【期末考点培优】专题26 阅读理解-选择-2025-2026学年三年级英语上册期末复习考点培优外研版(一起)(含答案解析)

文档属性

名称 【期末考点培优】专题26 阅读理解-选择-2025-2026学年三年级英语上册期末复习考点培优外研版(一起)(含答案解析)
格式 docx
文件大小 100.5KB
资源类型 试卷
版本资源 外研版(一年级起点)
科目 英语
更新时间 2025-12-08 17:37:01

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年三年级英语上册期末复习考点培优外研版(一起)
专题26 阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读理解。根据短文内容,选择正确答案。
It’s Sunday morning. Mr Black with his family is in the park. They see many ducks on the lake. Some boys are playing football on the grass. Look at the children under the tree. They are playing hide-and-seek. What are those on the lake They are dragon boats. Some people are rowing the dragon boats. Amy is feeding the ducks. They are very happy.
1.Today is _______. ( )
A.Saturday B.Friday C.Sunday
2.Many ducks are _______. ( )
A.on the lake B.on the grass C.under the tree
3._______ playing football. ( )
A.Mr Black is B.Some boys are C.Amy is
4.The children are _______ under the tree. ( )
A.playing football B.playing hide-and-seek C.feeding the ducks
5.Are they happy ( )
A.Yes, they are. B.No, they aren’t. C.Yes, they do.
阅读短文,选择正确的答案。
I’m Sam. Amy and I are going to Hainan tomorrow with my Mum and Dad. We are going to Hainan by plane. And we are going to get up at 5 o’clock. I’m going to swim in the sea. Amy is going to play football on the beach. At the airport, we meet a boy. He is from China. His name is Xiaoyong. He is going to Hong Kong with his mum. He is going to visit his grandparents. He is going to swim in the sea, too.
6.Sam and Amy are going to _________ tomorrow. ( )
A.Hainan B.Beijing C.Hong Kong
7.They are going to Hainan by ________. ( )
A.car B.bus C.plane
8.Amy is going to play ________ on the beach. ( )
A.basketball. B.football C.the piano
9.Xiaoyong is going to Hong Kong with ________. ( )
A.his Dad B.his uncle C.his mum
10.Xiaoyong is going to visit ________. ( )
A.his uncle B.his sister C.his grandparents
下面是Sam对自己和Amy能力的介绍。阅读短文,选择正确的选项。
Hello! My name is Sam. I’m ten years old. I can jump far. I can’t ride a bike. I have a sister. Her name is Amy. She is nine years old. She can run fast and swim. But she can’t dance. I like her very much.
11.Amy is ______. ( )
A.7 B.8 C.9
12.Sam can ______. ( )
A.run fast B.jump far C.jump high
13.Amy can ______. ( )
A.run fast B.jump far C.jump high
14.Sam can’t ______. ( )
A.jump high B.ride a bike C.swim
15.Amy can’t ______. ( )
A.jump high B.ride a bike C.dance
根据短文内容选择正确的答案,将选项写在括号内。
Today is Monday. But four children are not at school. Sam has got a cold. He is staying in bed. His mother is looking after him. Amy ate(吃了)too many sweets, so she’s got a stomach ache. She can’t eat anything(任何东西) now. Lingling plays the flute too late, so she’s got a headache. She is staying at home. Daming is in the hospital now. He has a fever(发烧). The doctor tells him to take some medicine and drink a lot of water.
16.What day is it today ( )
A.Today is Sunday. B.Today is Monday. C.Today is Saturday.
17.Amy can’t eat anything now. Because ________. ( )
A.she’s got a stomach ache B.she’s got a toothache C.she’s got a headache
18.What do you want to say to Lingling ( )
A.Go to bed early(早点). B.Be careful! C.Drink a lot of water, Lingling!
19.What’s the matter with Daming ( )
A.He is in bed. B.He is in the hospital. C.He ate too much.
20.The doctor tells Daming to ________. ( )
A.take some medicine B.drink a lot of water. C.A and B
Read and choose. 阅读短文,选出正确的一项。
Andy has got 3 pets, a rabbit, a dog and a cat. The rabbit is white. It has got long ears. It can jump. It likes carrots. The dog is black and white. It can swim and run fast. It likes meat. The cat is yellow. It is small. And it is lovely. It likes to eat fish. It can climb trees. And it can catch mice.
21.Andy has got ______ pets. ( )
A.three B.two C.twelve
22.What colour is the rabbit ( )
A.It’s white. B.It’s black. C.It’s black and white.
23.______ can jump. ( )
A.Andy B.The rabbit C.The dog
24.What colour is the cat ( )
A.It’s white. B.It’s black and white. C.It’s yellow.
25.Does the cat like to eat fish ( )
A.Yes, it does. B.No, it doesn’t. C.We don’t know.
阅读短文,选择填空。
In a Park
Today is Saturday. It’s sunny. Kathy and her sister are in a park. It’s a big park, and it’s beautiful. There are many colourful(五彩缤纷的) flowers in it. They can see many people here. Some boys are playing basketball. Some girls are playing badminton(羽毛球). Some old men are playing Chinese chess under the trees. How happy they are! Do you think so
26.It’s a _____ park. ( )
A.small B.big
27.Some old men are playing _____. ( )
A.Chinese chess B.badminton
28.Kathy and her sister are in a _____. ( )
A.park B.zoo
29.Is the park beautiful ( )
A.Yes, it is. B.No, it isn’t.
30.What are the girls doing ( )
A.They’re playing football. B.They are playing badminton.
Lingling is ill. She has got a stomach ache. She can’t go to school. She is at home. She can read books, watch TV and have noodles, but she can’t have an ice cream and a drink. Fangfang is at home, too. She has got a cold. She is in bed. She can have pears and oranges. And Lanlan is not going to school. She has got a cough. She can have pears and oranges, too.
31.Lanlan has got a _________. ( )
A.stomach ache B.cold C.cough
32.Lingling can have _________. ( )
A.pears B.ice cream C.noodles
33.Fangfang is in _________. ( )
A.school B.bed C.park
34._________ has got a cold. ( )
A.Lingling B.Lanlan C.Fangfang
35.Lanlan can _________. ( )
A.read books B.have pears and oranges C.have an ice cream
阅读短文,根据短文内容选择正确选项。
The cat family is very big. The cute little cats are in this family.
But there are many other cats in the cat family. Lions are cats. Tigers are cats. Leopards(豹) and cheetahs(猎豹) are cats.
Cats can be big or small. They can be fast or slow. They can be one colour. They can have spots(斑点) or stripes(条纹) on them.
You can see cats all over the world(全世界).
36.The cat family is ______. ( )
A.cute B.small C.big
37.Which is NOT a cat ( )
A. B. C.
38.Are all(全部的) the cats fast ( )
A.Yes, they are. B.No, they aren’t. C.We don’t know.
39.Which one is right(正确的) ( )
A.Some cats have only one colour. B.All of the cats have spots or stripes. C.All of the cats are small.
40.The name of this passage(文章) is ______. ( )
A.Zoo Animals B.The Cat Family C.Little Cats
Amy, Sam and Daming are going to have a sports day tomorrow. They’re very happy. Daming is going to run a race. So he is going to train today. He is going to run in the park. Sam is going to do the long jump. Amy is going to do the high jump. They are going to win.
41.Tomorrow is ________. ( )
A.sports day B.sports days C.sport day
42.Daming is going to ________ tomorrow. ( )
A.have B.run C.jump
43.________ is going to run in the park. ( )
A.Sam B.Daming C.Amy
44.________ is going to do the long jump. ( )
A.Sam B.Daming C.Amy
45.They are going to ________. ( )
A.jump B.winner C.win
阅读理解。
Hello, I’m John. Today is Monday. After school, Linlin, Baobao and I are hungry. Linlin wants a hamburger. She uses her hands. Baobao wants some meat. He uses a knife and fork. I want some noodles. I use chopsticks.
46.Today is _________.( )
A.Monday B.Sunday C.Saturday
47.After school, they’re _________.( )
A.sad B.happy C.hungry
48.Linlin wants a _________.( )
A.hot dog B.hamburger C.banana
49.Baobao wants some meat and he uses _________.( )
A.chopsticks B.a knife and fork C.hands
50.John wants some _________.( )
A.noodles B.rice C.sweets
This is Tina’s family. Tina is doing homework. Her mother is writing a letter. Her father is making a paper plane. Her grandma is watching TV. Her grandpa is listening to music. The dog is running after a cat.
51.Tina is _________. ( )
A.doing homework B.sleeping
52.Tina’s mother is _________. ( )
A.singing a song B.writing a letter
53.Tina’s father is _________. ( )
A.making a paper plane B.working
54.Tina’s _________ is watching TV. ( )
A.grandpa B.grandma
55.The dog is _________. ( )
A.running B.walking
阅读理解。
My New Friend
Hi, I'm Li Yan. I have got a new friend. His name is Peter. He is American. He's from New York. He is very cool. He likes jeans. He is tall and fat. He has got big eyes and short hair. He likes Chinese food very much. He has a dog. It has got a big mouth and a long tail. It's yellow.
根据短文内容,选择正确答案。
56.What's Li Yan's friend's name ( )
A.His name is Peter. B.His name is Tom. C.His name is Jim.
57.Where is Peter from ( )
A.Canada. B.London. C.New York.
58.Peter likes ______.( )
A.trousers B.jeans C.shirts
59.Peter has got ______.( )
A.big eyes and long hair
B.small eyes and long hair
C.big eyes and short hair
60.Peter's dog has got ______.( )
A.a big mouth and long hair
B.a big mouth and a long tail
C.two big eyes and a long tail
阅读短文,选择正确的答案。
There are some things on the desk. Look at the basketball. It’s Daming’s. This is Amy’s eraser. Look at the bag. It’s Emily’s. Look at the yellow ruler. It isn’t Sam’s. It’s Bill’s. Which is Sam’s Oh, the green ruler is Sam’s. And look at the kite. It’s Lingling’s. She likes flying a kite.
61.The basketball is __________. ( )
A.Amy’s B.Daming’s C.Emily’s
62.The bag is __________.( )
A.Amy’s B.Daming’s C.Emily’s
63.Bill’s ruler is __________.( )
A.yellow B.green C.blue
64.Sam’s ruler is __________.( )
A.green B.blue C.yellow
65.The kite is __________.( )
A.Sam’s B.Amy’s C.Lingling’s
阅读理解。
Today is Tuesday(星期二). Tomorrow(明天)is sports day. I'm Tom. I'm going to do the long jump. Li Fang is going to do the high jump. Amy is going to run a race. Li Hong is going to play football.
根据短文内容,选择正确答案。
66.Today is _____.( )
A.Friday B.Tuesday C.Thursday
67.The writer is _____.( )
A.Sam B.Amy C.Tom
68.Li Fang is going to _____.( )
A.do the long jump B.do the high jump C.jump far
69._____ is going to run a race. ( )
A.Amy B.Li Fang C.Tom
70.Li Hong is going to _____.( )
A.play basketball B.play the piano C.play football
阅读短文或对话,选择最佳答案,将其字母编号写在括号内。
Dog: I like pears best. They are sweet. What’s your favorite fruit, Rabbit
Rabbit: I don’t like fruit. I like carrots. They are tasty.
Monkey: I don’t like carrots. But I like carrot juice. It’s healthy.
Tiger: Is carrot juice your favourite, Monkey
Monkey: No. Bananas are my favourite. What about you, Tiger
Tiger: Ha! Guess. My favourite fruit is round and very big. It’s green. It’s sweet and juicy. We often eat it in summer. What is it We often eat it in summer. What is it
Dog: I know!
71.What’s Dog’s favourite fruit ( )
A.Carrots. B.Pears. C.Apples.
72.What does Rabbit like ( )
A.Carrots. B.Pears. C.Apples.
73.What is Monkey’s favourite food ( )
A.Carrots juice. B.Bananas. C.Pears.
74.What’s Tiger’s favourite fruit ( )
A.Bananas. B.Apples. C.Watermelons.
阅读短文,选择正确答案
An old woman has a cat. The cat is very old. It can’t run quickly, and it can’t bite(咬), because it’s so old. One day the old cat sees a mouse. It jumps and catches the mouse. But it can’t bite it, so the mouse gets out of its mouth and runs away.
Then the old woman is not happy. Because the cat can’t kill the mouse. She begins to hit(打) the cat. The cat says,“Do not hit your old servant(仆人). I have worked for you for many years, and I would work for you still, but I am too old. Do not be unkind(无情的) to the old, but remember what good work the old did when they were young.”
75.The old woman’s cat is________.( )
A.young B.old C.small D.beautiful
76.The cat________catch the mouse. ( )
A.can B.is C.can’t D.has
77.The mouse________run away. ( )
A.can B.can’t C.doesn’t D.don’t
78.Why is the woman not happy ( )
A.The cat can catch the mouse.
B.She is old.
C.The mouse runs away.
D.The cat bites the mouse.
阅读短文,选择正确的答案。
Pandas’ faces look like cats’, but their fat bodies and short tails are like bears’. Pandas are very lovely and they are friendly to people. People like them very much. Most pandas live in China. The northwestern part of Sichuan Province(省) and southern part of Gansu Province are their hometowns. Pandas like climbing trees. They usually live in the forests of high mountains. They eat bamboo and drink spring(泉水).
79.Pandas mainly(主要地) live in .( )
A.America B.Japan C.China
80. are like the cats’. ( )
A.Pandas’ tails B.Pandas’ faces C.Pandas bodies
81.Where are pandas’ hometowns ( )
A.Guangdong and Gansu. B.Sichuan and Suzhou. C.Gansu and Sichuan.
82.What’s pandas’ main food ( )
A.Rice. B.Meat. C.Bamboo.
83.Pandas like . ( )
A.playing B.climbing trees C.eating apples
阅读理解
The Cat's Family
My family is not very large,there are only three cats.I'm a white cat.People call me Snow-white.My husband is a black cat.People call him Captain Black Cat.We have a beautiful daughter.Her name is Lily.She is black and white. She's only two years old.We live a happy life.We will work harder to catch the mice. We must let people live in a happy life in this house.
84.There are cats in the cat's family( )
A.two B.three C.our
85.Mother Cat is . ( )
A.white B.black C.black and white
86.Mother Cat and Father Cat have a . ( )
A.son B.sister C.daughter
87.The black cat is Lily's . ( )
A.mother B.father C.uncle
88.Lily is years old. ( )
A.three B.one C.two
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.C 2.A 3.B 4.B 5.A
【导语】本文主要介绍了布莱克先生一家人在公园的所见。
1.句意:今天是_______。A星期六,B星期五,C星期日。根据文中“It’s Sunday morning.”可知今天是星期日上午。故选C。
2.句意:许多鸭子在_______。A在湖上,B在草地上,C在树下。根据文中“They see many ducks on the lake. ”可知他们看到许多鸭子在湖上。故选A。
3.句意:_______正在踢足球。A布莱克先生,B一些男孩们,C艾米。根据文中“Some boys are playing football on the grass. ”可知一些男孩们正在草地上踢足球。故选B。
4.句意:孩子们在树下_______。A踢足球,B捉迷藏,C喂鸭子。根据文中“Look at the children under the tree. They are playing hide-and-seek.”可知看看树下的孩子们,他们正在玩捉迷藏。故选B。
5.句意:他们开心吗?A是的,他们是。B不,他们不开心。C是的,他们是。问句是are引导的引导的一般疑问句,答语也要用are回答。根据文中“They are very happy.”可知他们非常开心。故选A。
6.A 7.C 8.B 9.C 10.C
【导语】本文主要介绍了艾米和萨姆去海南度假的计划。
6.句意:萨姆和艾米明天要去____。A海南,B北京,C香港。根据文中“I’m Sam. Amy and I are going to Hainan tomorrow with my Mum and Dad.”可知我是萨姆。艾米和我明天要和爸爸妈妈一起去海南。故选A。
7.句意:他们乘坐___去海南。A汽车,B公共汽车,C飞机。根据文中“We are going to Hainan by plane.”可知他们乘飞机去海南。故选C。
8.句意:艾米要去海滩玩____。A篮球,B足球,C钢琴。根据文中“Amy is going to play football on the beach.”可知艾米要去海滩踢足球。故选B。
9.句意:小勇要和______一起去香港。A他的父亲,B他的(叔叔)伯父,C他的妈妈。根据文中“His name is Xiaoyong. He is going to Hong Kong with his mum.”可知他的名字叫小勇。他要和妈妈一起去香港。故选C。
10.句意:小勇将要去拜访______。A他的(叔叔)伯父,B他的(姐姐)妹妹,C他的(外)祖父母。根据文中“He is going to visit his grandparents.”可知小勇将要去拜访他的(外)祖父母。故选C。
11.C 12.B 13.A 14.B 15.C
【导语】本文介绍了萨姆和艾米的个人能力。
11.句意:艾米_____岁。根据“Her name is Amy. She is nine years old.”,可知艾米九岁,故选C。
12.句意:萨姆能______。A跑得快,B跳得远,C跳得高,根据“I can jump far.”,可知萨姆能跳得远,故选B。
13.句意:艾米能______。A跑得快,B跳得远,C跳得高,根据“She can run fast and swim.”,可知艾米能跑得快,故选A。
14.句意:萨姆不会______。A跳得高,B骑自行车,C游泳,根据“I can’t ride a bike.”,可知萨姆不会骑自行车,故选B。
15.句意:艾米不会______。A跳得高,B骑自行车,C跳舞,根据“But she can’t dance.”,可知艾米不会跳舞,故选C。
16.B 17.B 18.A 19.B 20.C
【导语】本文讲了几个孩子的身体状况。
16.句意:今天是星期几?A今天是星期天。B今天是星期一。C今天是星期六。根据“Today is Monday.”,可知今天是星期一,故选B。
17.句意:艾米现在没吃任何东西。因为________。A她胃痛,B她牙痛,C她头痛,根据“my ate(吃了)too many sweets, so she’s got a stomach ache. She can’t eat anything(任何东西) now.”,可知因为艾米胃痛,故选B。
18.句意:你想对玲玲说什么?A早点睡觉。B小心!C玲玲,多喝水!根据“Lingling plays the flute too late, so she’s got a headache.”,可知想对玲玲说早睡,故选A。
19.句意:大明怎么了?A他在床上。B他住院了。C他吃得太多了。根据“Daming is in the hospital now.”,可知大明住院了,故选B。
20.句意:医生告诉大明_______。A吃一些药,B喝很多水,根据“Daming is in the hospital now. He has a fever(发烧). The doctor tells him to take some medicine and drink a lot of water.”,可知医生告诉大明吃一些药,喝很多水,故选C。
21.A 22.A 23.B 24.C 25.A
【导语】本文介绍了安迪的三个宠物。
21.句意:安迪有______个宠物。A三,B二,C十二,根据“Andy has got 3 pets, a rabbit, a dog and a cat.”,可知安迪有三个宠物,故选A。
22.句意:兔子是什么颜色的?A它是白色的。B它是黑色的。C它是黑白相间的。根据“The rabbit is white.”,可知兔子是白色的,故选A。
23.句意:______会跳。A安迪,B兔子,C狗,根据“The rabbit is white. It has got long ears. It can jump.”,可知兔子会跳,故选B。
24.句意:猫是什么颜色的?A它是白色的。B它是黑白相间的。C它是黄色的。根据“The cat is yellow.”,可知猫是黄色的,故选C。
25.句意:猫喜欢吃鱼吗?A是的,它喜欢。B不,它不喜欢。C我们不知道。根据“ The cat is yellow. It is small. And it is lovely. It likes to eat fish.”,可知猫喜欢吃鱼,故选A。
26.B 27.A 28.A 29.A 30.B
【导语】本文主要介绍了周六,Kathy和她的姐姐/妹妹在公园,具体介绍了人们在公园里做什么。
26.句意:它是一个__公园。A小的,B大的。根据“It’s a big park, and it’s beautiful. ”可知它是一个大公园,故选B。
27.句意:一些老人正在玩____。A下中国棋,B打羽毛球。根据“Some old men are playing Chinese chess under the trees. ”可知老人正在下棋,故选A。
28.句意:Kathy 和她的姐姐/妹妹在___。A公园,B动物园。根据“Kathy and her sister are in a park.”可知她们在公园,故选A。
29.句意:公园漂亮吗?A是的,它是。B不,它不是。本题是be动词引导的一般疑问句及其回答。根据“ It’s a big park, and it’s beautiful. ”可知公园是漂亮的,本题是肯定回答,故选A。
30.句意:女孩子正在做什么?A她们在踢足球。B她们在打羽毛球。根据“ Some girls are playing badminton(羽毛球). ”可知女孩子正在打羽毛球,故选B。
31.C 32.C 33.B 34.C 35.B
【导语】本文介绍了三个生病在家的学生,介绍了她们的情况以及能做什么。
31.句意:兰兰患了________。A胃疼,B感冒,C咳嗽。根据文中句子“ She has got a cough. ”可知兰兰咳嗽。故选C。
32.句意:玲玲可以吃____。A梨,B冰淇淋,C面条。根据文中句子“She can read books, watch TV and have noodles.”可知玲玲可以吃面条。故选C。
33.句意:芳芳在___。A学校,B床上,C公园。根据文中句子“She is in bed.”可知芳芳卧病在床,故选B。
34.句意:____得了感冒。A玲玲,B兰兰,C芳芳。根据文中句子“Fangfang is at home, too. She has got a cold. ”可知芳芳感冒了,故选C。
35.句意:兰兰可以___。A读书,B吃梨和桔子,C吃一个冰淇淋。根据文中句子“She can have pears and oranges, too.”可知她可以吃梨和桔子,故选B。
36.C 37.A 38.B 39.A 40.B
【导语】本文主要介绍了猫科动物。
36.句意:猫的家族是_____。A可爱的,B小的,C大的,根据文中第一句“The cat family is very big.”可知猫家族非常大,故选C。
37.句意:哪个不是猫?A狗,B狮子,C豹,根据文中句子“Lions are cats. Tigers are cats. Leopards(豹) and cheetahs(猎豹) are cats.”可知狮子、老虎、豹、猎豹都是猫科动物,而狗未提及,故选A。
38.句意:所有的猫都快吗?A是的,他们是。B不,他们不是。C我们不知道。根据文中句子“They can be fast or slow.”可知他们可以很快也可以很慢,故选B。
39.句意:哪个是正确的?A一些猫只有一种颜色,B所有的猫都有斑点或条纹,C所有的猫都很小,根据文中句子“Cats can be big or small.”可知猫可能大也可能小,根据文中句子“They can be one colour. They can have spots(斑点) or stripes(条纹) on them.”可知他们可能是一种颜色、也可能有斑点和条纹,故选A。
40.句意:这篇文章的名字是_____。A动物园动物,B猫科动物,C小猫,本文主要介绍了猫科动物,故选B。
41.A 42.B 43.B 44.A 45.C
【分析】本文讲了艾米,萨姆和大明将要参加运动会。
41.句意:明天是_______。根据Amy, Sam and Daming are going to have a sports day tomorrow.可知明天是运动会,sports day运动会,固定搭配,故选A。
42.句意:大明明天要______。A有,B跑,C跳,根据Daming is going to run a race.可知大明明天要跑,故选B。
43.句意:_____要在公园里跑步。根据Daming is going to run a race. So he is going to train today. He is going to run in the park.可知大明要在公园里跑步,故选B。
44.句意:______要跳远。根据Sam is going to do the long jump.可知萨姆要跳远,故选A。
45.句意:他们会______。A跳,B获胜者,C赢,根据They are going to win.可知他们会赢,故选C。
46.A 47.C 48.B 49.B 50.A
51.A 52.B 53.A 54.B 55.A
【分析】短文主要描写了蒂娜一家正在做的事情。
51.句意:蒂娜在_________。A做家庭作业,B睡觉。根据文中句子Tina is doing homework. 可知蒂娜正在做家庭作业,故选A。
52.句意:蒂娜的妈妈在__________。A唱歌,B写信。根据文中句子Her mother is writing a letter.可知她的妈妈正在写信,故选B。
53.句意:蒂娜的爸爸在__________。A做纸飞机,B工作。根据文中句子Her father is making a paper plane.可知爸爸在做纸飞机,故选A。
54.句意:蒂娜的___________正在看电视。A爷爷,B奶奶,根据文中句子 Her grandma is watching TV.可知她的奶奶正在看电视。故选B。
55.句意:狗正在___________。A跑,B走。根据文中句子The dog is running after a cat.可知狗正在追赶一只猫,所以它在跑,故选A。
56.A 57.C 58.B 59.C 60.B
【解析】56.问句的句意为“李艳的朋友叫什么名字?”根据文中句子“Hi, I'm Li Yan. I have got a new friend. His name is Peter.”大家好,我是李艳。我有一个朋友。他叫彼得。可知她朋友的名字叫彼得,故答案为A。
57.问句的句意为“彼得来自哪里?” 根据文中句子“He is American. He's from New York.”他是美国人。他来自纽约。可知他来自纽约,故答案为C。
58.句意为“彼得喜欢___________。” 根据文中句子“He likes jeans.”他喜欢牛仔裤。可知答案为B。
59.句意为“彼得有_________。” 根据文中句子“He has got big eyes and short hair.”他有大眼睛和短头发。可知答案为C。
60.句意为“彼得的狗有_________。” 根据文中句子“He has a dog. It has got a big mouth and a long tail.”他有一只狗。它有大嘴巴和长尾巴。可知答案为B。
61.B 62.C 63.A 64.A 65.C
66.B 67.C 68.B 69.A 70.C
71.B 72.A 73.B 74.C
75.B 76.A 77.A 78.C
79.C 80.B 81.C 82.C 83.B
84.B 85.A 86.C 87.B 88.C
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录