【期末考点培优】专题26 阅读理解-判断-2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培优冀教版(三起)(含答案解析)

文档属性

名称 【期末考点培优】专题26 阅读理解-判断-2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培优冀教版(三起)(含答案解析)
格式 docx
文件大小 142.1KB
资源类型 试卷
版本资源 冀教版(三年级起点)
科目 英语
更新时间 2025-12-09 20:46:55

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培优冀教版(三起)
专题26 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读理解,判断正(T)误(F)。
I am Jack. I have a happy family. There are five people in my family. My mother has short hair. She’s very nice. She is a policewoman. She likes to listen to music and read books. She goes to work by car. My father is tall and fat. He is a businessman (商人). He has two big eyes. He is very strict (严格的) but sometimes funny. He goes to work by car, too. He likes to swim. My grandfather is very old, but he is strong. He likes to play chess very much. He often goes to play chess with his friends. My grandmother is short. She is very nice to me. I like to draw pictures and listen to music. I go to school by school bus every week.
1.There are six people in Jack’s family. ( )
2.Jack’s mother has long hair. ( )
3.Jack’s parents go to work by car. ( )
4.Jack’s grandfather likes to draw pictures. ( )
5.Jack goes to school by school bus. ( )
下面是Mike的成绩单。请看一看,读一读,判断句子正(T)误(F)。
Mike’s report (成绩单)
School: No. 2 Primary School Class: 9
Name: Mike Black Teacher: Miss Dong
Chinese math English PE art music
★★★ ★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★ ★★★★
Comments (评语): Mike is a clever boy. He is good at PE. He can play basketball very well. He is good at English, art and music, too. Keep trying.
6.Mike Black is a teacher. ( )
7.Mike is good at PE. ( )
8.Mike has Chinese and English at school. ( )
9.Mike can play football very well. ( )
10.Miss Dong is the teacher of Class Nine. ( )
根据表格信息,判断正“T”误“F”。
Time Week 8:30 9:20 10:10 11:00 14:30 15:20
Monday English math science Chinese PE computer
Tuesday Chinese music English PE English math
Wednesday math English art Chinese science PE
Thursday English Chinese PE science art music
Friday math English Chinese music PE Chinese
11.We have a computer lesson on Monday. ( )
12.We have six English classes in a week. ( )
13.On Thursday afternoon, we have English and math. ( )
14.At half past two on Wednesday, we have a science lesson. ( )
15.We have two classes in the morning and four in the afternoon. ( )
下面是Sarah周四的课程表,根据课程表内容,判断句子正(T)误(F)。
Sarah’s Thursday
a.m. Chinese
English
math
science
p.m. art
PE
16.Sarah has five classes on Thursday. ( )
17.Sarah has four classes in the morning and two in the afternoon. ( )
18.On Thursday, Sarah can draw in art class. ( )
19.Sarah has a music class in the afternoon. ( )
20.Science is the last class in the morning. Art is the first class in the afternoon. ( )
(新材料)在“畅想未来”的主题班会上,Jim向大家描述了他未来的房子。请阅读短文,判断句子(T)误(F)。
My future (未来的) house has five floors. On the fifth floor, there is a big swimming pool (游泳池) . I can swim in the sun. The study and the computer room are on the fourth floor. I can read books in the study. On the third floor, there is a large LEGO City (乐高城市) . My friends like to play there. The bedrooms and the bathrooms are on the second floor. The living room and the kitchen are on the first floor. I can invite many friends to my house. My house is beautiful. There are many trees around (在周围) my house.
21.Jim’s future house has four floors. ( )
22.Jim can read on the fifth floor. ( )
23.Jim’s friends like to play on the third floor. ( )
24.The living room is on the first floor. ( )
25.There are many flowers around Jim’s house. ( )
(廊坊市改编)根据表格内容,判断下列句子正(T)误(F)。
Mary △ ☆ ☆ □ △
Tim △ △ ○ ☆ ☆
Peter □ ○ △ □ ☆
Lynn □ ☆ ○ □ □
频度副词:△always ○often □sometimes ☆never
26.Tim never plays computer games. ( )
27.Lynn sometimes wears her dresses. ( )
28.Mary and Peter often play ping-pong. ( )
29.Peter and Tim always read books. ( )
30.Three of them sometimes go to the cinema to see a film. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
It’s September and we are back to school. It’s good to see all my classmates and teachers again. We are all fine and happy. We are in Grade Four this term. There are twenty-six girls and twenty-eight boys in our class.
Mr. Hu is our new English teacher and Mr. Li will teach us science. Science is not easy, but it’s interesting. I’m going to work hard on it. I’m good at math, but my English is not good. I like English. I’ll ask Lucy for help.
Lucy is my good friend and I can help her with her Chinese, too. I’m going to do my best this term.
31.The new term begins in September. ( )
32.We are back to school, so we are unhappy. ( )
33.We have five new subjects. ( )
34.Lucy is good at English and Chinese. ( )
35.Lucy can help me with my English. ( )
阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
Do you know Santa Why does Santa give gifts to children That’s an old, old story. Long ago, there really was a Santa. His name was Saint Nicholas. There were many stories about him. He helped children and gave gifts to poor people. Everyone loved him. In Norton America, his name changed. People began to call him Santa. Santa is old and his hair is white. He is a merry man in red clothes. He always says, “Ho! Ho! Ho!” Kids believe that Santa brings them gifts at Christmas. On Christmas Eve, Santa comes into the house through the chimney(烟囱) to give gifts. Every child likes him.
36.Long ago, there really was a Santa. His name was Saint Nicholas. ( )
37.Santa helped Children and gave gifts to rich people. ( )
38.In North America, people began to call him Santa. ( )
39.Santa is old and his hair is gold. ( )
40.Kids believe that Santa brings them gifts. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Tom is my new friend. He lives in a big house in Canada. Tom likes the study because he likes to read books and play computer games there. Tom’s brother likes the living room because he likes to watch TV. Tom’s father likes the kitchen because he likes to cook nice food. He often cooks western food. Sometimes he cooks Chinese food. Tom’s mother likes the garden. She plants many flowers there. She often sits in the garden and watches the beautiful flowers.
41.Tom’s family likes to play computer games. ( )
42.Tom likes the study. ( )
43.Tom’s brother likes to play computer games. ( )
44.Tom’s father always cooks western food. ( )
45.Tom’s mother plants many flowers in the garden. ( )
Read the passage and judge the statements. (阅读判断,用T or F表示)
My uncle lives in a village. But he works in the big city. He goes to work by train every morning and comes home in the same way. This morning when he is reading his newspaper on the train, a man behind him says “hello” to him and begins to talk to him. “Your life isn’t interesting, is it You take the same train every morning, and you always sit in the same seat and read the same newspaper.”
46.My uncle lives in a big city. ( )
47.My uncle always goes to work by train and comes home in the same way. ( )
48.A man behind my uncle talks to him this morning. ( )
49.My uncle never sits in the same seat. ( )
50.The man thinks my uncle’s life is interesting. ( )
阅读短文,根据短文内容判断正(T)误(F)。
I like Christmas. It’s December 25. It is a special holiday in Western countries. People don’t work, and students don’t go to school. People invite their family and friends. They give gifts to each other. They always sing songs at Christmas. The songs are called carols(颂歌). There is a very nice old man. He is in red clothes. He has a big bag. There are many gifts in it. Children love him very much.
51.Christmas is a special holiday in every country. ( )
52.People invite their family and friends. ( )
53.Sometimes they sing carols at Christmas. ( )
54.Santa is a very nice young man in red clothes. ( )
55.There are many clothes in his bag. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
The wind and the sun have a quarrel(争吵). The wind says he is stronger than the sun and the sun says he is stronger than the wind. Soon a man comes along the road.
“See that man, I can make him take off his coat,” says the wind. But the sun says, “No, you can’t. But I can.” At last they both say, “Let’s try.”
The wind says he would try first. He blows and blows. The weather becomes cold.The man says, “It is very cold.” So he doesn’t take off his coat. At last, the wind is tried and he says, “I can’t make the man take off his coat.” Then the sun tries. He shines and shines. “It is hot now,” says the man, “I must take off my coat.” Then he takes off his coat. “Look! I’m stronger than you,” says the sun to the wind.
56.The wind and sun have a quarrel. ( )
57.The wind thinks he can make the man take off his coat. ( )
58.The wind blows and blows, the weather becomes hot. ( )
59.The wind makes the man take off his coat. ( )
60.The sun makes the man take off his coat. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
There are some holidays in some Western countries.
April Fool’s Day is on April 1. People usually play tricks(开玩笑) on others on that day. It’s very popular(受欢迎的) in the U.K. and the U.S.
Mother’s Day is on the second Sunday in May. It’s a holiday to thank mothers. On that day, mothers usually get flowers and cards from their family. Fathers and children will do the housework, so mothers can have a good rest(休息).
Thanksgiving Day is on the fourth Thursday in November for Americans. On that day, family get together and have a big dinner.
Christmas Day comes on December 25. It’s a popular holiday for many Western countries. People don’t go to work and children don’t go to school. Children will get gifts from their parents at Christmas.
61.April Fool’s Day is in June. ( )
62.Mothers usually get flowers and cards on Mother’s Day. ( )
63.Thanksgiving Day is on the fourth Tuesday in November. ( )
64.People don’t go to work on December 25. ( )
65.Children will get gifts from their parents at Christmas. ( )
阅读理解,判断正(T)误(F)。
Hello, I’m David. I’m a student. Today is Sunday. I don’t go to school. Now it’s 9:30. Look! My mum is in the study. She is writing a book. My father is washing his car. My little brother is in his bedroom. He is playing with his dog. He likes to play with animals. My grandparents are watching TV. We are all happy.
66.Today is Saturday. ( )
67.My mum is in the kitchen. ( )
68.My father is watching TV. ( )
69.My brother likes to play with his dog. ( )
70.David doesn’t go to school today. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
A Delicious Bird
A rich (富有的) man wants to give his mother a birthday gift, but what will be the best one One day he finds an amazing bird in the market. It can talk in twelve languages (语言) and sing ten famous operas (歌剧). He buys the bird quickly and sends it to his mother. It costs him $50,000.
The next day he phones to his mother, “What do you think of the bird. Mother ”
“Oh, it’s very delicious,” his mother answers.
71.The rich man sends his mother a birthday gift. ( )
72.The bird can sing two famous operas. ( )
73.The bird is very expensive (昂贵的). ( )
74.The rich man finds a gift. ( )
75.His mother thinks the bird is clever. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
One day, long long ago, a little baby was born (出生). His name was Jesus (耶稣). Jesus was a special baby. Many people said he was the son of God (上帝). When he was born, a new star was in the sky. Three wise men saw the star. They followed the star to Jesus. They brought the baby special gifts. When the baby grew into a man, he was a great teacher. He taught people to love God and to love each other. Jesus’s birthday, December 25th, is Christmas Day. We give gifts to our friends and family at Christmas. We put stars on our Christmas trees, too.
76.Many people said God was Jesus’s father. ( )
77.Jesus was a special boy. ( )
78.Jesus was a teacher. He taught English. ( )
79.Jesus taught people to love each other. ( )
80.Jesus’s birthday is November 25th. ( )
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.F 2.F 3.T 4.F 5.T
【导语】本文介绍了杰克一家人。
1.句意:杰克家有六口人。根据“There are five people in my family.”,可知有五口人,故答案为F。
2.句意:杰克的妈妈有长头发。根据“My mother has short hair.”,可知杰克的妈妈有短头发,故答案为F。
3.句意:杰克的父母开车去上班。根据“She goes to work by car. He goes to work by car, too.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
4.句意:杰克的爷爷喜欢画画。根据“My grandfather is very old, but he is strong. He likes to play chess very much.”,可知杰克的爷爷喜欢下棋,故答案为F。
5.句意:杰克坐校车去上学。根据“I go to school by school bus every week.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
6.F 7.T 8.T 9.F 10.T
【导语】本文主要介绍迈克的成绩单。
6.句意:迈克·布莱克是一名老师。根据“Mike is a clever boy.”可知是一名学生,故答案为F。
7.句意:迈克擅长体育。根据“He is good at PE.”可知擅长体育,故答案为T。
8.句意:迈克在学校里有语文和英语。根据表格成绩单可知有语文和英语,故答案为T。
9.句意:迈克能很好地踢足球。根据“He can play basketball very well.”可知能很好地打篮球,故答案为F。
10.句意:董老师是九班的老师。根据“Class: 9”和“Teacher: Miss Dong”可知董老师是九班的老师,故答案为T。
11.T 12.T 13.F 14.T 15.F
【导语】本文是一周的课程表。
11.句意:我们星期一有计算机课。根据表格可知15:20是计算机课,句子和表格相符,故答案为T。
12.句意:一周我们有六节英语课。根据表格可知英语课在Monday(8:30)、Tuesday(10:10和14:30)、Wednesday(9:20)、Thursday(8:30)、Friday(9:20),共6节。句子和表格相符,故答案为T。
13.句意:星期四下午,我们有英语和数学。根据表格可知Thursday下午课程是14:30美术和15:20音乐,没有英语或数学。句子和表格不符,故答案为F。
14.句意:星期三下午两点半,我们有科学课。根据表格可知“half past two”即14:30,表格中Wednesday的14:30课程是“science”,所以有科学课。句子和表格相符,故答案为T。
15.句意:我们上午有两节课,下午有四节课。根据表格可知上午四节课,下午两节课,句子和表格不符,故答案为F。
16.F 17.T 18.T 19.F 20.T
【导语】本文主要介绍萨拉周四的课程表。
16.句意:萨拉在周四有五节课。根据课程表可知是六节课,故答案为F。
17.句意:萨拉上午有四节课下午有两节课。根据课程表可知上午有四节课下午有两节课,故答案为T。
18.句意:在周四,萨拉能在美术课上画画。根据课程表可知周四有美术课,可以画画,故答案为T。
19.句意:萨拉下午有一节音乐课。根据课程表可知周四下午没有音乐课,故答案为F。
20.句意:科学是上午最后一节课。美术是下午第一节课。根据课程表可知科学是上午最后一节课,美术是下午第一节课,故答案为T。
21.F 22.F 23.T 24.T 25.F
【导语】本文主要介绍了吉姆畅想的未来的房子是什么样子的。
21.句意:吉姆未来的房子有四层。根据“My future(未来的) house has five floors.”可知吉姆未来的房子有五层,句子和短文不符,故答案为F。
22.句意:吉姆可以在五楼读书。根据“On the fifth floor, there is a big swimming pool(游泳池) . I can swim in the sun.”可知吉姆可以在五楼游泳,句子和短文不符,故答案为F。
23.句意:吉姆的朋友喜欢在三楼玩。根据“On the third floor, there is a large LEGO City(乐高城市) . My friends like to play there.”可知吉姆的朋友喜欢在三楼玩,句子和短文相符。故答案为T。
24.句意:客厅在一楼。根据“The living room and the kitchen are on the first floor.”可知客厅在一楼,句子和短文相符,故答案为T。
25.句意:在吉姆房子周围有许多花。根据“There are many trees around(在周围) my house.”可知吉姆房子周围有许多树,句子和短文不符,故答案为F。
26.F 27.T 28.F 29.F 30.T
【导语】本文主要介绍了4人的日常生活习惯。
26.句意:蒂姆从不玩电脑游戏。根据表格可知蒂姆经常玩电脑游戏。题干与原文不符,故答案为F。
27.句意:林恩有时会穿她的连衣裙。根据表格可知林恩有时会穿她的连衣裙。题干与原文相符,故答案为T。
28.句意:玛丽和彼得经常打乒乓球。根据表格可知玛丽从不打乒乓球。题干与原文不符,故答案为F。
29.句意:彼得和蒂姆总是读书。根据表格可知彼得有时读书。题干与原文不符,故答案为F。
30.句意:他们中的三个人有时会去电影院看电影。根据表格可知玛丽,蒂姆和林恩有时会去电影院看电影。题干与原文相符,故答案为T。
31.T 32.F 33.F 34.F 35.T
【导语】本文介绍了新学期开学的情况,包括班级构成、新老师科目安排,以及作者在学习上的计划和与朋友Lucy的互助。
31.句意:新学期在九月份开始。根据“It’s September and we are back to school.”可知九月返校开学,故答案为T。
32.句意:我们返校了,所以我们不开心。根据“We are all fine and happy.”可知是开心而非不开心,故答案为F。
33.句意:我们有五门新科目。根据第二段内容可知有英语,科学,数学和语文,共四门学科,故答案为F。
34.句意:Lucy擅长英语和语文。根据“Lucy is my good friend and I can help her with her Chinese, too.”可知Lucy语文需帮助,故答案为F。
35.句意:Lucy能帮我学英语。根据“ I like English. I’ll ask Lucy for help.”可知Lucy会在英语上帮助作者,故答案为T。
36.T 37.F 38.T 39.F 40.T
【导语】本文介绍了圣诞老人。
36.句意:很久以前,真的有一个圣诞老人。他的名字叫圣尼古拉斯。根据“Long ago, there really was a Santa. His name was Saint Nicholas.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
37.句意:圣诞老人帮助孩子们,给富人送礼物。根据“He helped children and gave gifts to poor people.”,可知圣诞老人给穷人礼物,故答案为F。
38.句意:在北美,人们开始称他为圣诞老人。根据“In Norton America, his name changed. People began to call him Santa.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
39.句意:圣诞老人老了,他的头发是金色的。根据“Santa is old and his hair is white.”,可知头发是白色的,故答案为F。
40.句意:孩子们相信圣诞老人会给他们送礼物。 根据“Kids believe that Santa brings them gifts at Christmas.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
41.F 42.T 43.F 44.T 45.T
【导语】本文讲了汤姆一家喜欢的房间。
41.句意:汤姆的家人喜欢玩电脑游戏。根据“ Tom likes the study because he likes to read books and play computer games there.”,可知汤姆喜欢玩电脑游戏,故答案为F。
42.句意:汤姆喜欢这个书房。根据“Tom likes the study because he likes to read books and play computer games there.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
43.句意:汤姆的哥哥喜欢玩电脑游戏。根据“Tom’s brother likes the living room because he likes to watch TV.”,可知汤姆的哥哥喜欢看电视,故答案为F。
44.句意:汤姆的父亲总是做西餐。根据“Tom’s father likes the kitchen because he likes to cook nice food. He often cooks western food.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
45.句意:汤姆的母亲在花园里种了许多花。根据“Tom’s mother likes the garden. She plants many flowers there.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
46.F
47.T 48.T 49.F 50.F
【导语】本文是关于作者叔叔(伯父)的故事。
46.句意:我叔叔(伯父)住在大城市。根据原文“My uncle lives in a village.”可知作者的叔叔(伯父)住在村里。所以题干叙述错误,故答案为F。
47.句意:我叔叔(伯父)总是乘火车去上班,然后以同样的方式回家。根据原文“He goes to work by train every morning and comes home in the same way.”可知他每天早上乘火车去上班,然后以同样的方式回家。所以题干叙述正确,故答案为T。
48.句意:今天早上我叔叔(伯父)身后的一个人和他说话。根据原文“This morning when he is reading his newspaper on the train, a man behind him says ‘hello’ to him and begins to talk to him.”可知今天早上,当他在火车上看报纸时,他身后的一名男子向他打招呼,并开始与他交谈。所以题干叙述正确,故答案为T。
49.句意:我叔叔(伯父)从来不坐在同一个座位上。根据原文“You take the same train every morning, and you always sit in the same seat and read the same newspaper.”可知作者的叔叔(伯父)每天早上乘坐同一趟火车,总是坐在同一个座位上读同一份报纸。所以题干叙述错误,故答案为F。
50.句意:那人觉得我叔叔(伯父)的生活很有趣。根据原文“Your life isn’t interesting, is it ”可知那位男士认为叔叔(伯父)的生活并不有趣,所以题干叙述错误,故答案为F。
51.F 52.T 53.F 54.F 55.F
【导语】本文介绍了作者对圣诞节的喜爱,包括圣诞节在西方国家的地位、人们的庆祝方式以及孩子们对圣诞老人的喜爱。
51.句意:圣诞节是每个国家的一个特殊节日。根据“It is a special holiday in Western countries.”可知圣诞节是西方国家的一个特殊节日,故答案为F。
52.句意:人们邀请他们的家人和朋友。根据“People invite their family and friends.”可知人们会邀请他们的家人和朋友来一起庆祝圣诞节,故答案为T。
53.句意:有时他们在圣诞节唱颂歌。根据“They always sing songs at Christmas. The songs are called carols.”可知圣诞节期间人们总是会唱颂歌,而不是有时,故答案为F。
54.句意:圣诞老人是一个穿红色衣服的非常友好的年轻人。根据“There is a very nice old man. He is in red clothes.”可知描述圣诞老人是老人,而不是年轻人,故答案为F。
55.句意:他的包里有很多衣服。根据“He has a big bag. There are many gifts in it.”可知圣诞老人的包里装满了礼物,而不是衣服,故答案为F。
56.T 57.T 58.F 59.F 60.T
【导语】本文介绍的是太阳和风为谁是更强的而进行比赛的事。
56.句意:风和太阳吵架了。从文中句子“The wind and the sun have a quarrel.”可知太阳和风吵架了。故答案为T。
57.句意:风认为它能让男人脱掉他的外套。从文中句子““See that man , I can make him off his coat”, says the wind.”可知风认为它可以让那个男人脱掉他的外套,故答案为T。
58.句意:风吹啊吹,天气变热了。从文中句子“He blows and blows. The weather becomes cold.”可知风吹后天气变冷了,与句意不符。故答案为F。
59.句意:风让男人脱掉了外套。从文中句子“The wind i s tired and he says, I can't make the man take off his coat.”可知它没有让男人脱掉外套。故答案为F。
60.句意:太阳让男人脱掉了外套。从文中句子““It is hot now”, says the man, “I must take off my coat.” ”可知太阳让男人脱掉了外套。故答案为T。
61.F 62.T 63.F 64.T 65.T
【导语】本文讲的是西方国家的一些节日。
61.句意:愚人节在六月。根据文中句子“April Fool’s Day is on April 1.”可知愚人节在4月,与短文不符,故答案为F。
62.句意:母亲们通常在母亲节收到鲜花和卡片。根据文中句子“On that day, mothers usually get flowers and cards from their family.”可知母亲们通常在母亲节收到鲜花和卡片,与短文相符,故答案为T。
63.句意:感恩节在十一月的第四个星期二。根据文中句子“Thanksgiving Day is on the fourth Thursday in November for Americans.”可知对美国人来说,感恩节是在11月的第四个星期四,与短文不符,故答案为F。
64.句意:人们在12月25日不去工作。根据文中句子“Christmas Day comes on December 25. People don’t go to work and children don’t go to school.”可知人们在12月25日不去工作,与短文相符,故答案为T。
65.句意:孩子们会在圣诞节收到父母的礼物。根据文中句子“Children will get gifts from their parents at Christmas.”可知孩子们会在圣诞节收到父母的礼物,与短文相符,故答案为T。
66.F 67.F 68.F 69.T 70.T
【导语】本文主要介绍了David一家正在做的事情。
66.句意:今天是星期六。根据“Today is Sunday.”可知今天是星期日,可知题干描述错误,故答案为F。
67.句意:我的妈妈在厨房。根据“My mum is in the study.”可知我的妈妈在书房,可知题干描述错误,故答案为F。
68.句意:我的爸爸在看电视。根据“My father is washing his car.”可知我的爸爸在洗他的车,可知题干描述错误,故答案为F。
69.句意:我的弟弟喜欢和他的狗玩。根据“My little brother is in his bedroom. He is playing with his dog.”可知我的弟弟喜欢和他的狗玩,可知题干描述正确,故答案为T。
70.句意:David今天不去上学。根据“I’m David. I’m a student. Today is Sunday. I don’t go to school.”可知David今天不去上学,可知题干描述正确,故答案为T。
71.T 72.F 73.T 74.T 75.F
【导语】本文介绍了富人花高价买了一只会说话的鸟给他妈妈做生日礼物,但是他妈妈却把鸟吃了。
71.句意:那个富人给他妈妈送了一份生日礼物。根据“A rich man wants to give his mother a birthday gift”可知富人给他妈妈送了一份生日礼物,故答案为T。
72.句意:这只鸟会唱两出著名的歌剧。根据“It can talk in twelve languages and sing ten famous operas”可知它唱十首著名的歌剧,故答案为F。
73.句意:这只鸟很贵。根据“It costs him $50,000.”可知这只鸟花了他5万美元,是很贵的,故答案为T。
74.句意:富人找到了一份礼物。根据“He buys the bird quickly and sends it to his mother. ”可知富人找到了一份礼物,故答案为T。
75.句意:他妈妈认为这只鸟很聪明。根据“Oh, it’s very delicious”可知他妈妈认为这只鸟很美味,故答案为F。
76.T 77.T 78.F 79.T 80.F
【导语】本文是对耶稣的详细介绍。
76.句意:很多人说上帝是耶稣的父亲。根据“Many people said he was the son of God (上帝). ”可知很多人说耶稣是上帝的儿子,句子和短文内容相符,正确,故答案为T。
77.句意:耶稣是一个特殊的男孩。根据“Jesus was a special baby. ”可知耶稣是一个特殊的孩子,句子和短文内容相符,正确,故答案为T。
78.句意:耶稣是一位老师。他教英语。根据“When the baby grew into a man, he was a great teacher. He taught people to love God and to love each other. ”可知耶稣长大后,成为一名老师。他教给人们爱上帝和彼此相爱。句子和短文内容不符,句子错误,故答案为F。
79.句意:耶稣教给人们彼此相爱。根据“When the baby grew into a man, he was a great teacher. He taught people to love God and to love each other. ”可知耶稣长大后,成为一名老师。他教给人们爱上帝和彼此相爱。句子和短文内容相符,正确,故答案为T。
80.句意:耶稣的生日是11月25日。根据“Jesus’s birthday, December 25th, is Christmas Day.”可知耶稣的生日是12月25日,句子和短文内容不符,句子错误,故答案为F。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录