/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培陕旅版(三起)
专题20 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,判断正(T)误(T)。
Hi, I’m Kevin. I’m thirteen years old. I went to Zhangjiajie with my uncle last summer holiday. I went there by train. On the first day, I went to a nature park. I climbed mountains. I was so tired after climbing so many mountains. On the second day, I went to Fenghuang, I bought some gifts for my parents. Of course, I took many nice pictures. I had a good time there.
1.Kevin is twelve years old. ( )
2.Kevin went to Zhangjiajie last summer holiday. ( )
3.Kevin went to Zhangjiajie by plane. ( )
4.Kevin went to a nature park on the second day. ( )
5.Kevin bought some gifts for his parents. ( )
6.Kevin didn’t take many pictures. ( )
阅读并根据短文内容,判断正(T)误(F)。
My name is Lisa. I am a student in Grade 6. I get up at 6:30 every morning. Then I have breakfast. I go to school at 7:30. I have four classes in the morning and two in the afternoon. After school, I often play basketball with my friends. I go home at 5:00. I do my homework at 6:00. I go to bed at 9:00.
7.Lisa is a student in Grade 5. ( )
8.Lisa gets up at 6:30 every morning. ( )
9.Lisa has five classes a day. ( )
10.Lisa often plays football after school. ( )
11.Lisa goes to bed at 9:00. ( )
阅读对话,判断正(T)误(F)。
My name is Tim. Yesterday was the weekend. We had no classes. My parents didn’t go to work. In the morning, my mother went shopping, and my father went to see his friends. I played tennis with my cousin. In the afternoon, my mother watched TV, and my father read some books. I made my bed. In the evening, we cooked together and we had a big dinner together. We all were happy.
12.My mother went shopping and watched TV yesterday. ( )
13.My father visited his friends and read some books yesterday. ( )
14.I read some books and made my bed yesterday. ( )
15.We visited my cousin yesterday. ( )
16.Only my parents cooked a big dinner. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hello, my name is John. I always get up at 6:30 in the morning. I have breakfast at 7:00. Then I go to school at 7:30. We do morning exercises at 7:50. We have three classes in the morning and three in the afternoon. I usually have lunch in the school. I go home at 6:00 p.m. I like sports. I often play basketball at 6:25. And I play basketball five times a week. I have dinner at 7:00. I often eat vegetables. At half past seven, it’s time to do my homework. I go to bed at 9:00. This is my day. What about yours
17.John always gets up at 7:00 in the morning. ( )
18.John does morning exercises at 7:50. ( )
19.John usually has lunch at home. ( )
20.John plays basketball twice a week. ( )
21.John often eats vegetables. ( )
22.John does his homework at 6:30. ( )
Hello! I’m Alice. Last Saturday, I visited the Terra-cotta Warriors with my parents. We went there by car. It took us about two hours to get to the Terra-cotta Warriors. It was so great and interesting. And there were many people there. We really had a good time. On Sunday morning, I cleaned my room. In the afternoon, I drew pictures in the park. I watched TV in the evening. I had a busy but happy weekend.
23.Alice went to the Terra-cotta Warriors with her friends. ( )
24.They went to the Terra-cotta Warriors by car. ( )
25.It took them about one hour to get to the Terra-cotta Warriors. ( )
26.Alice cleaned her room on Sunday morning. ( )
27.Alice had a busy but happy weekend. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Dear Alice,
This Halloween (万圣节), Linda invited me to her house. We went trick-or-treating. I wore a tall black hat and a monster mask (怪物面具). Linda wore a white cloth. I thought she was a ghost (鬼)!
Then we made a pumpkin lantern (南瓜灯笼). I carried the lantern to the front door when there was a knock (敲门声).
When I opened the door, I saw some ghosts. Linda’s little sister cried. “Don’t be afraid,” I said. “They aren’t real ghosts.” We had a very happy Halloween.
Best wishes,
Li Shan
28.This is a letter (信) from Alice to Li Shan. ( )
29.Li Shan went to Linda’s house this Halloween. ( )
30.Li Shan wore a long green dress and a monster mask. ( )
31.Linda wore a white cloth. ( )
32.Li Shan carried the lantern to the front door when there was a knock. ( )
33.Linda’s little sister cried because they were some real ghosts. ( )
Thirty years ago, this school was small. There were about 300 students at that time. There was a library, but there weren’t so many books in it. Now, it is a big and beautiful school. There are about 2000 students. The library is very big and clean. Students can read many books in it. There is also a computer room now. There are many big trees beside the playground. After class, we often do sports and play games on it.
34.This school was small twenty years ago. ( )
35.There were about 300 students. ( )
36.There is a big and clean library in the school. ( )
37.There are many big trees beside the computer room. ( )
38.We often do sports and play games on the playground. ( )
Last summer holiday, Mary went to Xi’an with her family. They went there by plane and stayed there for three days. On the first day, they went to Tang Paradise (大唐芙蓉园). The next day, they visited Shaanxi History Museum (陕西历史博物馆) and Huaqing Pool (华清池). The last day, they went to visit the Bell Tower. And they also went to Kaiyuan Shopping Mall (开元商城). Then they ate the delicious food. After that, they bought some gifts for their friends, too. They had a great time in Xi’an. They went back home by train.
39.Last summer holiday, Mary went to Xi’an with her friends. ( )
40.On the first day, they went to Tang Paradise. ( )
41.The next day, they visited the Bell Tower. ( )
42.The last day, they didn’t eat the delicious food or buy some gifts. ( )
43.They had a great time in Xi’an. ( )
Lily and Lucy are twins. They come from America. They came to China in 2004 because their parents came to China to work. Their father is an engineer, and their mother is a teacher. Lily and Lucy are 12 years old. They are in Grade 5, but they are in different classes. Lily is in Class 1 and Mary is in Class 3. They walk to school every day. They have many friends in China. The girls and their friends often play together. They like hiking with their friends in summer and making snowmen with them in winter. They enjoy their life in China.
44.Lily and Lucy are American girls. ( )
45.Their mother is an engineer. ( )
46.Lily and Lucy are in the same class. ( )
47.Lily and Lucy like hiking in summer. ( )
48.They live in China now. ( )
Last summer holiday Su Nan went to Beijing with his parents. They went there by train and stayed there for three days. On the first day. They went to Tian'anmen Square. It was big and great. There were many people. The next day, they visited the museum and ate delicious Beijing Duck and bought some gifts. The last day they went to the Great Wall. They took many photos there. They were very happy.
49.Su Nan went to Beijing with his friends. ( )
50.They went to Beijing by bus. ( )
51.The next day, they visited the museum. ( )
52.The last day they went to Tian'anmen Square. ( )
53.They really had a good time. ( )
Last Sunday, I had a wonderful day. I did my homework at first. Then I played basketball with my friends from ten o'clock to eleven thirty. It's my favorite sport. I play it three or four times a week. After lunch. I had a rest. Then I washed the clothes and cleaned the rooms.
At four o'clock, I went to visit my grandparents with my parents. We had a big dinner together. We watched a nice TV show in the evening. We went home at half past eight.
54.I played football last Sunday. ( )
55.I did my homework on Sunday morning. ( )
56.I did housework on Sunday afternoon. ( )
57.1 didn't visit my grandparents last Sunday. ( )
58.1 had a big dinner last Saturday evening. ( )
Wu Dong has a good friend. His name is Peter. Peter is from the UK. Wu Dong and Peter are in the same (相同的) class. They go to school five days a week. They stay at home on Saturdays and Sundays. Peter likes China and Chinese food. He likes rice cakes very much. At school, they often play table tennis after class.
Wu Dong and Peter like making things. Now they are making a paper (纸) plane. They like flying paper planes on Sunday morning. Peter speaks English and a little Chinese. Wu Dong speaks Chinese and a little English. They teach each other.
59.Wu Dong has an English friend. ( )
60.They go to school from Monday to Friday. ( )
61.They often fly paper planes at school after class. ( )
62.Wu Dong teaches Peter English and Peter teaches Wu Dong Chinese. ( )
63.Wu Dong likes rice cakes very much. ( )
Hello, I'm Chen Yao. I'm a student. I always get up at seven. Then I brush my teeth and wash my face. I have breakfast at half past seven. After breakfast, it's time to go to school.
I live in a big city. Usually, there are many cars and they make the air dirty. But today many people don't drive their cars. Because today is World Car Free Day. It's time to do something for our earth. I think I should go to school on foot today.
64.Chen Yao always gets up at 7: 30. ( )
65.Chen Yao lives in a big city. ( )
66.Usually, there are many cars in the city and they make the air clean. ( )
67.Today is World Car Free Day. Many people don't drive their cars. ( )
68.Today, Chen Yao goes to school by car. ( )
In Australia, National Tree Day is on the last Sunday in July. In China, Tree Planting Day is on March 12th. Trees are very useful in our life. We can get a lot of things from trees. We get fruits from trees. We also get wood from trees. We use wood to make pencils, desks and chairs. We can use wood to make paper(纸), too. Trees are homes for birds and some other animals. Trees can keep the air clean. They can cool the air, too. Trees become green in spring and colorful in autumn. They make our city beautiful. So we should love trees. Spring is the best season to plant trees. We should plant more tress.
69.In China, Tree Planting Day is in July. ( )
70.We can get many things from trees. ( )
71.We can’t use wood to make desks or paper. ( )
72.Sometimes trees make the air dirty, but they can cool the air. ( )
73.We should plant more trees. ( )
My name is Leilei. I'm a Chinese girl. I'm twelve and I'm in Class 6, Grade 6. I get up very early every day. I have breakfast at home. I usually have an egg, some bread and milk for breakfast. I have no time to go home for lunch. So I have it at school. Lunch in our school is good. For lunch, I usually have meat and vegetables. I have dinner at home with my parents. We usually have fish, meat, vegetables and fruits. I like to play sports. At school, I do morning exercises every day and play ping-pong three times a week. On weekends, I often climb the mountains with my father.
74.Leilei is a 6-year-old Chinese girl. ( )
75.Leilei has breakfast at school but she has dinner at home. ( )
76.Leilei usually eats fish, bread and fruits for lunch. ( )
77.Leilei does morning exercises three times a week. ( )
78.Leilei's father often takes her to climb the mountains. ( )
Dear Dad and Mom,
Thank you for the watch. I like it very much. I had a good time on my twelfth birthday. Miss Li and our classmates had a birthday party for Lin Tao, Xiao Ling and me, because our birthday is on the same day. They are twelve, too. Can you believe it We sang songs, played games and ate a big cake at the party. Everyone said happy birthday to us. We were all excited. I took some photos at the party. I'll show you next week. Miss you.
Yours,
Ann
79.Ann and Xiao Ling are twelve years old. ( )
80.Ann's teacher and classmates had a birthday party for herself. ( )
81.Ann got a watch from her classmates. ( )
82.They danced and acted a play at the party. ( )
83.Ann will show some photos to her parents. ( )
One day, I went to the shopping centre by bus. When the bus stopped at the bookshop stop, a mother and her child got on the bus and sat down. The conductor (售票员) came to them for the tickets. The mother said, “One ticket to Chuxiu Park.” The conductor looked at the small child, then the conductor asked him, “How old are you, little boy ” The mother wanted to speak, but the conductor stopped her. The boy said, “Mother says I’m seven years old at home and four on the bus.” All the other people laughed.
84.A mother and her son got on the bus. ( )
85.The mother and her son went to a bookshop. ( )
86.The child was four years old in fact (实际上). ( )
87.The mother should buy two tickets. ( )
88.The mother is an honest woman. ( )
In England, people don't usually talk very much. When they are in a bus or in a train, everyone sits to look out of the window. They often read books and newspapers. When you meet the English people, they often talk about one thing—the weather. So when you meet someone in England, you can say, "Nice weather for the time of year!" "But it was a little cold yesterday." Someone may answer "But it will get a bit warmer later." you can say.
89.In England, people usually talk very much. ( )
90.Everyone sits to look out of the window, when they are in a bus or in a train. ( )
91.They often talk with their friends in the bus. ( )
92.When you meet the English people, they often talk about one thing—the food. ( )
93.So when you meet someone in England, you can say, "Nice weather for the time of year!" ( )
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.F 2.T 3.F 4.F 5.T 6.F
【导语】本文介绍凯文。
1.句意:凯文十二岁了。根据“I’m thirteen years old. ”可知凯文十三岁。句子与原文不符,故答案为F。
2.句意:凯文去年暑假去了张家界。根据“I went to Zhangjiajie with my uncle last summer holiday.”可知凯文去年暑假和他叔叔去了张家界。句子与原文相符,故答案为T。
3.句意:凯文乘飞机去了张家界。根据“I went there by train.”可知凯文坐火车去的。句子与原文不符,故答案为F。
4.句意:第二天,凯文去了一个自然公园。根据“On the first day, I went to a nature park.”可知第一天,凯文去了一个自然公园。句子与原文不符,故答案为F。
5.句意:凯文给父母买了一些礼物。根据“I bought some gifts for my parents.”可知凯文给父母买了一些礼物。句子与原文相符,故答案为T。
6.句意:凯文没有拍很多照片。根据“Of course, I took many nice pictures. 当然,我拍了很多漂亮的照。”可知他拍照了。句子与原文不符,故答案为F。
7.F 8.T 9.F 10.F 11.T
【导语】本文介绍了丽萨的日常生活。
7.句意:丽萨是5年级的学生。根据“My name is Lisa. I am a student in Grade 6.”,可知丽萨是6年级的学生,故答案为F。
8.句意:丽萨每天早上6:30起床。根据“I get up at 6:30 every morning.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
9.句意:;丽萨一天上五节课。根据“I have four classes in the morning and two in the afternoon.”,可知一天六节课,故答案为F。
10.句意:丽萨放学后经常踢足球。根据“After school, I often play basketball with my friends.”,可知放学后经常打篮球,故答案为F。
11.句意:丽萨9点去睡觉。根据“I go to bed at 9:00.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
12.T 13.T 14.F 15.F 16.F
【导语】本文讲了蒂姆一家周末做的事情。
12.句意:我妈妈昨天去购物和看电视了。根据“In the morning, my mother went shopping, and my father went to see his friends. In the afternoon, my mother watched TV, and my father read some books.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
13.句意:我爸爸昨天看望了朋友和看了一些书。根据根据“In the morning, my mother went shopping, and my father went to see his friends. In the afternoon, my mother watched TV, and my father read some books.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
14.句意:昨天我读了一些书,整理了床铺。根据“I played tennis with my cousin. I made my bed.”,可知蒂姆昨天和堂弟打网球和整理床铺了,故答案为F。
15.句意:我们昨天拜访了我的堂弟。根据“I played tennis with my cousin.”,可知只有蒂姆和堂弟打网球了,故答案为F,
16.句意:只有我父母做了一顿丰盛的晚餐。根据“In the evening, we cooked together and we had a big dinner together.”,可知蒂姆也参与做晚餐了,故答案为F。
17.F 18.T 19.F 20.F 21.T 22.F
【导语】本文介绍了约翰的日常生活。
17.句意:约翰总是早上7点起床。根据“I always get up at 6:30 in the morning.”,可知约翰总是早上6:30起床,故答案为F。
18.句意:约翰在7:50做早操。根据“We do morning exercises at 7:50.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
19.句意:约翰通常在家吃午饭。根据“I usually have lunch in the school.”,可知约翰通常在学校吃午饭,故答案为F。
20.句意:约翰每周打两次篮球。根据“And I play basketball five times a week.”,可知约翰每周打五次篮球,故答案为F。
21.句意:约翰经常吃蔬菜。根据“I often eat vegetables.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
22.句意:约翰六点半做作业。根据“At half past seven, it’s time to do my homework.”,可知约翰七点半做作业,故答案为F。
23.F 24.T 25.F 26.T 27.T
【导语】本文主要介绍了上周末艾丽丝做的事情。
23.句意:艾丽丝和她的朋友去了兵马俑。根据Last Saturday, I visited the Terra-cotta Warriors with my parents. 可知艾丽丝和她的父母去了兵马俑。故答案为F。
24.句意:他们开车去了兵马俑。根据We went there by car. 可知他们开车去了兵马俑。故答案为T。
25.句意:他们花了大约一个小时才到达兵马俑。根据It took us about two hours to get to the Terra-cotta Warriors.可知他们花了大约两个小时才到达兵马俑。故答案为F。
26.句意:艾丽丝星期天早上打扫了房间。根据On Sunday morning, I cleaned my room.星期天早上,我打扫了房间。可知艾丽丝星期天早上打扫了房间。故答案为T。
27.句意:艾丽丝度过了一个忙碌但快乐的周末。根据I had a busy but happy weekend.我度过了一个忙碌但快乐的周末。可知艾丽丝度过了一个忙碌但快乐的周末。故答案为T。
28.F 29.T 30.F 31.T 32.T 33.F
【导语】本文是李珊写给爱丽丝的一封信,介绍了她在琳达家过万圣节的情景。
28.句意:这是一封爱丽丝给李珊的信。根据“Dear Alice”和“Best wishes, Li Shan”可知这是李珊给爱丽丝的信,句子和短文内容不符,故答案为F。
29.句意:李珊这个万圣节去琳达的家。根据“This Halloween (万圣节), Linda invited me to her house.”可知这个万圣节,琳达邀请李珊去她家,句子和短文内容相符,故答案为T。
30.句意:李珊穿绿色的长裙,戴怪物的面具。根据“I wore a tall black hat and a monster mask (怪物面具).”可知李珊戴黑色的高帽和怪物面具,句子和短文内容不符,故答案为F。
31.句意:琳达穿白色的布。根据“Linda wore a white cloth.”可知琳达穿白色的布,句子和短文内容相符,故答案为T。
32.句意:李珊提着灯笼走到前门,这时有人敲门。根据“I carried the lantern to the front door when there was a knock (敲门声).”可知当有敲门声的时候,李珊拿着灯笼去前门。句子和短文内容相符,故答案为T。
33.句意:琳达的小妹妹哭了,因为他们是一些真正的鬼。根据“I said. “They aren’t real ghosts.””可知他们不是真正的鬼,句子和短文内容不符,故答案为F。
34.F 35.T 36.T 37.F 38.T
【导语】本文讲了学校的以前和现在。
34.句意:二十年前这所学校很小。根据“Thirty years ago, this school was small.”,可知三十年前这所学校很小,故答案为F。
35.句意:大约有300名学生。根据“There were about 300 students at that time.”,可知大约有300名学生,故答案为T。
36.句意:学校里有一个又大又干净的图书馆。根据“The library is very big and clean.”,可知学校里有一个又大又干净的图书馆,故答案为T。
37.句意:计算机房旁边有许多大树。根据“There are many big trees beside the playground.”,可知操场旁边有许多大树,故答案为F。
38.句意:我们经常在操场上做运动和做游戏。根据“After class, we often do sports and play games on it.”,可知“我们”经常在操场上做运动和做游戏,故答案为T。
39.F 40.T 41.F 42.F 43.T
【导语】本文讲述了玛丽和家人去西安游玩的经过。
39.句意:去年暑假,玛丽和她的朋友去了西安。根据“Last summer holiday, Mary went to Xi’an with her family.去年暑假,玛丽和她的家人去了西安。”可知,玛丽是跟家人去的西安,句子与原文不符,故答案为F。
40.句意:第一天,他们去了大唐芙蓉园。根据“On the first day, they went to Tang Paradise (大唐芙蓉园).第一天,他们去了大唐芙蓉园。”可知,句子与原文相符,故答案为T。
41.句意:第二天,他们参观了钟楼。根据“The next day, they visited Shaanxi History Museum (陕西历史博物馆) and Huaqing Pool (华清池). 第二天,他们参观了陕西历史博物馆和华清池。”可知,句子与原文不符,故答案为F。
42.句意:最后一天,他们没有吃美味的食物或买一些礼物。根据“Then they ate the delicious food. After that, they bought some gifts for their friends, too. 然后他们吃了美味的食物。之后,他们也给他们的朋友买了一些礼物。”可知,句子与原文不符,故答案为F。
43.句意:他们在西安玩得很开心。根据“They had a great time in Xi’an. 他们在西安玩得很开心。”可知,句子与原文相符,故答案为T。
44.T 45.F 46.F 47.T 48.T
【导语】本文讲述了双胞胎莉莉和露西由于父母的工作来到了中国。然后介绍了她们父母的工作,她们的年龄,班级,每天上学的方式。她们在中国的朋友以及她们在夏天和冬天喜欢做的事情。最后表达了她们对中国生活的喜爱。
44.题干句意:莉莉和露西是美国女孩。根据Lily and Lucy are twins. They come from America.可知题干正确,故答案为T。
45.题干句意:她们的妈妈是工程师。根据 Their father is an engineer, and their mother is a teacher. 可知她们的爸爸是工程师,她们的妈妈是老师。故题干错误,故答案为F。
46.题干句意:莉莉和露西在同一个班。根据They are in Grade 5, but they are in different classes.可知她们在同一个年级,但是她们在不同的班。故题干错误,故答案为F。
47.题干句意:莉莉和露西喜欢在夏天远足。根据They like hiking with their friends in summer and making snowmen with them in winter.可知题干正确,故答案为T。
48.题干句意:她们现在住在中国。根据They enjoy their life in China.可知题干正确,故答案为T。
49.F 50.F 51.T 52.T 53.T
【导语】本文主要讲述了去年暑假苏南和父母一起去北京旅行。他们参观了许多地方,品尝了美食,拍了照片。玩得跟愉快。
49.句意:苏南和他的朋友一起去北京。根据文中“ Su Nan went to Beijing with his parents.”可知苏南和父母一起去北京。题干表述错误,故答案为F。
50.句意:他们乘公交车去北京。根据文中“They went there by train”可知他们乘火车去北京。题干表述错误,故答案为F。
51.句意:第二天,他们参观了博物馆。根据文中 “The next day, they visited the museum ”可知题干表述正确,故答案为T。
52.句意:最后一天他们去了天安门广场。根据文中“ The last day they went to the Great Wall. ”可知题干表达正确,故答案为T。
53.句意:他们真的玩得很愉快。根据文中“They were very happy.”可知题干表达正确,故答案为T。
54.F 55.T 56.T
57.F 58.F
【分析】本文介绍了我上个星期天的活动。
54.句意:我上个星期天踢足球了。根据短文中的Then I played basketball with my friends from ten o'clock to eleven thirty.可知我上个星期天和我的朋友打篮球了,该句与短文不相符,故答案为F。
55.句意:在星期天早上我做作业了。根据短文中的Last Sunday, I had a wonderful day. I did my homework at first.可知在星期天早上我做作业了,该句与短文相符,故答案为T。
56.句意:在星期天下午我做家务。根据短文中的After lunch. I had a rest. Then I washed the clothes and cleaned the rooms.可知星期天下午我洗衣服和打扫房间,也就是做家务,该句与短文相符,故答案为T。
57.句意:上个星期天我没有看望我的祖父母。根据短文中的At four o'clock, I went to visit my grandparents with my parents. 可知上个星期天我看望了我的祖父母,该句与短文不相符,故答案为F。
58.句意:上周六晚上我吃了一顿丰盛的晚餐。根据短文中的We had a big dinner together.可知上个星期天晚上我吃了一顿丰盛的晚餐,该句与短文不相符,故答案为F。
59.T 60.T 61.F 62.F 63.F
【分析】本文讲述了作者吴东和他的好朋友彼得的日常生活。
59.题干句意:吴东有一个英国的朋友。根据Wu Dong has a good friend. His name is Peter. Peter is from the UK. 可知题干正确,故答案为T。
60.题干句意:他们从星期一到星期五去上学。根据They go to school five days a week. They stay at home on Saturdays and Sundays.可知题干正确,故答案为T。
61.题干句意:放学后他们经常在学校放纸飞机。根据They like flying paper planes on Sunday morning.可知他们喜欢在星期日早上放纸飞机。故题干错误,故答案为F。
62.题干句意:吴东教彼得英文,彼得教吴东中文。根据Peter speaks English and a little Chinese. Wu Dong speaks Chinese and a little English. They teach each other.可知是彼得教吴东英文,吴东教彼得中文。故题干错误,故答案为F。
63.题干句意:吴东非常喜欢年糕。根据He likes rice cakes very much. 可知是彼得非常喜欢年糕。故题干错误,故答案为F。
64.F 65.T 66.F 67.T 68.F
【分析】短文大意:介绍陈瑶的日常生活以及小汽车对空气的污染。
64.题干句意:陈瑶总是在7:30起床。根据I always get up at seven.可知她在七点起床。故题干错误,故答案为F。
65.题干句意:陈瑶住在一个大城市里。根据I live in a big city. 可知题干正确,故答案为T。
66.题干句意:通常城市里有很多小汽车,它们让空气很干净。根据Usually, there are many cars and they make the air dirty.可知小汽车使空气很脏。故题干错误,故答案为F。
67.题干句意:今天是世界无车日。很多人不能开小汽车。根据But today many people don't drive their cars. Because today is World Car Free Day. 可知题干正确,故答案为T。
68.题干句意:今天,陈瑶乘小汽车去上学。根据I think I should go to school on foot today.可知是步行去上学。故题干错误,故答案为F。
69.F 70.T 71.F 72.F 73.T
【分析】本文主要介绍了树。
69.句意:在中国,植树节在七月。根据In China, Tree Planting Day is on March 12th.,可知在中国,植树节在三月,故答案为F。
70.句意:我们可以从树上得到很多东西。根据We can get a lot of things from trees.,可知我们可以从树上得到很多东西,故答案为T。
71.句意:我们不能用木头做桌子或纸。根据We use wood to make pencils, desks and chairs. We can use wood to make paper(纸), too.,可知我们能用木头做桌子和纸,故答案为F。
72.句意:有时树木使空气变脏,但它们能使空气变凉爽。根据Trees can keep the air clean. They can cool the air, too.,可知树木能使空气清洁,也能让空气凉爽,故答案为F。
73.句意:我们应该种更多树。根据We should plant more tress.,可知我们应该种更多树,故答案为T。
74.F 75.F 76.F 77.F 78.T
【分析】短文大意:短文介绍了蕾蕾的一日三餐和体育活动。
74.句意:蕾蕾是一个6岁的中国女孩。根据短文中的My name is Leilei. I'm a Chinese girl. I'm twelve and I'm in Class 6, Grade 6. 可知蕾蕾是一个十二岁的中国女孩,该句与短文不相符,故答案为F。
75.句意:蕾蕾在学校吃早餐但是她在家吃晚餐。根据短文中的 I have breakfast at home.I have dinner at home with my parents. 可知蕾蕾在家吃早餐和晚餐,该句与短文不相符,故答案为F。
76.句意:蕾蕾午餐通常吃鱼,面包和水果。根据短文中的For lunch, I usually have meat and vegetables. 可知蕾蕾午餐吃肉和蔬菜,该句与短文不相符,故答案为F。
77.句意:蕾蕾一周做三次早操。根据短文中的 At school, I do morning exercises every day and play ping-pong three times a week.可知蕾蕾每天做早操,该句与短文不相符,故答案为F。
78.句意:蕾蕾的爸爸经常带她去爬山。根据短文中的 On weekends, I often climb the mountains with my father.可知蕾蕾的爸爸经常带她去爬山,该句与短文相符,故答案为T。
79.T 80.F 81.F 82.F 83.T
【分析】本文主要介绍了安和同学的生日活动。
79.句意:安和肖玲12岁。根据Miss Li and our classmates had a birthday party for Lin Tao, Xiao Ling and me, because our birthday is on the same day. They are twelve, too.,可知安和肖玲都是12岁,故答案为T。
80.句意:安的老师和同学为她自己举办了一个生日聚会。根据Miss Li and our classmates had a birthday party for Lin Tao, Xiao Ling and me, because our birthday is on the same day.,可知安的老师和同学为林涛,肖玲,安举办了一个生日聚会,故答案为F。
81.句意:安从她的同学那里得到了一块手表。根据第一句可知安从爸爸妈妈那得到了一块手表,故答案为F。
82.句意:他们在晚会上跳舞并表演了一出戏。根据We sang songs, played games and ate a big cake at the party.,可知他们没在晚会上表演戏,故答案为F。
83.句意:安将给她的父母看一些照片。根据I took some photos at the party. I'll show you next week.,可知安将给她的父母看一些照片,故答案为T。
84.T 85.F 86.F 87.T 88.F
【分析】短文大意:短文介绍了妈妈为了少买一张票让儿子谎报年龄。
84.句意:一位妈妈和她的儿子上了公共汽车。根据短文中的When the bus stopped at the bookshop stop, a mother and her child got on the bus and sat down. How old are you, little boy 可知一位妈妈和她的儿子上了公共汽车,该句与短文相符,故答案为T。
85.句意:妈妈和她的儿子去一家书店。根据短文中的The mother said, “One ticket to Chuxiu Park.”可知妈妈和她的儿子去楚秀园,该句与短文不相符,故答案为F。
86.句意:实际上孩子四岁。根据短文中的Mother says I’m seven years old at home and four on the bus.可知实际上孩子七岁,该句与短文不相符,故答案为F。
87.句意:妈妈应该买两张车票。根据短文中的Mother says I’m seven years old at home and four on the bus.可知实际上孩子七岁了,妈妈应该买两张车票,该句与短文相符,故答案为T。
88.句意:这位妈妈是一个诚实的女人。根据短文中的The boy said, “Mother says I’m seven years old at home and four on the bus.”可知这位妈妈不是一个诚实的女人,该句与短文不相符,故答案为F。
89.F 90.T 91.F 92.F 93.T
【分析】短文主要讲述了英国人不经常聊天,如果聊天他们经常谈论天气。
89.句意:在英国,人们通常非常爱聊天。根据文中句子In England, people don't usually talk very much.可知在英国,人名通常不聊天。故答案为F。
90.句意:每个人坐在公共汽车或火车上,都是向窗外看。根据文中句子When they are in a bus or in a train, everyone sits to look out of the window. 可知每个人坐公交车或者火车时,都是看着窗外。故答案为T。
91.句意:他们经常在公交车上和他们的朋友聊天。根据文中句子根据文中句子When they are in a bus or in a train, everyone sits to look out of the window. 每个人坐公交车或者火车时,都是看着窗外。可知他们在公交车上并不和朋友聊天,故答案为F。
92.句意:当你见到英国人的时候,他们经常谈论一件事——食物。根据文中句子When you meet the English people, they often talk about one thing—the weather. 可知英国人他们经常谈论的事情是天气。故答案为F。
93.句意:所以当你在英国遇到某人时,你可以说“这个时候的天气真好!”根据文中句子So when you meet someone in England, you can say, "Nice weather for the time of year!"可知当你在英国遇到某人时,你可以说“这个时候的天气真好!”故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)