/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
2025-2026学年六年级英语上册期末复习考点培教科版(广州)
专题19 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
判断下列句子是否符合短文内容,如符合写T,否则写F。
How time flies! Ann is a girl in Grade Six now. She has changed a lot in these six years. When she was in Grade One, she ate little. So she was short and thin. She was very shy. And she was afraid to talk to her teachers and classmates. She liked dancing very much. But she couldn’t write well. Her parents were worried about that. They tried their best to help her. Day by day, Ann has grown up. Now Ann is quite different. She always feels hungry after school, so she eats a lot. She is tall and pretty. She is active(活跃的) and she has many friends. She often helps her friends when they are in trouble. They all like her. She doesn’t dance for a long time because she is very busy now. She has writing and maths lessons every weekend. She is good at writing now.
She can write interesting stories. Her parents are happy for her changes.
1.Ann is a student of Grade Six. ( )
2.Ann is short and thin. ( )
3.Ann liked playing and talking with her classmates back then. ( )
4.Ann doesn’t dance for a long time now. ( )
5.Ann still can’t write interesting stories. ( )
阅读药品说明书,判断句子正(T)误(F)。
Cold Medicine Take the pills three times a day when you have a cold. Adults(成人): three pills each time Children: aged over 12, two pills each time aged 6-12. one pill each time. Notes: 1. Not for the children under the age of 6. 2. Keep them in a dry place. 3. Use before September, 2024.
6.Jack has a headache. He can take these pills. ( )
7.Adults can take three pills a day when they have a cold. ( )
8.A ten-year-old child takes one pill each time when he has a cold. ( )
9.People shouldn’t keep the pills in a wet place. ( )
10.People can take the pills on November 1, 2023. ( )
读短文,判断下列句子是否与短文内容一致,如一致,在括号内写“T”,否则写“F”。
Shopping in Guangzhou
In Guangzhou, there are lots of department stores, markets, supermarkets, shopping malls, shopping centers and shops. You can go shopping. And you can find anything you need. Most of the department stores, supermarkets, markets and shops are open from nine in the morning till half past ten in the evening.
There are two famous pedestrian streets in this city. One is the Beijing Road Pedestrian Street (北京路步行街), and the other is the Shangxiajiu Pedestrian Street (上下九步行街). People in Guangzhou also like shopping in Tianhe. There are two big malls-Tee mall and Grand-view Mall.
Many visitors say that things in these places are nice and not expensive. Visitors from all over the world like shopping in Guangzhou.
11.People can easily go shopping in Guangzhou. ( )
12.All the shops and department stores are open from 9:00. a. m. to 9:30 p. m. ( )
13.Xiajiu Road is a famous pedestrian street in Guangzhou. ( )
14.Grand-view Mall is a shopping mall in Xiajiu Road. ( )
15.Many visitors like shopping in Guangzhou, because things are not expensive. ( )
根据短文内容判断文后句子是否与短文内容一致,如一致,在括号内写“T”,否则写“F”。
Amy and her parents had a three-day holiday in Hong Kong last New Year’s Day. On January 1st, they took a high-speed train to Hong Kong. It was their first visit to Hong Kong.
So, they were all very excited. When they were in Hong Kong, they stayed with Amy’s cousin Louis at his home. On their first day, Louis took them to Disneyland. They took photos with Mickey Mouse and Donald Duck. They played lots of different games and watched a 5D movie together. It was so much fun. Later they had a big dinner in Jade Garden, a famous restaurant in Hong Kong. The food there was quite delicious and they all enjoyed themselves. The next day, they went to Nanya Island(南丫岛) by ship. Amy likes swimming, so they swam in the sea and had a good time on the beach. January 3rd was a free day. They didn’t go to visit any famous places of interest. Amy’s mother likes shopping so they went shopping that day. Hong Kong is a good place for shopping. They bought lots of different things and then went back home by plane. When they got back home in Guangzhou, it was late at night and they were all very tired but still they were very happy. What a great trip!
16.Amy and her parents had a five-day holiday in Shenzhen last New Year’s Day. ( )
17.Amy stayed in the hotel for two days with her parents. ( )
18.Jade Garden is a famous park in Hong Kong. ( )
19.Amy’s mother likes shopping and Amy likes swimming. ( )
20.Amy lives in Guangzhou with her parents. ( )
判断下列句子是否与短文内意思一致,在括号内写T或F。
Hello! Welcome to our programme. This is Doctor Lee speaking to you from Radio Guangzhou. Today I’m going to talk about how to stay healthy. First of all, you need to eat right. You need to eat meat, fruit, vegetables, grains (谷物) and dairy (乳制的) foods every day. Never eat too much chocolate, sweets or ice cream. Too much of them will make you ill. You need to drink plenty of water every day, too. Secondly, you need take plenty of sleep. An adult should sleep for at least seven hours each day. A child should sleep for at least nine hours. How many hours do you sleep each day Some children watch TV or play computer games for too long at night. That’s not the right thing to do. You need plenty of rest to grow up well. Thirdly, you should exercise. Sports make us strong and they are great fun. If you are not good at sports, you can try waking. Walking is an easy way to stay healthy. Don’t always travel by car or by bus. OK, that’s all for today. I’m going to walk home now. See you next Sunday!
21.This programme is from Radio Hangzhou. ( )
22.Doctor Lee knows how to stay healthy. ( )
23.Meat fruit, vegetables, grains and dairy foods are good for us. ( )
24.We should eat more ice cream because they are sweet and delicious. ( )
25.Sports make us strong and they are great fun. ( )
26.Doctor Lee will go back home on foot. ( )
阅读短文,判断句子是否与短文内容一致,如一致写“T”,否则写“F”。
Kate’s birthday is on the 12th of January. Next Friday will be her birthday. Her parents are going to have a birthday party for her. They are going to invite all Kate’s best friends and some relatives. They are going to have the party in their garden because a lot of people will come. Kate is excited because she will get a lot of presents. Her parents are getting ready for the party. They are going to buy some food and drinks. And they are going to buy a big cake and some presents for Kate.
27.Kate’s birthday is on Saturday, January 12th. ( )
28.Kate’s parents are going to have a birthday party for her. ( )
29.Only Kate’s friends will come to Kate’s party. ( )
30.They will have the party in the house. ( )
31.They are going to buy some food and drinks. ( )
Hello, my name is Jim. I’m twelve years old. I live in a big city. It is beautiful and modern. I can do many interesting things here. I can fly a kite in the park, see a film in the cinema, go shopping in the department store and learn history (历史) in the museum when I have free time.
My school is very beautiful. But it’s a little far away from my home. I should go to school by bus every morning. The traffic in the city is very heavy. It usually takes me 30 minutes to go to school.
My city is famous for (以……而著名) is delicious food and beautiful places. I like to eat different kinds of dim sum. They’re yummy. And many people from other countries like to visit the big tower (塔) and the river in my city. They’re the landmarks (地标) in my city. I’m sure you will like them, too.
32.Jim lives in a big, beautiful and modern city. ( )
33.Jim can do many different interesting things in the city. ( )
34.Jim’s school is far away so he takes a taxi to school every day. ( )
35.Jim’s city is famous for the big tower and the river. ( )
36.Jim doesn’t like living in his city. ( )
读短文,判断下面句子是(T)否(F)符合短文内容。
I am Wang Yue. I’m a country boy. I think living in the country is both good and bad. In the country, the air is clean, the food is fresh. We walk or ride a bike to school. This gives us good exercise. We run in the fields, catch fish in the river. We have lots of fun outdoors. We go to bed early and get up early. We live a healthy life. But county life can be boring. We have no cinemas to go. There aren’t many shops for shopping. We always eat at home. We can’t enjoy delicious food. Country life can be dangerous, too. Our parents work in the city. They can’t look after(照顾) us. We may fall down and get hurt in the country.
37.I think the country life is both good and bad. ( )
38.We can run in the fields and catch birds on the trees. ( )
39.We go to school on foot or by bike. ( )
40.There are many cinemas and shops in the country. ( )
41.I think the country life can be dangerous, too. ( )
根据短文内容判断文后句子是否与短文内容一致,如一致,在括号内写“T”,否则写“F”。
Hainan is a big island in the south (南方) of China. The blue seas (海洋) and beaches are very beautiful. Last summer, my family drove to Hainan for holiday. We stayed in Sanya for two weeks. During our holiday, we had great fun. My mum swam in the sea, and my dad rode the motorboat (摩托艇) with me. It was so exciting. We also had sweet juice and fresh seafood (海鲜). The island was great and the people were friendly. We really enjoyed the trip. I can’t wait to visit Hainan again next summer holiday.
42.Hainan island is small. ( )
43.We can enjoy the beautiful seas and beaches in Hainan. ( )
44.We went to Hainan by car last summer. ( )
45.It was so exciting to ride the motorboat with my mum in Hainan. ( )
46.We really had a good time in Hainan. ( )
阅读理解。阅读对话及短文,判断句子是否符合对话或短文意思。
Sally: Good afternoon, doctor.
Doctor: Good afternoon, Sally. You don’t look well. What’s the matter with you
Sally: I feel sick. I have a headache, a running nose (流鼻涕) and a fever.
Doctor: How long did you feel like this
Sally: About one day. I didn’t feel well last night.
Doctor: OK. Let’s have a check-up first.
Sally: Doctor, anything wrong with me
Doctor: Don’t worry. You just have a bad cold.
Sally: What should I do now
Doctor: Stay in bed for two days. Take these pills (药) three times a day for one week. And you should drink plenty of water and get plenty of sleep. I’m sure you’ll be well soon.
Sally: Thank you very much.
47.Sally is shopping in a store. ( )
48.Sally has a bad cold. ( )
49.Sally went to see a doctor in the afternoon. ( )
50.Sally should stay in bed for a week. ( )
51.Sally should drink plenty of water. ( )
阅读短文,判断下列句子是否符合短文的内容,如符合写“T”,否则写“F”。
From Fat to Fit
My name is Linda. In the past, I ran very slowly in PE lessons. This made me very sad. I was fat and heavy. I was 65 kg last December. I could not run very fast. I went to see the doctor. He said: “ Eat less desserts, like ice cream and cheesecake. ” I was not happy. They were my favourite food. I did not want to give them up but they made me fat. I decided to listen to the doctors.
“Doing exercise is good for you. ” my best friend Judy said, “Don’t be afraid. We can go jogging (慢跑) together. ” I started jogging with Judy after school. At first, it was not very easy. I could not breathe (呼吸) at all, but I kept on jogging.
Now I am 45 kg and I am healthy. I can run fast. On Sports Day, I was the third in the 100-metre race. I felt very happy.
52.Linda was thin before. ( )
53.The doctor asked Linda to eat less desserts. ( )
54.Doing exercise is not good for our health. ( )
55.Linda went jogging with Judy after school. ( )
56.Linda is happy now because she can run fast. ( )
阅读短文,判断句子的正(T)误(F)。
Some countries have special festivals. In Spain (西班牙) people have the Tomato Festival. On that day, about 20, 000 people get together. They wear old T-shirts and bring a lot of tomatoes. At 11:00 am., people begin to throw tomatoes at each other. They throw tomatoes at their friends and the people they don’t know. Some people even try to swim in the tomatoes. People usually use 100, 000 kg of tomatoes. Everyone gets wet and dirty but they are all happy. Some people say, “It’s great fun. But after the festival, we don’t want to eat tomatoes for a long time.”
57.At the Tomato Festival in Spain a lot of people get together to eat tomatoes. ( )
58.At the Tomato Festival-people wear new clothes and bring many tomatoes. ( )
59.People throw tomatoes at each other. ( )
60.When they get wet and dirty, they are very angry. ( )
61.After the festival, some people do not want to eat tomatoes for a long time. ( )
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期末备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.T 2.T 3.F 4.T 5.F
【导语】本文讲述了安六年之间的变化。
1.句意:安是六年级的学生。根据“Ann is a girl in Grade Six now.”可知题干描述正确,故答案为T。
2.句意:安又矮又瘦。根据“So she was short and thin.”可知题干描述正确,故答案为T。
3.句意:那时,安喜欢和她的同学一起玩耍和聊天。根据“She was very shy. And she was afraid to talk to her teachers and classmates.”可知她害怕和她的老师和同学们聊天。故答案为F。
4.句意:安已经很久不跳舞了。根据“She doesn’t dance for a long time because she is very busy now.”可知题干描述正确,故答案为T。
5.句意:安仍然写不出有趣的故事。根据“She can write interesting stories.”可知她能写出有趣的故事。故答案为F。
6.F 7.F 8.T 9.T 10.T
【导语】文章是一份感冒药的说明书。
6.句意:杰克头疼。他可以吃这些药。由文中“Take the pills three times a day when you have a cold.” 可知这些药是当你感冒的时候吃的。句子与原文不符,故答案为F。
7.句意:成年人感冒时可以每天吃三粒药。由文中“Take the pills three times a day when you have a cold.” 以及“Adults(成人): three pills each time” 可知成年人一次吃三粒药,一天吃三次共九粒药。句子与原文不符,故答案为F。
8.句意:一个十岁的孩子感冒时每次吃一粒药。由文中“aged 6-12. one pill each time.” 可知6-12岁的孩子每次吃一粒药。句子与原文相符,故答案为T。
9.句意:人们不应该把药放在潮湿的地方。由文中“Keep them in a dry place.” 可知应该把药放在干燥的地方。句子与原文相符,故答案为T。
10.句意:人们可以在2023年11月1日吃这药。由文中“Use before September, 2024.” 可知药要在2024年9月之前使用。2023年11月1日在有效期内,可以使用。句子与原文相符,故答案为T。
11.T 12.F 13.T 14.F 15.T
【导语】本文主要介绍了在广州购物方面的内容。
11.句意:在广州,人们能够很容易地去购物。根据“In Guangzhou, there are lots of department stores, markets, supermarkets, shopping malls, shopping centers and shops. You can go shopping. ”可知,在广州有大量的百货公司,商场,超市,购物中心和商店等,人们购物是容易的,句子和短文内容相符,故答案为T。
12.句意:所有的商店和百货公司都是上午9点到晚上9点半营业。根据“Most of the department stores, supermarkets, markets and shops are open from nine in the morning till half past ten in the evening.”可知大部分的百货公司,超市,市场和商店都是上午9点到晚上10点半营业。句子和短文内容不符,故答案为F。
13.句意:上下九(步行街)是广州著名的步行街。根据“and the other is the Shangxiajiu Pedestrian Street (上下九步行街). ”可知另一条步行街是上下九步行街,句子和短文内容相符,故答案为T。
14.句意:Grand-view商场是上下九路的购物商场。根据“People in Guangzhou also like shopping in Tianhe. There are two big malls-Tee Mall and Grand-view Mall.”可知Grand-view Mall是天河的购物商场,句子和短文内容不符,故答案为F。
15.句意:很多游客喜欢在广州购物,因为东西不贵。根据“Many visitors say that things in these places are nice and not expensive. Visitors from all over the world like shopping in Guangzhou.”可知游客们说这些地方的东西好并且不贵,全世界的游客喜欢在广州购物,句子和短文内容相符,故答案为T。
16.F 17.F 18.F 19.T 20.T
【导语】本文主要介绍了艾米和她的父母去香港的旅行。
16.句意:艾米和她的父母去年新年的时候在深圳度过了5天的假期。根据“Amy and her parents had a three-day holiday in Hong Kong last New Year’s Day.”可知他们在香港度过了3天的假期,句子和短文内容不一致,故答案为F。
17.句意:艾米和她的父母在旅馆待了两天。根据“When they were in Hong Kong, they stayed with Amy’s cousin Louis at his home. ”可知他们和艾米的表姐在一起,没有在旅馆,句子和短文内容不一致,故答案为F。
18.句意:Jade Garden是香港著名的公园。根据“Later they had a big dinner in Jade Garden, a famous restaurant in Hong Kong. ”可知Jade Garden是香港著名的饭店,句子和短文内容不一致,故答案为F。
19.句意:艾米的妈妈喜欢购物并且艾米喜欢游泳。根据“ Amy’s mother likes shopping so they went shopping that day. ”和“Amy likes swimming, so they swam in the sea and had a good time on the beach.”艾米的妈妈喜欢购物,艾米喜欢游泳,句子和短文内容相符,故答案为T。
20.句意:艾米和她的父母一起住在广州。根据“When they got back home in Guangzhou, it was late at night and they were all very tired but still they were very happy. ”可知艾米一家住在广州,句子和短文内容相符,故答案为T。
21.F 22.T 23.T 24.F 25.T 26.T
【导语】本文介绍的是关于如何保持健康。
21.句意:这个节目来自杭州广播电台。根据文章“This is Doctor Lee speaking to you from Radio Guangzhou. ”得知这个节目来自广州广播电台。句意与原文意思不符,故答案为F。
22.句意:李医生知道如何保持健康。通读全文可知李医生知道如何保持健康。句意与原文意思相符,故答案为T。
23.句意:肉类、水果、蔬菜、谷物和乳制品对我们有好处。根据文章“First of all, you need to eat right You need to eat meat, fruit, vegetables, grains (谷物) and dairy (乳制的) foods every day. ”得知肉类、水果、蔬菜、谷物和乳制品对我们有好处。句意与原文意思相符,故答案为T。
24.句意:我们应该多吃冰淇淋,因为它们又甜又好吃。根据文章“Never eat too much chocolate, sweets or ice cream. Too much of them will make you ill. ”得知永远不要吃太多巧克力、糖果或冰淇淋。它们太多会让你生病。句意与原文意思不符,故答案为F。
25.句意:运动使我们变得强壮,而且非常有趣。根据文章“Sports make us strong and they are great fun. ”得知运动使我们变得强壮,而且非常有趣。句意与原文意思相符,故答案为T。
26.句意:李医生将步行回家。根据文章“I’m going to walk home now. ”得知李医生现在打算步行回家。句意与原文意思相符,故答案为T。
27.T 28.T 29.F 30.F 31.T
【导语】本文讲述了凯特的父母为凯特准备生日聚会的情况。
27.句意:凯特的生日是1月12日,星期六。根据“Kate’s birthday is on the 12th of January.”可知题干描述正确,故答案为T。
28.句意:凯特的父母要为她举办一个生日聚会。根据“Her parents are going to have a birthday party for her.”可知题干描述正确,故答案为T。
29.句意:只有凯特的朋友才会来参加凯特的聚会。根据“They are going to invite all Kate’s best friends and some relatives.”可知他们将邀请凯特的最好的朋友和一些亲人。故答案为F。
30.句意:他们将在房子里举行聚会。根据“They are going to have the party in their garden because a lot of people will come.”可知是在花园里举行聚会。故答案为F。
31.句意:他们要去买一些食物和饮料。根据“They are going to buy some food and drinks.”可知题干描述正确,故答案为T。
32.T
33.T
34.F
35.F
36.F
【导语】本文介绍的是吉姆所在城市的一些情况。
32.句意:吉姆住在一个美丽而现代化的大城市里。根据文章“Hello, my name is Jim. I’m twelve years old. I live in a big city. It is beautiful and modern. ”得知吉姆住在一个美丽而现代化的大城市里。句意与原文意思相符,故答案为T。
33.句意:吉姆可以在城市里做很多有趣的事情。根据文章“ I can do many interesting things here. I can fly a kite in the park, see a film in the cinema, go shopping in the department store and learn history (历史) in the museum when I have free time.”得知吉姆可以在城市里做很多有趣的事情。句意与原文意思相符,故答案为T。
34.句意:吉姆的学校很远,所以他每天都乘出租车上学。根据文章“But it’s a little far away from my home. I should go to school by bus every morning.”得知但它离我家有点远。我应该每星期乘公共汽车去上学。句意与原文意思不符,故答案为F。
35.句意:吉姆的城市以高塔和河流而闻名。根据文章“My city is famous for (以……而著名) is delicious food and beautiful places. ”得知吉姆的城市以美味的食物和美丽的地方而著名。句意与原文意思不符,故答案为F。
36.句意:吉姆不喜欢住在他的城市里。根据文章“I’m sure you will like them, too.”得知吉姆喜欢居住在这个城市里。句意与原文意思不符,故答案为F。
37.T 38.F 39.T 40.F 41.T
【导语】本文主要介绍了王悦在乡下的生活,既有好的方面,也有坏的方面。
37.句意:我认为乡村生活有好有坏。根据“ I think living in the country is both good and bad. ”可知乡村生活有好有坏,句子和短文内容相符,故答案为T。
38.句意:我们可以在田野里跑步,在树上抓鸟。根据“We run in the fields, catch fish in the river.”可知是在田野里跑步,在河里抓鱼,句子和短文内容不符,故答案为F。
39.句意:我们步行或骑自行车上学。根据“We walk or ride a bike to school.”可知是步行或骑自行车上学,句子和短文内容相符,故答案为T。
40.句意:乡下有许多电影院和商店。根据“There aren’t many shops for shopping.”可知是乡下没有许多商店,句子和短文内容不符,故答案为F。
41.句意:我认为乡村生活也可能很危险。根据“Country life can be dangerous, too.”可知是乡村生活也可能很危险,句子和短文内容相符,故答案为T。
42.F 43.T 44.T
45.F
46.T
【导语】本文写去年夏天作者一家去海南度假的情形。
42.句意:海南岛很小。根据“Hainan is a big island in the south (南方) of China.”可知海南岛是中国南方的一个大岛,而不是小岛,故答案为F。
43.句意:在海南我们可以享受美丽的大海和海滩。根据“The blue seas and beaches are very beautiful. Last summer, my family drove to Hainan for holiday. ”可知海南蓝色的大海和海滩很美丽,作者他们一家是去海南度假的,所以我们是可以享受海南美丽的大海和海滩的,故答案为T。
44.句意:去年夏天我们开车去海南的。根据“Last summer, my family drove to Hainan for holiday.”可知我们是开车去海南的,故答案为T。
45.句意:在海南和妈妈一起乘摩托艇是如此令人兴奋。根据“My mum swam in the sea, and my dad rode the motorboat with me. It was so exciting. ”可知我是和爸爸骑摩托艇而不是妈妈,故答案为F。
46.句意:我们在海南真的玩得很开心。根据“During our holiday, we had great fun. ”可知,我们在海南度假期间玩得很开心,故答案为T。
47.F 48.T 49.T 50.F 51.T
【导语】本文是Sally去看病,和医生之间的对话。
47.句意:Sally正在商店购物。根据“ Good afternoon, doctor.”可知Sally在医生办公室,句子和对话内容不符,故答案为F。
48.句意:Sally得了重感冒。根据“ Don’t worry. You just have a bad cold.”可知Sally得了重感冒,句子和对话内容相符,故答案为T。
49.句意:Sally下午去看医生。根据“Good afternoon, doctor.”可知Sally下午去看医生的,句子和对话内容相符,故答案为T。
50.句意:Sally应该卧床一周。根据“Stay in bed for two days.”可知Sally应该卧床两天,句子和对话内容不符,故答案为F。
51.句意:Sally应该喝大量的水。根据“And you should drink plenty of water and get plenty of sleep.”可知Sally应该喝大量的水并且得到大量的睡眠,句子和对话内容相符,故答案为T。
52.F 53.T 54.F 55.T 56.T
【导语】本文主要写了琳达从胖到健康的过程。
52.句意:琳达以前很瘦。根据文中句子“In the past, I ran very slowly in PE lessons. This made me very sad. I was fat and heavy.”可知琳达在过去的体育课上跑的很慢、她很难过、她又胖又重,所以该句错误,故答案为F。
53.句意:医生让琳达少吃甜点。根据文中句子“He said: ‘Eat less desserts, like ice cream and cheesecake.’ ”可知医生让她少吃甜点、比如冰激凌和奶酪蛋糕,该句正确,故答案为T。
54.句意:锻炼对我们的健康没好处。根据文中句子“Doing exercise is good for you. ”可知锻炼对我们有好处,该句错误,故答案为F。
55.句意:琳达和朱迪放学后慢跑。根据文中句子“I started jogging with Judy after school.”可知她们放学后慢跑,该句正确,故答案为T。
56.句意:琳达现在很高兴,因为她能跑快了。根据文中句子“I can run fast. On Sports Day, I was the third in the 100-metre race. I felt very happy.” 可知琳达能跑快了、在运动会那天她百米成绩第三、她感到很高兴,该句正确,故答案为T。
57.F 58.F 59.T 60.F 61.T
【解析】57.句意:在西班牙的西红柿节上,很多人聚在一起吃西红柿。根据第一段第五句“At 11:00 am., people begin to throw tomatoes at each other.”可知是扔西红柿而不是题干陈述的吃西红柿,故答案为F。
58.句意:在番茄节上,人们穿上新衣服,带来许多番茄。根据第一段第四句“They wear old T-shirts and bring a lot of tomatoes.”可知他们穿着旧的T恤,并且带来很多西红柿。而题干是说他们穿着新的T恤,故答案为F。
59.句意:人们互相扔西红柿。根据第一段第五句“At 11:00 am., people begin to throw tomatoes at each other.”可知人们互相扔西红柿。故答案为T。
60.句意:当他们变得又湿又脏时,他们会非常生气。根据第一段倒数第三句“Everyone gets wet and dirty but they are all very happy.”可知每个人都变得很脏,但是他们都很开心。而题干陈述他们很生气,故答案为F。
61.句意:节后,有些人很长一段时间都不想吃西红柿。根据第一段最后一句“But after the festival, we don't want to eat tomatoes for a long time.”可知这个西红柿节日后,我们很长一段时间都不想吃西红柿。故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)