/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年五年级英语上册期末复习考点培优冀教版(三起)
专题22 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,判断正“T”误“F”。
The U.S. means the United States. The capital city is Washington,D.C. They speak English. The flag of the U.S. has 13 while and red stripes. The 13 stripes mean that the U.S. has 13 colonies (殖民地) originally. The 50 stars mean that the U.S. has 50 states (州).
The president lives in the White House. The Statue of Liberty is famous around the world. It is in New York. New York is the largest city of the U.S.
1.The U.S. is the United States. ( )
2.The capital city of the U.S. is New York. ( )
3.The flag of the U. S. has 13 stripes. ( )
4.The stars mean 50 states. ( )
5.The White House is in New York. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Look at the picture. This is my mother. She’s a teacher. She works at a school. She drives to work. She is busy (忙碌的) with work from Monday to Friday. She likes her work. My mother is busy at home, too. She likes to cook. I like to help her. Her favourite food is noodles. She also likes to go shopping. We often go to the supermarket together.
6.My mother works at a school. ( )
7.My mother goes to work by bus. ( )
8.My mother likes to cook. ( )
9.Rice is my mother’s favourite food. ( )
10.I often go to the supermarket with my mother. ( )
Liu Yang在笔友网站上发布了一则新动态。读一读,判断句子正(T)误(F)。
Hi! My name is Liu Yang. I’m 11. I’m from China. China is a big old country. It has a long history(历史). My family lives in Beijing and we speak Chinese. Beijing is a great city. It is the capital city of China. There are many famous places, such as the Great Wall, the Summer Palace (颐和园) and Tian’anmen Square. The flag of China is red and there are five yellow stars on it. My family wants to visit the Summer Palace this Sunday. We love it very much.
11.Liu Yang is eleven years old. ( )
12.Liu Yang is from China. ( )
13.Liu Yang’s parents live in Shanghai. ( )
14.Liu Yang’s family speaks English. ( )
15.Liu Yang’s family wants to visit Tian’anmen Square this Saturday. ( )
阅读理解,判断正(T)误(F)。
My name is Sam. I’m twelve years old. I live in Beijing now. I have a big family. My mother is a doctor. She likes to cook. My father is a teacher. He likes to read books. He drives to work. My grandfather is a farmer. My grandmother helps my grandfather. They both(两者都)have white hair. I have no brothers or sisters. But I have a cousin, Tom. He has black hair and black eyes. I like to play basketball with him. I love my family.
16.Sam is 12 years old. ( )
17.Sam’s father goes to work by car. ( )
18.Sam’s grandfather is a farmer. ( )
19.Sam’s parents have two children. ( )
20.Sam likes to play ping-pong with his cousin. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Hello. My name is Tom. I’m ten years old. What country is next to Canada It’s the U.S. I live in the U.S. Washington, D.C. is the capital city of the U.S. The president lives in the White House. The flag of the U.S. has stars and stripes. It's red, white and blue.
21.Tom is 12 years old. ( )
22.The U.S. is next to Canada. ( )
23.Tom lives in Canada. ( )
24.London is the capital city of the U.S. ( )
25.The flag of the U.S. has stars and stripes. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Li Ming and his mother are going to go on a trip to Beijing. Beijing is very big. It is the capital city of China. Tian’anmen Square is very famous. It is about three hundred kilometers from their home to Beijing. They will go to Beijing by train.
26.Li Ming is going to go on a trip to Beijing with his father. ( )
27.Beijing is the capital city of China. ( )
28.Tian’anmen Square is very famous. ( )
29.It’s about 500 kilometers from Li Ming’s home to Beijing. ( )
30.They will go to Beijing by plane. ( )
阅读理解,判断正(T)误(F)。
My name is Jack. I live in Canada. Niagara Falls is famous here. I have many friends. They live in different countries. Li Hong is from(来自) China. The Palace Museum is in China. Tim lives in London. He likes to go to Big Ben. I also know a girl from the U.S. Her name is Lily. She likes the Golden Gate Bridge. Peter is from Australia. He likes kangaroos very much. Look, these are our pictures.
31.Jack has many friends in different countries. ( )
32.Tim likes to go to Big Ben. ( )
33.Peter lives in Canada. ( )
34.Niagara Falls is in Canada. ( )
35.Lily is from Australia. ( )
My uncle and aunt invited us to Beijing to have a trip. So my family will leave for Beijing tomorrow. It’s five thousand and one hundred kilometers from my city to Beijing. It’s very far. We are going there by plane and arrive at 7:00 in the evening. We need jackets, sweaters and coats. But I don’t like these sweaters. They are too old. We are going to visit Tian’anmen Square, the Palace Museum, Summer Palace. I am very excited now.
36.My family will arrive in Beijing tomorrow. ( )
37.Beijing is far from my city. ( )
38.I like these sweaters. ( )
39.I am very excited now. ( )
40.We needn’t jackets, sweaters and coats. ( )
Mr. Li is an English teacher. He works in Shijiazhuang. In January, he wants to go on a trip to Hainan with his friend. Hainan is far from Shijiazhuang. It is about 2400 kilometres. They want to take a plane. Because a plane is fast. They leave for Hainan in the morning on January 20 and arrive in Hainan in the evening. They are going to stay in Hainan for seven days. Because it is warm in Hainan.
41.Mr. Li teaches Chinese. ( )
42.A plane is fast, so they will go to Hainan by plane. ( )
43.It’s about 2400 kilometres from Shijiazhuang to Hainan. ( )
44.They leave Shijiazhuang and arrive in Hainan on the same day. ( )
45.In January, Hainan is cold. ( )
Today is September 28. It’s a sunny Saturday. National Day is coming. Li Ming wants to travel to Tianjin. This is his travel plan. Let’s have a look.
Oct. 1 get ready for the trip
Oct. 2 go to Tianjin
Oct. 3 go to the Tianjin Eye
Oct. 4 go to the Tianjin Tower
Oct. 5 eat special foods
Oct. 6 go home by bus
46.Today is Saturday. ( )
47.Li Ming will go to Tianjin on Oct.1. ( )
48.Li Ming will go to the Tianjin eye on Oct.3. ( )
49.Li Ming will go to Tianjin Tower on Oct.5. ( )
50.Li Ming will go home by plane on Oct.6. ( )
My name is Tess. I live in London. Big Ben is famous here. I have many friends. They live in different countries. Tom lives in Canada. He likes to go to Niagara Falls. Li Tao is from China. The Great Wall is in China. Betty is a girl. She lives in the U.S. She likes the Statue of Liberty. John is from Australia. He likes kangaroos very much. Look, these are our pictures!
51.Tess has many friends from different countries. ( )
52.Tom likes to go to Big Ben. ( )
53.Li Tao lives in China. ( )
54.Betty likes the Statue of Liberty. ( )
55.John likes to go to Niagara Falls. ( )
I’m a student from China. My name is Zhang Yang. I’m 11 years old. My mother’s sister, Lisa lives in the U.S. She invites me to go on a trip to New York. I am very excited. It is my first time to take a plane for such a long trip. I really want to visit the Statue of Liberty. It is near her home. Lisa and I will eat some food, hamburgers, hot dogs, pizza and so on. I will go there on January 31 with my mother. Now let’s get ready.
56.Zhang Yang lives in China. ( )
57.Lisa’s home is far from the Statue of Liberty. ( )
58.They will eat lots of Chinese food. ( )
59.Zhang Yang will go to the U.S. with her mother. ( )
60.They will leave there on January 31. ( )
Spring Festival is the Chinese New Year. When Spring Festival comes, people are busy. They clean their houses. And they go to shops to buy new clothes and food. On Spring Festival Eve (除夕夜), all family members (家庭成员) will have a big dinner together. For dinner many families eat the famous dumplings (Jiaozi in Chinese). Dumplings are the most traditional food. People will also watch the Spring Festival Gala (春节联欢晚会) on CCTV with their family. Everyone is happy on Spring Festival!
Children like the festival very much because they can get lucky money from their parents and relatives (亲戚). The Spring Festival lasts (持续) about 15 days. People visit relatives and friends During the Spring Festival. Some people have a party. They sing, dance and have a good time.
61.The Spring Festival lasts about 25 days. ( )
62.Children like the Spring Festival because they give their parents money. ( )
63.Spring Festival is the Chinese New Year. ( )
64.Dumplings are not the traditional food. ( )
65.People will also watch the Spring Festival Gala on CCTV with their family. ( )
I’m Lily. Aunt Judy’s birthday is coming. Dad and Mum are going to take me to her house. She lives in Guangzhou. We will take a train there on Friday afternoon. Her birthday party will be on Saturday. We will come back on Sunday evening. I will give Aunt Judy a picture. I will draw some beautiful flowers on it. I will draw a small dog, too. That’s because she likes dogs. I think she will like the picture.
66.Lily will go to Guangzhou with her parents. ( )
67.Aunt Judy will have a birthday party on Friday. ( )
68.Lily will come back on Sunday. ( )
69.Lily will give Aunt Judy a dog. ( )
70.Aunt Judy likes dogs. ( )
Hi! My name is Rose. I'm ten years old. I live in New York. I have a big family. My mother is an English teacher. She goes to work by bus. My father is a doctor. He drives to work. My grandfather is a farmer. My grandmother is a farmer, too. She helps my grandfather on the farm. Uncle Joe is my father's brother. He is tall. Mary is my aunt. She has long hair and blue eyes. Jeff is their only child.
71.Rose lives in the U.K. ( )
72.Rose's parents are doctors. ( )
73.Rose's father goes to work on foot. ( )
74.Rose's grandfather and grandmother are farmers. ( )
75.Jeff is Rose's cousin. ( )
Mr. Li is a doctor. He works at a hospital in Shijiazhuang. In January he wants to go on a trip to Hainan with Mrs. Li and their daughter. Hainan is far from Shijiazhuang. It is about 2, 400 kilometers. They want to take a plane. Because the plane is fast. They go to Hainan in the morning on January 20 and arrive in Hainan in the evening. They are going to stay in Hainan for seven days, because it is warm in Hainan.
76.Mr. Li teaches Chinese. ( )
77.There are four people in Mr. Li's family. ( )
78.It's about 2,400 kilometers from Shijiazhuang to Hainan. ( )
79.They leave Shijiazhuang and arrive in Hainan on the same day. ( )
80.In January Hainan is warm. ( )
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.T 2.F 3.T 4.T 5.F
【导语】本文介绍了美国的基本信息,包括国名全称、首都、语言、国旗图案的含义、总统官邸以及自由女神像的位置。
1.句意:美国就是美利坚合众国。根据“The U.S. means the United States.”可知U.S.就是United States,故答案为T。
2.句意:美国的首都是纽约。根据“The capital city is Washington, D.C.”可知首都是华盛顿特区,不是纽约,故答案为F。
3.句意:美国国旗有13条条纹。根据“The flag of the U.S. has 13 while and red stripes.”可知有13条条纹,故答案为T。
4.句意:星星代表50个州。根据“The 50 stars mean that the U.S. has 50 states.”可知50颗星代表50个州,故答案为T。
5.句意:白宫在纽约。根据“The president lives in the White House.”和“The Statue of Liberty is famous around the world. It is in New York.”可知白宫是总统住所,位于首都华盛顿特区,而自由女神像在纽约,故答案为F。
6.T 7.F 8.T 9.F 10.T
【导语】本文主要介绍了作者的妈妈。
6.句意:我妈妈在一所学校工作。根据“She works at a school.”可知妈妈在一所学校工作,题干与短文内容相符,故答案为T。
7.句意:我妈妈乘坐公共汽车去上班。根据“She drives to work.”可知妈妈开车去上班,题干与短文内容不符,故答案为F。
8.句意:我妈妈喜欢做饭。根据“She likes to cook.”可知妈妈喜欢做饭,题干与短文内容相符,故答案为T。
9.句意:米饭是我妈妈最喜欢的食物。根据“Her favourite food is noodles.”可知妈妈最喜欢的食物是面条,题干与短文内容不符,故答案为F。
10.句意:我经常和妈妈一起去超市。根据“We often go to the supermarket together.”可知作者经常和妈妈一起去超市,题干与短文内容相符,故答案为T。
11.T 12.T 13.F 14.F 15.F
【导语】本文主要讲述了中国的语言、国旗和北京的名胜古迹等内容。
11.句意:刘洋11岁了。根据文中“My name is Liu Yang. I’m 11.”可知刘洋11岁了,故答案为T。
12.句意:刘洋来自中国。根据文中“I’m from China.”可知刘洋来自中国,故答案为T。
13.句意:刘洋的父母住在上海。根据文中“My family lives in Beijing and we speak Chinese.”可知刘洋一家住在北京,不是上海,故答案为F。
14.句意:刘洋的家人说英语。根据文中“My family lives in Beijing and we speak Chinese.”可知刘洋一家说汉语,不是英语,故答案为F。
15.句意:这周六刘洋的家人想去参观天安门广场。根据文中“My family wants to visit the Summer Palace this Sunday.”可知刘洋一家周日想要去参观故宫,不是周六参观天安门广场,故答案为F。
16.T 17.T 18.T 19.F 20.F
【导语】本文讲述了山姆介绍自己的大家庭。
16.句意:山姆12岁。根据“I’m twelve years old. ”可知山姆12岁了。题干和原文相符,故答案为T。
17.句意:山姆的爸爸开车上班。根据“He drives to work.”可知他的爸爸开车上班。题干和原文相符,故答案为T。
18.句意:山姆的爷爷是个农民。根据“My grandfather is a farmer. ”可知题干描述正确,故答案为T。
19.句意:山姆的父母有两个孩子。根据 “I have no brothers or sisters. ”可知山姆没有兄弟姐妹。题干和原文不符,故答案为F。
20.句意:山姆喜欢和他的堂弟打乒乓球。根据“I like to play basketball with him.”可知山姆喜欢和堂弟打篮球。题干和原文不符,故答案为F。
21.F 22.T 23.F 24.F 25.T
【导语】本文主要介绍了汤姆的国家—美国。
21.句意:汤姆12岁。根据“ I’m ten years old. ”可知汤姆10岁,句子和短文内容不符,故答案为F。
22.句意:美国挨着加拿大。根据“ What country is next to Canada It’s the U.S. ”可知美国挨着加拿大,句子和短文内容相符,故答案为T。
23.句意:汤姆住在加拿大。根据“I live in the U.S. ”可知汤姆住在美国,句子和短文内容不符,故答案为F。
24.句意:伦敦是美国的首都。根据“Washington, D.C. is the capital city of the U.S. ”可知华盛顿是美国的首都,句子和短文内容不符,故答案为F。
25.句意:美国的国旗上有星星和条纹。根据“The flag of the U.S. has stars and stripes. ”可知美国的国旗上有星星和条纹,句子和短文内容相符,故答案为T。
26.F 27.T 28.T 29.F 30.F
【导语】本文主要讲述了北京的情况和李明去北京旅行的计划。
26.句意:李明打算和他的父亲一起去北京旅行。根据句子“Li Ming and his mother are going to go on a trip to Beijing.李明和他的妈妈打算去北京旅行。”可知题干与短文不符,故答案为F。
27.句意:北京是中国的首都。根据句子“It is the capital city of China.它是中国的首都。”可知题干与短文相符,故答案为T。
28.句意:天安门广场很有名。根据句子“Tian’anmen Square is very famous.天安门广场非常有名。”可知题干与短文相符,故答案为T。
29.句意:从李明的家到北京大约有500公里。根据句子“It is about three hundred kilometers from their home to Beijing.从他们家到北京大约有三百公里。”可知题干与短文不符,故答案为F。
30.句意:他们将乘飞机去北京。 根据句子“They will go to Beijing by train.他们将乘火车去北京。”可知题干与短文不符,故答案为F。
31.T 32.T 33.F 34.T 35.F
【导语】本文讲述了杰克和他的朋友们分别居住在哪个国家及国家具名景点等。
31.句意:杰克在不同的国家有很多朋友。根据“I have many friends. They live in different countries.”可知杰克有很多朋友,他们住在不同的国家,故答案为T。
32.句意:蒂姆喜欢去大本钟。根据“Tim lives in London. He likes to go to Big Ben.”可知蒂姆住在伦敦,他喜欢去大本钟,故答案为T。
33.句意:彼得住在加拿大。根据“Peter is from Australia.”可知彼得来自澳大利亚,故答案为F。
34.句意:尼亚加拉大瀑布在加拿大。根据“I live in Canada. Niagara Falls is famous here.”可知尼亚加拉瀑布在加拿大很有名,故答案为T。
35.句意:莉莉来自澳大利亚。根据“I also know a girl from the U.S. Her name is Lily.”可知莉莉来自美国,故答案为F。
36.T 37.T 38.F 39.T 40.F
【导语】本文主要写了我的家人明天将去北京旅行。
36.句意:我的家人明天将到达北京。根据文中句子“So my family will leave for Beijing tomorrow.”可知我们将明天到达北京,故答案为T。
37.句意:北京离我的城市很远。根据文中句子“It’s five thousand and one hundred kilometers from my city to Beijing. It’s very far.”可知北京离我的城市很远,故答案为T。
38.句意:我喜欢这些毛衣。根据文中句子“But I don’t like these sweaters.”可知我不喜欢这些毛衣,故答案为F。
39.句意:我现在很兴奋。根据文中句子“I am very excited now.”可知我现在很兴奋,故答案为T。
40.句意:我们不需要夹克、毛衣和外套。根据文中句子“We need jackets, sweaters and coats.”可知我们需要夹克衫、毛衣和外套。故答案为F。
41.F 42.T 43.T 44.T 45.F
【导语】本文介绍的是李先生去海南旅游的情况。
41.句意:李先生教语文。根据文章“Mr. Li is an English teacher. ”得知李先生是名英语老师。句意与原文意思不符,故答案为F。
42.句意:飞机快,因此他们乘飞机去海南。根据文章“They want to take a plane. Because a plane is fast. ”得知他们想要乘飞机去海南。因为飞机快。句意与原文意思相符,故答案为T。
43.句意:从石家庄到海南大约2400千米。根据文章“Hainan is far from Shijiazhuang. It is about 2400 kilometres.”得知从石家庄到海南大约2400千米。句意与原文意思相符,故答案为T。
44.句意:他们离开石家庄,当天抵达海南。根据文章“They leave for Hainan in the morning on January 20 and arrive in Hainan in the evening. ”得知他们于1月20日上午出发前往海南,晚上抵达海南。句意与原文意思相符,故答案为T。
45.句意:在一月份,海南很冷。根据文章“Because it is warm in Hainan.”在一月份海南是暖和的。句意与原文意思不符,故答案为F。
46.T 47.F 48.T 49.F 50.F
【导语】本文介绍的是关于李明十月一的旅游计划。
46.句意:今天星期六。根据文章“ It’s a sunny Saturday. ”得知今天星期六。句意与原文意思相符,故答案为T。
47.句意:李明在十月一日要去天津。根据文章“Oct. 2 go to Tianjin”得知李明十月二日要去天津。句意与原文意思不符,故答案为F。
48.句意:李明十月三日去天津眼。根据文章“Oct. 3 go to the Tianjin Eye”得知李明十月三日要去天津眼。句意与原文意思相符,故答案为T。
49.句意:李明十月五日要去天津塔。根据文章“Oct. 4 go to the Tianjin Tower”得知李明十月四日要去天津塔。句意与原文意思不符,故答案为F。
50.句意:李明十月六日将要乘飞机回家。根据文章“Oct. 6 go home by bus”得知李明十月六日将要乘公交车回家。句意与原文意思不符,故答案为F。
51.T 52.F 53.T 54.T 55.F
【导语】本文讲述了苔丝及她的朋友们来自哪个国家及他们喜欢的景点。
51.句意:苔丝有许多来自不同国家的朋友。根据“ I have many friends. They live in different countries. ”可知题干正确,故答案为T。
52.句意:汤姆喜欢去大本钟。根据“Tom lives in Canada. He likes to go to Niagara Falls.”可知他喜欢去尼亚加拉大瀑布。故题干错误,故答案为F。
53.句意:李涛住在中国。根据“Li Tao is from China.”可知题干正确,故答案为T。
54.句意:贝蒂喜欢自由女神像。根据“She likes the Statue of Liberty. ”可知题干正确,故答案为T。
55.句意:约翰喜欢去尼亚加拉大瀑布。根据“He likes kangaroos very much.”可知他喜欢袋鼠。故题干错误,故答案为F。
56.T 57.F 58.F 59.T 60.F
【导语】本文介绍的是张阳要和妈妈去美国的情况。
56.句意:张阳住在中国。根据文章“I’m a student from China. I will go there on January 31 with my mother. ”得知张阳居住在中国。句意与原文意思相符,故答案为T。
57.句意:丽莎的家离自由女神像很远。根据文章“I really want to visit the Statue of Liberty. It is near her home.”得知丽莎的家离自由女神像很近。句意与原文意思不符,故答案为F。
58.句意:她们会吃很多中国食物。根据文章“Lisa and I will eat some food, hamburgers, hot dogs, pizza and so on.”得知她们会吃很多美国的食物。句意与原文意思不符,故答案为F。
59.句意:张阳将和她母亲一起去美国。根据文章“ I will go there on January 31 with my mother. ”得知张阳要和她的妈妈一起去美国。句意与原文意思相符,故答案为T。
60.句意:她们将于1月31日离开那里。根据文章“I will go there on January 31 with my mother.”得知她们她们将于1月31日去那。句意与原文意思不符,故答案为F。
61.F 62.F 63.T 64.F 65.T
【导语】本文介绍了中国的春节。当春节到来的时候,人们打扫房子,买衣服和食物。在春节前夕,所有的家人都有一次大的家庭聚餐。饺子是中国最传统的食物。晚上全家人一起在电视上观看春晚。孩子们喜欢春节,因为他们能收到压岁钱。春节持续15天,在春节期间,人们拜访亲人和朋友,有的会举行聚会,他们唱歌和跳舞,玩得非常开心。
61.题干句意:春节持续25天。根据The Spring Festival lasts (持续) about 15 days. 可知春节持续15天。故题干错误,故答案为F。
62.题干句意:孩子们喜欢春节因为他们给他们的父母钱。根据Children like the festival very much because they can get lucky money from their parents and relatives (亲戚).可知是因为他们能收到父母和亲戚的压岁钱。故题干错误,故答案为F。
63.题干句意:春节是中国的新年。根据Spring Festival is the Chinese New Year. 可知题干正确,故答案为T。
64.题干句意:饺子不是传统的食物。根据Dumplings are the most traditional food. 可知饺子是中国最传统的食物。故题干错误,故答案为F。
65.题干句意:人们经常和他们的家人在中央电视台上看春晚。根据People will also watch the Spring Festival Gala (春节联欢晚会) on CCTV with their family. 可知题干正确,故答案为T。
66.T 67.F 68.T 69.F 70.T
【导语】本文讲了莉莉的姑姑生日要到了,莉莉和爸爸妈妈要去姑姑家给她过生日。
66.句意:莉莉要和她父母去广州。根据Dad and Mum are going to take me to her house. She lives in Guangzhou.,可知题干描述正确,故答案为T。
67.句意:朱迪姑姑星期五将举行一个生日聚会。根据Her birthday party will be on Saturday.,可知朱迪姑姑星期六举办生日聚会,故答案为F。
68.句意:莉莉星期天回来。根据We will come back on Sunday evening.,可知题干描述正确,故答案为T。
69.句意:莉莉将给朱迪姑姑一条狗。根据I will give Aunt Judy a picture.,可知莉莉要给朱迪姑姑一幅画,故答案为F。
70.句意:朱迪姑姑喜欢狗。根据I will draw a small dog, too. That’s because she likes dogs.,可知题干描述正确,故答案为T。
71.F 72.F 73.F 74.T 75.T
【分析】本文讲述了罗丝一家人的职业及出行方式。
71.题干句意:罗丝住在英国。根据I live in New York.可知她住在纽约,纽约是美国的城市。故题干错误,故答案为F。
72.题干句意:罗丝的父母亲是医生。根据My mother is an English teacher. My father is a doctor.可知她妈妈是英语老师。她爸爸是医生。故题干错误,故答案为F。
73.题干句意:罗丝的爸爸步行去上班。根据He drives to work. 可知他开车去上班。故题干错误,故答案为F。
74.题干句意:罗丝的爷爷和奶奶是农民。根据My grandfather is a farmer. My grandmother is a farmer, too. 可知题干正确,故答案为T。
75.题干句意:杰夫是罗丝的堂弟。根据 Jeff is their only child. 可知题干正确,故答案为T。
76.F 77.F 78.T 79.T 80.T
【分析】本文讲了李先生一家要去海南旅行。
76.句意:李先生教语文。根据Mr. Li is a doctor.,可知李先生是一名医生,故答案为F。
77.句意:李先生家有四口人。根据In January he wants to go on a trip to Hainan with Mrs. Li and their daughter.,可知李先生家有三口人,故答案为F。
78.句意:从石家庄到海南大约2400公里。根据Hainan is far from Shijiazhuang. It is about 2, 400 kilometers.,可知题干描述正确,故答案为T。
79.句意:他们离开石家庄,同一天抵达海南。根据They go to Hainan in the morning on January 20 and arrive in Hainan in the evening.,可知题干描述正确,故答案为T。
80.句意:一月份海南很暖和。根据They are going to stay in Hainan for seven days, because it is warm in Hainan.,可知题干描述正确,故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)