定回答,故选A。
39.句意:如果你现在在新加坡,你可以穿_______。A毛衣,BT恤衫,C外套,根据“It’s sunny and hot in Singapore. It’s 37 degrees outside in the day.”,可知在新加坡可以穿T恤衫,故选B。
40.句意:如果你想在雪里玩,你可以去_______。A悉尼,B莫斯科,C新加坡,根据“It’s snowy and cold in Moscow, so put on your hats and warm coats.”,可知莫斯科下雪了,故选B。
41.B 42.A 43.B 44.A 45.B
【导语】本文讲述了彼得喜欢踢足球,擅长打篮球,以及在一个下午他们进行了一场足球赛的故事。
41.句意:昨天彼得去公园______。A打篮球,B踢足球,C接球,根据“Yesterday my friends and I went to the park to play football together.”可知他们昨天去公园踢足球,故选B。
42.句意:彼得接球好吗?A是的,他能。B不,他不能。C是的,她能。根据“And I can catch the ball well. ”可知他能很好地接球,彼得是男孩名字,人称代词用he,故选A。
43.句意:我们在______踢足球。A早晨,B下午,C晚上,根据“We played the whole afternoon.”可知他们玩了一整个下午,故选B。
44.句意:我们度过了一段______时光。A愉快的,B糟糕的,C疲惫的,根据“We had a good time.”可知他们度过了一个愉快的时光,故选A。
45.句意:我非常擅长______。A打乒乓球,B打篮球,C打棒球,根据“I am very good at basketball.”可知他擅长打篮球,故选B。
46.A 47.C 48.C 49.C 50.C
【导语】本文讲了天气预报。
46.句意:南京的天气怎么样?根据“It’s windy in Nanjing.”,可知南京有风,故选A。
47.句意:深圳下雪了吗?根据“It’s sunny in Shenzhen”,可知深圳天气晴朗,答语为否定回答,故选C。
48.句意:哈尔滨下雪了吗?根据“It’s snowy in Harbin.”,可知哈尔滨下雪了,答语为肯定回答,is提问用is回答,故选C。
49.句意:你可以在深圳做什么?根据“It’s sunny in Shenzhen. You can fly a kite.”,可知可以在深圳放风筝,故选C。
50.句意:北京今天的天气怎么样?A天气晴朗。B天气有风。C天气寒冷。根据“Today it’s cold in Beijing.”,可知北京天气寒冷,故选C。
51.B 52.A
【导语】本文介绍了Emily和Maria在讨论要去哪里的事情。
51.句意:谁想出去?根据“I’d like to go out.”可知是Maria想出去,A.Emily. B.Maria. C.Dream Girl. A符合语境,故选B。
52.句意:他们要去电影院吗?根据“ Let’s go.”可知他们要去电影院,A.是的,他们是。B.不,他们不是。C.对不起,他们不能。A符合语境,故选A。
53.B 54.B 55.C 56.B 57.A
【分析】本文主要介绍了杰克的家人。
53.句意:杰克的爸爸是做什么的?A他是个渔夫。B他是一名医生。C他是一名老师。根据My father is a doctor.,可知杰克的爸爸是一名医生,故选B。
54.句意:杰克爸爸的爱好是什么?A他喜欢踢足球。B他喜欢下象棋。C他喜欢打篮球。根据He likes playing chess.,可知杰克爸爸的爱好是下象棋,故选B。
55.句意:杰克的妈妈在哪工作?A她在医院工作。B她在体育馆工作。C她在学校工作。根据My mother is a teacher in our school.,可知杰克的妈妈在学校工作,故选C。
56.句意:杰克的爱好是什么?A他喜欢唱歌。B他喜欢踢足球。C他喜欢读故事。根据I like playing football.,可知杰克的爱好是踢足球,故选B。
57.句意:杰克怎么去上学?A他坐车去上学。B他乘公共汽车去上学。C他步行去上学。根据We go to school by car every day.,可知杰克坐车去上学,故选A。
58.C 59.A 60.B 61.C 62.A
【导语】本文介绍了今天的天气预报,包括北京,重庆,哈尔滨和广州的天气。
58.句意:今天北京的天气_____。A热的,B凉爽的,C冷的,根据Today it’s cold in Beijing. 可知很冷。故选C。
59.句意:在重庆,人们呆在家里,因为今天天气______。A多雨的,B多雪大的,C晴朗的,根据It’s rainy in Chongqing. Please stay(待) at home.可知天气多雨。故选A。
60.句意:今天我们可以在哈尔滨______。A游泳,B堆雪人,C放风筝,根据 It’s snowy in Harbin. You can make a snowman. 可知可以堆雪人。故选B。
61.句意:广州的天气怎么样?A天气多云又多风。B天气多雪又多风。C天气晴朗又多风。根据It’s sunny and windy in Guangzhou. 可知广州天气晴朗又多风。故选C。
62.句意:今天你可以在广州放风筝吗?根据You can fly a kite or swim.可知可以放风筝或游泳。故做肯定回答,故选A。
63.B 64.C 65.A 66.C 67.B
【分析】本文主要介绍了动物。
63.题干句意“乔和我______。”根据“Joe and I are at the zoo.”可知选B。
64.题干句意“我们在那能看到很多______。”根据“We can see many animals here.”可知选C。
65.题干句意“熊猫能______。”根据“What about pandas They can climb trees!”可知选A。
66.题干句意“熊是______。”根据“I like bears very much because they are strong and clever.”可知选C。
67.题干句意“乔和我看不到______。”根据“There are tigers, bears, lions, elephants, monkeys, and pandas.”可知选B。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录